PDA

View Full Version : Bir bakın lutfen

SerkanK
05-11-2006, 10:35 AM
Ya ben Forumda Diger konulara bakıyorum insanların yazdıklarından hiç birşey anlamadım. Rusca gibi :? Diger insanlarlada birşeyler konuşmak ve paylaşmak isityorum bu nasıl olcak ? ordakiler turkce biliyorumu yoksa ben O dili ogrenmek zorundamıyım ?

Tabriz_Han
05-11-2006, 10:52 AM
Kiril alfabesini kulananlar var, bu Rusca demek deyil, biz Latin alfabeyi kulaniyoruz bu Latince konustugumuzu demek deyil.

oğuz
05-11-2006, 10:58 AM
insanlarlada birşeyler konuşmak ve paylaşmak isityorum bu nasıl olcak ?

Zor ve meşakkatli bir yol olacak...

Katta raxmat:cool:

SerkanK
05-11-2006, 11:11 AM
Ne yapmalıyım ? Onlar benim dilimi biliyormu ?

------------------------
Butun turker eski göktürk alfabesine Geri donelim
ozaman bu sorun Cozulur

Tabriz_Han
05-11-2006, 11:15 AM
Iyi calisirsan bir kac hafta icinde Ozbek Turkce sivvesini ogrenirsin ve sakir sakir yazabilirsin.

Su an hergun, Ozbek Tv ve Radyo zamani ayiriyorum kendime, "Umimmy Sayfa" bolumunde Milletimle yazlasmaya calisiyorum ve "Tilar" bolgesinde faydali yardim edecek kisiler var.

Ozbek Turkcesini ogrenmek zor is deyildir, eger cittiysen bir kac hafta icinde kaparsin.

SerkanK
05-11-2006, 11:21 AM
ok Peki özbekistan ve kazakistan aynı dilimi konuşuyor ?

mustafa06
05-11-2006, 11:23 AM
http://www.forum.uz/showthread.php?t=30016

Bizlerde öğrenmeye chalıshıyoruz

Uzbekistan2010
05-11-2006, 01:48 PM
SerKank qardosh sizga qanday yardam kerak?
SerKank kardesh size nasil yardim gerekir :)

Uzbekistan2010
05-11-2006, 02:16 PM

azeri ve turkce gibi ;)

Demin
05-12-2006, 03:56 AM

Öncelikle çok aceleci olmamak gerekir.Özbek Türk'ü kardeşlerimizi tanıyıp dillerini öğrenebilmek için.Ne kadar hızlı başlarsak o kadar çabuk pes ederiz gibime geliyor.

Sana tavsiyem dilden önce diğer konuları okuyup Türkistan forumuna katkı sağlaman.Türkistan forumuna katkı ne kadar fazla olursa o kadar iyi.

SerkanK
05-12-2006, 06:31 AM
keske hepimizin kulandıgı dil ortak olsaydi.

Ben su acaip dili konusanlara turkce ogretsem ilgilenirlermi Acaba ?
elimde bazı turkce kaynaklar var. Bir Arkadas bu kaynakları onların Diline Cevirise cok kolay turkce ogrenebilirler.

oğuz
05-12-2006, 06:37 AM
keske hepimizin kulandıgı dil ortak olsaydi.

Ben su acaip dili konusanlara turkce ogretsem ilgilenirlermi Acaba ?
elimde bazı turkce kaynaklar var. Bir Arkadas bu kaynakları onların Diline Cevirise cok kolay turkce ogrenebilirler.

Sayın SerkanK

Sizin yazım dilinizi acayip bulanlar içinde aynı öğrenimi siz düşünüyormusunuz ?

Forum.uz'da bizler senelerdir bunu tartışmasını yaparak kendimizce kazanımlar edindik.Lütfen forum geçmişini okuyun ve bizleri yazım dilinde yeniden başa döndürmeyin...

Zamanınız ve azminiz varsa
http://www.gaspirali.net/forum/index.php
Tüm Türk dillerinde çeviri için bir çalışma yapılmaktadır.Burda Borcugin ile temasa geçerek görev alabilirsiniz...
Birde Türk,Türkçe kelimesi lütfen büyük harfle olsun...
Selamlarla...

SerkanK
05-12-2006, 06:54 AM
Tam olarak neden bana bunu Bu sekilde soyledin bilemiyorum
Acaip Dil cumlesini kullanma amacım dili kucumsemek degil Sadece basit bir espri.
Elbetteki bu dili ogrenmeyi dusunuyorum. Fırsat buldukcada Bu forumda digerleri icin yararlı birşeyler yapıcam .
bu arada Diger dillerede olan Onemli ve yaralı Yazılar varsa bunlar turkceye Cevrilebilirmi acaba ?

oğuz
05-12-2006, 07:00 AM
Tam olarak neden bana bunu Bu sekilde soyledin bilemiyorum
Acaip Dil cumlesini kullanma amacım dili kucumsemek degil Sadece basit bir espri.
Elbetteki bu dili ogrenmeyi dusunuyorum. Fırsat buldukcada Bu forumda digerleri icin yararlı birşeyler yapıcam .
bu arada Diger dillerede olan Onemli ve yaralı Yazılar varsa bunlar turkceye Cevrilebilirmi acaba ?

Tanışma sayfasında kendinizi tanıtabilirmisiniz ?
Bir kez daha rica ediyorum.Türk veya Türkçe büyük harf ile başlasın...
Selamlarla...

Administrator
05-12-2006, 03:30 PM
azeri ve turkce gibi ;)
hayir
ozbekche ve uygurcha arasindaki farki oyle nitelebilirsin.ama kazaka il o kadar yakin degil.