PDA

View Full Version : Uzbek-Uyghur bir millet dégen témini kürüp !

haktayur
03-14-2006, 10:09 AM
Essalamu eleykum munber ehli !!! Men özim bir Uyghurmen , hem bu munberge yéngiz keildim . Men munberdin Uyghurlar we Uzbeklerning we yene bashqa barliq Türkiy xelqning birligini munazire qilghan témilarni körüp sizlerge mundaq bir nersini bildürüp qoyghim kiliwatidu , yeni barliq Türkiy milletler bir millet hesablinamdu dégen mesile ikkinji bir ish , eng muhimi siz barliq Türkiy milletning bir millet bolishini xalamsiz yaki xalimamsiz ! Bu eng muhim !!! Biz barliq Türkiy milletlerning tili téxi jiq yaxshi ,asasen oxshap kétidu, Mushu xitayda bir sheherdiki xitay yene bir sheherdiki xitayning sözini tamanen hich qandaq chüshenmeydighan ehwal bar , eger ular ortaq tilda ( Pekin shiwiside ) sözleshmise ularni sözligen tili boyiche miiletke ayrish toghra kelse nechche on , hetta 40, 50 millet qilip ayrish mumkin , emma emeliyet ular özlerini bir millet dep qaraydi !!!

Shunga deymen barliq Türkiy milletning bir millet ikenligi bu ikkinji ish , eng muhimi siz barliq Türkiy milletning bir millet bolup uyushishini xalamsiz yoq , bu eng muhim mesile ! Ejaba undaq emesmu ????????

Scofield
03-14-2006, 10:14 AM
abi bir de ingilizceye cevirirsen yaziyi cok guzel olacak ;) please make a translation in english

haktayur
03-15-2006, 12:20 AM
Dostum CPU , siz méning meqsidimni asasen toghra chüshünipsiz , men del shundaq démekchi !

<<Türkî milletlerin bir millet olarak kabul edilip edilmemesi ikinci bir iş, en mühimi siz Türk milletinin birlik olmasını ister misiniz, yoksa istemez misiniz?>>
Men mushundaq démekchi !

Han
03-15-2006, 12:28 AM
Dostum CPU , siz méning meqsidimni asasen toghra chüshünipsiz , men del shundaq démekchi !

<<Türkî milletlerin bir millet olarak kabul edilip edilmemesi ikinci bir iş, en mühimi siz Türk milletinin birlik olmasını ister misiniz, yoksa istemez misiniz?>>
Men mushundaq démekchi !

Haktayur turkche devam edin. herkes anlasin.

sayram
03-15-2006, 01:15 AM
That's right.
There are many dialictics in Chinese,or rather Han Chinese. Even between two counties there is much difference .If there weren't Putunghua(the common language of Han Chinese) and Common literature,They could not understand each other at all. However, they claim themselves being Han Chinese,from the same ethnic origin.If not, There were more than 100 nationalities in China today.But there are only 56 nationalities in China now.Chinese Han population takes up about 91.02% of the total population of China, while other minorities take up about 8.98%.

Sorry for my poor English.

BOZ-OK
03-15-2006, 02:07 AM

Men mushundaq démekchi !

Kardesim Haktayur,

Bu benim ve benim gibi dusunen bir cok kisinin en buyuk hayalidir...Bu hayal bir nesilde gerceklesemeyecek kadar uzak ama ugrunda mucadele edilmeye degecek kadar gercek ve buyuktur..... Bu birlik nasil olur? Dogrusunu istersen bu soruya cevap vermek kolay degil, bir cok farkli dusunceler var...Ama Ne sekilde olursa olsun, Turk milletlerinin hepsinin bir araya gelmesi, Gaspirali Ismail Bey'in "Dilde, fikirde, iste birlik" ulkusunu gerceklestirmek icin calismasi gerektigine inaniyorum....

Biz bir yol baslatalim, birbirimizi taniyip sevelim, bunun icin calisalim ve en muhimi, bu hayali gelecek nesillere miras birakalim...Gerisi Allah'tandir, o bu milleti hic yalniz birakmadi, yine birakmaz..:)

BOZ-OK
03-15-2006, 02:28 AM
abi bir de ingilizceye cevirirsen yaziyi cok guzel olacak ;) please make a translation in english

I bet, majority of the forum members prefer his post to remain in Uyghur rather than being translated in English....At least, they can understand what he says if they spend a little effort...On the other hand, many of the Turks can't understand english at all...

Any Turkic dialect is wellcome, that is the time to start learning different dialects of Turkish in stead of trying to communicate in a foreign language...This is a shame for us....

You see, this is not matter of English knowledge but matter of having respect to your national identity...;)

Selametle...:)

Kaptan-i Derya
03-15-2006, 03:17 AM
Bozok, tamde benim aklimdan gecen yaziyi yazmissin yazmissin, helal!

borcugin
03-15-2006, 09:07 AM
Essalamu eleykum munber ehli !!! Men özim bir Uyghurmen , hem bu munberge yéngiz keildim . Men munberdin Uyghurlar we Uzbeklerning we yene bashqa barliq Türkiy xelqning birligini munazire qilghan témilarni körüp sizlerge mundaq bir nersini bildürüp qoyghim kiliwatidu , yeni barliq Türkiy milletler bir millet hesablinamdu dégen mesile ikkinji bir ish , eng muhimi siz barliq Türkiy milletning bir millet bolishini xalamsiz yaki xalimamsiz ! Bu eng muhim !!! Biz barliq Türkiy milletlerning tili téxi jiq yaxshi ,asasen oxshap kétidu, Mushu xitayda bir sheherdiki xitay yene bir sheherdiki xitayning sözini tamanen hich qandaq chüshenmeydighan ehwal bar , eger ular ortaq tilda ( Pekin shiwiside ) sözleshmise ularni sözligen tili boyiche miiletke ayrish toghra kelse nechche on , hetta 40, 50 millet qilip ayrish mumkin , emma emeliyet ular özlerini bir millet dep qaraydi !!!

Shunga deymen barliq Türkiy milletning bir millet ikenligi bu ikkinji ish , eng muhimi siz barliq Türkiy milletning bir millet bolup uyushishini xalamsiz yoq , bu eng muhim mesile ! Ejaba undaq emesmu ????????
Va Aleykum Salam Uyghur Yigidi,
Bunun için hepimiz tüm mikserlere, tüm hizipçilere, tüm Türk düşmanlarına karşı mücadele etmeliyiz. En tehlikeli Türk düşmanları, kendilerini Türkmüş gibi gösteren, gri, siyah propaganda yapan mankurtlaştırılmış Türkler olup bunlara daha da fazla dikkat etmek gerekir.
Selametle.

haktayur
03-15-2006, 11:03 AM
Lütfen ! Konuşmayi bütün Türkçe ile yazınız . Ben şimdi Türkçe öğrenıyorum . ve bu yüzden bemimde bir Türkçe-İnglizçe sözlük var . sızın konuşmadeki bilmeyen sözlerı bu sözlükten buliyorum . bana yardım etnızler !

Scofield
03-15-2006, 11:51 AM
Lütfen ! Konuşmayi bütün Türkçe ile yazınız . Ben şimdi Türkçe öğrenıyorum . ve bu yüzden bemimde bir Türkçe-İnglizçe sözlük var . sızın konuşmadeki bilmeyen sözlerı bu sözlükten buliyorum . bana yardım etnızler !eee ne guzel iste Turkce biliyormussun bu yeter de artar bile ;) kim istemez buyuk bir Turki birlik kurmak? onun hayali ile yasiyorum zaten. tabi kisisel fikrim bu. gerci bircok kisinin istegi bu yönde.

Tabriz_Han
03-15-2006, 01:31 PM
HELAL OLSUN SANA HAKTAYUR, BOZ-OK, BORCUGIN, CPU, KENANAY, TURKDIASPORA, COLPAN, SAYRAM, HAN, ADMIN, DYLAN, MUHLIS VE HERKES.

OZBEK-UYGHUR-TURKMEN-KIRGIZ-KAZAK-AZERI-ANADOLU TURKDUR TURK KALACAK, BIRLIK BERARBERLIK, MILLET SAGOLSUN:cool:

Scofield
03-15-2006, 01:43 PM
tabi biz simdiden bastiralim ki torunlarimiz bu buyuk birlik icerisinde yasasin bunun icin savassin.

erkinturk
09-13-2006, 02:07 PM
Cinli (hittay) dunyadaki en gaddar asimilasyon ustasidir.Kendilerini bir araya getiren birlestiren
ve Dogu Turkistani da isgal eden Manchu (Manzu) milletini bile asimile etmistir
bugun Mancurya eyaleti ic mogolistan,Jilin ve Heilongjian eyaletleri arasinda
bolusturulmustur ve Mancu dili artik neredeyse hic kullanilmamaktadir
peki bunu ve pek cok baska milleti nasil asimile ediyorlar
acaba sadece baski kurup korku yaratarakmi?
tabiiki politikayi tatli dili ve entrikayida yani her yolu kullanarak ama
herseyden evvel sinsice plan yaparak ve milletleri kelimenin tam anlami ile uyutarak
bunlar dunyadaki en seytan millettir,o yuzden Allah Uygur kardesime once akil
kurnazlik sonra bilek gucu mukavvemet versin diyorum
aslinda bunlarin bir araya gelmesi buyuk bir sans eseridir
bir zamanlar bir cin imparatoru (hatirliyamiyorum hangi sulaleden) her yeri isgal edip
ele gecirmemis olsa idi bu derece guclenip Dunyanin basina bela olamazlardi
bunlar eger Mandarin yada Puthonghua denilen standart cinceyi bilmezlerse biribirleri ilede
anlasamazlar genellikle,,
o sebeptendir'ki mao kultur devrimi yapmistir ve hanzi'yi (cin alfabesi) basitlestirmeye
calismistir.
ama insaallah bunlar birgun tokezleyecek ve Uygur kardeslerimiz hurriyetine kavusacak
bunun en buyuk ornegini Vietnam halki gosterdi,,
ve bu yedikleri dayagi hic unutamiyorlar hala,,
bugun Turkun en buyuk dusmani bu seytanlardir,ruslar,ermeniler bile bunlardan cok sonra gelir
onun icin biz dusmanimizi cok,cok iyi tanimali ve anlamaliyiz
onlari kendilerinden bile iyi bilmeliyiz tanimaliyiz derim ben

Xinjiang emas , it's East Turkistan
it reveals itself (the biggest injustice in recent history)

Xin: new

Jiang: territory,soil

it is not a new territory!
in fact it's an old and ancestral motherland of a noble nation
the Turks
that's why it is not Xinjiang , it's good old East Turkistan
Long live sacret liberation strugle of Uyghur Turks
Dawn with the demonic red chineese emperialists..