PDA

View Full Version : *** Önemli ***

oğuz
05-02-2006, 04:46 AM
Öncelikle herkese selam...

Altta yazmış olduğum yazıyı foruma 24/09/2005 tarihinde yazmıştım. Yine böyle bir karışıklığın arifesinde...

Son kez sizlerden rica ediyorum. Forumda küfür,hakaret,provokasyon vb gibi davranışlar istemiyorum...

Bugüne kadar silme,düzeltme,rica yoluyla yaptığım uyarıların bundan sonra forum kurallarına göre işliyeceğini üzülerek bildirmek istiyorum...

İyiniyetle gelen arkadaşlar tarzı olmayan davranışlara nail kalınca onların seviyesine inmedeği için çareyi forumdan uzaklaşmakta buluyor ...

Ben bu gidişata bir dur demek istiyorum ve tüm forum sakini arkadaşlarımı bu forumda ADAM tadında yazışma ortamı için mücadeleye çağırıyorum...

Selamlarla...

Butun stadlarda, ozellikle ezeli rakiplerimizin stadlarinda hatirimiz soruluyor, duyduklari nefret kendi takimlarina olan sevginin onune geciyor.
Deplasmana geldiklerinde bu guruh kirip dokuyor, onlerine gelen yasli, genc, bayan, cocuk demeden taciz edip, fiili mudahalelerde bulunuyor.

Buna katkida bulunmak icin elinden cabayi gosterenler, yarattiklari nefretin rantina bakiyor.
Bir yazarimiz bu durumu "aradaki fark gitgide acildikca olusan boslugu nefretle dolduruyorlar" diye acikliyor.
Butun bunlar olurken kamuoyunu yonlendirenler umursuz ve gaflet uykusunda olanlari izlemeyi yegliyor.

Peki biz ne yapiyoruz?
Kisasa kisas!..

Aslinda digerlerinden cok farkliyiz.
Eskiye oranla cok buyuk mesafeler katettik.
Fenerbahce'ye yarasir bir durus, Fenerbahce'ye yarasir tribunler, Fenerbahceli'ye has destek anlayisi...vs.

Fakat, olduk mu?

Biz artik taraftarlar olarak, tamamen modern bir yapiya, gercek sporseverlerin anlayis cizgisine, medeni sporseverlere ozgu profile eristik mi sizce?
Buna acik yureklilikle "evet" diyebiliyor muyuz?

Bana gore HAYIR!..

Cunku, ne yazik ki, bizim icimizde de hala eski kotu aliskanliklarini terk edememis, buyuk olmanin anlamini tam olarak kavrayamamis, Fenerbahce sevgisinden ziyade, ezeli rakiplere nefreti ile beslenen ve bu ugurda hareket edip guc gosterisi yapmayi tercih edenler bulunmakta...

Uzulerek soyluyorum, bu anlayisi normalmis gibi benimseyip savunanlar yukarida ifade ettigim gaflet uykusunda olanlarla ayni hatalar icindeler.

Tribunde soylenen tezahuratlar arasinda istemedigimiz, arzu etmedigimiz, bizim gibi bir buyuge yakismadigina inandigimiz soylemleri "normal tezahurat ne var bunda" diye savunanlar...

Seyircisiz oynadigimiz bir mac oncesi taraftarlari "hadi stadin etrafinda bulusup x takima sovmeye, hatirlarini sormaya" cagrilari yapanlar...

Bize ve mekanimiza yapilan yanlislara cevaben "bizimle oynayacaklari maca gelsinler bakalim. Yakaladigimi sakat birakmazsam..." savas cigirtkanliginda olanlar...

Deplasman yasagini delerek rakip tribunlerde yer alan ve aslinda taraftarlarin insanca mac izleme ozgurluklerinin engellenemeyecegini, insan haklarina uymayan bu yasagin bu sekilde delinerek hakkimizi elde etmek istedigimizi, bu yasagi getirenlere dikte ettirdigimiz bir eylemi; "biz boyle stad basariz" anlayisi ile disari cikartildiklarinda carsilarini kirip dokenler, etrafa zarar verip, "bakin oyle olmaz boyle olur" deyip guc gosterisine donusturerek intikam naralari atanlar...

Kisacasi hakli davamizda haksiz duruma dusenler...

Butun bunlari Fenerbahcelilik ile bagdastirabiliyorlar ve buna karsi olan bizleri de karsilarinda gorerek Fenerbahcelilik'lerini sorgulayamayacagimizi dusunuyorlar.

Ben bir Fenerbahce taraftari olarak Fenerbahceliler'in bu olaylarla anilmasini kabul edemem.

Fenerbahceli denince akla bu kotu goruntulerin gelmesini, insanlarin "siz zaten boylesiniz" gibi yanlis fikirlerle ve yargilarla bizleri degerlendirmesini ise asla sindiremem.

Bu onyargilarin olusmasinda katkisi olanlar cikip da Fenerbahcelilik'ten dem vuramazlar.

Gittigi her yerde Fenerbahcelilik durusuna uygun davranmaya, bu durusla insanlarin uzerinde birakilan yanlis izlenimleri ortadan kaldirmaya gayret gosteren Fenerbahceliler'in emegini bir cirpida yok etmeye, Fenerbahce taraftarina supheli gozlerle bakilmasina ve hakkimizda kotu konusulmasina neden olmaya kimsenin hakki yok!

Bu yonde hareket eden kim olursa olsun yanlis yaptigini, gittigi yolun dogru yol olmadigini artik bilmeli; Fenerbahceli olmanin bu anlamlari artik barindirmadigini kafasina kazimali.

Tutugumuz takim bir spor icra ediyor.
Sevginin, centilmence mucadelenin, barisin, dostlugun saglanmasi adina kitleleri biraraya getiren bir spor dalini ya da dallarini bunyesinde barindiriyor.

Artik rekabetin sadece sahada kalmasi gerektigini, yenmek kadar yenilmenin de normal oldugunu, karsi taraftan gelen yanlis hareketlere ayni mukabelede bulunulmamasi gerektigini, yasal yollarin da bizim icin oldugunu kaniksamaliyiz.

Asil mucadelemizin, olusturulan yasalarin adilane uygulanmasi adina, daha dogrusu herkes icin uygulanmasi adina olmasi gerektigini ve bunu bizden baska basarabilecek, isteyecek kimsenin olmadigini bilerek gucumuzu bu yonde yogunlastirmaya calismaliyiz.

Bununla birlikte;
Fenerbahce'mizin her gecen gun artan gucune ve beraberinde gelen basarilarina ayak uydurabilecek, kendimizi taraftar olarak da gelistirebilecek metodlar uzerine kafa patlatmaliyiz.

Fenerbahce taraftari olmanin gereklerini yerine getirelim lutfen!

Yakisan ne ise o sekilde...

Bu sözler Fenerlistten alınma...

Ne kadarda uymuş forumdaki gelişmelere ve ortamına...

Çıkarın Fenerbahçe isimini koyun oraya Anadolu Türklerini ,bakın ortaya nasil bir tablo çıkıyor...

Özellikle bu foruma yeni gelen arkadaşlara söylemek istiyorum;Zarar veriyorsunuz ! Bizlerin kontak kurma,dostluklar oluşturma çabalarımıza sekte vuruyorsunuz !

Güç gösterisi yapıyorsunuz ; Kime ve niye !

Türk duruşuna yakışmıyorsunuz !!!!

Bizler zaman içinde kimin ne olduğunu anladık ,kimin kime hizmet verdiğinide belledik ! Biz söylemlerimizde nabza göre şerbet verdik ve vermeyede devam ediyoruz. Ama sizler ! tanımadan bilmeden daha ilk postlarınızda ortalığı savaş alanına çevirmeye başladınız !

Özellikle forum mod'unun özel işleri sebebi ile şuan forumla ilgilenemesini fırsat bilerek herkes birbirinin anasınada,atasınada giydiriyor bu ne biçim iş ARKADAŞLAR ! Biz böylemi kucaklıyacağız tüm Türk dünyasını...

Ama Onlar !!! Onlar bizi ilgilendirmiyor ; Onlar Türk dünyası ile bizim aramızdaki köprüleri attırmaya çalışıyorlar bu oyuna gelecekmisiniz ????

Herkesi saygıya,sevgiye ve kardeş olmaya çağırıyorum...

selamlarla...

gurkan
05-02-2006, 04:55 AM
Bu mücadele de bir nefer olarak buradayım...

Ve kardeşlerimizi bu ortak mücadeleye davet ediyoruz...

Selametle...

Seckjin Khan
05-02-2006, 05:02 AM
Elimden dilimden geldiğince sizinleyim...

narcoleptic
05-02-2006, 05:08 AM
mesaj alınmıştır oğuz abi.artık susuyorum.

HYML
05-02-2006, 05:54 AM
http://img382.imageshack.us/img382/7615/celiski8ki.jpg

Seckjin Khan
05-02-2006, 05:59 AM
galiba yanlış okudun Allah tan sonra gelir demiş işte problem yok :)

Sen herhalde Allah tan önce gelir okudun...;)

Ha küfüre vurgu yapıyorum dersen ona katılıyorum...

gurkan
05-02-2006, 06:02 AM
hyml kardeş dehana hayran kaldım... nasıl da detaylandırmışsın öyle...

Senin tasarım yönün ve gözlüğün çok farklı...

Narco kardeş almıştır inşaallah mesajı...:)

narcoleptic
05-02-2006, 08:31 AM
HYML

Sizin yoğun isteğiniz üzerine imzamda ufak bir değişiklik yaptım.sırf bu foruma ve bu forumda yazı yazan bir kaç kişiye olan saygımdan dolayı oldu bu değişiklik.

1. TÜRKİYE BİR CUMHURİYETTİR.
2. TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN KURUCUSU BÜYÜK TÜRK: MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'TÜR.
3. MUSTAFA KEMAL ATATÜRK , TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NDE ALLAH'TAN SONRA GELİR.
4. BEĞENMEYEN DEFOLSUN GİTSİN!!!!!

imza değişir amma yürek değişmez.bu da böyle bilinsin.egercim bu imzanın geçerliliğini değiştirmek üzere biri bir şey derse işte o zaman bu imzayı ona yediririm.öyle düşünceye saygı maygı dinnemem.önceki imzamı suratına yapıştırırım.

SEN BENİM CUMHURİYETİME DEVLETİME LAF DİYCEKSİN.ATATÜRK ÜM HAKKINDA İLERİ GERİ KONUŞÇAKSIN.ASILSIZ İDDİALARDA BULUNUCAKSIN.BEN SENİN FİKİRLERİNİ DEŞİCEEM AMA SANA KABUL ETTİREMİİCE.ARKADAŞ BİZ YANLIŞ YAPMIŞIZ KUSURA BAKMA DEMEYECEKSİN.ONDAN SONRA ÜSTÜNE ÜSTLÜK BEN SANA ÇAY KAAAVE ISMARLIYCAM SURATINA GÜLÜCEM.

NEDEN?

ÇÜNKÜ KÜFÜR ETMEMELİYİM AMA SEN BENİM DEĞERLERİMİ DEŞMELİSİN.

YAPMA YAAA! VAR MI ÖLLE ÜÇ KURUŞA BEŞ KÖFTE?YEMEZLER ASLANIM.YEMEZLERRRRRRR.SURATINI MÜHÜRLERLER.

her neyse bu mesaj da gerekli yerlere gider elbet.

selametle.

Seckjin Khan
05-02-2006, 08:46 AM
:) başka problem kalmadıysa devammm ;)

kurtbilal1985
05-02-2006, 01:38 PM
ok. anlasildi... ama problemler her toplumda vardir ve olmustur. problem varsa cözümüde mutlaka vardir. cözümde tartisarak cözülür. konusarak ve tartisarak, gerektigi yerde bagirarak ama baskalarini rahatsiz etmeden, delikanlilik yapmadan. eger bunlari kaldiramiyorsa birisi o zaman kendisi basli basina problem demektir...

insallah bundan sonraki theratlarda daha cok türk müslüman dünyasi ile ortak konulari konusuruz...

bu arada benimle tenismak, ziyaret etmek bu nedenlede adresimi isteyen arakadasada buyurup gelmesini, hatta kendisine aci bir kahve ismarlayabilecegimide belirtmek isterim. adress: ronsdorfer str. amasya kraathanesi (numarasi aklimda degil) 40231 düsseldorf. bilal dediginiz zaman beni herkes tanir. birkac güne bir oraya takilirim. güzel bir yerdir. tipik bir türk kahvehanesi. beklerim efendim ben oralardayim....

mustafa06
05-03-2006, 12:16 PM
Karshılıklı saygının olduğu yerde, sevgi vardır huzurda vardır.
Herkesin arzusu huzurlu bir ortam yaratmak ise, bunun yolu sevmek ve saygı göstermekten gechmektedir.
sevgi ile selamlar