View Full Version : Abdullah Gül;Türk medyası CIA ve Mossad'dan emir alıyor.
Türk medyası CIA ve Mossad'dan mı emir alıyor?http://www.digimedya.com/img/news/103394/system//103394-SP.gif Dışışleri Bakanı Abdullah Gül'ün ağır suçlaması ortalığı karıştıracak...
STV'De konuşan Abdullah Gül, her zamanki ılımlı üslubunu bir kenara bırakıp medyaya ilginç suçlamalarda bulundu.
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Hamas haberleri konusunda Türk basınının "yabancı servislerin, diplomatların manipülasyonunda" olduğunu ileri sürdü.
Önceki akşam Samanyolu TV'ye konuşan ve Hamas lideri Halid Meşal'in Ankara ziyaretine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gül, Türkiye'nin tarihi bir sorumluluğu yerine getirdiğini belirterek, yaptıklarının ileride takdir edileceğini kaydetti. İsrail'in Hamas'la PKK arasında bağlantı kurmasından üzülüp üzülmediği sorusunu yanıtlayan Gül, basını da itham ederek şöyle konuştu:
"Üzdü değil, öfkelendirdi. Türkiye kendi topraklarında işgalci mi? Bu benzetme, tamamen İsrail'deki seçimlere dayalı yapılan bir şey. İsrail tarafı dürüst davrandı. Bu benzetme, onların basınında çıkmadı. Bir cümle bulamazsınız. Ama Türkiye'de yazıldı, çizildi. Basının, yabancı servislerin, diplomatların manipülasyonlarına açık olduğunu görüyorum.
'Yönlendirilme var'
Bir başlık, nereden yönlendirilmiş görüyorum. Devamlı bizi suçlama var. Eleştirilerden ders alacağız şüphesiz, her söylediğimizi onaylayan bir basın istemiyoruz. Bu kadar yabancı servislerin ve diplomatların manipülasyonlarına açık basın görmüyorum."
Gül'ün sözlerine yazılı açıklamayla yanıt veren Diplomasi Muhabirleri Derneği (DMD), bakanın sözlerini "haksız ve talihsiz" bir açıklama olarak değerlendirdiklerini kaydetti. Diplomasi muhabirlerinin kamuoyunu doğru ve dürüst bilgilendirmekten başka amaç taşımadıkları, bu çerçevede birçok güçlükle mücadele ettikleri, ilkeli ve sorumlu habercilik anlayışından ödün vermediklerinin ifade edildiği açıklamada, yaşanan her sıkıntının ardından gazetecilere yönelik suçlamaların alışkanlık haline geldiği, bunun Türkiye'de basın özgürlüğü açısından kaygı verici bir durum olarak görüldüğü belirtildi.
Gül aynı programda "İran'a gider misiniz?" sorusu üzerine de, "Gerekirse giderim, niye gitmeyecekmişim? İran'a da giderim şüphesiz. Yeter ki faydası olabileceğine inanalım" dedi.
Of ki ne of ...
Yakında ortalık iyi karışacak bu sözlerden sonra:rolleyes:
Kaptan-i Derya
02-23-2006, 10:22 AM
Dogru söylemis, nijeryada falan milletin ayaklanmasi bi gazetenin verdigi "asparagas"tan ibaretmis...
Keza bu ustteki olay bana 1955'te olanlari hatirlatti bi an "Atatürk'ün evine saldiri..." diye baslik ve sonrasi...
gurkan
02-23-2006, 10:41 AM
pentagon; yalan haber için 400 milyon dolar dağıtıyor. İşte korkunç iddia; Rüşvet listesinin ikinci sırasında Türkiye var. Televizyon,gazete,dergi sahibi koca bir medya grubu bu işte aslan payını kapmış; Kalemler satılık; köşeler parsellenmiş; ekranlardan satılmış yüzler fışkırıyor. Hepsi bir avuç dolar için....
SATILIK HABERLER...
Gelelim patlayan son skandalın ayrıntılarına;Amerikan savunma bakanlığı pentagon, dünya çapındaki basın yayın organlarını etkilemek için 400 milyon dolarlık bir operasyon başlattı. Amerikan USA TODAY gazetesi, operasyonun önemli ayrıntılarını, Pentagon'un gerçekleştirdiği operasyonun başkan yardımcısı Mike Furkong'ı kaynak göstererek yazdı. pentagon yetkilisinin konuyla ilgili açıklamaları da hayli ilginç....
Furlong ; bu kampanya ile yabancı medya organlarına yanlış haberler vermeyi planlamadıklarını, ancak ordunun Amerika yanlısı mesajların dağıtımındaki rölünü her zaman açıklayamayacağını söyledi. Mike Furlong "Elimizdeki ürün bu bir amerikan malıdır etiketini taşımayabilir. ama eğer gazetecilerden buna ilişkin sorular gelirse dürüst cevap vereceğiz derken "belirli ürün" örnekleri vermeyi reddediyor.
Rüşvet dağıtımını organize etmek için ABD savunma bakanlığı pentagon Waşhington merkezli bir aracı firma ile anlaşıyor. "LİNCOLN GROUP" adlı firma ise kurmayların yazdığı haberlerin çevirisini yapıp Irak gazetelerinde yayınlanacak hale getiriyor.bu firma bu söz konusu hizmetleri ABD adına yapan firmalardan yanlızca bir tanesi. ABD Yönetiminin iki büyük firma ile daha "medya satın alma çalışması" yürüttüğü ifade ediliyor.
Ordunun "bilgi ve psikolojik savaş operasyonları" çerçevesinde kaleme alınan haberler. Irakta iş yapan Amerikalı mütahitlerin desteğiyle Arapçaya çevrilerek; Bağdatta çıkan gazetelerde sanki tarafsız Iraklı gazeticiler tarafından yazılmış gibi yayınlanıyor. Haber ve makaleler daha çok ABD'NİN ve Irak ordusunun ülkedeki operasyonlarını övüyor ve direnişçileri kötülüyor.
(Gerçek Hayat ; 23 Aralık 2005)
gurkan
02-23-2006, 11:00 AM
RÜŞVET SİSTEMİ NASIL İŞLİYOR....
Los Angelas Times'ın Yayınladığı belgelere göre rüşvet sistemi şöyle işliyor.
Enformasyon operasyonları Görev Gücünün kaleme aldığı haberler, Bağımsız gazeticilerin işiymiş gibi Irak Basınına veriliyor. Haberlerde direnişçiler kötülenirken ABD övülüyor; ve özgür ve demokratik Irakın doğduğu propagandası yapılıyor. Pentagonun bu operasyondaki taşeronu "LİNCOLN GROUP" . haberler bu firma aracılığı ile medyaya pazarlanıyor.
Skandal; ABD dişişlerinin Iraklı gazetecileri "Batılı medya etiği" eğitiminden geçirdiği sırada patlak verdi. Belgelere göre 2 ağustosdaki El-Dusturdaki "ırakın kalkınmasına para akıyor" haberi 1500 dolar karşılığı yayınlanmış. Yolsuz siyasi "Ahmet Çelebiénin El-Muteber gazetesinde 6 Ağustosda yayınlanan "Törerizme rağmen Iraklılar yaşamakta direniyor" haberine 50 000 dolar ödenmiş. El-Mada çalışnalarının anlattığı vaka ise şöyle "30 temmuzda deste deste dolarlarla ofisimize gelen bir kişi "Teroristler Sünni gönüllülülere saldırdı" haberini yayınlatmak istedi. Parayı peşin ödeyip makbuz istemedi. Lincoln'nün kayıtlarında bu miktar 1200 dolar olarak geçiyor.
Haberlerde genelde ; Lincoln ile çalışan Iraklılar; Bağımsız gazeteci gibi haberlerin altına imza atıyorlar. Haberlerin başlıkları özenle şeçiliyor. oRdu " Iraklılar töröre karşı yaşamda ısrar ediyor" vs.. benzeri başlıkları tercih ediyor.
Önceden Iraqex diye bilinen "lincoln group" ABD üslerinin bulunduğu ülkelerde ABD yönetiminin enformasyon savaşı için kullandığı şirketlerden sadece bir tanesi... ABD Yönetimin bu grupla beş yıllığına 100 000 000 dolarlık anlaşması var.
gurkan
02-23-2006, 11:10 AM
TÜRKİYE ENFORMASYON SAVAŞI MÜCADELESİNDE İKİNCİ SIRADA...
pentagonun ayırdığı 400 milyon dolarlık bütçenin Iraktan sonra ayrılan en önemli pay Türkiye'ye...
Bir televizyon kanalının sadece bu tür bir kaynakla kurulduğu ve yayın hayatına devam ettiği; Bunu herkes biliyor malum
Memleketimizde pek çok alanda etkin olan, gazete ,dergi, televizyon sahibi önemli bir medya grubu, bu konuda aslan payını kapmış. Hatta Grubun ABD de bulunan yazarı para işlerinin organizasyonu ile görevli.
vs... vs... Türkiye de ki basın ABD ve İSRAİL için yazıyor desem isabet buyurmuş olurum...
Kaptan-i Derya
02-23-2006, 11:21 AM
bence tüm özel tv'ler kapatilmali, TRT ile devam...
Ayrica gazeteler tam anlamiyla bagimsiz olmali veya devlete bagli olmali, ingiltere'de kurulmus bir imperyalist goruslere cok onem tasiyan organizyasona uye olmamali.
Seckjin Khan
02-23-2006, 02:49 PM
Türk Medyası CIA ve Mossad'tan emir alıyormuş...
Peki Kendileri kimden emir alıyor?
mustafa06
02-23-2006, 03:05 PM
Gerchekten Bilmiyorum CİA ve MOSSADdanmı? bunumu ima ettiniz.
semetey
02-23-2006, 03:34 PM
Bir televizyon kanalının sadece bu tür bir kaynakla kurulduğu ve yayın hayatına devam ettiği; Bunu herkes biliyor malum
Sadece bir kanal mı? diğer konuşarda haklısın. Gazeteleri de unutmayalım.
gurkan
02-24-2006, 02:01 PM
Bu benim öngörüm ve değerlendirmem. Taşları birleştirince bu sonucu çıkartıyorum.
1 Mart Tezkeresinden sonra ABD Türkiyedeki mevcut hükümetten hiçte mennun değil. Ve bu hükümete alternatif oluşturma mücadelesini sürdürüyorlar. Ve Hükümeti harcamak için yoğun enformasyon savaşı vermektedirler. Ben deniz siyasi bir taraftargirliğin olmamakla birlikte istikrar hükümetlerini desteklerim. CIA NATO İran için görüşmeye geldiklerinde Türkiyeden somut Destek alamadılar. Hamas konusunda Hükümet içinde git gel oldu mesala. ABD ve İsrail basınında bir şey yokken Türkiye basınının satılmış kalemleri en ağır eleştirileri ABD ve İSRAİL adına yazdılar.... vs. vs.
önümüzdeki üç ayı iyi izlemenizi tavsiye ederim. İran Filistin Türkiye üçgenine dikkat edin...
selametle
Başlık haber içeriğini yansıtmıyor. Bu haber de, sansasyon havası yaratmak uğruna obejektifliğin kurban edildiği bir örnek teşkil ediyor herhalde.
gurkan
02-25-2006, 11:04 AM
Annan’dan Gül’e Hamas teşekkürü
Medeniyetler ittifakı toplantısına katılmak için Katar’a giden Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, toplantı öncesinde, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan’la görüştü. Annan, Gül’e Hamas girişimi için teşekkür etti.
- Annan, Türkiye’nin oynadığı rolün önemini vurguladı ve “Son Hamas girişimi için size müteşekkirim” dedi. Görüşmede, Kıbrıs ve Irak’taki gelişmeler de ele alındı. Gül, Annan’a, Kuzey Kıbrıs’a yönelik izolasyonların kaldırılmasına ilişkin Türkiye’nin beklentilerini iletti. İkili, Irak’ta acil önlemler alınması konusunda da ortak görüş bildirdi.
Annan, Irak’a komşu ülkelerle, Güvenlik Konseyi daimi üyelerinin katılacağı bir toplantıya destek vereceğini söyledi.
TOPLANTI BAŞLAMADAN FİRE VERDİ
Genel Sekreter Annan’ın çağrısıyla Katar’ın başkenti Doha’da yapılacak Medeniyetler İttifakı Toplantısı’ysa başlamadan fire verdi. Avusturya Dışişleri Bakanı Ursula Plassnik’le Avrupa Birliği Dış Politika Yüksek Temsilcisi Javier Solana, son anda toplantıya katılmaktan vazgeçti..
NTV
Güncelleme: 18:38 TSİ 25 Şubat 2006 Cumartesi
kızılsakal
02-26-2006, 04:45 AM
1-haber sansasyon koksa gıbı gorunsede buna mossad ıle cıa ye zaten gerek yok
2-bazı gazeteler zaten yahudı mısyonun elınde olup sahıperınde yahudı yada mason oldukları bılınmekte
3-bazı yazarlarda sebataycılarda var
4-bazı gazatelerı bılırım ısım vermeyelım kendımı bıldım bılelı reklam bolumunde kucuk puntayla 5 cm 5 cm kadar punto olacak hep bedav ıncıl yazısı gorurum(reklam hıc kesılmez)
5-bu gazateler bılınclı olarak 12 eylul oncesı olsun sonrası olsun provake haberler yaymaktadırlar
6-su anda bıle bu gazetelerın baglı oldukları tvler dahı dını zayıf oln ınsanların kafalarını bulandırmak ıcın dını yayınlar verıp ınsanları 1400 yıldır gelen ıslamı kuralları dejenere etmek ıcın ugrasıyorlar tartısma programları yapıyorlar
yanı ısın dogrusu cıa mossad felan ugrasmasına pek gerek yok uyulan ıslem aslında su
1 tufekle en fazla 20 belı 30 kısı oldurursunuz ama bır kalem bır tv prograı ıle 1000 lerı asan ınsanı yoldan cıkarır dınını dılını bozarsınız yapılan budur
Turcos
02-27-2006, 10:27 PM
Ben katılıyorum Abdullah Gül'e basında yabancıların özellikle ABD'nin etkisi çok büyük..
Bu arada Abdullah Gül'un resmi, Fatih Sultan Mehmet'in gül kokladığı minyatüre benzemiş :)
evgin
03-09-2006, 05:49 AM
Türk Medyası CIA ve Mossad'tan emir alıyormuş...
Peki Kendileri kimden emir alıyor?
öyle deme,çok ayıp cıks cıks cıks:lol:
Türk medyası şimdi nerden emir alıyor Abdullah bey :lol:
Onların sayesinde seçim kazandınız.Bu işin diyeti ne olacak ?
Abu-Hafiza
08-22-2007, 07:37 AM
Türk medyası şimdi nerden emir alıyor Abdullah bey :lol:
Onların sayesinde seçim kazandınız.Bu işin diyeti ne olacak ?
Bunu biraz daha aciklarmisiniz oguz amca? Benim gordugum kadariyla turk medyasi tam tersine AKPyi surekli elestirdi, yok efendim anani al, gitte, yok efendim irtica geliyorda, bilmem nede, hic mantiki bir baglanti bulamadim.
Bunu biraz daha aciklarmisiniz oguz amca? Benim gordugum kadariyla turk medyasi tam tersine AKPyi surekli elestirdi, yok efendim anani al, gitte, yok efendim irtica geliyorda, bilmem nede, hic mantiki bir baglanti bulamadim.
__________________________________________________ _________
Akp yı kesınlıkle elestırmedı Secım zamanında medyanın akp ye ayırdıgı haber suresı dıger partılere oranla kat kat yuksek Aydın Dogan Cıner grup hepsı akp nın emrınde.
Aydın dogan daha fazla para kazanması gerek o yuzden akp reklamı yapması lazım devletın actıgı ıhalelerı kazanmak gerekıyorsa daha fazla akp reklamı
Peki sıyası partı bılboard reklam ıhalelerını nıye ABdullah Gul un babası aldı 80 yasıdna butun kılları agarmıs adamın sırket ıhale de ne ısı olabılır.
Basın yıne aydın cıner elınde donuyor bugun bu medya her seyını akp ye borcludur bu boyle surer gıder TSK saolsun var olsun onların golgesı tayyıpe yeter.:(
Demir Kağan
08-23-2007, 05:23 AM
AKP'yi elestiren "bir kisim medya" oldu ancak Dogan grubu vs. AKP'nin hatalarini gozler onune sermedi ve elestirmedi. Emin Colasan veya Bekir Coskun gibiler her zaman olmali ki is birligi yaptiklari belli olmasin. :)
Abu-Hafiza
08-23-2007, 05:33 AM
Demekki CIA ve mossattan emir alan turk medyasi iste Demirin dedigi "bir kisim medya" oluyor :D
Türk medyası CIA ve Mossad'dan mı emir alıyor?
Hadi ya?
Biz ne zamandır diyoruz "ABD gorunmez uyusturucuları medyama yukleyip gencimi zehirliyor" diye...
Neyse bu konuyu Aybike hanım iyi biliri.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.