View Full Version : Türk halkının AB'ye güveni giderek azalıyor...
aspava
12-27-2005, 07:39 AM
Türk halkının AB'ye güveni giderek azalıyor...
ANKARA (İHA) - Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu'nun (USAK) anketine göre Türk halkının Pamuk Davası, PKK sorunu ve Roj TV olaylarının ardından AB'ye güveni azalmaya başladı.
Uzmanlar, Türk halkının AB'ye olan güveninin yüzde 61'den yüzde 55'e düşmesini AB-Türkiye ilişkileri bakımından alarm verici olarak değerlendirdi. Ankette Türkiye'nin tehdit olarak algıladığı ABD'yi, kötü bir durumda Türkiye'ye yardım edecek ülkeler listesinde de ilk sırada görmesi ise dikkat çekti. Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu (USAK), 3. Dış Politika Algılama Anketi, Türk Dış Politikasına yönelik çarpıcı sonuçlar ortaya çıkardı. 1 Kasım-12 Aralık 2005 tarihleri arasında İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Adana'da yapılan anket Türkiye'nin diğer ülkelerle ilişkilerinden daha çok, kamuoyunun dış politikayı nasıl algıladığını ortaya çıkarmayı hedefliyor. Toplam 2 bin 500 kişi üzerinde yapılan ankete göre Türkiye'nin geleceğini Avrupa Birliği'nde (AB) görenlerin oranında önemli bir düşüş var. Geçen yılki ankette bu oran yüzde 61 iken, bu oran 2005 Aralık anketinde yüzde 55'e düştü. Türk Dünyası ve İslam Dünyası'nı alternatif görenlerin oranında artış var. Türk halkının yüzde 39.57'si "Türk'ün Türk'ten Başka Dostu Yoktur" fikrinde.
Depremden sonra Pakistan'a olan sempati ve ilgide de büyük bir artış var. Fransa tehdit algılamalarında ve diğer olumsuz göstergelerde hızla puan kaybediyor. Türk kamuoyu Fransa'ya olan güvenini hızla kaybediyor. Türkiye'nin dostu ülkeler listesinde üst sıralarda Japonya, Güney Kore gibi Uzak Doğu ülkelerinin yer alması dikkat çekiyor. Ankete göre Türkiye'nin güvenliğini hala en çok tehdit eden ülke ABD. Onu İsrail ve Fransa izliyor. Yunanistan ve Ermenistan ise listede hızla gerileyen ülkeler arasında yer alıyor. Tehdit algılanan ülkeler listesinde Yunanistan hızla gerilerken, İsrail'deki 2.27 puanlık artış kayda değer bulunuyor. Türk halkının yüzde 52'si hala Türk dış politikasını "başarısız" buluyor. Türk halkının yüzde 72'si Türkiye'yi parçalamak için çok sayıda devletin planlar yaptığına inanıyor.
"TÜRKİYE'Yİ EN ÇOK ABD TEHDİT EDİYOR"
Ankette, "Türkiye'yi en çok hangi ülke tehdit ediyor?" sorusuna verilen cevapta, ABD ilk sıradaki yerini alıyor. Geçen yıl yapılan ankete göre, ABD bu konuda 1.70 puanlık bir artış gösteriyor. Ankette dramatik bir diğer tırmanış ise İsrail'in 2.80 puanlık artışla 2. sıraya yükselmesinde görülüyor. Daha önceki ankette İsrail 4. sırada yer alıyordu. Tehdit algılamasında Fransa en olağan dışı tırmanışı gösteriyor. Bir önceki ankette 8. sıradayken Aralık 2005 anketinde 3. sıraya tırmanan Fransa 8.9 gibi bir puan artışıyla olağanüstü bir yükseliş gösterdi. Fransa'nın Türk kamuoyundaki gerileyen imajının en önemli nedeni olarak AB sürecindeki tutumu ve Ermeni iddialarını sıkça gündeme taşıması gösteriliyor.
Ankette Yunanistan'ın listede 2. sıradan 7.70'lik puanlık düşüşle 4. sıraya kadar gerilemesi önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Bu da Yunanistan'ın Kıbrıs konusunda perde arkasında kalmasına bağlanıyor. Listede gerileyen bir diğer ülke ise Ermenistan. 2 ülke ilişkilerinde olumlu denebilecek ciddi bir gelişme olmamasına karşın Ermenistan'ı tehdit görenlerin yüzde 14'ten bir yıl içinde yüzde 6'ya gerilemiş olması yine bu ülkenin anket döneminde gündemde olmayışına ve diğer ülkelerin listede yükselmesine bağlandı.
Listede yine üst sıralarda kalmasına rağmen Güney Kıbrıs Rum Kesimi de listede gerileyen ülkeler arasında yer aldı. Bu arada Türkiye'ye tehdit algılamasında ABD diyenlerin mühim bir kısmının Irak'taki gelişmeleri düşünerek bu ülkenin adını verdiği de tahmin ediliyor. Tehdit algılamasında Danimarka ve Belçika'nın listeye girişi ise Roj TV, PKK ve DHKP-C sorunlarıyla yakından ilgili gözüküyor. Özellikle Fehriye Erdal Davası Belçika'yı listeye dahil ederken, Roj TV Danimarka'yı tehdit algılamasına dahil etti. Son olarak AB ülkelerini tehdit olarak işaretleyenlerin toplamı yüzde 36.80 olurken bu rakam bir önceki ankette yüzde 40'ı buluyordu. İlk bakışta AB açısından olumlu gibi görünse de 3. anketteki azalma daha çok Yunanistan'daki düşüşten kaynaklanıyor. Ayrıca hala Türk toplumu AB'yi ABD'den daha fazla tehdit olarak algılıyor.
"TÜRK'ÜN TÜRK'TEN BAŞKA DOSTU YOKTUR"
Ankette, "Türkiye'nin dostu olduğunu düşündüğünüz ülkeler hangileridir?" sorusuna verilen cevaplar ise Türk kamuoyunun "dost" algılamasını ortaya çıkarıyor. 2004 yılındaki 2. anketle kıyaslandığında listenin 2. sırasına Pakistan'ın olağanüstü sıçraması dikkat çekiyor. USAK uzmanlarının ortak kanaati, Pakistan'da yaşanan deprem ve deprem sonrası Türkiye'de düzenlenen yardım kampanyalarının bu tırmanışta önemli rolü olduğu şeklinde. Bunun dışında bir önceki ankette 3. sırada yer alan Almanya, AB sürecinde gelişmeler ve Merkel'in seçilmesinden sonra 7. sıraya kadar gerilemesi dikkat çekiyor. Listede Azerbaycan ilk sıradaki yerini korurken, Orta Asya ve Kafkasya Türk Cumhuriyetlerinin payı yüzde 39.5'e ulaşıyor. KKTC de buna eklendiğinde rakam yüzde 43.1'e kadar çıkıyor. Bu da "Türk'ün Türk'ten başka dostu yoktur" anlayışının hala devam ettiğini gösteriyor. Listede, AB üyesi ülkelerin payının sadece yüzde 6.8 olması ise dikkat çekici. Buna karşın Japonya ve Güney Kore ise yüzde 11.40 ile listede önemli paya sahip ülkeler arasında yer alıyor.
Oldukça şaşırtıcı yanıtlardan biri de yardım beklentisiyle ilgili sorudan alındı. "Türkiye savaş, iç çatışma, doğal afet gibi büyük bir sorunla karşılaşsa en çok hangi ülke yardım eder?" sorusuna yanıt verenlerin önemli bir kısmı dost listesine almadıkları, hatta tehdit algıladıkları ülkelerden dahi yardım bekliyor. Listede ABD ilk sırada yerini koruyor. Yapılan 3 ankette de Türk halkı tehdit algıladığı ABD'den yardım bekliyor. Ankette Pakistan'ın yardım edecek ülkeler listesinde 2. sıraya yükselmesi de en dikkat çekici gelişme olarak gösteriliyor. Fransa'dan yardım bekleme oranının 8. sıradan 18. sıraya kadar düşmüş olması ise Fransa'nın Türk kamuoyundaki imajının son gelişmeler ile oldukça erozyona uğradığını gösteriyor.
AB'YE DESTEK GERİLEMEYE BAŞLADI
Türkiye-AB ilişkilerinde anketin yapıldığı dönemde yaşanan Pamuk Davası, PKK Sorunu, Roj TV, Kıbrıs Sorunu ve Ermeni iddiaları konularının ankete olumsuz yönde yansıdığı gözlendi. 3 Ekim 2005'te Türkiye'nin AB'ye adaylığı resmileşse de Türk halkının AB'ye olan güveninde ciddi bir aşınma dikkat çekiyor. Nitekim bu durum rakamlara yüzde 61'den yüzde 55'e düşerek yansıyor. Bu rakam, AB-Türkiye ilişkileri açısından alarm verici olarak da değerlendiriliyor. Ankette bir diğer çarpıcı sonuç ise İslam Dünyası ve Avrasya Birliği'nin yer değiştirmiş olması. Aralık 2005 anketinde Türk Dünyası ve İslam Dünyası alternatiflerinin ciddi bir sıçrama yaptığının da gözden kaçmaması gerekiyor. Yine ABD seçeneği de 2 misli bir artış dikkat çekiyor.
Ankette, "Türkiye'yi parçalamak için çok sayıda devletin planlar yaptığına inanıyor musunuz?" sorusu Türk halkının dış dünyaya güvenmediğini ortaya çıkardı. Türkiye'yi parçalamak, ona zarar vermek için çok sayıda dış gücün planlar yaptığı yönündeki kanaat artarak devam ediyor. "Evet" şıkkında bir önceki ankete göre 8 puanlık artış, Türkiye'nin dış dünyaya olan güveninde azalmayı gösteriyor. Dünya barışını tehdit eden ülkeler algılama listesinde ilk 5 ülke sıralamasında 3 ankette de herhangi bir değişikliğin olmaması, bu ülkeler konusunda kemikleşmiş bir kitleyi işaret ediyor. Buna karşın Fransa'yı dünya barışı için tehdit olarak görenlerin oranındaki artış dikkat çekiyor. Dünya barışını tehdit eden ülkeler listesinde ABD ilk sırada yer alırken onu, İsrail, İngiltere, Fransa ve Rusya izledi. "Türk dış politikasını başarılı buluyor musunuz?" sorusuna ankete katılanların yarıdan fazlasının daha önceki anketlerde olduğu gibi "başarısız" bulması ise dikkat çeken bir başka sonuç olarak ortaya çıkıyor.
Söze bakılmaz ayinesi iştir kişinin demiş atalarımız !
Kıbrıs savaşında Türk silahlı kuvvetlerine her türlü desteği yanılmıyorsam 2 ülke verdi.Bunlardan biri pakistan diğeri Libya...
Abd,Almanya,Fransa,İngiltere tek kalemde siler geçerim;)
Oldukça şaşırtıcı yanıtlardan biri de yardım beklentisiyle ilgili sorudan alındı. "Türkiye savaş, iç çatışma, doğal afet gibi büyük bir sorunla karşılaşsa en çok hangi ülke yardım eder?" sorusuna yanıt verenlerin önemli bir kısmı dost listesine almadıkları, hatta tehdit algıladıkları ülkelerden dahi yardım bekliyor.
"Yardım eder" diye düşünmek başka şey, "yardım beklemek" başka şey. Acaba bu haberi yazan kişi bu ikisi arasındaki farkı bilmiyor mu?
Kaptan-i Derya
12-27-2005, 08:38 AM
Bu bir beklenen sonuc'du.
Bundan sonra bizim politikacilarin oylari toplamak icin meydanlara cikip "turan, asya birligi" diye haykircagi gunler olacak gelecek insallah.
evgin
03-07-2006, 04:41 AM
anayasalarının askıda kalması ile AB'nin geleceği kilitlenmiştir e geleceği muallaktadır ve bu gelecekte (nice kararları doğrultudunda) en az 15 yıl daha Türkiye'ye yer yoktur.bu Türkiye için bir kayımıdır?bence değil...
Türkün ülküsü muassır medeniyetin taklitçiliğini yapmak değil kendi öz değerlerini muhafaza ederek onu yakalamak ve geçmektir.
acaba AB nin Turkiyeye olan guveni artti mi?
bu konuda ne haber?
borcugin
03-07-2006, 12:34 PM
acaba AB nin Turkiyeye olan guveni artti mi? bu konuda ne haber?
S.A.
İnşallah bize olan güvenleri hiç artmaz! :lol: İnşallah Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi tüm dünyaya yine rezil olmaya devam ederek güvenirliğini yitirir, halen Emperyalist Siyasetçilerin Hakları Mahkemesi olarak çalışmalarına devam eder. Hatta Terörist Hakları Koruma Mahkemesi (yalnız silahı yarı otomatik olan teröristlerin haklarını koruma mahkemesi unutmayalım :lol: tam otomatik olursa insanlar ölmüyormuş ve ölenler hiç acı duymuyormuş hatta yazık değil mi teröristlere fakirlikten tom otomatik silah alamıyorlar :lol: )demeleri daha da iyi olur. İnşallah kardeşim inşallah.
Selametle.
Administrator
03-07-2006, 12:59 PM
hhehehe duydunuzmu....avustryada refreandum yapmayi dusunuyorlarmish bu konuda ,simdi artik imzalari almaya bashladilar.
ve avustryanin %80 simdeki satistiklere gore "hayir" diyormsuh.
borcugin
03-07-2006, 01:11 PM
hhehehe duydunuzmu....avustryada refreandum yapmayi dusunuyorlarmish bu konuda ,simdi artik imzalari almaya bashladilar. ve avustryanin %80 simdeki satistiklere gore "hayir" diyormsuh.
S.A.
Admin, biz sizinle Turan Türk Cumhuriyetini kurmayacak mıydık? :lol: Bir Türk'e bir Türk yakışır.
Selametle.
Scofield
03-08-2006, 01:16 AM
Arkadaslar Turan kurulacaksa Pakistana da el uzatmak lazim. En azindan Turanin Onur uyesi olur Turk olmasalar bile ;)
arpatkuman
04-30-2006, 03:47 AM
anketlere güvenmem ama eğer bana sorsalardı
tehdit algılanan ülke: Rusya, Çin
dost ülke: İsrail, Pakistan, Azerbeycan, ABD, Japonya
yardım edilecek ülke: Azerbeycan, Kırgızıstan, Kazakistan, Özbekistan,
yardım beklene bilecek ülke: İsrail, ABD, Almanya, Japonya
bunların yanında....
hiç bir etki olamdığı zaman bireysel olarak anlaşa bileceğimiz milletler..
İsrailliler, Yunanlılar, Pakistanlılar(peştun, Urdu, Bengal), Almanlar, Amerikan Yerlileri (Aphaçi, Choreke, Kumançi) lehler, Macarlar, Bulgarlar, Afrikalılar (sudan, Somali, Kıptı,)
Türk Dünyası Halklarını yazmadım zaten Aynı milletiz......
Tabriz_Han
04-30-2006, 06:49 AM
ArpatKuman
tehdit algılanan ülke: Rusya, Çin
dost ülke: İsrail, Pakistan, Azerbeycan, ABD, Japonya
yardım edilecek ülke: Azerbeycan, Kırgızıstan, Kazakistan, Özbekistan,
yardım beklene bilecek ülke: İsrail, ABD, Almanya, Japonya
Aynen katiliyorum, dosta Arnavut,Bosna, Turk Cumhurriyetleri, Malaysiya, Indonesyayi eklerim,.
Dusmana, Ermenistan! ve Yunanistan (bu artik tam dusman degil ama yinede hic guvenilmez, onlar, Arnavut-Kosova-Makedon-Bulgaristan-Turk birliginden cok korkdu onun yuzunden Turkiyeye yaklasmaya calisiyorlar, korkularindan sevdiklerinden degil)
Mence, AB'yi korkutmak lazim, sirt donerek ABD'ye yaklasarak, Rusyanin bolgedi etkisine darbe atmak lazim.
A.B.D Karabag azadligi destekleyecek cunku Azeri Turkleri yanina istiyor, Turkiye ve Azerbaycan orda bekler ve arkadan destekler, Iran hukkumeti kotuden kotuye gidiyor orasi dagilirsa orada Kurtleri hic firsat vermemek lazim, Teskilatlar simdiden hazilaniyor.
Durumlari boyle bakiyorum, ne AB ne A.B.D dostur, ama Ab ve Abd';ye sececeksem ABD'yi secerim cunku ayni gorusler ve menfaatlar var ortada. Rus ve Cin bizim tarihi dusmanimiz hemde Amerikanin dusmani. Amerika, bolgede Demokrasi olan Musluman devletler istiyor, Turk devletler demokrasiye yaklasiyor. Amerika Nukleur Iran istemiyor, Turkiye ve Azerbaycanda istemiyor, hemde orasi dagilirsa oranin Turklerin guclu olmasini istiyoruz ve Amerikada oradaki Turkleri kendi cabalari icin kulanmak istiyor. Uzerine, Turkiye-A.B.D Nato'da ve aranizda hic buyuk sorun cikmadiga gore, en Mantikli secenek A.B.D.
Kotu tarafina bakalim, A.B.D Irakda Kurtleri destekliyor ve Turkmenlere desteklemiyor.
Isim iyi ve kotu tarafi var.
Ama AB'ye bakarsak, kotu taraflar A.B.D'nin BIN keresinden daha kotu.
AB bizi Turk birliginden cektirmeye calisiyor, Kibrisi vermemizi istiyor, Ermenistan hayvanlarin yalanlarini kabul etmek istiyor, Karabagi tanimak istiyor, Turkleri kotu davraniyorlar.
Ama iyi taraflari, AB'nin getirdigi gelismeler, demokrasiyde gelismeler @reformlar@, standartlaştırmasi, ticari gelismeler ve rusvete daha siki kuralar ve kanunlar, Turkiyeye buyuk fayda getiriyor bunuda unutmamiz lazim.
Asinda Turkiye bunlari kendisi yapmali lazim, ama maalesef AB baskisi olmasa yapmayacaginida biliyoruz, hemde Istanbul 2010 Avrupa Kultur Baskenti olarak cok buyuk paralar veriliyor, gelismeler gercekleniyor.
Herseyin iki tarafi var.
Ama biraz fazla AB'ci oldu, dunyada sadece AB yok ve Turkiye diyer onemli bolgelerde bunun yuzunden iygilenmiyor.
Artik AB'yi lazim olunca kulanmak gerikir, A.B.D lazim olunca onlari kulanmamiz lazim. Inglizler iste bunu yapiyor, ve cok etkili oluyor, her tarafdan faydalaniyorlar ve tek Ingletereye dusunuyorlar, bu gercek Milliyetciliktir, Turkiyede yapilan AB'cilikdir.
Iran olaylarindan simdi A.B.D bize iyice yaklasmak istiyor, bu bize cok faydali olabilir, Kibrisi tanimla, Karabag Azadligina destekle deriz ve sizin Irana karsi siyasetini destekleriz... mesala.
O bolgede, Cecenistan, Daghestan, Cerkeziya, Karacay, BasKurtistan v.s v.s Turklerden sonra en cok gormek istiyenler A.B.D'dir ;) , bizim gibi Rusyanin TAM dagilmasini istiyorlar, bu bizim icin buyuk bir firsat ve iyi degerlendirmemiz lazim :cool:
Bugun ben Erdoganin yerinde olsaydim, AB'yi sirt donerdim, Amerikaya yaklasirak onlardan isteklerimizi verirdim ve onlar bunu gercerklestirirse daha fazla desteklerdim, gerceklestirmeselerde, AB korkunun yuzunden ve Turkiyenin nekadar buyuk ve onemli oldugunu anlayardi o zamana kadar ve artik bizi AB'yi isterdi.
Bundan eminim, eger Turkiye AB'ye sert davranirsa ve sirt donme oyunu oynarsa Avrupanin gozu korkacak ve bize yalvarmaya baslayacaklar. Onlarin bugun bize yaptigimiz pislikleri yapabiliyorlar cunku onlara karsi gelen bir ses cikmiyor, birisi kendini Kabadayi sanarsa Kabadayilik yapacak ve seni buraya suraya itmeye calisacak seni yonetmeye ve kontrol ve korkutmaya calisacak. Ama o kisi Kabadayiya sert bir yumruk cakarsa o sozde Kabadayi artik Kuzu olur ve senden korkar, senin gercek gucunu gorunce onu KUZU KUZU yaparsin.
Avrupa eger Turkiyenin Amerikaya, Japonyaya, Koreye, Indonesya, Pakistan gibi ulkelere yaklastigini gorurse ozaman iste onlar korkmaya baslar ve Turkiyeye karsi iyi davranmaya baslar :cool:
Demin
04-30-2006, 05:37 PM
O zaman herkez yazsın düşüncelerini burda da bir anket yapalım :cool:
Tehdit algılanan ülke :Çin (ekonomik) Abd (askeri)
Dost ülke :Azerbeycan ,Pakistan (tabiki daha sonraları diğer Türk devletleri)
Yardım edilecek ülke : Afet durumundayken bütün ülkeler.
Politik olarak ise bütün Türk devletleri.
Yardım beklenebilecek ülkeler :Almanya,Azerbeycan,Pakistan
AB'e ise tamamen karşı olmalıyız.
Seckjin Khan
05-01-2006, 05:04 AM
Halkın AB ye girişin kolay olmadığını ve uzun bir süreç olduğunu unutmamalı...
EGETÜRK
05-01-2006, 08:37 AM
arkadaşların israili savunmasına şaşırdım...Herşeyin altından onlar çıkıyor nedense...pkk ya ve barzaniye bile yardımda bulundukları kesin...benim sıralamam şöyle
dost:Türk cumhuriyetleri,pakistan,bengaldeş,bosna, (arnavutluk ve makedonya da olabilir)KKTC,
düşman:abd,israil,yananistan,ermenistan,AB,(en başta fransa),GKRY,
Seckjin Khan
05-01-2006, 09:01 AM
Unutma EGETÜRK arkadaşım.Barzaniye karşı bi zamanlar bizde Talabaniyi koruyorduk ve askeri açıdan destek veriyorduk vardır bir çıkarları ;)
Bende sıralamamı yapayım...
Dost: Pakistan,Japonya,Bosna Hersek,İngiltere,Avustralya ve Yeni Zellenda,
"Dış Politikalarını Beğenmesem de"Abd ve İsrail.Türki Cumhuriyetleri yazmıyorum onlarla herzaman dostuz
Düşman: Belçika,Fransa
İlişkilerimizin normal seviyelerinde kalmasını istediğim: Çin,Rusya,İspanya
EGETÜRK
05-01-2006, 10:20 AM
BARZANİ'NİN MUSEVİ KÖKENLİ OLMASI,İSRAİLİN YARDIM ETMESİ İÇİN BİR NEDEN OLABİLİR.BİZ İSE ONLARI PKK'YA KARŞI KULLANMAK İÇİN KORUDUK FAKAT BARZANİ'NİN KENDİ DE DİLE GETİRMİŞTİ SANIRIM''KÜRT KÜRTE SİLAH ÇEKMEZ' ONLARIN BAKIŞI BU,PKK'YLA İLGİLİ BİZİM LEHİMİZE OLAN HİÇBİR YAKLAŞIMLARI SAMİMİ OLMAYACAK.
Unutma EGETÜRK arkadaşım.Barzaniye karşı bi zamanlar bizde Talabaniyi koruyorduk ve askeri açıdan destek veriyorduk vardır bir çıkarları ;)
Seckjin Khan
05-01-2006, 10:34 AM
BARZANİ'NİN MUSEVİ KÖKENLİ OLMASI,İSRAİLİN YARDIM ETMESİ İÇİN BİR NEDEN OLABİLİR.BİZ İSE ONLARI PKK'YA KARŞI KULLANMAK İÇİN KORUDUK FAKAT BARZANİ'NİN KENDİ DE DİLE GETİRMİŞTİ SANIRIM''KÜRT KÜRTE SİLAH ÇEKMEZ' ONLARIN BAKIŞI BU,PKK'YLA İLGİLİ BİZİM LEHİMİZE OLAN HİÇBİR YAKLAŞIMLARI SAMİMİ OLMAYACAK
Eskiden Barzani ve Talabani kavgalıydı ve peşmergeleri sürekli çatışıyordu,işte o zamanlardan Talabaniyi Barzaniyle savaşında ve PKK ya karşı kullanıyorduk aslında hala Talabaniyi kullanabiliriz ama ;)
Tabriz_Han
05-01-2006, 10:49 AM
EgeTurk
düşman:abd,israil,yananistan,ermenistan,AB,(en başta fransa),GKRY,
Eskiden boyle dusunuyordum ama bunu cok iyi incelirsen ve derinlere girersen gercekleri goruyorsun.
A.B.D ve Israel "dusman" olarak sayilmaz, tam anlaminda dost'da sayilmaz.
Simdi, A.B.D'de en kuvvetli Lobby ve guc Yahudide, Amerikada Turklere en cok savunan ise Yahudiler, bu bir gercektir ve bunu ogrenince asinda sevmedim ama yavas yavas anlamaya basladim.
Tarihde, Yahudiye karsi tek kotu davranmayan Milleti Turklerdir, onlarin bazi din adamlari cikip, Turkleri savunmak bizim gorveimizdir diye cikiyor, madenki Amerikanin en guclu olanlar boyle davraniyor bunu karsi cikmaya gerek yok ve cikan varsa mantiksiz davraniyor.
A.B.D, bolgede guclu Rusya istemiyor, guclu Cin istemiyor, guclu Iran istemiyor.
Turkiye ve Azerbaycan'da ayni dusunuyor.
Onun icin Turkler, Amerikaya lazim, ozelikle simdiki gelismelerin sonunda bize yaklasmaya calisacaklar, bunuda kulanmak lazim.
Inglieterede dusman deyil cunku bize Avrupaya karsi ve onlari kiskirtmak icin kulaniyor.
Gercekcesi "dost", "dusman" diye birsey yok, durumlara gore deyisiyor.
Gercek dusman Milletimizdir, Turk Dovletleri hemde taihi dost Milletler, Pakistan, Malay/Indonesya, Balkan Muslumanlar, Kafkas Muslumanlar v.s
Gercek dusman, Ermeni, Rus, Rum.
Kulanacak ve bizi kulanmak isteyen gucler, A.B.D, Israel (bize dost goruyorlar)
EGETÜRK
05-01-2006, 11:04 AM
O Lobİ Bİzİ Kara KaŞimiz Kara GÖzÜmÜz İÇİn Savunmuyor.ÇeŞİtlİ Emeller Sahİbİ Olabİleceklerİnİ Zannedİyorum.tÜrklerİ DÜŞman Olarak Belleyen Herkes Cevabini AlmiŞtir BugÜne Kadar.asil Dost Postu GİymİŞ DÜŞmandan Korkulmali.herhalde, İsraİlİn Dİcle Ve Firat Arasini Kutsal Topraklar Olarak DeĞerlendİrdİĞİnİ DuymuŞsunuzdur.toprak Satma Yasasindan Sonrada Hep İsraİllİler Bu BÖlgelerden Toprak Almakta...eĞer DÜnyayi YÖneten Bİr Grup Varsa Kesİnlİkle Altindan İsraİl Çikar.abd Zaten Allahlik,tÜrkİye Abd SÖmÜrgesİ Halİne Gelİyor YavaŞ YavaŞ.her İŞte Bİr Komplo Vardir.komplo Yok Demekde En BÜyÜk Komplodur...
sinansevilir
05-01-2006, 11:12 AM
Uluslararası ilişkilerde sadece çıkar vardır.Halkların dostluğu ya da düşmanlığı olabilir ama devletler için durum böyledir.
evgin
05-01-2006, 11:45 AM
devletler çıkarları dışında bilinçli olarak hareket edemez mi?
bence artık evet,bkz AB
Tabriz_Han
05-01-2006, 01:08 PM
EgeTurk
İsraİlİn Dİcle Ve Firat Arasini Kutsal Topraklar Olarak DeĞerlendİrdİĞİnİ DuymuŞsunuzdur.toprak Satma Yasasindan Sonrada Hep İsraİllİler Bu BÖlgelerden Toprak Almakta
Lutfen bunu daha iyi arastir.
Bu haritadan bas ediyorsun herhalde
http://www.globalsecurity.org/military/world/israel/images/greater-israel-map2.jpg
http://www.sweetliberty.org/issues/israel/greater_israel_files/hebrewmap.gif
Dunyada kac Yahudi var? o bolgeye cihanin tum Yahudiler bile girse Muslumanlar cogunluk olur.
Isreal kendi topraklarini korusun, Gaza ve Bati Sehryayii once savunsun ozaman bunu dusunsun.
Ama gercekleri konucaksak. Amerikada Yahudi Lobbi Turkleri savunuyor, eger onlar olmasaydi Rum ve Ermeni bize karsi neler yapardi neler.
Onun icin bunu anlaman lazim, ortada Rum, Ermeni ve Yahudi var, simdi ikisi dusman ama en guclusu bizi savunuyor.
Seversen, Sevmesen fark etmez ama gercekci ol, onlarin bize savunmasin bize fayda veriyor, kotu birsey deyil ve Yahudi dusmanligi yaratanlarin Ermenici oldugunu biliyorum, onlarin amaci tum dunyayi Turk dusmani yapmak.
Neyse, A.B.D'nin Rusyaya karsi cikarlar Turkleri fayda veriyor, Iraq cikarlari vermiyor, gerekince kulanacaksin gerekmiyince uzak duracaksin.
Seckjin Khan
05-01-2006, 02:53 PM
Evet Haritalara baktığımızda Suriye hala Hatay'ı Suriye topraklarında gösteriyor ama israil haritasında Türkiye nin herhangi bir toprağı yok...
ABD de yahudi lobisi iyi iş çıkarıya lütfen bizi destekleyen ender topluluklar lütfen biraz dürüst olun
narcoleptic
05-01-2006, 03:11 PM
Her ne kadar yeterince güçlü olmasalar da ABD deki Türk lobileri gün geçtikçe etkinleşiyor.bu durum gerçekten çok sevindirici.sevindirici olmasının nedeni abd nin köpei olup olmama meselesi değil.terazinin kefelerinin dengelenmesi meselesi.
at tırnağı kadar ülke ermenistan'ın yıllar boyunca dünya siyasetinde oynamış olduu oyunlardüşünüldüğünde hızla destek kazanmamız gerekiyor.
ve bence bu anlamda güneşli günler göreceğiz.bu kesin.
Seckjin Khan
05-01-2006, 03:21 PM
işte destek kazanmak için de yahudi lobisiyle sıkı ilişkilerimiz olmalı...
erdemmeric
05-01-2006, 08:33 PM
evet ınsanların kaygılarını artık ab karsılayamaz durumda bence cunku onlarda gıderek cokme asamasında ve turk halkı yavas yavas bunu gormekte
www.iddaasonucu.net
borcugin
05-02-2006, 04:03 AM
Evet Haritalara baktığımızda Suriye hala Hatay'ı Suriye topraklarında gösteriyor ama israil haritasında Türkiye nin herhangi bir toprağı yok... ABD de yahudi lobisi iyi iş çıkarıya lütfen bizi destekleyen ender topluluklar lütfen biraz dürüst olun
S.A.
DyLan iletilerinizde sürekli olarak ABeDe ve İsrail'le dost olmamız gerektiğini söylüyorsunuz. Arkadaşların getirdikleri kanıtlara da mutlaka bir bahane buluyorsunuz. Size bir yahudinin asla ve asla Türk ve Müslüman dostu olamayacağına dair bir kanıt sunuyorum. Bunu araştırır, öğrenir, sonra buraya görüşlerinizi yazarsanız, bizde sizin kim olduğunuzu ya da kim olabileceğinizi görürüz.
Yahudi atasözleri diye bir kitap ısmarla İsrail'den, devletin kültür işleri ile ilgili birimleri tarafından basılan ve İsrail sosyolojisi veya halk kültürünce de kanıtlanmış ve bugün bile bir yahudiden rahatça duyabileceğiniz atasözü vardır onların. "Bir Türk öldür, rahat et!". Atasözlerinde böyle bir söz söyleyen bir Ulusu sizde ortaya kanıtlar sunarak ya da Yahudi Atasözleri kitabından alıntılar yaparak, meselâ hayır borcugin bey, bak yahudiler "Türk'ü yaşat, rahat et!" atasözleri var de ben senden özürdileyeceğim. Bu ne demektir açıklayabilir miziniz?
Yahudilerin sözlü emirlerini açıklayan "Talmud" adlı kitaplarınının nasıl yazıldığını açıklayan Yahudi Din Adamı/Bilimcisi H. Hirsch Graetzin, History of the Jews adlı kitabında şunları açıklıyor. Yahudiler artan Hıristiyanlık inancı karşısında özellikle gençlerinin yola gelmeleri için, Yetmişler Meclisi kurdular, bunların her birine kâhin, başlarına da başkâhin denilirdi, Talmud'u yazdılar, bu Talmud yazılınca, kendilerine Tora Ha Şomranim denilen Tevrat'a inanlar buna şiddetle karşı çıktılar. Bu Talmudcular Şomranimcilerin hepsini katletti. Bu Talmud kitabını al oku, bak orada ne yazıyor; "Arz-ı Mevud (yani Fırat ve Dicle arasında kalan bölge) İsrael toprağı oluncaya kadar Tanrı sizi savaşa çağırıyor, katılmayanlar kâfirdir...". Bunu bize açıklayabilir misin?
Suriye Türkiye arasındaki mayınlı bölgenin temizliğini bir İsrael şirketi alacakmış dedikoduları yayılıyor, bu mayınları temizleyen şirket o toprağı 49 yıllığına da kiralamış oluyor, 3 milyon dönümlük bir arazi burası ve Harran Ovası büyüklüğünde, bu topraklar altında petrol denizi bulunuyor, bu şirket yaptığı toplantıda, Türkiye'de Yahudi ve İsrael karşıtlığını önlemek için propagandalara yüzbin dolarlar ayırdığını yazıyor mütarekeci olmayan basın, hatta gazete ve başımın yazarı da satın aldığını yazıyorlar, acaba İsrail'i bize dost diye yutturmaya çalışan grup ya da grupları tanıyor musun? Tanımıyorsan yakında bunların hepsi deşifre edildi hep birlikte göreceğiz, meraklanma sende tanımış olursun bunları. EEE müsaade beyefendi tabi ki bizde!
Bir Müslümanın ya da bir Türk'ün bir İsrail'liyi sevmesini, onları masum ve zararsız insan yavruları olarak pembe bulutlar üstünde safdirik duygularla uçarak beklemenizin umutsuzluğu ne kadardır? Tahmini bir şeyler söyleyin, zorlanmayın?
..................................Selametle.
Seckjin Khan
05-02-2006, 04:58 AM
S.A.
DyLan iletilerinizde sürekli olarak ABeDe ve İsrail'le dost olmamız gerektiğini söylüyorsunuz. Arkadaşların getirdikleri kanıtlara da mutlaka bir bahane buluyorsunuz. Size bir yahudinin asla ve asla Türk ve Müslüman dostu olamayacağına dair bir kanıt sunuyorum. Bunu araştırır, öğrenir, sonra buraya görüşlerinizi yazarsanız, bizde sizin kim olduğunuzu ya da kim olabileceğinizi görürüz.
Yahudi atasözleri diye bir kitap ısmarla İsrail'den, devletin kültür işleri ile ilgili birimleri tarafından basılan ve İsrail sosyolojisi veya halk kültürünce de kanıtlanmış ve bugün bile bir yahudiden rahatça duyabileceğiniz atasözü vardır onların. "Bir Türk öldür, rahat et!". Atasözlerinde böyle bir söz söyleyen bir Ulusu sizde ortaya kanıtlar sunarak ya da Yahudi Atasözleri kitabından alıntılar yaparak, meselâ hayır borcugin bey, bak yahudiler "Türk'ü yaşat, rahat et!" atasözleri var de ben senden özürdileyeceğim. Bu ne demektir açıklayabilir miziniz?
Yahudilerin sözlü emirlerini açıklayan "Talmud" adlı kitaplarınının nasıl yazıldığını açıklayan Yahudi Din Adamı/Bilimcisi H. Hirsch Graetzin, History of the Jews adlı kitabında şunları açıklıyor. Yahudiler artan Hıristiyanlık inancı karşısında özellikle gençlerinin yola gelmeleri için, Yetmişler Meclisi kurdular, bunların her birine kâhin, başlarına da başkâhin denilirdi, Talmud'u yazdılar, bu Talmud yazılınca, kendilerine Tora Ha Şomranim denilen Tevrat'a inanlar buna şiddetle karşı çıktılar. Bu Talmudcular Şomranimcilerin hepsini katletti. Bu Talmud kitabını al oku, bak orada ne yazıyor; "Arz-ı Mevud (yani Fırat ve Dicle arasında kalan bölge) İsrael toprağı oluncaya kadar Tanrı sizi savaşa çağırıyor, katılmayanlar kâfirdir...". Bunu bize açıklayabilir misin?
Suriye Türkiye arasındaki mayınlı bölgenin temizliğini bir İsrael şirketi alacakmış dedikoduları yayılıyor, bu mayınları temizleyen şirket o toprağı 49 yıllığına da kiralamış oluyor, 3 milyon dönümlük bir arazi burası ve Harran Ovası büyüklüğünde, bu topraklar altında petrol denizi bulunuyor, bu şirket yaptığı toplantıda, Türkiye'de Yahudi ve İsrael karşıtlığını önlemek için propagandalara yüzbin dolarlar ayırdığını yazıyor mütarekeci olmayan basın, hatta gazete ve başımın yazarı da satın aldığını yazıyorlar, acaba İsrail'i bize dost diye yutturmaya çalışan grup ya da grupları tanıyor musun? Tanımıyorsan yakında bunların hepsi deşifre edildi hep birlikte göreceğiz, meraklanma sende tanımış olursun bunları. EEE müsaade beyefendi tabi ki bizde!
Bir Müslümanın ya da bir Türk'ün bir İsrail'liyi sevmesini, onları masum ve zararsız insan yavruları olarak pembe bulutlar üstünde safdirik duygularla uçarak beklemenizin umutsuzluğu ne kadardır? Tahmini bir şeyler söyleyin, zorlanmayın?
..................................Selametle.
Merhaba borcugin;
Benim yazdıklarımda bir sorun mu var yoksa siz mi işinize gelen tarafları bulup çıkarıp "sen bunu dedin" diyorsunuz inan bilmiyorum...
ABD 'nin ve İsrail'in Dış Politikalarını ve izledikleri diğer şeylerin hepsine karşıyım ve sizler bizler gibi düşünen amerikalıların ve yahudilerin var olduğunu biliyorum...
şimdi Türkiye akp yi seçti diye hepimiz AKP den memnun olduğumuz anlamına mı çıkıyor ortaya HAYIR.Seçilmiş olabilir ama ben onu seçmedim.Yani ABD de ve İsrail'de bu politikaları beğenmeyenler var.
Soruyorum sana borcugin Hayatında kaç tane Yahudi tanıdın?Ben yeterince tanıdım ve iyi insan olduklarını biliyorum.Kötüsü yok mu elbette var.Türklerin kötü olanı ve beğenmediklerimiz yok mu elbette var...
O yüzden Devletleri ve Milletleri Politikalarına göre yargılamayı bırakın!
İsaril'in dış politikalarını beğenmeyebilirsin ama halkına da kulaktan dolma atasözleriyle yargılaman çok hatalı...
Atasözlerine ve Deyimlerle yola çıkarsak BARBAR TÜRKLER deniyor bize kaçımız BARBARIZ?
Lütfen Dış Politikaları ve Devlet Stratejileri ni beğenmek zorunda değilsin ama halkın ve bireylerin hiçbir suçu yok!
İsrail'de birçok sivil toplum örgütü Filistin'in özgürlüğü için çalışıyor ve ortadoğuda barış istiyor onların bu çabalarını neden görmezden geliyorsunuz?
Yazık!
borcugin
05-02-2006, 07:58 AM
S.A.
DyLaN görüşleriniz sizindir ve buna saygı duyarım. Benim görüşlerim de bana aittir. Sizinde saygı duymanızı beklerim. Tarih her şeye kâdirdir! Geçmişi ile şimdisi ile ve geleceği ile, buna emin olunuz. Ve görmek isteyiniz yeter ki!
Bize ne Amerika'dan ne İsrael'den ne de Arap Birliğinden yarar var. Ben buna inanıyorum. Sevmeye gelince elbette Arap Birliğinden olan dindaşlarımı severim. Bu başka bir konu. Bize yine birbirimizden yani Türk Soylu Kardeşlerimden yarar var. Onları bırakıp gidip, bir çok soykırımlara imza atan Soy ile Boy ile işimiz olmaz, olamaz!
Siz bana yazık demişsiniz, ben de size nafile diyorum. Boşa çabalırınız kardeşim.
Selametle.
Seckjin Khan
05-02-2006, 08:08 AM
Yazık! dememin sebebi alakasız insanları da suçlu görmenizdir ve sizin düşüncenize üzüldüğüm için Yazık olmuş diyorum.Düşüncenize yine de saygı duyuyorum ama böyle olmamalıydı diyorum.
İslamiyette İnsan sevgisi vardır ne olursa olsun insanı insan olduğu için sevin! ama bu düşünceyi artık Müslüman kardeşlerimizin taşıdığına inanmıyorum o yüzden Yazık!
Seckjin Khan
05-02-2006, 08:15 AM
Biz insanları sevmeyi çoktan bırakmışız Siyaset derdine düşmüşüz :( Ne Yazık...
Destankutluhan
05-02-2006, 08:47 AM
Dogrudur, destek gercekten de azaliyor. Ama konu cok zor ve cetrefilli bir konu, Bence Turkiye AB yonundeki calismalarina herseye ragmen devam etmelidir. Bu bizim gelecegimiz icin cok onemlidir. Onumuzdeki 10 yillik sureyi en iyi sekilde degerlendirmemiz gerekiyor, sonucta gireriz ya da girmeyiz bu o kadar onemli degil. Onemli olan Turkiye'nin bugun oldugu noktadan cok daha ileri bir noktada olmasidir. Turkiye'de Ataturkten bu yana halka guvensizlikten kaynaklanan beceriksizlerin elinde lanet olasi bir kisir dongu olustu ve bu bizi olmamiz gereken noktadan cok geride birakti.
Bunlari asmak icin gercekten de AB youlunda ciddiyetle yurumemiz gerekir. Sonucta girip girmemek bizim elimizde.
Bu Israil, Arap vb konusuna gelince;
Bir defa uluslararasi iliskilerde hersey karsilikli cikar esasina dayanir,Israil'in bizden bizim de onlardan beklentilerimiz var. Bunlar devam edecek beklentilerdir. Dunya alem isbirligi yaparken biz "hayir" mi diyecegiz ? Isbirligi yapmak ile Israili herseyiyle savunmak arasinda fark var.
Ote yandan, Tarih elbette onemle uzerinde durulmasi gereken, incelenip ders alinmasi gereken hadiselerle doludur, devletler arasi isbirliginde bunlari goze alirsiniz ve hep uyanik olursunuz, ama kisisel iliskiler farklidir; kisiseldir. Birey olarak seversiniz de sevmezsiniz de, iliskiye girersiniz ya da girmezsiniz, onyargilarinizin buna karar vermesini istemeniz de mumkun elbet. Ama sonucta o kisiseldir.
Her milletden de gercekten cok iyi insanlar vardir.
Arap, Yahudi, Alman, Fransiz, Italyan.....
"Ben istemem sagol" demek de size kalmis tabii.
Saglicakla,
narcoleptic
05-02-2006, 08:58 AM
AB en kısa sürede dağılacaktır.bu durum yalnızca Avrupa da ki milliyetçilik rüzgarlarının sonucu değildir.ekonomik anlamda AB bünyesindeki güçlü ülkeleri gücünden etmekte , güçsüz ülkelerin gücüne ise güç katmaktadır.
AB ne güvenimizin tamamıyla bitmesini istiyorum.
EGETÜRK
05-02-2006, 09:43 AM
Lütfen Dış Politikaları ve Devlet Stratejileri ni beğenmek zorunda değilsin ama halkın ve bireylerin hiçbir suçu yok!-dylan
EVET HAKLISIN BENİM ERMENİ YAHUDİ VE RUM TANIDIKLARIM OLDU ÇOK DA YAKIN OLDUKLARIM VAR AMA POLİTİKAYA KOYU TARTIŞMALARA GİRİYORUZ,HİÇ BİR ZAMAN ANLAŞAMIYORUZ BELKİ DE AMA SONUNDA İNSANCA BİR ARADA BULUNMASINI DA ,EĞLENMESİNİ DE BİLİYORUZ,YANİ DEVLET POLİTİKALARINI ELEŞTİRDİK DİYE O ÜLKENİN İNSANLARIYLA ARKADAŞ OLMAYACAK DEĞİLİZ.BİZ KENDİ DEVLETİMİZİ BEYENMİYORKEN,İSRAİLİN DEVLETİYLE İNSANINI BİR TUTAMAYIZ,BENİM TEPKİM İSRAİLE
Seckjin Khan
05-02-2006, 09:48 AM
evet bende onu diyorum EGETURK...
Bende İsrail Devleti nin politikalarını beğenmiyorum.AKP iktidarını beğenmediğim gibi yani ;)
Tabriz_Han
05-02-2006, 09:56 AM
Israeli sev yada sevme, Turkiyenin cikarlarina bakmak lazim ve ortada bir gercek var, Yahudilerin bir kismi Turkleri cok seviyor hata bazi Rabileri cikip TUrklere savunmak bir milli gerekcedir (Separdik Yahudi olanlar)
Amerikanin en kuvvetli Lobbi hepimiz bilgidimiz gibi, Yahudi Lobbisi, her sene onlar Ermeni yalanlari red ediyor ve Turklerle iliski kuruyorlar.
Asinda bunlari duyunce pek sevinmedim ama gercekleri gormeye baslinca anladimki, eger Amerikanin en kuvvetli kurumu bizi destekliyorsa, niye biz ortaya cikarak bunlara lanetlecez ve laf atacaz? yani mantiksizlikdir.
Hemde, Ermeni piclerin yaptiklarini gormek lazim, onlar Yahudiyi bu yuzden nefret ediyor, Ermeni her Milleti Turklerden nefret etirmeye calisiyor, Suriyede bile bize karsi cikanlarin hepsi Ermeninin yuzunden!!!
Onun icin, bizim Yahudi dusmanimiz olmamiz aptalikdir ve kendi kendimizi vuruyoruz demektir. Tarihte Turklerin bu insanlarla hic bir sorun cikmadi ta Khazarlara kadar dayanli.
Bu Israel/Filistin sorunu cozulurse ortada hic bir sorun olmayacak, Yahudide Ermeni ve Ruma karsi unutmayin ;)
Dunyada guclu ulkeleri iyi kulanmak lazim, bosuna bosuna dusman yaratmak hic kimseye fayda vermez.
Hemde bir gercek daha var, biz Avrupada tek Yahudiyi zulum etmeyen Milletiz ! medya Yahudinin elinde! simdi bu ortaya cikiyor, eger biz Yahudileri biraz baski koyarsaz onlar bizim hakimizda cok cok guzel haberler ve filimler yaratirlar. O barbar yalanlari ispatlariz, ve Bati'yi Turklerin nekadar Medeni ve Insan Sever oldugunu gosteririz!
Mesala birisi Selahattin Ülkümen, filimi yapmaya kalkirsa, bol parasi olan Yahudi muhakak destek verecek ve bizim sohretimiz ve imajimiz bin kere artacak!!!
http://www.byegm.gov.tr/YAYINLARIMIZ/NEWSPOT/2003/july-aug/n6.htm
Kazar, Osmanli doneminde, Ikinci Dunya Soykirimda Turkler yine Yahudiyi kurtardi ama Ermeni General Dro olan kisi Nazi'di ve su an Ermeni Resmi kahramandir.
Daha genis dusunmeliyiz, biz bu Yahudi iliskiyi cok iyi bir sekilde kendi cabamiza kulanabiliriz.
;)
Dunyada Ermeni ve Rum gibi PARASITLER varken, Yahudinin kotu taraflarina niye onem veriyoruz, cok cok daha onemli ve gercek hakiki dusmanlarimiz var.
Yahudi dusman deyil, bize onlarin dusman oldugunu anlatanlar Rumlar ve Ermenidir, onlara inanmayin gercekler bambaskadir.
Demir Kağan
05-02-2006, 10:16 AM
Yahudi dusman deyil, bize onlarin dusman oldugunu anlatanlar Rumlar ve Ermenidir, onlara inanmayin gercekler bambaskadir.
Topraklarımızda gözü olan herkes düşmanımızdır. Adamlar Türkiye ile ilgileniyoruz demekten geri durmadılar. Vaadedilmiş Topraklar (arz-ı mev'ud) ismini verdikleri Büyük İsrail hayaline sahip bu adamların topraklarımızda gözü vardır. Düşman değil de nedir?
Yahudileri öldürüp öldürmememiz sorun değildir, misal İspanya'da mezalimden kurtaran bizleriz ve yine olsa yine kurtarırız. Ancak adamların "eğer canın sıkılıyorsa bir Türk öldür, rahat et" diye atasözleri var yahu, sen neyini savunuyorsun bunların?
Seckjin Khan
05-02-2006, 10:21 AM
Her atasözü doğru çıksa...
Bizler hakkında birçok Atasözü ve deyim var daha önce de verdim BARBAR TÜRKLER,BİZLER SENCE BARBARMIYIZ?
O yüzden biraz daha sakin ol
Tabriz_Han
05-02-2006, 10:26 AM
Bunu anlatmak istedim, simdilik bizim kesin dusmanimiz var, Yahudi dusmanlik bir Komplodur, su an Yahudi dusman olarak sayilmaz hele Amerikada bize savunanlar onlar ve Lobbi faaliyetlerimize destek veriyorlar.
Kesin dusmanlar = Rum ve Ermeni
Tarihde Yahudileri biz kurtardik, biz bunu kulanabiliriz ve Batidaki imajimizi cok iyi gosteririz, sadece bir kac tane filim yapmaliyiz, Turklerin medeni insan sever yuzunu gosterecek filimler Yahudileri nasil Barbar Avrupadan kurtardik gibi seyler ;)
Seckjin Khan
05-02-2006, 10:28 AM
ne derseniz deyin onlar benim dostumdur ve dostum kalacaktır...
Seckjin Khan
05-02-2006, 10:31 AM
Tarihde Yahudileri biz kurtardik, biz bunu kulanabiliriz ve Batidaki imajimizi cok iyi gosteririz, sadece bir kac tane filim yapmaliyiz, Turklerin medeni insan sever yuzunu gosterecek filimler Yahudileri nasil Barbar Avrupadan kurtardik gibi seyler ;)
kesinlikle böyle bir film yapılmalı...yapıldığı takdirde Ermeni Soykırımını da bertaraf etmiş oluruz bence yönetmenlere büyük iş düşüyor...
EGETÜRK
05-02-2006, 10:55 AM
arkadaşlar israil bizim için görünürde dost bir ülke olsa bile gerçekte emelleri vardır.tıpkı çevremizdeki tüm ülkelerde bize karşı bu emellerin bulunduğu gibi.ayrıca pkk yı destekleyenlerden bazılarının mossad ajanları olduması durumu var.bu da değerlendirilmesi lazım.şimdi konuya başka bir konuya gelelim
bir ermeni tanıdığımın ermeni-yahudi ve türk arasında yaptığı değerlendirmeler şöyle
1.osmanlının azınlıkları olan ermeni ve yahudi toplumları arasında bir rekabet vardı(devletin ve ülkenin stratejik konumlarına gelme mücadelesi gibi)
2.Talat paşa'da yahudilik vardır ve alman ordusunda bulunan yahudi generaller ermeni techirinin gerçekleşmesinde önayak olanlardan bazılarıdır.
3.ASALA terör örgütü daha çok yahudi dönmesi olan diplomatlarımızı hedef alarak bir taşla 2 kuş vurmuşlardır.hem Türkiye'nin temsilcisini hemde bir yahudiyi ortadan kaldırmışlardır.
4.Bu anlattığım üç olayla beraber ABD de bir lobi çekişmesi vardır ve buna yukarıda yazılan olaylarda eklenince,ermeniler ve yahudiler karşı karşıya gelmektedir.o yüzden yahudiler ermenilerin aleyhine olan görüşleri desteklemektedir
DİKKAT!!!BU YUKARIDA YAZDIĞIM MADDELER BİR ERMENİ'NİN GÖRÜŞLERİ OLMAKLA BERABER TARAFIMDAN HİÇ BİR EKLEME İÇERMEMEKTEDİR
3.ASALA terör örgütü daha çok yahudi dönmesi olan diplomatlarımızı hedef alarak bir taşla 2 kuş vurmuşlardır.hem Türkiye'nin temsilcisini hemde bir yahudiyi ortadan kaldırmışlardır.
ŞEHİT TÜRK DİPLOMATLAR
Tarih
Şehir / Görev
Adı-Soyadı
27.01.1973Santa Barbara / Başkonsolos / ConsulMehmet BAYDAR (http://www.kulturturizm.gov.tr/portal/default_tr.asp?belgeno=18134) Konsolos / General / Consul Bahadır DEMİR (http://www.kulturturizm.gov.tr/portal/default_tr.asp?belgeno=18135)22.10.1975Viyana / Wien / Büyükelçi / Ambassador Daniş TUNALIGİL (http://www.kulturturizm.gov.tr/portal/default_tr.asp?belgeno=18136)24.10.1975Paris / Büyükelçi / Ambassador İsmail EREZ (http://www.kulturturizm.gov.tr/portal/default_tr.asp?belgeno=18137) Şoför/DriverTalip YENER (http://www.kulturturizm.gov.tr/portal/default_tr.asp?belgeno=18138) 16.02.1976Beyrut / Başkatip / First Secretary Oktar CİRİT (http://www.kulturturizm.gov.tr/portal/default_tr.asp?belgeno=18139)09.06.1977Vatican City / Büyükelçi / Ambassador Taha CARIM (http://www.kulturturizm.gov.tr/portal/default_tr.asp?belgeno=18140)02.06.1978Madrid / Büyükelçi / Elçi / Ambassador's WifeNecla KUNERALP (http://www.kulturturizm.gov.tr/portal/default_tr.asp?belgeno=18141) Em.Büyükelçi / Retired AmbassadorBeşir BALCIOĞLU (http://www.kulturturizm.gov.tr/portal/default_tr.asp?belgeno=18142)12.10.1979Lahey / Büyükelçi Oğlu / Ambassador's SonAhmet BENLER (http://www.kulturturizm.gov.tr/portal/default_tr.asp?belgeno=18143)22.12.1979Paris / Turizm Müşaviri / Tourism CounsellorYılmaz ÇOLPAN (http://www.kulturturizm.gov.tr/portal/default_tr.asp?belgeno=18144)31.07.1980Atina / Athens İdari Ataşe / Administrative Attache Galip ÖZMEN (http://www.kulturturizm.gov.tr/portal/default_tr.asp?belgeno=18145) Athens/ İdari Ataşe Kızı / Administrative Attache's daugterNeslihan ÖZMEN (http://www.kulturturizm.gov.tr/portal/default_tr.asp?belgeno=18146)17.12.1980Sydney/ Başkonsolos / Consul Şarık ARIYAK (http://www.kulturturizm.gov.tr/portal/default_tr.asp?belgeno=18147) Güvenlik Ataşesi / Security Attache Engin SEVER (http://www.kulturturizm.gov.tr/portal/default_tr.asp?belgeno=18148)04.03.1981Paris / Çalışma Ataşesi / Counsellor for Labour Affairs Reşat MORALI (http://www.kulturturizm.gov.tr/portal/default_tr.asp?belgeno=18149) Din Görevlisi / Counsellor for Religiotis Affairs Tecelli ARI (http://www.kulturturizm.gov.tr/portal/default_tr.asp?belgeno=18150)09.06.1981Cenevre / Geneve / Sözleşmeli Sek. / Secreta.M.Savaş YERGÜZ (http://www.kulturturizm.gov.tr/portal/default_tr.asp?belgeno=18151)24.09.1981Paris/ Güvenlik Ataşesi / Security Attache CemaI ÖZEN (http://www.kulturturizm.gov.tr/portal/default_tr.asp?belgeno=18152)28.01.1982Los Angeles/ Başkonsolos / Consul General Kemal ARIKAN (http://www.kulturturizm.gov.tr/portal/default_tr.asp?belgeno=18153)08.04.1982Ottava / Ottawa / Ticaret Müşaviri / Counsellor for Commercial Affairs Kani GÜNGÖR04.05.1982Boston / Fahri Başkonsolos / Honorary Consul General Orhan GÜNDÜZ (http://www.kulturturizm.gov.tr/portal/default_tr.asp?belgeno=18154)07.06.1982Lizbon/Lisbon/ İdari Ataşe/ Administrative Officer Erkut AKBAY (http://www.kulturturizm.gov.tr/portal/default_tr.asp?belgeno=18156)27.08.1982Ottawa/ Askeri Ataşe Albay / Military Attache Colonel Atilla ALKIKAT (http://www.kulturturizm.gov.tr/portal/default_tr.asp?belgeno=38624)09.09.1982Burgaz / İdari Ataşe / Administrative Attache Bora SÜELKAN (http://www.kulturturizm.gov.tr/portal/default_tr.asp?belgeno=18157)08.01.1983Lisbon / İdari Ataşe Eşi / Administrative Officer's Wife eşi merhum Erkut AKBAY'ın yaşamını yitirdiği 07.06.1982 tarihli saldırıda yaralanmış ve 08.01.1983 tarihinde yaşamını yitirmiştir.Nadide AKBAY (http://www.kulturturizm.gov.tr/portal/default_tr.asp?belgeno=18158)09.03.1983Belgrad / Büyükelçi / Ambassador Galip BALKAR (http://www.kulturturizm.gov.tr/portal/default_tr.asp?belgeno=18159)14.07.1983BrükseI/Brussels/ İdari Ataşe/ Administrative Attache Dursun AKSOY (http://www.kulturturizm.gov.tr/portal/default_tr.asp?belgeno=18160)27.07.1983Lisbon/ Müsteşar Elçi / Wife of the Counsellor Cahide MIHÇIOĞLU (http://www.kulturturizm.gov.tr/portal/default_tr.asp?belgeno=18161)28.04.1984Tahran/ Sözleş.Sek. Elçi / Wife of Secre. Işık YÖNDER (http://www.kulturturizm.gov.tr/portal/default_tr.asp?belgeno=18162)20.06.1984Viyana / Çalışma Ataşesi Erdoğan ÖZEN (http://www.kulturturizm.gov.tr/portal/default_tr.asp?belgeno=18163)19.11.1984Viyana / Uluslararası Memur Enver ERGUN (http://www.kulturturizm.gov.tr/portal/default_tr.asp?belgeno=18164)07.10.1991Atina / Basın Ataşesi Çetin GÖRGÜ11.12.1993Bağdat / İdari AtaşeÇağlar YÜCEL04.07.1994Atina / Müsteşar Haluk SİPAHİOĞLU
O Tanıdığınıza bi sorarmısınız;Yukarıdaki şehitlerimizden hangisi yahudi dönmesi ???
Türkoğlu
05-03-2006, 01:04 PM
“Efendiler!
Bir şeyin zararıyla, bir şeyin imhasıyla yükselen şeyler, bittabi' o şeyden zarâra uğrayanı alçaltır.
Hakikaten Avrupa’nın bütün ilerlemesine,
yükselmesine ve medenileşmesine karşılık
Türkiye tam tersine gerilemiş ve düşüş vadisine yuvarlana durmuştur.
Artık vaziyeti düzeltmek için mutlaka Avrupa’dan nasihat almak,
bütün işleri Avrupa’nın emellerine göre yapmak,
bütün dersleri Avrupa’dan almak gibi bir takım zihniyetler belirdi.
Halbuki;
HANGİ İSTİKLAL VARDIR Kİ
ECNEBİLERİN NASİHATLERİYLE,
ECNEBİLERİN PLANLARIYLA YÜKSELEBİLSİN?
Tarih,böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir!”
Mustafa Kemal Atatürk
06 Mart 1922, TBMM
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.