View Full Version : Turban Yasagi/Tum baslıklar
mustafa06
02-16-2006, 03:43 PM
router kardeshim
bashında shaka yaptığımı, sonunda da özür dileğimi belirttim,
eger islama inanmıyorsan dedikten sonra anlattım.
amacım kimsenin inancını sorgulamak değildir
sen gürkan ile birebir değilsin , herkese achık bir ortamda yazılarını yazıyorsun
seninde hassas olduğunu gördüğüm dini konularda yazarken sadece gürkan değil bashka insanlarında etkilenebileceğini düshünmek gerekir diyorum.
Böyle hassakonularda hepimizin daha dikkatli olması önce kendimize saygının gereği olsa gerek.
kırılmadığını umarak tekrar özür dilerim. selamlar
Seckjin Khan
02-16-2006, 03:50 PM
arkadaşlar sakin olun ya ayıp oluyor,yatmayın böyle burada herkes düşüncelerini belirttsin ama düşünceleri değiştirmeye çalışmasın.
Olayı kişiselleştiriyorsunuz...
gurkan
02-16-2006, 11:26 PM
Bir dinci/nurcu/talibanci kadar deli olmama imkan var mi?!!! o kadar kabiliyet yok bende... Bu forum telindeki nur surelerini toplasan destan yazarsin. Her iddiasina varim, ruyanda bile nur goruyorsundur sen, MR NURCU!
Akıllı olsan bunları söylermisin . Garantin ne ? . Faniyiz ölüm var. Allahın emir ve yasaklarını alaya alıyorsun ? Değiştiriyorsun ? Kafana göre ibadet uyduruyorsun. Allaha şirk koşuyorsun. Tövbeyi tavsiye ettiğimde alay ediyorsun. Namazıma. inancıma. dil uzatıtıp müslümanların inançlarını alaya alıyorsun. yalan haber uyduruyorsun. müslümanların inaçlarına karışıyorsun. Sana ne müslümanların inançlarından ... Riyakarsın çünkü müslüman değilsin müslümanmış gibi yazıyorsun. ölüm var Garantin ne? Artık cevab yazılmayacak kadar seviye düştü.
Daha sana cevap yazmıyorum.
router
02-17-2006, 10:19 AM
Akıllı olsan bunları söylermisin. Garantin ne ?Faniyiz ölüm var. Allahın emir ve yasaklarını alaya alıyorsun? Değiştiriyorsun? Kafana göre ibadet uyduruyorsun. Allaha şirk koşuyorsun. Tövbeyi tavsiye ettiğimde alay ediyorsun. Namazıma. inancıma. dil uzatıtıp müslümanların inançlarını alaya alıyorsun. yalan haber uyduruyorsun. müslümanların inaçlarına karışıyorsun. Sana ne müslümanların inançlarından ... Riyakarsın çünkü müslüman değilsin müslümanmış gibi yazıyorsun. ölüm var Garantin ne? Artık cevab yazılmayacak kadar seviye düştü.
Daha sana cevap yazmıyorum. Ben sizden daha cok Muslumanim. Ben sizin yaptiginiz gibi dinimi, onun bunun agzina sakiz etmem. Ikide bir forum sayfalarinda, ben simdi namaz kilmaya gidiyorum diye anons da etmem. Benim yaptigim ibadet sadece benim ve Allah'in arasinda kalir. En guzel ibadet de odur. Ben dinimi siyasete karistirmam. Benim dinim Islamdir; ama ben bir milliyetciyim, vatanim benim icin, dinimden once gelir. Benim gozumde din gibi kutsal bir olayi siyasete karistirmak acizliktir!
Hadi simdi gidiniz namazinizi kiliniz, biraz daha reklam yapin! Biraz daha sureler varsa, onlari da yayinlayin; cunku benim evimde Kuran yok, ben gidip okumaktan acizim! Biraz daha insanlari cehenneme gideceksin, öcüüüü diye korkutun! cünkü Gurkan kardesin yayinladigi surelere gülünce, herkes cehenneme gitmemek icin korkudan hemen türban takacaktir. Siz cehennemin müdürümusünüz Gurkan bey?!!! Yoksa luzumsuz isler müdürü mü?!
Biraz sert olduysam kusura bakmayin, ama Allah'in dini siyasete karismamali!
Siyaset politikacilar icindir.
router
02-17-2006, 12:22 PM
AİHM türbana kapısını kapattı
(http://www.kuvayimilliye.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1681)Önce Danıştay’ın türbanlı öğretmene okul kapısını kapatan kararı... Şimdi de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nden iki karar daha...
İkisi de önemli, hatta tarihi nitelikte. Mahkemenin aldığı son kararlar, üniversiteler ve kamu kuruluşlarındaki türban kavgasına belki son vermeyecek; ama en azından mahkemenin kapılarını kapattı. Hem de 17 hákimin oybirliğiyle. Neden mi?
Mahkemedeki Türk yargıç Rıza Türmen’i Strasbourg’dan telefonla aradım ve sordum:
"Hákimler neden türban yasağını özgürlüklerin kısıtlanması diye görmedi?"
Türmen, "Leyla Şahin davası pilot davaydı" dedi. Peki neydi Şahin davası? Leyla Şahin adlı türbanlı öğrenci, 7 yıl önce, özgürlüklerin korunması sözleşmesinin ihlal edildiği gerekçesiyle dava açtı.
10 Kasım 2005’te 17 hákim, oybirliğiyle "Hayır özgürlükler kısıtlanmadı" kararını verdi. Gerekçe, Anayasa Mahkemesi’nin laikliği korumak için aldığı kararlar. Son iki karara gelince... İlki, 60 imam hatip lisesi öğrencisi ve 34 velinin, 2002’de öğrencilere türban takılmasını yasaklayan kararına itirazlarıyla ilgili. Türmen, mahkemenin reddetmesinin nedenini şöyle anlattı:
"İmam hatiplerin ayrı bir statüsü yok. Onlar da Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı. Yasaklar, imam hatipler için de geçerli."
Peki hiç mi istisna yok? Türmen, "Var. Kuran kurslarında başörtüsüne izin veriliyor" diyor.
KURTULMUŞ’U ATAN ÜNİVERSİTE
Mahkeme, türban taktığı için İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden atılan öğretim üyesi Sevgi Kurtulmuş’un başvurusunu da reddetti. Hangi gerekçeye dayandı? Türmen şöyle diyor:
"Şahin davasının yanı sıra bir de Almanya’ya karşı açılan davada alınan bir karar var. Wogt davasında mahkeme, anayasal düzeni korumak için devletin tedbir alabileceği ve devlet memurlarına bazı sınırlamalar getirebileceği kararını aldı. Bu prensip, Sevgi Kurtulmuş davasında da uygulandı."
AİHM’nin kapısı türbana kapandı mı? "Gelirler ama bu tür başvuruların reddedilmesi beklenebilir" dedi Türmen. Ya "türbana özgürlük" için bekleyen 100’e yakın başvuru ne olacak?
Türmen, "Sonucu aynı olur. Reddedilir" dedi.
Peki türbanını okulun kapısında açan ve kimliğine de türbanlı fotoğraf kullanan anaokulu öğretmeninin durumu ne olacak? Türmen yorumdan kaçındı. Konu hassas, yine de pilot davalarda alınan kararlar var. Türmen’in bunlarda ısrarla vurguladığı 4 temel ilkeyi aktarıyorum:
"Türban bir dini semboldür. Anayasal düzeni korumak için devlet sınırlama getirebilir. Türban takmayanların korunması önemlidir. İdari makamların, laiklik ilkesini korumak için aldığı yasaklar anlaşılır."
Bundan sonra "türban için özgürlük" sloganıyla yola çıkanların işi kolay görünüyor mu?
HÜRRİYET :)
(http://www.kuvayimilliye.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1681)http://www.kuvayimilliye.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1681
gurkan
02-17-2006, 03:08 PM
[quote=router]Ben sizden daha cok Muslumanim.
peki öyle olsun. Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın. Nasıl müslümansan ? Allah'ın emirlerinin tersini yapanlar kafir olur. Kafasına göre ibadet uyduranlar da şeytanın(kafir) maşası olur. İslamın kaynağı kuran ve sünnettir. Buna aykırı fiil din dişidir. İslam dışıdır.
Ben sizin yaptiginiz gibi dinimi, onun bunun agzina sakiz etmem.
Sakızcı başı da sen... namazı kılmak için senden müsade aldım. Bu bir incelik hareketi kızcağızım. Anlayamadın. Analamak istemedin. Senin böyle bir kültürün olmadığı için.
Ikide bir forum sayfalarinda, ben simdi namaz kilmaya gidiyorum diye anons da etmem. Benim yaptigim ibadet sadece benim ve Allah'in arasinda kalir.
İbadetin teşvik edici olanı reklam değildir. Bu konuda rencide edilecek kimse olmadığından (Fakirlere yardım gibi burada bu fiil gizli olanı daha hayırlı yani fakiri rencide etmeyeceksiniz.) dinen sakıncası yok. Kaldı ki ben bir kez seninle incelik babinda izin istedim . sen defaaten kez kereler anos yaptın. İyi ya sayende herkes namaz kıldığımı biliyor. Farkında olmadan bana iyilik yapıyorsun . Yarın Ahirette benim lehime şahitlik edecekler( Bunu gayri ihtiyari izin için belitmiştim iyi ki belirtmişim senin safın netleşti.)
Ben dinimi siyasete karistirmam.
Pardon anlamadım. Düzeltiyorum. Allah her şeyin Hakimidir. Allah'ın hükmünün geçmediği yer mekan olmaz. Bunu iddia etmek ( örtünme emrini kabul ederde gereğini yapmazsan günahkar olursun yani müslümansın)Allah'a eşler koşmak(ortak ) koşmak demektir ki Allah bu ortak koşma istisna diğer günahları affedebilir. Çünkü Allah tüm kainatın yaratıcısı olandır Allah eşsiz benzersiz tekdir. Noksan sıfatlardan münezzehtir. Aciz insanın iftirasına en ağır ceza ile karşılık verir.
Allah'ın hükmünün üstüne siyaset olmaz. Ya kabul edeceksin. İmanın salih olacak. Ya da kabul etmezsin emrini kafir olursun. Öyle yok Allah'ın emirlerinden işine geldiğini kabul et gelmediğini reddet. Ya da değiştir. Bu tür insanlara verilecek ceza cehennemin en alt tabakasıdır. Cehennem ne kötü yerdir. Cehennem ateşi bizim bildiğimiz dünya daki ateşten 70 kat daha şiddetlidir. Şimdi soruyorum insana akıl karımıdır Allah'ın vaadettiği cennet varken cehennemi satın almak bu imtihan yeri fani dünya da ? Sen boşver Cehennemi Cenneti satın al bu ticaretten kazançlı çıkarsın. Buyur Allahın vaadine...
Rahman ve Rahim Olan Allah'ın Adı ile;
İman edip iyi davranışlarda bulunanlara, içinden ırmaklar akan cennetler olduğunu müjdele! O cennetlerdeki bir meyveden kendilerine rızık olarak yedirildikçe: Bundan önce dünyada bize verilenlerdendir bu, derler. Bu rızıklar onlara (bazı yönlerden dünyadakine) benzer olarak verilmiştir. Onlar için cennette tertemiz eşler de vardır. Ve onlar orada ebedî kalıcılardır. (Bakara süresi 25 ayet) Benim dinim Islamdir; ama ben bir milliyetciyim, vatanim benim icin, dinimden once gelir. Benim gozumde din gibi kutsal bir olayi siyasete karistirmak acizliktir!
Senin anlamadığın o siyaset dediğin şeyin dine karışmasıdır. Allah'ın hükmünü değiştiriyor. Diyor ki Haşa Allah'ın bu kamusal alanda hükmü geçmez. Allah'a atılan büyük bir iftiradır. Yoksa örtünmek istemeyen Allah'ın emrini kabul eder ama örtünmez bu kendisini bağlar hesabınıda Allah'a verir. Allah onu bu günahından dolayı saptırmazsa cezasını çeker ve onu cehenneminden çıkarır cennetine koyar. Bu önemli nokta idi. Allah insanların amellerine göre yaratır. Allah insanı yaptıklarından ötürü saptırır ya da ödüllendirir. Eğer din senin gözünde kutsalsa emir ve yasaklarına uymalısın. Ne itiraz eder durursun. Neyine güveniyorsun ? İmanın üstünde hiçbir değer olamaz islam bunu reddeder. Allah sevgisi herşeyin üstünde olmalıdır. Çünkü sana o vatanı milleti dili her nevi şeyi yaratıp hizmetine sunandır. Allah'ın bu sevgiye ihtiyacı yoktur. Ama biz insanların Allah'ın rızasını kazanmaya ihtiyacı vardır. Allah dünyayı yarattı ve insanlığa imtihan yeri olarak hizmetine sundu. Dünya imtihan yeri olarak kusursuzdur. Lakin kalıcı olacak olan ve Allah'ın bizlere vaad ettiği cennet nimetlerinin yanında hiçbirşeydir. Öleceğiz cenneti kazanamadıktan sonra bunun ne kıymeti var. Ya cennet Ya Cehennem : Allah Böyle dilemiş ve istemiş. Ve insanlık ziyana uğramasın diye nimetinden Kuran'ı insanlığa hak olarak indirmiş.
Hadi simdi gidiniz namazinizi kiliniz, biraz daha reklam yapin!
İyi reklam yaptın bu kaçıncı oldu... saymadım ama sanırım(yanılabilirim zararı yok) izin istediğim mesajımdan sonra ki her mesajınızda.
Biraz daha sureler varsa, onlari da yayinlayin;
buna var gülücük:D
cunku benim evimde Kuran yok, ben gidip okumaktan acizim!
bir daha oku zarar mı çıkar :D Allah'ın Resülü Peygamber efendimiz sizin en hayırlınız Kuran'ı Öğrenen ve Öğretendir buyurmuştur. Kuran'nın İlk Nazil Olan ayeti de oku ile başladığına göre. Kuran okumak hayırlıdır. Tekrardan zarar gelmez.
Biraz daha insanlari cehenneme gideceksin, öcüüüü diye korkutun!
Yok Be sana artık cenneti anlatan ayetler nakledeceğim.:D imana gelirsin belki:D İlk örneği yukarda.
Siz cehennemin müdürümusünüz Gurkan bey?!!! Yoksa luzumsuz isler müdürü mü?!
İşlerimin arta kalan zamanlarında Tebliğ görevimi icra ediyorum.
Allah cümlemizi hakkı hak bilip hakkı dosdoğru yaşayan ; batılı batıl bilip batıldan sakınan kullarında eylesin(amin)
Biraz sert olduysam kusura bakmayin,
Yok be. Ben seni tanıdım. :D Böyle yazmaya devam edersek ahbab olacağız.
ama Allah'in dini siyasete karismamali!
Siyaset ne oluyor fani insanın eksik bilgiyle yaptığı kuralları. O Tam bilgi sahibi olan Allah'ın hükmüne karışmasın.
Siyaset politikacilar icindir.
buyursunlar meydana atsınlar tutsunlar milleti uyutsunlar.:D
gurkan
02-17-2006, 03:28 PM
[quote=router]
ayırt edelim bakalım neymiş dört karar.
"Türban bir dini semboldür.
Doğrudur. İnananlar inançlarının gereği Allah'ın rızasını kazanmak için Örtünürler. Örtünme aracına türban demek ise amaçlıdır.
Anayasal düzeni korumak için devlet sınırlama getirebilir.
Getiremez. Biz dikkatörlükle mi yönetiliyoruz. yok Cumhuriyetle bu Atatürkün Kurduğu rejimi yıkmaktır. Halkın tercihini yok sayamaktır. Cumhuriyet Halkın kendi kendisini yönetmedir. Hak bir kişinin hakkı da olsa korunamlı. Hakkı ya hakkı verilmelidir. Bu Hırsızlık vakasından farklı bir şey değil.
ne olmuş anayasal düzene vatandaş örtününce yıkılmış mı ? Bu ne perhiz lahana turşusu:D Anayasal düzenin derdi örtü müdür ? Millet örtünmese çağ mı atlamışlar. ilimde fende lider mi olmuşlar.
Türban takmayanların korunması önemlidir.
Takmayan takmasın. Kendi tercihi hesabını insanlara değil Allah'a verecek. Bizim derdimiz inancını yaşamak isteyenlere karışılmasın.
İdari makamların, laiklik ilkesini korumak için aldığı yasaklar anlaşılır."
Yasakçı zorba çağdışı bir zihniyet. Boşuna kendine muhalefet oluşturuyor. Akılları olsa böyle yapmazlar. Çünkü zorba yönetimler Halk tarafından değiştirilir.
Bundan sonra "türban için özgürlük" sloganıyla yola çıkanların işi kolay görünüyor mu?
kolay tabi... Çünkü halkın % 99 Müslüman. %1 i azınlık....
HÜRRİYET:D
(http://www.kuvayimilliye.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1681)
mustafa06
02-17-2006, 04:08 PM
Mahkeme kararlarını haber amachlı nakletmek farklı bir tavır, yorum katıp sevinch gösterileri yapmak farklı bir tavırdır. insan özgürlüğünün kısıtlanması pek te sevinilecek bir konu olmasa gerek. özgürlükler bir defa kısıtlanmağa bashlayınca yarın hangi özgürlüğünüz kısıtlanır bugünden bilemezsiniz. Korkutulmush ve sindirilmish bir toplum haline gelince yanınızda destek ichinde kimseyi de bulamazsınız.
Beni üzen AB mahkemelerinin böyle bir karar vermesine doğru karar veriyor diye sevinilmesidir. Chünkü aynı mahkemeler Apo ve bölücülerle ilgilide karar vermishtide o zaman da Bu mahkemeler Dürüst değil siyasi karar veriyorlar diye tepkimiz vardı. Ne değishtide dünün taraflı hakimleri bu gün dürüst oldular. Yoksa dürüst olmayanlar dün üzülmüsh gibi yaparken bugün sevinenler mi?
hey gidi türk milleti hey.halinize bir bakın da sevinecekmisiniz,üzülecekmisiniz ona göre düşünün.islami bir meseleyi avrupa reddetti diye sevinenler ne yazıkki özelde türkiyenin geneldede islam aleminin yararına olan hangi karara avrupa evet derki?bunu hiç düşündünüzmü.yukardaki yazılardada yazıldı apo davası,kürt davası,f.erdal davası,rum davası hangisini sayayımki?arkadaşlar biraz kendinize gelin.avrupa,amerika,rusya ve japonya,hatta çin;bunların habgisi gelişmesini bu tür yapay oyalanmalarla tamamladı.hangisinde bu mesele bizim kadar ciddi hal almıştır,hangisinde vatan daşının giysi tercihi veya dini ülke için tehlike görülmüştür.türkiye malesef kaygan bir zaminde ve farklıkları olan bir ülkedir.önemli bir bölgededir.dolayısıyle böyle bir ülkede
hakı sağlam bir ülke malesef dünyada söz sahibi olanların ve olmak isteyenlerin nefret edeceği bir durumdur.öyleyse burada halkıyle kavgalı bir yönetim her bakımdan faydalıdır.osmanlı farklı siyasetlerle bu toprakların daha fazlasını kavga ettiirmeden bir arada tutmuştur.ee ozaman ne değiştide sadece anadoluda bu barış sağlanamıyor.aslında barış vardı.ama bozulmalıydı.savaştan cıkılmış başındada Atatürk gibi güçlü bir önderi olan güçlü bir birlik vardı ama bu tabiki kimsenin işine gelmezdi.önce ülke içine bizdenmiş gib olan insanlar sızdırdılar.avrupalılaşmak isteyen bir türkiye için bu hiçte zor olmadı.sonra içimizdeki yıllarca beraber yaşadığımız kurtuluş savaşını beraber kazandığımız insanları farklısın diye ayaklandırdılar.arkasından sol-sağ çatışması.yine akıllanmadık.başka alevi meselesi başka ermeni meselesi vs.v.s bu devamda edecek taki heimiz bu gerceği görene kadar.malesef bizimde maşallahımız var.türkiye kürtlerinden başka ezilen yok dünyada,türkiye alevilerinden başka hakları gasbedilen yok
türk komistlerine rusyada bile rastlanamaz,türk faşistlerinede batıda öyle.kala kala anadoluda fazla sesi cıkmayan ama uyandırlması öfkelendirilmesi gereken bir kısım türk daha vardı.islami duyarlılık kullanarak
bunlarında öfkesi kabartılmalıydı.ama önceden bunları yapanlar birilerini kışkırtıpta yapardı.şimdiki farkı ise yıllardır oynanan oyunların meyveleri olan kendi halkını ve halkının inancını öcü gören bir tuzu kurular gürühu.guruh diyorum bunlar maaşlı ve emekli olmadan yerlerinden edilemeyecek kadarda koltuklarına yapişık menfaatlarınıda elden bırakmayan.bulundukları dairelerde mümkünse farklı hiçbir düşünce yapısına geçit vermeyen insanlar.bunlar korumalı villalarda halktan uzak yaşarlar ve bunların çocukları hep özel ve yüksek mektepler bitirir ve saltanatları devam ederler.bunların çocukları ne doğuda askerdirler nede askerde şehit olurlar.o yüzden bir avuç gruhtur ama ipler ellerindedir.en en önemli kozlar yargıdır.2 üniversiteler.3 sü ise kısmen ordudur.malesef.bu üçlü ellerinde iken onlara hükümetler de siyasette bir şey yapamaz.ama en ufak bir sinyal alınınca bunlar cığırtkanları aracılığle aman ülke elden gidiyor.aman dinciler gericiler ülkeyi mafvedecek bağırırlar ve halkımızın coğuda bunlar gibi düşünürler malesef.ve bunların arkadaşları kafadarları türkiyeden sıradan ve halktan insanlar olamaz elbette.bunlar uluslar arası takılırlar beynelminel arkadaşlara sahiptırler.oralarda bilmem ne kolejinde arkadaşı parlementerdir,bilmemne üniversitesinden arkadaşı yargıctır benzer durumlar hep.elbette batıdaki meslektaşlarıda arkadaşlarıda türkiyedeki bu saltanatın ama aslında türkiye için bu rezaletin sürmesi için el birliğiyle çalışırlar.dikkat edin türkiyenin huzuruna yönelik türkiyenin faydasına yönelik bir mevzu hep sürüncemede kalır ama suyu bulandıracak bişi ise hemen neticelendirilir.başörtüsüne takılansevinen kardeşlerimde şunu bilsinlerki:siz bunlarla oyalanır iken onlar
keyiflerinden için için gülüyor ve iiiiyi bir malzeme bulduklarına seviniyorlar.eğer siz bunu bir karar bağlayıp meseleyi halledin inan rahatsız olacaklardır. ve ya yeniden ısıtacaklardır yada başka mesele çıkaracaklardır.
elindeki değerler tek tek alınmadan kendini bititrmeden silkin ve kendine gel.
zaten çok şeyi aldılar.bunları sende bende biliyoruz.kalanlarıda veripte hangi özelliğinle övüneceksin bilmiyorumki?daha çok yazacak şeyler vardı ama şimdili bunlar yeter hoşça ve selametle kalın.
Türkiye'ye Atatürk cezası
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), "Atatürk’e hakaret" gerekçesiyle hapis cezasına çarptırılan Yılmaz Odabaşı ile Niyazi Koçak’ın Atütürk’ü değil, Kemalist ideolojiyi hedef aldıklarını belirterek Türkiye’yi toplam 8 bin 450 euro tazminat ödemeye mahkum etti.
Strazburg’da faaliyet gösteren AİHM, "Atatürk’e hakaret" gerekçesiyle 1998 yılında bir yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Yılmaz Odabaşı ile aynı suçtan para cezası verilen Niyazi Koçak’ın şikayetleri üzerine açılan davayı sonuçlandırdı.
Mahkeme, karar verirken Atatürk’ün çağdaş Türkiye için "sembolik" bir şahsiyet olduğunu gözardı edemediğini belirtti ancak Odabaşı’nın derlediği ve Koçak tarafından yayınlanan "Düş ve Yaşam" kitabındaki makalelerde "Doğrudan Atatürk’ün hedef alınmadığını, hedefin Kemalist ideoloji"nin olduğunu kaydetti.
Türk mahkemelerinin Odabaşı ve Koçak’ın ifade özgürlüğüne müdahale etmeleri için yeterli neden bulunmadığını belirten AİHM, kitapta şiddet veya silahlı direnişin teşvik edilmediğine de dikkat çekti.
AİHM, oybirliğiyle manevi tazminat olarak Odabaşı’na 6 bin, Koçak’a 2 bin 450 euro, mahkeme masrafları içinde de ikisine toplam 2 bin euro ödenmesini hükmetti.
oleeeyyyy, yasaaasinnn. hadi sevinelim. (geri zekalilar!)
AİHM türbana kapısını kapattı
(http://www.kuvayimilliye.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1681)Önce Danıştay’ın türbanlı öğretmene okul kapısını kapatan kararı... Şimdi de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nden iki karar daha...
İkisi de önemli, hatta tarihi nitelikte. Mahkemenin aldığı son kararlar, üniversiteler ve kamu kuruluşlarındaki türban kavgasına belki son vermeyecek; ama en azından mahkemenin kapılarını kapattı. Hem de 17 hákimin oybirliğiyle. Neden mi?
Mahkemedeki Türk yargıç Rıza Türmen’i Strasbourg’dan telefonla aradım ve sordum:
"Hákimler neden türban yasağını özgürlüklerin kısıtlanması diye görmedi?"
Türmen, "Leyla Şahin davası pilot davaydı" dedi. Peki neydi Şahin davası? Leyla Şahin adlı türbanlı öğrenci, 7 yıl önce, özgürlüklerin korunması sözleşmesinin ihlal edildiği gerekçesiyle dava açtı.
10 Kasım 2005’te 17 hákim, oybirliğiyle "Hayır özgürlükler kısıtlanmadı" kararını verdi. Gerekçe, Anayasa Mahkemesi’nin laikliği korumak için aldığı kararlar. Son iki karara gelince... İlki, 60 imam hatip lisesi öğrencisi ve 34 velinin, 2002’de öğrencilere türban takılmasını yasaklayan kararına itirazlarıyla ilgili. Türmen, mahkemenin reddetmesinin nedenini şöyle anlattı:
"İmam hatiplerin ayrı bir statüsü yok. Onlar da Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı. Yasaklar, imam hatipler için de geçerli."
Peki hiç mi istisna yok? Türmen, "Var. Kuran kurslarında başörtüsüne izin veriliyor" diyor.
KURTULMUŞ’U ATAN ÜNİVERSİTE
Mahkeme, türban taktığı için İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden atılan öğretim üyesi Sevgi Kurtulmuş’un başvurusunu da reddetti. Hangi gerekçeye dayandı? Türmen şöyle diyor:
"Şahin davasının yanı sıra bir de Almanya’ya karşı açılan davada alınan bir karar var. Wogt davasında mahkeme, anayasal düzeni korumak için devletin tedbir alabileceği ve devlet memurlarına bazı sınırlamalar getirebileceği kararını aldı. Bu prensip, Sevgi Kurtulmuş davasında da uygulandı."
AİHM’nin kapısı türbana kapandı mı? "Gelirler ama bu tür başvuruların reddedilmesi beklenebilir" dedi Türmen. Ya "türbana özgürlük" için bekleyen 100’e yakın başvuru ne olacak?
Türmen, "Sonucu aynı olur. Reddedilir" dedi.
Peki türbanını okulun kapısında açan ve kimliğine de türbanlı fotoğraf kullanan anaokulu öğretmeninin durumu ne olacak? Türmen yorumdan kaçındı. Konu hassas, yine de pilot davalarda alınan kararlar var. Türmen’in bunlarda ısrarla vurguladığı 4 temel ilkeyi aktarıyorum:
"Türban bir dini semboldür. Anayasal düzeni korumak için devlet sınırlama getirebilir. Türban takmayanların korunması önemlidir. İdari makamların, laiklik ilkesini korumak için aldığı yasaklar anlaşılır."
(http://www.kuvayimilliye.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1681)http://www.kuvayimilliye.net/modules.php?name=News&file=article&sid=1681
router
02-22-2006, 10:21 AM
Türkiye'ye Atatürk cezası
oleeeyyyy, yasaaasinnn. hadi sevinelim. (geri zekalilar!) Bu haber sevincin guzel degil! Cunku Ataturk'un bir "Turk olmadigini, Turk'e hic benzemedigini" soyledigini duyarlarsa, sen de suclu bulunursun. Ataturk bir Turk'tur. Hem de Turk'lerin en buyugu ve en yucesidir. Ataturk'un Lenin ile bir iliskisi olduysa, diger devlet adamlariyla oldugu gibi bir siyaset geregi olmustur.
Ne Mutlu Turkum Diyene!
http://www.ozturkler.com/data/0004/0004.htm
Toplumda boluculuğu yapan: turban takanlar değil, turbanı irtica reklamı gibi gorup karşı cephe alanlardır.
Eğer devlet dairelerinde başı "acık dolaşmak yasak herkes turban takacak" denilirse irtica ama "burada kimse turban takamaz" denilirse laiklik. Şaşarım doğrusu bu sacmalığa. Kacıncı yuzyıldayız halen "kişilerin dini inanclarını" sınırlayan adamlarla uğraşıyoruz. Asıl irticacı; kişilerin inanclarına saygı gostermeyenlerdir.
Seckjin Khan
01-09-2007, 10:09 AM
Toplumda boluculuğu yapan hem türban takanalar "siyasi sembol için takanlar" hemde karşı cephecileridir...
Hanedan
01-09-2007, 10:25 AM
Hayırlı işler...
Scofield
01-09-2007, 10:50 AM
AIHM'in verdigi karara ne sevinmek ne uzulmek lazim. karar gerek Kurt olayi olsun gerek Turban davasi olsun ne olursa olsun AIHM Turkiye'nin de kabul ettigi Turkiye'ye zarar vermekten baska bir ise yaramayan bir kurum. Sadece Avrupa'nin istedigi yolda karar veren kurum. Yunanistandaki Turklerin basvurulari ne oldu? hic boyle bir gelisme duydunuz mu hic? Sizce yunanistandaki Turkler hallerinden cok memnun da; once Yunan mahkemelerine verebiliyorlar mi? Yunan mahkemesi geri cevirince AIHM'e verebiliyorlar mi? AIHM'e veriyorlarsa isleme konuluyor mu?
hayir. Turkiye'nin AIHM'de olmasi demek senin benim anamizin babamizin oglumuzun kardesimizin zorlukla odedigi uc bes kurusluk vergimizin arsa icin basvuru yapan Rum'a gitmesi; hak talep eden boluculere gitmesi, baska birsey degil.
afsharkizi
01-09-2007, 03:09 PM
cok sacma bu ysak ya.. herkes özgürdür .. insanlarin neden karisiyorlar giyimine..
Siyasi sembol için takanlar yüzünden "türban yasaktır" diyemeyiz. Şayet türbana bir karşı cephe alınmasa türban siyasi bir alet veya irticanın da reklamı olmazdı. Türbana koyulan önyargı ve cephe kalkınca bazı hayasızların bu konuda söz hakkıda kalmaz.
benay
01-09-2007, 03:36 PM
Bari türban yasa'nin yaninda seytan'a tapan satanist giyisileri'de yasaklasalar, yanim'dan geçen türbanli gülümsüyor ama karsima gelen satanist'de satasiyor, küçük çocuklari korkutuyorlar, tehlikelidir hepsi !
Scofield
01-09-2007, 03:40 PM
cok sacma bu ysak ya.. herkes özgürdür .. insanlarin neden karisiyorlar giyimine..
karismiyorlar, sadece Devlet Mekaninda... Gunluk yasaminda Turkiye Cumhuriyetinde istedigin gibi yasayabilirsin.
benay[/B]]
Bari türban yasa'nin yaninda seytan'a tapan satanist giyisileri'de yasaklasalar, yanim'dan geçen türbanli gülümsüyor ama karsima gelen satanist'de satasiyor, küçük çocuklari korkutuyorlar, tehlikelidir hepsi !
sacmalamayi biraksaniz artik? Satanist giyimi de Devlet Mekaninda yasak. Guncel yasaminda ne giyersen giy.
Turkiye guncel yasamdaki giyim kusama karismiyor. Sadece Devlet Mekaninda "Ataturk'un biraktigi" gibi korunuyor.
Satanizm inancları gereği insanoğluna zarar veren bir inanctır ve boyle bir inanc bir kere sapkınlıktır. Satan gordugunuz yerde polisi arayın.
Eğer bireyin dini devlet daireleri dahil heryerde türbanı sart koşuyorsa devlet dairelerinde türban yasağı olmamalıdır. Devlet kurumu vatandasa hizmet ile mükelleftir ve vatandas dini gereği türbanını cıkaramıyorsa zorluk cıkarmanın ve karsı cıkmanın bir manası yoktur. Yanısıra inanc gereği degilde zevk gereği giyilen kıyafetlerde sınırlama getirilmesi doğaldır.
"Devlet ve din birbirinden ayrıdır" ibaresinden "devlet dairelerine turbanlılar giremez" manasını cıkaranlara sasarım dogrusu.
Aybike
01-09-2007, 04:39 PM
avrupa itiraz ettiyse vardır bir halt...
Demir Kağan
01-10-2007, 03:07 AM
Yav mubarekler bir gosterseniz su satanist giyimi nasil oluyormus? Ben de ogrensem hani.. Cahil kaldim bu konuda. :lol:
Mirzabek
01-10-2007, 03:11 AM
Selam arkadashlar.
Buraya chok nadir giriyom niye chok guzel konular oldugu ichin.
Valla 34 sayfayi okuyuncaya kadar canim chikti arkadashlar.
Yasak deyince aklima ilk olarak ozlugunden uzaklashma geliyor. Eger onceden gelen ve senin ozlugun oldugu bir sheyi yasakliyorsan -1 puan demektir.
bazi cevaplari chok begendim gerchekten chok mantikli Mesela Burcigun.
ve bazilari yasak olsun diyorlar.
Kendi fikrimi shoyle izah edecem en son cevaba gore chok iyi geldi.
karismiyorlar, sadece Devlet Mekaninda... Gunluk yasaminda Turkiye Cumhuriyetinde istedigin gibi yasayabilirsin.
Kardeshim. Ilk olarak gunluk yasham deyince aklina ne geliyor? Bunu bi achiklarmisin. Gerchekten berak ediyorum.
Turkiye guncel yasamdaki giyim kusama karismiyor. Sadece Devlet Mekaninda "Ataturk'un biraktigi" gibi korunuyor.
Arti olarak M.K.Ataturk biraktigi gibi deyince ne birakti onu da achiklarmisin?
Gerekirse Ataturk zamaninda bayanlarin hepsini bashi ortuluydu. Kurtulush savash olsun bashka savash meydanlari olsun butun Aysheler, Fatmalar v.s hepsi bashi ortulu bayanlardir. Sonradan gelenlere hich taviz vermek yoktur.
Avrupalilar niye ishgal etmek istediler, niye pis yunanlilar, sherevsiz ermeniler ve soysuz inglizler niye soykirim yaptilar. Gerekirse onlara genede boyun egiyoruz. Onlar hich taviz vermiyoruz ve onlar bize bir shey gosteriyorsa onlara uymamiz lazimMISH. chok sachma
Kardeshim sana bir az misal getiriyim dunyadan ge gozun achilsin.
Bak Israilde Yahudiler. Kendi dinine ve ozune olar hersheyi yapiyorlar kim ne dese desin umrunda degil onlarin ve dunyayi ona gore kendilerini kabullendirdiler. Ister ishte olsun ishter gunluk hayatta.
Yaponlar. istedigi tarzda giyinirler ve kimse ses chikarmaz onlarda bashkalarina gore normlari yoktur. Bashkalirin onlara normlari vardir. Yani biz boyleyiz kebul etseniz etmeseniz bize ne.
Yine bir suru ornekler var.
Salisen, bir shey konushtugun zaman ilk once tarihi oku, biraz incele sonra bir shey yaz.
Gunluk sachma sapan gazeteden etkilenen bur suru KOYUN vardir Turkiyede. Lutfen arkadashlar kendi deger verdiginiz sheylere tukurmeyin sonra yalamak chok aci olur.
Saygilar
Yav mubarekler bir gosterseniz su satanist giyimi nasil oluyormus? Ben de ogrensem hani.. Cahil kaldim bu konuda. :lol:
Tip meselesi Demir Kağan :)
Demir Kağan
01-10-2007, 03:21 AM
Mesela sunlar satanist giysileri midir?
http://www.cockrockdisco.com/jpegs/black%20metal%20basement.jpg
http://www.boingboing.net/images/bm5.jpg
http://www.corgol.com/metalcorgol/fotos/dark_funeral/dark_funeral.jpg
http://www.antenna.nu/enslaved/enslaved.jpg
Scofield
01-10-2007, 03:28 AM
Mesela sunlar satanist giysileri midir?
http://www.cockrockdisco.com/jpegs/black%20metal%20basement.jpg
http://www.boingboing.net/images/bm5.jpg
http://www.corgol.com/metalcorgol/fotos/dark_funeral/dark_funeral.jpg
http://www.antenna.nu/enslaved/enslaved.jpg
satanist degil bunlar gotik wannabe :D
Oyle gorunuyorlar ama her makyaj yapanada satan diyemeyiz. Zaten bu adamlar gizliliğe cok onem veriyorlar.
Demir Kağan
01-10-2007, 04:05 AM
satanist degil bunlar gotik wannabe :D
Iddiaya girelim mi? :lol:
Enslaved ve Dark Funeral isimli iki pure black metal grubu. Hatta Dark Funeral'in bir albumu var "Teach Children to Worship Satan" diye. :lol:
Scofield
01-10-2007, 04:16 AM
Iddiaya girelim mi? :lol:
Enslaved ve Dark Funeral isimli iki pure black metal grubu. Hatta Dark Funeral'in bir albumu var "Teach Children to Worship Satan" diye. :lol:
wayyyy.... :lol: bizim foruma davet etsene :D
Demir Kağan
01-10-2007, 04:55 AM
Kazma kurekle kovalarlar olm adamlari. :lol:
benay
01-10-2007, 06:39 AM
Birde su var, bazi kisiler, kendilerini korumak için örtünüyorlar, din'den degil, hani dicek adam "su kiz Islamist, onu tavlayamayiz", ama satanism'de bir din degil mi ? Sadece seytan'i kurtarici olarak görüyorlar, din devlet'ten ayri ise mesela okullar'da satanist giyisiler'de yasaklanmali, canavarlar'dan çekinilir, rahat olamaz ki insanlar !
Scofield
01-10-2007, 06:41 AM
satanizm din degil. birtakim insanlarin ozenmesi bence. seytana inanmak kadar sacma birsey gormedim.
din olarak bilinen seytana inanma olayi bu ermenistandaki kurtler, yezidilerin ki. ama onlar satanist gibi giyinmiyorlar :) ehehehe
benay
01-10-2007, 07:38 AM
Satanistler Seytan'i dinlerler Müslümanlar ise Allah'i, iki din'de semboller var'dir türban ve satanist semboller yasaklanmali öyle ise...
yavuz
01-10-2007, 07:40 AM
Kalksın diyen 47 kişiye, ben de ne yazık ki; "yazıklar olsun" diyorum...
"Mukaddes Türk kadını"n başındaki örtüye uzanacak eli kırmaktan başka çözüm yolu görmüyorum...
Demir Kağan
01-10-2007, 08:12 AM
"Mukaddes Türk kadını"n başındaki örtüye uzanacak eli kırmaktan başka çözüm yolu görmüyorum...
yavuzcuuum, hirs burumus senin gozlerini, kalksin diyen 47 kisinin elini niye kiriyorsun densiz? Yasagi onaylamadiklarini soyluyorlar. Allah bilir sen kalkmasin sikkini isaretledin. :lol:
Okumak ile anlamak arasındaki farkı bir kez daha okudum BUGÜN :rolleyes:
benay
01-10-2007, 08:21 AM
Bu konu aslinda çok zor, türbanli kadinlar zaten özgürlükleri kisitli, birde böyle bir özgürlügü ellerinden almak haksizlik olur, türbanli kadinlar'dan korkulmaz, genelde masum insanlar'dir ama satanism her yerde yasaklanmali, bir haber'e göre en çok Fransa'da varmis Avrupa'da, okullum'da 5-6 satanist ile karsilasdim simdillik, pislik hepsi !
Onların ağzı kan kokuyordur be.
Şeytan bizim düşmanımızdır emre rağmen itaatsizlik yapmış ve kendisini bizden üstün görmüşdür. Satanistlerin tamamı düşmanları olan şeytanın kölesidir, ona baş eğmişlerdir, Allah'ın onlara verdiği yüce "insan" kişiliğine rağmen Şeytan'a yenilmişlerdir. "Ben düşmanıma itaat etmem itaat edenlerde benim düşmanımdır." (Düşmanımın dostu düşmanımdır) Bu sebeple Satan gördüğüm yerde Allah ne verirse... Bizim buralarda onlardan hiç görmedim ama avrupada falan olsam...:D
Afrasiyab
01-10-2007, 09:03 AM
Atila İlhan ile yapılan roportajdan bir kısım
Ondan sonra oldu. Örtü meselesi de böyle. Atatürk hayattaydı çok iyi hatırlıyorum ben ilkokulu bitirip Anadolu'ya gitmiştim Kaymakam olan babamın tayini çıktığı için. Orada sokaklarda çarşaflı kadınlar vardı, beni görünce arkalarını dönüp duvara, yere çömelirlerdi. Ben İzmir'den gelmiş çok Alafranga yetişmiş bir çocuktum. Ama Mustafa Kemal Paşa sağdı. Benim babam orada kaymakamdı. Hiçbir tedbir almıyordu, hiçbirşey söylemiyordu.Mustafa Kemal Paşa inkılabını laiklik üzerine kurmadı, anti-emperyalizm üzerine kurdu.
01-11-2007, 12:36 AM
zaten bu chok konushan adamlar laiklikten ne anliyorki...
Scofield
01-11-2007, 01:08 AM
yavuzcuuum, hirs burumus senin gozlerini, kalksin diyen 47 kisinin elini niye kiriyorsun densiz? Yasagi onaylamadiklarini soyluyorlar. Allah bilir sen kalkmasin sikkini isaretledin. :lol:
hahahahahaha hahahahahahaha hahahahahahahaha hahaahahahahahaha hahahahahaha hahahahahahaha hahahahahahahaha hahaahahahahahaha hahahahahaha hahahahahahaha hahahahahahahaha hahaahahahahahaha hahahahahaha hahahahahahaha hahahahahahahaha hahaahahahahahaha hahahahahaha hahahahahahaha hahahahahahahaha hahaahahahahahaha hahahahahaha hahahahahahaha hahahahahahahaha hahaahahahahahaha hahahahahaha hahahahahahaha hahahahahahahaha hahaahahahahahaha hahahahahaha hahahahahahaha hahahahahahahaha hahaahahahahahaha hahahahahaha hahahahahahaha hahahahahahahaha hahaahahahahahaha hahahahahaha hahahahahahaha hahahahahahahaha hahaahahahahahaha
:lol:
Demir Kağan
01-11-2007, 02:47 AM
zaten bu chok konushan adamlar laiklikten ne anliyorki...
Degerli hocam,
Size gore laiklik nedir? Laiklik yerine seriat devleti olmali midir yoksa baska bir sistem kurulabilir mi?
--------
Okumak ile anlamak arasındaki farkı bir kez daha okudum BUGÜN :rolleyes:
-------
hahahahahaha hahahahahahaha hahahahahahahaha hahaahahahahahaha hahahahahaha hahahahahahaha hahahahahahahaha hahaahahahahahaha hahahahahaha hahahahahahaha hahahahahahahaha hahaahahahahahaha hahahahahaha hahahahahahaha hahahahahahahaha hahaahahahahahaha hahahahahaha hahahahahahaha hahahahahahahaha hahaahahahahahaha hahahahahaha hahahahahahaha hahahahahahahaha hahaahahahahahaha hahahahahaha hahahahahahaha hahahahahahahaha hahaahahahahahaha hahahahahaha hahahahahahaha hahahahahahahaha hahaahahahahahaha hahahahahaha hahahahahahaha hahahahahahahaha hahaahahahahahaha hahahahahaha hahahahahahaha hahahahahahahaha hahaahahahahahaha
:lol:
------------------------------
Arkadaşlar Yavuz arkadaşımız belli ki yanlış anlamış bu kadar yüklenmek pek yakışık kalmıyor.
Mirzabek
01-11-2007, 06:06 AM
Demirciim selam.
Cevabim Shoyle. Benim Turkiyede okudugum ve arashtirdigim konulardan birisi.
Shoyle Laiklik kelimesini zaten M.Kemal Ataturk cumhurbashkan olmadan kendine kabullendirdi. Yani Laiklik demek K.Ataturk tabiriyle dini veya siyaseti dinden uzaklashtirarak cagdash va bilimsel bir devlet yapmaktir. Yani shoyle anlama geliyor Kurandan va hadisten uzak dayali bir devlet olushturma. Yani insanlara yeni bir sistem gostermek istedi K.Ataturk. Hangi yolu sechti LAIKLIK diye atandi bu yol.
Kurandan Hadisten kendisini uzak tutarak sosyal yasham hayatina eshitlik, mahkeme usulu, devlet yonetimi vs. getirdi. Insanlar bunu hemen kabullendiler chunki o denem Osmanli imparatorluk kendi dushushunun arafesinde idi ve insanlar o tarihte yenilige ach idiler. Boylece K.Ataturk bu vaziyetten faydalanarak demiyimde etkinelerek durumu duzeltmeye chalishti. Bundan dolayi butun Osmanli, Islam shairati veya Islam dini ile alakali butun hersheyi kapatti.
Mesela: Medreseleri, Kadilari Sheriat mahkemesi vs. Bir soz ile Hilafe.
Bunlar zamanla kapatildi. Insanlar kendilerine yeni birshey keshf etti. Yeni Turk alifbasi gelecek ichin progres oldu. Zamanla Islam dini kayb olmak uzere idi. Insanlar kendi ozunu kayb ettiler. Yani o zamanki Avrupaya dogru yuruyordu.
Aslinda shoyle bakarsan K.Ataturk gerchekten chok iyi bir shey yapti: Yani devleti yok yerden meydana gene chikardi. Fakat insanlara batil hayati ogretmekle chok bir shey yapmadi. Yani Insan oglu shoyle birisi ogrendimi onu kesinlikle dibine kadar gider, oyar. Islami devletten Dini uzaklashtirmakla insanlari yabani yapmak demektir. Yani ozunu veya neye sahib oldugunu unutur. Unuttugu zamanda boshluga dusher. Boshlukta insan butun hayir olmayan veya insanlara zarar veren ishleri yapar. Oncelikle YALAN her sheyin ustunde olur.
Ikinci soruna gelirsek.
Shariat dedigin zaman senin aklina ne geliyor? Bu sana soru.
Ben ise sana shoyle cevaben. Bir ulke kendi kanunu olushturdugu zaman kime gore veya hangi devletelere gore yapmasi lazimmi yoksa kendi ozunden gelen kanun mu? Bence sen nasil birisi isen oyle kabul etmesi lazim butun dunya. Osmanli devletin Islam siyasetini en guzel orneklerinden birisi. Kendisini bir guclu siyasete sahib oldugunu gosteren bir devlet olmushtu.
En son da choktu o devlet diye sorarsin sana shoyle cevab olur.
Sen guclu ve fedakar ve soylu ve siyaseti guclu devlet idin. Ama bunu kabul etmeyen yani disharida seni istemeyen bir suru gucler oldugu zaman ayakta kalman zordur. Arti olarak devletinde digishik milletler yashiyor. Ishte o zaman kendini ayakta tutabildiysen ne ala.
Buna benzer bir suru devlet bashka devletleri ishgal ederek kendi sistemini oturtmak istediler.
Mesela: Inglizl, POrtekiz, Ispanya, Amerika, Rusya gibi devletler oyle yaptilar. Ve bilmedigimiz dunya standartlarina (standartlar tabiriyle) getirdiler.
Elbise insani hich bir zaman rahatsiz etmemesi lazim. Kucucuk parcha bashini kapattigi kumash insanlari bu kadar yani devlet capinda rahatsiz etmesi demek bu devlet henuz buyuk ishlere hazir degil demektir. Gerekirse tarihte bu hodgamlar ve bedbahtlar bizden ogrenmishtir kulturu ve sosyal hayati.
Bu kadar tatmin etmediyse Kardeshim devam edebilirim
Ben Turkiyeli degilim ama kalbim Turkiyede kaldi
Kisaca boyle kardeshim. az-chok Turkiyede okumak faydasi oldu.
--------
-------
------------------------------
Arkadaşlar Yavuz arkadaşımız belli ki yanlış anlamış bu kadar yüklenmek pek yakışık kalmıyor.
Yavuz'un gergin olduğunu düşündük bu aralar.Belki oda geldiğinde bir smiley ile bağlar olayı :cool:
Dulkadiroglu
01-11-2007, 06:15 AM
Kimse kimseyi kandırmasın...Turban neden yasak "siyasi" simge oldugu icin... peki universitelerde hic etrafınıza baktınız mı her yer buram buram siyaset kokar okul duvarları siyasi afislerle doludur daha da kotusu bu afisler icinde bolucu afisler de vardır...devlet bunlarla ugrasmayıp kızların basındaki ortuyu neden ortadan kaldırmaya calısıyo???
Laiklik vicdan ozgurlugu demektir sen insanın dini inancını bahane gosterip onun okuma hakkını nasıl elinden alırsın???
ustelik Turkiye'de turbanlı turbansız diye bi catısma kutuplasma yok suni problem yaratılıyor...
zamanında bazı serefsizler nasıl dini kullandıysa din dusmanları da turbanı dine saldırmak icin kullanıyor...
is oyle bir boyuta geldi ki sırf bası kapalı diye insanlar cocuklarının mezuniyetine bile katılamıyor!!!!bu nasıl bir zihniyettir!!!
Din ve devlet isleri birbirinden ayrılmıstır bu yuzden devleti temsil edenlerin dini sembol kullanmaması gerek yani ogretmenlerin yoneticilerin...ama halk icin boyle bir zorunluluk yok...
Turkiyede "Haydi Kızlar okula" kampanyaları duzenlenirken,binlerce universite ve lise ogrencisi kızın okuma hakkı elinden alınıyor yazıkkkk bu sorunun cozulmesi gerek!!!
Seckjin Khan
01-11-2007, 07:01 AM
anlatabilene aşk olsun ...
nurhak
01-11-2007, 07:09 AM
Bir ülke düsünün;acan acabildigi kadar her yerini acacak,buna görsellik,estetik,seksapelite gibi bahaneler uydurup karısmayacaksınız...!!!hatta adamın teki tv de bir adamın edep yerini acacak ve bunuda istemeden oldu,sakaydı diye acıklayıp o rezilide yürü ya.. sovmenim sen bizim idolümüzsün diye saksaklayıp,benim evladımı arap ellerine okumaya göndereceksiniz.Vah memleketim vah..saygılarımla
yavuz
01-13-2007, 02:58 AM
Hakkaten ya.. Ben öbür 28(Ben hariç:)) kişinin elini kıracaktım... Hata olmuş, kusura bakmasın kimse. :( :)
Destankutluhan
01-13-2007, 09:23 AM
Ben Hayir Kalkmasin diyorum.
Insan haklari, demokrasi...
Analarimiz da basortusu takiyordu vs
gibi pishkin safsatalarla
TURBAN TURKIYE"NIN KADERI YAPILMAK ISTENIYOR.
Basi kapali bir Turkiye, ufuklari daralmis bir Turkiye demektir.
Olsa olsa doner dolasir yine Arap Collerinde bulur kendini.
Basi ortulu insan da en fazla o kadardir.
Ates olsa dustugu yeri yakar;
Dustugu yerde maalesef Turkiye.
Yani olan bize oluyor.
1980'lerden sonra kiskirtilan bolucu bir harekettir Turban olayi.
Belli derecede basarili da olmustur.
Yeni nesil Ataturk ve Cumhuriyet Dusmani olarak yetistiriyor, kibleleri Tarikatlara donduruluyor. Bizi en zayif yerimizden "Inanclarimizdan" vurmayi basariyorlar.
Bazilariniz hala insan haklari safsatasina inaniyorsunuz.
Turbanmis, Kara Carsafmis.....mis da mis... Insan haklariymis...
PKK kendini vurdura vurdura buyudu, bunlar da ayni yontemle bu hallere geldiler. Bunlarin hepsi eshzamanli , planli bir sekilde turkiyenin basina corap gibi oruldu.
Uyuyun bakalim siz...
yavuz
01-13-2007, 09:29 AM
Dustugu yerde maalesef Turkiye.
Yani olan bize oluyor.
1980'lerden sonra kiskirtilan bolucu bir harekettir Turban olayi.
Belli derecede basarili da olmustur.
Yeni nesil Ataturk ve Cumhuriyet Dusmani olarak yetistiriyor, kibleleri Tarikatlara donduruluyor. Bizi en zayif yerimizden "Inanclarimizdan" vurmayi basariyorlar.
Bazilariniz hala insan haklari safsatasina inaniyorsunuz.
Turbanmis, Kara Carsafmis.....mis da mis... Insan haklariymis...
PKK kendini vurdura vurdura buyudu, bunlar da ayni yontemle bu hallere geldiler. Bunlarin hepsi eshzamanli , planli bir sekilde turkiyenin basina corap gibi oruldu.
Uyuyun bakalim siz...
Başörtüsünü Müslüman bir ülkede yasaklayanlar mı, yoksa hakları tecavüze uğramış olan "yasak kalksın" diyenler mi, bu bahsettiklerine alet oluyorlar?
Afrasiyab
01-13-2007, 09:37 AM
İster yasak kalksın de, ister kalkmasın de ama ne derken terbiyeni takın, haddini bil.
Benimde annemin başı kapalı, bu forumda yazan insanların birkısmınında annesı ninesi kardeşinin başı kapalı olabilir.
Dulkadiroglu
01-13-2007, 09:54 AM
"Basi kapali bir Turkiye, ufuklari daralmis bir Turkiye demektir."
Boyle sacma bir mantık gormedim ya da mantık demelimiyim?Osmanlı Dunyaya hukmederken insanların bası kapalıydı buna ne diyosun?sence geri kalmıslık insanların inanclarıyla mı oluyo?Yahudiler simdi dunayaya hukmediyor ama kılık kıyafetlerinde bir degisiklik yok...
Benim ablam bas ortusu takmıyor ama halamın kızı takıyor ikisi arasında hic bir sogukluk yok...sen hangi boluculukten bahsediyorsun??ve yazı yazarken biraz saygı takın yoksa bidahaki sefere ben de anlıcagın dilden konusurum...ve ben bunları yazdım diye Ataturk ve cumhuriyet dusmanı mı oluyorum??Bırakın artık Ataturk'un adını somurmeyi!!!
Destankutluhan
01-13-2007, 10:01 AM
Başörtüsünü Müslüman bir ülkede yasaklayanlar mı, yoksa hakları tecavüze uğramış olan "yasak kalksın" diyenler mi, bu bahsettiklerine alet oluyorlar?
Yasin kac bilmiyorum, ama bunlari yazdigina gore cok genc olmalisin. 1980 Oncesinde ne bugunku gibi "yasak" diyenler vardi ne de " yasak kalksin" ( genis anlamda) diyenler. Siz hala olaya "Basortusu " diye hedef sasirtanlarin penceresinden bakiyorsunuz. "Turban" o Turban !
Destankutluhan
01-13-2007, 10:04 AM
İster yasak kalksın de, ister kalkmasın de ama ne derken terbiyeni takın, haddini bil.
Benimde annemin başı kapalı, bu forumda yazan insanların birkısmınında annesı ninesi kardeşinin başı kapalı olabilir.
Haddimi hangi konuda bilecegimi bari soyleyin, nedenlerini de yazin ona gore bir degerlendirelim.
Basi kapalilik ve Turban olayini karistirmayin, garip garip laflar ediyorsunuz.
Olaya da hemen annelerimizi , ninelerimizi alet etmeyelim. Gelenekler ayri seylerdir. Turklerde bas ortme olayi tarihten beri gelenek olarak bulunuyor, Turban ise yoktur.
yavuz
01-13-2007, 10:05 AM
Yasin kac bilmiyorum, ama bunlari yazdigina gore cok genc olmalisin. 1980 Oncesinde ne bugunku gibi "yasak" diyenler vardi ne de " yasak kalksin" ( genis anlamda) diyenler. Siz hala olaya "Basortusu " diye hedef sasirtanlarin penceresinden bakiyorsunuz. "Turban" o Turban !
Türban ile başörtüsü arasında ne gibi bir fark var bunu da bir türlü vallahi de billahi de anlayabilmiş değilim. Benim annem başörtüsü takıyor, ya da türban takıyor. Ya da bir başkasının ablası takıyordur. Bu birilerinin gücüne mi gidiyor da yasaklanıyor? Mantıken böyle saçma sapan birşey olamaz. Zaten izah edebilen yoktur. Bir taraftan sürekli demokrasi, eşitlik, hak ve özgürlük diye bağıranlar; öte taraftan nasıl oluyor da bir kişinin giyimine-kuşamına karışabiliyorlar?
yavuz
01-13-2007, 10:09 AM
Haddimi hangi konuda bilecegimi bari soyleyin, nedenlerini de yazin ona gore bir degerlendirelim.
Olaya da hemen annelerimizi , ninelerimizi alet etmeyelim. Gelenekler ayri seylerdir. Turklerde bas ortme olayi tarihten beri gelenek olarak bulunuyor, Turban ise yoktur.
Yani diyorsun ki; kültürel bir simge olunca kabul, ama dini bir öge olunca hayır! Öyle mi? Bunu çoğunluğunu Müslümanların teşkil ettiği bir ülkede söyleyemezsin. Böyle bir hakkın yoktur!
Yaptığın basbayağı Türklük ile İslamiyet'i ayrı yerlerde görmeyi istemektir. Bu da manevi değeri yitirilmeye çalışılan Yüce Türk Milleti'ne karşı bir saldırıdır. Söylediklerinden çıkardığım anlam bunlardır; icraatlerinse yabancı güçlerin ekmeklerine yağ ve bal sürmekten başka birşey değildir.
Destankutluhan
01-13-2007, 10:10 AM
"Basi kapali bir Turkiye, ufuklari daralmis bir Turkiye demektir."
Boyle sacma bir mantık gormedim ya da mantık demelimiyim?Osmanlı Dunyaya hukmederken insanların bası kapalıydı buna ne diyosun?sence geri kalmıslık insanların inanclarıyla mı oluyo?Yahudiler simdi dunayaya hukmediyor ama kılık kıyafetlerinde bir degisiklik yok...
Benim ablam bas ortusu takmıyor ama halamın kızı takıyor ikisi arasında hic bir sogukluk yok...sen hangi boluculukten bahsediyorsun??ve yazı yazarken biraz saygı takın yoksa bidahaki sefere ben de anlıcagın dilden konusurum...ve ben bunları yazdım diye Ataturk ve cumhuriyet dusmanı mı oluyorum??Bırakın artık Ataturk'un adını somurmeyi!!!
Olayi cok basit ve kisisellestirerek ele almayin. Sorun ablaniz ile halanizin kizi arasindaki sorunsallik durumu degildir. Sorun Turkiye Cumhuriyeti'nin birliginin ve dirliginin altina dinamit koyulmasi sorunudur.
Bu arada Marxizm'i yaratanlar da Yahudidir.
Pekcok insanin " carpiliriz" diyecegi pekcok bulusun altina imza atanlar da Turban takiyordu.
Osmanlilar baslarini nasil ortuyorlarmis merak ettim.
yavuz
01-13-2007, 10:16 AM
Olayi cok basit ve kisisellestirerek ele almayin. Sorun ablaniz ile halanizin kizi arasindaki sorunsallik durumu degildir. Sorun Turkiye Cumhuriyeti'nin birliginin ve dirliginin altina dinamit koyulmasi sorunudur.
Çanakkale Savaşı'nı, Kurtuluş Savaşı'nı bu millete kazandıran damarlarındaki asil kan ve savaşma yeteniğinin yanında maneviyatı da değil midir yani? Başörtülü-türbanlı ninelerin mermi taşıyarak kurduğu bu devleti şimdi türban ve başörtüsü nasıl tehdit ediyor olabilir?
Senin görüşünü savunanların da sıkça söylediği "anneleri, nineleri alet etmeyin" sözünün de tarafımca artık modası geçmiş bulunuyor. O annelerin başındaki örtüye el uzatılırken, nasıl onları bu tartışmanın dışına çıkaracağız?
Dulkadiroglu
01-13-2007, 10:20 AM
Bu arada Marxizm'i yaratanlar da Yahudidir.
Pekcok insanin " carpiliriz" diyecegi pekcok bulusun altina imza atanlar da Turban takiyordu.
Osmanlilar baslarini nasil ortuyorlarmis merak ettim.
Tamam olayı genelliyelim sen hayatında kac tane bas ortusu takıp takmamayla ilgili kavga ya da gerginlik gordun insanlar arasında?Eskiden unilerde bas ortusu serbestti o zaman Cumhuriyetin temellerine dinamit mi konuluyodu?simdi diceksin turbanla bas ortusu farklı madem sizi rahatsız eden bu o zaman devlet universitelerdeki tum siyasi simgeleri-afisler duvar yazıları...- yasaklasın siyasi olaya giren ogrencileri bir daha uniye almasın turban takmayı yasaklasın ama bas ortusune izin versin...
"Pekcok insanin " carpiliriz" diyecegi pekcok bulusun altina imza atanlar da Turban takiyordu."Bak ne guzel demissin demek ki neymis bas ortusuyle cag dısı ya da modernligin bir alakası yokmus;) Verdigim Osmanlı ornegi de bununla ilgiliydi...
Destankutluhan
01-13-2007, 10:25 AM
Yani diyorsun ki; kültürel bir simge olunca kabul, ama dini bir öge olunca hayır! Öyle mi? Bunu çoğunluğunu Müslümanların teşkil ettiği bir ülkede söyleyemezsin. Böyle bir hakkın yoktur!
Yaptığın basbayağı Türklük ile İslamiyet'i ayrı yerlerde görmeyi istemektir. Bu da manevi değeri yitirilmeye çalışılan Yüce Türk Milleti'ne karşı bir saldırıdır. Söylediklerinden çıkardığım anlam bunlardır; icraatlerinse yabancı güçlerin ekmeklerine yağ ve bal sürmekten başka birşey değildir.
Bu olayin kokeni siyasidir. Milli Gorusculerin icindeki hainlerin itekledigi, kadinlarimizi on cepheye surdugu bir olaydir. Orgutlenmesi 1976- 1985 arasinda yapilan 1980'lerin basinda universite olaylari seklinde kiskirticilik yapilan siyasi bir mucadeledir. Tipki ayni donemde PKK'nin orgutlendirildigi 1975-1977 toplantisi, ardindan dogu bolgelerindeki orgutlenme ve siyasi cinayetler, okullarda catismalar, nihayetinde 1984'teki saldirinin gerceklestirmesi, basta dogu ilerinde gerceklestirilen kiskirmalar, buyumeler...etki tepki meseleleri..
Yil 1975 ASALA teror orgutunun tesekkulu.1979 Avrupadaki bombalama eylemleri , yil 1983 Orly baskini...........
NE BUYUK TESADUF !
Bugun buyuk capta insanimizin mazlum duruma dusmesi bir avuc hainin yaratmis oldugu bu kiskirtmalarin bir sonucudur. Boyle oldugu bilindiginden bastirilmak istenmis, sert tepki verilmis ve sorun simdi icinden cikilmaz bir hale burunmustur. Kandilirilmis Turk insanin bu gercekleri gorup basindaki SIKMA Turbaninin basina orulmus bir corap oldugunu anlamalidir.
Kimse dine karsi degil. Muslumanlik da Turban takmak degil !
Bu olaylarin Turkluk bilincini zayiflattigi ( kasti olarak yapilan budur) ise gercektir. Turbani geleneksel basortusunun arkasina sigindirip insanlari kandirmaktan ibarettir.
Afrasiyab
01-13-2007, 10:29 AM
senin yazdığın türban falan değil direk başı örtülü yazmışsın
"Basi ortulu insan da en fazla o kadardir."
Başı örtülü insan olarak söylüyorsunki, türbanlı olsada farketmez.
Özür dileyeceğine hala edepsizlik yapıyorsun.
Haddini neden bilmen gerektiğini ve nedenini yazdım, bir daha oku istersen. Anlayamadıysan daha da yapacak birşey yok.
Afrasiyab
01-13-2007, 10:32 AM
birde bu çıktı başımıza türbanı klasik başörtüsü ile karıştırmayın.
Klasik başörtüsü ile girenleri okullara alıyorlarda, türbanlılarımı almıyorlar.
Başlıkdaki soruyu değiştirelim. Okullarda klasik başörtüsü Yasağı Kalksın mı? diye sorarsak, Ona cevabınız evet mi olacak?
Ben söylüyeyim ona cevabınız HAYIR olacak. Klasik başörtüsü lafı sadece laf kalabalığı yapmak için kullanılıyor yani değişen birşey yok.
Destankutluhan
01-13-2007, 10:36 AM
Tamam olayı genelliyelim sen hayatında kac tane bas ortusu takıp takmamayla ilgili kavga ya da gerginlik gordun insanlar arasında?Eskiden unilerde bas ortusu serbestti o zaman Cumhuriyetin temellerine dinamit mi konuluyodu?simdi diceksin turbanla bas ortusu farklı madem sizi rahatsız eden bu o zaman devlet universitelerdeki tum siyasi simgeleri-afisler duvar yazıları...- yasaklasın siyasi olaya giren ogrencileri bir daha uniye almasın turban takmayı yasaklasın ama bas ortusune izin versin...
"Pekcok insanin " carpiliriz" diyecegi pekcok bulusun altina imza atanlar da Turban takiyordu."Bak ne guzel demissin demek ki neymis bas ortusuyle cag dısı ya da modernligin bir alakası yokmus;) Verdigim Osmanlı ornegi de bununla ilgiliydi...
O donemlerde universitelerde bizzat sahit oldugumuz konulardir bahsettigim.
Hersey bir yana.Bakin, bunlar kadinlarimizi MAHVEDIYORLAR ! Bir hafta once havaalanindaydim. Malum Hacilarimiz donuyorlardi. Karsilayanlarin icinde Turbanli kadinlarimiz kizlarimiz da vardi, renkleri solgun, sanki dokunsan dusecek kadar zayif, suzulmus , belli ki evlerinden pek disari cikmiyorlar. Bir kismi ise sagliksiz derecede sisman... yine belli ki evde yemek yapmaktan, kendileri gibi olacak bir sonraki nesili yetistirmeklen mesguller. Gozlerimi kapatip Turkiye'yi dusundum....
Bu bir ihanettir !
Destankutluhan
01-13-2007, 10:40 AM
senin yazdığın türban falan değil direk başı örtülü yazmışsın
"Basi ortulu insan da en fazla o kadardir."
Başı örtülü insan olarak söylüyorsunki, türbanlı olsada farketmez.
Özür dileyeceğine hala edepsizlik yapıyorsun.
Haddini neden bilmen gerektiğini ve nedenini yazdım, bir daha oku istersen. Anlayamadıysan daha da yapacak birşey yok.
Orada basi kapaliligin neye isaret ettigini anlamiyorsaniz ben daha ne diyeyim !
Siz Turbani savunan bir musluman olarak cirkin sekilde konusurken, ben Turbani ihanet etmekle es tutan bir Turk ve Musluman olarak ayni tarzda cevap yazmayi aklimdan bile gecirmiyorum. Arada bir fark olsun !
yavuz
01-13-2007, 10:41 AM
Hersey bir yana.Bakin, bunlar kadinlarimizi MAHVEDIYORLAR ! Bir hafta once havaalanindaydim. Malum Hacilarimiz donuyorlardi. Karsilayanlarin icinde Turbanli kadinlarimiz kizlarimiz da vardi, renkleri solgun, sanki dokunsan dusecek kadar zayif, suzulmus , belli ki evlerinden pek disari cikmiyorlar. Bir kismi ise sagliksiz derecede sisman... yine belli ki evde yemek yapmaktan, kendileri gibi olacak bir sonraki nesili yetistirmeklen mesguller. Gozlerimi kapatip Turkiye'yi dusundum....
Bu bir ihanettir !
Çok acayip bir insansın... Söylediklerinde ise gerçeklik payı hiç yok! Evinin kadını olmayı suçluyorsun. (Şimdi sözü değiştirip, öyle demek istemedim diyeceksin, ama öyle demek istiyorsun)
OSMANLI 600 yıl, senin düşündüğün gelecek Türkiye'si gibiydi ve tüm ihtişamıyla dünyaya hakim olduğu günler oldu!
Afrasiyab
01-13-2007, 10:44 AM
Bu bir ihanettir !
:lol: :lol: :lol:
Bu ne büyük bir çelişki. İnsanların zayıf ve kilolu olması başörtüsüyle mi alakalı?
Hacılarımız dönerken karşılayan hiç mi başı açık kadın kız yoktu? Onlara dıkkat etmedin heralde. Ya da dışarıya çıktıgında kafanı kaldırıp sağa sola bak başı açıkta şişman ve zayıf kadınlar göreceksin. Bu insanların başını örtmesiyle alakası yok yani.
Lütfen biraz mantıklı ol.
Birde zayıf ve süzülmüş olanların nedenini dışarıya çıkmamak olarak belirlemişsiniz, yani şok üstüne şok yaşıyorum. Mesaj atmadan önce biraz düşünseniz veya biraz siz dışarıya çıksanız iyi olacak kanaatindeyim.
Afrasiyab
01-13-2007, 10:48 AM
Orada basi kapaliligin neye isaret ettigini anlamiyorsaniz ben daha ne diyeyim !
Siz Turbani savunan bir musluman olarak cirkin sekilde konusurken, ben Turbani ihanet etmekle es tutan bir Turk ve Musluman olarak ayni tarzda cevap yazmayi aklimdan bile gecirmiyorum. Arada bir fark olsun !
kim çirkin konuştu? Sen hakaret ediyorsun burada başı kapalı olan insanlara, daha ne çirkinlik yapacaksın. Hala daha özür dilemeyip laf atıyorsun sağa sola.
Ayrıca sen kendine Türk ve Müslüman derken, bize niye sadece müslüman diyorsun? Kimin Türk olup olmadıgına sen mi karar veriyorsun?
Destankutluhan
01-13-2007, 10:50 AM
Çok acayip bir insansın... Söylediklerinde ise gerçeklik payı hiç yok! Evinin kadını olmayı suçluyorsun. (Şimdi sözü değiştirip, öyle demek istemedim diyeceksin, ama öyle demek istiyorsun)
OSMANLI 600 yıl, senin düşündüğün gelecek Türkiye'si gibiydi ve tüm ihtişamıyla dünyaya hakim olduğu günler oldu!
Yavuz,
Benim soylemek istedigimi neden anlamiyorsun ?
Benim sozlerimde ozur dilenecek ne var ?
Bu ulkede kac milyon kadin var ?
"Evinin kadini olmak"tan anladigin nedir?
Bir de OSmanli tarihine baslamayalim simdi. O tarihte onemli bir sayfadir, sahip cikmamiz gereken, ders almamiz gereken cok seyi vardir. Osmanli ile Turbani esitlemek de nereden cikti simdi !
yavuz
01-13-2007, 10:54 AM
Osmanli ile Turbani esitlemek de nereden cikti simdi !
Osmanlı kadını türban takıyordu... ve o Osmanlı türbanlı kadınlarıyla dünyaya hakim oldu, en ileri teknolojiyi geliştirdi! Yani, türbanla çağdaşlığın bir alakası yokmuş değil mi?
Destankutluhan
01-13-2007, 10:55 AM
kim çirkin konuştu? Sen hakaret ediyorsun burada başı kapalı olan insanlara, daha ne çirkinlik yapacaksın. Hala daha özür dilemeyip laf atıyorsun sağa sola.
Ayrıca sen kendine Türk ve Müslüman derken, bize niye sadece müslüman diyorsun? Kimin Türk olup olmadıgına sen mi karar veriyorsun?
Peki. Burada ozur dileyecegim bir husus oldugunu kabul ediyorum. Soyle demem lazimdi : Siz Turbani savunan Turk ve Musluman olarak... ben de Turbani ihanet goren Turk ve Musluman olarak..... " olmaliydi.
Cirkinlik yapiyorsun demissiniz, nerede yapmisim, hangi sozde ve siz nasil algiladiniz?
Bir daha tekrarliyorum. Konu basit bir Turban konusu degildir. Konu senin ve benim bu konuda catismamizi saglayanlarla olan sorundur.
Destankutluhan
01-13-2007, 10:56 AM
Osmanlı kadını türban takıyordu... ve o Osmanlı türbanlı kadınlarıyla dünyaya hakim oldu, en ileri teknolojiyi geliştirdi! Yani, türbanla çağdaşlığın bir alakası yokmuş değil mi?
Vallahi ne diyecegimi sasiriyorum ! :)))
Scofield
01-13-2007, 10:57 AM
sade guzel teyzelerimiz:
http://www.bedenimveben.org/images/yasli_kadinlar.jpg
http://www.istanbul.edu.tr/iuha/images/news/2006/05/17/YasliMezunlarFoto.jpg
politik teyzelerimiz:
http://news.bbc.co.uk/olmedia/330000/images/_334288_kavakci.jpg
http://www.alligator.org/pt2/images/news/060330muslim.jpg
araplasmis teyzeler:
http://newsimg.bbc.co.uk/media/images/41277000/jpg/_41277837_poll2_ap_203.jpg
http://newsimg.bbc.co.uk/media/images/41380000/jpg/_41380375_shopping_mall_getty203x300.jpg
http://www.middle-east-online.com/pictures/big/_15509_saudi-women-18-1-2006.jpg
yavuz
01-13-2007, 10:57 AM
Peki. Burada ozur dileyecegim bir husus oldugunu kabul ediyorum. Soyle demem lazimdi : Siz Turbani savunan Turk ve Musluman olarak... ben de Turbani ihanet goren Turk ve Musluman olarak..... " olmaliydi.
Cirkinlik yapiyorsun demissiniz, nerede yapmisim, hangi sozde ve siz nasil algiladiniz?
Bir daha tekrarliyorum. Konu basit bir Turban konusu degildir. Konu senin ve benim bu konuda catismamizi saglayanlarla olan sorundur.
O çatışmayı sağlayanlar, durduk yerde türban diye bir sorun olduğunu ortaya atanlar değiller mi?
yavuz
01-13-2007, 11:00 AM
araplasmis teyzeler:
http://newsimg.bbc.co.uk/media/images/41277000/jpg/_41277837_poll2_ap_203.jpg
http://newsimg.bbc.co.uk/media/images/41380000/jpg/_41380375_shopping_mall_getty203x300.jpg
http://www.middle-east-online.com/pictures/big/_15509_saudi-women-18-1-2006.jpg
Onlar zaten Arap :lool:
Afrasiyab
01-13-2007, 11:02 AM
"Basi kapali bir Turkiye, ufuklari daralmis bir Turkiye demektir.
Basi ortulu insan da en fazla o kadardir. "
Sen şimdi burada özür dilenecek birşey görmüyormusun? Görmüyorsan diyecek birşeyim yok. Kusura bakma artık,demekki sorun bende.
Ayrıca yukarıda yazdım ama yorum yapmadınız, klasik başörtüsünü karıştırmayın diyip duruyorsunuzya,
Başlıkdaki soruyu değiştirirsek. Okullarda klasik başörtüsü Yasağı Kalksın mı? diye sorarsak, Ona cevabınız evet mi olacak?
Afrasiyab
01-13-2007, 11:03 AM
sade guzel teyzelerimiz:
politik teyzelerimiz:
[/IMG]
sade güzel teyzelerimiz ile politik teyzelerimiz arasında tip ve karakter farkından başka dış gorunus olarak ne gibi bir fark var acaba?
yavuz
01-13-2007, 11:05 AM
AL MADEM...
Çağdaş Müslüman-Türk kızı:
http://img57.imageshack.us/img57/8616/18web7fh.jpg
Batılı Müslüman-Türk kızı:
http://www.milliyet.com.tr/2002/01/24/resim/extra.jpg
Destankutluhan
01-13-2007, 11:05 AM
O çatışmayı sağlayanlar, durduk yerde türban diye bir sorun olduğunu ortaya atanlar değiller mi?
Daha once attigim iletiyi tekrarliyorum :
Bu olayin kokeni siyasidir. Milli Gorusculerin icindeki hainlerin itekledigi, kadinlarimizi on cepheye surdugu bir olaydir. Orgutlenmesi 1976- 1985 arasinda yapilan 1980'lerin basinda universite olaylari seklinde kiskirticilik yapilan siyasi bir mucadeledir. Tipki ayni donemde PKK'nin orgutlendirildigi 1975-1977 toplantisi, ardindan dogu bolgelerindeki orgutlenme ve siyasi cinayetler, okullarda catismalar, nihayetinde 1984'teki saldirinin gerceklestirmesi, basta dogu ilerinde gerceklestirilen kiskirmalar, buyumeler...etki tepki meseleleri..
Yil 1975 ASALA teror orgutunun tesekkulu.1979 Avrupadaki bombalama eylemleri , yil 1983 Orly baskini...........
NE BUYUK TESADUF !
Bugun buyuk capta insanimizin mazlum duruma dusmesi bir avuc hainin yaratmis oldugu bu kiskirtmalarin bir sonucudur. Boyle oldugu bilindiginden bastirilmak istenmis, sert tepki verilmis ve sorun simdi icinden cikilmaz bir hale burunmustur. Kandilirilmis Turk insanin bu gercekleri gorup basindaki SIKMA Turbaninin basina orulmus bir corap oldugunu anlamalidir.
Kimse dine karsi degil. Muslumanlik da Turban takmak degil !
Bu olaylarin Turkluk bilincini zayiflattigi ( kasti olarak yapilan budur) ise gercektir. Turbani geleneksel basortusunun arkasina sigindirip insanlari kandirmaktan ibarettir.
Afrasiyab
01-13-2007, 11:08 AM
Mehmet Akif geliyor aklıma...
Medeniyet dediğin açmaksa bedeni,
Desene hayvan senden daha medeni
yavuz
01-13-2007, 11:09 AM
Bu saçma ikilemeyi artık rafa kaldır! Öyle birşey yok... Geleneksel başörtüsüymüş, türbanmış, tülbentmiş, yazmaymış; hepsi aynı bunların. Hepsi de Müslüman-Türk kızına çok güzel yakışırlar. Kökeniyse hiç şüphesiz İslam'dır. ve senin söylediklerin de Müslümanlık bilincini zayıflatmaya yöneliktir.
Destankutluhan
01-13-2007, 11:25 AM
"Basi kapali bir Turkiye, ufuklari daralmis bir Turkiye demektir.
Basi ortulu insan da en fazla o kadardir. "
Sen şimdi burada özür dilenecek birşey görmüyormusun? Görmüyorsan diyecek birşeyim yok. Kusura bakma artık,demekki sorun bende.
Ayrıca yukarıda yazdım ama yorum yapmadınız, klasik başörtüsünü karıştırmayın diyip duruyorsunuzya,
Başlıkdaki soruyu değiştirirsek. Okullarda klasik başörtüsü Yasağı Kalksın mı? diye sorarsak, Ona cevabınız evet mi olacak?
Hayir, ozur dilenecek en ufak bir nokta gormuyorum.
Basiniza o Turbani taktiginiz anda, sinirlarinizi cizmissiniz demektir. Benim icin "Beynimin sinirlari Turbanim kadardir" demektir o.
Klasik Basortusu sorusuna gelince; Her kurumun belirli kurallari vardir. Devletin de oyle. Bu kurallar icerisinde Devlet kurumlari da tarafsiz olmak durumundadir.
Buralardaki kilik kiyafet yonetmelikleri herkes icin gecerlidir. Turbanli, Turbansiz, Musluman ya da baska dine mensup insanlar icin de bu gecerlidir. Yani istediginizi takma, giyime ozgurlugune sahip degilsiniz, degiller, degiliz.
Bu konuda mutabakat saglamamiz da imkansiz.
Toplumun basina sarilan bu corap maalesef genis kesimlerce gorulmemis, konu bir dini inanc meselesi haline sokularak toplumda yarismaya gidilmistir. Ne yapilmasi gerekiyor;
1. TC Cumhuriyeti, adini degistirmeden T.C (Islam) Cumhuriyeti yaparsiniz,
sorunu kokten halledersiniz. Herkese de zorla Turban taktirirsiniz. Baska
ulkelerde ornekleri mevcut.
2. Devletin herkes icin gecerli olan kurallarina uyar ve geregini yaparsiniz. Yani
devlet kurum ve kuruluslarinda calisirken veya okurken onun kurallarina
uyarsiniz. Oralarda Turban takmazsiniz. Ozel hayatinizda takiniz, ne yapalim
artik.
3. Turban takmak isteyenlere ozel okullarda ( Lise cagindan itibaren) izin
verirsiniz, onlar da orada ogrenimlerini gorurler. Calisma hayatinda da ozel
sirketlerde vb, okullarda calisirlar. Buralarin denetimi, tarikat okullarina
donusmemesi gibi riskleri de devlet onlemeye calisir.
Isi tatliya boyle baglayabilme sansi belki olur.
yavuz
01-13-2007, 11:30 AM
Basiniza o Turbani taktiginiz anda, sinirlarinizi cizmissiniz demektir. Benim icin "Beynimin sinirlari Turbanim kadardir" demektir o.
Klasik Basortusu sorusuna gelince; Her kurumun belirli kurallari vardir. Devletin de oyle. Bu kurallar icerisinde Devlet kurumlari da tarafsiz olmak durumundadir.
Buralardaki kilik kiyafet yonetmelikleri herkes icin gecerlidir. Turbanli, Turbansiz, Musluman ya da baska dine mensup insanlar icin de bu gecerlidir. Yani istediginizi takma, giyime ozgurlugune sahip degilsiniz, degiller, degiliz.
Toplumun basina sarilan bu corap maalesef genis kesimlerce gorulmemis, konu bir dini inanc meselesi haline sokularak toplumda yarismaya gidilmistir. Ne yapilmasi gerekiyor;
1. TC Cumhuriyeti, adini degistirmeden T.C (Islam) Cumhuriyeti yaparsiniz,
sorunu kokten halledersiniz. Herkese de zorla Turban taktirirsiniz. Baska
ulkelerde ornekleri mevcut.
2. Devletin herkes icin gecerli olan kurallarina uyar ve geregini yaparsiniz. Yani
devlet kurum ve kuruluslarinda calisirken veya okurken onun kurallarina
uyarsiniz. Oralarda Turban takmazsiniz. Ozel hayatinizda takiniz, ne yapalim
artik.
3. Turban takmak isteyenlere ozel okullarda ( Lise cagindan itibaren) izin
verirsiniz, onlar da orada ogrenimlerini gorurler. Calisma hayatinda da ozel
sirketlerde vb, okullarda calisirlar. Buralarin denetimi, tarikat okullarina
donusmemesi gibi riskleri de devlet onlemeye calisir.
Isi tatliya boyle baglayabilme sansi belki olur.
Halisinasyon bunlar Destankutluhan... Olmayanı varmış gibi yansıtmaya çalışıyorsun. Ne senin dediğin gibi düzenleri isteyen var; zorla türban takılması gibi... Ne de senin gördüğün manzara öyle. Zorla türban taktırmak ne kadar saçma ve özgürlük kısıtlayan bir hareketse, zorla türbanı çıkartmak da öyledir. Bunu anlamamak için aptal olmak gerekli. ...ve sen de gayet bilgili, kendi görüşlerini savunabilen bir insansın. İstersen anlarsın.
Afrasiyab
01-13-2007, 11:35 AM
Bu kadar yazı yazmışsın ama benim sordugum soruya bir cevap yok burada.
Ama ben yinede cevap veriyim, HAYIR bu konuda mutabıkız. Devletın bır kuralı varsa hangi dinden olursa olsun, ne olursa olsun bu kurala uymak zorundadır. O yasa, kural değişene kadar.
Yanlız siz sürekli masumane bir şekilde klasik, geleneksek başörtüsünü karıştırmayın diyorsunuz ya.
Soruyu değiştirsek diyorum, Universitelerde Klasik, geleneksel başörtüsüne izin verilsin mi desek? cevabınız ne olacak?
Eğer cevabınız hayırsa, ikidebir klasik başörtüsüne kimsenin birşey dediği yok söyleminden vazgeçiniz.
Destankutluhan
01-13-2007, 11:38 AM
Mehmet Akif geliyor aklıma...
Medeniyet dediğin açmaksa bedeni,
Desene hayvan senden daha medeni
"Turban takmamak" ile "bedeni acmak" arasindaki farki bilmeyecek kadar da olamazsiniz ! M.Akif'ten yaptiginiz ornekleme beni rencide etmiyor ama maalesef sizin basina turban takmayanlari hayasiz ve ... gormek yonunde bir icbakisiniz oldugunu sergiliyor.
Siz hala olayi basit bir Turban olayi goruyorsunuz, ne diyeyim Allah Milletimize zeval vermesin, kardesi kardese kirdirmasin !
Destankutluhan
01-13-2007, 11:40 AM
Bu kadar yazı yazmışsın ama benim sordugum soruya bir cevap yok burada.
Ama ben yinede cevap veriyim, HAYIR bu konuda mutabıkız. Devletın bır kuralı varsa hangi dinden olursa olsun, ne olursa olsun bu kurala uymak zorundadır. O yasa, kural değişene kadar.
Yanlız siz sürekli masumane bir şekilde klasik, geleneksek başörtüsünü karıştırmayın diyorsunuz ya.
Soruyu değiştirsek diyorum, Universitelerde Klasik, geleneksel başörtüsüne izin verilsin mi desek? cevabınız ne olacak?
Eğer cevabınız hayırsa, ikidebir klasik başörtüsüne kimsenin birşey dediği yok söyleminden vazgeçiniz.
"HAYIR" diye cevap verdim, nedenlerini de yazdim. Cunku herkesin bir "gelenekseli" olabilir.
Benim ifade ettigim devlet kurum ve kuruluslari disinda "kimsenin bir sey dedigi yok" seklindedir.
Afrasiyab
01-13-2007, 11:44 AM
"Turban takmamak" ile "bedeni acmak" arasindaki farki bilmeyecek kadar da olamazsiniz ! M.Akif'ten yaptiginiz ornekleme beni rencide etmiyor ama maalesef sizin basina turban takmayanlari hayasiz ve ... gormek yonunde bir icbakisiniz oldugunu sergiliyor.
Siz hala olayi basit bir Turban olayi goruyorsunuz, ne diyeyim Allah Milletimize zeval vermesin, kardesi kardese kirdirmasin !
Hayır, o laf sizin "Basi kapali bir Turkiye, ufuklari daralmis bir Turkiye demektir." sözünüze cevabendi. Bunu gayet iyi anladınız aslında, ama nedense kaç mesajdır hiçbirşeyi anlamamazlıktan geliyorsunuz yada SAF ayağına yatmaya çalışıyorsunuz.
Benim ne demek istediğimi gayet güzel anladınız. Ailemde hem başalı kapalı, hem başı açık kadınlar var. Birini diğerinden üstün tutmam. Yada sizinki gibi birinin ufku kapalı, diğerininki geniş diye 2 ye ayırmam.
Türban takmak veya takmamak birinin hayasız olup olmadıgını göstermez. Sizin türbandan anladıgınız malesef bunlar işte.
Afrasiyab
01-13-2007, 11:49 AM
"HAYIR" diye cevap verdim, nedenlerini de yazdim. Cunku herkesin bir "gelenekseli" olabilir.
Benim ifade ettigim devlet kurum ve kuruluslari disinda "kimsenin bir sey dedigi yok" seklindedir.
güzel "Klasik Basortusu sorusuna gelince;" burayı görmemişim, cevabıda almış oldum. cevap hayır ;)
Destankutluhan
01-13-2007, 12:23 PM
Bu saçma ikilemeyi artık rafa kaldır! Öyle birşey yok... Geleneksel başörtüsüymüş, türbanmış, tülbentmiş, yazmaymış; hepsi aynı bunların. Hepsi de Müslüman-Türk kızına çok güzel yakışırlar. Kökeniyse hiç şüphesiz İslam'dır. ve senin söylediklerin de Müslümanlık bilincini zayıflatmaya yöneliktir.
Yavuz,
Basortme konusu Turklerde Islamiyetten once de vardi. Basortme Islamiyetten once Araplarda da vardi. Kanaatimce basin ortulmesi dini inanclarin degil cografi sartlarin bir sonucudur. Islamiyetten onceki Turk giyim kusamlarinda da basortme vardir. Hatta sarmaya gore kadinlarin sosyal statuleri; evli mi , bekar mi oldugu bile belli olurmus. Dini incalarin bunu daha da derinlestirdigini/ bulusturdugunu soylemen daha mantikli olur.
Burada soylenmeye calisilan Turban'nin siyasi bir kimlik mucadelesi olarak yaratildigi ve catismalarla bugunlere kadar getirildigi gercegidir.
Bugun buna gonulden inanan, yani siyasi bir mucadele olarak gormeyenler olabilir ancak bu "Turban"nin ozunde sakli olan gercegi gormemezlikten gelmemizi getirmemelidir. Yapilan yanlis budur.
yavuz
01-13-2007, 12:25 PM
Burada soylenmeye calisilan Turban'nin siyasi bir kimlik mucadelesi olarak yaratildigi ve catismalarla bugunlere kadar getirildigi gercegidir.
Bugun buna gonulden inanan, yani siyasi bir mucadele olarak gormeyenler olabilir ancak bu "Turban"nin ozunde sakli olan gercegi gormemezlikten gelmemizi getirmemelidir. Yapilan yanlis budur.
Bu sorunu çözmek için türban-başörtüsü yasaklanmalı mı peki? Yasak kaldırılsa sorun çözülmüş, olmaz mı?
Destankutluhan
01-13-2007, 12:33 PM
Halisinasyon bunlar Destankutluhan... Olmayanı varmış gibi yansıtmaya çalışıyorsun. Ne senin dediğin gibi düzenleri isteyen var; zorla türban takılması gibi... Ne de senin gördüğün manzara öyle. Zorla türban taktırmak ne kadar saçma ve özgürlük kısıtlayan bir hareketse, zorla türbanı çıkartmak da öyledir. Bunu anlamamak için aptal olmak gerekli. ...ve sen de gayet bilgili, kendi görüşlerini savunabilen bir insansın. İstersen anlarsın.
Sorun da burada; yuzbinlerce insanimiz sizin soyledikleriniz gibi dusunuyor. Ben Turkiye bir Iran olur demiyorum ( yaptirmayiz da zaten) ama yine de bir ornektir.
Bugun oyle olmamasinin tek nedeni "Turban" altinda donen dolaplari goren insanlarimizin olmasidir. Bugun yapilmak istenen pasif Ilimli Turkiye ( islam) Cumhuriyeti yaratmaktir. Ve onlar kadinlarin onemini cok iyi biliyorlar. Cunku onlar bir sonraki nesli etkileyecek en buyuk guctur.
Turkiye Cumhuriyetini ve ulusumuzu zayif duisurmek icin baslatilan bu kavgayi onlemek, Turk Ulusunun inanc acisindan da bolunmesini engellemek icin verilecek taviz veya varilacak mutabakat ise devlet disindaki kurum ve kuruluslarda, ozel hayatta insanlarin kendi arzularina gore giyinmesine
( asiriliklar da bir sorun tabii) karismamaktir.
Destankutluhan
01-13-2007, 12:39 PM
Bu sorunu çözmek için türban-başörtüsü yasaklanmalı mı peki? Yasak kaldırılsa sorun çözülmüş, olmaz mı?
Turkiye'de her dinden, inanctan insan var.
Devlet ayrimcilik yapamayacagina gore, cunku olumlu bir ayrimcilik da soz konusu degil, herkes icin benzeri ozgurlugun serbest olmasi gerekmeyecek mi ?
Olsun ! diyebilirsin. O zaman da neler olabilecegini, nasil gelisebilecegini gormek durumundasin. Kadinlar onu takiyor da erkekler de Fes takamaz mi ? Ya da ne bileyim baska seyler....
Sorun basitce cozulebilseydi veya o kadar kolay olsaydi keske...
yavuz
01-13-2007, 12:42 PM
Bizim köyde fes takanlar var hala ;) :cool:
teginalp
01-13-2007, 12:55 PM
Kimse kimseyi kandırmasın...Turban neden yasak "siyasi" simge oldugu icin... peki universitelerde hic etrafınıza baktınız mı her yer buram buram siyaset kokar okul duvarları siyasi afislerle doludur daha da kotusu bu afisler icinde bolucu afisler de vardır...devlet bunlarla ugrasmayıp kızların basındaki ortuyu neden ortadan kaldırmaya calısıyo???
Laiklik vicdan ozgurlugu demektir sen insanın dini inancını bahane gosterip onun okuma hakkını nasıl elinden alırsın???
ustelik Turkiye'de turbanlı turbansız diye bi catısma kutuplasma yok suni problem yaratılıyor...
zamanında bazı serefsizler nasıl dini kullandıysa din dusmanları da turbanı dine saldırmak icin kullanıyor...
is oyle bir boyuta geldi ki sırf bası kapalı diye insanlar cocuklarının mezuniyetine bile katılamıyor!!!!bu nasıl bir zihniyettir!!!
Din ve devlet isleri birbirinden ayrılmıstır bu yuzden devleti temsil edenlerin dini sembol kullanmaması gerek yani ogretmenlerin yoneticilerin...ama halk icin boyle bir zorunluluk yok...
Turkiyede "Haydi Kızlar okula" kampanyaları duzenlenirken,binlerce universite ve lise ogrencisi kızın okuma hakkı elinden alınıyor yazıkkkk bu sorunun cozulmesi gerek!!!
Hakikaten yahu, olayı bu pencereden hiç seyretmemiştim bir çoğumuz gibi.
Her yerde siyasi bir görüşün üye kayıt masalarının bulunduğu, üye olmayı reddedenlerin veya diğer grubu eleştirmeye kalktığında satırlarla kovalandığın bir ortamda sırf siyasi simge olduğu için türban yasaklanıyor mantığı gargaları bile güldürecek kadar komik bir mazeret.
Bazıları, islamı hatırlatacak herhangi bir simge gördüğümüz zaman kırmızı görmüş boğalar gibi oluyoruz diyemiyor da o düşüncelerine kılıf arıyor anlaşılan.
Bu başlığı daha önceden de incelemiştim şüphesiz. Fakat bu gün sanki ilk defa görüyormuş gibi tekrar baştan okudum. Daha doğrusu okumaya çalıştım. ilk 8-10 sayfayı okuduktan sonra başım döndü.
Konuyla ve yazılanlarla ilgili söyleyebilecek yığınla şey vardı. Ama hepsini bir araya getirip yazsan bile kim sonuna kadar okuyacak, okuyanlardan kaçı anlayıp yorum getirecek diye vaz geçtim.
Burada başta Yavuz kardeşim olmak üzere kimseye gönderme yapmıyorum ona göre anlaşıla. Zaten Dylan da konuyu öylesine incelemiş olmalı ki teşekkür vermiş. Ya da ben düştüm o hataya.
Kolay değil o kadar sayfayı okuyup tarihi bir gezi dejavusu ile gidip gidip gelmek. Gidiş-gelişlerin birinde baktım, bilgisayar da gitmiş, gelememiş. Yani loguot olmuş. Yeniden giriş yapıp kaldığım yerden devam etmek istedim, sonra tembel öğrenciler gibi son sayfalara atlayıp konuyu kapattım.
Hatırladıklarımdan en çok rahatsız olduğumu kısaca yazayım. Tam .. kaç sene olduğunu hatırlayamadım 1986 yılında Dünya Bankasının kredi olarak verdiği paraları hovardaca harcamak için ingiltereey gitmiştik. Gideli de 3-4 ay olmuş, memleket burab buram burnumuzda tütüyor. Tozunu toprağını çamurunu bile özlemişiz. Bir arkadaş başka bie şehire mi gitti, başka bir şehirden paket kağıdı olarak mı geldi, elimize 4 sayfa hürriyet gazetesi geçti. Bayram çocukları gibi sevindik, hurra diye hep beraber üzerine atladık, sonra aman zarar vermeyelim diye ortaya açtık, etrafında topluca dönerek okumaya başladık. Hiç unutmuyorum, ortadaki iki sayfası spor ve reklem için harcanmış (memleketten küçüçük de olsa bir haber bekleyen bizler için öyle) Ön ve arka sayfası da sadece baş ötrüsüne ayrılmış. O zamanlar türban daha moda olmadığı için şimdi türbancılara söylenen laflar o zaman baş örtüsü takanlara söylenirdi. Bakmayın şimdi "baş örtüsüne bişey demeyiz, biz türbana karşıyız" masallarına.
Yani birileri bazı hassas noktaları tespit edip gerekli rolleri yazıyor, bazıları da gönüllü olarak oynuyor. Aynı oyun ısıtılıp ısıtılıp sahneleniyor ufak tefek değişikliklerle.
Son söz: Siyasi islam diye bir kavram olmaz. Ancak islamı kişisel ve siyasi çıkarları için kullanan insanlar vardır. Bir düşünceyi kendi çıkarı için kullanan insanın o düşünceye saygısı olmadığı da malumunuzdur.
Ancak, hiç kimsenin elinde bir ölçü aleti yoktur ki hanımların kafasına doğrulttuğunuzda bu siyasi olarak takıyor, çıkarıla veya bu inandığı için takıyor kalabilir diye sonucu yazsın. Kaldı ki birisi ben siyasi sembol olarak takıyorum diye bağırsa bile hiç kimsenin onu çıkar demeye veya çıkarmadan şuralara giremezsin demeye hakkı yoktur.
Destankutluhan
01-13-2007, 01:02 PM
Hayır, o laf sizin "Basi kapali bir Turkiye, ufuklari daralmis bir Turkiye demektir." sözünüze cevabendi. Bunu gayet iyi anladınız aslında, ama nedense kaç mesajdır hiçbirşeyi anlamamazlıktan geliyorsunuz yada SAF ayağına yatmaya çalışıyorsunuz.
Benim ne demek istediğimi gayet güzel anladınız. Ailemde hem başalı kapalı, hem başı açık kadınlar var. Birini diğerinden üstün tutmam. Yada sizinki gibi birinin ufku kapalı, diğerininki geniş diye 2 ye ayırmam.
Türban takmak veya takmamak birinin hayasız olup olmadıgını göstermez. Sizin türbandan anladıgınız malesef bunlar işte.
Siz onu orada ne amcla kullanidiginizi benden iyi biliyorsunuzdur. Yorumumda bir yanlis yok. Gecelim.
Kadinlarimizin basina Turban gecirenler gelecegimizi o sekilde insaa etmeye calisiyorlar. Bunu sen, ben, hepimiz goruyoruz. Isin daha vahimi cogu tarikatlarin agina cekiliyor...
Siz ailenizi ornek veriyorsunuz, istemedigim halde soylemek zorunda kaliyorum. Benim de Annem 5 vakit namaz kilar, basortusu de takar. Neredeyse 80 yasindadir, Allah uzun omurler versin. Yillar oncek Turban yuruyusleri, kavgalari cok kizismisken bunlarin bu milleti zayif dusurmeye calistigi yonundeki sozleri hala kulaklarimdadir. Turk Milletinin sirtina saplanan hancerdir bu, onu da insallah Turkluk suuruyla asacagiz.
Dulkadiroglu
01-13-2007, 01:06 PM
Bu bir ihanettir !
Benim kız arkadasım bas ortusu takıyo ama inan bana hic de senin anlattıgın gibi degil(:
Alkol komasına girmis, esrar cekmis her turlu bataga batmıs bas ortusu takmayanlarla geri kalanları nasıl bir tutamazsan senin dediklerinle geri kalan bas ortululeri de bir tutamazsın...olaya bu kadar onyargılı yaklasma...hem universitelerden bas ortulu kızları kov evde oturmalarına neden ol hem de laf soyle...adalet bu herhalde...
Destankutluhan
01-13-2007, 01:16 PM
Benim kız arkadasım bas ortusu takıyo ama inan bana hic de senin anlattıgın gibi degil(:
Alkol komasına girmis, esrar cekmis her turlu bataga batmıs bas ortusu takmayanlarla geri kalanları nasıl bir tutamazsan senin dediklerinle geri kalan bas ortululeri de bir tutamazsın...olaya bu kadar onyargılı yaklasma...hem universitelerden bas ortulu kızları kov evde oturmalarına neden ol hem de laf soyle...adalet bu herhalde...
Benim onlari savundugumu nereden cikarttin. Elbette farkli olanlar vardir. Benim orada gorduklerim gercekten de uzdu beni. Fotograflarini cekmeyi de ayip saydim kendime.
Bataga batmis kizlar, uyusturucu kizlar/insanlarimiz da elbette buyuk bir sorundur. Neden hemen en asiri orneklemeye gidiyorsunuz ki ? Kim ister toplumun bu sekilde tarumar olmasini. Bir tuttugumu nereden cikardin. Onlarin oyle olmasini onlemek icin devlet ne gerekirse yapmak zorundadir mutlaka.
Universitelerde okuma konusundaki goruslerimi daha once yadigim icin tekrarlamiyorum. Okulu birakacak kadar Turbanina sahip cikmasi da bir tercihtir sonunda.
yavuz
01-13-2007, 01:22 PM
Burada başta Yavuz kardeşim olmak üzere kimseye gönderme yapmıyorum ona göre anlaşıla.
Abi niye başta Yavuz yahu? Kendimi bir garip hissettim... Farklı şeyler mi düşünüyoruz sanki? ;)
asya1917
01-13-2007, 01:22 PM
Bu konu : emperyalizmin uyguladığı siyasetin bir uzantısı..
Türban İslamı değil radikal islamı simgeleyen bir siyasi araç..Neden islamı demiyorum çünkü bunun tarihi geçmişinde türbanın aslında bizim kültürümüzde yeri yok islamiyeti kabul etmiş toplumlar onu kendi yaşam biçimlerine uyarladılar herşeyiyle almadılar...Türban meselesi Türkiyenin yakın tarihin de çıkmıştır(Osmanlının İslam unsurlu politikalarını hariç tutuyorum orda halifelik gibi bir durum söz konusuydu ama bu topraklarda yaşayan özelliklede anadolu halkı herşeye rağmen kendi kültürünü ve başörtüsünü örflerine göre devam ettirmiştir.)Yakın geçmişimizde özelliklede sovyetler blokunun varlığı emperyalistleri bu bölgede bir araç olarak radikal islamı kullanmak zorunda bırakmıştır...Bu süreçle birlikte Türkiyede de radikal islam güdümlü bir yolda gelişmeye başlamıştır.Sonra değişen atmosfer radikal islamın önüne set vurma yönünde çark etmiştir..ve tabiki orta doğu politikaları bu süreci kendi çelişkileri içersinde keskinleştirmiştir...
Bugün radikal İslam (halk tabanında)özünü antiemperyalist bir çizgiye oturtmuş ve kendine yeni bir ses katmıştır..
Ve tüm Emperyalist zihniyet şimdi İslamın simgesi türbana yasak koyacak,yasak koyanlara destek olacaktır..AİHM,şunusu bunusu ..adlarının ne olduğu önemli değil önemli olan ne amaca hizmet ettikleridir...Bugün Türbana yasak koymak,savaşlarının bir parçasıdır...Ve bizim ülkemiz gibi stratejik bir konumda: İslam dünyasıyla hristiyan dünyanın arasında köprü olan coğrafik özelliğiyle olan, bu ülkede de en ağır şekilde saldırlacaktır türbana ve tıpki ülkemin tarım politikalarını,işçisine vereceği zammı bile belirleyenler okullarınada kimler nasıl girecek bunları belirleyecektir.
Bir alıntı yazısı eklemek istiyorum..
''Hüsnü Mahalli'nin "Büyük Ortadoğu Projesi" konferansında.
ABD'nin 70'lerde komünizme karşı radikal İslamı kullandığını, bugünse taktik değiştirip ılımlı İslama yöneldiğini anlatmış ve şöyle demişti:
"Şimdi muhaliflerine davetiye çıkarıyor, 'İktidar mı istiyorsun, al sana iktidar... Bırak cihadı, ben de seni destekleyeyim' diyor."
O konuşmada, yakında Hamas, Cihad, Hizbullah, Müslüman Kardeşler'e iktidar kapılarının açılacağını söylemişti Mahalli...
Haziranda Hizbullah, Lübnan'daki seçimden zaferle çıktı.
Kasımda Mısır'daki seçime Müslüman Kardeşler damga vurdu.
Ve nihayet ocakta Filistin'de Hamas iktidar oldu.
Hamas'lı Meşal'i uçakla Şam'dan Ankara'ya getirmek de Mahalli'ye
yavuz
01-13-2007, 01:27 PM
Siz onu orada ne amcla kullanidiginizi benden iyi biliyorsunuzdur. Yorumumda bir yanlis yok. Gecelim.
Kadinlarimizin basina Turban gecirenler gelecegimizi o sekilde insaa etmeye calisiyorlar. Bunu sen, ben, hepimiz goruyoruz. Isin daha vahimi cogu tarikatlarin agina cekiliyor...
Tarikat yol demektir. Bunca yolsuzluğun olduğu bir ülkede, insanları yola sokabilmek için çalışanlar insanlara karşı önyargısız olmamız gerekli! Tarikatları bizler öcü gibi algılarsak, onların zamanla öcü olması kaçınılmaz olur. İpi koparanın bir tarikatı olur ve bunca zamanlık önyargımız sayesinde öyle olmaya başladı... Bektaşilik, Mevlevilik de tarikattır; Nakşibendilik de Kadirilik de... Bunlardan bir tanesinin insaniyet namına bir tane bile yanlışı var mıdır? Tarikat kelimesinden kastınız belki bunlar değildi, ama tarikat bunlardır. "İşin daha vahimi çoğu yoldan sapmış veya hiç yola girmemiş tarikatların ağına çekiliyor..." deseydiniz daha iyi, daha doğru ve daha anlamlı olurdu..