View Full Version : Tashkentten Istanbula ....
Administrator
01-10-2006, 01:32 PM
ferz ediniz siz tashkentin merkezi olmayan ve prestiji olmayan bolgelerindeki
tipik bir ozbek mahllesinin(cogunlugu ozbekler olusturan) sokaklarinda birinde
dolasiyorsunuz ,sokaktan gecerken bir eski binada cok iyi gorumeyen bir
panoda turkcede "TUrk milliy egitim bakanligi" yazan tabloya gozunuz
dusuyor ama siz buna cok dikkat etmiyorsunuz ve yurmeye devam ediyorsunuz (ha unutmayin olay istanbulda degil tashkennte yani
tashkentin bir tipik mahelesinin sokalarinda oluyor oluyor!) ama sonucha
kafaniza vuruyor allah allah diyorsunuz ben tshkeneyimki o
gozume gorunen aslinda neydi diye geri donuyorsunuz bakiyorsunuz
gercekte o yaziy var tekrara tekrak bakiyorsunuz...sonra allah allh
diyorsunuz istanbulda degil tashkente oldugunzda bir daha emin
oluyorsunuz ,sonra pencere icine bakiyorsuzun iceride ozbeklere asla
benzeyen birtane bile cocuk yok! hemen hemn hepsi turk ve arlarinda bazi
kurtler var(tipki istanbuldaki orta okul siniflari gibi) ve kizlarin ve
erkek cocuglarinda giydigi uniforma aynen tuikiyedi orta okullardaki
cocuklarin unformasi ile ayni,,cocuklarin gurultu yaptiklari dilleride
tukrcedir ozbekceden eserde yok,,tekrar allah alah diyorsunuzn tekrar
bir dafa etrafa bakiyorsunuz tasheknteki tipik bir bir mahlesenidesiniz
disarida tipik bir gun insanlar kendi islerinde yapiyoralr,birisi yemek
yapiyor digeri taksicilik baska cokata iste cocuklar oynuyoarlar ,,neyse
binanyi icine girmeyi karar veriyorsunuz giriyorsunuz birinci kat bir
kac tane sinif. o anda tenffus cinki cocuklar sinifda degil gurultu
yapiyoarlar ,,cocuklarin hepsi turktur (ozbekten ve ozbek dilinde eser
de yok!) sonra ikince kata cikyorsunuz gene siniflar ayni durum gurultu
ve cocuklar ama orda mudur odasi var o zaman mudur odasinda size cok
dikkat 4- 5 turk kadin ve erkek ogretmeler cikiyor ve tukce konusarak
turkce konusarak gecip siniflara derse giriyorlar arkalarinda cocuklar
giriyor,,o sira yine siz hayranliktaykan karsinizdan bir orta yaslarda
olan turk cikip size saf turkcede "buyurun efendim" diyor...o zaman kapi
aciliyr kucuk kizi ogrenci(tabiyki turk birisi) cikiyor giydigi uniforma
ayni turkiyedeki ilk okul kiz ogrencilerin giydigi uniformanin tam
aynisidr sonra o saf tukcede "hocam cosuklar cok gurultu yapiyor... " ..
"hadi sinifa gir ben bir az sonra gelecem" diye onu ogretmeni
kesiyor..ve tekrar size bakiyor gene " buyurun efendim" diyor ve mudur
bey odasina tekleif ediyor ama siz bir sey demiyorsunuz ve disariya
kendizniz atiyorsunuz .. .....ve disarida gene ozbeksitan donuyorsunuz
,,ve dusunuyorsunz "yani istanbuldaki bir okulun kapisi nasilsa
fantastik filmlede oldigi gibi bir ilahiy mucize ile taskentein br
sokakina mi aciliyordu ?"alah alah diyosunuz ben bu kapidan "istanbulun
bir orta okul binasina mi giriyorum?" diyorsunuz..ama degerli forum
kulanicilar siz o sehisle olan bu duruma nasil nitelendireceksiniz?
Seckjin Khan
01-10-2006, 02:17 PM
Vallaha Taskentte bir Izmir manzarazı görsem icinizdeki yashadiginz guclu IZMIR nostaljisinin urettigi bir ilyuzyon derim :)
Bilge_Kagan
01-10-2006, 03:52 PM
Yine Fethullah Gulen meselesini ortaya atip da ortaligi bulandirmasaniz, pek iyi olur...
Sadece suphemi soyluyorum, kimse yanlis anlamasin...
Colpan
01-10-2006, 04:43 PM
Yine Fethullah Gulen meselesini ortaya atip da ortaligi bulandirmasaniz, pek iyi olur...
Sadece suphemi soyluyorum, kimse yanlis anlamasin...Seni paranoyak gördüm Burak :D
Administrator
01-11-2006, 02:37 AM
hadi arkadashlar lutfen oye veriniz en azindan 15, 20 tane sonra ne oldugunu anlatacam
Scofield
01-11-2006, 02:45 AM
Administrator, bu gorduklerin sence iyi mi kotu mu? =))
Marg'iloniy
01-11-2006, 06:01 AM
Tashkentte gercekten boyle okul var. Ulugbek International School diyorlar, hep hocalar, mudur turk. Ogrencilerin 70% turk tuccarlarin cocuklari, egitim ucretli bide pahali oldugundan dolayi ozbekler cok az.
Kaptan-i Derya
01-11-2006, 06:18 AM
Hem yaziyi okudugumda hayret ettim birde oy vermeye kalktigimda hayret ettim, dogru durust bir secenek yok bu durum icin :)
guli sweden
01-11-2006, 06:31 AM
ha biz ozbeklar buyuk qalbliyiz.her millat uchun her shey yapariz.....amma her zaman agzimizi qanatirler.................
dj_exelans
01-11-2006, 08:49 AM
arkadaşlar taşkenti biraz daha tanıtın size zahmet okudukça haz verio yani biz gidip göremediğimiz için okumak heyecen verio gercekten cok güzel ....
Administrator
01-11-2006, 12:20 PM
Tashkentte gercekten boyle okul var. Ulugbek International School diyorlar, hep hocalar, mudur turk. Ogrencilerin 70% turk tuccarlarin cocuklari, egitim ucretli bide pahali oldugundan dolayi ozbekler cok az.
yaw arkadahlr ben hikayemde soyledigim orasi degil zaten (oray herkez biliyorki zaten ) senin soyledigin zenginlerin cocugu oukyan bir yerdir ,,,turk milliy egitmine gormez zaten ....,ben soyledigim istanbul mahellerinde bulunan tipki orta okulalrdan biridir zengilerin yeri de degil zaten..bir tena tipi ozbek mahellseini icindedi,,(yzdiklarimi oku)
Okulda Özbek öğrenci olmamasına üzüldüm :(
Administrator
01-11-2006, 02:43 PM
ozbek orda ne yapsin?
Özbek orada kardeşlerini tanısın. Kardeşler de Özbek'i tanısın. Ailenin diğer fertleriyle işbirliği yapsın. Kardeşlik neyi gerektiriyorsa onu yapsın.
Administrator
01-11-2006, 02:57 PM
ama koonuyu iyi okumadin galiba ,,ben ozbek-turk okullari(su anda kapatilan) hakkinda veya intrernational schoolar hakkinda konushmuyorum,,yazdiklarimi dikkatle oku...
Temur
01-11-2006, 04:11 PM
Seni paranoyak gördüm Burak :D
hahaha :D :D
Temur
01-11-2006, 04:32 PM
admin üstat o tür okullar ortaasyanın çeşitli yerlerinde mevcut ne hoşturki özbekistanda da varmış gerçekten çok sevindim,türkler için olan M.E.B bakanlığına bağlı aynı müfredatın okullarıdır. Istanbul leventteki okulla tamamen aynıdır hiç farkı yoktur. O okullar gerçekten çok ama çok ilginçtir Bahçesinden içeri girdiğin anda Türkiye olur dışarı çıktığın anda bulunduğu ülke.Aynı şeyleri bende hissetmiştim Admin ve çok çok şaşırmıştım seni çok iyi anladım.
Karnelerinde Türkiye Cumhuriyeti M.E.B Taşkent (misal Büyük Timur) İlk Okulu yazar
Bilge_Kagan
01-11-2006, 04:46 PM
admin üstat o tür okullar ortaasyanın çeşitli yerlerinde mevcut ne hoşturki özbekistanda da varmış gerçekten çok sevindim,türkler için olan M.E.B bakanlığına bağlı aynı müfredatın okullarıdır. Istanbul leventteki okulla tamamen aynıdır hiç farkı yoktur. O okullar gerçekten çok ama çok ilginçtir Bahçesinden içeri girdiğin anda Türkiye olur dışarı çıktığın anda bulunduğu ülke.Aynı şeyleri bende hissetmiştim Admin ve çok çok şaşırmıştım seni çok iyi anladım.
Karnelerinde Türkiye Cumhuriyeti M.E.B Taşkent (misal Büyük Timur) İlk Okulu yazar
Ozbekistanda o okullarin bir tanesi haric hepsi Kerimov tarafindan kapatildi. O son kalan da "International School" ismiyle egitim vermeye devam ediyor. Bahsettigin durum, Ozbekistan icin pek gecerli sayilmaz...
Temur
01-11-2006, 04:54 PM
Bunların statusü farklı bunları kapatmak biraz sıkar üstat için rahat olsun.
Bilge_Kagan
01-11-2006, 05:01 PM
"Kapatildi" diyorum, hala "kapatmak sikar" diyorsun yahu...
Turkiyeyle iliskiler kotuye gidince ( Kerimov'un iktidara gelmesi, bundan once Turkiye'nin Muhammed Salih'i desteklemesi gibi olaylar sonucunda... ) Kerimov Turkiyeyle ilgili neredeyse herseyi yasakladi. Ancak sanirim halkin ya da baska birseylerin baskisiyla bu okullara dokunamadi.
Sonra Turkiye basbakani, bu okullarla iliskili olan Turkiye'deki bir okulu ( ya da Zaman gazetesini. Zaman gazetesi olmasi daha muhtemel... ) ziyaret edince, Kerimov bunu bahane edip tum bu okullari kapatti. Sadece daha once bahsettigim international school kaldi.
En azindan ben boyle okudum..
Temur
01-11-2006, 05:15 PM
üstat senin bahsettiğin okulların hepsi Ozbekistan hükümetine yani Özbek Milli Eğitim Bakanlığına bağlıydı. Statu olarak Özbek okuluydu muhteviyat Türktü tabi.Adminin bahsettiği okullar ise T.C. M.E.B anladın mı şimdi? anlamadıysan daha teferruatlı yazarım istersen. saygılar.
Bilge_Kagan
01-11-2006, 05:17 PM
Merak ettim gercekten...
Biraz ayrintiya girersen sevinirim.
Temur
01-11-2006, 05:21 PM
İlkokul 1.sınıf almatı 2.sınıf taskent 3.sınıf bişkek 4.sınıf bakü 5.sınıf asgabatta okuyup 6.sınıf istanbul ikitelli ilkokulundan devam edebilirsin. Hiç bir fark yoktur aralarında. Müfredat aynırıdır. Hatta 8e kadar ortaasyada okuyup Türkiyeye diplomanla gelip Össye girebilirsin. Bir nevi sınır birliği yani.
Temur
01-11-2006, 05:28 PM
Zamanında Ortaasya ülkeleri ile Türkiye'nin yapmış olduğu anlaşma gereki T.C. oralara okullar açmış ama demiş bu okullar devletin ancak biz sorumluyuz herşeyinden siz değil. açarsakta biz kapatırsakta. Öğretmenlerde bizden talebede. T.C. nin okulu kapatmak Elçiliğini kapatmak gibidir. Yani için rahat olsun bu okullar kapanmaz. Elçiliği nası özbek polisi koruyorsa bu okullarıda özbek polisi korur. Belki admin farketmemiştir. Ben üç tane kadrolu polisi olduğunu biliyorum.
Temur
01-11-2006, 05:45 PM
özür ifadem hatali oldu,Adminin okulunu bilmiyorum diger okullarda ortala 3 polis bulunuyordu.
Ozamanki hükümetin fazla sahip çıkmamasından pısırıklığından hatta dışlamasından oldu biraz kerimov okulları rahat kapattı hakeza Cindede aynı şey oldu. Şuanki hükümet olsaydi Recep Tayyip Erdoğan bir şekilde engel olurdu. Bahtsızlık işte. İnşallah yeniden Türk okulları açılır.
Bilge_Kagan,
Dün bu başlık altında iki ileti yazmıştım. İkisi de kayıp. Hatırladığım kadarıyla ne yazdıklarımda ne de yazdıklarıma Administrator'un yönelttiği soruda husumet içeren herhangi bir ifade vardı. Neler olup bittiğini öğrenmek hakkımdır diye düşünüyorum. Mümkünse bir açıklama yapar mısınız? Saygılar
Bilge_Kagan
01-12-2006, 03:06 PM
Bilge_Kagan,
Dün bu başlık altında iki ileti yazmıştım. İkisi de kayıp. Hatırladığım kadarıyla ne yazdıklarımda ne de yazdıklarıma Administrator'un yönelttiği soruda husumet içeren herhangi bir ifade vardı. Neler olup bittiğini öğrenmek hakkımdır diye düşünüyorum. Mümkünse bir açıklama yapar mısınız? Saygılar
Benzer bir sikayet daha once Colpan'dan gelmisti. Bu bolumun moderatorleriyle ilgisi yok konunun, zira ben silmedim, oguz'un da sildigini zannetmiyorum. Zaten bizlerden birisi silmis olsaydi " Post deleted by x " diye bir uyari iletisi kalirdi baslik altinda.
Forumda bir sorun var sanirim, ancak bizim yapabilecegimiz birsey yok.
blabes
01-14-2006, 02:29 PM
Zamanında Ortaasya ülkeleri ile Türkiye'nin yapmış olduğu anlaşma gereki T.C. oralara okullar açmış ama demiş bu okullar devletin ancak biz sorumluyuz herşeyinden siz değil. açarsakta biz kapatırsakta. Öğretmenlerde bizden talebede. T.C. nin okulu kapatmak Elçiliğini kapatmak gibidir. Yani için rahat olsun bu okullar kapanmaz. Elçiliği nası özbek polisi koruyorsa bu okullarıda özbek polisi korur. Belki admin farketmemiştir. Ben üç tane kadrolu polisi olduğunu biliyorum.
Allah aşkına biraz yere duş ya! nerden bu kadar atıp tutma ! sen orayi turkiye mi zanet ediyorsun ya! allah aşkına biraz yavaşla ya . ! sen ne diyorsun ya duşun once şoyle bir olç tart !
benim ülkem dışa bağlı olan bir ülke değildır! sana ve ya turkiye ye hesap vermez bunu bilmen gerekir eger kapatırsa, bilge_kagan nın dediği gibi Karmiov istedğini yapabilecek politkaya sahip! ne olacak kaptirsa dogal gazimizimi keseceksiniz?ya gozunuzu seviym ya Ozbekistani fazla kucumsemeyin ya - USA ustlerini alıp çekip gitmesini soyleyen bir ulke bu kadar kucumsenmemeli ,!! ne olacak abi biraz yavaşlayin ya!
unutma orasinin bir adi var OZBEKİSTAN yani orasi Turkiye değil ok?
turkiye de olsa, dogru kapatamaz ama orası ozbekistan, tamam bir anlaşma ile açılmış iki tarafın! ama kapatamaz yapamaz diye bir soz konusu dahi olamaz ya! okularla iligili bir tane sağlam kanıt atar mahsustan , bu sebeiyten kapatiyoruz diye , ondan sonra karşısına geçer izler ok hatta ! Turkiye orayi nasıl kapatıgını anlayamaz! ok
sadece şunu soyleim ! bende mutluyum orasının açık olmasından ve hep eğtim versin dilerim gonulden
Ama unutma Orasi OZBEKİSTAN benim vatanım. Turkiye değil ! saygım var size ama onuda kayıp ettirtme bana .
Kaptan-i Derya
01-14-2006, 02:40 PM
KaaN sizin orali digilmi? Olsada olmasada fark etmez benim icin Yalniz blabes bizde bir söz vardir "Öfkeyle kalkan, zararla oturur" diye. Fazla kizmana gerek yok, sakin ol. Sonucta burasi bir tartisma platformu, yalnisi varsa düzeltmeye calisirsin, asiri giden mesajlari modlara bildirirsin olur biter bu is.
Hay Allah bu isi nasil tatliya baglasam ki?
Administrator
01-14-2006, 02:47 PM
arkadashlar dogru ishik te birincisiydi yani "saf gercekti"
en dogusu aciklamay zaten KaaN yapmish..
zaten KaaN anlattigi gibi bu okullarin FG cemaatinin ve tukiye devletini actigi bedava egitim veren ozbek -turk okullarinada ve zengin ozbeklerin cocugu okuyan (zengin derekn zenginlerin icindekilerin dah az zenginleridir cinki daha zenginlerinki ingliz ve americanlarin international schoolda okuyor turklerinki daha uzucdur ve orda bor rkadashin dsoyledigi gibi %70 tuk degil ama %80 ozbektir) international school a ilgisi olmayan sedece turk vatandashlari okuyan okuldur. ve ben mudur odasina teklif edildikten sonra sonra disariya kendimi atmadim ama orya girip mudur ile muhetep oldum ban tukce cay damladilar iste hayati konushtuk ben ona bu gorduklerime cok sashtigimi ve burasi nasil yer oldugu sorgdugumde o da dedki "su anda tashkentta cok turk ischileri ve bir kac is adamlari var onlarin cocuklari da var oldugunu ve onlarin nerede egirm gordukleri ile hic ilglenmmishmiydin" dedi bende bunun yabiancilar ichin acilan tur ve baska devletlerin international school var oldugu anlatiim o da bana "sence burda buluna her turk diplomatmi? veya bir fabrikanin sahibi mi?" tekrar soru sordu ben de allah allah dedim unutmushum internationl scholl sadece zengin kesim icin ama bura cok meslen ayinda 300 dollar mass icinde calsihn turklaer var..once dusunmemishim..ishte her sey aydinlashti o okulda 150 tane civarinda turlun yashta olan turk cocuklariokuyormush ..yani ozbeksitan hukumeti ozbeksitanda bulunan turk vatandashlarinin cocuklarina turkiyedeki verilen ilk okul egitimen vermeye izin vermish,,yani dedgim unforma egitim ve prgoragmalrin turkiyeninkinden hic farki olmamak tam aynisi,,bu okul ilk 1999 calsihmaya bashlamish bunda sebebi ozbek turk okullarin kapatildig degil ama ozbeksitanda cok sayida cocugu oaln turk vatandashlarin bulunmasiydi,,ve meslen bir turk ischisinin cocugun okutacak yer de yoktu..
neyse ben cok sahrtian neydi biliyormusuz ?ben o cadeden 1999 veri cok derfa yurmushtum ve shu ana kadar ordaki bina oyle bir okul var oldugun zanetmemishim
ve dedigim gibi ilk once gozum binaya asili herkeze ilk baksihta gournmayan "turki milliy egitm banaligi" yazilan bir tabloya dustu ,,bu zman kadar ordan kaca defa gecerek o tabloyu gormmemishim ve yuzunden o okulu kesf ettim ,,turkieye olmayan de turkleri bilmeyenler icin bunu goruseler bence hech shashmazlar belki onemde vermezler (nasilsa tashkentte yahuidiy okullari oldugu gibiiste tukelrin bir okuluymush dieyecekler) am,a ban istanbulda buluan birisine taskentin bit tipik ozbek malellerinin sokakiginda boyle bir istanbuldaki ilk okullarinin %100 aynisi %100 turk okuluna bulma cok garip geldi
iana ban boyle sey hergun karsiniza cikmaz...simdi dusununde istanbul mahellesinin bir sokakiginda dolasirken tipik ozbek orta okulu karsiniza ciksa ve icine girseniz icerisn taskenteki orta okularinda hic farki olmasa ozbek ogranciler ozbek mudur ,,ozbeksitandaki ders programlar,tmamen ozbekche konushanlanar...bu durum size ilk dakikalarda cok garip gelmezmi?
p.s:bu ara kagan "blabes" ip sina bakarsan ben onu o "kurdexa" olgunu dusunuyorum..
blabes
01-14-2006, 03:01 PM
p.s:bu ara kagan "blabes" ip sina bakarsan ben onu o "kurdexa" olgunu dusunuyorum..
tamam ben cosonic im ! e ne olacak ! allah aşkına ! size yanit vere bilecek birisini bulunması ! hoşunuza gitmiymiromu! insani baze çilden çıkartiyorsuunuz!
Admin ne diyceksin asacakmısın oldurecekminiz allah aşkın ya!?
ben ozbeğim ama oyle turk kanaklarım var ki! onlara ozbekistani anlatiğim zaman şaşırmışlardı! hep başka fikirde olan kankalarım bugun farklı goruyorlar ozbeksitani! hatta bir hafta bizim evde misfar etim! ve ozbekistan onlara anlatılandan daha farklıymış
1- kendi fikrimi ortaya soylemek kotu bir şey değil
2- bu fikirlerle kimseye ve ya bir şeye kufr etmedim
3- ben sadece yanlış olan şeylere tepkimi orataya koydum!
ps: amdin lafına dikkat et! senin hadine değil benim hakkımda boyle konuşmak.!
blabes
01-14-2006, 03:04 PM
KaaN sizin orali digilmi? Olsada olmasada fark etmez benim icin Yalniz blabes bizde bir söz vardir "Öfkeyle kalkan, zararla oturur" diye. Fazla kizmana gerek yok, sakin ol. Sonucta burasi bir tartisma platformu, yalnisi varsa düzeltmeye calisirsin, asiri giden mesajlari modlara bildirirsin olur biter bu is.
Hay Allah bu isi nasil tatliya baglasam ki?
sakınım ! sadece tepkimi koydum! once insan dusunur dogrumu yazdıklarım ve ben ne diyorum diye! ama arkadılım oyle bir şey demedi.
sonuc olarak ofkeli olacak bir durum yok!
sadece bu laflardan bir ozbek-turku olarak rahatsızlıgımı dile gettirdim
ve son olarak bunun bu kadar yanlış anlaşılacak bir durum yok!
hakikat neyse onu yazdım ve bu gerçektir.
Colpan
01-14-2006, 03:10 PM
Sayın "blabes" tepkiniz çok haklı idi. Arkanızdayım.
Administrator
01-14-2006, 03:42 PM
ben ozbeğim ama oyle turk kanaklarım var ki! onlara ozbekistani anlatiğim zaman şaşırmışlardı! hep başka fikirde olan kankalarım bugun farklı goruyorlar ozbeksitani! hatta bir hafta bizim evde misfar etim! ve ozbekistan onlara anlatılandan daha farklıymış
...hosh bu haqida gapirib berish niyatingiz yoqmi?
blabes
01-14-2006, 03:50 PM
...hosh bu haqida gapirib berish niyatingiz yoqmi?
ps:Forum kurallı var.Turkiye Turkçesi.
Sen bana istediğini şeyi soyleme yetkisinde değilsin
anlatırım ama off topic olur.
forum kurallarına uymak gerekir boşuna koymamışlar !insanlar için koymuşlar !
belki sen anlamasizn ! neyse orasini bilemem.
bir kırgınklıgın varsa bir mail at bir şey yaz pm ? sana açıklmasını insanlık adına yapıyım!
eger ondan daha fazlasını isiyorsa buluşalim orta yerde! sen turkiyelsin
ben ozbekistanliyim
oyuzden gel orta da bir ulkede bulusalim Lataiviya ve ya lefkoşya ! gelirisn orada çozeriz ! benimle iligili bir kişisel sorunun varsa! benim bir idaam yok cok iyim dir diye! ama bosuna hakaret yemek istemem bu da bir çeşit "yemediğin kofte için para odemek gibidir."
Administrator
01-14-2006, 04:10 PM
blabes bence sarhoshsin ,gercekten sarhosh gibi gozukuyorsun ,,neyse kendine gel yarin konsuhuruz shu an nelere dediginden kendinde farkinda degilsin...
blabes
01-15-2006, 02:01 AM
blabes bence sarhoshsin ,gercekten sarhosh gibi gozukuyorsun ,,neyse kendine gel yarin konsuhuruz shu an nelere dediginden kendinde farkinda degilsin...
ps:Allah aşkına bırakın bu ayakları ya.
Benden ne istediğini dille giter bende icabini bakayim ok?
nedersin olmazmi - Latvia Lefkoş ya gibi ulkelerde buluşmak seni korkutuyor mu yoksa?
o zaman neye guvenip kurdexa diyorsun ?
anlam veremiyorum!
neyse
derdini soyle bende sana yardımcı olmaya çalışıyım
borcugin
01-15-2006, 01:06 PM
S.A.
blabes tepkilerin haklı. Sanki bütün Uzbek Türkleri Mankurtlaşacak değil ya. ps:Forum kurallı var.Turkiye Turkçesi. Sen bana istediğini şeyi soyleme yetkisinde değilsin. anlatırım ama off topic olur. forum kurallarına uymak gerekir boşuna koymamışlar !insanlar için koymuşlar !
Bir insan hangi dil ile başlarsa o dil ile konuşmaya devam etmeli. Kaçmamalı. Göçmemeli. Vallahi bir bilsek Uzbek Türkçesini. Ama öğrenemedik gitti. Ben diğer forum.uz bölümlerinde Uzbek Türkçesi ile yazacak olsam bir Türkiye Türkü olarak. Ve sonra sıkışınca Türkiye Türkçesi ile yazsam herhalde kendimden utanırdım ve yukarıdaki gibi sözlere de yarabbi şükür derdim.
Selametle.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.