View Full Version : Anayurt Marşı Video Klibi...
Ahde Vefa
01-04-2006, 08:35 AM
Anayurt Marşı video klibi...
Söz : M. Sabir Karger
Söyleyen : Hasan Sağındık
Dosya özellikleri
Boyut : 27.13 Mb
Tür : Mpeg
Özbek, Türkmen, Uygur, Tatar, Azer bir boydur,
Karakalpak, Kırgız, Kazak; hepsi bir soydur.
Özbekistan, Türkmenistan...diye kurmuşlar
Anayurdum Türkistanı bölüp koymuşlar.
İnanmayın, aldanmayın ey Türk yiğitler
Kırk asırlık tarihe sahip olan Türkler.
Türkistan, Kafkasistan ey güzel yurdumuz
Sana kurban olalım ey anayurdumuz.
M. Sabir Karger
Klipten görüntüler.
http://kontrteror.sitemynet.com/mynet_resimlerim/uvs051231-003.jpghttp://kontrteror.sitemynet.com/mynet_resimlerim/uvs051231-005.jpg
http://kontrteror.sitemynet.com/mynet_resimlerim/uvs051231-006.jpghttp://kontrteror.sitemynet.com/mynet_resimlerim/uvs051231-010.jpg
Klibi indirmek icin TIKLAYIN! (http://s54.yousendit.com/d.aspx?id=3KPVB53ZR3Z5C3VQG3R5J549IC)
Ne mutlu Türküm diyene:D
Colpan
01-04-2006, 10:53 AM
Kedi olalı bir fare tutmuşsunuz. sağ olun.
Seckjin Khan
01-04-2006, 01:38 PM
Bakalım nesı birşeymiş...
Ben çok kopuğum Orta Asya'ya...takip felan etmedim hiç ne yazarlar çizerler.
Seckjin Khan
01-04-2006, 02:20 PM
Videoyu izledim
Rock ve undergrand olsaydı çok güzel olurdu:D neyse birşey soracağım videoda Attila resmi geçiyo hep aklımda soramıyorum Moğollar Türk mü?
Ahde Vefa
01-05-2006, 01:28 AM
Videoyu izledim
Rock ve undergrand olsaydı çok güzel olurdu:D neyse birşey soracağım videoda Attila resmi geçiyo hep aklımda soramıyorum Moğollar Türk mü?
Hayir, Mogollar Mogoldur:)
kurshad
01-05-2006, 03:43 AM
Zeki Velidi Togan "Umumi Turk Tarihine Giris" adli eserinde Mogollarla Turklerin ortak tarihinin tahmin ettigimizden cok daha onemli olldugunu anlatir. Turklesen Mogol kabilelerine ve Mogollasan Turk Kabilelerine ornekler verir. Tarih dilimi icinde, ozellikle 8-13 yuzyillar arasinda, turklerin ve mogollarin birbirlerine karismasindan bahseder. Sonuc olarak mogol unsuru anilmadan Turk tarihinden bahsedilmeyecegini gosterir.
Seckjin Khan
01-05-2006, 06:32 AM
Ben Moğolların moğol olduğunu bilirim ama sanki Türk ve Moğol uygarlığı hep birlikte anılır bu videoda olduğu gibi...
ilginç yani
Kaptan-i Derya
01-05-2006, 07:43 AM
Videoyu izledim
Rock ve undergrand olsaydı çok güzel olurdu:D neyse birşey soracağım videoda Attila resmi geçiyo hep aklımda soramıyorum Moğollar Türk mü? Attila ile mogollarin arasindaki alaka ne? ;) Attilla bir Türk'tü. Mogollara Cenghiz khan zamanlarindan önce mogollara Türkler arasinda "otuz tatar" falan denirmis, böyle Turk boylari falan varmis "on oghuz" vs vs.
Seckjin Khan
01-05-2006, 09:15 AM
Wallaha karıştırdım iyice Attila Moğol değilmiydi Cenghz khan türkmüydü :D
Attila ne zaman yaşamıştı Osmanlılarla Moğollar savaştığında moğollar ın başında kim vardı vs..?
Dk 4-5 soru sorabiliyormuşum hehe
TRT'de Moğollarla ilgili diziyi seyretmiş olan var mı? Şamanların yürüyüşü tıpkı mehter yürüyüşü gibi "iki ileri-bir geri" idi.
Seckjin Khan
01-05-2006, 03:02 PM
evet izliyorum o dziyi,güzel ya o dizi eğlenceli öğretici bizim gelenekler Orta Asya'da her uygarlıkta varmış...
imkanı olan varsa seyretsin
Cenghz Khan baş rollerde ;)
yasarkann
11-25-2006, 07:38 PM
guzel bir klibe benziyor bizde indirelim
sakarya
11-26-2006, 03:49 AM
hayır mogollar turk degildir uzun yillar once komsuyduk sadece o kadar
gitar0224
11-26-2006, 02:51 PM
Teşekkür ederim. Güzel bir çalışma yapılmış.
Boztorgai
11-26-2006, 04:36 PM
Zeki Velidi Togan "Umumi Turk Tarihine Giris" adli eserinde Mogollarla Turklerin ortak tarihinin tahmin ettigimizden cok daha onemli olldugunu anlatir. Turklesen Mogol kabilelerine ve Mogollasan Turk Kabilelerine ornekler verir. Tarih dilimi icinde, ozellikle 8-13 yuzyillar arasinda, turklerin ve mogollarin birbirlerine karismasindan bahseder. Sonuc olarak mogol unsuru anilmadan Turk tarihinden bahsedilmeyecegini gosterir.
Sagol abi parmaklarina saglik.. ;)
Saygi'lar, Boztorgai
Boztorgai
11-26-2006, 04:46 PM
Wallaha karıştırdım iyice Attila Moğol değilmiydi Cenghz khan türkmüydü :D
Attila ne zaman yaşamıştı Osmanlılarla Moğollar savaştığında moğollar ın başında kim vardı vs..?
Dk 4-5 soru sorabiliyormuşum hehe
Attila: Hun-Türk'üydu yasadigi yil: 434 AD ( M.S ) – 453 AD ( M.S )
Cengiz Han: Türk'tur fakat Türk-Mogol Han'i olarak secilir ve kabul edilir
Mogollar: Kurshad abimin'de anlatti gibi, Ve Mogollar Türklere en yakin kisilerdir ( Akrabadirlar )
Osmanli ile Mogollar arasindaki savas: ne Attila'nin nede Cengiz Han'nin bu savasla alakalari yok. Osmanli ile Cengiz Han'nin Torunlarin'dan Hülegü Han ve oglu Abaka Han savasmislardir bu savas sonucu onlarin soyuda Müslüman olmuslardir. Ve Timur Lenk ile Yildirim Beyazid'ta savasdilar bunada Osmanli ile Mogollar savasi diyorlar.
Anliyacan ne Attila ne Cengiz Han ikisininde bu savaslarla ilgisi yok'tur. ;)
Saygi'lar, Boztorgai
Boztorgai
11-26-2006, 04:51 PM
TRT'de Moğollarla ilgili diziyi seyretmiş olan var mı? Şamanların yürüyüşü tıpkı mehter yürüyüşü gibi "iki ileri-bir geri" idi.
O Dizi'yi bende izliyorum hemde 3. kez cok gozel bir Dizi'dir, Ve Cengiz Han'nin gercek hayatini anlatan ilk ve tek Dizi-Film'dir.
Sakin kacirmayin TRT 1 her Pazar gunu aksam ustu.
Saygi'lar, Boztorgai
Boztorgai
11-26-2006, 04:58 PM
evet izliyorum o dziyi,güzel ya o dizi eğlenceli öğretici bizim gelenekler Orta Asya'da her uygarlıkta varmış...
imkanı olan varsa seyretsin
Cenghz Khan baş rollerde ;)
o Dizi'yi izledine cok sevindim DyLaN ;)
ireliyen bölum'lerde bak Cengiz Han'nin yanina Uygur-Türkleri gelicek ve onun'la bir olucaklar ve daha sonra'ki bölum'lerde de Cengiz Han bügun'ku Iran'a girdiginde de Orda ona Hanefi-Sunnu Müslüman'lar gelip ondan yardim istiyecekler ve o Uygur-Türklerinden birinide Harezmshahlari öldür'tucek ama o ani hic unutmuyorum o Uygur-Türk'ün bagirmasi ( bende Müslümanim ) diye..
Ve Harezmshahlarin o tüm halkin beynini yikamasi Cengiz Han gelicek boyle boyle yapicak diye soyledikleri yalanlar bügun'e kadar geldi.
Halbuki Cengiz Han hic oyle biri degil.
IZLEYIN.. VE CENGIZ HAN'I DAHA IYI TANIYIN. ;)
Saygi'lar, Boztorgai
Altai_Han
11-27-2006, 02:44 AM
Kuzen benden önce davranmisin.
Bravo sana tüm ailecek senle gurur duyuyoruz.
Altai abin arkanda. ;)
Boztorgai
11-27-2006, 06:28 AM
Kuzen benden önce davranmisin.
Bravo sana tüm ailecek senle gurur duyuyoruz.
Altai abin arkanda. ;)
Sagol Altai Abicim Benim.. :cool:
Ben'de Sizin Gibi Bir Ailem Oldugu Icin Gurur Duyuyorum Sizler'le..
Saygi'lar, Boztorgai
Altai_Han
11-28-2006, 03:55 AM
Sagol Altai Abicim Benim.. :cool:
Ben'de Sizin Gibi Bir Ailem Oldugu Icin Gurur Duyuyorum Sizler'le..
Saygi'lar, Boztorgai
Bizlerde seninle gurur duyuyoruz. ;)
Boztorgai
11-28-2006, 10:35 AM
Bizlerde seninle gurur duyuyoruz. ;)
Sagolun Abi..
Saygi'lar, Boztorgai
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.