View Full Version : Düğmeye Kim Basıyor ?
narcoleptic
05-18-2006, 08:09 PM
kiya Bir not da su toprak meselesi icin:
Bilip bilmeyen konusuyor, egemen bir devlette yabanciya toprak satisi ciddi kurallar dahilinde yapilabilir ve genis kisitlamalara tabiidir. Oyle icki icmek icin kimse toprak alamaz. Gidin bakalim Londra'da Times kiyisinda icki icecegim deyin de size ne diyorlar? Oturmak icin ev almakla toprak satin almak arasinda iki Himalaya dagi kadar fark vardir.
sen de amma yaptın haa.lafın gelişi söyledik.
Diger kisitlamalar yere ve zamana gore degisir. Ancak her donemde birinci ilke ve devlet egemenligi ilkesi bas olarak gozetilmek zorundadir. Ornegin toprak sattigin kisi senin ekonominde spekulatif etkinlik gosterecek boyutta bir zenginlige ulasacak derecede toprak satin alamaz. Ayrica beyan ettigi amacla kullanip kullanmadigi da surekli denetime tabi olmak gerekir.
Çanakkale'de de , yurdumun başka bir ilinde de böyle bir şeyin yaşandığını hiç sanmıyorum.
kaldı ki ülkemin bütün bölgelerinde bütün stratejik noktalar TSK'nın inisiyatifindedir.
kolay mı ööle toprak satın alıp da kolonileşmek.yedirirler adama o kolonileri.
Gidin soyle iki tatil beldesine de "Turkler giremez" levhasi asilmis yabancilarin islettigi barlari bir gorun. Ondan sonra konusun buyuk Turk'lugunuzle!
hiç bile.dünyanın bir çok ülkesinde barları otelleri olan bi ton Türk var.beni uuraştırma şimdi gece yarışı.yabancı ülkelerde oteldir bardır bilmem nedir açan Türklerin dökümünü.en son hatırladıım Endonezya faciası sırasında böyle bir otel-barın sular altında kaldığıydı.
Filistinlilerin de simdi ugruna savastiklari topraklari tek tek sattiklarini hatirlayin!
vay be.Çanakkale'de neler oluyormuş da haberimiz yokmuş:shock:
geldikleri gibi giderler.sen kafanı yorma;)
hi? bile.d?nyan?n bir ?ok ?lkesinde barlar? otelleri olan bi ton T?rk var.beni uura?t?rma ?imdi gece yar???.yabanc? ?lkelerde oteldir bard?r bilmem nedir a?an T?rklerin d?k?m?n?.en son hat?rlad??m Endonezya facias? s?ras?nda b?yle bir otel-bar?n sular alt?nda kald???yd?.
vay be.?anakkale'de neler oluyormu? da haberimiz yokmu?:shock:
geldikleri gibi giderler.sen kafan? yorma;)
ben canakkale'de ne oldugunu tartismadim. yabanciya toprak satisi meselesi ciddi bir istir dedim. telekomunukasyon da, limanlar da. senin lakayitliginla ele alinabilir bir sey degil.
ben milliyetci biri degilim. ustelik Turk bile sayilmam. bana cok da dert degil acikcasi.
ha, git ac almanya'da bir bar, kapisina da "Almanlar giremez" yaz. ondan sonra konus. "Turkler giremez" yazisini gormek icin de yaz tatilini gecirmek icin Didim'e, Fethiye'ye falan gidebilirsin! Tatilden dondugunde konusuruz.
zati konu basligi acisindan bu meseleyi uzatmamakta fayda var.
Destankutluhan
05-19-2006, 12:33 AM
Kiya;
ben milliyetci biri degilim. ustelik Turk bile sayilmam. bana cok da dert degil acikcasi.
===========================
Boyle demis olsaniz bile yine de bizim dertlerimizi gorup birseyler soylemis olmaniz cok onemli.
Ben her zaman icin istisnasiz herkesin dogru birseyler soyleyebilecegine, fikirler ileri surebilecegine inanirim. Yapilmasi gereken neyin ne icin soylediginin ayrit edilebilmesi. Yani iyi bir ogrenci olmak gerekiyor.
Siz her ne kadar kendinizi bizim bir parcamiz kabul etmeyip "Turk de sayilmam" deseniz de sozlerinizde dogruluk payi az degil.Yazma zahmentine katlandiginiz icin tesekkurler, en azindan sorunlarimizin sizi etkiliyor olmasindan da olsa katilim gostermeniz guzel. Bundan sonra tartisirken sizin yazilarinizi da goz onune aliriz.
Arkadaslar,
Sonucta, ortada Turkiye icin pek de rahat olmayan durumlar soz konusudur. Ulkede dini butun insanlarimizin inanclarinin somuruldugu bir gercekliktir. Ayni sekilde Cumhuriyetin sadik vatandaslarina da tam tersi bir propaganda yapilmakta ve aslinda bir olan sey ikiymis gibi saflastirilmakta. Cumhuriyete inanan bir insani nasil ki Laikci dinsiz olarak niteleyemezsek, namizinda niyazinda olan birini de yobaz diye niteleyemeyiz. Bunlardan vaz gecelim. Turkiye Cumhuriyetine helal getirecek eylem ve soylemlerden uzak duralim.
Bu ulke bir sekilde yeniden karistirilmak isteniyor. Eskiden bu yapildi, simdi de yapilmakta,
Bu ulke kendi kendine elbette karismiyor, durup duruken de karismaz. Elbette birileri bir sekilde comak sokuyor. Sirf bu olay icin degil genel olarak soylersek bu boyle;
Terorist Basinin cebinden baska bir ulkenin pasaportu ciktiysa ayni sekilde Dinci oldugunu soyleyen teroristlerin uzerinden de bazi ulkelerin pasaportlarinin cikmayacagini kimse soyleyemez. Ya da Orta Anadolu dururken, Israilin neden illada Guneydogudaki topraklari aldigini, oradaki sulama kanallarinin ihalelerini almak icin milyon dolarlar harcadigini gormemezlikten gelemeyiz.
Bu ulkede baska ulkelerin birsey yaptigi yok gibi duygulara kapilmak elbette hepimizi en rahatlatan dugular olur, lakin, ispatlanmis gercekler oyle degildir.
O yuzden kendini Turk hisseden herkesin her ne sart altinda olursa olsun ve hangi dusuncede olursa olsun, asla taviz vermeyecegi seyler vardir; Vatan, Bayrak, Millet, Ozgurluk gibi. Her ne kadar bazilari bu duyguyu "Vatan, Millet, Sakarya [ki Sakarya ozgurluk demektir] " tekerlemesiyle hep kucultmeye kalkmissa da sonucta hesey bu uc oge uzerine kuruludur.
Ben burada birbirimizi hakis sekilde yermenin pek birsey saglamayacagini dusunuyorum. Ancak cok guzel argumanlarla gelen ve baskasinin ne soyledigine gercekten kulak veren arkadaslarimiz da var ki onlara ozellikle tesekkur ediyorum. Kisaca tartismalarinizda ve yaraticiliklarinizda hepiniz iyisiniz.
Diyecegim o dur ki su guzel ulkemizi bir sekilde karistirmak istiyorlar, icerden veya disaridan veya ortaklasa veya bazi hasta gruplarin marjian girisimleriyle. Bu olanagi buluyorlar cunku ortam musait. Hava puslu. Insanlar fikren nakavt edilmek isteniyor. En yumusak yerimize; beynimize, inancimiza vuruyorlar. Millet olarak oyle bir dayak yiyiyoruz ki felegimizi sasirmis ve artik yumrugun nereden geldigini bilmez durumdayiz. Karkasadayiz.
Bu kacinci raund ?
Bir bati'dan bir Dogu'dan bir Guney'den bir Kuzeydogudan yumruklar geliyor. Bari sirt sirta verelim de savusturalim sunlari.
kurshad
05-19-2006, 03:01 AM
O yuzden kendini Turk hisseden herkesin her ne sart altinda olursa olsun ve hangi dusuncede olursa olsun, asla taviz vermeyecegi seyler vardir; Vatan, Bayrak, Millet, Ozgurluk gibi. Her ne kadar bazilari bu duyguyu "Vatan, Millet, Sakarya [ki Sakarya ozgurluk demektir] " tekerlemesiyle hep kucultmeye kalkmissa da sonucta hesey bu uc oge uzerine kuruludur.
Guzel noktalara deginmissiniz , tesekkurler.
Vatan , Millet , Sakarya tekerlemesine! konu olan Sakarya'yi Necip Fazil "Sakarya Turkusu" isimli bir siirle anlatmis.Asagida paylasmak istedim;
İnsan bu, su misali, kıvrım kıvrım akar ya;
Bir yanda akan benim, öbür yanda Sakarya.
Su iner yokuşlardan, hep basamak basamak;
Benimse alın yazım, yokuşlarda susamak.
Her şey akar, su, tarih, yıldız, insan ve fikir;
Oluklar çift; birinden nur akar; birinden kir.
Akışta demetlenmiş, büyük, küçük, kâinat;
Şu çıkan buluta bak, bu inen suya inat?
Fakat Sakarya başka, yokuş mu çıkıyor ne,
Kurşundan bir yük binmiş, köpükten gövdesine;
Çatlıyor, yırtınıyor yokuşu sökmek için.
Hey Sakarya, kim demiş suya vurulmaz perçin?
Rabbim isterse, sular büklüm büklüm burulur,
Sırtına Sakaryanın, Türk tarihi vurulur.
Eyvah, eyvah, Sakaryam, sana mı düştü bu yük?
Bu dâva hor, bu dâva öksüz, bu dâva büyük!..
Ne ağır imtihandır, başındaki, Sakarya!
Binbir başlı kartalı nasıl taşır kanarya?
İnsandır sanıyordum mukaddes yüke hamal.
Hamallık ki, sonunda, ne rütbe var, ne de mal,
Yalnız acı bir lokma, zehirle pişmiş aştan;
Ve ayrılık, anneden, vatandan, arkadaştan.
Şimdi dövün Sakarya, dövünmek vakti bu ân;
Kehkeşanlara kaçmış eski güneşleri an!
Hani Yunus Emre ki, kıyında geziyordu;
Hani ardına çil çil kubbeler serpen ordu?
Nerede kardeşlerin, cömert Nil, yeşil Tuna;
Giden şanlı akıncı, ne gün döner yurduna?
Mermerlerin nabzında hâlâ çarpar mı tekbir?
Bulur mu deli rüzgâr o sedayı: Allah bir!
Bütün bunlar sendedir, bu girift bilmeceler;
Sakarya, kandillere katran döktü geceler.
Vicdan azabına eş, kayna kayna Sakarya,
Öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya!
İnsan üç beş damla kan, ırmak üç beş damla su;
Bir hayata çattık ki, hayata kurmuş pusu.
Geldi ölümlü yalan, gitti ölümsüz gerçek;
Siz, hayat süren leşler, sizi kim diriltecek?
Kafdağını assalar, belki çeker de bir kıl!
Bu ifritten sualin, kılını çekmez akıl!
Sakarya; sâf çocuğu, mâsum Anadolu'nun,
Divanesi ikimiz kaldık Allah yolunun!
Sen ve ben, gözyaşıyla ıslanmış hamurdanız;
Rengimize baksınlar, kandan ve çamurdanız!
Akrebin kıskacında yoğurmuş bizi kader;
Aldırma, böyle gelmiş, bu dünya böyle gider!
Bana kefendir yatak, sana tabuttur havuz;
Sen kıvrıl, ben gideyim, Son Peygamber Kılavuz!
Yol onun, varlık onun, gerisi hep angarya;
Yüzüstü çok süründün, ayağa kalk, Sakarya!..
Arkadaslar, Cumhuriyet Turkiyede saglam ayaklardadir, ve hic bir tehlike yoktur, Olan olaylar, Turkiyenin bu guzel gidisatini degistirmek isteyen, bazi cevreler, turkiyeyi yine kaos ortamina sokmaya calisiyorlar.
Ne zaman turkiyede bir gelisme olmaya basladimi, hemen karistiriyorlar!!!
PS: Allah(c.c) oyunlarini baslarina yiksin
Seckjin Khan
05-19-2006, 03:32 AM
İyi giden tam olarak nedir sayın kardeşim?
Cari Açıktan haberiniz yok herhalde,Ekonomi iyiye gidiyor demeyin bu Hükümetin başarısı değil IMF nin politikasını uygulayan herkes bu sözde başarıya ulaşır.
Başka ne başarılarımız var?
*Ülke Laik Müslüman ayrımı yapılıyor"AKP bilinçli yapıyor"
*Laik'liğin tanımı tekrar yapılsın diyen AKP
*23 Nisan gibi bir günde 21 Yaşında KAZIK KADAR ADAMI Meclise sokup SÖKE SÖKE İMAMHATİPLİLER ÜNİVERSİTEYE GİRECEK dedirttiler.
*Yargı'nın aldığı kararları;Efendiler bu sizin işiniz değil ULEMA'nın işidir dediler.
Sen Bunlara Hükümet Başarısı Diyorsan Bravo Helal Olsun...
10 sene önceye kadar ATATÜRK'e ve Kurduğu Cumhuriyete küfür eden bu adamın DEĞİŞTİM sözlerine hala nasıl inanabiliyorsunuz.55 yaşında adamın nasıl olurda İDEOLOJİSİ değişir????!!!!
Sizler inanmaya devam edin ama ben SALAK Değilim beni inandıramaz bu Yalanlarına...
Seckjin Khan
05-19-2006, 03:35 AM
Dünya basını: Türkler laiklik için yürüdü
Danıştay İkinci Dairesi Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin’in öldürülmesi ardından Ankara’da yapılan cenaze töreni ve Anıtkabir’deki protesto gösterisi, dünya basınında da geniş yer buldu. Eylemcilerin "Türkiye laiktir laik kalacak" sloganları attığı belirtilen haberlerde, Hükümet üyelerinin de protesto edildiği aktarıldı.
GUARDIAN: "LAİKLİK İÇİN YÜRÜDÜLER"
İngiliz Guardian gazetesi, Danıştay İkinci Dairesi Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin’in öldürülmesini protesto eden 25 binden fazla kişinin "laikliği korumak için" yürüyüşe
geçtiğini belirtti. Haberde Özbilgin’in cenaze törenine katılan kalabalığın, Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener’e "Katiller dışarı" diye bağırdığı belirtildi.
INDEPENDENT: "PROTESTOCULAR ATATÜRK’E YÜRÜDÜ"
İngiltere’nin saygın gazetelerinden Independent da yargı yetkililerinden akademisyenlere, sendika liderlerinden öğrencilere kadar binlerce kişinin Danıştay’a yapılan saldırıyı Anıtkabir’de protesto ettiğini aktardı. Haberde, pek çok protestocunun Türk bayrağı taşımasına dikkat çekildi. Gazete, saldırır laik çevreler ile Erdoğan Hükümeti arasındaki tansiyonu yükselttiği yorumu yapıldı.
BBC: "TÜRK LAİKLER SALDIRI SONRASI YÜRÜDÜ"
Danıştay saldırısı ardından yaşanan protestolara geniş yer veren BBC, Laik Türkler’in saldırı ardından bir protesto yürüyüşü düzenlediğini kaydetti. Haberde protestocuların, Danıştay’a yapılan eylem ile "Türkiye’nin laik mirasının saldırya uğradığına inandıkları" ifade edildi. BBC, Hükümet yetkililerinin ise gerek Danıştay önünde gerekse Kocatepe Camii’inde protesto edildiğini belirtti.
FT: "CENAZEYE KATILMAYAN ERDOĞAN ELEŞTİRİLİYOR"
Financial Times gazetesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Danıştay İkinci Dairesi Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin’in cenazesine katılmadığı ve bu yüzden eleştirildiğini belirtti. Haberde, Başbakan’ın yer almadığı cenazeye "siyasi İslam’la bağlantısı olan" Erdoğan Hükümeti’ne ait üst düzey bakanların katıldığı aktarıldı.
Binlerce insanın da olayı protesto etmek için Anıtkabir’e yürüdüğü aktarılan haberde, yürüyüşe katılanların "Türkiye laiktir laik kalacak" sloganları attığı belirtildi.
WASHINGTON TIMES: "HÜKÜMET PROTESTO EDİLDİ"
Muhafazakar eğilimli Washington Times gazetesi, Ankara’daki protestolara 20 binden fazla kişinin katıldığını aktardı. Haberde, hükümetin protesto edildiği ve "Türkiye laiktir laik kalacak" sloganları atıldığı belirtildi.
LE MONDE: "HÜKÜMET MAHCUP OLDU"
Fransa’nın büyük gazetelerinden Le Monde ise, Danıştay’ı hedef alan saldırının Türk hükümeti için "mahcup edici" olduğunu savundu. "Eşi ve iki kızı başörtülü" olan Başbakan Erdoğan’ın Danıştay’ın türban kararına öfkelendiğini kaydeden gazete, "Hükümet ile Kemalist elitler arasındaki çatlağı, 2007 seçimleri yaklaştıkça daha belirgenleşiyor" yorumunu yaptı. Gazete, Danıştay’a yapılan saldırıdan dolayı hükümetin "mahcup olduğu"nu belirtirken de Erdoğan’ın Danıştay’a ziyaretinde Danıştay yetkililerince karşılanmadığına dikkat çekti.
LE FİGARO:"HÜKÜMET ELEŞTİRİLİYOR"
Fransız Le Figaro gazetesi, 25 binden fazla Türk’ün Perşembe sabahı Ankara’da toplanarak Danıştay’a bir "İslamcı avukat" tarafından gerçekleştirilen saldırıya öfkelerini dile getirmek için toplandığını kaydetti. "Ilımlı İslamcı" hükümete yönelik eleştirilere de yer veren gazete, Başbakan Erdoğan’ın eşi ve kızlarının türbanlı olduğunu, oysa türbanın kamusal alanda kullanılmasının laiklerce eleştirildiğini dile getirdi. Erdoğan’ın cezane töreninde olmamasına dikkat çeken gazete, Danıştay’nın ülkede "laiklik sembolü" olarak görüldüğünü de yazdı.
LİBERATİON: "BİNLERCE TÜRK LAİKLİK İÇİN SOKAKTA"
Diğer büyük Fransız gazetesi Liberation da "Binlerce Türk laiklik için sokakta" başlıklı haberinde Danıştay İkinci Dairesi Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin’in cezane töreni için göster yapan binlerce Türklerin "laikliğin İslamcıların artan baskısı nedeniyle tehlikede olduğunu düşündüklerini" yazdı. Gazete, Kocatepe’deki kitlenin "hükümet istifa", "Katil Başbakan", "Mollalar İran’da" sloganlarını bağırdığına dikkat çekti.
Kaynak:Milliyet
Cari Açıktan haberiniz yok herhalde,Ekonomi iyiye gidiyor demeyin bu Hükümetin başarısı değil IMF nin politikasını uygulayan herkes bu sözde başarıya ulaşır.
Şimdi bu satırları okuyunca;Ekonomik başarı varmı ? yada Yokmu ? nasıl karar vericez:rolleyes: ;)
Seckjin Khan
05-19-2006, 03:49 AM
Ekonomi iyiye gidebilir bunun nedeni IMF politikası diyorum ama İyiye gidiş gözlensede hala ekonomiyi tehdit eden bazı noktalar var diyorum...
Başarılı mı Başarısız mı siz karar verin ne diyeyim
Seckjin Khan
05-19-2006, 03:51 AM
Şimdi bu satırları okuyunca;Ekonomik başarı varmı ? yada Yokmu ? nasıl karar vericez:rolleyes: ;)
Bunu quote edeceğine Atatürk'e ve Kurduğu Cumhuriyete küfür ettiği kısmı alsaydın da ne düşündüğünü öğrenseydik!
uki sende ne düşünüyorsun merak ediyorum !
Eğer bu yazdığın önemsiz diyorsanız burada bi dakika durmam!
Bunu quote edeceğine Atatürk'e ve Kurduğu Cumhuriyete küfür ettiği kısmı alsaydın da ne düşündüğünü öğrenseydik!
Dylan, ben Turkiyenin siyaseti hakkinda bir sey demem de, Ozal zamanindan buyana ekonominin bu kadar iyi oldugunu gormemistim.
Hep haberlerde bilmem ne krizi, bilmem devalvasyon, hep bunlari duyardim turk ekonomisi hakkinda. ama son 2-3 sene hep iyi haberler duyuyorum...
bir de olaylarla ilgili, internette arastirirken bir baslik gordum:
Sağduyunun sorusu: Saldırı kime yaradı?
hakkattan cok dusundurucu bir soru...
narcoleptic
05-19-2006, 04:01 AM
DyLaN İyi giden tam olarak nedir sayın kardeşim?
bari sen yapma be Dylan.insanın ekonomik iyileşmeyi,hele ki çok büyük çapta bir ekonomik krizden sonra yaşamış olduğu sıcak yatırımları ve para akışını görmemesi için kör olması gerekiyor.
e bunun için nasıl bir fedakarlık yapıldı? 3-4 yıldır Türkiye'de esnafın içi kan ağlıyor.dooru düzgün ticaret hacmi bile oluşmamıştı Türkiye'de bu son 3-4 yılda.
ekonomisinin düzelmesi için devlet-millet el ele verdi,medya,Genelkurmay destek verdi ve Türkiye yaşadığı en büyük ekonomik krizden yeni sıyrıldı.tam her şey yoluna girecek dedik,bir de baktık devletin evladı şehid edildi.
Şehid'in cenazesinde 3-4 yıldır AB dahil olmak üzere CHP'yi kıskandıracak hamleler yapıldı,ki ben AB taraftarı bir insan değilim.ancak görünen o ki Türkiye sıcak parayla,ticaret trafiğiyle,yeni yatırımlarla ne zaman tanışsa soluğu Anıtkabir 'de alıyor!
bu kronik bir rahatsızlık gibime gelmeye başladı.
e o zaman naapalım??
hadi herkes her Allah'ın günü Anıtkabir'e gitsin o zaman.
Mendil açınız belki yabancı turistler gelir de üç beş kuruş para atar önünüzdeki mendile!
çok yazık.çok.Anıtkabir'de yürüyen zavallılar!
ben hiç mi sevmiyorum Ata'mı?
kepazelik.Allah nasip ederse çoluk çocuğa karışacağım.ve kıyamet gününde Anıtkabir'de yürüyen herkesten,ekonomimin bozulması için devlet adamı,,siyasetçi herkesten hakkımı isteyeceğim.
Ekonomi bakanımız sevgili Ali Babacan şimdiye kadar ODTÜ'YÜ 4.00 ortalamayla bitirmiş ülkemin gördüğü tek Ekonomi Bakanıdır.
biraz daha araştırılırsa ODTÜ' yü bitirenler içinde bu ortalamaya sahip hiç bir insan evladı bulunmamaktadır.
düşüncelerinizi kendisine e-mail yoluyla yazarsanız anında cevabınızı alırsınız.
ben geçen hafta aldım.sağolsun yazmış geçen hafta bir şeyler vaktini ayırıp da!
Acaba hangi bakan vaktini ayırıp da bir şeyler cevaplayabiliyor,vatandaşına!
Başka ne başarılarımız var?
*Ülke Laik Müslüman ayrımı yapılıyor"AKP bilinçli yapıyor"
*Laik'liğin tanımı tekrar yapılsın diyen AKP
*23 Nisan gibi bir günde 21 Yaşında KAZIK KADAR ADAMI Meclise sokup SÖKE SÖKE İMAMHATİPLİLER ÜNİVERSİTEYE GİRECEK dedirttiler.
*Yargı'nın aldığı kararları;Efendiler bu sizin işiniz değil ULEMA'nın işidir dediler.
Sen Bunlara Hükümet Başarısı Diyorsan Bravo Helal Olsun...
10 sene önceye kadar ATATÜRK'e ve Kurduğu Cumhuriyete küfür eden bu adamın DEĞİŞTİM sözlerine hala nasıl inanabiliyorsunuz.55 yaşında adamın nasıl olurda İDEOLOJİSİ değişir????!!!!
Sizler inanmaya devam edin ama ben SALAK Değilim beni inandıramaz bu Yalanlarına...
Hiç bir gerizekalı başbakan Anayasa'nın ilk üç maddesinde değiştirilemez niteliği olan bir hükmü değiştirmeye kalkamaz.
bütün toplum tarafından koltuğundan indirilir.
e o zaman ?
hepsi palavra bunların.
akşam haberlerinde ekonomi haberlerini izle.
kur yine aynı şeyi söyleyecek birileri Anıtkabir'de yürürken:
"DALGALANDIM DA DURULDUM"
Anıtkabir'de yürüyenler de kur'a cevap verecek amma iş işten geçmiş olacak:
"KOŞTUM ARDINDAN YORULDUM"
parodi başlasın!
hadi cunta gelsin!
hadi ben askeri darbe istiyorum !
e hadi ama!!!!!!
Yazdıklarında çelişkiye düşüyorsun...
Önce ekenomi bombok durumda diyorsun ama bir başarı varsada bu başarı imf'nin diyorsun !
imf ben bildim bileli Türkiyenin ekonomik programlarını düzenliyor geldiğimiz durum ortada...
Milli Selamet partisinin uzantısı Refah partisi ve onun uzantısı saadet partisin ve onun dışlaması olan Ak partinin durumları ortadadır...
Fi tarihinde bu parti oluşumu içinde olan insanların Atatürk'e olan yaklaşımlarını herkes biliyor...
Bu oluşumdan rahatsız olanlar AK partiyi kurdular ve halkın tevecchünü kazanarak 5 sene ülkeyi yönetmek üzere başa getirildiler...
Şuan içinde yapabileceklerinin en iyisini yapmaya çalışıyorlar!
Eğer yüce Türk halkının bir memnuniyetsizliği varsa nasıl zirveye taşıdılar ise o şekilde al aşşağı etmesinide bilirle...göreceğiz artık...
Sonra bir yanılgıyı düzeltelim.Bu sayfalarda kimse Atatürk'ü sevmek zorunda değil ama SAYGI DUYMAK ZORUNDA...Sap ile samanı birbirine karıştırmayalım...
En ufak bir karşıt görüşlülüğümüzde biriler hadi bana eyvallah diyecek ise işimiz var ki bunu yazan içimizden biriyse...
bu ekonomideki gidisatin iyiye gitmesi, kimlerindir gelirini azaltmakta, ve bu guruplar, buna kolay kolay izin vermez...
gerekirse layiklik elden gidiyor diyecekler, gerekirse seriat getirecez diyecekler. Hangi senaryo islerine uyarsa onu oynatiyorlar.
maksat az olsa da kaos ortami istiyorlar...
bu hukumet az kisinin ekmegiyle oynamadi, hortumu kesilenler bu isi boyle birakir mi?
Ezgili Yürek
05-19-2006, 04:12 AM
Ekonomide iyiye gidiş eiğiliminin göstergeleri:
-Planlı büyümedir
-İş sahalarının açılmasıdır
-İşsizlik yüzdesinin çalışan lehine düzelmesidir
-Yarım kalan yatırımların tamamlanmasıdır
-Yeni yatırımların özendirilmesidir
-Bunun içöin döviz kurunun sabit tutulabilmesidir
-Yatırım kredilerinin faizlerinin makul orana çekilebilmesidir
-Yabancı sermayenin ülke lehine kontrol altında çekilebilmesidir
-Enerji politikalarında dengeli olmaktır
-Doğal enerji kaynaklarını araştırıp,sanayiide kullanılabilir duruma getirmektir
-Türk tarımını bağımsız ve güçlü kılabilmektir
-Orman sanayiinin candamarı ormanları,tutarlı politikalarla korumaktır
-Avuçiçi kadar Yunanistan'da 1 milyar 800 milyon dolar olan turizm gelirimizi 300 milyon dolarlık komediden kurataracak atlımlardır
-İşgücüne sendikal özgürlükler tanıyarak,kazanılmış hakları ihlal etmeden iş dünyasına çağdaş devlet desteği sağlamaktır
-Birbir kaybedilen yeraltı zenginliklerinden hiç olmazsa elde kalanları devlet eliyle değerlendirmek,stratejik önem taşıyan madenlerimizi yabancı inisiyatifine terk etmemektir
-İhracatı teşviktir,gümrük birliği yasasıyla memleketin haklarını gasp ettirmemektir
-İthalat/ihracat dengesini ülke lehine düzeltmektir
-Üretim olmayan tüketime dayalı rant ekonomilerinde enflasyon sıcak para girişleriyle aşağı çekilmiş görünür.Önemli olan üretim ekonomisine geçebilmektir.
...
Mevcut hükümet döneminde,arkalarındaki %24'lük halk desteği ve tek başlarına iktidar olma gücüyle başarılı kimi işler yapılmıştır.Siyasetlerinde karşı çıktığımız noktalar olsa da görünen düzelmeleri de kabul etmek gerekir.Ancak ben ölümlü Ezgili fakirin şahsi kıl kaptığı nokta şudur ki Türk ekonomisi yabancı müdahalesine,daha önceki hiçbir hükümet döneminde bu kadar açık olmamıştı.Bu zaaf nedeniyledir ki aynı yabancılar ellerindeki silahları işlerine gelmediği zaman tehdit unsuru olarak kullanıyorlar.Kaldı ki hükümeti de yine o yabancı destekli güçler alaşağı etti edecek.
Önemli olan hükümetler değil,memleketin bayındırlığı,halkın refahıdır.
Haaa,bir de sevgiyle kalın.
Destankutluhan
05-19-2006, 04:19 AM
Bu hukumetin hic olmazsa en buyuk basarisi, Kemal Dervis doneminde uygulanmasina karar verilmis, bir kismi ondan da once Turk Burokratlari tarafindan hazirlanmis kanun ve kurallarin, uygulamasina devam etmesidir.
Turkiyede cari acigin buyuk oldugu kuskusuz. Bugune iyi denmesinin nedeni de dunun gercekten kotu olmasiydi. Burada insanlar neye iyi diyiyorlar neyle kiyasliyorlar, onemli olan bu. Kotuyle kiyaslama yapilabilecek en kotu seydir.
Hukumetin siyasi hatalar yapmasi, rotayi daha cok muhafazakar bir yapiya cekmeye calismasi elbette icinde kabul edilemeyecek hususlar tasiyor. Ancak bunlar kimseye onlari "Vatan Haini" veya "Katil Iktidar" diye bagirma hakkini vermiyor. Insanlarimizin saldiriya tepkisi ne kadar guzelse, Hukumet Uyelerine, Basbakana karsi bazilarinin provakatorce tavirlari da o kadar cirkin olmus.
Bu ulkede yeni bir Menderes olayini kaldiracak tekat yok artik.
Saglicakla,
narcoleptic
05-19-2006, 04:22 AM
Gelibolu yarımadasında hiç bir şey yoktu.hiç bir şey! koca bir hiç.yıllardır hiçkimse bu yarımada için hiç bir şey yapmıyordu!
ben hayatımda bu kadar kalabalık görmedim bunca senedir buraları.
bu kadar canlılık göremedim şimdiye kadar.
ilk defa bu yıl oldu.
şehit mezarları düzenlendi.müzelerin temelleri atıldı.her biri farklı alanlarda bir kaç müze daha açılacak.
Şehitlerin de , esnafın da, koskoca bomboş bir yarımadanın da yüzü güldü.
kepez limanı açıldı , turist gemileri artık açıkta demirlemek zorunda kalmayacak!ilk defa Çanakkale 'de!
Ama tabi darbeciler adam asmaca oynamayı çok sever!
Adnan Menderes döneminden beri ülkeme demiryolu hattı döşenmemiş.
yarın öbür gün bu adam döşerse gene aynı şeyleri yapalım.
Anıtkabir'de yürüyelim!
nogayhan
05-19-2006, 05:16 AM
Mesele begensekte begenmesekte AKP iktidari ve dindar kesim,AKP ye baski yapmak ve erken secim, tamamda anketlerde AKP nin oyu bir turlu yuzde 20 lerin altina dusmuyor ne olmasi lazim dusmesi icin ortalik karissin cinayetler islensin,ekonomik dengeler bozulsun Turk parasi deger kaybetsin ki AKP nin oyu dussun degilse bu iktidar cankaya ya kendi istedigi birini cikaracak bu da bazilarinin isine gelmiyor
Yeni secimler olacak koalisyon olacak Cumhurbaskanini onlar belirleyecek arkasindanda s.demirel in i ve k.gurbuz ima etmeye calistigi musluman kesimlere yeni ya_sak_lar!!!!!
__________________________________________________ _____________
DAHA ANASININ KARNINDA İKEN, BABASININ ŞEHİT OLMASI
VE RUSLARIN ÖZ YURTLARINDAN SÜRMELERİ SONUCU BABASIZ VE VATANSIZ KALAN, DEDELERİNİN DAHİ YAŞAMADIĞI TOPRAKLAR İÇİN 20 YIL, ÇANAKKALE DAHİL 5 CEPHEDE SAVAŞTIKTAN SONRA KENDİNİN OLMAYAN BU ÜLKEDE DE SÜRGÜNE MARUZ KALAN BU KAHRAMAN :
DEVLETİNE VE MAKUS TALİHİNE İSYAN ETMEYEN NE İLK NE DE SON NOGAYDI
Aybike
05-19-2006, 05:30 AM
Bu hukümetin iyi çalıştığını düşünüyorum..Korkumda o yüzden zaten...
Hep böyle kalacakmı yoksa bişeylere yatırımmı yapılıyor..?Yani Bomba sonradanmı patlayacak.
Amma paranoyak olmuşum diyorum bazen.
gurkan
05-19-2006, 06:07 AM
Şahsım İktisat Kökenliyim...
Hodri Meydan...
Türkiye Cumhuriyeti Tarihinde Bu hükümetin Ulaştığı Ekonomik seviye ve istikrar ekonomisine hiçbir hükümet ulaşamamıştır...
Ülkenin İstikrarı geleceği hedef alınmıştır... Mossad ve Masonlar iş başındadır...
Ülke kaos ortamına itilmek istenmektedir... Millet bölünmek istemektedir...
Güçlü Hükümetler yerine koalisyonlu kukla hükümetler arzulanmaktadır...
Gerisi hikaye ve yaygara... Masal dinyecek yaşımız çoktan geçti...
narcoleptic
05-19-2006, 06:40 AM
gurkan Türkiye Cumhuriyeti Tarihinde Bu hükümetin Ulaştığı Ekonomik seviye ve istikrar ekonomisine hiçbir hükümet ulaşamamıştır...
Ülkenin İstikrarı geleceği hedef alınmıştır... Mossad ve Masonlar iş başındadır...
Ülke kaos ortamına itilmek istenmektedir... Millet bölünmek istemektedir...
Amaçlarına maalesef ulaşmışlardır.
az önce ntv ekonomi haberlerini izledim.
borsa bu yılın en düşük sevyesine ulaşmış olup faizler tavana vurmuştur.
dolar %8 gibi bir yükselişe geçmiştir ki bu seviyeye bu yıl içerisinde hiç ulaşamamıştır.
Bu kahrolası saldırıyı yapanları da
yaptıranları da
oyunlara gelenleri de
Allah kahretsin!
mustafa06
05-19-2006, 08:13 AM
Yiğidi öldür ,ama hakkını ver(yeme). diye bir sözümüz vardır.
Bu gün yazılanları okuyunca herkesin hükemete, ekonomide yaptıklarından dolayı hakkını verdiğini gördüm. Bir tek Dylan kardeshim hakkı İMF'ye vermek istemish. ama olsun. Bir achıdan o' da haksız sayılmaz.
Gechmishten aklımızda kalanları biraz hatırlayalım mı?
Bu güne kadar (15. mi, 25 . mi bende unuttum) İmf ile T.C hükümetleri stand by anlashmaları yaparlar. Anlashma gereği verilen destek kredilerini alan hükümetler anlashmayı chöpe atar ve yine bildiğini okumaya bashlarlardır. Bizde sade vatandashlar olarak sokaklara dökülerek İMF DISHARI sloganları ile onları kovduğumuzu sanırdık.
Gechmish hükümetlerin üstün becerileri!!!!! sonucunda, birgün öyle bir noktaya geldikki bütchmiz delik deshik toplanan vergilerin toplamı, harcamaların % 30 unu bile karshılayamıyor yani achık bütche değil, batık bütche. Toplanan vergilerin % 106 sı kadar her yıl faize para ödemek zorunda olan, yani anaborcu değil faizi karshılamak ichin dahi borchlanmak zorunda olan bir ülke oldu TÜRKİYE CUMHURİYETİ.
Birisi öksürse döviz ikiye katlıyor, aksırsa faizler % 100leri ashıyor. BAShbakan hastaneye gidiyor, borsamız tepetaklak oluyor. hastane camından birisi zoraki elini sallatıyor, borsa toparlanıyor.
Amerika, ''bağısh olarak 1 milyar dolar verebilirim. isterseniz 16 milyar dolar krediye chevirelim amma kucağımdan kalkmak yok '' diyor. aylarca bilge!! kishilerimiz kamuoyu olushturmaya chalıshıyorlarki ''bu krediyi almazsak batarız, ne istiyorlarsa yapalım kurtulusumuz buradadır'' diye.
Birileri diyorki ''kardeshim galiba biz bu ishi bilmiyoruz, battık, bittik bir bilen bulalım da bizi kurtarsın '' ve bir bilen olarak KEMAL DERVİSH bulunuyor.
Dervish bir sheyi iyi basharıyor ya benim dediklerim yada giderim Tehdidi ile pek chok radikal kanunlar chıkattırıyor. ve baskı ile ekonomide belli bir yol alıyor. Dervish tüm eksiklerine rağmen( örneğin, ekonomik proğramının sosyal yönü hich yoktu) yaptıklarını takdir etmek gerekiyor. Ancak hükümet ( mantık olarak eski anlayıshın hükümeti olmasından dolayı) alınan sechim kararından sonra ekonomik proğramdan sapmalar oldu. Sechimler bittiğinde yine faizler % 60 ların üstüne chıktı (bu sapmayı dervish daha sonraki achıklamalarında üzülerek söylemishtir.).
Sechim sonunda iktidara gelen Bu hükümet, İMF ile sıkı bir tartıshmaya girmish(basın, proğramdan sapmak istiyorlar anlashma bozuluyor diye bağırırken) İMF ile anlasharak proğrama sosyal boyutta getirilmishtir.
Eğer bu hükümet eski hükümetlerin ve İMF karshıtı malum chevrelerin mantığı ile gitselerdi, Bu gün sadece cari achıktan değil, batık, yani olmayan bir ekonomiden söz ediyor olacaktık.
İsh bilenin, kılıch kushananındır.
Bu adamlar, her türlü sıkıntıya rağmen ekonomimizi belirli bir seviyeye ulashtırdılar.
CHP milletvekili kemal dervish, CHP'ye rağmen bu hükümeti takdir etmekten chekinmemishtir
Ekonomide hich kırılganlık yokmudur? evet vardır. Hich zaaf olmasını istemiyoruz ama, her ekonomide zayıf bir nokta vardır. Önemli olan o noktadan darbe aldığınızda yıkılıyormusunuz, yoksa karshı tedbirlerle sarsılmadan ayakta durabiliyormusunuz.
Bu hafta Ülkemizin yashadığı olayları hatırlayınız. Altın, döviz dünyada yükseldi. Bir gecede bizdede yükseldi. Menfur bir cinayet ishlendi.
Ama ekonomimiz etkilenmedi bile. chark olması gerektiği gibi dönmeye devam ediyor. Chünkü piyasa kendi kendini regüle edebiliyor.
Dün 1 milyar dolar ichin kırk takla atan bir ekonomi, Bu gün 30 milyar dolar cari achığı finanse edebilen bir ekonomi. hangisi güchlü olan ekonomi?
4 yıl önce bu günkü yashanan olaylar yashandığında sonucun nasıl olabileceğini bir hatırlayınız.
Son günlerde Birileri tarafından gündemde tutulan olayları incelerken,
ekonomiden bahsedilmemesine ve halkın dikkatinin bashka sunii konulara chekilmek istenmesine dikkat etmek gerekiyor.
Chünkü ekonomik olarak hızla güchlenen bir TÜRKİYE, birilerinin elinde oyuncak olmaktan kurtuluyor.
Ekonomik olarak zayıf bir ülkeyi zaptetmekte zorluk chekenler, güchlü bir Türkiyeye söz dinletmenin mümkün olmadığını iyi biliyorlar.
Bizler de üstümüzde oynanmakta olan oyunu görmek ve tepkilerimizi ortaya koyarken bu oyunlara alet olmamak zorundayız
Bu yıl İMF ile yapılan anlashmaların son yılı galiba.
Bu hükümet sıkı ekonomik politikalarından vazgechmeyeceğini yaptıkları ile ispat etti.
Eğer bashkaları iktidar olurlarsa ve eskiye dönüsh olursa ......
yazık olur ülkeme
SerkanK
05-19-2006, 08:13 AM
bir insan Ancak Bu kadar UYUYABILIR
bir insan Ancak Bu kadar UYUYABILIR
Kim ? Nerede ? Niye ?
SerkanK kardeşim bi açıklayında bizde tesbitlerinizi görelim,inceliyelim...
narcoleptic
05-19-2006, 08:20 AM
Bülent Arınç şu an kapak dağıtıyor meclis te.
ihtiyacı olan alsın kapakları.
bence herkes izlemeli!
edit: Bir devletin Meclis Başkanı işte böyle konuşur.bütün medya mensupları böyle püskürtülür.Adam retorik/1 in dersini verdi resmen.
inşallah piyasalar en kısa zamanda rayına oturur.
Seckjin Khan
05-19-2006, 08:35 AM
Düşüncelerimizin aynı olmasını beklemiyorum zaten yazdıklarımın yanlış anlaşıldığını düşünüyorum...
Türkiye'de Ekonominin iyiye gidişi herkesin gözünü boyamakta evet Şuana dek ekonomimiz bu denli istikrarlı olmamıştı"Son Birkaç gün hariç"ama bu ekonomik dengeleri biranda farklılaştıracak birçok etmen var ve o etmenler bir türlü normale dönemiyor.
Bu gelişlen olayların bir amaca hizmet ettiğini söyleniyor bence de bir amaca ulaşılması için kullanılıyor onda sizlerle hem fikirim bu AKP yi bitirmek için yapılmışta olabilir.
Ama AKP hükümeti de sütten çıkmış akkaşık değil.Geldiği günden itibaren Türkiye Cumhuriyetinin en önemli tartışılmaz olarak görülen her olayın üstüne giderek Halkı geriyor.İşte bazılarını yazmıştım,23 Olayı,İslami Kimliğini Kullanması,Laiklik konusu vb...
Bunları hiç açmasa problem kalmayabilir ama açıkçası AKP de bunu istiyor.
Bu gelişen olaylar AKP Hükümetinin süresi bittiği anlamı çıkabilir yakında ne olur seçimler olur mu olursa nasıl sonuçlar göreceğiz.
Benim avatarımdaki TSK amblemine görerek bu üye Darbe mi istiyor falan demeyin Ben Demokrasi yanlısıyım ama şuana dek beni de içine katabilecek bir demokrasi bir türlü karşıma çıkmadı...
ATATÜRK ü kimse sevmek zorunda değil ama R.Tayyip Erdoğan 'ın Atatürk hakkında söylediklerini size sürekli hatırlatıyorum sanki hiç olmamış böyle bir olay yaşanmamış gibi görüyorsunuz ve fazlasıyla üzülüyorum.
Tepkim bu yöndedir ve Atatürk eğer sizler için önemli değilse ben burada olmayacağımı yineliyorum...
Seckjin Khan
05-19-2006, 08:44 AM
Bu gün yazılanları okuyunca herkesin hükemete, ekonomide yaptıklarından dolayı hakkını verdiğini gördüm. Bir tek Dylan kardeshim hakkı İMF'ye vermek istemish. ama olsun. Bir achıdan o' da haksız sayılmaz.
Arkadaşlar AKP Hükümetinin göreve geldikten sonra IMF ile en baştan oturup Ekonomik dengeleri sıfırdan mı oluşturdular siz böyle mi biliyorsunuz?
Bundan önceki Hükümet"Abdullah Gül Hükümeti değil"'in IMF ile anlaştığı gibi devam ediyor yani bu oluşan tablonun mimarı bundan önce ki TBMM ve Hükümettir,Akp buna devam ediyor tabii etmeyedebilirdi Seçimden önce Göreve geldikten sonra ilk işlerinin IMF yi bu ülkeden kovacağız demişlerdi ama devam ettiler :D
Yani bu ekonomik tabloyu sadece AKP yaratmadı bundan önce ki Hükümetlerinde payı çok büyük ;)
Lütfen bu sözü layıkıyla kullanın
Atatürk eğer sizler için önemli değilse ben burada olmayacağımı yineliyorum...
Forumun genelinde bu duyguyu sezseydin zaten sen burda olmazdın.Azınlıkta kalan birkaç kişinin fikrinide forumun genel düşüncesi
olarak düşünürsen ben sana ne diim;)
narcoleptic
05-19-2006, 08:48 AM
Türk olan herkes Atatürk sevmektedir.ben ziyadesiyle tapıyorum ona.diğer başlıklardaki yazılarımda çoğu kez değindim.
Amma velakin rejim tehlikede felan değildir.tehlikede olmuş olsa Genelkurmay nasıl olur da bu kadar ılımlı olabilir?
ben ortada oynanan bir oyun olduğunu düşünüyorum çıkar çevrelerince.
bu oyuna gelmeyelim.bakınız borsa düştü.dalgalandı da duruldu.
koşsak arkasından yorulmayacak mıyız yine?
Seckjin Khan
05-19-2006, 08:52 AM
Forumun genelinde bu duyguyu sezseydin zaten sen burda olmazdın.Azınlıkta kalan birkaç kişinin fikrinide forumun genel düşüncesi
olarak düşünürsen ben sana ne diim;)
Bende öyle düşünüyordum ama şu son olaylardan sonra kimin ne söylediğini inan anlamıyorum bakalım ne olacak
narcoleptic
05-19-2006, 08:54 AM
Mustafa Bey müthiş bir yazı.tebrikler...:)
nogayhan
05-19-2006, 09:02 AM
Kimlermi geriyor Milleti?
http://www.haberturk.com/newengine.php?haberturk=haber&@=228417
http://www.sonsayfa.com/news_detail.php?id=7247
buda Genelkurmay baskanin sozleri.icinde provoke yokmu bunun yoksa bana birisi olmadigini isbat etsin: ayni Genelkurmay baskanligi toprak satislariyla ilgili niye bu kadar tepkisiz? yada terorist basinin idamiyla ilgili niye ben tarafim dedi niye biz idamindan yanayiz diyemedi? niye milleti sokaklara davet etmedi?
http://www.digimedya.com/default.asp?nid=125256
http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=21015
VE RUSLARIN ÖZ YURTLARINDAN SÜRMELERİ SONUCU BABASIZ VE VATANSIZ KALAN, DEDELERİNİN DAHİ YAŞAMADIĞI TOPRAKLAR İÇİN 20 YIL, ÇANAKKALE DAHİL 5 CEPHEDE SAVAŞTIKTAN SONRA KENDİNİN OLMAYAN BU ÜLKEDE DE SÜRGÜNE MARUZ KALAN BU KAHRAMAN :
mustafa06
05-19-2006, 09:04 AM
Düşüncelerimizin aynı olmasını beklemiyorum zaten yazdıklarımın yanlış anlaşıldığını düşünüyorum...
Ben shahsen yanlısh anlamadım. aksine herkesin kalıptan chıkmıshcasına aynı sözleri söylemesi beni shashırtır. üstteki sözlerimde hich bir ima yoktur, samimi sözlerimdir. farklı fikirlere saygı gerekir.
Türkiye'de Ekonominin iyiye gidişi herkesin gözünü boyamakta evet Şuana dek ekonomimiz bu denli istikrarlı olmamıştı"Son Birkaç gün hariç"ama bu ekonomik dengeleri biranda farklılaştıracak birçok etmen var ve o etmenler bir türlü normale dönemiyor.
Chok haklısın, gechmishle kıyaslayınca gelishmeler herkesi shashırtıyor.
göz boyama değilde bashımızı döndürüyor galiba.
ekonomistler, cari achık gözüken en büyük sıkıntımız diyorlar.
ama bu ekonomik tablonun yashanmasını sağlayanlarda ''evet Cari achık sorundur ama bu achık yatırım malı ve makina ithalatından dolayı meydana gelmektedir'' diyorlar. Doğru ise korkmak gereksiz, devlet icrası onların ellerinde, sözlerine inanmayalım mı?
Benim avatarımdaki TSK amblemine görerek bu üye Darbe mi istiyor falan demeyin Ben Demokrasi yanlısıyım ama şuana dek beni de içine katabilecek bir demokrasi bir türlü karşıma çıkmadı...
Kurban olurum avatarına TSK bizim göz bebeğimizdir. darbeci değildir ki.
maalesef yalnız değilsin, benide ichine katabilecek özlediğim demokrasi karshımıza chıkmadı. ama bu günümüze de shükür, beterin beteri var derler.
Ama AKP hükümeti de sütten çıkmış akkaşık değil.
Tamamen katılıyorum. üzüm üzüme baka baka kararır derler. aynı diğer politikacılar gibiler. yok aslında birbirlerinden farkı.
BenceTek fark; birisi achık, diğeri kachak güreshiyor.
sevgi ile kal
mustafa06
05-19-2006, 09:39 AM
Üzgünüm ama ;
''Atatürk'ü bu ülkede kimse sevmek zorunda değildir'' sözüne katılamıyorum.
insanlar sevmiyorlarsa bile, bunu sesli düshünmek zorunda değildir.
Sesli düshünenlerin Atatürke hayranlık duyanlara saygısızlık yapmaya hakları yoktur. Benim düshüncem de budur.
Bu forumda Büyük Atatürkle ilgili onlarca yazımı bulabilisiniz. Ama bir tane aleyhte yazı bulunamaz. Chünkü ben Atatürkü yüreğimle seviyorum. yaptıklarına saygı duyuyorum.
Son günlerde yashanan bir takım olaylara siyasi provakasyon olarak bakıyorum.
Bana göre; Ne laiklik, nede cumhuriyetimiz tehlikededir. Eğer öyle bir durum gerchekten hasıl olursa, cumhuriyetimiz yılmaz savunucusu genchlerimiz ve ordumuz güvencemizdir. Bu konuda hich bir korkum yoktur.
Evet tehlikede olan birileri vardır. Tehlikede olan birilerinin ikballeridir. Gechmishtede aynı masalları dinlediğimiz ichin artık sıkıyor. artık maymun uyumuyor.
.................................................. ..................................................
DYLAN;
Originally Posted by mustafa06
Lütfen bu sözü layıkıyla kullanın
Amacım sizinle bir tartıshmaya girmek değildir. bunu biliniz
merakımı gidermek adına soruyorum;
Kardeshim yanlısh olan neresidir? anlayamadım.
Ecevit hükümeti ile ilgili yazdıklarımın neresi yalan veya eksik.
Kemal dervish'in neden getirildiği yalanmı?, İmf ile onlar anlashmadılarmı?,
Kemal dervishin chıkardığı yasaları inkarmı etmishim. dervishi sevabı ile günahı ile yazmamıshmıyım? sechim dönemine girdiklerinde proğramdan sapma olduğunu bu yüzden faiz dıshı fazlayı tutturamadıklarını ve faizlerin yükseldiğini Sn Dervish achıklamadımı? Bu hükümet geldiğinde İMF ile oturarak anlashmayı yeniden gözden gechirmedimi?
Arkadaşlar AKP Hükümetinin göreve geldikten sonra IMF ile en baştan oturup Ekonomik dengeleri sıfırdan mı oluşturdular siz böyle mi biliyorsunuz?
Hich öyle bir sözümde yok iddiam yok
EĞER benim unuttuğum varsa, ve birileri hatırlatırsa (kimsenin hakkını yememek ichin) sevinirim.
sevgi ile
Seckjin Khan
05-19-2006, 09:48 AM
Üzgünüm ama ;
''Atatürk'ü bu ülkede kimse sevmek zorunda değildir'' sözüne katılamıyorum.
ATATÜRK ü kimse sevmek zorunda değil
Ben Atatürk'ü kimse sevmek zorunda değil dedim bu forum için kullandım ama sen bu ülke olarak okumuşsun bir daha yazdığıma bak istersen...
DYLAN;
Amacım sizinle bir tartıshmaya girmek değildir. bunu biliniz
merakımı gidermek adına soruyorum;
Kardeshim yanlısh olan neresidir? anlayamadım.
Ecevit hükümeti ile ilgili yazdıklarımın neresi yalan veya eksik.
Kemal dervish'in neden getirildiği yalanmı?, İmf ile onlar anlashmadılarmı?,
Kemal dervishin chıkardığı yasaları inkarmı etmishim. dervishi sevabı ile günahı ile yazmamıshmıyım? sechim dönemine girdiklerinde proğramdan sapma olduğunu bu yüzden faiz dıshı fazlayı tutturamadıklarını ve faizlerin yükseldiğini Sn Dervish achıklamadımı? Bu hükümet geldiğinde İMF ile oturarak anlashmayı yeniden gözden gechirmedimi?
EĞER benim unuttuğum varsa, ve birileri hatırlatırsa (kimsenin hakkını yememek ichin) sevinirim.
Yazdığın sözü beğendim AKP için kullanmışsınyani Ekonomi için konuştuğumuzda AKP nin iyi iş çıkardığını yazmışsın ama ben daha önce ki Ekomik programları uygulayan hükümet ve meclisi de buna katmalıyız demiştim Eski TBMM+Eski Hükümet+AKP Hükümeti ;)
Aybike
05-19-2006, 09:58 AM
Az önce haberlerde hukümet bakanlarına yapılan protestoyu ve saldırıyı seyrettim..Adalet bakanının kaçırılışı filan..Hayatta bu kadar utandığımı hatırlamıyorum.Bu insanlar birşeyi temsil ediyorlar unutulan bu..TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ...saldırganlardan bir kadın ben öğretmenim diyor..Yazıklar olsun ..Ve eyvahlar olsun onun yetiştireceği öğrencilere...
Protesto ayarlanmıştı bence..Ve birileri yine bunları seyredip purolarını keyifle yakmışlardır...
İyiye gidince herşey bunlar çıkıyor..Özal dönemindeki gibi..İyi giderdi herşey ve birden ÖZAL öldü......
işte bunu senin kadar iyi anlatamayınca abla, seyrediyoruz kuklaları...
mustafa06
05-19-2006, 10:21 AM
Ben Atatürk'ü kimse sevmek zorunda değil dedim bu forum için kullandım ama sen bu ülke olarak okumuşsun bir daha yazdığıma bak istersen...
Doğrudur, sevmeyebilir
Bu forumda bile bence;sevmiyorsa dahi , Atatürkü sevmediğini achık achık söylememelidir. chünkü kardeshim dediği insanlara saygının gereğide budur.
Yazdığın sözü beğendim AKP için kullanmışsınyani Ekonomi için konuştuğumuzda AKP nin iyi iş çıkardığını yazmışsın ama ben daha önce ki Ekomik programları uygulayan hükümet ve meclisi de buna katmalıyız demiştim Eski TBMM+Eski Hükümet+AKP Hükümeti ;)
Bir adım daha ileri gidebiliriz İMF'yi de katmak gerekir onların katı tutumları olmasa idi belki bu kadar hızlı yol alınamayabilirdi. ( Bu nedenle dylan bir achıdan haklıdır demishtim).
Ancak Bizim sistemimizde İcra organı hükümettir.
Yasama yönü ile meclisimizin katkıları shüphesiz büyüktür.
Ama, basharıda da, basharısızlıkta da fatura hükümete kesilir.
bu nedenle meclisimizi pek fazla konuya katmak istemedim.(basharıda tamam, ama basharısızlıkta da anılırsa saygınlığına gölge düshmesinden korkarım)
Ecevit hükümetinin (Tabiki hershey onlarla bashlamadı, eskilerin beceriksizliklerini unutmuyoruz) ülkeyi ve ekonomiyi getirdiği berbat noktayı yani beceriksizliklerini, Dervish geldikten sonra yapılanları yazdık.
Ama bu hükümet elinde olan imkanları iyi kullandı sonuch ortada.
keshke tüm hükümetler dikkatli olsalardı da bu gün bashka konulardan söz ediyor olsa idik.
Seckjin Khan
05-19-2006, 10:25 AM
işte tam bende ondan bahsediyorum
Bu duruma gelinmesinde herkesin payı var iyi/kötü
gurkan
05-19-2006, 10:35 AM
Televizyona baktım Bu kadar planlı bir provakasyon yapılamazdı...
Utandım...
Şişe atan mı dersin ???
Çantayla döven mi ???
Gazeteyle vurmaya çalışan mı ???
Acayip acayip küfürler mi ???
Kimi küçük düşürüyorlar bunlar...
Kime yapıyorlar bunları Ülkenin Dışarda içerde saygın bakanlarına...
Türk Milletini... Türkiye Cumhuriyeti... Utandım...
Bunun suçu elbette Hükümeti hedef gösteren CHP dir...
Utanmadan da Cumhuriyetten Demokrasiden Bahseder...
Kendi Partisinde bile dikkatorlük estiriyor...
Hükümeti düşürmek için olayı çok güzel provoko etmişler...
Adnan Menderese yaptılar astılar
Turgut Özali öldürdüler
E ülkeyi biraz düze çıkardı ülkeyi soyanlardan sonra AKP seninde miladın doldu diyorlar... Açık hedef Recep Tayyip Erdoğan...
Demedi demeyin bu adamı yakında öldürürler...
Bu adamlar beğenmesenizde Seçimle gelmiş insanlar
Demokrasilerde seçimle giderler...
Selametle....
Kardesim, bu resmen barbarliktir...
Turkiyenin polisi var askeri var adliyesi var, kocaman devlet bu. Bir suc varsa, mutlaka suclu bulunur ve cezalanir!
Kendini akilli zanneden bir kac kendini bilmez, kiral kesilip her seyi kendisi halletmeye calisiyor. sanki ona kalmis turkiyeyi kurtarmak...
Aybike hanimin dedigi gibi, o ogretmen, adam degil, vatana anarsist yetistirmekten baska bir seye yaramaz...
Laikligi kurtaracaklarmismis...
laikligin yuz karalari
Seckjin Khan
05-19-2006, 10:55 AM
Bi bayan elinde ki gazeteyle vurmuş Gül Bey'e koptum vallaha yakında bayanlarımız protestoları kendileri yapabilecek demektir ;)
Seckjin Khan
05-19-2006, 10:56 AM
Siyasilere öfke, askere alkış
http://www.vatanim.com.tr/pics/news/78148000.jpg http://www.vatanim.com.tr/pics/clear_pixel.gif
Danıştay'a yapılan saldırıda katledilen Özbilgin'in cenazesinde halk öfke kustu. Bakanlara su ve tükürük atıldı, yumruklar savruldu. Çiçek caminin arka kapısından kaçırıldı, Aksu abdesthaneye sığındı
http://www.vatanim.com.tr/pics/clear_pixel.gif19.05.2006
Ankara-Danıştay 2. Dairesi üyesi Mehmet Yücel Özbilgin için düzenlenen törenlerde hükümet protesto edildi. Vatandaşların tepkileri tükürme, yumruklama, çekiştirme, su dökmeye kadar vardı.
'Katil Başbakan' sloganı
Kocatepe Camii'nde düzenlenen törende "Katil Başbakan", "Hükümet İstifa, Tayyip Yüce Divan'a", "Mollalar İran'a", "Şehidimiz Burada Tayyip Tatilde" sloganları atıldı. En çok kadınların sesi duyuldu.
Gül'e gazeteli saldırı
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, Danıştay'daki törende "Hükümet Dışarı" sloganlarıyla yuhalandı. 60 yaşlarında bir kadın elindeki gazeteyle Gül'e vurmaya çalıştı. Protestocu kadın "Bir an karşımda görünce sinirlendim" dedi. Gül'ün Danıştay binasından ayrılışı sırasında da başka bir kadın "Daha önce çok zayıftınız ama şimdi maşallah iyi görünüyorsunuz. Ben 55 yaşındayım, 58 kiloyum. Biz neden şişmanlayamıyoruz?" dedi. Gül, tepkilerden tedirgin olunca camideki törene katılmadı.
Şener'e tükürük
Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener de bir vatandaşın koruma duvarını aşarak ceketinden sarsmasına rağmen camiden ayrılmadı. Şener'e tükürülmesi dikkat çekti. İçişleri Bakanı Aksu ise "Taliban Dışarı" diye bağıran protestocuların üstüne yürümeleri üzerine caminin "Tuvaletler ve Abdesthane" bölümüne kaçırıldı. Bu sırada Aksu'nun üzerine pet şişelerden atılan sular geldi.
Çiçek arka kapıdan
Bakan Çiçek de pet şişe atılması üzerine korumalar tarafından caminin arka tarafına kaçırıldı. Bazı protestocuların polis kordonunu aşarak peşinden koşması Çiçek'in paniklemesine neden oldu.
Pepe kaskla korundu
Orman Bakanı Osman Pepe ise omzuna bir yumruk darbesi aldı. Çevik Kuvvet polislerinin kask takarak koruduğu Bakan Pepe bozuk para ve pet şişe yağmuruna tutuldu.
Kaynak:Vatan
işte kim ne yaptı neye maaruz kaldı hepsi burada
Aybike
05-19-2006, 10:57 AM
peki polis koruması olmasaydı ne olacaktı..Bir kaç saat içinde linç edilmiş gövdeleri yerde yatacaktı bakanların..Sonraaaa..Avrupa tv lerinde İŞTE TÜRKLER denilecekti..Ve onların cenazede olaylar çıkacaktı.KURGU iyi yapılmış.
pasif olduğu için beğenmediğim DEVLET BAHÇELİ yi bugün takdir ettim..
Protestoyu kınayan ve bunlar TÜRKİYE CUMHURİYETİ temsilcileridir dedi az önce..Nerde CHP...Ellerini ovuşturuyordur baykal..Ama bir şeyi unuttular..Bu olay AKP nin oylarını ikiye katladı...
Şimdi karşı çıkanlar olacak tespitime..Ama zaman beni haklı çıkaracak yazın bir köşeye....
Katil birde universite olaylarında tesbit edildi..Okulu bitmiş bir Avukatın unıde işi neeeeee...Uyanın artık ya.
Aybike
05-19-2006, 11:00 AM
Bi bayan elinde ki gazeteyle vurmuş Şener Bey'e koptum vallaha yakında bayanlarımız protestoları kendileri yapabilecek demektir ;)
Bayanın tipine dikkat et o zaman bir dahaki sefere..Ne olduğunu anlarsın..
Adalet bakanına katil diye bağıran kadın gibi...Boynunda sol partililerin bağladığı türden bir boyunluk var ve tip güneydoğulu..Aksanıda öyle...Ben öyle protesto istemiyorum..Kadın oyunu bilinçlı kullansın yeter en büyük silahı o...
Bu olayın haklı çıkacak tek bir yanı yok...Ben bile (Tamamen türkçüyüm)
Bu olaydan utanıyorsam ve kınıyorsam demekki bir yerde hata var...
Seckjin Khan
05-19-2006, 11:03 AM
Aybike Hnm tam bende onu söyleyecektim acaba n'olurdu?
yada polis müdahele etseydi n'olurdu?
mustafa06
05-19-2006, 11:09 AM
Günlerdir söylüyoruz uzun süredir bir provakasyon hazırlığı var diye
Shimdi bir oyun sahneye konuyor. Hemde chok chirkin bir oyun,
Oyunun Adı Laikliği, cumhuriyeti, ülkeyi savunma ama icheriği; cumhuriyeti ve demokrasiyi baltalama hatta yok etme. pkk birilerine ihalemi verdi yoksa
Chünkü sonunda kaybeden bu ülke oluyor.
gurkan
05-19-2006, 11:09 AM
Bi bayan elinde ki gazeteyle vurmuş Gül Bey'e koptum vallaha yakında bayanlarımız protestoları kendileri yapabilecek demektir ;)
Dylan bu olaylar bu komployu hazırlayanların acizliğini gösterir...
Yazık CHP kan üzerinden siyaset yapıyor...
Unutulan O ranın bir cami... Ve Cenaze evi olduğu...
Bu adamlar cenaze namazı için gelmişler ...
Provakasyonlar yüzünden linç edilip cenaze olacaklardı....
Geçmişte Hangi Devlet büyüğümüze yapmışlar bu hareketleri...
Hükümeti düşürmek için Provoke ettiler bu kanlı saldırıları Hedef hükümetir dediler bu işi planlayanlar...
Bu ne ucuz siyasettir...
Aybike
05-19-2006, 11:10 AM
Aybike Hnm tam bende onu söyleyecektim acaba n'olurdu?
yada polis müdahele etseydi n'olurdu?
İki tarafıda pis deynek olayı...
polis mudahale etse..yine olay var..etmese bıraksa yine olay..Çok şükür polis sağduyulu davrandı.
Aha işte şimdi seyrediyorum.
Marmariste pazar yerinde asılı türk bayraklarını yırtmışlar.yanında buluna AB bayrağına dokunmamışlar.)))) tamamen tahrik var..Marmariste çok kürt çalışır.Saldırılsın isteniyor....
Düğmeye basılmış yani...ALLAH YANIMIZDA OLSUN ne diyeyim..Ve en sakin hareket etme zamanı...Bekleyeceksin..Bu arada meslektaşlarımı kınıyorum...
TV lerde bakanlara yapılan saldırı gösterilmemeliydi..Halk tahrik olabilir..
Düşünün bilmem ne köyünde bir adamın ruh halini..Bakanların ezildiğini görünce neler düşünür...Vatan elden gidiyor hissine kapılmazmı?Mutsuz olmazmı..Devlete ne kadar güveni kalır...HATA üstüne HATA yapıyoruz..üç kuruşluk raiting uğruna...
Adalet bakanının kaçarsasına giderken yüzünün aldığı korku dolu şekil beni ağlatmıştır arkadaşlar...Benim adalet bakanım bu hale gelemez!!!!!!!!!!!!!Beğenmiyorsam seçmem o kadar...
İki tarafıda pis deynek olayı...
polis mudahale etse..yine olay var..etmese bıraksa yine olay..Çok şükür polis sağduyulu davrandı.
Aha işte şimdi seyrediyorum.
Marmariste pazar yerinde asılı türk bayraklarını yırtmışlar.yanında buluna AB bayrağına dokunmamışlar.)))) tamamen tahrik var..Marmariste çok kürt çalışır.Saldırılsın isteniyor....
Düğmeye basılmış yani...ALLAH YANIMIZDA OLSUN ne diyeyim..Ve en sakin hareket etme zamanı...Bekleyeceksin..Bu arada meslektaşlarımı kınıyorum...
TV lerde bakanlara yapılan saldırı gösterilmemeliydi..Halk tahrik olabilir..
Düşünün bilmem ne köyünde bir adamın ruh halini..Bakanların ezildiğini görünce neler düşünür...Vatan elden gidiyor hissine kapılmazmı?Mutsuz olmazmı..Devlete ne kadar güveni kalır...HATA üstüne HATA yapıyoruz..üç kuruşluk raiting uğruna...
Adalet bakanının kaçarsasına giderken yüzünün aldığı korku dolu şekil beni ağlatmıştır arkadaşlar...Benim adalet bakanım bu hale gelemez!!!!!!!!!!!!!Beğenmiyorsam seçmem o kadar...
Devleti aciz durumlara düşürmeye çalışıyorlar...Yazıkki yazık...
gurkan
05-19-2006, 11:21 AM
Milletin bir vatansever bir ferdi olarak bugünlerimi de görecektik...
Bu kadar aciz görmedim devletimi hiç...
Nerde Dünyaya hükmeden devletim...
Nerde Dünya ya hükmeden Milletim...
Dış basından yansımara bakıyorum da...
Ne kadar aciz gösteriliyoruz...
Bölünmüş... Dünya da ki Güçlü Türkiye imajını üç paralık ettiler...
Ah ki Ah....
Aybike
05-19-2006, 11:24 AM
Merak etme buda gelir buda geçer..
TÜRK atlatır bunları...
SerkanK
05-19-2006, 11:36 AM
Ben birşey sorucam Sucu Akp nin Dısında baskalarında gorenlere.
Hiç mi Sucu yok Akpnin ? 2 Rektoru hapse attılar. Yargılamadılar Direnclerini kırmak icin beklettiler. sonra biri Kendini astı. en sonunda yargıları yapıldı Suclu degillermiş.
Genel kurmayı KAraladılar. nasıl bir hukumet Kendi Askeri Gucunu kararlarki ? AB Basını mansetlere yazdı Turk Silahlı kuvetleri Soyledir boyledir Ve bunuda kackere yuzumuze vurdurlar Tarih boyunca sanlı askerimize kimse laf edememişti onuda AKP sayesinde yaptılar.
Danıstaya yapılan Saldırıya elbette AKP neden oldu. Bu konuları Hiç acmasalardı Bunların hiçbiri olmazıdı.
Simdi kalkıp sucu Baskasına atmak kolay. Sizde inanıyorsunuz Bu palavralara..
Ama Sunda kesinlikle haklısınız Provakatorler Var kandırılıyor. hakın Bunu yapması Hiç iyi olmadı. Zavallı durumuna dustuk
ama sizin konustuklarınız gerçekten cok yanılıs Akp sucsuz oylemi ?
Bu sizin Gorusunuzdur Saygı duyuyorum. Bu gorusu Secmeniz ise Akp nin yalanlarına inanmanızdır.
narcoleptic
05-19-2006, 11:54 AM
gün içerisinde meclis başkanı Bülent Arınç'ın konuşmasını izledim.
çok güzel bir konuşmaydı.
hiç bir medya mensubu gıkını dahi çıkaramadı.tek bir soru soruldu ve cevabı alındı.ancak yarınki manşetleri merak ediyorum gerçekten:rolleyes:
ekonomi bakanı Ali Babacan okulunu birincilikle bitiriyor ve ülkesinde ekonomi bakanlığı yapıyor.gününü gecesine katıyor.onunla birlikte çalışan tanıdıklarım var ve ne zaman bahsi geçse çok çalışıyor adam diyorlar.
herhangi bir TC vatandaşı yarın merak ettiği herhangi bir şeyi uygun bir üslupla sorsun çok beklemeden cevaplayacaktır.inanın bana ve bir deneyin.
Maliye bakanı unakıtan için yolsuzluk da yolsuzluk dye söylenilip duruluyor.adam dobranın önde gideni.her ne kadar yanlışları olmuş olsa da maliyemde eksik değil fazla var ya bu sevindirici.
ve Abdullatif Şener.onu tarif için kelimeler yetmez.tam bir beyefendi.bence AKP iktidarı böyle bir bakana sahip olduğu için gurur duymalıdır.adamcağız o kadar darbeler aldı çok soğukkanlı açıklamalar yaptı.akşam haberlerinde izleyiniz lütfen.
gurkan
05-19-2006, 12:06 PM
Öldürenin Ve Bu işi Prokove edenlerin Suçu Hükümete yüklenmiştir...
Katil hükümet değildir ??? Neden Hükümeti hedef gösterdiler ???
Namlunun ağzına sürmek için....
Neden Cumhurbaşkanını bu hükümete seçtirmek istemiyorlar...
Neden Türkiye de güçlü Hükümet görmek istemiyorlar Kimler Bundan çıkar uman dış mihraklar ??? Bazlılarıda Bu hükümeti görmek istemiyor...
Bıraksınlar millet karar versin...
Hedef milleti bölmek ... Devleti istikrarsızlaştırmak...
Kimileri kandan siyaset yapar...
Kimileri de Masonlarla işbirliği...
Kimileri de Cumhuriyet elden gidiyor ... Laiklik elden gidiyor...
Yaygarası yapar... Hiçbir şeyin bir yere gittiği yok...
Lakin seçimle gelenler Demokrasilerde seçimle giderler...
Burada ki iş başka Seçimle gelenler Darbeyle giderler ya da Cenazeyle...
Hükemete vur Tokmak paşa...
Bir de 1000 yıllık örtü meselesi var ...
1998 de bir tokmak Hey millet artık başa örtü takmak yasak...
Bir de bu bu prokove bu yasağı sağlamlaştırmakta ki bir başka amaç...
Hükümet bu yasağı kaldırmak için uğraşıyordu ya...
Yani Serkan Kardeş
Bu adamları bu hedefleri özellikle seçtiler...
Yönlendirmeler planlı ... Provekelerde...
Bu işi prokove edenlerin suçunu vurdular hükümetin başına...
Selametle...
nurhak
05-19-2006, 12:12 PM
arkadaşlar medya büyük bir güç haline geldi.Basın mensuplarıda bunun bilincinde olduğu için kendilerini kaf dağının ötelerine attılar.Dikkat ederseniz basınımızda fikir adamı sayısı bir elin parmakları kadar ya var ya yok.Bu menfur olayın ardından yorumları dikkate alırsanız,birkaç kendini bilen gerçek gazetecinin dışındakiler kendi şovlarını yapıp halkı provake ettiler.
Bu memlekete halk istiyor diye televole kültürünü dayatan,benim masum gençliğimi renkli,ışıltılı hayallerle uyuşturup birkaç neidüğü belirsiz hep aynı arsız isimleri gençliğimin idolü,kahramanı yapan,sıkıştığı noktada bu gençliğin hali ne olacak,eğitim şart diye komik olan bu medya değilmi?
bilmem kimin kimle kaç saat aşk adını verdikleri rezilliği yaşamasını saatlerce günlerce benim insanıma seyretirmek zorunda bırakan adı özel tv olan bu kuruluşlar benim halkımın öz be öz anenelerine örfüne izlenme oranı düşük diye hangi hakla yer vermez,benim gönül telimi titreten türkümü çalmaz.Kime,neye hizmet ederler bu gücü kimlerden alırlar.
Lütfen gazetelerin verdiği o eklere bir bakın: yemek tarifleri fransız,çin vs. mutfakları benim canım yemek kültürüm yok?
sonrada rumlar baklavamızı çaldı diye şov üsyüne şov.Benim gencim Yunus emrey'i,Mevlana'yı,karacaoğlan' bilmezken üniversite kampüslerinde rock efsanesi adında birçok grup eşliğinde uyuşturucu partilerinde kac gencimin hayalleri alkolle akıp gidiyor.
Bakın arkadaşlar siyasi görüşünüz ne olursa olsun bu memleket bizim.Bu vatan topraklarında bizler ve bizim çocuklarımız yaşıyacak daha geç olmadan birbirimizin farklılıklarıyla kavgayı bırakıp elele,gönül gönüle vererek bu vatanı kaçılan değil, herkesin karnını doyurduğu,korkusuzca adalet içinde yaşanan bir ülke haline getirdiğimizde işte o zaman hainlerde,kuklalarda kendilerine başka diyarlar aramak zorunda kalacaktır.saygılarımla
MUHTAÇ OLDUĞUN KUDRET DAMARLARINDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
gurkan
05-19-2006, 12:17 PM
Ne güzel söylüyorsun...
Nurhak Abi Senin Dahi sık görüşlerini görmek isteriz bu platformda...
Selametle...
nurhak
05-19-2006, 12:22 PM
Ne güzel söylüyorsun...
Nurhak Abi Senin Dahi sık görüşlerini görmek isteriz bu platformda...
Selametle...elimden geldiğince sevgili kardeşim inşaallah paylaşmaya çalışırız.saygılarımla
SerkanK
05-19-2006, 12:39 PM
OK Yani AKP nin bir gram Sucu Yok. Melek gibi insanlar.
iğneyi başkasına Cuvaldızı kendine batırıcan diye bir soz vardır.
sizde biliyorsunuz birçok gerçeği ama KAbullenmek zor oluyor.
Dine allaha inanan insanlarsınız. Elinizi Vicdanınıza koyun Düşünün.
CHP kanı Siyasete karsıtırıyor. AKP de Dini.
Yazıklarolsun.
AKP Doğru yoldamı Dinimiz için ? TC icin ?
Aybike
05-19-2006, 01:12 PM
Hayır AKP doğru yolda değil...
AKP suçludur..Yazdıklarının tümüne katılıyorum..AKP nin en büyük suçu bu kurgulara zemin hazırlamasıdır.
Benim tepkim KURGUYA...
AKP ne olursa olsun benim devletimi temsil ediyor.Bir şeyi protesto edeceksek adam gibi edelim..TÜRKÜN tezcanlı olmasını kullandırmayalım..Birseferde soğukkanlı olalım...
Ama birşeyide hakkını vererek konuşalım..AKP yönetimde iyi gidiyor.Sadece asker korkusu var :))) Ona uzanan elleride kırılacakken bu olay oy toplattı yine....
gurkan
05-19-2006, 01:23 PM
[quote=SerkanK]OK Yani AKP nin bir gram Sucu Yok. Melek gibi insanlar.
Serkan Kardeş seni selamlıyorum... Estağfırullah... Hükümetin suçu var mı ?
Kimse sütten çıkmış Ak kaşık değil...
iğneyi başkasına Cuvaldızı kendine batırıcan diye bir soz vardır.
Doğru söylüyorsun...
Acaba Bu vakalar CHP nin başına gelseydi...
Nasıl tepki verilirdi ???
sizde biliyorsunuz birçok gerçeği ama KAbullenmek zor oluyor.
Hükümetin eleştirilecek çok yönü var kardeşim...
Lakin şu an ki konumuz da ise bence asgari hatası olan taraf...
Adama öldürenin öldürtenin hiç mi suçu yok diye sorarlar ???
Neden bilet Hükümete... ???
Dine allaha inanan insanlarsınız. Elinizi Vicdanınıza koyun Düşünün.
Estağfırullah... Doğruya doğru kimse sütten çıkmış ak kaşık değil...
Doğru Bu ülkede dini herkes siyasete karıştırır....
CHP den AKP ye
Kan üzerinden siyaset ....
Hele Cenaze evinde ...
Siyaset bu kadar ucuz mu ?
Yazıklarolsun.
Yazıklarolsun.
AKP Doğru yoldamı Dinimiz için ? TC icin ?
Bu soru tüm taraflara olsun...
Milletimizin Refahı Devletimizin Bekası için çözüm için çalışsınlar...
Acizane fikirlerimizi yazdık...
Saygı gördük senden ;fikirlerine de saygı gösteririz...
Selametle...
SerkanK
05-19-2006, 01:25 PM
aybike Vallahi En onemli noktayı anlayamadım neyse . :)
Ben sahsen yonetimin iyi gitmedigini dusunuyorum Ve Akp Sevmiyorum nedeninide 14-18 arası acıkladım.
Ayrıca Son olaylar benide Halk gibi Cok kırdı Son olayların AKP nin gazıyla yapıldıgını dusunuyorum.
ve Hukumetin nasıl olurda askere DARBE niteliginde bir Suclama olayına girmesinide anlamıyorum.
Bolucu basını nasıl Serbest bırakıcak yasayıda yazdıklarını anlamıyorum.
yasayı ilk bastta Askerin ustune atıp
Askerin Bize gosterilen imzalatılan yasa Bu degildi demesi uzerine yasayı akpden birnin degiştirildigi anlasılıca
RECEP TAYIPIN Kim oldugunu bilmesine RAGMEN ISPIYON ETMIcem demesinide anlama mumkun degil
ne alakası var ispiyonla ?Bolucu basını serbest birakıcak bir made eklenmis degiştirilmis Devletten gizlice Hukumet nasıl yapar bunu Gizli gizli ?
AKP nin yaptıgı Devleti bolmek iste Resmen.Herşey ortada.
Asker Biz bu yasaya imza atmadık Dedi.
Bakın bunuda ekliyorum HAKIN HUKUMETE TEPKISI BU OLMAMALIYDI .REZIL OLDUK DUNYAYA
SerkanK
05-19-2006, 01:27 PM
gurkan kardesim
Yazıklarolsun.
2 mesaj uste solyedim ..
Ben su an herhangi bir Politikacıya destek vermek icin Yemin ederim bunları solemiyorum ..
EGER aynısını CHP YAPSA aynı seyleri soylerim.
mustafa06
05-19-2006, 01:39 PM
Zaten yapıyor . CHP lilerin mesajlarına bakınca verdikleri gaz belli olmuyormu?
SerkanK
05-19-2006, 01:47 PM
Zaten yapıyor . CHP lilerin mesajlarına bakınca verdikleri gaz belli olmuyormu?
Mustafa arkadasım nedemk istedigini anlayamadım eger Chplilerin messajları derken mesela Deniz baykalı kastediyorusan YAZIKLAR OLSUN DEDIM ZATEN
ama eger forumdaki CHPli arkadasların messajlarından bahsediyorsan Ben onlara Bir laf Soyleyemem Benim eleştirim CHP den AKP den oteye Gidemez.
Sorun CHP DEGIL bence Sorun AKP.
AMA soyledigim Gibi. HATALAR VAR VE Biz bunları gormezden Gelemeyiz. (hem akp hem chp için)
mustafa06
05-19-2006, 02:19 PM
Aybike hanım , AKP ile ilgili söylenmesi gerekenleri söylemish. aynen katılıyorum.
CHP 'de davula arkadan vuruyor, yani farkı yok.
Ezgili Yürek
05-20-2006, 03:37 AM
Şimdi herkes eteğindeki taşları dökmüş,görüyoruz.Bizim başımız da henüz tamamıyla kel değil,sıra bizde.
...
Dünyada tüm dengelerin üzerine oturduğu bir saçayağı var.Dünyanın tüm hedef noktalarında düğmelere basan da işte bu mekanizmanın başındaki kompradorlar.Saçayağının ilki 'silah tekelleri',ikinci 'uyuşturucu tekelleri' ve üçüncü 'yahudi tekeli'.Tüm oluşumlar;siyaset,ticaret,mülkiyet,mevcudiyet,...b u üç dengenin üzerine kurulu ve onlar istediği kadar yaşama hakkı var.Devletler ve hükümetler aslında bağımsız değil ve olamazlar.Amerika Birleşik Devletleri de dahil,tepedeki yöneticilerin söz ve müdahale hakkı sadece kısıtlı konular için var.Yani yerkürede tüm oluşumlar bu saçayağına hizmet etmekte.
Savaşlar silah tekelleri tarafından çıkarılır.Mecburen savaşlarda en az iki taraf olacağına göre her iki taraf da bu tekellerce kışkırtılır ve sebepler yaratılır.Hem bu tekellerin hiçbir şekilde milliyetleri yoktur.Rus da olabilir,Amerikalı da.Biri bir tarafı teşkilatlandırır,teçhiz eder,diğeri karşı tarafı.Ancak birbirini ısırmazlar.Sonuçta önemli olan silah dolaşımıdır,silah tekkelerinin çıkarlarıdır.
Silah tüccarlarının donattığı coğrafyalar ekseri hassas coğrafyalardır.Ya zenginlikleri talan edilecektir ya da uyuşturucu menbaıdır.Uyuşturucu buralarda üretilir,burdan dağıtılır.Uyuşturucu tekelleri bu işi ellerini değdirmeden yaptırırlar zaten yönetim zaafı yaşanan,halk kavramını da yitirmiş,savaş halindeki bölgelerde.'Kurt havanın bulanığını nasıl severse',bulanık coğrafyalarda da görüldüğü üzre iki tekel;silah ve uyuşturucu tekelleri kolkola çalışır.
Silahlı mücadelelerle,birbirine kırdırılarak bezdirilmiş ve çökertilmiş ülkelerde,yok edilen sanayii ve ticaret bir dahaki savaşa kadar yeniden yapılandırılmalıdır.Yani yok olan ülke gerektiği ölçüler oranında ayağa kaldırılmalıdır.Mevcut kalan zenginilikler ve kaynaklar da bu yolla halkların elinden çalınır.Bu görev yahudi tekelinindir.
Saçayağı tamamlanmıştır.
...
Gelelim ülkemize.
Türkiye yazık ki sözünü ettiğimiz saçayağının tam ortasındadır.Gitgide de talan pozisyonu netleşmektedir.Yeraltı ve üstü zenginlikleri elinden alınmak,hakları kavgaya tutuşturulmak,insanları sindirilmek,inançları yozlaştırılmak istenmektedir.Bunun ilk etabı Türk-Kürt kutuplaşması.ikinci etabı müslüman cemaatı musevileştirme operasyonu.Sonrası Anadolu'da halktan (Türk ya da Kürt) Alicengiz oyunlarıyla alınan toprakların yahudileştirilmesi ve milli bilincin yok edilmesidir.
Anadolu toprakları ve özellikle de güneydoğusunun,dünya uyuşturucu dağıtım pazarındaki payı %60'tır.Yani dünyaya uyuşturucunun %60'ı bizim topraklarımızdan dağılıyor.İstediğiniz kadar 'hayır' deyin,karşı çıkın,içinde devletin olmadığı,içinde askerin olmadığı bir oluşumda bu dağıtım bu kadar kolay olamaz.Elbette tüm asker kesimi ve tüm devlet organları töhmet altında bırakılmamalı ancak bu onların katkısı yok anlamına gelmez.Kürt kalkışımının sonlandırılmamasında,bir de şu söylediklerimi dikkate alarak neden arayalım.Van Cumhuriyet Savcısının söyledikleri benim kanaatime göre tamamıyla da yalan yanlış değildir.Şayet olanları anlamlandırmak istiyorsanız,o karmaşadan çıkar sağlayanları (asker/sivil) mutlaka dikkate almalısınız.Irak sınırında ele geçen dört tır dolusu silahın,Almanya'dan sınıra kadar nasıl kolayca geldiğini ve tesadüfen elegeçmese nereye kadar gideceğini ben de dahil kim nerden bilebilir?Demek ki silah tekelleri de kolaylıkla hareket alanı bulmakta bizim coğrafyamızda.Bir de şunu unutmayın ki dünyada Almanya'dan sonra piyasasında ençok euro dolaşan ilke bizim ülkemizdir.Bunu turizme (toplam turizm gelirimiz 500 milyon doların altındadır) ve gurbetçi dövizine bağlamak safdilliktir.kaynak uyuşturucu ve silah ticaretidir.
Türkiye'nin bu genel açıdan dünyanın hiçbir ülkesinden,Rodezya'dan Filistin'e,Kuzey Kore'den Uygur toprağına dek hiçbir fark ve ayrıcalığı yok.Ancak sahip olduğumuz özel ayrıcalıklar bizi kısmen farklı kılıyor:Biz ırk olarak dirençliyiz.En zor anımızda en fazla dirence sahip bir karakterimiz var.Atatürk ilkeleri emperyalizme çok büyük bir engel teşkil ediyor.Ve elimizden alınmak istenen şeyler,toplumun genelinin kabul ettiği dince de kutsal unsurlar olduğundan,söküp almak sanıldığı kadar kolay olmayacaktır.
Hatta bana göre olanaksızdır.
...
Bize düşen şudur ki meseleyi yukardaki haliyle anlamak,çözüm bulabilmekte ilk şarttır.Kesinlikle tüm ayrımları bi yana bırakıp,öznede birleşmek gerekir.Tekeller dünyanın istediği yerinde istisnasız gerçekleştirmekte muvaffak oldukları oyunu bu toprakta başaramamamsı için birlik olmak şarttır.Eğer başarırlarsa ortada ne Türk kalır,ne müslüman,ne Kürt,ne sağcı,ne solcu ne de Atatürk...Sadece esir oluruz.Esir toplum da ruhunu yitirir.Buyurun Tunus,Fas örneklerini.Fransız çekip gitse de esaret tohumunu koyup gitmiştir.Tunus ne müslüman,ne Berberi ne de doğuludur artık.Tunus ruhsuzdur.İsimler arapça soyisimler Fransızdır.Arapça unutulmuş,Fransızca artık zorla değil zevkle konuşulan dildir.
Türkiye toplumu asla esir olmayacak.Atatürk'ün ışığını kaybetmeyelim yeter.
...
Sevgiyle kalın.
Eskiden mafya diye tabir edilen kesim MAFYA'idi...
İster uyuşturucu,ister silah,ister diğer pislikleri içinde barındırsın...
Bugün bunlar evrim geçirdiler ve hir biri Holding (şirketler gurubu) oldular...
Kartvizitlerinde artık kibarlık ifadesi kendilerinin bile bilmediği ingilizce terimler var...
Devletin bazı kademeleri bu oluşumları desteklemektedir doğrudur.Benim bile şahit olduğum durumlar var...
Bu pislikten nasıl arınırız sorusana ise verilecek cevap bulamıyorum...
Deştikçe çete çıkıyor (http://www.zaman.com.tr/?bl=haberler&alt=&trh=20060520&hn=286685)
valla bu olaylar nasil bitcek bilmiyorum da, ama AKP bu olaydan prestij kazanacak,
Turkiye de bu igrenc oyunu atlatacak insaallah...
SerkanK
05-20-2006, 06:05 AM
( Yeniden Duzenledi)
valla bu olaylar nasil bitcek bilmiyorum da, ama AKP bu olaydan prestij kazanacak,
Turkiye de bu igrenc oyunu atlatacak insaallah... Uki Akpli milletvekillerindende Cıkıyor bunlar ama akp koruyor ve Gizli tutuyor.
__________________________________________________ ________________________________
(Genele Yazıyorum)
Ayrıca Artık ben Sıkıldım Politikacılardan bahsetmeye Artık Bırakıyorum Bu tatışmayı Sizlere. Çünkü konuşmalarımız Birbirimize olan Ofkemizi Arttısın istemiyorum. Ben sadece insanların sunu bilmesini ve yapmasını isytiyorum Politika hakında dusunurken önce Begendigimiz Politikacıyı Evire Cevire Bir bakalım. Sonra Zıt Goruste olanları Eleştirelim. Bu Bizi ve ulkemizi daha iyi bir gelecege tasır. bu konuda AKP yi eleştirdim hep. Cunku konunun gidisati Beni buna itti. RTE ninde iktidar olmadan once ve sonra Cok olumlu adımları olmustur. Bunların bilincindeyim ama beni Akp ye karsı Tavır almaya iten AKP bu olumlu gidisati Ciddi derecede Bozdu. Su an halkın Bolunmesindede sucları var OKU atan Başkaları ama Yayı Geren AKP oldu. Ayrıca Son Gunlerede Yasana AKP ye karsı Tavırlarıda onaylamıyorum.
Benim Size anlatmak istedigim ama basaramdıgım Sey Sizi Tarafsız bir acıdan Dusunmenizi Saglamak Ve AKP nin Yaptıgı Ciiddi Hataları Gormenizi Saglamaktı. ve en son soz Lutfen arkadaslar Toprak Satısı konusunu inceleyin.
Uki Akpli milletvekillerindende Cıkıyor bunlar ama akp koruyor ve Gizli tutuyor.
Ayrıca Artık ben Sıkıldım Politikacılardan bahsetmeye Artık Bırakıyorum Bu tatışmayı Sizlere. Çünkü konuşmalarımız Birbirimize olan Ofkemizi Arttısın istemiyorum. Ben sadece insanların sunu bilmesini ve yapmasını isytiyorum Politika hakında dusunurken önce Begendigimiz Politikacıyı Evire Cevire Bir bakalım. Sonra Zıt Goruste olanları Eleştirelim. Bu Bizi ve ulkemizi daha iyi bir gelecege tasır. bu konuda AKP yi eleştirdim hep. Cunku konunun gidisati Beni buna itti. RTE ninde iktidar olmadan once ve sonra Cok olumlu adımları olmustur. Bunların bilincindeyim ama beni Akp ye karsı Tavır almaya iten AKP bu olumlu gidisati Ciddi derecede Bozdu. Su an halkın Bolunmesindede sucları var OKU atan Başkaları ama Yayı Geren AKP oldu. Ayrıca Son Gunlerede Yasana AKP ye karsı Tavırlarıda onaylamıyorum.
Benim Size anlatmak istedigim ama basaramdıgım Sey Sizi Tarafsız bir acıdan Dusunmenizi Saglamak Ve AKP nin Yaptıgı Ciiddi Hataları Gormenizi Saglamaktı. ve en son soz Lutfen arkadaslar Toprak Satısı konusunu inceleyin.
Serkan kardes, ben kesinlikle AKP yi tutmuyorum, bana ne akp den!!!
Ama olaylar boyle halledilmemeli. Ordu var, emniyet var, adliye var!!!
bir suc varsa cezasi mutlaka olacak.
hukumetin eli varsa bile bu isde, bu olaylar cok professionelce hallede bilinirdi, ama gel gorki, kendini bilmez bir havuc capulcu yuzunden, olay suclularinin degil, turkiyenin imaji zedelendi...
ben ona uzuluyorum, yoksa kim sucluysa cezasi verilsin...
SerkanK
05-20-2006, 06:20 AM
Uki Haklısın.ayrıca Ben O Yazının sadece En ust Satırını Sana yazdım ama Tamamı Sana Yazmısım Gibi Olmus. O yazı Genel olarak butun arkadaslarıma usteki yazımı biraz daha anlasılabilir yapmak icin Duzelticem
salamaturgenji
05-20-2006, 12:04 PM
valla kimin ne oldugu belli olmuyor. bu adam mükemmel diyorsun, sonra da ortalıgı karıştırıyor. Birileride kendisi çalıp kendisi oynuyor. inşaallah sonu hayırlı olur!!!
Yüzbaşı, gazino bastığı için TSK’dan atıldı (http://www.zaman.com.tr/?bl=haberler&alt=&trh=20060521&hn=286968)
Danıştay saldırısının kilit ismi eski yüzbaşı Muzaffer Tekin’in gazino bastığı için Türk Silahlı Kuvvetleri’nden atıldığı ortaya çıktı. Tekin’in 1985 yılında genç teğmenleri bir lokantaya saldırıda bulunmaya azmettirdiği öne sürülüyor.
Ozbekistani tanitmak icin resimler yayinlayip ilk olarak ozbekistandaki hela larin resmini yayinlayan zeka dan bu tur yorumlar duymak hic sasirtici degil dogrusu.
yine mi sen Brutus?
Alakasi olmayan seylele nasil alaka kuruyorsun? zekada beni de solladin ...
Cimkent
05-21-2006, 07:11 AM
seni de kizdirdilar mi sonunda? Aksham gorushelim malum yerde.
mustafa06
05-21-2006, 08:14 AM
[quote=Cimkent]seni de kizdirdilar mi sonunda quote]
Han'ımızın kızdığı görülmemishtir. sadece biraz üzülmüshtür,
Ama kıvrak zekası ile yakında sazını chalar.
Destankutluhan
05-21-2006, 08:46 AM
Han,
"tentak" ne demek ?
nogayhan
05-21-2006, 09:37 AM
''tentak'' i bilmiyorum ama ''tentek'' noghaycada ''deli'' demektir
SerkanK
05-21-2006, 09:39 AM
Arkadaşlar Söylemeden Yapamıcam.
Hakarete Varan Sözler Soylemeyin lutfen.
Destankutluhan
05-21-2006, 09:54 AM
[quote=nogayhan]''tentak'' i bilmiyorum ama ''tentek'' noghaycada ''deli'' demektir
Ilginc ! Kelimenin kokenini biliyor musun ?
orayı değiştireyim. yoksa danıştay cinayetini faili durumuna düşeceğim... :)
Destankutluhan
05-21-2006, 10:01 AM
Zaten yeni dondun, nereden oldugunu sormasinlar sonra ! :)
Yine de o kelimenin anlami nedir onu ogrenelim lutfen.
SerkanK
05-21-2006, 10:02 AM
Gereksiz yere kavaga Ve çatışmadan Daha iyidir.
nogayhan
05-21-2006, 10:04 AM
Han oldurdun beni gulmekten, ALLAH hepimizi guldursun:P Bende Vakit gazetesi durumuna dusmesem bari.Arkadas sormus bende bildigim kadariyla cevap verdim.
Destankutluhan kelimenin kokenini bilmiyorum.
Aybike
05-21-2006, 10:09 AM
konu nerelere gelmiş...
Ben anne tarafı asker olan bir aileden gelmeyim..hepsinin ailesi baş örtüsü takar.
Ben kendim geçen sene VATAN SAĞOLSUN isminde program yaptım,aylarca askerlerle beraberdim..Ödül ve diploma törenlerine analar geldi BAŞÖRTÜLÜ baş köşede ağırlandı..
Ama orada birşey yoktu..Haber niteliği olan bişey..Ve kameralar yoktu..Kameralar olsaydı kesin TÜRBANLILAR basardı:)))Haber olsun ve tahrik olunsun diye..
Oyunlar başlardı...
Bişey daha ben cumhur başkanı SEZER i ilk gördüğüm günden itibaren çok itici bulurum..Hiç sevmem..Eşinide sevmem..Çok düşündüm neden olabilir diye..
Buldum:Bunlar gülmeyi ve mutlu olmayı unutmuş iki makina...
Gülme duyduğu olmayan ve mutlu olmayan iki makinanın halka ne faydası olurki...
Peygamberimiz valilik verceği bir şahsı sırf çocukları azarladı diye,
-Sen çocuğa şefkat göstermiyorsun halka nasıl göstereceksin.. diye vali yapmaktan vazgeçmiştir..
Birde karı koca yüzlerinde NUR yok..))))
İçleri kurumuş...
Ezgili Yürek
05-21-2006, 10:30 AM
Bana lüzumsuz ve yersiz edilmiş laflar gibi geldi bunlar.Cumhurbaşkanı seviyeli ve ciddi bir devletadamı olduğu için elbet senden benden farklı olarak her konuya hoplayıp kahkaha atacak değil.Halk da onu bu ciddiyeti için beğeniyor.
Yüzde nurun belirtisi nedir ve hangi işe yarar bilmem ama yaptıklarıyla devlet adamlığının hakkını veren bir insandır sayın Sezer.
Söylediğiniz sözler bence her konuda bişey söyleme çabasıyla söylenmiş,gereksiz sözler.Hoş değil.
Sevgiyle kalın.
narcoleptic
05-21-2006, 01:14 PM
ben bundan sonra Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanlarının hukukçu olmalarını istiyorum.
bundan sonra bütün Anayasa Mahkemesi başkanları sırasıyla Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturmalı.
gerçek bir Cumhurbaşkanı cumhurbaşkanımız.
Aybike
05-21-2006, 01:22 PM
Ezgili yürek..Özal dan önceki politikacıları bir düşün..Gayet ciddi idiler..:)
Yaptıkları ortada.
Ben Kahkaha atan değil,gülümsemesini bilen bir cumhurbaşkanı istiyorum.
Hukukçu olması iyidir.
Son tespitim evlat sahibi olmayan lara ülke idaresi vermeyeceksin.En azından Atatürk gibi baba olmayan ama evlatlık alıp o zevki tatmasını bilecekler.Evlat sormluluğundan kaçanlara Halkı emanet ediyoruz..
Ezgili Yürek
05-21-2006, 02:06 PM
Ben şu söylediğiniz sözlerden birşey anlamıyorum,afedersiniz.
Devlet idaresiyle çocuk sahibi olmanın nasıl bir ilgisi vardır,gerçekten anlamakta zorluk çekiyorum.Bana sorarsanız size bin kriter öneririm devletbaşkanı seçimi için.Ama içlerinde çocuğu ya da evlatlığı olması şartı olacağını sanmıyorum.Aslen devletin 7.11.1982 Tarihli ve 2709 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 101 inci maddesinde de devletbaşkanı seçiminde uyulacak kurallar yazılıdır.Ve bunların içinde evlatlık sahibi olması ya da baba/anne olması yazılı değildir.
Atatürk'ten sonra bu göreve en yakışan devletbaşkanının sayın Ahmet Necdet Sezer olduğunu düşünüyorum.
Sevgiyle...
Aybike
05-21-2006, 03:44 PM
Peki öyle olsun...
Sezer'i sevemezsiniz. Neden, cunku gormediniz tarihinizde bir gercek devlet adami.
Evet, alismissiniz Demirel'e , Ozal'a, kuccuk beyinli Evren'e.
Ozal Bey, "Anayasa bir defa delinmekle bir sey olmaz" diyecek kadar devletini dusunen buuuyyyuuuk bir liderdi. Sezer, "Anayasa bir defa delinirse, devlet idaresi delinir"i gorebilecek kuuuuccccccccuuuuuuuuk bir lider.
Demirel, "Dun duudur, bugun buguudur" diyecek kadar buuuuuuuuuuyyyyyyyyyuuuuukkk bir liderdi. Sezer, "Hukuk, dun de bugun de aynidir, ayni olmak zorundadir. Hukuk devleti gunluk kurallarla yonetilemez" diyen kuuuuuuuuccccccuuuuuk bir lider.
Ayni Sezer'i bu Vakit gazetesi de, Islamci cevreler de, Tayyip Erdogan da, Recai Kutan da, Necmettin Erbakan da ne kadar ovuyordu hatirlar misiniz Anayasa Mahkemesi baskaniyken?
Sonunda Turkiye gercek bir hukukcu gordu diye ayakta alkisliyorlardi bu beyler Adli yilin acilisi dolayisiyla yaptigi konusmadan sonra.
Ama hukuk, herkese hukuk deyince birden kotu oldu Sezer, eskiden sevmeyen laikci cevreler seviyor simdi de.
Yazik, hepinize yazik, gunluk dusuncenin otesine gecemiyorsunuz bir turlu...
Aybike
05-21-2006, 04:22 PM
Ama ben yazdıklarının hiç birini sevmiyorumki...Bu yaşa kadar hala bir ATATÜRK özlemi çekiyorum...
Ama ben yazd?klar?n?n hi? birini sevmiyorumki...Bu ya?a kadar hala bir ATAT?RK ?zlemi ?ekiyorum...
Lisede edebiyat dersindeyiz. Hocamiz edebiyatta "portre" diye tabir edilen kisi tasviri yazmamizi istedi, kompozisyon yazilisindayiz.
Ben de durur muyum, Ataturk gibi buyuk birisi dururken kimin portresini yazabilirim ki?
Hocamiz sinav sonuclarini acikladigi gun, adimi okudu, "Soyle bakalim" dedi, "Insan gormedigi birinin portresini cizebilir mi?"
"Cizemez" dedim. "O zaman sifir vermem de bir mahsur yok heralde" dedi. "Yok" dedim.
Eh, demem o ki, gormediginiz birinin portresini cizmek kolaydir. Nasil dusunuyorsaniz oyle hayal edersiniz. Ayni donemde yasasa Vahidettin ozlemi cekecek bir suru Ataturkcu var bugun ulkemizde...
Aybike
05-21-2006, 05:04 PM
bak kardeşim..BEN PEYGAMBERİDE GÖRMEDİM...
Yaptıkları iştir bana özlem duyuran..Ama sevmediğim dediğim kişilerin hepsinide gördüm..mesleğimden dolayı şahsende gördüm..)))))
Edebiyat hocanada yuh olsun yani.))))
narcoleptic
05-21-2006, 05:06 PM
kiya Ozal Bey, "Anayasa bir defa delinmekle bir sey olmaz" diyecek kadar devletini dusunen buuuyyyuuuk bir liderdi.
kamuoyu tarafından eleştirilirken en çok kullanılan "bir koyup üç alacağız" ve "anayasayı bir kere delmekle bir şey olmaz" lafları kendisine ait değildir. birincisi siyaseti iyi bilen süleyman demirel'in ertuğrul özkök'e bir yemek sırasında yazılacağını bilerek "yav bu turgut orada burada bu çok iyi fırsattır, bir koyup üç alacağız diyor" demesiyle üzerine yapışmıştır. ikincisi 87'deki referandum konusunda bir meclis oturumu sırasında turgut özal'ın bir önerisine karşılık hikmet çetin'in "bu sizin dediğiniz anayasayı bir kere delmekle bir şey olmaz anlamına geliyor" demesiyle üzerine yapışm