PDA

View Full Version : Tataristan havalanında Türk vekillere kötü muamele ......

mehmet_2006
03-04-2006, 02:25 PM
http://sondakika.milliyet.com.tr/2006/03/04/son/sonsiy06.asp

Seckjin Khan
03-04-2006, 02:38 PM
bence iyi olmuş :D

Türkiye de VİP ten çıkmıyorlar tüm akrabağlarını sokuyorlar iyi olmuş vallaha.

bnm yeşil pasaportum var ben bile problem yaşamıyorum sorunsuz ama iyi olmuş

Colpan
03-04-2006, 03:52 PM
Şerefsiz medya Millî Savunma Bakanımız Vecdi Gönül'ün ABD gezisi sırasında ayakkabılarının dahî çıkarılıp arandığını satır aralarında gizlemişti. Şimdi ise kötü muâmeleyi yapanlar Türk olunca hemen yazmışlar.

BOZ-OK
03-04-2006, 10:05 PM
Takmayin kafaya, olur boyle seyler....Hep dedigim kapiya cikiyoruz, su "kardeslik" meselesini biz Anadolu Turk'leri bir kere daha sogukkanlilikla gozden gecirmeliyiz, cok abartilinca hayal kirikligi da derin oluyor tabii.... Maalesef devletler kardeslik degil, menfaat iliskilerine gore yonetilirler ve kan bagi da bu acik gercegi degistirmez...

Haa, bu mesele nasil hallolur? Cevap basit, Tataristan ozur dileyene kadar oradan gelen her devlet gorevlisi kilotu cikarilarak aranir, mumkunse hemoroid kontrolu yapilir, olur biter.... Eger devletimiz devletse yapacagi budur....Iyi olmus diyen arkadasa da katilmiyorum, bu muameleye maruz kalanlari sevmiyor olabilirsiniz ama bu insanlar ceplerinde Turk kirmizi pasaportu ve Turk parlamenter kimligi tasiyorlarsa, haddini bilmeyen kardes de kotegi haketmis demektir, haddini bildirmek gerekir...Bu bu kadardir...

Scofield
03-05-2006, 04:51 AM
iyi olmus hiyarlara :) bir THY rotasi icin neden o kadar kisi gider ki acilisa? Hem orasi Tataristan mi yoksa Rusya Federasyonu mu?

Administrator
03-05-2006, 02:18 PM
tatristan bagimsiz devlet degilki sadece rusyanin bir parcasi.

kurshad
03-06-2006, 01:52 AM
, mumkunse hemoroid kontrolu yapilir, olur biter.... Eger devletimiz devletse yapacagi budur....

hehehhe :D

Aklima fikra geldi bununla ilgili;

Adamin biri hemeroid sorunuyla ilgili her hafta doktora gidiyormus. Doktor yillik iznini kullanmaya karar verince adam bu sure zarfinda karisindan yardim almaya karar vermis.

Karisina kontrolun nasil yapilacagini tarif etmis;

"Karicigim; ben one dogru egilecegim, sen arkama gececeksin, bir elini kalcamin sagina , diger elini ise kalcamin soluna ......?????!! Ulan serefsiz DOKTOR!!!!! "

Tatar diplomatlara bir hemoroid kontrolu yarasir. Yeni bir "midnight express" :D

Qizilbash
03-16-2006, 01:53 PM
Dış Türkler'e karşı

Bu ifadeni artık kullanmıyoruz. :)

TURKiSTAN
03-16-2006, 03:43 PM
Takmayin kafaya, olur boyle seyler....Hep dedigim kapiya cikiyoruz, su "kardeslik" meselesini biz Anadolu Turk'leri bir kere daha sogukkanlilikla gozden gecirmeliyiz, cok abartilinca hayal kirikligi da derin oluyor tabii.... Maalesef devletler kardeslik degil, menfaat iliskilerine gore yonetilirler ve kan bagi da bu acik gercegi degistirmez...

Haa, bu mesele nasil hallolur? Cevap basit, Tataristan ozur dileyene kadar oradan gelen her devlet gorevlisi kilotu cikarilarak aranir, mumkunse hemoroid kontrolu yapilir, olur biter.... Eger devletimiz devletse yapacagi budur....Iyi olmus diyen arkadasa da katilmiyorum, bu muameleye maruz kalanlari sevmiyor olabilirsiniz ama bu insanlar ceplerinde Turk kirmizi pasaportu ve Turk parlamenter kimligi tasiyorlarsa, haddini bilmeyen kardes de kotegi haketmis demektir, haddini bildirmek gerekir...Bu bu kadardir...
Elbette kafaya takmak sachmalik.Shu "kardeslik" meselesi dedigin sheyi de elimizden geldigi kadar abartip etrafimiza yaymaliyiz.Kardeshlerimizi, Ulug Turkistani ve komshularimizi,doguyu,dogunun kulturunu askla sevmeliyiz,burunlari sizlatan bir sevgiyle ,tum duygusalligimizla... Ama ayni zamanda bu duygusalligimizda gerchekchi ve guchlu olmaliyiz.Sadece hayal kuranlarin,hayalleri kirilabilir.Dushunmeyi de ogrensinler.

Ayrıca bu uslubun bana,atamiz Emir Timur ile atamiz Sultan Yildirim Beyazit Han arasinda gecen mektuplashmayi hatirlatti. Emir Timur atamiz ,Yildirim Beyazit'i tehtit etti ve Sultan Yildirim Beyazit Han atamiz da Emir Timur'u kafirlikle itham etti. Ben o unlu mektupdaki uslubun taraftari degilim.Ben Nasreddin Hocamizin uslubuna hayranim.
"Hocam senin evliyalar katında ulu bir kishi oldugun soylenir asli var midir?" Hoca'nın boyle bir iddiası elbette yoktur ama bir kere soruldu ya etrafindakilere guzel bir ders vermek istemish...
- "Her halde oyle olmali." demish. Chevresindekiler agaci yanina getirmesi yonunde:
- "O zaman goster bakalim kerametini derler." Hoca:
- "Ey ulu chinar chabuk yanima gel!.." der ama tabii ne gelen agach var ne giden. Hoca biraz durduktan sonra kendisi agacın yanina gider. Halk,
- "Ne oldu Hoca agaci getiremedin, kendin oraya gittin!" der ve gulerler, Hoca:
-"Bizde kibir yoktur, agach yurumezse kul yurur" der.

Ve shunu da hatirlatayim,Nasreddin Hocamiz ile atamiz Emir Timur arasinda da diyaloglar gecmistir bilirsiniz bunlari.Uslubuyla "kazanan" hep Nasreddin Hocamiz olmustur :)...

narcoleptic
03-16-2006, 05:37 PM
Türkiye'yi yönetenler Ahıska Türkleri'ne kapılarını kaparken başka soydan Arnavut'a, Boşnak'a kapılarını ardına kadar açmaktalar...

arkadaş
ben hanlar hanı fatih sultan mehmet han döneminden beri arnavutlukta yaşadım.beni atalarım arnavutluğa yerleştirmiş vakti zamanında.akının vakti sık gücü pek ola diye.dedem göçmüş gelmiş geri çanakkale'yi yurt olarak vermişler bize.yaşıyor gidiyoruz çok şükür.
senin o beğenmediğin müslüman arnavut balkanlardaki dengenin yegane temsilidir ayrıca.arnavutluk ve uçk elden gittiği zaman seyreyle deli slavı neler eder.
bu cümleni yok saydım.
hayırlı günler.

Administrator
03-17-2006, 04:30 AM
bu ara tukiye vtandhalarin turkmenistan havaalininda kotu muamele ediyorlar diye duydum bu dogrumu?
3 yil once turk askelrine dou bir ucagi 5 saat kadar kapali halde tutmushtu bu turkmen bashi,tukmenbashi kim olsada ama bir iyi diplomat degil,

dku5tm
03-17-2006, 12:28 PM

Merhabalar..

Böyle balıklama dalacam konuya özür dilerim

Türkiye'de bu sorun var iste. Biz büyük devletiz avrupalıyız büyüklenmesi. Sadece amerikanın karısısın iste demek geliyor ama watan bizim watan. Arkadaşın birisi güzel söylemiş Türkiye'de yaşayan azınlıklarıda Türk olarak görüyor herkez ve o kişi millet vekilide olsa yani köyünde iki garibanın ağasıya o ordada ağalık taslamak istiyor. Edebalının Osman gaziye nasiatı vardır dinleyenler okuyanlar bilir Oğul diye bağlar.

Ne der orda bölmek bize butunlemek sana ama o sahsiyetler bolmeye calışıyor.

İntikam yakın

narcoleptic
03-26-2006, 06:59 AM
BU MİLLETVEKİLLİĞİ AYRICALIĞINI HİÇ BEĞENMEDİM

Atatürk bir sabah Florya'dan Dolmabahçe Sarayı'na dönüyor. Yeşilköy İstasyonu'nun önünden geçerken birdenbire arabayı durduruyor ve Başyavere: "Sorunuz, tren var mı?" diyor. O sırada tren hemen hareket etmek üzeredir. Hep birlikte arabadan inip yanındakilerle trene biniyor. Karar anlık verilip uygulandığı için bu trene biniş pek kimsenin dikkatini çekmiyor. Bir süre sonra, her şeyden habersiz olan kondüktör Ata'nın bulunduğu kompartımana geliyor. Kimler olduklarını görünce çekilmek istiyor. Ata hemen sesleniyor: "Görevini yap! (Yanındakileri göstererek) Bu beylere ve bana niçin bilet sormuyorsun?" diyor. Yanındakiler yanıt veriyorlar: "Paşam biz milletvekiliyiz. Tren bileti almayız. Parasız yolculuk ederiz." Ata kızarak "Bu ayrıcalığı hiç beğenmedim. Çok ayıp ve acayip bir kural. Böyle halkçılık olmaz.” diyor.

(Kılıç Ali)