PDA

View Full Version : Andican Fâciasının Yıldönümü...

Madalio'g'li
05-07-2006, 01:26 AM
Andican Fâciasının (13 Mayıs 2005) birinci yıldönümüyle ilgili bir imza kampanyası (anlayabildiğim kadarıyla)... Maalesef, Türkiye'den katılımın yetersiz olduğu görülüyor...

UNUTMA!

ONE YEAR AFTER THE ANDİJAN MASSACRE (http://www.freeuzbekistan.com/apeale.html#first)

Destankutluhan
05-07-2006, 02:05 AM
Andican Turk Milletinin kalbindeki yaradir. Kendi insanini bu sekilde vuran, Turk'e el kaldiran bir hukumeti tasvip etmek mumkun degil. Eli kanli Ozbek Hukumeti bunun hesabini er veya gec Turk Milletine verecektir.

Butun bunlara karsin petition'a imza koymakta cekindigimi de soylemek zorundayim. Nedenleri asagida. Karasiz kalmis durumdayim.

Bati'nin derdi Ozbekistan'nin kendisi, orada oldurulen insanlar degil. Onlarin derdi oradaki Hristiyanlik faliyetlerinin artirilmasi. yoksa 700 kisi oldurulmus umurlarina gelmez. Ama isin icine bir Hristiyan girse bak o zaman ne yapiyorlar.
Hem bu NGO'larin ne ise yaradiklari malum ve onlar o gunku dunya stratejisine gore kendi konumlarini belirliyorlar.

Turk Soyunun acilari elbette bizim de acilarimizdir. Bu acilari haykiran insanlarimiza destek vermemiz gerekir, ancak mevcut hareketler icinde kaci Turklugu refarans gosteriyor ? Onlari desteklerken, konuya imza atarken, AB'ye ve ABD'ye sikayet ederken, referansimiz ne olacak ?

Alttaki alintiyi okudum ve birkez daha Bati'nin herseyi kendi acilarinda n yorumladiklarini gordum.

http://freeuzbekistan.com/en/en.php?subaction=showfull&id=1146780656&archive=&start_from=&ucat=9&

Madalio'g'li
05-07-2006, 04:17 AM
Andican Turk Milletinin kalbindeki yaradir. Kendi insanini bu sekilde vuran, Turk'e el kaldiran bir hukumeti tasvip etmek mumkun degil. Eli kanli Ozbek Hukumeti bunun hesabini er veya gec Turk Milletine verecektir.

Butun bunlara karsin petition'a imza koymakta cekindigimi de soylemek zorundayim. Nedenleri asagida. Karasiz kalmis durumdayim.

Bati'nin derdi Ozbekistan'nin kendisi, orada oldurulen insanlar degil. Onlarin derdi oradaki Hristiyanlik faliyetlerinin artirilmasi. yoksa 700 kisi oldurulmus umurlarina gelmez. Ama isin icine bir Hristiyan girse bak o zaman ne yapiyorlar.
Hem bu NGO'larin ne ise yaradiklari malum ve onlar o gunku dunya stratejisine gore kendi konumlarini belirliyorlar.

Turk Soyunun acilari elbette bizim de acilarimizdir. Bu acilari haykiran insanlarimiza destek vermemiz gerekir, ancak mevcut hareketler icinde kaci Turklugu refarans gosteriyor ? Onlari desteklerken, konuya imza atarken, AB'ye ve ABD'ye sikayet ederken, referansimiz ne olacak ?

Alttaki alintiyi okudum ve birkez daha Bati'nin herseyi kendi acilarinda n yorumladiklarini gordum.

http://freeuzbekistan.com/en/en.php?subaction=showfull&id=1146780656&archive=&start_from=&ucat=9&

Eyvallah birader,
Büyüklerden biri: "Uğradığın belâ ve mihnetlerden şikâyeti kes, zîrâ Merhametli'yi merhametsize şikâyet etmiş olursun." buyurmuş...El-hak doğru söylediniz...

Batıdan ya da Batılıdan asla meded ummuş ya da umacak değiliz çok şükür... Allah, kan içse kızılcık şerbeti bilen bu milleti nâmerdin himayesine muhtaç olmaktan herdaim halâs eylesin.Lâkin, en azından dünya bilmelidir ki "Andican" bizim mes'elemizdir ve bu millet bir diktatöre -dilimizdeki ifadesiyle bir zâlime- hükümetlerin aksine üç kuruşluk menfaatler ya da fasulyeden diplomatik ilişkiler yüzünden göz yummamaktadır, yummayacaktır.Andican'da ve sonrasında yanan ateş bizim ciğerimizde yanmıştır.

Bir Özbek kardeşim, ismimizi görür de belki gönlü biraz olsun sürur bulur zannıyla... Kalbden sâdır olan inşallah bir başka kalbi bulacaktır.Hürmetler.

uki
05-07-2006, 10:48 AM
Andijan olaylari boyle "Allah(c.c) o diktatorun belasini versin", "kendi milletine kiydi" laflariyla halledilmez.

Eger Andijan olaylari kanli bastirilmasaydi, su anda Ozbekistani haritada en az iki parca olarak gorecektiniz...

Andijanda sadece halk bir takim guruplarin oyununa geldi.

eger silah alip askerime karsi guc kullananlar anne babam olsaydi dahi hic dusunmedem ates emri verirdim...

simdiki hukumet bugun var yarin yok, sahislar deyipte kendi devletime karsi mi gelmem lazim. Devlet kutsaldir, basindaki bir sahis deyip anarsi cikarmanin bir anlami yok.

ps: dusunun ki: Trabzonda(misal olarak) bir gurup insan once hapishaneyi basip 4 bin mahpusu disari saldilar daha sonra askeri cephaneyi basarak 350 tane kalasnikov ele gecirdiler ve 10 bin insani bir araya toplayip devlette rejim deyistirme cabasinda bulundular...
acaba askerin tavri nasil olurdu ve sizin yorumlariniz nasil olurdu bu durumda...?
bir de bu gurubun bir yasaklanmis dini orgut olduklarini da buna eklerseniz...

Madalio'g'li
05-07-2006, 11:40 AM
Kişi sevdiğiyle beraberdir.Kiminle haşredileceğinizi tabiki siz seçersiniz.Öyle anlaşılıyor ki ben sizin birlikte haşrolmayı umduğunuz eşhastan beriyim. Sizin için de bu, bir sorun teşkil etmiyordur diye düşünüyorum.Yolunuz açık olsun.

EK: Trabzon mevzusunda ise Andican için ne hissetmişsek onu hissederdik...(Allahuâlem vakti zamanında üç beş Trabzonlu olsaydı sizin oralarda çoktan atmışlardı birkaç tane akanizin topuklarından.) Fakat burda asıl yakıcı ve acı olan Trabzon için yapabileceklerimizi Andican için yapabilmekten ne kadar uzak olduğumuzu görmek oldu. Her an kuluna yeni kapılar açan Allah'a şükürler olsun.

uki
05-07-2006, 12:53 PM
Kişi sevdiğiyle beraberdir.Kiminle haşredileceğinizi tabiki siz seçersiniz.Öyle anlaşılıyor ki ben sizin birlikte haşrolmayı umduğunuz eşhastan beriyim. Sizin için de bu, bir sorun teşkil etmiyordur diye düşünüyorum.Yolunuz açık olsun.

EK: Trabzon mevzusunda ise Andican için ne hissetmişsek onu hissederdik...(Allahuâlem vakti zamanında üç beş Trabzonlu olsaydı sizin oralarda çoktan atmışlardı birkaç tane akanizin topuklarından.) Fakat burda asıl yakıcı ve acı olan Trabzon için yapabileceklerimizi Andican için yapabilmekten ne kadar uzak olduğumuzu görmek oldu. Her an kuluna yeni kapılar açan Allah'a şükürler olsun.

kardes ben meselenin dini boyutunu kastetmedim.

insanima tabiki aciyacam, ama hakikatin da arzedilme bir usulu vardir. zorbalikla bu is hallolunmas. su ana kadar hangi silahli bir rejim degistirme cabasi iyiye neticelendi, hangi boyle bir olaydan sonra millet ve devlet iyiye gitti. yol bu degil, Hakka gitmenin de yollari var ve bu donemde de bu yol silahtan gecmiyor!!!

Al sana kirgizistan, devrim yaptilar da ne oldu, biri gitti oteki geldi, daha baslarina gelecekler yeni basliyor. Olan millete oldu...

ps: ben ordaki ates emri verenleri mudafaa etmiyorum, ama vatanima ve askerime de dokundurmam. bu konuda da tavrim cok nettir...

narcoleptic
05-07-2006, 01:20 PM
Az önce imza verdiğim için TÜRKLÜĞÜMLE gurur duyuyorum.

GÜN GELECEK MEZALİMLER MİLLETİMCE CEZALANDIRILACAKTIR.

ALLAH BU YOLDA HEPİMİZİ BİR TUTSUN.

mustafa06
05-07-2006, 01:26 PM
Gechenlerde televizyonda izlemishtim
Kırgızistanda yeniden gösteriler bashlamısh, Bakıyev'e ''verdiğin sözleri tut'' diye.

Özbekistanda yashananlar her iki taraf ichinde hatalarla doludur. değishim isteği silahlı isyanlarla olmamalıdır. Ama devlette herzaman hukuk zemininde kalmalıdır.
Olması gereken nedir,
Devletin, kendi nizamını yıkmak isteyenlere karshı, hukukun üstünlüğünden ödün vermeden kanunlar cherchevesinde kalmak kaydı ile kendini koruma ve kollama hakkı vardır. Devlet adına bu görevi yapanlar bu yetkiyi anayasadan alırlar.
Anayasal düzeni değishtirmek isteyenlerin dısharıdan veya icheriden olması devletin '' Gerekirse zor kullanma hakkını'' engellemez.
Burada dikkat edilmesi gereken hukuka bağlı kalmak ve özellikle kendi vatandashına karshı ölchülü güch kullanmaktır.

Örnek olarak verilen Trabzonda silahlanmısh insanlar tarafından böyle bir ayaklanma olsa ne olurdu sorusuna; sanıyorum bizim güvenlik güchlerimizde oldukcha sert cevap verirlerdi. ve pek chok insan ölürdü.
Chünkü bahsedilen normal bir gösteri , yürüyüsh veya protesto değil, silahlı bir isyandan bahsedilmektedir. Devlet silaha silahla cevap vermek zorundadır. Öncelikle gurupları dağıtarak silahsız insanların zarar görmelerini asgariye indirir Daha sonra gerektiği kadar güch kullanır.
Bu hakkı yasalarımız güvenlik güchlerine vermektedir.
Gechmishtede hep böyle olmushtur

narcoleptic
05-07-2006, 01:31 PM
Mustafa Bey

ben de sizlerin görüşlerine katılıyorum.Devletin bekası için bu tavrı göstermesi kat'i ve doğrudur.

ancak beni sinirlendiren nokta suçsuz halka ateş açılması iddiasıdır.bir çok haber ajansı vakti zamanında bu olayı anlatırken birçok suçsuz insanın öldüğü haberini geçmişlerdi.ben bu haberlere dayanarak konuşuyorum.

Ancak olayın gerçek içyüzünü bilmek isterim.tam olarak neler oldu?gerçek nedir?aydınlatıcak olan var mı?

PS: NİÇİN RUS HÜKÜMETİ OLAYLAR SIRASINDA ENDİŞE DUYDU?NİÇİN RUSLAR İÇİN ÖZBEKİSTAN BU KADAR ÖNEMLİDİR? ÖZBEKİSTAN HER ŞEYDEN ÖNCE BİR TÜRK DEVLETİDİR.VE BİR TÜRK DEVLETİNİ RUSLARDAN ÇOK TÜRKLER İLGİLENDİRİR.

mustafa06
05-07-2006, 01:55 PM
Mustafa Bey

ben de sizlerin görüşlerine katılıyorum.Devletin bekası için bu tavrı göstermesi kat'i ve doğrudur.

ancak beni sinirlendiren nokta suçsuz halka ateş açılması iddiasıdır.bir çok haber ajansı vakti zamanında bu olayı anlatırken birçok suçsuz insanın öldüğü haberini geçmişlerdi.ben bu haberlere dayanarak konuşuyorum.

Ancak olayın gerçek içyüzünü bilmek isterim.tam olarak neler oldu?gerçek nedir?aydınlatıcak olan var mı?

Öncelikle hich shüpheniz olmasın, bende olayları ve sonuchlarını tasvip etmiyor ve desteklemiyorum

bizlerde de duyumdan bashka bilgi yok,
bu duyumlara dayanarak yorum yapabiliriz
problem ölchüsüz güch kullanmaktan bashka bir shey değil, protestolar ayaklanmalar var ama silahlı insanlarda var. Devletin silahlı veya silahsız ayırt etmeden sert tepkisi var. sonuch malum.
Burada bir noktanın gözden kachırılmaması gerekir; Bu ayaklanmanın olduğu günleri hatırlarsanız Dünyanın değishik ülkelerinde Amerikan destekli cheshitli renklerde devrimler oluyordu. son devrim bu olayların hemen öncesinde kırgızistanda olmushtu. Herkes sıra özbekistanda daha sonra azerbaycanda, Türkmenistanda diye adeta sıraya koymushlar hatta tarih verir olmushlardı.
Shimdi soruyorum; İdam sırasını bekleyen bir mahkümun psikolojisi ve kendisine söylenecek bir söze tepkisi, normal insanın tepkisi gibi olabilir mi?
Bence, Bu ayaklanma 3 yıl önce veya bundan 10 yıl sonra olsa özbek güchleri aynı tepkiyi vermeyebilir. Ama o gün ,değil silahlı insanların ayaklanması, normal gösteride olsa belki aynı sonuchla karshılashabilirdik.
Chünkü birikim ve beklenti (Hukukun üstün olduğu devletlerde, Devlet güchleri her zaman soğukkanlı olmak zorundadır, ancak dikta rejimlerde bunu bekleyemezsiniz) maalesef bu sonucu yaratmıshtır.
Özbekistanda 2000 yılı öncesinde onların vahhabiler dedikleri terrör olaylarından sonra binlerce asker terörist avına chıkmısh ev ev her yer didik didik aranmısh pek choğu yakalanmısh ama halkın burnu bile kanamamıshtı.

Rusyanın endishesi kendi achısından normaldir
chünkü bu ülkeler rusya ile her yönü ile hala ilishkileri vardır .
ihtilallerle değishen yönetimler amerikan destekli hale gelmektdirlerki rusyanın oyunu kaybetmesi demektir.

uki
05-07-2006, 01:57 PM
Mustafa Bey

Narcoleptic kardes, orda gercekten de cok sucsuz insan oldu...

bu silahlanmis guruplar bile bile halki orda topladila ve halkin maddi acidan zorluklar icinde olmasini kullanarak onlari hukumete karsi isyan ettirdiler, on binlerce insan toplanmisti andijan merkezinde. ele gecirdikleri belediye calisanlari ve polisleri siper gibi askerin onune dizmislerdi, arkada da halk ve silahlanmis 400 e yakin insan...

bu isyan fergana ve namangana sicrasaydi, vadi(fergana vadisi, Ozbekistan dogusu) kesinlikle ayrilirdi ozbekistandan.

burda o dedigim dini gurup ta, halk da bazi devletlerin gizli servislerinin oyununun bir aleti oldular.
Dis politikasini amerikadan rusyaya ceviren Kerimov rejimi artik bati ve amerikanin isteklerine cevap vermiyordu...
yapilan ihanete misilleme olarak ozbekistandaki US ussu kapatilmis oldu

ps: arkadaslar, andijan olaylari ozbek halkinin iyi veya kotu gelecegi halletmiyordu, o sadece enerji kaynaklarinin rusya ve US a akacagini belirleyecekti...
Olan yine oyuna gelmis halka oldu

Madalio'g'li
05-07-2006, 02:55 PM
Kendisi de aslen Andicanlı olup bir dönem bakanlık da yapmış olan Ahat Andican'ın 13 Mayıs fâciasından hemen birkaç gün sonraki değerlendirmesi: "Andican Olayları: Sonun başlangıcı mı?" (http://www.turkishweekly.net/turkce/yorum.php?id=107)

Bir de muslimuzbekistan sitesindeki yüzlerce fotoğraf (http://archive.muslimuzbekistan.com/uzb/uznews/2005_06/foto11062005_4.html) söze hacet var mı ki dedirtiyor insana.

Bu arada Türkiye'deki kahpe terör ile Andican Katliâmı arasında ilişki ya da benzerlikler kurmak Kerimov'un siyasetine denk düşebilecek çirkinlikte ve düzeyde olacaktır.(Öcalan'la Muhammed Salih arasında benzerlik kurabilecek dehaya sahiptirler kendileri...1991'den bu yana sadece kendi koltuğunu koruyabilmek adına Özbekistan'ı yedi düvele peşkeş çeken ve bir zamanların asude ülkesini yokluğa ve yoksulluğa mahkum eden bu zat için, aslında Rafsancani'nin Talabani için yaptığı yakıştırma -ne yakıştırması düpedüz gerçek- tabir câizse cuk oturmakta...) Söz konusu olan "devlet"in değil, "Kerimov"un bekâsıdır. Devletine kurşun sıkan tek Türk tanımıyorum. (Hainler Türk'ten sayılıyorsa bilemem.) Ama kendi milletine kurşun sıktıranı da bu millet daha ne kadar yaşatır ya da yaşatmalıdır onu da bilemiyorum...

Saygılarımla...

EK: Ahat Andican'ın kıvrılgan cümlelerinde bile müellifi Kerimov ve onun KGB artığı MHH'sı ya da SNB'si olan senaryoların izleri sürülebiliyor... "Terrorchi"lermiş...:evil: Vay bana, vay! Mazlumun, üstelik soydaşım olan mazlumun bile yanında yer alamayacaksam... 1000 yıl mazlumların koruyucusu ol ondan sonra en basitinden, Andicanlı mülteciler kadın, erkek, çoluk çocuk -Vodiy terrorchilari- kapı kapı kendilerini kabul edebilecek bir ülke arasınlar ya da bir yıldır kendilerine sığınabilecekleri bir ülke arayan Guantanamo mazlumu iki Uygur Türküne bile kapılarını açabilecek yüreğin olmasın...Vay bana vay! Üç kuruşluk dış ticaret hacmi için kendi halkını kurşunlayan bir zâlime hık! bile diyemeyeceksem...

EK2: Türkistan'ın tarihi de, iç dinamikleri de Türkiye'ninkilerden çok farklı... Osmanlının muhtelif vesilelerle Özbek Hanlarına gönderdiği askerî işbirliği çerçevesindeki "mühimmat, silah ve yeniçeriler" hep Hanlıkların iç çekişmelerine kurban gitmiş, kısacası kapanın elinde kalmış...Ve bu coğrafyada genelde kuzgun leşte oladurmuş... Bağımsızlık hele ki Birlik, zor kavramlar... Allah yardımcıları ve yardımcımız olsun.

narcoleptic
05-07-2006, 03:11 PM
Her şeyden önce kandaş Özbekistan'da ortaya çıkabilecek herhangi bir İslami darbeye en önemli müdahaleyi Türkiye Cumhuriyeti devletinin yapacağına inanıyorum.
Devletim hükümeti her ne parti olursa olsun, devletimin ve milletimin böyle olası bir hareketlenmeye seyirci kalacağını sanmıyorum.Asala'yı Kanada'da,Azerbaycan'da,İspanya'da,Ermenistan'da vuran;Çeçenya'da,UÇKile Kosova'da çarpışan devletim;rejim yıkıcı herhangi bir dinamiği patlatacaktır.bunun için ne gerekiyorsa yapacaktır.

uki says;ps: arkadaslar, andijan olaylari ozbek halkinin iyi veya kotu gelecegi halletmiyordu, o sadece enerji kaynaklarinin rusya ve US a akacagini belirleyecekti...

niçin Özbekistan'ın böyle bir misyonu olsun ki? kendi enerji kaynaklarını peşkeş çekmek.çok yazık.kendisini tam anlamıyla toparlayamamış bir devlet nasıl olur da bunu yapar?halkı bunca yoksul barındırırken.

Özbekistan cumhurbaşkanı umarım ya geberir ya da yeni bir seçimle vizyonu geniş,mert ve dürüst bir yönetim işbaşına gelir.

mustafa06
05-07-2006, 03:27 PM
Amerika veya Rusyanın özbekistanda insanların ölmesi ile ilgilendiklerini sanmıyorum. gelishmelerin ucu kendi chıkarlarına dokunmadığı sürece mevcut yönetimi desteklemeye devam ederler.
Andican olayları ilk değildi sonuncusuda değildir. Ancak protestolar ve gösteriler silahsız bir halk tepkisi halinde olursa, sonuchlarına dısharıdan gelecek tepkiler artar ve yönetimi etkileyebilir. aksi halde ishin ichine silah girdiği anda her zaman kerimov'un terör kozunu kullanmasına zemin olushturmush olurlar.

Dileğimiz özbekistanın en kısa zamanda ich huzuru bulması ve layık olduğu bir yönetimle idare edilir hale gelmeleridir

Madalio'g'li
05-07-2006, 03:36 PM
ps: arkadaslar, andijan olaylari ozbek halkinin iyi veya kotu gelecegi halletmiyordu, o sadece enerji kaynaklarinin rusya ve US a akacagini belirleyecekti...
Olan yine oyuna gelmis halka oldu

Evet,
Olan yine halka oldu.
Bıçak kemiğe dayanmıştı.Kemikten kurtuldu, kalbimize girdi.Biçâre halk da kemik bıçaktan kurtulunca kan kaybından sizlere ömür.
Filler tepişti, olan çimenlere oldu.
Ama,
Bu mahalliychilik,
Bu sürekli Kerimov'un dolmuşuna binmecilik nereye kadar?

Yüzümüz de bir kere gülsün be birader,
Bu millet artık hür olsun, "tinch" olsun, "sihat va salomatlik" bulsun be birader.

Dün zaman zaman zâlim hanlar vardı, sonra "Gohi oq gohi qizil O'rislar bosdi Turkistonini", şimdi de Karimov âfâtı...

Selam diyeceğim,değil...Duo ila birodar, duo ila...

ILOVA: Mazkur zot, menimcha Holywoodga stsenarist bo'p ketsa, yaxshi bo'lar edi...

TURKiSTAN
05-07-2006, 04:13 PM
Kerimov bir sonraki seçimlerde ne yapmayı planlıyor ?
Tekrar uzatabilir mi?Uzatırsa halkın tavrı ne olur?
Peki bu arada muhalefetde bir birlik var mı ? Birbirleriyle ilişkileri nasıl?
Muhammed Salih etrafında birleşmeyi düşünmüyorlar mı ?

evgin
05-08-2006, 02:52 AM
elim gitmedi imza koymaya,sanki dertleri ordaki canilik değil de Özbekistan'ı köşeye sıkıştırıp iç işlerine müdahil olmak,
ben bu forum yoluyla bu olayların mesullerini kınamakla yetineceğim.
bizden birileri bu tarz birşeyler yaparda iyi niyetlerine inanırsam o zaman olur.

mustafa06
05-08-2006, 01:26 PM
Hatırlarsanız;
Dünyada ve ülkesinde oldukcha etkin bir dikdatör vardı.
Chavushesku. Romanya dikdatörünün yıkılıp yok olacağına kimse ihtimal vermezdi . Ama milyonlarca insan öyle bir ayaklandı ki, Bir anda yıkıldı öldürüldü ve yok oldu gitti.
Yakın tarihte ukraynada iktidar değishti,
ve gürcistanda yashananlar; küchücük ülkede parlamentoya gelerek protestolara katılan insan sayısını hatırlayın. shvardnadze gitmek zorunda kaldı.
Kardesh özbekistanın nüfusu 25 milyon. Bu güne kadar kerimov'a karshı ne kadar insan biraraya gelerek eylem yapmıshlardır, hich birmilyonluk veya yarım milyonluk veya yüzbin kishilik bir kalabalık olushmushmudur?
merak ediyorum. öğrenmek istiyorum

gurkan
05-08-2006, 01:50 PM
Şahsım hiç bir haklı nedenin sivil halkı topluca katletme nedinini haklı kabul etmem... Bunu Yapan tarafları kınarım... Lakin bunun için küffardan medet ummak ne mümkün ??? küffar çıkarını düşünür ve içerine nifak tohumunu atar... yıllar yüzyıllar uğraşırsın çıkarıp atamazsın...

Ah küffarın nifak tohumu... İnan Devletinizi milletinizi seviyorsanız... Milletiniz için halkınız için Toplumsal barış için çalışınız... İçerinizde Tek vucud olunuz... Çünkü içte etkin ve güçlü olan milletler küffara karşı başarılı olur...

Şahsım Cendel Kardeşimi de severim Uki kardeşimi de...

Allah Teala (c.c) Milletimize kardeşlerimize hak yolda birlik beraberlik ve küffara karşı zafer nasip eylesin...

Selametle...

PS: Küffarın her kampanyasında bir pislik var düşüncesiyle oy atmadım... Çünkü Bunların amaçları Özbekistana başka bir oyunla girib sömürmektir... Bu tür olayları kaşımaları nifak tohumlarını pekiştirmek ve büyütmek içindir diyebilirim...

TURKiSTAN
05-08-2006, 02:13 PM
Ben de aynı düşüncelerle imzamı atamadım...

uki
05-09-2006, 06:59 AM
Arkadaslar musluman anarsi insani degildir, anarsi cikariyorsa ya fazla kafasi basmayan muslumandir veya niyeti bozuk munafiktir. bunun 3.su yoktur.

Tarihte butun Islam alimleri ve buyuklerinin hayatina bakin, hic birinde oyle tablo goremezsiniz...

Ayyub el Ensari(r.a) hazretleri gibi sahislar hic ses cikarmadan Yezid gibi bir munafigin kumandasi altinda savastilar. Ayyub el Ensari(r.a) ki(peygamber mihmandari), isterse bir fetvasiyle butun alemi islami Yezid'e karsi ayaklandira bilirdi, cok rahat da devirirdi.

ama ne sahabide, ne tabiyunde, nede sonradan gelenlerde devlet icerisinde anarsi cikaranlari goremezsiniz.

degisiklikler zaman ister, eger aniden yapilan degisiklikler ise yarasaydi, su anda irani ve afganistani bir super devlet olarak gormemiz lazimdi, ama malesef.

Andijan olayina kadar ne guzel tasarruflu anlasmalar yapiliyordu enerji kaynaklari uzerine. ama o olaydan sonra neticeye gore, iki secenek vardi: 1. ya rusyaya ucuza satacaktik
2. ya da tamamen anlasma sartlarini US a birakacaktik

Andican olaylari, millete ve vatana acilan bir yara oldu

ps: Ama, gorelim ki Mevla neyler, neylerse guzel eyler.
belki o olayda sehid olanlar yuzu suyu hurmetine Allah(c.c) ozbek halkinin idbarini ikbale cevirir...
zahiran yenilgi gibi gorunen cok seyler vardirki kader pilaninda bir zaferdir!!!

4twelve
05-12-2006, 10:59 PM
Arkadaslar tam bir yil once bugun Andicanda sadece Inandiklarini soyledikleri icin yuzlerce insan sehit edildi...Olenlerin hepsine Sehadet mertebesini Allahtan niyaz ediyorum...Ruhlari Sad mekanlari Cennet Olsun....

oğuz
05-13-2006, 08:57 AM
Yıldönümünde ölenlere rahmet diliyor,bu türlü acıların bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum...

uki
05-13-2006, 08:58 AM
Yıldönümünde ölenlere rahmet diliyor,bu türlü acıların bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum...
insaallah, Allah bu millete bir daha boyle bir facia yasatmasin...

mustafa06
05-13-2006, 09:00 AM

Dileklerinize bende katılıyorum

Administrator
05-13-2006, 11:58 PM
cendel
andijan olaylarinda hukumetimizi %1000000 destekliyorum
bu ukrainede yapilmish tipki renkli "inklap" larden biri idie ce cok dellilere gore bura amerika vea ab nin is vardi yoksa andijan hala olay bashlamadan once 3 gun once orada batili gazetaciler niye toplanmsihti? hala bunda ordaki halki bile haberi yokken? neyse en iyis batiya ve amerikaya ciddiy oldugumuzu gostermektir ,nasilsa nadijan olaylarinda tukiye hkumeti obzek hukumetini desteklemesi cok guzel is oldu ,son 1 yilda turk urunleriuni reklemalari tv kanlalrda cok artti bud onun sebebinden. hukumeter karsi cikan diktatroa hayir diyen baska turk arkadashlari burnun heryere sokmamazsina tevsite edecektim kendi isini za yapin dusunuyorum kendi isinizde yeterlidir.

Administrator
05-14-2006, 12:00 AM
haklkisini bu cok acili olay ve cok gunahsioz isanlar oldu ama burda sich ozbek hukumetinde degil bati ve amerikadadir aslinda onlari sucvhlmamiz gerek..benmde kerimovun yerinde ayni seyi ayapacaktim yoksa bu olay tum ozbeksitana dagilip kotu bir sivil savasha donmesi cok kolaydor ..uatmadikmi shu 1990 fergana ve OSh taki olaylari?

kurshad
05-14-2006, 04:50 AM
Cendel'in ilk sayfada verdigi, Andican olaylarini yorumlayan Ahad Andican'in makalesini bir kez daha veriyorum:

http://www.turkishweekly.net/turkce/yorum.php?id=107

Cendel'in cok guzel ifade ettigi gibi; Ozbek halki once Turkistan hanlarinin ic cekismelerinin sonra kah beyaz kah kizil Ruslarin altinda yuzyillardir ezilip gitti.
Simdi de kanli diktator Kerimov'un zulmu altinda yoksullukla bogusuyor.

Ozbek halki sovyet donemindeki durumundan bile daha fakir bir sekilde yasarken elbette bu rejimden menfaatlanen, gecinen bir takim asalaklar Kerimov'u destekleyecektir. Hatta kendi halkini Andican'da katletmesine bile bahane bulacaklar ya dinci terorizmi ya da amerikan kiskirtmasini soyleceklerdir.

Ve bu ozbek halkinin kanini emen , diktator yalakasi asalaklar gelisen tum muhalefet hareketlerini ya amerikanci ya ruscu ya da dinci olarak yaftalayacaktir.

Fakat "ayni irmaktan iki kez su icilmez" , Kerimov'da tarihteki tum kanli diktatorler gibi tarihin coplugunde yerini elbette bulacaktir. Cunku halk alevdir, halk denizdir, halk guctur.

"Zincir giyme, boyun egme,
Ki sen de hur dogdun.."

Sular bulanmadan durulmaz, elbette halk isyan edecek , ayaklanacaktir. Kanli zalim Kerimov isteklerini demokratik platformlarda dile getirmesine izin vermiyorsa eline silah da alacaktir. Bugun diktator yalakaligi yapanlar yarin halka elbet hesap verecektir..

Bu insanlarin belki kendileri belki de ailelerinin bazi fertleri bu zulum rejiminden ucbes kurus menfaatleniyor diye apacik YEZID zulmu altinda halkini inleten bir diktatoru utanmadan burada gelip savunmalarini hic de hos karsilamiyorum.

Onlara tek diyecek sudur;
"Behey Gafil ;
sen alemi kor, milleti sersem mi sanirsin?"

Goruslerine saygi duydugum sevgili Uki icin bir not;

Islam dininde zalime karsi sukut yoktur, Islam'da "Dar-ul Harp" olan ulkede cuma namazi bile kilinmaz, Zalime itaat ise hic bir ayette yeralmaz aksine "caninizla, malinizla savasin" der. Kerimov'u ben devletin tum kurumlarini ele gecirmis olan bir isgalci diktator olarak algiliyorum. Sayet demokratik yollari kapamissa elbette halk baska yollar deneyecektir.

uki
05-14-2006, 05:38 AM
Cendel'in ilk sayfada verdigi, Andican olaylarini yorumlayan Ahad Andican'in makalesini bir kez daha veriyorum:

http://www.turkishweekly.net/turkce/yorum.php?id=107

Cendel'in cok guzel ifade ettigi gibi; Ozbek halki once Turkistan hanlarinin ic cekismelerinin sonra kah beyaz kah kizil Ruslarin altinda yuzyillardir ezilip gitti.
Simdi de kanli diktator Kerimov'un zulmu altinda yoksullukla bogusuyor.

Ozbek halki sovyet donemindeki durumundan bile daha fakir bir sekilde yasarken elbette bu rejimden menfaatlanen, gecinen bir takim asalaklar Kerimov'u destekleyecektir. Hatta kendi halkini Andican'da katletmesine bile bahane bulacaklar ya dinci terorizmi ya da amerikan kiskirtmasini soyleceklerdir.

Ve bu ozbek halkinin kanini emen , diktator yalakasi asalaklar gelisen tum muhalefet hareketlerini ya amerikanci ya ruscu ya da dinci olarak yaftalayacaktir.

Fakat "ayni irmaktan iki kez su icilmez" , Kerimov'da tarihteki tum kanli diktatorler gibi tarihin coplugunde yerini elbette bulacaktir. Cunku halk alevdir, halk denizdir, halk guctur.

"Zincir giyme, boyun egme,
Ki sen de hur dogdun.."

Sular bulanmadan durulmaz, elbette halk isyan edecek , ayaklanacaktir. Kanli zalim Kerimov isteklerini demokratik platformlarda dile getirmesine izin vermiyorsa eline silah da alacaktir. Bugun diktator yalakaligi yapanlar yarin halka elbet hesap verecektir..

Bu insanlarin belki kendileri belki de ailelerinin bazi fertleri bu zulum rejiminden ucbes kurus menfaatleniyor diye apacik YEZID zulmu altinda halkini inleten bir diktatoru utanmadan burada gelip savunmalarini hic de hos karsilamiyorum.

Onlara tek diyecek sudur;
"Behey Gafil ;
sen alemi kor, milleti sersem mi sanirsin?"

Goruslerine saygi duydugum sevgili Uki icin bir not;

Islam dininde zalime karsi sukut yoktur, Islam'da "Dar-ul Harp" olan ulkede cuma namazi bile kilinmaz, Zalime itaat ise hic bir ayette yeralmaz aksine "caninizla, malinizla savasin" der. Kerimov'u ben devletin tum kurumlarini ele gecirmis olan bir isgalci diktator olarak algiliyorum. Sayet demokratik yollari kapamissa elbette halk baska yollar deneyecektir.

Kurshad kardes, seni cok seviyorum...

1. Andijandaki olaylarin ic yuzunu bilmiyorsunuz...
2. Kerimova hakaret bana hakarettir, benim devletimi temsil eden insandir O(iyi kotulugunu tartismiyorum), onu degerlendirecek hak sadece ozbek milletinde vardir!!!
3. Kerimov dediginiz insan 1991 31 agustosda, her elemani moskovadan tayin edilen mecliste cikip, Ben Ozbekistani milletimin temsilcisi olarak, milletimin sozcusu olarak bagimsizligini ilan ediyorum deyip meydan okuyan insandir. O konusmasini yaptigi zaman, meclisten alkis bile almamisti moskova korkusundan. Diger ulkeler dahi sonradan cesaret aldilar!!!
4. Ben ozbekistanda namazimi kila biliyorum, kitabimi okuya biliyorum, cumaya gide biliyorum, daha ne isteyim. Boyle bir baskana karsi silahli mucadele edilmez. varsa bir istegin ana yasa dogrultusunda hareket edeceksin.
5. su ana kadar hukumete karsi cikan gruplar, hangisi islama yardimi dokundu? Sadece muslumanlarin dinlerini yasamalarina zorluk cikarmaktan baska bir sey yapmadilar. Bana oyle geliyor ki: hukumet bir yaptirim yapmak istiyor, bunlara da bazi olaylari siparis ediyor, bunlar da olaylari patlatiyorlar. olaylar gucle bastiriliyor ve o istenildigi yaptirimlar hakli gosterilerek yapiliyor. bana kalirsa bu extrem gruplar ya ilerisini goremeyen zavalli muslumanlar, ya da hukumet gorevlendirdigi ozel birimlerdir...

Turkiyede bir pasanin dedigi gibi: Eger Akit gazetesi olmasaydi, biz kendimiz ona benzer bir gazete cikarmak zorunda kalacaktik!!!

1997 senesine kadar ki Ozbekistani hatirliyorum da, devlet medyasinda bile islama tesvik vardi, ama ne zaman ki hizbut tahrir, ve vahhabiler olay cikarmaya basladilar, iste o zaman devlet de kisitlama getirmek mecburiyetinde kaldi...

6. Yine tekrarliyorum, Musluman basiret insanidir. Anarsi insani degildir, degisim zaman ister, siz milleti bilinclendirin, yukaridakiler kendiliginden degisirler...

Nasilsaniz oyle idare edileceksiniz(Hadis)

Afedersiniz, ama siz esekseniz basinizdaki de esek cobani olacaktir demek bu. istediginiz kadar bastakiyi degistirin, biri gelir biri gider, ama ozelligi yine esek cobani olacaktir.

Andijan olaylarinda niyeti cok temiz halk oyuna geldi, ama bu oyun ozbekistani en az 10 sene arkaya surukledi...

1990 larda bir anket yapilmisti, ve bu ankette, ozbek halkinin %90 dan fazlasi, sovetler birliginde kalmak icin oy vermislerdi, Kerimov da bu donem de Milleti adina bagimsizligini ilan etmisti...

ps:vazifenizi yapin ve cok cok dua edin, Ve unutmayin ki, Ataturk turkler icin ne ise, Kerimov ozbekler icin aynisi olacaktir.
yine tekrar ediyorum, eger Kerimovu degerlendiren bir hak olsa, oda sadece ozbek halkinda vardir!!!!!!!!!!!!!!

TURKiSTAN
05-14-2006, 07:37 AM
ps:vazifenizi yapin ve cok cok dua edin, Ve unutmayin ki, Ataturk turkler icin ne ise, Kerimov ozbekler icin aynisi olacaktir.
yine tekrar ediyorum, eger Kerimovu degerlendiren bir hak olsa, oda sadece ozbek halkinda vardir!!!!!!!!!!!!!!
kardeşim sen eğer böyle diyorsan,kardeşliğimizin arasına sınır çekiyorsun.Bize kardeşlerimizin durumu ilgilendiren herhangi bir konuda, değerlendirme hakkı tanımıyorsan,senin kardeşlik anlayışın benimki gibi değil o zaman...
Bence siz cankardeşlerimiz,en az bizim kadar Atatürk'ümüzü de değerlendirme
hakkına sahipsiniz...

Dualarım herzaman Türkistan'ımızın selameti için...

kurshad
05-14-2006, 07:48 AM
Uki ben de seni cok seviyorum :)

Lakin;

1.Once bir yanlisi duzeltelim;

Ozbekistan'da, Azerbaycan'da , Kirgizistan'da veya Turk'un yasadigi herhangi bir cografyada ne olup bitiyorsa bu Turk milletinin musterek sorunudur.
Ben 90'li yillarda universite talebesiyken Bosna'ya, Karabag'a savasmaya giden arkadaslarimizi aglayarak yollamistik. Hicbirisi Azerbaycan'in meselesi bizim meselemiz degil demedi. Biz, Turk halklarinin meselelerini kendi meselemiz olarak goruruz, gormeliyiz.
Kaldi ki , bu platformlarda da ozbek arkadaslarimiz Mustafa Kemal'le, Osmanliyla ve Turkiye'nin diger ic meseleleriyle ilgili gerektiginde en sert yorumlari yapmaktan cekinmedi, CEKINMEMELI ve YAPMALI DA..

Dolayisiyla Kerimov'u degerlendirecek olan sadece Ozbek halki degil tum Turk halklaridir.

2. Kerimov'u Ataturk'le mukayese etmek bir surc-i lisan olsak gerek. Zira Ataturk Turkiye'yi isgal eden emperyalistlere karsi baskumandanlik yaparak zaferler kazanmis serefli bir Turk askeridir. Kerimov'un tek zaferi ise sivil ozbek halkini katletmekten baska birsey degildir. Ulkesindeki milliyetcileri susturmus, bahanelerle hapislere tikmis bir kanli diktatordur.

3. Tarihten bir ornek vermek istiyorum;

Misir'da milliyetciler Ingiliz egemenligine karsi ayaklanmak istediklerinde din ulemasindan bazilari aynen soyle demisti;

Biz ulkemizde namazimizi kilabiliyoruz, kitabimizi okuyabiliyoruz, cumaya gide biliyoruz, daha ne isteyim. Kraliceye karsi silahli mucadele edilmez. varsa bir isteginiz ana yasa dogrultusunda hareket edeceksiniz.

Ve bu ulema Kralicenin egemenliginde Islam'in en guzel yasandigini iddia ederek, milli mucadeleyi verenler aleyhinde fetvalar yayinlamis ve Ingilizle isbirligi yapmisti.

Aynisi Osmanli'daki birtakim din adamlari tarafindan da isgal esnasinda yapilmisti. Ve demislerdeki ; " Bastakilere itaat ediniz"

Halbuki bastakiler Ingilizdi, isgalciydi..

Su an Ozbekistan'in basinda da eski bir komunist, Islam ve milliyet dusmani Kerimov var.

Mucadeleden men eden ,zalime itaati ve sabri ogutleyen zihniyetin adi sadece isbirlikciliktir. Buna hangi kilifi uydurursaniz uydurun gercek DEGISMEZ.

Administrator
05-14-2006, 02:43 PM
2. Kerimov'u Ataturk'le mukayese etmek bir surc-i lisan olsak gerek. Zira Ataturk Turkiye'yi isgal eden emperyalistlere karsi baskumandanlik yaparak zaferler kazanmis serefli bir Turk askeridir. Kerimov'un tek zaferi ise sivil ozbek halkini katletmekten baska birsey degildir. Ulkesindeki milliyetcileri susturmus, bahanelerle hapislere tikmis bir kanli diktatordur.

tamemen yalsihsin(sanki atatukr feriste ymish onu buyuk hatalrindan biri turk milletini kadini kiskanmayan dayus hale getirmesidir ).zaten senin gibilerin yuzunden dagha dogrusu sana bunu propoganda yapan guclerin basinda olan oruspu mason oruspu cocuklarin yuzunden ozbeksitan ile turkiye iliskileri bozuldu ,sahsen ben o hemen 1991 den kerimova kasri cikan guzlerden nefret ediyorum ve isnan olmadigi soylemishtim ve soyleyecegim onalrin propogandasina etkilenler ise koyundan farki yoktur,
simdi keromova gelsek:
kerimov ekonmik alanda cok yalishliklar yapti ama siyasette yaptiginda ben destekliyorum,kendi milletin atmadan baska sey yapmadigi dedigin burayai hic bilmeignden ispattir.once ferganada va sonra kirgizistanin Osh kentinde cikan kanli savashli durdruan tek insan bu kerimovdur,,bilem eger o zmanlar o olmasydi simdi bu iorta asyi bolgesi ne hale gelirdi?
2.din ,milletchilk alanda yaptigi ozzelikle 97-99 kadar dine ayit olan krimov siyasetinden haberin yok, uki nin soyledigi milliy kanlarda diniy bir porooganda vardi durmadan haberlerde buhariy termiziy naqshbandiylar hakkinda konsuhulurdu hatta buhariy buyuk bir tube yaptirildi bile,turkiyede ,misird cekilmish diniy diziler cok yayinlaniyordu evet o gunlar wahbbiy problmi hemen hemen yok haldeydi yani halk burda hwahabbit termini bile bilmiyordu ,sonra dina karsi yapilan baskida hkumet yuznden degil aynen buraki yabanci giclerin etkisindeki insanalr dolayindaysi.miletchilig gelince sen burda ne kadar milletchilik proogandasi va oldugu bilmiyorsun bile nichin konushuyrsuinki?bak okudun hersey dogru olmuyor ancak buraya gelip gormeyin gerek.herhalde biz ozbeklere siz oandolulara gore daha cokmiletchili ruhuna ve urf adetlere sahibiz ..

Administrator
05-14-2006, 02:45 PM
Su an Ozbekistan'in basinda da eski bir komunist, Islam ve milliyet dusmani Kerimov var.

hadiya ,hadiye,,,,,,,bir cok sebelere gore ataturku de islam dusmani diyebiliriz..

mustafa06
05-14-2006, 04:02 PM
Yine basha dönüyoruz galiba
allah esirgesinde dönmeyelim derim .
Shimdi forumda bulamadığım(herhalde silinmishtir) Türmenbashı 4 milyon türk istedi gibi bir bashlık vardı. Orada, Liderlere yapılacak eleshtirilerin dozu ilgili bir yazıma, qızılbash ve/veya Tabrizhan kardeshim karshı chıkmıshlardı. ve uzunca bir cevapla, eleshtiren kishinin farklı bir ülkenin liderine karshı daha ölchülü olması gerektiğini anlatmıshtım.
Shimdi yazılanlardan anlashılıyorki o ölchüyü iyi ayarlamak gerekiyor.
aksi halde kash yaparken göz kör etmek gibi bir durum ortaya chıkarki,hich birimizin amacı bu değildir.
2. ci sayfadaki yazımda bir soru sormushtum.

.''Kardesh özbekistanın nüfusu 25 milyon. Bu güne kadar kerimov'a karshı ne kadar insan biraraya gelerek eylem yapmıshlardır, hich birmilyonluk veya yarım milyonluk veya yüzbin kishilik bir kalabalık olushmushmudur?
merak ediyorum. öğrenmek istiyorum''
diye.
Ben hich duymadım , silahsız miting yapıpta silahla cevap verilseydi. onu da mutlaka duyardık.
Evet özbekistanda kerimovu istemeyenler var ama mutlaka ondan memnun olup isteyenlerde var.
Büyük eylemler olmadığına göre; yoksa özbek halkının büyük choğunluğu kerimovdan memnunmudur? aksi halde hich bir güch halkı engelleyemez,ve eylemler artarak choğalırdı. diye düshünüyorum.
bu sadece bir fikir jimnastiğidir. ne dersiniz. olabilirmi?
ölen kardeshlerimizi tekrar rahmetle anıyorum.

Administrator
05-14-2006, 04:07 PM
Ben hich duymadım , silahsız miting yapıpta silahla cevap verilseydi. onu da mutlaka duyardık.

meeting yapanlar arasinda Kalah ila silahlananlar coktu silahlsiz sivilarasina karsimishtilar atesh cikince zaten 2 atesh arasinda olan cok sivilde tabiyki yaralandi ve oldu tum savashalrda oyle olur ....

kurshad
05-14-2006, 05:13 PM
tamemen yalsihsin(sanki atatukr feriste ymish onu buyuk hatalrindan biri turk milletini kadini kiskanmayan dayus hale getirmesidir ).zaten senin gibilerin yuzunden dagha dogrusu sana bunu propoganda yapan guclerin basinda olan oruspu mason oruspu cocuklarin yuzunden ozbeksitan ile turkiye iliskileri bozuldu ,
....
.herhalde biz ozbeklere siz oandolulara gore daha cokmiletchili ruhuna ve urf adetlere sahibiz ..

Turk milletini kadinini kiskanmayan deyuslar toplulugu olarak nitelendirmen ve ettigin kufurler forum ortamina yakismiyor.

uki
05-15-2006, 05:27 AM
kardeşim sen eğer böyle diyorsan,kardeşliğimizin arasına sınır çekiyorsun.Bize kardeşlerimizin durumu ilgilendiren herhangi bir konuda, değerlendirme hakkı tanımıyorsan,senin kardeşlik anlayışın benimki gibi değil o zaman...
Bence siz cankardeşlerimiz,en az bizim kadar Atatürk'ümüzü de değerlendirme
hakkına sahipsiniz...

Dualarım herzaman Türkistan'ımızın selameti için...

Turkistan kardes, bu doslugumuzla alakasi yok...

ben hic bir zaman Ataturke laf atmadim, ve atmam da.
1. bir milletin degerlerine ve deger verdigi sahislara laf atmiyacaksin.
2. bir milleti ve devleti temsil eden sahislara laf atmiyacaksin.

diger herkes serbest, herkese atip tutabilirsin...

Farzi muhal, desemki, Allah(c.c) Tayyip'in(veya Sezer'in) belasini versin, asagilik herif desem(ki hayatta demem), Tayyip'ten nefret eden bir turk vatandasi bile bana kiza bilir. Cunku iyi veya kotu o devlet sozcusu ve devlet temsilcisidir. Ama aynisini bir turk vatandasi soylese, bunu sadece onun goruslerine verirsin ve dikkat etmezsin...

TURKiSTAN
05-15-2006, 06:55 AM
Turkistan kardes, bu doslugumuzla alakasi yok...

ben hic bir zaman Ataturke laf atmadim, ve atmam da.
1. bir milletin degerlerine ve deger verdigi sahislara laf atmiyacaksin.
2. bir milleti ve devleti temsil eden sahislara laf atmiyacaksin.

diger herkes serbest, herkese atip tutabilirsin...

Farzi muhal, desemki, Allah(c.c) Tayyip'in(veya Sezer'in) belasini versin, asagilik herif desem(ki hayatta demem), Tayyip'ten nefret eden bir turk vatandasi bile bana kiza bilir. Cunku iyi veya kotu o devlet sozcusu ve devlet temsilcisidir. Ama aynisini bir turk vatandasi soylese, bunu sadece onun goruslerine verirsin ve dikkat etmezsin...

kardeşim ,
1.başkanınızın Özbekistan halkını temsil ettiğini söylüyorsun ama ben buna katılmıyorum.tıpkı bizim başbakamız Erdoğan'ın ve cumhurbaşkamız Sezer'in tüm Türkiye'yi temsil etmediğini düşündüğüm gibi.
Hitler'in zamanında Almanya'yı temsil ettiğini düşünen Alman azdır sanırım.
Ayrıca daha önce Kürşad abinin yazdığı gibi, Atatürk ile herhangi bir alanda,konuda zamanımızın liderlerini karşılaştırmak büyük hata bence...
2.Ben elbette laf atmadan,"aşağılık"," belasını versin" gibi sözlerden bahsetmiyorum. Onları değerlendirmeden,eleştirmeden bahsediyorum... Yoksa dediğin gibi eğer dışarıdan biri başbakanımıza bu şekilde sözler söylese bunu,sözü söyleyen kişinin asıl niyetinin başbakan değil de ülkem olduğunu düşünürüm...
3.Umarım Muhammed Salih'e büyük ilgi ve saygı duymam beni senin gözünde Özbek kardeşlerime düşman yapmıyordur.
4.Ben hiç bir şekilde aralarında bir benzerlik(terorist) kuramadığım için,apoya saygı duyan birisi kesinlikle benim can düşmanımdır.

uki
05-15-2006, 07:03 AM
Yine basha dönüyoruz galiba
allah esirgesinde dönmeyelim derim .
...

Yok Mustafa abi bu kesinlikle basa donus degildir.
sadece bir degerli kardesimiz, benim devlet baskanima, biraz ona yakismayan sozler sarfetmis ve ben onu uyardim!!!

uki
05-15-2006, 07:13 AM
kardeşim ,
1.başkanınızın Özbekistan halkını temsil ettiğini söylüyorsun ama ben buna katılmıyorum.tıpkı bizim başbakamız Erdoğan'ın ve cumhurbaşkamız Sezer'in tüm Türkiye'yi temsil etmediğini düşündüğüm gibi.
Hitler'in zamanında Almanya'yı temsil ettiğini düşünen Alman azdır sanırım.
Ayrıca daha önce Kürşad abinin yazdığı gibi, Atatürk ile herhangi bir alanda,konuda zamanımızın liderlerini karşılaştırmak büyük hata bence...
2.Ben elbette laf atmadan,"aşağılık"," belasını versin" gibi sözlerden bahsetmiyorum. Onları değerlendirmeden,eleştirmeden bahsediyorum... Yoksa dediğin gibi eğer dışarıdan biri başbakanımıza bu şekilde sözler söylese bunu,sözü söyleyen kişinin asıl niyetinin başbakan değil de ülkem olduğunu düşünürüm...
3.Umarım Muhammed Salih'e büyük ilgi ve saygı duymam beni senin gözünde Özbek kardeşlerime düşman yapmıyordur.
4.Ben hiç bir şekilde aralarında bir benzerlik(terorist) kuramadığım için,apoya saygı duyan birisi kesinlikle benim can düşmanımdır.

Inan bana Ataturk turkler icin ne ise Kerimov da ozbek halki icin o olacak.
biri ulkesinin bagimsizligina vesile olan bir askeri deha oburu de milletinin bagimsizligina vesile olan bir siyasi deha. fark sadece bu.

Ha dersen o zaman niye Kerimov kendi milletine dogru silah cekti, Ataturk cumhuriyete karsi cikan milletine karsi silah cekmedimi?(yapilanin dogru veya yanlisligini bahsetmiyorum).

Ben her zaman askerimin ve devletimin yanindayim, isterse karsidaki babam olsun!!!

narcoleptic
05-15-2006, 08:00 AM

tamemen yalsihsin(sanki atatukr feriste ymish onu buyuk hatalrindan biri turk milletini kadini kiskanmayan dayus hale getirmesidir ).zaten senin gibilerin yuzunden dagha dogrusu sana bunu propoganda yapan guclerin basinda olan oruspu mason oruspu cocuklarin yuzunden ozbeksitan ile turkiye iliskileri bozuldu ,sahsen ben o hemen 1991 den kerimova kasri cikan guzlerden nefret ediyorum ve isnan olmadigi soylemishtim ve soyleyecegim onalrin propogandasina etkilenler ise koyundan farki yoktur,
simdi keromova gelsek:
kerimov ekonmik alanda cok yalishliklar yapti ama siyasette yaptiginda ben destekliyorum,kendi milletin atmadan baska sey yapmadigi dedigin burayai hic bilmeignden ispattir.once ferganada va sonra kirgizistanin Osh kentinde cikan kanli savashli durdruan tek insan bu kerimovdur,,bilem eger o zmanlar o olmasydi simdi bu iorta asyi bolgesi ne hale gelirdi?
2.din ,milletchilk alanda yaptigi ozzelikle 97-99 kadar dine ayit olan krimov siyasetinden haberin yok, uki nin soyledigi milliy kanlarda diniy bir porooganda vardi durmadan haberlerde buhariy termiziy naqshbandiylar hakkinda konsuhulurdu hatta buhariy buyuk bir tube yaptirildi bile,turkiyede ,misird cekilmish diniy diziler cok yayinlaniyordu evet o gunlar wahbbiy problmi hemen hemen yok haldeydi yani halk burda hwahabbit termini bile bilmiyordu ,sonra dina karsi yapilan baskida hkumet yuznden degil aynen buraki yabanci giclerin etkisindeki insanalr dolayindaysi.miletchilig gelince sen burda ne kadar milletchilik proogandasi va oldugu bilmiyorsun bile nichin konushuyrsuinki?bak okudun hersey dogru olmuyor ancak buraya gelip gormeyin gerek.herhalde biz ozbeklere siz oandolulara gore daha cokmiletchili ruhuna ve urf adetlere sahibiz ..

Administrator

sen ki portakal suyu bile değilken Atatürk'e dil uzatamazsın.

selametsizlikle.

narcoleptic
05-15-2006, 08:07 AM
Inan bana Ataturk ulkesinin bagimsizligina vesile olan bir askeri deha oburu de milletinin bagimsizligina vesile olan bir siyasi deha. fark sadece bu.

Ben her zaman askerimin ve devletimin yanindayim, isterse karsidaki babam olsun!!!

eksik kalmış düzelteyim.

Atatürk ülkesinin bağımısızlığına vesile olacak kadar askeri bir deha,

barışı ve savaşı yerine göre değerlendirmekle,Hatay için İngiliz ve Fransız oyunlarını diliyle yıkacak kadar siyasi bir deha,

inkilaplarını sistemli bir şekilde uygulayacak kadar,köylüye değerini verecek kadar toplumsal bir dehadır.

ATATÜRK SAPINA KADAR BİR DEHADIR.BÜTÜN VARLIĞIYLA.YÜCE ALLAH'IN MÜKEMMEL TASARIMIDIR.

selametle.

Tabriz_Han
05-15-2006, 08:46 AM
Biz Ozbekistanda yasamiyoruz, eyer Ozbek Turkleri Kerimovu begeniyorsa onlara inanmak lazim, ne Bati Medyasi ne uydurma hikayelere inanalim.

Admin ve Uki Kerimovun iyi isler yaptigini soyluyorsa herhalde Kerimovu halkin bir kesimi seviyordur, niye Ozbekistanda Milletimiz bize yalan soylesinki? eger kotu birisi olsaydi Admin ve diyer Ozbekistandakiler bunu soylerler herhalde.

Boyle hikayeler herzaman cikiyor, yok Aliyev Diktatormus yok AtaTurk diktatormus v.s v.s

En iyisi Milletimize soralim, medya soyle haberler cikartir boyle haberler cikartir pek guveneli olmuyor maalesef.

Neyse, son duyduklarim Ozbekistan-Turkiye iliskiler daha iyi olmaya basladilar, bu dogrumu?

uki
05-15-2006, 09:39 AM
eksik kalmış düzelteyim.

Atatürk ülkesinin bağımısızlığına vesile olacak kadar askeri bir deha,

barışı ve savaşı yerine göre değerlendirmekle,Hatay için İngiliz ve Fransız oyunlarını diliyle yıkacak kadar siyasi bir deha,

inkilaplarını sistemli bir şekilde uygulayacak kadar,köylüye değerini verecek kadar toplumsal bir dehadır.

ATATÜRK SAPINA KADAR BİR DEHADIR.BÜTÜN VARLIĞIYLA.YÜCE ALLAH'IN MÜKEMMEL TASARIMIDIR.

selametle.

ben sadece belirgin ozelligini soyledim, bunlar hepsi demedim!!! ayrica kotulemek niyetiyle de bir sey demedim...
kerimovun da artilarini soylersem bir kac kitap yazmam lazim...

uki
05-15-2006, 09:48 AM
Arkadaslar siz, anlamiyormusunuz, yoksa anlamak mi istemiyorsunuz!?

1990 da bir halk oylamasi yapilmisti, ve % 90 dan fazla insan, sovetler birliginden ayrilmama taraftariydi, ve Kerimov bu durumla Ozbekistanin bagimsizligini ilan ette. Siz bu durum da Devleti demokrasiyla idare etmekten bahsediyorsunuz...

arkadaslar ya ozbekistandaki durumu bilmiyorsunuz, ya da bir ard niyet var sizde, ben daha da husnu zan yapamiyorum, kusura bakmayin...

Demokrasiyle yonetilmesi icin en azindan komunizm doneminde dogup buyuyen neslin zamani gelince kenara cekilmesi lazim. daha erken bunu yapmaya kalkarsaniz, iste andican olayina donusur

ps: belki su anda bile oylama yaparsaniz, allahu alem rusyaya tekrar baglanmak isteyenlerin orani cok buyuk olacak

uki
05-15-2006, 09:58 AM
Andicanda isyan eden halk ilk olarak Putin'den(rusya presidenti) askeri mudahale etmesi icin destek istemislerdi...

acaba andican olaylarini bu kadar abartarak, Kerimovu hain ilan eden arkadaslar, bunu da biliyorlar miydi

mustafa06
05-15-2006, 10:32 AM
Arkadaslar siz, anlamiyormusunuz, yoksa anlamak mi istemiyorsunuz!?

1990 da bir halk oylamasi yapilmisti, ve % 90 dan fazla insan, sovetler birliginden ayrilmama taraftariydi,

ps: belki su anda bile oylama yaparsaniz, allahu alem rusyaya tekrar baglanmak isteyenlerin orani cok buyuk olacak

Bu güne kadar özbekistanın güzel yönlerini anlattım. tersini yazmam shüphesizki o insanlara hem haksızlık olurdu. hemde misafirin ev sahibini karalaması olurdu ki , bizim geleneklerimizde bu yoktur.
Ancak uki'nin achıklamasından sonra, yadırgadığım bir tespitimi yazmakta bir mahsur olmadığını düshünüyorum. Biz insanların Sovyet zulmünden kurtulduklarını , bağımsız bir ülkeye sahip olmanın zevkini duymayı beklerken hatırı sayılır sayıda insanın ( kendilerine göre haklı sebebleri vardı) hichte hoshnut olmadıklarını gördüm. sovyet döneminden övgü ile sözedip, özlemini chekenlere chokca rastlamıshtım. shashırıp, üzülmüshtüm..

uki
05-15-2006, 11:04 AM
Ancak uki'nin achıklamasından sonra, yadırgadığım bir tespitimi yazmakta bir mahsur olmadığını düshünüyorum. Biz insanların Sovyet zulmünden kurtulduklarını , bağımsız bir ülkeye sahip olmanın zevkini duymayı beklerken hatırı sayılır sayıda insanın ( kendilerine göre haklı sebebleri vardı) hichte hoshnut olmadıklarını gördüm. sovyet döneminden övgü ile sözedip, özlemini chekenlere chokca rastlamıshtım. shashırıp, üzülmüshtüm..

bu sizin gormek istediklerinizdir(ben de oyle gormek isterdim) ama malesef. Ama yeni nesilde kesinlikle bu yok. Bazi yaptirimlar, sadece bati medyasinda gordugunuz gibi degildir, arkasinda dunya kadar cikmazlar var.

ps: Halk Putin den destek istedi, Putin de Kerimova onlarin kiylmasi icin sonuna kadar destek verdi, ama iyi oldu. En azindan millet rus hukumetinin gercek yuzunu gordu!!!

narcoleptic
05-15-2006, 11:18 AM
kerimovun da artilarini soylersem bir kac kitap yazmam lazim...

Atatürk için kütüphaneler yetmez;)

gerçi neyse.sidik yarışı değil bu sonuçta.milletini devletini seven herkes yapsın bi şiyler işte.

cosonic
05-15-2006, 03:17 PM
Administrator ve Uki kardeşime çok teşekür ediyorum.

çünku bu kardeşlerim saçma sapan fikirlere bile -- en içtenlikle dogru olan hakikatı söylüyorlar.

Cendel bu konu hakkında çok canın yanmış belli ve aynı şekilde bizim de yandı en az senin kadar ! kardeşlerime öz hakımdan olan insanlara ateş edildi ve ateş etireninde bilki o kadar canı acıdı çünkü o da bir insanoğlu ve kendi halkına ateş etmedi bunuda bil oradakiler bir özbek halkından olan ama beyni yıkanmış insanlar idi ! kendileri bile bilmiyordu ne istediklerini sadece 2 çift laf örendikleriyle bir şeyler talep ediyorlardi.ve bu şahslar orada bazi kimseler tarafından yönlendiriyorlardi.

eğer o olay olmasaydi uki ve admin kardeşimin dediği gibi Orta Asyadeki Özbekistan dedğimiz bir bölge ne şekilde olacağını senin aklın bile alamaz.

Kerimov sağolsun ve sonuna kadar arkasındayım halk ona biraz destek verse varya Orta Asyayı ve dünyaya meydan okur halktan biraz destek istese kufur eder ama onlar bilmezlerki ne için kufur etiklerini....

Bir önemli nokta vardır. Özbekistan yani Karmov US s... def ol git diyen bir şahsiyetir ne TR ne de başka bir ülke yapabilir. ve burdan anlaki Turk kardeşlerine ve keni halkını koruduğunu. ileri görüşlu bir insan böyle yapar işte. Yarın allah muhafaza .. bir savaş çıkarsa orta asya veya oralarda US hemen bizim üzerimizden tüm savaş taktiğini uyugulayark yapardı ve nice türk kardeşlerimiz ölebilirdi. bunu anlamak için bir insan pek akıllı olması gerekmez bu çok açıktır.

h senin dedğin gibi çok insan ölmedi yani demek istedim şu sizin kendi çapınızda araştırma yaptğnız kadar kişide ölmedi! belli kişiler ve tterroristler öldü. en azında o olaylar varken benim bir çok abilerim ve kardeşlerim haberi bile yoktu onlar da andicanın merkezinde oturuyorlar.

Milletimiz ve vatanımız sağolsun.

Administrator
05-15-2006, 04:14 PM
Administrator

sen ki portakal suyu bile değilken Atatürk'e dil uzatamazsın.

selametsizlikle.
kime ne atmayi herkez kendisi hal eder :wink: itser karimova ister baskasina

Tabriz_Han
05-15-2006, 04:24 PM
Biz Ozbekistanda yasamiyoruz, eyer Ozbek Turkleri Kerimovu begeniyorsa onlara inanmak lazim, ne Bati Medyasi ne uydurma hikayelere inanalim.

Admin ve Uki Kerimovun iyi isler yaptigini soyluyorsa herhalde Kerimovu halkin bir kesimi seviyordur, niye Ozbekistanda Milletimiz bize yalan soylesinki? eger kotu birisi olsaydi Admin ve diyer Ozbekistandakiler bunu soylerler herhalde.

Boyle hikayeler herzaman cikiyor, yok Aliyev Diktatormus yok AtaTurk diktatormus v.s v.s

En iyisi Milletimize soralim, medya soyle haberler cikartir boyle haberler cikartir pek guveneli olmuyor maalesef.

Neyse, son duyduklarim Ozbekistan-Turkiye iliskiler daha iyi olmaya basladilar, bu dogrumu?

?

cosonic
05-15-2006, 04:36 PM
inşallah....

ama dünkü andican olayına türkiye basını pek te güzel yorumladi. heh.

diktatör doru budur şudur diye! kalemi alan parayı basan yazıyor da yazıyor yahuu... buna dur diyen olmicak herhalde neyse.... hayrlısı böyle haberler yer alınca insan üzluyor! iyi giden şeyin feleğini şaşırtır bu medeya bir öyşe bir böyle.

Tabriz_Han
05-15-2006, 04:42 PM
Cosonic Bey, Turk medyanin cogu hic bir arastirma yada bildigimiz "journalism" yapmiyor, Internetden haber caliyorlar, Bati Medyasinda cikan mesele BBC yada CNN gibi orgutlerin haberlerine Turkceyi cevirip ayni sacmaliklari yayinliyorlor. Ya Erzerum, Kars gibi yerlerde BBC'in bazi Turk Medyacilardan daha fazla habercilerisi var bu gercek bir sorun.

Son zamanlarda TRT ve Haber Turk kaliteyi artirmaya basladi.

Ama mesala Kanal D, halklan konusmuyor, deyisik bolgelere gezmiyor.

BBC'yi seyretiyorum, gercekten cok kaliteli, dunyanin her tarafinda hazir habercileri var, toplumun her kisimindan kisilerle konusuyor, hikayenin deyisik gorusleri gosteriyorlar, cekim makineleride harika.

Turkestan Medya Orgutu baslamali, birbirine bagli her tarafda basin mensuplari olmali, oyle olursa muhtesem olur.

cosonic
05-15-2006, 04:48 PM
Sayın Tabriz_Han bir mantık yürütmek gerekirse bu media dediğmız araç her ne kadar kaliteli veya kalitesiz olsun sonuçta bir haber çıkıyor yani Özbek-Negativ
bunu bir şekilde Özbekistan bu bilgileri alıyor ve bakıyor kardeşlermız bizim hakkımızada ispatlanmamış olayı hakkında böyle bir şey yazıyorsa biraz daha dikkat ederiz derler.... anlatabildimi.....

Administrator
05-15-2006, 05:21 PM
sizde bir de dusununde meslen ozbek mediasi abdullah ocalani destekleyip ve tukiyedeki kurd chikishalrinda kutleri destekleyip ve tukiyey diktator desa....ama oyle sey yapmiyor burda nede kurd nede ermenileri destek var...

Administrator
05-15-2006, 05:23 PM
ben birsey haal alnayamdim irakta 30 000 sivilii katil eden batini ozbeksitandaki andijan olaylarina burnunu sokmasina ne hakki vardir?peki iraktaki siviler de mi andijanda olduruldu?

Destankutluhan
05-16-2006, 01:39 AM
Su anda Kerimov gitse yerine gelecek [getirilecek] kisi ne kadar becerikli olacak ? Insanlarin ozledigi demokrasiyi getireyim derken toplu satislar mi yapar, baska birsey mi o da belli degil. Yani gelecek kisi gercekte nerede duruyor, duracak bunlar cok hayati onemde. Ozbekistan'nin daha da istikrarsizlasmasini saglayacak olaylarin karsisinda olmak gerekiyor. Buna Andican gibi olaylar da dahildir.

Ukrayna ve Gurcistan'i gorduk, Beyaz Rusya az farkla yirtti, Kirgizistan'i goruyoruz iste, Azerbaycan yirtmasini bildi. Turkmenistan, Ozbekistan ve Kazakistan'da da Bati finansli liberal demokratik devrimler yapilmaya calisiliyor.

Bunun yaninda da malum odaklardan da destekli siyasi islamin devrim girisimleri oluyor. Ama Afganistan'nin isgaliyle birlikte bu tehlike asagi yukari pasivize edilmis durumda, ancak hala mevcut.

Sonucta tum bu aktorler ve fuguranlar oyunlarini birilerinin cikari icin sergilemeye calisiyorlar, ama bu Ozbeklerin su an icin ne kadar cikarina olur bende ciddi soru isaretleri var. Bu ulkelerin tehlikelere cok acik ve duyarli olduklarini dusunuyorum.

Ozbekistan ile her turlu iliskilerimizi hizla gelistirmemiz gerekiyor. Sanssizligimiz ilk gidenlerin hep marjinal kesimlerden olmasi. Duzelecegine ve daha da gelisecegine inaniyorum. Kerimov'u tamamen Rusya-Cin eksenine surmek hic de akillica birsey degil. Dun degil bugun onemli olan. Bugun yarina dunden daha yakin. Insanlar, hukumetler gecicidir.Onemli olan Turkluk icin can alici sekilde oneme haiz Ozbekistan'dir.

Madalio'g'li
05-16-2006, 11:45 AM
Değerli forumdaşlar,
Sadece Andijan Katliâmına dikkat çekmek amacıyla açılan bu başlığın kapatılması Özbek kardeşlerimizle muhabbetimizin kalıcılığı açısından hayırlı olacaktır.Müsadelerinizle Türkistan forumu moderatörü Oğuz'dan başlığın kapatılmasını talep ediyorum.

EK: IAK (İslam Abduganiyeviç Kerimov)'ın artıları, eksileri, encâmı ve ecrâmını beyan etmek isteyen arkadaşlar yeni başlıklar açabilir.... Bu başlık altında Kerimov'un reklâm edilmesini uygun bulmuyorum.

( Bu hem forum.uzda diğer başlıklar altında da pek sık rastlanan bir durum değil. ;) )

mustafa06
05-16-2006, 12:42 PM
[quote=uki]bu sizin gormek istediklerinizdir(ben de oyle gormek isterdim)

quote]

Sözlerimin eleshtiri değil sadece bir tespit olduğunu bilmenizi isterim.
Chünkü özbek halkının tercihlerini eleshtirme hakkını kendimde görmüyorum.

İnsaallah sizin görmek istediğiniz yapı en kısa zamanda olushur.

Beklentilerimiz - gerchekler= üzüntülerimiz
beklentilerimiz + gerchekler= sevinchlerimiz değilmidir?

Ben zaten o tespiti yaparken, özbekistandaki mevcut durumun bizim beklediğimiz gibi olmadığını, Sizin, halkla ilgili durum tespitinize katkı olması amacını gütmekteydim. Bu thread'da ve forum ichinde daima farklı ülkelerde yashayan kardeshlerimizin değerlerine eleshtirilerimde ölchüyü korumaya özen gösterdim. ve gösterilmesi ichin chaba sarfettim.

Sizin sevinchleriniz bizimde sevincimiz, sizin üzüntüleriniz bizimde üzüntülerimizdir. Sizin kayıplarınız bizimde kaybımızdır. sizin kazancınız, bizim kazancımız olduğu gibi.
sizin Ulunuz, bizimde ulumuzdur.
Bizim değerlerimizde herhalde sizinde değerlerinizdir. Kardeshliğin gereği bu değilmidir.

sevgi ile

uki
05-16-2006, 02:09 PM
[quote=uki]bu sizin gormek istediklerinizdir(ben de oyle gormek isterdim)

quote]

Sözlerimin eleshtiri değil sadece bir tespit olduğunu bilmenizi isterim.
Chünkü özbek halkının tercihlerini eleshtirme hakkını kendimde görmüyorum.

İnsaallah sizin görmek istediğiniz yapı en kısa zamanda olushur.

Beklentilerimiz - gerchekler= üzüntülerimiz
beklentilerimiz + gerchekler= sevinchlerimiz değilmidir?

Ben zaten o tespiti yaparken, özbekistandaki mevcut durumun bizim beklediğimiz gibi olmadığını, Sizin, halkla ilgili durum tespitinize katkı olması amacını gütmekteydim. Bu thread'da ve forum ichinde daima farklı ülkelerde yashayan kardeshlerimizin değerlerine eleshtirilerimde ölchüyü korumaya özen gösterdim. ve gösterilmesi ichin chaba sarfettim.

Sizin sevinchleriniz bizimde sevincimiz, sizin üzüntüleriniz bizimde üzüntülerimizdir. Sizin kayıplarınız bizimde kaybımızdır. sizin kazancınız, bizim kazancımız olduğu gibi.
sizin Ulunuz, bizimde ulumuzdur.
Bizim değerlerimizde herhalde sizinde değerlerinizdir. Kardeshliğin gereği bu değilmidir.

sevgi ile

Allah senden razi olsun Mustafa abi, hakkini helal et.
saygilarla

cosonic
05-16-2006, 03:32 PM
Değerli forumdaşlar,
Sadece Andijan Katliâmına dikkat çekmek amacıyla açılan bu başlığın kapatılması Özbek kardeşlerimizle muhabbetimizin kalıcılığı açısından hayırlı olacaktır.Müsadelerinizle Türkistan forumu moderatörü Oğuz'dan başlığın kapatılmasını talep ediyorum.

EK: IAK (İslam Abduganiyeviç Kerimov)'ın artıları, eksileri, encâmı ve ecrâmını beyan etmek isteyen arkadaşlar yeni başlıklar açabilir.... Bu başlık altında Kerimov'un reklâm edilmesini uygun bulmuyorum.

( Bu hem forum.uzda diğer başlıklar altında da pek sık rastlanan bir durum değil. ;) )

Reklam di odur budur şudur diye yorum yaparsın; ama başkalarının yorumuna saygı duymanı beklerdim.... sonuçta hepmiz bir insanoğluyuz.Altan iğneleme yakışmadı...

oğuz
05-17-2006, 12:09 AM
Değerli forumdaşlar,

Andican olayları ile ilgili fikirlerini genelde herkes kullanmış ve görüşünü dile getirmiştir...

Thread sahibinin isteği ile başlık kilitlenecektir...

Aynrı konu hakkında yorum yapmak isteyenler başka bir başlık altında düşüncelerini dile getirebilirler...

Selamlarla