PDA

View Full Version : Turuncu Devrim Fransada - mı?

mehmet_2006
03-17-2006, 01:21 PM
http://www.stargazete.com/starextra/index.asp?haberID=30382

Bunu sanki bir yerlerden hatırlıyorum.Fransada son 6 ay içerisinde ikinci büyük gösteri, sebebler farklı olsada.

A.B içerisinde ABD ye Muhalif olan ülkelerin başında çünkü. Sonun başlangıcı mı, yoksa?

Bilge_Kagan
03-17-2006, 01:35 PM
Iyi de bu olaylar ogrenciler tarafindan yeni is kanunundaki " 26 yasindan kucuk iscilerin herhangi bir sebep belirtilmeksizin 2 yil icinde isten cikarilabilmesine " olanak saglayan maddeden oturu cikiyor. Mesele bundan ibaret, sendikalar ve ogrenci gruplari hukumetle masaya oturunca olaylar kesilecek...

Seckjin Khan
03-18-2006, 04:11 AM
sanmıyorum...

Turcos
03-18-2006, 02:52 PM
Fransa'da işsizlik giderek artıyor..Ekonomisi de giderek kötüye gidiyor...Bakalım daha neler olucak... Eee her imparatorluğun bir sonu vardır :)

narcoleptic
03-18-2006, 03:04 PM
avrupa vakti zamanında uyguladığı göç alımlarının mide bulantısını yaşıyor bu aralar.avrupanın bir çok ülkesinde yaşanan sıkıntı budur.
sen vakti zamanında çeşitli nedenlerden ötürü bünyene kattığın milyonlarca insanı şehir planı içerisinde en son halkaya yerleştirirsen ve onları hayvandan beter muamelerle karşı karşıya bırakırsan,
sen ırk ayrımcılığını uluslarası hukukta şiddetle kınarken iç hukukta şiddetle desteklersen,
sen duygusal potansiyelini siyasi kürsülerin oyuncağı haline getirirsen ve çok önemli olan değerlerin üstüne basıp geçmeye kalkarsan
daha çok şamar yersin avrupa.

neden geldim istanbula diyerekten şakıyan yurdumun naçizane insanından _ki göçten dolayı hissettiği değişimi çok iyi anlatan bir türküdür-,
çok daha farklı olarak göç dalgalarının avrupai torunları en küçük bir baskı karşısında hiç çekinmeksizin binlerce aracı tek bir gecede ateşe verebilecek potansiyele sahiptir.

bu öfke patlamalarının avrupa yı nerelere götüreceğini ise gün be gün hep birlikte izliyceez...

mustafa06
03-18-2006, 04:21 PM
Gerekche dün farklı idi, bugün ish kanunu, yarın ne olacak allah bilir.
milyonluk insan guruplarının katıldığı eylemler nasıl sonuchlanır kestirmek oldukcha zor.
provakasyona achık ortam.
sonuchta kabak yabancıların, dolayısı ile türklerin bashında patlamasa bari