View Full Version : Ege'de Yine İT dalaşı!
Seckjin Khan
05-10-2006, 09:59 AM
http://www.milliyet.com.tr/2006/05/10/son/resim/sonsiy24.jpg
Ege'de Yine İt Dalaşı
Yunan savaş uçakları, "Deniz Aslanı" tatbikatı sırasında tacizde bulundu.
http://www.vatanim.com.tr/pics/clear_pixel.gif
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bugün Ege Denizi'nin uluslararası sularında gerçekleştirdiği "Deniz Aslanı 2006' arama kurtarma tatbikatına katılan uçaklar ve helikopterler, Yunan savaş uçakları tarafından taciz edildi.
Mehmetçiğin, denizde kazaya uğramış kişilere yönelik arama kurtarma tatbikatı, Ege Denizi'nin Karaburun ile Yunanistan'ın Midilli ve İskiri adaları arasında kalan uluslararası sularında üç safha halinde gerçekleştiriliyor. Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Alev Gümüşoğlu tarafından sevk ve idare edilen tatbikata Türk Deniz Kuvvetleri'ne bağlı "Gaziantep' firkateyni, üç korvet, bir avcı botu, Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı iki arama kurtarma uçağı, üç helikopter ve bir SAT timi katılıyor.
YUNAN TACİZİ
Tatbikatın uluslararası sularda kazaya uğrayan ticari geminin mürettebatının kurtarılmasını içeren ilk safhasının başladığı sıralarda, Yunan Hava Kuvvetleri'ne bağlı "Mirage' savaş uçakları arama faaliyetini yapan Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı helikopterler ile uçağı, "önleme faaliyetinde' bulunarak taciz etti.
http://www.aksiyon.com.tr/resim/466/50.jpg
Yunna savaş uçaklarının tacizinin sürmesi üzerine İzmir'de bulunan Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda ani reaksiyon görevi için hazır tutulan 4 F-16 havalanarak bölgeye intikal etti. Türk jetleri ile Yunan jetleri arasında yaşanan it dalaşı tatbikatın ikinci safhasının sonuna kadar sürdü.
http://www.milliyet.com.tr/2006/05/10/son/resim/t2.jpg
KAZAZEDELER KURTARILDI
Türk arama kurtarma bölgesinde kazaya uğramış kişilere yardım etmek amacıyla düzenlenen tatbikat üç safhada gerçekleştiriliyor. Tatbikatın ilk safhasında uluslararası sularda yardım isteyen bir ticari gemiye Türk Deniz Kuvvetleri'ne bağlı Gaziantep Firkateyni tarafından yardım edildi.
Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı arama kurtarma helikopterleri ve uçağı tarafından kazazedelerin yerinin belirlenmesinin ardından olay yerine hareket eden "Gaziantep' firkateyni, kazadan yaralı olarak kurtarılan iki kişi ve hayatını kaybedenleri temsil eden 10 cansız mankeni denizden çıkartarak yaralılara ilk müdahaleyi yaptı. Firkateynde yapılan ilk müdahalenin ardından kazazedeler helikopterlerle İzmir'de bulunan hastanelere sevk edildi. Tatbikatın ikinci safhasında ise radarda kaybolan bir sivil uçağın düştüğü yer belirlenerek burada bulunan kazazedeler de kurtarılarak gemiye alındı.
Üçüncü safhada da tehlike sinyali veren bir ticaret gemisine, Sahil Güvenlik Komutanlığı Ege Deniz Bölge Komutanlığı tarafından yardım edilecek.
Arama kurtarma faaliyetleri ile görevli askeri ve sivil kuruluşların koordinasyonunu sağlamayı amaçlayan tatbikata Türk gözlemcilerin yanı sıra ABD, İspanya, Azarbeycan, Masır, Bangladeş, Birleşik Arap Emirlikleri, Hırvatistan, Bosna- Hersek, Arnavutluk ve Hindistan'dan 18 yabancı gözlemci de katılıyor.
Kaynak:Milliyet
Seckjin Khan
05-10-2006, 10:11 AM
Hergün duyduğumuz haberlerden biri artık İt Dalaşı...
Ama bu haber biraz farklı,burada yaşanacak bir gemi kazasında kurtarma amaçlı bir tatbikat yapılırken bile Taciz Uçuşları yaptı Yunanlılar ama bizimkiler yine hemen olay yerine gelip anında İt Dalaşına başlamış : )
Bizimkiler İt Dalaşında gerçekten iyi Antreman şeklinde geçiyor ama dikkat edilmesi gereken bir konu var o da Bu uçakların Füzeyle kalkması :?
Kısa bir Dip not İt Dalaşı nedir? Diyarbakır 2. Taktik Hava Kuvvet eski Komutanı emekli Korgeneral Yaşar Müjdeci'nin ağzından;
Aslında "it dalaşı" değil "köpek dalaşı"dır dog fight. Dog, itin değil köpeğin karşılığıdır. İt argo bir kelimedir. Mesela, köpeğine "it" dediğiniz biri bunu büyük hakaret kabul eder. "Dog fight", sulh zamanında bir ülke hava kuvvetlerine mensup pilotların kendi aralarında yaptıkları antrenmandır. Ancak bunu başka bir ülkeye aynen tatbik ettiğiniz zaman, taarruz anlamına gelir. Bu bir tecavüzdür ve şikayeti icap ettirir. Şikayet edildiği zaman da kurallara itaatsizlikle suçlanırsınız.
Seckjin Khan
05-10-2006, 10:43 AM
'İt dalaşı'na 15 milyon euro
http://www.milliyet.com.tr/2005/05/27/guncel/resim/gun03.jpg
YAŞAR ANTER Muğla DHA
Ege semalarında, Türk savaş uçaklarıyla it dalaşına giren Yunan uçaklarının, her ay 15 milyon euroluk akaryakıt harcadığı belirtildi. Dalaşmanın, ülke ekonomisine ağır bir yük getirdiği vurgulandı.
Yunanistan'ın Espresso Tis Kiriakis adlı gazetesindeki, "Her ay 15 milyon euro havaya" başlıklı haberinde, Yunan savaş uçaklarının, ayda ortalama 3 bin saat eğitim uçuşu yaptığı belirtildi. Bu uçuşlar sırasında sık sık it dalaşı yaşandığını belirten gazete, bu yüzden akaryakıt kullanımının 2 misli arttığını kaydetti.
Eğitim uçuşlarının ekonomik zararının yanı sıra insan ve motorların dayanma gücünü azalttığını dile getiren gazete, "Bu gerçekler ve eğitim hususundaki bu katı ısrarlar, birçok kez can kaybıyla da sonuçlanmaktadır. Savaş uçaklarının 5 günlük eğitim uçuşları gerçekten de çok ilginçtir" yorumunu yaptı.
Türk uçaklarına bağlı
Eğitim uçuşlarına ilaveten Türk uçaklarını uzaklaştırma ve keşif çalışmalarının, verilen rakama dahil olmadığı belirtilerek şöyle devam edildi:
"Harcanan miktar, Türk uçaklarının faaliyetine bağlıdır. Örneğin Türk ihlallerinin yoğun olduğu nisanda toplam 175 Türk uçak grubu Ege'ye giriş yapmıştır. Her uçuşun maliyeti 5 bin euro. Her Türk uçak grubunun uzaklaştırılması için en az 2 Yunan uçağının kalkması gerekiyor. Bu gibi çalışmalar, her gün ülkenin çeşitli havaalanlarında hazır bekleyen uçaklar tarafından yapılıyor. Eğitim çalışması halindeki uçakların, keşif ve uzaklaştırma çalışmalarına da katılması (ki bu Hava Kuvvetleri için büyük bir sorun) pek çok kez olmuştur."
İşte Yunanlılardan İt Dalaşı Muhasebesi ;)
Demin
05-12-2006, 05:15 AM
Ege'de Türk ve Yunan uçaklarının herhangi ani durum için motorlarının çalışarak beklediğini de ekleyeyim.Uçakların tehlike bölgesine kaç saniyede ulaşacakları bilinir ve en erken ulaşanın bir adım önde olduğu düşünülür.2 tarafın da her zaman son derece tetikte beklediği açıktır.
BuyukTuran
05-12-2006, 05:46 AM
aslında bizim tatbikatı kıskanmışlar :)
kijiro
05-20-2006, 10:02 AM
Ege'de Türk ve Yunan uçaklarının herhangi ani durum için motorlarının çalışarak beklediğini de ekleyeyim.Uçakların tehlike bölgesine kaç saniyede ulaşacakları bilinir ve en erken ulaşanın bir adım önde olduğu düşünülür.2 tarafın da her zaman son derece tetikte beklediği açıktır.
dotum hiçbir uçak 24 saat motorları çalışır vaziyette beklemez.zaten beklemiyorda..yunanlıların bizim hava sahasına ve karasularımıza tehtitleri radarlarla tesbit ediliyor.daha onlar yolda iken bizim reaksiyonumuz başlıyor..bu süre öyle kısa ki pilotların alarmı duyup pistten tekerlek kesmeleri sadece dakikalar alıyor..bu harbe hazırlıkla alakalı bir şey...birde uçaklarınızı ne kadar hazır tutabildiğinize bağlı..o yüzden yunanlılar bu arada f-16 blok 52 alıyorlar..(30 adet)
SerkanK
05-21-2006, 09:51 AM
Turkiyede Su savas Sanayisine bir adım atsa artık Fena olmaz
zaten bu gun baslasa arastırmalar Falan ancak 30 yılda tamamlanır heralde.
Seckjin Khan
05-23-2006, 05:04 AM
Türk ve Yunan savaş uçakları çarpıştı
Yunan Devlet Televizyonu NET'in haberine göre, Türk ve Yunan savaş uçakları Ege Denizi'nin güneyindeki Kerpe Adası yakınlarında bir 'it dalaşı' sırasında çarpıştı. Kazanın adanın 12 deniz mili açığında meydana geldiği öğrenildi.
Yunanistan Savunma Bakanlığı'na ulaşan haber Atina'da bomba etkisi yarattı. Devlet televizyonu, yayını keserek olayı izleyicilerine flaş haber olarak duyurdu. Televizyon, uçakların Yunan karasularına düştüğünü öne sürdü.
Savaş uçaklarının, denize düştüğü noktada arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. NET, Yunan savaş gemileriyle ticari gemilerin yanı sıra Super Puma tipi bir helikopterin de olay yerine hareket ettiğini kaydetti.
F-16 oldukları sanılan her iki uçakta da birer pilot olduğu zannediliyor. Pilotların durumu hakkında ise henüz bir bilgi yok.
TÜRK PİLOT KIDEMLİ ÜSTTEĞMEN
Doğan Haber Ajansı, Yunan Hava Kuvvetleri'ne ait bir uçakla çarpışan F-16 C tipi savaş uçağının Balıkesir 9'uncu Ana Jet Üs Komutanlığı 192 Filo'ya ait olduğunu belirtti.
Ajansa göre uçaktan atlayan ve akıbeti bilinmeyen pilotun 1998 yılında Hava Harp Okulu'ndan mezun olduğu ve kıdemli üsteğmen olduğu öğrenildi.
Kazayla ilgili olarak Türk makamlardan henüz bir açıklama gelmedi.
Seckjin Khan
05-23-2006, 05:05 AM
Beyler ajanslara böyle bir haber düştü gelişmeleri yazalım buraya...
Umarım Yunan basınının yine Zihinsel Mas. dur ve böyle bir şey yaşanmamıştır İnşallah :(
Colpan
05-23-2006, 05:14 AM
Bunlar zâten çarpmadan bizim uçakları düşüremezler. Ezik canlılar. Bence uydurma bir haber.
Seckjin Khan
05-23-2006, 05:26 AM
Gerçekmiş ...
Genelkurmay açıklama yaptı az önce bizim hava kuvvetleri bugün orada eğitim uçuşundaymış ve yunan hava kuvvetleri yine gelmiş taciz etmiş vs... sonunda iki uçak çarpışmış Allahtan bizim Pilotumuz güvenli bir şekilde kurtulmuş ve bulunmuş ,Yunan tarafından haber yok...
Offff Offf
Aybike
05-23-2006, 05:27 AM
Haberlerde çarpıştılar yazıyor inşallah şehidimiz yoktur..Çünkü hala tv başındayım ve pilotumuz bulunmamış diyorlar..Neye inannacağımı şaşırdım bende..DYLAN dediğin doğrudur inşallah.
Seckjin Khan
05-23-2006, 05:28 AM
Greek, Turkish fighter jets crash
Tuesday, May 23, 2006; Posted: 7:15 a.m. EDT (11:15 GMT)
ATHENS, Greece (CNN) -- Two fighter jets, one Greek and the other Turkish, collided in mid-air Tuesday in international waters over the southern Aegean Sea and the fate of both pilots is unclear, according to the Greek Defense Ministry.
The Greek F-16 had been dispatched to intercept the Turkish jet because it had violated Greek airspace, the ministry said.
Both fighter jets were maneuvering around each other in a mock dogfight when the crash happened around 1 p.m. (6 a.m. ET) about 12 miles off the coast of the Greek island of Karpathos, the ministry said.
http://i.a.cnn.net/cnn/interactive/maps/world/map.greece.karpathos/popup.karpathos.greece.gif
Rescue crews have been dispatched to the area.
The Turkish defense ministry was not immediately available for comment.
Archrivals Greece and Turkey regularly criticize each other for causing mock fights between warplanes over the Aegean sea.
Greece's defense ministry says it daily scrambles several fighter jets to intercept Turkish jets that it claims have invaded its airspace.
The two countries, who came close to war as recently as 1996, have considerably improved ties but have not resolved territorial disputes in the Aegean Sea and over the divided island of Cyprus.
Kaynak:CNN
Seckjin Khan
05-23-2006, 05:29 AM
Haberlerde çarpıştılar yazıyor inşallah şehidimiz yoktur..Çünkü hala tv başındayım ve pilotumuz bulunmamış diyorlar..Neye inannacağımı şaşırdım bende..DYLAN dediğin doğrudur inşallah.
Genelkurmaydan açıklama okundu ve bulundu sağlığı yerinde dendi ama
Seckjin Khan
05-23-2006, 05:30 AM
GENELKURMAY'IN AÇIKLAMASI
Kaza ile ilgili olarak Genelkurmay'dan yapılan yazılı açıklama şöyle:
"Bugün (23 Mayıs 2006) Ege ve Akdeniz'in Uluslararası Hava Sahasında rutin eğitim uçuşu icra eden Türk Hava Kuvvetleri uçaklarına, saat 12:48 sularında Rodos Adası'nın 35 mil güneyinde Yunanistan Hava Kuvvetlerine mensup uçaklar tarafından önleme yapılmıştır.
Yapılan önleme sırasında Türk Hava Kuvvetlerine mensup bir F-16 uçağı ile Yunanistan Hava Kuvvetlerine mensup bir F-16 uçağı havada çarpışmış ve her iki uçak da düşmüştür.
Türk Pilot Üsteğmen Halil İbrahim ÖZDEMİR sağ olarak kurtulmuştur. Olay ile ilgili incelemelere devam edilmektedir."
PİLOTLAR OTOMATİK FIRLATMA KULLANMIŞ
Ege’deki Kerpe (Karpathos) Adası yakınlarında çarpışan Türk ve Yunan savaş uçaklarının pilotlarının otomatik fırlatma sistemini kullandıklarının sanıldığı bildirildi.
Yunan basın yayın organları, havada çarpışan uçakların, F-16 tipi Yunan savaş uçağıyla RF4 tipi Türk savaş uçağı olduğunun belirlendiğini, uçakların pilotlarının çarpışma öncesinde otomatik fırlatma sistemini kullanmayı başardıklarının gelen bilgiler arasında bulunduğunu duyurdular.
Bu arada, Yunan Devlet Televizyonu NET, Ada’nın güney açıklarında meydana gelen çarpışmanın ilk belirlemelere göre "İt dalaşı" sırasında olduğunu kaydetti.
NET, uçakların denize düştükleri noktada bulunan Yunan savaş gemileriyle ticari gemilerin yanı sıra Super Puma tipi bir helikopterin de arama kurtarma çalışmalarını sürdürdüklerini duyurdu.
Öte yandan, Yunanistan Hükümet Sözcüsü Evangelos Andonaros, kazanın oldukça üzüntü verici olduğunu kaydetti.
TÜRK PİLOT KIDEMLİ ÜSTTEĞMEN
Doğan Haber Ajansı, Yunan Hava Kuvvetleri'ne ait bir uçakla çarpışan F-16 C tipi savaş uçağının Balıkesir 9'uncu Ana Jet Üs Komutanlığı 192 Filo'ya ait olduğunu belirtti.
Ajansa göre uçaktan atlayan ve akıbeti bilinmeyen pilotun 1998 yılında Hava Harp Okulu'ndan mezun olduğu ve kıdemli üsteğmen olduğu öğrenildi.
MİLLİ SAVUNMA BAKANI'NDAN İLK AÇIKLAMA
Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Türk ve Yunan savaş uçaklarının Ege Denizi’nde çarpışarak düştükleri iddiasıyla ilgili olarak "Kesin bilgiyi biz de bekliyoruz.
Genelkurmay Başkanımız şu anda Yunan Genelkurmay Başkanı ile konuşuyor" dedi.
Bakan Gönül, dün Diyarbakır’ın Lice ilçesinde şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Kale’nin Kocatepe Camii’nde düzenlenen cenaze törenine katıldı.
Gönül, törenin ardından gazetecilerin Türk ve Yunan savaş uçaklarının Ege Denizi’nde "it dalaşı" sırasında çarpışarak düştükleri yolundaki yabancı ajanslardan geçen haberlerle ilgili soruları üzerine, "Kesin bilgiyi biz de bekliyoruz. Genelkurmay Başkanımız şu anda Yunan Genelkurmay Başkanı ile konuşuyor" dedi.
Törene katılan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök ise cenaze namazının hemen ardından askeri törene katılmadan Kocatepe Camii’nden ayrıldı. Törene Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert dışındaki Kuvvet Komutanlarının katıldığı görüldü.
Aybike
05-23-2006, 05:30 AM
Yav bu haritaya baktıkca uyuz oluyorum..Kıçımızın dibindeki adalar yunanlıların..Deli olacam ya.
Seckjin Khan
05-23-2006, 05:32 AM
http://i.a.cnn.net/cnn/interactive/maps/world/map.greece.karpathos/popup.karpathos.greece.gif
Arkadaşlar Karpathos yazan yerde olmuş olay Bizimkiler iyi Girmiş vallaha Yunan karasularına :D Neyse şehit olmamış pilotlarımız da rahat nefes alıp gülebiliyorum
Seckjin Khan
05-23-2006, 05:36 AM
Genelkurmayın açıklaması iyi de diğer ajanslar pek aynışeyi söylemiyor!
Birçok yabancı haber ajansı ve şuan izlediğim CNN canlı yayında olayları aktarıyor ve nedense Türk Pilot bulunamadı ve Yunan Genelkurmay Baş ile TÜrk Genel Kurmayı Telefonda görüşüyor dendi anlamadım
gurkan
05-23-2006, 05:37 AM
Ah İsmet Paşa seni hiç hayırla anmıyorum... Osmanlının Mirasına sahip çıkamadı... Gitti 12 ada...
Seckjin Khan
05-23-2006, 05:38 AM
"Türk savaş uçağı pilotunun çarpışmadan hemen önce atladığı ve Türk ticaret gemisi tarafından da kurtarıldığı bildirildi."
?!?!?!?!?!?!?
Seckjin Khan
05-23-2006, 05:40 AM
Ah İsmet Paşa seni hiç hayırla anmıyorum... Osmanlının Mirasına sahip çıkamadı... Gitti 12 ada...
O pek miraz değildi Gürkan kardeşim...
Trablusgarp savaşından sonra Balkan savaşı çıkınca İtalyanlar bu adaları sahiplendi ve daha sonra Yunanlılara bıraktı yanii bizlik birşey kalmamıştı değiştirilebilecek ... :(
Bu arada Yunan F16 savaş uçağı bizim uçak ise RF4 baya bir fark var arada ama bizimki yine iyi iş çıkarmış ;)
Scofield
05-23-2006, 06:32 AM
Bir b*k anlamiyorum serisi:
Yazar: TurkDiaspora
1-Router ve birkac Turk gazetesi Turk ucaginin da f-16 oldugunu söyluyor. Ama baska gazeteler ise RF4 phantom oldugunu söyluyor. Ulan nesini uydurur bu s*ctigimin gazeteleri, adami deli ediyorlar ha! f-16 mi yoksa RF-4 mu? Adami sinir ediyorlar.
2-Madem dusen Turk ucagi Phantom f4 serisi ise; bu gazete neden bu kadar GERIZEKALI? Cunku dusen ucakta bir Turk pilot vardi. Ve bu pilot kurtuldu. Tek kisi firlatma koltugu ile emergency yapti. Ama bu gerizekali gazetenin kacirdigi bir nokta var... F4 Phantomlar IKI KISILIK.
3-Neden Turk Hava Kuvvetleri bu millattan öncesine ait Phantom f-4 serilerini muzeye kaldirmiyor? Hantal vehatta hantal ötesi bir ucak. Bu ucak yalnizca dogu ve guneydoguda PKK avlamak icin kullanilmali. Ege bölgesine en baba ucaklari koymali. Yahu hava kuvvetlerinin kafasi basmiyor mu?
PİLOTLAR OTOMATİK FIRLATMA KULLANMIŞ
Ege’deki Kerpe (Karpathos) Adası yakınlarında çarpışan Türk ve Yunan savaş uçaklarının pilotlarının otomatik fırlatma sistemini kullandıklarının sanıldığı bildirildi.
Yunan basın yayın organları, havada çarpışan uçakların, F-16 tipi Yunan savaş uçağıyla RF4 tipi Türk savaş uçağı olduğunun belirlendiğini, uçakların pilotlarının çarpışma öncesinde otomatik fırlatma sistemini kullanmayı başardıklarının gelen bilgiler arasında bulunduğunu duyurdular.
Bu arada, Yunan Devlet Televizyonu NET, Ada’nın güney açıklarında meydana gelen çarpışmanın ilk belirlemelere göre "İt dalaşı" sırasında olduğunu kaydetti.
NET, uçakların denize düştükleri noktada bulunan Yunan savaş gemileriyle ticari gemilerin yanı sıra Super Puma tipi bir helikopterin de arama kurtarma çalışmalarını sürdürdüklerini duyurdu.
Öte yandan, Yunanistan Hükümet Sözcüsü Evangelos Andonaros, kazanın oldukça üzüntü verici olduğunu kaydetti.
Hala aktif görevde olan (Turk Hava Kuvvetleri) f4 hakkinda bilgi! Tam muzelik!
It's been 48 years since the "Phabulous Phantom" first took to the air on May 27, 1958. The F-4 Phantom II aircraft, which still flies in defense of 8 nations, was retired in 1996 from U.S. military forces, ending a record-studded 38-year career.
Seckjin Khan
05-23-2006, 08:44 AM
Türk uçağı ile çarpışan Yunanlı pilot öldü
Dışişleri Bakanlığı Ege Denizi’nde meydana gelen uçak kazasında Türk ni açıkladı.
Dışişleri Bakanlığı Ege’deki uçak kazası ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Bugün öğle saatlerinde Rodos’un yaklaşık 35 mil güneyinde uluslararası hava sahasında bir Türk ve bir Yunan uçağının çarpışarak düştüğünü belirten Bakanlık, "Olay sonrasında pilotumuz kurtarılmış olup Yunan pilotun hayatını kaybettiği üzüntü ile öğrenilmiştir" dedi.
ABDULLAH GÜL BAKOYANNİ’Yİ ARADI
Olayın ardından Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni’yi arayarak olaydan üzüntü duyduğunu dile getirdiği ve taziyelerini bildirdiği ifade edildi. Açıklamada "İki Bakan olayın tüm veçheleriyle incelenerek açıklığa kavuşturulması ve ikili ilişkileri etkilememesi hususunda anlayış birliği içinde olmuşlardır" denildi.
gurkan
05-23-2006, 08:57 AM
O pek miraz değildi Gürkan kardeşim...
Trablusgarp savaşından sonra Balkan savaşı çıkınca İtalyanlar bu adaları sahiplendi ve daha sonra Yunanlılara bıraktı yanii bizlik birşey kalmamıştı değiştirilebilecek ... :(
efendim konu bu değil konunun dışına çıkmamak için yazmıyorum.....
lakin senin dediğin gibi maalesef değil... Tam bir vahamet...İçim Kan ağlıyor... O zaman ki stratejik hatalara... İnşaallah iler de uygun konu olur da konuşma fırsatımız olur... Çünkü çok önemli bir konu... Ve Türkiye Çok stratejik hatalar hüzünden 12 adayı kaybetmiştir...
Selametle...
Kaptan-i Derya
05-23-2006, 09:09 AM
Türk pilotlarini Japon yük gemisi almis, Yunan pilot'u hala kayip...
Seckjin Khan
05-23-2006, 09:20 AM
Allah allah bazıları yunan pilotun öldüğünü söylüyor bazıları kayıp diyor anlamadım bir türlü ne biçim haber derliyor bunlar?
TURKiSTAN
05-23-2006, 09:26 AM
Evet Gürkan abi,hatırlattığın iyi oldu.
Ben de konu dışına fazla çıkmayayım ama Atatürk'ün İsmet İnönü hakkında,"öldürün bunu" dediği rivayet edilir...
BuyukTuran
05-23-2006, 09:30 AM
Pilotumuz fethiyede tedavi altındaymış! Allaha şükür
uçakda f-16ymış
yunanlı pilot ölmüş
iyide bizim pilotun ne işi varmış orda 97 yılının intikamını almayamı gitmiş rodos adasını bile geçmiş ???
hakan
05-23-2006, 09:40 AM
Bir b*k anlamiyorum serisi:
Yazar: TurkDiaspora
3-Neden Turk Hava Kuvvetleri bu millattan öncesine ait Phantom f-4 serilerini muzeye kaldirmiyor? Hantal vehatta hantal ötesi bir ucak. Bu ucak yalnizca dogu ve guneydoguda PKK avlamak icin kullanilmali. Ege bölgesine en baba ucaklari koymali. Yahu hava kuvvetlerinin kafasi basmiyor mu?
Hala aktif görevde olan (Turk Hava Kuvvetleri) f4 hakkinda bilgi! Tam muzelik!
F-4 lere israil de yapılan anlaşmayla modifikasyon olmuş olup F-4E 2020( isminden de anlaşılacağı üzere 2020 kadar uçar kardeş) olmuştur Müzede görmen için biraz daha beklemen gerek :lol:ayrıca bu uçaklar ağır bombardıman uçağı olarak geçer ön yargılı davranmanı gerektirecek bu durum yok yani
Seckjin Khan
05-23-2006, 09:47 AM
o ada ve etrafı uluslararası hava sahası olarak geçiyor ve burada hakkımız var ama her geçişimizde yunan jetleri de gelip taciz ediyorlar bunlar hep yaşanıyor yani...
Scofield
05-23-2006, 12:51 PM
F-4 lere israil de yapılan anlaşmayla modifikasyon olmuş olup F-4E 2020( isminden de anlaşılacağı üzere 2020 kadar uçar kardeş) olmuştur Müzede görmen için biraz daha beklemen gerek :lol:ayrıca bu uçaklar ağır bombardıman uçağı olarak geçer ön yargılı davranmanı gerektirecek bu durum yok yani tamam iste dedim ya agir hantal diye... dedim ya hani PKK yi bombalamak icin. bombardimani kastettim. havadan havaya savasta inanilmaz hantal.
Turkiyenin bir sukse yapip mig29 lara yönelmesini cok isterim. dunyanin en akrobatik, pratik ve hizli ucagi
SerkanK
05-23-2006, 01:05 PM
Arkadasım O adaları almanın Bir yolu yoktu.
inkilap tarihinden aklımda kalan O adaların Hepsi Daha oncecden yunanlılarla aramızda Yapılan bir ateşkes Antlaşmasından dolayı Lozan Kapsamında Tutulmamışlar. onların ayrı bir davası Vardı.(bir arkadas da italyanlrın Yunanlılara Verdiginde bahsetmiş ) Tam hatırlamıyorum bende ama O adaları Bağlayan Daha onceden Yapılmış bir antlaşma oldugunu hatırlıyorum
SerkanK
05-23-2006, 01:13 PM
Turk Diaspora F4 Eski falan dedinde Aklıma Geldi.
Sakın Bizim Havva kuvetleri. Bu eski ucakları Gozden Cıkarmıs olmasın Bu Yunanlılara bir ders vermek icin ??
1-2 defa bu olaylar olsa Yemezler Bidaha it dalaşı yapmaya :)
Afrasiyab
05-23-2006, 02:04 PM
bugun öğlen kanalları gezerken CNN de olayı gordum. CNN, bizim yunan sınırlarına girerek, yunan uçaklarını rahatsız ettiğimiz şekilde verdı haberi
Colpan
05-23-2006, 02:27 PM
Türk uçağı ile çarpışan Yunanlı pilot öldü
Dışişleri Bakanlığı Ege Denizi’nde meydana gelen uçak kazasında Türk ni açıkladı.
Dışişleri Bakanlığı Ege’deki uçak kazası ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Bugün öğle saatlerinde Rodos’un yaklaşık 35 mil güneyinde uluslararası hava sahasında bir Türk ve bir Yunan uçağının çarpışarak düştüğünü belirten Bakanlık, "Olay sonrasında pilotumuz kurtarılmış olup Yunan pilotun hayatını kaybettiği üzüntü ile öğrenilmiştir" dedi.
ABDULLAH GÜL BAKOYANNİ’Yİ ARADI
Olayın ardından Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni’yi arayarak olaydan üzüntü duyduğunu dile getirdiği ve taziyelerini bildirdiği ifade edildi. Açıklamada "İki Bakan olayın tüm veçheleriyle incelenerek açıklığa kavuşturulması ve ikili ilişkileri etkilememesi hususunda anlayış birliği içinde olmuşlardır" denildi.
Hâin herif!
Ulan uluslararası sularda tatbîkât yapan uçağın tâciz ediliyor, sonra kazma yunan pilot uçağa arkadan giriyor ve geberiyor (Gerçi o da haklı, başka türlü Türk uçağı düşmez.) ve sen de olaydan üzüntü duyuyorsun. Özür dilemesi gereken yunan mı yoksa bizim dışişlerini işgâl eden herif mi?
Abdullah Efendi,
Türk olmayabilirsin, hattâ Türk'ten nefret de edebilirsin. O hâlde terk edeceksin makâmını ve dağa çıkacaksın. İstersen çok sevdiğin yunan kardeşlerinin yanına da gidebilirsin. Ama senin gibi pasif ve soysuz heriflerin Türk makâmlarını işgâl etme gibi bir hakkı yok.
Scofield
05-23-2006, 02:30 PM
yunan icin uzulmus. vay beee..... Danistay saldirisinda adamlarin giki cikmadi yunan pilot geberiverdi adamlar uzuldu. vay ahlaksiz haysiyetsiz disisleri bakani bu kadar igrenc olamaz yani!
Aybike
05-23-2006, 03:08 PM
Sakın Bizim Havva kuvetleri. Bu eski ucakları Gozden Cıkarmıs olmasın Bu Yunanlılara bir ders vermek icin ??
Serkan ben de ilk duyduğumda öyle düşünmüştüm.))) içimi okur gibi yazdın..
mustafa06
05-23-2006, 03:13 PM
Haber;
DIŞİŞLERİ BAKANLARI GÖRÜŞTÜ
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Başbakan Vekili ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün olayın hemen ardından Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyanni'yi arayarak, olaydan duyulan üzüntüyü dile getirdiği ve taziyelerini ilettiği kaydedildi. Açıklamada, ''Görüşmede iki bakan olayın tüm veçheleriyle incelenerek açıklığa kavuşturulması ve ikili ilişkileri etkilememesi hususunda anlayış birliği içinde olmuşlardır''
haber;
- "GENELKURMAY BAŞKANI'MIZ YUNAN GENELKURMAY BAŞKANI İLE KONUŞUYOR, KESİN BİLGİYİ BEKLİYORUZ"
İHA- Ege Denizi üzerinde bir Türk ve Yunan uçağının it dalaşı sırasında çarpıştıkları iddiasıyla ilgili değerlendirmede bulunan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, "Genelkurmay Başkanı'mız Yunan Genelkurmay Başkanı ile konuşuyor. Kesin bilgiyi biz de bekliyoruz" dedi.
Savash zamanında bile taraflarca, görüshme kapıları achık tutulmaya chalıshılırken,
Savash halinde olmadığımız bir zamanda,yunanlılarla böyle bir olaydan sonra dıshishlerinin ve genelkurmayın görüshmesinden daha doğal ne olabilirki?
Ben Dıshishlerinin görüshmesinin mahsurlarını hala anlayamadım
hakan
05-24-2006, 08:56 AM
ya uçak kendi kendinimi götürüyor içinde 2 tane TÜRK evladı yokmu? Nasıl bir düşünce bu!
Seckjin Khan
05-24-2006, 08:58 AM
Hava Kuvvetleri: İt dalaşı yok, Yunan F-16'ları uçaklarımızı taciz etti
Hava Kuvvetleri Komutanlığı Genel Sekreterliği’nden yapılan açıklamada, Yunan makamlarınca iki adet Yunan F-16 uçağının önleme yapmak amacıyla Türk F-16 uçaklarının üzerine sevk edildiği ve bu uçakların Türk F-16’larını Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı ve angajman kuralları dışında taciz ettikleri belirtildi.
Açıklamada, "Herhangi bir manevra yapmadan rutin görevine devam eden uçaklarımıza herhangi bir angajmana girmeksizin süratle yaklaşan bir Yunan F-16’sının, Türk F-16 uçağına arkadan ve alttan çarptığı belirlenmiştir" denildi.
Hava Kuvvetleri Komutanlığı Genel Sekreterliği’nin yazılı açıklamasında, Türk ve Yunan F-16 uçaklarının dün havada çarpışarak düşmesi konusunda bazı basın yayın kuruluşlarında farklı haberler yayınlandığı belirtilerek, kaza ile ilgili gerçek bilgilerin açıklanmasına ihtiyaç duyulduğu ifade edildi.
Açıklamada, dün saat 12.30’da Türk Hava Kuvvetleri’ne ait bir F-4 ile birlikte iki F-16 uçağının Dalaman Meydanı’ndan Akdeniz uluslararası hava sahasında planlanan rutin eğitim görevi için kalkış yaptığı kaydedilerek, şu bilgilere yer verildi:
"Yunan makamlarınca iki adet Yunan F-16 uçağı, önleme yapmak amacıyla uçaklarımızın üzerine sevk edilmiştir. Yunan F-16 uçakları Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı (ICAO) ve angajman kuralları dışında (uçaklara en fazla bin feet yaklaşılabilir) uçaklarımıza yaklaşarak taciz etmişlerdir. Saat 12.45’de herhangi bir manevra yapmadan rutin görevine devam eden uçaklarımıza herhangi bir angajmana girmeksizin (it dalaşı tabir edilen hava-hava muharebesi yapılmamıştır) süratle yaklaşan bir Yunan F-16’sının, Türk F-16 uçağına arkadan ve alttan çarptığı belirlenmiştir. Çarpışma sonucu her iki uçak da düşmüş, Türk pilotu paraşütle atlayarak kurtulmuştur.
Olay, Rodos adası 33 mil güneyinde Kerpe adası 35 mil doğusunda uluslararası hava sahasında meydana gelmiştir (3524N,2750E). Denize düşen pilotumuz önce Panama bandıralı bir gemi tarafından denizden alınmış, bilahare Türk arama kurtarma helikopteri tarafından kurtarılarak Fethiye Devlet Hastanesi’ne getirilmiştir. Pilotun sağlık durumu iyi olup görevine katılmıştır."
Scofield
05-24-2006, 09:01 AM
Ölen Yunan pilotunun oglunu kin ve nefretle yetistiren ailesine kötuluklerimi sunarim. Umarim bir diger cocuklarini nefret ve kin ile buyutmezler.
Destankutluhan
05-24-2006, 09:09 AM
Ne zaman ortalik karissa yeni bir silah alimi yapilacak demektir !
Bari bu kez biz F18 alalim.
Hintlilere satmaya karar vermis durumdalar.
gurkan
05-24-2006, 09:21 AM
Oynanan Oyun Büyük ; içte ve dışta Türkiye'yi sıkıştıracak manevralar başgösterdi... Her Yan dan Saldırı var gibi geliyor Türkiye'ye...
Ermenilerin Soykırım hikayesi ve Fransa
Yunan Hava sahası...
Hassas İç dinamikler....
Huylandım... Bu işlerden...
Bence Tezgah büyük...
Seckjin Khan
05-24-2006, 10:43 AM
83 + 3 yıldır bize sürekli tezgah kuruluyor ama noluyor??? Hepsini başlarına yıkıyoruz yıkmaya devam ediyoruz...
Ey Atatürk Kurduğun Cuhmuriyet'i ne sağlam inşaa etmişsin kimse YIKAMIYOR,BÖLEMİYOR!
mustafa06
05-24-2006, 02:27 PM
Kafam basmadı herhalde, problemi chözemedim. :rolleyes:
AtillaKaan
05-24-2006, 02:40 PM
Tehlike sandigimizdan cok büyük. Bu sefer kararlanacak, ya Türkiyenin yeryüzünden yok olacagi veya bütün Dünyayi feth edecegini.
mustafa06
05-24-2006, 02:44 PM
Tehlike sandigimizdan cok büyük. Bu sefer kararlanacak, ya Türkiyenin yeryüzünden yok olacagi veya bütün Dünyayi feth edecegini.
Bu olayın benzeri gechmishtede defalarca olmushtur.
Ne türkiye yok olacak nede dünyayı fethedecek her shey eskisi gibi sürecektir.
boshuna heyecanlanıyorsunuz.
AtillaKaan
05-24-2006, 06:18 PM
Benim demek istedigim de simdi, hani etrafimizda gecen yillarda olanlara bak.
11.09. olaylar, ve sonra Irak savasi, Türkiyenin gittikce dinsizlestirme cabalari, ve sonra bu AB meselesi. Simdi de Iran problemleri cikmaya basliyor. Ve herseyde memleketin cevresinde oluyor, ondan sonrada durmadan terör ile mücadele etmekteyiz. Bunlar tesadüf olamaz, Isgalcilerin amaci belli. Türkiye zaten Dinden, Imandan dönmedik sürece, bizi kimse rahat birakmayacak. Tek Türkiye de degil zaten, ama su anda güclü Islam Devleti olarak Iran ile son kaldik sayilir. Geri kalan Islam Devletlerin parasi vardir, ama Askeri gücü yok. Dedigim gibi, bu vatan yeryüzünden belki kayip olmaz tabii, ve hersey eskisi gibi kalir, ama belkide cok büyük bir bedelini öderiz. Ama agabeyim, dedigin gibi, bir meydani bakip görmek lazim, daha nasil hareketleniyor etraftakinler. Sabir ile bekleyelim ne olacak.
Destankutluhan
05-24-2006, 11:35 PM
Karamanlis’ten uyarı: AB’de hesaba katarız
Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis, dün OECD toplantısı için bulunduğu Paris’te Yunanlı gazetecilerin ısrarlı soruları üzerine it dalaşı kazasıyla ilgili açıklama yaptı.
Karamanlis böyle durumlarda soğukkanlı ve sorumluluk duygusu içinde hareket edilmesi gerektiğini vurguladı, Türkiye’yi Ege’deki politikasını yeniden gözden geçirmeye davet etti ve "Türkiye’nin AB’deki gidişatını değerlendirirken Ege’deki olayı da göz önünde bulunduracağiz" diye uyarıda bulundu. Karamanlis, Türkiye’nin Ege’deki taktiklerinin AB üyeliği hedefiyle uyumlu olmadığını söyledi. Hükümet sözcüsü de Türkiye nezdinde girişimde bulunduklarını açıkladı ve olayın nasıl cereyan ettiği konusunda AB ve NATO’yu bilgilendirdiklerini söyledi. Kaynak: Hurriyet
Hicbirsey degil de bu adamlarin "nanik " yapmasi en cok kafami bozuyor. Aklima kedi ile fare geliyor. Ne care ki kediyi kafeste baglamislar !
Seckjin Khan
05-25-2006, 03:20 AM
Komandolar gemiye inmiş
Ege'deki uçak kazasından kurtulan pilot üsteğmen Özdemir'i, Panama bandıralı gemiden almaya gelen Türk helikopterini Yunanlıların taciz ettiği, bunun üzerine komandoların gemiye indiği ortaya çıktı
http://www.milliyet.com.tr/2006/05/25/yasam/resim/axyas02.jpg
Ege'deki uçak kazasından sağ kurtulan pilot üsteğmen Halil İbrahim Özdemir'in, kendisini kurtaran gemiden Türk helikopterine alınması sırasında, Yunan tacizleri nedeniyle gergin anlar yaşandığı belirtildi.
Yunan savaş uçağının çarptığı F-16C'den fırlatma düğmesine basarak atlayan pilot üsteğmen Özdemir'i, olay yerinin yakınından geçen Panama bandıralı "Gazcentry" adlı Türk gemisi denizden aldı.
Ancak gemiye yanaşan Yunan hücumbotları ve helikopteri, Özdemir'i teslim almak istedi. Özdemir'in Türk arama - kurtarma bölgesinde oldukları gerekçesiyle izin vermediği Yunanlılar ısrar ve tacizlerini sürdürürken, Türk Hava Kuvvetleri'nin bir helikopteri de bölgeye ulaştı.
Helikoptere taciz
Yunanlılar bu kez özel arama - kurtarma personel ve ekipmanına sahip helikopteri taciz etti. Helikopterin gemiye yaklaşarak Özdemir'i almak istemesine izin verilmeyince, komandolar devreye girdi. Gemiye inen tam teçhizatlı iki astsubay kontrolü ele alırken, Yunanlılara tacizlerin sürmesi durumunda ateş açılacağı mesajını verdi.
Ardından gemiye yaklaşan helikopter, Özdemir ve komandoları alarak dönüşe geçti. Kaynaklar, Türkiye'nin ilk kez Ege Denizi'nde uçaktan paraşütle atlayan bir pilotu kurtardığını vurguladı.
http://www.milliyet.com.tr/2006/05/25/yasam/resim/axyas022.jpg
Karakutu bulunursa
Taraflar şimdi denize düşen iki uçağın kara kutularına ulaşmaya çalışacak. Karakutu bulunursa "kim haklı, kim haksız" tartışmasına nokta konulacak. Bunun için bölgenin deniz haritaları incelenecek.
Türkiye 1996'da kaybettiği F-16'yı Ege'nin derin sularından çıkaramamıştı. Karakutuya ulaşılması durumunda, Türkiye'nin Yunanistan'a tazminat açması gündeme gelecek. Uçakların çarpışma öncesi pozisyon ve koordinatları da radar izinden kesinlik kazanacak. Türk uçaklarının, NATO'ya yaptığı bildirim doğrultusunda rota izlediğinin kesinleşmesi durumunda, Ankara'nın Atina'ya "Bildirimde bulunduğum rotada uçan uçakları nasıl taciz edersin?" sorusunu yöneltme ve tazminat davası açma hakkı doğacak.
Bu arada Ege'de tansiyonu düşürmek için askeri uçuşların karşılıklı olarak bir süreliğine askıya alınabileceği bildirildi.
TÜRK HAVA KUVVETLERİ: İt dalaşına girmedik
Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Türk savaş uçaklarının Yunan uçaklarıyla it dalaşına girmediğini bildirdi. Üç savaş uçağının, uluslararası hava sahasında rutin eğitim yaptığının belirtildiği açıklamada, şunlar kaydedildi: "Yunan F - 16 uçakları, angajman kuralları dışında uçaklarımıza yaklaşarak taciz etmişlerdir. Manevra yapmadan görevine devam eden uçaklarımıza süratle yaklaşan bir Yunan F-16'sının, 12.45'te Türk F-16 uçağına arkadan ve alttan çarptığı belirlenmiştir."
DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI SÖZCÜSÜ TAN:Bizler Ege'de barış istiyoruz
Kazayla ilgili değerlendirmelerde bulunan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan, "Bizler Ege'de barış, huzur ve istikrarın olmasını istiyoruz. Umarız aynı anlayış, Yunan-Rum tarafında da vardır" dedi. "Kırmızı hat" olarak tanımlanan "Eskişehir'deki Milli Hava Harekât Merkezi ile Larisa'daki Yunan Ulusal Hava Harekât Merkezi arasında doğrudan muhabere hattının" henüz çalışmaya başlamadığını kaydeden Tan, haziranın ilk yarısından önce bir gelişme olacağını umduklarını söyledi.
YUNAN TOVİMA GAZETESİ:Yunan pilot çarptı
TAKİ BERBERAKİS Atina
Yunanistan'ın ToVima gazetesi, "Türk savaş uçaklarına bunaltıcı baskı uygulayın" şeklindeki emirler yüzünden aşırı stres yüklenen Yunan pilotun, it dalaşı sırasında Türk uçağının sağ kanadına çarptığını yazdı. ToVima'ya göre, kaza şöyle gelişti: 23 Mayıs sabahı hava bulutsuz ve rüzgarsızdı. Üst düzey yetkililer, bu hava koşullarında Türk savaş uçaklarının Ege'de faaliyet göstereceği değerlendirmesinde bulundu. Türk tarafının, Girit adasında konuşlandırılmış S - 300 füzelerinin bulunduğu üssün fotoğraflarını çekmek isteyeceği öngörüldü. Pilotlara "Türk uçaklarını bunaltıcı şekilde takip edin ve baskı uygulayın" talimatı verildi.
SerkanK
05-25-2006, 08:56 AM
ilk başlarda Turklerin bunu yapma olasılıgını dusunuyordum ama Son gelişmeleridende anlasılacagı gibi yunanlıların Bilinçli olarak Turklere Carptıgı Anlaşılıyor. yani Bu turklerin yunanlılara Bir oyunu degil yunanlıların turklere bir oyunu Bu anlaşıldı...
Peki Yunan Pilotunun Cesedi Bulundumu ??
Aklıma soyle bir şey Geldi Eger yunan pilotu Hala kayıpsa Ve bulunamadıysa Yunanlılar Bu ucagı Bir tur otomatik Pilot+uzaktan kumanda sistemi ile Kasıtlı olarak Turk ucagına Carpmış olabilirler..
Umarım Yunan Pilot bulunamaz.. :)
Scofield
05-25-2006, 10:15 AM
ilk başlarda Turklerin bunu yapma olasılıgını dusunuyordum ama Son gelişmeleridende anlasılacagı gibi yunanlıların Bilinçli olarak Turklere Carptıgı Anlaşılıyor. yani Bu turklerin yunanlılara Bir oyunu degil yunanlıların turklere bir oyunu Bu anlaşıldı...
Peki Yunan Pilotunun Cesedi Bulundumu ??
Aklıma soyle bir şey Geldi Eger yunan pilotu Hala kayıpsa Ve bulunamadıysa Yunanlılar Bu ucagı Bir tur otomatik Pilot+uzaktan kumanda sistemi ile Kasıtlı olarak Turk ucagına Carpmış olabilirler..
Umarım Yunan Pilot bulunamaz.. :)
impossible... operator kontrollu tonlarca agirliktaki bir jeti uzaktan komuta edemezsin. senin dedigin kesif ucaklari cok hafif ve daha kucuk olanlar
Tamamen EGE'de hükümranlık meselesi...
Onların deniz ve hava sahanlığını biz sallamıyoruz,bizim dediğimizide onlar takmıyor...
EGE'de adı konmamış bir SAVAŞ zaten var...
Biz diyoruz savaş sebebi,onlar diyor ANNEEEEE barbar Türkler:cool:
SerkanK
05-25-2006, 10:39 AM
impossible... operator kontrollu tonlarca agirliktaki bir jeti uzaktan komuta edemezsin. senin dedigin kesif ucaklari cok hafif ve daha kucuk olanlar
Hayır mumkun... Bu Yapılabilir.
Benim aklımdaki kontrol .. Su roketlerdeki kontrol turunden. Yani Demek istedigim Bunlar Bir F16 Bir Bombaya cevirdiler.
Seckjin Khan
06-04-2006, 09:24 AM
Tamamen EGE'de hükümranlık meselesi...
Onların deniz ve hava sahanlığını biz sallamıyoruz,bizim dediğimizide onlar takmıyor...
EGE'de adı konmamış bir SAVAŞ zaten var...
Kesinlikle katılıyorum adı konmamış bir savaş var denizde havada kayalıklar üzerinde ...
Koptum vallaha aynen öyle oluyor :D Biz daha çok Casus Belli diyoruz ama neyse bu arada bizim denize düşen RF-4E Phantom 'un resmini buldum paylaşayım ;)
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/79/F-4_Phantom_II_in_flying.jpg
Seckjin Khan
06-04-2006, 09:27 AM
Bu arada şu son düşen ve ölen yunan pilot olayından sonra Çeşme'de ki balıkçılar Fenerburnunda sürekli Yunan hucumbotlarının tacizine uğruyorlarmış ve balıkçılık baya bi aksamış Çeşme'de
Afrasiyab
06-04-2006, 10:08 AM
Bu arada şu son düşen ve ölen yunan pilot olayından sonra Çeşme'de ki balıkçılar Fenerburnunda sürekli Yunan hucumbotlarının tacizine uğruyorlarmış ve balıkçılık baya bi aksamış Çeşme'de
bizimkiler müsade mi ediyor ?
Seckjin Khan
06-04-2006, 10:13 AM
Mishaps News
Greek F-16 and Turkish F-16 collide - 1 pilot OK
May 23, 2006 (by GrRihno) - Two fighter jets, a Greek and a Turkish F-16, collided in mid-air Tuesday over the southern Aegean Sea. The Turkish pilot was saved by a civilian ship. Reportedly, the Greek pilot has not survived the accident.
Just before 13.00h local time on tuesday, a pair of Greek F-16 was scrambled to intercept a pair of Turkish F-16 jets ecorting an RF-4E Phantom recce plane over the Aegean Sea.
After the intercept, the fighter jets were maneuvering around each other in a mock dogfight. During the course of this, two F-16s collided and subsequently crashed.
The crash happened around 13.00h (6 a.m. ET) about 12 miles off the coast of the Greek island of Karpathos. The collision was witnessed by an EgyptAir airplane that was passing by.
The Turkish pilot Lt Halil Ibrahim Ozdemir ejected safely and was saved by a freighter under Panamanian flag, but refused to board a Greek SAR helicopter. The Greek pilot has reportedly not survived the accident. Greek Super Puma and Turkisch Cougar SAR helicopters have been dispatched to the area.
The TuAF (http://www.f-16.net/f-16_users_article21.html) F-16 was an F-16C Block 50 (http://www.f-16.net/f-16_versions_article9.html) from 192 Filo (based at Balikesir) that took off from Dalaman, and was part of a two-ship formation escorting an RF-4E towards Crete. The Greek aircraft was an F-16C Block 52 (http://www.f-16.net/f-16_versions_article9.html)+.
Greece (http://www.f-16.net/f-16_users_article5.html) and Turkey (http://www.f-16.net/f-16_users_article21.html) regularly accuse each other of tresspassing into eachother's airspace, and the subsequent intercepts regularly result in mock dogfights between warplanes over the Aegean sea.
Greece's defense ministry claims it daily scrambles several fightes to intercept Turkish aircraft that it says have invaded its airspace.
Geece and turkey came close to war in 1996 but have considerably improved relations since then. However, the territorial disputes about the Aegean Sea and over the divided island of Cyprus remains unresolved.
Kaynak:www.f-16.net (http://www.f-16.net)
Çok ilginç bir haber gerçeklik payını bilemiyorum ama eğer gerçekte bilmiyorum...
bu haber kısaca Yunan uçağı Bizim Türk Jeti'ini füzeyle kanadından vuruyor ve Türk Pilot hemen atlıyor,kurtuluyor diğer Türk Jeti ise Yunan jetini Füzeyle vuruyor ve havada patlayan uçaktan Yunan pilot kurtulamıyor...
Afrasiyab
06-04-2006, 10:16 AM
Bu haber doğru olabilir mi? Bizim genelkurmay ve dışişleri olayla ilgili açıklamayı çok geç yapmıştı.
Seckjin Khan
06-04-2006, 10:32 AM
bizimkiler müsade mi ediyor ?
Etmiyorlardır mutlaka ama Balıkçılar çok zor durumda kalıyormuş İzmir Tvlerinde bu haber çok sık yayınlanıyor...
Bu haber doğru olabilir mi? Bizim genelkurmay ve dışişleri olayla ilgili açıklamayı çok geç yapmıştı.
Evet o da benim dikkatimi çekti eğer sadece kaza olsaydı Pilotu almaya Bizim Komandolar gitmezdi.Yunan basınıu da bu tarz haberler yayımlıyormuş.
Bu F-16.net sitesi de baya iyi bir site 40 bin üyeli bir forumu falan var.Haber sitesi değil ama bilmiyorum gerçekten artık neye inanacağımızı şaşırdık!
Seckjin Khan
06-04-2006, 02:18 PM
Atina'da FIR hattı tartışması http://img.sabah.com.tr/i/y/yi/91.gif http://img.sabah.com.tr/i/y/yh/0091.gif
Yunanistan'da eski komutanlar Ege'de uluslararası hava sahasında uçan Türk uçaklarını engelleme politikasını eleştirdi.
Komutanlar "FIR hattı egemenlik alanımız değil. Tezlerimizin hukuki zayıflığını biliyoruz, ama bu politikamızı 30 yıldır sürdürüyoruz" dedi.
Ege'de tarihi itiraf
Yunanistan'ın eski hava ve deniz kuvvetleri komutanları "FIR hattı egemenlik alanımız değil. Türk uçaklarının önlenmesi yanlış. Tezlerimizin hukuki zayıflığını biliyoruz ama 30 yıldır bu politika sürdürülüyor" diye konuştu.
Yunanistan'ın Türkiye'ye karşı izlediği Ege siyaseti son zamanlarda mercek altına alınıyor. Savaş uçaklarının havada çarpışmasıyla doğan yeni bir momentum; Yunanistan'ın Ege politikasında değişiklikler yapmayı düşündüğü izlenimini yaratıyor. Bugüne kadar "tabu" sayılan Yunanistan'ın Ege siyaseti eski hava ve deniz kuvvetleri komutaları tarafından açık bir dille eleştiriliyor: "Yunanistan'ın Atina FIR hattını egemenlik sahası olarak kabul etmesi doğru değildir. Türk uçaklarının önlenmesi yanlış. Tezlerimizin hukuki zayflığını biliyoruz ama 30 yıldır bu politikayı sürdürüyoruz".
Yunan Deniz Kuvvetleri'nin eski komutanı Koramiral Andonis Andoniadis ile Hava Kuvvetleri eski Komutanı Hava Korgeneral Yorgos Andonecis, Eleftherotypia gazetesine verdikleri geniş mülakatlarında Yunan hükümetlerinin ve basınının Ege konusunda 30 yıldan bu yana Yunan kamuoyuna aşıladıkları Türkiye karşıtı tabuları çökertiyor. Komutanlar, Türkiye'nin "içteki siyasi sorunlarını örtbas etmek amacıyla Ege'de kriz yarattıkları" yolundaki iddiaların asılsız olduğunu", "Atina FIR hattının hiçbir durumda Yunan egemenlik sahası olmadığını" ve en önemlisi "Uluslararası sivil havacılık kuralları örgütü ICAO tarafından sorumluluk alanları belirlenen FIR hattına giriş yapan askeri uçakların Yunan makamlarına uçuş planı vermek zorunda olmadıklarını" belirtiyorlar.
GERGİNLİK SONA EREBİLİRDİ
Emekli Hava Korgenerali Andonecis "Hukuki argümanlarımızın zayıf olduğunu ve yüksek harcamalar gerektirdiğini bildiğimiz halde bu siyaset Yunan hükümetleri tarafından 30 yılda bu yana sürdürülmektedir" diyor. Andonecis ayrıca; "Ege'de 30 yıldır askeri uçuşlardan kaynaklanan gerginliklerin giderilmesini öngören formüllerin NATO ve müttefik ülkeler tarafından geliştirilip taraflara sunulduğunu; bu formülün askeri uçuşların NATO karargahına bildirilmesini öngördüğünü ve Yunanistan'ın taleplerini büyük ölçüde tatmin ettiğini" söylerken Koramarial Andoniades sözü alarak Ancak bu formüller bazı sıcak kanlı, aşırı milliyetçilik taslayanlar tarafından reddedildi. Oysa bu formülle Ege'de gerginlik yaratan olayları büyük ölçüde bertaraf edebilecekti" şeklinde konuşuyor.
HÜKÜMETE GÖRÜŞ BİLDİRDİK
Gazetenin , bir önceki döneme kadar faaliyet gösteren her iki emekli komutana da "Komutanlık yaptığınız dönemde bu görüşlerinizi hükümet yetkililerine açmadınız mı?" yolundaki sorusunu ise "Demokratik ilkelere saygı gösteren ülkenin dış ve savunma politikaları o ülkenin hükümetleri tarafından saptanır. Silahlı kuvvetler, hükümetin aldığı kararları, doğru ya da hatalı olduğunu gözetmeksizin uygulamak zorundadır. Biz komutanlar arasında geliştirdiğimiz bu görüş ve düşüncelerimizi hükümet yetkililerine de bildiriyorduk. Bu konuda çok tartışmalar çıkıyordu. Ancak siyasi irade eksikliği olduğu için hiçbir sonuç alınamıyordu" şeklinde yanıtladılar. Her iki komutan da Ege'deki bu tür gerginliklerin silah tüccarlarının işine yaradığı görüşünde birleşirken, Bu bayram zamanında oyuncakçı dükkanlarının iş yapıp yapmadığı sorusuna benziyor" yanıtını veriyorlar.
Kaynak:Sabah
Seckjin Khan
06-04-2006, 02:20 PM
Yunanlı Siyasiler Adam olacak gibi ama biz görürmüyüz bilmiyorum işte :?
Afrasiyab
06-04-2006, 03:37 PM
Etmiyorlardır mutlaka ama Balıkçılar çok zor durumda kalıyormuş İzmir Tvlerinde bu haber çok sık yayınlanıyor...
Evet o da benim dikkatimi çekti eğer sadece kaza olsaydı Pilotu almaya Bizim Komandolar gitmezdi.Yunan basınıu da bu tarz haberler yayımlıyormuş.
Bu F-16.net sitesi de baya iyi bir site 40 bin üyeli bir forumu falan var.Haber sitesi değil ama bilmiyorum gerçekten artık neye inanacağımızı şaşırdık!
Yunan genelkurmayı olay olur olmaz, Türkler bizim u çakları taciz etti diye açıklama yaptı. Hatta buraya da yazmıştım CNN veya BBC de vermişlerdi haberi Yunan genelkurmayının ağzından.
Bizimkiler çok geç açıklama yaptılar. Hala daha kimse tatmin olmadı bence. Ayrıca basında dikkat ettiyseniz hiç üzerine düşmedi. Normalde it dalaşını abartarak anlatan basın, bunu çok kısa geçti
Aybike
06-05-2006, 07:33 AM
ya uçak kendi kendinimi götürüyor içinde 2 tane TÜRK evladı yokmu? Nasıl bir düşünce bu!
Hemen kızma ..olamazmı ?
Pilot bile bile gider çarpar ama öncesinde kendini dışarı fırlatır..
Nede olsa eğitimliler.
Seckjin Khan
06-14-2006, 06:19 AM
Bu olayda yeni gelişmeler var Türkiye Tazminat yoluna yoluna gidiyor...
Türk Jetin'de bulunan video kayıtlarının ve Uluslararası sularda gerçekleşmesi Türkiye'nin bu yola gitmesinde en önemli faktör.Uzmanlar Türkiye'nin elinin güçlü olduğunu söylüyorlar.
Ayrıca Türk Pilot jetten kendi isteğiyle atlamadığı ortaya çıktı.Jet'in fazla sarsıntıdan kendi mekanizması yoluyla pilotu jetten attığı belirtiliyor.
Bir rezalette Türk Pilot'un kurtarılması sırasında yaşandı.Panama Bandıralı'na alınan türk pilot'u kurmarmaya gelen Türk Kuvvetleri ile Yunan Kuvvetleri arasında Geminin güvertesinde sözlü tartışmalar yaşandı ve Yunan tarafı pilotu yunanistana götürmek istedi ancak Türk Kuvvetleri buna izin vermedi...
Seckjin Khan
06-14-2006, 06:21 AM
Türkiye Ege'de düşen F-16 için Atina'dan tazminat isteyecek
ANKARA(ANKA)
http://www.hurriyet.com.tr/_newsimages/1685574.jpg
Türkiye Ege Denizi'nde bir süre önce bir Yunan F 16'sının çarpması nedeniyle düşen savaş uçağı için Yunanistan'dan tazminat isteyecek.
Ege'de yaşanan uçak kazasıyla ilgili tartışmalar sürerken, Ankara konuyla ilgili yeni bir girişime hazırlanıyor. Türk yetkililer Ege Denizi'nde yaşanan kazayla ilgili hazırladıkları rapor da son aşamaya geldi.
Raporda Yunan savaş uçağının Türk F 16'sına alttan çarptığını belirtecek olan Türkiye, bu nedenle Yunan pilotun hatalı olduğunu vurguluyor. Türkiye, raporun tamamlanmasının ardından Yunan yetkililere resmi bir başvuru yaparak düşen Türk uçağının bedelinin Yunan makamlarınca karşılanmasını isteyecek.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan da Türkiye'nin hazırlanan rapor doğrultusunda düşen uçak nedeniyle Yunanistan'dan tazminat isteyebileceğini doğruladı.
Ege Denizi'nde bir süre önce meydana gelen çarpışmada bir Türk ve bir Yunan F 16'sı düşmüş, Türk pilot kazayı hafif yaralı olarak atlatırken, Yunan pilot hayatını kaybetmişti.
Kaynak:Hürriyet
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.