View Full Version : burayi terk edeyimmi?
Administrator
03-14-2006, 05:16 PM
bana oyle pm geliyorki aslinda thread acmaya karar verdim,ne derseniz onu yapacam.ne derseniz "turkistan forumun" terk ediyimmi?yoksa kalabilrimiyim,iste millet karar versin artik.
borcugin
03-14-2006, 05:23 PM
S.A.
Sana o PM'leri yollayan benim. Bana neden küfür ettiğini sordum. Proveke ediyorsun dedin. Ben de sana senin proveke dediğin şeyler benim fikirlerimdir, saygı duymalısın, neden gavurlar gibi küfür ediyorsun, utanmıyor musun diye bir daha sordum. Cevap veremedin ve bu özel iletileri buraya taşıdın bu doğru değil. Halen soruyorum niye küfürlü konuşuyorsun diye. Çünkü sana yakıştıramıyorum. Ve umarım bu konuyu moderatörler siler. Buranın huzurunu kaçırma, küfürlü konuşma, bir büyük olarak bunu senden rica ediyorum, bir daha bende konuyu uzatmayacağım, bir daha küfür edersen bu forumdan senin yüzünden bir çok kişi gider. Başta ben. Buraya kendimizi küfür ettirmek için gelmedik, bu forumu da birileri birilerine küfür etsin diye yapmadı.
Selametle.
Administrator
03-14-2006, 05:29 PM
peki niye senin fikrine uymayan seyleri soyleyen baska kullanicileri hemen mankurtsun diyosun?bu sence saygi gostermekmi?hayir kufur etmek..
btw...lol bu threadi senin pm ne gore acmadim basklarinkiydi bunu sebebi(seni zaten ciddiye almiyorumki)
narcoleptic
03-14-2006, 05:30 PM
bize sormuşsun arkadaş
gideyim mi kalayım mı diye.buna millet karar versin diye.destek mi toplamaya çalışıyorsun köstek mi?
ben seni kişisel olarak tanımam arkadaş.ne ismini bilirim ne cismini.aramızda hiç bir kişisel husumet felan da olmamıştır.öyle çok polemiğe girme arzusunda bi tip feln da değilim.ama bana sorarsan boyunu aşan bir soru bu . soruyu soranın boynu uzunsa bilemem.
mdem sordun soruya yapılacak en iyi şey cevap vermekse git arkadaş.git.sukuneti bozmuşsan eğer kendini yargılıyorsundur şu an o zaman.sukuneti bozduğun için kal demem.gitmiyorum desen de kalıyorum desen de farketmez.kendi bilecein iş işin aslı.kafana göre.
Administrator
03-14-2006, 05:38 PM
hayir destek felen tplamiyrum sadece forumun istegini bilmek istiyorum...
Ozur dileyip te muhabbete devam etme imkani varken ne diye erken sechime gidiliyor ki?
Ozur dileyeyim mi yok mu? diye soralim kendi kendimize. Tabiki nefsimiz HAYIR diyecek. nefsimiz Allahin da kendimizin de dushmani olduguna gore dediginin tersini yaparak OZUR DILEMELIYIZ. Her shey tatliya baglanmish olur.
Yok oyle her surtushmeden sonra kocasina kusmush kadin gibi aha gidecem hikayeleri bizlere yakishmaz diye dushunuyorum.
Ben foruma ilk geldiğim günlerdeki administrator ile olan sohbetlerimi özlüyorum....
Kal oyumu'da bu yönde kullandım...
Kaptan-i Derya
03-15-2006, 03:12 AM
eger bir tartismadan dolayi birileri burayi terk edecekse vay halimize, sorun varsa modlara'da bi danisin canim, hemen su koyuvermek olmaz diye düsünüyorum.
selametle
gurkan
03-15-2006, 03:32 AM
kal oyu kullandım. Hatalı söz söylenmişse erdemlice özer dilenmeli ve muhabbete devam edilmelidir.
selametle...
Oriyon_farr
03-15-2006, 04:24 AM
ne derseniz onu yapacam.ne derseniz "turkistan forumun" terk ediyimmi?
Yok. Sensiz olurmu!?
Iste, boyle bir "Turkistan forumu" kurmak ilk senin fikirin idi. Bence, burda senin hakin herkesten bir az fazla.
Afrasiyab
03-15-2006, 04:34 AM
Herkes herkesin fikirlerine saygı duymak zorunda.
Kimsenin kimseye hakaret etme ve küfür etme hakkı yoktur. Eğer böyle birşey olmuşsa, çıkıp özür dilersiniz. Karşınızdaki insanda sizi affeder. Ve seviyeli bir şekilde yazışmalarınıza devam edersiniz.
Hata yapınca bunu kabul edip, özür dilemek de bir erdemdir.
Saygılarımla.
genco
03-15-2006, 05:10 AM
Görüşüm "Terk etme" şeklindedir...
Çoğuna katılmasam da fikirlerini sebestçe söyleme hakkına sahip olmanı savunuyorum; yeterki karşındakini rencide edici olmasın...
Evet...dikenli dilin var; ama seven katlanır...
Ağzı lağım çukuru kokan biri, seni "küfürbazlıkla" suçluyorsa, gül geç...Adam yerine bile koyma...(Zaten öyle yapmışsın)
ATASÖZÜ: "Pireye kızıp yorgan yakılmaz"
kurshad
03-15-2006, 06:13 AM
Turklerin inatciligi, fikri sabitligi, dedigim dedik caldigim duduk ozelligi bazi bati dillerine deyim olarak dahi gecmis.
Administrator'un tum ozellikleri bunyesinde toplamasi onun gercek bir turk olduguna tam bir delil bence :D
Bir de yazilanlari tam okumadan cellalenmesi, heyecanlanmasi da baska bir ozelligi.
Tum bunlari hesaba katmadan admin'le laf duosuna girmek elbette akil isi degil. ;)
Fakat her ne olursa olsun, forumun sempatik ve renkli bir kisiligi olan admin'in buralarda olmasi bana ayri bir keyif veriyor.
Umarim kendine yakisani yapar ve ters dustugu arkadaslarin gonlunu alir..
Fırsat bulmuşken, eğer birilerinin kalbini kırmışsam, affola.:rolleyes:
borcugin
03-15-2006, 09:33 AM
S.A.
Ben affederim, kalbim kırılmıştır, belki tamir edilemez, belki kabul edilemez ama yetiştiğim kültür ve gördüğüm eğitim bunu bana emrediyor. Diğer küfürzedeleri bilemem. Çünkü adam önüne gelene basıyor hakareti küfürü... Ancak; ahirete intikal etmiş, şehid olmuş insanlar hakkındaki yorumlarını ve yakışıksız sözlerini Allah affeder mi? Benim zoruma giden de bu.
Başkalarının fikirlerine saygı duymayı, onların bu fikirlerine tahammül edebilmeyi öğrenemeyen insan eksiktir. Yaşamı boyunca bu kendisine huzur, mutluluk ve hayır getirmez.
Selametle.
Seckjin Khan
03-15-2006, 09:42 AM
Fikirlerini başka kullanıcılarına küfür etmeyerek anlatabiliyorsan ne güzel...
Burada sohbet ve fikir paylaşımı için geldim benimle ağız dalaşına hiç girmedin ama girmeyeceğine emin değilim.
O yüzden eğer Küfürsüz veya kullanıcılarla seviye li tartışmak istiyorsan KAL
Ancak yok ben böyleyim kendimi en iyi böyle anlatıyorum diyorsan ''Forumun Huzuru için'' GİT
Bende tercihi sana bırakıyorum
mehmet_2006
03-15-2006, 10:59 AM
Biz Alevi Türklerde 3 ana kural vardır.
1- Eline sahip çıkacaksın
2- Beline sahip çıkacaksın
3- Diline sahip çıkacaksın
Bu 3 ana kuralı ihlal eden Halk meclisinde ifade verir (Cem Töreni) ve halk o kişiyi duruma göre cezalandırır, ama bu ceza hiç bir zaman idam ve şeriattaki gibi dişe diş değildir.
Suçun olduğuna dair fikir birliği olursa, önce suçlu kişiye yaptığı işin cezasının ne olması gerektiği sorulur.
Benim bu forumdaki yargı değerim bu, madem bir suç var cezası ne olmalı? Kararı kendin ver ve ne yapman gerektiğini zaten bulacaksın.:( :rolleyes:
ede_007
03-15-2006, 11:18 AM
Bu adamlar alışmış senin küfürlerine, vız geliyor baharda sinek vızıltısı. Senin gösterdiğin cesareti sana oy verenler gösterememiş gitsen ne kalsan ne al birini vur ötekine.Cehenneme kadar yolun var ...
ede_007
03-15-2006, 11:20 AM
Ayrıca şu benim bacaklarıda bi kır artık. Madem milletin bacaklarını kırıyorsun, oradan yeni geldim ve gene geleceğim o zaman buradan sana seslenip bacaklarımı getirdim diyeceğim.
mustafa06
03-15-2006, 11:21 AM
Ben bu foruma katılırken kimseye sormadım ki, ayrılmam gerektiğinde sorma gereği duyayım. kendim burada ishim kalmadığına karar verirsem ayrılırım.
Daha farklı görüshleri duyabilmek ichin bu forumum daha chok katılımcıya ihtiyacı var. Ama farklı görüshler kavga ve hakaret ile değil, karshılıklı saygı cherchevesinde ifade ediliyorsa değerli olabilir. Ben bu ihtiyacı görüyorken, bir arkadashıma git deme hakkını kendimde bulamıyorum. bu nedenle hayır dedim.
Scofield
03-15-2006, 11:48 AM
ne var ki ben de ettim zamaninda kufur :) bosver len alihon, nereye gidiyon? kimse kalmadi zaten gide gide otur oturdugun yerde :)
ede_007
03-15-2006, 11:56 AM
ne var ki ben de ettim zamaninda kufur :) bosver len alihon, nereye gidiyon? kimse kalmadi zaten gide gide otur oturdugun yerde :)
Evet cevap bu olmalı. Maşallah.
Ben Türküm.
Her damlayı nisan yağmuru sayan cinsinden değil.:evil:
ede_007
03-15-2006, 11:57 AM
Ne hailiniz varsa görün.
Kaptan-i Derya
03-15-2006, 02:06 PM
ne var ki ben de ettim zamaninda kufur :) bosver len alihon, nereye gidiyon? kimse kalmadi zaten gide gide otur oturdugun yerde :) Valla sana ne kadar tesekkür etsem acaba, adama 2 saat yalvardik hem kendi dilinde hem Türkce ismini bari söyle diye, adam "tahlikali" yada "gizli" diyip durdu.
ben taa oturdugum adrese kadar hepsini saymisim, karsimdakinin sadece bir özbek oldugunu biliyodum ki bu bana hemde baya bi acidan olumsuz geliyodu "cift tarafli sohbet" anlayisima siymiyodu. Neyse duymamis oliim bunu ve kendisinden ögrenmeyi nasib eylesin ya rabbi!! Amin!
Administrator, bir yere gitme kocum bu foruma renk katiyorsun burda kalmalisin her ne kadarda hircin ve ters bir görüse sahib'te olsan.
Gitme tabiki ne sen git nede baskasi anlasmasakda kufur etmeden tartisalim :D
Colpan
03-15-2006, 05:16 PM
Soru: Gideyim mi?
Cevâb: Ne hâlin varsa gör.
Qizilbash
03-16-2006, 01:01 PM
Administrator
Bazen sende yanlışlar oluyor, ama tersliğinden mi, neden mi bilmiyorum, yanlışlarını görmüyorsun. Her kes bir birine saygı duymalı. Üstelik bana öyle geliyor ki Borcugin senden yaşca büyük (Senin genç olduğunu düşünüyorum) onun büyüklüğüne de ayrı bir hörmet etmelisen.
Neyse kal gitme! Umarım böyle tatsızlıklar olmaz!
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.