PDA

View Full Version : Türkiye ve Türkleri kurtaran Özbek

Osmanliyim
01-08-2006, 10:26 AM
... yoksa, Hitler Türkiye'ye saldıracaktı
http://www.aksiyon.com.tr/detay.php?id=11601

Bundan dolayi tüm Özbekistanlilardan vefa vorchluyuz
PS: Özbek Baymirza hakkinda, internette bir sürü yazilar var. Kendiniz arashtirib bula bilirsiniz.

Kaptan-i Derya
01-08-2006, 11:20 AM
Vasilli zaitsev'demi bu Türkistan birliginde catisiyodu, bir bilgin varmi konu hakkinda?

Ayrica O zamanki Türkiye cumh. devletinin basindakilerinin buyuk yalnisi bu yigit, kahramanlari sahiblenmeyip Rusyanin o vahsi pencesine birakmasi bence onca yilla tarihimize kara leke olarak kalcak.

Kaptan-i Derya
01-08-2006, 11:24 AM
Alman tehlikesine karşı bazı belge ve önemli eşyaların İstanbul"dan Eskişehir"e taşınmaya başlandığı sırada, Almanya"nın yetkili albayı Aus dem Winkel ve arkadaşları, Türkistan Birlikleri"ni Türkiye"ye karşı savaş için ikna etmeye çalışıyormuş. Alman yetkililer Türkiye ile savaş durumunda Türkistan Birlikleri"nin ne yapacağını Baymirza Hayit"e sormuşlar. Hayit, onlara savaşın seyrini değiştirecek, Türkiye"nin kaderini etkileyecek şu cevabı vermiş; "Biz sadece ülkemiz Türkistan"ın Ruslardan kurtulması için sizinle savaşıyoruz. Siz Türkiye ile savaşacak olursanız Türkistan askerlerini yanınızda göremezsiniz. Biz aynı dine mensup, aynı dili konuşan iki milletin, değişik coğrafyalardaki insanlarıyız. Hiçbir Türkistanlı Türk askerine silah çekmeyecektir. Türklere savaş ilan ederseniz, onların safına geçeceğiz".

Bu bana Alparslan han'in 1071 anadolu zaferini hatirlatti, ozaman da böyle birsey yasanmis ve bizans ordusu yenilgiye ugramistir.

Administrator
01-09-2006, 03:13 AM
turkiye turkerini kurtatran ozbekler alman tarafanda savashanlari degildi dostlar ,milliyonlarca gercek turkistanli kurtaricilar kizil ordudaydi ve berline kadar gittiler , (aralarinda cok sayida turkistanli kizlar/kadinlarda vardi).
bizim mahheleden gideinin % 30 gerigeldi(genelde agir yarali olanlari yani ayak ve ayaklarini savash meydanlarinda birakanlar) , berlina kadar gideni de var(ama onlar savashin son yillarinda askeri hizmete cagirilanlariydi.

Bilge_Kagan
01-09-2006, 03:16 AM
Turkistanli askerler savasin sonuna kadar her iki cephede de savasmak zorunda kaldi. "Asil kurtaricilar buradaydi" gibi bir ifade yanlis geliyor bana...

Bu arada, tekrar Turkce birseyler yazdigini gormek guzel :)

Administrator
01-09-2006, 03:19 AM
"Biz sadece ülkemiz Türkistan"ın Ruslardan kurtulması için sizinle savaşıyoruz. Siz Türkiye ile savaşacak olursanız Türkistan askerlerini yanınızda göremezsiniz. Biz aynı dine mensup, aynı dili konuşan iki milletin, değişik coğrafyalardaki insanlarıyız. Hiçbir Türkistanlı Türk askerine silah çekmeyecektir. Türklere savaş ilan ederseniz, onların safına geçeceğiz".
ehh sefsete ,,eger kizil ordu yenilseydi o zmanda lamnalr orta asyay el koyacaktilar.dogal kaynaklara zengin ve chalsihma istegine sahip olan milletleri hitler asla ozgur birakmayacakti.. hitleri sizi sovetlerden kurtaracaz lafina inanmyan (onlarda cogunlugu olusturuyordu) turkistanlilari alman konsentre kamplarinda ne yaptiklarindan bence turkiyeliklerin haberi yoktur,,bu konuda su anda ozbeksitanda bir film cekiliyor yakin zamanlrda sinemlara cikacak... benim baba tarafda buyuk dayilarimdfa biriside o kamlarda olmudh sonra ordan kacarak ukrayin ormanlarinda almanlara karshi hereketde olan diversiyon gruplara katiliyor,,, onceden cok deyler anlatiyordu(kamlarda neler oldugunu) duymak bile cok dehsetdir..ozbekleri sovet zencileri(nigger) diye cagiriyorlmushlar.

Bilge_Kagan
01-09-2006, 03:28 AM
hitleri sizi sovetlerden kurtaracaz lafina inanmyan (onlarda cogunlugu olusturuyordu) turkistanlilari alman konsentre kamplarinda ne yaptiklarindan bence turkiyeliklerin haberi yoktur,,

Bunun soylediklerinle ilgisi yok. Ilk zamanlarda Turkistanlilari da sunnetli olduklari icin Yahudi zannedip gaz odalarina gonderiyorlardi. Sonra Alman isgali altindaki Fransa'da yaptigi calismalarla Mustafa Cokay neyin ne oldugunu gosterdi, bu sayede Turkistanlilar bu kiyimdan kismen kurtuldu.

Kabul, Hitler Turkleri ( Turkistanlilari da, ayirmaya ihtiyac duyuyorsaniz... ) asagi irk olarak goruyordu. Ancak savas esnasinda Turkiye'nin destegini kazanmak icin Turkistanlilari diger Sovyet esirlerinden biraz daha iyi sartlarda yasattilar, ayrica Turkistan birlikleri kuruldu. Bundan baska, Hitler o zamanlarda, eger Turkiye Almanyanin yaninda savasa girerse, Turkiye'nin hamiliginde bir Turan devleti kuracagini vaadetti, Turk destegini kazanmak icin.

Bunlarin hicbiri olmadi ve olmayacakti tabii...

Kimse burada Hitleri savunmuyor, savunamaz. Ancak, sovyetlerin de, ozellikle "Stalin"in de hic savunulacak bir tarafi yok. Stalin bana gore kizil maske takmis katiksiz bir fasisttir.

oğuz
01-09-2006, 03:35 AM
Orta çağ'da düzenli ordunun yanında çapulculardan oluşan ve talan ve yağma ile ödüllendirileceği söylenen bir tabaka dolaştırılırdı...
Bunlar düşman saflarına ilk önce saldırtılır ve düşmana ilk zayiatı verdikten sonra esas ordu savaşa girerdi...

Okuduğum kadarı ile Türkistanlı kardeşlerimizde cephe önüne ilk sürülenler ve devamlı kırdırılanlar oldu.Almanların ağır silah gücüne karşı rusların insan fazlalığı vardı ve bu 2 güç devamlı birbiriyle çarpıştı...

Stalin için sadece şunları söylemek istiyorum; Ukraynadan tanıdığım insanlar bir dönem ukraynada insanların komşu çocuklarını aşırıp yediğini söylüyordu...Stalin sen nelere kadirsin...

Administrator
01-09-2006, 03:38 AM
evet asli kutraricilar onlardi ,alman tarafnida savashanlar ne iyi

niyetde olmasinlar ama alman tarafnia azmi cokmi yardim etmishler,eger

siovetler yikilsaydi artik onlri hitler hic geregi kalmayacakti ,ve turkiyeni belki de dunyanin deger kismini kurtayabilecek bir potensial

gucu sonraki 500 yolda cikacagi gercek degildi.
coklar hitleri stalin yendi diyor ,evet stalini de bir oglu bu savashta kurban oldu ama savashin stalin degilki cok ve samimiyi nalrdan olshan halklardi. ozbekelrde ruslar gibi farkli insanlardir,birisi alman tarafina gecmish birisi mecbur oldugundan savashmish bazilaeri ise kendisini shiddetle savash meydenlarine atiyordu,berlinde reyhstagda o tarihi sovet bayraklarini diken sovet asklereinden biride ozbekte(kazalar kazak oldugunu soyhler nyese kazak mi ozbek o kadar onemli degil sonuchta turkistanli). genlede turkistanlilar icinde en sidetle olanalr karsi savashnal turkmenler sonra kazaklardi.bir alman subeyiini turkmen birliklerdn nasil korktuklari hakkinda yazdigi yaziyi okumushtum malesef linkleri unuttum.

Turkistanli askerler savasin sonuna kadar her iki cephede de savasmak zorunda kaldi.

almanlar ve ruslar hakkinda(stalini olen oglu hakkinda) da aynisini soylebiliriz ,savashta herkez savashmak zorunda kalir(cogunluk mecbur oldugundan savashmeydanina gider) ama ruslarida almanlarida(almanlar genlede moscowdaki savashi yelidiklerindeki sonraki donem cok aytiidir bu ) ama savash bashladigi gunden sonuna kadar daha yashi yetmessede kendisi savasah katilmak ichin kendisi daha cagirilmadan savasha gitmek isyetyen turkistanli genchler aynisi yapmak isteyen rus gebnchlerinden az degildi (aralarinda hatta cok ozbek kizlari da vardi).

Administrator
01-09-2006, 03:45 AM
oguz isresen alman ve sovet savashlarini detaylice 1941 da n bashlayarak bitenine kadar ogren , etnik ve yuzde olarak en cok on siralar surulenler ruslar sonra maloruslar(ukryinler) ve ondan sonrada beyazruslardi sonrada tatarlar ve turkistanlilar geliyor (kafkasyaliklari de unutmayalim).

Administrator
01-09-2006, 03:51 AM
svashin bashlandigindan ilk 6 ayda genelde one slavlar(ruslar ukrayinler ve beloruslari surduler),stalingrdda tada en cok on tarafa ruslar surulmuishtu berlini ishgal ettiklerinde ukryin ve ruslar en cok kaybi verdiler. one tarfalra genlede ceza birimleri suruluyordu orasini da en cok ruslar olushturuyordu ,
bu arada turkistanlilar on siralar suruldulr lafi nereden ciktigi ben anlayamiyorum ya etnik olara en sayisi olusturan one surulen ruslar adam degilmiki :wink: ?

oğuz
01-09-2006, 03:52 AM
oguz isresen alman ve sovet savashlarini detaylice 1941 da n bashlayarak bitenine kadar ogren , etnik ve yuzde olarak en cok on siralar surulenler ruslar sonra maloruslar(ukryinler) ve ondan sonrada beyazruslardi sonrada tatarlar ve turkistanlilar geliyor (kafkasyaliklari de unutmayalim).

Bana kaynak verebilirmisin ? İkinci dünya savaşında SSCB'de ölenlerin etnik dağılımı ile ilgili ...
Okuduğum ve seyrettiğim belgesellerde beni doğrular yönde:rolleyes:

Administrator
01-09-2006, 03:54 AM
Stalin bana gore kizil maske takmis katiksiz bir fasisttir.

stalinin oglunu almalan esir alip sonra onu sovetlerde esir olan alman generaline degitirmek istediklerinde stalin onlara "adi bir subayi generala asl degistirmme demishti" az sure gecerek stalinin oglu olduruldu yani kendi ogulu cani acimadiktan sonra baskalara acirmi ?

Administrator
01-09-2006, 03:57 AM
ruscha veya inglca kaybnakalri okudunmu ? doscoveruy kanalindada cok pgrogramlar duzenleniyor bu konuda ,,sende bana bir kaynak verblirimisin? ama bak rakalmar ve kesin faktlar olmasi lazim ... baska taraftan kiem daha cok one suruldugun biz burda o savasht katilan vetirenlerin agzindanda cok duyduk.

oğuz
01-09-2006, 04:03 AM
doscoveruy kanalindada cok pgrogramlar duzenleniyor

Bak kaynaklardan biri işte bu:rolleyes:
Bu kanallardaki belgesellerde yayınlanan ilk 2 dünya savaşının yayınlarını kaçırmamaya çalışırım...
Bu yayınlardan birinde Stalingrad önlerinde Almanları duurdurabilmek adına çok sayıda Türkistan dünyasından insanların cephe önüne sürülüp kırdırıldığından bahsediyordu...

oğuz
01-09-2006, 05:10 AM
Aynı konu daha öncede tartışılmıştı...
ilgi duyanlar için linki...

http://www.forum.uz/showthread.php?t=22336

Bilge_Kagan
01-09-2006, 12:51 PM
stalinin oglunu almalan esir alip sonra onu sovetlerde esir olan alman generaline degitirmek istediklerinde stalin onlara "adi bir subayi generala asl degistirmme demishti" az sure gecerek stalinin oglu olduruldu yani kendi ogulu cani acimadiktan sonra baskalara acirmi ?

Bu Stalin'i hakli cikarir mi ?

Administrator
01-10-2006, 04:08 AM
oguz
ama gene syoliyorum stalingradda one atilan slav irkina mensup askerler sayisi turkistanlilar gore coktu(hemde nasil coktu) ve stalingrad one ilk turkistanlilar atilmadi ,senin soyledigin o turkistanlilar geldiginde 10 binlerce on siralarda slalvlar yok edilmishti. stalingrad savashi bashladiginda oray ilk olarak turkistanlilar sokulmadi zaten.

Administrator
01-10-2006, 04:09 AM
Bu Stalin'i hakli cikarir mi ?

peki stalinin o kadar "kotu ve yavuz " birisi oldugu hitleri hakli cikarirmi o zaman?

Colpan
01-10-2006, 03:37 PM
Stalin de Hitler de Türk'ü Türk'e kırdıran şerefsizlerdi. Bugün târih, onları hak ettikleri gibi anıyor zâten.

İki tarafta savaşıp ölen Türk askerler de şehitlerimizdir. Allâh hepsine mâfiret etsin. Âmin.

Bilge_Kagan
01-10-2006, 03:48 PM
peki stalinin o kadar "kotu ve yavuz " birisi oldugu hitleri hakli cikarirmi o zaman?

Demisiz ki;

Kimse burada Hitleri savunmuyor, savunamaz. Ancak, sovyetlerin de, ozellikle "Stalin"in de hic savunulacak bir tarafi yok. Stalin bana gore kizil maske takmis katiksiz bir fasisttir.

Biraz daha dikkat...

Administrator
01-11-2006, 02:44 AM
2 dunya savashina konusu ile ilgis olan "tamerlan laneti" hakkindaki belgesel filmi seyreden varmi?
cogunuza cok olginch gelebeliri ama stalin tamerlani tum sovet halklarin en onemli kahramanlarinda birisi yaptirmak istemishti..solganda "sovet halklarini mongol istilasindan (yani slavlar ve turkiyleri) buyuk turan sultani tamelran olarak" bashlatmishti..

dj_exelans
01-11-2006, 08:58 AM
ruscha veya inglca kaybnakalri okudunmu ? doscoveruy kanalindada cok pgrogramlar duzenleniyor bu konuda ,,sende bana bir kaynak verblirimisin? ama bak rakalmar ve kesin faktlar olmasi lazim ... baska taraftan kiem daha cok one suruldugun biz burda o savasht katilan vetirenlerin agzindanda cok duyduk.

Administrator in de dediği gibi tanınmış belgesel kanallarında da tanıtılıyor ben gayet ilgi gösteriyorum hatta gecen gun anadolu tarihi die bir dvd satın aldım onu izledim halende etkisindeyim gercekten turk uz dioruz ama daha tarihimizi tanımıyoruz lütfen tarihimize ilgi gösterelim....

Scofield
01-04-2007, 06:22 PM
bu konunun degerli oldugunu dusunuyorum ve yeni uyelerimizin bbilgilenmesini hedefliyorum

BuyukTuran
01-05-2007, 05:28 AM
2. Dünya Savaşı"nda Hitler adına cepheden cepheye koşan 180 bin kişilik Türkistan Birliği, savaşın seyrini değiştirmişti. Aksiyon dergisi, birliğin komutanlığını yapan Baymirza Hayit"i bulupkonuştu. Hayit, "Hitler Türkiye"ye girecekti.Bunu biz önledik. Yoksa Türkiye istemeden de olsa 2. Dünya Savaşı"nın içinde olacaktı" diyor.

Özbek kardeşlerimiz tekrar sağolun valla önlenmese hem kardeş kardeşe girerdi hemde savaş hala devam ederdi Allah bilir.

p.s.:bugün iyicene nostalji günü oldu :D eskileri çıkarıyor herkes:D

_TuraN_
01-05-2007, 08:20 AM
2. dünya savasşında yüz binlerce ırkdaşımız rus ve alman cephelerinde ayrıca nazi kamplarında ölmüştür, ama bu konuda geniş kapsamlı bir araştırma ne yazık ki yapılmadı !