PDA

View Full Version : PKK nın Kökünü Kazımak için Hazırlıklar Tamam...

Seckjin Khan
04-20-2006, 06:14 AM
Kara Kuvvetleri Karargahı taşınıyor iddiası
http://www.milliyet.com.tr/2006/04/20/son/resim/sonsiy04.jpg

ANKARA Milliyet

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Karargahı'nın geçici bir süre için Şırnak’a taşınacağı öne sürüldü. Gabar bölgesine yerleşecek olan karargahı bizzat Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Ergin Saygun yönetecek.
Haber Türk'ün dün geç saatlerde verdiği haberde, TSK'nın, PKK terörünün kökünü kazıyacak vurucu operasyonu başlatmak üzere hazırlıklarını tamamladığı belirtildi. Haberde, şu iddialar yer aldı:
"Bu çerçevede, altı ay önce Kara Kuvvetleri Komutanlığı birimleri içinde geçici tayinler yapılmış ancak subay ve astsubaylara sadece görev yerleri bildirilmişti. Şu aşamada tayinleri çıkan subay ve astsubayların görev yerlerine intikali gerçekleşiyor. Bolu ve Kayseri’deki komando tugayları ile iç güvenlik tugaylarının yanı sıra iki tugay daha oluşturularak bölgede gerekli güç koordinasyonu sağlandı. Gabar bölgesindeki karargahların yanı sıra bölgede etap etap askeri konteynır ve barakalar ile oluşturulan karargahın yan kuruluşlarıyla birlikte Kara Kuvvetleri'nin bu koordinasyonu yapacak birimleri de yerleştirildi.

Birlikler bölgeye kaydırılmıştı

Kayseri'den gelen birlikler Hakkari'nin Yüksekova ve Şemdinli, Isparta'dan gelen birlikler Çukurca ilçesinde Bolu'dan gelen birlik ise Şırnak'ın sınır bölgelerine yerleştirildi.
Bölgede askeri hareketlilik sürürken, özellikle sınır bölgelerine tank, top ve askeri mühimmat sevkiyatı da sürüyor.

240 bin asker

Bölgedeki 240 bin askeri güç Diyarbakır’da bulunan Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı filoların desteğiyle hareket edecek. Hazırlıkların terörle mücadele yasasının hızla Meclis’e sevki ve ABD Dışişleri Bakanı Rice’ın Ankara ziyaretinin hemen öncesinde tamamlanması dikkat çekiyor".
Orgeneral Büyükanıt ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın daha önce yaptıkları sürpriz görüşmenin de hatırlatıldığı haberde, "Bu görüşmede Büyükanıt’ın Erdoğan’a Şırnak karargahının taşınması ile ilgili bilgi verdiği anlaşılıyor" denildi.

“Cumhuriyetin bekası''
Konu ile ilgili olarak Tempo dergisinin bu haftaki sayısında Ahmet Erhan Çelik imzası ile yayınlanan yazı ise şöyle...

Teyide muhtaç ama ilgi çekici pek çok bilgi nedeniyle bu yazıyı kaleme almakta zorlandık. Çünkü Ankara’da (devlette) büyük resim çok karışık görünüyor. İstihbarat defterimize değişik tarihlerde düştüğümüz notlardan birkaçı şöyle:
- Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Diyarbakır’daki kolorduyu orduya dönüştürerek kolorduyu da Şırnak’a çeker mi? Eğer bu karar alınırsa, 4. Ordu mu kurulur yoksa Malatya’daki 2. Ordu Diyarbakır’a mı taşınır? Bu seçeneklerden herhangi birinin gerçekleşmesi hem iç hem de İran, Irak ve Kürt politikaları bakımından çok ciddi sonuçlar üretecektir.
- Başbakanlıktaki dar kadronun Recep Tayyip Erdoğan’ın yemeklerine gösterdiği yüksek hassasiyet devletin değişik güvenlik birimlerine ilişkin şüpheden mi kaynaklanıyor? Eğer bu bilgi doğruysa şüphenin kaynağı devletteki çekişmenin ürkütücü düzeye vardığını gösterir.
- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer Harp Akademilerinde yaptığı konuşmada TSK’ya ağır suçlamalar yöneltilen Şemdinli iddianamesini “yargının siyasallaştırmasıyla'' açıkladı? Yoksa Sezer hükümetin Kara Kuvvetleri Komutanı Yaşar Büyükanıt’ı vatan hainliği ile suçlayan mütealalar topladığı bilgisiyle mi yüzleşti?

Ne yazık ki dediğimiz gibi oluyor

Bu soruların yanıtlarını gerçekten bilmiyoruz. Ama nedense asker – sivil bürokraside 2 – 3 aydır “Cumhuriyetin bekası tehdit altında'' türünden cümleler duyuyoruz. Eski dilde “kalıcılık, ölmezlik'' anlamına gelen “beka'' kelimesini daha çok askerler kullanır. Ama ölmezlik atfedilen unsur genellikle devlettir. Bugün Cumhuriyetin savunulmasından sözediliyor.
Bu sayfada 6 Nisan’da “Baydemir’e ‘Git PKK’lılarla görüş’ diyen Vali Ala’dır'' başlıklı bir yazı yayınlandı. Yazının kendisi kadar tepki alan son cümlesi şöyleydi: “TSK’dan yakında ‘Cumhuriyet feda edilemez’ sesleri yükselirse şaşırmayın.'' Bu yazıdan 4 gün sonra Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ve komuta kademesi Güneydoğu’ya gitti ve “Vatanı kimse bölemeyecek, rejimi değiştiremeyecek'' açıklamasında bulundu. Gelen tepkiler ise “Ne yazık ki dediğiniz gibi oluyor'' şeklindeydi.

Devletin sacayağı

Buraya kadar yazdıklarımızın sonucu nedir? Mülkiye’de, adı verilmeden öğretilen bir devlet tanımı vardır. Bu tanıma göre devletin sacayakları Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Genelkurmay Başkanlığı’ndan oluşur. Kimine göre bu tanım demodedir ama Türkiye gerçeğinin de ta kendisidir. IMF, Avrupa Birliği, ABD ya da memleket içindeki hangi güç olursa olsun “Siyasi reform lazım'' diye konuşmaya başlarsa, biliniz ki devletteki sacayağı dengesinde değişiklik istiyordur.

Kaynak:Milliyet

Afrasiyab
04-20-2006, 06:18 AM
Dylan, 240 bin asker çok değil mi , pkk için?

Acaba başka düşünceler mi var?

Seckjin Khan
04-20-2006, 06:19 AM
İlginç bir haberle karşılaştım ve sizlerle paylaşmak istedim...

TSK nin İran&Irak sınırına yığınak yaptığını ve PKK'nın üzerine Bahar operasyonu yapacağını biliyorduk ama bu denli Bitirici Vuruş için hazırlık yapıldığının farkında değildik.

Sizce TSK PKK yı bitirici darbeyi vurmak için böyle bir hazırlığa girdi mi?Eğer girdiyse Siyasi otorite ve AB&ABD bu işi nasıl karşılar???

Söz Sizde...

Afrasiyab
04-20-2006, 06:23 AM
önce ben sordum dylan :D

Seckjin Khan
04-20-2006, 06:24 AM
Dylan, 240 bin asker çok değil mi , pkk için?

Acaba başka düşünceler mi var?

Ben düşüncelerimi yazarken sen çoktan konuya girmişsin ;)Gelelim soruna....

Biraz dikkatli olanlar Bu sayının biraz aşırıya kaçtığını düşünebilir.Bilmiyorum vallaha hayra yoralım derim.

İnşallah pkk içindir;İran için bir ön hazırlık olmasın da...

Afrasiyab
04-20-2006, 06:32 AM
Dylan ben daha ziyade Kuzey Irak için bir ön hazırlık olmasını isterim.

Seckjin Khan
04-20-2006, 06:34 AM
E tabii o da olabilir ;) ama bu ön hazırlığın ABD dış işleri bakanın gelmesine yakın olması ilginç.

oğuz
04-20-2006, 06:39 AM
Türk silahlı kuvvetlerinin sınır ötesi bir harekat yapacağını zannetmiyorum...

Zannımca kış uykusuna yatan dallamalar baharın gelmesi ise sızma herakatına girişip içimizdeki dallamalar ile birleşti ve bununda istihbaratı alındıysa şenlik yakındır...

Afrasiyab
04-20-2006, 06:39 AM
Ben düşüncelerimi yazarken sen çoktan konuya girmişsin ;)Gelelim soruna....

Biraz dikkatli olanlar Bu sayının biraz aşırıya kaçtığını düşünebilir.Bilmiyorum vallaha hayra yoralım derim.

İnşallah pkk içindir;İran için bir ön hazırlık olmasın da...

Gelmesine yakın belki ama 2 haftadır askerlerin oraya kaydırıldığı biliniyor. Hatta bu haberler ilk çıktığı zaman İran lı yetkililerle görüşülmüştü ve pkk için iran destek verecek lafları çıkmıştı.

Türkiye' nin birinci hedefi iran değil, Kuzey Irak olmalı. Türkmenlerin neler çektiğini biliyoruz. Türk illeri peşmergelerden temizlenmeli.

Tabi bunun için dirayetli bir hükümet gerekiyor. Bu dirayet mevcut hükümette var mı?

Afrasiyab
04-20-2006, 06:40 AM
Türk silahlı kuvvetlerinin sınır ötesi bir harekat yapacağını zannetmiyorum...

Zannımca kış uykusuna yatan dallamalar baharın gelmesi ise sızma herakatına girişip içimizdeki dallamalar ile birleşti ve bununda istihbaratı alındıysa şenlik yakındır...
abi sınır içinde yapılacak bir harekat için 240 bin asker çok değil mi?

oğuz
04-20-2006, 06:45 AM
Sınır ötesi harekat içinde çok değilmi ?

Bu dallamaların yuvalandığı mezralarda yol yok,köprü yok...

Bu kadar büyük bir potansiyelin ne şartlarda,ne zaman oraya ulaşacağını düşünüyorsunuz ?

Bizimkiler zaten adım attığı anda dallamalar bunun haberin geçecek.Bir kuşatma olmadığı sürece K.Irak'ın içlerine girecek kendilerine destek verecek Dallamalara sığınacaklardır !

Yapılacak en güzel olay,İyi yetiştirilmiş birliklerle daha az bir kuvvetle ve iyi istihbaratla nokta vuruşu yapmak ;)

Sonra tavşan kaç tazı kovala :lol:

Seckjin Khan
04-20-2006, 06:51 AM
Aslında Oğuz'un söylediği çok mantıklı.Ne ABD ne de İsrail K.Irak'a girmemizi"Sınır ötesi Operasyon"istemez ama 240 bin askerle Yurt içinde Operasyon yapılırsa bilmiyorum neler olur :D

Hükümet TSK'ne böyle bir yetki vereceğini sanmıyorum PKK yı Tayyip bitirmek isteyecek ve Türk&Kürt oylarını toplamayı düşünecektir

Seckjin Khan
04-20-2006, 06:54 AM
Oğuz Pkk yı Dallama sıfatıyla tanıtman çok hoş :)

Evet Dallamalar K.Irak'a kaçabilir o zaman kimseyi dinlemeden K.Irak'a girmeliyiz...

Girmek derken zaten oradayız da Böyle büyük bir operasyon içini K.Iraka girmek çok hoş olur.

Dosta düşmana bi geçit yaparız ne güzel,ne zamandır dallamalar bizi görmüyordu unutmuşlardır TSK nin Postallarını :D

Afrasiyab
04-20-2006, 06:58 AM
sınır ötesi harekat için çok değil bence. Hele ki bir kısım askerin orada kalıcı olarak duracağını düşünürsek.

ABD İsrail istemez ama onlar istemiyor diye diye, Kuzey Irak da söz hakkımız kalmadı.

Colpan
04-20-2006, 07:12 AM
240 bin bozkurt I'rak'a da Îrân'a da yeter. Düğün yakındır.

Seckjin Khan
04-20-2006, 07:12 AM
Vallaha bize söz hakkı vermeyi istediler ama biz geri çevirdik:1 Mart Tezkeresi

Seckjin Khan
04-20-2006, 07:13 AM
240 bin bozkurt I'rak'a da Îrân'a da yeter.

evet 240 bin askerle iran a da girebiliriz ama şuan öncelik sırası başkasında ;)

oğuz
04-20-2006, 07:16 AM
Vallaha bize söz hakkı vermeyi istediler ama biz geri çevirdik:1 Mart Tezkeresi

1 Mart Teskeresinde Türkiye büyük millet meclisi üzerine düşeni yapmıştır !

Vakur ve gururlu bir Türk gibi duruşunu göstermiştir...

Birinci seferde bir koyun 3 vereceğiz diyenlere üçün birini göstermiştir...

narcoleptic
04-20-2006, 07:16 AM
Kerkük vurulacaktır.Hükümetin ve TSK nın anlaştığı nadir konulardan biri Kerkük.ve bu operasyonun PKK yı temizlemesi yanında Kerkük'teki dengeleri de değiştirmesi bekleniyor bence.

Colpan
04-20-2006, 07:19 AM
1 Mart Teskeresinde Türkiye büyük millet meclisi üzerine düşeni yapmıştır !

Vakur ve gururlu bir Türk gibi duruşunu göstermiştir...

Birinci seferde bir koyun 3 vereceğiz diyenlere üçün birini göstermiştir...Türkmen soykırımına göz yummak onurlu bir davranış mıdır?

Barzânî ve çetesinin işini kolaylaştırmak için meclisteki kürd milletvekilleri tezkereyi geçirmediler ve de başarılı oldular.

Seckjin Khan
04-20-2006, 07:25 AM
T.B.M.M si Türk insanı Savaşa karşıdır demiştir evet bence de karşı savaşa ama Sınırımız olan bir ülkeye Haklı/Haksız bir savaş başlıyor bu savaşta ne olursa olsun yer almalıydık.Savaşacak ta değildik bizden istenen "İşimize de gelen" K.Irak a girin Kerkük e kadar bizi Kürtlere muhtaç etmeden Pkk yı da bitirin Birlikte Irak ı tekrar inşaa edelim di ve bunu yapmadık yapamadık.

K.Irakta ki Türkmenleri ve hala bizim olan toprakları Kürtlerin eline bıraktık.noldu??? Türkiye savaşa girmedi diye Madalya mı aldı veya savaştan etkilenmedi mi? Hayır girmiş kadar etkilendi ve zararı çok büyük oldu ve hala da zararlarını görüyoruz...

oğuz
04-20-2006, 07:28 AM
Türkmen soykırımına göz yummak onurlu bir davranış mıdır?

Barzânî ve çetesinin işini kolaylaştırmak için meclisteki kürd milletvekilleri tezkereyi geçirmediler ve de başarılı oldular.

Oyunun bir parçasımı olmak istiyorsun !

Sen ister topraklarını aç,ister açma,sen ister destek ver,istersen verme!

Onlar büyük israil projesini adım adım yerine getiriyorlar.Burda maşa olan dallamalar bir süre sonra "kendim ettim,kendim buldum diyecekler"...

Türkmenler için ise yapılan şeyler olduğuna gerçekten inanıyorum ama ne yapılıyor dersen buna yanıt veremem...

Seckjin Khan
04-20-2006, 07:29 AM
*K.Irakta PKK yı destekleyen ve lojistik-yaşam kaynaklarını Barzani den karşılanıyor iyi mi oldu ey T.B.M.M ???

*Bu halk yavaş yavaş ölüyor terör tekrar ülkemizde içine sindi mi T.B.M.M???

*Devlet otoristesine Karşı gelerek Silahlı mücadele devam ediyor halk tedirgin ticaret durma noktasında bu kararla övünüyormusun T.B.M.M ???

Haklı sebeblerimiz var;Sırf PKK yı bitirmek için bu savaşa girmeliydik!

Afrasiyab
04-20-2006, 07:57 AM
Dylan , TBMM yi millet seçiyor. Yani tepkin millete mi?

Ayrıca o zamanlar yapılan araştırmalar gösterdiki Türk Milleti büyük çogunlukla savaşı istemiyordu.

TSK yıllardır Kuzey Iraktaydı, ama malesef terörün kökü kazınmadı. Şimdi bütün suçu TBMM ye atmanın bir anlamı yok bence.

Suçsuz yere ölen binlerce insanın vicdan azabını TBMM dekiler çekecekti. Ayrıca savaşa girmek için devletin istediği her şartı kabul ettimi acaba ABD ??? savaşa girmememizin bir nedeni de işimize gelmemesi değilmiydi sence?

Destankutluhan
04-20-2006, 08:45 AM
T.B.M.M si Türk insanı Savaşa karşıdır demiştir evet bence de karşı savaşa ama Sınırımız olan bir ülkeye Haklı/Haksız bir savaş başlıyor bu savaşta ne olursa olsun yer almalıydık.Savaşacak ta değildik bizden istenen "İşimize de gelen" K.Irak a girin Kerkük e kadar bizi Kürtlere muhtaç etmeden Pkk yı da bitirin Birlikte Irak ı tekrar inşaa edelim di ve bunu yapmadık yapamadık.

K.Irakta ki Türkmenleri ve hala bizim olan toprakları Kürtlerin eline bıraktık.noldu??? Türkiye savaşa girmedi diye Madalya mı aldı veya savaştan etkilenmedi mi? Hayır girmiş kadar etkilendi ve zararı çok büyük oldu ve hala da zararlarını görüyoruz...

Burada size katilmam mumkun degil. Cunku ABD gercekte Turkiye'yi Iraq'a sokmamak icin elinden geleni yapti. Onumuze koydugu sartlar akil almaz ve zaten kabul edilemez sartlardi. Onurumuzu kirarak muhalefet yaratmaya calistilar, Kerkuku falan da siz koruyun denmedi. PKK konusunda da Savas icinde savas istemeyiz sozu ta basindan soylendi, sonra komuta isi vs. Bizim huyumuzu cok iyi bildiklerinden istediklerini elde ettiler. Olsaydi olurdu, olmasaydi zaten onlar icin en iyisiydi.

Ote yandan Colpan'nin dedigine ben daha yakinim, O da millet olarak doldurusa geldigimiz, savasa girmemize en cok karsi cikanlar Kurd kokenlilerdi, hergun gosteriler olurdu, "savasa hayir" diye, HADEP bile boyle yapmadi mi ?

Kotu doldurusa geldik kisacasi.

Buna ragmen girseydik daha iyi olurdu gibi bir soz soylemeye de korkarim.

Simdi Askerimizin oraya konuslanmasi elbette cok iyi bir olay. Kesinlikle tek secenekli bir plan degil.
1. Oralarda daha fazla terore musade edemeyiz
2. Iraktaki gelismeler hic ic acici olmayabilir. Hukumet isinde hala bir anlasma yok. Turkmen
Bolgelerinde ABD destekli Barzani ve Talabani Kliginin kusatma girisimi devam ediyor.
3. Barzani son zamanlarda Turkiye'yi ciddi sekilde rahatsiz eden soylemler ve eylemler icinde
4. Suriye ve Iran'nin da her an karismasi ve ciddi bir multeci riski olusmasi mumkun. Savas
olasiligi daha da beter.
5. Burasi Turkiye degil diyenlerin akillarini basina almalarinin zamani geldi
6. Muttefiklerimizin artik bazi seylere musahama gostermeyecegimizi anlamasi daha kolay
olacaktir.
7. Allah yardimcilari olsun !

mustafa06
04-20-2006, 10:11 AM
ilk bakıshta 250 Bin asker chok gibi gözükmektedir
Operasyonda neyi hedeflediğiniz nasıl bir hareket yapmak istediğiniz bu sayıyı belirler.Türkiyenin ırak sınırı yaklashık 400 km dir, iran sınırınında bir kısmında hareket kapsamına almak zorunludur yaklashık 600 km lik bir alanda kush uchurtmayacaksınız. ve yine yaklashık 100 bin km karelik alanda operasyonlar yapılması gerekir. bu nedenle sayı abartılı değildir belkide gelecekte ihtiyaca göre dahada artması muhtemeldir.mutlaka kısa sürede amaca ulashılacak ve pkk sherefsizlerine gereken cevap ceza verilecektir. bana öyle geliyorki , bunun arkasından abd'li veya abd'siz kuzey ırakta pkk operasyonunun gelishi yakındır.
Genelkurmayımız ishini chok iyi bilir her sheyin hesabını da chok iyi yapmıshtır.

Tabriz_Han
04-20-2006, 10:58 AM
MHP Lideri Bahçeli ITC - Türkiye Temsilcisini kabul etti kerkuk.net 18.04.2006 http://www.kerkuk.net/haberfoto/Z-Bahceli22.jpg
Irak Türkmen Cephesi Türkiye Temsilcisi Ahmet Muratlı, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi parti genel merkezindeki makamında ziyaret ederek, ITC'nin 11. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle, 24 Nisan'da Ankara Hilton Otel'de düzenlenecek resepsiyona davet etti. Ahmet Muratlı, görüşmesi sırasında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, Irak ve Türkmenler hakkında bir rapor sundu.

Görüşme sırasında, "Iraklı soydaşlarımızın maddi-manevi yanlarındayız" mesajı veren Bahçeli, Türkmenlerin dağınıklığını da dile getirdi. Bahçeli, Türkmenlerin geleceği için bazı planları bulunduğunu da kaydederek "Biz işin anasıyız ama hata yapmamalıyız" şeklinde konuştu.

Ahmet Muratlı, görüşmenin anısına, Devlet Bahçeli'ye "Kerkük Kalesi" ni simgeleyen bir plaket sundu.

http://www.kerkuk.net/tr/index.asp

evgin
04-20-2006, 11:02 AM
velhasıl kelam Kerkük Türktür,demokrasi havarriliğ yapanlar yapsınlar bi plesibit Türkiye'ye katılmak istiyo mu Kerkük halkı istemiyo mu?
ama tabi yemez,eskiden de İngilizlerinki yememişti bunu yapmaya şimdi ABD'nin,nedeni de malum,aklın yolu bir,kerkük Türk'tür

Colpan
04-20-2006, 12:05 PM

Ayrıca o zamanlar yapılan araştırmalar gösterdiki Türk Milleti büyük çogunlukla savaşı istemiyordu.

TSK yıllardır Kuzey Iraktaydı, ama malesef terörün kökü kazınmadı. Şimdi bütün suçu TBMM ye atmanın bir anlamı yok bence.

Suçsuz yere ölen binlerce insanın vicdan azabını TBMM dekiler çekecekti. Ayrıca savaşa girmek için devletin istediği her şartı kabul ettimi acaba ABD ??? savaşa girmememizin bir nedeni de işimize gelmemesi değilmiydi sence?"Savaşa karşı mısınız?" diye sorarsanız herkes karşı çıkacaktır tabiî. Ama, "Kerkük'teki Türkmenleri korumak için Türkiye I'rak'a girmeli mi?" diye sorarsanız anket sonuçları tam tersi çıkar.

Osman
04-20-2006, 01:21 PM
ATI ALAN ÜSKÜDARI GEÇERKEN

Emperyalistlerin ve onların işbirlikcisi ve maşası yerli hainlerin etkili olduğu günümüz iktidarında sürece sınır ötesi operasyon ve/veya Pkk'ya ağır darbe vurmak sadece hayal ve tribünlere yönelik hareketlerdir.

Hızla oy kaybına uğrayan Akp'nin zevahiri kurtarmaya yönelik ayak oyunlarıdır. Bu sonbahar'da erken seçim var. Akp Türk kamuoyuna farklı, oy deposu olan güneydoğuda farklı söylemlerine devam ediyor.

Bu sevkiyat acaba İran'a mı bulaştırılacağız sorusunu da insanin aklina getiriyor ister istemez.

Osman
04-20-2006, 01:28 PM
velhasıl kelam Kerkük Türktür,demokrasi havarriliğ yapanlar yapsınlar bi plesibit Türkiye'ye katılmak istiyo mu Kerkük halkı istemiyo mu?
ama tabi yemez,eskiden de İngilizlerinki yememişti bunu yapmaya şimdi ABD'nin,nedeni de malum,aklın yolu bir,kerkük Türk'tür

Güzel yazmışsınız da, lafla peynir ekmek gemisi yürümüyor işte. Kerkük göz göre göre elden gidiyor. Biz ne yapıyoruz? Gözünüzü kapatın diyorlar biz de kapatıyoruz. Kerkük elden giderken bir soytarının bıyıklarını kesmesi daha çok konuşuluyorsa, kim neyi kime yediriyor işte ortada. Kerkük Türk'tür demekle Türk olmuyor maalesef...

Turanci
04-20-2006, 01:45 PM
Gecenlerde birisi bir yazi okumus bana anlatiyor.
Rusya Almanya gib ülkeler olmali galiba bir toplanti yapmis ve sonuc Amerikanin iraktan cekilmesini istemiyorlarmis cünki o zaman türkiye kuzeyIrak girer diye.
Bu tespit dogru olabilirmi acana yani belkide amerika cekilmeden Kuzey iraka girme durumu sözkonusu olabilirmi acaba?

Osman
04-20-2006, 01:58 PM
SON PEYGAMBER HZ.MUHAMMED'Dİ
ARTIK VAHİY GELMEYECEK. OKUMADAN BİLGİ SAHİBİ OLUNMUYOR.

Gocunan üzerine alınsın diye yazdım.

Seckjin Khan
04-20-2006, 02:49 PM

Suçsuz yere ölen binlerce insanın vicdan azabını TBMM dekiler çekecekti. Ayrıca savaşa girmek için devletin istediği her şartı kabul ettimi acaba ABD ??? savaşa girmememizin bir nedeni de işimize gelmemesi değilmiydi sence?

Öyle birşey demedim ama Halk olaylara salt bakar ama Devleti yönetenler ve TSK mensupları Ülkenin geleceğini düşünerek karar vermeli.Türk Halkı Savaşı istemiyor diyerek işin içinden sıyrılamaz.TSK Iraka girecek gibi hareket etti ve birlikleri hazırladı ama siyasi otorite kararı verdi.

Burada size katilmam mumkun degil. Cunku ABD gercekte Turkiye'yi Iraq'a sokmamak icin elinden geleni yapti. Onumuze koydugu sartlar akil almaz ve zaten kabul edilemez sartlardi. Onurumuzu kirarak muhalefet yaratmaya calistilar, Kerkuku falan da siz koruyun denmedi. PKK konusunda da Savas icinde savas istemeyiz sozu ta basindan soylendi, sonra komuta isi vs. Bizim huyumuzu cok iyi bildiklerinden istediklerini elde ettiler. Olsaydi olurdu, olmasaydi zaten onlar icin en iyisiydi.

Ote yandan Colpan'nin dedigine ben daha yakinim, O da millet olarak doldurusa geldigimiz, savasa girmemize en cok karsi cikanlar Kurd kokenlilerdi, hergun gosteriler olurdu, "savasa hayir" diye, HADEP bile boyle yapmadi mi ?

Kotu doldurusa geldik kisacasi.

Buna ragmen girseydik daha iyi olurdu gibi bir soz soylemeye de korkarim.

Simdi Askerimizin oraya konuslanmasi elbette cok iyi bir olay. Kesinlikle tek secenekli bir plan degil.
1. Oralarda daha fazla terore musade edemeyiz
2. Iraktaki gelismeler hic ic acici olmayabilir. Hukumet isinde hala bir anlasma yok. Turkmen
Bolgelerinde ABD destekli Barzani ve Talabani Kliginin kusatma girisimi devam ediyor.
3. Barzani son zamanlarda Turkiye'yi ciddi sekilde rahatsiz eden soylemler ve eylemler icinde
4. Suriye ve Iran'nin da her an karismasi ve ciddi bir multeci riski olusmasi mumkun. Savas
olasiligi daha da beter.
5. Burasi Turkiye degil diyenlerin akillarini basina almalarinin zamani geldi
6. Muttefiklerimizin artik bazi seylere musahama gostermeyecegimizi anlamasi daha kolay
olacaktir.
7. Allah yardimcilari olsun !

Bende AVD nin maşası olalım demiyorum ama işimize gelen konularda birlikte hareket etmeliyiz diyorum.Ayrıca orada ki Türkmenleri kürtlerle yalnız bırakmak içimden gelmiyor ne yalan söyleyeyim...

Afrasiyab
04-21-2006, 12:47 AM
"Savaşa karşı mısınız?" diye sorarsanız herkes karşı çıkacaktır tabiî. Ama, "Kerkük'teki Türkmenleri korumak için Türkiye I'rak'a girmeli mi?" diye sorarsanız anket sonuçları tam tersi çıkar.
Sadece Kerkük de ki Türkmenleri koruyalım derseniz tamam. Ancak Bağdat da suçu olmayan insanların üstüne yağdırılan kurşunlara kimse ortak olmak istemez. Ya da Ebu garib de yapılan hayvanlıklara ortak olmak istemez, 12-13 yaşındaki çocuklara tecavüz edenlerle aynı safta olmamız söz konusu olamaz.

Bu ordu Yavuz'un haram yemiyen ordusunun devamıdır. Bu tür rezilliklere ortak olamazdı ve olmadı.

Ancak hükümetin ve askerin savaşa girmesek dahi Türkmen şehirlerini boş bırakmaması lazımdı. Ya da en azından savaştan bir süre sonra bir çok bahane elimize geçti, onlardan birini kullanarak girebilirdik.

Afrasiyab
04-21-2006, 12:53 AM
Öyle birşey demedim ama Halk olaylara salt bakar ama Devleti yönetenler ve TSK mensupları Ülkenin geleceğini düşünerek karar vermeli.Türk Halkı Savaşı istemiyor diyerek işin içinden sıyrılamaz.TSK Iraka girecek gibi hareket etti ve birlikleri hazırladı ama siyasi otorite kararı verdi.
..

Bir kere TSK ile hükümetin ayrı kararlar vereceğini hiç sanmıyorum, hele ki bu hükümetin TSK nın istediği birşeye hayır deme ihtimali bence yok.

Seckjin Khan
04-21-2006, 02:33 AM
ama oldu.TSK ıraka girmeyi istiyor ve bekliyordu...

Afrasiyab
04-21-2006, 02:36 AM
Dylan, Türkiye ' de asker ne zaman istediğini yaptırmamış hükümete?

Göz boyamaydı onlar.

PKK için 240 bin asker gidiyor diyoruz, o zaman Irak için savaşa kaç bin asker sevkiyatı yapıldı?

Bu arada dün Emekli bir general vardı haber kanallarından birinde sanırım sky türk dü. Dediki bu rakam çok çok abartılı. Bahsedilen birlikleri toplasan bu kadar imkan yok yapmaz dedi. Doğru mu sizce?

gurkan
04-21-2006, 02:44 AM
Genelkurmay kaynakları, Türkiye'nin Irak ve İran'la sınırının bulunduğu bölgelerde, yasadışı PKK'ya yönelik olarak 'yoğun' bir operasyonun başladığını doğruladı. Genelkurmay'dan bir yetkili, dün bu konuda artan işaretler üzerine sorduğumuz soruya şu kısa yanıtı verdi: "Bölgedeki birliklerimiz takviye edilmiştir. Operasyonlar yoğun ve kararlı bir şekilde devam etmektedir ve edecektir."
Bölgeden gelen askeri yığınak haberleri, son olarak dünkü Posta gazetesinde, TSK'nın 250 bin askerle bir harekât başlatacağı ve harekâtın komuta merkezinin Şırnak'ta olacağı şeklinde duyurulmuştu. Genelkurmay kaynakları, Kara Kuvvetleri Karargâhı'nın yer değiştirmeyeceğini söylemekle yetiniyor ancak, komuta merkezinin bölgede olacağı ve harekâtın Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Orgeneral Ergin Saygun'un planlamasıyla, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın komutasında yürütüleceğini gösteriyor. Harekâtın yürütülmesinde Orgeneral Şükrü Sarıışık komutasındaki İkinci Ordu'nun asli görev üstleneceği, ancak bölgedeki birliklerin Trakya dahil ülkenin değişik yerlerindeki seçkin birliklerce takviye edilmiş olduğu anlaşılıyor.
Genelkurmay'ın, bir harekât için birlik takviyesi haberlerini doğrulaması pek alışılmış bir durum değil. Bu da harekâtın kapsamı hakkında bir fikir veriyor. Harekâtın, 1997 Mayıs ayında başlatılan ve TSK'nın Cumhuriyet'in kuruluşundan bu yana kalkıştığı (1974 Kıbrıs dahil) en büyük harekât sayılan ve Irak topraklarını da içine alan 'Balyoz Harekâtı'ndan da büyük olabileceği yorumları yapılıyor.
Bu harekâtın Irak topraklarına sıçrayıp sıçramayacağı bilinmiyor. Ancak kaynaklar, daha önceki harekâtlarda Irak sınırına ilişkin alınanlara benzer önlemlerin alındığına dikkat çekiyorlar. Uzmanlar, 1997'deki Balyoz Harekâtı'nın yapılmasında, ABD'den alınan uydu istihbaratının önemli rol oynadığına dikkat çekiyor ve Irak'ta bu çapta bir harekâtın ABD ile belli ölçüde işbirliğini gerekli kıldığını söylüyorlar. Genelkurmay, kapsamlı harekât olduğu haberlerini, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın Ankara ziyareti arifesinde doğruladı.
Bu çerçevede, ABD'nin Ulusal Güvenlik Danışmanı Stephan Hadley'nin geçen eylül ayındaki, CIA Başkanı Porter Goss'un aralık ayındaki ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Peter Pace'in geçen ayki Ankara ziyaretleri öne çıkıyor.
Pace, Ankara'da 23 Mart'ta Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özkök ile görüşmüştü. 24 Mart sabahı Büyükanıt, davet üzerine Erdoğan'a gitti. Ankara'yı heyecanlandıran bu görüşmede ağırlıkla iç güvenlik konuşulduğunu aynı akşam Özkök açıkladı. Başbakan'ın harekât görev emrini o görüşmede verip vermediği açıklanmadı.
Ancak kararın aylar öncesinden, sonbaharda verildiği, hazırlıkların aylardır sürdüğü anlaşılıyor. Bu harekâtı ve hazırlıklarını, Meclis'teki yeni Terörle Mücadele Yasası, Terörle Mücadele Yüksek Kurulu'nun canlandırılması ve Başbakanlığa bağlı olarak terörizmle mücadeleyi koordine edecek bir Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü kurulması hazırlığı ile birlikte düşünmek gerekiyor.
Harekâtın asıl gücüne TMY değişikliklerinin Meclis'ten geçip Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından onaylanması ardından ulaşması sürpriz olmamalı.
Murat Yetkin / Radikal

gurkan
04-21-2006, 06:03 AM
İran'dan PKK'ya roketli saldırı http://img.mynet.com/ha/pkk11.jpg IRAK (İHA) - İran askerleri tarafından, İran-Irak sınırında bulunan Hacı Ömer bölgesinde, terör örgütü PKK'ya karşı roketli ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi.

Irak'ta uzun yıllardır koğuşlanan terör örgütü PKK karşı Irak Hükümeti herhangi bir önlem almazken, İran gece geç saatlerde PKK'ya karşı operasyon başlattı.

İran askerleri tarafından gece saat 03.00 sıralarında, İran sınırında bulunan Kandil Dağı sırasındaki Hacı Ömer bölgesinde terör örgütü PKK'ya roketli saldırı yapıldı.

Roket ve uzun namlulu silahlarla saat 05.00'e kadar süren çatışmada ölen ya da yaralanan olup olmadığı ise henüz bilinmiyor.

Afrasiyab
04-21-2006, 06:39 AM
iran dan saldırıyor, teröristler iran dan kaçıp Türkiye ye gelecekler, ABD ile anlaşılırsa onlarda saldıracak Kuzey Iraktan kaçanlarda Türkiye sınırına gelecek, çapraz ateşte kalacaklar, bizimkilerde tertemiz yapacaklar öyle mi?

Scofield
04-21-2006, 07:19 AM
ekstremist kurtler panik halinde altlarina s*ciyor beyler
alin bakin

http://welatparez.com/tr/dep/forum/index.php?t=tree&goto=51560&

siteye girer girmez b*k ve sidik kokusu birbirine karisiyor :D

gurkan
04-21-2006, 07:22 AM
Bölgede kapsamlı bir operasyon olacak ne dersiniz ? :)

Seckjin Khan
04-21-2006, 08:22 AM
İran da sınıra yığınak yaptığı haberi geldi.İranda ki Kürtler Türkiyeye geçerken karşılarında Türk ordusu görücek ve herhalde son gördüğü şey olacak...

k.ırak ta da buna benzer bir operasyon yaptık mı bu iş tamam ;)

Seckjin Khan
04-21-2006, 08:27 AM
Bu arada dün Emekli bir general vardı haber kanallarından birinde sanırım sky türk dü. Dediki bu rakam çok çok abartılı. Bahsedilen birlikleri toplasan bu kadar imkan yok yapmaz dedi. Doğru mu sizce?

Paşa ne demiş bilmiyorum ama unutmayın pkk da haber seyrediyor ve bunu hiçkimse açıkça söyleyemez operasyonların selameti için.

O yüzden biraz zaman geçsin operasyon bitsin o zaman kaç bin asker sevkedilmiş anlatılır...

evgin
04-21-2006, 08:51 AM
Güzel yazmışsınız da, lafla peynir ekmek gemisi yürümüyor işte. Kerkük göz göre göre elden gidiyor. Biz ne yapıyoruz? Gözünüzü kapatın diyorlar biz de kapatıyoruz. Kerkük elden giderken bir soytarının bıyıklarını kesmesi daha çok konuşuluyorsa, kim neyi kime yediriyor işte ortada. Kerkük Türk'tür demekle Türk olmuyor maalesef...

sen de güzel demişsin,lafla peynir gemisi yürümüyor doğru.
Ama keşke ne yapılması gerektiğini de yazsaydın da,o zaman hakkaten jargonculuk yaptığımı bana ispat edip yüzümü kızatsaydın Osman kardeş,ben isterimki bu forumlarda kişiler,kişiler üzerine tartışıp kişilerle şahsi atışmalara girmesinler ki kalitemizi ortaya koyalım,
saygılar...

evgin
04-21-2006, 09:03 AM
Aslında bu hareketliliğe dair teoriler üretmek mümkün,fütürizmi de pek sevmem ama şu Condi'yle bizimkilerin son görüşmesinde ABD İran'a karşı üsleri açmamız karşısında acaba birşeyler mi önerdi?mesela Kuzey Irak'a girmek gibi.ilk bakışta biraz zor bi ihtimal,çünkü özellikle Kerkük'ü bize kolay kolay yedirmezler gibi geliyor.ABD yedirse bile bölgede yeni bir müslüman israil kurmayı hedefleyen İsrail bu işe yanaşmaz gibi.

ama bir yandan da Brzezinski'nin satranç tahtasının son karesi Türkiye lafı aklıma geliyor,ötesinden de şu metal Safsata denen kitaptaki senaryoyu düşünüyorum ister istemez,

neyse pek bilimsel olmadı bu yazı,uzatmıyım,

Allah sonumuzu hayretsin,birlik içinde kalalım yeterki...

oğuz
04-21-2006, 09:33 AM
http://www.haberturk.com/htimgs/0.gifhttp://www.haberturk.com/htimgs/0.gifABD'DEN İSTİHBARAT DESTEĞİ! TÜM CASUS UYDULAR G.DOĞU'YU GÖZETLİYOR PKK operasyonunda ABD desteği SON http://www.haberturk.com/foto2/nokta.gif ABD’den PKK’ya karşı istihbarat desteği Kuzey Irak’taki PKK varlığına karşı harekete geçmeyen ABD, Doğu ve Güneydoğu’daki operasyonlarda Türkiye’ye istihbarat desteği vermeye başladı. Amerikan casus uyduları bölgeye yönlendirildi. Sınırötesi bir harekatın ise kesinlikle planlamadığı açıklandı.

http://www.haberturk.com/foto2/mansetcasusdestek21042006.jpg

Kuzey Irak’taki PKK varlığına karşı önlem almadığı için Türk kamuoyundan büyük tepkiler alan Amerikan yönetimi önemli bir karar aldı. CIA Başkanı Porter Goss, FBI Başkanı Muller ve ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Peter Pace’in Ankara ziyaretlerinin ardından varılan gizli mutabakatla ABD, Türkiye’ye Doğu ve Güneydoğu’da sürdürdüğü operasyonlarda nokta istihbarat desteği vermeye başladı.

NTV’nin edindiği bilgiye göre, ABD’nin istihbarat desteği iki önemli operasyonun yapılmasını sağladı. Muş’ta 14 teröristin öldürüldüğü operasyonla, Şırnak kırsalında toplam 17 teröristin öldürüldüğü operasyonları başlatan bilgi CIA ve ABD askeri istihbaratından geldi.

ABD’nin istihbarat paylaşımını CIA, FBI ve askeri istihbarat olmak üzere üç koldan yürüttüğü öğrenildi. ABD’nin Ortadoğu’yu izleyen casus uyduları Türkiye’nin Doğu ve Güneydoğusu’na da kilitlendi.

Ayrıca Amerika’nın dünya genelindeki tüm elektronik haberleşmeleri izlediği Echelon sistemi PKK’nın iç yazışma sistemini takibe aldı.

Örgütün mali kaynaklarının kesilmesi konusunda da özellikle FBI ve Emniyet arasındaki işbirliğinin çok önemli bir aşamaya geldiği de bildirildi.

‘SINIRÖTESİ HAREKAT YOK’
Bu arada, Doğu ve Güneydoğu’da görülen askeri hareketliliğin tamamen iç güvenliğe dönük olduğu ve Batı’dan kaydırılan askeri birliklerin yaz konumlarını aldıkları vurgulandı. Bölgedeki operasyonların, Şubat ayı ortalarından bu yana devam ettiği ve sınırdan sızmaların önlenmesiyle alan hakimiyeti sağlamaya dönük yapıldığı belirtildi.

Konuya yakın kaynaklar, bu aşamada kesinlikle bir sınırötesi harekat düşünülmediğini belirtiyorlar.

Ankara, Irak’taki siyasi süreci, Irak’a Türk askeri sokarak baltalamak istemiyor. ABD Dışişleri Bakanı Rice’ın ziyareti öncesinde sınır ötesi harekat yapmak, “kararlılık gösterisi” olarak değil, siyasi nezaketsizlik olarak görülüyor.

NTV

Demir Kağan
04-21-2006, 10:02 AM

Öyle bir konuşmuşsunuz ki millete tepki gösterilemezmiş gibi.. Pek tabii gösterilebilir.

Seckjin Khan
04-21-2006, 12:41 PM
Doğu'daki birliklere takviye sürüyor
Güneydoğu'daki birliklerdeki hareketlilik konusunda askeri çevrelerden ilk açıklama geldi. Bölgedeki birliklerin 'takviye' edildiğini açıklayan askeri çevreler, 'operasyonlar yoğun ve kararlı olarak sürecektir' dedi.
Ankara kulislerinde 16 ay sürebilecek bir operasyondan sözediliyor. Kulislere yansıyan haberlere göre Türkiye PKK ile mücadeleyi bir anavatan savunması olarak görüyor.
ABD de PKK'yı uzun süredir terör örgütü olarak gördüğü için sadece bölgesel konularda farklı düşünüyordu ancak giderek Türkiye ile aynı noktaya geliyor. 26 Nisan'da Rice'ın Ankara ziyaretinde PKK'ya karşı büyük operasyon da masaya yatırılacak ve bir konsensus aranacak.
PKK terör örgütüne karşı başlatılan operasyonlar Şırnak, Hakkari, Siirt ve Tunceli çevresinde yoğunlaşmış durumda.
PKK militanlarının Türkiye topraklarına sızmalarına engel olmak için sınırdaki birlikler de geçiş noktalarında önlemler aldı. Bölgedeki birlikler malzeme olarak takviye edilirken, batıdaki komando tugayları da operasyon bölgesine kaydırıldı.
Yapılan değerlendirmeler, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin son yılların en geniş kapsamlı operasyonlarını başlattığını gösteriyor. Operasyonların amacının, yeniden toparlanma çabası içinde olan PKK'ya güçlü bir darbe vurmak olduğunu belirtiliyor.
Terör örgütü PKK'ya yönelik yapılacak büyük operasyon öncesi Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı Bolu ve Kayseri'den gelen 2 tugay, Türkiye-Irak sınırının sıfır noktasına konuşlandırıldı.
Özellikle dün sabah saatlerinde Irak sınırına tank, top, zırhlı araç ve askeri mühimmat sevkıyatı yapıldı. Irak sınırına sıfır noktada konuşlandırılan seyyar birlik, büyük çadırlar kurdu.
Kayseri'den gelen birlikler Hakkari'nin Yüksekova ve Şemdinli, Isparta'dan gelen birlikler Çukurca ilçesinde Bolu'dan gelen birlik ise Şırnak'ın sınır bölgelerine yerleştirildi.

Seckjin Khan
04-21-2006, 12:43 PM
Güneydoğu'da asker operasyona hazır

Güneydoğu'daki askeri hareketlilik sürüyor. Bölgedeki asker sayısı uzun bir aradan sonra 200 bine yaklaştı.

Türk Silahlı Kuvvetleri, terör örgütü PKK'ya karşı son yılların en kapsamlı operasyonunu başlattı.

Havanın ısınmasıyla birlikte örgütün barındığı bölgelere doğru harekete geçen birliklerin, asker ve malzeme açısından takviyesinde son aşamaya gelindi.

Yetkililer, kısa süre sonra birlik intikallerinin sona ereceğini aktardılar.

Batıdaki komando tugayları da yine uzun bir aradan sonra yeniden Güneydoğu'da görev aldı.

Erzincan merkezli 3’ncü Ordu ve Malatya merkezli 2’nci Ordu, operasyonların planlama ve harekat sorumluluğunu üstlenmiş durumda.

Birliklere, örgüte karşı etkili operasyon yapmaları için talimat verildi. Verilen emirde, kesintisiz takip yapılması ve teröristlerle sürekli sıcak temas kurmaları istendi.

Kaynak:CNNTURK

Seckjin Khan
04-21-2006, 12:48 PM
Bu haberleri ilk okuduğumda abartılı bir haber olarak düşündüm ve yarın öbür gün unutulur dedim ama hiçte öyle olmayacak gibi...

TSK herhangi bir açıklama yapmıyor,Hükümet böyle birşey yok demiyor.Rice birkaçgün sonra gelecek Türkiye ye.Bilmiyorum bence bu iş çok ciddi görünüyor...

Seckjin Khan
04-21-2006, 01:40 PM
Operasyon

Halkın huzur ve güvenliği için dağlarda terörist kovalayan Mehmetçik, kaza kurbanı öğrencilerin de imdadına yetişti
http://www.tercuman.com.tr/arsiv/2006/04/21/image//kapak.jpg

VAN Başkale'de Fatih İlköğretim Okulu öğrencilerini taşıyan minibüs şarampole uçtu. Şoför, yardımcısı ve 17 küçük öğrenci yaralandı. Ekipler yetersiz kalınca, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı arandı. Komutan uçuş talimatı verdi.

Üçünün durumu ağır

TERÖRİST avcısı Sikorsky'ler derhal havalandı. Durumu hafif olanlar Başkale'ye götürüldü. Şoför ile 8 öğrenci, helikopterlerle Van YYÜ Hastanesi'ne yetiştirilip hayatları kurtarıldı. Yaralılardan üçünün sağlık durumunun ciddi olduğu açıklandı.

Mehmetçiğe teşekkür

KAZA haberiyle kahrolan aileler, çocuklarının kurtarılarak hastanelere kaldırıldığını öğrenince Jandarma'ya teşekkür etti. Üç yaralıyı Van'a götüren ambulansın lastik patlaması sonucu yolda kalması, helikopterli operasyonun önemi ortaya çıkardı.

Mehmetçik kucakladı

Van'da öğrenci minibüsü aşırı hız nedeniyle şarampole yuvarlandı, 3'ü ağır 19 kişi yaralandı Yardıma koşan asker ağabeyleri öğrencileri, büyük bir titizlikle helikopterle hastaneye yetiştirdi

VAN'IN Başkale İlçesi'nde taşımalı eğitim sistemi nedeniyle öğrencileri Sinova Köyü'ne götüren bir öğrenci minibüsü devrildi. 3'ü ağır, 19 kişi yaralandı. Öğrencilerin imdadına yetişen Mehmetçik, onları tek tek kucaklayarak, askeri helikoptere götürdü. Çocuklar Sikorsky helikopterle hastanelere yetiştirildiler.

Fatih İlköğretim Okulu'nda okuyan öğrencileri, taşımalı eğitim kapsamında Sinova Köyü'ne götüren Salih Geylan yönetimindeki 65 AB 641 plakalı servis minibüsü, aşırı hız nedeniyle şarampole yuvarlandı. Hatipova mevkinde meydana kazada, minibüsteki 17 öğrenci ile şoför Geylan ve yardımcısı Burhan Alp yaralandı.

İlk müdahale Başkale'de

Başkale Devlet Hastanesi'nde ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra öğrencilerden durumu ağır olanlar için Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'na ait Sikorsky helikopter, Van Filo Komutanlığı'ndan Başkale'ye hareket etti. 2 yaralı, İlçe Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. 11 öğrenci ile sürücü Salih Geylan ise helikopterle Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi ile Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Ambulansın lastiği patladı

Karayoluyla Van'a götürülmek istenen 3 yaralının bindiği ambulansın yolda lastiği patladı. Bunun üzerine yaralılar, yakınlarının otomobiliyle hastaneye ulaştırıldı. Doktorlar, vücutlarında kırıklar bulunan yaralılardan 3'ünün sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu, diğer yaralıların ise iyi olduğunu bildirdi.

Yaralıların isimleri

Yaralılardan durumu ağır olan Salih Geylan, Faruk Delikurt (8) ve Özlem Demirhan (7), Van Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalelerinin ardından YYÜ Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Yaralılardan kimliği belirlenenlerin isimleri şöyle: Sadegül (6), Husret (13), Ebru (11), Ferdi Delikurt (9), Kadriye (6), Mehmet (10), Berivan (10), Mehmet Zahir (10), Garip Demirhan (13), Cengiz Yunusoğlu (12) ve Ferdi Demir (10).

Kaynak:Tercüman

Kaptan-i Derya
04-21-2006, 02:33 PM
usta biz 250 bin askerle kuzey irakta napcaz yaw? kuzey irak dar gelir bize, en azindan bagdata kadar varirlar herhalde.

Seckjin Khan
04-21-2006, 03:52 PM
Bu arada, Doğu ve Güneydoğu’da görülen askeri hareketliliğin tamamen iç güvenliğe dönük olduğu ve Batı’dan kaydırılan askeri birliklerin yaz konumlarını aldıkları vurgulandı.

çüş nasıl bir yaz konumuymuş bu 200 bin asker bu denli büyük bir geçiş yaşamamıştı hiç...

Seckjin Khan
04-21-2006, 04:01 PM
İran ordusu sınırda operasyon hazırlığında iddiası
Can HASASU/ERBİL,(DHA)

İRAN ordusunun Kuzey Irak’taki Erbil kentine bağlı Hacı Ümran kasabasında bulunan PKK ile bağlantılı Kürdistan Özgür Hayat Partisi (PJAK) bürolarına füze saldırısı düzenlediği öne sürüldü.
Kürdistan Demokratik Çözüm Partisi’nin (KDPÇ) Erbil bürosundan Naci kod adlı bir yetkili, sabaha karşı 2 sularında İran sınırındaki Hacı Ümran’da bulunan PJAK karargahına keşif uçakları tarafından füze saldırısı düzenlendiğini söyledi. Naci saldırıda 3 kişinin öldüğünü, bir kişinin de ağır yaralandığını iddia etti. KDÇP, İran ordusunun sınır bölgesinde militanlara karşı operasyon hazırlığı içinde olduğunu ve bölgeye yığınak yaptığını da öne sürdü.
İddialarla ilgili olarak Iraklı ve İranlı yetkililerden henüz resmi bir açıklama gelmedi. İran güvenlik güçlerinin önceki gece Batı Azerbaycan eyaletinde PKK’nın İran koluna yönelik düzenlediği operasyonda 2 teröristin öldürüldüğü bildirilmişti.

Osman
04-21-2006, 06:05 PM
sen de güzel demişsin,lafla peynir gemisi yürümüyor doğru.
Ama keşke ne yapılması gerektiğini de yazsaydın da,o zaman hakkaten jargonculuk yaptığımı bana ispat edip yüzümü kızatsaydın Osman kardeş,ben isterimki bu forumlarda kişiler,kişiler üzerine tartışıp kişilerle şahsi atışmalara girmesinler ki kalitemizi ortaya koyalım,
saygılar...

Benim cozum onerimde yazdigim yazinin icinde var. Arif olan anlar diyorum.

emrah147
04-22-2006, 01:59 AM
TSK kuvvetlerin yapmak istedigi de bu..PKK ya ırakA kacmasını saglayıp kuzey ıraka gitmek yani meşru müdafaa.VE HER TÜRLÜ TEMİZLİGİ YAPMAK BİR TAŞLA 2 KUŞ.YOKSA pkk için 240bin asker çok

sbkaan
04-22-2006, 05:57 AM
herkese merhaba oncelikle forumda yeniyim ve ilk yazim bu,

arkadaşlar 240 bin askerin oraya kaydırılmasının temel nedeni bölgedeki ayrılıkçı güçlere karşı bir mesaj olabilir amerikanın ıraktaki askeri varlığı kadar askeri sen sınıra yığıyorsun ne kadar ciddi olduğumuzu anlamaları içindir bu hem günlerdir şehit aileleri bunlara birşeyler yapılsın diyorlardı bence bu onun için hem değişen tehditlere karşı yeni bir yapılanmaya girdiği biliniyordu TSK nin bu tehditler artık yunanistan değil.. hepimizin bildiği gibi bu ülkeye karşı gelebilecek askeri tehditler artık batıda değil ya çoook uzak batıdan yada doğudan gelemektedir,, bence TSK bu hareketiyle mesaj vermek istemiştir İrana Irak'a, ve dünyaya buranın bölgenin en büyük gücü biziz tamam ekonomik sorunlarımız olablir ama bu sineceğimiz anlamına gelmez...

Bilge_Kagan
04-22-2006, 09:16 AM
Yazanlari arasinda benim de bulundugum birkac yorum koyacagim simdi buraya...

hepi topu, 10-15 bin militani olan ve nerdeyse tamamı da türkiye dışında, kuzey ırak'ın iran sınırına yakın kısmında, kandil dağı (http://sourtimes.org/show.asp?t=kandil+dagi) civarında olan, pkk'ya karşı 250 bin kişi ile harekat düzenlenmez. bunun mantığı yok.

kuzey ırak'a komple gireceğiz desen, bu işlere de öyle hemen karar verilmez. önceden karar verilmiş olsaydı, bu sefer de son 1-2 senede ordunun ciddi silah alımları yapmış olması gerekirdi, yapmadığına göre bu da uzak bir ihtimal.

bu harekat bariz şekilde amerika'nın iran'a yönelik müdahelesine karşı tedbir ve amerika'ya gözdağı verme taktiği. böylece türkiye, amerika'yı, iran'a bir operasyon düzenlemeden evvel, müdahale esnasında türkiye'nin kuzey ırak'a müdahele edip, işlerin sarpa sarmaması için, pkk'ya karşı önlem almaya zorlamak istiyor olabilir. yani tsk "bak gireceğim haa" diye blöf yaparak, amerika'nın iran'a saldırmadan evvel, pkk'ya "hadi yallah ırak'tan" demesini sağlamak istiyor. bu zaten beklenen bir gelişmeydi. ben geçen sene ağustosta yazdığım iddianın halen arkasındayım, bence operasyona gerek kalmadan, amerika'nın zoru ile pkk yakın zamanda dağ kadrosunu tasfiye edecek.

ya böyle olmazsa ! yani amerika pkk'yı kuzey ırak'tan çıkmak için zorlamaz ise. işte o zaman amerika'nın planlarını tekrar değerlendirmek gerek. eğer amerika, işler şu raddeye geldiği halde (tsk bu kadar yığınak yaptığı halde), kontrolü içersinde olan bölgedeki pkk kamplarını boşaltmıyorsa (üstelik iran'a müdahale etmeden evvel, müdahale esnasında sorun yaratabileceğini bildiği halde) o zaman bence bu adamlar bizi ırak'ta istiyorlar demektir. planları daha büyük olabilir, bop (http://sourtimes.org/show.asp?t=bop) değil de bos (http://sourtimes.org/show.asp?t=bos) (büyük ortadoğu savaşı (http://sourtimes.org/show.asp?t=buyuk+ortadogu+savasi)) hedefliyor olabilirler. ırak dediğin yerde, türkiye-iran-kürtler-şii araplar-sünni araplar vs vs. girsek birbirimize, amerika da çekilse aradan. amerika bundan daha çok ne isteyebilir ki ? bu bölgede bu çapta bir istikrarsızlık, hem petrol fiyatlarının en aşağı 10 sene 100 $'ın altına inmeyeceğini garanti altına alır hem de tahran petrol borsası (http://sourtimes.org/show.asp?t=tahran+petrol+borsasi) gibi zararlı projeleri çok uzun süre rafa kaldırır. böylece dünya yüksek petrol fiyatları yüzünden daha uzunca bir süre petrodolar döngüsü (http://sourtimes.org/show.asp?t=petrodolar+dongusu)ne mahkum kalır. üstelik uzakdoğu ve avrupa yüksek petrol fiyatlarından dolayı amerika'ya göre çok daha fazla zarar görür (en azından amerika kendi petrolünün yaklaşık yarısını üretebiliyor). avrupa ve uzakdoğu, şimdiki rekabetçi pozisyonlarını kaybederler. böylece amerika cari açığını rahatça azaltır.

tabii, bu ikinci olasılık daha uzak gibi olsa da, dediğim gibi, eğer amerika, olası iran müdahelesi sırasında, türkiye'nin kuzey ırak'a müdahale etme ihtimalini gözardı ederse, bizim de bu adamların bunu gözardı ederken, başka niyetleri olabileceğini gözardı etmememiz gerekir.

Bilge_Kagan
04-22-2006, 09:18 AM
eğer gündemin gerginliğinden sıyrılıp az biraz orta ve uzun vadeye bakarsak, pkk'nın en azından dağ kadrosunu bir süre sonra dağıtmak zorunda kalacağını görebiliriz.

pkk'nın eskiden beri yuvalandığı 3 yer olan iran (http://sourtimes.org/show.asp?t=iran), suriye (http://sourtimes.org/show.asp?t=suriye) ve kuzey ırak (http://sourtimes.org/show.asp?t=kuzey+irak)'tan ilk ikisinin, pkk için yuva olmaktan çıkmasından beri çok oldu. geriye bir tek kuzey ırak kaldı. şu an pkk'nın kuzey ırak'ta halen kampları varsa bunun sebebi amerika'nın bir nevi akp hükümetine ve türkiye'ye tezkere (http://sourtimes.org/show.asp?t=tezkere) dolayısıyla ceza vermeye çalışmasıdır. bu bir süre daha devam edecektir. akp, pkk'nın her eyleminde daha da fazla yıpranacak, kuzey ırak'a operasyon yapsa dahi pkk bundan zarar görmeyecektir. osman pamukoğlu (http://sourtimes.org/show.asp?t=osman+pamukoglu)'nun da dediği gibi, amerika izin verdiği sürece pkk tsk'nın her türlü operasyonunu rahatlıkla fazla zayiat vermeden atlatacaktır.

tabii, bu süreç sonsuza dek süremez. eni konu bir yerde artık amerika bu oyunu sürdüremez hale gelecektir çünkü uluslararası terorizm (http://sourtimes.org/show.asp?t=uluslararasi+terorizm)e savaş ilan ettiğini iddia eden bir ülkenin, bir terör örgütüne bu şekilde sonsuza dek dolaylıda olsa destek vermesi pek mümkün değil. kısa vadede kendi hesaplarına akılcı olan bu politika, uzun vade de sürdürülemez bir politikadır. buradan hareketle pkk'nın kuzey ırak'tan çıkartılacağı zamana az kalmıştır diyebiliriz. bu durumda pkk'nın, dağ kadrosunu tasfiye etmekten başka bir çaresi kalmayacaktır. çünkü bu kampları yurt içi de dahil başka yerde açamaz, barınamaz.

peki bu süreç nasıl işleyecek ?

bence bu süreç bir çok konu açısından ilginç olacaktır. şöyle ki;

1- pkk kuzey ırak'ı bir amerikan yada türk müdahalesi ile mi yoksa kendi rızası ile mi terk edecek ?

ben pkk'nın iplerinin her zaman amerikanın elinde olduğunu düşündüm. belki tam kontrol olmayabilir ama yönlendirme var. zaten bu tip işlerde tam kontrol olamayacağı aşikar. pkk kendi rızası ile herhangi bir operasyon olmadan silah bırakırsa, bilin ki, pkk üzerinde amerika'nın çok kuvvetli bir kontrolü var. ben pkk'nın amerika müdahale etmek zorunda kalmadan bu açıklamayı yapacağını tahmin ediyorum. böylece iki müttefik çatışmak zorunda kalmayacaktır !!!

bu arada amerika'da boş durmayacak direkt olmasa bile satın aldığı çevreler vasıtası ile, hükümete genel af (http://sourtimes.org/show.asp?t=genel+af) çıkarması için baskı kuracaktır. genel af konusunun kısa süre içinde türkiye gündemine düşeceğinden o kadar eminim ki.

son olarak, pkk'nın son zamanlardaki artan eylemleri, böyle bir tasfiye kararı sonunda kamuoyuna "yenilmedik, biz kendi rızamızla bırakıyoruz. yaşasın barış" demek içindir.

2- dağ kadrosu tasfiye edildikten sonra ne olacak ?

sanılanın aksine, pkk'nın bu kararı terörün biteceği anlamına gelmiyor. pkk sadece yöntem değiştirecek. bunun sinyallerini zaten 10 temmuz 2005 cesme de bombalı saldırı (http://sourtimes.org/show.asp?t=10+temmuz+2005+cesme+de+bombali+saldiri ), 16 temmuz 2005 kusadasinda patlama (http://sourtimes.org/show.asp?t=16+temmuz+2005+kusadasinda+patlama)sı, 3 agustos 2005 pendik patlamasi (http://sourtimes.org/show.asp?t=3+agustos+2005+pendik+patlamasi) ve diğer benzer eylemler ile aldık. pkk mücadeleyi şehirlere taşıyacak. bizim gördüklerimizi kelli felli istihbarat örgütleri çoktan görmüş olmalı ki, pkk'ya yüklü miktarda c-4 (http://sourtimes.org/show.asp?t=c-4) takviyesi yapılmış. geçen gün zeytinburnunda bomba imal edilirken patlayan hücre tipi evlerde imal edilecek bombalar ile şehirlerde saldırılar düzenleyerek hedeflerine varmak isteyeceklerdir. ayrıca bazı pkk'lıların şehirlerde mafya tipi organizasyonlar kurması ve bu şekilde güçlenmesi olasıdır.

Bilge_Kagan
04-22-2006, 09:22 AM
abd olası bir iran işgalinde türkiye'yi üs olarak kullanma "iznini" elde etmiştir. adım adım bir kaos, iç kargasa, savaş ortamına sürüklendiğimizin apaçık bir delilidir bu antlaşma:

işte işbirlikçiliğin belgesi

ankara'da irak işgali öncesindeki amerikan planları şimdi de iran için sessiz sedasız uygulamaya konuyor, iran'a saldırı için türkiye'den cephe açmayı tasarlayan amerika, türkiye'ye silah ve mühimmat konuşlandırmak için hükümet ile işbirliği anlaşması imzaladı.

iran'ın nükleer silahlar bahanesiyle hedef tahtasına konduğu bir dönemde türkiye ile abd arasında, kitle imha silahlarının yayılmasının önlenmesine yönelik anlaşmanın uygun bulunduğuna dair tasarı bir gece yarısı hamlesiyle dışişleri komisyonu'nda kabul edildi. anlaşmaya göre abd nükleer tehdide karşı türkiye'ye yardım için(!) malzeme ve teknoloji gönderecek. ama istediği zaman da geri alacak. anlaşmanın gerekçesinde "bu anlaşma abd ile stratejik işbirliği ve özel ilişkilerin(!) pekiştirilmesi açısından önem taşımaktadır" denildi.

haberin tamamı için: http://www.acikistihbarat.com/...erler.asp?haber=5137 (http://www.acikistihbarat.com/Haberler.asp?haber=5137)

kanun tasarısının tam metni için:

http://www2.tbmm.gov.tr/d22/1/1-1115.pdf (http://www2.tbmm.gov.tr/d22/1/1-1115.pdf)

Bilge_Kagan
04-22-2006, 09:23 AM
amerika hiç boş durmuyor..iran'a olası bir saldırı için, ülkemizde kilit noktalardan araziler satın alıyor, karadeniz'e çıkarma yapıyor, kimseden ne ses çıkıyor ne başka bir şey..bize ne oldu böyle? bu kadar nasıl duyarsız kalabiliyoruz, vatanın toprağı karış karış satılırken nasıl da sakin ve rahat uyuyoruz yatağımızda?

habere bakalım:

[...]
nitekim “türkiye’den üs talebimiz yok!” diyen amerikalı büyükelçi çok değil bir hafta önce şunları söylüyordu: “karadeniz uluslararası bir su. bizim de haklarımız var. biz de bu çerçevede haklarımızdan yararlanmak istiyoruz. karadeniz’deki istihbarat alışverişini geniş bir alana yaymak istiyoruz” (m. bayraktar, 08.04.2006, yeni mesaj)
karadeniz’de bilhassa trabzon’da havaalanını abd üssüne çevirmek için zemin yoklayan,bu amaçla uzun süredir trabzon havaalanı’ndan afganistan’a malzeme sevkiyatı yaparak “trabzon’u fiilen bir üs haline getiren abd”, bununla da yetinmeyip başka manevralar da yapıyor.

emekli albay hüseyin mümtaz, sık sık “ trabzon kaşüstü mevkiinde inşası planlanan 1000 yataklı sahra hastanesi’nin hangi amaçla yapıldığını ve bu hastanenin amerika’nın iran’a olası bir saldırısında rolünün ne olacağını” soruyor.
ama hiç kimseden cevap gelmiyor. bütün bunlar olurken bir “gizli üs çalışması” haberi de hakkari’den geliyor.
haberi birlikte okuyalım; “hakkari yüksekova’da bu günlerde “amerika’nın iran’ı vurmak için kullanacağı hava üssü mü kuruyor?” soruları yankılanıyor.yüksekova’nın üzerinde bulunan aksu ve akalı köyünde yaşayan köylülerin toprakları “havaalanı yapılacak” diye satın alındı.ancak bölgede herhangi bir çalışma yok. son aylarda abd’li ve israilli heyetlerin ovaya gelerek inceleme yapması köylülerde paniğe yol açtı.üssün kurulması durumunda iki köyün konya veya bingöl ovası’na taşınmasının planlandığı iddia ediliyor.

köy sakinleri topraklarını havalimanı yapılması için devlete sattıklarını belirterek “biz ödenen paraları geri vermek istiyoruz. oyuna getirildik. topraklarımızı amerika’ya vermeyeceğiz, diye tepki gösteriyor. (17nisan 2006,akşam gazetesi, özkan tamirak’ın haberi)

haberin tamamı için: http://www.acikistihbarat.com/...erler.asp?haber=5152 (http://www.acikistihbarat.com/Haberler.asp?haber=5152)

Bilge_Kagan
04-22-2006, 09:26 AM
amerika'nın bölgedeki hareketi zaten ırak harekatının başlamasından beri belki toplamda milyonlarca saat önemli kişiler, konu hakkında fikir beyan edecek kadar bilgili insanlar tarafından değerlendirilmiştir. abd, ekonomisinden, tarihinden, hemen hemen herşeyi yapış biçiminden de anlaşılacağı gibi yaptığı hiçbirşeyi tek bir amaç uğruna yapmamaktadır. askeri bir operasyon da olsa, uluslararası dengelere yönelik bir fikir beyanı da olsa ekonomistler gibi enine boyuna sonuçları düşünüp değerlendirerek hareket etmektedir. şu anda hem doğudan hem de batıdan stratejik olarak iranla zaten sınır komşusudur. deniz tarafında zaten yüzer orduları, uçak gemileri mevcuttur. ama iran coğrafya olarak ufak düşünülmüş lojistik işler için çok büyük bir ülkedir. böylece kuzeyden iranı sıkıştıracak bir ephe ihtiyacı vardır. doğrudur.
halihazırda türkiye üzerinde kullanılan hava üsleri olası bir savaşta abdnin çok işine yarayacak olmakla beraber karadan asker yürütmek hukuken apayrı bir iştir. abd türkiyeden cephe açmak ister, bunun için türkiyeye reddedilemez vaatleri de olacaktır belki de.

buraya kadar anlattıklarımız işin stratejik olarak amerikan boyutu olsun.
gelelim bize:

türkiye yıllardır avrupa birliğine girmek için uğraşmaktadır. öyle ki son yıllarda amerikanın çıkarlarına uymayacak tüm hareketleri bu uğurda yapmaktadır. akıllılık etmektedir. hesaplı oynamaktadır. kimdir bu avrupa?

soğuk savaş bitmiştir. bunun sonucu olarak iki kutuplu dünya dizeni kalmamıştır. artık tek kutup abd, dünyada ekonomiyi düzenleyen bir pozisyondadır ve pozisyonunu korumaktadır. amerikanın uluslararası gelirinin büyük bir kısmı avrupadan gelmektedir (bkz: petrodolar (http://sourtimes.org/show.asp?t=petrodolar)).
amerika dünyaya dolar pompalamakta, bu dolarlarla ülkeler petrol almaktadır. burda önemli bir konu şudur ki; dünyada amerikan dolarından başka bir paray birimiyle petrol borsasına giremezsiniz.
giremezdiniz, ta ki iran tahran' da euro ile işleyecek bir petrol borsası kurmaya karar verdiğini açıklayıncaya kadar.
şimdi burada bunun avrupanın kim olduğuyla ne alakası olduğunu yavaş yavaş kavramaya başlıyoruz.
avrupa eğer imkanı olursa petrolü euro ile almak ister. tamamını olmasa bile stratejik önem dahilinde hatırı sayılır bir kısmını iran borsasında alacağı pek itiraz edilmeyecek bir fikirdir kanaatimce.
işte böyle bir hareket amerikanın petrodolar döngüsünü (http://sourtimes.org/show.asp?t=petrodolar+dongusunu) zedeleyeceğinden abd tarafından kesinlikle müsade edilmemesi gereken bir durumdur. zaten bunun için şimdiden önlemler almaya başlamıştır. olası bir petrol borsasını "savaş tehtidi" olan bir ülkede bırakarak zaten gayet başarılı bir hareket yapmıştır kendi adına. öyle ki iran bunu görmekte çok geç kalmış, kendi ülkesinin ekonomik ve siyasi güvenliğini garantilemek ve dünyaya güvenilir bir yer olarak göstermek için nükleer silah yapma yolunda henüz yeterince ilerleyememiştir.

neyse..
biz gene gelelim türkiyeden açılacak olası bir iran cephesine:
böyle bir şey olması durumunda çıkarlarına ters düşen tarafta bulunduğu için avrupa içinde pek çok yerden bir anda türkiyeye ateş püskürecek, global eşkiyanın köpeği olmakla ilgili suçlamalar gelecektir.
eğer hemen savaş açılır da iran rejimi hızlı bir şekilde devrilirse -ki çok uzak bir ihtimaldir- avrupanın çıkarını zedeleyen durum ortadan kalktığı için belki ilişkiler tekrar düzene girebilir. ortadoğuda karışıklık ve bundan sorumlu bir türkiye, imajıyla avrupa karşısında zor durumda kalmaya mahkumdur.

tabiki bu başlıbaşında türkiyenin bu işe karışmaması için yeterli bir sebeptir. ama türkiyede sebep o kadar çok tur ki aslında #9427903 (http://sourtimes.org/show.asp?id=9427903) 'de anlatılan durum hiç de mantıksız değildir.

türkiyede müslüman bir ülkeye cephe açılmasını istemeyecek miyonlarca insan vardır. (bkz: irtica (http://sourtimes.org/show.asp?t=irtica)) bu insanlar her ne kadar laik bir türkiye için tehtid olarak bilinse de bu durumda dış politikada ülke çıkarları için kamuoyu tarafında faydası dokunacaktır. ki türkiye-avrupa olarak da durumu böyle düşünebiliriz belki.

iran'ı düşünecek olursak, radikal islam ile yönetilen ama halkının gayet mesut mutlu yaşadığı görünen bir ülkedir. güçlüdür, binlerce yıllık perslerin mirasıdır. (sıkıldıysanız bkz:prince of persia (http://sourtimes.org/show.asp?t=prince+of+persia))
iran olası bir savaşta amerikaya destek vermesi sonucunda türkiyeyi doğrudan suçlamakla ve savaş açmakla tehtid etmiştir. bu görünen tarafıdır. hatta belki geçenlerde tayyibe arap ülkeleri toplanıp "bize yardım edin, size büyük kıyaklar yapalım" bile demiş olabilirler. saddam belki zamanında delikanlılık etmiş, amerikan saldırısında kimyasal silah kullanmamıştır. ama iran böyle davranmayacağını kesin olarak açıklarken savaş açmakla tehtid ettiği türkiyenin böyle birşeye izin vermesi düşünülemez. kaldı ki incirlik üssünün kullanılması durumunda bile neler olur kim bilir.

bütün bunları (ben yazı yazmayı adam gibi beceremediğimden tam kafamdan geçenleri burda yansıtamamış olsam da) bilen, düşünen bir türkiyenin türkiyeden açacağı cepheyle irana saldırmayı teklif etmesine cevabı kibarca "hadi oradan" olmalıdır, olur.

oğuz
04-22-2006, 09:27 AM
sanılanın aksine, pkk'nın bu kararı terörün biteceği anlamına gelmiyor. pkk sadece yöntem değiştirecek. bunun sinyallerini zaten 10 temmuz 2005 cesme de bombalı saldırı (http://sourtimes.org/show.asp?t=10+temmuz+2005+cesme+de+bombali+saldiri ), 16 temmuz 2005 kusadasinda patlama (http://sourtimes.org/show.asp?t=16+temmuz+2005+kusadasinda+patlama)sı, 3 agustos 2005 pendik patlamasi (http://sourtimes.org/show.asp?t=3+agustos+2005+pendik+patlamasi) ve diğer benzer eylemler ile aldık. pkk mücadeleyi şehirlere taşıyacak. bizim gördüklerimizi kelli felli istihbarat örgütleri çoktan görmüş olmalı ki, pkk'ya yüklü miktarda c-4 (http://sourtimes.org/show.asp?t=c-4) takviyesi yapılmış. geçen gün zeytinburnunda bomba imal edilirken patlayan hücre tipi evlerde imal edilecek bombalar ile şehirlerde saldırılar düzenleyerek hedeflerine varmak isteyeceklerdir. ayrıca bazı pkk'lıların şehirlerde mafya tipi organizasyonlar kurması ve bu şekilde güçlenmesi olasıdır.

Ben bunların büyük şehirlerde böyle bir organizasyona gireceğini zannetmiyorum.Hatta Kuşadası saldırıları için özür dilemiş,sorumluluğu üstlenmemişlerdi....
Babalarına veremeyecekleri hesabın içine girmezler ,giremezler...

Bilge_Kagan
04-22-2006, 09:27 AM
çok fazla hayal kurmamak lazım. türkiye ilk ırak harekatından bu yana hiç bir harekata katılmadı. bütün dünyanın hemfikir olduğu ve neredeyse bütün ülkelerin asker gönderdiği ilk ırak harekatına dahi türkiye asker göndermemişti. 2003 yılındaki ikinci ırak müdahelesinde de meclis tezkereyi reddetmişti. üstelik, en azından ırak'ın başında herkesin cani olduğuna hemfikir olduğu saddam vardı, kuzey ırak'ta pkk meselesi vardı. iran'da bizi ilgilendiren ne var ? tabi, bazı şerefisiz medya kuruluşlarının propagandasına kanarsanız, onlara göre iran olmayan nükleer füzeleri istanbul'a doğrulttu bizleri vurdu, vuracak. neyse o ayrı konu. artık kimse de yemiyor bu yalanları.

sözüm odur ki, 3 sene önce ırak için izin vermeyen meclisin iran için (hem de seçim senesinde) izin vereceğini düşünmek saflıktan öte bir şey olsa gerek. o iran ki, 400 seneden beri savaşmadığımız, nüfusunun % 40'ı azeri olan iran. tebriz (http://sourtimes.org/show.asp?t=tebriz)'in üzerine bomba yağarken, bu halk bu hükümeti ne yapar biliyor musunuz siz ?

bu yüzden kimse boş konuşmasın. ayrıca amerika'nın da türkiye'den cephe açmak filan istediği yok. çünkü amerika'nın zaten iran'a karadan cephe açmaya niyeti yok. önce uzun süreli ambargo uygulanacak iran'a. birleşmiş milletler'den ambargo kararı çıkmayacağı için (rusya ve çin sebebiyle), bu ambargo bir nevi müttefik ambargosu olacak. yani isteyen katılır isteyen katılmaz. şimdi bakalım iran'ın komşularına, bu ambargoya hayır diyebilecek sadece türkiye var. türkiye de, iran'ın önemli bir ticari ortağı zaten. yani amerika türkiye'den istese istese, anca sınırı kapatıp, ambargoya katılmasını isteyecektir. bu ambargo ile sonuç alınmazsa ancak askeri seçenek masaya gelir (bence alınmaması mümkün değil, devlet gelirlerinin % 90'ının petrol geliri olduğu bir ülkeden bahsediyoruz). bu durumda dahi, amerika bu işi türkiye olmadan bitirmeye çalışacaktır.

Bilge_Kagan
04-22-2006, 09:30 AM
yağmur gibi yağan haberler birdenbire bıçakla kesildi: internet siteleri pat diye sustular. haberler yokoldular. ne oluyordu yahu? biryerlerden 'höt' mü denilmişti, yoksa birileri 'başımıza dert almayalım' diye tırsmışlar mıydı?
dün baktım, gazeteler de fazla üzerinde durmamışlar, merkez bankası'nın yeni başkanının evinde ayakkabıların kapı önünde çıkarılıp bırakılması onlara daha önemli gelmiş... ('işte bu dinciler kırodur' demek istiyorlar.)... hele bu akşam da 'derbi' maçı var, savaşa girsek kimin umurunda? asıl savaş kadıköy'de.

sınıra yapılan yığınaktan sözediyorum elbette, bir söylentiye göre 250 bin asker, tanklar, toplar, bolu ve kayseri'den komando birlikleri... ve, sanki başka bölgelerde, hele istanbul'da oturanları çok etkilermiş gibi, 'kuzey irak'a gene girecek miyiz' tartışmaları.
iş bununla kalacaksa hiç önemli değil, gireriz, çıkarız, daha önce de girmiştik, gene girilir çıkılır, düşük yoğunluklu iç savaş sürer, sonuç alınmaz, 'teslim ol çağrısına ateşle karşılık veren' yamyam da çok ölür daha, bayrağa sarılı şehit cenazelerinde kadınlar da ağlaşır, böyle gider... alıştık.

fakat hiçkimsenin üstünde durmadığı, sonra birdenbire de kayıplara karışan bir haber daha vardı geçen gün bülten bombardımanında: kara kuvvetleri karargahı, bir süre için şırnak'a nakledilecek!
bu bir 'operasyon' olmaz.
bu savaş demektir, eğer doğruysa, iç savaş değil, dış savaş.

karargah, bir saldırı öncesinde cepheye yaklaştırılır. hitler, sovyetler birliği'ne karşı girişeceği saldırıdan önce karargahını berlin'den doğu prusya'da rastenburg'a taşımış (ünlü wolfsschanze, kurt yuvası...), general eisenhower batı cephesinin komuta merkezini londra ya da paris'te değil, kuzey fransa'da reims kenti yakınlarında bir şatoda kurmuştu...
önceki savaşta da kaiser wilhelm'in ve veliahtının 'garp cephesi' karargahı belçika'nın spa kasabasında, beri yanda mareşal foch'un karargahı paris'in kuzeyinde chantilly'de değil miydi? hiçkimse başkentinde, genelkurmay sığınağında oturmamıştı. enver bile kalkmış taa sarıkamış'a gitmiş, boyunun ölçüsünü alınca istanbul'dan bir daha çıkmamayı tercih etmiş, suriye cephesine cemal'i göndermişti. eh, alay komutanlığı bile yapmadan 'başkumandan vekili' bu kadar olunuyordu!...

daha fazla ukalalık etmeyeceğim, fakat herkesin aklında olup da, genellikle orduyu kızdırmamaya çalışılarak satır aralarında geçiştirilen soruları soracağım:
bu yığınak, bu hareketlilik, bugüne kadar çok tanık olduğumuz ve artık kabak tadı da vermiş olan 'dağ harekatı' ya da 'kısıtlı sınır ötesi operasyonu' falan mı gene, yoksa ciddi bir kapışmanın mı eli kulağındadır? öyleyse, kiminle? bir işe yaramayacağını bile bile gene kuzey irak'a mı gireceğiz, 'kökünü kazıdık' diye kaçıncı kez gene kendimizi mi kandıracağız, yoksa muhtemel bir 'acem harbine' karşı tedbir mi alıyoruz?
yoksa bir taşla iki kuş mu? peki 'üçüncü kuş' da vurulacak mı bu arada?
eee, amerika kürdistan projesinden vaz mı geçti yani, kuzey irak'ı bize mi bırakıyor? neyin karşılığında?
hükümeti devreden çıkardılar, 'askerden askere' mi iş bitiriyorlar?
böyle mi gidecek, yoksa sivil hükümetimizi 'tamamen' değiştirmeyi de düşünecekler mi?
bir alamete bindik, kıyamete mi gidiyoruz?

darbe marbe de var mı hemşerim?

peki ileride ne olacak, kapı önünde ayakkabı çıkarıp ortalığı kokutanlar sonra çok daha güçlü mü gelecekler iktidara? daha önce kaç kere böyle oldu?
boşverin, bu akşam fener'le berabere kalırsak şampiyonuz abi... yenilirsek, beşiktaş'ı yenmemiz, fener'in de en azından trabzon'da puan bırakması gerekecek... olmazsa, gol sayısını arttırıp 'averajı' sağlama almak şart.
bakın, 'iran'ı yener miyiz?' diye sormadım. üç yüz elli yıl önce onunla da berabere kalmıştık.
bana ne, 'teknik direktör' düşünsün! ben sıradan bir 'taraftarım' alt tarafı.

engin ardic ,aksam, 22.04.2006

gurkan
04-22-2006, 10:31 AM
Bilge Kağan Kardeş üşenmeden okudum... Şöyle bir beyin jimlastiği yaptım...

Yazabileceklerimi kalame almışsın... Ama bu kadar yazamazdım:)

Selametle...

Bilge_Kagan
04-22-2006, 03:35 PM
Usta yanlis olmasin, yazilarin tamami bana ait degil, bir kismi http://sourtimes.org adresindeki baska yazarlara ait yazilar, bir kismi da gazete yazarlarina ait, gerisi benim. Kul hakki yemeyelim :)

Seckjin Khan
04-24-2006, 03:20 AM
Namlular Irak'a çevrildi
http://www.milliyet.com.tr/2006/04/24/son/resim/sontur16.jpg
ŞIRNAK, HAKKÂRİ DHA

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak sınırı boyunca yaptığı yığınak ve terörist sızmalara karşı önlem alan İran'ın Kuzey Irak'taki PKK bağlantılı gruplara düzenlediği operasyon, bölücü terör örgütünde paniğe neden oldu.
Irak sınırında son bir aydır büyük askeri hareketlilik yaşanıyor. Şırnak'ın Silopi, Uludere ve Beytüşşebap ilçeleri kırsalına zırhlı birliklerle desteklenen çok sayıda asker yerleştirildi. PKK kamplarının bulunduğu Kuzey Irak'taki Haftanin, Sinaht, Pirbela bölgelerinin karşısına da komando birlikleri konuşlandırıldı.
Diyarbakır 2. Taktik Hava Kuvvet Komutanlığı'na bağlı savaş uçakları dün sınır hattı boyunca keşif uçuşları gerçekleştirdi.
Yaklaşık 6 bin asker de Cudi Dağı eteklerindeki PKK'lılara karşı operasyonlar düzenliyor. Teröristlerin Türkiye'ye geçiş güzergahı yakında bulunan Maden Karakolu çevresine yerleştirilen uzun menzilli toplar ise namlularını Cudi Dağı'nın Kuzey Irak'a bakan bölümüne çevirdi.

İran da sıkıştırıyor

Ülkesinde eylem yapan PKK bağlantılı PJAK örgütü üyelerine karşı operasyon başlatan İran'ın, Kuzey Irak'taki terör yuvalarına önceki gün düzenlediği roket saldırısında 3 terörist ölmüştü. PKK'nın yayın organı Roj TV bölgedeki gelişmelere geniş yer ayırdı.

Sınırı geçtiler iddiası

TSK'nın büyük yığınak yaptığını belirten Roj TV, 100'den fazla Türk askerinin Kuzey Irak'a girdiğini ileri sürdü. Güneydoğu Anadolu'daki operasyonlar da birçok teröristin öldürüldüğünü iddia eden Roj TV, örgütün elebaşı Murat Karayılan'ın açıklamasını yayınladı. Kendilerine yönelik savaş halinin "bölge istikrarı için açık tehdit olduğunu" iddia eden Karayılan, İran ve Türkiye'nin tutumunu değiştirmesini istedi.

Seckjin Khan
04-24-2006, 03:21 AM
Talabani: Türkiye'nin Irak'ta operasyon yapmasına izin vermeyiz
http://www.milliyet.com.tr/2006/04/24/son/resim/sondun05.jpg
Irak Devlet Başkanı Celal Talabani Türk ve İran ordusunun sınıra konuşlanmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Talabani, sınır ötesi bir harekat düzenlenmesine izin vermeyeceklerini söyledi.
Amerika’nın Bağdat Büyükelçisi Zalmay Halilzad’la bir araya gelen Talabani, Türk ve İran askerlerinin Kuzey Irak sınırında PKK’ya karşı başlattığı operasyona ilişkin açıklamalarda bulundu.
Talabani, Türk ve İran ordusunun, kendi sınırlarında konuşlandıklarını, Irak’a geçmediklerini belirtti.
“Başka ülkelerin Irak’ın içişlerine müdahale etmesini hiçbir şekilde kabullenmemiz mümkün değildir'' diyen Talabani, sınırötesi bir operasyona izin vermeyeceklerini söyledi.
Irak Cumhurbaşkanı, “Türkiye’nin Irak sınırları içinde bir harekat düzenlemesini kabul etmeyiz. Amerika Birleşik Devletleri’nin de bunu kabul edeceğini pek düşünmüyorum'' dedi.

Seckjin Khan
04-24-2006, 03:22 AM
İran uçakları PKK kamplarını vuruyor
NAMIK DURUKAN Ankara

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütü PKK'ya karşı başlattığı operasyon kapsamında sınıra sevkiyatı tüm hızıyla sürerken, İran savaş uçakları da PKK'nın İran sınırındaki kampını bombaladı, 9 PKK'lı öldü. Türk askerinin sınır hattına binlerce asker konuşlandırması ve İran'ın 10 bin askerle Kuzey Irak ve Türkiye sınır hattında ağır silahlarla harekata girişmesi nedeniyle PKK kongresi ertelendi. PKK'lıların, Kuzey Irak'ın İran ve Türkiye sınır hattına yayıldığı belirtildi.
Kuzey Irak'taki yetkililerden edinilen bilgilere göre, İran ordusunun karadan ve havadan başlattığı operasyonlar dün de sürdü. PKK ve bağlantılı Kürdistan Özgür Hayat Partisi'nin (PJAK) İran topraklarında bulunan Kelereş ve Mirgever bölgelerinde operasyon düzenleyen İran ordusu operasyon bölgesindeki köylerden dağlık alanlara giriş ve çıkışları yasakladı.
İran harekatı, ABD denetimindeki Kuzey Irak topraklarına da taşındı. İran savaş uçakları, dün Kuzey Irak'ın sınır hattındaki Hacümran kasabası yakınlarındaki Xinire bölgesindeki PKK kampına hava akını gerçekleştirdi. Kandil'e yakın mesafede bulunan bölgeye yönelik hava harekatında 9 PKK'lı öldü.

Seckjin Khan
04-24-2006, 03:24 AM
Rice yarın Türkiye’de
http://www.ntvmsnbc.com/news/228991.jpg

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın Ankara programı son şeklini aldı. 26 Nisan’da Türkiye’ye gelmesi beklenen Rice, yarın öğleden sonra Ankara’ya gelecek.

ANKARA - Ankara’daki tüm temaslarını yarın gerçekleştirmesi beklenen Rice’ın, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı Sezer ve Başbakan Erdoğan tarafından da kabul edilmesi bekleniyor.

Rice, Cumhurbaşkanı Sezer, Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Gül’le görüşecek. Rice’ın gündeminde, Türk-Amerikan ilişkilerindeki son durum, terör örgütü PKK ile mücadele, İran ve Irak’la ilgili gelişmeler var. Hamas’ın Ankara ziyareti ve Ortadoğu barış sürecinde gelinen nokta da ele alınacak konular arasında.

Rice temaslarının ardından Çarşamba sabahı Atina’ya hareket edecek. ABD Dışişleri Bakanı, Atina’daki temaslarının ardından ise, NATO gayrı resmi dışişleri bakanları toplantısına katılmak üzere Bulgaristan’ın başkenti Sofya’ya geçecek.

Dışişleri Bakanı Gül’ün, Rice ile geçen ay Washington’da görüşmesi planlanmıştı. Ancak, Abdullah Gül’ün, geçirdiği kulak rahatsızlığı nedeniyle ziyaret iptal edilmişti.

Kaynak:NTV-MSNBC

Seckjin Khan
04-24-2006, 03:26 AM
Şartlar doğarsa Irak’a gireriz

http://www.hurriyet.com.tr/_newsimages/1420148.jpg

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, şartların doğması halinde PKK’ya yönelik Irak topraklarında "sıcak takip" yapılacağını belirterek "Türkiye, her egemen ülke gibi egemenlik haklarını kullanacaktır" dedi. 23 Nisan Resepsiyonu’na kuvvet komutanlarıyla katılan Özkök, Güneydoğu’da asker yığınağıyla ilgili soru üzerine, her bahar bu operasyonların yapıldığına dikkat çekti.

Özkök şöyle konuştu: "Terörle mücadelede alan genişledikçe bölgedeki asker sayısı da haliyle artar. Son günlerde Güneydoğu’ya yönelik askeri sevkıyatın nedeni mücadele alanının genişlemiş olmasıdır. Terör örgütü bölgede çok daha geniş bir alanda eylem yapmaya başladı. Asker de nerede ihtiyaç varsa oraya gidiyor." Özkök, bölgeye sevk edilen asker sayısına ilişkin haberlere "Tek tek saydınız mı? Sayılar veriliyor, bunlar doğru değil" diye tepki gösterdi.

Özkök, PKK’ya yönelik sınır ötesi sıcak takibe ABD’nin mi yoksa Irak hükümetinin mi engel oluşturduğu sorusuna karşılık, sıcak takibin şartlarının belli olduğunu belirterek, "Şartlar doğarsa her egemen ülke gibi Türkiye de hakkını kullanacaktır" dedi. Bu şartların da BM Sözleşmesi’nin 51. maddesinde yer aldığına dikkat çeken Özkök, "Şartlar doğarsa girilir mi?" sorusunu da, "Şartlar oluşursa tabii. Bizim egemenlik hakkımız var" diye yanıtladı.

Org. Özkök, Arınç’ın konuşmasını nasıl bulduğu sorusu üzerine, "O bunu söylemiş, şu bunu söylemiş tartışması olmaz. Bu konulara girmek istemiyorum" karşılığını verdi. Ancak, Özkök ve komutanların resepsiyonda sadece 15 dakika kalmaları, Arınç’ın konuşmasına tavır olarak nitelendi.

Bu arada Org. Özkök’ün 3 ay önce katarakt ameliyatı olduğu ortaya çıktı. Özkök, "Uzağı görmekle ilgili bir problemim kalmadı, çünkü 3 ay önce katarakt ameliyatı oldum. Kullandığım gözlük yakın gözlüğü" dedi.

Kaynak:Hürriyet

oğuz
04-24-2006, 03:30 AM
Irak Cumhurbaşkanı, “Türkiye’nin Irak sınırları içinde bir harekat düzenlemesini kabul etmeyiz. Amerika Birleşik Devletleri’nin de bunu kabul edeceğini pek düşünmüyorum'' dedi.

:lol: :lol:

Seckjin Khan
04-24-2006, 03:32 AM
Arkadaşlar sona doğru hızla ilerliyoruz.

ABD ve Türkiye arasında ki PKK sorunu çözümlendi sayılır,yarın ki Rice görüşmesinde de mutabakat yapılacak ve Türkiye zaten var olduğı K.Irak 'a Vatan Savunması ilkesiyle girerek Tehlikeleri bertaraf edecek...

Seckjin Khan
04-24-2006, 03:35 AM

Bu adam gerçekten kendini Cumhurbaşkanı olarak görüyor :D

Biri şu adama ABD nin kuklası olduğunu hatırlatsın... :D

Destankutluhan
04-24-2006, 03:38 AM
Bu adam gerçekten kendini Cumhurbaşkanı olarak görüyor :D

Biri şu adama ABD nin kuklası olduğunu hatırlatsın... :D
[/font]

Tamam, ben hatirlatayim bari !

Ancak ABD'nin oluru olmadan mevcut iktidarin harekete gecmesindeki zorluklari da kabul etmek lazim.
Ote yandan PKK'nin belli bir tabaninin oldugunu, harekete gecmekteki zorlugumuzun diger bir nedeninin de bu oldugunu dusunuyorum ben. Olen insan tek basina olsa is kolay, arkasindaki ailelerdir isin zor tarafi. Teroristler, bir yerde kendilerini oldurte oldurte zemin kazanmaya ve yayilmaya calistilar simdi de calisiyorlar.

Hareket ise kisa sureli bir harekete benzemiyor. Kerkuk'un statusunun belirlenmesinden sonraya da sarkacak bir hareket.

Seckjin Khan
04-24-2006, 03:41 AM
Sağolasın ;)

Seckjin Khan
04-24-2006, 06:24 AM
DTP'den Özkök'e: ''Operasyon dursun''
http://www.milliyet.com.tr/2006/04/24/son/resim/sonsiy14.jpg
Eski DEP milletvekili ve DTP kurucularından Selim Sadak, güvenlik güçlerinin başlattığı operasyonların durdurulmasını istedi.
DTP Nusaybin ilçe örgütü açılışına katılan Sadak, "sayın Genelkurmay Başkanı'na sesleniyorum. Operasyonları durdurun. Çünkü Kürtler yüzlerini başka tarafa döneceklerdir" dedi.
Sadak, "1992 yılında da sınıra yüz binlerce asker yığdılar, yurt içinde operasyonlar düzenlediler. Ama yine çare bulmadılar" dedi.
Selim Sadak, "çare çapulcu, hırsız, rantçı ve Şemdinli faailerinin üstüne gitmektir. Van savcısı sayın Ferhat Sarıkaya'nın işaret ettiği faillerin üstüne gitmektir. Bu halkın üstüne gitmek değil" diye konuştu.
"Her Nusaybinli, Amedli (Diyarbakır), Vanlı DTP başkanı oldu ve davadan vazgeçmedi" diyen Sadak, "çeteleri hedef gösteren savcıyı görevden aldılar. DTP öyle güçlü bir parti ki, Meclis'teki partiler yek vücut olup partimize saldırıyorlar" ifadesini kullandı.
Başbakan Erdoğan'a da seslenen Sadak, "Diyarbakır'da Kürt sorunu benim sorunumdur diyorsun, diğer yandan Şemdinli'ye gittiğin zaman da `Şemdinli halkının tanıklığını kabul etmiyorum' diyorsun. Peki o zaman Afrika'dan, Rize'den ya da Kasımpaşa'dan mı tanık getirsinler? Kürtlerin demokratik talepleri yerine getirilmelidir" dedi.

PKK'lıya yine 'gerilla' dedi

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör operasyonlarını durdurmasını da isteyen Selim Sadak, "Cudi'de, Gabar'da ne asker kanı, ne de Kürt gençlerinin kanı aksın. Hepsi bu ülkenin çocuklarıdır" diye konuştu.
"Anaların gözyaşları dinsin" diyen Selim Sadak, "şayet bu anaların gözyaşlarını anlamıyorsanız, çocukları Gabar'da öldürülen asker anaları ile Muş'ta öldürülen HPG gerillalarının (Ölen 14 PKK'lı) anaları mutlaka birbirlerini anlayıp bir araya geleceklerdir. Operasyonlar durdurulsun. Çünkü Kürtler yüzlerini başka tarafa çevirecektir. Korkarım o zaman kimsenin yapacağı bir şey olmaz. Ben dahil" dedi.
DTP yöneticilerinin tutuklanmasını da eleştiren Sadak, "bu partinin yöneticileri demir parmaklıklar arkasında bulunuyor. Bunu yapanlar utansın. Siyasetçileri aydınları cezaevine tıktılar" dedi.

Seckjin Khan
04-24-2006, 02:23 PM
Operasyon sürüyor: Sınır kapalı
http://www.milliyet.com.tr/2006/04/24/son/resim/sontur32.jpg Kemal Yurteri / CNN TÜRK

Güneydoğu'da, terör örgütü PKK'ya ağır darbe vurmak için başlatılan operasyonlar sürüyor. Operasyonların amacı, 2006'yı 'orta yoğunluklu savaş yılı' ilan eden örgütü etkisiz kılmak.
PKK militanlarının Kuzey Irak'tan Türkiye'ye geçişine, Türkiye topraklarındaki militanların da geri kaçmalarına engel olmak için sınırdaki bütün geçiş noktaları kapatıldı.
Küçük gruplara bölünen PKK militanlarına karşı sürekli takip devam ediyor.
Kuzey Irak'taki militanların bir bölümünü Türkiye'ye kaydıran örgüt, askeri birliklerle çatışmaya girmekten kaçınıyor.
Militanların yaklaşık 20'şer kişilik küçük gruplara ayrılarak Doğu ve Güneydoğu'ya dağılması üzerine Türk Silahlı Kuvvetleri bütün alanı kontrol edebileceği bir strateji izliyor.
Askeri yetkililer izlenen stratejinin 1999 yılına kadar uygulanan alan harekatı konseptine benzer olduğunu, birliklerin tüm bölgeyi kontrol edecek şekilde dağıtıldığını belirtiyor.
Teröristlere karşı yürütülen operasyonlara kobra helikopterleri de destek veriyor. Militanların belirlendiği noktalara helikopterlerle timler taşınıyor. Kobra helikopterleriyle birliklerin ulaşamayacağı noktalara da operasyonlar yapılıyor.

Askeri yığınak sınırda başlamıştı

Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak ve İran sınırında PKK'lı teröristlere karşı sıkı önlemler alarak, sınırlara askeri yığınak yapmaya başlamıştı.
Kayseri'den gelen birlikler Hakkari'nin Yüksekova ve Şemdinli, Isparta'dan gelen birlikler Çukurca ilçesine, Bolu'dan gelen birlik ise Şırnak'ın sınır bölgelerine yerleştirilmişti.

wolfie
04-24-2006, 02:29 PM
DTP'den Özkök'e: ''Operasyon dursun''

PKK'lıya yine 'gerilla' dedi

İt ürür, kervan yürür...

Seckjin Khan
04-24-2006, 02:31 PM
Sınırlarda kuş uçurtulmuyor

http://www.hurriyet.com.tr/_newsimages/1424860.jpg
Güneydoğu'da başlayan operasyondan kaçan teröristleri engellemek için sınırlardaki geçiş noktaları kapatıldı.

Güneydoğu'da, terör örgütü PKK'ya ağır darbe vurmak için başlatılan operasyonlar sürüyor. Operasyonların amacı, 2006'yı 'orta yoğunluklu savaş yılı' ilan eden örgütü etkisiz kılmak.
PKK militanlarının Kuzey Irak'tan Türkiye'ye geçişine, Türkiye topraklarındaki militanların da geri kaçmalarına engel olmak için sınırdaki bütün geçiş noktaları kapatıldı.

Küçük gruplara bölünen PKK militanlarına karşı sürekli takip devam ediyor.

Kuzey Irak'taki militanların bir bölümünü Türkiye'ye kaydıran örgüt, askeri birliklerle çatışmaya girmekten kaçınıyor.

Militanların yaklaşık 20'şer kişilik küçük gruplara ayrılarak Doğu ve Güneydoğu'ya dağılması üzerine Türk Silahlı Kuvvetleri bütün alanı kontrol edebileceği bir strateji izliyor.

Askeri yetkililer izlenen stratejinin 1999 yılına kadar uygulanan alan harekatı konseptine benzer olduğunu, birliklerin tüm bölgeyi kontrol edecek şekilde dağıtıldığını belirtiyor.

Teröristlere karşı yürütülen operasyonlara kobra helikopterleri de destek veriyor. Militanların belirlendiği noktalara helikopterlerle timler taşınıyor. Kobra helikopterleriyle birliklerin ulaşamayacağı noktalara da operasyonlar yapılıyor.
Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak ve İran sınırında PKK'lı teröristlere karşı sıkı önlemler alarak, sınırlara askeri yığınak yapmaya başlamıştı.

Kayseri'den gelen birlikler Hakkari'nin Yüksekova ve Şemdinli, Isparta'dan gelen birlikler Çukurca ilçesine, Bolu'dan gelen birlik ise Şırnak'ın sınır bölgelerine yerleştirilmişti.

Kaynak:Hürriyetim

Seckjin Khan
04-24-2006, 02:41 PM
Arkadaşlar bi olay dikkatinizi çekti mi?

23 Nisan günü Birçok gateze üst kısmını Atatürk ve bir çocuk alt kısmını da Fb-Gs haberi verdi."sabah gazetesi"

İlk önce köpürdüm Allah bilmemneyinizi versin 23 Nisan önemli bir gün aynı günlerin içinde Ülke içinde Savaş hazırlıkları var bizim medya Febe-gese maçını kapak yapmış.Yazıklar olsun diyordum ama bugün bunun hükümetçe ve askeri ce hazırlanmış bir plan olabileceği aklıma geldi.Hal