PDA

View Full Version : Kırgızistan’daki Türk okullarına büyük ilgi

uki
04-26-2006, 09:07 AM
Kırgızistan’daki Türk okullarına büyük ilgi (http://www.zaman.com.tr/?bl=haberler&alt=&trh=20060426&hn=279792)

Kırgızistan'daki Sebat Eğitim Kurumları'na bağlı 14 liseye giriş için düzenlenen sınav, ülkede izdihama sebep oldu. Kuruma bağlı okulların 2006-2007 eğitim yılı için belirlenen 900 kişilik kontenjan dolayısıyla tam 55 bin öğrenci sınava girdi. Ülke genelindeki eyaletlerde gerçekleşen sınava 55 bin dolayında öğrenci katıldı. Bütün ülkede aynı anda başlayan sınavda; öğrencilere tarih, coğrafya, matematik ve edebiyat konularında sorular yöneltildi. Sınavın yapıldığı okulların bahçesinde sabahın erken saatlerinde toplanan veliler, Türk okullarının başarılı eğitim verdiğini ve bu sebeple çocuklarının bu okullarda okumasını istediklerini söyledi. Sınava katılan öğrenciler de Sebat okullarını, verdiği 4 dildeki eğitim ve bilim olimpiyatlarında aldığı madalyalarla bildiklerini dile getirerek, "Bu okullarda okumayı çok istiyoruz. Heyecanlıyız. İlk kez böyle organizeli bir sınava katılıyoruz." dedi. Bu arada sınava ilişkin bilgi veren Sebat Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Orhan İnandı, sınava olan aşırı ilgiyi, Türk okullarının ülkede sağladığı güven ve başarılı eğitimine bağladı. İnandı, "Okullarımız dünya standartlarındaki eğitimleri ile yıldan yıla ülkede daha çok tanınmakta ve ilgi odağı olmakta. En büyük üzüntümüz bu aşırı talebe yeterli düzeyde cevap veremememizdir." diye konuştu. 1992 yılından bu yana eğitim-öğretim alanında başarılı çalışmalarda bulunan Sebat Eğitim Kurumları bünyesinde 14 lise ve bir tane de üniversite bulunuyor.

borcugin
04-26-2006, 01:00 PM
S.A.

Sevgili uki kardeşim. Bu hizmetleri yapanlar elbette Türkistan Birliğine katkıda bulunacaklardır, Allah onlardan razı olsun.

Ancak; verdiğin linke tıklayıp ta, Zaman gazetesini görünce şeytan görmüş gibi kapattım. Bunu dürüstçe açıklamak zorundayım. Çünkü biz belki de binlerce kişi bu gazeteyi okumamak için yemin ettik. Bu haberleri malum gazeteden linkler vermeye kalkışman, belki de yapmak istediğin şeyi tam tersine çevirebilir. Beni yanlış anlamayacağına ve tüm bunların benim kişisel görüşlerim olduğuna olan inancım oldukça fazla.

Selametle.

volvaren
04-26-2006, 01:32 PM
S.A.
uki kardeşim,
akşam haberlerde ben de seyrettim (Bazılarına-borcugin bu sen değilsin-dediğim gibi ben haberleri her kanaldan seyretmeye çalışırım) çok hışuma gitti. Hatta rakam abartılı veya sıfırları yanlış mı görüyorum diye (eski TL döneminde etiketi tam anlamak için öyle yapmaz mıydık) dikkatlice baktım.
Sonra genel tepkiler geldi aklıma fakat borcugin bu tepkiyi beklediğim son kişiydi doğrusunu istersen.
Borcugin kardeş, gel sen şu yemini boz. Ben senin yerine fakir fukaraya tuz dağıtırım. Hem böyle yemin olmaz yaaa.
Doğru söz, kimden gelirse gelsin doğrudur. Yanlış da kimden gelirse gelsin yanlış. Ben, sadece dinlemek baabında şeytanı bile dinlemeye hazırım. Belki söyleyecek birkaç sözüm olur diye. Ya da en azından onun düşüncelerini anlayıp kendimi ona göre hazırlarım. Ama bu okullar konusunda sonuna kadar onları destekliyorum.
23 Nisan törenlerinde Afrikalıları görmedin mi? Yarım yamalak da olsa İstiklal Marşımızı söylemeye başlayınca pğolisler, askerler hemen selam durdu, yabancılar ne olduğunu anlamasalar da ayağa kalktı. Tabii bunu da bütün kanallar göstermedi.
Kalın sağlıcakla

Colpan
04-26-2006, 01:36 PM
23 Nisan törenlerinde Afrikalıları görmedin mi? Yarım yamalak da olsa İstiklal Marşımızı söylemeye başlayınca pğolisler, askerler hemen selam durdu, yabancılar ne olduğunu anlamasalar da ayağa kalktı. Tabii bunu da bütün kanallar göstermedi.
Kalın sağlıcaklaNe millî marşımızı söylesinler, ne de başka bir şeyimizi. Bize bulaşmasınlar yeter.

borcugin
04-26-2006, 01:54 PM
S.A.

Volvaren kardeş bu gazetede yazan bir kaç yazar var. Onların yazdıklarını kaldıracak ne imanımız var bizim nede takvamız! Kaldırmaya kalkarsak bizim inançlarımıza göre imanımız ve takvamız büyük yara alır.

Geçen Cimkent çok güzel bir ileti atmış, kötü de olsa bu okullar (bizler tarafından öyle görülür) mutlaka bir iyi yönü var. En azından sizler Türkiye Türkçesini öğrendiniz. Keşke bizde Uzbek Türkçesini öğrenebilsek.

Selametle.

Scofield
04-26-2006, 03:55 PM
Ne millî marşımızı söylesinler, ne de başka bir şeyimizi. Bize bulaşmasınlar yeter.niye ya? :D afrikalilari sevmiyor musun yoksa?

Colpan
04-26-2006, 04:20 PM
niye ya? :D afrikalilari sevmiyor musun yoksa?Kürd ve arab "kardeşlerimizden" (!) sonra bir de zenciyle falan uğraşamam.;)

Tabriz_Han
04-26-2006, 05:21 PM
:lol: Colpan.

Lonrda Zenci dolu en iyisi buraya gelme :P

Asinda zenciler iyi insandir, Habesiler, Sudanlilar var Turklerle iyi iliskileri var, bize karsi kotu niyetleri yok.

Hemde bir kac tane dostumu Turkiyeye tatile goturdum, hayran kaldilar ve hepsi dedi, ya bu Turkler nekadar cana yakin, hic bize karsi irkcilik yapmadilar bize insan gibi karsiladilar.

Sozde Medeni Avrupa, zencileri esit gormuyor, Turkiyenin Karaoglanlar 100% esit Turk ve hic tepki verilmiyor.

Mence bu halkimiz icin cok guzel birseydir, irkcilik Avrupanin hastaligi ve Fransa bugunlerde cok kotu hastalaniyor ;)

Medeni Turk Milletinde Renk ayrimi yoktur, Avrupaya Insan Haklar dersi olsun!!!

uki
04-27-2006, 06:30 AM
S.A.

Sevgili uki kardeşim. Bu hizmetleri yapanlar elbette Türkistan Birliğine katkıda bulunacaklardır, Allah onlardan razı olsun.

Ancak; verdiğin linke tıklayıp ta, Zaman gazetesini görünce şeytan görmüş gibi kapattım. Bunu dürüstçe açıklamak zorundayım. Çünkü biz belki de binlerce kişi bu gazeteyi okumamak için yemin ettik. Bu haberleri malum gazeteden linkler vermeye kalkışman, belki de yapmak istediğin şeyi tam tersine çevirebilir. Beni yanlış anlamayacağına ve tüm bunların benim kişisel görüşlerim olduğuna olan inancım oldukça fazla.

Selametle.

Borcugin kardes, senin goruslerini hos karsilarim, ama link vermeyip te napim?!

kiminin zamana kiminin sabaha , hurrriyete vs vs, cok kisinin alerjisi olan bazi gazeteler var, simdi gazetelerden hic link vermiyecez mi?

ki dikkat ettiysen haber zaman gazetesiyle fazla alakasi yok. muhabir kirgiz gazetecisi...

oğuz
04-27-2006, 07:43 AM
Başkaları benim milli marşımı söyleyince zil takıp oynamam mı lazım?

Bir başkasının benim Milli marşımı söylemesi bana gurur verir. Durup dururkende kimse bir başkasının Milli marşını söylemez,Demekki öyle bir hizmet yapıldıki bu çocuklar minnet duygusu ile bu marşı söylemeye çalıştılar...
Emeği geçen herkesi saygı ile anıyorum...

Tabriz_Han
04-27-2006, 07:44 AM
Ne oluyor boyle, Afrika cocuklari Turk Marsini soyledi ve bazilari sanki onlar suc islemis gibi davraniyor, sanki onlar bize kufur ediyor v.s v.s

Ozaman bazilari kufur edince, onlar niye kufur ediyorlar diye kendimize soruyoruz.

Bosuna bosuna dusman yaratma dostlar.

Afrika'da bu okularin cocuklari Turk Marsini soyluyorsa bu cok guzel birseydir, bunun kotu tarafi ne bunu anlayamadim, sorun olmadigi verden sorun cikiyor.

Allah Allah bunlar kucucuk cocuk, sirin zenci cocuklar bizim marsimizi soyluyor, Yasasin Turkiye diye bagriyor, buyunce men Turkiyede Universiteye gitmek istiyorum, oraya gormek istiyorum, oraya cok seviyorum diyor ve bazilari bunlari kiriyor.

Bir defasinda, Ceddin Dede'yi okudular, icim gururlandi :)

Dunya dovletleri Turkleri sevsin ve saygi versin, niye nefret etsin?

Turkiyede Renk irkciligi yok, bu da Avrupaya ders olsun.

Afrasiyab
04-27-2006, 11:50 AM
Unutmayalım ki , o afrikalı çocuklar birgün o ülkenin yöneticisi olacak. Türkçe bilecek ve Türk Milli Marşını bilecek. Türkçe konuşan devlet adamları çoğalacak.

Şimdi İngilizce için dünya dili diyorlar.Herkes ingilizce konuşuyor diyorlar. Bize ingilizce eğitim verdiler. Niye gelecek yüzyıl insanlar türkçe konuşmasın? Türkçe 1 numaralı dil olmasın? Devlet adamları ingilizce konuşacağına aralarında Türkçe konuşsun.

Allah Türk'ü ve Türkçemizi korusun.