PDA

View Full Version : Kus Gribi

Ahmet
01-05-2006, 01:58 PM
Ya arkadaslar, ben dogrumu duydum???

Ikkinci cocukta mi vefat etmis bu kus gribinden???

Su alttaki haberi HABERTÜRK'ten aldim. Kuş gribine karşı bunları yapmak zorundamisız

Akdağ, daha önce Milliyet'e yaptığı açıklamada, 10 maddelik şu reçeteyi önermişti:
1- Çarşıdan, pazardan canlı tavuk veya hindi almayın.
2- Kesiminden market rafına kadarki zincirin her aşamasında denetimden geçen markalı kanatlı hayvan ürünlerini tercih edin.
3- Tavuk, hindi, benzeri kanatlı hayvan ürünlerini 70 - 80 derecede pişirerek yiyin, içlerinin iyi piştiğinden emin olun. Kanatlı hayvan etleri ve yumurtaları (70 derecede 5 dakika) iyice pişirildikten sonra tüketilmelidir.
4- Yumurtaları yıkadıktan sonra pişirin.
5- Çiğ tavuk, hindi veya benzeri çiğ ürünlere çıplak elle dokunduysanız, ellerinizi mutlaka sabunlayın.
6- Çiğ kanatlı hayvanlara çocukların dokunmasını önleyin.
7- Ev hayvanlarınız varsa çocukların dokunmasına engel olun.
8- Kanatlı hayvan çiftliklerinde çalışıyorsanız, hayvanlara çıplak elle temas etmeyin.
9- Kanatlı hayvan çiftliklerinde çalışıyorsanız normal grip aşısı olun.
10- Kendiniz veya yakınlarınızla ilgili kuşku taşıyorsanız en yakın sağlık kuruluşuna başvurun.
Bunun yanı sıra hasta veya ölmüş hayvanlarla temastan kaçınılması, kanatlı hayvanların salya, burun akıntısı, boğaz akıntısı, dışkısıyla kirlenen yüzeylere temas edilmemesi, ölen kanatlı hayvanların yakılarak veya derin çukurlara gömülüp üzerlerine sönmemiş kireç dökülerek gömülmesi gerektiği kaydedildi.

R.Azimov
01-05-2006, 02:05 PM
Ya arkadaslar, ben dogrumu duydum???

Ikkinci cocukta mi vefat etmis bu kus gribinden???

Su alttaki haberi HABERTÜRK'ten aldim. Kuş gribine karşı bunları yapmak zorundamisız

Akdağ, daha önce Milliyet'e yaptığı açıklamada, 10 maddelik şu reçeteyi önermişti:
1- Çarşıdan, pazardan canlı tavuk veya hindi almayın.
2- Kesiminden market rafına kadarki zincirin her aşamasında denetimden geçen markalı kanatlı hayvan ürünlerini tercih edin.
3- Tavuk, hindi, benzeri kanatlı hayvan ürünlerini 70 - 80 derecede pişirerek yiyin, içlerinin iyi piştiğinden emin olun. Kanatlı hayvan etleri ve yumurtaları (70 derecede 5 dakika) iyice pişirildikten sonra tüketilmelidir.
4- Yumurtaları yıkadıktan sonra pişirin.
5- Çiğ tavuk, hindi veya benzeri çiğ ürünlere çıplak elle dokunduysanız, ellerinizi mutlaka sabunlayın.
6- Çiğ kanatlı hayvanlara çocukların dokunmasını önleyin.
7- Ev hayvanlarınız varsa çocukların dokunmasına engel olun.
8- Kanatlı hayvan çiftliklerinde çalışıyorsanız, hayvanlara çıplak elle temas etmeyin.
9- Kanatlı hayvan çiftliklerinde çalışıyorsanız normal grip aşısı olun.
10- Kendiniz veya yakınlarınızla ilgili kuşku taşıyorsanız en yakın sağlık kuruluşuna başvurun.
Bunun yanı sıra hasta veya ölmüş hayvanlarla temastan kaçınılması, kanatlı hayvanların salya, burun akıntısı, boğaz akıntısı, dışkısıyla kirlenen yüzeylere temas edilmemesi, ölen kanatlı hayvanların yakılarak veya derin çukurlara gömülüp üzerlerine sönmemiş kireç dökülerek gömülmesi gerektiği kaydedildi.
lol.
Qirq yil qirg'in bo'lsa ajali yetgan o'ladi.
"kus gribi" ekanda - "Bird flu" desenize ;)

R.A

Seckjin Khan
01-05-2006, 02:07 PM
Wallaha ben çok güvendiğim firmaların bile Tavuk ve yumurtalarını almayı düşünmüyorum.Bi sular durulsun ondan sonra bakarız...

R.Azimov
01-05-2006, 02:13 PM
Wallaha ben çok güvendiğim firmaların bile Tavuk ve yumurtalarını almayı düşünmüyorum.Bi sular durulsun ondan sonra bakarız...
Evime yakin olan yerde "Southern Fried Chicken" diyen bir chicken shop var. Orda Turkiyeli arkadaslar chalishiyordu ve her gunu ordan tavuk eti(chicken) yerdim. Ingilterede "burd flu" adini duydug'um an oradan yemek yemeyi biraktim. Simdi bazen onlarlaa saka ediyorum, "Hala hayatmisiniz..." diye.

Yumurta bile yemiyorum vallahi gerchek. ;)

R.A.

Ahmet
01-05-2006, 02:19 PM
Ya tamamda Beyler, ama görüyorsunuzki sirf tavuk ürünlerini yememekte tam cözüm degilmis yani...

Seckjin Khan
01-05-2006, 02:28 PM
evet de sonuçta tavuk veya kanatlı hayvandan başlıyor.Duyduğuma göre kumru dışkılarından bile bulaşabilirmiş yani arabadaki karga,kumru ve minimum hayvan dışkılarını ellemiyorum,temizlemiyorum arabayı bok götürüyo :D

oğuz
01-06-2006, 09:51 AM
Elinde çocuğu ile hastaneye girmekte olan ağlamaklı babaya mikrofon uzanıyor...

Ölü tavukmu yedirdiniz çocuğa ?

Yok ölü tavuklardan yedirmedik,ölmekte olan tavukları ölmeden kesip yidik !!!!

Birde binlerce kanatlının ölmeden önce kesilip buzdolaplarının buzluklarında saklandığı düşünülürse...

Vah Türkiyem Vah...

aspava
01-06-2006, 11:49 AM
dostlar benim mekanda sadece BANVİT ürünleri kullanılmakta...
onun için korkumyok kuş gribinden Banvit şu anda türkiye'nin en iyi tavuk üreticisi ...
başka bir firma olsaydı o zaman düşünürdüm ve tavuk ürünü satmazdım ...

Qizilbash
01-06-2006, 12:22 PM
Hele Azerbaycana gelmeyib. :) Gelse de kim takar onu.

Colpan
01-06-2006, 12:43 PM
Kuş gribi iyi pişmiş etten aslâ ve kat'a bulaşmaz. Bu virus, çok eski bir virus aslında ama insana bulaşan türü 1997'den beri var. Bu virus da, sâdece kuşlardan insana geçip, insandan insana geçişi mümkün değildir.

Yakın bir zamanda olacağı tahmîn edilen ve bundan çok korkulan bir senaryo şöyle: H5-N1 (Kuş gribi) virusu, H3-N7 (bildiğimiz grip) ile karşılaşır ve bu viruslar arasında gen alış-verişi olur. Böylece insandan insana geçen ve kuş gribi kadar öldürücü bir virus oluşur. Bunun önüne geçebilmek için, kuş gribi görülen yerlerde grip aşılarının ihmâl edilmemesi önerilmektedir.

Bu hastalığın şimdilik bir aşısı yoktur ve tek tedâvisi "Tamiflu" jenerik ismiyle Roche firması tarafından satılan ilâçtır.

mustafa06
01-06-2006, 12:54 PM
maalesef üçüncü çocukta vefat etmiş. Allah-ü teala insanlarımızı korusun.

Seckjin Khan
01-06-2006, 02:45 PM
Ya ağlanacak halimize gülüyoruz o ölen çocuklar malesef resmen bile bile ölmüşler :(

Bütün tavuklarının öldüğünü gören aile son tavuk ölmeden yiyelim demiş :( yok böyle cahillik ya...

anew
01-09-2006, 09:39 AM
Galiba artik menemen yiyemiyecegim :'(

http://www.internethaber.com/mays/images/haber/47796.jpg

oğuz
01-09-2006, 09:59 AM
Bizim yumurtalar Akhisar/Manisadan geliyor...Bizde yeriz menemeni;)

KURDEXA
01-11-2006, 07:35 PM
4 tane Kürt çocuku kaybetmişizdir bu hadiselerde.Dikkat edin tavuklara yaklaşmayın.

salamaturgenji
01-25-2006, 09:11 AM
Turkiyedeki kush gribini bir biolojik silah diyorlar... Siz ne düşünyorsunuz bu konuda?

aspava
01-25-2006, 09:33 AM
bence öyle birşey yok ama bilinen bir gerçek varki tavukculuk sektörüne vurulan bir darbe bu...
nedenleri.
tavukculuk sektörü televizyon ve gazetelere reklam vermediği için basının etki alanına girdi.eğerki reklam verseydi bu olay türkiye'de bu kadar büyümezdi.sektör şu anda en ağır darbeyi aldı.biyolojik silah olayıda bence kendilerini ön plana cıkarmak isteyenlerin laf ebeliği..
işin en vahim tarafıda kırsal kesimdeki halkın tavuklarının yok edilmesi.oradaki insanların temel gıdası olan yumurtayı elinden almak ne derece doğru bilemiyorum .vitaminlerini nasıl alacaklar merak konusu .ortalığı öyle bir karıştırdılarki toparlanması epey zaman alacak ..
başka fikirleri olanlar varsa açıklasın derim..

kalın sağlıcakla

salamaturgenji
01-25-2006, 10:05 AM
öyle birşey yok ama kim vurdu bu darbeyi?

mustafa06
01-25-2006, 11:25 AM
Bu hastalık eskidende vardı, tavukların ibikleri morarınca o tavuklar ayrılır ve yok edilirdi.yoksa tüm tavuklar ölür bizde kıran geldi derdik.bir köyün tüm tavuklarının kırıldığı olmushtur gechmishte.Shimdi unutuldu, eğitimde verilmiyor. sonucları ortada.
göchmen kushlar ilk defa bu yılmı göch yaptılar.
Bizim basının diline düshmeye gör. Bir insanı vezir de yaparlar, rezil de yaparlar
basınımızın orta yolu hich yok ya görmezden gelirler yada öldürürler. Bu olayda olduğu gibi.

Colpan
01-25-2006, 02:17 PM
Kuş gribi biyolojik silâh olabilir. Ama bundan amaçlanan Türk insânını kırmak değildir. Gelişmekte olan tavukçuluk sektörümüzün ağır yaralar alması, daha sonra da uluslararası kartellerin eline geçmesidir planlanan (george Soros'un ülkemizde gıda sanayii üzerine çalışan firmaları satın almaya başladığı da düşünülürse). Tavukçuluk deyip geçmeyin. Çok büyük bir sektör ve dolaylı olarak iki milyon kişi bu işten ekmek yiyor. Bir de bunların işsiz kalmasının getireceği huzursuzluğu ekleyin. Üstüne bir de kış günü tek protein kaynağı kanatlılar ve ürünleri olan garîbân türk çiftçisini düşünün. Sonra bunlara tavuk başına verilecek 1.1 YTL'yi düşünün (Dedemden duyduğum rakam bu ve biliyoruz ki, en âdî tavuk 2,5 YTL'den aşağı yapmaz.). Ülkeye ne kadar zarar veriyorlar bir virus ve bunu gündemden düşürmeyen satılmış medya yoluyla.

Bir de, suçsuz yere itlâf edilen hayvânâtın vebâli var ki asıl düşünülmesi gereken, belki de budur.

Kuş gribinden korunma yöntemlerine gelirsek, pişmiş etten aslâ ve kat'a bu hastalığın geçmeyeceğine, kanatlılara değdikten hemen sonra ellerinizi sıcak sabunlu suyla yıkadığınızda büyük ölçüde hastalıktan korunacağınıza garanti veriyorum.

Sonuç olarak; tavuk, yumurta yeyiniz, yediriniz.

oğuz
02-03-2006, 04:32 AM
"Türkler kuş gribine karşı dirençli mi?"http://www.digimedya.com/img/news/92741/system//92741-SP.jpg İşte "Newsweek"in ilginç tesbiti...

Dünyanın önde gelen haftalık haber dergisi Newsweek, kuş gribinin 21 kişide kesinleşmesine rağmen çok az kişinin yaşamını yitirmesi konusunda “Yoksa Türkler kuş gribine karşı dirençli mi?” sorusuna yanıt aradı.

Virüsün değişime uğrama ihtimalinin yanı sıra Türkler’in virüse karşı daha dirençli olabileceği ya da Türk hükümetinin hastalara daha erken müdahale ettiği belirtildi. Dergi, “Belki de örneğin Türkiye’de yaşayanlar virüse Asyalılara göre çok daha dirençli olabilir ya da Türk yetkililer vakaları daha hızlı bir biçimde tespit etmiş olabilir” yorumunu yaptı.
Vah insanlarım vah memleketim:rolleyes:

Qizilbash
02-12-2006, 04:30 AM
Kuş gribi Azerbaycanda.

Azerbaycanda bazı ölmüş kuşlardan götürülen analizler Londona gönderilmişdi. Londonda bu kuşlarda H5N1 virusunun olduğu aşkar edildi.

mustafa06
02-20-2006, 12:12 PM
Kush gribi Avrupada
Ülkemize zor günler yashatan hastalık, son zamanlarda bashta yunanistan olmak üzere en az 6 ülkede görüldü ve yayılma eğilimi devam ediyor.
Göchmen kushların, kuzeyde havaların ısınması ile kuzeye göchlerinin bashlaması sonucu risk dahada büyüyeceğe benziyor

nmemet
04-19-2006, 04:28 AM
Kars'lı ile Kuş Gribi hakkında sohbet. İşte buyrun...

http://rapidshare.de/files/17439468/Kus_Garibi.mp3.html (http://rapidshare.de/files/17439468/Kus_Garibi.mp3.html)

evgin
04-19-2006, 04:49 AM
yaw bu kuş gribi dedikleri eskiden de yok muydu?hani tavuk humması derlerdi?ölenlere Allah rahmet etsin ama ben ciddi bir tehlike olduğunu zannetmiyorum,ha illa ben fena tırsarım böyle şeylerden diyosanız,pastanalerden börek çörek almayın çünkü üstlerine sürülen yumurta ideal ısıda ısıtılmıyormuş,bunun dışında Döner dediğin zaten etten olur yemeyi verin tavuk döner de canım:) şaka bi yana yumurtayı ve kuşgilleri iyice ısıtııktan sonra söz konusu virüs ölüyor,büyütecek bişey yok fakat tedbirli olmakta da fayda var