View Full Version : Miloseviç Kasabı...
ede_007
03-11-2006, 01:10 PM
Savaş suçlusu olarak yargılanan eski Yugoslavya'nın Devlet Başkanı Slobodan Miloşeviç, bugün Hollanda'nın Lahey kentinde tutulduğu hücresinde öldü.
http://www.stargazete.com/starextra/index.asp?haberID=30202
Ceazası az oldu.?
Bilge_Kagan
03-11-2006, 01:14 PM
Ote tarafta onun cezasi hakkiyla verilecektir, merak etme.
ede_007
03-11-2006, 01:19 PM
Hachlıların temsilcisi, Islamın düshmanı, edebi zamanını geçirecegi cehennemdeki yerini almıştır inşallah.
gurkan
03-11-2006, 01:21 PM
Allah en adil hesap görendir.
mustafa06
03-11-2006, 04:52 PM
Bir katil gitti, darısı diğer insanlık düshmanlarının bashına.
Orkhun
03-11-2006, 06:25 PM
çok üzüldük yaw :lol::lol::lol:
Ne kendi etti rahat, ne aleme verdi huzur
Yikildi gitti cihandan, dayansin ehli kubur...
PS: kefereye rahmetli demek iyi degildir
Administrator
03-13-2006, 02:10 PM
arkaddashlar yugizlaviadaki oan ishlerin asil suschlulari barililar ozgurlukteyken milosevish gibi isnanlarin cezalandirmilmasinda bir mantik yoktur..
ede_007
03-13-2006, 02:41 PM
Eski komshum Boshnak tı. Anlattıkları, sırpların yaptıkları insanlık dışı.
Seckjin Khan
03-13-2006, 02:48 PM
Miloseviç dışında daha yakalanamayan birçok Komutan vardır hatta Hırvatistan vermemekte direnmektedir.
bu arada miloseviç rahatsızlanıp Rusya ya gitmek için bazı ilaçlar kullanmış ama bu o'nun ölümü olmuş.
ne garip
Administrator
03-13-2006, 04:20 PM
ama buna inanmiyorlar
onun avukatlari,
Turcos
03-13-2006, 10:38 PM
Savaş suçlusu olarak yargılanan eski Yugoslavya'nın Devlet Başkanı Slobodan Miloşeviç, bugün Hollanda'nın Lahey kentinde tutulduğu hücresinde öldü.
http://www.stargazete.com/starextra/index.asp?haberID=30202
Ceazası az oldu.? Allah belasını versin,iyi bari acı çekerek ölmüş :lol:
Saddam mı daha suçlu, Miloseviç mi?
Adaletin tek bizde ağır işlediğini sanırdık. Lahey Soykırım Mahkemesi, yalnız olmadığımızı gösterdi! “Sırp Kasabı” adıyla meşhur Slobodan Miloseviç muhakemesi devam ederken hücresinde ölü bulundu. Bu insan şeklindeki canavar, yüzbinlerce kişinin katili. Bir o kadarının sakat kalmasının mes’ulü. Bir o kadar kadının ırzına geçilmesinin sorumlusu. Bir o kadar çocuğun istikbalini karartan. Bir o kadar evin, iş yerinin yakılıp yıkılmasının vebalini boynunda taşıyan.
Yugoslavya çökmeye yüz tutunca Miloseviç, Büyük Sırbistan’ı kurma hayaliyle harekete geçti. Harekete geçtiği gün, Kosova Meydan Muharebesinin 600. Yıl dönümüydü. Hem Türklerden intikam alacak ve hem de Büyük Sırbistan’ı kuracaktı. Oralarda Müslümana “Türk” denmekte. Bu sebeple Boşnaklar “Türk”tü. Başta Boşnaklar olmak üzere bütün Müslümanlara saldırdı. Daha sonra araları açılınca Hırvatlara da yöneldi. Böylece saydığımız vahşet işlendi.
Miloseviç, 5 yıldır mahkemedeydi.
Sonunda bir beynelmilel mahkeme hüküm vermekte âciz kaldı. Çünkü katil, hücresinde ölü bulunmuştu. Şimdi mağdurlar, mağdureler, o günün çocukları bugünkü gençler, herkes üzüntü içinde. Tek ümitleri ilahi ceza. İlahi ceza mutlaka yerini bulur. Ancak bu gerçeğin varlığı beşeri cezayı lakaytlığa itemez. Lahey Mahkemesi, lakayd mı davrandı? Lakayd mı davrandı, nemelazım mı dedi, ipe un mu serdi, dolaylı olarak korumacılık mı yaptı?
Bizim de herkesin de bildiği bir şey varsa o da adalet tecelli etmedi.
Geç dahi tecelli edemedi.
Hem soykırımdan yargılayacaksın, hem bu kadar âciz kalacaksın. İnanılır gibi değil. Kosova, Bosna, Mostar, Srebrenika gibi şehirlerde dünyanın önünde katliamlar cereyan etmişken bu mahkeme 5 sene boyunca neyi, niçin araştırdı? Türklerin Ermenilere soykırım yaptığını iddia edenler göz önündeki soykırımı neden görmezler? Yoksa hesap şu mu, bu hesap mı planlandı? Şayet, Slobodan Miloseviç, insanlığa karşı işlediği soykırım suçundan ceza alsaydı Sırbistan, tazminata mahkum olacaktı. O öldürülerek Sırbistan kurtarıldı. Dâvâ 5 yıl süründürüldü, zanlı “eceliyle ölmeyince” icabına bakıldı! İcabına bakılmasaydı lideri soykırımdan mahkum bir devlet AB’ye alınamazdı. Bu taktikle Sırbistan’ın AB yolu temzilenmiştir. Hem Sırbistan tazminattan kurtuldu, hem yolu açıldı.
Şimdi vicdanlara sormak lazım:
Slobodan Miloseviç mi, Saddam Hüseyin mi daha suçlu? Kıyas kabul etmeyecek şekilde Miloseviç suçlu. Peki, neden öyleyse Saddam uluslararası bir mahkemede değil de düşmanı olan Kürt hakimlerin elinde?
Miloseviç, cezasız, daha kötüsü mahkum olmadan gitti.
Saddam ise idam edilecek!
Bu fark niçin?
Neticede biri Slav ve Hıristiyan, diğeri Arap ve Müslüman.
Adalette bile çifte standart mı?
Her şey, izaha muhtaç olmayacak kadar ortada.
Rahim ER
Administrator
03-14-2006, 01:45 PM
ya arkadashlar o kadar dangalak olmayin,yugoslavida olup bite yum bu mecaralara nede serbin nede harvatin ve turklerin suchu var,herseyin bas belasi batidan gelir,,,yano osmanlida ermeiler ile turkleri birbiri ile savashtirip souchta yuuzbinlerce kurbanlar ile sonuchlana oalylarin bashinda kimdi?ya kim su anda turkiyede turkler ile kurdleri birbirne ters koyma isteyen? yugoslaviadada ayni seyler oldu aslinda ,bunda tukiyede ornek almali yani dikkatli olmassaniz sizlerdi 2,yugoslavia yapacaklarmsonra liderlerinizi Gaga da mahkeme edecekler "kurd soykirim" ishi yuzerinden..bunar he[si olmaz ta turkiye amerika tarafida iken ama yugozlavia gibi batiya boyun egmek istezse bu olaylar turkiyede olacagindan hic suphem yok..
ede_007
03-14-2006, 02:11 PM
ya arkadashlar o kadar dangalak olmayin,yugoslavida olup bite yum bu mecaralara nede serbin nede harvatin ve turklerin suchu var,herseyin bas belasi batidan gelir,,,yano osmanlida ermeiler ile turkleri birbiri ile savashtirip souchta yuuzbinlerce kurbanlar ile sonuchlana oalylarin bashinda kimdi?ya kim su anda turkiyede turkler ile kurdleri birbirne ters koyma isteyen? yugoslaviadada ayni seyler oldu aslinda ,bunda tukiyede ornek almali yani dikkatli olmassaniz sizlerdi 2,yugoslavia yapacaklarmsonra liderlerinizi Gaga da mahkeme edecekler "kurd soykirim" ishi yuzerinden..bunar he[si olmaz ta turkiye amerika tarafida iken ama yugozlavia gibi batiya boyun egmek istezse bu olaylar turkiyede olacagindan hic suphem yok..
iyide, dangalak ne demek?
Administrator
03-14-2006, 02:16 PM
"iyide, dangalak ne demek?" iste bu sorunu veren birisine dangalak deyilir,,
ede_007
03-14-2006, 02:51 PM
yakışıyormu bu kelime insana. çocuk değiliz saygısız herif
Administrator
03-14-2006, 03:12 PM
peki dangalagin anlamin bildiysen niye o zaman "dangalak nedir" diye sordunki?simdi bak sence "dangalagin" anlamini bilmeyen bir turk kendisi dangalak olmazmi?sadece bunu demek istemishtim,,bu kadar. haklimiym?
gurkan
03-14-2006, 03:15 PM
haklı maklı değilsin... o sözlerini geri al özür dile kapatın konuyu ede de silsin cevaplarını burası küfür meydanı değil...
ede_007
03-14-2006, 03:16 PM
cok sık kullanıyorsunuz? sen nerede yasiyorsun bilmiyorum ama uygar insanlara yakismiyor demek isteyerek sordum sizin gibi saygısızca değil.
Kendinize bir çekidüzen verseniz iyi olur. yoksa gözlerime bakarak söylersiniz o kelimeyi!
Colpan
03-14-2006, 03:24 PM
Admin, "dangalak" kelimesini sıkça kullanmaya başladın, ben de kıllanmaya başladım. Bu yol yol değğil.
Administrator
03-14-2006, 03:43 PM
Kendinize bir çekidüzen verseniz iyi olur. yoksa gözlerime bakarak söylersiniz o kelimeyi!
ede oo7 lutfen su sanatjini korkana yapsan.,,beni korkutanlarin birisinin el ayagi kirilmish halde hastenededir su anda,o da ilk insan degil (bak ciddiy soyliyorum), kendinden buyuklere saygili ol,neyse bosverelim arkadashlar.....
Seckjin Khan
03-14-2006, 03:57 PM
sende kelimeleri düzgün seç be arkadaşım.Burada yüzyüze bakmasak bile birbirimizi fikirlerimizden tanıyoruz.
lütfen bu tür kelimelerle ortamı germeyelim...
Administrator
03-14-2006, 04:01 PM
neyse sende begenmdeigin kelimere pes et ,burda hickimse hickimseye karsi diktatorluk yapma hakki yok ,meslen bende borcogunin kuladigi terimleri sevmiyorum onun yazdiklari dangalak sozcugundende dah kotudur ama bak ona bir sey i yasaklamiyorum....
borcugin
03-14-2006, 04:32 PM
ya arkadashlar o kadar dangalak olmayin
S.A.
Bu administrator foruma yazı yazarken ya alkol alıp içip içip yazıyor ya da kendisinin dışındaki fikirlere saygı gösteremeyip foruma yazı yazan bir çok kişiye topluca dangalak diyerek hakaret ediyor. Bu ne iş çözemedim valla. Ya sevgili arkadaşlar benim bildiğim Uzbek Türkleri böyle değil. Varsa yanlışım düzeltin, şu forum 15 yaş grubu sokak çocuklarının argo terimleriyle ya da herkesin iki ayağının arasında taşıdığı organlarla dolmasın lütfen.
neyse sende begenmdeigin kelimere pes et ,burda hickimse hickimseye karsi diktatorluk yapma hakki yok ,meslen bende borcogunin kuladigi terimleri sevmiyorum onun yazdiklari dangalak sozcugundende dah kotudur ama bak ona bir sey i yasaklamiyorum....
Evet yasaklamıyorsun ama basıyorsun küfürü. Sana böylemi öğrettiler insanlara nasıl davranılması gerektiğini, böylemi terbiye aldın ailenden, hocalarından...Allah Allah ya rabbi... Sen bu forumun admini ya da sahibi misin? Ne demek yasaklamıyorum, hem diyorsun diktatorluk yapmayalım, hem de herkese dangalak yetmedi arkasından da ben bakın ne güzel yasaklamıyorum diyorsun. Eğer bir şey anladıysam ne olayım. Sen sarhoşsun herhalde.
Selametle.
gurkan
03-14-2006, 04:40 PM
Bu Dangalak Kelİmesİyle Haddİ AŞtin... YanliŞ Yaptin Admİn KÜfÜr Yolu Hakaret Yolu Yol DeĞİl... Bİlesİn...
Administrator
03-14-2006, 04:46 PM
hayir degil..
kurshad
03-15-2006, 07:18 AM
hayir degil..
admin, seni seviyoruz.Kirma arkadaslarin kalbini. Maksadini astigini ve bir an heyecanla yazdiklarinin kalp kiracagini dusunemedigini varsayiyorum.
Sana yakisani yap, forum milletinin gonlunu al ve daha da yucel..
Qizilbash
03-19-2006, 11:05 AM
"Balkan kasabı" kahraman gibi gömüldü.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.