PDA

View Full Version : Turkiedeki "bird flu infection" hakinda ne dusuniyorsunuz?

Oriyon_farr
01-10-2006, 06:06 AM
Bence, "bird flu" belasini, "terorism" problemasi gibi, bati devletler kasten musulmanlara ("bird flu"-i hem de Cina) karsi ijat etmislar. Amerika ve Avrupa bu "problemlar"-i nasil istiyorlar, oyle musulamnlara karsi kullaniyorlar. "Terorism" nedir? Ben anlamiyorum. Amerika Afganistani ve Iraki bombalasa, bu "dushmana vurmak"-tir. Bir musulman onu karsi ciksa - o "terorist". "Bird flu" ne kadar tehlikelidir bunu da ben anlamiyorum. Her gun baska viruslardan da binlar kisi oluyor.
Simdi her gun Turkiyedeki "bird flu"-i bati gazetaciler cok mubalaga ediyorlar ve, bence, onlarin maksadi Turkiyei Avrupa Birligidan uzaklastirmaktir.

Scofield
01-10-2006, 08:08 AM
bence batililarin isi bu. kasitli bir komplo

Meçhul Asker
01-10-2006, 08:51 AM
Batılıların parmağının olması ihtimali de gözden uzak tutulmamalı tabii.Fakat herşeyden önce sağlık sisteminin yetersizliği açıkça ortaya çıkmış oldu.Bu hükümetin özelleştirme politikaları yüzünden yetersiz kalınıyor.

dj_exelans
01-10-2006, 09:13 AM
ARKADAŞLAR TAMAMEN haklı bencede bu işlerde komplo var zaten bir ülkede istikrar ve azim varsa mutlaka ortalığı karıştıracak gündemi bozacak birileri çıkıyor veye olaylar çıkarıyor ama kardeşlerim size şunu söylemeliyimki ben kayserideyim türkiyede tavuk besiciliği bitti onca tavuk telef oldu besicilik bitti kimse tavuga yanasmıor buda haliyle tabi tavuk besiciliği yapanların zarara ugramasına neden oldu ama kapalı yerde yetişen saglıklı ve hijyen kurallarına uygun bi yerde yetişen ile saglıksız kötü ortamda yetişen tavuk bir midir?

anew
01-10-2006, 09:39 AM
Türkiye'nin imajıyla ilgili yeni bir sorun: Kuş gribi (http://www.forum.uz/)

http://www.zaman.com.tr/2006/01/10/kus2.jpg AK Parti Grup Başkanvekili ve Bursa Milletvekili Faruk Çelik, ''Dünya kamuoyunda Türkiye'nin imajıyla ilgili olarak yeni bir sorunla da karşı karşıyayız'' dedi.
Çelik, Bursa Valiliği'ndeki bayramlaşma töreninin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, kuş gribinin, kanatlı hayvanların yaydığı bir hastalık olduğunu, dolayısıyla kuşların ne zaman nereye uçacağı ve konacağının belli olmadığını söyledi.
Kuş gribinin, gerek Türkiye açısından gerek bölgedeki ülkeler açısından gerekse dünya açısından bir tehdit oluşturduğunu belirten Çelik, ''Ancak biz ülkemiz açısından sorumlu kişiler olarak, üzerimize düşen tedbirleri alma konusunda dünden bugüne çok ciddi çalışmalar yapıyoruz'' dedi. Çelik, kuş gribinin ilk olarak Balıkesir'in Manyas İlçesi'ne bağlı Kızıksa Beldesi'nde görülmesinin ardından, Bursa'da özellikle Tarım İl Müdürlüğü'nün yoğun çalışmaları olduğunu dile getirerek, yoğun takipler sonucunda Gürsu İlçesi'ne bağlı Karahıdır Köyü'nde bir tespit olduğunu ve bunun üzerine itlaf çalışmalarının başladığını bildirdi.
''Medyanın kuş gribi meselesinin takdimini, son derece duyarsız ve çok sorumlu derecede değerlendirmiyorum'' diyen Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Kuş gribi, günlerdir birinci haber olarak ve haberin özünden çok, magazinselleşen bir haber olarak takdim ediliyor. Dünya kamuoyunda Türkiye'nin imajıyla ilgili olarak yeni bir sorunla da karşı karşıyayız. Bunu (kuş gribini örtbas edelim) anlamında söylemiyorum. Ama kuş gribinin özüyle ilgili, bu işin sorumluları, bu işin teknik boyutuyla ilgili değerlendiren insanlar, daha duyarlı bir hale gelmemiz açısından, halkı bilinçlendirmek açısından yayınlar yapılsa çok daha doğru olur.
Oysa olay biraz magazinleşti ve maalesef dünyaya da bunların yansımaları çok olumsuz oluyor. Daha sorumlu yayın yapmak durumundayız. Göçmen kuşlar bizim ülkemizin üzerinden geçerken başka ülkenin üzerinden geçmiyor mu? Onların da üzerinden geçiyorlar. Ama belki oradaki daha sorumlu bir yayınla, biz Türk milleti olarak o ülkelerle ilgili bir olumsuz etkilenmeyle karşı karşıya kalmıyoruz. Ama bizim çok sorumsuzca yayınlarımız, dünya kamuoyunda Türkiye battı, Türkiye'ye gidilmez, sanki hastalıklar almış başını gidiyor, binlerce insan ölmüş gibi bir izlenim yaratıyor. Bu doğru değil.'' [16:44:00]

Oriyon_farr
01-10-2006, 09:44 AM
Turkiyedeki kus gribi hastaligini ben sadece bir komplo biliyorum. Niye baska bati olkelerde bu problem "cikince" TV ve gazetalar susiyor? Ornek: Birkac ay once kus gribi Ukrainede bulunmustu ve orda heralda birkac kisi de oldu, amma gazeteler sadece o gun 2-3 haber verdiler ve baska haber olmadi. Niye? Cunku bu bela Ukraina icin ayrilmamistir.

Turk
01-10-2006, 10:25 AM
Komplo mu değil mi bilmiyorum ama Türkiye'yi A.B'ye almamak için bahane olacaksa bu virüs, pek memnun kalırım.

Redd-i İlhak
01-10-2006, 10:56 AM
Ne alaka ya yapmayın,hastalık bu sonuçta bi yolu bulunsa tüm türk doktorları bunu bulur...

Redd-i İlhak
01-10-2006, 10:58 AM
Tamam Batı ve ABD çok da masum değil ama ayağınıza takılıp düşseniz ABD ve Batının yaptığını düşüneceksiniz... :D