PDA

View Full Version : Türkiye'de Demokrasi Ayıbı İnsanlar Maçlara Gidemiyor!

Seckjin Khan
05-01-2006, 06:07 AM
Bu hafta sonu çok ilginç ve bi o kadar da iğrenç bir olay yaşandı.Bunu ilk duyduğumda benimle dalga geçiyorlar zannetmiştim ama malesef gerçek :(

Dün İzmir Alsancak Stadında Karşıyaka - Sakaryaspor maçı oynanılacak insanlar pazar günleri güzel geçirebilmek için stada geliyor.

http://www.gozgoz.net/fotos/0203/ma0203-096.jpg

Göztepe ile Sakarya Kulüpleri arasında büyük bir yakınlık vardır,Mutlaka duymuşsunuzdur Sakarya otobüsü bir deplasmana giderken kaza yapar ve birçok oyuncusu,antrenörü hayatını kaybeder bu olaydan sonra Külüp bazında Göztepe-Sakarya kardeşliği başlamıştır...

Dün de Sakarya'dan gelen arkadaşları Göztepeliler karşılamış ve birlikte bilet alıp içeri girmeye başlamışlar ancak Emniyet Rütin Kimlik kontrolü sırasında Nüfusunda İZMİR yazanları Stada almakla yetinmeyerek 55 kişilyi karakola götürüp Futbol Teröristi ilan edip Fişlemiştir...

Herhangi bir olay olmamasına karşı yani bir tahrik kavga gürültü olmamasına karşı Emniyetin bu tutumuna Karşıyakalılarda anlam verememiştir.

Bu olayı sizinle paylaşmak istedim belki sizleri ilgilendirmiyor olabilir ama bir insanın istediği gibi istediği maça gitme hakkı olduğunu düşünüyorum.Fişleme olayına bir anlam veremiyorum o kadar insan hiçbirşey yaşanmamasına rağmen resmen fişlenmiştir ve emniyette birçok belge imzalatılarak geçmişine leke olarak kalacak Yazıklar Olsun...

İzmir Emniyeti nin bu yaptığı ilk değildir daha önce de Karşıyaka-Göztepe maçlarında suçu olmayan insanları Kadınları,çocukları,babamız yaşında dedemiz yaşında insanları coplayıp biber gazı kullanan bu kurum un Futbol seyretmeye gelenleri Terörist sanmalarını KINIYORUM! Gücünü savunmasız insanlara kullananları KINIYORUM!

Göztepe'nin taraftar Grubu YALI bügün şöyle bir açıklama yaparak Hukuki olarak haklarını savunacaklardır...

İşgüzarlık! :: 01.05.2006
30 nisan pazar günü İzmir'de oynanan Karşıyaka-Sakaryaspor karşılaşmasında kardeş takım Sakarya yı desteklemek ve misafirperverlik göstermek adına stadın yolunu tutan yüzlerce Göztepeli çevik kuvvet terörü ile karşı karşıya kaldı.Sadece yüzünden! Göztepeli oldukları bilinenler,nüfus kağıdına İzmir yazanlar montunun içinde sarı kırmızı renk taşıyanlar sorgusuz sualsiz karakollara dolduruldu.Futbol terörü diye adlandırılan şeyin ne olduğundan habersiz bu insanlar iki dost takımın tribün beraberliğine gölge koymakla kalmadılar bir kısmı 18 yaşından küçük onlarca kişiyi fişleyerek maddi manevi zarara uğrattılar.Kısmende olsa halimizden anlayan emniyet güçleri çıkmış olsa da nereden geldiği belli olmayan,hiç bir mantıklı ve kanuni zemine dayanmayan kararlar ile taraftarımız mağdur duruma getirilmiştir.Tribünde kavga edersen suçlusun ama etmeyip düzgün şekilde dost takım taraftarını desteklemeye gelirsen yine suçlusun.O zaman İzmir'deki Fenerbahçe Beşiktaş Türkiye Kupası maçı için de nüfus kağıdında İzmir yazanlar alınmasın.O anki amirin keyfine göre yüzlerce insanı yargılayamazsınız.Bugünkü sürecin sonunda 1112 ytl saçmalıkları gelecekse biz de yargımızı yargı önünde vermeye çalışacağız.Ne tribün kardeşliklerini ne de bizim nefesimizi bitiremezsiniz.!!!