PDA

View Full Version : Dilek / Şikayet kutusu (Marko paşa)

Han
04-26-2006, 09:30 AM
Arkadaşlar forumdan, forumculardan, konulardan, hayatınızdan, gördükleriniz veya işittiklerinizden, yani ve saire ve sairelerden bıktığınız anda buraya baş vurun.

Ayrıca herhangi bir dileğiniz olduğunda da çalacak kapınız burası olsun..

her türlü şikayetlerinizin ve dileklerinizin bu başlıkta mutlaka bir dinleyicsiinin olduğunu bilin...

PS: burda Marko Paşa denen bir sekreterimiz var. Mesajlarınızı ona bırakın....

Han
04-26-2006, 09:44 AM
ben başlıyayım bari...

Geçen Mevlid gecesi münasebetiyle din bölümünde bir başlık açılmıştı.
biz de saf saf sevincimizi paylaştık. oranın sakinlerinden bildiğimiz biri çıkıp kutlanmaz, islamda yok, hrıstian adeti demez mi?

vay anasını dedim. Din bölümünde de Danimarkalılar varmış...

Han
04-26-2006, 09:50 AM
hristianlık bozulunca millet kiliseye gitmez olmuş. bu papasları kara kara düşündürmüş. sonra bulmuşlar hadi demiş bir papas
burada müzikli ayin yapalım. milleti ancak böyle çekebiliriz kiliseye..

bakıyorum Türkistan bölümünde malum başlıklar olmasa, takla tasak da milleti buraya çekmeyi başaramazdık...

31 (6 members & 25 guests)

bunlar müzikli ayin kursu alıyorlar.. :)

HYML
04-26-2006, 09:54 AM
Kardeşim ben bu evrimini tamamlayamamış minibüs şoförlerinin, günümüzde ve de İstanbul'da hâlâ camdan aşağı "haargk tuuhh" diye kendilerine has efektleriyle salya sümük tükürmelerini şikayet ediyorum. İlgililer, bilgililer ilgilensinler.
Adımı vermeyin, sonra bana da hönkürmesinler.. :lol:

(Yaa bu bölüm gerçekten lazımdı)

oğuz
04-26-2006, 09:55 AM
hristianlık bozulunca millet kiliseye gitmez olmuş. bu papasları kara kara düşündürmüş. sonra bulmuşlar hadi demiş bir papas

bakıyorum Türkistan bölümünde malum başlıklar olmasa, takla tasak da milleti buraya çekmeyi başaramazdık...

Malum başlıkların sayısal ortalaması 3 ile 10 kişi ortalama...
Türkistan bölümünün bu ara Maşallahı var.Birde guest takılmayıp,paylaşımcı olsalar...
Anlatın dertlerinizi MARKO PAŞA geldi :lol:

mustafa06
04-26-2006, 10:49 AM
ben başlıyayım bari...

biz de saf saf sevincimizi paylaştık. oranın sakinlerinden bildiğimiz biri çıkıp kutlanmaz, islamda yok, hrıstian adeti demez mi?

ama heryıl peygamber efendimizin doğumunu KUTLU doğum haftası olarak bir hafta boyunca kutluyoruz

zorlu
04-26-2006, 11:06 AM
Anlatın dertlerinizi MARKO PAŞA geldi :lol:
oğuz kardeşim,
şu bahsettiğin şahıs senmi oluyorsun bir belirt bakalım..
derdimizide anlatıcaz elbet..

oğuz
04-26-2006, 11:10 AM
oğuz kardeşim,
şu bahsettiğin şahıs senmi oluyorsun bir belirt bakalım..
derdimizide anlatıcaz elbet..

O Şahsın 240.000 Voltluk elektiriğinin yanında biz kandilde mum kalırız :cool:

zorlu
04-26-2006, 11:13 AM
O Şahsın 240.000 Voltluk elektiriğinin yanında biz kandilde mum kalırız :cool:

sen kandildeki mum dahi olsan aydınlığın yeter bizlere..

oğuz
04-26-2006, 11:14 AM
sen kandildeki mum dahi olsan aydınlığın yeter bizlere..

Eyvallah kardeşim. Atan bir ,karşılayan iki :lol:

Seckjin Khan
04-26-2006, 11:27 AM

Acayip güldüm ya :D

Gerçekten baya bir şaşırmış olmalısınız

zorlu
04-26-2006, 11:28 AM
Eğer bizler bu forumda bir şikayet kutusu (http://www.forum.uz/showthread.php?t=29690) açmış isek,
arkadaşlar diyebilirki ya bizim isteklerimiz olursa kime deriz..
işte buyrun buradan,
ne istiyorsanız buraya yazın isteklerinizi.
yardımcı olabilecek olan arkadaşlarımızda ister özelden ister burdan versinler cevaplarını..
kolay gelsin..

gurkan
04-26-2006, 11:42 AM

Han Kardeşim islam adına konuşanlara delilin nedir diye sor ? getiremeyeceklerdir...Getiremezse yüklen... Getirirse doğruluğunu araştır... :)

Lakin buradan çıkardığım ders var ki dinimizi iyi bilmemiz gerektiği bildiklerimizle amel etmemiz gerektiği bildiğimizi delilleriyle aktarmamız anlatmamız paylaşmamız gerektiği...

Han kardeşim doğru yoldasın .... Bu yol senin...:)

gurkan
04-26-2006, 11:46 AM
bu konuyu tek başlıkta birleştirsek başlığına da İstek ve şikayet kutusu desek...

Şikayeti olanda şikayetini söyleyip çözümünü de önerse....

bizde çözüme katkıda bulunmaya çalışsak azizane elimizde geldiğince...

ha şikayeti yok isteği var buyursun yazsın dinleriz.... çözümü bilmiyor çözüm için çalışırız ?

Nasıl olur hocam....

Selametle...

Seckjin Khan
04-26-2006, 11:49 AM
Ben borcugin (http://www.forum.uz/member.php?u=5684) arkadaşımdan bi rica da bulunmuştum ö.m atmıştım ama hiçbir şekilde cevap gelmedi...

burada okuyorsan borcugin (http://www.forum.uz/member.php?u=5684) lütfen olurunu veya olmazını yazma lütfunda bulunursan sevinirim ;)

volvaren
04-26-2006, 12:17 PM
S.A.
32 (8 members & 24 guests)
O günden bu güne pek birşey değişmemiş diyecektim ki dikkatli baktım, o gün bu günmüş meğer.
Herhalde çoğu benim gibi üşendiğinden giriş yapmadan konuları şöyle bir inceleyip cızzlıyor. Ancak cevap yazması gereken birşey olursa ki o da ucu kendine dokunan bir konu olur, sonunda biraz kıvılcım çıkar vs. vs.
AKlıma ana başlıklardan forum içine geçiş için giriş yapma zorunlu olsa diye bir çözüm! geldi ama çözüm olur mu bilmem.
Şimdi de aklıma bazı programlar için (ağırlıklı mp3) link almak için kendine zorla teşekkür ettiren başka bir forum geldi. Evet bir emek verilmiştir ve teşekkür bir ölçüde insanlık gereğidir ama link sağlam mı, indirebilecek misin, şifre filan istiyor mu, program hakketen senin istediğin mi hiç belli olan birşey yok "Eline koluna sağlık abi tam benim aradığım program filan diye yazı yazdırılıyor teşekkür olarak. Bu da benim zoruma gidiyordu. Aradığım birkaç programı bulduktan sonra yarım sayfa teşekkür ettim Gönüllü olarak ama teşekkür edip indiremediğim program da çok oldu.
Mevzuyu fazla dağıttık gibi ama bunu da hem hatıralardan, hem de basit serzenişlerden sayın.
Onu yazmaya gerek yok, bunu yazarsam kırılan, şunu yazarsam gücenen derken siteye giriş yapamıyoruz. Galiba en iyisi aklına ilk geleni yazmak.
Sahi ben aslında www.sms.ac (http://www.sms.ac) ile ilgili yazacaktım onu da daha sonra yazayım (Şikayetim olarak)
Kalın sağlıcakla.

borcugin
04-26-2006, 12:42 PM
Ben borcugin (http://www.forum.uz/member.php?u=5684) arkadaşımdan bi rica da bulunmuştum ö.m atmıştım ama hiçbir şekilde cevap gelmedi...

burada okuyorsan borcugin (http://www.forum.uz/member.php?u=5684) lütfen olurunu veya olmazını yazma lütfunda bulunursan sevinirim ;)
S.A.
Aha, inan farkında değilim, çünkü bu aralar şu gaspirali.net işinden dolayı oldukça çok fazla özel ileti geldi, yer kalmıyor biliyorsun, sonra siliyoruz, acaba diyorum yanlışlıkla silmiş olabilirim. Özürdilerim, hakkını helal et. Bir daha at özel iletini kardeş, sana zahmet olacak.
Selametle.

Seckjin Khan
04-26-2006, 03:34 PM
az önce yine yolladım inş bu sefer silmezsin ;)

Kal sağlıcakla

Han
04-27-2006, 02:49 AM
benim konumu Marko Paşaya özelleştirmeye verenlerden şikayetçiyim...

:) :) :)

oğuz
04-27-2006, 02:52 AM
benim konumu Marko Paşaya özelleştirmeye verenlerden şikayetçiyim...

:) :) :)

Şikayet mercini şikayet ettiğin için CEZALANDIRILDIN...

Cezan ise Marko Paşa hakkında bilgilendirici bir Thread açman :cool:

gurkan
04-27-2006, 03:06 AM
benim de üşengeçliğim üzerimde

"Sen git derdini marko paşaya anlat" deyiminin bir de hikayesi var...

Bilenler paylaşabilir mi ?:?

oğuz
04-27-2006, 03:08 AM
benim de üşengeçliğim üzerimde

"Sen git derdini marko paşaya anlat" deyiminin bir de hikayesi var...

Bilenler paylaşabilir mi ?:?

Han'ım ev ödevini bitirdiği zaman bu soruların hepsinin cevabı verilmiş olacak :cool:

borcugin
04-27-2006, 03:41 AM
az önce yine yolladım inş bu sefer silmezsin ;) Kal sağlıcakla
S.A.
Sevgili kardeşim iletini yine aldım, dün de yanıtlamıştım. Dediğin kişiyle tanıştım ve konuşuyoruz, sağolasın.
Selametle.

Han
04-27-2006, 03:59 AM
ev ödevi:

Marko Paşa kimdir?

Marko Paşa'yı Osmanlı tarihinin renkli simalarından biri olarak biliriz. Hangi görevlerde bulunduğunu pek bilmeyiz ama, ''Derdini Marko Paşa'ya anlat!'' deyimiyleismini duymuşuzdur.

Asıl adı Marko Apostolidis olan Marko Paşa, Sultan Abdülaziz Han'ın hekimbaşısı idi. Daha sonra Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane Nazırlığı'na, II. Abdulhamid Han döneminde de Meclis-i Ayan üyeliğine tayin edilmişti. Kendisine başvuranları sukunetle sabırla dinlemesi, ancak hiçbir şikayeti çözüme kavuşturmamasıyla ün kazanmıştı.
Marko Paşanın zarafeti anlatılır, herkese iyilikle davranmasından bahsedilir. biz bu görünümün maskede ibaret olduğunu ve arkasında canilere kol kanat geren çok tehlikeli bir ruhu gizlediğini, Başbakanlık Osmanlı Arşivi'ndeki bir belgeye istinaden ortaya koyacağiız.

Başbakanlık Osmanlı Arşivi'ndeki 14 Cemaziyelevvel 1303 (18,02,1886) tarihli belgede, devlet imkanlarıyla yetişip doktor olan bazı Rumlar'ın ihanet ve cinayetleri ortaya konmaktadır. buna göre, Kırım Harbi esansında askeri hizmette bulunan bazı Rum asıllı doktorlar, Ordu-yı Humayun Merkez Hastahanesi'nde birçok Osmanlı askerini zehirlediklerinin tesbit edilmesi üzerine meslekten kovulmuşlardır. Fakat, kendisi Rum olan Tıbbiye-i Şahane Nazırı Marko Paşa tarafından göreve geri dödürülmüşlerdir. belgeye göre, bunlardan biri o sıralarda mirliva (tuğgeneral) rütbesinde bulunuyor, birkaçı da baştabiplik yapıyordu.

Hasta zehirleme olayı, Girit isyanı sırasında tekrar sahnelenmiştir. Ancak Rum doktorlar bununla yetinmeyip, Suda Limanı Merkez Hastahanesini, eşkiyaya bastırara, hastaları öldürtmüşlerdi. Neticede meslekten atılmalarına rağmen, Marko Paşa'nın öabaları ile yine göreve dönmeyi başarmışlardır....

işte böyle bir Marko Paşa da bu başlığın sekreteri yapılmıştır, sayın Mod. tarafından...

ayrıca şurda da farklı bakış açısından bir bilgi var http://www.milliyet.com.tr/2003/10/05/yazar/pulur.html

oğuz
04-27-2006, 04:10 AM
ev ödevi:

Marko Paşa kimdir?

Marko Paşa'yı Osmanlı tarihinin renkli simalarından biri olarak biliriz. Hangi görevlerde bulunduğunu pek bilmeyiz ama, ''Derdini Marko Paşa'ya anlat!'' deyimiyleismini duymuşuzdur.

Asıl adı Marko Apostolidis olan Marko Paşa, Sultan Abdülaziz Han'ın hekimbaşısı idi. Daha sonra Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane Nazırlığı'na, II. Abdulhamid Han döneminde de Meclis-i Ayan üyeliğine tayin edilmişti. Kendisine başvuranları sukunetle sabırla dinlemesi, ancak hiçbir şikayeti çözüme kavuşturmamasıyla ün kazanmıştı.
Marko Paşanın zarafeti anlatılır, herkese iyilikle davranmasından bahsedilir. biz bu görünümün maskede ibaret olduğunu ve arkasında canilere kol kanat geren çok tehlikeli bir ruhu gizlediğini, Başbakanlık Osmanlı Arşivi'ndeki bir belgeye istinaden ortaya koyacağiız.

Başbakanlık Osmanlı Arşivi'ndeki 14 Cemaziyelevvel 1303 (18,02,1886) tarihli belgede, devlet imkanlarıyla yetişip doktor olan bazı Rumlar'ın ihanet ve cinayetleri ortaya konmaktadır. buna göre, Kırım Harbi esansında askeri hizmette bulunan bazı Rum asıllı doktorlar, Ordu-yı Humayun Merkez Hastahanesi'nde birçok Osmanlı askerini zehirlediklerinin tesbit edilmesi üzerine meslekten kovulmuşlardır. Fakat, kendisi Rum olan Tıbbiye-i Şahane Nazırı Marko Paşa tarafından göreve geri dödürülmüşlerdir. belgeye göre, bunlardan biri o sıralarda mirliva (tuğgeneral) rütbesinde bulunuyor, birkaçı da baştabiplik yapıyordu.

Hasta zehirleme olayı, Girit isyanı sırasında tekrar sahnelenmiştir. Ancak Rum doktorlar bununla yetinmeyip, Suda Limanı Merkez Hastahanesini, eşkiyaya bastırara, hastaları öldürtmüşlerdi. Neticede meslekten atılmalarına rağmen, Marko Paşa'nın öabaları ile yine göreve dönmeyi başarmışlardır....

işte böyle bir Marko Paşa da bu başlığın sekreteri yapılmıştır, sayın Mod. tarafından...

ayrıca şurda da farklı bakış açısından bir bilgi var http://www.milliyet.com.tr/2003/10/05/yazar/pulur.html

Benim bildiğim Marko paşa halk tarafından sevilen ve itibar görülen bir zatı muhteremdir. Boş bir zamanımda bende farklı kaynaklardan araştırmasını yapacağım....:cool:

oğuz
04-27-2006, 04:27 AM
Doğum tarihi bilinmeyen Marko Paşa 1888 yılında vefat etti. Asıl adı Marko Apostolidis olan bu Osmanlı (http://tr.wikipedia.org/wiki/Osmanl%C4%B1) hekimi Rum (http://tr.wikipedia.org/wiki/Rum) asıllıydı.
İlk ve orta öğrenimini Yunanistan'ın meyve bahçeleri ve bağlarıyla ünlü Syros Adası'nda yaptı. Sonra, ailesi ile birlikte gittiği İstanbul'da Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane'yi (Askeri Tıbbiye) bitirdi. Mezun olduğu yıl, cerrahi kliniği şefliğine atandı. İyi bir hekim olarak kısa sürede ün kazandı ve mirlivarlığa (Osmanlılar'da sancak beylerine verilen paşalık rütbesi) yükseltilen ilk hekim oldu. 1861'de Sultan Abdülaziz'in hekimbaşılığına getirildi. 1871'de Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane Nazırlığı'na atandı. 1878'de, 2'nci Abdülhamit döneminde Meclis-i Ayan (Senato) üyeliği'ne getirildi. Kırımlı Aziz Bey'le birlikte Hilâl-i Ahmer Cemiyeti'nin (Türkiye Kızılay (http://tr.wikipedia.org/wiki/K%C4%B1z%C4%B1lay) Derneği) kurulmasında katkıda bulundu.
Marko Paşa çok sabırlı bir hekimdi. Hastalarını uzun uzun sabırla dinler, dertlerine tıbbi yönden yardımcı olmakla birlikte, onlara manevi huzur ve rahatlık vermeğe de özen gösterirdi.
Marko Paşa'nın bu ünü halk arasında iyice yayıldı ve zamanla, yakınmayı dinleyecek kimsenin olmadığını vurgulamak için söylenen "Derdini Marko Paşa'ya anlat" deyimi ortaya çıktı.
Retrieved from "http://tr.wikipedia.org/wiki/Marko_Pa%C5%9Fa (http://tr.wikipedia.org/wiki/Marko_Pa%C5%9Fa)"

gurkan
04-27-2006, 04:42 AM
ben burada halkın koyduğu namı yorumlarım...

"Git derdini marko paşaya anlat"

görüntü var icraat yok bizim markoda halk ona işaret etmekte çözümsüzlük çözüm:)

oğuz
04-27-2006, 04:49 AM
ben burada halkın koyduğu namı yorumlarım...

"Git derdini marko paşaya anlat"

görüntü var icraat yok bizim markoda halk ona işaret etmekte çözümsüzlük çözüm:)

Bence tam tersi...

Halkın derdi var ama derdi dinleyeni yok,dinleyeni olmadığı içinde çare üreteni yok...

Bi dinleyen Marko paşa var !

Hastalarını uzun uzun sabırla dinler, dertlerine tıbbi yönden yardımcı olmakla birlikte, onlara manevi huzur ve rahatlık vermeğe de özen gösterirdi.

Bence işin hikmeti yukardaki sözlerde :rolleyes:

zorlu
04-27-2006, 04:50 AM
Halk arasındaki 'Derdini Marko Paşa'ya anlat' deyimine konu olan Marko Paşa, 1871'de Mektebi Tıbbiyei Şahane'de ders nazırı olan Rum doktordu. Cerrahlıkta usta olan Marko Paşa, Padişah Abdülaziz'in özel doktorluğunu da yaptı. Marko Paşa, hem doktor hem de hoca olunca birçok kişinin dertlerini dinlemek zorunda kalıyordu. Marko Paşa, herkesin derdine derman olamayacağını anlayınca kendince bir yöntem geliştirdi. Hastayı dinleyen Marko Paşa, anlatım bittikten sonra güya anlamamış gibi kendisine has Rum şivesiyle soruyordu: 'Anladık ama ne?' Marko Paşa, hasta ısrarlı ise aynı yöntemi bir kaç kez tekrarlıyordu. Anlatmaktan yorulan hasta da kendisini dışarı atıyordu. Kısacası Marko Paşa'ya dert anlatmanın imkan ve ihtimali yoktu. Marco Paşa, 1888'de Burgazada'da öldü. Kuzguncuk'ta defnedildi.

oğuz
04-27-2006, 05:01 AM
Bu arada Marko Paşa'yı gözünde tasvir etmek isteyenler için :cool:

http://www.geocities.com/kizilaytipmerkezi/eski_baskan1.jpg

gurkan
04-27-2006, 05:01 AM
[quote=oğuz]Bence tam tersi...

Halkın derdi var ama derdi dinleyeni yok,dinleyeni olmadığı içinde çare üreteni yok...

Bi dinleyen Marko paşa var !

Halkının derdini dinlemeye çalışan bir marko paşa var... doğru

marko paşanın çözümünün sırrı çözümsüzlüğünde:D

yoksa alemi cihan da neden böyle nam salsın...:)

tebessümle...

gurkan
04-27-2006, 05:02 AM
Bu arada Marko Paşa'yı gözünde tasvir etmek isteyenler için :cool:

http://www.geocities.com/kizilaytipmerkezi/eski_baskan1.jpg

resim açılmadı Ustad...

Resim için link koydum

oğuz
04-27-2006, 05:11 AM
Çözüm üretmek için dinleyipte,sorduğu sorularla çözümsüzlük üretmesi ve bu çözümsüzlüğünde onu tarihin altın sayflalarına kapak yapması...
Bana mantıklı gelmiyor..

Mantık;Birinin sevilmesi ve halk içinde kabul görmesi için dertlere deva olması gerektiğini söylüyor. Dinleyipte çözümsüzlük üretenler tarihe geçecek olsaydı kimbilir daha ne yiğitlerin hikayeleri buraya dökmek zorunda kalacaktık :cool:

Han
04-27-2006, 05:12 AM
dilek ve şikayetler lütfen...

konuyu yine saptırmayı başardın, oğuz, bir mod olarak... :)

gurkan
04-27-2006, 05:17 AM
KENDİ GİTTİ ADI KALDI YADİGAR....

diye nokta koyalım ustad...

senin kide bir bakış açısı...

senin yorumunla diyorsun ki çözümün adresi benim Marko paşa

benim yorumumla halkta gizli tatlı ibretli bir mizah var...

halk demek istiyor ki herşeyin çözümü herkeste yoktur...

o kişi olsa da Marko Paşa...:)

narcoleptic
04-27-2006, 05:37 AM
misafirliğin ortadan kalkmasını diliyorum.
herkim Türkistan forumunu perde arkasından izlemekle yetiniyorsa içeriye alınsın.misafir kavramı ortadan kalksın.her nek adar millet olarak misafirperver de olsak kuşkulanmadan edemiyoruz.
acaba birileri bi şiyler mi kurcalıyor perde arkasından?
bi kapıda bu kadar çok misafir olmaz.art niyeti olanları da vicdanlarına şikayet ediyor ve diyoruz ki : burası dingonun ahırı değil.

oğuz
04-27-2006, 05:42 AM
bi kapıda bu kadar çok misafir olmaz

Ben bu sözü başka türlü biliyordum ama buda UYMUŞ :cool:

TURKiSTAN
04-27-2006, 03:20 PM
Trt2'de,"İlber Ortaylı ile" adında bir program var.Bu programın jenerik müziğinin adını bilebilecek bir forumdaşın olmasını dilerim...

Han
04-28-2006, 03:06 AM
Aybike abla yine kayboldu...

Bütün kaybettiklerimize kavuşmak dileğiyle...

narcoleptic
04-28-2006, 03:16 AM
Trt2'de,"İlber Ortaylı ile" adında bir program var.Bu programın jenerik müziğinin adını bilebilecek bir forumdaşın olmasını dilerim...

dikkat edeceğim söz TÜRKİSTAN.

bu adamı dinlemek bir şereftir;)

oğuz
04-28-2006, 03:30 AM
Aybike abla yine kayboldu...

Bütün kaybettiklerimize kavuşmak dileğiyle...

Bu dönemlerde biraz kırılgan oldu:shock:

Bunu düğün telaşına veriyorum ve en kısa zamanda alternatifler ile bekliyorum:cool:

gurkan
04-28-2006, 03:57 AM
maalesef diyorum...

Bazı nedenlerden ötürü değerli bazı arkadaşları kırıyoruz...

ve kaybediyoruz...

TURKiSTAN
04-28-2006, 05:16 AM
dikkat edeceğim söz TÜRKİSTAN.

Tamam,sağol abi.

bu adamı dinlemek bir şereftir

Kesinlikle öyle abi.Çok ayrı ve üstün birisi olduğunu düşünüyorum.Ayrıca programı sunarken kameraya fazla bakmıyor,sanki sınıfta ders anlatıyor gibi etrafa bakıyor.:D

Büyük saygı duyuyorum...

narcoleptic
04-29-2006, 08:52 PM
Sözde kürdistan ül lahmacunistan bayrağını avatar olarak kullanan hiç bir şahısın TÜRKİSTAN forumunda başlık açmasını istemiyorum.onların yazılarını görmek istemiyorum.

egercim devam ederlerse, Allahaşkına bilen varsa email msn adreslerini felan bana özel mesaj yoluyla atsınlar.gereken yapılır.

teşekkürler.

narcoleptic
04-30-2006, 09:45 AM
Loco turco ve Karakoç aynı kişiler.ve bu kişiler sonunda Sehbir'i de çıldırtmayı başardılar.yaw herifler istenmiyor hala burdalar arkadaş.insanda iki gram gurur olur be.

Bu iki nickin banlanmasını forumun temizliği ve selameti için talep ediyorum yoksa bunlar işkembeden pompaladıkça ben banlanıncaya kadar küfretçem.

evgin
04-30-2006, 10:16 AM
forumda güzel İslam dinini kullanarak laikçi(ne demekse,benim bildiğim laiklik salt hukuki bir kavramdır ve sekülerizm değildir,bu durumda bireyler nasıl laikçi olur?)-dindar diyerek,kendilerini müslüman,milliyetçileri Allahsız ilan eden,karnından konuşmak suretiyle insanları alttan alttan yahudilik,masonluk,dinsizlikle suçlayan,toplumu birleştireceğim derken din düşmanları dindarlar diye ayıran herkesi,nce Allah'a sonra kendi vicdanlarına şikayet ediyorum...

saygılar.

Administrator
04-30-2006, 03:44 PM
colpanin kullandigi avatorunu degistirsin bu kullanicin davranishlari hice colpaninkine benzemiyor.

Colpan
04-30-2006, 04:18 PM
colpanin kullandigi avatorunu degistirsin bu kullanicin davranishlari hice colpaninkine benzemiyor.Ne isterdiniz Paşam?

narcoleptic
05-02-2006, 11:17 AM
sevgili marko paşa.gün geçtikçe insan karşı karşıya olduu dünyanın ne kadar saçma sapan düzenbaz adi ve çirkef olduunu çok daha iyi anlıyor.

gün geçtikçe insan sevgili marko paşa,karşılaştığı iki yüzlülüklere,çirkefliklere,sahtekarlıklara,pislikl ere pislikle karşılık vermemek gerektiği zırvasını daha iyi öğreniyor.

gün geçtikçe marko paşa insan bütün bu pisliklere hayvanlıklara deyyusluklara karşı birer sevgi pıtırcığı gibi davranmak gerektiğini öğreniyor.bağrını açacaksın böylelerine marko paşa.kucaklıycaksın.daha çok yapmaları için teşvik edeceksin markopaşa.

ellerinden öperim.

sevgi pıtırcığı.

gurkan
05-05-2006, 01:58 AM
Müslüman olmak ne zor be usta...

Adamı hain yaparlar... Adını Kürt takarlar

Anlamadan bilmeden bölücülük yaparlar

Adamı gerici yaparlar... Adını Yobaz takarlar...

(müslüman)

(Duydun mu Marko Paşa???)

HYML
05-05-2006, 02:11 AM

..........
(Duydun mu Marko Paşa???)

Adama adres gösterirler...
Israrla sabrının seviyesini ölçmeye kalkışırlar.
Ne kadar geriliyor test ederler....

oğuz
05-05-2006, 02:24 AM
Bir fizikçi demişki;İnsanlardaki önyargıları parçalamak,atomu parçalamaktan daha zor...

Bir forum yöneticisi demişki;FB Bayan basketbol takımı şampiyon oldu...

Kıssadan hisse ;Ya onlar bizi kendilerine,ya biz onları kendimize :cool:

Han
05-05-2006, 03:42 AM
kudüs taraflarında kıyıya vuran insanla balık arası yaratık hakkında bir bilenin başlık açmasını diliyorum...

PS: Lütfen bu dilekle Marko Paşa'nın ilgilenmemesi rica olunur. Yoksa yine suya düşer...

borcugin
05-05-2006, 03:58 AM
S.A.

Ah Marko Paşa Ahhhh... Birbirimizin lehçesini anlayalım dedik, tamam denildi, oluşum kuruldu, ağeli, forum, sözlük... Bir gaz, bir duman, bir destek sorma gitsin. Kurduk, kararlar alacağız, herkes sözünü unuttu, kimse ilgilenmez oldu. Sizin zamanınızda da ahde vefa böyle miydi Marko Paşam, söze, yazılana vefa? :D

Selametle.

gurkan
05-05-2006, 04:02 AM
kudüs taraflarında kıyıya vuran insanla balık arası yaratık hakkında bir bilenin başlık açmasını diliyorum...

PS: Lütfen bu dilekle Marko Paşa'nın ilgilenmemesi rica olunur. Yoksa yine suya düşer...

Han kardeşim bir yerde gördüm o haberi araştırayım

araştıralım dedim nerdeyse bakmadığım site kalmadı... Öyle gezinirken görmüştüm... bende okuyayım bari Buyrun Han kardeşim linkiniz...

http://www.haberalemi.net/haber_detay.php?haber_id=1008

zorlu
05-05-2006, 04:52 AM

dostum dün birkaç tv kanalında haberlerde izledim,
bilimadamlarının açıklamalarına göre ve görsel olarak da gördüm..
olay sadece fazla gelişmiş vatos cinsi bir balığın alt görünümü,
göz olarak görünen yerler burun delikleri,
ağız balığın gerçek ağzı ve solungaçları,
detaylı olarak tv de haberlerde anlattılar garip bir durum değilmiş yani,
bu balık cinsi akdeniz ve egede genel olarak bulunurmuş..

oğuz
05-05-2006, 04:52 AM
S.A.

Ah Marko Paşa Ahhhh... Birbirimizin lehçesini anlayalım dedik, tamam denildi, oluşum kuruldu, ağeli, forum, sözlük... Bir gaz, bir duman, bir destek sorma gitsin. Kurduk, kararlar alacağız, herkes sözünü unuttu, kimse ilgilenmez oldu. Sizin zamanınızda da ahde vefa böyle miydi Marko Paşam, söze, yazılana vefa? :D

Selametle.

borcugin kardeşim vallahide haklısın billahide haklısın...

İnşallah elbirliği ile bu durumuda aşarız.

Selamlarla

Bilge_Kagan
05-05-2006, 06:03 AM

Usta, sozlugun calisma ve icerik mantigini tam kavrayamadigimdan giris yapmiyorum. Yoksa Kazakca-Turkce sozcuk girmeye baslayacaktim.

borcugin
05-05-2006, 06:53 AM
Usta, sozlugun calisma ve icerik mantigini tam kavrayamadigimdan giris yapmiyorum. Yoksa Kazakca-Turkce sozcuk girmeye baslayacaktim.
S.A.

Sözlük konusunda hakan yani sozluk@gaspirali.net sorumlu. Ona iletebilirsin ya da bana da iletebilirsin. Galiba biz en iyisi mi; glossword yazılımının kullanımıyla ilgili olarak bir film ya da yazı hazırlamamız gerekecek. :oops: Kurulan forumumuza da moderatörlerin görebileceği yerlere de yazabilirsiniz.

Selametle.

oğuz
05-06-2006, 05:18 AM
Marko paşa selam...

Foruma geleli 2 sene oldu.Geriye dönüp baktığım zaman bir arpa boyu yol alamadığımızı görüyorum...

Kişisel çabalarla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz onlarında nefesi yetmiyor bu uzun maraton için...

Bazen öyle hareketler görüyorumki "Gölge etme başka ihsan istemez senden" diyesim geliyor...

Kendi içimizde birliktelik kuramazken yaşadığımız kaosa onlarıda davet ediyoruz...

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu dediğini duyar gibiyim...

Allahtan içimizde aklı selim insanlarda varda en azından onların yaptıklarını görünce bir hırsla daha sarılıyoruz planladığımız işlere...

Yeniçeri gibi gitsekte 1 ileri 3 geri :) sağlam emin ve ağır adımlarla ilerliyoruz...

Sevgi eylem gerektiriyorsa buyrun ağalar,paşalar....

Han
05-06-2006, 05:23 AM
eee gün günü aratır derler ya....
derdimizi dinleyecek kimse kalmayınca Marko Paşayı da kabinemize dahil ettik..
sen üzülme Marko Paşa...

bugünlerde özbekçe rusça bölümlerden medet umuyorum... orda da karşıma bir marko pAşa çıkarma ey Marko Paşa...

oğuz
05-06-2006, 07:56 AM
Bana gelen özel mesaj

arpatkuman (http://www.forum.uz/member.php?u=12541)

kesinlikle senin kanında bir bozukluk var
sen kesinlikle bir ermeni kırmasısın piskanını gizlemek için Oğuz gibi kutsal bir adı kullanıyorsun. senin dedende aynı taktiği kullanırdı.

BU ÜLKE BİR GÜN TÜRKLEŞEÇEK OZAMAN SİZLERDE YOK OLACAKSINIZ

Marko paşa sana havale ediyorum... :cool:

Aybike
05-06-2006, 08:06 AM
Bana gelen özel mesaj

sen kesinlikle bir ermeni kırmasısın piskanını gizlemek için Oğuz gibi kutsal bir adı kullanıyorsun. senin dedende aynı taktiği kullanırdı.

Bu ne ya...?????

mustafa06
05-06-2006, 08:07 AM
Bu forumun bilmediğimiz bir özelliğide belesh kan testlerininde yapılıyor olması imish. oğuz hocam böyle bir shey varda herkesi neden haberdar etmiyorsunuz. baktırıverirdik kanımıza, hazır gelmishken.
Allahım, bu milleti akılsız dostlardan sen koru , düshmanı yardımınla biz hallederiz

oğuz
05-06-2006, 08:09 AM
Özel mesajlarımda 604 adet mesaj var...

İlk kez böyle bir mesaj aldım.:shock:

ÖM olayına pek girmek istemesemde,sizlerle paylaşmadan edemedim...:cool:

gurkan
05-06-2006, 12:07 PM
Bana gelen özel mesaj

Usta Tutulmuş adam ırkçılık hastalığına ... Olmuş Mazhar Osman'lık ???

Marko Paşa Olmak kolay değil Bir de Mazhar Osman var ? Sana dedik soyunma bu işe... Şimdi bir de Mazhar Osman olman lazım ???:)

Ne iş ile anılır Kimdir bu Mazhar Osmana diye bir araştıralım mı ???:)

oğuz
05-06-2006, 12:09 PM
Mazhar Osman

Bu sayede Türk büyüklerinide minnetle anıyoruz :cool:

gurkan
05-06-2006, 12:11 PM
Ben iyi tarafından bakıyorum ne yapayım... Genel kültürümüze katkı olarak namlı büyüklerimizi tanıyoruz...:? ???

Bilge_Kagan
05-06-2006, 05:33 PM
ek$i'den bir alinti yapayim;

Savundugunuz gorusun aksini savunanlara, kafanizdaki fikri paylasmayanlara hakaret ve yahut kufur etmeyiniz. Karsinizdaki saygisiz ve seviyesiz bir tavir icinde olsa dahi tartismanizdaki seviyenizi korumaya gayret ediniz.

Tum bunlara ragmen, her ne kadar tasvip etmesek de, sekeriniz yukselmistir, kan beyninize firlamistir, alninizdaki damar atmistir, bir sebepten oturu karsinizdaki insana hakaret edip rahatlamak bosalmak isterseniz bunu forumda eyleme dokmekten kacininiz. msn, icq, google talk, irc, email gibi daha teknolojik arac gerecler ile, hatta video kamera, mikrofon gibi ekipmanlarla daha randimanli olundugu bilimsel olarak ispat edilmisken eksi sozlugun kisitli imkanlariyla yetinmeyiniz. agzinizdan cikip klavyenizde gercege donusecek hakaretlerinizi forumda paylastiginizda, aslinda sozluge hic de deger vermediginizi, bu platformdan bir an once uzaklasmak istediginizi dusunuyor ve uzuluyoruz.

"hakikaten dogru soyluyorsun, ben en iyisi mi hakaretlerimi o dedigin seylerden birinde yapayim" diye dusunuyorsaniz, sizin icin asagidaki adresleri hazirladim. cekiniz, kurunuz, karsinizdakiyle temasa gecip soyleyeceginiz ne varsa orada soyleyiniz. hakaretlerinizi forumdan uzak tutunuz.

tesekkurler.

msn messenger (http://sourtimes.org/show.asp?t=msn+messenger): http://messenger.msn.com (http://messenger.msn.com/)
icq (http://sourtimes.org/show.asp?t=icq): http://www.icq.com/download (http://www.icq.com/download)
google talk (http://sourtimes.org/show.asp?t=google+talk): http://talk.google.com (http://talk.google.com/)
mirc (http://sourtimes.org/show.asp?t=mirc): http://www.mirc.com/get.html (http://www.mirc.com/get.html)
ivisit (http://sourtimes.org/show.asp?t=ivisit): http://www.ivisit.com/download/select.html (http://www.ivisit.com/download/select.html)
icuii (http://sourtimes.org/show.asp?t=icuii): http://www.icuii.com/download (http://www.icuii.com/download)

Forum kisisel sorunlarin herkesin gozu onune rahatsiz edici bicimde serilmesi yeri degildir, hele karsilikli hakaret etmeye gidilebilecek bir yer hic degildir -ki bunu size ogretecek kisinin ben olmadigimi dusunuyorum-. Bu acidan, lutfen hakaret etmeyin, karsinizdakini de hakaret etmeye tesvik edici hal ve tavirlar icine girmeyin. Kufur ve hakaret, fikrinizi hakli olsaniz bile degersiz kilar ve itibarinizi zedeler, ustelik, mensubu bulundugunuz sinif icin karsidakilerin bir yafta uretmesine sebep olur. Tum bunlardan oturu, forumun iceriginin onemini de anlayarak yapmanizi istedigim tek sey, forumu kisisel kavga yeri ve "koy kahvesi" haline getirmemenizdir.

Tesekkur ederim.

Destankutluhan
05-06-2006, 09:41 PM
Adam demek ki kotu sekilde bozulmus. Bizler bozulunca once karsi tarafin kanindan basladigimiz icin hep boyle devam edip gidiyor. Takmayalim.

Konu Mazhar Osman'a gelmisken duydugum bir fikrayi hatirlamaya calisacagim, yanlis isim hayirliyor da olabilirim tabii;
Mazhar Osman unlu bir piskiyatrist, bozuklari tedavi ediyor.
Hastalarinda biri de Neyzen, Aceyip iciyor, icip icip Mazhar Osmanin muayanesine basvuruyor.
Sonunda icki yaskalaniyor Neyzen'e...
Derken birgun Mazhar Osman Karakoyden Galatakoprusune dogru giderken, balikcilarin orada bir bakiyor Neyzen elinde bir sise sarap sallana sallan geliyor. Hemen kosturup yakaliyor Neyzeni kolundan ve " Bu ne Neyzen :evil: ! " diye bagirinca, Neyzen " sarap, ama hepsi benim degil yani:oops: , arkadasima goturuyorum, kemkum diyor" , Mazhar Osman "pekala, dok bakayim o sarabi " deyince Neyzen olmaz hocam sarap sadece benim degil yarisi arkadasin, dokemem diyor. O zaman kendininkini dok diyor Mazhar Osman hiddetlenip, Neyzen, olmaz hocam benim yarim hissem alt kisim , arkadasin hissesi ust kisim! diyor. Mazhar Osman ne yapsin !

Sonucta insan istemeyince....
ya da
Isteyince bahanesi cok.
Kufur eden de etmeyen de dunya kadar bahane bulur kendine. Hersey kisilik sorunu bence.

saglicakla,

kurtbilal1985
05-08-2006, 01:21 AM
sevgili pasam. ne zaman buraya bir ileti biraksam, ne zaman bir sikayetimi dile getirsem, iletilerim, dis güclerin tahriki ile hemen siliniyor. oysa burasi dilek ve sikayet kutusuydu sende sorunuma care bulmaya calisacaktin, care bulamasan bile en azindan dinleyecektin.

hürmetler pasam

Destankutluhan
05-08-2006, 01:28 AM
Nedir bu cocuklarin bu hircinligi ? Birbirini cimtiklemeseler bir turlu rahat etmiyorlar. Butun milleti rahatsiz ettiklerinin bile farkinda degiller, konuya komsuya rezil olmaktan vazgectik, asabimiz da o bicim bozuluyor, Yok mu bir caresi bunun !

Bilge_Kagan
05-09-2006, 12:18 AM
sevgili pasam. ne zaman buraya bir ileti biraksam, ne zaman bir sikayetimi dile getirsem, iletilerim, dis güclerin tahriki ile hemen siliniyor. oysa burasi dilek ve sikayet kutusuydu sende sorunuma care bulmaya calisacaktin, care bulamasan bile en azindan dinleyecektin.

hürmetler pasam

Birbirinizle sacma sapan agiz dalaslarina girin, hakaret edin, arka arkaya atilmis iletilerle basligi bir "copluk" haline getirin, sadece Marko Pasa degil, tum Turkistan Forumu, hatta diger bolumlerden buraya gelecek insanlar dinlemek/okumak zorunda kalsinlar, peki.

Oradaki iletileri son kez " iyi niyetli olarak " sildim, bir dahaki manasiz kavgada, hatta "tahrik"te, cezaî yaptirimi uygulamak konusunda bu kadar cekingen davranmayacagim, haberiniz olsun.

Iyi sohbetler.

genco
05-09-2006, 01:56 PM
Benim, Marko Paşa'ya şikayetim ise son zamanlarda yine bir-iki çatlak sesin çıkmaya başlamasıdır.
Bu hasta ruhluları (Oğuz'a o iğrenç yazıyı yazan gibi) ortaçağ kafalıları, ilkel beyinleri; Forum Uz'dan atın, atın bunları!..

Bundan böyle de içeriğinde "birlik ve beraberlik" amacı taşımayan yazılar yazanın da üyeliğinin iptal edilmesini, Marko Paşa'dan rica ediyorum...

kurtbilal1985
05-09-2006, 03:39 PM
Birbirinizle sacma sapan agiz dalaslarina girin, hakaret edin, arka arkaya atilmis iletilerle basligi bir "copluk" haline getirin, sadece Marko Pasa degil, tum Turkistan Forumu, hatta diger bolumlerden buraya gelecek insanlar dinlemek/okumak zorunda kalsinlar, peki.

Oradaki iletileri son kez " iyi niyetli olarak " sildim, bir dahaki manasiz kavgada, hatta "tahrik"te, cezaî yaptirimi uygulamak konusunda bu kadar cekingen davranmayacagim, haberiniz olsun.

Iyi sohbetler.

bilge kagan, benim sikayetim o küfürlü yazilari sildigin icin degil, hic kimseyle ilgisi olmadigi halde bazi iletilerimin silinmesidir örn: oguza abiye verdigim bir cevap vardi. o iletimin muhatabi sadece oguzdu. ama buna ragmen o iletim silinmis. baska bir gün yine ayni sekilde, baska bir iletim silinmis.

Bilge_Kagan
05-10-2006, 10:01 AM
Bazi iletiler bizim kontrolumuz disinda sistemce kendiliginden, -nedenini bilmedigimiz bir sekilde- siliniyor. Daha once benzer durumlar "Turk" ve "Colpan"in da basina gelmisti.

Han
05-23-2006, 06:22 AM
bu nedir marko Paşa???

FB şampiyon olunca taraftarı kutlanıyor. GS şampiyon olunca da takım kutlanıyor...
bu emek hakkı mı acaba? :)

ŞAMPİYON FENERBAHÇE'lilere Tebrikler.. (http://www.forum.uz/showthread.php?t=21957) (http://www.forum.uz/images/misc/multipage.gif 1 (http://www.forum.uz/showthread.php?t=21957) 2 (http://www.forum.uz/showthread.php?t=21957&page=2) 3 (http://www.forum.uz/showthread.php?t=21957&page=3) 4 (http://www.forum.uz/showthread.php?t=21957&page=4) 5 (http://www.forum.uz/showthread.php?t=21957&page=5) ... Ïîñëåäíÿÿ ñòðàíèöà (http://www.forum.uz/showthread.php?t=21957&page=77))
zorlu

Şampiyon GALATASARAY'a tebrikler.. (http://www.forum.uz/showthread.php?t=30123) (http://www.forum.uz/images/misc/multipage.gif 1 (http://www.forum.uz/showthread.php?t=30123) 2 (http://www.forum.uz/showthread.php?t=30123&page=2) 3 (http://www.forum.uz/showthread.php?t=30123&page=3) 4 (http://www.forum.uz/showthread.php?t=30123&page=4) 5 (http://www.forum.uz/showthread.php?t=30123&page=5) ... Last Page (http://www.forum.uz/showthread.php?t=30123&page=9)) zorlu

zorlu
05-23-2006, 06:37 AM
bu nedir marko Paşa???

FB şampiyon olunca taraftarı kutlanıyor. GS şampiyon olunca da takım kutlanıyor...
bu emek hakkı mı acaba? :)

ŞAMPİYON FENERBAHÇE'lilere Tebrikler.. (http://www.forum.uz/showthread.php?t=21957) (http://www.forum.uz/images/misc/multipage.gif 1 (http://www.forum.uz/showthread.php?t=21957) 2 (http://www.forum.uz/showthread.php?t=21957&page=2) 3 (http://www.forum.uz/showthread.php?t=21957&page=3) 4 (http://www.forum.uz/showthread.php?t=21957&page=4) 5 (http://www.forum.uz/showthread.php?t=21957&page=5) ... Ïîñëåäíÿÿ ñòðàíèöà (http://www.forum.uz/showthread.php?t=21957&page=77))
zorlu

Şampiyon GALATASARAY'a tebrikler.. (http://www.forum.uz/showthread.php?t=30123) (http://www.forum.uz/images/misc/multipage.gif 1 (http://www.forum.uz/showthread.php?t=30123) 2 (http://www.forum.uz/showthread.php?t=30123&page=2) 3 (http://www.forum.uz/showthread.php?t=30123&page=3) 4 (http://www.forum.uz/showthread.php?t=30123&page=4) 5 (http://www.forum.uz/showthread.php?t=30123&page=5) ... Last Page (http://www.forum.uz/showthread.php?t=30123&page=9)) zorlu

burada başlıkları açan kişi olarak cevap veriyorum..
GALATASARAY başlığı maç bitiminde heyecan ile ve acele ile açılmıştır..
dediğiniz şeyin bende farkına vardım ancak daha sonra maalesef başlık değiştirilemiyor..
idare edin artık..:)

oğuz
05-23-2006, 06:58 AM
burada başlıkları açan kişi olarak cevap veriyorum..
GALATASARAY başlığı maç bitiminde heyecan ile ve acele ile açılmıştır..
dediğiniz şeyin bende farkına vardım ancak daha sonra maalesef başlık değiştirilemiyor..
idare edin artık..:)

Kim demiş değişmez diye:cool:

zorlu
05-23-2006, 09:30 AM
Kim demiş değişmez diye:cool:

ben mod değilim sana açılan şeyler bana açılmıyor..
lütfen gerekeni sen yapıver oğuz cum :)

Han
05-24-2006, 06:46 AM
Şairler sultanı olan Necib Fazıl Kısakürek'in vefatının 23. yıldönümü münasebetiyle kendi yurttaşlarının bir başlık bile açmaması seni de sevindiriyor değil mi Marko Paşa???

napalım şükrederseniz, kıymetini bilirseniz artırırım buyurmuş Yaradan...

bu da bize yabancılara kaldı gibi...

oğuz
05-24-2006, 07:11 AM
Şairler sultanı olan Necib Fazıl Kısakürek'in vefatının 23. yıldönümü münasebetiyle kendi yurttaşlarının bir başlık bile açmaması seni de sevindiriyor değil mi Marko Paşa???

napalım şükrederseniz, kıymetini bilirseniz artırırım buyurmuş Yaradan...

bu da bize yabancılara kaldı gibi...

Bu sayflarda kendini yabancı görmesi gerekenler BİZDEN gibi davranırken,bizden görmesi gerekenler YABANCI gibi davranıyorlar...

Sen üzülme MARKO paşa ben onun kulağını çekerim :cool:

oğuz
05-25-2006, 04:50 AM
Efsane Muhteşem bir şekilde geri dönecekti....DÖNMEDİ

Marko paşa bi haberdar et bizleri yoksa efsane taşamı takıldı :cool:

Han
05-26-2006, 09:51 AM
4 (2 members & 2 guests)
Han (http://www.forum.uz/member.php?u=5769), Emre I (http://www.forum.uz/member.php?u=9241)

ilk defa böyle gördüm bu bölümü Cuma gününü de tatil günlerine eklediniz galiba Paşam....

zorlu
05-26-2006, 10:02 AM
ilk defa böyle gördüm bu bölümü Cuma gününü de tatil günlerine eklediniz galiba Paşam....

han kardeşim deminden beri oğuz kardeşim ile msn den görüşüyoruz.
maalesef bir sorun var sanırım çok zor giriliyor..
bende demin yanlızdım ve resmi çekip yolladım..

mustafa06
05-26-2006, 02:17 PM
k defa böyle gördüm bu bölümü Cuma gününü de tatil günlerine eklediniz galiba Paşam....

Forum uz'a ulashılamıyordu. yeni achıldı.

gece, saat 1 :15
(1 member -1 quests) member ; mustafa06 :)

gece saat 1:25
(2 members- 1 quests) members;mustafa06, uki

gurkan
05-27-2006, 12:01 AM

Han paşam ulaşadık... Forun.uz'a...

Han
06-06-2006, 10:04 AM
yav bu ne Pasham
http://forum.arbuz.com/showthread.php?p=454802#post454802
burda bir necdi tutturmush beni panturkist diye gozden dushurmeye chalishti. atlattik shimdi de din dushmanligiyla suchluyor...

Allah Allah necdiye necdi dedigim icin Lwrecenin muridlerine hedef olduk be.. bir de bu mahlukat din bolumunde soz shaibi ya. kiyamet alametleri pasham....

ne diyelim biz garibanlara kaldi demek ki....

oğuz
06-06-2006, 10:15 AM
yav bu ne Pasham
burda bir necdi tutturmush beni panturkist diye gozden dushurmeye chalishti. atlattik shimdi de din dushmanligiyla suchluyor...

Allah Allah necdiye necdi dedigim icin Lwrecenin muridlerine hedef olduk be.. bir de bu mahlukat din bolumunde soz shaibi ya. kiyamet alametleri pasham....

Bana havele et hemen "Katli vaciptir" çıkartalım...:cool:

mustafa06
06-06-2006, 04:59 PM
yav bu ne Pasham

sen bashachıkarsın. ben eminim.

Adamlar, inandıkları vahhabiliğin savunuculuğunu yapıyorlar.saygılı olmak kaydı ile bu anlashılabilir. Ama söyleyemedikleri gizli düshüncenin, tarihi osmanlı- Türk düshmanlığı olduğunuda arada bir kachırıveriyorlar. yani tipik lawrence-arap milliyetchisi
ayrıldılar Biz ihaneti unuttuk ama onlar 400 yılı yinede unutamıyorlar.

Originally Posted by real_life
Bu kitob tasavvufchi turklarning arablar va saudiyadagi muslimlarga otilgan quruq tuhmat toshlaridan ozga narsa emas. Turklar doim arablarga tosh otib ularni turli toqima tuhmatlar bilan ayblab kelganlar. Ohirgi vaqtida butun musulmonlarni ezib kelgan Usmoniylar imperiyasidan chiqib ketib oz mustaqil davlatlarini qurganliklarini hazm qilishlari juda mushkul.

akhee,
Haq gappi etdingiz

TURKiSTAN
06-06-2006, 05:16 PM
sen bashachıkarsın. ben eminim.

Adamlar, inandıkları vahhabiliğin savunuculuğunu yapıyorlar.saygılı olmak kaydı ile bu anlashılabilir. Ama söyleyemedikleri gizli düshüncenin, tarihi osmanlı- Türk düshmanlığı olduğunuda arada bir kachırıveriyorlar. yani tipik lawrence-arap milliyetchisi
ayrıldılar ama 400 yılı yinede unutamıyorlar.
akhee,

bu adamlar Özbekçeyi nasıl biliyorlar peki ?Bunlar Özbekistan'da yaşayan Arap'lar mı ?

mustafa06
06-07-2006, 04:16 AM
Düshüncelerine bakınca Suudi olması gerekir. galiba öğrenci imish. ortaasyadamı okuyor. yoksa özbek olupta, araplardamı okuyor bilmiyorum.
ama belli olan suudilere bağlılığı, türkleri fazla sevmemesi.

belki han bilir

Han
06-07-2006, 06:09 AM
adam özbektir ve kıpçak boyundandır... Termezlidir .. dışarıda okuyor...
aklını araplara değil necdiilere kaptırmış diyeyim... Yani tam bir bedevi çapulcusu...

Din, Hadis, alimlere ve tabii ki Türk düşmanı bir heriftir.
Osmanlı kini selefi sapık akımından geliyor. onlar Osmanlıyı petrol sömürmek gibi akla mantığa aykırı bir şeyle suçlayan ve müslümanlara zülmeden bir devlet olarak propaganda ederler.

sadece Kuran ve Nasr Albani denen yeni türedi reformistten ilham alırlar ve namazda kadınlar gibi ellerini göğüslerine bağlarlar... Normal bağlayanları peygamber düşmanı olarak lanse ederler...

kuran derken hep kendi anladıkları muteberdir... Yani her ayeti istedikleri yöne çevirirler...

vahabi olmadıklarını iddia ederler ve kendilerine selefiyiz derler. Ama vahabi lideri Abdülvehhab oğlunu da sırf Osmanlıya isyan ettiği için İslamın son asır kahramanı olarak görürler...

Orta Asyada yetişen hemen bütün devlet adamı, islam ve fen alimi, evliyaya düşmandırlar... Onların kitaplarından kendi işlerine yarayan yerlerini gözboyamak için kullanırlar...

ama dinin türk devletleri elinde bozulduğuna ve bunu şu anda merkezi Medinede bulunan dünya vahabileri yayma organı rabitatil ailemi islami örgütününm ihya ve temizlemeye çalışdığına da inanırlar...

Özellikle evliya, tasavvuf, türbe gibi şeylere küfretmekten habis ruhları lezzet alır...

ellerinde ve ağızlarında hep Allah yazılı bayrak ve sloganlar.... Ama herbiri cami içerisindeki birer Lawrenstir ve Hempherdir...

Demir Kağan
06-07-2006, 06:56 AM
Vahhabilerin içlerinde patlaması dileklerimle, esen kalın.

gurkan
06-09-2006, 06:40 AM
Ah bir dil bilsem...

Bir kaç cümle yazdım oraya...

Hemen kibarca teşekkür edip uyardılar...

Türkiye Türkçesiyle Yazılamıyormuş o bölümde...:(

Kardeşlerim ne diyeceğim birlik olup Forum.Uz tüm bölümlerimde

Dördüncü dil olarak(İgilizce serbest ; Rusça serbert; Bir de Özbekçe)

Türkiye Türkçesi ile yazabilmek için nasıl çalışmalar yapılabilir ?

Yani buranın yönetimini nasıl ikna ederiz ?

oğuz
06-09-2006, 06:49 AM
Ah bir dil bilsem...

Anadolu Türkçesini anlamadıkları için bu olaya sıcak bakmıyorlar...
Gaspiralinin buradaki önemi bir kez daha artmış oluyor...;)

uki
06-09-2006, 06:54 AM
Ah bir dil bilsem...

zaten noktali "u, o", sh, ch ve yumusak g harich her seyi yaza bilirsiniz, ama anliyan cikacak mi? o problem :D

gurkan
06-09-2006, 07:05 AM
Anlıyanları var... :D

Han Gelsin biraz çalıştırsın beni... :)

Biraz Han'dan Biraz Uki den bu iş Tamam...:)

Bir tarzanca Çıkar ortaya...

Özbek Lehçesinden Türkiye Lehçesinden çek bir karışık...

Talebe olup biraz mürekkep yutalım... Tiyoları öğrenelim... güzelce...:)

Muhabetti Mi ?

"Gürkan'nın vahhabilerle muhabbeti"...:D

borcugin
06-09-2006, 03:49 PM
Ah bir dil bilsem...

S.A.

Şimdi geçen Türk Yazılımcılar Birliği forumunda bir Azeri Türkü arkadaşımız yardım istemiş, bunu isterken de, Azeri Türkçesiyle istemiş, adamı geldiğine geleceğine bin pişman etmişler.

İlginçtir ki, onlarda yani Türkiye Türkleri de ya İngilizce yaz ya da Türkiye Türkçesiyle yaz deme salaklığında bulunmuşlar. Adam ısrarla Türkiye Türkçesini anladığını ama yazamadığını söylemiş. Doğru, ben de Azeri Türkçesini çok rahat anlayabiliyorum ama doğru dürüst yazamıyorum. Duramadık tabi, Azeri Türkçesini anlayamayan kişi bunu kasten yapıyordur dedim, kovuldum tabiki. Sonra sormaca yapmışlar, Azeri Türkçesini İngilizceden daha çok anlıyor musunuz? diye, sonuç evet çok daha iyi anlayabiliyoruz çıkınca buradaki moderatör bana gönderi yollamış abi sana haksızlık ettik diye. Lafı uzatmayayım. Sevgili kardeşlerim şu düştüğümüz duruma bakın ya. Ağlanacak durum. O'zbek Türkçesiyle yazılan bölümlerdeki yazıları okuyorum, ilk zamanlar hiç anlamıyordum, baktım ki ilerleme var, inanın anlayabilme oranım gittikçe arttı, ama yazmaya gelince bakın onu şimdilik beceremiyorum. En çok üzüldüğüm, özellikle Azeri Ağellerinde Rusça (kiril abecesiyle Azeri Türkçesi değil, kiril abecesiyle Rusça) O'zbek Ağellerinde İngilizce'nin rağbet görmesi. Türkiye bu konuda bunlardan ayrı. Onlar kadar değil. Ama diyorum ya, şu düştüğümüz duruma bakın, yazıklar olsun bize, elimizde teknoloji var, her şey var ama herhalde Ulus-Millet bilincimiz yok. Ağır geldi demeyin, bu konuda çok doluyum, yazık bize... Bu lehçe sorununu halletmeden hiç bir şey yapamayız, öncelik bu!

Onlar orda çalsın oynasın, biz burda çalıp oynayalım, oh be ne ala mualla!... Adıda forum.uz. Parçalı bulutlu forum.uz. Sanki birbirimizin arasında sorunlar var, aramızda İngilizce ve Rusça sömürge dilleri var, ayrı köklerin, ayrı inançların, ayrı soy ve kültürlerin çocuğuyuz sanki. Doğu Türkistandan arkadaşlar edindik, onlar Türkiye Türkçesini bizim Uygur Türkçesinden daha önce öğrendiler, soydaşlarımın elinde Çin Abecesiyle (yanlış duymadınız) yazılmış Türkiye Türkçesi - Uygurca sözlük var, sözlükten bakıyoruz ikimizde, kameralar açık msn de ve konuşmaya çalışıyoruz, becerdik. Evet yanlış duymadınız becerdik arkadaşlar. Çok zor koşullarda konuşuyor kardeşlerim, orası çok sıkı, internet kafelerden bağlanabiliyorlar, kızıma sesli konuşmayla bir türkü söylettim Uygur kardeşime, ağladı, o da oğluna söyletti, ben salaklığımıza ağladım. Biz ne kadar duyarsız ve tembeliz, dilimize ve birliğimize neden halan inanmıyor ve güvenmiyoruz, adamlar kendimize olan bu güvensizliğimizi öyle bir aşılamışlar ki, artık doğan çocuk bile Türk Dillerine güvensizlikle doğuyor, iyi sömürmüşler bizi kardeşlerim velhasılan. İyi oyuna gelmişiz ve gelmeye devam ediyoruz.

Selametle.

zorlu
06-10-2006, 01:11 AM
sayın paşam,
neden bazı insanlar bencildir? neden burunları havadadır..
ben bu forumda ve bazı forumlar da, bazı arkadaşlara yazılar yazdım özelden,
istediğim çok fazla birşey değildi, üstelik kendim içinde değildi, çok zorda değildi,
sadece sitede yaptıkları paylaşımlarını üye oldukları diğer sitede de yapmalarıydı..
bir çok arkadaşım hemen gelip paylaşımlarını yaptılar..
onlara sonsuz teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum..
ama bazıları! evet bazıları ise bırakın paylaşımı,
yolladığım bir çok yazıya cevap yazmaya bile gerek duymadılar..
şimdi sana soruyorum sayın paşam..
ben bunlara ne yazmalıyım, ne demeliyim..????????

aslında ne diyeceğimi biliyorumda dilim elvermiyor demeye..
genede sen yaz paşam...

hakan
06-10-2006, 01:53 AM
S.A.

Şimdi geçen Türk Yazılımcılar Birliği forumunda bir Azeri Türkü arkadaşımız yardım istemiş, bunu isterken de, Azeri Türkçesiyle istemiş, adamı geldiğine geleceğine bin pişman etmişler.

İlginçtir ki, onlarda yani Türkiye Türkleri de ya İngilizce yaz ya da Türkiye Türkçesiyle yaz deme salaklığında bulunmuşlar. Adam ısrarla Türkiye Türkçesini anladığını ama yazamadığını söylemiş. Doğru, ben de Azeri Türkçesini çok rahat anlayabiliyorum ama doğru dürüst yazamıyorum. Duramadık tabi, Azeri Türkçesini anlayamayan kişi bunu kasten yapıyordur dedim, kovuldum tabiki. Sonra sormaca yapmışlar, Azeri Türkçesini İngilizceden daha çok anlıyor musunuz? diye, sonuç evet çok daha iyi anlayabiliyoruz çıkınca buradaki moderatör bana gönderi yollamış abi sana haksızlık ettik diye. Lafı uzatmayayım. Sevgili kardeşlerim şu düştüğümüz duruma bakın ya. Ağlanacak durum. O'zbek Türkçesiyle yazılan bölümlerdeki yazıları okuyorum, ilk zamanlar hiç anlamıyordum, baktım ki ilerleme var, inanın anlayabilme oranım gittikçe arttı, ama yazmaya gelince bakın onu şimdilik beceremiyorum. En çok üzüldüğüm, özellikle Azeri Ağellerinde Rusça (kiril abecesiyle Azeri Türkçesi değil, kiril abecesiyle Rusça) O'zbek Ağellerinde İngilizce'nin rağbet görmesi. Türkiye bu konuda bunlardan ayrı. Onlar kadar değil. Ama diyorum ya, şu düştüğümüz duruma bakın, yazıklar olsun bize, elimizde teknoloji var, her şey var ama herhalde Ulus-Millet bilincimiz yok. Ağır geldi demeyin, bu konuda çok doluyum, yazık bize... Bu lehçe sorununu halletmeden hiç bir şey yapamayız, öncelik bu!

Onlar orda çalsın oynasın, biz burda çalıp oynayalım, oh be ne ala mualla!... Adıda forum.uz. Parçalı bulutlu forum.uz. Sanki birbirimizin arasında sorunlar var, aramızda İngilizce ve Rusça sömürge dilleri var, ayrı köklerin, ayrı inançların, ayrı soy ve kültürlerin çocuğuyuz sanki. Doğu Türkistandan arkadaşlar edindik, onlar Türkiye Türkçesini bizim Uygur Türkçesinden daha önce öğrendiler, soydaşlarımın elinde Çin Abecesiyle (yanlış duymadınız) yazılmış Türkiye Türkçesi - Uygurca sözlük var, sözlükten bakıyoruz ikimizde, kameralar açık msn de ve konuşmaya çalışıyoruz, becerdik. Evet yanlış duymadınız becerdik arkadaşlar. Çok zor koşullarda konuşuyor kardeşlerim, orası çok sıkı, internet kafelerden bağlanabiliyorlar, kızıma sesli konuşmayla bir türkü söylettim Uygur kardeşime, ağladı, o da oğluna söyletti, ben salaklığımıza ağladım. Biz ne kadar duyarsız ve tembeliz, dilimize ve birliğimize neden halan inanmıyor ve güvenmiyoruz, adamlar kendimize olan bu güvensizliğimizi öyle bir aşılamışlar ki, artık doğan çocuk bile Türk Dillerine güvensizlikle doğuyor, iyi sömürmüşler bizi kardeşlerim velhasılan. İyi oyuna gelmişiz ve gelmeye devam ediyoruz.

Selametle.

Nediyeyim çok etkileyici bir durum. Bende ilk önce Özbek Türkçesi öğrenmek için Google' dan araştırmaya yapmaya başladım ve forum.uz u buldum. Ne kadar sevindiğimi bilemezsiniz o an sonra konuları okumaya başladım. Okudukca şaşırıp kaldım Sonra Türkiyeden gelenleri mahkum gibi (afedersiniz) bir yere bırakmışlar siz burada yazın naparsanız yapın gibi birşey olmuş Sonra amacım tabi Özbek Türkçesi öğrenmek olduğu için doküman aramaya devam ettim.Eee tabi bu kadarı olur artık hiç bir şey yok ne sözlük ne belge sonrasını biliyorsunuz zaten uşağı yaptık. İşte herkezin forum uzdan bir beklentisi bir düşüncesi olduğu için gaspirali.net bu eksiklikleri tamamlayacak düşüncesindeyim.Her türkü düşünceye açığız esneğiz AYRIŞTIRICI DEĞİL BİRLEŞTİRİCİYİZ.

narcoleptic
06-13-2006, 09:59 PM
bence çok güzel bir şey yapılabilir.

Türkistan forumunda yazı yazan herkes buraya gösterdikleri ilgiyi diğer bölümlere gösterirse ve hepimiz birden herhangi bir başlık ve konu hakkında kendi düğşüncelerimizi yansıtan Anadolu Türkçesiyle postlargirersek belki sesimizi işiten olur;)

oğuz
06-13-2006, 11:14 PM
bence çok güzel bir şey yapılabilir.

Türkistan forumunda yazı yazan herkes buraya gösterdikleri ilgiyi diğer bölümlere gösterirse ve hepimiz birden herhangi bir başlık ve konu hakkında kendi düğşüncelerimizi yansıtan Anadolu Türkçesiyle postlargirersek belki sesimizi işiten olur;)

Atladığımız bir nokta var...

Özbek arkadaşların yazıştığı bölümlere ara sıra girdiğimde çok basit cümleler için yarım saat kafa yorduğumda az çok bişiler yakalıyorum...

İşin özü şu durumda ne onlar bizi nede biz onları anlayabilecek durumda değiliz...

:cool:

narcoleptic
06-13-2006, 11:17 PM
ilk etapta dediğin gibi.anlayamayız.ama bu şekilde mesafe oldukça daha anlamsızlaşıcak.

sonuçta bir dili en iyi okuyarak konuşarak yazarak öörenirsin ve öörenmek amaçlı olsun,paylaşmak amaçlı olsun böyle bir dil saldırısı ! yaparsak gerçekten dostluumuz pekişir;)

oğuz
06-13-2006, 11:25 PM
ilk etapta dediğin gibi.anlayamayız.ama bu şekilde mesafe oldukça daha anlamsızlaşıcak.

sonuçta bir dili en iyi okuyarak konuşarak yazarak öörenirsin ve öörenmek amaçlı olsun,paylaşmak amaçlı olsun böyle bir dil saldırısı ! yaparsak gerçekten dostluumuz pekişir;)

Şu pozisyonda dil saldırısı yaparsan...

1-yazdıkların silinir veya Türkistan bölümüne yönlendirilir...
2- Uyarı alır ceza puanı ile ödüllendirilirsin :cool:

Demir Kağan
06-14-2006, 01:27 AM
Sayın Marko Paşa,

Başlıkların içine din ile ilgili konular karışmasa hatta dinle ilgili hiç yazı görmesek, güzel olur be paşam.

oğuz
06-14-2006, 01:35 AM
Sayın Marko Paşa,

Başlıkların içine din ile ilgili konular karışmasa hatta dinle ilgili hiç yazı görmesek, güzel olur be paşam.

Problemin özü alanımızın dar ve kısıtlı olması...

Esas ana forumda "Din ve medeniyet" adlı bölümde dini konular tartışılıyor.Bizde din,siyaset,spor,aşk ....herşey aynı yerde...

Çorbanın tuzu biberi ayarlandığında TADINDANDA YİNMİYOR :cool:

gurkan
06-29-2006, 03:40 AM
Efendiler !

Efendiler ; sevilmediler

Efendiler ; sevinmediler

Rahmetli ;

Bir Efendi vardı. Öldü.

Hükmünü biçtiler.

Efendiyi öldürdüler.

Kefenleyip gömdüler.

Rahmetli ;

Bir Efendi vardı. Öldü.

oğuz
06-29-2006, 03:57 AM
Fi tarihinde video-clup çalıştırıyorum. Yanımdada 2 tane sevdiğim servis elamanı var...

Birgün bana bir maruzatlarının olduğunu söylediler,söyleyin dediğimde bana 2 sininde karate kursuna gitmek istediklerini söylediler...

Bende aynı anda ikisininde yollamamın mümkün olmadğını,farklı saatlerde gidebileceklerini söyledim.onlarda ya ikimiz yada hiç diyerek işi bırakmakla tehdit ettiler...

Bende kapıyı gösterdim.aradan iki gün geçtikten sonra bir tanesi kulağı babasının elinde geri geldi.Babasının söylediği şu sözü hiç unutmadım....

Nedeceniz kareteyi,marateyi...EN BÜYÜK SİLAH EFENDİLİKTİR....

oğuz
06-30-2006, 06:00 AM
Eskiden hikayelerde vardı...

Az gitmişlmer,uz gitmişler.Dere tepe düz gitmişlir.birde bakmışlarki,bir arpa boyu yol gitmişler....

İNADIM İNAT :lol:

oğuz
08-28-2006, 04:51 AM
Yağmur 22 damla kadar yağdı...

Gezmelerden geri dönenler elleri boş geldi...

Kurshad daha resimleri yayınlamadı...

Devam etcek...:twisted:

weci
08-28-2006, 06:07 AM
bır fıkrım war neden Turkıye dısında katılan arkdaşalr kucuk bır topıc acıp oraya ulkelerı ıle ılgılı reısmlerı koyup bıze anlatmıyorlar.Oraları bu sanal ortamda onlardan öğrenme imkanımız olur.

Han
08-28-2006, 11:45 PM
vardi weci vardi...

Han
08-29-2006, 08:02 AM
deveye oyna demishler dokuz dukkan devirmish...

adamin biri
girmish bahchemize, bakmish ormanlar..
sanki Ahirdan kachmish ta gormush, yaylalar...
Ama ne okuz ne okuz ki...
ne chamlar deviriyor, ne chamlar...
ancak ahirette anlar...
kuzu postuna burunmush chakallar...
Maskeymish o seccade ve sakallar...

nerdesiniz ey Gaziler aslanlar...

weci
08-30-2006, 12:31 AM
HAn pekii nerde ben bulamıyorum nıye devam etmedi yoksa koydukları esımler altına yorum yapıp kavgamı etdıler :(

mustafa06
08-30-2006, 03:48 AM
(Gurur günümüz 26 ağustos) diye bir bashlık vardı bulamaz oldum. ben mi shahskınım nedir, gözlükte kullanıyorum ama yok be yav

oğuz
08-30-2006, 03:50 AM
(Gurur günümüz 26 ağustos) diye bir bashlık vardı bulamaz oldum. ben mi shahskınım nedir, gözlükte kullanıyorum ama yok be yav

Mustafa bey,

30 Ağustos Zafer bayramı ile ilgili 3 konu başlığı vardı,bende bu başlıkları tek bir başlık altına topladım...

selamlarla...

weci
09-01-2006, 06:56 AM
Forumda olan arkadaşların çoğu orta asyda Turkı Ulkelerde yasıyor.Nıye bız oraları resımlerle hiç tanıtmıyrolar İlla ki tv den radyodan mı duycaz. Resımlerınızı ve yorumlarınızı beklıyorum...

khanoghuz
09-01-2006, 08:25 AM
bildiğim kadarıyla böyle bir bölüm vardı ama şimdi nerde bilmiyorum

weci
09-01-2006, 02:58 PM
bende :(:(:(

oğuz
09-02-2006, 03:58 AM
Forum geçmişinde bunlarla ilgili threadlar var....

Arayan bulur'un yanına birde istersen yaparsın deyimini ulama yapalım...

Han
09-05-2006, 05:50 AM
bugun dikkatimi ceken bir shey:

dun tesekkurlerimin sayisi 998 falandi..
bugun baktim 1101 olmush...

bu degirmenin suyu nerden geliyor?

Han
09-28-2006, 04:03 AM
Ramazan gelince sheytanlar zincire vuruluyormush...
benim elimde olsa insanlarin agizna kilit vururdum ... ama naparsin pasham... bir arzu ishte...

oğuz
09-28-2006, 06:44 AM
Ramazan gelince sheytanlar zincire vuruluyormush...
benim elimde olsa insanlarin agizna kilit vururdum ... ama naparsin pasham... bir arzu ishte...

Arzu,iyi bir kız arkadaşımızın ismidir...Lakin karadenizlidir :rolleyes: :cool:

Demir Kağan
09-30-2006, 04:20 AM
Kardeşlerimizle aramıza din girmese be paşa. Keşke faşistlik yapıp düz mantıkla düşünmeseler. Herkesin inancına saygılı olmayı bilseler. Peşin hüküm vermeseler. Dinin millileştirilmeye çalışılmadığını, bilakis millileştirilen dinin kurtarılmaya çalışıldığını anlasalar. Yersiz kurt kesilmeseler.

Tristan
09-30-2006, 02:51 PM
nibelungenring albümlerini bir mesajda vermek için diğer mesajları sildim ama şöyle yaz<ıyordu
To be able to post links your post count must be 25 or greater. Your post count is 15 momentarily.

Please remove links from your message, then you will be able to submit your post.

weci
09-30-2006, 03:17 PM
Forumdakı kısılerın yaş muhabbetınden bıkdım. Onlara bu atasozunu suratlarına copy paste yapıyorum AKIL YASDA DEGIL! BASDADIR... Bu arada kufur eden bazı kısı/kısılerı de eger problemlerı varsa ozel mesaj beklıyorum Ben hıc cekınmem yapıstırım lafı merak etmesınler....

oğuz
10-02-2006, 12:50 AM
Forumdakı kısılerın yaş muhabbetınden bıkdım. Onlara bu atasozunu suratlarına copy paste yapıyorum AKIL YASDA DEGIL! BASDADIR... Bu arada kufur eden bazı kısı/kısılerı de eger problemlerı varsa ozel mesaj beklıyorum Ben hıc cekınmem yapıstırım lafı merak etmesınler....

Türk Terbiyesi almış bir kişi forumda herkesin hak ettiği saygıyı göstermek zorunda.Bende şimdi burda copy paste atasözleri koymaya kalkarsam işin olur:lol:
Küfür eden kim ? ne diye etti ve dökümleri buraya istiyorum !

Tristan
10-08-2006, 10:28 AM
ifolder.ru'dan download yapamıyorum :(
yahoo language toolstan baktım, hatta üye bile oldum, ama nasıl indireceğimi anlayamadım:shock:
mesela şunu nasıl indirebilirim?
yptp://ifolder.ru/45675

Han
10-10-2006, 03:00 AM
Marko Paşam, kız bulur musunuz?

Ne önerirsiniz bana?

ulan (batirli) Çönö :)
be mubarek, pardon, size ne denir be kutlusanyuuuu mu acaba? neyse
Çönö Marko paşanı tanımıyor musun... kelin ilacı olsa başına sürer demişler...

bak bakim o da senin gibi kız arıyordu şuralarda :D :D :D

weci
10-11-2006, 02:51 AM

tekrar yazma ıstegı duydum Anlasılmadıgı ıcın...

Türk Terbiyesi almış bir kişi forumda herkesin hak ettiği saygıyı göstermek zorunda.Bende şimdi burda copy paste atasözleri koymaya kalkarsam işin olur

dökümanları sız daha ıyı bılırsınız :D Ben yazdıkca yazılarımı kaldırdınız neyse dokumanları gerı koyma yetegınız varsa buraya koyun :D

oğuz
10-11-2006, 02:54 AM

tekrar yazma ıstegı duydum Anlasılmadıgı ıcın...

Türk Terbiyesi almış bir kişi forumda herkesin hak ettiği saygıyı göstermek zorunda.Bende şimdi burda copy paste atasözleri koymaya kalkarsam işin olur

dökümanları sız daha ıyı bılırsınız :D Ben yazdıkca yazılarımı kaldırdınız neyse dokumanları gerı koyma yetegınız varsa buraya koyun :D

Alıntılarını QUOTE ile yap...

Israrlıyım :rolleyes:

dervish
10-11-2006, 02:59 AM

"Büyüğe saygı, küçüğe sevgi". Anan-baban sana bundan hiç bahsetmedi mi?

weci
10-13-2006, 02:03 AM
"Büyüğe saygı, küçüğe sevgi". Anan-baban sana bundan hiç bahsetmedi mi?

Anne Baba olayına gırersek dervish senın azına acı bıber surmeyı unutmuslar dıyebılırım Bana sevgı gostermeyen saygı beklemesın :evil: O yuzden sevgı saygıyı sen bana ogretemezsın eger bu formda yazıyorsanda fıkır paylasımı yapmak istiyorsan yaş cınsıyet unsurlarını kenara bırakmanı tavsıye ederım saygı sevgı bunları baglıyacı faktor degıldır...Tam tersıne ıstedıgıne fıkırlerını soyleyemezsın ıkna edemezsın...

Dokumanlar umrumda degıl eger cok cevap beklıyen varsa bı yerlerden bakabılır ugrasabılır. Internete su an zor ulasabılmekteyım o yuzden mesajlarınıza gec cvp verıyorum.

oğuz
10-13-2006, 02:26 AM
Yaşça küçüksen sevgi duymuyorsan bile SAYGI GÖSTERECEKSİN !.Fikirlerine katılmak zorunda değilsin ama saygısızlık yapmakta zorundada değilsin...

Bundan önce sana küfür edilmişse ve bu foruma yansımamış ise bizimle paylaşıncaya kadar senin,paylaştıktan sonrada forumun sorunudur...

Ya paylaşma yada devamını getir...

Birde Cumartesi yani yarın İFTARA DAVETLİSİN...;)

dervish
10-13-2006, 04:54 AM
Weci efendi,
Oncelikle ne soylediginizin anlasilabilmesi icin lutfen imla kurallarina dikkat ediniz. Anlasilmaz yazilarinizi "oku baban gibi esek olma" modunda okumak zorunda kaliyorum.

Anne Baba olayına gırersek dervish senın azına acı bıber surmeyı unutmuslar dıyebılırım

Agzima kirmizi biber surulmemis olabilir ama az terlik ve masha yemis sayilmam.

Bana sevgı gostermeyen saygı beklemesın :evil: O yuzden sevgı saygıyı sen bana ogretemezsın eger bu formda yazıyorsanda fıkır paylasımı yapmak istiyorsan yaş cınsıyet unsurlarını kenara bırakmanı tavsıye ederım saygı sevgı bunları baglıyacı faktor degıldır...Tam tersıne ıstedıgıne fıkırlerını soyleyemezsın ıkna edemezsın...

Soyledigini de paldir-kuldur soylersen yine ikna edemezsin. Sana burada "ikna metodlari ve dialog" konusu uzerine ders verecek degilim, sadece kucukken dinledigim bir rivayeti anlatip gececegim.

Padisahin biri bir gun ruya gorur. Ruyasinda bi suru kucuk yilan, bir de buyuk yilan vardir. Once kucuk yilanlarin en sonunda buyuk yilanin oldugunu gorur. Hemen unlenmis ruya tabircilerini saraya getirir. En unlulerinden birine tabirini yapmasini soyler. Tabirci heyecanli heyecanli "Sulalenizdeki herkes olecek, sonra da siz oleceksiniz" der. Padisah kizar, hemen orada cellada kellesini vurdurtur tabircinin. Sonra ikinci tabirciye soyler: "Sen ne diyorsun bu ruyaya". Tabirci dusunur, dusunur ve sunu soyler: "Sulalenizde en uzun yasayan siz olacaksiniz". Bu tabire sevinir padisah, hazineden tasiyabildigi kadar altin verip evine yollar tabiirciyi.

weci
10-21-2006, 09:00 AM
Yaşça küçüksen sevgi duymuyorsan bile SAYGI GÖSTERECEKSİN !.Fikirlerine katılmak zorunda değilsin ama saygısızlık yapmakta zorundada değilsin...

Bundan önce sana küfür edilmişse ve bu foruma yansımamış ise bizimle paylaşıncaya kadar senin,paylaştıktan sonrada forumun sorunudur...

Ya paylaşma yada devamını getir...

Birde Cumartesi yani yarın İFTARA DAVETLİSİN...
__________________________________________________ ______________

Tesekkur ederım ıftar ıcın ama ınternetım olmadıgı ıcın daha yenı gordum yazınızı ve su an evımdeyım Iftara gelemıycem. Quote kullanmak zoruma gıdıyor ben daha oncekı forumlarda boyle alısdım arada sırada olcak.

Dervısh kusura bakma senınle 3. sınıf mahalle karısı modunda konusamıycam. Sadece ozur dılıyorum. Cunku senın yazdıgın yazılara gec cevap verıyorum. Yazdıgın hıkayeyı okudum cok hosuma gıtdı. Senın de okumanı ısterım bır kere daha, ikna ve imla konusunda cok hatam olabılır. Bu benım eksıgım. Ama senı ıkna etmek gıbı bır nıyetım yok. Sadece yazdıklarını bılmenı ısterım. Bana saygısız deyıp de emınım su an..... yapıyorsun dıye kelımelere ben kullanmadım. Konuscagın zaman karsındakı kişiyi iyi seçmeni tavsiye ederim.

Aybike
10-21-2006, 07:24 PM
weciye bir konuda katılıyorum..
büyük saygıyı hak ederse saygı görmeli ...
örf ve adetlerimizde ki ince çizgi burda zaten..bize büyüğe kayıtsız şartsız saygı öğretildi..Halbuki benim gençliğimde ,öyle büyükler vardıki..uçan tekme atasım gelirdi..ama elini öpmek zorunda kalırdım..şimdi ben büyüdüm ve asla el öptürmüyorum..ya o öpen aslında bana uçarak tekme atmak istiyorsa..:)

bence gençler,saygıyı hak edene göstersinler..yanlış karşısında susmasınlar..isterse 100 yaşında olsun karşısındaki (Bunadıysa susun tabi)
ama edeblice olacak...ahlak bozulmadan..Wecinin hatası bence fazla argo olması ..başkada sorun yok..BENCE TABİ...

borcugin
10-21-2006, 07:28 PM
S.A.

Marko Paşa, anladık Tacikler, ayrılıkçı Kürtler ve Farsiler en Müslüman olurlar, en kahraman olurlar, en en en en olurlar... Bu enliklerinin sonucunda da korkaklıkları ve dahi titreklikleri hakaretlerine yansıyıverir. Anladık korkuyorlar, kuyruk acıları var da... Bu Kıpçaklar niye İslâm inancıyla alay ediyor. Kıpçak Türkü bu kadar korkak yani hakaretvari olamaz. Bir kulağını çekiver abi.

Selametle.

borcugin
10-21-2006, 08:59 PM
S.A.

Marko Paşam, Marko Paşam! Tarihi yazanlar tarihi yapanlara yalan konuşup iftira atıyorlar. Ellerinden bu gelse gerek küçücük minicik garipçiklerimin! Tarihi yazalım seninle Marko Paşam. Gel otur yanıma Tarihi yazalım seninle Marko Paşam! Bak tarih nasıl yazılırmış!

Ben Alparslan Han, Türk Oğuz Beyi!
Bir kılıcım var belimde
Bir kısrağım var altımda.

Ve dediler ki bir gün
Demir dağı eritip
Anadolu'da yeniden kıvılcımlanan ateşi
Söndürmek istemişler.
Kor çeliğe su vermek gerekmiş,
Çün kalkanlar çiçekten örülmezmiş.

Selçuk Atam hediyesi
Ertuğrul Babam emaneti
Domaniç yaylağıma gelin!
Söğüt kışlağıma gelin!
Meğer ki saraylar kurdunuz
Meğer ki şaraplar içtiniz
Meğer ki atlaslar giydiniz
Kan rengi yüzükler taktınız
Altın kabzalar kuşandınız
Farsi korkaklar gibi
Arap yalaklar gibi
Anadolu çilesinden.

Ki biz!
Ki Kayı beyleri Oğuz'un
Anadolu'nun
Tanrı Dağlı bakışında
Orhun ırmaklı çağrışında
Ki biz!
Türk Sir Budun kanımızla
Toprak donunu giyeriz Anadolu'nun
Demire su veririz
Çalarız çeliği mermer otağımıza!

Çün biz var idik
Çün biz varız!
Yok olmaz idik
Çün biz yok olmayız!

Ben Ertuğrul oğlu Osman
Anadolu Beylerinin Beyi Osman!
Hele gelin
Devlet-i Ebed-i Müddet
Sonsuza kadar Adalet!
Sonsuza kadar Türk Soylu Devlet!
Sonsuza kadar Hürriyet!
Sonsuza kadar
Türk Soylu Millet!

Sancağa Hilal'i nakşeden kim?
Denize karadan yürüyen kim?
Alevi semadan düşüren kim?
Çağ açıp çağ kapayan
Toy kurup tuğlar diken
Fethedip İstanbul'u
Türk kılan kim?

Açtığımız kapı bize muştulanmıştır
Kilidi kıran ele kutlular olsun
O el nerdedir?
O el toplarımızla dövdüğümüz hisarda
Hisarın kana boyanmış enkazında
Halâ sımsıkı tutar sancağı
Şahadetle Resul'un dudakları.

Armağan olsun elin sahibi
Ulubatlı Hasan'ı veren Anadolu'ya
Çün İstanbul onundur artık.
Bu kapıdan yürüsün güneşe
Bu kapıdan yürüsün geleceğe
Batıdan Doğuya
Doğudan Batıya.

İlmimizle geldik ilmimizle
İnancımızla geldik inancımızla
Yasamızla geldik yasamızla
Adımızla geldik adımızla yaşayalım.

Atam Oğuz'un oğulları durup oturmadı
Güneşi sırtlanıp Batı'ya yürüdüler
Serin rüzgârı göğüsleyip Kuzey’e yürüdüler
Suyun kokusunu alıp Güney’e yürüdüler
Vedalaştıkları yerde sözcüler bıraktılar
Tarihe tanık anıtlar bıraktılar
Bekçiler ki Bilge Kağan’ın
Bekçiler ki Kül Tigin’in
Bekçiler ki Türk Kağan’ın.
Çün biz ondan olmayız
Çün biz Atam Oğuz’un çocuklarıyız.
Dört yöne tanıklar bıraktık
Gün geldi dört yönden kuşatıldık.

Can evimizden vurmaktı niyetleri
Asırları hafızamızdan silmekti
Şah damarında cenge tutuştuk Osmanlının
Tırnaklarımızla yırtıyorduk
Boğazımıza uzanan demir pençeleri.

Demir parmakları kırıp suya gömerken!
Tarihe Mustafa Kemal adını yazdık.
Atlılar!
Atlılar!
Atlılar hiç uyumadılar
Kara kalpaklarını alınlarına düşürdüler
Yolun sonuna baktılar gördüler
Arkadaşlarını yol üstünde bir ağacın yamacına
Kardaşlarını buz tutmuş siperlerde
Çocuklarını öfke yutmuş düşman elinde
Analarını iki eli Allah’a açılmış bıraktılar
Babalarıyla zaten cephede helâlleştilerdi!
Hiç ağlamadılar
Hiç uyumadılar
Bir soğuktan gözleri yaşardı
Bir de alevli güneşten
And içmişlerdi!
And!
Titrek elleriyle Sevr’e gidip
Kelle kurtarmak için imza atanlara
Zavallı canı için ata yurdunu
İngiliz’e, Fransız’a, İtalyan’a, Yunan’a
Peşkeş çekenlere
Utanmadan dönüp gelenlere
Hesap sormaya and içmişlerdi!

Rütbelerini İstanbul’da bıraktılar
Artık Mustafa Kemal’in ordusuydular
Türk’ün ordusuydular!
Değil mi ki son kurşunu kuşaklarına sokup
Kurşunu yoksa yabasını sırtlayıp
Orağını tırpanını bileyip
Kuvva oldular!
Artık halkın ordusuydular
Ankara’nın ordusuydular
Türkiye Büyük Millet Meclisinin ordusuydular
Rütbelerini Başkomutandan aldılar.

Ve dediler ki bir gün
Dönüp geriye baktığında meçhul gölgeler görmeyeceksin
Yol yürünmüş
Ayak izlerin kalmıştır
Kurt’un gölgesi Batı’ya uzandığında
Ayağında zincir yüklü soydaşımı anlattım oğluma!
Diline pranga vurulmuş ozanların türküsü için
Hayır diledim.
Manas’ı çığırırken niye ağlıyorlar anlattım gücüm yettiğince
Ergenekon niye yasak?
Bir bir anlattım oralarda
Başkomutanımın özgürlük aşkıyla hatırladım ata topraklarımı
Toprak kızıl elmaya uyandığında
Dile gelip konuştu
Bir ağaca öz su verdim dedi
Dallarına sızdırdım
Sızan özün kokusundan tanışasınız diye
Binlerce yıllık birlikte
Birkaç günlük ayrılık ne ki?
Bir ağacın yaprağı sararıp dökülse de dibine düşer
Bir ağacın yapraklarıyız biz!
Yazı kışı birlikte yaşadık
Birlikte yaşarız.

Ve dediler ki
Köşe başlarındaki pusular
Güneş altındadır!
Yol arkadaşlarından geride kalanlarda olacak
Halâ ayaklarına dolananlarda.

Batı’ya çıkan yolu
Yürüyüp gelen sensin.
Kuzey’de üşüyen
Güney’de terleyen sensin.
Doğu’dan yürüyüp gelen de sen değil miydin?
Geldiğin yolda senin için işaretler var!
Şimdi daha hızlı yürümelisin!
Yorulana bakıp üzülme
Yoluna çıkana bakıp umudunu yitirme!
Bugüne kadar her şey yazıldı!
Şimdi sen yazıyorsun.
Tarihi en büyük Türk’le
Atatürk’le yazıyorsun!

Çün sen atam Oğuz’a and içtin!
Çün sen Satuk Buğra Hanıma, Selçuk atama, Fatih’e
Çün sen Atam Türk’e and içtin!

Ve dedi ki
TARİH YAZMAK
TARİH YAPMAK KADAR ÖNEMLİDİR!

Selametle Marko Paşam selametle. Geçmiş olsun!

Ulgenhan
10-21-2006, 09:24 PM
borcuqin ,,, güzeldi.

weci
10-23-2006, 10:35 AM
bence gençler,saygıyı hak edene göstersinler..yanlış karşısında susmasınlar..isterse 100 yaşında olsun karşısındaki (Bunadıysa susun tabi)
ama edeblice olacak...ahlak bozulmadan..Wecinin hatası bence fazla argo olması ..başkada sorun yok..BENCE TABİ...
Tesekkur ederım abla (anlayıs için) ama karsımdakı ınsanı bunama durumunda gormedım hıc o yuzden susmam...Gurkan abıye bır konuda rahatsızlık vermısdım Evet rahatsız etdım. Ama bugun bayram ellerınden opuyorum.Tabıı kı senınde her ne kadar opturmesende :D Bu haftadan snra devamlı ınternetde olabılcem. Herkesın bayramını kutlar. Kendımden buyuk olarak (gordugum) ınsanların saygı e terbıye ıle elllerınden oper. Kucuklerın gozlerınden nıce bayramlara....

Tristan
10-24-2006, 02:40 PM
http://ifolder.ru/45675 yazmak istedin sanırım :rolleyes:

Ordaki çıkan rakamları kutucuya yazıp devam edeceksin. Sonraki sayfada sana download linkini gösterecek. Dosya 6,16 MB büyüklüğünde gözüküyor.
Mesaj sayısı 25ten az olanlar ne yazıkki link veremiyorlar. Anladığım kadarıyla bir dosya bir günde belirli bir sayıdan fazla indirilemiyormuş ya da belirli bölgeler belirli saatlerde indirebiliyormuş. Yine de teşekkür ederim :)

Aybike
10-25-2006, 03:54 PM
weci ,gürkan ile tanışman lazım...:)
çok farklı düşüneceksin..Ben onu çok sevdim...sende sevecek ve ABİ dediğine pişman olmayacaksın emin ol...

Alparslan
10-26-2006, 05:48 PM
Borcugin....Gecenin bir vakti tuylerimi diken diken ettin...(Harika bir yazi bu, duz okuma olarak da vardi nette bir ara)Kulagimda kopuz sesi yavastan mehtere donusmekte...HEEYYYTTT ULEN moduna burundum...Artik Bozkurtlar Diriliyor'u evden istetip 3-4 kere daha okurum... :D
Eline saglik...

Selametle,

gurkan
10-31-2006, 11:33 PM
Bunları bana yazmak zorunda bırakanlardan utanıyorum.

Üzüntüm derimdir. Yanlız rahatsızlığımı içime de atamam.

Osmanlı ile ilgili hangi başlık açılırsa bir aslilik fırtınası kopartıyorlar.

İçine giriyorsun ki sanırsın Bizans nesli ; Herkes Osmanlı'yı eleştirmekte(Hakaret etmekte ) yarışıyor.

Eleleştirmek babında yapılıyorlar. Ben geçmişimi hatalarıyla sevablarıyla severim.

Tarihi araştırın öğrenir. Tarihi tarihte değenlendirin. Bugünden kesmeyin.

İçime atamam yazacağım.

Geldik Herkesi herkesimi Kucaklamaya çalıştık.
Fikrine zikrine dinine bakmadan kardeşim dedik.

Tek şey istedik saygı. Dinine saygı. Geçmişe saygı. Milliyetine saygı.

Çok gördünüz.

Yazdın topu iki kelime bu ne biçim eleştirmekse...

Osmanlı Katletti. Katil Osmanlı Öyle ya.

Osmanlı Zülmetti Kime T&#