PDA

View Full Version : "Basın" ne kadar özgür bırakılmalı?

cosonic
05-12-2006, 03:30 PM
Arkadaşlar bügün "basın" ya da "media" dediğmiz araç bir ülkenin her şeyini ama her şeyini yazarak , eliştirilerek, yere vurarak ya da yücelterek anlatan bir araçtır.

"Basın" ya da "Media" bügünkü Türkiyeyi nasıl etkiliyor; yorumlarıyla olsun ya da eleştirileriyle olsun her bakımla bügünkü Türkiyede basın ne gibi bir rölü vardır?

bu konudeki fikirlerinizi öğrenmek istiyorum...

Demir Kağan
05-12-2006, 03:39 PM
Basın Türk olduğu vakit özgür bırakılmalı.

Seckjin Khan
05-12-2006, 03:53 PM
Bence basın yada medya Türkiye'nin en önemli iç dinamiklerinden...

Şu en az 10 yılı göz önünüze getirin Medya Hükümeti kuran ve Hükümetleri düşüren yegane organdır.

Bunun en önemli örneği ise R.Tayyip Erdoğan'a kazandırdığı Seçim ve Hükümet'i kurdurmasıdır ama şunu kimse unutmasın bu organ yeri gelince R.Tayyip Erdoğan,Parti ve Hükümeti düşürecektir.

Yakında...

borcugin
05-12-2006, 05:29 PM
S.A.

Türkiye'deki hangi basında söz ediyorsunuz? Eğer Türk olan Basından söz ediyorsanız yok öyle bir şey de... Türk olmayan Basın ise yavaş yavaş ta olsa hesap vermeye başlamıştır. Sorulacaktır vesselam...

Selametle.

gurkan
05-12-2006, 05:35 PM
Türkiye de Türk ait basın yoktur.

Satılmışların kalemi yazar.

Kolay değil öyle Amerika enformasyon savaşına ayırdığı bütçeden en büyük ikinci rakamı Türk basınına ayırmıştır. (400 milyon dolar)

Uzaktan düğmeye basılıyor. Başlıyorlar yalan haber pompalamaya ...

Selametle...

SerkanK
05-13-2006, 07:48 AM
MEDIA = MAGAZIN ...
Bir yerlerde 3f denen Bir taktik okumustum bir milleti uyutmak ve Yıkmak icin en iyi yontem ve taktikmiş.3F Taktigini Uygulama aracı ise MEDIA dır. Daha once birçok kez kullanılmıs. Bazı ulke liderleri Diktator Rejimlerini halka daha kolay kabullendirmek, Bazı ulkelerse Yıkmak istedikleri ulkelere bu taktigi uygulamış.

Bugun MEDIA da herşey Sadece magazin durumuna gelmiş. Ana Haber bültenlerine bile magazin girmiş..

METE
05-13-2006, 08:38 AM
Bencede kisitlanmali bir yerde YENI SAFAK -AKIT -ZAMAN gibi gazeteler yesil sermayenin tetikciligini yapmaktadir arap ve iran sermayesine hizmet etmektedirler yeri geldiginde kisileri hedef gosterip cakitrmadan katli vacip olarak ilan etmektedirler.
Ayrica magazin basini Televole gibi programlarda kisitlanmali bu yayinlar devletin insanlari uyusturma yayinlaridir keza spor programlarida oyle 2 3 saat bir maci tartisiyorlar amac insanlarin kafasini baska yone cekmek.

uki
05-13-2006, 08:46 AM
...

Mete helal olsun sana,
ne zaman gelirsen, hep forumu bir birine katip gidiyorsun, senin postlari gorunce, yine forum alevlenecek gibi geliyor bana.:)
hakkini helal et,
saygilarla...

TURKiSTAN
05-13-2006, 09:06 AM
Mete helal olsun sana,
ne zaman gelirsen, hep forumu bir birine katip gidiyorsun, senin postlari gorunce, yine forum alevlenecek gibi geliyor bana.:)
hakkini helal et,
saygilarla...
evet, doğru söyledin..

Mete abiden hep aynı hareketleri görüyoruz.Rakibinin sağından atıp solundan geçmeye çalışıyor.Ama ben ondan daha hızlı koşuyorum :cool:

METE
05-13-2006, 09:41 AM
evet, do?ru s?yledin..

Mete abiden hep ayn? hareketleri g?r?yoruz.Rakibinin sa??ndan at?p solundan ge?meye ?al???yor.Ama ben ondan daha h?zl? ko?uyorum :cool:

Yuru be kim tutar seni :lol:

borcugin
05-13-2006, 09:49 AM
Bencede kisitlanmali bir yerde YENI SAFAK -AKIT -ZAMAN gibi gazeteler yesil sermayenin tetikciligini yapmaktadir arap ve iran sermayesine hizmet etmektedirler yeri geldiginde kisileri hedef gosterip cakitrmadan katli vacip olarak ilan etmektedirler.
Ayrica magazin basini Televole gibi programlarda kisitlanmali bu yayinlar devletin insanlari uyusturma yayinlaridir keza spor programlarida oyle 2 3 saat bir maci tartisiyorlar amac insanlarin kafasini baska yone cekmek.
S.A.
Tek yanlı ve subjektif yorum bu kadar olur... Başkaca da olamaz! :lol: :lol: :lol: Uki nede güzel yakalıyorsun...
Selametle.

METE
05-13-2006, 09:57 AM
Sizin yaptiginizda farkli sanki yok basin amerikan usagi amerikadan para aliyo vesaire vesaire ama isllamci basini gormezden gelirsiniz turkiyedeki basin surekli elestiriyor irak isgalini ve herzaman Irak ile ilgili konuda IRAK ISGALI diye soz eder basinimiz hicbirzamanda amerikanin isgali ile ilgili amerikayi destekleyici bir yorum gormedim peki o zaman nasil amerikadan para almis olsun turk basini amerika turk basinina kendi hatalarini zorbaliklarini ifsa etsin diyemi verdi acaba tabiki para vermedi vermis olsaydi karsit gorus yayinlayan gazeteleri ifsa ederlerdi biz suna su kadar para verdik diye yada santaj yaparlardi amerkanin yaninda olsun diye turk basini.

borcugin
05-13-2006, 10:06 AM
S.A.

Mete kardeşim, ülkemiz her yerden, her yönden tehdit ve tehlike altında. Siz sadece bir yönü öne çıkarmışsınız. O kadar belli oluyor ki, yaptığınız yorumu çocuklar bile yemez artık. Hangi devirde yaşıyoruz Allah'ını seversen...

Selametle.

Seckjin Khan
05-13-2006, 10:21 AM
YENI SAFAK -AKIT -ZAMAN gibi gazeteler yesil sermayenin tetikciligini yapmaktadir arap ve iran sermayesine hizmet etmektedirler yeri geldiginde kisileri hedef gosterip cakitrmadan katli vacip olarak ilan etmektedirler.

Yapmayın arkadaşlar bu yorumun yanlış tarafı yok ki!

Görünen köy klavuz istemez ;)

Demir Kağan
05-13-2006, 11:40 AM
Hocam dincilik düşmanıyla bir yere varılmaz, dinciler bizim için tehlikeyken, diğer tehlikeleri unutmayalım.

gurkan
05-13-2006, 11:54 AM
yeni şafak Zaman Vakit iyi atışırlar Cumhuriyet Radikal Milliyet

terazinin iki kefesi gibidir bunlar. denge iyidir. dengeyi sağlarlar.

Biri çan çalar millet rejim elden gidiyor.:)

Obürleri hop dedik derler rejim 80 yıldır yerinde din ar namus elden gidiyor:)

Mete işin gücün ortalığı karıştırmak.:(

Karışa karışa olurda bir gün sende ABD yi bırakıp Türklere karışırsan o zaman tehlike çanları sakın sana çalmasın. :?

belki insan olmayı saygı duymayı diktatör değil cumhuriyetçi olmayı öğretirsin bizde kurtuluruz elinden dilinden:?

cosonic
05-14-2006, 02:27 AM
bence Türkiyedeki basın dediğmız araç: ufak olayları devrimiş gibi, devrim gibi olayları ise sıradan birşeymış gibi gösterir ya da sadece onu ignore ederek geçer

yani basın Türkiyede Pireden Fil yapa bilen cinsten diye düşünyorum ya da tam tersi Fili Pire yapabilirler

memo16
05-21-2006, 11:47 AM
biz millet olarak sıcak kanlıyız bu özelliğimiz nedeniyle düşünmeden hemen duygularımızla olayları yorumlarız fakat yapmamız gereken olayları çeşitli boyutlardan inceleyip,insanların menfaatini düşünerek,aklımızla yorum yapmalıyız

Aybike
05-21-2006, 01:17 PM
Şuna dinci değilde..Dini alet edenler desek daha iyi anlaşacağız..Çünkü ben dinimi çok seviyorum..Yani dinciyim...:))))
Evet türkiyede medya AHLAKSIZDIR....İçinde bulunduğum camia dan utanıyorum.