PDA

View Full Version : Yecuc / Mecuc

narcoleptic
04-02-2006, 08:12 AM
" Nihâyet ye'cûc ve me'cûc'ün seddi açılıp da her tepeden saldırdıkları ve hak olan va'd (kıyâmet) yaklaştığı vakit,işte o zaman kâfir olanların gözleri hemen dikilecek: "vah bizlere! biz bundan gaflet ettik, doğrusu kendimize zulmetmiş olduk"diyecekler "
(enbiyâ sûresi: 96, 97)

" Cenâb-ı Hak (kıyâmete yakın) Ye'cûc ve Me'cûc'ü gönderir.Bunlar, yüksek yerlerden akın edecekler,ilk kâfile Taberiyye gölüne uğrayıp oradan geçecektir. "
(hadîs-i şerîf-riyâz-üs-sâlihîn)

"Ye'cûc ve Me'cûc,onu her gün oyuyorlar.Tam delecekleri sırada,başlarında bulunan reis; "bırakın artık delme işini, yarına yaparsınız" der..."
(hadîs-i şerîf-müslim)

" Rasûlullah efendimiz,kıyâmet alâmetlerinden her ne haber verdi ise hepsi doğrudur.Yanlışlık olamaz.O zaman güneş,âdet dışı olarak garbdan doğacaktır.Hazret-i mehdî çıkacak,Hz.İsâ (a.s.) gökten inecek.Deccâl çıkacak.Ye'cûc ve me'c ûc denilen insanlar yeryüzüne yayılacaktır. "
(ahmed fârûkî)

" Ye'cûc ve Me'cûc denilen kimseler,Hz.Nûh (a.s.)'ın oğlu Yâfes'in soyundandır.Yüzleri yassı,gözleri küçük,kulakları çok büyük,boyları kısadır.Herbirinin bin çocuğu olur.Arkasında kaldıkları seddi her gün oyarlar; sed,gece eskisi gibi olur.Hepsi kâfirdirler.Sed arkasından çıkınca insanlara saldırırlar. "
(yûsuf nebhânî)

" Hz. Zulkarneyn,Avrupa ve Asya kıt'alarına mâlik oldu.Asya'nın kuzey doğusundaki mü'min Türkler'in ricâsı üzerine,Ye'cûc ve Me'cûc kavminden korunmak için büyük duvar yaptırdı.Bu, şimdiki çin seddi değildir. "
(nişâncızâde)

Buhari'nin E's sahih hadis kitabina göre Hz. muhammed,Yecuc ve Mecuc'un Türkler oldugunu söylemiştir.

Said-i Nursi Risale-i Nur'da bunlardan "Bir kısım Moğol ve Kırgız kabileleri" diye bahsetmektedir ki direkt olarak ucu Türkler'e dokunmaktadır.

Hristiyanlar ise tanrı'nın kırbacı dedikleri Atilla'dan beri Gog - Mog dedikleri bu yaratıkların Türkler olduğunu idia etmişlerdir.13 yy. islam dünyasında cengiz ordularının bir çekirge sürüsü gibi önlerinde ne varsa silip süpürüp
Polonya'ya kadar akmaları karşısında yecüc mecüc'ün moğollar olduğu sanısının hakim olduğunu da eklemek lazım.

Başka bir yaklaşımla bunların biz insanlardan farklı bir güruh olduğu,Himalayalar'ın bunlar için doğal bir set olduğu iddia edilmektedir. zaman zaman bazılarının seti aşıp yeryüzüne çıktığı söylenir.Yeti efsanelerinin de orijini buraya dayanıyor olsa gerek.

Büyük İskender'in Orta Asya seferi zamanları,tesadüf müdür bilinmez,Çin Seddi'nin inşaasının başlangıç dönemi olan mö III.yy ile çakışır.Muhtemelen alakalıolan bu iki olay dilden dile aktarilirken epey bir değişikliğe uğramış,bir hikayeye göre (resmi tarih) Çinliler bu duvarı (ya da ilk inşaa edilen kısmını)Türklere ve Moğollara karşı inşaa etmişken,diğer bir hikayeye göre(Kuran-ı Kerim) Büyük İskender bozgunculuk yapan Yecuc ve Mecuc kavimlerini etkisiz bırakmak üzere inşaa etmiştir.

Ergenekon Destanı'nda ise atalarımızın dağı delmelerinden bahsedilir.

Elimden geldiğince derleme bilgileri birleştirmeye çalıştım.Orta Asya'da nasıl bir görüş hakimdir?

HYML
04-02-2006, 09:28 AM
İlgilenen arkadaşlar için bilgi:
İlginç bir kitap okumuştum birkaç yıl önce. Tavsiye ederim.

http://www.timas.com.tr/resim/kapakbig/zulkarneyn2.jpg

ZÜLKARNEYN - Kur'an'da Uzaya Seyahati Anlatılan İnsan (İskender TÜRE)

http://www.timas.com.tr/images/hd_kitaphakkinda.gifZülkarneyn’in sırrı!
Bugüne kadar doğuya, batıya ve kuzeye seferler düzenlemiş ve yeryüzünün büyük bir bölümünü ele geçirmiş cihangir bir kral olarak düşünülen Zülkarneyn, uzaya seyahat etmiş olabilir mi? Klasik kaynaklarda, Makedonyalı İskender, İran Kralı Kuruş, Yemen hükümdarlarından Afrikis el Himyeri olabileceği üzerinde durulan Zülkarneyn’in. Hz. İdris (Hanok) olma ihtimalinden söz edilebilir mi?

Zülkarneyn ayetlerinde, dünyamızın son bulacağı kara deliğin koordinatı mı verilmiştir? Zülkarneyn ayetlerinde, akıllı canlıların yaşadığı bir çift yıldız sisteminin koordinatı mı bildirilmektedir?

Kur’an, kıyamete yakın dünyaya saldırarak bütün insanları yok etmeye çalışacak Ye’cüc-Me’cüc isimli yaratıkların uzaydaki yerini mi tarif ediyor?

Zülkarneyn’in Ye’cüc ve Me’cüc isimli yaratıkların önüne çektiği set nasıl bir settir?

Tarihin en tartışmalı konularından biri bir kez daha aralanıyor!

Aybike
04-04-2006, 09:56 AM
Ye'cûc ve Me'cûc denilen kimseler,Hz.Nûh (a.s.)'ın oğlu Yâfes'in soyundandır.Yüzleri yassı,gözleri küçük,kulakları çok büyük,boyları kısadır.Herbirinin bin çocuğu olur.Arkasında kaldıkları seddi her gün oyarlar; sed,gece eskisi gibi olur.Hepsi kâfirdirler.Sed arkasından çıkınca insanlara saldırırlar. "
(yûsuf nebhânî)

YAV BU TANIMLAMA BANA BİR IRKI HATIRLATIYOR AMMAAAAAAA NEYSE...))))
Tilpler,gözler ve kulaklar dan tut hepsi aynı..
çocuk olayı aynı..
oydukları ve birtürlü zarar veremedikleri , bozamadıkları yer aynı..
Daha ne diiiim ben size.))))))

Colpan
04-04-2006, 10:01 AM
" Ye'cûc ve Me'cûc denilen kimseler,Hz.Nûh (a.s.)'ın oğlu Yâfes'in soyundandır.Yüzleri yassı,gözleri küçük,kulakları çok büyük,boyları kısadır.Herbirinin bin çocuğu olur.Arkasında kaldıkları seddi her gün oyarlar; sed,gece eskisi gibi olur.Hepsi kâfirdirler.Sed arkasından çıkınca insanlara saldırırlar. "
(yûsuf nebhânî) Tamam işte, kürdleri anlatıyor.

Aybike
04-04-2006, 10:04 AM
Yani ben demedim..))))))

kılıçbek
04-04-2006, 10:33 AM
çinli bunlar.

Kaptan-i Derya
04-04-2006, 11:51 AM
arkadaslar yecuc ve mecuc Tûrkler asla olamaz, bakin ünlü arab tarihci ibn kadir bu konu hakkinda ne yazmistir:

"Arabic History books written by Ibn Katheer the books name is (Albedayah wa Alnehayah) which means (The Beginning and The End) any way it mention that Prophet Noah had three sons Ham, Sam and Yafath (Japheth) in english
and from Japheth the Turkish came and they were called Turk is from the Arabic word Tarak which means (left behind)

why?

because when Dhu alqarneen (Two Horned man) locked Yajoj and Majoj (Gog and Magog) he left a third group which called the Turk ( the left behind)
which means Dhu algarneen left them behind and didnt lock them with Gog and Magog in the Dam."

Dhu algarneen = Zülkarneyn.

Aybike
04-04-2006, 03:17 PM
biz türkler demedikki..

uki
04-04-2006, 05:14 PM
Kiyamet alametleri hakkindaki Efendimizin(s.a.v) hadislerini yorumlarken, alahu alem deyip de tahmin ettiginizi hatirlatin da yoksa, bir mileti yecuc mecuclukta suclamak, Allah(c.c) muhafaza cok tehlikelidir.

Hadislere bakilinca o kavmi kafirlikle suclamakla esdegerdir, Allahu alem

Oriyon_farr
04-05-2006, 04:27 AM
...
Buhari'nin E's sahih hadis kitabina göre Hz. muhammed,Yecuc ve Mecuc'un Türkler oldugunu söylemiştir.
...

:shock: :? Bunu daha once duymamistim.

black_cat
04-05-2006, 06:00 AM
BEnde Turkler olduguna inanmiyorum, cunku biz kafir degiliz, bizim milyonlrca cocugumuz yok, cok kisa boylu oldugumuzuda soyleyemem, bu rekorlari ancak cinliler kirar..

Kaptan-i Derya
04-05-2006, 06:20 AM
biz türkler demedikki..
ilk yaziyi okudugunda kim kime ne dermis anlarsin ;)

Aybike
04-05-2006, 07:31 AM
ilk yaziyi okudugunda kim kime ne dermis anlarsin ;)

Haltetmiş onu diyen..Risalei nurmuş..hade ordan..
Sen islamın kılıcı olacaksın..Hristiyanlığa diz çöktüreceksin..Onların kalesi olan İSTANBULU alıp camileri dikeceksin...Ve peygamberinin akrabaları bile gelip fetih için burda can vercek şehit olacak..Sonrada kalkıp,risalei nuru yazacak ve orada yecüc mecüc türkleridir diyecek..Hadi hristıyanlığı anladık.))) onlara göre tabi biz olacağız heheheh...Ama bu müslüman geçinen dangozlara noluyor..Hala türkün islamın kılıcı olmasını yediremiyorlar..düşünün bu dini dünyaya yayan kimler?????
Arablara kalsa kabile dini olmaktan öteye varmazdı..
Ayrıca Allah ta türklere nasip etmiş..Mevlam neylerse güzel eyler..
Vardır bir bildiği.....

uki
04-05-2006, 07:55 AM
Arkadaslar, bir kere boyle hadisleri getirirken, kaynaksiz yazmayin.
1. Sahihi buharinin hangisinde boyle yecuc mecuc turkler kasdediliyor...
2. Said Nursinin hangi eserinde ve neresinde turk kabilelerini yacuc mecuc gostermis... Said Nursiye gore ahir zamanda risaleti ayaga kaldiracak olan milletler turk milletleridir ve bunu hadislerle ispatliyor eserlerinde
3. Turkler sunu yapti bunu yapti digen arkadaslar dikkatine, kimsenin o kavim olmamasindan bir garantisi yoktur, ne oldum degil ne olacam demeli...
O insanligin iftihar tablolari, Sahabeyi Kiram (r.a.e)in torunlari olan arablar, hic aklima gelmezdiki boyle kisir donguye girib, onun bunun oyuncagi haline gelecek millet olacaklarini. Ve osmanlinin yikilisinda seyirci kalmalarini ve hatta bazi kabilelerinin bizzat bunda rol aldiklarini hangi sahabe kendi devrinde dusune bilirdi...

Allah bizi sirati mustakimden ayirmasin, ve buyuk konusanlari Allah(c.c) sevmez!!!!

Aybike
04-05-2006, 08:00 AM
İşte mesele burda UKI kardeşim..Düşüncesiz bir millet oldukları için nasip bize oldu.)))))
Üstelik hadislerle önceden uyarılan bir kavim olmalarına rağmen..
İçlerinden NUR çıkmasına rağmen..Ve Efendimizin her dediğini bizzat duymalarına rağmen..
Ama biz görmeden sadece duyduklarımızla hareket ettik çok sevdik onu çoooook..Ve biz onun arzusunu yerine getirdik..İstanbulu aldık..
onlar ise binbir parcaya böldüler islamı..SUUDlara bir bak..Ne gerek var bunca mezhebe???????

uki
04-05-2006, 08:03 AM
Buyuk bir Islam Aliminin dedigine gore, dort halife doneminde(Hz. Abu bekir, Hz. Omer, Hz.Osman ve Hz Ali(r.a.e)) islamiyeti kabul eden insanlarin sayisi, Emeviler, Abbasile.....Osmanli ve gunumuze kadarki donemde islami kabul eden insan sayisi bir birine denktir, diyor!!!!

Ve bu sahis arab degildir...

uki
04-05-2006, 08:10 AM
Nasr suresi cok ilginc ve cok ibretlidir...
Rahman Rahim olan Allah'ın adıyla
1 (http://www.biriz.biz/kuran/nasr/nasr1.htm).Allah'ın yardımı ve fetih geldiği zaman,
2. (http://www.biriz.biz/kuran/nasr/nasr2.htm)Ve insanların Allah'ın dinine dalga dalga girdiklerini gördüğünde,
3. (http://www.biriz.biz/kuran/nasr/nasr3.htm) Hemen Rabbini hamd ile tesbih et ve O'ndan mağfiret dile. Çünkü O, tevbeleri çok kabul edendir

ortada bir muvaffakiyet varsa, o da Allahindir. Bize sadece magfiret dilemek duser, Allah korusun ufak bir payina dahi sahiplenirsen halin vay demektir.

Han
04-05-2006, 08:22 AM
gerchek Arab olanlar sahabelerdi. Onlar Turk ve diger kisa zaman adaletle hukmeden milletlerin arasinda eridi. zaten gerchek musluman olan sahabe efendilerimiz dogduklari ulkeleri terk etmishlerdi dini yayma ugruna. Daha sonraki devletlerde ve ozellikle Osmanli doneminde shimdiki Arbistan topraklarinda yashayanlara peygamber komshusu diye hich bir vergi filan uygulanmadi. dolayisiyla bu belesh hayati seven ne kadar arap olmayan ve arap oldugunu iddia eden melezl varsa oraya toplandi. bugunki arap dunyasinin chogu ozellikle suudidekiler onlarin chocuklaridir. ishte bunun ichindir ki Osmanliya yani hilafete bash kaldirma ve vahhabilik gibi yeni bir dini ortaya chikarma tenezzuluine dushtuler.
Osmanli doneminde 1910 senesinde Mekkede yapilan nufus sayiminda shegirde gerchek arap aile sayisi uchtur. bu her halde chook shey ifade eder. Turkiye de ve diger turk cumhuriyetlerinde eski soyu araba dayanan ve gunumuzde turk olmakla veya turkleshmekle mutlu olduklarini gizlemeyen vatandash sayisi choktur. Turkiyede onlara seyyitler deniyor. Tabi sahteleri de yok degil. Ishin ilginci her sahte seyyit chogu zaman kurt chikiyor.
Orta Asyada bunlara hocalar deniyor. Dolayisiyla ichinden Efendimizi eshabikirami chikaran Arap milletiyle gunumuzun din iman tanimaz Arapchilarini ayiralim.

uki
04-05-2006, 08:31 AM
gerchek Arab olanlar sahabelerdi. Onlar Turk ve diger kisa zaman adaletle hukmeden milletlerin arasinda eridi. zaten gerchek musluman olan sahabe efendilerimiz dogduklari ulkeleri terk etmishlerdi dini yayma ugruna. Daha sonraki devletlerde ve ozellikle Osmanli doneminde shimdiki Arbistan topraklarinda yashayanlara peygamber komshusu diye hich bir vergi filan uygulanmadi. dolayisiyla bu belesh hayati seven ne kadar arap olmayan ve arap oldugunu iddia eden melezl varsa oraya toplandi. bugunki arap dunyasinin chogu ozellikle suudidekiler onlarin chocuklaridir. ishte bunun ichindir ki Osmanliya yani hilafete bash kaldirma ve vahhabilik gibi yeni bir dini ortaya chikarma tenezzuluine dushtuler.
Osmanli doneminde 1910 senesinde Mekkede yapilan nufus sayiminda shegirde gerchek arap aile sayisi uchtur. bu her halde chook shey ifade eder. Turkiye de ve diger turk cumhuriyetlerinde eski soyu araba dayanan ve gunumuzde turk olmakla veya turkleshmekle mutlu olduklarini gizlemeyen vatandash sayisi choktur. Turkiyede onlara seyyitler deniyor. Tabi sahteleri de yok degil. Ishin ilginci her sahte seyyit chogu zaman kurt chikiyor.
Orta Asyada bunlara hocalar deniyor. Dolayisiyla ichinden Efendimizi eshabikirami chikaran Arap milletiyle gunumuzun din iman tanimaz Arapchilarini ayiralim.

Bak kardes bu fikirler cok sakat fikirlerdir(dogru veya degil demiyorum)
senin dedigine gore Istanbulu fetheden ecdad neslini arastirsan dahi turkiyede cok az sayide bizim bildigimiz turk cikar o zaman...

Islamiyetin gelecekde sehbal acmasi, Ummeti muhammedin tamaminin safilesmesine baglidir, ve arab, turk, kurd ... hepsinin kan kardes olmasina baglidir...

Aman biz onlardan hayirliyiz, bizin sunumuz onlarinkiden daha iyi, biz sunlari sunlari yaptik... gibi laflar sadece islamiyeti baltalamaktan baska bir ise yaramiyor....

Han
04-05-2006, 08:58 AM
daha da achiklasan. Neresi sakat?

dervish
04-05-2006, 09:49 AM
daha da achiklasan. Neresi sakat?

Sakat cunku ufak parclara bolunmek zayiflamak demektir.
Hele Islamdaki "Muminler kardestir" anlayisiyla celisiyorsa...

Belki "İlminskii metodu" neden basarili oldu diye sormaliyiz.
Yahut "Romantic nationalism" neden Muslumanlara yaramadi diye sormaliyiz.

Han
04-05-2006, 09:53 AM
benim yazilarim boluyor mu ufak parchalara?
veya onundeki bir sahabe dushmani vahhabi de olsa kardesh, devlet dushmani hizbchi de olsa kardesh diye pembe gozlukten mi bakmaliyiz?

yukarida ben din iman tanimayan arapchilari dedim. dikkat edin siz ise bunlara kardesh diyorsunuz. her halde gozunuzden kachti.

benim demek istedigim arap dushmaligi yaparken peygamberimizin ve eshabinin zamanindaki ve sonraki zamanlardaki araplara da dil uzatilmamasi ichindi . onlari gunumuzun veya osmanliya ihanet eden donemin bedevilerinden ayirmak lazim dedim.

Han
04-05-2006, 10:02 AM
muminler kardeshtir ama bugun sunni muslumanlarin vahhabilerle agiz burun opushmeleri kardeshlik olamaza tam tersine emri marufu terk olur. Yani onlar agzina gelen her kufru soylerler beri tarafta dogruyu bilenler yaw gel kardesh olalim diyecek. kardeshligin bashi itikatta birleshmektir. herkesin agzinda bu sakiz. ama kimse ehli sunnet itikadinda birleshelim demiyor ne hikmetse.
- siyasette birleshelim
- filan sheyhin etrafinda birleshelim
- shu irkta birleshelim
- taharetinden habersiz ve islam alimi diye yutturulan sahte alimin kitaplari etrafinda birleshelim ve sair sloganlar atiyorlar.

onlar soyleyince musamaha, hoshgoru marshi chalar.
bi soyleyince parchalanma, fitne, taassup zangochlari yeri gogu inletir....

uki
04-05-2006, 10:03 AM
benim yazilarim boluyor mu ufak parchalara?
veya onundeki bir sahabe dushmani vahhabi de olsa kardesh, devlet dushmani hizbchi de olsa kardesh diye pembe gozlukten mi bakmaliyiz?

yukarida ben din iman tanimayan arapchilari dedim. dikkat edin siz ise bunlara kardesh diyorsunuz. her halde gozunuzden kachti.

problem o degil problen Suud u belesciler ve uckagitci vahabilerle doldurmandir, ve bir havuc capulcu hukumettekilerin arablarin tamamini temsil ediyor gostermendir...
arablarda da turklere karsi ayni argumanlar olabilir...

eee ne simdi hic bir zaman kardes olmayalimmi...

tarihte senin bu inandigin makaleleri yazanlar arastirma yapanlar ve bu tarz hadise ve kaynaklara yon verenler, icimize sizip bizden gozukup icraat yapan ingliz ve yahudi mesrepli ajanlar veya saf ileriyi goremiyen zavalli muslumanlardir

Han
04-05-2006, 10:10 AM
uki bak ben bir daha diyorum. gerchek arap olmayan tamamen dinsiz demedim ama dinden imandan haberi yok vahhabileri Arap diye saldirmayin onlar arap degildir demek istedim... bu sefer inshallah ifade edebilmishimdir kendimi.

uki
04-05-2006, 10:22 AM
uki bak ben bir daha diyorum. gerchek arap olmayan tamamen dinsiz demedim ama dinden imandan haberi yok vahhabileri Arap diye saldirmayin onlar arap degildir demek istedim... bu sefer inshallah ifade edebilmishimdir kendimi.

Ya ben de sen yanlissin demedim, sadece bir birimizi kusurlarini arastirmak kimseye fayda vermedigini soyledim...

Nasil olur da tarih boyunca bir biriyle hep savasmis, bir birini cekemeyen, ayni masda oturmayi dahi beceremeyen bu inglizler fransizlar ve butun avrupa milletleri, gelmis birlesmis ve bir guc olmus, ve biz %99 ayni ve ortak degerler tasiyan Ummeti Muhammed birlesemiyor...

Bunun de sebebi gereksiz boyle bir kim kimdir arastirmalari, ve kusur bulma amacli arastirmalardir.

sakat derken ben bunu kastettim, yoksa sen yanlissin, fikirlerin yanlis demedim, ve demem de...

hakkini helal et

Kaptan-i Derya
04-05-2006, 10:26 AM
Bende ortaya bazi buyuk din adamlarinin Türkler hakkinda söylediklerini buraya aktarayim bari, ama ingilizce :s

The author of the Ráhatu's-Sudúr relates that the Imám Abú Hanífa, the founder of the most widely-spread of the four orthodox schools, once prayed to God that his doctrine might endure, and that from the Unseen World the answer came to him, “Thy doctrine shall not wane so long as the sword continues in the hands of the Turks”; whereon the aforesaid author exultantly exclaims that “in Arabia, Persia, Rúm (Turkey in Asia), and Russia the sword is indeed in their hands” Bunun kisace özetini yapmak gerekirse, Abu hanafi zamaninda duasinda Allah'a ögretilerinin devamli olmasini istemis, sonra iste bilinmeyen yerden bi ona "Senin ögretilerin daimidir, kiliç Türklerin ellerinde oldukça" cevabi gelmis. Ve sonra baktiginda halbuki Arabistanda, Fars'da, Anadolu'da ve Rusyada kiliç onlarin ellerindeydi.

Bunun tercümesi hemen hemen budur.

Juvaini, the author of the Jahán Kushai, applies to the Mongols the passage from the Koran: “Beware of provoking the Turks, for they are formidable.” Cahan kusay'in yazar'i Cuhayni, Mogollara Kur'an'dan bi alintiyi gösterir ve der ki: "Türkleri provoke etmeye çalismayin, çünki onlar mükemmeldir"

Han
04-05-2006, 10:27 AM
Bunun de sebebi gereksiz boyle bir kim kimdir arastirmalari, ve kusur bulma amacli arastirmalardir.

keshke kusur olsa ama kufurdur.
Halifeye karshi ayaklanacaksin, askerini katledeceksin. bunlar eskidi dersen,
bugun ichin sahabe kabrini dozerlerle yikcaksin, dua edeni, ziyaret edeni kafior diyeceksin bunlar keshke sadece kusur olsa, uki kardesh bunlar yerine gore haram ve kufurdur.

bunlari duzeltmeden nasil kardeshlik hakkinda bahsedebiliriz?

Aybike
04-05-2006, 10:27 AM
Birleşmesini en çok isteyenlerdeniz...
Birlikten güç doğar.Amaaaa Aması var işte..sırtımı dönebileceğim bir devlet göster bana korkmadan..Benim aklıma sadece PAKİSTAN geliyor...
Türk cumhuriyetleri hariç tabi...

uki
04-05-2006, 10:40 AM
Birleşmesini en çok isteyenlerdeniz...
Birlikten güç doğar.Amaaaa Aması var işte..sırtımı dönebileceğim bir devlet göster bana korkmadan..Benim aklıma sadece PAKİSTAN geliyor...
Türk cumhuriyetleri hariç tabi...

Su anda belkim sirtini donecegin devlet yoktur, ama sirtini donecegin baya millet vardir. Orta asya diyorsun. Bizim hukumetten size bir yar olmaz. Ozaldan sonra da turkiyenin OA daki devlet politikasini, oynadigi ticari oyunlari arastirirsan, dersin ki Amerika dahi bunu yapmaz bize. Sizinkin den de bize yar olmaz. Ama halklar arasinda problem yoktur. Insaallah devletler ve hukumetler bazinda da bu ilskiler duzelir ve yurekten olur.

Ki su anki genclige bakarsan bu duanin gerceklesmasi kacinilmazdir insaalllah

borcugin
04-05-2006, 02:12 PM
Ama halklar arasinda problem yoktur. Insaallah devletler ve hukumetler bazinda da bu ilskiler duzelir ve yurekten olur. Ki su anki genclige bakarsan bu duanin gerceklesmasi kacinilmazdir insaalllah
S.A.
Gerçekleşmesi için öncelikli olarak, sadece ve sadece OA Türk Devletlerinde FG okullarından mezun olanların Türkiye Türklerine, Atatürk'e, Cumhuriyetine ve sizin gibi daha da ileri giderek, İstanbul'u Türkler fethetmedi yalan ve saçmalığınıza son vermeniz gerekir. Savunduğunuz Tehvid Öğretisine, İstanbul'un fethinde şehid düşerek Peygamberimize layık olmaya çalışan Türklerin kemiklerini sızlatarak varacağınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Lütfen artık şu ağızları bırakmanız gerekiyor, size güvenmemiz gerekiyor. Nedir bu Türkiye Türklerinin size verdiği rahatsızlık, bir anlayabilsem. Şehidlere mensubu oldukları milletinin kimliğini inkar ederek saygı duymayan birisi gibi sizi anımsamak istemiyorum.
Selametle.

dervish
04-05-2006, 02:54 PM
Peki!

Nedir bu FG okullari rahatsizliginiz? FG okulundan mezun birinin mursidi "AKIL"dir. Birtakim insanlar tarafindan konulmus "dogmalar" butunu degildir. Bunlar "Dusunebilen", "Belli bir zeka seviyesinin ustunde" insan evlatlaridir.

Dolayisiyla bu insan yavrularina derdinizi anlatmak istiyorsaniz ilkel, ortodoks (burada kendi dogmalarina atifta bulunup duran demek istiyorum) anlayisinizdan siyrilip anlatin.

Inanin bu ilkel, ortacag, camur atan kocakari tavrlarinizdan ve surekli "Ataturk" lafindan igrenir oldum!

Turkiye'de bir Ataturk mafyasi mi var yoksa bana mi oyle geliyor?

uki
04-05-2006, 05:15 PM
S.A.
Gerçekleşmesi için öncelikli olarak, sadece ve sadece OA Türk Devletlerinde FG okullarından mezun olanların Türkiye Türklerine, Atatürk'e, Cumhuriyetine ve sizin gibi daha da ileri giderek, İstanbul'u Türkler fethetmedi yalan ve saçmalığınıza son vermeniz gerekir. Savunduğunuz Tehvid Öğretisine, İstanbul'un fethinde şehid düşerek Peygamberimize layık olmaya çalışan Türklerin kemiklerini sızlatarak varacağınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Lütfen artık şu ağızları bırakmanız gerekiyor, size güvenmemiz gerekiyor. Nedir bu Türkiye Türklerinin size verdiği rahatsızlık, bir anlayabilsem. Şehidlere mensubu oldukları milletinin kimliğini inkar ederek saygı duymayan birisi gibi sizi anımsamak istemiyorum.
Selametle.

Kardes, sana ne oluyor...
benim yazdiklarimla senin yazdiklarin arasinda ne alaka var?!
ben ne zaman ataturke laf attim, ne zaman turkler istanbulu fethetmedi dedim, ne zaman anadolu turklerinden rahatsiz oldugumu yazdim, hangi postumda...

kardes, bugun yengeyle kavga ettin her halde :)

baska bir sey dusunemiyorum...

dervish
04-05-2006, 11:49 PM
Kiskançlik, çekememezlik... Işte Atatürk'ü sevmeyenlerin derdi budur. "Kedi erişemediği ete mundar" dermiş diye bir atasözü vardir. Bizim başarimiz kiskaniliyor; çünkü kendi yaşadiklari toplum Türkiye Türklerinin başarisina ulaşamamiştir. Ve bu başari, bugün baltalanmak, bozulmak isteniliyor.

Iste bunun gibi camur atmalar, varsayimlarini inanc sistemi haline getirmis psikolojik dengesizlikler, sanki harifin elinde "insanin icini okuyabilen" teknoloji varmis gibi konusmalar.... ufffff

Bu taraftan baktiginda bunlar cok irrite edici duruyor!

TURKiSTAN
04-06-2006, 03:02 AM
Kiskançlik, çekememezlik... Işte Atatürk'ü sevmeyenlerin derdi budur. "Kedi erişemediği ete mundar" dermiş diye bir atasözü vardir. Bizim başarimiz kiskaniliyor; çünkü kendi yaşadiklari toplum Türkiye Türklerinin başarisina ulaşamamiştir. Ve bu başari, bugün baltalanmak, bozulmak isteniliyor.

Daha önceki yazılarını da okudum...

Düzenlendi.Lütfen nezaket kurallarını çiğnemeyelim.
Ben

Aybike
04-06-2006, 03:05 AM
İç okuma yeteneğine hiç gerek yok..Yaptıkları ve yapmaya çalıştıkları iş onların aynası..Açık bir kitap gibiler ..Oku okuyabiliğin kadar.
Yeryüzünde hiç bir lider Ata kadar göze batmıyor..HİTLER bile..Adamın positif yönlerini anlatmaya çalışanlar bile var..
Neden M:KEMAL..Üstelik IRKININ hayran olduğu bir lider.
Neden GANDHİ seviliyor..Tüm dünya tarafından..?
Bense O adama lider bile diyemiyorum..Gandhi benim gözümde bir hiç..
Bir karşılaştırma yapılırsa anlaşılır nedeni....

TURKiSTAN
04-06-2006, 03:57 AM
Ben kadinim! Akil, bilim, kultur ve medeniyet benim icin cok onemlidir. Sizin konusma tarzinizda bunlari goremedigim icin, bu size ilk ve son mesajimdir.

Eyvallah...

borcugin
04-06-2006, 04:11 AM
S.A.
Nedir bu FG okullari rahatsizliginiz? FG okulundan mezun birinin mursidi "AKIL"dir. Birtakim insanlar tarafindan konulmus "dogmalar" butunu degildir. Bunlar "Dusunebilen", "Belli bir zeka seviyesinin ustunde" insan evlatlaridir.
Sevgili dervish kardeşim, FG okulu mezunlarına karşı herhangi bir önyargım yok ama bunu ne ben ne de siz Türkiye Türklerine anlatamazsınız. Sana bir öneri, gir Türkiye forumlarına üye ol, FG propagandası yap, onun mezunlarını göklere çıkar, ağzının payını alacaksın. Yani, Türkiye Türkleri büyük ve ezici çoğunluk olarak bu adama rağbet etmiyor, arkasında bir çok bilinmeyen basın, finans, siyasi gücü olduğu halde. Bunun suçlusu ben değilim, Türkiye Türkleri de değil. Acaba bunun suçlusu kimdir? Adamla yazışıyoruz, Türkiye Türkçesi biliyor, nerden öğrendin diyoruz, kem küm, biraz sohbet edince zehirini kusuyor, diyoruz sen FG okulu mezunu musun? Evet yanıtını alıyoruz, nasıl anladınız abi diyor, üretim hatasını anlamak için mühendis olmak gerekmiyor. Bu adamı ve yaptıklarını benimsemeyenlere herhangi bir damga vurmaya ya da herhangi bir ülke tarafından manuple ediliyor demeye kalkmayın, çünkü bu kendinizi kandıracağınız yalanınız olur efendim. Kaçak, köçek, vatansız insanlar sevilmez bizde, ah bunu bir anlayabilseniz. Onun mezunlarından daha çok daha çok çıkıyor, Türkiye, Atatürk, Cumhuriyet, Ulusçuluk, Üniter Devlet anlayışı takıntısı. Şu forumdaki tüm eski katılımcılar bile artık bu takıntının farkında. Bunu da sor onlara, lütfen bize değil. Bu arada onun okulundan mezun olmayanlarda normal zekalıdır ve onlarda insan evladıdır ve Allah'a kulluk yaparlar, bunu da önemle anımsatırım.
Dolayisiyla bu insan yavrularina derdinizi anlatmak istiyorsaniz ilkel, ortodoks (burada kendi dogmalarina atifta bulunup duran demek istiyorum) anlayisinizdan siyrilip anlatin.
Ama biz kimseye hayvan yavrusu demedik. Lütfen... Size göre, Atatürk Yahudi, kafir, hatta Makedon, hatta Hitit, Urartu, Eti, Sümer... Daha yakıştırmadığınız soy kalmadı. Yazık kardeşim yazık. Şimdi de beni Ortodoks yaptınız. Ortodoks inanca saygımız vardır, ancak ben Müslümanım, bunun için senden izin almam, tapındığınız şeyhleriniz tarafından vaftiz edilmem gerekmiyor, sana da bunu kanıtlamak zorunda değilim.
Inanin bu ilkel, ortacag, camur atan kocakari tavrlarinizdan ve surekli "Ataturk" lafindan igrenir oldum! Turkiye'de bir Ataturk mafyasi mi var yoksa bana mi oyle geliyor?
Bak hele, yetmedi bitmedi yalan ve iftiralarınız, şimdi de Atatürk mafyası çıkardınız ha. Allah'ım sen büyüksün. Yahudi olduk, Ortodoks olduk ve sıra geldi mafya olmaya onu da olduk. Aslında biz Ulus olduk ve Bozkurt Atatürk'ü önder edindik, tarih boyunca kimse tasma takmadı boynumuza, inancımıza, toprağımıza. Siz bu söylemleriniz ile ağzınızla kuş tutup, gökten zembille inseniz dahi; Türkiye Türklerinin yedisinden yetmişine kadar görebileceğin Ata sevgisini, Türklük sevgisini, Müslümanlık yaşamını zerre kadar eksiltemezsiniz. Bunu anlamak için sen, belki senden sonrakiler hatta onlarında çocukları uğraşacak duracak. Adam son yüzyılın dünyada çıkardığı en büyük önder, daha bunun lamı cimi yok, anlamıyor musunuz? Gözünüzde ne var, göremiyor musunuz? Türkiye'ye gelin görün, yaşayın, anlayın.

Selametle.

TURKiSTAN
04-06-2006, 04:23 AM
Oğuz abi,tamam haklısın.Düzelttiğin iyi oldu.Nezaketsizlik ettim Venüslü hanıma.Ama yanlış anlaşılmasın.Ben küfür falan etmedim.Sadece kafası çalışmayan manasında birşey söyledim.

Konumuza geri dönersek,ben kesinlikle FG nin ve Venüs hanım gibilerin aynı tarafda olduklarına inanıyorum...

(Yazımı düzeltme gereği duydum çünkü "FG cilerin" tabiri yanlış oldu.Hepsini suçlamak ağır ve hatalı olur.Onların içlerinde de temiz müslümanlar,insanlar var.Ancak ne zaman onlarla FG konusunu konuşşak biraz soğukluk giriyor araya.Oysa Montaigne'nin şu yazısı doğru olanın ne olduğu konusunda beni uyarır her zaman. )

Düşünce çatışmaları beni ne kırar, ne yıldırır, sadece dürtükler, kafamı çalıştırır. Eleştirilmekten kaçarız: Oysa ki bunu kendiliğimizden istememiz, gelin, bizi eleştirin dememiz gerekir: Hele
eleştirme bir ders gibi değil de bir karşılıklı konuşma gibi olursa.

Biri çıkıp bizim düşüncemizin tersini söyledi mi, onun doğru söyleyip söylemediğine değil, doğru yanlış, kendi düşüncemizi savunmaya bakarız. Bizi düzeltmek isteyene kollarımızı açacak yerde, yumruklarımızı sıkıyoruz. Ama ben dostlarımın bana sert davranmasını istiyorum. Sen bir budalasın, saçmalıyorsun, desinler bana. Ben, dostlar arasında açık, yiğitçe konuşulmasını isterim; dostların düşünceleri neyse sözleri de o olmalı.

Kulaklarımızı öyle sert öyle kaba birer kulak yapmalıyız ki, salon konuşmalarının yumuşak seslerini duymaz olsunlar.

Ben, biraraya gelen insanların, sertçe, erkekçe konuşmalarını isterim. Dostlar arasındaki bağlar sert, yırtıcı olmalı: Nasıl ki aşk da ısırmalar, kanatmalar ister! Dostluk kavgacı olmadı mı, sağlam ve
cömert de değildir. Nazlı, yapmacık bir hava, birini kırma korkusu dostluğa rahat nefes aldırmaz:

Neque enim disputari sine reprehensione potest. (Cicero)

Çatışmadan tartışılamaz.

Bana çatıldığı zaman öfkem değil dikkatim uyanır: Bana çatandan bir şeyler öğrenmeye can atarım. Doğruyu bulmak her iki tarafın kaygısı olmalı. İnsan öfkelendi mi düşünemez olur aklından önce sinirleri işler. Tartışmalarda bahis tutuşmak hiç de faydasız değildir. Doğrudan ayrıldık mı, elle tutulur bir şeyler kaybetmeliyiz. Yıl sonunda uşağım demeli ki bana: Bilgisizlik ve inatçılık yüzünden bu yıl bin lira kaybettiniz. Doğruyu hangi elde görsem sevinçle karşılar; uzaktan kokusunu alır almaz silahlarımı atar, teslim olurum. Fazla yukardan ve insafsız olmadıkça yazılarıma çatılmasını hoş görmüş,
çoğu kez karşımdakini kırmamak için yazdıklarıma istenen biçimi verdiğim olmuştur.

Zararıma da olsa eleştirmeciye uysal davranmalıyım ki beni her zaman serbetçe uyarsın, kendimi düzeltmeme yardım etsin. Doğrusu çağdaşlarımı böyle bir işten yana çekmek kolay değil. Düzeltilmek
herkesin ağrına gittiği için kimse kimseyi düzeltmeyi göze alamıyor. Düşüncesini saklayarak konuşuyor çokları. (Kitap 2, bölüm 8)

oğuz
04-06-2006, 04:28 AM
Adam son yüzyılın dünyada çıkardığı en büyük önder, daha bunun lamı cimi yok, anlamıyor musunuz? Gözünüzde ne var, göremiyor musunuz? Türkiye'ye gelin görün, yaşayın, anlayın.

Atatürk'ün askeri bir deha olması,son derece dirayetli bir devlet adamı olması ve bunların yanında Önder olması konusunda tamamen hemfikirim...

Yalnız düzeltmem gereken bir konu var dervish zaten bildiğim kadarı ile Türkiyede yaşıyor....

borcugin
04-06-2006, 04:34 AM
S.A.
Kardes, sana ne oluyor... benim yazdiklarimla senin yazdiklarin arasinda ne alaka var?! ben ne zaman ataturke laf attim, ne zaman turkler istanbulu fethetmedi dedim, ne zaman anadolu turklerinden rahatsiz oldugumu yazdim, hangi postumda... kardes, bugun yengeyle kavga ettin her halde :)
baska bir sey dusunemiyorum...
Sevgili uki kardeşim, sen böyle davranmıyorsun, mayan, eğitimin ve terbiyen buna izin vermiyor ama FG okulu mezunları bu forumda, Atatürk'e yakıştırmalar yaktı, takıştırmalar taktı, hatta tüm Türkiye Türklerini ona tapıyorsunuz diye kendi öz imanını sarstı. Yine FG mezunları bu forumda Türkiye Türklerini, Türk saymadı, işi komik tarafı kendisini de Türk saymayan bu kişilerin Türkiye Türklerini Türk saymaması da herhalde dünyanın başka hiç bir forumunda görülmeyen çocukça, basit, bayağı, ucuz bir hakaretti. uki kardeşim, karıştırmış olabilirim diye araştırdım ve buldum. :lol: Aşağıdaki köprüye gir.
http://www.forum.uz/showthread.php?p=420055#post420055
iletin burada şöyle gelişiyor.

Istanbulu fetheden ecdad neslini arastirsan dahi turkiyede cok az sayide bizim bildigimiz turk cikar o zaman...
Bu iletinize dayanarak sizi kınadım. Bu iletiyi size yakıştıramadım. Hayır başka birileri, ad vermeyeyim herkes bilir onları, söylese, hatta küfür etse, mayasıdır, terbiyesidir, eğitimidir diyoruz, sineye çekiyoruz ama size bunu yakıştıramadığımı belirtmek istedim.

Gelelim yengenle kavga etme işine :lol:. O bana başta Allah'ın, sonralıkla olarak babasının emanetidir, kaç yıllık evliyim, çok ufak tefek tartışmalarımız olmuş olsa bile asla kavga etmedim. Elin garip ve emanet kızıyla benim ne işim olabilir ki. Bizim kadınlarımız bizim baştacımızdır. Öyle olmuş olsa bile bunu foruma yansıtacak birisine benzemiyorum değil mi? :rolleyes:

Selametle.

oğuz
04-06-2006, 04:43 AM
Öyle olmuş olsa bile bunu foruma yansıtacak birisine benzemiyorum değil mi? :rolleyes:

Siz merek etmeyin üstad bunun için yakında içinizi dökmeniz amacıyla sırf sizlerin görüp,yazabileceği bir thread açacağım...

Siz içinizi döktükçe bizlerde sizlerin engin tecrübelerinizden yararlanacağız...

:cool:

Bilge_Kagan
04-06-2006, 04:43 AM
Ye'cuc Me'cuc derken ta Ataturk'e, Fethullah Gulen'e, hatta Gandhi'ye gelmisiz...Bosuna dememisler "Iki Turk bir fikri tartisiyorsa mutlaka orada ikinci bir fikir vardir" diye...

Aybike
04-06-2006, 04:45 AM
hala gandhiyi neden yazdığım anlaşılmamış:)))))

Bilge_Kagan
04-06-2006, 04:48 AM
Anlasilmadigini nasil anladin peki ? :rolleyes:

oğuz
04-06-2006, 04:52 AM
Anlasilmadigini nasil anladin peki ? :rolleyes:

Önemli bir husus ! Üzerinde ısrarla durulmalı :rolleyes:

Aybike
04-06-2006, 04:55 AM
Önemli bir husus ! Üzerinde ısrarla durulmalı :rolleyes:

Tamam dur o zaman..ısrarla ve inatla..Başla bakim...

oğuz
04-06-2006, 04:59 AM
Tamam dur o zaman..ısrarla ve inatla..Başla bakim...

Duruyozda,daha ne kadar duracağız:rolleyes: :rolleyes: ...İşimiz gücümüz var bizim Aybike hanım :cool:

Bilge_Kagan
04-06-2006, 05:05 AM
Siz durun o esnada ben kaloriferi yakıp geleyim, ayak agri yapti.

( Oguz abi tanidik varsa kursun dokmede indirim yapsin, yeter dedim artik tahtaya vurmayla falan olmuyor bu is :rolleyes: )

uki
04-06-2006, 11:29 AM
S.A.

Sevgili uki kardeşim, sen böyle davranmıyorsun, mayan, eğitimin ve terbiyen buna izin vermiyor ama FG okulu mezunları bu forumda, Atatürk'e yakıştırmalar yaktı, takıştırmalar taktı, hatta tüm Türkiye Türklerini ona tapıyorsunuz diye kendi öz imanını sarstı. Yine FG mezunları bu forumda Türkiye Türklerini, Türk saymadı, işi komik tarafı kendisini de Türk saymayan bu kişilerin Türkiye Türklerini Türk saymaması da herhalde dünyanın başka hiç bir forumunda görülmeyen çocukça, basit, bayağı, ucuz bir hakaretti. uki kardeşim, karıştırmış olabilirim diye araştırdım ve buldum. :lol: Aşağıdaki köprüye gir.
http://www.forum.uz/showthread.php?p=420055#post420055
iletin burada şöyle gelişiyor.

Bu iletinize dayanarak sizi kınadım. Bu iletiyi size yakıştıramadım. Hayır başka birileri, ad vermeyeyim herkes bilir onları, söylese, hatta küfür etse, mayasıdır, terbiyesidir, eğitimidir diyoruz, sineye çekiyoruz ama size bunu yakıştıramadığımı belirtmek istedim.

Gelelim yengenle kavga etme işine :lol:. O bana başta Allah'ın, sonralıkla olarak babasının emanetidir, kaç yıllık evliyim, çok ufak tefek tartışmalarımız olmuş olsa bile asla kavga etmedim. Elin garip ve emanet kızıyla benim ne işim olabilir ki. Bizim kadınlarımız bizim baştacımızdır. Öyle olmuş olsa bile bunu foruma yansıtacak birisine benzemiyorum değil mi? :rolleyes:

Selametle.

Kardes o yukaridaki benum iletimi iyice incelersen, Muhattabimin fikrini sakat demisim, ve oyle dusunursen soyle bir mana da cikar demisim...

bir kere o fikri basindan sakat bir dusunce demisim... bu her halde bu fikre tam ters bir fikre sahipim demek degilmi?!!

borcugin
04-06-2006, 03:11 PM
S.A.
Uki kardeşim, tam bir saatten beri bu konuyu araştırıyorum ve gerçekten sen haklısın. Biz seni yanlış anlamışız. Eyvah eyvah, zaten diyordum hep uki'ye ne oldu, sana yakıştıramadık diye, meğerse olan bize olmuş. E be kardeşim, sen de biz ihtiyarlara göre yaz yahu. :) Özürdilerim.
Selametle.

narcoleptic
04-06-2006, 03:22 PM
aslında bu başlığı açarken yüce kitabımızda yer alan iki kavme dair şimdiye dek söylenegelenleri derledim ve istedim ki bu iki kavmin kim oldukları hususunda orta asya da yaşayan kardeşlerimizin ne düşündüklerini,oralarda bu iki kavme dair nasıl bir fikrin hakim olduğunu vs öğrenelim.tartışalım.
ancak konu dönmüş dolanmış gelmiş Atatürk'e.bu husus çok garip.bu da apayrı bir şey.
bir kere fg okullarında okuyan insanlar dini eğitimlerini alıp gerekli istişarelerini yerine getiren insanlar.böyle bir okulda okumamış olsam bile yurdunda bir kaç ay kaldım ve arkadaşlarım oldu.ancak ben oradan edindiğim arkadaşlarımdan şimdiye dek büyük Türk Atatürk'e dair herhangi bir aşağılayıcı,iğneleyici bir söz işitmedim şimdiye dek.çünkü hepsi de Atatürk lerinin Allah tarafından bu aziz millet için gönderildiklerini bilecek kadar akıl irfan sahibi adamlar.irfansızlara duyurulur.böyle bir insanla hiç bir şekilde arkadaş olabileceğimi de sanmıyorum ayrıca ki bu ayrı bir husustur.

Aybike abla demiş ki: Yeryüzünde hiç bir lider Ata kadar göze batmıyor..HİTLER bile..Adamın positif yönlerini anlatmaya çalışanlar bile var..

ben de bir örnek vereyim:

"Onda büyük bir asker, dahi bir devlet adamı ve tarihsel kişiliğe sahip biri yitirilmiştir."
Adolf Hitler , 10 Kasım 1938

sevgili uki ve sevgili dervish Atatürk'e karşı Türkiye'de olan sevginin anlamsız olduğunu iddia etmişler.burada Atatürk'e olan sevgi , sizlerin Fethullah'a duyduğunuz sevgiden kat be kat üstün olmaya ilelebet devam edecektir.

Atatürk = Allah tarafından aziz milletimiz için gönderilmiş son kahramandır.

bir insan düşünün , bu insanı müthiş askeri ve siyasi birikimle donatın , yanına yarım milyom şehid ekleyin ve bu insanı müthiş bir beyinle donatın ki bir amerikan generali kendisiyle görüştükten sonra "şimdiye kadar onlarca kral padişah dikatatör bilmem ne gördüm ama hayatımda bu geceki kadar ezildiğimi hatırlamıyorum." diyebilsin.

ve ondan sonra benim karşıma dikilin ve deyin ki , Atatürk'e hissedilen sevgi neden bu kadar çok anlamıyorum.
az bile sevgili uki ve sevgili dervish. hele sizi gördükten sonra az bile.çok az bile. çok çok çok az .

iki kavme dair açılmış olan bir başlığı dahi Atatürk karşıtı düşüncelerle kirletiyorsunuz ya ,belki de Atatürk bu cümlelerle sizlere işaret etmiş olmalı:

"İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır."

ancak Türk Gençliği'nin sizin gibi güzide şahsiyetlerin kıskanç gözleri önünde çok sevdiği Atasına çok güzel bir cevabı var buyursunlar:

Ey Büyük Ata,

Varlığımızın en kutsal temeli olan, Türk İstiklâl ve Cumhuriyetinin sonsuz bekçisiyiz. Bu karar, değişmez irademizin ilk ve son anlatımıdır. İstikbâlde, hiçbir kuvvet bizi yolumuzdan döndürmeyecektir. Bizler, bütün hızımızı senden, ulusal tarihimizden ve ruhumuzdaki sönmez inanç ateşinden alıyoruz. Senin kurduğun güçlü temeller üzerinde attığımız her adım sağlam, yaptığımız her atılım bilinçlidir. En kıymetli emanetimiz olan, Türk İstiklâl ve Cumhuriyeti, varlığımızın esası olarak, eğilmez başların, bükülmez kolların, yenilmez Türk evlatlarının elinde sonsuza dek yaşayacak ve nesillerden nesillere devredilecektir. İstiklâl ve Cumhuriyetimize kastedecek düşmanlar, en modern silahlarla donanmış olarak, en kuvvetli ordularla üzerimize saldırsalar dahi, ulusal birliğimizi ve yenilmez Türk gücünün zerresini bile sarsamayacaktır. Çünkü, bu aziz vatanın toprakları üzerinde yetişen azimli ve inançlı Türk gençliği, dökülen temiz kanların ve Cumhuriyet devrimlerimizin aydın ürünleridir. Vatanın ve milletin selameti için her zorluğa iman dolu göğsümüzü germek, gerçek amacımızı olacaktır.
Ey Türk'ün büyük Ata'sı !
İstiklâl ve Cumhuriyetimizi korumak gerektiği zaman, içinde bulunacağımız durumlar ve şartlar ne olursa olsun, kudret ve cesaretimizi damarlarımızdaki asil kandan alarak, bütün engelleri aşıp her güçlüğü yenmek azmindeyiz.
Türk gençliği olarak özgürlüğün, bağımsızlığın, egemenliğin, cumhuriyet ve devrimlerin yılmaz bekçileriyiz. Her zaman, her yerde ve her durumda Atatürk ilkelerinden ayrılmayacağımıza, çağdaş uygarlığa geçmek için bütün zorlukları yeneceğimize, namus ve şeref sözü verir, kendimizi büyük Türk ulusuna adarız.
Türk Gençliği

:twisted: afiyet olsun uki ve dervishçiğim :twisted:

narcoleptic
04-06-2006, 03:30 PM
kürdan da isterseniz eğer sizlere çok sevgili şairiniz necip fazıl'ın kadın bacaklarını betimleyen harikulade erotik şiirlerinden bir demet sunmak isterim.
aslında bu başlık çok farklı bir amaç için yazılmıştı ancak ben burada fg okullarında okuyup da burnunu boylarının bile yetişemiyeceği yerlere sokmaya kalkışanların burun kemiklerini kırmak adına necip fazıl ın "bir kadının erotik bacakları" üzerine yazmış olduğu harikulade sanat eserlerinden bir bukleyi kürdan olarak sunmayı borç bilirim !!!

hatta daha da ileri gitmemi isteyen birileri varsa eğer , onlar için de saidi nursi nin çürütülmüş bütün yanlarını ortaya serecek malumatlar sunabilirim.saidi nursi rivayetlerine dair bilinmeyen yanları ortaya çıkaran, bütün fikirlerine katılmamış olsam da derin bilgi kapasitesiyle ün yapmış bir teolog olan rahmetli Turan Dursun'un düşüncelerini buraya nakşedebilirim ki bu sizleri çok kızdırabilir.böyle şeyler yapmamı istemiyorsanız Atatürk 'e saldırmaktan vazgeçiniz.

bu altı üstü açık BİR TEHDİTTİR!

kürdan isteyen var mı???:twisted:

Colpan
04-06-2006, 04:23 PM
Kürd Said'le aynı cennete girmek istemem, kendisine karşı anlatamayacağım bir nefret besliyorum. Ama İslâm'ın kuyusunu kazmak için elinden geleni yapan ve dînsiz olduğunu gizleyemen sonuç olarak hak ettiği şekilde geberen Turan Dursun'u da dînî konularda referans göstermekten kaçınalım. Maâza'l-lâh bu bizi küfre götürür.

narcoleptic
04-06-2006, 04:35 PM
Kürd Said'le aynı cennete girmek istemem, kendisine karşı anlatamayacağım bir nefret besliyorum. Ama İslâm'ın kuyusunu kazmak için elinden geleni yapan ve dînsiz olduğunu gizleyemen sonuç olarak hak ettiği şekilde geberen Turan Dursun'u da dînî konularda referans göstermekten kaçınalım. Maâza'l-lâh bu bizi küfre götürür.

ama aynı turan dursun u pekala saidi nursi konusunda referans olarak gösterebiliriz.
duvarına su damlatmakla büyük bir yanlışa düştü kendileri.rahmetli turan dursun bey.ancak dini bilgisinin hatırı sayılı olduğu unutulmamalıdır.kendisinin müftü olduğu ve doğu anadolu daki din simsarlarını açığa çkardığı akıllardan çıkmamalıdır.
bugün mesela elimde gerekli güç olsa bu din simsarların alayını temizlemek için ne gerekiyorsa yapardım.mesela doğuda din adına kurulmuş olan bütün teşkilatların hepsinin kurutmak için hepsini kurşuna dizmek için ne gerekiyorsa.

narcoleptic
04-06-2006, 04:58 PM
dînsiz olduğunu gizleyemen sonuç olarak hak ettiği şekilde geberen
dinsiz olması bi şeyi değiştirmez çolpan kardeş.dinsiz olduğunu kendisi alenen beyan etti zaten ropörtajlarında.ve dinsiz olduğunu söylerken de verdiği örnek ilginçtir.
kendileri çok düşünüp yunan filozoflrının hikayelerini çok okuduğu içindir ki bir gece kalkmış ve odasının duvarına bir avuç su atmıştır.ortaya çıkan şekilleri sorgulamış ve bu çarpık sorgulamanın sonucunda din diye bir şeyin olmadığı gibi sakat bir sonuca ulşmıştır.ancak kimi çevreler tarafından kendisi öldürülmüştür.iran destekli bir örgüt tarafından öldürüldüğü alenidir.iran da ölümü büyük bir coşkuyla karşılanmış bir şahsiyettir.
din üzerinden rant sağlayan kimi çevrelerinin tekerine çomak sokması nedeniyle öldürülmüş ve siviller tarafından bütün çalışmaları polis baskınından önce evinden alınıp uçurulmuştur.aradan uzun bir zaman geçmesine karşın binlerce sayfalık yapıtı bir türlü ortaya çıkmamıştır.durum budur.
sonuçta ne olmuştur?
turan dursun ateistler tarafından mitleştirilmiştir.ateistler onun ölümünden sonra islamiyeti mi seçmiştir?bir şey değişmiş midir? değişmemiştir.hiç bir şey değişmemiştir.
ancak değişmeyen ve Türkiye Cumhuriyeti'nin tahammül eilemez bir gerçeği olan doğu vilayetlerimizdeki dini teşkilatlar,tarikatlar,rant tekerleklerini hala döndürmektedir.orada hala aşiret gözetiminde tarikat ağalarının sözleri geçmektedir.
o ağaların sakallarının kesilmesi farzdır.
TSK ya girmeye aday biri olarak and içiyorum ki eğer öyle bir şans elime geçerse indirebildiğim kadarını indireceğim ve hepsinin tutanaklarının altına eğitim zaiyatıdır yazdıracağım.
eğer böyle bir şansı Allah bana verecek olursa gerçekten yerinde göreceğim ve ne kadar illegal tarikat varsa o tarikatların köşe ağalarını yerlerinden etmek için elimden geleni yapacağım.
bu da benim andım olsun.

Colpan
04-06-2006, 05:21 PM
Yukarıda, cümlenin tamâmını (İletinin değil) alıntılasa idiniz daha iyi olurdu. Görenler, ateistlerin öldürülmesi gerektiini düşündüğümü sanabilirler.

TSK ya girmeye aday biri olarak and içiyorum ki eğer öyle bir şans elime geçerse indirebildiğim kadarını indireceğim ve hepsinin tutanaklarının altına eğitim zaiyatıdır yazdıracağım.
eğer böyle bir şansı Allah bana verecek olursa gerçekten yerinde göreceğim ve ne kadar illegal tarikat varsa o tarikatların köşe ağalarını yerlerinden etmek için elimden geleni yapacağım.

Bu kutlu çabanızda Tanrı Te'âlâ yardımcınız olsun.

narcoleptic
04-06-2006, 05:42 PM
peki Çolpan mesela benim aklıma bi tek şey gelio. TSK niçin hala bi çok tarikata izin veriyo?niçin hepsini kökten temizlemiyo?bütün şeyhleri hcıları hocaları sofuları kurşuna dizmiyo?niçin doktorlarımız hala doğu görevi yapmaktan kaçıo?öcü mü var orda?ne var?
niçin benim ülkemin doğusu köklü bi temizlikten geçmio?niçin hala yok nakşidir yok fethullahtır yok kadiridir yok bilmem nedir yaşıyor?

Atatürk ümüz haklı çıkmadı mı? bunların kökü temizlenmemeli mi ?bunların köküne kibrit suyu edilmez mi? nasıl yapacağız?kanlı mı kansız mı ?
kansız olmalı.mutlaka kansız.

benim sevgili Atatürk'üm.. neden bunların daha o zamanlardan belli olan atalarını katletmedin?daha o zamanlarda bütün aşiretleri temizlemedin?neden bu köhne ve karanlık beyinlerin üremesine izin verdin?neden?neden hala benim halkım bu züttürüklerin pençeleri arasında yaşıyo?neden benim ordum bunlara dur demiyo?neden ben hala doğuda yaşayan zebani sofularla tarikatlar şeyh şöyh mendeburlarıyla uuraşmak zorunda kalıyorum?

bu ülkeye ikinci bir Atatürk gerek.ikinci bir tane daha.hiç kimse bunları temizlemeyi göze alamıyor mu yani ?nesinden korkuluo bu züttürüklerin hala annamıyorum ve iyice sinirleniyorum.Allah alayınızı kahretsin.

Colpan
04-06-2006, 05:48 PM
peki Çolpan mesela benim aklıma bi tek şey gelio. TSK niçin hala bi çok tarikata izin veriyo?niçin hepsini kökten temizlemiyo?bütün şeyhleri hcıları hocaları sofuları kurşuna dizmiyo?niçin doktorlarımız hala doğu görevi yapmaktan kaçıo?öcü mü var orda?ne var?
niçin benim ülkemin doğusu köklü bi temizlikten geçmio?niçin hala yok nakşidir yok fethullahtır yok kadiridir yok bilmem nedir yaşıyor?Şanlı ordumuzun neden böyle bir şey yapmadığını bilmiyorum. Aklım ermez, ordumuzu sorgulamak da haddime düşmez. Çünkü Türk Ordusu'nun kutsal olduğuna inanıyorum.

Bir doktor adayı olarak şunu söyleyebilirim: Orada cân güvenliğimiz sıfır. İtin uğursuzun kan dâvâsı yüzünden arada ölmek istemem. Van'da bir meslektaşım geçenlerde henüz çâresi bulunamayan SSP adlı hastalık yüzünden ölen bir çocuğun babası olacak aşîret reisi tarafından öldürtüldü. Şimdi, kendinizi yerimize koyunuz. Böyle belâ bir yere gitmek ister miydiniz?

narcoleptic
04-06-2006, 05:58 PM
Şanlı ordumuzun neden böyle bir şey yapmadığını bilmiyorum. Aklım ermez, ordumuzu sorgulamak da haddime düşmez. Çünkü Türk Ordusu'nun kutsal olduğuna inanıyorum.

Bir doktor adayı olarak şunu söyleyebilirim: Orada cân güvenliğimiz sıfır. İtin uğursuzun kan dâvâsı yüzünden arada ölmek istemem. Van'da bir meslektaşım geçenlerde henüz çâresi bulunamayan SSP adlı hastalık yüzünden ölen bir çocuğun babası olacak aşîret reisi tarafından öldürtüldü. Şimdi, kendinizi yerimize koyunuz. Böyle belâ bir yere gitmek ister miydiniz?

haklısınız.

ama şöyle bir şey var. bu ülke kesinlikle krize sokulmamalıdır.bu millet bir kriz daha kaldıramaz.bu yüzden TSK nın ılımlı davrandıını düşünüyorum.

ancak aynı TSK nın uzun yıllar boyunca bu menemlerin köklerini kurutmadığı için suçlu olduklarını düşünüyorum.
muğla da köy boşaltıp mafyayı çökerten tsk kalkıp gitmeli doğuya ve nakşilerin kadirilerin arasına karışmalı.jitem nokta göstermeli tsk vurmalı.ev ev köy köy il il köşe bucak taranmalı.ne kadar beyinsiz ne kadar aşiret reisi ne kadar din simsarı varsa hepsi ama hepsi indirilmeli.ben bu ülkede hiç bir tarikat istemiyorum.
müslümansan müslüman müslüman yaşa arkadaş.
başkalarının ne müslümanlığına karış ne işine ekmeğine karış arkadaş.
senin çıkarın varsa bu işten o çıkarını yerin dibine gömsün benim ordum.benim TSK m. ayıptr günahtır yaa.kepazeliktir rezalettir yaa.hala doğuyla uuraşıyoruz yaa.beş ay yaa.sadece 5 ay.kökten temizlik.sonrası yok.kökten temizle bir sen. gerisi hikaye.
bi de birileri diyo ki istiklal mahkemeleri gereksizdi.
hiç bile.
ikinci kez istiklal mahkemeleri istiyorum ben.
evet. istiyorum arkadaş.
temizlenecek arkadaş bu bataklık.yok ööle üç kuruşa beş ekmek.

JITEM NOKTALARI BELİRLESİN TSK VURSUN.

BU BUDUR.
NE HUMANIZM NE DEMOKRASI.ÖNCE ALT YAPIYI KURALIM.SONRA DEMOKRASİ DE GELİR.
ALTYAPI OLMADAN ÜST YAPI KURULAMAZ. ALT YAPIMIZ BÜTÜN PİSLİKLERİN BU ÜLKEDEN ATILMASI OLSUN.
İNŞALLAH BU OLUR.

KhwarezmshaH
04-07-2006, 01:16 AM
Haltetmiş onu diyen..Risalei nurmuş..hade ordan..
Sen islamın kılıcı olacaksın..Hristiyanlığa diz çöktüreceksin..Onların kalesi olan İSTANBULU alıp camileri dikeceksin...Ve peygamberinin akrabaları bile gelip fetih için burda can vercek şehit olacak..Sonrada kalkıp,risalei nuru yazacak ve orada yecüc mecüc türkleridir diyecek..Hadi hristıyanlığı anladık.))) onlara göre tabi biz olacağız heheheh...Ama bu müslüman geçinen dangozlara noluyor..Hala türkün islamın kılıcı olmasını yediremiyorlar..düşünün bu dini dünyaya yayan kimler?????
Arablara kalsa kabile dini olmaktan öteye varmazdı..
Ayrıca Allah ta türklere nasip etmiş..Mevlam neylerse güzel eyler..
Vardır bir bildiği.....

Bilmem, burasını biraz anlayamdım, "vardır bir bildiği", Allah hakkındamı bunlar??!!;)

Aybike
04-07-2006, 03:19 AM
Evet..Bizim aklımızın ermeyeceği şeylerdir..Biz ancak böyle diyebiliyoruz..O her şeyi bilen ve planlayandır...Hatta en iyi tuzak kurandır.))))))

Kangar
04-07-2006, 06:51 AM
kürdan da isterseniz eğer sizlere çok sevgili şairiniz necip fazıl'ın kadın bacaklarını betimleyen harikulade erotik şiirlerinden bir demet sunmak isterim.

narcoleptic...

Necip Fazıl'ın "kadın bacaklarını betimleyen şiirini" gönderebilirsen (mesela mesaj kutusuna) çok sevinirim. Necip Fazıl'ı yere göğe koyamayan bir arkadaşıma göstermek istiyorum...

Hangi kitabında yer aldığını da belirtirsen çok iyi olur... Çünkü benden kesin kaynak isteyecektir...

narcoleptic
04-07-2006, 07:55 AM
İKİNİZİ DE RAHMETLE ANIYORUZ. RAHAT UYUYUNUZ...

bir röportajında Nazım Hikmet´i çekiştiren bir adamı "yahu, sen ne diyorsun, ben sağcıymışım da, Nazım solcuymuş da, biz birbimizin düşmanıymışız da, yok daha neler, ulan, biz Nazım ile bütün gün siyaset tartışır, akşam olunca da Beyoğlu´nda beraber kız tavlardık, ne diyorsun sen be ?" cümlesi ile susturmuş, her şeyi politikaya bulaştıran zihniyete güzel bir cevap vermiştir. lakin bu röportajdan kimse bahsetmez sağcısı olsun, solcusu olsun.neden acaba düşündürücü!!!

narcoleptic...

Necip Fazıl'ın "kadın bacaklarını betimleyen şiirini" gönderebilirsen (mesela mesaj kutusuna) çok sevinirim. Necip Fazıl'ı yere göğe koyamayan bir arkadaşıma göstermek istiyorum...

Hangi kitabında yer aldığını da belirtirsen çok iyi olur... Çünkü benden kesin kaynak isteyecektir...

açıklama: aşağıda yer alan şiirin başlıkla herhangi bir alakası yoktur.şairliğini de insanlığını da gayet sevdiğim Necip Fazıl ustanın Fransa'da bohem hayatı yaşadığı yıllarda ünlü modernist Fransız şairi Baudelaire'in nefis " Öğlen Sonrası Şarkısı " isimli çalışmasından etkilenerek yazılmış ve ordinaryus profesör Mustafa Şekip Tunç'a ithaf edilmiştir.

Böylesine bir ithaf ve böylesine bir şiirin Türk Eedebviytında yer alıyor olması Necip Fazıl'ın kişiliğine ve şairaneleğine gölge düşürmemektedir.Yalnızca her insan gibi pekala bir şair de erotik tutkularını kaleme alabilir.her ne kadar bahsi geçen şair, bu aralar İslami cenabın ikonlarından biri haline gelmiş olsa da.

Necip Fazıl Kısakürek Çile isimli kitabını derlerken önceki döneminde yazmış olduğu bu şiirleri kat'i bir şekilde reddetmiş ve kitabında yer vermemiştir.ancak bu durum bu şiirin varlığını tehlikeye atmayacaktır.

Bir kişisel not olarak da şunu eklemek istiyorum ki buram buram memleket hasretiyle yanıp kavrulmuş ve yaban ellerde ölmüş olan ozan Nazım hikmet günümüzün bütün politikacılarından daha milliyetçi daha samimidir.Her ikisine de Allah 'tan rahmet dileyerek şiirden sonra br diyaloglarını buraya nakletmeden geçemeyeceğim.

Kadın Bacakları

Mustafa Şekip Tunç'a ithafen...

her kadının bastığı yerde sanki kalbim var
kalbim ki vahşi bir zevk alır ezilişinden.
bir kadının içinden ağlayışı, gülüşü,
gözlerinden ziyade bacaklarına yakın.
bir lisandır onların, duruşu, bükülüşü,
kadınlar! onlar varken konuşmayınız sakın.
ince sütunlardaki ilahi güzelliğe
bacakların ruhudur şekil veren diyorum.
bacakları bir kalın örtüde saklı diye
mermerde kalbi çarpan venüs'ü sevmiyorum.
ömrümüzün geçtiği yolda, bana sorsalar
gidiyorum bir kadın bacağının peşinden.
boynuma doladığım güzel putu görseler.
insanlar öğrenirdi neye tapacağını.
kör olsam da açılır gözüm, ona sürseler
isa'nın eli diye bir kadın bacağını.
Necip Fazıl Kısakürek

( Çetin Altan bu şiiri canlı yayına katıldığı "dinci" bir kanalda bağıra bağıra okumuştur.öyle ki, nur yüzlü sunucu Çetin Altan'a Necip Fazıl hakkında bir soru sorar, Altan da "çok iyi bir şairdir, bizdendir" gibilerinden bir laf edip bu şiiri okumaya başlar. şiir ilerledikçe sunucunun yüzü kızarır bozarır, ve reji masası da fon müziğini yükselttikçe yükseltir.Çetin Altan'ın bağıtıları müziği bastırır.ortaya garip bir gürültü çıkar.
kişisel olarak bunu Çetin Altan'ın ayıplığı olarak düşünüyorum.Ancak gerçektir.yaşanmıştır. )

Nazım'la kıyaslanır ve karşı karşıya getirilmeye çalışılır sürekli...Pek bilinmeyen bir gerçek vardır: Necip Fazıl, Nazım için 'Şair kumaşından yapılmış' demiştir (bu bilinir genellikle) ve Nazım ''Sultanahmet Hapishanesi''nde yatarken onu ziyaret etmiştir..Aralarında şu diyalog geçer:

Necip Fazıl: "Nâzım, benim rejimim olsa seni asardım.Fakat bu hiçlik rejiminde –İnönü devri- fikirsiz ve imansız insanların seni süründürmesinden müteessirim.Onun için ziyaretine geldim."

Nazım Hikmet: "Benim de rejimim olsa, ben de seni asardım.Sonra da darağacının başında ağlardım.Seni anlıyorum.Bil ki bu soylu tarafının daima takdircisi kalacağım."

Allah rahmet eyleye ikinize de..

bütün bunların hepsi de politika yaptığını zannedip kardeşi kardeşe kırdıranlara kapak olsun.

saygılarımla...

dervish
04-07-2006, 08:50 AM
S.A.

Sevgili dervish kardeşim, FG okulu mezunlarına karşı herhangi bir önyargım yok ama bunu ne ben ne de siz Türkiye Türklerine anlatamazsınız. Sana bir öneri, gir Türkiye forumlarına üye ol, FG propagandası yap, onun mezunlarını göklere çıkar, ağzının payını alacaksın. Yani, Türkiye Türkleri büyük ve ezici çoğunluk olarak bu adama rağbet etmiyor, arkasında bir çok bilinmeyen basın, finans, siyasi gücü olduğu halde. Bunun suçlusu ben değilim, Türkiye Türkleri de değil. Acaba bunun suçlusu kimdir? Adamla yazışıyoruz, Türkiye Türkçesi biliyor, nerden öğrendin diyoruz, kem küm, biraz sohbet edince zehirini kusuyor, diyoruz sen FG okulu mezunu musun? Evet yanıtını alıyoruz, nasıl anladınız abi diyor, üretim hatasını anlamak için mühendis olmak gerekmiyor. Bu adamı ve yaptıklarını benimsemeyenlere herhangi bir damga vurmaya ya da herhangi bir ülke tarafından manuple ediliyor demeye kalkmayın, çünkü bu kendinizi kandıracağınız yalanınız olur efendim. Kaçak, köçek, vatansız insanlar sevilmez bizde, ah bunu bir anlayabilseniz. Onun mezunlarından daha çok daha çok çıkıyor, Türkiye, Atatürk, Cumhuriyet, Ulusçuluk, Üniter Devlet anlayışı takıntısı. Şu forumdaki tüm eski katılımcılar bile artık bu takıntının farkında. Bunu da sor onlara, lütfen bize değil. Bu arada onun okulundan mezun olmayanlarda normal zekalıdır ve onlarda insan evladıdır ve Allah'a kulluk yaparlar, bunu da önemle anımsatırım.

Ama biz kimseye hayvan yavrusu demedik. Lütfen... Size göre, Atatürk Yahudi, kafir, hatta Makedon, hatta Hitit, Urartu, Eti, Sümer... Daha yakıştırmadığınız soy kalmadı. Yazık kardeşim yazık. Şimdi de beni Ortodoks yaptınız. Ortodoks inanca saygımız vardır, ancak ben Müslümanım, bunun için senden izin almam, tapındığınız şeyhleriniz tarafından vaftiz edilmem gerekmiyor, sana da bunu kanıtlamak zorunda değilim.

Bak hele, yetmedi bitmedi yalan ve iftiralarınız, şimdi de Atatürk mafyası çıkardınız ha. Allah'ım sen büyüksün. Yahudi olduk, Ortodoks olduk ve sıra geldi mafya olmaya onu da olduk. Aslında biz Ulus olduk ve Bozkurt Atatürk'ü önder edindik, tarih boyunca kimse tasma takmadı boynumuza, inancımıza, toprağımıza. Siz bu söylemleriniz ile ağzınızla kuş tutup, gökten zembille inseniz dahi; Türkiye Türklerinin yedisinden yetmişine kadar görebileceğin Ata sevgisini, Türklük sevgisini, Müslümanlık yaşamını zerre kadar eksiltemezsiniz. Bunu anlamak için sen, belki senden sonrakiler hatta onlarında çocukları uğraşacak duracak. Adam son yüzyılın dünyada çıkardığı en büyük önder, daha bunun lamı cimi yok, anlamıyor musunuz? Gözünüzde ne var, göremiyor musunuz? Türkiye'ye gelin görün, yaşayın, anlayın.

Selametle.

Kimsenin agzinin payini verme, kimseden agzimin payini almak gibi bir derdim yok. Zira o kadar basit, dar goruslu, geri biri degilim.
Diyalektik uslubundan yoksun birine bunu anlatma ve havaya konusma arasinda fark oldugunu da zannetmiyorum.
Ortodoksluk: yunanca "ortho" = "dogru" + "doksa" = "inanc" anlamina gelir. Bilimsel bir yontemdir. Ama ne yaziktir ki bu yontem gunluk hayatta, insanlarin varsayimlarini dogma haline getirip surekli onlara atifta bulunup durmalari seklinde olursa, bu insanlari dar goruslu, empatiden yoksun ve geri yapar.

borcugin
04-07-2006, 10:20 AM
Kimsenin agzinin payini verme, kimseden agzimin payini almak gibi bir derdim yok. Zira o kadar basit, dar goruslu, geri biri degilim.
O kadar basit, dar görüşlü ve geri biri olmadığından dolayı mı iftira atıyorsun ölüp gitmiş ve ulusu tarafından çok sevilen bir yiğide? Hele bak, blah blah... Şeyhlerinde kahraman olsun, onları da sevelim millet olarak. Gelsin ülkesine, yargılansın, aklansın ya da yatsın, koçlar gibi çıksın sonra konuşsun. Var mısın? Var mı? :lol: Yok. İzin alabilir mi Bush'tan? Yok. Basit bir soru bu, soruyu soranları basit yapmaz, bu soruya yanıt veremeyenleri basit yapar.
Diyalektik uslubundan yoksun birine bunu anlatma ve havaya konusma arasinda fark oldugunu da zannetmiyorum.
Üslup konusunda dayandığın felsefe ne kadar Batıcı olduğunu belli ediyor. Diyalektik Üslup muş? Pabucumun diyalektizmi, materyalizmi. Yeni bir akım mı çıktı yoksa da haberimiz yok, "dervish'in İslami Diyalektizmi ve Materyalizmi". İslami Materyalizm ha, :lol: hayırsız yol bunlar kardeşim.
Ortodoksluk: yunanca "ortho" = "dogru" + "doksa" = "inanc" anlamina gelir. Bilimsel bir yontemdir. Ama ne yaziktir ki bu yontem gunluk hayatta, insanlarin varsayimlarini dogma haline getirip surekli onlara atifta bulunup durmalari seklinde olursa, bu insanlari dar goruslu, empatiden yoksun ve geri yapar.
Latince ve Yunanca kavramları Doğu Felsefecileri reddetmiştir. Benim atalarımda felsefe ve bilimde çok şeyler üretmiştir. Hiç okutmamışlar sana herhalde bu okullarda. Birazdan ateş, toprak ve su, işte Eflatun bunu demiş dersin, mitolojik olmayan, ileri gitmiş, çağdaş, geniş kardeşim. Sen halen Batı Üslubu :lol: eğitiminle, anlayışınla bu tür kavramları burada söyleyerek kendini bilim diliyle konuşan 0.1 wattlık bir aydın mı sanıyorsun?
Önce adam olacaksınız. Yani Türk Milletinin değil tüm ulusların sevdiği ölmüş bir yiğide dil uzatmayacaksınız, sonra bu milletin kavramlarıyla konuşacaksınız, sonra oturacağız tartışacağız.

Administrator
04-08-2006, 02:02 AM
yecucm mecucler kesinlile hic bir insan irkina yani adam irkina ayit olmayan yaratiklardir onlar allah tarafindan mi yoksa insan eli ile yapilir bun de haberi yok ,ama onlar itelekta sahip olacaklari ve once bati halklarini sahip gelib sonra batiya yurecekleri hadislerde geciyor..
orta asyada eskiden mongollar yecucm mecuc diyorlardi su andda bazen cinle\ilere ve japonlara o trafdan olan tum gozu cekiklere burda bazilar yecuc mecu deiyor ama gercek yecuc meculer soyledigim giib insan irkina a\hic ayit dolmayan mevcudatardir

Bilge_Kagan
04-08-2006, 02:20 AM
Düşünün Atatürk kadin haklarini 1.Dünya savaşindan sonra verdi. Ingiltere'de kadinlar oy kullanmaya Türkiye'den çok sonra başladi.

Ote yandan kadinlara oy kullanma hakki veren ilk ulke Ingiliz somurgesi Yeni Zelanda'dir...

Aybike
04-08-2006, 09:52 AM
Ote yandan kadinlara oy kullanma hakki veren ilk ulke Ingiliz somurgesi Yeni Zelanda'dir...

Eeee bilge..
İlk veya ikinci..Bu hak verildimi verilmedimi..
Aslında kadınlara kadın olduklarını hatırlatan DİN İSLAMDIR..Onlara Yaşama hakkı veren,insan yerine koyan İSLAM..
Peki sonra ne olduda müslümanlar bunu unuttular..Unutulan islamın emrimiydi yoksa unutulamayan cahiliyet devri adetlerimiydi...
Bence unutturulmaya çalışılan islam..Ve onlara yardımcı olan şimdinin güya eğitimli akademi mezunu cahiller......Unutmayın kadınını eğitemeyen toplum köleliğe ve cehalete mahkumdur..Çünkü çok güçlü gördüğünüz erkeğin ilk eğitmeni kadındır..

Bilge_Kagan
04-08-2006, 09:55 AM
Eeee bilge..
İlk veya ikinci..Bu hak verildimi verilmedimi..

Herhangi birsey hakkinda iyi ya da kotu yorum yapmadim, sadece ayrinti gectim.

dervish
04-09-2006, 08:20 AM
O kadar basit, dar görüşlü ve geri biri olmadığından dolayı mı iftira atıyorsun ölüp gitmiş ve ulusu tarafından çok sevilen bir yiğide? Hele bak, blah blah... Şeyhlerinde kahraman olsun, onları da sevelim millet olarak. Gelsin ülkesine, yargılansın, aklansın ya da yatsın, koçlar gibi çıksın sonra konuşsun. Var mısın? Var mı? :lol: Yok. İzin alabilir mi Bush'tan? Yok. Basit bir soru bu, soruyu soranları basit yapmaz, bu soruya yanıt veremeyenleri basit yapar.

Üslup konusunda dayandığın felsefe ne kadar Batıcı olduğunu belli ediyor. Diyalektik Üslup muş? Pabucumun diyalektizmi, materyalizmi. Yeni bir akım mı çıktı yoksa da haberimiz yok, "dervish'in İslami Diyalektizmi ve Materyalizmi". İslami Materyalizm ha, :lol: hayırsız yol bunlar kardeşim.

Latince ve Yunanca kavramları Doğu Felsefecileri reddetmiştir. Benim atalarımda felsefe ve bilimde çok şeyler üretmiştir. Hiç okutmamışlar sana herhalde bu okullarda. Birazdan ateş, toprak ve su, işte Eflatun bunu demiş dersin, mitolojik olmayan, ileri gitmiş, çağdaş, geniş kardeşim. Sen halen Batı Üslubu :lol: eğitiminle, anlayışınla bu tür kavramları burada söyleyerek kendini bilim diliyle konuşan 0.1 wattlık bir aydın mı sanıyorsun?
Önce adam olacaksınız. Yani Türk Milletinin değil tüm ulusların sevdiği ölmüş bir yiğide dil uzatmayacaksınız, sonra bu milletin kavramlarıyla konuşacaksınız, sonra oturacağız tartışacağız.

Ben Yuzunu Batiya donmus (yada kafasinda sapka takmakla muassir medeniyetler seviyesine erisecegini dusunen basiretsilere daha cok itibar edilen) dervishlerin, meczuplarin ve seyhlerin olmayan Turkiye Cumhuriyetinde bir universitesinde okuyorum! Ne dogusu!

Ayrica o "ateş, toprak ve su" degil (iyi ki oraya birde tahta yazmamissiniz) ve Eflatun ile bir alakasi oldugunu da zannetmiyorum. "Ateş, hava, su ve toprak" yani "dort oge ogretisi", Empedokles'e aittir.

Uff sacmalayip duruyorsunuz ve usandiricisiniz!

borcugin
04-09-2006, 09:34 AM
Ayrica o "ateş, toprak ve su" degil (iyi ki oraya birde tahta yazmamissiniz) ve Eflatun ile bir alakasi oldugunu da zannetmiyorum. "Ateş, hava, su ve toprak" yani "dort oge ogretisi", Empedokles'e aittir. Uff sacmalayip duruyorsunuz ve usandiricisiniz!

S.A.

Doğrudur, Batı'nın ve Batı'yı çok iyi bilen, onu hücrelerinde taşıyanlara karşı aşırı bir ilgisizliğim, cahilliğim, bilgisizliğim, öğrenme ön yargım vardır. Öğrenciliğimizde bize hep Batı Felsefesi, Batı Sanatı, Batı Sosyolojisi, Batı Coğrafyası öğrettiler. Bak aklımda hiç bir şey kalmamış. Neden? Nefret ediyorum onlardan ve onların çoğu ürettiği fikirlerden. Sen al kullan hayırlı olsun ama bunların dedikleri Doğuda tutmuyor, bir baksan göreceksin.

Selametle.