PDA

View Full Version : Türk ülkelerin ilişkilerini geliştirmek.

SerkanK
05-12-2006, 08:57 AM
Ben Bu konuda Siyasilerin Cok buyuk adımlar atacagını dusunmuyorum.
bence bunu en iyi yapabilecek olan yine bizleriz.
nasil Türkler birbirleriyle kaynasabilir? Surekli boyle internetten , forumlardanmı ? Bence Türklerin bir şekilde kaynaşması gerekli

Acaba Bunun icin butun Türk ülkelerinin üniversiteleri etkinliker düzenlerlermi?

Seckjin Khan
05-12-2006, 11:26 AM
Bence artık olay Halkların birbiriyle yazışması değil biz bunları zaten yaptık,yapıyoruz.

Artık Devlet yetkililerinin ortak birşeyler paylaşma zamanı geldi,kasdetttiğim şey çıkar amaçlı anlaşmalar değil karşılıksız projeler üstünde durulmalı"Kültürel açıdan en başta"

cosonic
05-12-2006, 02:56 PM
-AB diye bir şey var TR nın 24 soat yatıp kalktığı

-Kıbrıs

ve başka .... şeyler....

Orta Asya da ilişki kurmak için bazı ülkelere TR ye önce güvenebileceğini ve bu işler sadece kardeşlık adına olduğunu kanıtlması gerekiyor..

geçmişte bir hatta yaptı ve bu hatta pek te kardeşe yapılacak bir iş değildı ama yinede kökümuz birdir diye şimdi allahın selamini birbirimizden esergemiyoruz.... fatura halka değil de bir tek kişiye çıkarılsaydı ya da o erif çıkıp odur budur deseydi ii olurdu ama beklenen şey yapılmadı....

GÜVEN olmadıktan sonra geri kalan herşey hikkaye- bu da bir evlilik gibi her nasıl ki karı koca önce bir birlerinin güvenini kazanarak evlenirlerse bu işte öyle...

biraz sert oldu ama kardeşlerim kusura bakmayın bir dahaki sefer biraz daha dikkat ederim :)

Administrator
05-12-2006, 03:50 PM
fetguillah gulen gibiler sehislerin sayisisini ve onlarin yaptigi okullarin sayisinide arttirmamiz gerek,tek FG cemaati ne kadar yayrli ve effektiv oldugu buna ispat.

SerkanK
05-13-2006, 07:52 AM
Fettulah Gulenin CIA-Amerika ile ilişkiler içierisinde oldugunu duymuştum ben..

TURKiSTAN
05-13-2006, 08:57 AM
birisi yine Dipsiz kuyuya taş attı :) Biz akıllı olalım ve çıkarmaya çalışmayalım değil mi ;)

(Serkan abi,seninle bir alakası yok olayın.Yanlış anlamayasın... )

SerkanK
05-13-2006, 09:17 AM
birisi yine Dipsiz kuyuya taş attı :) Biz akıllı olalım ve çıkarmaya çalışmayalım değil mi ;)

(Serkan abi,seninle bir alakası yok olayın.Yanlış anlamayasın... )

Bunu tam olarak nerden duydugumu hatırlamıyorum.. Belki bir TV haber Programı olabilir.
Yorum Yapmadım konu hakında. Cunku media Bazen Planlı bir şekildede yalan soyleyebiliyor. Ama bunu Dogru olma ihtimalide var.

SerkanK
05-13-2006, 09:19 AM
YA konu Sapıcak Başka taraflara..
Bu kısıma Turk ülkelerin ilişkilerini Geliştirmek Adına Bizler neler yapabiliriz Bunu Tartılmak istiyorum ..
Yani Bir şekilde Bir faliyet Başlatamazmıyız ?
Birilerini Faliyete geçirtemezmiyiz ?

cosonic
05-14-2006, 02:18 AM
YA konu Sapıcak Başka taraflara..
Bu kısıma Turk ülkelerin ilişkilerini Geliştirmek Adına Bizler neler yapabiliriz Bunu Tartılmak istiyorum ..
Yani Bir şekilde Bir faliyet Başlatamazmıyız ?
Birilerini Faliyete geçirtemezmiyiz ?

gerçek ortada ! Özbekistan güvenini kaybetti türkiyeye karşı!

faaliiyet için güven kazanmaya çalışamlıyz desen daha doğru olurdu....

peace

SerkanK
05-14-2006, 04:45 AM
gerçek ortada ! Özbekistan güvenini kaybetti türkiyeye karşı!

faaliiyet için güven kazanmaya çalışamlıyz desen daha doğru olurdu....

peace

Cosonic Ben Turkiye ve Diger turk Devletleri arasında neler oldu özbekistan neden güven kaybetti Bilmiyorum. turkiyede Bir cok insan Diğer turk devletlerinden ve aramızdaki ilişkilerden bi haber yaşıyor. MEDIA ve Siyaset Halkı körleştirmiş burda.

özbekistan neden turkiyeye karşı güvenini kaybetti?
özbekistan ile Türkiye arasında neler yaşandı ?

evgin
05-15-2006, 06:26 AM
fetguillah gulen gibiler sehislerin sayisisini(nacizane katılmıyorum) ve onlarin yaptigi okullarin sayisinide(okulların sayısı arttırılmalı kesinlikle katılıyorum) arttirmamiz gerek,tek FG cemaati ne kadar yayrli ve effektiv(bu zaten bi gerçek katılmamak elde değil) oldugu buna ispat.

Türk ülkleri arasında işbirliğini geliştimenin ilk ayağı toplumsal ilişkilerin eliştirilmesidir.bunun için de okullar hayati önemlidir.Gülen,Turancılar,Ülkücüler,Kemalistl er ya da bizzat devlet tarafından bu okulların sayısı arttırlmalı ve aynı faaliyetlerde Türk dostlar da katkı da bulunmalı.
bi de ortak üniveriste hakkında bi thread açmıştım zaten,bunun faydası yüksek olur inancındayım.

Tabriz_Han
05-15-2006, 08:40 AM
Iste budur Evgin! katiliyorum sana

cosonic
05-15-2006, 09:20 AM
Türk ülkleri arasında işbirliğini geliştimenin ilk ayağı toplumsal ilişkilerin eliştirilmesidir.bunun için de okullar hayati önemlidir.Gülen,Turancılar,Ülkücüler,Kemalistl er ya da bizzat devlet tarafından bu okulların sayısı arttırlmalı ve aynı faaliyetlerde Türk dostlar da katkı da bulunmalı.
bi de ortak üniveriste hakkında bi thread açmıştım zaten,bunun faydası yüksek olur inancındayım.

Kendim ülkem için konuşuyorum....

böyle bir okul bundan sonra trilliyonlar versende açmaz bizim ülkenin özelikle cumhrubaşkanımız..
realist görğştur bu

Seckjin Khan
05-15-2006, 09:22 AM

Hadi bakalım hayırlı olsun :lol:

Bu konu hakkında yorum yapmaktan bıktım ama ileride kendimi tutamayabilirim ;)

cosonic
05-15-2006, 09:25 AM
Cosonic Ben Turkiye ve Diger turk Devletleri arasında neler oldu özbekistan neden güven kaybetti Bilmiyorum. turkiyede Bir cok insan Diğer turk devletlerinden ve aramızdaki ilişkilerden bi haber yaşıyor. MEDIA ve Siyaset Halkı körleştirmiş burda.

özbekistan neden turkiyeye karşı güvenini kaybetti?
özbekistan ile Türkiye arasında neler yaşandı ?

Bu konuyu açarken kardeşim en azından tartışabilmek için bir şeyleri biraz da olsa araştırman gerekirdi diye düşünyorum ve yine bu konu hakkında bir çok kaynaklar güzel şeyler yazarak özetlemişlerdir diye düşünyorum.

Bura bir tartışma platformu yanlış bildiğin şey varsa pek olmaz ama varsa biz düzeltmeye çalışırız ya da bize göre döğru olan şeyler yazarak konuyu tartışırız

SerkanK
05-15-2006, 12:13 PM
Bu konuyu açarken kardeşim en azından tartışabilmek için bir şeyleri biraz da olsa araştırman gerekirdi diye düşünyorum ve yine bu konu hakkında bir çok kaynaklar güzel şeyler yazarak özetlemişlerdir diye düşünyorum.

Bura bir tartışma platformu yanlış bildiğin şey varsa pek olmaz ama varsa biz düzeltmeye çalışırız ya da bize göre döğru olan şeyler yazarak konuyu tartışırız

Konuyu Acmamdaki neden Turklerin birbirleriyle bağlarını arttırmak için Yapılabilecek ( bizim tarafımızdan ) birşeyler Varmı. Varsada Bunu yapmak

Ne gibi bir arastırma Yapmam Gerekirdi ?? Su an bu tartısma zaten bir arastırma

cosonic
05-15-2006, 02:39 PM
Konuyu Acmamdaki neden Turklerin birbirleriyle bağlarını arttırmak için Yapılabilecek ( bizim tarafımızdan ) birşeyler Varmı. Varsada Bunu yapmak

Ne gibi bir arastırma Yapmam Gerekirdi ?? Su an bu tartısma zaten bir arastırma

araştır derken şunu kast etim: neden bu gün orta asyada bulunan ülkelerle TR'nın ilişkisi ne yönde [negativ] negativ ise neden negativ ne sebeblerden dolayi bu böyle ya da ve sayre! bu sebebleri bildikten sonra dersin ki odur budur şudur yapalım diye tmm.... buraya gelip bu konu hakkında şunu yapalımı onu yapalımı diye bir şey bana pek gerçekçi gelmiyor daha doğrusu bu konu sadece öylisine açılmış gibi geliyor.....

umarım ne demek istediğmi anlamışındır kardeş bir önceki posteki gibi bir soru sormazsın! sorularmı daha dikkatli okursan çok sevinrim...

peace

Colpan
05-15-2006, 02:57 PM
Yânî, Kerimov olduğıu sürece Türkiye-Özbekistân ilişkileri iyileşmeyecek. Buradan Süleyman Demirel'i "saygıyla"(!) anıyorum.

cosonic
05-15-2006, 03:21 PM
Yânî, Kerimov olduğıu sürece Türkiye-Özbekistân ilişkileri iyileşmeyecek. Buradan Süleyman Demirel'i "saygıyla"(!) anıyorum.

Çolpan kardeşim öyle bir izlenime neden kapıldın?

evet olacak bu iş ama biraz zamana ihtiyaç var! altyapı oluşturmak gerekir.

bu da özel sektörlerin yatırımları ile başlar... devlet ve resmi işler için bu en idyal yoldur..
peace :D

Administrator
05-15-2006, 05:07 PM
kesinlikle yanlishsin,
turgut ozel zamnindaki uzb-tr iliskileri sonra turgut ozel olmunden sonraki uzb-tr ilsikliler ve son donem Andijan fajiasindan sonrak bir az iyileshen ve dah iylieshmey devam eden uzb-tr ilsiklierin aksine problem turkiye tafdan oldugunu gosterdi trkiyedki gucler ozbek hukumetine karsi cikmay devam ederken isler olmaz kerimov gitsede yerine m.s salih gibi tukiyenin bir yerini durmadan yalayan biris gelmez hic zaman yani pro turkiye ,tukiyede guclerde ayen onun gib sehisler burda iktidara gelmesini istiyorku bu hic zamn gercek olmaz ve sizin ordaki gucler kafsin degsitirmesine kadar iyi iliskiler olmaz..

Administrator
05-15-2006, 05:11 PM
Çolpan kardeşim öyle bir izlenime neden kapıldın?

peace :D
tukiyedeki kendi tukcu veya turanci denen guclerin en esasiy propogandasi budur zaten bunalrin davransihini goren ozbek hukumetide turkiye ile iliskileri bozdu bende aynisiniyapish olurdum ya bunlar kimki ban ne yapmami soylesinler ,,,,

uki
05-15-2006, 05:23 PM

Ama Kerimov-Ozal doneminde Ozbekistan-Turkiye iliskileri en doruk noktadaydi!!!

Ozal donemi senin tezine zittir...

Administrator
05-15-2006, 05:32 PM
cunku ozel zamaninda denk iliski siyaseti vardi ama birisin agabeylik iddia ettigine gore degil,,peki azerbajan gib kucuk ulkeye karsi oyle syaset yapilabilir ama burasi azerbacan degilki,ama kendisi(yani ozbeksitan) o.a da hala domenant olmaya ugrasiyor. :lol:

evgin
05-16-2006, 06:51 AM
Iste budur Evgin! katiliyorum sana

sağol kardeşim,umarım Türk devletleri arasındaki ilişkileri bireylere bağlı olmaksızın sağlam temeller üzerine oturtulabilir bir gün,saygılar...

SerkanK
05-16-2006, 11:11 AM
araştır derken şunu kast etim: neden bu gün orta asyada bulunan ülkelerle TR'nın ilişkisi ne yönde [negativ] negativ ise neden negativ ne sebeblerden dolayi bu böyle ya da ve sayre! bu sebebleri bildikten sonra dersin ki odur budur şudur yapalım diye tmm.... buraya gelip bu konu hakkında şunu yapalımı onu yapalımı diye bir şey bana pek gerçekçi gelmiyor daha doğrusu bu konu sadece öylisine açılmış gibi geliyor.....

umarım ne demek istediğmi anlamışındır kardeş bir önceki posteki gibi bir soru sormazsın! sorularmı daha dikkatli okursan çok sevinrim...

peace

Arkadasım Ben Bu foruma Gelirken Türkiye ve Özbekistan arasında bir Sorun oldugunu Bilmiyordum ve Aradaki bütün ilişkilerin iyi tönde oldugunu Düşünüyorum.
Ama Özbek arkadasların Yazdıgı yazıları Görünce şarşırdım.
Forumda Bazı konuşmalara baktım Bazı arkadaşların Yazıları sanki iki düşmanın yazıları gibi.

Ben Şu andan itibaren Vazgezgiçtim.
ama şunu bilmeleri gerekir içinde düşmanlık olan arkadasların.
Dünyada hiç bir millet bir turkle Dost olmaz sadece Kullanır.

cosonic
05-16-2006, 12:16 PM
Arkadasım Ben Bu foruma Gelirken Türkiye ve Özbekistan arasında bir Sorun oldugunu Bilmiyordum ve Aradaki bütün ilişkilerin iyi tönde oldugunu Düşünüyorum.
Ama Özbek arkadasların Yazdıgı yazıları Görünce şarşırdım.
Forumda Bazı konuşmalara baktım Bazı arkadaşların Yazıları sanki iki düşmanın yazıları gibi.

Ben Şu andan itibaren Vazgezgiçtim.
ama şunu bilmeleri gerekir içinde düşmanlık olan arkadasların.
Dünyada hiç bir millet bir turkle Dost olmaz sadece Kullanır.

kast ettiğn insan ben isem eğer o düşman dediğn ayıp ediyorsun gerçekleri bilelim önce ve geçmişte ne tür hatta yapılmış hatırlatmak idi amacım
ve bügün aynı şey tekrar yapmayalım diyorum....

narcoleptic
05-16-2006, 12:24 PM
Kurtuluş Savaşı mücadelemizde bütün Türkistan gibi Özbekler de yardımımıza koşmuştur.

yarın öbür gün Allah göstermesin köpek Rusya Özbekistan'a saldırmaya kalksa,Rusya'nın kafasını yine Türkiye Cumhuriyeti koparacaktır.sadece Rusya değil elbet.hangi ülke olursa olsun karşısında Türkiye Cumhuriyeti'ni bulacaktır.

Aynı şekilde Kazakistan,Türkmenistan,Azerbaycan,Çeçenistan,...B ütün Türki devletler hepsi birbiriyle yakın ilişki içinde olmalı, içerisindeki simsarları! ayrılıkçıları!tohumu kimliksizlerin alayını tarumar etmelidir.

tohumu kimliksizler deyiminden bu forumda yazı yazan yazmayan yarası olanlar dibine kadar kaşısın yaralarını.gocunsunlar.

SerkanK
05-16-2006, 12:27 PM
kast ettiğn insan ben isem eğer o düşman dediğn ayıp ediyorsun gerçekleri bilelim önce ve geçmişte ne tür hatta yapılmış hatırlatmak idi amacım

Cosonic Benim Kastetiğim kişi kesinlikle sen Degilsin..
Geçmişteki Yazılardan kastım.. forumda Genel bir inceleme yaptım En Eski yazılardan Başladım okumaya..
Ve o yazılarda Gordumki bazıları Cok dusmanca Tavırlar icine Girmiş TC vatandaşlarına karşı..

şunu belirtim Ben Foruma uye oldugumdan beri Bana kimse Kötü birşey demedi. ama Sonucta TC icin Kötü düşünen Ve TC vatandaslarına Olmadık seyler Soyleyen insanların oldugunu gordum. Bende Bir TC vatandaşıyım.
biraz Canımı sıktı.. Sende en Eski yazılardan okumaya baslarsan anlıcaksın. Geçmişte negibi hatalar oldu bilmiyorum.. Belki bir cahillik bu.. Araştırıp öğrenicem. cunku Gerçekten merak ediyorum Neden Bukadar Kin ve Düşmanlık
Sana karşı hiç bir olumsuz Düşüncem Yok.. Haklısın arastırmam gerekirdi ama dedigim gibi Ben herşeyin iyi oldugunu sanıyorum.

hakan
05-16-2006, 01:20 PM
,,peki azerbajan gib kucuk ulkeye karsi oyle syaset yapilabilir ama burasi azerbacan degilki............... :lol:

sende azerbaycanı küçük görerek bi abilik havasına girmişsin bu kompleksli davranışları bırakın .Türkiye abilik yapmaya çalışıyor diye bağrınıp durma:x

Tabriz_Han
05-16-2006, 01:47 PM
Azerbaycan = Turk
Ozbekistan = Turk
Turkiye = Turk

Bana gore hepimiz biriz, Azerbaycana Turkiye yardim etmek istiyorsa ve yardim ediyor diye niye Turkiyeye kizimki? Kendi Milletimdir zaten, hepimiz birbirimize yardim etmeliyiz, buyuk-kardesmis kucuk-kardesmis bukadar sacma sapan hikayeleri duymadim.

Hepimiz = Turk, Hepimiz = Esit, Turkiye ve Azerbaycan = Turkestan Torunlari

Yani sorun yok, sorun cikartma.

Anadolu-Balkan-Kafkas-Azerbaycan Turkleri bolmeye calitilar, birbirine karsi koymaya calitilar, Azeri Turklere dedilerki siz Turk deyilsiniz, Balkanlarda aynisini yaptilar ama bu yalanlarlar boluculerin istedigi gibi sonuclari basaramadi.

Tersini, Turklugu guclendirdi ve amaclarini cok iyi ogrendik, indi birisi gelse de derse sen Azeri Turk yada Bulgaristan Turku v.s Turk deyilsin, hepimiz biliyoruzki onlar Turk dusmani ve bolucudur, onlar artik kendine iyice rezil etti.

Turkestani-Turk'den bolmek kadar komik birsey olamaz.

Turk dovleterl birligi bir asirda gerceklesecek :cool:

cosonic
05-16-2006, 03:41 PM
Cosonic Benim Kastetiğim kişi kesinlikle sen Degilsin..
Geçmişteki Yazılardan kastım.. forumda Genel bir inceleme yaptım En Eski yazılardan Başladım okumaya..
Ve o yazılarda Gordumki bazıları Cok dusmanca Tavırlar icine Girmiş TC vatandaşlarına karşı..

şunu belirtim Ben Foruma uye oldugumdan beri Bana kimse Kötü birşey demedi. ama Sonucta TC icin Kötü düşünen Ve TC vatandaslarına Olmadık seyler Soyleyen insanların oldugunu gordum. Bende Bir TC vatandaşıyım.
biraz Canımı sıktı.. Sende en Eski yazılardan okumaya baslarsan anlıcaksın. Geçmişte negibi hatalar oldu bilmiyorum.. Belki bir cahillik bu.. Araştırıp öğrenicem. cunku Gerçekten merak ediyorum Neden Bukadar Kin ve Düşmanlık
Sana karşı hiç bir olumsuz Düşüncem Yok.. Haklısın arastırmam gerekirdi ama dedigim gibi Ben herşeyin iyi oldugunu sanıyorum.

Evet geçmişi bende çok okudum oraları tekrar tekrar okuduklarım bile oldu... orada senin dediğin gibi bir kin duyma olayı yoktur sadece insanlar arasında yanlış anlaşılmalar olmuştur diye düşünyorum! TC vatandaşları bizim ülke hakkında az mı çok mu yanlış fikirlere sahipti ve de ayne şekilde bizde.... ama gel görki bu zaman içerisinde yerine oturana kadar baya zaman geçti! birbirimizi anlamımız için biraz zaman ihtiyaç vardı ve bügün yorumlara ve yazılanlara bakarsan dağlar kadar fark oluğu ap-açık ortada

umarım bundan sonraki gelişmeler hep olumlu yönde olu. inşallah.

peace :)

SerkanK
05-17-2006, 04:39 AM
Ben birşey daha belirtim. Türkiye Politikası Hiç bir zaman Turk Dunyasına abilik edelim Diye Bir dusunce icine Girmemiştir.

cosonic
05-17-2006, 09:16 AM
Ben birşey daha belirtim. Türkiye Politikası Hiç bir zaman Turk Dunyasına abilik edelim Diye Bir dusunce icine Girmemiştir.

Türkiyenin öyle bir politikası oldumuki ?

Olmamıştır ! h olursa Türkiye bügünkü ABD 'nın yerini kapmış olurdu :)

evgin
05-18-2006, 05:53 AM
Kurtuluş Savaşı mücadelemizde bütün Türkistan gibi Özbekler de yardımımıza koşmuştur.

yarın öbür gün Allah göstermesin köpek Rusya Özbekistan'a saldırmaya kalksa,Rusya'nın kafasını yine Türkiye Cumhuriyeti koparacaktır.sadece Rusya değil elbet.hangi ülke olursa olsun karşısında Türkiye Cumhuriyeti'ni bulacaktır.

katılmamak elde değil,bizim lise kitaplarında hani Sovyetlerden İstiklal savaşları için para desteği alındığı yazar,okuyan da zannederki lenin cebinden hayrına vermiş o parayı.

alakası yok,o paraların önemli bir bölümü Buhara meclisinden,Azerilerden toplanmış ve toplanan paranın ancak bir kısmı bin bir zorlukla bildiğim kadarıyla 11 taksitte ödenmiştir.

diğer sembolik unsursa Türk kardeşlerin yardımla beraber Timur'un 3 kılıcını da göndermesidir.bu kılıçları Atatürk,İnönü ve İzmir'e ilk giren subaylardan biri kuşanmıştır.

Türk'ün Türk'ten başka dostu olmadığına katılmakla beraber Türk milliyetçiliğinin batı icadı bir milliyetçilik olduğuna asla katılmıyorum.

Administrator
05-18-2006, 04:03 PM
ya arkadashlr lutfen shu cecenistan lafina turk dunyasina karistirmayin,..onlar turk dedegiller lisand e benzemiyor ve biz turki halklari chechenler gibi kirminalite mentalitete sahib degiliz bizler egmegini helal bulan miletleriz ,baskasin oldurup,chalip yasamiyoruz...

Administrator
05-18-2006, 04:07 PM
Türk'ün Türk'ten başka dostu olmadığına katılmakla beraber Türk milliyetçiliğinin batı icadı bir milliyetçilik olduğuna asla katılmıyorum.

evet oyledir,dah dogrusu turkiyedeki gordugum sekil oyledir,meslen ortasyda panturkizm arab dunyasini ve islama karsi turkiyedki oldugu gibi dusmanlik ruhunda esaslanmamish..ama bak turkiyedek her turanci arabi her firsatda kotuluyor ,isalmida pek sempatisi yok,,senc bunda batini etkisi yokmu?

Tabriz_Han
05-18-2006, 07:44 PM
Bak sana bir kitab tavsiye edim

Death and Exile: The Ethnic Cleansing of Ottoman Muslims, 1821-1922 (Hardcover)

http://www.amazon.com/gp/product/0878500944/102-3589000-1766569?v=glance&n=283155

Git biraz tarih oku, okursan bunu anlarsin, Birinci Dunya Savasin oncesinde Balkanlarda ve Kafkaslarda 5 milyon Musluman olduruldu, 6 milyon Musluman Turkiye topraklarina goc etti.

Bunlarin durumlarini anlayabilirmisin acaba, Balkan ve Kafkasda korkunc Hristiyan Irkci Milliyetciligi karsi birsey yapmaliydi, muslumanlarin birlesmesi lazimdi.

Ha, birlesmesi lazimdi Cihan vardi elerimizde ama o an Araplar ne yapti? ooooooh onlar Colde Lawrence of Arabiala gence gunduz romantik ask yapiyorlardi, cihad mihadan ona ne onlarin Arabistani olacakti muslumanlik ne demekti ha.

Indi, Turkiyedeki Turkler ve diyer Boshnak, Arvnavut, Kafkas, Azeri Turkleri v.s hepsinin birlesmesi lazimdi, Pax-Turcica cok gucludu Osmanlilarin yuzunden ve hepsi Turk kimligi savundu ve Turk-Islam semteziyle birlisti ve inanilmaz bir guc oldu.

Bu Turk birligi ulasti ve tum dusmanlarimizi karsi savaslari kazandik, Inglizlere, Fransizlara, Rumlara, Ruslara, Ermenileri hepsini birden savastik ve birlik oldugumuz icin SAVASI KAZANDIK.

Bunun nekadar buyuk bir zafer oldugunu anlayabilirmisin.

Onun icin sen git ve ogren Turkiye neler cekmis bugune gelmek icin ve sonra ozur dile cunku artik ayip olmaya basladi.

Yok Batililar Turk Milletciligi yaratmis yok cartmis yok sumus, oyle bir olay yoktur eger olsaydi savasa gerek olmazdi, Araplara yaptiklari gibi anlasma yaparlardi biz onlara surgun kalirdik Beyler bizi yonetirdi ve bugun Suudi gibi bir ulke olurduk yani bir kukla dovleti.

Mantiksiz dusunculerini biraz daha iyi incele.

Saygilarla.

Destankutluhan
05-18-2006, 11:56 PM
Diger soydas ulkelerle iliskilerimizi gelistirmek icin yapilacaklarin basinda kulturel ve ekonomik faaliyetler gelir. Sirf milliyetcilikle, kardeslik nidalariyla, dini soylemlerle olacak isler degil. Bu duygularin genel kabul gormesi, benimsenmesi ve savunulmasi 3,5 yil ile olacak isler de degil, cok uzun zaman alacak konular.
Bu iliskilerin merkezinde olmasi gerekenler ise gencler ve cocuklardir. Onlara ulastiginizda yariyariya basarili olmussunuz demektir. Bunun en dogrudan karsiligi egitimdir, sonra basin yayin ve TV'dir, sanat ve sportif faaliyetlerdir.

Ekonomide de mumkun olan her alanda isbirligine gidilmelidir. Karsilikli olarak yatirimlarin tesvik edilmesi, Soydas Ulkelerdeki sermayelerin karsilikli olarak birbirinin borsalarina girmelerinin saglanmasi, yatirim ve ticaret amacina hizmet etmek uzere ortak bankacilik yapilasmasina gidilmesi, bu ulkelerle olan gumruk mevzuadlarinin gelismeye ve mal ve hizmet akisina hiz verecek
sekilde duzenlenmesi gibi hususlar. Ve dahi bu baglamda yazabilecegimiz yuzlerce konu...

Sirf Milliyetcilikle, ya da shu iyi bu kotu falan yaklasimiyla biryere varamayacagimiz ashikar. Turk Soyunun ortak bir platforma girmesi su anki amac olduguna gore, neden birbirimizle sidik yarisina girelim ki ?

Ilk baslangicta yani 1990'larin basinda Turkiye ciddi bir atilim icine girmis, iliskilere bir guzellik ve ivme katmisti. Sonra bolgede savas sesleri gelince, PKK teroru vs artinca, bolgede alani bos goren Asiri Dinci ve
Milliyetci Gruplar, provakatorler hemen oyunlara basladilar. Sadece bunlarla kalsa iyi; dukkancilik anlayisindan oteye gecemeyen, cagdas yonetim bilimlerinden dogru durust haberi bile olmayan sozumona tuccarlar bolgeye saldirdilar ve yine kendileri gibi olan kisilerle al kullah ver kullah kavgasina basladilar. Gercekten is ve yatirim yapanlar da olsa da, kotu seyler once duyuldugundan vaziyet sanki cok kotuymus gibi varsayilid.
Sonucta Orta Asya'ya olan yaklasimimizi kaybettik.
O arada neler oldu ? Olan su ; Turkiye normal sartlarda bu piyasadan almasi gereken payi alamadi. Halbuki planli bir sekilde ta basindan beri bu piyasaya ozenle egilse, yatirimcilari ve ticaretcileri yonlendirse, kendisinin iyi oldugu alanlardaki hizmet faaliyetleri verse bugun Orta Asya'daki ekonomik agirligimiz neredeyse Turkiye'nin butcesine esit olurdu. Bugun Turkiye ekonomik olarak Orta Asya'da neredeyse sifir'a yakindir ( etkinlik, etkileyebilirlik acisindan).
Bizim beceriksizligimiz, yetersizliklerimiz ve ashiriliklarimiz nedeniyle kacirdigimiz bu pazarda baslangicta bizimle birlikte hareket etmek isteyen firmalar veya ulkeler dogrudan pazara girip guclenirken biz disarida kalmaya basladik. Kisaca 15 yilda kacirdigimiz firsatlarin haddi var hesabi yok. Bunca gec kalmamiza ve enerji ve hammade gibi esas noktalarda safdisi kalmamiza ragmen hersey bitmis degil. Bunu telaffi etmek icin yapilmasi gerekenler de asagi yukari belli.

Sedece heycanli bir sekilde Kardes ulke , Turk ulkeleri vs diye yaklasip sonra da apisip kalmak yerine, bu olguyu zamana birakip, yavas yavas gelistirirken (buyuk bir avantajdir hala) ana hedefi karsilikli isbirligi ve cikarlar ve esitlik temeline koyup planlarimizi, iliskilerimizi o dogrultuda gelistirmeliyiz. Her ulkenin secmis oldugu yonetim bicimine saygi gostermeliyiz. O yonetim bicimleri degisse yerine yenisi gelse bu bizim icin o ulkenin ve halkin tercihi olarak kabul edilmeli.

Sozun ozu islikileri gelistirmek ve sesimizin duyulmasini istiyorsak, bagirarak konusmayacagiz, dinleyecegiz ve hakli taraflari gorup ona gore hareket edecegiz.
Gonullerin bir olmasi icin zaman gerekiyor ve biz bu zamani hem onlara hem kendimize tanimaliyiz.

cosonic
05-19-2006, 02:40 AM
Diger soydas ulkelerle iliskilerimizi gelistirmek icin yapilacaklarin basinda kulturel ve ekonomik faaliyetler gelir. Sirf milliyetcilikle, kardeslik nidalariyla, dini soylemlerle olacak isler degil. Bu duygularin genel kabul gormesi, benimsenmesi ve savunulmasi 3,5 yil ile olacak isler de degil, cok uzun zaman alacak konular.
Bu iliskilerin merkezinde olmasi gerekenler ise gencler ve cocuklardir. Onlara ulastiginizda yariyariya basarili olmussunuz demektir. Bunun en dogrudan karsiligi egitimdir, sonra basin yayin ve TV'dir, sanat ve sportif faaliyetlerdir.

Ekonomide de mumkun olan her alanda isbirligine gidilmelidir. Karsilikli olarak yatirimlarin tesvik edilmesi, Soydas Ulkelerdeki sermayelerin karsilikli olarak birbirinin borsalarina girmelerinin saglanmasi, yatirim ve ticaret amacina hizmet etmek uzere ortak bankacilik yapilasmasina gidilmesi, bu ulkelerle olan gumruk mevzuadlarinin gelismeye ve mal ve hizmet akisina hiz verecek
sekilde duzenlenmesi gibi hususlar. Ve dahi bu baglamda yazabilecegimiz yuzlerce konu...

Sirf Milliyetcilikle, ya da shu iyi bu kotu falan yaklasimiyla biryere varamayacagimiz ashikar. Turk Soyunun ortak bir platforma girmesi su anki amac olduguna gore, neden birbirimizle sidik yarisina girelim ki ?

Ilk baslangicta yani 1990'larin basinda Turkiye ciddi bir atilim icine girmis, iliskilere bir guzellik ve ivme katmisti. Sonra bolgede savas sesleri gelince, PKK teroru vs artinca, bolgede alani bos goren Asiri Dinci ve
Milliyetci Gruplar, provakatorler hemen oyunlara basladilar. Sadece bunlarla kalsa iyi; dukkancilik anlayisindan oteye gecemeyen, cagdas yonetim bilimlerinden dogru durust haberi bile olmayan sozumona tuccarlar bolgeye saldirdilar ve yine kendileri gibi olan kisilerle al kullah ver kullah kavgasina basladilar. Gercekten is ve yatirim yapanlar da olsa da, kotu seyler once duyuldugundan vaziyet sanki cok kotuymus gibi varsayilid.
Sonucta Orta Asya'ya olan yaklasimimizi kaybettik.
O arada neler oldu ? Olan su ; Turkiye normal sartlarda bu piyasadan almasi gereken payi alamadi. Halbuki planli bir sekilde ta basindan beri bu piyasaya ozenle egilse, yatirimcilari ve ticaretcileri yonlendirse, kendisinin iyi oldugu alanlardaki hizmet faaliyetleri verse bugun Orta Asya'daki ekonomik agirligimiz neredeyse Turkiye'nin butcesine esit olurdu. Bugun Turkiye ekonomik olarak Orta Asya'da neredeyse sifir'a yakindir ( etkinlik, etkileyebilirlik acisindan).
Bizim beceriksizligimiz, yetersizliklerimiz ve ashiriliklarimiz nedeniyle kacirdigimiz bu pazarda baslangicta bizimle birlikte hareket etmek isteyen firmalar veya ulkeler dogrudan pazara girip guclenirken biz disarida kalmaya basladik. Kisaca 15 yilda kacirdigimiz firsatlarin haddi var hesabi yok. Bunca gec kalmamiza ve enerji ve hammade gibi esas noktalarda safdisi kalmamiza ragmen hersey bitmis degil. Bunu telaffi etmek icin yapilmasi gerekenler de asagi yukari belli.

Sedece heycanli bir sekilde Kardes ulke , Turk ulkeleri vs diye yaklasip sonra da apisip kalmak yerine, bu olguyu zamana birakip, yavas yavas gelistirirken (buyuk bir avantajdir hala) ana hedefi karsilikli isbirligi ve cikarlar ve esitlik temeline koyup planlarimizi, iliskilerimizi o dogrultuda gelistirmeliyiz. Her ulkenin secmis oldugu yonetim bicimine saygi gostermeliyiz. O yonetim bicimleri degisse yerine yenisi gelse bu bizim icin o ulkenin ve halkin tercihi olarak kabul edilmeli.

Sozun ozu islikileri gelistirmek ve sesimizin duyulmasini istiyorsak, bagirarak konusmayacagiz, dinleyecegiz ve hakli taraflari gorup ona gore hareket edecegiz.
Gonullerin bir olmasi icin zaman gerekiyor ve biz bu zamani hem onlara hem kendimize tanimaliyiz.

Destankutluhan Bey, açık sözlü bir insanımdır.

Bir diplomat ve ya da bir politkacı gibi konuştunuz. yetenek varmış :)

dediğniz şeyı yarın öbür gün orta asya ya yönelik bir politıka izliycek olursa TC ! o zaman işte politıkacılar ve de diplomatlar ortaya çıkıp aynı şeyleri sizin dedğniz şeyler teker teker dile getirecekler şüphesiz.

Realist Olalım ya.....

Sizin dediğniz gibi

Bakal Ağzıyla konuşmak gerekirse burada çok açık ve net bir şey var ya....
bizim cebimizde 3 kuruş paramız var diyelim [zaten öyle] TC ile bir projede yer aldık diyelim yine TC başında bulunan politkacılarının beceriksizligi, yetersizliği ve ashiriliklağınedeniyle kacirırsak; ne olacagını tahmin bile edemesin orta asyadeki ülkelere, zaten ortalıkta bir sürü geri zekalı politıka yapmaya çalışıyor her iki ülkedede.

kişisel bir konu değil sadece realit bir örüştü.....

Destankutluhan
05-19-2006, 03:18 AM
Cosonic,

Sozlerinizi ben de yine sizin onemsediginiz sozle cevaplamak isterim;

Lookin Forward Is Always The Best Human Kind Could Do , Because It's Better Than Leaving With The Pain's Of The Past

Eger yenileri gecmiste olanlardan ders almaz ise o zaman yapacak pek de birsey kalmaz.

Orta Asya ekonomik olarak ciddi dogal kaynaklara sahip, bunu siz benden daha iyi biliyorsunuzdur, bu yuzden de cok ama cok zor bir bolge. Bunu da bizlere yedirtmemeye calisiyorlar. Ama iyi bir isgucu olmamiz onlarin hosuna gider mutlaka.

Saglicakla,

cosonic
05-19-2006, 05:18 AM
Cosonic,

Sozlerinizi ben de yine sizin onemsediginiz sozle cevaplamak isterim;

Lookin Forward Is Always The Best Human Kind Could Do , Because It's Better Than Leaving With The Pain's Of The Past

Eger yenileri gecmiste olanlardan ders almaz ise o zaman yapacak pek de birsey kalmaz.

bunu ben bayya önceden yazmıştım ! farkındaym ne dediğmın.

sen dediğni açık söylemek gerekirse anlayamadım...

evgin
05-21-2006, 06:35 AM

evet oyledir,dah dogrusu turkiyedeki gordugum sekil oyledir,meslen ortasyda panturkizm arab dunyasini ve islama karsi turkiyedki oldugu gibi dusmanlik ruhunda esaslanmamish..ama bak turkiyedek her turanci arabi her firsatda kotuluyor ,isalmida pek sempatisi yok,,senc bunda batini etkisi yokmu?

ya kardeş arapları sevip sevmeme insanların kişisel tercihleri bu bir,
ikincisi Turancı veya Türkçülerin İslam neden sempatisi yok anlamadım,yani bu izlenimi bırakan ne senin üzerinde?Türklük yükselirse İslam yükselir,İslam yükselirse Türklük yükselir,tarih bunu yazmış gelecekte bunu yazacak,
Cemaatçi olmayınca milliyetçi olunmuyor ya da batı tipi milliyetçi mi olnuyor senin düşüncelerine göre?

SerkanK
05-21-2006, 07:02 AM
YA beyler bir sey sormak istiyorum En basta sormustum yine sormak istiyorum. Forum Sakinleri olarak. ülkeler arasında ilişkiyi en Basit şekilde Geliştirimek için bir şey yapabilirmiyiz.
Belki universiteler arası Birşey. Yaada buna Benzer birşey.
Hiçbirinizi Tanımıyorum Belki Aranızdan birinin iyi bir yerde Pozisyonu Vardır Belki Gerekli yerlerle Temasa Gecip ulkelerden Vatandasların Birbirleriyle Bir kulturel Faliyete Girmesini saglıyabilecek biri Vardır
yada birinin iyi Bir fikiri Vardır. Mumkun mu bu ?

OguzK
05-21-2006, 07:05 AM
Ne yazık Türkiyeye yakın birtek Azerbaycan var, Orta Asyadaki Türkler nedense Türklüklerini kabullenemiyorlar, kimi Çinin uydusu(Özbekistan mesela) diğerleri zaten Rusyanın yanında.
Bence en iyisi 7 Türk ülkesinin bir konfederasyon oluşturması, ama nerde onu yapacak politikacı?
Bu arada Türk milliyetçiliği diğer azınlıkların milliyetçiliğine tepki olarak doğmuştur, batı icadı falan değildir.
Ayrıca Türkçülüğün laikliği benimsemiş olması onun İslama karşı olduğunu göstermez, nitekim bu ona katkı sağlar, müslüman Türkçüler olduğu gibi ateist, hristiyan, agnostik,ortodoks, budist vs Türkçüler de olabilir.
Hepsinin birleştiği ortak payda Türklüktür.

evgin
05-21-2006, 07:08 AM
en basit yöntemlerden biri aslında görsel ve edebi sanatlar,ortak inanç üzerine bişeyler olabilir,eğitim,sportif faaliyetler diye kabaca sıralanabilir.
keşke dediğin gibi önemli bi konumda olaydım da bi faydam dokunabileydi.

evgin
05-21-2006, 07:10 AM
Ne yazık Türkiyeye yakın birtek Azerbaycan var, Orta Asyadaki Türkler nedense Türklüklerini kabullenemiyorlar, kimi Çinin uydusu(Özbekistan mesela) diğerleri zaten Rusyanın yanında.
Bence en iyisi 7 Türk ülkesinin bir konfederasyon oluşturması, ama nerde onu yapacak politikacı?
Bu arada Türk milliyetçiliği diğer azınlıkların milliyetçiliğine tepki olarak doğmuştur, batı icadı falan değildir.
Ayrıca Türkçülüğün laikliği benimsemiş olması onun İslama karşı olduğunu göstermez, nitekim bu ona katkı sağlar, müslüman Türkçüler olduğu gibi ateist, hristiyan, agnostik,ortodoks, budist vs Türkçüler de olabilir.

Diğer Türk devletlerine bu kadar sert çıkmasaydın iyidi bence,
nerde onu yapacak politikacı demişsn:hayranı değilim ama ALiyev bu konu üzerinde duruyor son zamanlarda,Nazarbayev de destekliyor,Kerimov'un inadı bi kırılsa gerisi gelir aslında...

SerkanK
05-21-2006, 07:17 AM
en basit yöntemlerden biri aslında görsel ve edebi sanatlar,ortak inanç üzerine bişeyler olabilir,eğitim,sportif faaliyetler diye kabaca sıralanabilir.
keşke dediğin gibi önemli bi konumda olaydım da bi faydam dokunabileydi. keşke bende olabilseydim.
arkadaslar milliyetçiligin Temeli Vatanı Ve Devleti Korumaktır.
herkesin Kendine öz bir milliyetçiliği Vardır.
inlizlerin milliyetçiliği ne Fransanınkine ne almanyanınkine benzer
Turklerinde aynı. milliyetçiliği farklı yapan Bir unsur Kültürdür. bu yuzden Her ulusun kendine has bir milliyetçiliği Var.
oyuzden turk milliyetçiliği Hiç bir ulusun milliyetçiline benzemez
milliyetçiliğin Temelinde din yoktur. Devleti ve Vatanı korumak vardır.
milliyetçiliğin Dinle alakası oldugunu dusunuyorsanız.
Ortadoğuda aynı dini Paylaşan müslümanlara bakın nerdeyse Birbirlerini boğazlayıcaklar bir kasık suda Birbirlerini boğmaya calısıyorlar. Din ve milliyetçilik farklı seylerdir.
bakın Musluman araplara neler yapıyorlar. ıraktaki Turkmenlere Saddam ve ırak halkı neden aşağılama işgence kurşuna dizme Ve buna benzer şeyler yaptırtılar ?

OguzK
05-21-2006, 07:20 AM
evgin;
Çin işkencesinden kaçan Doğu Türkistanlı Türkleri Özbekistan yakalıyor ve hiçbir açıklama yapmadan tutukluyor.
Bu bence apaçık Türklüğe ihanettir.
Ama bundan özbekleri sorumlu tutmuyorum, sorumlu olan politikacılardır, yönetimdir.
Şu anda Özbekistan Çinin karakolu durumunda, diğer Türk devletleri de Orta asya birliğinden söz ediyor ve içinde Türkiye yok!
Rusya,Tacikistan vs var.
Bu adımlar gelecekte Turan kurulacak olsa bile ona engel teşkil edecek, olumlu adımlar değil, nasıl Türkiyenin AByle ortak olması, ABye girmesi kötüyse Kazakistanın vsnin de rusyayla ortak olması kötü.
Ben konfederasyondan ama içinde sadece 7 adet TÜRK devletinin bulunacağı konfederasyondan bahsediyorum, bu konuda kimsenin bir adımı yok, tüm birlikler coğrafi olarak planlanıyor.
Aliyev demişsin, o önce Karabağı işgalden kurtarsın, sonra bunlarla uğraşsın, şu an istese Karabağı kurtarabilir ama Rusya abisi kızar o başka.

SerkanK
05-21-2006, 07:25 AM
Su kazakistandaki uzayaracı fırlatma rampası byconer me baykonır me her nasıl yazılıyorsa Kime ait ? rusya mı kazakistanmı yoksa hepsinin ortak malımı ?

evgin
05-21-2006, 07:29 AM
Kardeş bu tarz birliktelikler şu an forumdaki herkesin özlemi,tabiki yığınla sorunlar açmazlar var,mesela bi coğrafi bütünlük yok aramızda,ama hepsini aşacak jenerasyon da biz oluruz ancak.
o yüzden kişileri ve kurumları tartışmak bizi pek ileri taşımaz aksine kişiler hakkındaki zıt görüşler bizi çok geriyor zaman zaman forumda,

saygılar...

Destankutluhan
05-21-2006, 08:30 AM
bunu ben bayya önceden yazmıştım ! farkındaym ne dediğmın.

sen dediğni açık söylemek gerekirse anlayamadım...

Sizi elestirmek icin herhangi bir sey yazmadim, acaba oyle mi anlasildi ?
Sanirim birbirimizi anlamadik !

Benim demek istedigim eskiden olanlar olmus, gelecege bakmak lazim, eskinin korkulariyla yasayamayiz gibi bir seydi.

Su anda Orta Asya'daki pastayi yiyen buyuk uluslararasi sirketler. Bunu gerekirse tehditle gerekirse rusvetle vs zaten yapiyorlar.

Onlarin gucunu kirmanin en onemli yollarindan biri de muhakkak Soydas Ulkeler arasindaki isbirliginin gelistirilmesi, saglamlastirilmasi, bunlara oncelik verilmesi.

Iliskilerin onunde engel gorulen ya da oyle kabul edilen konularin suratle bir kenara itilip, onceligin karsilikli cikarlara hitap eden hususlara verilmesi gerekir.

Saglicakla,

SerkanK
05-21-2006, 10:58 AM
Arkadaslar diger turk Cumhuriyetlerinde insanların ne zor durumda oldugunu biliyordum. ama Tam olarak Bilmiyordum herşeyi.
Az önce Doğu Turkistanla ilgili Bir yazı Okudum. Beni Gerçekten Cok uzdu bu yazı.. Turk ulkelerinin Hepsi Bir olsa Cine bu konuda baskı uygulasa Bu iş olmaz Degil.
İpleri neden Başkalarının Eline bırakıyoruz.
Lanet okumak istitorum...

cosonic
05-21-2006, 01:48 PM

belliki çok yenisin! sana buraaya böyle bir eleştirel yazı yazmandan önce geçmişi bir okumanı tavsiye ederim..ondan sonra yazmanı... tmm

TC bügün AB ile yatıyor AB kalkıyor
TC bügün AB olmasaydı Kıbrısla yatıp kalkmış olurdu....

Yamtar
05-21-2006, 01:51 PM

Evet o dogru onun üzerinde yakin cevresinden biri vardi ismi aklima gelirse buraya iletirim! Onlar IlImlI (ilimli deme istemiyorum!) Islam yaymak istiyorlar! bundan yana "ISIK TARIKATI"(Diyalog=Feytullahci) insanlarin Vatanina hizmet etmeyin cagrisini yapiyorlar meselah Orduda hizmetti ve Türklerin Türk olmalarini unutdurmak istiyorlar cünkü onlar Müslümanligi öne sürüyorlar! yani Müslümanlik sanki bir Millet gibi. Onlar icin Gagauz(Hiristiyan) Türkleri hic ilgilendirmiyor onlar icin bir Arap, bir Fars, bir BÖLÜCÜ Müslüman oldukca daha iyi!

cosonic
05-21-2006, 01:53 PM
evgin;
Çin işkencesinden kaçan Doğu Türkistanlı Türkleri Özbekistan yakalıyor ve hiçbir açıklama yapmadan tutukluyor.
Bu bence apaçık Türklüğe ihanettir.
Ama bundan özbekleri sorumlu tutmuyorum, sorumlu olan politikacılardır, yönetimdir.
Şu anda Özbekistan Çinin karakolu durumunda, diğer Türk devletleri de Orta asya birliğinden söz ediyor ve içinde Türkiye yok!
Rusya,Tacikistan vs var.
Bu adımlar gelecekte Turan kurulacak olsa bile ona engel teşkil edecek, olumlu adımlar değil, nasıl Türkiyenin AByle ortak olması, ABye girmesi kötüyse Kazakistanın vsnin de rusyayla ortak olması kötü.
Ben konfederasyondan ama içinde sadece 7 adet TÜRK devletinin bulunacağı konfederasyondan bahsediyorum, bu konuda kimsenin bir adımı yok, tüm birlikler coğrafi olarak planlanıyor.
Aliyev demişsin, o önce Karabağı işgalden kurtarsın, sonra bunlarla uğraşsın, şu an istese Karabağı kurtarabilir ama Rusya abisi kızar o başka.

politika ve bürkorasi diyoruz bize buna ! türklüğe ve ya da herhangi bir yere ihanet olarak görmüyoruz.

bir şey unutma yargılarken birisini ve bir ülkeyi önce o konuyu derinden bilmen gerekir....

o senin dediğn insanlar işkencedenmı ve ya başka bir şey yapıp ta kaçtıkları bile belli değil... sen orada bulunmadın bende...

çok sert eleştiryorsun bizi... biz küçük bir ülkeyiz ama zamani gelir büyük iler yaparız....

OguzK
05-21-2006, 01:54 PM
cosonic; demek istediğini anlamadım, açarsan iyi olur.

cosonic
05-21-2006, 01:55 PM
Sizi elestirmek icin herhangi bir sey yazmadim, acaba oyle mi anlasildi ?
Sanirim birbirimizi anlamadik !

Benim demek istedigim eskiden olanlar olmus, gelecege bakmak lazim, eskinin korkulariyla yasayamayiz gibi bir seydi.

Su anda Orta Asya'daki pastayi yiyen buyuk uluslararasi sirketler. Bunu gerekirse tehditle gerekirse rusvetle vs zaten yapiyorlar.

Onlarin gucunu kirmanin en onemli yollarindan biri de muhakkak Soydas Ulkeler arasindaki isbirliginin gelistirilmesi, saglamlastirilmasi, bunlara oncelik verilmesi.

Iliskilerin onunde engel gorulen ya da oyle kabul edilen konularin suratle bir kenara itilip, onceligin karsilikli cikarlara hitap eden hususlara verilmesi gerekir.

Saglicakla,

hangi uluslararası şirketler bizim pastamızı yiyor ya?
adını dile getirmenizi sizden rıca ederım... biz bügün dünyada pek çok ülkenini yapmıycağı şeyleri başamışız... US gibi bir devlete kafa tutuysak gerisi hikkaye..... buyuk kuruluşlarda ve sayree....

OguzK
05-21-2006, 01:55 PM
tamam aladım yanlız ben bundan özbekleri sorumlu tutmuyorum ama hükümetiniz şu anda Türklüğe ihanet içinde bana göre aynı bizim hükümetimizin olduğu gibi.

cosonic
05-21-2006, 01:57 PM
cosonic; demek istediğini anlamadım, açarsan iyi olur.

hangisini ?

cosonic
05-21-2006, 01:58 PM
tamam aladım yanlız ben bundan özbekleri sorumlu tutmuyorum ama hükümetiniz şu anda Türklüğe ihanet içinde bana göre aynı bizim hükümetimizin olduğu gibi.

yazdıklarımı okursan sevinrim.... ihanet etti derken ne ve nerde ve nasıl?

cosonic
05-21-2006, 02:07 PM
Arkadaşlar Uluslararası bir iş yapmadan önce .... en azından Türkiyede bulunan turki cümhüriyetlerden gelen öğrencilerle temasa geçerek böyle böyle bir şey yapmak istiyoruz ... ne dersiniz ve nasıl yapalım diyerek bir altyapı oluştumayı teklif ederim
naçizhane :)

OguzK
05-21-2006, 02:11 PM
cosonic;
Mesela Hüseyin Celil olayı.
Doğu Türkistan’lı Hüseyincan Celil, kızıl Çin’în işkencesinden
geçtikten sonra öldü diye çöplüğe atıldı! Ve Celil için o günden
sonra asıl mücadele dönemi başladı!
,,,
Ancak ailesini Doğu Turkistan’da bırakmıştı ve görmesi imkansızdı,
zira ülkeye girdiği an idam edilecekti.
Yaklaşık olarak 1 ay kadar önce, çocuklarının hasretine dayanamadı ve ailesiyle Çin hükümetinin karakolu gibi çalışan Özbekistan’da!! buluşma kararı aldılar.
Özbekistan’a vardığında (hersey Allah’tan), Özbekistan yetkilileri
tarafindan Çin hükümetine teslim edilmek üzere hapse atıldı ve şu an idam edileceği günü beklemekte...
Huseyincan Celil sadece bir örnek!!! O’nun gibi binlerce din
kardeşimiz, soydaşımız çile çekti ve çekiyor!
Kaynak:hürgökbayrak

cosonic
05-21-2006, 02:20 PM
cosonic;
Mesela Hüseyin Celil olayı.
Doğu Türkistan’lı Hüseyincan Celil, kızıl Çin’în işkencesinden
geçtikten sonra öldü diye çöplüğe atıldı! Ve Celil için o günden
sonra asıl mücadele dönemi başladı!
,,,
Ancak ailesini Doğu Turkistan’da bırakmıştı ve görmesi imkansızdı,
zira ülkeye girdiği an idam edilecekti.
Yaklaşık olarak 1 ay kadar önce, çocuklarının hasretine dayanamadı ve ailesiyle Çin hükümetinin karakolu gibi çalışan Özbekistan’da!! buluşma kararı aldılar.
Özbekistan’a vardığında (hersey Allah’tan), Özbekistan yetkilileri
tarafindan Çin hükümetine teslim edilmek üzere hapse atıldı ve şu an idam edileceği günü beklemekte...
Huseyincan Celil sadece bir örnek!!! O’nun gibi binlerce din
kardeşimiz, soydaşımız çile çekti ve çekiyor!
Kaynak:hürgökbayrak

heh.... olayı bilmem ben şahsen... olay hakkında bir fikrimde yok çünkü bir şey yazılmamaış sadece acı hikkaye oraya yazmışlar...

devletler arası bir anlaşma vardır Çin hükğmeti tarafından aranyorsa ve bize de öyle bir bilgi geldiyse ! anlaşmadan dolayı bunu yapmak mecbüriytindedir. yrn öbür gün bizidende bir suç işlemiş biri oraya kaçarsa Çinde aynısını yapar.

geri zekalının teki Özbekistanı hapishaneye benzeterek mal gibi bir yazı yazma statüsune sahip değil hele hele böyle bir olayı kendisi bile çok iyi bilmeden...

bunun yolu: hangi ülkenin vatandaşı ise gidip o ülkenin elçilğne sığına bilirdi... ve onlar ne yapacağını belirlerdi.... burada bizim ülkemize çamur atmak hele hele böyle bir olayda çamur atmak yakışmaz basına... o yüzden bizim ülkemiz gün geçtikçe TC ile olan ilişkini geliştiremiyor...

OguzK
05-21-2006, 02:25 PM
Eğer Orta Asya ülkeleri bizle ciddi olarak işbirliği peşindeyse önce Çin ve Rusyanın güdümünden kurtulmalı(Biz de ab'den kurtulmalıyız)

cosonic
05-21-2006, 02:30 PM
Eğer Orta Asya ülkeleri bizle ciddi olarak işbirliği peşindeyse önce Çin ve Rusyanın güdümünden kurtulmalı(Biz de ab'den kurtulmalıyız)

soruna soru ile karşılık vermek isterim

Bügün Türkiyenin öyle bir planı varmıdır ki sence OA ile olan ilişkilerini geliştirmek diye ?

OguzK
05-21-2006, 02:35 PM
Diyorum ya, bizimkiler de ihanet ediyor(zaten bizim boşbakan tayyipos gürcüdür)

Administrator
05-21-2006, 02:39 PM
meslen tukiyni de ruya ile bay islikisi vardir hani su antalydaki genelde ruslar museri olan turizm biznesinizi ve istanbukun lalesindeki ticareti kapatmaya hzirmizi turkiye disaridan aldigi gazin % 66 rusyadan geliyor.son zamanlarda turkiye rusyadan askeri helikpter ve topol m lari satin almayi disnuyor ,egr turkiye rusyain etksine yan basmaya basliyorsa orta asya daha "kutulmaz" zaten bu dedign de aptalca yorumdur nasilki rusya ile buyuk sinir olan ve cok seyi rusyaile msuterk olan o .aya rusyatya ters baksin? imaksinzdir zaten Shanhay rganizasyunna artik iranda girme istegin bildirdi bunda bask iran BDT nin musterek guvenlik teskiletinede uy olma plani vardir. itsteyni yok ama su ruslar baya turki dunya ile ic ice girdi sin esirlerde ve ikisini ayirmak becnce artik imkansizdir ,,zaten soguk savash yillarindad egilzi artik dunya globallashiyor artik ..

SerkanK
05-22-2006, 06:19 AM
YA Beyler Belki Zayıfız Belki Birleşemiyoruz. Ama Hep berabe Kalkıp Cine Bak Bunu yapma kabul Etmiyoruz. ama bunu yaparsan Size Soyle Destek veririz bunu yaparız Dersek. Cin Baskılara Dayanamaz Bence. Savasada Kalkısamaz oyle kolay kolay.

evgin
05-22-2006, 06:38 AM
Çin-Rus birlikteliğini samimi bulmuyorum,bu bloklaşmanın tek amacı özellikle kendi yötüngelerindeki coğrafyalarda ABD etkisini azaltmaktır.ama uzun vadede bu iki dev çıkarlaranın çatışmasını asla engelleyemeyecektir.bu noktada Shangay'ın da etkinliğini sorgulamak lazım,bence bu örgüt ekonomik bir ağırlık noktasından ziyade bir siyasi bloklaşmadır.fakat bu blok lokomotifi Çin olduğu sürece ABD'ye direk kafa tutmayacaktır.çünkü ABD doların fişini çekerse belki kendi sonunu hazırlar ama Çin bir daha dönüşü olmayacak şekilde sıkıntıya düşebilir.

neden?çünkü Çin'in büyümesi ABD'ye bağlıdır.çin tüm dış ticaretini ABD doları ile yapıyor ve doların önder para kalmasına hizmet ediyor.Çİn,ekonomik anlamda ABD;Almanya,çin global eksenin bir parçasıdır ve hiç bir zaman başat güç konumuna gelemiyecek ilerleyen yıllarda kendi alt yapı ve sosyal sorunları ile boğuşurken kendini bulacaktır muhtemelen.

şimdi bu gözlemler doğrultusunda Orta Asya kardeş cumhuriyetlerinin Rusya ve Çin ile katı ittifaklar içine girmelerini ben pek doğru bulmam.çünkü ilerde bu iki devin başlıca çatışma konusu bu Cumhuriyetler olacaktır ve bu iki dev Orta Asya yı "jeopolitik esneme" alanı içinde kabul edeceklerdir.böylesi bir ikileme düşülmesi kardeş cumhuriyetler için felaket olabilir.

peki ne yapılmalıdır?
nacizane benim görüşüm kardeş cumhuriyetler çok yönlü dış politikalar üzerine devam etmeli ve kendi içlerinde tam bir birlik oluşturana kadar bu denge politikasını sürdürmelidirler.birlik ise konfederasyon ister tek pazar ne olursa olsun,önce sosyo-kültürel ilişkilerin yoğunlaşması ve kurumlaştırılması ile mümkündür.

saygılar...

TURKiSTAN
05-22-2006, 10:08 AM
Söylenebilecek en güzel sözü İsmail Bey Gaspıralı söylemiş zaten:

"Millete hizmet etmek istiyorsan,elinden gelen işle başla..."

mustafa06
05-22-2006, 02:50 PM
Amerikaya kafa tut, AB'yi reddet, rusyaya rest chek, Chin'i dıshla, ve daha...Türk devletlerindeki yöneticiler hain!!.
Bu dünyada memnun olabileceğimiz hich bir shey yokmu sahi?
var olmazmı,
geliniz birleshelim kendi kendimize yeteriz!! :) hayallerdeyim yine
Sahi bizler bu dünyada yashamıyormuyuz.
ya gerchekler,

"Millete hizmet etmek istiyorsan,elinden gelen işle başla..."
ishte gerchek
olması gereken de budur..

uki
05-22-2006, 11:59 PM
Türkiye ile Kazakistan ortak rafineri kuracak (http://www.zaman.com.tr/?bl=ekonomi&alt=&trh=20060523&hn=287499)

http://www.zaman.com.tr/2006/05/23/ekonomi.jpg Türkiye ile Kazakistan, Türkiye'nin Karadeniz kıyısında yeni bir petrol rafinerisi kurulması konusunda anlaşmaya vardı. Rafineride Kazak ham petrolü işlenerek dünya pazarlarına sunulacak. Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev, resmi www.akorda.kz internet sitesinde yayınlanan yorumlarında, anlaşmayı geçen hafta Başbakan Tayyip Erdoğan ile yaptıklarını belirtti. Nazarbayev, “Kazak yatırımcılar için, Türkiye'nin Karadeniz kıyısında bir petrol rafinerisi inşa etmek üzere önemli bir anlaşma yapıldı... Böylece Rusya'nın Novorossisk limanından Türkiye'ye ham petrol taşıyabileceğiz ve rafine edilmiş ürünleri orada satabileceğiz.” dedi. Nazarbayev, yatırımcıların adını ve herhangi bir süre vermedi. Nazarbayev, Hazar bölgesinden giderek daha fazla miktarda petrolün dünya pazarlarına ulaşmak için yol aradığını ve bunlardan bir kısmının Hazar Petrol Konsorsiyumu'nun (CPC) Novorossisk'e uzanan genişletilmiş boru hattından geçeceğini hatırlatarak, rafinerinin Türkiye'nin boğazları üzerindeki baskıyı azaltmaya yardımcı olacağını belirtti. Nazarbayev, “Novorossisk'e sevkıyatı 67 milyon tona (günde 1,4 milyon varile) yükseltirsek ekstra 30-40 milyon ton, İstanbul Boğazı'ndaki sınırlamalar sebebiyle geçemeyecektir.” şeklinde konuştu. Kazak lider, nisanda Rusya'nın, Kazakistan petrolünün dünya pazarlarına ulaşmak için kullanabileceği az sayıdaki güzergahtan biri olan Chevron liderliğindeki boru hattını genişletmeye itirazını kaldırdığını söylemişti; ancak, Rusya şimdiye kadar tavrını teyit etmedi. Ekonomi Servisi

SerkanK
05-23-2006, 04:42 AM
iyi bir haber.