PDA

View Full Version : Ozbekler Turk dizilerini seve-seve seyrediyorlar!

Cihan-Жахон
05-10-2006, 05:20 AM
Ne guzel arkadaslar! Biliyormusunuz Ozbekistan`da Turk dizisi Bir Istanbul masali`yi seve-seve seyrediyorlar. Bizimkiler yani annem kiz kardesim ve esim Turkiye turkcesinin ne kadar ozbek diline ve kulturlerimizin yakin oldugunu dizilerden ogreniyorlar!

naree
05-10-2006, 05:23 AM
Buna sevindim kardes. Insallah özbek dizilerini de ileride türkiyede görebiliriz. :)
Kardesligimizi asla unutmamaliyiz.

oğuz
05-10-2006, 05:26 AM
Anladığım kadarı ile çok kişinin yapamadığını "Çalıkuşu" adlı dizi yaptı bu bölgede...

Çalıkuşlarının sayısı artarda bizde aramızdaki bağların kuvvetlenmesinin keyfini çıkarırız...

naree
05-10-2006, 05:29 AM
Insaallah diyorum kardes. Aramizda yeterki saygi ve sevgi bulunsun.

Cihan-Жахон
05-10-2006, 06:05 AM
Tabii ki kardesler saygi ve sevgiler bir-birimizi ogrenince olur! Calikusu ve diger turk dizileri diger kardeslerin sizlere yaklasmalari ichin bir kopru olur! Yeterki bir-birimizin aralarimiza dusmanlar kotuluk yapmasinlar! Calikusunun cok eski bir dizi oldugunu hala oradaki bayanlar cadirla dolasmadiklarini buradaki cogunluk insanlar bilmezler! O yuzden benim istedigim sey bir az guncel ve koyun olaylarini anlatan dizileri yayinlarsalar cok iyi olurdu.

Administrator
05-10-2006, 06:46 AM
chalukushu dizisi sadece oabeksitanda degil tum eski sovet topraginda unlu bir film oldu.
ruslar hala tv kanallrinda yilnda bir defa olsada o filmi duzenliyorlar.
ozbeksitanda gecen ay"istanbul masalindan" baska NTT kanalinda "kurtler vadiysi" dizisinede start verildi,
film tamemen ozbekceye cevirilmish...

andijan olaylarinda turkiye ozbeksitani destekledi ve goruyorsunuz ilk meyveleri :wink:
istanbul masali filmini ozbekchesin syretmek isterseniz www.mtrk.uz dan seyredebilirsini ztashkent vakti 20:15
ta parzartesinden cumaya kadar..insalalh yakin zamnlarda NTT de internet yayincilgin baslar

Cihan-Жахон
05-10-2006, 07:04 AM
Janob Administrator! Kurtlar vodisini soat nechida va qaysi kunlari berilayapti Keyin bir narsa soramoqchiydim turkcada juda ham ravon gaplasar ekansiz qayerda o`qigansiz agar sir bo`lmasa yana bitta savol forum.uz oficial saytmi yoku bu Ozbekistonda taqiqlanganmi shu haqda axborot bersangiz boshim ko`kk` yetardi

mustafa06
05-10-2006, 09:05 AM
Tv yayınlarının etkisi inkar edilemez bir gerchektir.
Yıllardır pek chok doğu avrupa ülkesinde Türk dizileri yayınlanırken özbekistanda yayınlanamamısh olması herkes ichin eksiklikti
haberi duyunca chok mutlu oldum. inshallah devamı gelir.

Qarama
05-10-2006, 09:07 AM
aslinda bizim türk dizileride pek adetlerimizi göremiyorum bence daha cok bati tarafdaki kültürü gösteriyorlar mesala son birkac seneden beri cam agaci dikiliyor ve hindi yeniliyor önceleri yokdu böyle bir$ey...

oğuz
05-10-2006, 09:08 AM
aslinda bizim türk dizileride pek adetlerimizi göremiyorum bence daha cok bati tarafdaki kültürü gösteriyorlar mesala son birkac seneden beri cam agaci dikiliyor ve hindi yeniliyor önceleri yokdu böyle bir$ey...

Biz buna etki ile etkilenme diyoruz...

Aynı etkiyi bizde başkalarına göstermek istiyoruz...

mustafa06
05-10-2006, 09:17 AM
TS saat 18:15 dizi shimdi bashladı.

Qarama
05-10-2006, 09:30 AM
seyrediyorum $u an :)

oğuz
05-10-2006, 10:00 AM
Sayende bende seyrediyorum :cool:

Administrator
05-10-2006, 02:35 PM
normalde son 3 - 4 yildir ozbek tv kanallrinda guney korea tele dizileri egemenlik yapiyor sonra arapca(yani misir arab cumhuroyetinki) ,1999 senesi once yani turk filmleri(genelde diniy konudaki filmleri) hukumet ! milliy tv kanalinda cok yayinlardi o zamn hukumet bay iyi diniy propoganda yapiyordu .ve turkiye filmleriden kullniyordu.ama tukiyeni ozbekitana karsi bir susr yaptigi hiyanet ve arkadan vurma politikasindan sonra bu dzililer tammane cikarildi nede film nede diniy film kaldi ve turk kliplerini sunuan bir programide likvide ettiler
trt avraya knaladia kapatildi (zaten bu kanalin hic faydasi yoktu cunku hickimse anlayamiyordu)
sonra su 2005 yilin ilk baharindaki Andijan olaylari oldu ve ozbeksitanin dis siayesetindeki inklaplar yasandi
15 yillik ver bizim 1.numara bir "dusmanimiz" olan Rusya devleti 1 haftada 1.numara dostumuza dondu 1,numara dostumuz ABD ise 1.numara dusmana tarafina gecti :lol: yani dunya iki kutupteydi andijan olaylarinda bizim hukumeti destekelyen bizim dusman listemize bizi destekleyen ise arkadashlik sirasine geciyordu tukiyede bu sefer artik eskisi gibi ozbeksitana karsi hayinlik yapmak yerine olaylara ozbeksitan hukumet gozu ile bakmaya basladi(RTE az olsada akli var) o siralar turk mediyasi bati medyasi gibi ozbeksitani kritik etmedi belki Islam kerimovun iddiasina gore guney kore,rusya,misir,ve turk mediaysi ve hukumetleri ozbek hukumetini andijan olaylarinda desteklemish.
en cok destekleyen de rusya ve guney korea idi.
ve siyasetde son 1 yilda artik amerikan askerlerin ozbeksitandan cekti ,rusya bizim 1.stratejik dostumuz,guney korea ise tum ozbeksitandaki uran maddesini klaynaklarini ishlemsi icin izin verildi(hata bunu rusyaya vermediler ama guney korea verdiler),misir ile eski sicak ilskiler devam ediyor tukiye gelince iste turk dizilerini ozbekceye cevrilip yayinlamaya basladilar bu da cok buyuk degisim 99 yilndan sonra turk filmleri remiy olmasada ama ozbek tv kanlarinda yasakti ama 2 farkli kanalda(birisi 1.milliy kanal!) iki farkli dizin once cok reklam edilip sonra yayinlanmasi bu az sey degil. tabiyki guney korea dizlilerion sayis son 1 yilda cogaldi ve belki sonraki 10 yilda korea diziler sonra arap ve rusya dizlileri bizim kanlatrda egemen olurlar ama tuk dzililerine artik cok olmasada ama yer ayrildi.
ama bakmanin dedigi gib turk dizlilerin degeri hic yoktur (diniy konularda cekilen filmler bundan haric) ve nede din nede turkculugu vardir tipki avrupa dizilerin turkce versiyonu o kadar .ve yobaz laik oruspuca olan bati hayatini reklam eden bir mason propogandasi ...bunu inkar edemeyiz.

bakma seyrettim dedin... nasilmish bir shey anladinmi?turkcesini seyretmishmiydin?baska seyredenlerde ayni soruyu veriyorum..

mustafa06
05-10-2006, 03:09 PM
ama bakmanin dedigi gib turk dizlilerin degeri hic yoktur (diniy konularda cekilen filmler bundan haric) ve nede din nede turkculugu vardir tipki avrupa dizilerin turkce versiyonu o kadar .ve yobaz laik oruspuca olan bati hayatini reklam eden bir mason propogandasi ...bunu inkar edemeyiz.

bakma seyrettim dedin... nasilmish bir shey anladinmi?turkcesini seyretmishmiydin?baska seyredenlerde ayni soruyu veriyorum..

Bence söylediğin kadarda değil, Türkiyede her türden diziler yapılıyor. Tv ler ichin dizifilm yapmanın amacı kar ve reyting olduğuna göre shashırmamak gerekir. Dediğiniz gibi diziler vardır ama son yıllarda güzel diziler de oldukcha fazla yapılıyor. Tv kanalının chok olduğu bir yerde bence her diziyi değilde sechici olmak ve kendimize uyan dizileri seyretmek gerekiyor.
örneğin ; Benim shu sıralar izlemeye chalıshtığım 3 tane dizi var, 1- trt1de hisarbuselik,2-kanald'de sevkardeshim ve kanal7 de inadım inat dizilerini denk gelirse izlerim. yani zevk meselesi

özbek versiyonunu biraz izledim.eski sovyet ve doğu bloku ülkelerinde seslendirme nedense bizdeki gibi yapılmıyor. sizdeki bu yöntem seyircinin konsantrasyonunu bozuyor. Ondan dolayı fazla izlemedim.

Tabriz_Han
05-10-2006, 03:28 PM
Asinda Samanyolu Tv'de, Sirlar Kapisi diye bir program var, acayip moral hikayeler anlatiliyor ve dini-kulturel degerler gosturuluyor, Ozbekistanda sevilir.

Kurtlar Vadisi daha Turkcudur, biraz daha gercekci ve Turk kulturu biraz daha gosteriliyor bazi sanelerinde.

Yeni cikan diziler daha gercekci olmaya basliyorlar.

Mende katiliyorum sana Administrator, bazi Dizilerin Turk halkiyla hic bir alakasi yok, halka baglantiyi kuramiyor cunku hic kimse bu eseklerin asagilik kulturunu yasamiyo. Mesala, eve girince ayakibilarini cikartmiyorlar, acayip musik caliniyor, acayip adaletsiz ve aile topluma uygun olmadigi konusmalar ve ayiplar isleniyor, Turkiye, halki, mimari, kulturu gosterilmiyor, kucuk bir sacma sapan evin icinde gecen uydurma Avrupali oldugu sanan hayvanlarin, aptalarin dizileri.

Ama bu kultur seviyesi Turkiyede artmaya basliyor, daha kaliteli dizi yaparlar sahneye giriyor ve rekabet artica, bunlar Halkin istediklerini ve halklan baglanti kurmak amacinda daha gercekci ve o guzelim TURK kulturu gosterecekler hepimizde gururlan seyretebilecez.

Amerika su an Medyayi cok cok cok etkili olarak kulaniyor, kendi modalari, musikleri, kulturunu, yasama tarzlari, isteklerini dizilerle ve filimleriyle herkesi etkiliyor ve Amerikancilgi yayiyor, yani Amerika ve kulturunu okadar iyi gosteriyorki seyretenlerin bazilarida Amerikan sevgisi basliyor ve kendi hayatinda filimde ogrendiklerini kulaniyor.

Turklerde aynisi yapmali, insanlar Saz calmak, tavla oynamak, nargile icmek, hamama gitmek, bizim halk oyunlarimizi, kelimelerimizi, Turk gucu, kahramanlik kavrami v.s v.s v.s kendileride bir gun yabanci topraklarda MODA olarak gorur ve kulanir.

Ozbekistan-Turkiye-Turkmenistan-Azerbayca tum Turk dovletler dunyaya cok etkiliyebilir ve bunu yapmak icin Medyanin gucunu bilmemiz lazim!!!

Qarama
05-10-2006, 04:19 PM
...

ben dizi hic sevmem aslinda bizim türklerin cogu artik dizikolik olmu$ ama özbek kanalindaki olan diziyi az seyrettim ve hepsini olmasada anlayabildim mesala bir kiz türkce hayir diyor özbekcedede yox hehehe.

türkcenin üzerine özbekce konu$uyorlar yani türkceyi silib sadece özbekceye konu$muyorlar
bunu neden öyle yapdilar acaba?

Administrator
05-10-2006, 04:29 PM
bakma
tum tele diziler oyle tercume edilir ,orignali silinmez ama uzerine kayit yapilir bende tele dizileri sevmem ama bazen syrediyorum ,,,
bu ara Cihangire kurtler vadiysi tekle dizisi 30 kanal ve NTT kanalinda aksam 20:00 ile 20:30 arsinda yayinlamaya basladigin soyleyim.

Administrator
05-10-2006, 04:37 PM
özbek versiyonunu biraz izledim.eski sovyet ve doğu bloku ülkelerinde seslendirme nedense bizdeki gibi yapılmıyor. sizdeki bu yöntem seyircinin konsantrasyonunu bozuyor. Ondan dolayı fazla izlemedim.

hayir seslendirmede problem yok .guzle net yapilmish dogru bir az eski kayit vatdir ama ozbekchesin iyi yapilmish ..anlashilmaya bir sey yok herkez guzel anliyor...
ozbeksitanda kaliteli cevirme artik 1991 yilindan veri yapilmiyor malesef sovet oncesi filmleri soyledigin gibi eski kayitlar silenerek musik falan bozulmadan oroginal gibi yapiliyordu ama bu cok pahali ve cok az filmleri bigun oyle ceviriyorlar ve ...ve daha dogrusunu soylersem sen ozbekchey anlmadigindan dah cok seyretmedin :wink: cevirme seklinden degil asla..

evgin
05-11-2006, 03:00 AM
aslında şöyle ortak yapım bi film yapılsa münasip bi konu bulunup,sonra bu film tüm Türk cumhuriyelerde vizyona girse iki ülke halkı birbirlerini bu tarz yapımlarla tanımaya ve/veya sempati duymaya başlasa,sonra devam etse bu tarz yapımlar...

Qarama
05-11-2006, 06:06 AM
aslında şöyle ortak yapım bi film yapılsa münasip bi konu bulunup,sonra bu film tüm Türk cumhuriyelerde vizyona girse iki ülke halkı birbirlerini bu tarz yapımlarla tanımaya ve/veya sempati duymaya başlasa,sonra devam etse bu tarz yapımlar...

ortak bir tarih filmi olsa nasil olurdu? mesala osmanlidan timuridlerden hatta selcuklulardan daha önce bir filim`? bir göktürk filmi bence cok iyi olurdu.

evgin
05-11-2006, 06:15 AM
ortak bir tarih filmi olsa nasil olurdu? mesala osmanlidan timuridlerden hatta selcuklulardan daha önce bir filim`? bir göktürk filmi bence cok iyi olurdu.

gayet güzel olurdu.

Han
05-11-2006, 07:13 AM
Kazakistanda Deli Yurekle başladı türkiye dizileri...

ve bunun ne kadar tuttuğu geçmiş başlıklarda ifade edildi.
ama milletin seyretme merakının arttığını gören aynı kanal (başında yahudi yüneticisi var) bu sefer Betüş diye bir cinsi sapık ve fahişeyei konu alan diziyi oynatmaya başladı. sonra şu anda adını hatırlamadığım ve tam seviyesiz ve belden aşağı 5-10 bölümlük kısa iki üç adet dizi oynadı.

Yusuf ve Zeynep karakterinde türkleri sevmeye başlayan milletin nasılk bir hayal kırıklığına uğradığını anlayın artık.

sonra Yesevi Üniversitesi ve bazı türk işadamlarının girişim ve şikayetleri üzerine diziler durduruldu. hatta bir tanesi türkiyede oynatılması yasaklanmışlar arasındaymış.

Bu dizilerin özbekçe yayına girmesine çok sevindim. Medya çok büyük kural kültürlerin tanıtımı ve yakınlaşmayı temin etmede.

arkadaşlardan bazıları ortak yapım üzerine birşeyler demiişler. Hatırlarsanız özbekfilm ile türkiyedeki bir stüdyo ortaklaşa Ah İstanbul, İstanbul filmini çemişti. ama seviyesiz ve Özbekistan Milli raks ansamblinin oyuncu kızlarını bir nataşa edasıyla anlatmışlardı filmde. yani istanbula konsere gidiyorlar. her birine birer tane sap bulma gayyreti içne gişrmişlerdi yöneticiler...

mustafa06
05-11-2006, 09:55 AM
daha dogrusunu soylersem sen ozbekchey anlmadigindan dah cok seyretmedin :wink: cevirme seklinden degil asla..

mümkündür ama ;
Shimdi yine seyrediyorum ve konushmaların pek choğunu gayet iyi anlayabiliyorum.
belki de aynı sheyi ikinci kez görmekten sıkılmısh olabilirim.

Cihan-Жахон
05-12-2006, 04:50 AM
Ya arkadaslar neden Ozbekistan, Turkiye`yle birlikte Ata yurdan Anadoluya goc eden turkler hakkinda bir dizi yada bir film yapmiyaoralar? O zamanda goc edenler arasinda bir kardesi yada bir sevgilisi Ata yurtta kalib te digerleri Anadolu`ya goc edenlerin oykusu haqqinda neden bizim yazarlar yazmiyorlar ve film yapmiyorlar?

genco
05-12-2006, 03:06 PM
normalde son 3 - 4 yildir ozbek tv kanallrinda guney korea tele dizileri egemenlik yapiyor sonra arapca(yani misir arab cumhuroyetinki) ,1999 senesi once yani turk filmleri(genelde diniy konudaki filmleri) hukumet ! milliy tv kanalinda cok yayinlardi o zamn hukumet bay iyi diniy propoganda yapiyordu .ve turkiye filmleriden kullniyordu.ama tukiyeni ozbekitana karsi bir susr yaptigi hiyanet ve arkadan vurma politikasindan sonra bu dzililer tammane cikarildi nede film nede diniy film kaldi ve turk kliplerini sunuan bir programide likvide ettiler
trt avraya knaladia kapatildi (zaten bu kanalin hic faydasi yoktu cunku hickimse anlayamiyordu)
sonra su 2005 yilin ilk baharindaki Andijan olaylari oldu ve ozbeksitanin dis siayesetindeki inklaplar yasandi
15 yillik ver bizim 1.numara bir "dusmanimiz" olan Rusya devleti 1 haftada 1.numara dostumuza dondu 1,numara dostumuz ABD ise 1.numara dusmana tarafina gecti :lol: yani dunya iki kutupteydi andijan olaylarinda bizim hukumeti destekelyen bizim dusman listemize bizi destekleyen ise arkadashlik sirasine geciyordu tukiyede bu sefer artik eskisi gibi ozbeksitana karsi hayinlik yapmak yerine olaylara ozbeksitan hukumet gozu ile bakmaya basladi(RTE az olsada akli var) o siralar turk mediyasi bati medyasi gibi ozbeksitani kritik etmedi belki Islam kerimovun iddiasina gore guney kore,rusya,misir,ve turk mediaysi ve hukumetleri ozbek hukumetini andijan olaylarinda desteklemish.
en cok destekleyen de rusya ve guney korea idi.
ve siyasetde son 1 yilda artik amerikan askerlerin ozbeksitandan cekti ,rusya bizim 1.stratejik dostumuz,guney korea ise tum ozbeksitandaki uran maddesini klaynaklarini ishlemsi icin izin verildi(hata bunu rusyaya vermediler ama guney korea verdiler),misir ile eski sicak ilskiler devam ediyor tukiye gelince iste turk dizilerini ozbekceye cevrilip yayinlamaya basladilar bu da cok buyuk degisim 99 yilndan sonra turk filmleri remiy olmasada ama ozbek tv kanlarinda yasakti ama 2 farkli kanalda(birisi 1.milliy kanal!) iki farkli dizin once cok reklam edilip sonra yayinlanmasi bu az sey degil. tabiyki guney korea dizlilerion sayis son 1 yilda cogaldi ve belki sonraki 10 yilda korea diziler sonra arap ve rusya dizlileri bizim kanlatrda egemen olurlar ama tuk dzililerine artik cok olmasada ama yer ayrildi.

Admin,
Türkiye'deki Tv yayınları hakkındaki görüşlerin gerçekçi değil..
Şöyleki:
Türkiye'de -ülke çapında- uydudan yayın yapan Tv kanallarının sayısı 100'den fazla...
Her TV kanalının da kendine göre bir yayın anlayışı var...

Dediğin gibi "popilist kültür"'ün etkisinde yayın yapan kanallar var; fakat bu kanallar "kartel medya"ya ait kanallar... (Star,Kanal D, Shov TV, ATV...vb)
Bu kanalların hiç birini seyretmem şahsen..

Bunların dışındaki Tv kanalları içinde, öz kültürümüze uygun yayın yapanların sayısı oldukça fazla... Lakin izlenme oranlarıı düşük....

Uydudan, bahsettiğim kanalları rahatlıkla izleyebilirsin...

(İnternetten izlediğim Günaz Tv (Azeri) ise benim için bir tutku...Herkese tavsiye ederim...)

Administrator
05-12-2006, 03:35 PM
kardes inanmasan bak su turk kliplerine ve bu klipleri utanmadan trt avrasyada yayinliyor ,,,
(gerci son 2 yilda ozbeksitandaki bazi yapilan klipleride onlardan fark yok.su eski "setora" grubu ile yeni setareni kliplerni seyredirsen anlarsin.)

Kaptan-i Derya
05-12-2006, 04:06 PM
kardes inanmasan bak su turk kliplerine ve bu klipleri utanmadan trt avrasyada yayinliyor ,,,
(gerci son 2 yilda ozbeksitandaki bazi yapilan klipleride onlardan fark yok.su eski "setora" grubu ile yeni setareni kliplerni seyredirsen anlarsin.) o dedigin kliblerden bende nefret ediyorum, yari erotik, ahlak disi, insanlik disi, gök görmemis hayvanlarin dolanip, oynadigi kliblere bakilcak, dinlicek tarafi yok.

Tabriz_Han
05-12-2006, 05:10 PM
Gel sizlere Ozanlardan Turku calalim arkadaslar.

Ne guzel olur, hepimiz bir arada toplanirsak, bir Obaya gideriz, Turku calariz, sohbet ederiz, oyun oynariz, tam TURK gecesini yildizlarin altinda Atalarimiz gibi yasatiriz :cool:

Cihan-Жахон
05-19-2006, 03:41 AM
Hadi gel koyumuze geri donelim Fatima`nin dugununde halay cekelim! Gercekten boyle geceyi kimler arzu etmemistir. Atalarimiz artik yoklar ama onlarin arzularini gerceklestirmemiz geriker! Hadi arkadaslar Atalarimizin ruhlarina Al-fatiha! Cenneti olsunlar!

Qarama
05-19-2006, 06:11 AM
gecen kanal 7 avrupamiydi hangi kanaldi unuttum özbekistan üzerine bir program seyretmi$dim annemle beraber hali yaparlardi özbek hanimlar hatta kina gecesini gösterirlerdi annemde bizim adetlerimize cok benziyor demi$di hatta sonra birde bir kale vardi ve ordaki bir bayan özbekce anlatiyordu o kaleyi altdada türkce tercümesi yaziyordu ama ben baya anlami$dim. Malesef kalenin ismini unuttum.

oğuz
05-19-2006, 06:15 AM
gecen kanal 7 avrupamiydi hangi kanaldi unuttum özbekistan üzerine bir program seyretmi$dim annemle beraber hali yaparlardi özbek hanimlar hatta kina gecesini gösterirlerdi annemde bizim adetlerimize cok benziyor demi$di hatta sonra birde bir kale vardi ve ordaki bir bayan özbekce anlatiyordu o kaleyi altdada türkce tercümesi yaziyordu ama ben baya anlami$dim. Malesef kalenin ismini unuttum.

Tuprak kale, Berput Kalesi, Gildursun kalesi...Hangisi ?

Qarama
05-19-2006, 06:18 AM
oguz abi bilemiyecem aklimda kalan $ey $u sonradan ruslar icine bir kilisede yapmi$lardi.

Aybike
05-19-2006, 11:22 AM
Türkiye özbekistana nasıl bir hainlik yapmıştı anlamadım:::::

Tabriz_Han
05-20-2006, 07:48 AM
Ozbekistanin yerli dizileri nasil? diyer Turk ulkelere gonderilsin Ozbek programlari cok seyretmek isterim.

Asinda bir kanal olsaydi, hep Turk dunyasini gosteren, oradan haber veren, nasil oralari ulasabiliriz, gezme yerleri, tanitim yerleri, Turkulerini calan, kulturunu gosteren, oranin filimlerini veren v.s v.s

Her gun onu seyretirdim.

Azeri Turklerinde filimleri fena deyil ;)

Boyle bir kanala ihtiyacimiz var.

Bilge_Kagan
05-20-2006, 12:49 PM
Türkiye özbekistana nasıl bir hainlik yapmıştı anlamadım:::::

Vakti zamaninda acik acik Islam Karimov'un muhalifi Muhammed Salih'i desteklemistik. Karimov Rusya'nin adami oldugundan gelmesi daha kolay oldu elbette, bundan sonra tamamen Turkiye karsiti bir politika izlemeye basladi Ozbekistan ( Turk okullari biri haric tamamen kapatildi. Karimov Avrupa'da yaptigi bir konusmada " 1402'de oldugu gibi Turklerden sizi yine biz kurtaracagiz " diye sacma sapan bir cumle kurdu, Ozbek halkinin "Turk" degil "baska bir millet" oldugu kafalara sokulmaya calisildi vs. )

Turkiye'nin yaptigi kazmalik elbette, kabul etmek lazim...

Administrator
05-20-2006, 03:10 PM
Vakti zamaninda acik acik Islam Karimov'un muhalifi Muhammed Salih'i desteklemistik. Karimov Rusya'nin adami oldugundan gelmesi daha kolay oldu elbette, bundan sonra tamamen Turkiye karsiti bir politika izlemeye basladi Ozbekistan ( Turk okullari biri haric tamamen kapatildi. Karimov Avrupa'da yaptigi bir konusmada " 1402'de oldugu gibi Turklerden sizi yine biz kurtaracagiz " diye sacma sapan bir cumle kurdu, Ozbek halkinin "Turk" degil "baska bir millet" oldugu kafalara sokulmaya calisildi vs. )

Turkiye'nin yaptigi kazmalik elbette, kabul etmek lazim...
yanlsih kitalari okuyorsun,o kezlerde kerimovu rusyanin adami oldugunu iddia etmek papusslarin grolandiyada yasadigi eskomalrin ise afrikada yasadigini iddi etmekter,bilge kagan kerimovun rusyani adamin oldugun soyledign aslinda opzbeksitan bagomsizliktan sonra rusyaya karsi yaptigi ic ve dis politikasindan sifir kadr bilgin oldugun gosteriyor,istersen gel buraya adam;adamlardan sor
kerimov kominki ldugun kesinlike rusya olmaz olsada dusman listesinde ,meslen kazaksitan,tajikistan ve krigizistan cumhurbashkanlari rusyanin adamlari ide ve aynen bu sebepten obeksitanin bu lklerele ilskileri bozuluyordu,tajikistanda rusyanin askeri ustu acilacagib siyledignde kerimov aninda oraya giderek tajiksitan cumhurbaskanin bunu yapmasin osyledi rusyada tabiyki bundan rahatsiz oldular ama bura mil;li kanalrda baya aciklandi.aslinda ozbeksitan rusayi orta asyay yapma istedigi hegomnlig kars olan tek devletti ve tabiyki rus mediasinda bunu 15 yil kritike ettiler. bunlar andijan olayinda onceki olaylardir,ve biz 15-414 yil onceki oaylardan bahsediyoruz zaten,son1 yil icindeki olan olaylardan degil.bir az 1991 ve 2005 arasindaki ozbeksitan rusya
iliskilerindne bir az ogrenmeni tevsiye edecem...yoksa su yptigin iddiani ozbesktianda yaprarsan sana gulecekelr zira halk kerimovu rusya ile iliskileri bozdugunda surekli suchluyordu,.

Aybike
05-21-2006, 09:26 AM
Yani koltuk sevdası öylemi..Ayıp..
Ama ayıbım kerimova..Çünkü Türkiye onun muhalifini desteklemiş olabilir..O politikası ile destekleyen Türk hukümetini utandırabilirdi..Tek IRK iki ayrı devleti,
düşman ederek değil...Bu bana eski zamanlardaki prenslik kapışmalarını hatırlattı..)

Yazık ya..Koltuk sevdası ve şahsi menfaatler için yapılana bak..

Administrator
05-21-2006, 01:01 PM
Yani koltuk sevdası öylemi..Ayıp..
Ama ayıbım kerimova..Çünkü Türkiye onun muhalifini desteklemiş olabilir..O politikası ile destekleyen Türk hukümetini utandırabilirdi..Tek IRK iki ayrı devleti,
düşman ederek değil...Bu bana eski zamanlardaki prenslik kapışmalarını hatırlattı..)

Yazık ya..Koltuk sevdası ve şahsi menfaatler için yapılana bak..
aslinda aybi kerimovden degil ama kendi menfati icin iki ulkenin bag;palririn koparan muhammed salih ve onu destekleyen turkyedeki guclerden gormen lazim. en kotuisnu ise m.s yapti zaten goruyordu isler nere gittigini ama kendi menfatini secti o.

Bilge_Kagan
05-24-2006, 09:44 AM
yanlsih kitalari okuyorsun,o kezlerde kerimovu rusyanin adami oldugunu iddia etmek papusslarin grolandiyada yasadigi eskomalrin ise afrikada yasadigini iddi etmekter,bilge kagan kerimovun rusyani adamin oldugun soyledign aslinda opzbeksitan bagomsizliktan sonra rusyaya karsi yaptigi ic ve dis politikasindan sifir kadr bilgin oldugun gosteriyor,istersen gel buraya adam;adamlardan sor
kerimov kominki ldugun kesinlike rusya olmaz olsada dusman listesinde ,meslen kazaksitan,tajikistan ve krigizistan cumhurbashkanlari rusyanin adamlari ide ve aynen bu sebepten obeksitanin bu lklerele ilskileri bozuluyordu,tajikistanda rusyanin askeri ustu acilacagib siyledignde kerimov aninda oraya giderek tajiksitan cumhurbaskanin bunu yapmasin osyledi rusyada tabiyki bundan rahatsiz oldular ama bura mil;li kanalrda baya aciklandi.aslinda ozbeksitan rusayi orta asyay yapma istedigi hegomnlig kars olan tek devletti ve tabiyki rus mediasinda bunu 15 yil kritike ettiler. bunlar andijan olayinda onceki olaylardir,ve biz 15-414 yil onceki oaylardan bahsediyoruz zaten,son1 yil icindeki olan olaylardan degil.bir az 1991 ve 2005 arasindaki ozbeksitan rusya
iliskilerindne bir az ogrenmeni tevsiye edecem...yoksa su yptigin iddiani ozbesktianda yaprarsan sana gulecekelr zira halk kerimovu rusya ile iliskileri bozdugunda surekli suchluyordu,.

Kerimov uluslararasi alanda " Rusya'nin bolge barisinin dogal koruyucusu " oldugunu ilan etti mi etmedi mi, onu soyle sen bana...

Mirzabek
05-24-2006, 09:59 AM
valla ne ile ugrashiyorsunuz bilemiyorum.
Arkadashlar lutfen kendi duygularimizi dishari chikartmayin eger gerchekten moraliniz bozuluyorsa kafanizi duvara vurun daha iyi olur bir az stres atmish olursunuz.
Eger dilil ogrenmek istiyorsaniz size bir tavsiyem. Eski Turk dilindeki kitabi alin okuyun, sonra eski dilde yazilan ozbekche kitabi alin sonra konushalim...
Turkluk ve hershey turk dilinden geldi diye haykirmak bir sonuca getirmez. Kimse red etmiyor sadece bashka soydan biraderler dili ve orf adetleri bir az farkli o kadar.

eyvallah

Cihan-Жахон
05-25-2006, 05:12 AM
Ya arkadaslar burada Ozbekistan`da yayinlanan diziler hakkinda sohbetlesiyoruz lutfen politaka`yi araya sokmayin. Cok rica ederim!

Administrator
05-26-2006, 03:37 PM
Kerimov uluslararasi alanda " Rusya'nin bolge barisinin dogal koruyucusu " oldugunu ilan etti mi etmedi mi, onu soyle sen bana...

eeeee ne olmush?kerimov ABD ve NATO hakkindada ayni iddialari yapti.
birde bunu konuya(yani rusya ozbeksitan ilsikiine) ne ilgisi var anlamdim ....
bir kere ozbekistan turkiye yolunu ttutacagizni soylmishti ve attaturkten orenk alacaginide soymeishti bu da onu atatukcumu yapar? bu ara kerimovun ulusararsi alanda rusya hakinda negatif ve pozirif konushmalri coktur ozzelikle andijan olaylarindan sonra nereye giderse rusya ile askeri ittifaga girdigini ve investoralar artik korkmadan girblecini syliyor ee yinede bunu konuya ne iglisi var sence?yuaridi sey ile kerimov 2005 kadar pro rus politakisn yapti diye yorum yapan cocukca degilmi?ozzelile senin icn meslen borcugun olsaydi ben bir sey soylmezdim aam senin o ye adi dusunmen ilginc ben ne diyorum sen kerimovundne dedine gore is yapma ama ruslar ayti yapiti siyasata bak zaten rusyani etkisi durumak amaci ile planlanan ipek yolu ve guuam projelrin itisiyatorlarinda bir kerimovdu ,orta ayadaki ryu usterlin karsi tek kerkimov konuyordu bir kere hat resmen tajikistan liderini salak olduguna isare eeti orda rus ustu acildiginda ,rusyada ise kerimovu his sevmiyrdular yani gazeterline baksan boyledi"kerimov konusrukan bizim tarfta am yaptigi is ise bize tersdir" gibi,ozbekitan ile ruya arasindaki konflikt ta gorbachev zaminda basladi cok seylere fegan ve osh olaylari ve sonraki rusyanin ozbeksitan yapmak istedigi abilik siyasetinden kaynaklanmishti 1996 de taliban sorunu cikinca dah cok uzaklashti rusyadan ama ayni zamnda kazakistan ve kirgizistan rusya iel da cok semimiylesiyor ve dolayi kerimovdan durmadan fircha yiyorladi...bu oyunlar OA da ve rusyada her koppege bile malum ...sunu unutma biz 2005 oncekisi rusya ozbeksitan ilsikileri hakinda konushuyoruz simdikisi hakkinda degil,

Bilge_Kagan
06-01-2006, 05:40 AM
Cevap verecektim aslinda da, bu iletiyi gordukten sonra

Ya arkadaslar burada Ozbekistan`da yayinlanan diziler hakkinda sohbetlesiyoruz lutfen politaka`yi araya sokmayin. Cok rica ederim!

elimi tutmaya karar verdim. Baslik sahibi ve tum uyelerden de konu disina ciktigim icin ozur diliyorum.

Iyi sohbetler.

Cihan-Жахон
06-01-2006, 09:48 PM
Arkadaslar yazdigim yaziya gosterdiginiz saygi icin sag ve var olun!