PDA

View Full Version : Asyada birlik

SerkanK
05-11-2006, 07:41 AM
asya neden bukadar geri kalmış ? neden Bir birlik kurmuyorlar Avrupa benzeri ?
Asyada bir birlik kurulursa Turkiye avrupayı bırakıp Girermi bu Birlige ?
Avrupanın bize karsı gostermiş oldugu tutum beli.

Neden Asya ulkeleri hala bunun için bir adım atmadı ? bence cok matıksız amerika ve avrupa karsısında cok caresiz kalıcaklar eger bir birlik kurmazlarsa.

evgin
05-11-2006, 07:45 AM
derin bi konu...

Han
05-11-2006, 08:03 AM
150 sene önce avrupalılar böyle diyorlardı...

onlar nasıl hallettiler asya birliğini? ve o zamanlar için bizim bugün hayal ettiğimiz gibi olması imkansız görünen Avrupa veya Hristyan birliğini nasıl kurdular?

tecrübeden yararlanmak lazım...

evgin
05-11-2006, 08:11 AM
avrupayı ve/veya batıyı bu günlere taşıyan en önemli etken Türklerdir.Türklerin batya ilerlemesi sonucu oluşan siyasal ve ekonomik baskıyı adamlar deniz aşırı yollar arayarak telafi etmeye çalışmışla.sonra orayı burayı sömümeye başlıyarak zenginleşen avrupa burjuvazisi diğer tüm konularda ilerlemenin motoru olmuştur.

fakat medeniyet bağlamından bu dönemlerden sonra bayrağı devraldığı iddia edilen avrupa,bu zenginliklerini birbiri arasında paylaşmaktan kaçınmıştır ve bu sömürü kavgası bir çok savaşlara sebebiyet vermiştir.yani herhalde avrupa en ve tek kansız 50 yılını ikinci dünya savaşı sonrası dönemden bu yana yaşamaktadır.bunu da sağlayan aslında kendi içlerindeki entegrasyondur.

aynı entegrasyonun motivasyonlarını şu an Türk-islam coğrafyasında özünde bulundurmaktadır.bu anlamda bir asya birliği kurmaktan ziyade nasıl bir birlik kurulması gerektiği temel sorunsal olmalıdır.

SerkanK
05-11-2006, 08:18 AM
Bana gore Asyada bir birlik kurulması cok zor . Avrupa ve amerika buna izin vermez..
Avrupa Halen Somurge yontemiyle Gelişmeye calısan devletler Toplulugu. Gelecek icin Yeni Somurgeler Gerekicek Bu yuzden bence ASYA ve Ortadogu Avrupanın ve Amerikanın Yeni somurge merkezleri olacak.
Amerikanın Ortadogu Politikaları zaten Gosteriyor herseyi.
Ortadogu Amerikanın Asyaya Acılması icin aynı zamanda Bir kapı Vazifeside gorucek. Eger asya Bunu 10 yıl içinde yapamassa birdaha asla yapamaz.
Asyadaki Buyuk devletlerde ilerde Zayıflar
Turkiye Rusya KAzakistan Cin.

Asyada insanlar kendi cıkarını dusunuyorlar genelde Politikaları Bu yonde.
Bu politikayı Bırakıp Asya Politikası Geliştirselerdi Hem asyadaki zayıf ulkeler guclenir Hemde Asyadaki Guclu ulkeler Gucune guc katardı

evgin
05-11-2006, 08:21 AM
Rusya ve Çİn keşke zayıflasa,bi birlik için bence onlar engel zaten.

SerkanK
05-11-2006, 08:26 AM
Rusya Ve Cin Bencil tutumlarından vazgecerlerse Asyada bir birlik kurulur ama Cok benciller.
Bu iki ulkenin bir şekilde Bu bencil tutumdan vazgecip butun Asya icin Ortak bir tutum icine Girmelerini kendileri icin Daha Faydalı bir durum olucagını anlamaları gerekiyror. Dedigim gibi. 10 yıl icinde Birlik kurulmazza ilerde Zaten Rusya ve cinde cok zayıflıyacak Hic bir Batı ulkesi Rusya ve cinin Guclenmesini istemiyor.
Bence bir şekilde Geleceklerini Yok ettiklerini anlamaları lazım

SerkanK
05-11-2006, 08:28 AM
Asyada Turklerin Tekbaslarına Birleşmeleri imkansiz Hic bir devlet buna izin vermez Avrupa -amerika -rusya - cin--
ama Rusya - cin ve Asyadaki turkler bir şekilde birlik kurarlarsa Avrupa Ve amerika engelini Belki yenebilirler

borcugin
05-11-2006, 09:26 AM
S.A.

Valla arkadaşlar bu ne karamsarlık. Yeter ki biz birlik olalım, birbirimize kenetlenip ortak işler yapalım. Sonra onlar izin veriyorlar mı vermiyorlar mı? bakarız. Ya da izin vermeye vermemeye takatları güçleri kalıyor mu kalmıyor mu?

Selametle.

Tabriz_Han
05-11-2006, 09:41 AM
Serkan
Bana gore Asyada bir birlik kurulması cok zor . Avrupa ve amerika buna izin vermez

Ya bu yanlis, bu yanlislar Turkiyenin medyasinin yuzunden oluyor.

Konuyu iyi arastir aziz arkadas, Asyada birlik kurmak cok zor degil.

Birlik kurmak icin, o birligi kuracan ulkelerle ortak degerlerin olacak, simdi coook ortak degerler var, hepimiz Turk milletiz, tarihi iliskiler, kulturel baglar, dil birligi, din birligi.

Yani, bizim ortak degerlerimiz Avrupanin dovletinde cok daha fazladir.

Avrupa dovletleri gercek birligi degil, ayni millet, halk, dil, din, kultur v.s yoktur aralarinda, 50 sene once 20-30 milyon Avrupaliyi Avrupali oldurdu ondan once kac milyon birbirini kesti?

Asinda onlarin birlik olmasi imkansiz gibi bir olaydi ama bunu basardilar ve onlari herseye ragmen birlik olmalarini tebrik ediyorum buyuk bir basari.

Turk dovletlerin birlesmesi icin, alt yapinin tam hazirlanmasi lazim, siyasi iliskiler, kulturel, ticari v.s buyumesi lazim, beli bir dereceye gelince ve iyi bir mali gucumuz olunca bu birligi kurabiliriz aramizda.

Ha, ama sorun cikiyor bu birligi istemeyen guclerde var cok haklisin!!!

Kimdir bunlar Amerikami? Hayir.

Bir gercek var, bu Turk birligi gormek isteyen tum dunya guclerini bakarsak onlar bunu en cok ister.

Niye? Cunku Amerika, Rusyanin artik tarihi dusmani oldu ve Cinin guclu olmasini istemiyor, Cinde kalsin ve etrafi sarilsin diye istekleri var.

Amerika Turkleri desteklirse, Rusya cokebilir, Turk Birligi kurulursa Rusya gozunu Orta Asyadan cekecek, o bolgede Amerikayla iyi iliski olan, Demokrasi yasayan Musluman cogunluk bir birligi ulusacak.

Bunu istiyor, niye 40,000 Mesket Turku getirdi Rusyadan? niye Uygur Turkleri destekliyor ve Amerika onlarin kanalari ve Lobbi faaliyetleri var? niye Gunaz Tv ve diyer Azeri Turk hareketlerini destekliyor, Turk lobbiler acayip sekilde gucleniyor orada.

Biraz gercekci olmaliyiz, mende Amerikan Dis Siyasetini sevmem ama Siyaset bir oyundur ve oyunu iyi oynamak lazim ve anlamak lazim.

Avrupa ve Amerika gercek dostada deyil, Ingletere Amerikan dostu, Fransa Amerikan dusmani yani ortada catlaklar var.

Ama Avrupada Rusyanin guclu olmasini istemiyor ama Turklerinde guclu olmasini istemiyor.

Avrupa henuz ortada kalir.

Simdi en buyuk dusmanimiz Rusyadir!!! tarihi dusmanimiz, bu bolgeder asirlardir aramizda bu savas var ve su an Rusya en zayif noktasinda!!! bunlari iyice darbe vurmak ve bolgeden silmek lazim.

Rusya bizim birlik olmamizi istemiyor, Ermenistani destekliyor, Guney Kibrisi destekliyor, Kuzey Kafkaslarda Musluman ve Turk halklarina zulum isletiyor.

Demek istedigim, bu Rusyanin gucunu iyice azaltabilirsek ve onlara krize goturursek, ancak ozaman bu birligi kurmak daha kolay olur bizim icin.

narcoleptic
05-11-2006, 09:53 AM
asya neden bukadar geri kalmış ? neden Bir birlik kurmuyorlar Avrupa benzeri ?

Asyada bir birlik kurulursa Turkiye avrupayı bırakıp Girermi bu Birlige ?
Avrupanın bize karsı gostermiş oldugu tutum beli.

Neden Asya ulkeleri hala bunun için bir adım atmadı ? bence cok matıksız amerika ve avrupa karsısında cok caresiz kalıcaklar eger bir birlik kurmazlarsa.

Asya 'nın düşünceye,dine,kültüre verdiği önemi batı toplumları verememiştir.

Asya neden bu kadar geri kalmış? sorusunu sorana bi soru:Ne bakımdan?teknolojiyi kastediyorsan çalışan kazanır.her zaman durum budur.ülkemin en sorunsuz ili yıllardır Kayseri'dir.neden acaba?Belki sabah ezanıyla birlikte kepenkleri açmasından,bir ticaret şehri olmasından ve çalışkan insanlara sahip olmasından kaynaklanıyor.çalışan kazanır.

ama uygarlık,kültür ve sosyolojik olarak Asya toplumları batı toplumlarını satın alır.kültür,medeniyet,sosyoloji karın doyurmuyor be anam diyenler için karnının doymasıyla yetin derim.git gökdelenli sokakların arasında kaybol derim.insanların ve insanlığın gökdelenler arasında nasıl can çekiştiğine tanık ol derim.

ticari ve teknolojik bir birlik olacağını sanmıyorum Asya'da.Çin-Japon rekabeti,Hindistan'ın yaşadığı kaos,vs gibi nedenler buna izin vermeyecektir.

ancak sosyolojik kültür ve medeniyet açılarından bakıldıında Asya toplumları yekparedir.

Baudrillard'ın harika bi lafı var.soruyor batı toplumlarına:

bunca senedir gelişimdir teknolojidir bi ton ereğinizi gerçekleştirmek için varınızı yoğunuzu harcadınız.sonuç nedir???

sonuç nedir?
bilen var mı???

selametle.

SerkanK
05-11-2006, 10:22 AM
Asyada birleşmenin Butun asya ulkelerini kapsaması lazım Bence Ama Rusya ve Cin in Bencil tutumları buna engel oluyor. Rusya Ve Cin Bencil tutumundan Vazgecse Bu olur. Asyada tek hakim guc olmak istiyor. Cok kucuk dusunuyorlar. Avrupa ve Amerika Dunyada tek hakim guc olmaya calısırken bu iki ulke Asyada Tek hakim guc olmaya calısıyolar.

Turklerin Birlesmesine Gelince. Ekonomik ve mali durumular Elverse bile Turkler birlik kurmazlar. Hic bir dünya ülkesi istemesez Cünkü bir yerde Türklerin bir gün önlerini kesiceklerinden korkarlar. Tıpkı Osmanlı gibi.

Bence Asyadaki turklerin Birlik kurma ihtimali Asyadaki Butun Devletlerin Birleşme ihtimalinden Daha zayıf.

SerkanK
05-11-2006, 10:27 AM
Peki Biz Bu birligi tetikleyecek birşeyler yapamazmıyız?
Ben Asya hakkında hic birşey bilmezdim Daha yeni yeni Ogrendim
Asyada msuluman sayısının Gercekten Cok fazla oldugunu
Ornegin malezyada-singapurda musluman oldugunu bilmezdim :)
Ve Malezyanın turkiye kadar gelişmis bir ulke oldugunuda bilmiyordum Gecen gun gazetelerde malezyanın uzaya astronot gondericegini ve astronotların uzayda nasıl namaz kılmaları Gerektigini Okuyunca Gercekten sasırdım..
Asyadaki turkler Ve muslumanlar nasıl birlesebilir ?

emrah147
05-11-2006, 10:32 AM
Asyada birlik olması için ,ilk önce Türk devletlerin birleşmesi gerekir.
Ve bu adımla beraber Asya birligin ilk adımı atılmış olur .Bununla birlikte üye olmak isteyen ülkeler olacaktır buna inanıyorum.Sadece bir adımın atılması yeterli.

mustafa06
05-11-2006, 10:37 AM
Dünyada ishleyen bir kural var , parayı veren düdüğü chalar.
yani para kimde ise söz sahibi o oluyor, yani ekonomik olarak chok güchlü olmak gerekiyor.
Aksi halde ne kadar iyi niyetli olsanızda sonuchta mahkum ve charesiz kalıyorsunuz.
Birlik yolunda ilerlerken, hızla ekonomilerimizin güchlenmesi ve dünyanın sayılı ekonomileri arasında yer alması gerekir.
O zaman rusya veya chin farketmez, sizinle olmak ichin onlar yarısha girerler.
japonyanın dününe ve bu gününe bakınız. shimdi kimse onlarla uğrashmıyor hatta yanlarında görmek ichin chabalıyorlar.

SerkanK
05-11-2006, 10:38 AM
Peki ama bu adım nasıl Atılır? mesela kazakistan ve turkiye yada baska bir ülke nasıl birleşir ?
Yada bizler(bireyler) bunu Sağlayabilirmiyiz

mesajını simdi gordum ve Tekrar duzenliyorum mesajımı

Dünyada ishleyen bir kural var , parayı veren düdüğü chalar.
yani para kimde ise söz sahibi o oluyor, yani ekonomik olarak chok güchlü olmak gerekiyor.
Aksi halde ne kadar iyi niyetli olsanızda sonuchta mahkum ve charesiz kalıyorsunuz.
Birlik yolunda ilerlerken, hızla ekonomilerimizin güchlenmesi ve dünyanın sayılı ekonomileri arasında yer alması gerekir.
O zaman rusya veya chin farketmez, sizinle olmak ichin onlar yarısha girerler.
japonyanın dününe ve bu gününe bakınız. shimdi kimse onlarla uğrashmıyor hatta yanlarında görmek ichin chabalıyorlar.
?

*****iki ulke bir olursa ulkeler ekonomisini Paylasırsa zaten bu ulkeler Guclenir.

Tabriz_Han
05-11-2006, 10:48 AM
Serkan
Asyada birleşmenin Butun asya ulkelerini kapsaması lazım Bence Ama Rusya ve Cin in Bencil tutumları buna engel oluyor. Rusya Ve Cin Bencil tutumundan Vazgecse Bu olur.

Bencilik mencilik yok, cikarlar var, biraz once anlatim gibi, Rusya Turklerin tarihi dumanidir.

"Asyali" kavrami kafandan cikart, oyle hic birsey olmayacak, Rusya Asyali degil, onlar Avrupanin bir toplumu diyer Asyalilarla alakalari yok.

Rusya bencil deyil, o ortada Turk yada diyer birligi istemiyor, hepimizi surgun olarak kulanmak zulum etmek istiyor.

Amerikanin guc olmasi bizim icin cok iyidir bunu anla, Amerikanin super gucu kalmasi bize faydali cunku onun yerini Cin yada Rusya alirsa ozaman Turk Birligi gercekten zor olur.

Asyada zaten Turk birligi olur, Pakistan, Malaysiya, Indonesya, Japonya, Hindistanla iyi iliskiler olur ama birligi yurutmek zor olur su an cunku onlarda oyle dusunculer yok.

Serkan
Avrupa ve Amerika Dunyada tek hakim guc olmaya calısırken

Amerikan-Avrupa diye birsey yok, Amerikan hakim olmaya istekleri var, Avrupanin bazi ulkeler Amerikayi destekliyor ama cogu Amerikani sevmez.

Birlikte calismiyorlar, ve orada Almanya, Fransa, Belcika gibi ulkeler gidene kadar hic birlesme olmaz.

Amerika Rus dusmani, Turkler Rus dusmani, indi Turkler su an Super-Gucu deyil muhakkak durumu kulanmak lazim, cikarlarina bakmasi lazim, Amerikayla iyi iliskimiz olmasi Rusyayla iliski olmasinda Bin kere iyi.

Russians think Cheney is starting new Cold War (http://www.casperstartribune.net/articles/2006/05/08/news/world/7671384d963093cf8725716600018c76.txt)

http://www.casperstartribune.net/articles/2006/05/08/news/world/7671384d963093cf8725716600018c76.txt

Moscow media say Cheney marks new cold war

http://news.ft.com/cms/s/8170414e-dc...0779e2340.html (http://news.ft.com/cms/s/8170414e-dc66-11da-890d-0000779e2340.html)

Cheney bids to cut Russia out of oil route
He urges Kazakhstan to pipe straight to West

Ruslar diyorki, Amerika yeni Soguk Savasi baslati, niye bunu diyor? cunku Amerika bu projeyi destekliyorunu acikca dedi

http://www.turkishdailynews.com.tr/photo/52006/m42578.jpg

Amerika bunu Kazakistanda acikladi, acar acmaz Ruslar cok ama cok kizdi, bizim guclu olmamizi isteyenleri iste acikca gorun!

http://www.sfgate.com/cgi-bin/articl...NGUUIMQAA1.DTL (http://www.sfgate.com/cgi-bin/article.cgi?file=/c/a/2006/05/06/MNGUUIMQAA1.DTL)

SerkanK
05-11-2006, 10:57 AM
Arkadasım Bu link verdigin sayfalarda yazanları biraz anlatırmısın ingilizcem var ama zayıf.

birde bu haritada nedir ?
Sence Birlik mümkünse ne yapmak gerekir?

mustafa06
05-11-2006, 10:58 AM
Birlikten kasıt coğrafi birlik ise, bana göre böyle bir birliğin olushması oldukcha zordur. ancak uzun vadede imkansız değildir.
Dısh güchler engellemeseler bile, bizim bu günkü ekonomik gücümüz ile birleshmek ichin ortak bir payda bulmamız bile oldukcha zordur.
Kaldı ki dısh güchler ekonomik imkanları ile bile her fırsatta bu paydanın olushmasını engellerler.
Birlik bence öncelikle güchlenmish ekonomilerin birliği olabilir. Bunu ashmak daha kolaydır ve basharılabilir.
Düshününüz 5-6 tane güchlü ekonomiye sahip ülkeler bir araya gelmish ve ortak hareket ediyorlar. Dünyada söz sahibi olmalarının önünde pek engel olmaz. Belki o zaman coğrafi birliktende bahsedebiliriz.

Avrupa 'da birlik yolculuğuna AET ile bashlamadımı?

SerkanK
05-11-2006, 11:03 AM
Turk ulkeleri ekonomik olarak cok zayıf. Turkiye Dahil .. nasıl Guclencek ekonomileri ?
Bence Ekonomik olarak su an birleşme olursa birleşen iki ekonomi Daha güçlü Tek bir ekonomi yaratır. Bence zayıf ekonomi yerine Guclu bir okonomiyi Paylaşmak Daha mantıklı.

mustafa06
05-11-2006, 11:14 AM
Turk ulkeleri ekonomik olarak cok zayıf. Turkiye Dahil .. nasıl Guclencek ekonomileri ?
Bence Ekonomik olarak su an birleşme olursa birleşen iki ekonomi Daha güçlü Tek bir ekonomi yaratır. Bence zayıf ekonomi yerine Guclu bir okonomiyi Paylaşmak Daha mantıklı.

Haklısın ama iki zayıf bir araya gelince, bir güchlü yapmıyor. bence daha zayıf yapıyor.
Onun ichin chok chalıshmamız ve güchlü ekonomiye sahip olmamız gerekiyor.
o zaman engelleri ashmak daha kolay olacaktır.
Türkiye -AB ilishkilerine bakınız.Siyasi ve diğer ssebepleri bir kenara koyunuz. ve ekonomik yanına bakınız.
Türkiyedeki AB'yi isteyenlerin bir kısmı niye istiyor.? İsh ve ash ichin.
Avrupalının bir kısmı Türkiyeyi niye istemiyor; kendi ekmeğinin küchülmemesi ichin. Türkiye güchlendikche avrupalının bakıshıda değishir.
eğer zenginleshmezsek Bizim Türk dünyasında da aynısı olacaktır.
olmayanı vermek veya istemek ile, var olanı paylashmak aynı olmuyor.
maalesef dünya gercheği bu

SerkanK
05-11-2006, 11:18 AM
OZaman Benim aklıma Gelen su Asyada Bir birleşme imkansız.

BuyukTuran
05-11-2006, 11:23 AM
Kazakistan Türk birliği için adımlar atıyor Türkiyedeki hükümette asyaya geç pas veriyor asyadaki yeni siyasi oluşumları Türk milleti lehine kullanırsak Türk birliği oluşur bu arada başımız sağ olsun kardeşler dün çin zulmundeki uygur Türklerine ağır bi operasyon yaptılar şehitlerin sayısı bilinmiyor Uygur Türklerinden bazıları Türkiyeden sığınma istemiş hükümet red etmiş sanırım arnavutluk kabul etmiş

SerkanK
05-11-2006, 11:28 AM
Ülkemin Politikasını Sevmiyorum. Ulkeyi Yonetenler ne islam adına nede turkluk adına hiçbirşey yapmıyor. Sanki kendi Tarihlerinden kacıyorlar.
insanların Turk yada muslaman oldugunu unutturuyorlar. Sanki turkiyede Turk olmayan bir yonetim var. Bizim turkler uyurken KAzaklar bizi uyandırmaya calısyor Ama dedigin gibi Pası Gec alıyorlarsa Bukadarda Salaklık olmaz diyorum ben ...

mustafa06
05-11-2006, 11:30 AM
OZaman Benim aklıma Gelen su Asyada Bir birleşme imkansız.

bizde karamsarlığa yer yoktur
zorlular choktur ama imkansız değildir.
Siyasi iradeleri yönlendirecek halktır. halk her sheyi söyler ama önceliğinin ne olduğunu bilir. Onun ichin halkıda zengin bir ülke olmamız sharttır.

SerkanK
05-11-2006, 11:35 AM
Ben Su an interneten Cıkıyorum Siz Aranızda konuşun Eger bu Birleşme mümkünse Biz Halk olarak NE yapabiliriz
Cesitli Orgutler Kurulabilrimi bunun icin?

Tabriz_Han
05-11-2006, 11:39 AM
Serkan, o sitelerde Ruslarin yeni "Soguk Savas" oldugunu soylentiler.

Kazakistan, B-T-C hattindanda Petrolu goturmek istiyor, hemde DogalGaz hatti kurmak istiyor, Khazar Denizi uzere, simdi bu Rusyayi dislayacak Rusya bunu istemiyor ama Amerika Kazak Turkleri destekliyor hemde Turkiye ve Azerbaycan destekliyor. Ve Rusya mudahalleye gecemiyor bu yuzden.

Bu kucuk ornek Rusya, Amerika devleterin Siyasi durumlarini iyi anlatiyor.

Serkan
Bence Ekonomik olarak su an birleşme olursa birleşen iki ekonomi Daha güçlü Tek bir ekonomi yaratır

Cok zayif degil arkadas, Kazakhistana gecen sene $21 milyar yatirim yapildi, Rusyaya gecti.

Kazakhistan dunyanin 9'uncu en buyk toprak olarak dovleti.

Turkmenistan, Kazakistan, Azerbaycanin cok zengin dogal zenginlikleri var.

Uzun zamana bakmaniz gerekli, 20-30 sene once Turkiye ne durumdaydi? mali iktisadi hic de guclu deyildi, hatta cok dusuktu, nasil bir kotu durumdaydi hatirlamiyormusun.

Ama nekadar gelismiski o guzelim Turkiye son 20-30 sene icinde, buyuklerimin anlatigina gore muthis sekilde gelismis ve ilerlemis, halen sorunlari var ama gelisiyor.

Simdi diyer Turk ulkelerini simdisini bakma 20-30 senede nasil olacagini dusun men herzaman umutluyum herseye ragmen umutluyum ve herzaman olumlu dusunurum cunku TUrk tarihi birsey ogretiyorsa o budur, herseyi basarabilirsin yeterki olumlu ol ve yapabilcecegini Inan! Istanbulu fet etmek sozde Imkansizdi! AlpArslan 50,000 Yigitle 200,000 Bizansa karsi savasmak sozde Imkansizdi! Abasid devletinin icinde basina gecmek imkansizmis! Turkiyenin Istiklal savasini kazanmak sozde Imkansizdi! Baburun Hindistani 20,000 yigitlen fet etmesi sozde Imkamsizdi! v.s v.s v.s

Turkestan-Turk birligi Imkansiz bile deyil, zor olacak ama biz ancak zorluklara karsi en muthis sekilde calisan bir Milletiz ;)

evgin
05-12-2006, 05:08 AM
Bu izin alma,izin vermemelerinden korkma eğilimi nedir anlamadım.açıkçası şu rus avrasyacılığının karşısındayım,emperyalizm emperyalizmdir,yapılacaksa birşeyler kendi aramızda kendi gücümüzle yapmalıyız ve acele etmemeliyiz o zaman herşey mümkündür.

SerkanK
05-12-2006, 05:29 AM
Turkiye Avrupa birligine girdikten sonra. Herhalde ilerde eger kurulursa Turk birligine Girmesi imkansız olucak. Ben Avrupa birligi icinde degil turk birligi icinde olmak isterim. Turkiyedeki insanlar Pembe hayeller icindeler avrupa toplumuna karsı. Bugun Fransızların Turklere karsı Ermeni Soykırımı yasasını bile Pek umursamıyorlar. Eger avrupa bizi Avrupa birligine istiyorsa nedir bu YASA simdi ? yada KUZEY KIBRIS turk cumhuriyetini Hiçe sayıyıyorlar NEDEN ? Azınlıkların kendi kaderini tayin edebilmeleri icin Turkiyeden bir yasa talebinde bulundular. bu yasa cıkssaydı Turkiye bolunecekti neden bunu istediler? ama turkiyede kismse Avrupanın bize Verecegi 1 parmak baldan otesini goremiyor.

SerkanK
05-12-2006, 05:52 AM
http://www.forum.uz/showthread.php?t=29182 Bu linkte yazan Yazıyı Daha bugun okudum ve su andan itibaren dusuncelerim degisti bu konu hakında. bu foruma 3 gunden beri uyeyim. butun yazıları okuyamadım.

Eger Bildiginiz onemli yazılarda varsa Bana konus baslıgı veya link olarak bilgi verirseniz sevinirim.

Rusya’ya 3 günlük resmi ziyaretini tamamlayan Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, ziyaretinin son gününde milletvekilleriyle buluştu. Rusya Devlet Duma’sında konuşma yapan Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev: “Biz Avrasya Birliği’ni kurmak üzereyiz” dedi.

BuyukTuran
05-12-2006, 05:59 AM
Türkiye ekonomisi en ufak bi kıpırdamayla krize girebilecek durumda bunun sebebi akpnin gaflet üzerine siyasetle serbest piyasayı Türkiye yi satma haline çevirmesi bu yüzden ekonomiye giren 1 milyar doların bile çıkması bize 1 hafta boyunca 1 milyardolar kaybettiriyor merkez bankasının başındakini alarak konuya el atmayı aklettiler ama yaptıkları yöntem yine aynı bu sefer ekonomi çok yüksekte ama yanında dümdüz dipsiz uçurum var biz bu yüzden avrupayla iyi ilişkilerde olmak zorundayız eğer ufak bi ters ilişki olursa kriz olur aynı durum rusya içinde geçerli ama onların bağımlı değişkeni petrol-gaz avrupa değil amerikada bunu bildiği için rusyayı petrol-gaz piyasasından uzaklaştırıp abisi olduğu ülkelerin üzerinden petrol gaz satmak bu abd için tehlikeli bi atak rusya bunu gerçekleştirtmemek için herşeyi yapacaktır yapmazsa sscbnin çöküşündeki ekonomi durumuna kadar düşer rusya soğuk savaşı bu yüzden başlattı bizim bu sayede avrasya birliğini desteklememiz ve abd sayesinde asyada üzerinde gücümüzü arttırmamız gerek abd bu işin içinde ve rusya hedefse abnin horozları bu olayda sesini çıkaramaz bizim ekonomide uçurumun dibinde bekler...Hayırlısı...

evgin
05-12-2006, 06:00 AM
düşüncelerin ne yönde değişti?BDT fikrini ortaya atan da Nazarbayev'dir fakat kendisi birçoğunun iddialarının aksine Türklüğe ihanet falan etmemektedir.benim en beğendiğimdir Türk liderdir şu an.

Tabriz_Han
05-12-2006, 06:22 AM
Serkan
Turkiye Avrupa birligine girdikten sonra. Herhalde ilerde eger kurulursa Turk birligine Girmesi imkansız olucak. Ben Avrupa birligi icinde degil turk birligi icinde olmak isterim.

Onemli Konu:

Avrupa birligi uzun surmeyecek dostum yani su an bile zayifanliyor, icerde kos kocaman catlaklar var, bunu Ab'nin icinde birisi olarak analtiyorum.

Soyle bir durum var, Ingletere istedigi zaman Avrupali oluyor ve Birligi kulaniyor ve istemedigi zaman Amerikanci oluyor gidip onlarla beraber oluyor.

Fransa ve Almanya kendilerini hakkiki Avrupali saniyor ve birlikteki en ustun ve en onemliler olarak.

Su yuzden Fransada acayip irkcilik buyuyor, iceriye bakan herseyden korkan bir ulke oldu. Isizlik cok artiyor, ekonomi kotuye gidiyor ve halk kizgin.

Almanyada Isizlik ve Ekonomi sorunlari var.

Espanya ve Irlanda en iyisini yapti Ab'nin icinde, fakir ulkediler ve Ab'yi kulanarak herseyi yaptirdilar ve su an en gelismis, ve ileriye bakan iki ulke diyebilirim Ab'nin icinde.

Yeni Dogu Arupadan giren ulkeler icin durum zor, Ab Irlanda ve Espanyaya para vermekten sikildi artik simdide bu yeni dovletlere verecek icin gercek nefret ediyor.

Ab icinde birbirilere nefret artiyor.

Euro- kotuye gidiyor.

Uzmanlar diyorki eger boyle giderse 15-20 sene icinde Ab belki kalmaz.

Simdi Turkiye girerse Ab;nin tum paralarini yiyecek ;) Acayip bir Turk nufusu Ab'nin dibine girecek ve tum haklariyla. Yani Ab yikilacak ama sonrasinda kalbinde 10-15 miylon Turk kalacak.

Onlar iste bundan cok ama cok korkuyor, bize gercekten Truva Ati saniyorlar.

Indi Ab uzun omurlu bir kurum degil, ve Turkiye bu surecten onemli adimlar atiyor ister mali ikstisat ister yatirim ister insan haklari v.s v.s ve Avrupa standardlarini hizli sekilde yakaliyor.

Turkiyenin boyle 15-20 sene devam etmesini dusun, sonunda beli bir guce sahip olunc tabiki gercek istedikleri (Turk Birligi) cok daha kolay olacak.

SerkanK
05-12-2006, 06:23 AM
düşüncelerin ne yönde değişti?BDT fikrini ortaya atan da Nazarbayev'dir fakat kendisi birçoğunun iddialarının aksine Türklüğe ihanet falan etmemektedir.benim en beğendiğimdir Türk liderdir şu an.

Evgin henuz BDT yi anlayamadım . neden insanlar nazarbayevin turkluge ihanet ettigini dusunuyor bunuda anlamadım. Bana bunu acıklarsan sevinirim. ( rusya yuzundenmi) ?

Benim Fikrimdegismesi Su yonde Asyada Veya avrasyada Bir birlik kurulamayacagını dusunuyordum. ama bu yazıyı okuduktan sonra Goruyorumki bir turk ulkesi bunu Basarmıs veya Basarıcak.

Ben Sahsen nazarbayevin turkluge ihanet ettgini dusunmuyorum.

SerkanK
05-12-2006, 06:28 AM
Tabriz _ han turkiuye Ab ye Girdikten AB yıkılırsa Bu Turk Ekonomiisini Derinden Etkiler. turk Ekonomisi Beşik gibi Sallanıyor. Hic kimse Durduramıyor. Bugun Dolar Ve Faiz oranları Yine fırladı mesela
Turkiye Abye girdikten sonra AB yıkılsada kalsada turkiyenin kolay kolay Bu Yeni birligine Girecegini sanmıyorum.

Administrator
05-12-2006, 04:56 PM
tabriz han bence rus kanlalrini fazla seyretmiyorsun veyra rus forumlari pek ziyaret etmiyorsun bugun tipki bir rus kendisi avruapali/batili goruyor diyemem rus ortodoks din vekillerini ,askeri kesimi al,tipki bir koylu rusu al bati halkina ve kulturune rus halkin yabanci oldugunu soylerler ve bati dunyasin rusyanin dumeni olark goruyorlar,,,arab dunyasina,iran,orta sya de baska dogu ulkelre daha copk sempatide bulunmaktar bir rus bana yarisi pedofilleshmish ve yarisi holashmosh avrupa ile ayni sira olamyacaz demsihti,dogru ruslar kendi tam asyalida gormuyor onlarin satusu bor farkli ama kesin avrupaliya gore asyalioya ve dogu halkalrina kendilerine daha yakin goruyorlar.

Tabriz_Han
05-12-2006, 05:08 PM
Admin, elbetter Rus Milleti Avrupalidir, kultur, din, tarih-Tsarlar acisindan bu dogrudur.

Ama su gercekte var, Rusya devleti ve Avrupa Amerika arasinda buyuk sorunlar ve kuvvet kavgasi var, soguk savas bitmedi aralarinda.

Rusyanin ic sorunlarida buyuk, AIDS hastaligi cok acayip sekilde buyuyor, "Beyaz Irkicilik" cok hizli artiyor, ve sosyal cokuntu var.

Ama cok dogal zenginliklere hakimler.

Bana gore, Rusya hic guvenilmez ve herzaman karsi olmaliyiz eger onlari yikmaya firsat ortaya cikarsa hemen bunu iyi degendirmek lazim.

evgin
05-13-2006, 05:44 AM
Evgin henuz BDT yi anlayamadım . neden insanlar nazarbayevin turkluge ihanet ettigini dusunuyor bunuda anlamadım. Bana bunu acıklarsan sevinirim. ( rusya yuzundenmi) ?

Benim Fikrimdegismesi Su yonde Asyada Veya avrasyada Bir birlik kurulamayacagını dusunuyordum. ama bu yazıyı okuduktan sonra Goruyorumki bir turk ulkesi bunu Basarmıs veya Basarıcak.

Ben Sahsen nazarbayevin turkluge ihanet ettgini dusunmuyorum.

ben de düşünmüyorum kardeş,senden farklı birşey düşünmüyorum

BuyukTuran
05-15-2006, 03:28 AM
s.a.
Nazarbayev olayını bi tam şekilde anlatabilirmisiniz?

SerkanK
05-15-2006, 04:16 AM
s.a.
Nazarbayev olayını bi tam şekilde anlatabilirmisiniz?

Bende çok merak ediyorum ama Sanırım unutuldu bu konu.

evgin
05-15-2006, 05:41 AM
Soru bana galiba arkadaşlar,
pek zamanım yok özetliyim,yazacağım şeyleri eminim siz de biliyosunuzdur aslında, Sovyetler dağılma sürecine girdikten sonra Rusya,ayrılan cumhuriyetlerde olan etkinliğini sürdürmek için Bağımsız Devletler Topluluğu gibi bir örgüte zaten ihtiyaç duyacaktı.sonradan bu etkinlik mücadelesini "yakın çevre" diye bi doktrinle ortaya koydu zaten(sanırım 93'te yayınlandı).
Nazarbayev'de sadece BDT'nin adını kendi koyarak ve ilk dile getiren olarak,organizasyon içinde söz ağırlığını arttırmak istemiştir.
bu yüzden bazı kesimler Nazarbayev'i Türklüğe ihanet etmekle suçlamaktadır.
ben de buna katılmadığımı açıkladım.

SerkanK
05-15-2006, 12:08 PM
Tamam anladım şimdi.. Bence Mukkemel Bir hamle kazakistaniçin

SerkanK
05-23-2006, 01:53 PM
Bugun ART de seyrettim Recep Tayip Ve nursaltan nazarbayev Karadenizde bir petrolrafinerisi kurucaklarmıs....

evgin
05-23-2006, 02:13 PM
hatta bu konu forumda bi yerde geçmişti yanlış hatırlamıyorsam serkan kardeş,Nazarbayev bi süre Antalya'da tatildeydi.

Zafer Bey
06-14-2006, 02:12 PM
Arkadashlar, dogma kardeshler birleshmek isterlerse onlara kim mane olabilir ki ?! Sizin adlarini chekdiyiniz Amerika, Rusya, bashqa devletler nasil engelliyor bu olayi? Devlet bashchilarina rushvet vermekle.. Mesela Azerbaycani goturun (ben de oraliyim), geberen komunist kopegin oglu devlet bashchisi oldu, devletin butun parasi onun elinde, ki, bu paranin miktari da her gechen gun artiyor. Bu adam tabii ki devletin guclenmesinde merakli biri deyil, ve Turk devletlerin birlik haline gelmesinde de oyle, chunki her sheyden once kendisi Nahchivan kurtlerindendir ve meraki petrolden gelen paradir. Asyadaki Turk devletlerinde de durum chok farkli degil, demek ki bunlarin Birlik haline gelmesini engellemek chok kolaydir - sadece devlet bashchilari yerlerinde kalacak(ki kaliyorlar da) o kadar. Rushvetle bunu kast ediyordum.