View Full Version : Turban Yasagi/Tum baslıklar
Seckjin Khan
01-04-2006, 02:32 PM
Yanlış anlama ama şöyle bir şey söyleyeyim. Diyelim ki İtalya'da doğdun ve Katolik olarak yetiştirildin. Bu durumda aynı mantığı yürütse idin, şuna benzer olacaktı söylediğin:
Demek istediğim şu, inanç bir tercih meselesidir. Kainatın sahipsiz olacağına inanmak sana saçma ve huzursuz bir fikir olarak görünürse Tanrı'ya inanırsın ve kainattaki varlığını kendince açıklamış olursun. Ama bu Tanrı'nın gerçekten varolduğu anlamına gelmez. Bu benim fikrim tabi. Sadece kafandaki sorudan inancın sayesinde kurtulmuş olursun. Ben burada kesmek istiyorumbu bahsi. İsteyen deva edebilir.
O zaman Katolik bir erkek olurdum :D
dediğini anlıyorum ama ben herzaman bir varlığın''Allah'' var olduğunu ve aramızın iyi olduğunu düşünüyorum ;)
Bu arada sana bir soru sormuştum ama özelden cvplayabilirsin
Yeni uyelere: yemezler! burada yeni uyelerin cogu buradaki aslinda eski uyeler proxy veya baska yolla ikinci bir hesap yaratip cogunlugu almak icin baska nicklerle oy atip bazen yorum yapiyorlar =)))
Kim onlar bilmiyorum ama eğer kastettiklerinden biri ben isem söyler misin? Ben değilsem yine de söyle ki yanlış anlama olmasın.
gurkan
01-04-2006, 02:37 PM
Allah akıl sahibi insanı yeryüzüne indirdi. Ama sınava da tabi tuttu... Allahın kendi yarattığı nimetlerinden Allaha inananlara bunu Kendi rızası yolunda yarattığı insanlığın iyiliğine harcayanlara mükafat olarak cenneti,
Yine sınava tabi ve irade sahibi olarak yarattığı insana Kendi rızasına uymayanlar hükmünü çiğneyenler ve hak olarak Bu alemlerin rızkını insanlığın hizmetine sunduğu alemlerin rabbi olarak zatına inanmayanlara cehennemi yarattı.
O zaman Katolik bir erkek olurdum :D
dediğini anlıyorum ama ben herzaman bir varlığın''Allah'' var olduğunu ve aramızın iyi olduğunu düşünüyorum ;)
Bu arada sana bir soru sormuştum ama özelden cvplayabilirsin
Kusura bakma unutmuşum.
Agnostisizm, Türkçesi Bilinmezcilik. Eski adıyla La-Edriyye.
İnsanın, Tanrı'nın varlığını veya yokluğunu, bilmesi ya da isbat etmesi mümkün değildir diyen düşünce. Bu durumda hem ateizmi hem de teizmi ve Tanrı inancı olan bütün dinleri kendinden ayırır. Alman fizikçi Werner Heisenberg'in "Belirsizlik İlkesi" dediği ve 1927'de ileri sürdüğü "Hiç bir parçacığın hızını ve konumunu aynı anda sonsuz hassaslıkla ölçemeyecegimizi ve birini ne kadar kesin bilirsek digerinin o kadar belirsiz olacağını" belirten kuantum mekanigi ilkesi ile bilimsel bir veche kazanmıştır agnostisizm. Ayrıca Erwin Schrödnger gibi fizikçilerin de farklı şekillerde desteklediği bir fikirdir. Bu fikri benimseyenler genellikle hayata seküler bakar, bilginin ulaşamadığı yerde, bireysel tercih olan inancın devreye girdiğini düşünürler. Umarım bu cevap tatmin edici olmuştur :)
mervan
01-04-2006, 02:44 PM
[quote=Turk]Müslümandım, bıraktım. Ne olduğumun değil nasıl olduğumun önemli olduğuna inanıyorum. İman için bilginin şart olduğunu düşündüğümden dolayı, Evet iman için bilgi şarttır fakat hepimiz alim olamayız. Bu bilgide sadece Yaratıcıyı tanımakla ve teslim olmakla başlar diğer ilim, bilgi zamanla İslamı yaşayacak derecede öğrenilebilir. Zaten Rabbimiz bizim üzerimize taşıyamayacağımız yükü yüklemez. Ne olduğumuza değil nasıl olduğumuza bakacağız tabiki bugün ben müslümanım diyen fakat müslümanlıkla alakası olmayan ve müslümanlara yakışmayan işleri yapan çok insan var. Bize düşen örnek müslümanlar olabilmek Rehberimiz belli ve onun yaşantısı belli.
İslam'da (ve genelde bütün dinlerde) Allah'ın varlığı bir addediştir, ispatlanmış bir bilgi değildir. Eğer kainattaki düzeni Allah'ın varlığına delil gösterecek olursanız da, derim ki, bu sizin yorumunuz. Sizin fikrinizle çelişmiyor ama ispatlanmış değildir Allah'ın varlığı. Allah şüphesizki vardır ve kudretiyle herşeyi kuşatmıştır. Öncelikle kendimize bir bakalım yaratılışımıza, vücudumuzdaki organların işleyişine herşey ne kadar düzenli ve kendilerine verilen görevi nasıl yapıyor değil mi. Bunu nasıl izah edebiliriz yada şehvetle gelen bir meni, idrardan nasıl ayrılır. Kalbimizin periyodik atması bir ufak değişiklik olduğu zaman kalp atışları hızlandığı zaman vücudumuzun titrediği, her an böyle yaşadığımızı bir düşünsene, gözlerimiz; bu kadar rengi nasıl seçebiliyor, dilimiz; dünyadaki bu kadar dili nasıl konuşuyor oysaki hepsi aynı dil. velhasıl bu konu yazmakla bitmez yeryüzündeki herşey aallah'ın varlığının delilidir.
Doğruyu söylemek gerekirse, benimki sadece hiçbirşey bilmediğimi kendime itiraf etmemden ibaret. Müslüman iken, Allah'ın varlığından şüphe ediyordum. Anladım ki, benim imanım gerçek değildi. Sadece bana öğretilenleri taklit ediyordum. Ama "inanmıyor olma"nın getirdiği ukalalığı da doğru bulmadığım için "ben inanıyorum" veya "ben inanmıyorum" diyemedim. Şayet Tanrı var ise, iyi niyetli ve dürüstleri cezalandırmaz. Ki ben de kendime karşı dürüst davrandım ve inanmadığımı itiraf ettim. Tanrı yok ise zaten sorun yok. Bir de bu gözle bakınca anladım ki, insanın inanmak ya da inanmamak için kendisini zorlamasına gerek yok. Mühim olan insanın ne yaptığı. Semavi dinlere göre insan Allah'ın suretinde yaratılmıştır. Bu çok harika bir izah şekli. Eğer dedikleri gibi Allah var ise, demek ki o Allah insanı kendisine benzetmiş ve bu küçük yaratıkların yeryüzünde tanrıcılık oynamasını istemiştir. Zaten İslam da insana "Allah'ın yeryüzündeki halifesi" diyor. Ben de oynuyorum işte böyle. Tanrılığın hakkını vermeye çalışıp, tekamül için çaba sarfediyorum. Neden Müslüman olmak istemediğimi söylersem, tepki alırım. Hangimiz ailemizden doğru dürüst bir İslami bilgi aldık ki bende dahil. Ben geçmişte abdest almasını bile bilmeyen, cumalara zor giden, hatalarla dolu bir yaşantıya sahiptim. Fakat İslam'la gerçek manada tanışınca hayatım değişti. Senin demek istediklerini anlıyorum yanlış müslümanlar, yanlış bir din anlayışı ve bir bilgi sahibi olamayınca bıkmışşın. Ve kaçmayı inkarı kolay bulmuşsun. Aslında biliyorum ki senin için de iman kırpıntısı var. Fakat bunu dile getiremiyorsun çekiniyorsun. İslam'dan kaçma İslam'a yaklaş. Allah Resulünün hayatını oku , Kur'an 'ın mealini oku . Mealler gerçeği yansıtmıyor çarpıtılıyor diyorsan İngilizce, Almanca, vb. bildiğin dillerde tercümeleriyle karşılaştır. Türkçe olarak bütün mealleri karşılaştır. Göreceksin ki arada ufak kelime farklarından başka bir şey yok. Yani hepimiz taklidi bir imana sahiptik ve pekçok insanda halen öyle. Bu sebeple bu dini gerçek manada araştırıp okursak Alemlerin Rabbi olan Allah'a teslim olmaktan başka çaremiz olmadığını anlayacaksın. Semavi dinlere göre insan Allah'ın suretinde yaratılmıştır. Bu çok harika bir izah şekli. Eğer dedikleri gibi Allah var ise, demek ki o Allah insanı kendisine benzetmiş ve bu küçük yaratıkların yeryüzünde tanrıcılık oynamasını istemiştir. Zaten İslam da insana "Allah'ın yeryüzündeki halifesi" diyor. Ben de oynuyorum işte böyle. Tanrılığın hakkını vermeye çalışıp, tekamül için çaba sarfediyorum. bu inanış tamamen saçma İslam'la alakası olamyan bir inanç. İşte bu tarz düşünceleri okursan bu halde olman normal. Allah şekil ve suretten münezzehtir ( uzaktır ) İnsanı oyun ve eğlence için yaratmamıştır. Dünya hayatı bir imtihan yeridir. Buradaki yaşantımızdan sorulacağız. Bize verilen mühleti nerede, nasıl geçirdiğimiz, nasıl kazanıp nerede harcadığımızdan sorulacağız. Kısacası buraya yazacak olursak kelimeler yetmez. Allah herşeyin hakimi ve mutlak güç sahibidir. Ecel gelmeden önce iyice bir araştır ve Alemlerin Rabbine teslim ol. İnan başka kurtuluş yok. O esirgeyen ve bağışlayandır. Tevbeleri kabul edendir.
Scofield
01-04-2006, 02:44 PM
Kim onlar bilmiyorum ama eğer kastettiklerinden biri ben isem söyler misin? Ben değilsem yine de söyle ki yanlış anlama olmasın.hayir, bir sure sonra soylerim simdi analiz ediyorum kimler oldugunu buldum bile... Gurkan'in su an kim oldugunu biliyorum, sira mervanda =))
gurkan
01-04-2006, 02:50 PM
peki Allah iyi olupta Allaha inanmayıpta inkar eden temiz fıtratlıları neden Cehenneme gönderiyor ? veya vaadi cehennem oluyor. Çünkü Allah zatına iftirayı ve ortağı asla kabul etmez. Dileseydi insana irade vermez ve fıtratını da Kendisine itaatkar olarak yaratırdı. Fakat bunu sınav olarak gördü ve sınavı geçenleri cennete sınavda kalanları cehenneme vaadıinde bulundu.
Aciz insanı hak sahibine itaat etmesini ister. Bunun yanında akıl verdi yarattı lakin terkketmedi ve doğru yolu bulsunlar hidayete ersinler ve de zarara uğrayanlardan olmasınlar diye Kendi geniş rahmetinden ve merhametinden hak olan nimetini insanlıktan esirgemedi. Tarihler boyu resuller gönderdi. Hakkı resuller aracılığıyla insanlığa öğretti. Tabi insan bunu inkar etti unuttu dünya hayatını tatlı buldu. İnkar etti değiştirdi. En son peygamber efendimizi gönderdi ve kitabını da resulu vasıtasıyla insanlığa öğretti. Ve kıyamete kadar kitabını da karuyacağını taahhüt etti.
mervan
01-04-2006, 02:55 PM
hayir, bir sure sonra soylerim simdi analiz ediyorum kimler oldugunu buldum bile... Gurkan'in su an kim oldugunu biliyorum, sira mervanda =)) Benim kim olup olmadığımı bilmen önemli değil. Ama senin şu alt kısımdaki yazı beni çok ilgilendiriyor. Bu derece sevdiğin Bush la beraber gideceğin yer zaten belli, Bir kaç kelime yazayım sana bu terörist İsrail devleti yaptığı zulmün hesabını mutlaka verecek. Yeniden Kudüs'ün fethini bekleyin. Yeni Selahaddin Eyyubi' leri bekleyin ve çok yakında Kudüs layık olduğu ellere kavuşacak. Hasretle beklediği ümmete kavuşacak. Biz bunu görmesekte torunlarımız Kudüs'te İslam sancağını dalgalandıracak bundan hiç şüphen olmasın.
Mervan,
Ben sadece birbirizi tanımak adına inanca dair fikirlerimi sizlerle paylaştım. Maksadım kimsenin düşüncesini değiştirmek falan değil. Bu konuyu yüzlerce kez tartıştım bir çok kişi ile. Artık istemiyorum. Sizin de bana tebliğde bulunmanızı istemiyorum. Hakkımda hiçbir şey bilmemenize rağmen, sırf tahminlerinize dayanarak bende neyin eksik olduğuna hükmedip ona göre bana ilaç yazmaya kalkmanız hoş değil.
Sanırım benim İslam'ı hiç bilmeyen ya da az bilen biri olduğumu düşünüyorsunuz. Diyebilirim ki, bu meseleleri sokaktaki bir çok kimseden daha iyi biliyorum. Ayrıca ailem İslam dinini öğrenmem için elinden geleni yaptı. Beni öylece sokağa salmadı. Ben yıllarca namaz kıldım, Kuran-ı Kerim'i de defalarca, abartmayayım 8-10 baştan sona defa okudum. Bunun dışında ortaokuldan beri canım sıkıldıkça Kuran okurdum (mealini). Geceleri teheccüde de kalktım, pazartesi-perşembe nafile oruçlar da tuttum. 2 yıl boyunca Risale-i Nur okudum. Kısacası, bana İslam'ı anlatmayın. İslam ile bir alıp veremediğim de yok. Ruhum da bir sıkıntı falan da yok. Yeri geldiğinde İslam'a sataşanlara da cevap yetiştiririm. Maksadım İslam'ı savunmak değil, sezarın hakkını sezara vermek. Bu sebeple Kuran'ı hala okurum, ilgili iddialara cevap vermek için. Lütfen, bana vaaz vermeyin. Anlattıklarınızı ben de yılarca başkalarına anlattım. Hepsini çok iyi biliyorum.
Hürmetle
gurkan
01-04-2006, 02:59 PM
Yeni uyelere: yemezler! burada yeni uyelerin cogu buradaki aslinda eski uyeler proxy veya baska yolla ikinci bir hesap yaratip cogunlugu almak icin baska nicklerle oy atip bazen yorum yapiyorlar =)))
evet gelelim sana Bu millet adına konuşmaya yeltenen ABD VE SİYONİZM propogandası yapan sana ... senin söz söyleme hakkın dinimiz adına yoktur. Çünkü sen saygı konuşma nedir bilmez cahiliye damari taşıyan çoluk çocuk demeden öldüren insanlığa atom boması ve napalm bombası ile saldıran nifakların temsilcisi olarak Önderimiz Atatürke sığınmaktasın. Ama bu millet bu vatanı sizlere emenet etmedi ki
mervan
01-04-2006, 03:15 PM
[quote=Turk]Mervan,
Ben sadece birbirizi tanımak adına inanca dair fikirlerimi sizlerle paylaştım. Maksadım kimsenin düşüncesini değiştirmek falan değil. Bu konuyu yüzlerce kez tartıştım bir çok kişi ile. Artık istemiyorum. Sizin de bana tebliğde bulunmanızı istemiyorum. Hakkımda hiçbir şey bilmemenize rağmen, sırf tahminlerinize dayanarak bende neyin eksik olduğuna hükmedip ona göre bana ilaç yazmaya kalkmanız hoş değil Turk,
Ben bunları senin İslam'ı bilmediğin için değil sadece hatırlatmada bulunmak için yazdım. Haklısın biraz vaaz eder gibi oldu. Elbette konu hakkında bilgi sahibi olduğun belli fakat isterim ki vesvese verici şeytandan Allah'a sığın sendeki fıtrat bozulmamış ve ben bunu bir tavsiye olarak yazıyorum. inanıyorum ki bu içindeki kıpırtı sen ne dersen de bir gün özüne dönecek. Muhabbetle kal, İyi geceler
Scofield
01-04-2006, 03:19 PM
Benim kim olup olmadığımı bilmen önemli değil. Ama senin şu alt kısımdaki yazı beni çok ilgilendiriyor. Bu derece sevdiğin Bush la beraber gideceğin yer zaten belli, Bir kaç kelime yazayım sana bu terörist İsrail devleti yaptığı zulmün hesabını mutlaka verecek. Yeniden Kudüs'ün fethini bekleyin. Yeni Selahaddin Eyyubi' leri bekleyin ve çok yakında Kudüs layık olduğu ellere kavuşacak. Hasretle beklediği ümmete kavuşacak. Biz bunu görmesekte torunlarımız Kudüs'te İslam sancağını dalgalandıracak bundan hiç şüphen olmasın.
o bushu sevdimden degil, nefret edip alay aldigmdan, israile olan sempatsinden dalga gectigim icin yazdim :) israilinde bushunda cani cehenneme ;) kudusun fethini en az senin kadar bende istiyorum. hristiyan bir Turk olmama ragmen Iran cumhurbasbakaninin sozlerini gonulden destekliyorum. Islamin bayragini dalgalandirin benm icin sorun degil. ben yillarca Turkiyede sigindim vatandaslik aldim rahat ve guzelce yasadim benim icin sorun yok. Musluman Turklerle aram cok iyi, sagolsunlar misafirperver ve sevecen insanlar. Hatta Dinimi gizleyip kucuk bir koyde Camiye bile girdim. Benim icin sorun yok. Kurban bayrami geliyor, hatta Turkiyeyi ziyaret edecegim. ;)
gurkan
01-04-2006, 03:29 PM
Mervan,
Sanırım benim İslam'ı hiç bilmeyen ya da az bilen biri olduğumu düşünüyorsunuz. Diyebilirim ki, bu meseleleri sokaktaki bir çok kimseden daha iyi biliyorum. Ayrıca ailem İslam dinini öğrenmem için elinden geleni yaptı. Beni öylece sokağa salmadı. Ben yıllarca namaz kıldım, Kuran-ı Kerim'i de defalarca, abartmayayım 8-10 baştan sona defa okudum. Bunun dışında ortaokuldan beri canım sıkıldıkça Kuran okurdum (mealini). Geceleri teheccüde de kalktım, pazartesi-perşembe nafile oruçlar da tuttum. 2 yıl boyunca Risale-i Nur okudum. Kısacası, bana İslam'ı anlatmayın. İslam ile bir alıp veremediğim de yok. Ruhum da bir sıkıntı falan da yok. Yeri geldiğinde İslam'a sataşanlara da cevap yetiştiririm. Maksadım İslam'ı savunmak değil, sezarın hakkını sezara vermek. Bu sebeple Kuran'ı hala okurum, ilgili iddialara cevap vermek için. Lütfen, bana vaaz vermeyin. Anlattıklarınızı ben de yılarca başkalarına anlattım. Hepsini çok iyi biliyorum.
Hürmetle
efendim inancında özgürsün. sen dürüstsün. Lakin bende kuranı okudum. Tek çelişki yok ... Hak olduğuna inandım. Allahın vaadine inandım. Amel etmeye çalışıyorum. Seni zorlamak müslüman olarak hakkım değil ben tebliğimi yaptım. Bağımsız bir şekilde kuranı ve sünneti çok araştırın. Umulur ki hak olanı bulursunuz.
hürmetle ...
Turcos
01-04-2006, 11:52 PM
Biraz geç kaldım yazmakta ama yinede söylemek istiyorum Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu LAİK Türkiye Cumhuriyeti'nde kesinlikte yasak olmalıdır. Yasağın kalkmasına karşıyım.
Temur
01-05-2006, 12:07 AM
Turcos Laiklikle başörtüsü yasağı taban tabana zıt iki ahval.Eğer devlet zaten laikse böyle bir yasak getirmez.Laiklik din ve devlet işlerinin birbirine karıştırılmaması ve hiçbir şekilde tesir etmemesidir. Ama burada devlet dine yasak getiriyor. Demokrasiye de ters laikliğe de,devletin butür yasaklar getirip %99 müslüman olan bir halka zulmetmesine ancak monarşi denebilir.
gurkan
01-05-2006, 01:10 AM
Biraz geç kaldım yazmakta ama yinede söylemek istiyorum Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu LAİK Türkiye Cumhuriyeti'nde kesinlikte yasak olmalıdır. Yasağın kalkmasına karşıyım.
öz olan din ve inanç özgürlüğüdür. % 99 un İnancına yasaklamaya kalkmak dikkatörlüktür. Çökmeye mahkumdur. % 99 Hakkını bügün yarın her nezaman olsa arayacak ve alacaktır. Senin nasıl malın çalınırsa hakkını ararsın mahkeme mahkeme gezersin adalet ararsın verilme se zorla alırsın Bizde inancımıza hırsızları ortak etmeyiz ve inanç özgürlüğümüzü alırız. Kimseye bırakmayız. Atatürkün eşi Latife hanım örtülü idi ve Annesi zübeyde hanım da . İnananların örtüsüyle uğraşmamıştır.
Flaş.flaş,flaş....
Az önce ajanslara geçen haberde hükümet forum.uz'da yapılan anketi baz alarak üniversitelerde ve kamusal alanlardaki türban yasağını kaldırdı !!!:lol:
Arkadaşlar burası bi forum,yani sonuçta bir tartışma platformu.Buraya 100 kişiyi üye yapsanızda,100 farklı üyelik alsanızda, bu oylamayı kendi lehinize patlatsanızda sonuçta değişen birşey olmayacak;)
Türkdiaspora kardeşim,varsa bildiğin ortaya koy (Candaroğlu,merhum,tukyu,melike örneğinde olduğu gibi) yoksa kimseyi zan altında bırakma !!!
Tartışmanın gidişatından son derece memnunum.Hatta aralarda yanlış anlaşılmaların dostane yorum ve yaklaşımlarla çözümlendiğini görünce bi ara gözlerim dolu dolu olduysada,yuff lan sana bu yaşta ağlanırmı diye kimseye çaktırmadan gözyaşlarımı sildim;)
Konu türban olsada arkasında tartışılması gereken daha bir büyük konu içerikleri var...herkese kolay gelsin :cool:
boran28
01-05-2006, 10:20 AM
Türban yasağı kalkmasın çünkü belli bir kesim bunu fırsat bilip daha başka olaylara çekicekler ve arabistandaki gibi kara çarşafta artıcak.medeni bir şekilde ve normal başörtüye lafım yok ama içinde insan olduğu bile anlaşılmayan çarşaf olayı artıcak bu kesindir asla kalkmamalı.
Kaptan-i Derya
01-05-2006, 10:30 AM
sadece o kara carsafla kalsa, ama asil istekleri Türkiyenin laik sistemini delmek, degistirmek ve sonunda Türkiyeyi, Türklerin son kalesini göcürmek.
FREEMAN
01-05-2006, 10:41 AM
Siz turkler şunu bilinki. turancı takılıp turbana hayır basortusu yasagı kalkmasınd erseniz bilin ki siz turk değilsiniz. cunku asıl turk olan bizler yanai ozbeklerin hepsi turban yasağını kınarlar. muahfazakardırlar.
Duzenlendi;
konyali
01-05-2006, 11:20 AM
Siyaset yapmadan, mertçe cevap istiyorum. (Evet mi hayir mi.)
Bu sorunun politik olmayan bir cevabi olamaz,, aslinda politik olmayan birsey de pek yokdur. Gerci insanlari zorla acmak/kapamak gibi bir tutuma hicbir insanin oy verebilecegini düsünmesem de burada vermisler.
Türban yasagi kalkmasin diyen de var yani burada. %30 olsa da var. Ve eger bu adamlar siyaset yapmadiklarina inanip bu cevabi vermislerse, böyle insanlardan korkmak lazim... Size ne be kardesim milletin örtüsünden, herkes istedigini giyer.
Ayrica benim bir sorum olacak. Türkiye`de fes giymek hala kanunen yasak mi?
FREEMAN
01-05-2006, 05:18 PM
yasak hemşerim furyasıyla başlayan yasakçı zihniyet artık kanımıza siniyor. kapıya yaslanmak ysaktır, sigara içmek yasaktır, bilmem şu yasaktır bu yasaktır, cumlenin kuruluş şekli bile dayatma mantığıyla işlenmiş. bunun yerine lütfen kapılara yaslanmayınız, sigare içmeyiniz denilirse daha hoş olur aslında. Zaten osmanlının son doneminden bu yana kadar turkiyeyi turkler değil yahudimidir nedir ne oldugu anlaşılmayan sebataimidir kimdir onlar yonetmiş. ve bu asırlardır dunyaya ornek olan insanları boylece pasifize etme ve kotu ornek gosterme politikaları başarılı olmuştur. ama onların planları bir tarafa Allah'ın bizim uzerimizde planladıkları da vardı. yavaş yavaş artık gercek turkluk, altın nesil yetişiyor. ve gercekten de dunyaya ornek olmaktadır. işte ben bu yuzden aşığım turkiyeye ve anadolu insanına!!! ben özbeğim bu arada.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/f/f5/LatifeUsakligil_MustafaKemalAtaturk.gif
Qizilbash
01-06-2006, 11:53 AM
Siyaset yapmadan, mertçe cevap istiyorum. Türkiye'yi kapsayan yasak sizce kalsin mi kalksin mi? (Evet mi hayir mi.)
Türban yasağı kalkmalı. Türbanda korkunc ne var ki onu yasak edibler.
Qizilbash
01-06-2006, 12:04 PM
türkiyede türbanın politik bir anlamı var bu yüzden arab türbanına(başörtüsüne) hayır
fakat ortaçağ asyasında annelerimizin ninelerimizin kullandığı gerçek türbana ise evet(aşşağıdaki resim)
Fikrin menim xoşuma geldi (hoşuma gitti) Doğru söylüyorsun bence. (Halbuki ben kalksına oy verdim)
borcugin
01-06-2006, 04:11 PM
S.A.
Eninde sonunda kalkacak. Kalkmalı. Mertçe yanıtın siyasi olmayan yanı olmaz. Laiklik ve Ulusculuğu benimsemiş TC bu yasağı kaldırarak daha da güçlenecektir. Şeyh Edebali : "İnsanı yaşat ki; Devlet yaşasın".
Selametle.
Torcoman
01-06-2006, 04:37 PM
Fikrin menim xoşuma geldi (hoşuma gitti) Doğru söylüyorsun bence. (Halbuki ben kalksına oy verdim)
teşekkür ederim arkadaşım
sana hangisi doğru geliyorsa onu düşün,
ne istersen düşün ama içinde mutlaka Turan olsun
saygılar
EYVAH! LAIKLIK ELDEN GITTI! HERKES SOKAGA!!! ASKER UYUYOR MU?!!!
Türban konusunda sert tutumuyla bilinen Cumhurbaşkanı Sezer'in oturduğu Çankaya Köşkü'nde bu yasak delindi. Türbanlı bir bayan hem de Sezer'in oturduğu masada yer aldı.
Cumhurbaşkanı Ahmed Necdet Sezer, resmi ziyaret için Ankara'da bulunan Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai onuruna Çankaya Köşkü'nde yemek verdi.
Yemeğe Afganistan'ın kadından sorumlu bakanı Mesude Celal de katıldı. Celal Sezer'in ve eşinin elini sıktı. Daha sonra bayan bakan, aynı masada Sezer ile birlikte diğer yetkililerle birlikte yemek yedi. Celal Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile birlikte yemek yedi.
Mesude Celal Sezer'in kırmızı çizgisi türban yasağını aştı. Ancak bakan yabancıydı. Peki ya hemcinsleri olan yerli türbanlı bayanlar ne durumda? Onlar için ayn şeyi söyleyemeyeceğiz. Türban şimdilik Çankaya'ya kapalı.
Turcos
01-06-2006, 05:26 PM
Turcos Laiklikle başörtüsü yasağı taban tabana zıt iki ahval.Eğer devlet zaten laikse böyle bir yasak getirmez.Laiklik din ve devlet işlerinin birbirine karıştırılmaması ve hiçbir şekilde tesir etmemesidir. Ama burada devlet dine yasak getiriyor. Demokrasiye de ters laikliğe de,devletin butür yasaklar getirip %99 müslüman olan bir halka zulmetmesine ancak monarşi denebilir. Bunun zulümle ilgisi yok türbana izin gelirse gerisi de gelir...Bir açık verirsen dahası da istenir.İster misiniz mecliste çarşaflılar olsun? :? Ya insanlar şunu anlamıyor kafanız erkeklerin ilgisini niye çeksin hata saçsınız.Saçını açınca ne oluyor ah fıstık gibi kız mı oluyor... Bir yazar diyordu "Türbanlı kadınlar açılmamış paket gibi,içinde ne olduğunu bilmediğim için ilgimi daha çok çekiyorlar":D yani bu da onun gibi oluyor. İnsanların inancına karışılmaz ama onlarda bizim devlet düzenimize karışmasınlar.İnançların evinde sokakta uygulasınlar ama benim Laik ülkemin kurumlarında asla. ;)
Siz turkler şunu bilinki. turancı takılıp turbana hayır basortusu yasagı kalkmasınd erseniz bilin ki siz turk değilsiniz. cunku asıl turk olan bizler yanai ozbeklerin hepsi turban yasağını kınarlar. muahfazakardırlar. Biz Türklerde muhafazakar değil Laikizdir ;)
Torcoman
01-06-2006, 08:55 PM
Ozbekleri bilemem ama Turkmenler kesinlikle Afgan irkiyla karismis dollerdir. Bizim vatanimiz Turkiye'de Afgan-Turkmen kani tasiyan Talibanlara ihtiyacimiz olmadigi gibi, gizli ve sinsi Ataturk dusmanlarina da ihtiyacimiz yoktur. Lutfen ulkenize gidiniz ve orada turbani isteyiniz.
bir iki kişinin söylesiği lafı tüm özbeklere yükleyemezsin, onları arasındada sağlıklı düşünenler var
hem biz burda insanları bazı fikirlerde birleştirmeye çalışırken sen ayrılık yaratıyorsun, istersen yazdıklarına biraz özen göster
hem ayrıca Türkmenler çeşitli coğrafyalarda yaşarlar, saf Türkmenler olduğu gibi karışmış Türkmenler de vardır, bir b.k bilmediğin için sana yardımcı olayim
ayrıca Özbeklerde genetik açıdan tam bir kapalı kutudurlar, yani fazla karıştıkları senin uydurmandır
Buradaki hemen hemen her Türk Atatürk e saygı duyar
saygı duymayanlar bir elin parmağını geçmez
Belgenet.com bir CIA ajaninin web sitesidir. Akima uyuyorum ben de. Hani ABD'de yasiyan herkes CIA ajani ya. Sitenin sahibi Virginia'da...
Kubilay olayina gelince ise. Bir rejimi oturtmak icin oynanmis oyun diyorum ben.
Bir insanin kilik kiyafetine karismanin insan haklarinin ihlali oldugunu tekrar tekrar yazdim yine tekrarlama ihtiyaci duyuyorum.
$ whois belgenet.com
[Querying whois.internic.net]
[Redirected to whois.networksolutions.com]
[Querying whois.networksolutions.com]
[whois.networksolutions.com]
NOTICE AND TERMS OF USE: You are not authorized to access or query our WHOIS
database through the use of high-volume, automated, electronic processes. The
Data in Network Solutions' WHOIS database is provided by Network Solutions for information
purposes only, and to assist persons in obtaining information about or related
to a domain name registration record. Network Solutions does not guarantee its accuracy.
By submitting a WHOIS query, you agree to abide by the following terms of use:
You agree that you may use this Data only for lawful purposes and that under no
circumstances will you use this Data to: (1) allow, enable, or otherwise support
the transmission of mass unsolicited, commercial advertising or solicitations
via e-mail, telephone, or facsimile; or (2) enable high volume, automated,
electronic processes that apply to Network Solutions (or its computer systems). The
compilation, repackaging, dissemination or other use of this Data is expressly
prohibited without the prior written consent of Network Solutions. You agree not to use
high-volume, automated, electronic processes to access or query the WHOIS
database. Network Solutions reserves the right to terminate your access to the WHOIS
database in its sole discretion, including without limitation, for excessive
querying of the WHOIS database or for failure to otherwise abide by this policy.
Network Solutions reserves the right to modify these terms at any time.
Get a FREE domain name registration, transfer, or renewal with any annual hosting package
- or just $8.95 with monthly packages.
http://www.networksolutions.com
Registrant:
PIRLER, LEVENT
ATTN: BELGENET.COM
c/o Network Solutions
P.O. Box 447
Herndon, VA. 20172-0447
Domain Name: BELGENET.COM
Administrative Contact, Technical Contact:
PIRLER, LEVENT gu2sb5td3h9@networksolutionsprivateregistration.co m
ATTN: BELGENET.COM
c/o Network Solutions
P.O. Box 447
Herndon, VA 20172-0447
570-708-8780
Record expires on 21-Jun-2006.
Record created on 21-Jun-1999.
Database last updated on 6-Jan-2006 22:53:10 EST.
Domain servers in listed order:
NS0.AITCOM.NET 208.234.1.34
NS2.AITCOM.NET 208.234.1.36
NS1.AITCOM.NET 216.117.186.139
This listing is a Network Solutions Private Registration. Mail
correspondence to this address must be sent via USPS Express Mail(TM) or
USPS Certified Mail(R); all other mail will not be processed. Be sure to
include the registrants domain name in the address.
Biz Turkiye Turkleri turban veya herhangi bir sekilde tesetture karsiyiz, cunku icimizde hala 23 Aralik 1930'da katledilen sehidimizin katilleri yasamaktadir. Biz yuce Turk ulusu, daha Menemen olayini unutmadik, ve hic bir zaman unutmayacagiz.
Laik Turkiye topraklarinda yobaz seriatcilara yer yoktur. Biz Ozbek veya Turkmen'lere karismayiz. Kendi topraklarinda istediklerini yapmakta hurdurler. Fakat Turkiye topraklarinda yasadiklari surece, Turkiye Turkler'inin topraklarinda neyin yasak olacagini veya neyin yasak olmayacagina karar veremezler. Tarihten bir kan bagimiz olabilir, fakat sayin Ozbek ve Turkmenler, siz bizim vatanimizda bir yabanci statusu tasiyorsunuz. Bu turban eylemlerini gidin kendi topraklarinizda ve ulkelerinizde yapin. Ataturk'un Turkiyesine karismayin.
Ozbekleri bilemem ama Turkmenler kesinlikle Afgan irkiyla karismis dollerdir. Bizim vatanimiz Turkiye'de Afgan-Turkmen kani tasiyan Talibanlara ihtiyacimiz olmadigi gibi, gizli ve sinsi Ataturk dusmanlarina da ihtiyacimiz yoktur. Lutfen ulkenize gidiniz ve orada turbani isteyiniz.
http://www.belgenet.com/1930/kubilay-01.html
Sanirim birisinin bu arkadasa Malazgirt Zaferini anlatmasi gerekiyor. Turkmenler hakkinda agzini genis acmis...
Torcoman
01-06-2006, 09:21 PM
Sanirim birisinin bu arkadasa Malazgirt Zaferini anlatmasi gerekiyor. Turkmenler hakkinda agzini genis acmis...
Allah bilir kendiside Türkmendir de haberi yoktur, Türkiye toplumunun içine karışmış milyonlarca Türkmen olduğu bilinirken adamın dediğine bak... resmen ceddine falan küfretmiş...
Tamam biliyoruz bu hikayeyi.
Ama emin ol basini orten yobaz oldugu icin ortmuyor. Manevi ihtiyaci oldugu icin ortuyor. Tipki sizin manevi ihtiyacinizdan oturu evden bakkala don ile gitmediginiz gibi.
Torcoman
01-06-2006, 09:29 PM
Tamam biliyoruz bu hikayeyi.
Ama emin ol basini orten yobaz oldugu icin ortmuyor. Manevi ihtiyaci oldugu icin ortuyor. Tipki sizin manevi ihtiyacinizdan oturu evden bakkala don ile gitmediginiz gibi.
kubilay olayı toplumumuz için unutulmaz bir facia, bu konuyu deşmeye gerek yok, Türk'ü birbirine düşürmeye gerek de yok, zaten dışarıdan oynan oyunlar yetmiyormu,
anew arkadaşım istersen sen ben olayına girmeyelim, biz biziz unutmayalım
saygılar
Torcoman
01-06-2006, 09:35 PM
Ataturk'u sevmeyen ve ilkelerine saygi duymayan bir insan gercek Turk olamaz ve bu insanda muhakkak bir karisiklik vardir. Bizim icimizde yasayan dusmanlari biliyoruz. Biz bu forumda yazilanlarin farkindayiz. Turkiye topraklarindan cikin gidin, yoksa sizler bir gun soykirimdan gideceksiniz. Ataturkcu Turkler herseyin farkinda, ulkemizden bir an once gidin. Atamiza saygi gostermeyen ve Turk kani tasidigini iddia eden Afganistan yobazlariyla isimiz yok bizim. Basiniza bela istemiyorsaniz, bizim topraklarimizdan, ulkemizden gidin.
arkadaşım, tepkinde son derece haklısın, hatta bu tepkiyi bazıları fazlasıyla hak ediyor, ama senin yaptığın uyarma, akıl verme falan değil, resmen herkezi fişledin buradaki..
hem ayrıca ülkemizin 1 numaralı tehditi yobaz takımı değil, kürtler ve kürdofillerdir, birincil tepkin bu olmalı diye düşünüyorum, kubilay olayı falan değil...
anladığım kadarıyla bu olay senin için birinci amaç olmuş, dediğim gibi bu konuda kendini fazla yorma, hepimizin bildiği tehdit üzerine odaklanalım derim ben
Soykirim mi yapacaksiniz?
Guzel projeleriniz varmis...
Ataturk'u sevmeyen ve ilkelerine saygi duymayan bir insan gercek Turk olamaz ve bu insanda muhakkak bir karisiklik vardir. Bizim icimizde yasayan dusmanlari biliyoruz. Biz bu forumda yazilanlarin farkindayiz. Turkiye topraklarindan cikin gidin, yoksa sizler bir gun soykirimdan gideceksiniz. Ataturkcu Turkler herseyin farkinda, ulkemizden bir an once gidin. Atamiza saygi gostermeyen ve Turk kani tasidigini iddia eden Afganistan yobazlariyla isimiz yok bizim. Basiniza bela istemiyorsaniz, bizim topraklarimizdan, ulkemizden gidin.
Eminim buna bayilacaksin :lol:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/4d/Preyingataturk.jpg
Hatta buna daha da cok bayilacaksin
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/f/f5/LatifeUsakligil_MustafaKemalAtaturk.gif
Torcoman
01-06-2006, 09:44 PM
Soykirim mi yapacaksiniz?
Guzel projeleriniz varmis...
şahsi düşüncem
soykırım hiçbir amaçla hiçbir zaman yapılmamalı, Iranlıların yaptığı gibi ülkeden kaçırmak, kovmak(postalamak) en güzel yöntem bence
(ya sev ,ya terk et-yiyosa terk etme yöntemi)
ama kendini aydın diye tanımlayan bazı döneklere en şiddetli idam cezasının verilmesinden yanayım
öyle bir ceza ki, cehenneme gittiklerinde orası onlara cennet gibi gelmeli :)
konyali
01-06-2006, 09:45 PM
Hep söyle denir: Türban siyasallastigi icin bu yasagi kaldiramayiz
Sanki kilik kiyafetin siyasallastirilmasi ve de sekilcilik bu devletin eseri degil.
Hem kendin siyasallastir, sonra da "Siyasal, o yüzden olmaz" de.
Biraz yüzsüzlük gibi geliyor bana. Bence serbest birakilsin.
Öte yandan, ben müslüman degilim diye bana tavir alirlarsa bir universitede yikarim ortaligi.. Ki kesin yapilir bizim ülkede...
şahsi düşüncem
soykırım hiçbir amaçla hiçbir zaman yapılmamalı, Iranlıların yaptığı gibi ülkeden kaçırmak, kovmak(postalamak) en güzel yöntem bence
(ya sev ,ya terk et-yiyosa terk etme yöntemi)
ama kendini aydın diye tanımlayan bazı döneklere en şiddetli cezanın verilmesinden yanayım
öyle bir ceza ki, cehenneme gittiklerinde orası onlara cennet gibi gelmeli :)
"Ya sev ya terket" ile demokrasi olmaz. Herkes dogdugu topragi o toprakta dogan baska birisi kadar sever. Bu dogal olarak boyledir. Herif olaya farkli bakiyor diye topragini terk etmesi gerekmez.
Torcoman
01-06-2006, 09:52 PM
"Ya sev ya terket" ile demokrasi olmaz. Herkes dogdugu topragi o toprakta dogan baska birisi kadar sever. Bu dogal olarak boyledir. Herif olaya farkli bakiyor diye topragini terk etmesi gerekmez.
sisteme ayak uyduramayan düşer
dünyanın her yerinde böyledir
tabiki kendi ırkımdan olan bir insanın ülkemden kovulması gücüme gider ,ama bazı şeyler ülkemin sistemini tehdit ediyorsa, gerekecek her türlü önlemin alınmasından yanayım
Torcoman
01-06-2006, 09:55 PM
Ben Turkmen-Afganistanli degilim. Ben Turkum, damarlarimdaki kan ile Atam 'Mustafa Kemal Ataturk'un' kani aynidir. Sizin gibi insanlari Turkiye'mizde istemiyoruz.
Bir gun Turk numarasi yaparak icimize giren, ve bizi iceriden mahvetmeye calisan sizin gibi gizli dusmanlara ne yapacagimizi, bu forumda yazanlari okuduktan sonra karar verecegiz. Sizin kaniniz Turk degil, sizin gibi icimizde yasayan ve milletimizi ayaklandirmaya calisan dusmanlara soykirim yapilmali. Ben ne Turanciyim, ne de Altayci! Ben Atam'a asigim, ben Turk ulusuma asigim, ben Turkiye topraklarima asigim. Sizin ulkemden ayrilmanizi istiyorum, yoksa ilerisi sizin icin hayirli olmayacaktir.
haklısın, bu molla takımı dinimizi kullanarak insanlar birbirine düşürrmeyi başardı, ama sanki sende bu oyuna gelmiş gibisin
yanlış yoldan gidiyorsun, yaptığın şey yanlızca karşı tarafı daha da kzıdırır
sisteme ayak uyduramayan düşer
dünyanın her yerinde böyledir
tabiki kendi ırkımdan olan bir insanın ülkemden kovulması gücüme gider ,ama bazı şeyler ülkemin sistemini tehdit ediyorsa, gerekecek her türlü önlemin alınmasından yanayım
Ulkenizden kova kova ulkeniz ne hale gelmis shoyle biraz geri cekilip bir baktiniz mi?
Dunya artik sistemim baris, ozgurluk ve demokrasi olsun istiyor. Bu sisteme ayak uyduramayan duser.
Torcoman
01-06-2006, 09:59 PM
Ulkenizden kova kova ulkeniz ne hale gelmis shoyle biraz geri cekilip bir baktiniz mi?
Dunya artik sistemim baris, ozgurluk ve demokrasi olsun istiyor. Bu sisteme ayak uyduramayan duser.
söylemek istediğin molla takımını "barış isteyen gruba" dahil etmekmi...??
sözlerini ben mi yanlış anlıyorum, yoksa birşeyler mi itiraf etmeye çalışıyorsun
söylemek istediğin molla takımını "barış isteyen gruba" dahil etmekmi...??
sözlerini ben mi yanlış anlıyorum, yoksa birşeyler mi itiraf etmeye çalışıyorsun
Hayirdir kalp okuma teknolojisi gelistirdiyseniz bundan biz de satin alalim.
Kimin ne oldugunu bilmek bizim de hakkimiz!
Nedense !!!DUNYAMIZDA!!! olup biten herseye karisma hakkini kendimde buluyorum.
Buyur gel temizle. TEMIZLIK IMANDANDIR!
Torcoman
01-06-2006, 10:11 PM
Hayirdir kalp okuma teknolojisi gelistirdiyseniz bundan biz de satin alalim.
Kimin ne oldugunu bilmek bizim de hakkimiz!
eğer molla takımı sana daha yakın geliyorsa irana falan git, yok eğer burası benim ülkem ben burada kalmak istiyorum diyorsan Atatürk tarafından çizilmiş yolda yürümek zorundasın
Torcoman
01-06-2006, 10:14 PM
Nedense !!!DUNYAMIZDA!!! olup biten herseye karisma hakkini kendimde buluyorum.
Buyur gel temizle. TEMIZLIK IMANDANDIR!
anew
bizden uzak Allaha yakın ol...
sistemimi rahat bırak, eğer bırakmazsan sana bıraktırmayı bilirler
menemen olayı sonrasını sana hatırlatırım, istersen o bölümü içinden oku...şşş
eğer molla takımı sana daha yakın geliyorsa irana falan git, yok eğer burası benim ülkem ben burada kalmak istiyorum diyorsan Atatürk tarafından çizilmiş yolda yürümek zorundasın
Iran'a gitme teklifinizi kabul edebilirim ancak banka hesabima teklifinizin ciddi oldugunu gosterir miktarda para yatirmaniz gerekecek!
Kendimi kimsenin cizdigi yolda yurumeye mecbur hissetmiyorum. Yolumu once Allah cizmis sonrada ben cizerim.
anew
bizden uzak Allaha yakın ol...
sistemimi rahat bırak, eğer bırakmazsan sana bıraktırmayı bilirler
menemen olayı sonrasını sana hatırlatırım, istersen o bölümü içinden oku...şşş
Internette el kol hareketi yapamadiginiz icin kahroluyorsunuzdur.
Torcoman
01-06-2006, 10:20 PM
Iran'a gitme teklifinizi kabul edebilirim ancak banka hesabima teklifinizin ciddi oldugunu gosterir miktarda para yatirmaniz gerekecek!
Kendimi kimsenin cizdigi yolda yurumeye mecbur hissetmiyorum. Yolumu once Allah cizmis sonrada ben cizerim.
acaba iranda o banka hesabınızı rahat rahat kullanabilecekmisiniz??
ayrıca yazdığın paragrafın indexine bakılırsa senin için para Allah sevgisinden önce geliyor,
evet evet, iran tam sana göre :)
konyali
01-06-2006, 10:24 PM
Ozbekleri bilemem ama Turkmenler kesinlikle Afgan irkiyla karismis dollerdir.
Cehaletimi bagislayin ama, Anadolu'ya göc edenlerin büyük bir kismi Türkmen degil miydi? Insan kendine küfreder mi?
Allah allah
acaba iranda o banka hesabınızı rahat rahat kullanabilecekmisiniz??
ayrıca yazdığın paragrafın indexine bakılırsa senin için para Allah sevgisinden önce geliyor,
evet evet, iran tam sana göre :)
Parayi yatir kullanmasini bana birak. Parayi yatiramiyorsaniz bir tarafinizdan teklif uydurup sonra da isin icine sevgi mevgi olaylarini karistirarak kivirmaya calismiyacaksiniz.
Torcoman
01-06-2006, 10:33 PM
Parayi yatir kullanmasini bana birak. Parayi yatiramiyorsaniz bir tarafinizdan teklif uydurup sonra da isin icine sevgi mevgi olaylarini karistirarak kivirmaya calismiyacaksiniz.
az önce senin karşılaştığın duruma halk arasında g.t olmak diyorlar, istersen uzatmaları oynayıp zaman kaybetmeyelim
farz etki sen kazandın;
-yarın uyandığında cüzdanında T.C kimliği olacak
-harcadığın paranın arkasında hayatını bu ülkeyi kurtarmak için harcamış bir adamın resmi olacak
-öğle vakti kilise çanı yerine cami ezanı duyacaksın
-çapulsuz bir ingiliz veya fransız torunu olduğunu hatırlamak yerine, yüzyıllarca oğlu ve torunu için onlara en güzel toprakları kazandırmaya çalışan Türk ceddinin evladı olduğunu hatırlayacaksın..
istemesende bunları yaşayacaksın
hadi öptüm iyi geceler, yok sabahalar
R.Azimov
01-06-2006, 10:35 PM
Turban yasagi ne demektir arkadaslar. Gungune zaif oluyor benim turkcem/bilgim varya...
R.A.
az önce senin karşılaştığın duruma halk arasında g.t olmak diyorlar, istersen uzatmaları oynayıp zaman kaybetmeyelim
farz etki sen kazandın;
-yarın uyandığında cüzdanında T.C kimliği olacak
-harcadığın paranın arkasında hayatını bu ülkeyi kurtarmak için harcamış bir adamın resmi olacak
-öğle vakti kilise çanı yerine cami ezanı duyacaksın
-çapulsuz bir ingiliz veya fransız torunu olduğunu hatırlamak yerine, yüzyıllarca oğlu ve torunu için onlara en güzel toprakları kazandırmaya çalışan Türk ceddinin evladı olduğunu hatırlayacaksın..
istemesende bunları yaşayacaksın
hadi öptüm iyi geceler, yok sabahalar
Birseyler sacmaliyorsun ama benim dilimden konusmadigin icin anliyamiyorum.
Turban yasagi ne demektir arkadaslar. Gungune zaif oluyor benim turkcem/bilgim varya...
R.A.
Turkiye'de hani $u Hintlilerin basina taktigi sey var ya onu giymek yasak da Hintliler SIKINTI cekiyor filan, onu sey ediyoruz biz..
Turcos
01-06-2006, 10:42 PM
Cehaletimi bagislayin ama, Anadolu'ya göc edenlerin büyük bir kismi Türkmen degil miydi? Insan kendine küfreder mi?
Allah allah kimse safkan değil zaten bu konuda tartışma yapmaya gerek yok,anadolu toprakları dediğimiz yerde yaşıyan insanlardan kaçı safkan sanıyorsunuz hiç biri... En basit safkan olsak zaten Öztürklerin fiziksel biçimine uygun olarak; siyah saçlı siyah ve çekik gözlü kısa boylu tipik asyalı olurduk.Aynı zamanda Türkler kaç yıldır dünyada var olduğunu tam bilmiyorum en az 1000 yıl diyelim o kadar süre içinde Türkler yabancılarla evlenmedi demeyin bana gülerim cidden :)
Temizlik imandan gelirse, neden Afganlilar les gibi. Biz sizin vatanimizdaki varliginizdan ve yapmaya calistiklarinizdan haberdariz. Taliban belasi gitti ama sizleri de bizim icimize, Ataturk'un Turkiyesi'ne iceriden suikast, birligimizi ve ulusumuzu dagitmak icin yolladi.
Afganlilarin, Turkiye'yi karistirmasina izin vermeyecegiz. Turkmenler Iran asilli Afganlilardir. Bizimle ilgisi yoktur. Sizin gibi alcak Humeyni gibi yobazlarin vatandasi, ne curetle benim ulkeme, demokrasime, milletime ve Ataturk'ume dil uzatabilir. Ben senin ve senin gibilerinin dilini keserim. Siz bizim topraklarimizi alamiyacaksiniz. Sizi Mill Istihbarat Teskilatina bildirecegim.
HAHAHAAHAHAHAHAAHAHA
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
R.Azimov
01-06-2006, 10:45 PM
Turkiye'de hani $u Hintlilerin basina taktigi sey var ya onu giymek yasak da Hintliler SIKINTI cekiyor filan, onu sey ediyoruz biz..
Allah-allah... ;) ya yurusun, basina takipmi, ciplakmi... Niye yasaklandi u ajaba?
kimse safkan değil zaten bu konuda tartışma yapmaya gerek yok,anadolu toprakları dediğimiz yerde yaşıyan insanlardan kaçı safkan sanıyorsunuz hiç biri... En basit safkan olsak zaten Öztürklerin fiziksel biçimine uygun olarak; siyah saçlı siyah ve çekik gözlü kısa boylu tipik asyalı olurduk.Aynı zamanda Türkler kaç yıldır dünyada var olduğunu tam bilmiyorum en az 1000 yıl diyelim o kadar süre içinde Türkler yabancılarla evlenmedi demeyin bana gülerim cidden :)
Turkler bin yil degil Nuh'tan beri vardir.
Allah-allah... ;) ya yurusun, basina takipmi, ciplakmi... Niye yasaklandi u ajaba?
Uyuz oluyorlar Hintlilere.
Turcos
01-06-2006, 10:52 PM
Kubilay olayina gelince ise. Bir rejimi oturtmak icin oynanmis oyun diyorum ben.Bir insanin kilik kiyafetine karismanin insan haklarinin ihlali oldugunu tekrar tekrar yazdim yine tekrarlama ihtiyaci duyuyorum.
Bence senin yaptığın oyun.Türkiye İslam Devletini kurup seni de halife yapalım istersen :) Sonra Almanya'yı feth eder oraya da Almanya İslam Devletini kurarız başkentide Berlin yerine Abu el Berlin yaparız :) Abi saçmalama kendine gel,o zaman sen Atatürk'e de karşı çıkıyorsun.Kılık kıyafet hakkındaki düşüncelerine de.Olur mu şimdi meclisteki erkekler fes takıp şalvar giyse kadınlarda çarşaf içine girse.Kıyafet özgürlüğü diyorsun.Bu mu senin doğrun? Görüntü bir kere iğrenç olurdu.Neyse uzatmayalım burda yapılan tartışma bizim gibi Atatürk'ün evlatları oldukça siyası platforma taşınamaz,yasa haline gelemez,Atamın koyduğu kuralları da delemez. Burası Atatürk Türkiye'si;beğenmeyene sınırlarımız açıktır,gidebilirler,eğer illaha da kalıcam diyorlarsa kabullenip otururlar... ;)
atillaturk. Kardesim, siz Turkiye'de mi yasarsiniz?
O zaman sen Atatürk'e de karşı çıkıyorsun.Kılık kıyafet hakkındaki düşüncelerine de.Olur mu şimdi meclisteki erkekler fes takıp şalvar giyse kadınlarda çarşaf içine girse.Bu mu senin doğrun? Görüntü bir kere iğrenç olurdu. Uzatmayalım burda yapılan tartışma bizim gibi Atatürk'ün evlatları oldukça siyası platforma taşınamaz,yasa haline gelemez,Atamın koyduğu kuralları da delemez. Burası Atatürk Türkiye'si;beğenmeyene sınırlarımız açıktır,gidebilirler,eğer illaha da kalıcam diyorlarsa kabullenip otururlar.
Ya dusunsene insanlar evden ciktiginda kanunla sabitlenmis sapkayi takip cikmak zorunda kalsaydi. Igrenc olurdu degil mi goruntu.
Turcos
01-06-2006, 10:58 PM
Turkler bin yil degil Nuh'tan beri vardir.ben 1000 yıl var demedim dincilerin gözü böyle dönmüş işte..Ahh ahh hiçbirşey görmüyorlar... Dediğim; kaç yıldır var bilmiyorum ama diyelim 1000 yıl desek dedim... Bir daha oku stres yapma git elini yüzünü yıka..Tamam yok bişey ;)
ben 1000 yıl var demedim dincilerin gözü böyle dönmüş işte..Ahh ahh hiçbirşey görmüyorlar... Dediğim; kaç yıldır var bilmiyorum ama diyelim 1000 yıl desek dedim... Bir daha oku stres yapma git elini yüzünü yıka..Tamam yok bişey ;)
Bilgilendiriyoruz. Panik yapmayin.
Turcos
01-06-2006, 11:03 PM
Şu AB yolunda görünüyor gibi olmasak Askeriye gelir böyle abuk subuk konuşanların hepsinin kafasını uçururdu.Ben mısır patlatıp kolamı alıp izlerdim. ;) ahh nerde o günlerrr...
Turcos
01-06-2006, 11:06 PM
Bilgilendiriyoruz. Panik yapmayin. yok sen yaptın yanlış yazdın... Stres yapmayalım dostum forum bura :frndshp: biz 2 lak lak ettik diye dünya değişecek değil ya
Ya bu {BURAYA_BILUMUM_KOTU_SIFAT_DEGISKENLERI_KUMESI_ELE MANLARI} afallamis. Kafasi karisik zavallinin. Karisiyla filan sorunlari var herhalde.
Turcos
01-06-2006, 11:08 PM
Sen nasil Turk olabiliyorsun, geri zekali, pis kokulu, kirli suratli, Afganistanli yobaz, geri kalmis Islamci azinlik yaratik.Siz korkudan Amerikan askerlerine (xxx)diniz, hepinizin (xxx)yorsunuz. Amerikalilarin sayesinde Afganistandaki erkeklerin aybasilari var. Kafamizi bozmayin, Nato'cu kardesimiz Amerika ile beraber (xxx)riz sizi! Gecmiste d(xxx)diginiz gibi, gelecekte de biz sizin gibi Afganlilari (xxx)tiriz. Ne biçim adamsın sen ya bunu kime söylediğini bilmiyorum ama ban yiyeceğin kesin. Kim ne derse desin,türban desin bilmem ne desin,burası tartışma forumu senin ahırın değil.Ağzını topla!
O turbanlari ananizin en musait bir tarafina sokun, ancak oraya yakisir. Oradan gelmis oraya girsin. Eger anlamadiysan, bana haber ver sana ne oldugunu aciklayayim, KAZMA! Istersen kizkardesini de gurup halinde, sinemaya goturur, Ataturk'un filmini seyrederiz.
Ucacaksin Ucacaksin
Havalara ucacaksin
Ayagini yerden kesecek moderator
Daglara kacacaksin
Turcos
01-06-2006, 11:15 PM
O turbanlari ananizin en musait bir tarafina (xxx), ancak oraya yakisir. Oradan gelmis oraya girsin. Eger anlamadiysan, bana haber ver sana ne oldugunu aciklayayim, KAZMA! Istersen kizkardesini (xxxxxxxx--xxxx) Ataturk'un filmini seyrederiz. bak abi anew sende haklısın imansız da olunmaz.Zaten korkucaksan Allah'sızdan korkucaksın.Doğru olanı hem Atatürkçü olacaksın hem inançlı olucaksın hem de laik ve moder olucaksın en güzeli. Herşeyin fazlası kötü bununda zekasından fazla alınmış böyle olmuş.Bırakalım kendi haline
Yok abi bikini de giyilsin isteyen basini da ortsun. Kimse kilik kiyafete karismasin.
Benim ulkemde de sacimin uzun olmasina ve sakalima karisiyorlar. Bu igrenc bir durum.
Turkiyemden gidin, sizi ulkemde istemiyorum. Pis ulkenize geri donun. Delikanliysaniz, bozulduysaniz, gelin gotunuz sikiyorsa kapisalim.
Senin Turkiye'de oturdugunu zannetmiyorum.
Turcos
01-06-2006, 11:21 PM
Turkiyemden gidin, sizi ulkemde istemiyorum. Pis ulkenize geri donun. Delikanliysaniz, bozulduysaniz, gelin (xxxxx) kapışalım. sen git biz seni istemiyoruz kimsenin Türkiye'ye laf ettiği yok! Türkiye'yi bu forumdan herkes senden daha çok seviyor,kendine gel.Atatürkçülük küfürle kötü sözle savunulmaz öyle savunma yapanda Atatürkçü değildir...
Bak çok güzel bir söz geldi aklıma.Tam da buraya yani sana cuk oturacak bir söz "deliyle laf anlatmaya çalışırsan,sende deli olursun" .. :) O yüzden ben kapatıyorum konuyu.Sana kendinle kolay gelsin. :D Administörümüz Oğuz abicim nirdesinnnn???
Turcos
01-06-2006, 11:27 PM
Yok abi bikini de giyilsin isteyen basini da ortsun. Kimse kilik kiyafete karismasin.
Benim ulkemde de sacimin uzun olmasina ve sakalima karisiyorlar. Bu igrenc bir durum. bak bennde o saç sorununu çok yaşadım afedersinz millet b*kdan nem kapıyor. Bazen abartıyorlar gerçekten.Tabiyki özgürlük mükemmel bir şey ama türbana izin çıksa yarın çarşaf derler şeriat yasası okulu derler gerisi gelir.Millettin endişelendiği şey o.
bak bennde o saç sorununu çok yaşadım afedersinz millet b*kdan nem kapıyor. Bazen abartıyorlar gerçekten.Tabiyki özgürlük mükemmel bir şey ama türbana izin çıksa yarın çarşaf derler şeriat yasası okulu derler gerisi gelir.Millettin endişelendiği şey o.
Yuzunuzu dondugunuz batidaki bazi ulkelerde katolik (yada terbiyesi din temelli) okullar var. Sistemle herhangi sorunlari yok.
Ayrica daha insanlarin kalbini okuyabilen bir teknoloji yok. Dolayisiyla shu olur bu olur demek sacma.
Turcos
01-06-2006, 11:33 PM
Iman ne demek, Turkce konus bana, g*tunzu Arap mi (xxxx)?! Senede butun dunyaya kac bin ton eroin pazarliyorsunuz , insanlari, kucuk cocuklari ve gencleri zehirliyorsunuz, ailelerin dagilmasina neden oluyorsunuz, sonra da Muslumanim diye geciniyorsunuz. Bu Muslumanlik degil, seytana tapmaktir. Ne kadar seytan olsaniz, bize sokmez, biz sizi yine (xxxx)riz. Simdiye kadar cok seytan (xxx)tik, bir tane de Afganistanli seytan (xxx)ek ne olacak, alayinizi ulan (xxx)ler.
Cumhuriyetin, laikligin ve demokrasinin vazgecilmez koruyucusu, yasasin Mustafa Kemal Ataturk
Yukardaki yazdığında kullandığı arapça kelimeler
kadar
insan
eroin(ing)
zehir
şeytan
alay
demekki o dediğin şey senin için daha çok geçerli! :lol:
Iman ne demek, Turkce konus bana, gotunuzu Arap mi sikti?! Senede butun dunyaya kac bin ton eroin pazarliyorsunuz , insanlari, kucuk cocuklari ve gencleri zehirliyorsunuz, ailelerin dagilmasina neden oluyorsunuz, sonra da Muslumanim diye geciniyorsunuz. Bu Muslumanlik degil, seytana tapmaktir. Ne kadar seytan olsaniz, bize sokmez, biz sizi yine sikeriz. Simdiye kadar cok seytan siktik, bir tane de Afganistanli seytan siksek ne olacak, alayinizi ulan hirbolor.
Cumhuriyetin, laikligin ve demokrasinin vazgecilmez koruyucusu, yasasin Mustafa Kemal Ataturk
Hmm demek Ataturk size ogrete ogrete *ikismeyi ogretmis. Her lafinizda bu var.
(Ben bu mahlukatin Ingiltere'den oldugunu dusunuyorum. Karisiyla sorunlari oldugunu dusunuyorum. Ayrica uyusuturucu filan kullandigini hatta sattigini dusunuyorum.)
k
Yukardaki yazdığında kullandığı arapça kelimeler
kadar
insan
eroin(ing)
zehir
şeytan
alay
demekki o dediğin şey senin için daha çok geçerli! :lol:
Gulmekten yarilacagim :D . Cok egleniyorum!
Turcos
01-06-2006, 11:36 PM
Yuzunuzu dondugunuz batidaki bazi ulkelerde katolik (yada terbiyesi din temelli) okullar var. Sistemle herhangi sorunlari yok.
Ayrica daha insanlarin kalbini okuyabilen bir teknoloji yok. Dolayisiyla shu olur bu olur demek sacma. ama onlarda şeriyat veya dini devlet oluşması gibi bir tehlike yok.Laikliğin reddedilmesi söz konusu bile değil.Ama bizde bu tehlikeler var.Onlar bu sorunları ortacağın bitiminde çözmüşler.Biz yakın çağdayız hala çözemedik.Vay halimize.. :(
Turcos
01-06-2006, 11:37 PM
Gulmekten yarilacagim :D . Cok egleniyorum! :) komik herif işte
Senin agzini burnunu Turkler mi sikti?! Cok cirkinsin, tipik Afganli bir gotveren suratin var. Homo suratli Afganli sibop!
Senin yuzun bu bahsettigin seylerden nasibini almis olmali ki gostermeye utaniyorsun!
ama onlarda şeriyat veya dini devlet oluşması gibi bir tehlike yok.Laikliğin reddedilmesi söz konusu bile değil.Ama bizde bu tehlikeler var.Onlar bu sorunları ortacağın bitiminde çözmüşler.Biz yakın çağdayız hala çözemedik.Vay halimize.. :(
HAYIR! Fransa'da bir nevi Turkiye'de olan dini devlet olusur korkusu var. Onlarda yok demeniz hatali.
Turcos
01-06-2006, 11:40 PM
Hmm demek Ataturk size ogrete ogrete *ikismeyi ogretmis. Her lafinizda bu var. O herif Atatürkçü değilki..Böyle Atatürkçü mü olur bak lafının arkasında bile duramadı hemen başka konuya geçti cevap veremedi.Vermez çünkü saçmalıyor.Yazmayım diyor duramıyorum yüzüne vurmak istiyorum :D
Turcos
01-06-2006, 11:41 PM
HAYIR! Fransa'da bir nevi Turkiye'de olan dini devlet olusur korkusu var. Onlarda yok demeniz hatali. ama bak Fransa'da yasak çünkü dediğin nedenden dolayı :) bak yine dediğime geldi ;)
O herif Atatürkçü değilki..Böyle Atatürkçü mü olur bak lafının arkasında bile duramadı hemen başka konuya geçti cevap veremedi.Vermez çünkü saçmalıyor.Yazmayım diyor duramıyorum yüzüne vurmak istiyorum :D
Bu adam bence binbir yalan uydurup Ingiltere'ye siginmis olan bir zavalli Kurt.
Turcos
01-06-2006, 11:43 PM
Bu adam bence binbir yalan uydurup Ingiltere'ye siginmis olan bir zavalli Kurt.:D :D Kürtler zaten pis Türkler bize işgence etti bize soykırım yaptı diyip oturma izni alıyorlarmış Avrupa'da :D Abi şu konuya 5 sayfalık katkımız oldu bu arada :)
ama bak Fransa'da yasak çünkü dediğin nedenden dolayı :) bak yine dediğime geldi ;)
Fransizlarin bu tutumu ve Fransizca konusma inadi hep dalga konusu olur. Bircok Insan Haklari orgutu de bol bol kinar Fransa'yi.
Turcos
01-06-2006, 11:47 PM
Fransizlarin bu tutumu ve Fransizca konusma inadi hep dalga konusu olur. Bircok Insan Haklari orgutu de bol bol kinar Fransa'yi. tamam ya senin düşüncen o benimki bu değiştirmek mümkün değil ne uğraşıyoruz o zaman.Ben anladım sen anladın beni :) yeter ya.. konu taştı bizim yazdıklarımızdan
Zilli
01-07-2006, 12:12 AM
yaniiiii bencede siyasi islam semboli.Türbana cık :)
Zilli
01-07-2006, 12:13 AM
kalkmasın tabi canım burası laik Türkiye.Ne türbanıymış çarşaf türban isteyen Tahran'a,Bağdat'a
hayret agziyla bashka yerinin farkina varmayanlar cogalmaya bashlamish
turban yasagi degil, kufur etme yasagi getirmek lazim TCye!
gurkan
01-07-2006, 12:23 AM
hayret agziyla bashka yerinin farkina varmayanlar cogalmaya bashlamish
turban yasagi degil, kufur etme yasagi getirmek lazim TCye!
Allah razı olsun senden nerden ne halde nasıl yaratıldığını bilmeyen aciz insan ne de nankördür. Doğru küfür yasağı getirilsin. Bunun küfreden ler istisna kimseye zararı olmaz hem küfür nifak tohumudur. Toplumdan bir nifak ile bin nifakın önü kesilir.
Boyle yobazlara bir de saygi mi gosterecegiz, bizim ulkemizi iceriden yikmaya calisan, yikici, bolucu adi yobazlar. Boyle adamlara ya kufur ederiz, ya da gelip agzini burnunu kirariz.
Buyur gel kir. Agzimiz burnumuzu sokaga park ettik ,oooyle duruyor.
Boyle yobazlara bir de saygi mi gosterecegiz, bizim ulkemizi iceriden yikmaya calisan, yikici, bolucu adi yobazlar. Boyle adamlara ya kufur ederiz, ya da gelip agzini burnunu kirariz.
nersini yikmaya chalishiyorlar?
ulkeniz bir kadinin bashortusu kadar saglam temellere dayanmiyor da mi buna izin verilince yerle bir oluyor. yapmayin, turkiye disharidan oyle guchlu gozukuyor ve oyle guchlu bir devlettir ki ichindekilerin panigi ve kompleksleriyle kuchuk gosterilmeye chalishiliyor. yobaz da ne demektir? kendi hakkini istemek mi yobazlik?
Kurban bayraminda hayvan haklari diye bas-bas bagirilan ulkede az da olsa insan haklarina da saygili olunmasini istemek mi yobazlik veya boluculuk?
yoksa insanogluna elbise giymeyi bile yasaklayan zihniyetmi?
bir de gerchek yobazla kuferderek mi mucadele edilir?
nersini yikmaya chalishiyorlar?
ulkeniz bir kadinin bashortusu kadar saglam temellere dayanmiyor da mi buna izin verilince yerle bir oluyor. yapmayin, turkiye disharidan oyle guchlu gozukuyor ve oyle guchlu bir devlettir ki ichindekilerin panigi ve kompleksleriyle kuchuk gosterilmeye chalishiliyor. yobaz da ne demektir? kendi hakkini istemek mi yobazlik?
Kurban bayraminda hayvan haklari diye bas-bas bagirilan ulkede az da olsa insan haklarina da saygili olunmasini istemek mi yobazlik veya boluculuk?
yoksa insanogluna elbise giymeyi bile yasaklayan zihniyetmi?
bir de gerchek yobazla kuferderek mi mucadele edilir?
Ya abi bu adam Turkiye'nin icinden degil. Ingiltere'ye siginmis bir Kurt.
mervan
01-07-2006, 12:38 AM
Sizler kimin hükmünü yargılıyorsunuz. Başörtüsü, türban yada genel anlamda tesettür Kur'an-ı Kerim de Nur suresi 31. ve Ahzab suresi 59.ayetlerde Allah (c.c) tarafından farz kılınmıştır. Eğer Müslüman olduğumuzu iddia ediyorsak tam manada teslim olmak durumundayız.Yok eğer değilsek kimsenin inancına, yaşayışına karışmaya hakkımız yok. Allah'ın hükmü her yerde farzdır. Kamusal alan, Şu veya bu mekan da açılır kapanır demeye kimsenin hakkı yok. Unutmayın ki inansakta inanmasakta Müslüman olsakta olmasakta dönüşümüz ancak Allah'a dır. Ve yaşadığımız hayatın, bize verdiği nimetleri nasıl kullandığımızın hesabını vereceğiz. Bu sebeple ahkam kesmeyi bırakıp Allah'a teslim olalım O'nun hükümlerini, kanunlarını redddetme gafletinde bulunmayalım. İnsan hak ve hürriyetlerinden her zaman bahseden sizler Müslüman bir bayanın başörtüsüne tahammül edemiyorsunuz.Sizler için başörtülüler temizlik işlerinde çalışacak, alt kademe hizmetlerinde görev yapacak insanlar olarak görülüyor. Bu sebeple doktor, mühendis, öğretmen, iktisatçı vb. mesleklerde bir tesetürlü bayanı görmek sizi rahatsız ediyor. Fakat ne olursanız, ne düşünürseniz, ne yaşarsanız bilin ki bu din Allah'ındır.Ve Alah nurunu tamamlayacaktır. Siz isteseniz de istemesenizde.
Yobazin ne demek oldugunu sana aciklamama gerek yok, cunku sen ve senin ceneren de yobaz. Al bir tane daha idamlik! Geri kalmis, tas devrini yasayan, seytana, kotuluge ve seytanin basortusune tapan seytan ordusu.
Ben sahsen dijital cagimi yasiyorum. Sizin orada dinozorlar var mi hala?
gurkan
01-07-2006, 12:51 AM
(Ozbekleri bilemem ama Turkmenler kesinlikle Afgan irkiyla karismis dollerdir. Bizim vatanimiz Turkiye'de Afgan-Turkmen kani tasiyan Talibanlara ihtiyacimiz olmadigi gibi, gizli ve sinsi Ataturk dusmanlarina da ihtiyacimiz yoktur. Lutfen ulkenize gidiniz ve orada turbani isteyiniz.)bu sözlerin shibi atilla türk
.................................................. ..AYIRMIŞ OLALIM.....................el cevap
Türkiye topraklarından kovulacak aciz ölümlü insan Atatük düşmanı millet düşmanı bölücü nifak tohumcusu cumhuriyetin tanımını bilmeyen İnsan hak hukuku bilmeyen sen benim için tüm inananlar kardeşTİR. bU BÜYÜK CAMİAYA NİFAK TOHUMUNU ATMA HAKKINI SANA KİM VERDİ. SENİN MASKEN YAZINDA DÜŞMÜŞTÜR. BÖLÜCÜ PROPAGANDANI GİT DANİMARKA DA YAP LAKİN ORADAN DA KOVULACAKSINIZ. ÇÜNKÜ BU MİLLETİN DEVLETİ ÇOK GÜÇLÜ.
atilla denen cellat
idamliklar listenize beni de lutfederek aldiginiz ichin size muteshekkirim.
fakir tash devri dilinde konushtugum ichin, aydin olmak yolunda yakmish oldugunuz cehennem ateshinizin yaninda titremekteyim. biz geri kaldik siz nar ehline yetishemedik, kusurumuzu bagishlayin. tabii ki yobazi yazarak izah etmeniz abes olur, canli delil olan zat-i na sherifiniz yaninda.
sizin cehennem aydini malumatiniz ichin:
1- fakir afganli degulum.
2- fakir terorist denen zevata shahsinizda arif oldum.
3- Shiir:
Hak sherleri hayr eyler
Zannetme ki gayr eyler
Arif ani seyr eyler
Mevla gorelim neyler
Neylerse guzel eyler
Ne bicim Turkcen var senin, ne soyledigin anlasilmiyor. Sen ilkokula gittinmi hayatinda? Git dogru durust Turkce ogren, ondan sonra benimle konus. Ben senin yazdigin Turkceyi anlamiyorum. Acaip yaratik!
Tabii insan acaip yaratiklar icin acaip yaratik olarak gorunur...
gurkan
01-07-2006, 01:10 AM
Tekrar yazıyorum birlikten güç doğar.... Özbek olsun Türkmen olsun Arnavut olsun Laz olsun Çerkez olsun Çeçen olsun Azeri olsun Arap olsun Ya da Farsı(iranı) olsun velhasıl Afganlı olsun. Kırgız olsun Özbek olsun Kazak olsun Tacik olsun. Pakistanlı müslümanlar olsun. Biz birliği hedeflemeliyiz. Velhasıl Birlikten yana kürtler olsun Bu ZALİM SOYKIRIMCI ABD siyonistler(İsrail) rin maşası olmayın ve onların propagandalarına ışık tutmayın. Birlik olalım arkadaşlar. Birlikten güç doğar . Bu çoğrafya bizimdir. Sahip çıkalım. Ve İnanmayan da kardeşçe bize düşmanlık yapmadıkça aramızda nifak tohumu olmadıkça hakkını koruyalım inandığı gibi yaşasın inannaların haklarını teslim edelim inandıkları gibi yaşasınlar. Biz dünya hükmetmiş büyük tebbayı (OSMANLIN TORUNLARIYIZ) Geçmişimize söğdüremeyiz. Birlik olalım
arkadaslar bu atillaturk zavallisini kaale almadan once kim oldugunu ogrenmek icin buraya bakin
http://www.forum.uz/showthread.php?t=26958
Cimkent
01-07-2006, 01:22 AM
atilla denen cellat
idamliklar listenize beni de lutfederek aldiginiz ichin size muteshekkirim.
fakir tash devri dilinde konushtugum ichin, aydin olmak yolunda yakmish oldugunuz cehennem ateshinizin yaninda titremekteyim. biz geri kaldik siz nar ehline yetishemedik, kusurumuzu bagishlayin. tabii ki yobazi yazarak izah etmeniz abes olur, canli delil olan zat-i na sherifiniz yaninda.
sizin cehennem aydini malumatiniz ichin:
1- fakir afganli degulum.
2- fakir terorist denen zevata shahsinizda arif oldum.
3- Shiir:
Hak sherleri hayr eyler
Zannetme ki gayr eyler
Arif ani seyr eyler
Mevla gorelim neyler
Neylerse guzel eyler
bu tash devri edebiyatimizdan bir ornek cahil-cuhela aydincilar dikkatine:D :D :D
Ucacaksin Ucacaksin
Havalara ucacaksin
Ayagini yerden kesecek moderator
Daglara kacacaksin
:lol: :lol: :lol:
Forumdan geri gönderme hadisesi yapılmaktadır...3-2-1 ateş ve uçtu:cool:
Sizlerden ricam bundan sonra bu şekilde foruma giren dallamaları ciddiye almayın ve adı geçen vatandaş ile ilgili yapmış olduğunuz quote'leri silmeniz...
Herkese yeni günde kolay gelsin:cool:
CX_ETKO_CX
01-07-2006, 03:06 AM
Siyaset yapmadan, mertçe cevap istiyorum. Türkiye'yi kapsayan yasak sizce kalsin mi kalksin mi? (Evet mi hayir mi.)
arkadaşım karar ver ya ak ya kara ! Ne idüğü belirsiz bir tip olduğun için her zaman bu tür şeylerin maşası olacaksın. İslamiyet ile hiçbir alakası olmayan türban tamamen siyasi amaçlıdır.
CX_ETKO_CX
01-07-2006, 03:41 AM
Anladığım kadarıyla Özbekistanlı kardeşlerimiz türban dediğimiz şeyi baş örtüsüyle karıştırıyorlar. Türban denilen ve İslamiyetle kesinlikle alakası bulunmayan, siyasi aracın resimlerini aşağıya ekliyorum. Eğer Özbekistanlı kardeşlerim hala bu çekici, albenili giyim tarzının dini olduğunu iddia ediyorlarsa bize bu giyim biçiminin ne zamandan beri, İslamiyetin hangi dönemlerinde kullanıldığını ispatlamak zorundalar. Osmanlı döneminde ve öncesinde aşağıdaki gibi giyim biçimi yoktu. Ha eğer bu giyim tarzının reform - yenilikçi olduğunu söyleyecekseniz: İslamiyet, Hrıstiyanlık gibi reformcu - yenilikçi bir din değildir. Kuran-ı Kerim kıyamete kadar geçerlidir ve Kuran'da yazan şeyler hiçbir zaman değişmez, değitirilemez. Ayriyeten hiçbir dinde bu şekilde gösteriş yoktur. Biz sadece bu gösterişli - siyasi giyim tarzına karşıyız ve sanırım sizde bizimle hemfikirsiniz. çünkü aşağıdaki albenili, gösterişli giyim biçimi olan türban Özbekistanda'da yok.
Aşağıda resimleri bir türban markasının sitesinden aldım. Lütfen samimi, içten yorum yazın.
http://img226.imageshack.us/img226/9620/1129278369sirmab8qv.jpg
http://img226.imageshack.us/img226/290/1129292940nazarjakarlilalinb6w.jpg
http://img205.imageshack.us/img205/2508/1129293081reyhanjakarlib1pc.jpg
http://img205.imageshack.us/img205/3489/1129294252yakutkazak6ia.jpg
http://img205.imageshack.us/img205/8789/1129294294zerdahirka5nt.jpg
gurkan
01-07-2006, 03:48 AM
arkadaşım karar ver ya ak ya kara ! Ne idüğü belirsiz bir tip olduğun için her zaman bu tür şeylerin maşası olacaksın. İslamiyet ile hiçbir alakası olmayan türban tamamen siyasi amaçlıdır.
sen şeytanın maşası oldun.
Allahu Teala (c.c) inananlara örtünme konusundaki emrini hatırla
Rahman ve rahim olan Allahın adı ile;
Mümin kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar ve ırzlarını korusunlar, ziynetlerini açmasınlar!(Ziynetlerinin takıldığı boyun, baş,kol,bacak ve kulak gibi yerlerini göstermesinler) Ancak bunlardan görünen kısımlar (yüz ve el ) müstesnadır. Başörtülerini yakalarının üzerine vursunlar. Ziynetlerini açmasınlar. Ancak kendi kocalarına, yahut kendi babalarına, yahut kocalarının babalarına, yahut kendi oğullarına, yahut kocalarının (başka kadından olan)oğullarına, yahut kendi erkek kardeşlerine,yahut erkek kardeşlerinin oğullarına,yahut kız kardeşlerinin oğullarına,yahut müslüman kadınlarına,yahut ellerindeki cariyelere,yahut kadına ihtiyacı kalmamış uyuntu erkeklere,yahut henüz kadınların gizli yerlerinin farkına varmamış çocuklara açabilirler. Gizledikleri ziynetleri bilinsin diye, ayaklarını da vurmasınlar. Toptan Allah'a tevbe edin ey Müminler. Ta ki, felah bulasınız !(Nur suresi;31 ayet)
gurkan
01-07-2006, 03:53 AM
Ve Allahın vaadi hatırla....
Rahman ve rahim olan Allahın adı ile
Eğer kulumuza (Muhammed) indirdiğimiz kurandan şüphe ediyorsanız siz de onun benzeri bir süre getiriverin! Allah'tan başka şahidlerinizide getirin! Eğer samimi iseniz. Bunu yapamazsınız -ki asla yapamayacaksınız - o halde kafirler için hazırlanan ve yakıtı insanlarla taşlar olan ateşten sakının (Bakara suresi 23,24 ayetler)
Rahman ve rahim olan Allahın adı ile
Resulüm iman edip de yararlı işler yapanlara, kendileri için altlarından ırmaklar akan cennetler olduğunu müjdele! Onlardan kendilerine ne zaman bir meyve rızk olarak yedirilse , "Bu daha önce de rızık (yediğimiz) şeydir" derler. O meyveler birbirine benzer şekilde kendilerine sunulur(renkleri birbirine benzer;fakat tadları başkadır). Onlar için orada temiz pak zevcelerde vardır. Hem onlar orada ebedi olarak kalacaklardır.(bakara suresi 25.ci ayet)
Qarama
01-07-2006, 03:58 AM
modern bir müslüman ve imani yüksek olan bir kadin nasil giyinmeli peki`?
ters anlama sadece ögrenmek istiyorum :)
ASPARUH
01-07-2006, 04:09 AM
hocam silin bu başlıkıda bu konuyuda bırakın yahu millet uzaya cıkmısh siz hala turbanmıshta bilmemnemish hadi o zaman bende bi konu atiim ortaya erkeklerin turbana girmesi caizmidir cozun bakalım hocam silin bu bashlıgı ya turkiyenin sacma sapan konularını buraya tashımanın ne anlamı var gidin Allah ashkına
ASPARUH
01-07-2006, 04:15 AM
bırakin Allah ashkına bu ne bicim konu ya hocam millet uzaya cıkımısh sen neden bahsediosun ya bırak Allah ashkina ne turbanmıshta bilkmemnemishte bosh sheyler zaman harcamayın yahu oturun iki tash kırın iki kitap okuyun yok turbanmısh bilmemnemish bosh sheyler bunlar ya hele ki bu Turkiyenin sacma sapan konularini buraya tashimanin ne amlami var bunu hich anlamadim SİLİN BU KONUYUDA BASHLIGIDA BU NE YA
Anladığım kadarıyla Özbekistanlı kardeşlerimiz türban dediğimiz şeyi baş örtüsüyle karıştırıyorlar. Türban denilen ve İslamiyetle kesinlikle alakası bulunmayan, siyasi aracın resimlerini aşağıya ekliyorum. Eğer Özbekistanlı kardeşlerim hala bu çekici, albenili giyim tarzının dini olduğunu iddia ediyorlarsa bize bu giyim biçiminin ne zamandan beri, İslamiyetin hangi dönemlerinde kullanıldığını ispatlamak zorundalar. Osmanlı döneminde ve öncesinde aşağıdaki gibi giyim biçimi yoktu. Ha eğer bu giyim tarzının reform - yenilikçi olduğunu söyleyecekseniz: İslamiyet, Hrıstiyanlık gibi reformcu - yenilikçi bir din değildir. Kuran-ı Kerim kıyamete kadar geçerlidir ve Kuran'da yazan şeyler hiçbir zaman değişmez, değitirilemez. Ayriyeten hiçbir dinde bu şekilde gösteriş yoktur. Biz sadece bu gösterişli - siyasi giyim tarzına karşıyız ve sanırım sizde bizimle hemfikirsiniz. çünkü aşağıdaki albenili, gösterişli giyim biçimi olan türban Özbekistanda'da yok.
Aşağıda resimleri bir türban markasının sitesinden aldım. Lütfen samimi, içten yorum yazın.
ETKO kardesh kafam allak bullak oldu bu resimlerle
bizim arkadashlarin hanimlari da buna benzer esharplarla ortunuyorlar Ozbekistan ve kazakistanda. Shimdi onlar da mi erbakanci oldu? vay be orta asyada faziletciler kolgeziyor diyeceksin gorursen.
ETKO kardesh bir de gerchek islamda olan bashortusu resimlerini de koy da bilgilenelim.
Qizilbash
01-07-2006, 07:05 AM
sen şeytanın maşası oldun.
Allahu Teala (c.c) inananlara örtünme konusundaki emrini hatırla
Rahman ve rahim olan Allahın adı ile;
Mümin kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar ve ırzlarını korusunlar, ziynetlerini açmasınlar!(Ziynetlerinin takıldığı boyun, baş,kol,bacak ve kulak gibi yerlerini göstermesinler) Ancak bunlardan görünen kısımlar (yüz ve el ) müstesnadır. Başörtülerini yakalarının üzerine vursunlar. Ziynetlerini açmasınlar. Ancak kendi kocalarına, yahut kendi babalarına, yahut kocalarının babalarına, yahut kendi oğullarına, yahut kocalarının (başka kadından olan)oğullarına, yahut kendi erkek kardeşlerine,yahut erkek kardeşlerinin oğullarına,yahut kız kardeşlerinin oğullarına,yahut müslüman kadınlarına,yahut ellerindeki cariyelere,yahut kadına ihtiyacı kalmamış uyuntu erkeklere,yahut henüz kadınların gizli yerlerinin farkına varmamış çocuklara açabilirler. Gizledikleri ziynetleri bilinsin diye, ayaklarını da vurmasınlar. Toptan Allah'a tevbe edin ey Müminler. Ta ki, felah bulasınız !(Nur suresi;31 ayet)
Qardaşım! Torcoman yaxşı dedi ki türban yerine ninelerimizin takdığı başörtüsünü taksalar daha iyi olmazmı?!
Qizilbash
01-07-2006, 07:52 AM
Bana ne ya ne yaparsanız yapın bu forumda son msjım üyeliğimide iptal ediyorum forumunuzu alın başınıza çarpın kavga edin birbirinizi yiyin!
Başımıza neden çarpak? :evil: Başka kompliment bulamadun?
Bilge_Kagan
01-07-2006, 08:16 AM
Sekilciligin bu kadarina pes !
Yahu su kumas parcasini kafana "soyle" ortersen "musluman", boyle ortersen "ideoloji atesesi" mi oluyorsun ? Birak Allah askina...
Ote yandan, kumasin bu sekilde baglanmasinda nasil bir "cekicilik" "albeni sahipligi" var onu da anlamadim. Basi ortulu bir insan nasil orterse ortsun, nihayetinde basi ortulu bir insandir, bunu cesitli siniflara koymakla neden ugrasiyorsunuz ? ( "carsaf"i bir kenara koyuyorum... )
"Islamiyet, yenilige acik bir din degildir" kismiysa beni guldurdu. Bu ancak ahmakca bir taasubun ortaya koydugu bir gorus olabilir. Bakalim; Kur'an'da bir "Dabbetul Arz" tanimi var. " Butun gogu kapladigi, tum dunyayi gezdigi " gibi seyler anlatiliyor. Eger o tanima bakarsak, Dabbetul Arz bir "canavar" olmali, ancak biz bugun biliyoruz ki boyle bir canavarin varligi imkansiz. Dolayisiyla Kur'an'i yorumlarsak bunun "internet" ya da "bir dunya gorusu" oldugunu ortaya atabiliriz rahatca. Eger Islamiyet yenilige acik degilse, bu yorumu nasil yapabiliriz ? "Tefsirciler" pazarda kabzimallik mi yapiyor ?
Hanimlarda pek guzelmis Allah nazardan saklasin...
konyali
01-07-2006, 08:27 AM
Hanimlarda pek guzelmis Allah nazardan saklasin...
vallahi agzimdan aldin,,bu kizlar türban degil kara carsaf giyseler insan yine de azar... Cözüm bence türban degil...Yapacaksin erkeklerin hepsini kör, bak bakalim kaliyomu o zaman türban sorunu..:cool:
Bilge_Kagan
01-07-2006, 08:37 AM
insan yine de azar...
Yuh !........
Türban denilen ve İslamiyetle kesinlikle alakası bulunmayan, siyasi aracın resimlerini aşağıya ekliyorum. Eğer Özbekistanlı kardeşlerim hala bu çekici, albenili giyim tarzının dini olduğunu iddia ediyorlarsa bize bu giyim biçiminin ne zamandan beri, İslamiyetin hangi dönemlerinde kullanıldığını ispatlamak zorundalar.
Hacım, bilmiyorsun konuşuyorsun. Birincisi, başörtüsü takan bayanlar başörtüsüne türban demiyor, siz yasakçılar türban diyorsunuz. Onlar için önemli olan; sizin türban, takanların ise başörtüsü (Türkçe olan "baş" ve "örtmek" kelimelerinden türemiş) dediğiniz şeyin ne işe yaradığı. Ayetlerde açıklandığı gibi, Müslüman hanımlar başlarını ve boyunlarını örtmek zorundadır. Bu, inanan hanımlara Allah'ın emridir. Kuran "başörtüsü takın" ya da "türban takın" demiyor. "Başınızı ve boynunuzu şu şekilde örtün" diyor. O yüzden İslamiyetle kesinlikle alakası olmadığını iddia ettiğin şey, İslam'ın emri. Önce git İslam'ı öğren ondan sonra konuş.
Ve ayrıca, iddia ettiğiniz şekilde, başörtülü bayanlar "türbanı" çıakrıp "başörtüsü" taksalare sanki kabul edilecekler okula. Yasak türban yasağı değil, yasak "başını örtme yasağı".
Bunları 19 sayfa süren o lanet tartışmada bir bir detaylı bir şekilde tartıştık fakat okuma zahmetine katlanmıyorsun, bir de kalkıp Özbek katılımcıları sanki Türkiye hakkında hiçbir şey bilmiyorlarmış gibi Türkiye'deki ahvale dair bilgilendirmeye çalışıyorsun. Çok şükür, Özbekistan'da insanlar bizden daha aklı başında. Senin benim yapacağımız propagandalara ihtiyaçları yok.
Herkesin herkes ile aynı fikirde olmaması tabiidir. Muhakkak birileri farklı şeyler
söyleyecek, başka birileri de itiraz edecek. Ama evvela birbirlerini dinleyecekler. Git kardeşim git oku burada ileri sürdüğün her iddiaya cevaben birşeyler karalamışım "Türban Yasağı" başlığı altında. 34 tane ileti yazmışım ve senin söylediklerinin cevabı zaten verilmiş. Söyleyeceğin bir şey varsa, git o başlığa, beğenmediğin iletilerden birinin sağ alt köşesindeki "quote" tuşuna tıkla, itiraz edeceğin kısmı seç ayır geri kalanının altına da kendi fikirlerini ekle. Yok ben kimseyi dinlemeyecem, bildiğimi okurum yalnız diyorsan, bir blog sitesine üye ol, alakadar olan okuyucularınla paylaş yorumlarını. Burada insanların zahmet edip de uzun uzadıya incelediği meseleleri, sil baştan başlatmaya kalkma.
gurkan
01-07-2006, 12:14 PM
Qardaşım! Torcoman yaxşı dedi ki türban yerine ninelerimizin takdığı başörtüsünü taksalar daha iyi olmazmı?!
Allah Razı olsun kardeşim. Allahu tealanın razı olacağı şekilde örtünmesi (yani boyun ve saçlar gözükmeyecek şekilde başörtüsü yakasının önüne kapatacak şekilde) yeterli. Mümin kadının yüzü ve ellerinin açık olmasında mahsur yok. Yani illede kara çarşaf gerekli değildir Allahın rızasını kazanmak için. Örtünme eşyaları kimi başörtüsü diyor kimi türban kimi eşarp kimi yazma lakin önemli olan bu örtülerin Allahın razı olacağı şekilde kullanılmasıdır. Allah senden benden ve tüm ümmetten razı olsun.
gurkan
01-07-2006, 12:25 PM
Burada Hakka tam teslimiyet önemli. Yani bütün Alemlerin(insan,kainat,gökler,melekler,cinler canlı cansız her ne varsa) Rabbi Allah sonsuz bilgi sahibi olduğundan emir ve yasaklarında insanlığa hikmet vardır. Allahın hükümleri insanlık için nimet ve büyük hayırdır. Allah Mümin kadınları kötülüklerden korunmasını istiyor. Allahın emir yasaklarına uyan müslümanlar bizim dünya gözüyle bilemeyeceğimiz Cennet nimetlerine kavuşacaktır.
gurkan
01-07-2006, 01:02 PM
[quote=Turk]Hacım, bilmiyorsun konuşuyorsun. Birincisi, başörtüsü takan bayanlar başörtüsüne türban demiyor, siz yasakçılar türban diyorsunuz. Onlar için önemli olan; sizin türban, takanların ise başörtüsü (Türkçe olan "baş" ve "örtmek" kelimelerinden türemiş) dediğiniz şeyin ne işe yaradığı. Ayetlerde açıklandığı gibi, Müslüman hanımlar başlarını ve boyunlarını örtmek zorundadır. Bu, inanan hanımlara Allah'ın emridir. Kuran "başörtüsü takın" ya da "türban takın" demiyor. "Başınızı ve boynunuzu şu şekilde örtün" diyor. O yüzden İslamiyetle kesinlikle alakası olmadığını iddia ettiğin şey, İslam'ın emri. Önce git İslam'ı öğren ondan sonra konuş.
Teşekkür ediyorum dürüst ve doğru ifade ettin
CX_ETKO_CX
01-07-2006, 01:05 PM
Hacım, bilmiyorsun konuşuyorsun. Birincisi, başörtüsü takan bayanlar başörtüsüne türban demiyor, siz yasakçılar türban diyorsunuz. Onlar için önemli olan; sizin türban, takanların ise başörtüsü (Türkçe olan "baş" ve "örtmek" kelimelerinden türemiş) dediğiniz şeyin ne işe yaradığı. Ayetlerde açıklandığı gibi, Müslüman hanımlar başlarını ve boyunlarını örtmek zorundadır. Bu, inanan hanımlara Allah'ın emridir. Kuran "başörtüsü takın" ya da "türban takın" demiyor. "Başınızı ve boynunuzu şu şekilde örtün" diyor. O yüzden İslamiyetle kesinlikle alakası olmadığını iddia ettiğin şey, İslam'ın emri. Önce git İslam'ı öğren ondan sonra konuş.
Ve ayrıca, iddia ettiğiniz şekilde, başörtülü bayanlar "türbanı" çıakrıp "başörtüsü" taksalare sanki kabul edilecekler okula. Yasak türban yasağı değil, yasak "başını örtme yasağı".
Bunları 19 sayfa süren o lanet tartışmada bir bir detaylı bir şekilde tartıştık fakat okuma zahmetine katlanmıyorsun, bir de kalkıp Özbek katılımcıları sanki Türkiye hakkında hiçbir şey bilmiyorlarmış gibi Türkiye'deki ahvale dair bilgilendirmeye çalışıyorsun. Çok şükür, Özbekistan'da insanlar bizden daha aklı başında. Senin benim yapacağımız propagandalara ihtiyaçları yok.
Herkesin herkes ile aynı fikirde olmaması tabiidir. Muhakkak birileri farklı şeyler
söyleyecek, başka birileri de itiraz edecek. Ama evvela birbirlerini dinleyecekler. Git kardeşim git oku burada ileri sürdüğün her iddiaya cevaben birşeyler karalamışım "Türban Yasağı" başlığı altında. 34 tane ileti yazmışım ve senin söylediklerinin cevabı zaten verilmiş. Söyleyeceğin bir şey varsa, git o başlığa, beğenmediğin iletilerden birinin sağ alt köşesindeki "quote" tuşuna tıkla, itiraz edeceğin kısmı seç ayır geri kalanının altına da kendi fikirlerini ekle. Yok ben kimseyi dinlemeyecem, bildiğimi okurum yalnız diyorsan, bir blog sitesine üye ol, alakadar olan okuyucularınla paylaş yorumlarını. Burada insanların zahmet edip de uzun uzadıya incelediği meseleleri, sil baştan başlatmaya kalkma.
Beyefendi türban ile baş örtüsü farklı şeylerdir. Türban takanlar tabiki türbana baş örtüsü diyecek başka türlü başka türlü insanların dini duygularını sömürebilirler mi! Baş örtüsü zaten Türk kadının kullandığı ve kültürümüzde de olan bir giyim tarzıdır. Baş örtüsünde saç teli gözükebilir türbanda ise saçın bir teli bile gözükmüyor bu yüzden biz ona sıkmabaşta deriz. İran'da bile çarşaf dışında böyle türban dene saçme bir olay yok maalesef bizim ülkemizde küçük bir azınlığın çatlak sesleri fazla çıkmakta.
Türkiye'nin neredeyse tamamını gezdim. Türkiye genelinde türban denen olay sadece İStanbul'un belli kesimlerinde çoğunlukta. Yinede İstanbul genelinde azınlıkta kalıyorlar. Mesela Ege'de Akdenizde, iç anadolu'da bayanlar genelde baş örtülüdür ama hiçbiri yukarıdaki gibi etrafa albeni saçan, gösterişli kıyafetler kullanmazlar. TRakya'da da böyle bir saçmalık yok. her yerin belli kuralları vardır ve o kurallara göre hareket edilir. türbanda siyasi bir malzeme olduğu için asaklanmıştır. Bir erkek askeriyede nasıl ki sakal bırakamıyorsa bir bayanda siyasi olduğu için devlet kurumuna türbanla giremez. Bize yasakçı demişsin. Biz Türkiye'nin %90ıyız. :) sen %10 sun. tek fark size kimse aldırış edip cevap vermediği için çatlak sesiniz fazla çıkıyor. Küçücük çocuklarını baskı yaparak kapatan değil mi yasakçı ! yasakçıKızı sokakta arakadaşıyla konuştuğu için kızını döven değil mi ! Bu kültürle büyüdüğü için kız veya kadın deyince aklına hemen acayip şeyler getirenler yasakçı değil mi ... yazık çok yazık. İstediniz kadar uğrasın bu ülkenin kuralları böyle YA kurallara uyarsınız ya uyarsınız. Türkiye cumhuriyetine, ordusuna, milli değerlerine düşman olanın Türk topraklarında yaşam hakkı yoktur. beyenmiyorsanız çekersiniz gidersiniz new york - amerikaya ama şunu bilinki bu ülkenin kuralları asla değişmeyecektir. Çünkü biz bu orduyu bu devleti tüm değerlerimizi kanımızın son damlasına kadar savunmaya and içtik.
Bilge_Kagan
01-07-2006, 01:07 PM
Kisileri hedef alan yazilar yazmaktan vazgecin, uyariyorum.
borcugin
01-07-2006, 01:15 PM
S.A.
Yaşamımda nefret ettiğim bazı sözcükler ve kavramlar vardır.
Modernlik/Çağdaşlık
Asillik/Soyluluk
Çağdaş diye bir kavram yok, emperyalist, soykırımcı, hırsız, ırz düşmanı batının ölçülerine sığmıyorsan çağdaş değilsin, uyuyorsan çağdaşsın.
Asillik diye bir kavram yok, hepimiz kardeşiz, kürt, türk, ermeni, rum, yahudi, zulu, nepalli... Bu kavramı da daha iyi sömürebilmek için ortaya atan emperyalist, soykırımcı, hırsız, ırz düşmanı batının manevi ajanları. Bir İngiliz soyluluğu ile bir Fransız soyluluğu ile övünürse vallahi de billahi de onlardan daha soyluyum.
Bir gün başörtüsü/türban yasağı kalkacak, ondan sonra çocuklarınız sizi sorgulayacak, ya bu atalarım babalarım amma gericiymiş diye. Bu yasaklar kalkınca TC devleti daha Uluscu, daha Laik, daha Demokratik, daha Cumhuriyetçi olacak. Propagandanın böylesine pes doğrusu. Ne kadar da içi boş ve ne kadar da önyargılı, kurgulu, robotik, sistematik.
Selametle.
gurkan
01-07-2006, 01:32 PM
Vardır ağlanacak halimiz güleriz. Bence Allahın hükmü ile çelişmiyorr resimler. Başını örtmüş boynuda görünmüyor elbiselerde dar değil. Ne yapsaydılar kara çarşaf mı giydirseydiler... Ayrıca Allah hüküm verdiyse insanlığa hayırlıdır. Allah hüküm verenlerin en hayırlısıdır.
Beyefendi türban ile baş örtüsü farklı şeylerdir. Türban takanlar tabiki türbana baş örtüsü diyecek başka türlü başka türlü insanların dini duygularını sömürebilirler mi! Baş örtüsü zaten Türk kadının kullandığı ve kültürümüzde de olan bir giyim tarzıdır. Baş örtüsünde saç teli gözükebilir türbanda ise saçın bir teli bile gözükmüyor bu yüzden biz ona sıkmabaşta deriz. İran'da bile çarşaf dışında böyle türban dene saçme bir olay yok maalesef bizim ülkemizde küçük bir azınlığın çatlak sesleri fazla çıkmakta.
Türkiye'nin neredeyse tamamını gezdim. Türkiye genelinde türban denen olay sadece İStanbul'un belli kesimlerinde çoğunlukta. Yinede İstanbul genelinde azınlıkta kalıyorlar. Mesela Ege'de Akdenizde, iç anadolu'da bayanlar genelde baş örtülüdür ama hiçbiri yukarıdaki gibi etrafa albeni saçan, gösterişli kıyafetler kullanmazlar. TRakya'da da böyle bir saçmalık yok. her yerin belli kuralları vardır ve o kurallara göre hareket edilir. türbanda siyasi bir malzeme olduğu için asaklanmıştır. Bir erkek askeriyede nasıl ki sakal bırakamıyorsa bir bayanda siyasi olduğu için devlet kurumuna türbanla giremez. Bize yasakçı demişsin. Biz Türkiye'nin %90ıyız. :) sen %10 sun. tek fark size kimse aldırış edip cevap vermediği için çatlak sesiniz fazla çıkıyor. Küçücük çocuklarını baskı yaparak kapatan değil mi yasakçı ! yasakçıKızı sokakta arakadaşıyla konuştuğu için kızını döven değil mi ! Bu kültürle büyüdüğü için kız veya kadın deyince aklına hemen acayip şeyler getirenler yasakçı değil mi ... yazık çok yazık. İstediniz kadar uğrasın bu ülkenin kuralları böyle YA kurallara uyarsınız ya uyarsınız. Türkiye cumhuriyetine, ordusuna, milli değerlerine düşman olanın Türk topraklarında yaşam hakkı yoktur. beyenmiyorsanız çekersiniz gidersiniz new york - amerikaya ama şunu bilinki bu ülkenin kuralları asla değişmeyecektir. Çünkü biz bu orduyu bu devleti tüm değerlerimizi kanımızın son damlasına kadar savunmaya and içtik.
1- Yüzde 10 kadar az değil yasağın kalkmasını isteyenler. Bunu nereden çıkardın, bilmiyorum. Ayrıca değil yüzde 10 koca memlekette bir ben de kalsam, bildiğimi söylerim. Çünkü, ben birilerini savunmak için değil, bizi bir arada tutan değerleri savunmak üzerine dillendiriyorum fikirlerimi. Başörtüsü zorunlu olsa, ona da karşı çıkarım.
2-Benim söylediklerime kimsenin alaka göstermemesi gibi bir derdim yok. Sesim de çatlak değ