PDA

View Full Version : bizim tartishmlar tarihte nasil iz birakaca?

Administrator
02-24-2006, 03:12 PM
su anda dusnuyorumda acaba gelecekte yani forum.uz 100 sonra nasil olur o zmanin kusagi arhivlar arastirarak bizleri ogrenirmi?veya 500 -1000 yil sonra ciddiy tarihciler bizim burdaki tartishmlari ogrenmek icin onemli zamnalrini harclayacaklarmi?ders kitaplarina bizim postlar giercekmi? ne olur ne biter sadece fantazileriniz,

Seckjin Khan
02-24-2006, 03:18 PM
evet resmen fantezi olacak bu biraz :)

bence 100 sene sonra internet olmayacak ve çocuklar bilgisayar nedir bilmeyecek onlar artık bunları aşmış olacak ama yine de fanteziye kaçarsak ileriki nesil Türki milletler birleşecek ve bizim hayalleimizi gerçekleştirecekler...

Administrator
02-24-2006, 03:29 PM
uzak gelecek,sene 50 000 yil: bugun arhiologlarin amerika kitasina ayit olan yer altindan bulddugu bir primitiv dedelerimizin kulandigi primitiv diske icirdigi bilgilere gore .....kalanina siz devam ediniz ama forum.uza ayit olsun

Bilge_Kagan
02-25-2006, 03:30 AM
O zamana kadar kiyamet kopar herhalde :P

Forum.uz tarihte yazili olarak yer tutmayacak belki ama, tarihe bir miktar katkida bulunuyor oldugu kesin. Zira burada iki sene onceki ortam yok, insanlar artik karsilikli olarak birbirlerini anliyorlar ve kulturel yakinlasmalar var, eskisi gibi didisip durmuyor kimse.

Degistirilen "bir" insan dahi olsa, tarihe bir miktar etkisi olur elbette...

mustafa06
02-25-2006, 03:51 AM
Bence geleceğe bırakacağı en büyük iz, yıllarca uzak kalmanın ve propagandaların etkisi ile unutulmaya yüz tutmush olan kardechlik bağlarının,ortak tarihimizin,dilimizin, kültürümüzün tekrar hatırlanması, konushulması ve bunun belgeleniyor olmasıdır. Bu forumda bulunan insanların burada edindiği bilgileri forum dıshında insanlara da ulashtırması bu kazancımızı kat ve kat artıracaktır.

oğuz
02-25-2006, 03:54 AM
Tarihte oluşan sorunlar için belli bir süre sonrasında arşivlerden yararlanma modası başladı...

Osmanlı arşivlerinin araştırmaya açılması bunun en güzel örneklerinden biri...

Bakarsınız 100 sene sonrası "Tez konusu" oluruz :lol:

Bilge_Kagan
02-25-2006, 04:10 AM
Tezi hazirlayanlar forumu iyi incelerlerse forumdan "birileri"nin "yaz gunu kurk almasi" uzerine yeni bir tez hazirlamak zorunda hissedebilirler kendilerini :lol:

oğuz
02-25-2006, 04:20 AM
Tezi hazirlayanlar forumu iyi incelerlerse forumdan "birileri"nin "yaz gunu kurk almasi" uzerine yeni bir tez hazirlamak zorunda hissedebilirler kendilerini :lol:

http://www.forum.uz/showthread.php?t=28118

Usta sen atlamazdın böyle durumları:shock:

Bilge_Kagan
02-25-2006, 04:34 AM
Ne yalan soyleyeyim, utandim simdi, ayip etmisim :rolleyes:

Pax
02-25-2006, 04:42 AM
su anda dusnuyorumda acaba gelecekte yani forum.uz 100 sonra nasil olur o zmanin kusagi arhivlar arastirarak bizleri ogrenirmi?veya 500 -1000 yil sonra ciddiy tarihciler bizim burdaki tartishmlari ogrenmek icin onemli zamnalrini harclayacaklarmi?ders kitaplarina bizim postlar giercekmi? ne olur ne biter sadece fantazileriniz,
100 yıl sonra forumun arşivlerini incelemeye kalkan bir araştırmacı büyük bir hayal kırıklığı yaşabilir. Alakasız alakasız olayları bir birine bağdaştırmaya çalışıp kendince espiri yapmaya çalışanları görünce bu ilkelliğe güler mi üzülür mü bilemiyorum doğrusu ;)

Bilge_Kagan
02-25-2006, 05:01 AM
Valla ozelden konusmamis olsak kosarak uzaklasacaktim da, rahatladim simdi... :)

oğuz
02-25-2006, 05:05 AM
Valla ozelden konusmamis olsak kosarak uzaklasacaktim da, rahatladim simdi... :)

Bekle gör politikası uygulamak güzel bir şeydir:lol:

Qizilbash
02-25-2006, 08:01 AM
sene 10000. yıl:

Üniversitede öğretmen öğrencilere:

Evet çocuklar. 21. asırdakı hadiseleri öğrenmek için en rahat yol forum.uz dakı postları okumaktır. Gidin arayın bulun. Üniversitemizin arşivlerinde olmalı.
...Yalnız... Durun. Sakın Qizilbashın postlarını okumayın. Aklınız karışır. Zaten doğru dürüst postları yok kendisinin.

Turk
02-25-2006, 09:33 AM
Türk Birliği'nin kurulmasına mâni olan unsurları araştıran târihçiler örnek olarak buradaki bâzı tartışmaları inceleyebilir.