View Full Version : Namazı Sevdirecek Hatırlatacak Hallerden
gurkan
03-09-2006, 11:52 AM
Arkadaşlar bu başlık altında namazı sevdirecek hatırlatacak araçlar sunmaya çalışacağım. Amacım bu ibadeti sizleri sıkmadan sunabilmek....
Dünyadan Namaz Manzaraları
gurkan
03-09-2006, 11:55 AM
Dünyadan Namaz Manzaraları
Seckjin Khan
03-09-2006, 02:31 PM
Çok kısa bir zaman önce Annemi yitirdim ...
O'na dua edip namaz kılmak beni rahatlatıyor ama bir noktadan sonra yapayalnız kalıyorum :(
Ruhen rahatlamak için Namaz Kılabilirsiniz...
gurkan
03-09-2006, 02:45 PM
Allah Rahmet Eylesin kardeşim. Rabbim geride kalanlarına sabır ve ihsan nasip eylesin. Namaz dinin direğidir. Ben Namaza başladığım günden bugüne manevi mutluluk ve saadet içindeyim. Şükürler olsun rabbime. Yine Rabbime sığınırım terkinden ötürü; Rabbime sığınırım ki beni ve tüm müslümanları dinde sınav yapmasın. Korkarım imansız gitmekten...
kurshad
03-09-2006, 03:09 PM
O'na dua edip namaz kılmak beni rahatlatıyor ama bir noktadan sonra yapayalnız kalıyorum :(
Basin sagolsun,
Allah sabir versin, yardimcin olsun..
Seckjin Khan
03-09-2006, 03:36 PM
Allah Rahmet Eylesin kardeşim. Rabbim geride kalanlarına sabır ve ihsan nasip eylesin. Namaz dinin direğidir. Ben Namaza başladığım günden bugüne manevi mutluluk ve saadet içindeyim. Şükürler olsun rabbime. Yine Rabbime sığınırım terkinden ötürü; Rabbime sığınırım ki beni ve tüm müslümanları dinde sınav yapmasın. Korkarım imansız gitmekten...
Çok sağol kardeşim.
Allah bize sabır veriyor inan,eğer Allaha inanmasam bi dk. düşünmeden yaşamıma son veririm ama bunu asla yapamam inancım yerinde ve Annemin diğer tarafta hiçbir problem yaşıyacağını sanmıyorum,dininde bir insandı ve Allahını çok severdi.Cuma günü Selalar okunurken aramızdan ayrılarak bunu bizlere ispatladı :( ama o nsuz nasıl yaşayacağımı inanın şuan bilmiyorum.Şuan resmen günleri,haftaları,ayları geçirmeye bakıyorum ve gelecek için umudum yok,çünkü yaşama nedenim burada değil...
Allahtan dileğim Sabır vermesi veriyorda ama insanın çıldırması elde değil.inanın biraz kendimi salsam bir daha toparlayamam...
neyse başınızı şişirmeyeyim,Allah hiçbirinize böyle acı yaşatmasın...
Basin sagolsun,
Allah sabir versin, yardimcin olsun..
Çok sağol dostum.
Allah hiçbirinize böyle acı yaşatmasın...
gurkan
03-09-2006, 04:16 PM
[quote=gurkan][quote=DyLaN]Çok sağol kardeşim.
Allah bize sabır veriyor inan,eğer Allaha inanmasam bi dk. düşünmeden yaşamıma son veririm ama bunu asla yapamam inancım yerinde ve Annemin diğer tarafta hiçbir problem yaşıyacağını sanmıyorum,dininde bir insandı ve Allahını çok severdi.Cuma günü Selalar okunurken aramızdan ayrılarak bunu bizlere ispatladı :( ama o nsuz nasıl yaşayacağımı inanın şuan bilmiyorum.Şuan resmen günleri,haftaları,ayları geçirmeye bakıyorum ve gelecek için umudum yok,çünkü yaşama nedenim burada değil...
Allahtan dileğim Sabır vermesi veriyorda ama insanın çıldırması elde değil.inanın biraz kendimi salsam bir daha toparlayamam...
neyse başınızı şişirmeyeyim,Allah hiçbirinize böyle acı yaşatmasın...[quote]
Estağfirullah... dinlemek elimizde varsa yardımda bulunmak insanlık vazifemiz... Can bildiğin üzre biz de emanet. Bir gün biz de vereceğiz.
Bildiğim kadarıyla İktisat Öğrencisin bende İktisat mezunuyum. Ben fazla iyimserim galiba.
Senin de bildiğin üzre Annenin adına hayır hasenad da bulunabilirsin. Ve vatana millete Allahın verdiği ömür müddetince adil olarak güzel hizmette bulunabilirsin. Dünyadan göçerken ardından güzel amelinin devam edecek olan üç örnekten birisi geride hayırlı evlat bırakmak iledir ki... Sen bu yolda olursan Annenin de sevab hanesi devam etmiş olsun.
Selametle...
Seckjin Khan
03-09-2006, 04:19 PM
Zaten bundan sonra yapabileceğim şeyleri yapıyorum Perşembe gecesi okumak,cuma günü kabir ziyareti,hayır yapmak vs... bunları hep yapıyorum yapmaya da devam edeceğim ama diğer yanda da psikolojimi düzeltmem lazım ki işte o biraz karmaşık bir olay...
Çok yeni kaybettiğim için biraz acım yeni inş ileride düzelirim.Allaha inanmam beni ayakta tutuyor ve mutluyum...
O'nsuz luk ise bana üzüntü veriyor...
gurkan
03-09-2006, 04:34 PM
Zor tabi insanın canından bir parçadan ayrılması.
Allah sabrını ve metanetini artırsın.
Mukavemet ve azim versin.
Bizlerde Allah'ın Rızasını kazanan kullar olabilirsek bu imtihan yerinde kurtuluşumuz demektir. Umudumuz gayemiz ve inancımız bu olmalı...
Hayırlı Geceler..
Colpan
03-09-2006, 04:45 PM
Merhûmeye Allah'tan rahmet diliyorum. Başınız sağ olsun.
Hayirli chalishmalar Gurkan bey. eline saglik.
Shayet biliniyorsa, resimlerin hangi ulke musulmanlarina ait olduguna dair bir not dushulmesinde fayda var.
PS: Cendel efendi bir post lutfederse avatariyla dunyadan namaz resimlerine katkida bulunmush olurdu :)
DiPLoMaSi
03-10-2006, 05:29 AM
Başın sağolsun kardeşim!
DiPLoMaSi
03-10-2006, 05:30 AM
Ve bu arada, resimler muhteşem! Eline saglık gurkan kardeşim.
Seckjin Khan
03-10-2006, 09:41 AM
Tüm başsağlıyında bulunan arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.Allah sizlere böyle acılar yaşatmasın diyorum ama malesef birgün gelecek herkes Allaha geri dönecek... :(
İbadet resimlerinin devamını bekliyoruz gürkan kardeşim...
mustafa06
03-10-2006, 09:51 AM
başınız sağolsun dylan kardesh , Allah merhuma rahmet, sizlere sabırlar ve uzun, hayırlı ömürler versin.
Seckjin Khan
03-10-2006, 09:57 AM
sağol kardeşim...
gurkan
03-10-2006, 10:54 AM
Dünyadan namaz resimleri.
gurkan
03-10-2006, 10:59 AM
Trende namaz
gurkan
03-10-2006, 11:03 AM
Hayirli chalishmalar Gurkan bey. eline saglik.
Shayet biliniyorsa, resimlerin hangi ulke musulmanlarina ait olduguna dair bir not dushulmesinde fayda var.
PS: Cendel efendi bir post lutfederse avatariyla dunyadan namaz resimlerine katkida bulunmush olurdu :)
Han kardeşim sağol. Bunun bilgisi bende mevcut değil olsa güzel olurdu. Bulmak sözü vermemekle birlikte araştırmaya çalışayım.
Turcos
03-10-2006, 06:49 PM
Dylan basin sagolsun Allah yardimcin olsun sana sabir versin.. Sonucta hayat kisa biri gider biri gelir.Bugun bir seye aglarsin,yarin baska bir seye sevinc cigliklari atarsin.Sen sabret inancini yitirme...Allah bir yerden alir diger yerden verir,bunu da unutma!! Bugun uzulerek hatirladigin anneni ilerde gecirdiginiz guzel ve gulunc gunleri hatirlayip gulerek hatirlayacagina eminim. Sadece kendine biraz zaman tani..Pes etme,dua et ve azicik sabret herseyin yakinda duzelecegine eminim... Kendine annenin oteki dunyada akli sende kalmamasi icin iyi bak...
mustafa06
03-11-2006, 05:02 AM
İslamın besh shartından biriside NAMAZ kılmaktır.
ilk shart olan shahadet getirmek islam dinini sechmenin eshiğidir.
Oruch tutmak sayılı günlerde yapılan bir ibadettir. dünya nimetleri karshısında nefsimizi kontrol ve terbiye edebilmemizi sağlar.
Zekat verme ise maddi imkanları müsait olan müslamanlara, imkanları daha kısıtlı olanları hatırlayabilme ve imkanlarını onlarla paylashabilmeyi amachlar.
Hac ziyareti ise her müslümanın (imkanları müsait ise ) ömründe en az bir kez yapması gereken bir ibadettir.
Dikkat edilirse kelime-i shahadet harich diğer, üch shartta ya maddiyata dayanmakta veya belirli bir zaman ile sınırlı olarak yapılan ibadetlerdir.
Namaz kılmak ise, Ergenlik chağına gelmish Kız-erkek her müslümanın hergün belli vakitlerde olmak üzere ( arzu ederse vakit dıshında da nafile namazlar kılması mümkündür) yerine getirilmesi gereken bir ibadettir.
HER Müslümanın en az günde besh kez Allahın Rızasını kazanabilmek ichin, Hichbir aracıya veya maddi imkana ihtiyach duymadan, kendi kendine, inanarak ve yürekten isteyerek yapabileceği bir ibadettir.
Toplumumuzda ''Din ALLAH İLE KUL ARASINDADIR'' derler ya, gerchekten de bu söz bana göre Namaz ibadetinde dahada belirginleshir.
düzenli olarak temiz kalple 5 vakit namaz kılan bir mümin, kendisini, Allahın men ettiği sheylerden uzak durması gerektiği zorunda hisseder. Her an dini ichinde yashatan insanın, Allahı unutması ve harama el uzatması mümkün değildir.
Shüphesiz ki, İbadetlerin hepsinin bir gerekchesi vardır, ve chok önemlidir.
Ama namaz kılmak bence en önemli ibadettir. Chünkü DİNİMİZİN DİREĞİDİR. (yani binayı tashıyan ana kolon misali, ana direksiz Bina Düshünülemeyeceği gibi) NAMAZsız bir islam dini düshünebilmek mümkün değildir.
Günde besh kez , ortalama 7 dakikalık bir zaman ayırarak yapılabilen bir ibadeti (televizyon, bilgisayar , ve kahvehanelerde gechen saatlerime bakınca) gechmishte ihmal etmish olmanın üzüntüsünü yashıyorum. zararın neresinden dönülürse kardır misali Bu gün kendimi daha karlı kabulediyorum.
Afrasiyab
03-11-2006, 05:09 AM
Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.
Allah sana ve ailene sabır versin.
Qizilbash
03-11-2006, 07:24 AM
DyLaN
Başın sağ olsun. Allah annene rahmet eylesin.
Seckjin Khan
03-11-2006, 02:29 PM
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim,Acımı paylaşmanız beni mutlu etti...
gurkan
03-11-2006, 03:12 PM
namazla ilgili notlar...
Namazın Hareketleri Ne Mana
İfade Eder?
1961'lerde evrimciliğin iyice alevlendirildiği günlerdeydi. Rahmetli Hacı
Nazif Çelebi Süleymaniye camiinde bir öğle namazı kıldırmış,
turistler de etrafını alarak imam kıyafeti içinde iken kendisine suallar
sormuşlardı. Bunlar itirazcı suallerdi. Kimi, insanın maymundan geldiğini
iddia etmek istiyor;kimi de, "seyrettiğimiz namazınızda niçin ayakta
duruyor,eğiliyor, başınızı yere koyuyorsunuz. Bunun ne manası var?
Bizim gibi sandalyeye oturun, papazın duasını dinleyin yeter", diyordu.
Rahmetli Hacı Nazif'in bunlara verdiği cevaplar hiç aklımdan çıkmaz.
Ruhunu şad etmek niyetiyle size de arz edeyim seneler sonrasında.
Evrimci turiste dönerek konuşan Çelebi, şöyle dedi: - Biz namazımızda önce
ayakta, sonra rükûda, sonra da secdede oluyoruz.
Bunun bir hikmet ve manası şudur.Ayakta iken ilk insan ilk babamız Âdem'in
(elif)ini yazarız. Bununiçin (elif) harfi gibi dimdik, upuzun dururuz.
Sonra rukûa eğiliriz. Bununla da Âdem'in (dal)ını yazmış oluruz.
Geriye(mim) kalır. Onu da yere başımızı koyar, (mim) gibi olur öyle
yazarız. Böylece her namazda babamız, Âdem'in adını yazar,maymundan
geldiğimizi iddia edenleri fiilen reddetmiş oluruz. Bunun için maymunculuk
iddiası bizde tutunamaz. İkincisine gelince: Namazımıza ilk başladığımızda
ayakta iken Rabbimizin üzerimizde tecelli eden sayısız nimetlerini
düşünür, sonra bu nimetleri verenin huzurunda minnet ve şükranla eğiliriz.
Ancak bu eğilmeyi de kafi bulmayız, sonra kalkıp başımızı yere koyar,
başımızla da minnetimizi dile getirmiş oluruz. Başımızı şunun için yere
koyarız. Baş bedenin tümünü de idare eden en yüce varlığımız, en kıymetli
organımızdır. Bununla demiş oluruz ki:
- Ey Rabbimiz, varlığımızın en kıymetli kısmı başımızdır. İşte huzurunda
başımızı dahi yerlere sürüyor, sana olan minnet ve şükrümüzü en kıymetli
varlığımızı yerlere koymakla ifade ediyoruz. Şayet başımızdan daha kıymetli
bir organımız olsaydı onu da huzurunda iftiharla yerlere serer, minnet ve
şükrümüzü onunla da ifade etmek isterdik.
Bu açıklamalardan sonra rehber turistin cevabı şöyle oldu:
- Tamam tamam. Biraz daha anlatırsan grubumuza burada namaz kıldıracaksın.
Bu sırada turistin biri Çelebi'ye yaklaşıp sordu:
- Bundan sonraki namazınız saat kaçta olacak? Anlattığınız manada bir namazı
ben de aranıza karışıp kılmak istiyorum. Bana çok uygun geldi bu anlayış
içinde ayakta durmak, eğilmek, başı yerlere koyup Yaradan'a minnettarlığını
ifade etmek. Bence de ibadet budur.
Turcos
03-13-2006, 10:54 PM
Hiç hoş değil namazın uçakta veya uluorta yerde kılınması..
Allah allah, ne demek uchakta hosh degil???
yer sikintisi chekene kilisede bile kilmasina ruhsat varken uchakta neden kilinmasin? Uchak lagim chukuru mudur ki kilinmiyor?
Namaz bu yaradana hamdu senadir. Nacis olmayan heryerde kilinir.
bunlar cuma veya bayram namazlari goruntuleri olmali. Yoksa ulu orta yerde kim kilar? belki siz - turkiyeliler buna alishik degilsiniz. Chunki cuma veya bayramda neredeyse butun TC nufuzunu alabilecek kadar camileriniz var. Ama sanirim Turkiyenin dishinda hich bir ulke bu kadar cami zengini degil. mesela Orta Asyada cumalarda camiler cemaati alamayacak kadar doludur. Bayramlarda ise goruntulerdeki gibi caddeler kapatiliyor binlerce kishi caminin bulundugu cadde ve sokaklara tashiyor. ne yazik ki bu manzarayi chekmek bugune dek hich aklima gelmemish. neyse aklimizda olsun. onumuzdeki bayrama resimler benden olsun :D
mustafa06
03-14-2006, 12:23 PM
Uluortadan kastınız herhangi bir vakit namazını camiler veya evi dururken cadde ortasından namaz kılmaksa, haklısınız , ama bu güne kadar böyle birisine ben rastlamadım. yine de böyle birisi chıksa, o kishi ya gösteri yapıyordur, yada aklından zoru vardır.
Han kardeshin anlattığı gibi cuma veya bayram namazlarında ise özel bir durum sözkonusudur. Türkiye Camii zengini gözükmesine rağmen yinede yer darlığından avlulara ve caddelere tashılmaktadır. Bu saati ve süresi belli olan bir mecburiyettir. Ben trende veya uchakta shahsi prensibim olarak namaz kılmam ama kimseyi rahatsız etmeden bir köshede namazını kılanıda hich yadırgamam.
borcugin
03-14-2006, 12:52 PM
S.A.
Dylan kardeşim başınız sağ olsun ve Allah rahmet eylesin.
Bunu niye tartışıyoruz ki? Sokak ortasında öpüşmek ve hatta ileri giderek sevişmek nasıl çağdaş (!) insanlarca hoş karşılanıyorsa; namaz kılacak yer bulamamış bir müslümanda namazını istediği yerde kılar. Müslümanların her yaptıklarına bir kulp takarak, bir mazeret uydurarak asıl olanı, yani mümin olmayı hedefliyorsanız geçmiş olsun. Müslüman gözünü açmıştır artık. Mümin mümindir...
İbadetin gizli yapılması tercihtir, ulu orta yerlerde ve kişileri rahatsız edecek biçimde yapılması da uygun değildir. Eğer bunu demek istemişseniz eyvallah kardeşim, haklısınız.
Selametle.
gurkan
03-14-2006, 02:37 PM
Namaz necis olmayan her yer ve ortamda kılınabilir. Bu ibadetin yer mekan sınırlaması yoktur. Namaz İnsanın aracısız Allahın Huzuruna çıkmasıdır. İnsan Dilediği yerde dilediği mekanda aracısız huzura çıkabilir. İbadetin teşvik edici olanı da reklam değildir. Hayır ibadeti için gizli olanı makbuldur. Lakin Namaz için gizlilik gerekmez bu ibadette rencide olma ya da rencide etme durumu konu değildir. Bilakis kişinin namaz kıldığının bilinmesi mümin olduğuna şehadetlik açısından gereklidir.
Selametle...
Seckjin Khan
03-14-2006, 03:48 PM
http://www.nahla.ba/ba/administracija/tekstovi/images/namaz%20u%20parku.jpg
Evet Onbeş gün önceki Gezimizden Namaz Manzaraları.
Açık havada da tadı başka oluyor şu namazın. Hele yatsı namazı. (gerçi sivrisinekler rahat vermiyor ama..:lol: )
gurkan
06-23-2006, 08:27 AM
Evet Onbeş gün önceki Gezimizden Namaz Manzaraları.
Kusura bakmayın sünnet namazının eda edildiği kareler.
Görüntü çeşitliliği olmuş.... Tazeler...
daturkishulan
06-23-2006, 03:38 PM
dylan,
yaranı deşip tekrar tekrar hatırlatmak istemezdim ama bi başın sağolsun demek istemiştim...
heralde o acı günden sonra ana değerini anlamışsındır.hani derler ya -ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar- diye,
insan annesini kaybettikten sonra bu sözün gerçekliğini anlamış oluyor.eve geldiğnizde sizi karşılayan birinin olmamamsı ya da en ufak bi tartışmada benim oğlum öyle şey yapmaz diye bizleri savunan birinin olmaması ,anne eksikliğini insana tattıran en çarpıcı nedenlerden.
yanlış anlaşılmasın benim annem daha diri.ama babam yakın zamanda hem babasını hem de annesini 1 yıl arayla yitirdi.neler hissettiğni de tahmin edebiliyorum.aynı karanlık bi odada geceboyu kimsesiz kalmak gibi ürkütücü bişey ,yani insan anasını babasını herzaman kendi üstündeki bi çatı olarak gördüğü için isterse geniş çapta bi çevresi de olsa ,kişi kendini yanlız hissediyor,gözleri annesini ya da babasını arıyor.
sana önerim ki başlığı açan arkadaş daha önceden söylemiş bunu,dinden ayrılmamamn ki bu annene yardım edebileceğin tek yol.annenin dini bakımından durumunu tabiki bilmiyorum yani şuan allah korusun manevi hayatta ne durumdadır bilinmez ama yardıma ihtiyacı varsa en azından iyi amellerinle allah karşısında anneni küçük düşmekten kurtar,annenin hayırlı evlat yetiştirdiğini kanıtla,belki dar durumdaysa allah bu olay hürmetine anneni bağışlar.bol bol maddi yardımda bulun ,imkanın yoksa eğer insanları bilgin yettiği kadar aydınlatmaya çalış,insanları kırmamaya özen göster,küskün insanların aralarını yapmaya çalış ne biliyim ,bilirsin ya yolda trafik akışını engelleyen taşı kaldırmak bile ibadettir diye,iyilik konusunda elinden geleni ardına koyma.
son olarak bundan kimse bahsetmemiş ama eğer acın dinmiyorsa bi gün annenle kavuşacağını hatırla,yani inşallah bu kavuşma cennette olur yoksa diğer türlüsü çok fenaa.hayat benim için bitti ,olmaz artık yaşayamam ben düşüncesiyle yaşama ,eninde sonunda aynı yere sen de gideceksin ve sonsuza kadar annenle birlikte olacaksın.kısacası anneni ya da kendini uzun bi tatile çıkmışınız da görüşemiyormuşsunuz gibi düşün.insanı gerçekten rahatlatıyor.
anneye allah rahmet eylesin...
nogayhan
06-23-2006, 04:13 PM
S.A
DyLaN kardes basin sag olsun Allah Rahmet eylesin,mekani Cennet olsun Validenizin.
Seckjin Khan
06-23-2006, 04:24 PM
dylan,
yaranı deşip tekrar tekrar hatırlatmak istemezdim ama bi başın sağolsun demek istemiştim...
S.A
DyLaN kardes basin sag olsun Allah Rahmet eylesin,mekani Cennet olsun Validenizin.
Çok teşekkürler arkadaşlar yazdıklarınız beni biraz üzsede iyi dileklerinizi alıyorum...
çok zor gerçekten çok
elimden geldiğince yaşama tutunmaya çalışıyorum
sağolun
borcugin
06-24-2006, 02:40 AM
S.A.
Merhumeye rahmet sana ve diğer aile fertlerine sabır dilerim. Başın sağ olsun sevgili kardeşim.
Selametle.
nurhak
06-24-2006, 08:25 AM
Namaz;Dünya üzerinde bu kadar güzel bir ibadet şekli daha varmı?zannetmiyorum.Düşünün,namaz kılarken,ne bir başkası,nebir başka konu var,yanızca kulu olduğunu bildiğiniz Rab'binize karşı vazifenizi ifa ederken,ruhunuz rahatlıyor,mevcut dünya yaşamının şeytani pisliklerinden arınarak,tamamiyle manevi bir alemde;kötülüğe,pisliğe,günaha bulaşmadan kısacık bir süre yaşıyorsunuz.Keşke hayat!!namazın rekatları kadar temiz olabilse...saygılarımla.
Bu arada sevgili Dylan başın sağolsun kardeşim,merhum annenizin mekanı cennet olur inşaallah.
TURKiSTAN
06-25-2006, 04:30 AM
Sizlerle,saydığım bir kitaptan bir bölüm paylaşmak istiyorum konumuz üzerine:
"En mükemmel ifadesini Kur'an'ın ilk suresi olan Fatiha'da bulan namaz ibadeti,her şey gibi insanın da Allah karşısında,Yaradan karşısında bağımlılığını idrak etmesidir.Namaz,her türlü yeterlilik iddasının,yani her şeyi sırf insan gücü ve sırf insan bilgisiyle sınırlandırma gururunun boşluğunu ve hiçliğini gösterir.İnsan kendi kendine yettiğini savunduğu zaman kafir olur(Alak,96/6-7)
Bu temel ibadet Allah'tan "hidayet","doğru yol" istemekten ve hayatımızın son gayelerinin bize ancak vahiy yoluyla öğretilebileceğini hatırlamaktan ibarettir.Namaz aynı zamanda bize yüklenen görevleri yerine getirebilmemiz için Allah'tan yardım istemektir.(tıpkı Hz.Musa'nın Allah'tan yakarışı gibi.bkz.Taha,20/25-31).Bu arada namaz bize "her an varlıklarda tasaruffta bulunan"(Rahman,55/29) Allah'ın "yol göstermesi" ile geçmişte olup bitenin ne basit bir ürünü ne basit bir sonucu olan gerçekleri kavrama gücü verir.Demek ki namaz,insanın kendi üzerine kapanması değil,Allah'a açılma hareketidir.Aynı şekilde,diğer insanlara karşı ödevlerini hatırlatmaktır.Allah'ın belirlediği ödevlerdir bunlar.Bunları gerçekleştirme gücünü de insana yine Allah verir.Bu güç iman sahibinin gücüdür.Öyle bir insan ki,Allah'ın kendisinden yapmasını istediği şeyler için,hayatını ve ölümünü vermeyi kabul etmiştir.İnsanoğlunun basit ve doğrudan hedefi olan servet,şeref,iktidar gibi hususların tamamını mü'min,Allah yolunda fedaya hazırdır.İman sahibi insanın örneği,Allah'ın çağrısına şartsız boyun eğerek,kendisi için en kıymetli varlığı O'nun yolunda fedaya/kurbana niyetlenen "müminlerin babası"(Bakara,2/124 ve başka ayetler) Hazreti İbrahim'dir."
(Roger Garaudy, İslam ve İnsanlığın Geleceği, sayfa 26-27)
Seckjin Khan
06-25-2006, 07:27 AM
Sporu sevdiren hallerden ;)
Panatinaikos Gate 13 den inciler...
http://www.youtube.com/watch?v=L65UmB2YaIs
YouTube - Panathinaikos - Olympiakos 2006 Greek Basket Ball
Afrasiyab
06-25-2006, 07:42 AM
Sporu sevdiren hallerden ;)
Panatinaikos Gate 13 den inciler...
http://www.youtube.com/watch?v=L65UmB2YaIs
http://www.youtube.com/watch?v=Jbi8-kQIEKg&mode=related&search=gate13
gate 13 tribünüde iyidir, ama bu görüntüler çok iyi değil, biz neleri yapıyoruz ;)
bu goruntulere baktıktan sonra video arşivini açtımda deplasman goruntuleri abdi ipekçileri kadıkoy goruntulerini. 100 e katlarız yunanları.
Afrasiyab
06-25-2006, 07:46 AM
Ebu Hureyre (R.A) rivayet etmiştir:
"Birinizin kapısı onunde bir nehir olup o kimse günde beş kez o nehirde yıkanırsa, vucudunda kirden bir şey kalır mı?" diye sordu. Yanında bulunanlar:
"Hayır, hiçbir kiri kalmaz" dediler. Allah'ın Resulu:
"İşte beş vakit namaz da o nehir gibidir. Allah, namazla günahları temizler."
gurkan
01-06-2007, 06:07 AM
http://img138.imageshack.us/img138/7739/091wf8.jpg
gurkan
01-06-2007, 06:09 AM
http://img299.imageshack.us/img299/999/4601kc5.jpg
gurkan
01-06-2007, 06:11 AM
http://img299.imageshack.us/img299/8088/3750sa4.jpg
Ahde Vefa
01-06-2007, 06:13 AM
Hiз -2 derecede disarida namaz kildiniz mi? :D
Ben bu bayram namazinda kildim, okadar soguktu ki oofff.
Ama yinede herkese tavsiye ederim.
gurkan
01-06-2007, 06:14 AM
http://img299.imageshack.us/img299/9427/8551ju4.jpg
gurkan
01-06-2007, 06:18 AM
http://img301.imageshack.us/img301/6513/sabanok1nw0.jpg
http://img95.imageshack.us/img95/634/1732588mdxz2.jpg
:cool:
Ahde Vefa
01-06-2007, 06:28 AM
Oy oy oy bizim Demir Kagan olmasin bu? :D
Muhtemelen...hatta %100 :lol:
mustafa06
01-06-2007, 06:31 AM
Hiз -2 derecede disarida namaz kildiniz mi? :D
Ben bu bayram namazinda kildim, okadar soguktu ki oofff.
Ama yinede herkese tavsiye ederim.
chok.
bayram namazlarında yoğunluktan dolayı dısharıda kalabiliyoruz.
ama üshüsek bile o kalabalık her sheye değer
gurkan
01-06-2007, 07:16 AM
ARNAVUTLUK'TAN
http://img377.imageshack.us/img377/1152/albanianeidkl6.jpg
Namazda ki Secdenin bir sırrı daha çözüldü.
Araştırmayla ayrıca secdenin hamile kadınlar için de oldukça yararlı
olduğunu ve ceninin şekil bozukluğuna uğramasını engellediğini, bunun yanında yine birçok bedensel ve psikolojik hastalıklara iyi geldiği tespit edildi.
Işın Teknolojisi Merkezi Bölümü Başkanı Biyoloji profesörü Muhammed Ziyaeddin Hamid, bu çağda insanların her yönden elektromanyetik dalgalara maruz kaldığını ve bu nedenle daha fazla ışın aldığını belirterek, vücutta biriken bu yükün mutlaka dışarı atılması gerektiğini bildirdi.
Araştırma sonucu vücutta biriken elektromanyetik yükün Allah’a secde ile dışarı boşaltıldığının belirlendiğini dile getiren Mısırlı bilim adamı, bilimsel araştırmaların insan boyunun küçüldükçe elektromanyetik dalgalara uğrama oranının daha da azaldığını gösterdiğini söyledi.
Yedi azanın yerle teması enerjiyi boşaltıyor
İnsanın secde halindeyken elektromanyetik dalgalara daha az maruz kaldığını ve alnın yere değmesiyle vücuttaki elektromanyetik yükün dışarıya boşaltıldığını tespit ettiğini kaydeden Profesör Ziyaeddin, secde halinde olan bir insanın yedi organının yerle temas etmesinin boşaltımı hızlandırdığını ve bunun yorgunluk ve bazı hastalıklara iyi geldiğini ifade etti.
Araştırmaların elektrik yükünün vücuttan sağlıklı bir şekilde atılması için secde anında kıbleye dönmek gerektiğini gösterdiğini bildiren Profesör Ziyaeddin, Kâbe’nin yeryüzünün merkezi olduğunu ve yeryüzünün merkezine yönelmenin vücuttaki elektrik yükünü dışarı atmak için en uygun pozisyon olduğunu söyledi.
Beş vakit farz namazın vücuttaki elektrik yükünün dışarı atılması için yeterli olduğunu belirten Mısırlı bilim adamı, uyku esnasında vücutta oluşan unsurların sabah namazıyla dışarı atıldığını ve insanın güne sağlıklı ve canlı bir şekilde başladığını kaydetti.
Öğle, ikindi ve akşam namazlarının günün yorgunluğunu ve stresini azalttığını ve insana psikolojik bir rahatlama sağladığını söyleyen Profesör Ziyaeddin, yatsı namazıyla gün boyu vücutta oluşan yükün geri kalanının dışarı atıldığını ve insanın rahat bir şekilde uykuya dalmasının sağlandığını belirtti
bugun gelen bir kaynagi mechul mailden...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.