View Full Version : hele bir yardım etmeyin o zaman görüşürüz :)
aspava
01-03-2006, 08:22 AM
dostalar bana dondurma yada soğuk içecekler tanımında ingilizce yada başka dillerde akılda kalacak bir başlık lazım ...
anlamlarınıda yazarsanız sevinirim...
aklınıza ne geliyorsa yazın arkadaşlar eğer buradan aldığım terimi kullanırsan hediyesi olacak :P
Önce hediyeyi yollada zihnimizin pası silinsin:shock:
Ben reklamcıyım. Tarifeyi aşağıya aktarıyorum:
1 kelime 100 YTL
10 kelime 500 YTL
100 kelime 750 YTL
Sunacağımız alternatiflerden birini beğenip projenizde kullandığınız takdirde, kelime başına 1000 YTL'lik patent sözleşmesi yapacağız.
aspava
01-03-2006, 08:37 AM
Önce hediyeyi yollada zihnimizin pası silinsin:shock:
al işte dereyi görmeden paçayı sıyırıyor... :cool:
dostlar harbiden lazım bana değişik birşey olsun, anlamı olsun, akılda kalsın,kolay telafuz edilsin,çocukların hoşuna gitsin daha ne diyim .
top sizde artık :)
aspava
01-03-2006, 08:38 AM
1 kelime 100 YTL
10 kelime 500 YTL
100 kelime 750 YTL
Sunacağımız alternatiflerden birini beğenip projenizde kullandığınız takdirde, kelime başına 1000 YTL'lik patent sözleşmesi yapacağız.
gizli anlaşma yaparız :P
KhwarezmshaH
01-03-2006, 08:39 AM
1 kelime 100 YTL
10 kelime 500 YTL
100 kelime 750 YTL
Vauuu, bi dakka...
"Ice Club", maybe...:D
al işte dereyi görmeden paçayı sıyırıyor... :cool:
dostlar harbiden lazım bana değişik birşey olsun, anlamı olsun, akılda kalsın,kolay telafuz edilsin,çocukların hoşuna gitsin daha ne diyim .
top sizde artık :)
Dereyi görmeden paçaları sıvamıyacaksak ...
O zaman
Hediyeyi görmeden fikirlerimi sıvamam...
Bizde böyle:cool:
Vauuu, bi dakka...
"Ice Club", maybe...:D
Önce pazarlık yap. Karışık kebabı ve İskenderi iyidir.yanına tatlı olarak künefe iste;)
aspava
01-03-2006, 08:42 AM
bilgileri toplayalım elemeye sunacağım forumda bakalım kim kazanacak :)
Şaka bi yana lokanta/pastane gibi bir yer mi işletiyorsunuz? İstanbul'da mı? Kimlere hitap ediyor genelde? Ne gibi ürünlere ağırlık veriliyor? Çok orijinal olmasa da belki aklıma güzel bir şey gelir.
Hazırladığınız bir menüye mi isim arıyorsunuz yoksa işletmeye mi?
aspava
01-03-2006, 09:52 AM
Şaka bi yana lokanta/pastane gibi bir yer mi işletiyorsunuz? İstanbul'da mı? Kimlere hitap ediyor genelde? Ne gibi ürünlere ağırlık veriliyor? Çok orijinal olmasa da belki aklıma güzel bir şey gelir.
Hazırladığınız bir menüye mi isim arıyorsunuz yoksa işletmeye mi?
yeni bir işletme desek :)
yeni bir işletme desek :)
Kardeşim açsana biraz !!!
Nasıl bir iş,içerik nedir,mamül nedir,imalatmı,pazarlamamı,isim babalığımı...
Açta millette rahat mantık yürütsün:evil:
Peki neden Türkçe değil de yabancı bir kelime? Derin bir manası olan ve unutulmaya yüztutmuş Türkçe bir kelime bulsanız (ya da bulsak) ?
aspava
01-03-2006, 10:07 AM
Peki neden Türkçe değil de yabancı bir kelime? Derin bir manası olan ve unutulmaya yüztutmuş Türkçe bir kelime bulsanız (ya da bulsak) ?
dondurma ve soğuk içeceklere uygun olursa neden olmasın...
Buzhane, Seringah, Ayazevi,
(sıkmaya devam ediyorum. Aklıma geldikçe eklerim)
Konsepti uydurursak olur tabi. Neden olmasın.
-Abi gel Buzhane'ye gidelim. Hava da sıcak. Birşeyler içeriz.
-Olm Buzhane ne lan. Morga mı sokçan beni.
-Yok abi. Yeni açılmış. Her türlü soğuk meşrubat, dondurma falan var. Hani sıcaktan kaçıyoruz ya. O bakımdan, buzhane gibi soğuk bir yere ihtiyacımız var şimdi. Nereye gidecez? Hem serin bir ortamda oturup dinlenebileceğimiz hem de şöyle soğuk bir şeyler atıştıracağımız bir yer.
-Ha, pastane mi?
-Ya valla abi aslında ben de bilmiyorum. Arkadaşlar anlattı. Aspava adında biri açmış. Kendisi de tarif etmiyormuş nasıl bir yer olduğunu. Ser verip sır vermiyormuş.
-Bak merak ettim şimdi. Hadi gidelim bi bakalım. Buzhane demek. İsim de güzel oturmuş.
aspava
01-03-2006, 10:40 AM
uymaya başladımı acaba :D
ha bide ürün ismi bulalım dostlar:cool:
İyi de kışın ne iş yapacak bu işletme? Kepenk kapatmayacak değil mi?
aspava
01-03-2006, 10:41 AM
tabiki marka olacak ürün ismi istiyorum
uymaya başladımı acaba :D
ha bide ürün ismi bulalım dostlar:cool:
Abi nasıl bir işyeri senin kafandaki anlamadım ki? Ürün dediğin dondurma değil mi? Bi anlatsan şöyle detaylı, saksıyı zorlayacam ama olmuyo ki.
Eğer "dondurmacı" ise, zaten az çok dondurma müşterisini tanırsın. Kimisi sadece sütlü sever, kimi sütlü-kakaolu, bzıları sadece kakaolu, bazıları da (genellikle çocuklar) hepsinden karışık. Karışığa Cimcime dersin, sütlü-kakaoluya Maykıl Ceksın, kakaoluya Mandela, sütlüye de Beyazıt veya Gelin dersin. Bunlar doğaçlama, sadece örnek vermek için söyledim. Tabi bu mahalle arasında olur. İşyerin nerede? Hedef kitlen kimler?
Öğrenci mi, yoldan geçenler mi, iş toplantıları falan için biraz daha havastan zevata yönelik mi? Bi anlat bakalım, şöyle eşkalini çizelim müessese ruhunun.
tabiki marka olacak ürün ismi istiyorum
Pakette mi satılacak? Abi anlat, korkma.
aspava
01-03-2006, 11:03 AM
Pakette mi satılacak? Abi anlat, korkma.
mado tarzı desem uyarmı:cool:
mado tarzı desem uyarmı:cool:
O halde, işyerine isim arıyoruz. Ama aynı ürün bakkallara marketlere pazarlanmayacağına göre (Mado'ya yıllar var gitmedim), menülere isim arayabiliriz. Fakat üreteceğiniz dondurma şayet çok çok çok meşhur bir ustanın elinden çıkacak değilse, o zaman ona "aspava dondurması" gibi bir isim veremeyiz. "Aspava Dondurmacısı" olur ama "Aspava Dondurması" ı-ıh. (Aspava'yı örnek olarak verdim. Bu isimde işyeri açmazsın herhalde).
Peki soğuk içecek demiştin bir de. Bak bu son ikazım, anlat şöyle ayrıntılı bir şekilde. Kasa kasa kaslarım ağrıdı artık abi, valla.
Samimiy
01-03-2006, 11:52 AM
O halde, işyerine isim arıyoruz. Ama aynı ürün bakkallara marketlere pazarlanmayacağına göre (Mado'ya yıllar var gitmedim), menülere isim arayabiliriz. Fakat üreteceğiniz dondurma şayet çok çok çok meşhur bir ustanın elinden çıkacak değilse, o zaman ona "aspava dondurması" gibi bir isim veremeyiz. "Aspava Dondurmacısı" olur ama "Aspava Dondurması" ı-ıh. (Aspava'yı örnek olarak verdim. Bu isimde işyeri açmazsın herhalde).
Peki soğuk içecek demiştin bir de. Bak bu son ikazım, anlat şöyle ayrıntılı bir şekilde. Kasa kasa kaslarım ağrıdı artık abi, valla.
Yerin adi Buzhane olacaksa marka da Buzhane Dondurmasi olmasi mantikli degil mi?
Yerin adi Buzhane olacaksa marka da Buzhane Dondurmasi olmasi mantikli degil mi?
Vurguda mübalağa var. O yüzden pek çekici gelmedi bana. Diğerlerinden farklı olması için hem isminin kolay olması hem de ürünün teknik olarak diğerlerinden çok farklı üretiliyor olması lazım. Yerin adı Buzhane, dondurmanın adı da (atıyorum) Serinkeş olursa, insanlar Buzhane'ye gidip Serinkeş yer. Ama Buzhane'ye giden birisinin Buzhane Dondurması yemesi son derece sıradan. Vefa Bozası olsa neyse.
Ayrıca marka olsun istiyor, serveripsırvermeyenarkadaş. İki kelimeden oluşan bir isim (ki ikisi de soğuğa kilitlenmiş) marka olarak kolay kolay tutmaz. Bence.
Qizilbash
01-03-2006, 01:03 PM
Ey bu dünyanın fani insanları
Dondurmamdan yemeden ölmeyin siz.
Dondurmam soğutur sıcak canları
Eğer paranız yoksa gelmeyin siz.
Bak benim bu şiirime gülmeyin siz.
Samimiy
01-03-2006, 02:12 PM
Yerin adı Buzhane, dondurmanın adı da (atıyorum) Serinkeş olursa, insanlar Buzhane'ye gidip Serinkeş yer. Ama Buzhane'ye giden birisinin Buzhane Dondurması yemesi son derece sıradan. Vefa Bozası olsa neyse.
Hakli olabilirsin, ama markanin tutmasi icin adindan daha ziyade urunun kaliteli olmasi lazim. Mesela Amerikada en cok tutulan dondurma Ben & Jerry's. Hem markaning adi, hem yerin adi bu. Ayrica hemen hemen her bir tad/aromayii marka yapmislar. Mesela Chunky Monkey, Cherry Garcia, vesaire. Dondurmalari diger markalara gore pahali olmasina ragmen cok tutuluyor, Demek istedigim basta ismi iyi secmek de onemli, ama markayi asil urunun kalitesi yaratir.
Degisik ulkelerde unlu dondurma markalari:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_ice_cream_brands
Hakli olabilirsin, ama markanin tutmasi icin adindan daha ziyade urunun kaliteli olmasi lazim. Mesela Amerikada en cok tutulan dondurma Ben & Jerry's. Hem markaning adi, hem yerin adi bu. Ayrica hemen hemen her bir tad/aromayii marka yapmislar. Mesela Chunky Monkey, Cherry Garcia, vesaire. Dondurmalari diger markalara gore pahali olmasina ragmen cok tutuluyor, Demek istedigim basta ismi iyi secmek de onemli, ama markayi asil urunun kalitesi yaratir.
Degisik ulkelerde unlu dondurma markalari:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_ice_cream_brands
Doğru diyorsun. Zaten kalitesi ile farkını belli etmeyecekse marka ile hiç yürümez bu iş. Aspava'nın kaliteden taviz vermeyeceğini düşünerek es geçtim o kısmı :)
Abi öyle değil mi? Cevap ver. Ya da boşver, verme. Çok yorduk seni bu akşam :)
Bilge_Kagan
01-03-2006, 04:39 PM
Illa yabanci olacaksa "Ice Dream" olabilir bence. Insanin aklinda;
- Ice Dream...Ice Cream...Vay anasini herifler " Ruya gibi dondurma yaptik " demek icin ne kasmislar lan ehe ehe...he...
kendi kendine diyalogu seklinde rahatca kalabilir. Ha ilgi ceker mi orasini ben bilemem...
Ote yandan, ismin ingilizce olusunu tasvip etmedigim gibi, Istanbul'da zaten bir dolu olan bu ingilizce isim yerlerinin arasindan siyrilip cikacak bir ingilizce isim bulmanin da gayet zor oldugunu soylemek zorundayim...
aspava
01-04-2006, 02:07 AM
teşekkürler dostlar ilginiz için
devamını bekliyorum ha
çok güzel gidiyor ...
dersler almaya başladım...
Vermeyince mabud,neylesin mahmud...
Usta yazılanları okusana ! Senden profili çizmen isteniyor,sense kırıntı ile yetiniyorsun....Allooooooo:rolleyes:
Qizilbash
01-05-2006, 12:42 PM
Dünyayı sarmıştır senin şöhretin
Her yerde bilinir senin kıymetin
Aspava borçludur sana, dondurma,
Yardım etmiş ona senin kudretin.
Qizilbash
01-05-2006, 12:47 PM
____________________REKLAMLAR__________________
Hey millet! Erkek çocuk sahibi olmak isteyenler bu dondurmalardan yemeli! Acayip dondurmalar bunlar! ;)
Bu dondurmalar cinsel gücü artırıyor!
Batiston
10-05-2007, 07:45 AM
Başlığa baktığımda mekan sahibi Aspava'nın ne tür bir yardıma ihtiyacı olduğunu merak ettim.İçeriğe girdiğimde ise klasik geyiğe sarmayı gördüm.Dondurmam gaymak diyerek bende katılayım.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.