View Full Version : forum.uz'u nasıl buldunuz?
İslam Kerimov
03-05-2006, 02:29 PM
İnceledim. Şimdiye kadar neden forum.uz'a gelindiğine dair iki thread var. Ama benim öğrenmek istediğim forum.uz'u nasıl bulduğunuz.
İnisiyatif sahibi olarak ben başlayım. Yaklaşık 10 ay önce Türk birlikteliğini işleyen ama katılımcılarını Dış Türklerin oluşturduğu bir ortam arıyordum. Hangi kelimeleri girdiğimi hatırlamıyorum fakat Google aracılığıyla buldum forum.uz'u.
Tabii biraz hayal kırıklığı oldu. Türk birlikteliğini savunanlar çoğunlukla Türkiye Türkleri idi. Öte yandan çoğu Özbekistan Türkü kardeşimde de Türk birlikteliğine dair bir motivasyon göremedim. Belki bu, ilk gelen Türkiye Türkleri'nin ırkçı(daha doğrusu Nazilerin Türk versiyonu) niteliğinden kaynaklanmış da olabilir.
Sağlıcakla kalın,
Türkî Diller ile ilgili gayr-ı ciddî ve bilimdışı bir araştırma yapmaktaydım. Karşıma gâyet fâideli bir site olan "Türkçestan" çıktı. Orada tüm Türkî topluluklar hakkındaki bağlantıları incelerken forum.uz diye bir şey gördüm. Sazan gibi atladım. Pişman değilim.
Colpan
03-05-2006, 02:46 PM
Asena ve Kaleli takma adlı sayın üyelerimizin tavsiyeleriyle burayı buldum.
Scofield
03-05-2006, 02:47 PM
özturkler sitesinden
Administrator
03-05-2006, 03:17 PM
Dış Türklerin
su gibi yenii terimlerin turkiyede cikmasindan hic memnun degilim/.ne o dis turkler? kim aslinda dis ta olan andolularmi ,orta asyalilarmi yoksa ural altayda yashayan turklermi? affedersiniz da ama soyle analyishla uzaga gidilmez .
Administrator
03-05-2006, 03:20 PM
meseln ameikanalr bunu okusa siyle analyis gelebilir merkez anadolu gercek turkler digerleri disariya kovulmush anavatan dan ayrilan 2.dereceli turkler.
Scofield
03-05-2006, 03:25 PM
Dış Türklerin oluşturduğu bir ortam arıyordum.sahi ne bu?
Colpan
03-05-2006, 03:25 PM
"Türkiye dışındaki Türkler" demek daha mantıklı. Sonuçta Administrator'ın da dediği gibi dış Türkler aslında biziz.
Scofield
03-05-2006, 03:26 PM
o zaman bizler de Dis Özbekler oluyoruz ehauehauehuahe
Seckjin Khan
03-05-2006, 04:11 PM
Başka bir şekilde buldum. Şöyle ki...
Turkish Gambit Filmi hakkında yorumlar arıyordum filmi indirecektim değer mi değmez mi diye bakıyordum ve bu forumla karşılaştım...
Normalde Politika,Siyaset i sevmem ama fikirlerimi paylaşmaktan kaçınmam...
Kaptan-i Derya
03-05-2006, 05:08 PM
google araciliyla buldum bu siteyi, buldugum zamanlar baya bi hararetli tartismalar vardi...
DiPLoMaSi
03-05-2006, 06:37 PM
Google'da Türk Soyağacı hakkında bir resmi arastırırken, tesaduf soyağacı ve bu aradıgım resim uzerine yapılmıs olan bir tartısma dikkatimi çekti ve bu foruma girmiş bulundum.Daha sonra inceledim ve begendim.Sonucta simdi uyeyim.
özbek bişeyi diye google de arama yapıyordum. Şimdi hatırlamıyorum neyi aradığımı. ama karşıma şu sayfa çıktı http://www.forum.uz/archive/index.php/t-19917.html
burdaki hikaye beni sardı. bayağı uzundu dolayısıyla hergün bir miktar okuyordum derken başka sayfalarına göz atmaya başladım ve üye olmak için bir kaç defa girişimte bulundum. Başaramadım maıl adresim rambler.ru daydı. herhalde ondan olsa gerek forumdan onay maili gelmedi. üyeliğimin ilk ayında konuk üye gibi yazma imkanım yoktu daha sonra gmaildeki adresimden denedim ve tam üyeliğimi gerçekleştirmiş oldum.
Arkadaşlar, "Dış Türkler" terimi ilk defâ İslâm Kerimov rumuzlu üye tarafından kullanılmadı. Bu terimi biz yıllardan beri kullanıyoruz ve dürüst olmak gerekirse, Administratör itirâz edene kadar ben de çok sık kullanmasam da yanlışlığı üzerinde pek düşünmemiştim.
Afrasiyab
03-06-2006, 01:08 AM
google da arama yaparken bulmuştum, sık kullanılanlara ekledim. Ama o aralar yoğun oldugum için üye olmamıştım. Daha sonra sık kullanılanlarda gördüğümde siteye girdim üye oldum.
MUHLIS
03-06-2006, 02:16 AM
google axtarish tizimi orqali topganman.
Türk dünyası ile ilgili araştırmalar yaparken bir çok foruma rastladım. Buralarda yazışma dillerini anlamakta güçlük çekerken bu foruma rastladım...
Ogün bugün... :cool:
borcugin
03-06-2006, 10:06 AM
S.A.
Ben Türk Dünyasından birileri ile tanışıp yazışmak için çok arama yaptım internette. Bulduğum sitelerin hepsi Rus Abecesi ile yazılıyordu, İngilizce bilen Orta Asya Türkleri de çok azdı. En son nasıl oldu anımsamıyorum burayı buldum. Ve başınızın belası olarak buradayım. :)
Selametle.
gurkan
03-06-2006, 01:02 PM
Rapidshare'ye Link veren siteleri arattırıyordum google'de. Sehbir le Türkçe müzikleri buldum. Ha burayı buldaktan takriben üç ay sonra üye oldum. Yazılanları okuyordum. Hiç aklımda karalamak yoktu. Ah şu Türban mevzuu !. Dayanamadım üç beş msj yazıp çıkarım derken hastalık bana da sırayet etti.
Baş belanız olsam da yine de biz bize olmaktan mutluyum.
Qizilbash
03-07-2006, 09:44 AM
Küçüklüğümden türkçüğüm. Türkiye türkleri ile iletişim kursam da, diğer türk halklarından biri ile bile iletişim kurmamıştım. Özbek halkını, özbek dilini de hep merak etmişimdir.
Bir kere nasıl olduysa google da bu forumu buldum. Özbek forumu olduğunu anlayınca hemen dilinin nasıl bir dil olduğunu, Azerbaycan türkçesine ne kadar yakın olduğunu öğrenmek istedim. Latifeler bölmesine girdim. Yalnız tek tek sözleri anlıyordum. Sonra da Türkistan forumuna girdim. Bir az atılan iletilere bakdım. Sonra üye olmağa karar verdim. Pişman diğilim.
meseln ameikanalr bunu okusa siyle analyis gelebilir merkez anadolu gercek turkler digerleri disariya kovulmush anavatan dan ayrilan 2.dereceli turkler.
Amerikalılar'ın herhangi bir mâna çıkarabileceklerini zannetmiyorum ;)
evgin
03-09-2006, 12:17 PM
Amerikalılar'ın herhangi bir mâna çıkarabileceklerini zannetmiyorum ;)
güzel buldum admincan,yapımda ve yayında emeği geçen herkese teşekkürler.bu dış Türkler lafını ben de kullanıyodum ama düşününce yanlış aslında bundan sonra kullanmayız artık:)
TURKiSTAN
03-10-2006, 04:09 AM
Türkî Diller ile ilgili gayr-ı ciddî ve bilimdışı bir araştırma yapmaktaydım. Karşıma gâyet fâideli bir site olan "Türkçestan" çıktı. Orada tüm Türkî topluluklar hakkındaki bağlantıları incelerken forum.uz diye bir şey gördüm. Sazan gibi atladım. Pişman değilim.
Sadece "dış Türkler" değil ,"Türki" sözü de yanlış değilmidir peki? Bence çok daha yanlıştır.Özellikle "Türki" den nefret ederim.Türk'e "Türk" denir.Nasıl Yunanistan'da Yunanlar,Ermenistan'da Ermeniler,Bulgaristan'da Bulgarlar yaşıyorsa,Türkistan'da da "Türki"ler değil Türk'ler yaşar.Ayrıca,Türkistan denilince herkes Doğu Türkistan anlamaya başladı.Anlayamıyorum bunu.Doğusu olan bir yerin batısı da olur.Tamamına da Ulug Türkistan ya da kısaca Türkistan denilir.
Ancak isteyen,istediği kimliği kullanabilir.Kime ne bundan. Önemli olan bir olduğumuzu bilmek.Hangi isim olduğunun hiç önemi yok.Biz biriz.Güzel olan bu.
"Hamma turklar "OZBEK" emasmi?" Kesinlikle,ve ayrıca bütün Özbekler de Kazaktır.
Manager
03-10-2006, 07:58 AM
Cimkentin tavsiyasi ila buldum
narcoleptic
03-10-2006, 09:18 AM
iki aydır sehbirle türkçe müzikler bölümüyle yatıyorum kalkıyorum.çünkü ciddi bir türk müziği arşivi hazırlıyordum.burayı bulduğuma çok sevindim.
daha sonra niçin sadece müzik dedim kendi kendime ve oğuzcaya sardım.oğuzca threadinde oğuz abi sayesinde çok güzel vakit geçirdim eksik olmasın.
ve şimdi anlıyorum ki forum uz başka herhangi bir meşguliyeti olmayan herhangi bir türk için çok güzel bir paylaşım sitesi.
müzik paylaşımı.
film paylaşımı.
fikir paylaşımı.
paylaşımın her türlüsü burada var ve ben burada bulunmaktan gerçekten keyif alıyorum.
teşekkürler :)
Administrator
03-10-2006, 12:46 PM
bütün Özbekler de Kazaktır
. sadece ozbeklerde degil tum dunya turkleri kazaktir.
Cimkent
03-11-2006, 12:39 AM
. sadece ozbeklerde degil tum dunya turkleri kazaktir.
hangi Kazaktan bahsediyorsunuz?
1- Turkiyedeki Kazak kavramindan mi?
2- Yoksa Kazakistandaki Kazaktan mi?
cevap eger birse biliyorsunuz kazaklik artik chogu zaman evlenip ilk chocuk sahibi olana kadar devam eder :)
ikincisi ise, mashallah, Allah nazardan saklasin
TURKiSTAN
03-11-2006, 07:55 AM
Cevabın hangisi olduğuna şöyle cevap vereyim:
Bütün Kazaklar da Uygur'dur...
Administrator
03-13-2006, 04:51 PM
cevap eger birse biliyorsunuz kazaklik artik chogu zaman evlenip ilk chocuk sahibi olana kadar devam eder
buna anlamadim
Bilge_Kagan
03-16-2006, 06:26 AM
Turkiye'de evlendikten sonra hanimina sozunu fazlasiyla gecirebilen, esinin pek karisamadigi erkeklere saka mahiyetinde " Ooo kazak erkek " diye takilirlar genelde. Cimkentin bahsettigi mevzu bu sanirim...
bad_cat
03-24-2006, 08:15 PM
özbek bir kız arkdaşım var özbek ce ögrenmek için arama yaparken şansa buldum ve hoşuma gitti umarım herkez forumda online oldugu sürece hoş vakit geçirir.
özbek bir kız arkdaşım var özbek ce ögrenmek için arama yaparken şansa buldum ve hoşuma gitti umarım herkez forumda online oldugu sürece hoş vakit geçirir.
Black cat vardı şimdi birde bad_cat'imiz oldu...Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz;)
cHaMeLeOn
03-25-2006, 03:19 AM
özbeklerin dilini ve nasıl insanlar olduklarını öğrenmek,onları tanımak için bu siteye üye oldum.Gayet güzel bir forum.Özellikle türkiyeli türklerin de bulunmasından dolayı bir yabancılık çekmiyorum :)
tunc598
04-12-2006, 05:33 AM
Tek kelimeyle mükemmel.Bizleri birbirimize yaklaştıran, ortak kültürümüzü benliğimizi hislerimizi paylaşmayı sağlayan ortak nokta.Emek verenlere eyvallah.Başarıların devamı dileğiyle
Aybike
04-12-2006, 05:51 AM
Beni yakan ZORLUDUR....
mustafa06
05-06-2006, 04:05 PM
yeni üyeler choğaldığına göre bu bashlığı tashıyayım dedim.
Ben,Özbekistanı daha önce görmüshtüm. internette gezinirken, yarım yamalak aklımda kalan özbekche ile özbek sitelerinde müzik arıyordum. bu foruma rastladım. Sehbirle türkche müziğide görünce üye oldum. bir kach ay sonra yazmaya bashladım . Birkach dostumada tavsiye ettim. üye oldular.
Hala devam ediyoruz .
kurtbilal1985
05-06-2006, 04:58 PM
bu theradi yeni gördüm. bende burayi nasil buldugumu anlatayim. ...benim bir tanidigim burda üyeydi ve burada hararetli tartismalar vardi, özellikle pantürkiz mi yoksa panislamizim mi konular ve burada yapilan tartismalar cok ilgimi cekti... ondan sonrada bu foruma üye oldum.
Demir Kağan
05-07-2006, 02:25 AM
Burada eskiden sava veya savarain isimli bir kullanıcı vardı. Kendisi sevdiğim bir abim olurdu. Hoş o da küstürülüp gidenlerden. Onun söylemesiyle girdim, tavsiye etmemişti.
Demin
05-07-2006, 05:17 AM
Ne araştırıyordum tam hatırlamıyorum ama araştırdığım konuyu forum.uz'da buldum google aracılığı ile.
Şiddetli tartışmalar yaşanıyordu o anda.Akşam saat 12 den sabah 8'e kadar sürekli olarak sitede birşeyler okuduğumu iyi hatırlıyorum.
Sonraları siteye üye olmaya karar verdim.Pişman değilim gene olsa gene yaparım. :)
finita_la_co
05-09-2006, 04:40 PM
Ben taa 2003 senesinde üye olmuştum, farklı bir isimle :)
Bir arkadaş habire giriyor bu siteye. Ben de ona uyuz oluyordum ne boşu boşuna vakit harciyon diye. Ne sitesi bu diye.
Sonra biraz dolaştım. Hoşuma gitti. Ama o zaman bu zaman genellikle okumayla yetiniyorum. Çünkü fazla boşa zaman harcamak istemiyorum. Daha çok faydalı işlerle uğraşmaya çalışırım. Ama bazen mesaj yazmasam bile sabahlara kadar okuyorum. Bir sürü iş bitmiyor. Kendi-kendime artık girmicam diyorum. Ama günde en az 2-3 defa göz atıyorum. Biraz alışkanlık olmuş :)
... Ama o zaman bu zaman genellikle okumayla yetiniyorum. Çünkü fazla boşa zaman harcamak istemiyorum. Daha çok faydalı işlerle uğraşmaya çalışırım...
Vallahi pes :D :D :D
bu ne yani butun forum yazarlarina bir hakaret mi?:D
aslinda haklisin, bos seylerle ugrasiyoruz, ama bu kadar da acik soylenmez ki:D , biraz usulunce anlatilir...
ps: Neyse burasi bir sakaydi, cok halis duygularla yazdigina eminim, bu seye benzedi,hani "yemeseydiniz ineklere verecektik zaten" demis ya koylu teyzenin biri...:D
saddy
06-01-2006, 07:06 PM
ben dün gibi hatirliyorum. Kazanci bedihin sarkilarini google de aratiyordum. O siralarda türkiyede mp3 siteleri bir bir kapatiliyordu. Birden sevgili "Sehbir" arkadasimizin basligi altinda aradigim sarkilarin hepsini buldum. Sonra türkistan forumunu kesif ettim. Burasi gercekten cok hos bir yer. Zamanin nasil gectigini anlamiyor saatlerce burda kaliyorum.
Cok güzel konular aciliyor okumaktan kendimi alamayip derse bile gec kaldigim oluyor. Herkeze tesekkürler...
Sadece "dış Türkler" değil ,"Türki" sözü de yanlış değilmidir peki? Bence çok daha yanlıştır.Özellikle "Türki" den nefret ederim.Türk'e "Türk" denir.Nasıl Yunanistan'da Yunanlar,Ermenistan'da Ermeniler,Bulgaristan'da Bulgarlar yaşıyorsa,Türkistan'da da "Türki"ler değil Türk'ler yaşar.Ayrıca,Türkistan denilince herkes Doğu Türkistan anlamaya başladı.Anlayamıyorum bunu.Doğusu olan bir yerin batısı da olur.Tamamına da Ulug Türkistan ya da kısaca Türkistan denilir.
Ancak isteyen,istediği kimliği kullanabilir.Kime ne bundan. Önemli olan bir olduğumuzu bilmek.Hangi isim olduğunun hiç önemi yok.Biz biriz.Güzel olan bu.
"Hamma turklar "OZBEK" emasmi?" Kesinlikle,ve ayrıca bütün Özbekler de Kazaktır.
Haklısınız. Bu hususta yanlışımı düzelttiğiniz için teşekkür ederim.
guldenci
07-09-2006, 09:33 AM
Tesadüfen arama sonucunda buldum . ama farklı biryer...
khanoghuz
07-26-2006, 10:24 AM
google da araştırma yaparken tesadüfen burası ile karşılaştım.forumu biraz inceledikten sonra baktim ki baya güzel bir ortam varmış bende katılıp üye olayım dedim.
paalee
11-12-2006, 03:28 PM
ben de google dan...
busiris
03-27-2007, 04:06 PM
TeŞekkÜr Gayet İyİ
afsharkizi
03-27-2007, 04:09 PM
Bende kadinlarla ilgili yazi araken bulmustum türk kadinlari diyerekten google den
DrAydan
03-31-2007, 06:28 AM
Formumuzun üyelerinden birisi olan en yakın arkadaşım söglemişti foruma doktor :doctor:gerek diye ben de düşündüm düşündüm kabul ettim geldim :)hheehheh
yavuz
04-01-2007, 03:12 AM
Formumuzun üyelerinden birisi olan en yakın arkadaşım söglemişti foruma doktor :doctor:gerek diye ben de düşündüm düşündüm kabul ettim geldim :)hheehheh
BoRaN ağabey mi?
Ahde Vefa
04-01-2007, 03:39 AM
iyi buldum :)
DrAydan
04-01-2007, 07:15 AM
BoRaN ağabey mi?
Evet ta kendisi:)...
yavuz
04-01-2007, 07:18 AM
Evet ta kendisi:)...
Seni bıraktı gitti forumdan... Özlüyoruz... (En azından ben...)
DrAydan
04-01-2007, 07:21 AM
Seni bıraktı gitti forumdan... Özlüyoruz... (En azından ben...)
Formu bıraka bilir ama beni bırakmadı:D.İşlerinin yogunlugundan gelemiyo Yavuz.İnşallah kısa bir zamanda yine görüceksin burada onu...
Demir Kağan
04-01-2007, 10:23 AM
Üç aydır bu lafı duyuyoruz ama hiiiçç.. :lool:
borcugin
04-01-2007, 10:25 AM
S.A.
Boran'ı bende cok ozledim. Bir kez oturup konustuk ama saatler surdu. Tadına doyamadım.
Selametle.
DrAydan
04-01-2007, 10:33 AM
O da sizleri özlüyodur emin olun işleri bitsin gelir inşallah:)
borcugin
04-01-2007, 10:49 AM
O da sizleri özlüyodur emin olun işleri bitsin gelir inşallah:)
S.A.
Doktorum ben surpriz birisiyimdir. 1. Bakı toplantısını yapabiliriz. Bizim Demir de gelir. Boran, sen, ben, Demir... :)
Fena da olmaz hani. Turkiye'nin baskentinde toplanmayı beceremedik Azerbaycan'ın baskentinde toplanabiliriz.
Selametle.
DrAydan
04-01-2007, 10:58 AM
Vala bana uyar:)Yapalımmı?
Tangriberdi
04-01-2007, 11:01 AM
Ben Özbek Pilavı Tarifi arıyordum Google da... Ö harfim bozuktu o zamanlar çalışmıyordu. Ö yerine Oya bilerek bastım Türk Q klavyesinde O, L harifinin hemen üztündedir. Pilav yazacağım yerde yanlışlıkla Pilov yazmışım. Karşıma bir çok site çıktı. İçlerinden biri de Bu site idi. İşte o gün bugün.
Forum.uz da yazmadan önce hep Turkey.com vardı o zamanlar orada yazardım. Burayı bulunca orayı bıraktım.
Zaten kısa bir süre sonra da orası kapatıldı.
Burada 1 yıl kadar aralıksız yazdım. En eskilerden biriyim yani. Sonra bir şeyler oldu ve Rumuzum foruma kabul olmadı. n/a yazdı rumuzum altında. Siteye giremiyordum. 1-2 yıl kada öyle kaldı. Hep arada denedim ama giremedim.
Sonra tam artık denemeyecektim son bir kez deneyeyim dedim. Yine giremedim. Sonra aklıma tekrar aynı rumuzu alıp tekrar üye olmak geldi. Ve kabul oldum.
Birileri sanırım beni hatırlayıp hoşgeldin dediler. Durumu anlatım. Sitee bir sorun yaşandığını ulaşabilenlerin yöneticilere ulaşıp üyeliklerini geri aldıklarını söylediler. Ama ben ulaşamamış ve Forum Uz dan 1-2 yıl ayrı kalmıştım. O araya rağmen burayı hiç unutmadım ve hala aranızdayım gördüğünüz gibi.
borcugin
04-01-2007, 11:30 AM
Vala bana uyar:)Yapalımmı?
S.A.
Haziran sonu Temmuz bası gibi Bakı'dayım. Daha oncede olabilir. Ama en gec o tarihlerde orada bulunmam gerekiyor. Neden olmasın.
Selametle.
DrAydan
04-01-2007, 12:07 PM
S.A.
Haziran sonu Temmuz bası gibi Bakı'dayım. Daha oncede olabilir. Ama en gec o tarihlerde orada bulunmam gerekiyor. Neden olmasın.
Selametle.
İnşallah toplanmak nasıp olur bize.Burada olursanız Agustos ayının ilk ongünlüyünde size süpris de yapa blirim:).
borcugin
04-01-2007, 01:22 PM
S.A.
İnşallah. Valla şimdi meraktan ölürüm ben ha. Neymiş o sürpriz?
Selametle.
DrAydan
04-01-2007, 01:29 PM
S.A.
İnşallah. Valla şimdi meraktan ölürüm ben ha. Neymiş o sürpriz?
Selametle.
Süpris meraktan öldürmek içindir Borcugin agabey:D
afsharkizi
04-01-2007, 01:40 PM
Ben belkide biliyorum o süprizi
borcugin
04-01-2007, 02:16 PM
Ben belkide biliyorum o süprizi
S.A.
Avşar Kızı, şimdi sen benim en birinci kardeşim oldun, özel iletileri Doktorumuz göremez. Anladın sen anladın. :lol:
Selametle.
afsharkizi
04-01-2007, 02:38 PM
S.A.
Avşar Kızı, şimdi sen benim en birinci kardeşim oldun, özel iletileri Doktorumuz göremez. Anladın sen anladın. :lol:
Selametle.
Ben birsey demem ablam demeden ønce....
Ahde Vefa
04-02-2007, 01:01 PM
Ben bile anladim, gitti karizma desene :(
borcugin
04-02-2007, 04:31 PM
Ben bile anladim, gitti karizma desene :(
S.A.
Çorumspor neden herkesin anladığını ben anlayamıyorum. :rolleyes: Karizmayı yine çizdik ha. :lol: Neyse, Ağustos'u bekleyelim o zaman. Ne yapalım. :uups:
Selametle.
S.A.
Çorumspor neden herkesin anladığını ben anlayamıyorum. :rolleyes: Karizmayı yine çizdik ha. :lol: Neyse, Ağustos'u bekleyelim o zaman. Ne yapalım. :uups:
Selametle.
A.S
Ne oldugunu ogrenince ne onemi kalır efenim? Sabır en iyisidir.
Allaha ısmarladık :)
mehmetzela
04-06-2007, 05:07 AM
efendim
sanırım 2005 sonlarında uzun bir kış gecesiydi. skype de ingilizce chat yapmak için arkadaş ararken bir kazak kıza selam verdim. bu arkadaşı hala çözebilmiş değilim. adının dinara olduğunu söyleyen bu hatun zat kazakçayı bilmiyordu. bende ısrarla bir kaç kelime kazakça öğrenmek istedim ama nafile. aradan bir kaç gün geçince ondan kazakça şarkı istedim. bana 3 adet şarkı gönderdi sağolsun. 1. manzura-unutsaydım ah seni, 2. anvar sanaev-muhabbat,3. shoira-seni so'gindim. ben bu şarkıları aylarca kazakça şarkı niyetine büyük bir zevkle dinledim, dinledim. özellikle manzuranın şarkısında unutsaydım ah seni kısmını anlayabildiğimden dolayı içimde kazakça öğrenebilecekmişim gibi bir his doğdu. kendisinden ısrarla yeni şarkılar ve şarkıların sözünü istedim ancak dinara hanım; kendisiyle hiç ilgilenmediğim, sadece manzurayla ilgilendiğim gerekçeleri ile bana küstü. dinara hanım hala benim yahoo da kayıtlıdır. beni silmemiştir ancak ogün bugün hala benle konuşmamıştır. bende google dan manzura unutsaydim seni diye arattım. ve karşıma bir tane bile kazak sitesi çıkmadı. bir süre manzura ve diğer özbek şarkıcıların özbekistandada meşhur olduğunu düşünmüş olsamda uyanmam uzun sürmedi. meğer aylardır dinlediğim kazakça şarkılar özbekçeymiş :). tabi bunları arbuz forumdan öğrendim. sanırım bir senedir arbuz forum a üyeyim ve hemen hemen ilgimi çeken herşeyi okudum. o şarkı sözlerinin sayesinde şu an az denebilecek seviyede özbekçe biliyorum. ben az olduğunu düşünsemde özbek arkadaşlar türk olduğuma ancak bir türkiye sınav yaptıktan sonra inanıyorlar. şimdi uygurca chat yaparak uygurcayı da öğrenmeye çalışıyorum. uygurlar ile bildiğim özbekçe sayesinde rahat rahat anlaşabiliyorum. buradan, kazakça bilmeyen, özbekçe şarkıları kazak şarkıları diye bana gönderen, adının dinara yada dina olduğunu söyleyen ve bana 1 yıldır küs olan arkadaşıma teşekkür etmek istiyorum. :)
mehmetzela
04-06-2007, 05:08 AM
unuttum
kullandığım avatar dinara nın avatarıdır. onun hatırasına burada onu kullanıyorum :)
Demir Kağan
04-06-2007, 06:23 AM
unuttum
kullandığım avatar dinara nın avatarıdır. onun hatırasına burada onu kullanıyorum :)
Unutamadım hatunu diyorsun. :lool:
mehmetzela
04-07-2007, 03:18 AM
Unutamadım hatunu diyorsun. :lool:
u qiznin jonattigi ashulalar bilan uzbekh boldim. umutmoq mumkun emas :casper:
u qiznin jonattigi ashulalar bilan uzbekh boldim. umutmoq mumkun emas :casper:
Turkiye turkcesindeki - tigi, -digi partisipleri o'zbek turkchesinde her zaman -gan olur
Dina(ra)yi nasil buldunuz? diye sorulmaliymis once he he :)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.