View Full Version : Azerbaycan Turk Cumhuriyeti
AZERBAYCAN
12-27-2005, 12:26 PM
Azerbaycandan Kardeshlerime Selamlar
Arkadashlar Turk Cumhuriyyeti Devletleri Arasindaki Ilishkilerden Memnun Muzunuz??? Butun Turk Cumhuriyyetleri Buyuk Gardash Olan Turkiyeye Siginiyor Ama Kucuk Kardeshler Nasil Bir Birlerine Yardim Ediyolarmi.ulkuculuk Git Gide Siliniyor Kalblerden...
Karabagsiz Azerbaycanim Batsin!!!!
Colpan
12-27-2005, 01:39 PM
Arkadashlar Turk Cumhuriyyeti Devletleri Arasindaki Ilishkilerden Memnun Muzunuz??? Butun Turk Cumhuriyyetleri Buyuk Gardash Olan Turkiyeye Siginiyor Ama Kucuk Kardeshler Nasil Bir Birlerine Yardim Ediyolarmi.ulkuculuk Git Gide Siliniyor Kalblerden...
Karabagsiz Azerbaycanim Batsin!!!!Turkiye-Azerbaycan ilişkileri chox yaxşıdır.
Karabagsiz, Tebrizsiz, Borçalısız Azerbaycan, tartih olacaktır.
Scofield
12-27-2005, 01:46 PM
gonlumuz Azeri kardeslerimizle birdir
Seckjin Khan
12-27-2005, 01:52 PM
Halklar arası ilişkiler gerçekten çok iyi ama devletin üstdüzey olarak birlikte hareket etmemeleri iyi değil
borcugin
12-27-2005, 01:58 PM
S.A.
Men ozum Azeri Soydaslarimla danishirim ve bundan lezet eleyirim. Türkiye Türkü = Azerbaycan Türkü. Chokta qaqashim ve hami de gardashim hamisinden de lap mühimi Soydashim olarlar. Öz bir, Soy bir, Söz bir, Ulus bir, Ülkü bir...
Edebiyatlarına, sağlam mantık felsefelerine, konukseverliklerine, katışıksız eğitimli olmalarına, çok saygıdeğer olmalarına, bey efendiliklerine hastayım. Vesselam yalnızca öğretim almamışlar iyi eğitim de almışlar. Hele Aygun HUMBATOVA sanatçılarını çok severim. Kara choreqleri...:)
Selametle.
Qizilbash
12-28-2005, 01:33 PM
Esir Azerbaycanım
Hanı meni gül qoynunda doğuran
Xemirimi göz yaşıyla yoğuran
Beşiyimde layla balam çağıran
Azerbaycan menim baxtsız anam oy
Neçe ildir hesretinle yanam oy...
Salam desem rüzgar alıb götürse
Ağrı dağdan Alagöze ötürse
Gur sesimi göy Xezere yetirse
Xezer coşub zencirini qırsa oy
Hökm etse bu sersem gediş dursa oy...
Xeber alsam Muğanımdan, Milimden
Nazlı Bakım, o neft qoxan gülümden
Kim demiş ki düşmüş adı dilimden
Azerbaycan menim eşqsiz yurdum oy
Ölmez eşqim içimdeki derdim oy...
Könlüme tek Kebe etdim seni men
Sensiz neylim qürbet elde günü men
Sensiz neylim Allahı men dini men
Azerbaycan menim tacım taxtım oy
Oyanmazmı kor olası baxtım oy...
Almas İldırım
Karabagsiz Azerbaycanim Batsin!!!!
Türkiye sadece büyük kardeş değil, aynı zamanda vefasız kardeştir. Hükümetlerimiz maalesef gereken ciddiyeti göstermemiştir şimdiye kadar. Bu bakımdan bir Türk olarak mahcubiyetimi bildiririm.
Ahde Vefa
12-28-2005, 04:09 PM
iliskiler süper kardesim! SAMANYOLU TV(STV)'de azeri reklamlar cikiyor bile.. gülmekten geberiyoruz, fakat o ayri bir konu:D
AZERBAYCAN
12-29-2005, 05:51 AM
Her Kese Tesekkur Edirem.
Meni En Cok Uzen Turk Cumhuriyeti C.bashkanlarinin Ermenistan Seferinde "ermeni Soykiri" Abidesi Onune Ekili Koymasidir.bunu Yapan Bence Ya Uzbekistan Yada Kazakistan C.bashkaniydi.
Turk: Niye:)))
Qizilbash
12-29-2005, 10:33 AM
Meni En Cok Uzen Turk Cumhuriyeti C.bashkanlarinin Ermenistan Seferinde "ermeni Soykiri" Abidesi Onune Ekili Koymasidir.bunu Yapan Bence Ya Uzbekistan Yada Kazakistan C.bashkaniydi.
Men hele bir şey okumuştum gazeteden. O S.Niyazov olub.
Qizilbash
12-29-2005, 10:35 AM
Men hele bir şey okumuştum gazeteden. O S.Niyazov olub.
Yani Türkmenistanın cumhurbaşkanı. Ermenistanda bir abidenin açılış merasiminde içtirak etmişti hatırladığım kadarıyla.
Bilge_Kagan
12-29-2005, 10:38 AM
Turkiye bir "Buyuk Kardes" degildir. Hepimiz kardesiz, "buyuk" "kucuk" diye bolunmek sacma.
Ote yandan, diger Turk cumhuriyetlerinin Turkiyeye pek "sigindigi" soylenemez. Ozbekistan'la resmen "dusmani" bir iliskimiz var, Turkmenistan da cok iyi sayilmaz ( belki Turkiyeye karsi bir karsitlik yok halkta ama, Niyazov bizim Devlet Bahceliyi fena yapmisti Turkmenistanda... ), Kazakistan hukumeti sempatik aciklamalar yapmasina karsin ortak islere imza attigimiz yok, Kirgizistan sadece resmi gezilerde hatirlaniyor...
Evet...Azerbaycan yine de daha iyi iliskilere sahip digerlerine nisbeten.
Çünkü, Türkiye'de ne zaman birileri Orta Asya'dan, Turan fikrinden bahsetse hayalperestlikle suçlanır. Son yıllarda artık öyle değil ama, yine de hükümetlerimiz Orta Asya'ya gereken alakayı göstermemiştir. Bilakis, Turancılar çoğunlukla tarassut altında kalmışlardır. İnternetten "3 Mayıs 1944" olayını araştırırsan, demek istediğimi anlarsın.
İşte buradan okuyabilirsin
http://www.hunturk.net/modules.php?name=atsiz&file=3mayis
sakarya
12-31-2005, 11:57 AM
Ya bu ilişkişleri nasıl yapsak kuvvetlendiririz bu girişimler olmalıdır ve biz mi yapmalıyız vede ne yapmalıyız.Aslında düşünürsek olmayacak birşey değil adet gelenek görenek neyimiz ayrı bütün türklere saygı ve hürmetler
Qizilbash
12-31-2005, 01:53 PM
Turkiye-Azerbaycan ilişkileri chox yaxşıdır.
Karabagsiz, Tebrizsiz, Borçalısız Azerbaycan, tartih olacaktır.
Borçalını ve onun etrafındakı kadim Azerbaycan arazilerini Nadir şah Efşar orada isyan çıktığı nedeniyle Gürcüstana hediyye olarak vermişti.
uzbég
12-31-2005, 02:03 PM
Gönüller bir olsun kardeşlerim.İnşallah bir gün Türk Birliği kurulacaktır.ii yıllar.
uzbég
12-31-2005, 02:05 PM
iYi yıllar..
Qizilbash
12-31-2005, 02:10 PM
Gönüller bir olsun kardeşlerim.İnşallah bir gün Türk Birliği kurulacaktır.ii yıllar.
Allah qoysa!!!!
AZERBAYCAN
01-01-2006, 01:16 PM
cox sagolun!!!
insallah!!!
uzbeg: uzbekce orenmek icin bi site varmi???
emrah147
01-03-2006, 07:52 AM
Bence ilk önce TÜrkiyede dışındaki Türk devletleri birleşmeli .O zaman Türkiyede birleşmek zorunda kalacaktır Cünkü halk isteyecektir.Ve halkında önüne gecemeyeceklerdir .
AZERBAYCAN
01-03-2006, 11:27 PM
dogru diyorsun qardash
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.