View Full Version : israil devleti
Ahde Vefa
12-28-2005, 08:20 AM
s.a,
az once japonlilar niye dost diye bir topic acmistim.
simdi de baska bir merak ettigim konu var sayin forumdaslar:
israil devleti'de dost sayilir mi? (din acisindan degil!)
duyduguma göre israil'in (veya mossad'in) yardim'iyla APO denen köpegi bulduk.
simdiden tesekkurler..
Mossad'in o olayla bi alakası yok. CIA yardım etti. www.atin.org sitesinde konuyla ilgili bir kaç makale var.
Seckjin Khan
12-28-2005, 09:54 AM
İsrailliler ile bence dost olunmalı,olunmalıyı geçelim zaten dostuz.Kimse tepki göstermesin ama benim düşüncem bu...
Sene 1492. Osmanli Ispanya'da yasiyan Yahudileri Hristiyanlarin yapacagi katliamdan gemi gondererek kurdardi...
Şimdiye kadar Ermeni iddialarının Amerikan Senato'sunda rağbet görmemesinin sebebi de A.B.D'de faaliyet gösteren Türk Yahudi lobisinin çalışmalarıdır. (..diye duyuyorum sürekli. Ne kadar doğru bilmiyorum.)
Turk yazdiklarin dogrudur. Jak Kamhi ile yaptigimiz yuz-yuze konusmada, kendisi bir Ermeni faaliyetinin nasil durduruldugunuda anlatti. Turkiye ile alakali bir organizasyonda Ermeniler (Diaspora lobicileri) kosede bir stand acmis. 500. Yil Vakfi tarafindan bazi T.C. lobicileri olan Museviler bu standi oradan para ile temizletmisler. Bu orneklerden sadece bir tanesi. Bu adamlar yurtdisinda cok onemli lobicilik yapiyorlar T.C. adina. Sirf o yuzden 500. Yil vakfini kapatmak istediklerinde Disisleri Bakanligi rica ederek kapanmasini onlemis.
Fakat bir rivayette şu ki, Yahudiler kendilerinden başka bir topluluğun "soykırım" kelimesiyle birlikte zikredilmesini istemiyorlarmış. Bana saçma geliyor bu ama Yahudiler'in her işinin altında bir çapanoğlu aramaya programlanmışım bir kere :)
Ben şahsen Türk Yahudilerine karşı sempati beslerdim. Özellikle Garih'e. Babamın Yahudi bir arkadaşı vardı. Çocukluk hatırası işte o sevimli adamı hatırlardım ne zaman Yahudi kelimesini duysam. Ama Türk Yahudilerinin Filistin meselesinde bir parça dahi insaf sahibi olmadıklarını öğrendiğimde lanet olsun dedim. Türkçe konuştukları bir forumda yazılanları okumuştum bir ara. Bazı meselelerde İsrail'i savunsalar ve haklı argümanlar ileri sürseler anlardım ama hayvan, pislik diye bahsediyorladı Araplardan. Müsait olduğum bir zaman arayıp bulursam burada linki veririm.
Colpan
12-28-2005, 01:40 PM
s.a,
simdiden tesekkurler.."Çıfıttan yumurta alsan sarısını bulamazsın."
Türk Atasözü
Yahudiler dostumuz olamaz, olsa olsa duruma göre ortak çıkarlardan bahsedilir.
empire_of_huns
12-28-2005, 03:45 PM
ortak çıkarlar çok uzun süredir birlikde tutuyorsa iki devleti artık ona dostluk diyebiliriz bence
Seckjin Khan
12-29-2005, 04:11 AM
Ayrıca 2.Dünya savaşı sırasında birçok yahudiye Türkiye kapılarını açtı bu gerçekten çok güzel bir adımdı,Osmanlı İmp döneminde de Anew in dediği gibi ispanya dan resmen yahudi halkını kollarımız arasına alıp koruduk.
Şimdi de Yahudiler bizim onlara yaptığımız iyilikleri unutmayarak A.B.D de ve Avrupa da lobi yapıyorlar ve inanın bizi gerçekten çok seviyorlar...
Seckjin Khan
12-29-2005, 04:13 AM
Ha Filistin olayında Türkiye olarak tam ortada olmalıyız iki taraf içinde bu en iyisi.İsrail'in dış politikasını fazla sevmiyorum ama halkını çok severim.Benim bazı akrabağlarım yahudidir ama ben türk'üm ve müslümanım bu da ailemin çok çeşitli bir kültürden geldiğini gösteriyor :D
Temur
12-29-2005, 04:36 AM
Sene 1492. Osmanli Ispanya'da yasiyan Yahudileri Hristiyanlarin yapacagi katliamdan gemi gondererek kurdardi...
Osmanli yıkılmak üzereyken bile ,almanyadan kaçan yahudilere kucak açtı,tarihte defalarca Osmanli kurtardi yahudileri.Simdi ise Besle kargayı oysun gözünü...
Azericede bir deyim var sanırım; Namerte yahşılık etme kıymetini bilmez! Osmanlı hata etmiş yardım etmekle bence. Ne yazıkki bir çok araştırmacı Pkk'nın en büyük destekçilerinden birinin israil olduğunu söylüyor,Avrupalı bir kaynakta pkk üst kadro militanlarının israil askeri kampında eğitirken görüntülemişti.israil dışişleri yetkilileri resimleri elinde tutarak iftira palavra fotoşop hilesi diye bağıryorlardı ben gördüğümde.Yüzüne sırıtıp sırtına hançer saplama taktiği.
Netekim ecevit hükümeti bilmem milyarlarca doları israili zenginleştirme projesinde tank ihalesini israile vermişti ama Erdoğan iktidarının gelir gelmez iptal etmişti ve yerli sanayiye verdi ihaleyi. Kim dost kim düşman gözüküyor değil mi? Türkiye'yi düşmanlarına satanlar,onları zengin edenler türkoğlu türk oluyor ama gerçek türk milliyetçileri rize rumu ilan ediliyor ilginç bir ülke burası. ya kim gerçek Türk kim gerçek milliyetçi belli değil yada at gözlüğü takan korkunç cahil bir milletiz.
Tarihini,Dinini,geçmişi hakkında fazla yorumlara girmeden şunu söylemek istiyorum...
Ticari ilişkilerimde Yahudiler bir vesile hep karşıma çıkmıştır. Ticari ilişkilerimde en keyif aldığım zümre bu zümredir.Borcuda sevmediği gibi alacaklı olmayıda sevmezler;) Hatır gönül ilişkilerini iyi bilirler,her fırsatta özellikle bayramlarda bizleri tebrik etmeyi unutmazlar...
Ben insan olarak kendilerini çok seviyor ve takdir ediyorum...
Temur
12-29-2005, 04:41 AM
Ayrıca 2.Dünya savaşı sırasında birçok yahudiye Türkiye kapılarını açtı bu gerçekten çok güzel bir adımdı,Osmanlı İmp döneminde de Anew in dediği gibi ispanya dan resmen yahudi halkını kollarımız arasına alıp koruduk.
Şimdi de Yahudiler bizim onlara yaptığımız iyilikleri unutmayarak A.B.D de ve Avrupa da lobi yapıyorlar ve inanın bizi gerçekten çok seviyorlar...
Evet bizi çok seviyor ve lobimizi yapıyolar bu yüzden pkk militanlarını bizzat eğitiyorlar ,kadınlarını getirip Türkiyenin güneydoğusunda zorla sancı iğnesiyle doğutturuyorlar kimliklerine urfa mardin siirt yazdırıyorlar. Arsa satın alıyorlar. Filistin suriye ve mısıra yaptıkları gibi 25 yıl sonra tevratta vaadedilen kutsal toprağımız diye güneydoğuya sahip çıkınca görecem seni. Acaba ozaman kimin yanında olacaksın...
Mesajların güdümlü ;ya dürüst değilsin yada bizden değilsin...
Evet bizi çok seviyor ve lobimizi yapıyolar bu yüzden pkk militanlarını bizzat eğitiyorlar ,kadınlarını getirip Türkiyenin güneydoğusunda zorla sancı iğnesiyle doğutturuyorlar kimliklerine urfa mardin siirt yazdırıyorlar. Arsa satın alıyorlar. Filistin suriye ve mısıra yaptıkları gibi 25 yıl sonra tevratta vaadedilen kutsal toprağımız diye güneydoğuya sahip çıkınca görecem seni. Acaba ozaman kimin yanında olacaksın...
Mesajların güdümlü ;ya dürüst değilsin yada bizden değilsin...
Arkadaşlar,
Farklı görüşlere,farklı inançlara sahip olmayacaksak bu tartışma platformunda bizim ne işimiz var !
Herkes bilgisini düşüncesini ortaya koysun tartışalım.
Selamlarla
Temur
12-29-2005, 05:08 AM
Haklısın üstat lakin Türklük gururuma ve ihtirasıma yenik düşebiliyorum bazen. Kusura kalma :)
Oriyon_farr
12-29-2005, 05:12 AM
Bu kadar Israili tevsif ediyorsun, peki sen kendin turk yahudi degilmisin?
Sen o Osmanli imp zamanindaki ispaniyali yahudilari bugunki irkci ve sionist Israil devletiile karistirma. (Sionist ve nazi Israili sevmiyan bir suru yahudilar var).
Sionist Israil bugun hep musulmanlara karsi calisiyor. Filistini istila edip 3 mln musulman filistinlilarla ne yapior biz hepimiz iyi biliyoruz.
Farklı fikirlere veya düşüncelere ne zaman tahammül etmesini öğreneceğiz ? Her doğru bizim doğrumuz olmak zorundamı ? Her şeyin en iyisini hep bizmi bileceğiz ?
Yahudi devletinin kurulması için Osmanlının yarımadada ayağının altı kazılırken yardım ve yataklık edenler bugün kendim ettim kendim buldum diyorlar...
Elma kurdunu kendi yaratırmış !!
guli sweden
12-29-2005, 05:47 AM
siz turkler milletchisiniz.
Temur
12-29-2005, 05:55 AM
tespit doğru sweden.
siz turkler milletchisiniz.
Milletini seven kişi Milliyetçi ise evet biz TÜRK'ler Milliyetçiyiz...
Ya siz ?
Oriyon_farr
12-29-2005, 06:05 AM
Farklı fikirlere veya düşüncelere ne zaman tahammül etmesini öğreneceğiz ?
Efendim, 58 yil oldu Israil silahsiz filistinlilari vuriyor, kesiyor, bombalamaya devam ediyor - biz 50-60 musulman olke (1,5 mlrd kisi) tahammul ediyoruz.
Bir musulman (Ahmedinejad) bir kara "Holokost miftir" dedi, yahudilar nasil "tahammul" ettiler gordunuzmu?
Peki üstad bu israil devleti oraya gökten zembillemi indi ?
1,5 Milyar Müslümandan bahsediyoruz ama Tarih önünde gördük arap-israil savaşlarını...
Ahmedinejad söylüyor ama kendi çalıyor kendi oynuyor derler bizim buralarda.yani hiç bir yaptırımı olmayan sözler...
Yani ,Osmanlıyı o topraklardan atmak için ingiliz kayığına binenler şimdi geminin boyaları çıkınca esas gemi sahibi ile tanıştılar...
Bu oyun şimdi kürt kardeşlerim üzerine oynanıyor ! Bugün abd'nin kayığına binen yarın başkasının kucağında bulacak kendini;)
Scofield
12-29-2005, 09:57 AM
Efendim, 58 yil oldu Israil silahsiz filistinlilari vuriyor, kesiyor, bombalamaya devam ediyor - biz 50-60 musulman olke (1,5 mlrd kisi) tahammul ediyoruz.
Bir musulman (Ahmedinejad) bir kara "Holokost miftir" dedi, yahudilar nasil "tahammul" ettiler gordunuzmu?hayir tahammul edemiyorlar. su an sinir krizine girdiler.
Seckjin Khan
12-29-2005, 09:58 AM
Ağır ağır gel bilader!
Ben yahudiyim veya Türk yahudi yim dedim mi? HAYIR! Sadece uzak akrabalarım Yahudi dedim ve ben ne yazdım oku ama okumadan bak gör yaz oh vallaha işin kolayına kaç ne yazmışım;
İsrail Devleti'nin Dış Politikasını beğenmiyorum demişim bu nedemek oluyor yani seninle aynı fikirdeyiz demek,Filistin halkına iyi davrabdığı söylenemez bende bunda hem fikirim ama halklarımız arasında dostluk zaten var olan birşey.
Ben hala Filistin sorununda Türkiye'nin iki devlete de eşit mesafede durarak katkı yapabileceği düşüncesindeyim.
Sen o Osmanli imp zamanindaki ispaniyali yahudilari bugunki irkci ve sionist Israil devletiile karistirma. (Sionist ve nazi Israili sevmiyan bir suru yahudilar var).
Sionist Israil bugun hep musulmanlara karsi calisiyor. Filistini istila edip 3 mln musulman filistinlilarla ne yapior biz hepimiz iyi biliyoruz.
Ya sen çocukmusun yoksa yaşının olgunluğumu mu yok?
Ben Halklardan bahsediyorum Yahudi ve Türk halkından sen devletleri neden işin içine sokuyorsun??? Sionist İsrail devletini savunduğum yok halklarımız arasında çok eskiyedayalı bir dostluk var ve bunu kimse inkar edemez..
Amacım kimseyle tartışma değil ama tartışmadan da kaçmam yeter ki cevap vereceğim düzeyde yazılar yazılsın bu sana son mesajım Oriyon_farr doğru düzgün msj yazmazsan çocukça cümleler kurarsan bir daha benden yanıt alamazsın!
Seckjin Khan
12-29-2005, 10:04 AM
Bu arada Ben Türk'üm ailem de Türk ve Müslüman!
Kurtuluş Savaşı sırasında nasıl bir tavır takınmış acaba Türkiye Yahudileri, bilen var mı?
Bilge_Kagan
12-29-2005, 11:50 AM
Osmanli yıkılmak üzereyken bile ,almanyadan kaçan yahudilere kucak açtı,tarihte defalarca Osmanli kurtardi yahudileri.Simdi ise Besle kargayı oysun gözünü...
Osmanli yikilmak uzereyken Yahudilerle bir munasebette bulunmadi.
Turklerin Yahudilere kucak actigi iki donem var;
1. si Ispanya'daki soykirimdan gemilerle kacirildilar. Ozellikle selanik olmak uzere cesitli liman kentlerine yerlestirildiler ( yerlestikleri limanlari ekonomik acidan hizla gelistirmislerdir ) ( selanik'in yuzde altmisi Osmanli'nin son donemine kadar Yahudi'dir. Avrupa tarihi boyunca, Romalilar ibranileri kovduktan sonra Yahudilerin cogunluga gectigi herhangi bir sehir gosteremez kimse. Insan haklari dersi veren Avrupalilara bir ornek daha.. )
2. si Turkiye Cumhuriyeti donemindedir. 2. dunya savasinda Alman mezaliminden kacan entellektuel Yahudiler Turkiyeye siginmislardir ( tabii amerika'ya siginanlari daha coktur ). Bu donemde Turkiye bilim adina cok onemli adimlar kaydetti, universitelerde o doneme kadar olmayan bircok onemli kursuler acildi, orkestralar bile bu zorlu donemde bu insanlar sayesinde kuruldu. Ancak savastan sonra bu insanlar daha "gelismis" ve "zengin" ulkelere geri goc etmislerdir cogunlukla.
Her iki olayda da, Turkler insaniyet namina is yaptilarsa da cikarlarini gozetmislerdir.
Dolayisiyla; Osmanli yikilacakken bile Yahudilere kucak acmamistir. Bu ifade yanlistir, tarih bilgisi eksikliginden kaynaklandigini dusunuyorum...
Kurtulus Savasini bilmiyorum ama sonrasi icin Varlik Vergisi basligi altina bakmak bilgilendirici olur sanirim...
Bu arada bir malumatfüruşluk edip, Einstein için "Ahmet Tektaş" adına düzenlenmiş bir pasaport hazırlandığını ve kendisine Türkiye'ye yerleşmesi teklif edildiğini kaydedeyim. Hazret, teklifi kibarca reddetmiş, o ayrı mesele.
Seckjin Khan
12-29-2005, 01:12 PM
O dönemde ABD ve İngiltere Sınıflarında en üstün insanları Nazi Almanya'sından hep kaçırdı.
Biliyorsunuz Atom Bombasını ilk yapan Alman bilim adamları Japonya ya atılan bombayı tekrar üretmişlerdi ayrıca ilk Jet uçağını da alman bilim adamları yapmışlardı bu kişiler hep hayat bulacakları yerleri seçmişlerdi.
Albert Einstein iyi ki Türkiye'ye gelmemiş vallaha paslanır kalırdı ondan sonra emekli yapılıp köşesine çekilirdi :)
Turkiye'ye gelseydi; Albert Einstein'in Turk oldugu soylenir Einstein bunu kabul etmeyince yuhalanir sonra adam bakar Turklerle olacak gibi degil ABD'ye giderdi.
Yok abi ya ben o kadar olumsuz düşünmüyorum. Bence, Türkiye'ye gelse idi, Türkiye'yi ve Türkleri çok sevdiğini, özellikle Türklerin misafirperverliğine hayran kaldığını, fakat Türkiye'nin neden Avrupa'da kendine yer aradığını anlamadığını, onun yerine Oratdoğu'nun lideri olması gerektiğini söyler, fırsatını bulduğu zaman da "bir süreliğine" A.B.D'ye gideceğini söyler ve bir daha da geri dönmezdi. Kendisine ne zaman döneceğini sorduklarında ise, Türkiye'yi ve Türkleri çok özlediğini, özellikle İstanbul'un gözünde tüttüğünü, İstanbul'daki dostlarıyla zaten sık sık haberleştiğini söylerdi.
Colpan
12-29-2005, 03:24 PM
Einstein, çok önemli bir siyonistti. Hatta, kendisine İsrail devletinin ilk cumhurbaşkanı olması önerilmişti. O da "Politika gelip geçicidir, denklemler ise kalıcı." diyerek reddetmişti.
Dolayısı ile, o dönemde Türkiye'ye gelmezdi, gelse de başımıza çok iş açardı.
Seckjin Khan
12-29-2005, 03:30 PM
s.a,
Abdullah Öcalan olayında Mossad'ın ilgilendiğini ilk kez duyuyorum yani bildiğim kadarıyla zaten Türk İstikbarat birimleriyle sürekli bilgi alışverişi yapılıyor ama direk etki ettiklerini sanmıyorum,belki sadece yönlendirme yapmışlardır.
CIA bu işi bitirdi bizimkilerde gidip aldı ...
Aslında çok acınası bir durum yani Türk İstikbaratı Apo yu bulmasına rağmen gidip alamıyor CIA hallediyor :(
O dönem ne manyaktı ya İtalya ile Suriye ile Yunanistan ile kafa kafaya vuruşacaktık az kalsın hehe :D
Ben şahsen Türk Yahudilerine karşı sempati beslerdim. Özellikle Garih'e. Babamın Yahudi bir arkadaşı vardı. Çocukluk hatırası işte o sevimli adamı hatırlardım ne zaman Yahudi kelimesini duysam. Ama Türk Yahudilerinin Filistin meselesinde bir parça dahi insaf sahibi olmadıklarını öğrendiğimde lanet olsun dedim. Türkçe konuştukları bir forumda yazılanları okumuştum bir ara. Bazı meselelerde İsrail'i savunsalar ve haklı argümanlar ileri sürseler anlardım ama hayvan, pislik diye bahsediyorladı Araplardan. Müsait olduğum bir zaman arayıp bulursam burada linki veririm.
Şu ana kadar muhatap olduğum Yahudilerle ilgili çok farklı intibalarım oldu. Kimisi çok sinsi, çaktırmadan seni kullanmaya çalışıyor, kimisi dürüst, açık sözlü, kibar insanlar veya en azından ben öyle gördüm.
İsraili sevmiyordum, ama Chomsky'nin "Yeni Dünya Düzeni"ni okuduktan sonra nefret etmeye başladım. Antisemitizm falan diyecekler, ama Chomsky kendisi Yahudidir.
Yahudiler Türkleri seviyormuş.... Eee başka bir seçenekleri var mı? Türkiye Amerika'nın Arap olmayan müttefiki.
guli sweden
01-18-2006, 07:42 PM
s.a,
simdiden tesekkurler..APO u bir insan.sen ve ben gibi.belki yaptigi ishler yanlish ola bilir.israil filistinla savashmaya haqlidir.chunkiu tupraqlarni zemaninda filistin satti.simdida geri istiyor.boyla olmazki....dmi...
Ahde Vefa
01-19-2006, 12:49 AM
APO u bir insan.sen ve ben gibi.belki yaptigi ishler yanlish ola bilir.israil filistinla savashmaya haqlidir.chunkiu tupraqlarni zemaninda filistin satti.simdida geri istiyor.boyla olmazki....dmi...
APOya insan muamelesi yapmak hakaretten beterdir ..:)
Bilge_Kagan
01-19-2006, 12:53 AM
APO u bir insan.sen ve ben gibi.belki yaptigi ishler yanlish ola bilir.
Ben senin ulkenin bir yerinden gireyim, ulkenin bir bolgesini surekli korkulan bir yer haline getireyim, senin milletini buralardan kacirayim, 30.000 kardesini oldureyim, bu kardeslerinin arasinda ailenden "bir" kisi bile olsa, bak bakalim o zaman "insan" mi diyebilecek misin...
"Kopek" tabiri dogru. Bir emperyalist guc kopegidir, kopekligini yaptigi bin turlu "canavarlik"la pekistirmistir.
Biz size bu forumda birseyleri anlatmaya calisiyoruz ama, anlasilan basiniza gelmedikce anlamayacaksiniz. Umarim basiniza hic gelmez de anlamak "zorunda" kalmazsiniz.
Bilge_Kagan
01-19-2006, 01:00 AM
israil filistinla savashmaya haqlidir.chunkiu tupraqlarni zemaninda filistin satti.simdida geri istiyor.boyla olmazki....dmi...
Sattigi yerleri istemiyor Filistin, bu topraklarda "insan gibi yasama hakki"ni istiyor. "Filistin halki" bunu istiyor diyeyim daha dogrusu.
Ote yandan "Filistin Yoneticileri" bilmiyorum kimin icin is yapiyorlar ancak, "Arap'a üzüm ver salkım ister, salkım ver bağ ister." sozunu hakli cikaracak sacmaliklara imza attilar cokca. Ehud Barak doneminde, Israil o kadar adimlar atti baris icin, Amerikan hamiliginde bir suru anlasmalar yapildi, Israil topraklarinin "bana gore" onemli bir kismini bagimsiz bir Filistin devletine ayirmayi kabul etti. Ama ne yapti bizim sevgili arap liderlerimiz, " Illa Kudus'u de vereceksiniz ". Siz ne yaptiniz bu kadar yuzyildir o Kudus'u hak etmek icin ? Hadi tut ki hakettiniz, dur once bir halkini huzura kavustur, sonra gucunu toparlarsan "sadaka" niyetine degil "fethederek" alirsin sehrini, ne diye "gidismeyen yerini kasiyorsun" ? ( bizim buralarda oyle derlerdi eskiden... )
Israil'in bir devlet teroru uyguladigi ortadadir ve bunun hicbir mantikli izahi olamaz. Ancak araplar da kartlari dogru oynamayi hicbir zaman bilemediler, goruntu itibariyla da bilemeyecekler.
s.a,
simdiden tesekkurler..
Kardes bunlar hepsi oyundur, zamani geldi onu ortaya koydular, zamani geldi onu beslediler, zamani geldi isleri bitti, onun yakalanmasinda yardimci oldular...
Karpuz
01-19-2006, 09:45 PM
sabataycı falan diolar onlar ne oluyo peki?
Colpan
01-20-2006, 10:39 AM
sabataycı falan diolar onlar ne oluyo peki?Sabetaycılar, Sabetai ben Zvi ismindeki bir hahamın öğretisini tâkip eden bir Yahudi cemaatidir. Bunlar, Yahudiliklerini gizler ve Türk olduklarını söyler. Bâzı paranoyak yazarların iddiâlarının aksine, ülkemizdeki Sabetaycı nüfûsunun on bini aştığını sanmıyorum. En ünlü dört kolu Yâkubîler, Kapânîler, Karakaşlar ve hatırlayamadığım bir koldu.s
Sabetaycılarla ilgili eserlerin hepsinde dezenformasyon vardır. Ümmetçi Mehmed Şevket Eygi, bunların sayısının yüz binleri bulduğunu iddia ederken komünist Yalçın Küçük, bir dönem Selanik'e giden, hattâ isminde veya soyisminde bazı ekleri taşıyan herkesi Sabetaycı îlân etmiş; her devrin adamı Soner Yalçın, üstü kapalı olarak Atatürk'ü Sabetaycı îlân etmiş; ülkücü ve paranoyalk Aytunç Altındal ise her zamanki gibi iyice abartmakla berâber yukarıdakilere yaklaşamamıştır.
İstanbul'daki Bülbülderesi mezârlığı Sabetaycılara âittir. Bir ara Hahambaşılık kuracaklardı, ama ne olduğunu bilmiyorum.
Devlet olarak Turikyeye en cok yarar saglayan devlettir istihbarat ve ordunun modenizasyonu vs insan olarakta turkiyeyi ve turkleri cok severler cok yardimlarimiz olmus zamaninda .
gurkan
01-20-2006, 04:42 PM
bu konu çok hassas ama bir kaç kelime yazayım. İsrail ile Türkiye arasında çıkar ilişkileri söz konusudur. Ve bu çıkar ilişkilerinin iyi olması İsrailin yararınadır. İsrail Türkiye ekonomisinde çok büyük güç sahibir. Bunun için açıkça israil karşıtı söylem(siyasi ve de ekonomik şirketlerin) yaşama şansı yoktur. Türkiye de mason locaları çok etkindir. Ve Mossatta... Çıkarlarına ters düşün herkesi götürüler anlamazsın. Sen de gider suçluyu İranda ararsın. Benim çok ticaret yaptığım yahudi var Ticaretleri zordur. aşırı cimri ve çıkarcı. Lakin Türkiyeye çıkarları için destek verirler. Çıkarlar tersine döndüğünde bizi ilk vuracak olanlardır. Bu ırakın filistinin ve iranın başına ne geldiyse bunlardan geldi. Ortadoğuda ki nifak tohumudur. Kişisel olarak düşmanlığım yoktur. Türkiyedeki yahudilerden sevdiklerinde var kişisel olarak benim problemim yok .Keşke ortadoğuda barışcı olsalar ve kalsalar. lakin ortadoğuda nüklüer güce sahipler.benim meselem siyasi söylemleri ve gizli hedefleri ile ilgili.Harran Ovasından köy ağalarından bir çok yer satın aldılar taşeronları vasıtasıyla ve BÜYÜK İSRAİLİN HEDEFİNDE MEZAPOTAMYA VAR. YANİ bugünkü Türkiyenin güneydoğusu. Burada piyon kütler,vezir ABD,ŞAH İSE İSRAİL.DİR.
O biraz zor bence cunku en son filistinde bir yerden cekilmislerdi adi suan aklima gelmiyor bir suru israilliyide zorla cikartip o bolgeyi biraktilar buraya kadar gelmeleri imkansiz ama korkunc bir devlet amerikayi bile onlar yonetiyor deniyor acayip bir orgutlenmeleri var .
KURDEXA
01-20-2006, 04:53 PM
İsrailde 500 000 tane Kurd vardır bu bilinmelidir önemli bir hususdur.
gurkan
01-20-2006, 04:59 PM
O biraz zor bence cunku en son filistinde bir yerden cekilmislerdi adi suan aklima gelmiyor bir suru israilliyide zorla cikartip o bolgeyi biraktilar buraya kadar gelmeleri imkansiz ama korkunc bir devlet amerikayi bile onlar yonetiyor deniyor acayip bir orgutlenmeleri var .
AMERİKAYI DEĞİL DÜNYAYI YÖNETİYORLAR. İSTİHBARATLARI ÇOK SAĞLAM. Bu konu çok hassas . belki ilerde yazarım
selametle.hayırlı geceler
suikastci17
02-19-2006, 12:05 PM
eskiden arap toprakları osmanlının elindeyken..ingilizler araplara onlara yarrdım etmesi durumunda bagımsız olucaklarını soylemis..ve araplar gecmiste bizi sırtımızdan vurmuslardır..hepsii bagımsız oldular fakat gunumuzde hiicbir ozgur hareket edemiyorlar..ve butun dunya tarafından kucumseniyorlar...simdi hepsi sıkıstı ve tekrardan turkiyenin yardımlarını bekliyor...turkiye israille ne dost olmalı ne dusman olmalı...ne zaman ne yapacagıını oncedeen dikkatlıce belirleyerek kendi cıkarları dusunmesi en iyisidir...
Scofield
01-04-2007, 06:38 PM
bu basligi tekrar gundeme tasimak istedim
benay
01-04-2007, 06:58 PM
Bir yazina sasirdim Scofield ve sevinmisdim, tehdit dedin Israil'e, bir sene içinde düsüncelerin degismis gibi, bu üzücü çünkü çok büyük bir tehdit arkadas görünürler ama ne seytanlar !
BuyukTuran
01-05-2007, 02:08 AM
bence bir yahudiden dost olur ama birdrn fazlasından olmaz bunun hem dini hem tarihi sebepleri vardır
benay
01-05-2007, 03:41 AM
bence bir yahudiden dost olur ama birdrn fazlasından olmaz bunun hem dini hem tarihi sebepleri vardır
Hiç biri, bir tane deme, dost dedikleri kendileri için bir alet'tir
BuyukTuran
01-05-2007, 04:11 AM
zaten bende öyle düşünüyorum ama bazen de sonuçta onların da aklı var bazıları hayvanlaşmış olabilir ama Peygamber Efendimizin zamanını örnek alarak söylersem o zamanda bir yahudiyle ilgilenerek onu doğru yola çekebiliyorsun yahudi sahabe çok dinimizde ve insanlığımızda onlarla birlikte değil ama onları birer birer alarak kendimize düzenleyebiliriz bu bencilce gelebilir ama şu anki hallerinden daha iyi bir hal olur.
bunlar bana çok zıt fikirler ama böyle olmalı (bence):rolleyes:
s.a,
simdiden tesekkurler..
İyiki Apo yu teslim ettiler ha! etmeselerdi ne olacatı ?
Söyleyeyim: Hiçbirşey. Yakalandı da noldu ? Terör mü bitti ?
Apo yu bir köşede sıkıştırıp kafasına kurşun yağdıracağımıza Mossad bize bomba gibi teslim etti. Bu yüzden asamıyoruz teslim ettilerde iyi mi ettiler sanki.
benay
01-05-2007, 04:22 AM
Pek hatirlamiyorum ama Osmanli'ya gelen dönmeler, onlar kendileri'ne müslüman deyip çok dolaplar çevirdiler, saray'da mi ne, bir dönme çok kez suçlanmis, padisah mi ne onun Müslümanlarin ettigi gibi dua etigini gördü ve etkilenmis, Müslüman gibi konusurmus, örnek, "Ya Rabbim ! Bize Islamlik ver gibi sözler !", ama o adam sürekli kötü seyleri yaparken yakalanmis ve kovuldu sonra'dan kendisi'de zaten Balkan'dan herhalde bir Yahudi ile evlendi, din'lerinde zaten Yahudi Yahudi ile olmali...
Peki bir Yahudi'yi nasil iyi yola çevirebilirsin ? Peygamber mucize mi yaratti ?? Belki Peygamber dogru yola çevirdigini sanmis.
BuyukTuran
01-05-2007, 04:23 AM
mossad kafasını kullandı pazarlık yaptı Türkiye hakkında istihbarat birimlerinin özgürce çalışması için karşılığında da apoyu aldılar
BuyukTuran
01-05-2007, 04:26 AM
benay senin ilahi güç die bir şeyden haberin yok bu senin dediğin resmen hakarettir Peygamber sanmaz onu o anlar hele bizim peygamberimiz Bir yahudiyi sahabe olacak bir şekilde müslüman etmiş onu ve oğlunu yahudilerle karşılaştırmış o olayı anlatan bir yazı vardı onu bulup sana yolluycağm
BuyukTuran
01-05-2007, 04:38 AM
buldum yazıyı buyur
Herkes Nasibiyle
Allah Rasulü s.a.v. Medine‘deydi.
Günlerdir gözü yollarda kalan Medine şimdi O‘nu ağırlayabüme telaş nidaydı.
Allah Rasulü s.a.v. Ebu Eyyüb el-Ensarî‘nin evindeydi ve ziyaret kabul ediyordu. Medine yahudilerinin tanınmışlarından Abdullah ibn Selam da ziyaretçilerdendi.
Nebi s.a.v.‘e Tevrat‘tan bazı sualler sordu. Bu suallere ancak hak peygamber cevap verebilir, diye düşünüyordu.
Cebrail a.s.‘ın talimi ile Nebi s.a.v. bu soruları cevapladı. Abdullah ibn Selam:
- Allah‘a yemin ederim ki, sen hak peygambersin, dedi ve Kelime-i Şahadet getirerek müslüman oldu. Sonra şöyle dedi:
- Ey Allah‘ın Rasulü! Yahudiler iftiracı, yalancı kimselerdir. Yarın benim müslüman olduğumu duyunca türlü yalanlar uydurup iftirada bulunabilirler. Müslüman olduğum duyulmazdan evvel beni onlardan sorup, aralarındaki yerimi tasdik ettirseniz...
Allah Rasulü s.a.v. onu bir tarafa gizleyip yahudi-lere seslendi:
- Ey yahudi topluluğu! Siz pek iyi bilirsiniz ki, ben Allah tarafından gönderilmiş bir peygamberim. Hak dinle geldim, müslüman olun!
Onlar üç kere şöyle dediler:
- Biz senin gibi bir peygamber tanımıyoruz. Hz. Peygamber s.a.v.:
- İçinizde Abdullah ibn Selam adında birisi var, peki o nasıl biridir, diye sordu. Onlar:
- O bizim hayırlı oğlu hayırlımızdır. Kendisi de babası da en faziletlimiz, en alimimizdir, dediler.
Allah Rasulü s.a.v.:
- O müslüman olursa siz ne dersiniz, dedi. Onlar yine üç kez şöyle dediler:
- Asla! O hiçbir vakit müslüman olmaz!
Allah Rasulü s.a.v. İbn Selam‘ı çağırdı. O da saklı olduğu yerden geldi ve yüksek sesle şahadet getirdi. Yahudiler şaşırmışlardı. Az önce söylediklerini yalanladılar:
- Yalan söylüyorsun! Sen şerli oğlu şerlimizsin! Herkes nasibiyle ya da nasipsizliğiyle kalıyor. Bir yahudi olarak doğru yerde bulunan, nihayetinde doğru yola revan oluyor.
Scofield
01-05-2007, 05:52 AM
Bir yazina sasirdim Scofield ve sevinmisdim, tehdit dedin Israil'e, bir sene içinde düsüncelerin degismis gibi, bu üzücü çünkü çok büyük bir tehdit arkadas görünürler ama ne seytanlar !
cunku gidip görmemistim ve tanismamistim... gidip gördum sevdim fikirlerim degisti. bundan sonra da ögrendim ki:
"gözumle görmeden inanmam"...
beni yahudilik ile suclayan bazi hiyaragalarini buraya davet ediyorum:
http://forum.arbuz.com/showthread.php?t=33406&page=30
son yazimi okusunlar
benay
01-05-2007, 06:09 AM
cunku gidip görmemistim ve tanismamistim... gidip gördum sevdim fikirlerim degisti. bundan sonra da ögrendim ki:
"gözumle görmeden inanmam"...
beni yahudilik ile suclayan bazi hiyaragalarini buraya davet ediyorum:
http://forum.arbuz.com/showthread.php?t=33406&page=30
son yazimi okusunlar
Iyi tanimamisin, hata'dir yapdigin, sanki burdaki tanisdigim Yahudiler bana kötü davrandilar sonra'dan daha uzunca tanisilinca anlarsin ne olduklarini, görmeden, inanmam diyorsun, körsün haberin yok, anlarsin artik zaman var daha !
Scofield
01-05-2007, 06:11 AM
Iyi tanimamisin, hata'dir yapdigin, sanki burdaki tanisdigim Yahudiler bana kötü davrandilar sonra'dan daha uzunca tanisilinca anlarsin ne olduklarini, görmeden, inanmam diyorsun, körsün haberin yok, anlarsin artik zaman var daha !
öyle dusunuyorsan o senin dusuncen. benim icin fransizlar cok daha zararli.
BuyukTuran
01-05-2007, 06:18 AM
Scofield düşüncene saygı duyoyurm ama yahudi deyince benim için akan sular duruyor onları misyonerlere benzetiyorum çünkü misyonerler karşısındakinin bazı değerlerini silebilmek için ona candan bir dost gibi görünürler bu insanları çok iyi tanıyorum yahudilerde aynı.Bir yahudi Atasözü vardır dostum:
Keseceğin Eli ÖP!
Tabriz_Han
01-05-2007, 06:42 AM
Israil'de zaten 150,000-200,000 Seferad Turk Musevisi oraya zamaninda goc etti, onlar halen Seferad dili ve Turkceyi konusuyorlar, dukkanlarinda AtaTurk resimleri var, Kahveyi TURK diyorlar, Turk yemekleri Turk diyorlar, Turkce musiklerden hoslaniyorlar.
Seferad Museviler, Turklere cok saygi ve destek verirler ve onlari kurtadirmizi hic unutmuyorlar. Osmanliya'da sahip cikiyorlar, ayni sirada son zamanlara kadar bolgedeki Araplar, Turklerin onlari nasil kole yaptiklari Ingliz Masalariyla buyorlardi ama son zamanlarda Osmanlinin buyuklugunu kabul etmeye basladilar.
Turklerin iki dusmani var Rum ve Ermeni, nerede Rum ve Ermeni gucluyse Turklere orada sorun var.
Yahudilerle hep iyi iliskimiz oldu, Hazar Turk devletinden bugune kadar, tarihde Yahudilere karsi en iyi davranan millet biziz, tabi onlarda tarihlerini cok iyi biliyorlar ve bunun icin Turklere buyuk hayranliklari var. Tabii Yahudide Bati'da bukadar guclu olunca, bana gore bizim icin iyidir :D durumu kulanmaliyiz, eger cikarimiz varsa onu kulanalim, Nazi Irkci Avrupalilar ve onlarin Orta Dogu Arap talebelerinden bize ne, onlar bizim icin ne yapmiski, onlar sevmese sevmesin, biz Istiklal Savasindaki ihanet etmelerini sevmedik ama onlar onu hic dusunmemisler.
Benim Yahudiyle sorunun yok, Turkiye'de ve Azerbaycan'da cok Yahudi var, ulke icin sorun yaratmiyorlar, ulkeye sahip cikiyorlar, Ermeni yada Kurt milliyetcisiler gibi ihanetci degiler.
BuyukTuran
01-05-2007, 06:50 AM
Para nerde yahudi orda yaudi nerdepara orda klasik söz ama azerbaycanda da iyi para var 300 milyar dolarlık petrol sonrası rum lar ve ermeniler
yahudilerle ermenilerin durumu aynı Ermeniler Osmanlı döneminde millet sadıkaydı yani en sadık millet noldu....
Sonra yahudiler bi sevi uğruna az şehzade kanı dökmedi
Halbuki kendilerini engizisyondan kim kurtardı...
zaten rumlara hiç lafım yok onlarıda venediklilerin zulmunden kurtardık adamlar 1001 katliam yaptı
Bunlara artık lafım yok eğer biz bu zihniyetle gidersek daha 1001 kazık yiyceğz herkesi kendimiz gibi sanıyoruz.
Ama kullanacaksak kullanalım o na lafım yok ve bunlara da karnım ezelden beridir tok
selametle
Scofield
01-05-2007, 06:50 AM
Scofield düşüncene saygı duyoyurm ama yahudi deyince benim için akan sular duruyor onları misyonerlere benzetiyorum çünkü misyonerler karşısındakinin bazı değerlerini silebilmek için ona candan bir dost gibi görünürler bu insanları çok iyi tanıyorum yahudilerde aynı.Bir yahudi Atasözü vardır dostum:
Keseceğin Eli ÖP!
BuyukTuran, dedigim gibi her insan hurdur dusuncesinde.
Ben sonucta Turk Vatandasiyim her ne kadar Turkiye Cumhuriyetinde dogmamis isem de.
Eger sevdigim yahudi var ise yine de mesafeli yaklasir tanimayi yeglerim.
"ahhaaa bak bu yahudi severim bunu" demem tabii ki.
ve bu cok yönlu isler. mesela sevmedigim Turkler de var kardes.
Amerikanin bir numarali dusmaniyim ama Amerikada cok sevdigim solcular var. Kendileri gercek solcular ve kendi ulkelerine kendi yönetimlerine isyan eden insanlar.
tabii ki oyun yapan yahudiyi sevecek halim yok...
Scofield
01-05-2007, 06:52 AM
Iran'da bile Yahudi cok Israil devletine karsi olan :) onun icin genellemelere karsi isyan cikariyorum
Tabriz_Han
01-05-2007, 07:02 AM
Buyuk_Turan
Para nerde yahudi orda yaudi nerdepara orda klasik söz ama azerbaycanda da iyi para var 300 milyar dolarlık petrol sonrası rum lar ve ermeniler
yahudilerle ermenilerin durumu aynı Ermeniler Osmanlı döneminde millet sadıkaydı yani en sadık millet noldu....
Sonra yahudiler bi sevi uğruna az şehzade kanı dökmedi
Ermeniler hic birlik icinde olamadilar, hep kulanildilar ve kendilerini fazla buyuk gormeye severlerdi. Biz Ermenilere karsi Selcuk zamaninda'da savastik. Osmanli zamaninda, Rum ve Ermeni Yahudiden nefret ediyordu, onlarda dogal bir Yahudi nefreti var cok igrenc fikirleri var. Yahudiler cocuk yiyormus, kendi aileleriyle yatiyormus, firsati gelince Rum ve Ermeni hep Yahudileri yakmaya calisirdilar, Osmanli Turklerde hep Yahudiyi bu hayvanlardan kurtarirdi bu'da Rum ve Ermeniyi cok kizdiriyordu. Avrupada rahat rahat soykirim edebiliyorlardi, ama Osmanlida Ahlak vardi, insan degeri, saygisi ve hos goru vardi ve bunu asla kabul etmiyordud. Iste bu yuzden Rum ve Ermeni tarih boyunca gizli nefreti vardi Turklerden, ama Yahudi hep bizi agabey olarak gordu ve hayran kaldi, dunyada Osmanli kadar bir esit, tahamullu, adeleti savunan, bir medeniyeti yoktu ve bu zama kadar gorulmedi!
Biz bunu bildikce, Yahudi ve ozelikle Seferad Yahudilerin niye bize cok buyuk saygisi oldugunu ve niye dusman olmadigimizi anlariz.
BuyukTuran
01-05-2007, 07:06 AM
olaylar rica ederim zamanına göre değerlendir dediklerinin altına imzamı atarım ama o
300-400 yıl önceydi tarih elbet TEkerrür eder ama şahıslar değişir belki can düşmanımız ileride yahudiler olacak onun için
Bende genellemelere karşı savaş açıyorum
Tabriz_Han
01-05-2007, 07:21 AM
Dusmanlik icin sebeb gerikir, dusmanlik yuzlerce sene gelisir, Turk-Yahudi arasinda tarihi sorun yok, dusmanlik icin bir neden yok, ve Rum ve Ermeni gibi iki kasindirici dusman olunca yeni dusman yaratmaya gerek yoktur, matiksiz ve cikaralaimiza ters duser.
BuyukTuran
01-05-2007, 07:26 AM
çıkarlarımza ters düşer ama ya biz onların ıkarlarına ters düşersek öyle düşün...
ulugbekTR
12-01-2007, 09:35 AM
Tabrİza Hak Verİyoruym. Deprem Devalusyon Her Turlu Sikintida İsraİllİler Hep Bİzİm Yanimizdaydi. Hatta 99 Da Depremde İsralİn Yaptigi Yardim Tüm Arap Ve Akraba Ulkelerİnİn Yaptigi Yardimin Nerdeyse Toplaminin 3 Katiydi
Ha Dostluk İcİn Mİ Cikar Icin Mi Derseniz Elbet Cikar Icin. Ama Bazilarida Surekli Vuruyor.
Demir Kağan
12-01-2007, 09:43 AM
Israil bir beladir.
İsrail'i bela gören zihniyet/Zihniyetleri kınıyorum...
İsrail'i bela gören zihniyet/Zihniyetleri kınıyorum...
Ne diye gorecegiz peki? Tanrının ogulları diye mi?
İnsan olarak görmeyi deneyin !
Once onlar kendilerini insan olarak gormeyi denesinler.
Onları önce insan olarak görmeye başlasanız !
Demir Kağan
12-01-2007, 09:51 AM
Pardon da bizi bela olarak gorenleri insan olarak gormemizi istemeyin bizden. Her firsatta Turkiye'nin onune bir seyler koyanlar kim? Sadece Avrupa ve/ya ABD mi? Israil degil mi? Siyonistler degil mi?
Karşındakini nasıl görmek istersen öyledir ! Nasıl görmek istiyorsun ???
Karayılan
12-01-2007, 11:42 AM
Bence bu Kurtlar Vadisi mantıgı bir kenara bırakılmalı artık. Siyonizmin Turkiye ve Turkler ile ilgili bir sorunu oldugunu dusunmuyorum. Ha Islam derseniz, peki haklısınız :)
Onları önce insan olarak görmeye başlasanız !
Ya biz insan degtiliz onlar insan
Ya biz insanız onlar daha ustun sevieyedeler
Ben yarın Yahudi olmak istiyorum, olabilir miyim?
Hangisi?
Karşındakini nasıl görmek istersen öyledir ! Nasıl görmek istiyorsun ???
Karsımdaki K.Irakta cirit atıyor, PKK militanları egitiyor,Amerika dostları ile birlikte masum insan katlediyor...
İclerinde bir kesim var, savas karsıtı....Bunların icinde iyi olanlara "eyvallah"...ama geri kalanı......
Bence bu Kurtlar Vadisi mantıgı bir kenara bırakılmalı artık. Siyonizmin Turkiye ve Turkler ile ilgili bir sorunu oldugunu dusunmuyorum. Ha Islam derseniz, peki haklısınız
Yahu zamanında orada burada yakaladıgımız Mossad ajanlarını ne cabuk unuttunuz siz? O gunleri dusunup bugun yakalayamadıklarıızı bir dusunsenize.
Onu da bırakın ne cabuk unuttunuz gordugunuz tarih derslerini? Sizin donemlerinizde mufredat almamıs mıydı bilmem ama zararlı cemiyetleri acıp tekrar okuyun. Tarihi dostlarımız bizim demi?
BOZ-OK
12-01-2007, 01:15 PM
Konuyu uzatmaya gerek yok, cok aciktir... Yahudilerin bizimle sorunlari yoktur, hatta tarihte bizimle birlikte yasadiklari gunlerin hatirina bizi ozellikle severler... Ote yandan siyonistlerin bizimle sorunlari vardir, cunku onlarin Israiloglu olmayan herkesle sorunlari vardir... Hepsi bu, kisisel bir sey degil... :cool:
Konuyu uzatmaya gerek yok, cok aciktir... Yahudilerin bizimle sorunlari yoktur, hatta tarihte bizimle birlikte yasadiklari gunlerin hatirina bizi ozellikle severler... Ote yandan siyonistlerin bizimle sorunlari vardir, cunku onlarin Israiloglu olmayan herkesle sorunlari vardir... Hepsi bu, kisisel bir sey degil...
Bizde kisisel olarak degil is geregi sevmiyoruz zaten :)
yavuz
12-01-2007, 02:48 PM
Onlar, Filistinlileri ne zaman insan olarak gorecekler?
afsharkizi
12-01-2007, 02:56 PM
bildigime turkiye ve israilin iliskileri benim fyzik ogretmenimde israili cok iyi bir insan..
Demir Kağan
12-01-2007, 03:00 PM
Bizim Israillilerle bir sorunumuz yok, Israil ile var. :mrgreen:
Seckjin Khan
12-01-2007, 03:14 PM
Bizim Israillilerle bir sorunumuz yok, Israil ile var. :mrgreen:
Kesinlikle...
Şahsen ben İsraillileri severim lakin İsrail Devleti'nin dış politikasını beğenmem...
Şahsen ben İsraillileri severim lakin İsrail Devleti'nin dış politikasını beğenmem...
Kim olursa olsun inancımız geregi farklı bakamayız. Ama konu İsrail devleti bizde onun uzerine yorum yapıyoruz :)
Kaptan-i Derya
12-01-2007, 06:36 PM
Konuyu uzatmaya gerek yok, cok aciktir... Yahudilerin bizimle sorunlari yoktur, hatta tarihte bizimle birlikte yasadiklari gunlerin hatirina bizi ozellikle severler... Bu kadar abartmaman gerekirdi, Osmanlinin cokmesi icin yapilan corbada bunlarinda bi okka tuzu vardi. Eger Hazar devletini kastediyosan, o sadece politik'ti tipki Osmanlidaki gibi :)
Ote yandan siyonistlerin bizimle sorunlari vardir, cunku onlarin Israiloglu olmayan herkesle sorunlari vardir... Hepsi bu, kisisel bir sey degil... :cool: Sadece o degil, arzu ettikleri devletin topraklari ustunde yasadigimiz icinde sevmiyolar.
Onlar, Filistinlileri ne zaman insan olarak gorecekler?
Filistinli kendini ne zaman İnsan olarak göstermeye başlarsa o zaman !
BOZ-OK
12-02-2007, 06:09 AM
Bu kadar abartmaman gerekirdi, Osmanlinin cokmesi icin yapilan corbada bunlarinda bi okka tuzu vardi. Eger Hazar devletini kastediyosan, o sadece politik'ti tipki Osmanlidaki gibi :)
Sadece o degil, arzu ettikleri devletin topraklari ustunde yasadigimiz icinde sevmiyolar.
Siyonizm ile Yahudilik birbirinden ayrilmadigi surece bu genel hataya hep dusulur Gurkan... Butun Siyonistler Yahudidir ama butun Yahudiler Siyonist degildir... Bu onerme dogru kurulamadigi zaman hep dusulen bir hatadir bu... Kisisel bir hata degil yani... :cool:
Filistinli kendini ne zaman İnsan olarak göstermeye başlarsa o zaman !
Filistinli...Filistinliyi ne kadar tanıyorsun? Filistinli Hamas yandası mı, El fetih yanlısı mı? Savas yanlısı mı?
Kac Filistin vatandası zavallı İsrail devletine roketle saldırı duzenlemis?
Suc kimin? Filistin'in mi? Pakistanın mı? Irak'ın mı....yoksa Turkiyenin mi?
Bizim Filistinden farkımız ne? Bizim uzerimizde oynanan oyun cok mu farklı? Bzim bu oyuna gelmedikte Filistin mi geldi?
Onlara Hamas El Fetih
Bizi Turk Kurt
Bunu yapan guc kim? Dostumuz İsrail.
Eger Filistinli insanı kendini insan gibi gormuyorsa Turk insanıda kendini insan gibi gormuyordur.
Eger Filistin insanı, insan degilde İsrail insanı insansa
Turk insanı insan degildir, PKK lı olan insandır.
İsrailin egittigi eller yuzunden kac masumumuz oldu? İsrail'in egittigi bomba yapan eller kac uzvumumuzu aldı?
Filistinli insan degilde, İsrailli insansa
Bende insan degilim.
yavuz
12-02-2007, 09:17 AM
Filistinli insan degilde, İsrailli insansa
Bende insan degilim.
Ben de degilim, anasini satiyim! :lol:
Kaptan-i Derya
12-02-2007, 11:34 AM
Siyonizm ile Yahudilik birbirinden ayrilmadigi surece bu genel hataya hep dusulur Gurkan ( ?? :cool: )... Butun Siyonistler Yahudidir ama butun Yahudiler Siyonist degildir... Bu onerme dogru kurulamadigi zaman hep dusulen bir hatadir bu... Kisisel bir hata degil yani... :cool:
Guc hep buyuk cogunlugun elindedir, orada burada anti-siyonizmlik yapan birkac rabbiler ,yahudiler ciksada pek bisey degismez cunku icraat ve proje ortada.
Herhalde sen "siyonistlerin buyuk cogunlugu yahudidir ama butun yahudiler siyonist degildir" demek istedin herhalde, yoksa birbiriyle celisiyo bana gore.
NativeAmerican
12-02-2007, 11:51 AM
siyonizm nedir?
NativeAmerican
12-02-2007, 11:54 AM
Comparing Zionism to Islamism
Zionism and Islamism have more in common than their adherents think: both are dangerous political ideologies posing as religious movements.
Ed Husain
The only meeting place for a Muslim and a Jew is on the battlefield." So began the leaflet we in Hizb ut-Tahrir distributed across Muslim communities in Britain in the 1990s. We supported this war cry by backpatting our comrades in Hamas and refusing to recognise Israel's right to exist. Behind every single world event, from the Holocaust to 9/11, Arab Islamists blamed a global Zionist conspiracy. Similarly, in Jewish circles, Zionists from Binyamin Netanyahu to Daniel Pipes have made careers out of lambasting Islamists. But are Islamists and Zionists really all that different, despite their blatant enmity? I think not.
Zionism and Islamism are both political perversions of ancient Abrahamic faiths of Judaism and Islam. They were both born out of protest and anger: Zionism in response to tsarist pogroms and Islamism as a retort to colonialism. The heavy political content of both ideologies came from men who had no theological training in the centuries-old traditional understanding of the Torah or the Koran. Theodore Herzl, an Austrian journalist, mapped out Zionism in an age of ubiquitous nationalism. Syed Qutb, an Egyptian literary critic, was the chief ideologue for Islamism. And yet they appealed to people of religious faith. Or did they?
Some of the most ardent Zionists have been non-Jews, not least George W Bush and droves of evangelical, literalist Christians. Increasingly, here in Britain, we are witnessing a new phenomenon of left-leaning non-Muslims who identify with Islamism: George Galloway's Respect party members are a fine example of this. When non-Jews and non-Muslims can share political ideologies set up in the name of faith, it illustrates that these movements, in essence, are not faith-driven, but political developments that have a potential to appeal to various sections of the political spectrum, irrespective of religious affiliation. Islamism pits itself against socialism and capitalism, not other religions.
Prior to the Holocaust, Zionism was a pariah movement among Europe's Jewish communities. Rabbis chastised Zionists for abusing religion and religious identity. And yet, with the inhumane onslaught against European Jews in the 1940s, Zionism gained acceptance and respectability. Today, across the Arab world, Islamism is on the cusp of gaining acceptance in the Arab street as political strangulation, economic suffering and social frustration reach unprecedented levels. For five decades, Muslim scholars, the ulama, have warned against Islamism - but for how much longer?
The recent violent outburst of Hamas in Gaza, killing Fatah members and overtaking government buildings, brought smiles to the faces of many an Islamist in Britain and beyond. Today, Islamist terrorism in pursuit of a utopian Islamist state is a global reality. But we would be ill-served if we forgot the Zionist terrorism of the notorious Stern Gang, assassination of British personnel, raids on Palestinian villages, and the blowing-up of the King David Hotel in 1946. Disregard for the sanctity of human life is a hallmark of both Zionism and Islamism.
Just as Israel is an expansionist state which remains in occupation of the Golan Heights, Islamists plan for a state that would have an occupying army to support ever-expanding borders (see Hizb ut-Tahrir's draft constitution). Just as Zionists claim territory based on notions of "Jewish land" and God-given rights, Islamists wish to reconquer India and Spain as "Muslim land", once ruled by Muslim monarchs.
Zionists have achieved their state; Islamists are busy trying out every conceivable option to bring their dream Zion to fruition. For centuries, Jewish people said "Next year in Jerusalem", and for decades for now, Islamists have been repeating "Caliphate by next Ramadan". I did this for three Ramadans before realising I had been sold a pup and so abandoned Islamism, and slowly rediscovered Islam. There is a world of difference between Islam and Islamism, as there is between Judaism and Zionism.
While millions across the world make the distinction between Zionism and Judaism, to date that distinction is not yet clear for most of us when it comes to Islam. Islamism is not Islam, regardless of the claims of "Muslim spokesmen". To condemn Israeli excesses is not anti-semitic; and to criticise Islamism is not to be Islamophobic.
Among my closest friends, I count American Jews. As a Muslim, I see Jews as cousins-in-faith, the descendants of Jacob. In The Islamist, I denounce suicide bombings and support a two-state solution to the question of Palestinian nationhood, as endorsed by Muslim scholars at al-Azhar in Egypt. So I don't come to this as an enemy of Israel.
My problem lies with marketing political ideologies as religion. Whether it is evangelical Christianity in the United States and their religious support for rightwing Republicans, or Zionism posing as Judaism, or Islamism masquerading as Islam - all three are equally guilty of misleading people, creating conflicts and corrupting three of the world's greatest religions.
ulugbekTR
12-02-2007, 12:13 PM
Ben isaril dostumuz demiyorum.
İsrail eger ortagımız ise, Bizden cıkarı oldugu zaman bize ihanet etmiyecek bizim cıkarlarımızı biz gibi koruyacak bir ortak....
Eger israil bizim dusmanimiz ise; dost gorunen dusmanlar gibi degil, mert dusman.
Elbet bende uzuluyorum filistin olaylarina. Ancak gordugum şu ki; filistinliler asla birlik berabnerlik icinde olamayan, sataşacak birini bulamadıgında silahlari birbirlerine dogrultabilen bir fikir yapısı var.
Boylesi bir anlayışa ancak dokulen kan, babasız kalan cocuklara bakılarak acınır. Daha otesi duygu musrifligidir. Cunku onlar kardesligi haketmiyorlar.
İsrail Turkiye nin bir gercegi. Statejik oratıgımız.Onların icinde turkler, bizim icimizde yahudiler mutlu ve huzurlu yaşıyorlar.
Filistin ise ancak ustunden siyaset yapan, ortulu odeneklerine para toplamak icin adına ilahi koydukları siir yazilan turlerin gercegi ancak
Ben isaril dostumuz demiyorum.
İsrail eger ortagımız ise, Bizden cıkarı oldugu zaman bize ihanet etmiyecek bizim cıkarlarımızı biz gibi koruyacak bir ortak....
Eger israil bizim dusmanimiz ise; dost gorunen dusmanlar gibi degil, mert dusman.
Elbet bende uzuluyorum filistin olaylarina. Ancak gordugum şu ki; filistinliler asla birlik berabnerlik icinde olamayan, sataşacak birini bulamadıgında silahlari birbirlerine dogrultabilen bir fikir yapısı var.
Boylesi bir anlayışa ancak dokulen kan, babasız kalan cocuklara bakılarak acınır. Daha otesi duygu musrifligidir. Cunku onlar kardesligi haketmiyorlar.
İsrail Turkiye nin bir gercegi. Statejik oratıgımız.Onların icinde turkler, bizim icimizde yahudiler mutlu ve huzurlu yaşıyorlar.
Filistin ise ancak ustunden siyaset yapan, ortulu odeneklerine para toplamak icin adına ilahi koydukları siir yazilan turlerin gercegi ancak
Arkadaslar.
Biz ve Filistin aynı kefedeyiz. Bunun sebebi benim boyle katagorize etmem degil, bazı dıs guclerin(ki icinde İsrail'de var) bunu yapması.
Anlamadıgım, Filistinde gordugunuzde bizde gormediginiz ne?
Yahu ulugbekTR
Amerika,İngiltere,İsrail...bunlar dusman olmaz. Bunlardan dost da olmaz. Bunların dostları ve dusmanları olmaz. Bunların sadece cıkarları olur ve o cıkarları icin cocukları dahi katlettiler ve halen ediyorlar.
Filistinde yasanan butun olaylar Filistin'in sucu degil mi? Butun o catısmalar kendi dangalaklıkları...
Peki
PKK'ya surekli dıs guclerin masası diyoruz. Eger Filistin'e boyle bakıyorsanız PKK ya da boyle bakacaksınız. Savasasımız tuttu da PKK ile savasıyoruz. Biz bir sehit verdigimizde o kadar yanıyoruzda Filistinli evladını verdiginde yanmıyor mu? Bizim ki can hak etmedikde Filistin mi hak etti.
"Aman sag" dediler "aman sol" dediler...bu vatanın genclerini katlettiler.
Yıllardır canımıza okudular. Bu vatanın nice yetismis bakanlarını katlettiler.
Kurt dediler Turk dediler...evlatlarımızı,genclerimizi yani gelecegimizi soktuler.
İsrail mi dost? Yıllardır milyarlarca doları İsrail'e yardım diye gonderen ABD mi dost? Yoksa mazlum Filistin halkı mı dost.
Biz kimiz? Bu devletin somurgeci olması icin mi calsııyoruz? Neden Turk askeri olunce sehit olur? Stratejik ortaklar kazanıp kan emmek icin mi? Eger niyetiniz bu ise bilin ki izin vermezler. Bilin ki buyutmezler. Buyutseler su kadar yılda buyuttukleri İsrail yerine bizi 10 kat buyuturlerdi.
Filistin'in bize zararı ne?
İsral'in bize zararı ne?
...
Ben goruslerinizin bu sekilde olmasını gerekli muhasebeyi yapmamanıza baglamak istiyorum. Aksi haldeki durumu dusunmek dahi istemiyorum ama bilin ki genede dusunuyorum.
Karayılan
12-02-2007, 01:33 PM
Yahu zamanında orada burada yakaladıgımız Mossad ajanlarını ne cabuk unuttunuz siz?Turkiye'de ajanı olmayan gizli servis yok ki :cool:. Hem Mossad'ın buradaki amacı cok acık: Radikal Islamcilari takip etmek. Ona bakarsan MİT ajaninin bulunmadigi Orta Dogu ulkesi yok, bizim oralar da gozumuz mu var simdi?
Turkiye'de ajanı olmayan gizli servis yok ki . Hem Mossad'ın buradaki amacı cok acık: Radikal Islamcilari takip etmek. Ona bakarsan MİT ajaninin bulunmadigi Orta Dogu ulkesi yok, bizim oralar da gozumuz mu var simdi?
Sen nereden biliyorsun MİT ajanlarının tum ortadoguda oldugunu? Kanıtla
Radikal İslamcıları bunlar egitti Karayılan. Ve ben sana bunu kanıtlarım.
http://tr.wikipedia.org/wiki/El_Kaide
El Kaide, 1988 yılında, Usame Bin Ladin tarafından Sovyet birlikleri ile savaşmak amacıyla, soğuk savaş döneminde S.S.C.B'nin Afganistan'ı işgal edebileceği öngörüsü üzerine Amerikan destekli ve CIA Operation Cyclone programı adında bir çalışma sonucu kurulmuştur
http://www.vatanikurtarmak.com/teroru-bitirmek.html
buradaki yazımıda oku.
Radikal islamcı kim yahu? Bunların projeleri var, planları var...
Mossad'ın burada radikal islamcı aradıgını kabul ediyorsan ABD nin Irak'a demokrasi ve insan hakları icin girdiginide kabul edersin. O zaman Osmanlı doneminde İtalyanın Trablusgarp'a da humanizm icin girdigini kabul et. Ataturk ve diger gonullu subaylar halkı silahlandırıp dusmanı puskurtmustu hani?
Hem biz zaten avrupanın teror listesini kabul ediyoruz, cesitli radikal islamcıların pesindeyiz. Turkiye'de bu tip unsurlara bir mudahele yapılacak İsral ve Turkiye taraflı ortak bir masa kurar ancak Turkiye'de ki operasyonu Turk gucleri, Turk guclerinin bilgisi dahilinde yapar. Madem boyle bir mesele icin Turkiyedeler neden biz bunları yakalıyoruz? Neden birlikte calısmıyorlar? Biz radikal islamcılara destek mi veriyoruz?
Millet! Kafanız yerinde mi?
Temur
12-02-2007, 01:46 PM
Siyonist israillinin gözünden bakıldığı zaman ortadoğuda Türkiye hangi yönüyle farklıdır?
veya şöyle sorayım israilin şu ana kadar saldırdığı suriye,mısır,lübnan ve filistinden Türkiye'nin farkı nedir
El cevap Türk Silahlı Kuvvetleri
Karayılan
12-02-2007, 01:56 PM
Sen nereden biliyorsun MİT ajanlarının tum ortadoguda oldugunu? KanıtlaMİT arsivlerine bakmak gerek :lol:
Saka bir yana, Turkiye'de her yil onlarca terorist eylem gerceklestirilmeden onleniyor. Bunların yarisi PKK ise yarisi da Radikal İslamcilardir. E bunun takibini taa o bombalarin hazirlandigi yerden, emrin verildiği yere kadar izleyen MİT adli Turk gizli servisinin, bu bilgileri yerinde almak icin bazi Orta Dogu ulkelerinde ajanlari, bu İslamci orgutlerin icinde kostebekleri olması sart değil mi Alper'cigim?
Demir Kağan
12-02-2007, 02:24 PM
Turkiye'de ajanı olmayan gizli servis yok ki :cool:. Hem Mossad'ın buradaki amacı cok acık: Radikal Islamcilari takip etmek. Ona bakarsan MİT ajaninin bulunmadigi Orta Dogu ulkesi yok, bizim oralar da gozumuz mu var simdi?
Yok mu hacim? :lol: Bizimdi oralar hep. :cry:
Ayrica hadi hepimiz yahudi olalim. Cok ezildi adamlar yuzyillar boyunca. :(
MİT arsivlerine bakmak gerek
Saka bir yana, Turkiye'de her yil onlarca terorist eylem gerceklestirilmeden onleniyor. Bunların yarisi PKK ise yarisi da Radikal İslamcilardir. E bunun takibini taa o bombalarin hazirlandigi yerden, emrin verildiği yere kadar izleyen MİT adli Turk gizli servisinin, bu bilgileri yerinde almak icin bazi Orta Dogu ulkelerinde ajanlari, bu İslamci orgutlerin icinde kostebekleri olması sart değil mi Alper'cigim?
MİT mi gizli servismis :) Allahalla :D
Mili İstihbarat Teskilatı diyince goz bebekleriniz buyuyor galiba. Madem bu kadar gizli bir servis arsivlerini nasıl okuyorsun?
Her seyi bir kenara bırak adını nereden biliyorsun?
Bak sana bir sır kimseye soyleme bunu Karayılan. Turk Telekoma gidersen bir iki Mit calısanı gorebilirsin. Ustlerinde normal insan dersini var ama dikkatli ol ha :shock:
Saka bir yana
Ulkelerin istihbarat servisleri oturur,konusur,gerekli istihbarat paylasımını yapar.
Tamam da madem İsrail boyle sebepler icin Turkiye'de neden bizim haberimiz yokta yakalıyoruz?
Yahu ben ne diyorum Karayılan? Yazımı oku. Teror orgutlerini bunlar kuruyor,bunlar yetistiriyor
"Teror odaklarını kontrol eden dunyayı kontrol eder"
http://www.vatanikurtarmak.com/teror-odaklarini-kontrol-eden-dunyayi-kontrol-eder.html
Diger yazımıda bunuda oku Karayılan. "Oku" Karayılan. "Karayılan" olsa boyle dusunur muydu dusun Ozgur.
Demir Kağan
12-02-2007, 03:06 PM
Alper, ucma abi. :mrgreen:
Alper, ucma abi.
Ya tamam ben ucuyorum, bosver beni
Git Cem Ersever'in kitaplarını oku. Git Ucgendeki Tezgah'ı oku.
Cem Ersever hakkında once bilgi al
http://tr.wikipedia.org/wiki/Cem_Ersever
Benim iddialarım fazla ucuk, bu adamda sacmalıyor...
Ben iddia etmiyorum, kanıt sunuyorum. Kanıtlayabilecegim bir konuda beni abartmakla nitelendiremezsin Demir Kagan.
RockerDen
12-02-2007, 03:42 PM
siyonizm nedir?
Eskı zamanlarda Yahudılar öz mılletıye devlet ıçın savaşa bu adını verdı.
Hazırde, bu söz, Israıl düşmanları içın, Israıl ıç sıyasetı sınonıma yakışan.
siyonizm nedir?
http://tr.wikipedia.org/wiki/Siyonizm
Siyonizm, 1897 Basel Konferansı'yla teşkilatlanmaya başlayan bir ideolojik oluşumdur.
Etimolojik olarak, Kudüs yakınlarındaki Sion Dağı'ndan gelen bir sözcük olan siyonizm, bugün Sion Kudüs'ü ve yahudilerin inandığı Vadedilmiş Toprakları sembolize etmekte ve 19. yy.'ın son çeyreğinde yurtsuz olan Yahudilerin Filistin'de bir Yahudi devleti (İsrail) kurma isteği üzerine doğmuş bir ideoloji ve politik hareketi tanımlamaktadır.
http://tr.wikipedia.org/wiki/Vadedilmi%C5%9F_topraklar
Etimolojik olarak, Kudüs yakınlarındaki Sion Dağı'ndan gelen bir sözcük olan siyonizm, bugün Sion Kudüs'ü ve yahudilerin inandığı Vadedilmiş Toprakları sembolize etmekte ve 19. yy.'ın son çeyreğinde yurtsuz olan Yahudilerin Filistin'de bir Yahudi devleti (İsrail) kurma isteği üzerine doğmuş bir ideoloji ve politik hareketi tanımlamaktadır.
Tevrat'ın Tekvin kitabının 15. Bab'ında ise şöyle yazmaktadır:
O günde Rab, Abraham'la ahdedip dedi: Mısır ırmağından büyük ırmağa, Fırat ırmağına kadar bu diyarı, Kenileri ve Kenizzileri ve Kadmonileri ve Hittileri ve Perizzileri ve Refaları ve Amorileri ve Kenanlıları ve Girgaşileri ve Yebusileri senin zürriyetine (soyuna) verdim.
NativeAmerican
12-02-2007, 04:18 PM
Eskı zamanlarda Yahudılar öz mılletıye devlet ıçın savaşa bu adını verdı.
Hazırde, bu söz, Israıl düşmanları içın, Israıl ıç sıyasetı sınonıma yakışan.siyonizmi ben biliyorum da, burada yazan bircok arkadasin bilmedigini dusunuyorum ondan sordum :) Siyonizm kelimesini milled cak cak sakiz cigner gibi cigniyor bizim memlekette... ha siyonist etti siyonist zicti siyonist oldurdu, siyonist savas yapti vs gibi (: kimisi de 6 milyon yahudiyi siyonistler oldurttu diyor. en ucuk komplo teorileri bizim memlekette.
NativeAmerican
12-02-2007, 04:21 PM
bu forumda Yahudiler ile ilgili pozitif birsey yazarsaniz agziniza ederler onun icin hic girismeyin millet oturup kendini avutup dursun. yahudi donek yahudi otlek yahudi kotu yahudi seytan yahudi canavar... hep ayni safsata... sanki dunyanin geri kalani ve kendi memleketin cok harika ya... ossursan "yahudi osurtturdu vallah" diyen insanlar oldukca tartisamazsaniz ne ugrasiyorsunuz hala?! benim icin islamofasizm daha tehlikeli...
ulugbekTR
12-02-2007, 11:45 PM
Arkadaslar.
Biz ve Filistin aynı kefedeyiz. Bunun sebebi benim boyle katagorize etmem degil, bazı dıs guclerin(ki icinde İsrail'de var) bunu yapması.
Anlamadıgım, Filistinde gordugunuzde bizde gormediginiz ne?
Yahu ulugbekTR
Amerika,İngiltere,İsrail...bunlar dusman olmaz. Bunlardan dost da olmaz. Bunların dostları ve dusmanları olmaz. Bunların sadece cıkarları olur ve o cıkarları icin cocukları dahi katlettiler ve halen ediyorlar.
Filistinde yasanan butun olaylar Filistin'in sucu degil mi? Butun o catısmalar kendi dangalaklıkları...
Peki
PKK'ya surekli dıs guclerin masası diyoruz. Eger Filistin'e boyle bakıyorsanız PKK ya da boyle bakacaksınız. Savasasımız tuttu da PKK ile savasıyoruz. Biz bir sehit verdigimizde o kadar yanıyoruzda Filistinli evladını verdiginde yanmıyor mu? Bizim ki can hak etmedikde Filistin mi hak etti.
"Aman sag" dediler "aman sol" dediler...bu vatanın genclerini katlettiler.
Yıllardır canımıza okudular. Bu vatanın nice yetismis bakanlarını katlettiler.
Kurt dediler Turk dediler...evlatlarımızı,genclerimizi yani gelecegimizi soktuler.
İsrail mi dost? Yıllardır milyarlarca doları İsrail'e yardım diye gonderen ABD mi dost? Yoksa mazlum Filistin halkı mı dost.
Biz kimiz? Bu devletin somurgeci olması icin mi calsııyoruz? Neden Turk askeri olunce sehit olur? Stratejik ortaklar kazanıp kan emmek icin mi? Eger niyetiniz bu ise bilin ki izin vermezler. Bilin ki buyutmezler. Buyutseler su kadar yılda buyuttukleri İsrail yerine bizi 10 kat buyuturlerdi.
Filistin'in bize zararı ne?
İsral'in bize zararı ne?
...
Ben goruslerinizin bu sekilde olmasını gerekli muhasebeyi yapmamanıza baglamak istiyorum. Aksi haldeki durumu dusunmek dahi istemiyorum ama bilin ki genede dusunuyorum.
filistinin bize dişe dokunur bir zararı elbette yok
barış için giden binbaşımızı 5 noktadan capraz ateşle şehit etmekten, PKK egitmekten başka.
Zaten Bu arap akrabalarının PKK sempatizanı oldugunu biliyoruz. Bu bizim icin suc degil. Yani onu suc olarak gorseydk zaten o sempatizanların onunu acip milletvekili itibarı kazandırmazdık.
Elbette evlad. Ben koyde nar tavası kazarken, karınca yuvası denk gelirdi. Bende o agacı kazmayı bırakır baska agaca giderdim. Biraz sonra bakardım karınca yuvayı terk etmiş. kaldıgım yerden devam ederdim.
Dostum acıyacak birisi ararsan, ilk once devlet işi bahanesiyle memleketinden 900km uzaklara goturulup orda zorla uruspu yapılan turk ve musluman uygur kadınlarına acı
elbet kimse olmesin.ç ama dostum filistinliler tatar ramazanı da gecti. saniye başı cinayet. oldurecek israil askeri bulamadıkları zaman silahları oz ve oz kardeslerine donduruyorlar.
ulugbekTR
12-02-2007, 11:52 PM
eylul olaylarında olenlere acıyorum. ama asla onlara şehit demiyorumBu onların akılsızlıkarıydı
Deniz gezmiş ile Muhsin yazıcıoglu aynı hucreye konuldukları zaman anladılar akıulsızlıklarını ama iş işten coktan gecmis binlerce insanımız aglamıştı
bu ayrı o ayrı bir konu
Bizim devletimizde işgal edildi. Ama biz birlik beraberlik olduk. milyonlarca şehit gazi verdik tek bir devletten degil onlarca devlete kafa tuttuk.
Oysaki bu arap ve arap akrabaları onlarca devletken tek bir israil ile başedemiyorlar. cunku onlarda iman ateşi pek parlak degil gibi. Musluman kardeşlik, ihvanı ahavat duygusu yok. Birbirlerini gammazlarlar, once toprtakları satarlar sonra hak iddia ederler
........
once adam olup akılsızlıklarını gorsunler, sonra bize hayıflansınlar.
akılsız dost secersen sende aynı kefeye konursun
akıllansınlar bizde destek verelim. musluman oldukları icin sıfr peygamber ve torunları ve ashabının mubarek ayaklarıyla sereflendirdikleri yer oldukları veya onların evladları oldukları icin arap akrabalarına sampatizanlarına bizde sot olalım.
ulugbekTR
12-02-2007, 11:58 PM
isvicre de oturan degerli bir abimiz bana demişti ki "ben turkiyeyi israile dost oldugu icin sevmiyorum" demişti
Bende ona cevap verdim. Sen sonradan yahudi olan kerimovdan mucadele etmekten kacıp solugu isvicrede aldın.
Oysaki biz bu topraklarda onlarla yuzyilladir yasiyoruz. Onlarla muacadele ediyoruz. Boyle bir durumda sizin bizi zevmeme veya eleştirme hakkınız yok dedim. utandı ve 3-4 ay benimle hic konusmadı. en sonunda akılsız dusuncelerini anladı yeniden konusmaya basladı
MUCADELEDEN KACANLARIN, BIRBIRLERINI OLDURENLERIN,MUACADELE EDENE LAF ATMA HAKKI YOKTUR
bu forumda Yahudiler ile ilgili pozitif birsey yazarsaniz agziniza ederler onun icin hic girismeyin millet oturup kendini avutup dursun. yahudi donek yahudi otlek yahudi kotu yahudi seytan yahudi canavar... hep ayni safsata... sanki dunyanin geri kalani ve kendi memleketin cok harika ya... ossursan "yahudi osurtturdu vallah" diyen insanlar oldukca tartisamazsaniz ne ugrasiyorsunuz hala?! benim icin islamofasizm daha tehlikeli...
"Yahudi" ibaresi yazılarımda yok. Ben o yahudi kesmeyi ongeren anlayısta bir insan degilim. Radikal islamcı dediginiz toplulugun asıl dusmanı benim. Bunun sebebide onların İsrail ve diger dıs guclerin masası olmasıdır.
filistinin bize dişe dokunur bir zararı elbette yok
barış için giden binbaşımızı 5 noktadan capraz ateşle şehit etmekten, PKK egitmekten başka.
Ha Filistin kanında bogulmaktan kurtuldu gitti PKK yetistiriyor? PKK yı yetistiren İsrail degilde Filistin...
Ben İsrail egitiyor derim
Bunu "İsrail'li eski askerler PKK lı egitiyor" haberleri ile
Devlet bakanlarının "PKK'nın arkasında dıs gucler var" demecleri ile kanıtlarım.
Filistin once kendini egitsin, ne PKK sı?
Dostum acıyacak birisi ararsan, ilk once devlet işi bahanesiyle memleketinden 900km uzaklara goturulup orda zorla uruspu yapılan turk ve musluman uygur kadınlarına acı
Neden hepsine acıyamayım. Ben Amerikada aclıktan olen bebege de acırım, Filistindekine de acırım, o kadınlarada acırım. "Sadece birisine mudahele edebilirim" bir anlayısla buyutulmedim ben. Benim savasım "uygur kızı" unsurlarına degil "zalimlik" kavramınadır. Kim mazlumsa acırım ve bize mazluma el uzatmak, zalime sille vurmak yarasır.
Bana dokunmayan yılan bin yasasın diyorsunuz ama o yılan bize dokunuyor. Biz aynı kefedeyiz. Onlara oynanan oyun bizede oynanıyor.
elbet kimse olmesin.ç ama dostum filistinliler tatar ramazanı da gecti. saniye başı cinayet. oldurecek israil askeri bulamadıkları zaman silahları oz ve oz kardeslerine donduruyorlar.
Sag-sol davasında biz cok mu farklıydık? Hergun genclerimiz birbirini katletmiyordu mu? Bizimkilerde kardesti.
Bize sag-sol
Onlara Hamas-El Fetih
Aradaki fark ne?
Bizim devletimizde işgal edildi. Ama biz birlik beraberlik olduk. milyonlarca şehit gazi verdik tek bir devletten degil onlarca devlete kafa tuttuk.
Oysaki bu arap ve arap akrabaları onlarca devletken tek bir israil ile başedemiyorlar. cunku onlarda iman ateşi pek parlak degil gibi. Musluman kardeşlik, ihvanı ahavat duygusu yok. Birbirlerini gammazlarlar, once toprtakları satarlar sonra hak iddia ederler
Biz mi "bir" olduk. Asker bizi bir etmek icin astı be astı! Bugun bir olabildik mi?
CHP-AKP
Alevi-Sunni
Solcu-Sagcı
Turk-Kurt...
Biz mi "bir" olmusuz. Bize "bir" diyorsanız bir seyleri bir daha gozden gecirmeniz gerektigini soylemem gerek.
Filistin catısıyor da biz catısmıyoruz sanki?
Filistini'de bosver hangi ortadogu ulkesinde catısma azınlıkta?
Arastır. İc catısmanın yasanmadıgı neresi var? Sonra o catısmanın olmadıgı yerler ABD den ne kadar yardım alıyor (Suudilerden ve İsrailden basla mesala)
Bakın benim sempatim arapa ve islama degil. Ben İsraili sevmedigim gibi Suudiyi de sevmem.
MUCADELEDEN KACANLARIN, BIRBIRLERINI OLDURENLERIN,MUACADELE EDENE LAF ATMA HAKKI YOKTUR
Madem mesele mucadeleydi, Turkiye girseydi Irak'a, devirseydi Saddam denen satılmıs iti, getirseydi refahı saglasaydı huzuru...
ABD girdi, otalıgı birbirine kattı, karısıklık sayesinde hem petrol fiyatlarını artırdı hemde Iraklıları soydu. Niye mucadele vermedik? Ne Filistin'in ne de bizim mucadele verecek durumumuz var. Bunun sebebide o pek sevgili dostumuz İsrail ve tayfası.
Demir Kağan
12-03-2007, 03:46 AM
Hop hop Israil.. :mrgreen:
ulugbekTR
12-03-2007, 06:08 AM
MGAS bir bakiyorum ben ne desem tersini savunuyorsun. Yani kendini baykal gibimi hissediyorsun bilmem ama;
Unuttugun bir nokta var. Tarihleri ve olayları karıştırıyorsun
Cunki dostum:
1-Biz işgal altındayken birbirimize silah savurmadık. Eşkiyaya bile sahip cıktık. Oda geldi vatanımızı kurtardı.Sonra vekil oldu vs vs vs
2-Biz eylulde birbirimize dustuk(yani bazı akılsızlar veya sivri akıllılar) ama biz ozaman işgal atında degildik ki.
Ulu kaganın dedigi gibi biz zor zamanda birlik oluruz. Ama zorluktan cıkınca birbirimizi yeriz. ::) :)
Ama onlar farklı: onlar zor zamanlarında birbirlerini yiyor.
3- Pkk egitimi de zamanındaydı. Yani bugunle karıştırma. Zamanında ABDULBELCIKA OCUNUALAMAYAN tunceliden yanında 3 kişi ile yola cıktıgında ilk duragı ırak-iran, ordan suriye destegiyle suriye topraklarında suriye kurtlerinin katılımı ile 17 kişi ile FİLİSTİN orgutunden almışlardı ilk egitimlerini
O zaman filistin orgutleri amarika tarafından sırf ne olur ne olmaz, israil buyurde amerikayı fiflerse diye ozenle kurulmuş bir orguttu. Sonrasında onlar parasını yedikleri amarika nın sozunden cıktılarda, amarika amicamiz para muslugunu kesti. Onlarda arap kardeşlerine guveniyorlardı. 1/3 1ini aldılar. YAlnız kalıp israille savaşıp, intihar edip kuculduler.
4-senin eylul dedigin olayları amarika degil rusya planlamıştı. Maksatı silah satmak ve huzur ortamını kacırmaktı. Başardıda
Bunda ozel olarak turki ulkelerden işci ayagıyla getirilen kominizm yayıcısı turkiş işcilerin payı buyuktu
BENİ DAHA FAZLA KONUSTURMA. SONRA İP TESBİTİYLE GOCURECEKLER. BAZI SEYLERDE KALSIN
ulugbekTR
12-03-2007, 06:16 AM
Bazılarının savundugu sey, aslında amerika nın ozene bezene kurdurdugu bir orguttur. HAMAS ve digerlerinden kasıt
Ama bizi amerika orgutlemedi işte
Bizi az oncxeki birbirimize duşmemizde rol alan turki kardeşlerimiz, fikirleriyle(ki o zaman bizde turkculuk kalmamış dilimiz herşeyimiz nerdeyse fars olmustu), paralarıyla kurtardı
MEHMET EMNİ YURDAKUL nereli bakın,
ZİYA Gokalp aslı nereli bakın
Biz onların fikirleriyle yeniden turkculuk kıvamına girdik. Ve kuvayi milliyeye yaptıkları yardımlarla silah aldık araba yaptık elbise aldık. hala bitmedi, olmadı banka kurduk. maliye kurduk.
ama o orgutler amerikanın kurdurdugu orgutlerdi zaten
.......
nasıl olurda onlarla bizi bir tutarsın kardeş
Ama bizi amerika orgutlemedi işte
Bizi az oncxeki birbirimize duşmemizde rol alan turki kardeşlerimiz, fikirleriyle(ki o zaman bizde turkculuk kalmamış dilimiz herşeyimiz nerdeyse fars olmustu), paralarıyla kurtardı
Hadi Alevi-Sunni davası icin oyle diyelimde(cunku digerleri ile alakası yok) simdi onun basında bile otekiler var. Zamanında sagcıların ve solcuların basında kan emiciler vardı, simdi Kurt-Turk diye dayattıkları seyin basında da kan emiciler var.
4-senin eylul dedigin olayları amarika degil rusya planlamıştı. Maksatı silah satmak ve huzur ortamını kacırmaktı. Başardıda
Bunda ozel olarak turki ulkelerden işci ayagıyla getirilen kominizm yayıcısı turkiş işcilerin payı buyuktu
BENİ DAHA FAZLA KONUSTURMA. SONRA İP TESBİTİYLE GOCURECEKLER. BAZI SEYLERDE KALSIN
Eee? Rusya kan emici degil mi? ABD ile Rusya dusman diye bunlar ayrı kefedeler mi, ayrı tayfalarda mı sanli ?
İP'den siyasal analizlerin icin senin pesine birileri duserse Mgas soyledi de :lol: Korkma bunları bilmeyen kimse yok, artık darbe donemleride yoktur istedigin gibi tartısabilirsin. Elinde "devlet sırrı" diye gordugun bir sey varsada soyleki devletin sırrı olabilecek bir seyin nasıl eline gectigi anlasılsın da onu eline geciren sebep ortadan kaldırılsın. Kimse siyasal analizin yuzunden sana karısmaz, merak etme :)
3- Pkk egitimi de zamanındaydı. Yani bugunle karıştırma. Zamanında ABDULBELCIKA OCUNUALAMAYAN tunceliden yanında 3 kişi ile yola cıktıgında ilk duragı ırak-iran, ordan suriye destegiyle suriye topraklarında suriye kurtlerinin katılımı ile 17 kişi ile FİLİSTİN orgutunden almışlardı ilk egitimlerini
O zaman filistin orgutleri amarika tarafından sırf ne olur ne olmaz, israil buyurde amerikayı fiflerse diye ozenle kurulmuş bir orguttu. Sonrasında onlar parasını yedikleri amarika nın sozunden cıktılarda, amarika amicamiz para muslugunu kesti. Onlarda arap kardeşlerine guveniyorlardı. 1/3 1ini aldılar. YAlnız kalıp israille savaşıp, intihar edip kuculduler.
O kamplarda egitilen Cakal Carlos zamanında OPEC toplantısını basmıstı :)
Her neyse sonuc olarak teror orgutlerini bunlar kuruyorlar. Simdi sen kurulan bir teror orgutu yuzunden Filistinliyi suclayamazsın ki. Bugun PKK yuzunden Kurtleri suclayamayacagın gibi Filistinliyede o teror orgutleri yuzunden suclayamazsın.
1-Biz işgal altındayken birbirimize silah savurmadık. Eşkiyaya bile sahip cıktık. Oda geldi vatanımızı kurtardı.Sonra vekil oldu vs vs vs
2-Biz eylulde birbirimize dustuk(yani bazı akılsızlar veya sivri akıllılar) ama biz ozaman işgal atında degildik ki.
Ulu kaganın dedigi gibi biz zor zamanda birlik oluruz. Ama zorluktan cıkınca birbirimizi yeriz. :
İsgal dedigin sey sadece tufekle,topla,tankla...olmaz. Eger seni icinde karısıklık cıkarıp kendini bitiriyorsan dolaylı olarak isgal ediliyorsun demektir.
Bugun gencimize magazani, exi...dayatıp psikolojik isgal fiilinde bulunmuyorlar mı sanki?
MGAS bir bakiyorum ben ne desem tersini savunuyorsun. Yani kendini baykal gibimi hissediyorsun bilmem ama;
Ben sana muhalefet ediyorsam
Sende bana ediyorsun.
Sende hukumet degilsin bende degilim. Ortada muhalefet etme durumu varsa birbirimize ediyoruz. Senin dediklerin bir kalıp mı ki ben muhalefet olayım ona?
Karayılan
12-03-2007, 01:06 PM
MİT mi gizli servismis :) Allahalla :D
Mili İstihbarat Teskilatı diyince goz bebekleriniz buyuyor galiba. Madem bu kadar gizli bir servis arsivlerini nasıl okuyorsun?
Her seyi bir kenara bırak adını nereden biliyorsun?
Bak sana bir sır kimseye soyleme bunu Karayılan. Turk Telekoma gidersen bir iki Mit calısanı gorebilirsin. Ustlerinde normal insan dersini var ama dikkatli ol ha :shock:
Saka bir yana
Ulkelerin istihbarat servisleri oturur,konusur,gerekli istihbarat paylasımını yapar.
Tamam da madem İsrail boyle sebepler icin Turkiye'de neden bizim haberimiz yokta yakalıyoruz?
Yahu ben ne diyorum Karayılan? Yazımı oku. Teror orgutlerini bunlar kuruyor,bunlar yetistiriyor
"Teror odaklarını kontrol eden dunyayı kontrol eder"
http://www.vatanikurtarmak.com/teror-odaklarini-kontrol-eden-dunyayi-kontrol-eder.html
Diger yazımıda bunuda oku Karayılan. "Oku" Karayılan. "Karayılan" olsa boyle dusunur muydu dusun Ozgur.Valla Alper, Karayılan dizisi baslamıs bi kanalda ben izlemiyorum da sen izle belkim siyonistlerden bahsetmislerdir orada. :lol:
Gizli servis dediğimiz, istihbarat servisi oluyor bu arada. Bu anlamda kullanıyorum ben de herkes gibi...
Valla Alper, Karayılan dizisi baslamıs bi kanalda ben izlemiyorum da sen izle belkim siyonistlerden bahsetmislerdir orada.
Gizli servis dediğimiz, istihbarat servisi oluyor bu arada. Bu anlamda kullanıyorum ben de herkes gibi...
Gazetelerin bile istihabrat servisi var. İstihbarat icinde gizlilik barındarına bir sey degildir. Anlamı "haber alma"
BOZ-OK
12-04-2007, 12:59 AM
Pekiii... Tatavayi bir kenara koyalim da gerceklerden bahsedelim simdi...:cool:
1- Fiili olarak Israil diye bir devlet var midir? (Vardir)
2- Bu devleti ortadan kaldirmak, haritadan silmek olasi midir? (Degildir)
3- Bolge ulkeleri ve butun Arap dunyasi aglasalar da, sizlasalar da, ziplasalar da, eninde sonunda, bir "Israil devleti" gercegini kabul etmek ve bu gercekle yasamak zorundalar mi? (Zorundalar)
4- Eger Filistinliler kendi devletlerine sahip olmak ve baris icinde yasamak istiyorlarsa, Israil ile bir sekilde anlasmak, iki devletin butun dunyaca kabul edilen sinirlarini cizmek zorundalar mi? (Zorundalar)
5- Israil devletini tanimadan, onun varolus hakkini kabul etmeden bir baristan soz etmek komik degil midir? (Komiktir)
5- Israil devleti ile iyi iliskiler icinde olmak Turkiye'nin menfaatinemidir? (Menfaatinedir)
Gerisi hikayedir... :cool:
Pekiii... Tatavayi bir kenara koyalim da gerceklerden bahsedelim simdi...:cool:
3- Bolge ulkeleri ve butun Arap dunyasi aglasalar da, sizlasalar da, ziplasalar da, eninde sonunda, bir "Israil devleti" gercegini kabul etmek ve bu gercekle yasamak zorundalar mi? (Zorundalar)
4- Eger Filistinliler kendi devletlerine sahip olmak ve baris icinde yasamak istiyorlarsa, Israil ile bir sekilde anlasmak, iki devletin butun dunyaca kabul edilen sinirlarini cizmek zorundalar mi? (Zorundalar)
5- Israil devletini tanimadan, onun varolus hakkini kabul etmeden bir baristan soz etmek komik degil midir? (Komiktir)
5- Israil devleti ile iyi iliskiler icinde olmak Turkiye'nin menfaatinemidir? (Menfaatinedir)
Gerisi hikayedir... :cool:
Anlatmak istediklerimi kısa ve öz geçmişssin üstadım.Bumudur BUDUR !
ulugbekTR
12-04-2007, 02:37 AM
Evet Budur. İsarİl Bİİm çikarlarimiza Uygundur. Kiskanan Arap Zİhnİyetİ İsraİlİ Geçsİn De Onlarida Savunalim :) :) :)
Var
Teorikte olasıdır.
Tabi ki.
Kabul etselerde bir sey degismez. O planların temelinde kabul edilmemek yatmıyor.
Tepelerden iyimser bakmakla olmaz. Once haklarını versinler hak edenlere!
İsrail ile muttefik pozisyonda olmamı yararımızadır.
Ben zaten bunlara karsı degilim.
Ama
"Garibim İsrail'e radikal dinciler saldırdı da taarruza gecti"
"Garibim İsrail kendini koruyor n'apsın?"
"Garibim İsrail'in ajanını yakalamısız, kesin iyi sebepleri vardır"
...
turu gorusleride tamamiyle reddediyorum. BOZ-OK yazdıgı maddeleri kabul etmek bunları kabul etmek degildir. İste bunun adı "politika"
Demir Kağan
12-04-2007, 03:46 AM
Israil oyuncu bir devlettir. Bu adamlarla isbirligi yapmak bizim hangi menfaatimize?
İsrail gibi dünya kamuoyunu etkileyebilecek bir lobiye sahip bir ülkeyi nedensiz karşına almanın anlamı ne ?
Filistinli hem İsrailin kasasından geçinecek hemde İsraili tanımayacak yok böyle bir saçma durum...
Demir Kağan
12-04-2007, 04:01 AM
Dunya kamuoyunu etkileyebilen degil, dunya bizi (muslumanlari) gormek istemiyor, o yuzden de ses cikartmiyor. Hadi Israil bir Avrupa ulkesine saldirsin o zaman goruruz dunya kamuoyunu ne kadar etkileyebiliyormus.
Araplar,İsraile saldırdıda noooooldu :mrgreen:
Bu bir saldırma durumu değildir.Bu kendi egemenliğini koruma ve müdafaa etme durumudur.
Israil oyuncu bir devlettir. Bu adamlarla isbirligi yapmak bizim hangi menfaatimize?
Dusmanınlada isbiriligi yapabilirisin. "Politika" diyorlar iste bu merete
İsrail gibi dünya kamuoyunu etkileyebilecek bir lobiye sahip bir ülkeyi nedensiz karşına almanın anlamı ne ?
Filistinli hem İsrailin kasasından geçinecek hemde İsraili tanımayacak yok böyle bir saçma durum...
Bunun adı "gucsuzlerin gucluleri yasatması icin yasaması" dır.
O zaman Ermenistan'ı da karsımıza almayalım. Boyle bir mantıkda olmaz.
Bu bir saldırma durumu değildir.Bu kendi egemenliğini koruma ve müdafaa etme durumudur.
Ya
Hizbullah adlı kaka orgut iki askerimiz kacırdı hadi millet etrafı bombalayalıım
O zaman bizde gidip K.Irak'a girelim. ABD amca bundan hosnut olur mu? İsrail yapınca niye sorun cıkmıyor?
Demir Kağan
12-04-2007, 04:42 AM
Ya
Hizbullah adlı kaka orgut iki askerimiz kacırdı hadi millet etrafı bombalayalıım
O zaman bizde gidip K.Irak'a girelim. ABD amca bundan hosnut olur mu? İsrail yapınca niye sorun cıkmıyor?
http://forum.arbuz.com/showpost.php?p=859837&postcount=129
ulugbekTR
12-04-2007, 04:46 AM
Ne Olacak İsraİl 27 Dakİkada Tum Araplari Duman Ettİ
Düşmanlarla işbirliği yapılıp bunun adına siyaset deniyorsa bizim ne Filisten nede İsrail ile düşmanlığımız yok.Bunun adını ne siyaseti koyacaksın ?
Güçlüler,güçsüzlerde olsa hayatını idame ettirirler adı üstünde güçlüdürler !
Ermenistanı zaten karşımıza almanın mantığını hiç bir zaman anlamadım.
Kuzey Irak'a ilk defamı girecektin ??? Bundan önce girerken icazetmi aldın ?
BOZ-OK
12-04-2007, 05:07 AM
Var
Teorikte olasıdır.
Tatavayi keselim demistim ama, gordugum kadariyla hala gerceklerle yuzlesmek zor geliyor bazilarimiza....:cool:
Bak guzel kardesim, ortadoguda bir nukleer savas baslatmadan, hatta diyebilirim ki, butun ortadogu ulkelerini haritadan silmeden, yani kiyamet baslatmadan, Israil'i haritadan silmek ne teorik, ne de pratik olarak mumkundur... Haa, eger Israil ile birlikte butun ortadogu ulkelerinin de haritadan silinmesini bir "teorik olasilik" olarak goruyorsan, ona diyecek bir sozum yok...:rolleyes:
Not: Mekke ve Medine'yi ve tabii ki Kabe'yi de unutmamiz gerekir bu arada tabii... Umarim neden diye sormazsin...:cool:
Ne olur biraz gercekci olun yaa... Bu filistin meselesini ve Filistinlileri, basta Araplarin kendisi umursamiyor... Bu konu sadece Arap ulkelerinin bir dis politika ve uluslararasi propaganda aracidir... Filistin meselelerinden yemlenen Suudi Arabistan da dahil, bir cok Arap ulkesinin "zavalli Filistinlilere" nasil yaklastiklari ortadayken, Filistinlilere en buyuk ekonomik yardimi yapan ulkenin aslinda Israil devletinin ta kendisi oldugu ortadayken, bu meselenin cozumunun aslinda, liderleri de dahil bir cok Filistinlinin umurunda olmadigi ortadayken, Ortadogu ulkelerinde bayaa bir zaman gecirip, bu konuyla ilgili bazi gerceklerin farkina varmayanlarin bu meseleler uzerinde hamaset yapmalari cok ilginc dogrusu... :-)
Düşmanlarla işbirliği yapılıp bunun adına siyaset deniyorsa bizim ne Filisten nede İsrail ile düşmanlığımız yok.Bunun adını ne siyaseti koyacaksın ?
Güçlüler,güçsüzlerde olsa hayatını idame ettirirler adı üstünde güçlüdürler !
Ermenistanı zaten karşımıza almanın mantığını hiç bir zaman anlamadım.
Kuzey Irak'a ilk defamı girecektin ??? Bundan önce girerken icazetmi aldın ?
Siyaset demedim, politika dedim. Bu bir tarz. İsbiriliginin anlamı dostluk degildir.
Gucluler, ezecek gucsuzler bulamazsa guclenemezler. Ekonomik yonden cokmus bir devletde sorun her yandan patlak verir. Guclulerin ekonomik sutunleri Irakta, petrol kuyularında! Eger dıs gucler burayı gucsuzlestiremezse guclenemez. O maddi gucluler icin bir onemi olmasa ileride sorun cıkartmamaları icin mazlumları coktan katlederdi. Zamanında bunu yaptılar. Bunların sadece cıkarları var. Cıkarları icine girdikleri icin yasatıyorlar, acıdıkları icin degil.
Tabii canım niye Ermenistan'ı karsımıza alalım? İhanet ettiler, insanlarımızı katlettiler, Azerilere katliam yaptılar, onca zalimliklerine ragmen duygu somurusu yapıp dunyadan para topluyorlar. Bize dusman olmaları icin PKK ya odenenler bunlara odenmiyor mu sanki?
Biz zamanında Ermenistan'a el uzattık, "gelin!" Dedik Birlikte arastıralım sorunları? Geldiler mi? Gelmediler. Gelmeyecekler. Korkuyorlar. Eger soykırım olmadıgı ortaya cıkarsa para kazanamazlar, isanları orgutleyemezler, suluk gibi yasıyorlar.
Biz Ermenistan'a el uzattık, onlar gelmedi. Ermenistan'ın temel gecim kaynadıgı bize olan dusmanlıgıdır.
Amerika kimden onay aldı? Amerika birilerinden onay alsa dahi yapacagım sey hakkında gerekli hakkın oldugunu biliyorsam kimseden onay almak zorunda degilim. Onay almasam n'olur? Asarlar mı? Serefli bir ceset olurum.
Bak guzel kardesim, ortadoguda bir nukleer savas baslatmadan, hatta diyebilirim ki, butun ortadogu ulkelerini haritadan silmeden, yani kiyamet baslatmadan, Israil'i haritadan silmek ne teorik, ne de pratik olarak mumkundur... Haa, eger Israil ile birlikte butun ortadogu ulkelerinin de haritadan silinmesini bir "teorik olasilik" olarak goruyorsan, ona diyecek bir sozum yok...
Not: Mekke ve Medine'yi ve tabii ki Kabe'yi de unutmamiz gerekir bu arada tabii... Umarim neden diye sormazsin...
Ne olur biraz gercekci olun yaa... Bu filistin meselesini ve Filistinlileri, basta Araplarin kendisi umursamiyor... Bu konu sadece Arap ulkelerinin bir dis politika ve uluslararasi propaganda aracidir... Filistin meselelerinden yemlenen Suudi Arabistan da dahil, bir cok Arap ulkesinin "zavalli Filistinlilere" nasil yaklastiklari ortadayken, Filistinlilere en buyuk ekonomik yardimi yapan ulkenin aslinda Israil devletinin ta kendisi oldugu ortadayken, bu meselenin cozumunun aslinda, liderleri de dahil bir cok Filistinlinin umurunda olmadigi ortadayken, Ortadogu ulkelerinde bayaa bir zaman gecirip, bu konuyla ilgili bazi gerceklerin farkina varmayanlarin bu meseleler uzerinde hamaset yapmalari cok ilginc dogrusu...
BOZ-OK
Sen pratikten bahsediyorsun. Ben "teorikte olasıdır" dedim. Ben "buradan aya kadar yapılacak bir merdiven" fikrinede oyle bakarım.
Dunya kamuoyunu etkileyebilen degil, dunya bizi (muslumanlari) gormek istemiyor, o yuzden de ses cikartmiyor. Hadi Israil bir Avrupa ulkesine saldirsin o zaman goruruz dunya kamuoyunu ne kadar etkileyebiliyormus.
İnsanlar "musluman" ın anlamını terorist diye biliyorlar. Haber okuyorum NTV de "İki Musluman bilmem nereyi bombaladı"
Bu nasıl bir sacmalık? Burada bir hıristiyan hırsızlık yapsa, adam oldurse "Bir hıristiyan adam oldurdu" mu diyecegiz?
Dunya bir halt bilmiyor. Dunyaya ne gosterirsen onu kabul eder. Bunu gosterme gucunu elinde bulunduranlar her taraftan istedikleri propagandayı yapıyorlar.
Dunya kamuoyununa gercekleri gosterebilsek kendi kendilerini yerler. Adamlar istedikleriin yediriyorlar, biz ise sadece gercekleri asılamalıyız.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.