PDA

View Full Version : GÜneydoĞu Dİl Anketİ: % 32 KÜrtÇe, %63 TÜrkÇe KonuŞuluyor

Tabriz_Han
03-13-2006, 08:00 PM
GÜNEYDOĞU DİL ANKETİ: % 32 KÜRTÇE, %63 TÜRKÇE KONUŞULUYOR Güneydoğu'dan üst kimlik çıktı http://www.haberturk.com/foto2/nokta.gif Bölgede yapılan dil araştırmasında çarpıcı sonuç: Anadil Kürtçe ama günlük yaşamdaki dil Türkçe.

http://www.haberturk.com/foto2/mansetustkimlik1212.jpg

Güneydoğu halkının yüzde 58'inin anadili Kürtçe. Buna karşılık günlük yaşamda Kürtçe kullanımı yüzde 32'de kalırken Türkçe yüzde 63'e ulaşıyor. İfade edilen kimlikte de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı ilk sırada.

Anadil Kürtçe ama gündelik dil Türkçe

Güneydoğu'da 2 bin 170 hane reisi ile yapılan bir çalışmaya göre bölge İnsanı anadili Kürtçe olmasına karşın, günlük yaşamda Türkçe'yi kullanıyor ve "Türkiye Cumhuriyeti üst kimliği"ni benimsiyor. Dicle Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Rüstem Erkan'ın Kalan Yayıncılık'tan çıkan "Güneydoğu Anadolu Bölgesinin Sosyal Yapısı Ve Değişme Eğilimleri" adlı araştırmasın göre Güneydoğu'da yaşayanların yüzde 33.5'i kendilerini bir etnik kimliğin yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak da ifade ediyor. Bölgede yaşayanların sadece yüzde 58'i kendini Kürt olarak görüyor. Araştırma bölgenin dil yapısı üzerine de bilinenden farklı sonuçları ortaya çıkardı. Güneydoğu'da yüzde 58'lik bir kesimin anadilinin Kürtçe olduğu görülüyor. Buna karşın Kürtçe'nin günlük yaşamda kullanılma oranı yüzde 32'lerde kalmakta. Türkçe'nin günlük yaşamda kullanılma oranı yüzde 63 gibi yüksek düzeyde çıkıyor. "Anadilim Türkçe" diyenlerin oranı ise bölge genelinde yüzde 32.5.

DİYARBAKIR'DA YOĞUN
Bölgede anadili Kürtçe olanların en yüksek olduğu iller Diyarbakır ve Şırnak. Diyarbakır'a anadili Kürtçe olanların oranı Zazaca konuşanlarla birlikte yüzde 92.5 i buluyor. Bu oran Şırnak'ta yüzde 90. Gaziantep'te yaşayanların yüzde 81.5'i ise anadilinin Türkçe olduğunu söylüyor. Bölgede bazı illerde Kürtçe'yi ikinci dil olarak Arapça izliyor. Siirt'te yüzde 37.7 ile, Mardin'de yüzde 17.2 ile ve yüzde 13.1 ile Şanlıurfa'da ikinci dil olarak Arapça kullanılıyor. Araştırmanın en çarpıcı sonuçlarından bir diğeri ise son günlerde tartışılan üst kimlik konusu. Araştırma sonuçlarına göre Güneydoğu Anadolu'da etnik kimliklerin yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı da bir üst kimlik olarak öne çıkıyor. Bölge insanı "anadil ve konuşulan dil dışında kendini hangi kimlik ile ifade ettiği" sorusuna yüzde 33.5 oranında, "Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı" diye yanıt veriyor. "Anadilim Kürtçe" diyen yüzde 54.4'lük oran içinde bu soruya "Türkiye Cumhuriyeti yurttaşıyım" diye yanıt verenlerin oranı ise yüzde 20.9'u buluyor.

SABAH

GaziAntepin boyle oldugunu biliyordum, bazi akrabalar var orada, sirin bir yer Turk gururu var orada, ama bazi salaklar o bolgeleri haritalarini sokmaya calisiyorlar.

Redd-i İlhak
03-14-2006, 04:38 PM
hep butür olaylar abartılmıştır yine abartılmış.Kürtler kürtçe konuşuyor tabii ama Türkçe konuşanların oranı çok daha fazla.Diyarbakır sonra dan kürt nüfusun fazlalaştığı bir kenttir.Malesef Devlet bu kenti unuttu ve hiç arkasına bakmadı,geri dönüp baktığında Diyarbakır eski diyarbakır değildi.Devlet bu seferde Nüfusu dengelemek için TSK 'den yardım aldı ve Askerler ve Aileleri nüfusu eşitledi ;)

Colpan
03-14-2006, 04:45 PM
hep butür olaylar abartılmıştır yine abartılmış.Kürtler kürtçe konuşuyor tabii ama Türkçe konuşanların oranı çok daha fazla.Diyarbakır sonra dan kürt nüfusun fazlalaştığı bir kenttir.Malesef Devlet bu kenti unuttu ve hiç arkasına bakmadı,geri dönüp baktığında Diyarbakır eski diyarbakır değildi.Devlet bu seferde Nüfusu dengelemek için TSK 'den yardım aldı ve Askerler ve Aileleri nüfusu eşitledi ;)Bunlar âfâkî iddiâlar.

Colpan
03-14-2006, 04:47 PM
Ben Diyarbakır'ın ahalisinin sonradan Kürtleştiğini duymuştum. Güneydoğu bölgesindeki halkın konuştuğu dil genellikle Azeri şivesine yakındır. Diyarbakırlılar da önceleri aynı şekilde konuşurmuş.Eskiden durum öyleydi ama o â'ilelerin önemli bir kısmını ermeni ve kürdler kesti, kalanlarının da önemli bir kısmı Batı bölgelerimize göçtüler. Kürdleşme falan yok.

Kürdlerin birbirleriyle Türkçe konuşmasının sebebi ise, kendi dillerinin köyden köye değişmesindendir. Birbirleriyle kendi dillerinde anlaşamayıp Türkçe konuşurlar. Hattâ PKK dahî telsiz konuşmalarını Türkçe yapardı.

Redd-i İlhak
03-14-2006, 04:53 PM
işin şakası o tabii ama Gerçekten Asker Geldiğinden beri Nüfusumuz iyi yönde arttı.Bu arada Kürt olanların bi bölümü Türküm demekte ısrarcı bu insanlar inş kaybolmaz

gurkan
03-14-2006, 05:20 PM
kürtlerle ilgili iki nokta var bir Barzani Hareketi İsrailden Beslenir... Barzaniler yahudi kökenli... Pkk hareketi Ermeni kökenli... İnşaallah aklı selim kürtler bu oyunu görürler.

Bunun dışındaki kürt grubları var islami yönü ağır basan bu grublar ayrılıkçı değil...

Colpan
03-15-2006, 12:00 PM
kürtlerle ilgili iki nokta var bir Barzani Hareketi İsrailden Beslenir... Barzaniler yahudi kökenli... Pkk hareketi Ermeni kökenli... İnşaallah aklı selim kürtler bu oyunu görürler.

Bunun dışındaki kürt grubları var islami yönü ağır basan bu grublar ayrılıkçı değil...Bunların alayı kürddür. Milletimizde kürd sempatisi oluşturmak için uydurulan efsânelerdir Barzânî'ni yahudi veyâ Öcalan'ın ermeni olması.

gurkan
03-15-2006, 01:34 PM
Bunların alayı kürddür. Milletimizde kürd sempatisi oluşturmak için uydurulan efsânelerdir Barzânî'ni yahudi veyâ Öcalan'ın ermeni olması.

Colpan beni zorluyorsun. :) Her hal işık görüyorsun. :D A

Los Angeles Californiya Üniversitesinde görevli. Prof. Yona Sabar(kendisi Kürt yahudisi)

16-17 yy bölgede yaşayan ailelerin en ünlülerinden biri Barzani ailesidir. Bu aileye mensup hahamların kurduğu Yuhudi eğitim kurumları büyük bir itibara sahipti. Öyle ki başta Mısır olmak üzere Ortadoğunun muhtelif ülkelerinden buraya öğrenci geliyordu. Hatta Haham Nathanel Barzani, bölgede nadiren görülen zenginlikte bir kütüphaneye sahipti. Kitapların büyük çoğunluğu da elyazmasıydı. Bu kitaplar yine haham olan oğlu Samuel Barzani'ye miras kaldı. Amerikan Yahudileri tarafından tam bir yüzyıl sonra kabul edilecek olan ilk kadın haham da Samuel Barzani'nin kızı Asenath Barzanıydi.

Prof. Yona Sabar Yahudi Barzani ailesinin kurucusunun 16.yy yaşayan haham Samuel Barzani olduğunu ailenin sonraki yüzyıllarda Musul;Kerkük Ve Erbil yöresinde etkili olduğunu söylüyor.

Yine Osmanlı Arşivlerinden Yararlanan Türk Tarihçi Ahmet Uçarda ; Barzanilerin yahudi olduğundan şüphe duyulamayacağını ifade ediyor.

Ahmet Uçarın Osmanlı Arşivlerinde yararlandığı belgede 1856 yılında Sallum Barzani isimli bir hamamın ; Musuldan Selanike; oradanda hahambaşılığın özel ricası üzerine Kuduse sürgün edildiğini ifade ediyor. Yine Uçar şöyle devam etmekte... Kuduste Yahudi iskanı ile ilgili tereddütler olduğu için Hariciye Nezaretininde görüşü alınarak 29 şubat 1856 da hahambaşınca verilen dilekçe görüşülerek uygun bulunmuş ve Sallum Barzani 20 nisan 1861 de irade ile Kuduse sürülmüş.

Colpan
03-15-2006, 06:14 PM
Aşîretten, ya da Barzan bölgesinden bir kaç hahamın çıkması kimseyi yahudi yapmaz. Bu adam (!) da tipik bir kürd.

narcoleptic
03-15-2006, 07:03 PM
akşam haberlerinde washington senato meclisinde kürtlerin bir konferansı gösterildi.
konferansta dinleyicilere broşür niteliğinde haritalar dağıtıldı.dağıtılan haritalarda :
Ankara dahil bir çok vilayetimiz sözde kürdistan haritası içerisinde gösteriliyordu.
güler misin ağlar mısın?
yoksa o haritayı onların makatlarına .....mısın?

gurkan
03-16-2006, 03:11 PM
[quote=Kangar]PKK'nın Ermeni kökenli olduğunu varsaysak bile ne değişir...

Durum netleşir. kim paşa kim maşa... Barzani ve Pkk maşadır. Paşalar dışarda...

gurkan
03-16-2006, 03:26 PM
Aşîretten, ya da Barzan bölgesinden bir kaç hahamın çıkması kimseyi yahudi yapmaz. Bu adam (!) da tipik bir kürd.

Doğru tüm aşiret yahudi değil. Lakin lider kadro İsrailden besleniyor. Kürd yahudiler de var çünkü. Tarihçiler Barzani ailesine yahudi kürdü diyor. Lakin Açık olan şu ki Barzani Hareketi İsrailden besleniyor.

Yine Uçardan ; Mustafa Barzaninin yıllar sonra kurduğu ilişkiler hahamlarla Sallum Barzani ailesi arasındaki ilişkilerin yıllarca sürdüğünü göstermektedir. Molla Mustafa Barzani 1950 den beri sık sık ziyaret İsrail'de her zaman Kuzey Irak Kökenli, Kürtçe konuşan bir yahudi hahamın evinde kalıyor. Bu şahıs David Gabay...

Molla Mustafa Barzani 1967 yılında İsraile gidiyor. Kendisini Kabul eden İsrail Savunma Bakanı Moşe Dayan'a Kerkük petrol rafinelerinin planlarını veriyor. Mart 1969 da yapılan operasyonda Barzani-Mossad işbirliğiyle Kerkük rafineleri bombalanıyor.

Selametle...

Tabriz_Han
03-16-2006, 03:41 PM
Tabiki Pkk'de Ermeninin buyuk gucu var ve onlari yonetiyor, lutfen dusunun, Asala Teror vardi, ama Ermeninin ismini kararmaya basladi anda hemen durdu, ve ne oldu PKK Terroristler basladi, en kotu dusman Ermeni dusman, Kurtlerin iyiside var bu vatana seven efendileri var.

Dun "Siyaset Meydani" seyreten varmiydi, cok onemli noktasi vardi, Korkak ve Disliyaci Milliyetcilik gercek Milliyetcilik deyil, mence Kurtce diye dil ve Millet yok gercegi soyleceksem ama birisi kendini Kurt diye gouyorsa ne yapalim zorlan sevgi olmaz. Birisi Kurt olunca vatan hain yada "provoke" olmuyor, Turk-Kurt kardes soyleyenler var ama birisi kendini Kurt diyince sinirleniyorlar. Mence biz Kurtleri sahip cikmaliyiz, oyle bir durum yaratmaliyizki bunlar Turk olmak isteyecekler.

Nasil Ingleterede Hintliler gozume baka baka kendine Inglizim diyebilir, onlari soykirim eden, maf eden, zulum eden....... Inglize nasil Ingliz olmaya istiyebilir. Iste bu kurnaz Inglizler oyle bir ortam yaratiki oraya gidenler Ingliz olmak istiyorlar.

Sorun "Ekonomi" Turkiye'nin durumu bir kac sene sonra daha guclu olunca bak sen durumlar nasil deyisecek.

Qizilbash
03-17-2006, 02:04 PM
en kotu dusman Ermeni dusman, Kurtlerin iyiside var bu vatana seven efendileri var.

Belki ermeninin de iyisi vardır. :) Evet ermeni olan iyi bir insan ola bilir tabi. Ama.......

Bir ermeni forumunda birisi böyle thread açmışdı "Bütün türkler düşmanımızmıdır?" (Eğer yanılmıyorsam böyleydi ya da buna benzer başlık idi) Thread i açan türklerle birlikte çalışdığını ve buna göre ona başka ermenilerin hain gözüyle baktıklarını söyledi. O bütün türklerin düşman olmadığını dedi. Hem de dedi ki soykırımı şimdiki türkler diğil onların babaları edib. Buna göre de şimdikilerin günahı yok. İşte bu barede uzun sohbet edildi. Bir ermeni ise böyle yazdı: "Her bir türk, iyi ve ya kötü insan olmasına bağlı olmayarak, bizim düşmanımızdır." Bunun sebebini ise böyle anlatdı ki biz ermeniler nasıl vatanımızı seviyorsak her bir türk de vatanını seviyordur. Buna göre de Türkiyenin Ermenistana düşman yanaşması hem de türklerin ermenilere düşman yanaşmasıdır.

Umarım ne demek istediyimi anlamışsındır.

Tabriz_Han
03-17-2006, 06:06 PM
:D

Haklisin, Agop diye dostum vardi bir aralar iyidi acikcasi.

Tamam, degistiriyorum.

Dashneklar, Turkiye ve Azerbaycanin en kotu Dusmani.

narcoleptic
03-17-2006, 06:15 PM
buralarda bi laf vardır en ii kürt ölü kürttür die.bu lafın da hakkını vermişler.burda kürt yok. hemen hemen hiç.burada barınamazlar zaten.bayramiç türkmenleri çingeneleri kovmuştu en son. bi kaç yıl önce de bir kaç kürt bir otelde olay çıkardı diye oteli yakıp yıkmıştı ezineliler.o olaydan sonra buralara kürt geldiğini hiç görmedim.burada barınamazlar.
keşke türkiye nin bir çok yerinde böyle olsa.
ancak Türkiye Cumhuriyeti'nin hakkını vererek ,efendi gibi olmak şartıyla kalabilirler.asimile olmayı kabul ettikleri ölçüde bu topraklarda yaşayabilirler.
yaşadıkları toprakları sahiplenmeye kalkarak değil!!!!!

Qizilbash
03-18-2006, 11:21 AM
:D

Haklisin, Agop diye dostum vardi bir aralar iyidi acikcasi.

Tamam, degistiriyorum.

Dashneklar, Turkiye ve Azerbaycanin en kotu Dusmani.

Galiba fikrimi anlatamadım. :)

Söylemek istiyorum ki ermeninin iyisinden kötüsünden bize ne! Bak ermeniler türkün iyisini de kötüsünü de kendine düşman ilan ediyor. İşte onlardan öğrenmek lazım düşmana nefret etmeği.

Qizilbash
03-18-2006, 11:25 AM
buralarda bi laf vardır en ii kürt ölü kürttür die.
Benim Kimya müellimim böyle bir şey demişdi bana:"Kürde iyi demezler. Derler ki bu kürt diğer kürtten farklıdır."

narcoleptic
03-18-2006, 03:47 PM
daha önce üniversite nedeniyle bir çok kürt arkadaşım oldu.geldiler geçtiler.kimisi devrim devrim diye ortalıı inletiyodu kimiyse yaşam mücadelesi için çalışıp tevekkül etmekten ve hoşsohbet olmaktan öteye gitmiyordu.
bi tarafta aklıselim bi tarafta aklıvahimler.
belki benim yazmış olduğum söz çok sert bir söz.hklısın.kürtten kürde fark var.

perde.arkasi
02-28-2007, 06:15 AM
Ne zamandan kürtce bir dil????

"Saint Petersbourg Kürdoloji Enstitüsü"nün hazırlayıp yayınladığı KÜRTÇE- RUSÇA ve KÜRTÇE - ALMANCA lügatlerine bakalım. Lügatlerde bulunan ve Kürtçe olarak adlandırılan 8000 civarındaki kelimenin; takriben % 70 'i Orta Asya ve İç Anadolu Bölgelerimizde kullanılan Türkçedir. %25'i Arapça ve Farsça ile bu dillerin deforme edilmiş haldeki kelimelerdir. % 5'i ise Ermenice, İbranice, Fransızca, İngilizce ve 250 kadar da uydurulmuş kelimelerdir. Yani iddia edildiği gibi bu dil; ne Hintçeye ve ne de Avrupa Dillerine benzemektedir.

kuvvaimilliye.net

Karayılan
02-28-2007, 09:14 AM
GaziAntepin boyle oldugunu biliyordum, bazi akrabalar var orada, sirin bir yer Turk gururu var orada, ama bazi salaklar o bolgeleri haritalarini sokmaya calisiyorlar.Allah'ın belalari guzelim sehrimizi de istila ettiler. Bu herifler gelmeden once Antep'de suc islenmezmis. Simdi sokakta yuruyemiyorsunuz. Bir de oz be oz Turkmen sehri Antep'i sozde kurdistan haritasina koymuslar. Dedeleri savasti fransizla 11 ay... Dagin ayilari adam oldu basimiza...

Mgas
02-28-2007, 10:12 AM
Bizim buralar da Kurtce bilmeyen bir ben varım heralde. Cat pat anlaım biraz ;)

Dulkadiroglu
02-28-2007, 10:17 AM
Eminonu'nde seyyar kasetciler var ve bangır bangır kurdce sarkı calıyolar her gecmeye sinirlerim bozuluyor...bu kurdleri sımartanların Allah belasını versin!!!

Demir Kağan
02-28-2007, 10:18 AM
Eminonu'nde seyyar kasetciler var ve bangır bangır kurdce sarkı calıyolar her gecmeye sinirlerim bozuluyor...bu kurdleri sımartanların Allah belasını versin!!!

Alışın artık yobaz faşistler!!! :lol:

Dulkadiroglu
02-28-2007, 10:25 AM
Alışın artık yobaz faşistler!!! :lol:

Alısmıs kudurmustan beterdir:P

Saka bi yana gercekten cok yazık gostere gostere kurdistanı kuruyolar...

Mgas
02-28-2007, 10:29 AM
Ona bakarsanız hergun bangır bangır ingilizce sarkılar calınıyor. Onlar iyi Kurdce mi kotu :)

Demir Kağan
02-28-2007, 10:29 AM
İstanbul'un göbeğinde mi? :lool:

Dulkadiroglu
02-28-2007, 10:32 AM
İstanbul'un göbeğinde mi? :lool:

kurdler İstanbuldan da hak istiyo biliyosun İstanbul en buyuk kurd sehri Demirelin deyimiyle...

Dulkadiroglu
02-28-2007, 10:35 AM
Ona bakarsanız hergun bangır bangır ingilizce sarkılar calınıyor. Onlar iyi Kurdce mi kotu :)

Adamların neden kurdce sarkı caldıkları belli...bir seyleri kanıtlamak istiyolar...

kurdceyle ingilizceyi bir tutma...acıklamama gerek yok herhalde...ikisinin amacı ve tehlikesi cok farklı...

Demir Kağan
02-28-2007, 10:36 AM
kurdler İstanbuldan da hak istiyo biliyosun İstanbul en buyuk kurd sehri Demirelin deyimiyle...

E katsınlar Kürdistan topraklarına İstanbul'u da. :lol:

Mgas
02-28-2007, 10:38 AM
Bu seyyar kasetcilik yapmak suc degil mi ? Arayın belediyeyi toplayıp gotursunler.

Dulkadiroglu
02-28-2007, 10:42 AM
E katsınlar Kürdistan topraklarına İstanbul'u da. :lol:

Belki topraklarına kat-a-mazlar ama hak talep edebilirler...Ulke gucsuz olduktan sonra...

Dulkadiroglu
02-28-2007, 10:43 AM
Bu seyyar kasetcilik yapmak suc degil mi ? Arayın belediyeyi toplayıp gotursunler.

Eminonu gibi islek bi yerde yapılıyor bu olay zabıtanın haberi yok mu sanki?ama yine de gozum zabıta arıyo onları gorunce...

Demir Kağan
02-28-2007, 10:44 AM
Belediye AKP'li olunca... :rolleyes:

Mgas
O zaman eline alacaksın bir kamera, arıyacaksın belediyeyi sonra baslayacaksın cekime... :) Anladın mı ?

Alparslan
Calsinlar kardes, calsinlar....Bakin size 2 sene once basima geleni anlatayim da neden calsinlar diyorum gorun...

Aksam mesaiye kalinca sirketin sekreterini Taksi ile eve birakmam gerekiyordu, bende ablayi aldim yanima bi taksi cevirdim. Kendisini y.bosna tarafina birakinca bende Besyol da ineyim dedim, taksici devam edelim birakayim nereye gideceksen istersen taksimetreyi de kapatiriz yolun cok uzaksa dedi, sagol dedim, israr edince B.cekmeceye gidecegimi orasinin cok uzak oldugunu soyledim ve tesekkur ettim. Adam bana bakip , nasil oralar birader, guzel mi? Belki bende oralara tasinicam dedi. Guzel dedim, anne-baba emekli tam onlara gore sessiz sakin, hele hele kisin. Hic kavga gurultu olmaz dimi oralarda dedi. Yok cok nadir olur heryerdekinden az diyince, saga cekip durdu...O kavgayi cikaran kurdler degil mi birader dedi...Apisip kaldim...Yani %80 dedim, kalani da genelde bizim oralarda oturan Karadenizliler. Yanlis anlama kardes dedi adam, benzemiyorsun ama belki sende onlardansin, ben Samsunluyum. 10 sene once geldim buralara, koyde bilmezdik Turkmuyuz yada kurd ne? Buraya gelince ogrendim ve acikcasi NEFRET ettim, o yuzden sordum. Paranin ustunu alirken adama soyle bi bakip sirittim, abi adim Alparslan...Adam basladi gulmeye... Inerken aklimda birsey kaldi: Hadi ben kendime TURK MILLIYETCISI diyorum, isinde gucunde olan bu amca, bu kadar yogun tahrik olmasa bu yogun NEFRETI tasirmiydi? O kaseti calanlar belki 10 sene once calamiyordu ve ben ucuz diye gidip onlardan kaset aliyordum, ama ne zaman calmaya basladilar...Ben onlardan kaset almaz oldum, yalniz oldugumu dusunurdum, degilmisim. sadece kurd oldugu icin birine dusman kesilemem, ama bu kadar agir tahrik altinda nasil sevmem beklenebilir ki? birisi cok guzel bir tespit yapmisti, eger pkk olmasaydi, biz yillarca uyutulacak ve sonunda yan komsumuzla silah elde catisiyor bulacaktik kendimizi. Dogrudur yanlistir, kurdleri veya diger insan topluluklarini bir Turk gozuyle gorup kucumsememeye calisiyorum ama dedigim gibi TAHRIK agir. He bu arada ben bazi Lazca yada Bosnakca sarkilari severimde dinlerimde, sadece kurdce calanlara karsi gicikligim. Sebebi de yukarida dedigim gibi. Isin kotusu bu ulkede bugun HAK-HUKUK-INSAN haklari diyip de daga cikan zevatlar, yarin ULKE BUTUNLUGU deyip Turkler de ayni yola basvurursa canlarini nasil kurtaracak onu merak ediyorum??? Allah dirligimize zeval vermesin.Bizi elestirdiklerimiz gibi olmaktan korusun.

Alparslan
02-28-2007, 10:46 AM
Belediye AKP'li olunca... :rolleyes:

Ben o belediyenin Refahli, shpli bilmemneli zamanlarinida bilirim, al birini vur otekine durumu yani ;)

Bizde seyyar Mehter kaseti saticilarimi cikarsak piyasaya ne????

Mgas
02-28-2007, 10:49 AM
Ben o belediyenin Refahli, shpli bilmemneli zamanlarinida bilirim, al birini vur otekine durumu yani ;)

Bizde seyyar Mehter kaseti saticilarimi cikarsak piyasaya ne????

Seyyar satıcılar meydan muharabesi baslatalım.

Demir Kağan
02-28-2007, 10:50 AM
KAM bulalım biz. :)

Dulkadiroglu
02-28-2007, 10:54 AM
onların karsısında mehter calalım hem para kazanırız zaten is arıyodum((:

Alparslan
02-28-2007, 11:07 AM
KAM bulalım biz. :)

Iyi bende KUT var yakinda da DELIRIRIM , ismin de hazir DELI KAM...Olma mi? Olmaz dersen carparim seni ona gore...Ulgen mulgen dinnemem bak...:twisted:

Alparslan
02-28-2007, 11:10 AM
Seyyar satıcılar meydan muharabesi baslatalım.

Neden olasin? Bakirkoy Ozgurluk Meydaninda yaptiydi bizim arkadaslar o isi, hemde iyi para kazandilardi saka bi yana. Ama bayrak yirtan bi iti meydanda meydan dayagina cekince kaldirtmislardi tezgahalarini. Ama iyi dovmuslerdi, cok yakindan gordum, hatta o kadar yakindan gordum ki, o gun doktor olmaktan vazgectim :D Bunun neresini toparliycan diye, herifi dikis makinasiyla dikmek gerekirdi :D Saka saka, polis geldi aldi ellerinden az bisi dayak yedi eleman...Elle dikilecek durumdaydi yani :P