haluk_tr
04-29-2006, 06:01 PM
Mehmet Akif birgün traş olurken ordaki gençlerin Abüdlhamit hanımız hakkında attıp tuttuklarını duyuor ve buna çok sinirlenyior gençlerin abdülhamit hanı küçük düşürücü sözler söylemesinden sonra onlara bi olayı anlatmak istiyor, mehmet akif camiye giderken bir adamın ağlayışını görüyor ama feryat figan şeklinde ses çıkarmıyor ertesi gün tekrar tekrar görüyor ve dayanamayıp soruyor. Nedir bu ağlayışının sebebi diye soruyor ve adam cevaplıyor. Ben eskiden Osmanlı ordusunda bir subaydım ailedekiler ölünce topraklar bana kaldı diyor ve ordudan ayrılmak istediğini Sultan Abdulhamit hana yazılı olarak iletiyor aradan belli bi süre geçiyor yanıt gelmeyince heralde okumadı deyip kendisi görüşmek istiyor huzuruna çıktığında tekrar belirtiyor ve sultanımız bunu yolluyor ve rüya görüyor rüyasında Tüm Osmanlı Orduları hazır olda bekliyor fakat onun ordusu hep dağınık orduyu toparlıyor fakat tekrar dağılıyor bu sırada bişey görüyor gördüğü şeyde Peygamber efendimiz S.a.v. ve sultanımız abdulhamit han orduları düzenliyor bunu gördükten sonra daha bir panik oluyor hızlıca toparlıyor fakat tekrar dağılıyor ve sonunda teftiş geliyor efendimiz soruyor neden bu ordu böyle dağınık sultanımız cevaplıyor efendim kendisi bizden ayrılmak istedi diye cevaplıyor ve bunun üzerine senden olmayan bizden olamaz diyor ve bu acı sözü duyduktan sonra bu hale geliyor
evet arkadaşlar bunu duymuştum ve gerçekten çok etkilenmiştim eğer anlatırken hatalrım olduysa affedin hakkınızı helal edin Abdulhamit hanın geçmişini okuyunca bunu sizinle paylaşmak istedim
evet arkadaşlar bunu duymuştum ve gerçekten çok etkilenmiştim eğer anlatırken hatalrım olduysa affedin hakkınızı helal edin Abdulhamit hanın geçmişini okuyunca bunu sizinle paylaşmak istedim