PDA

View Full Version : Düğmeye Kim Basıyor ?

Pages : [1] 2

METE
05-11-2006, 11:16 AM
http://img82.imageshack.us/img82/8568/slide87ax.gif (http://imageshack.us)

Seckjin Khan
05-11-2006, 11:28 AM
bu konu hakkında yorum yapmaya dahi gerek yok...

asla başaramayacaklar!

SerkanK
05-11-2006, 11:39 AM
Bence Oyle bir amacları olduklarını sanmıyorum . Sanırım yanlıs hatırlamıyorsam Bunlar caferi. (turkiyede yasayan iranlı lar sanırım) ve her yıl bunu yapıyorlar.

METE
05-11-2006, 01:05 PM
Bence Oyle bir amaclar? olduklar?n? sanm?yorum . San?r?m yanl?s hat?rlam?yorsam Bunlar caferi. (turkiyede yasayan iranl? lar san?r?m) ve her y?l bunu yap?yorlar.

Bu insanlar seriatci kim olurlarsa olsunlar ve suanda bulunan hukumet yavas yavas seriati getirmek istiyor kendilerinden birden bu isi bitirmesini seriati getirmesini isteyen secmenlerine ise herzaman sunu soyluyorlar bu is birdenbire olmaz yavas yavas .

mustafa06
05-11-2006, 01:24 PM
Bu hükümet yokkende bu adamlar vardı.
Caferilerin muharrem ayında yaptıkları gösteriler bu hükümetle bashlamadı ki, yıllardır bunu yapıyorlar.
Yoksa bu adamlar bizde bir fobi halinemi geldi.
Sorun fobi ise tehlike gerchekten vardır. Chünkü aklımız ile değil hislerimizle hareket etmeye bashlarız ki, chok tehlikelidir

gurkan
05-11-2006, 01:43 PM
Bu mezhep Türkiyenin ağırlıklı islam yapısını oluşturmuyor...

Bu yapıyı savunanlardan sa hiç değilim...

Bu hükümete de tek oy vermiş değilim...

Lakin söyleyeyim... Bilmeyenler bilsinler...

Bu oluşumun Hükümetle yakından uzaktan bağlantısı yok...

Onlar inanç hususunda şia... Hükümet sünni Yani Geleneksel çizgi de...

Hükümetin kadroları Ceferiden de beslenmiyor...

Belki Turgut Özal'ın açılımlarına paralel bir çizgisi var... Hükümet'in...

Türkiye Her geçen gün daha da çok dünya ile bütünleşiyor...

sorum şu ?????

Cumhuriyet gazetesinde neden şimdi bu haberler sorusuna cevabım ???

açık bir provakatorluk yapıyor geçenlerde karikatur çizmiş ve müslümanı domuza benzetmiş... Durmadan gündem saptırma... adres gösterme... suni gündem oluşturma... vs...

ben cevabını sizlere vereyim...

bu aralar Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kilitlendiği için durmadan bazı olayları kaşıyıp duruyor...

Yani derdi saltanat... Cumhuriyet değil... Ne yaparımda bu meclise Cumhurbaşkanı seçtirmem gayretinde... Ve bizde saltanatımızı sürdürürüz...

Bunun için en tehkikeli soneryoları uyguluyor...

Ben de sorarım Türkiye'yi yönetme yetkisini Cumhuriyet gazetesine kim verdi ?

gurkan
05-11-2006, 01:56 PM
Unuttum yazmayı bu görüntüler Danimarka gibi ikiyüzlü bir ülkenin peygamber efendimize hakaret vari çizilen karıkatürleri Danimarkanın basın özgürlüğü gibi adlarla ifalendirilip sahip çıkması ardından bu çizilen karikatürleri protosto gösterisidir...

Cumhuriyet gazetesi bu protostoyu rejim tehdidi şekilde hüviyetini değiştirerek manşet yapması maksatlıdır...

Bu grubun Türkiye de rejimi tehdit edebilecek sayı ve gücü de yoktur...

mustafa06
05-11-2006, 02:10 PM
Cumhuriyet gazetesi dahil bazı basın ve chevreler her gün yeni bir haber üretiyorlar. Halk birisinin ne olduğunu anlayamadan yenisi, yenisi , yenisi geliyor. Chünkü sonuclanmasını istemiyorlar
Yani tam bir haber bombardımanı.
Daha cumhurbaskanlığı sechimlerine bir yıl var. yaklashınca seyreyleyin yaygarayı, neler neler duyacağız. yani yalanlara hazırlıklı olunuz

Terörle mücadele yasası ile ilgili Baykal'ın ilk basın toplantısında ''kesinlikle 2 yıl ichinde apo salıverilecek'',
2. basın toplantısında ''2 yıl ichinde chıkma ihtimali vardır,
Yargını ileri gelenleri ve eski adalet bakanının achıklamalarından sonra ''Bu maddeyi tasarıya kim soktu, nerede kondu''ya dönen achıklamalarını unutmadık.
Shimdi anlashılıyorki ; bu madde bashtan beri vardır. tasarıyı hazırlayan 36 kishilik komisyon üyelerinin hepsi ve CHP li siyasetchilerde bunu bilmektedirler. katil aponun salınacağı falan yok ama aynı basın gibi, siyasetchilerde karalamak ichin bu yollara bashvuruyorlar.

Korkarımki bir gün yalan ile gerchek birbirine karıshacak, yalancı choban misali haber gerchekte olsa inanan kimse olmayacak.

METE
05-11-2006, 02:53 PM
Kara carsafli sarikli insanlar caferi ve siilerde degil sunnilerdede vardir ve bu yapi tehlikeli bir yapidir sadece son resim cumhuriyette yayinlanan resimdir digerleri rastgele secilmis resimlerdir isterseniz cokdaha fazla ornek bulup burada yayinlayabilirim ama anlatmak istedigim ilk resimdeki gibi hissettirmeden yavas yavas cogaliyo bu insanlar ve bu anlayis basa gectiginde herkes bunlar gibi olmak zorunda kalacak simdi demokrasiden faydalanip boyle cagdisi giyinip dolasabiliyorlar kadinlarini nasil ocu gibi dolastiriyorlar allah kadinlari bu dunlala siyah carsafa sarili dolassinlar diye yaratmadi bunlar okula devlet dairesine giremiyince ortaligikaristiriyorlar fakat kendi rejimleri geldiginde herkesi boyle olmaya zorlayacaklar kapanmayana dinsinz diyecekler oruc tutmayani dovdukleri gibi bunlari yasadik .

Scofield
05-11-2006, 03:21 PM
bu adamlarin gucu yetmez korkmayin ;) Asker Sagolsun Asker! Asker olduktan sonra bunlara gecit yok!

Destankutluhan
05-11-2006, 10:51 PM
Cumhuriyet kasinmis.
Teror, Teror, Teror......................
Bu ulke neler cekiyor hainlerin elinden.......

Cumhuriyet’e 6 günde 3 bomba

Ardıç AYTALAR-Mustafa ÖZDABAK, Asım GÜNEŞ-Serkan AKKOÇ/İSTANBUL

http://www.hurriyet.com.tr/_newsimages/1503987.jpgSon altı gün içinde iki kez bombalı saldırı girişimi yaşanan Cumhuriyet Gazetesi’ne, dün de geniş güvenlik önlemleri alan polise rağmen el bombası atıldı. Biri silahlı olan, biri cep telefonu ile konuşan iki kişi ile gelen üçüncü saldırgan, el bombasını atarken; "Allahü ekber" diye bağırdı. Saldırganlar, Cumhuriyet’i güvenlik çemberine aldığı belirtilen polislere rağmen yaya olarak kaçtı.

MÜDÜRDEN 3 DAKİKA SONRA

Şişli’deki Prof. Nurettin Mazhar Öktel Sokak’daki Cumhuriyet binasına 5 Mayıs ve 10 Mayıs geceleri beze sarılmış, pimi çekilmemiş MKE yapımı el bombaları atıldı. Bu iki saldırı girişiminde de bombalar şans eseri patlamadı. Üst üste yaşanan olaylar üzerine polis ekipleri gazeteyi güvenlik çemberine aldı. Cumhuriyet Yazarı Hikmet Çetinkaya’nın 10 polisin beklediğini belirttiği binaya, son saldırı dün saat 16.30 sıralarında gerçekleşti. Üstelik, dün geceki saldırı için ’geçmiş olsun’ ziyaretinde bulunan Şişli İlçe Emniyet Müdürü Şeref Aytekin’in gazeteden ayrılmasından 3 dakika sonra... Biri tabancalı olan biri cep telefonu ile konuşan saldırganlardan üçüncüsü, "Allahü ekber" diye bağırarak el bombasını bahçeye doğru fırlattı. Bomba, binanın çift camlı penceresine çarpıp, bir katını kırdıktan sonra yere düşerek patladı. Patlamada şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı. Park halindeki üç otomobil ile muhasebe servisi ve güvenlik kulübesinin camları kırıldı.

Nefretle kınandı

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer: "Nefretle kınıyorum. Özgür basına karşı girişilen bu tür çirkin eylemler, demokrasiyi, onun kurumlarını ve çağdaş yaşamı benimseyen ulusumuz tarafından üzüntüyle karşılanmaktadır."

TBMM Başkanı Bülent Arınç: "Büyük üzüntü duydum. Basın ve ifade özgürlüğüne yönelik bu saldırıları nefretle kınıyorum."

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC): "Cumhuriyet Gazetesi’ne 6 gün içerisinde 3, 24 saat içinde de 2 bombalı saldırıda bulunulması ve faillerinin yakalanamaması can güvenliği açısından tehlikeli bir boyut oluşturmuştur. Saldırıların ülkemizin demokratik geleceği ve ifade özgürlüğü açılarından vahim bir durum yarattığı ortadadır."

Basın Konseyi: "Kaba ve ilkel bir saldırı. İletişim özgürlüğüne yönelik saldırı çok üzüntü verdi."

Cerrah: Orası çok kalabalık

İSTANBUL Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah da, basın mensuplarına "Geçmiş olsun" dedi. Önceki iki bombanın patlamadığını hatırlatan Cerrah şunları söyledi: "Olay yerinde yoğun yaya sirkülasyonu var. Saldırganlar da öğrencilerin arasına girmişler. Öğrencilerin arasında bir şahıs binaya patlayıcı madde atıyor. Kamera görüntülerinden incelediğimiz kişiler üzerinde çalışıyoruz." Cerrah, "Eşkali belirlenen üç saldırganın dolmuş duraklarına doğru kaçarken, görevlilerimiz ateş de etmişler. Neyse ki bir olaya sebep olunmadı" diye konuştu.
Kaynak : Hurriyet

Göktürk Kızı
05-12-2006, 12:46 AM
Türkiye'de şeriatçı kesim için Cumhuriyet gazetesinin laik tutumu tehlikedir. Cumhuriyet gazetesi, bizim Türkçü çizgimize uzak olsa da, laikliğe önem vermesi güzeldir.

Sayın Mustafa Bey,

Eğer yeni TMY'yi okursanız, bu yasa ile Apo'nun nasıl serbest bırakılacağını görmüş olursunuz. Apo, büyük kentlerdeki bombaların olduğu bir kaç yerin adını verse, 50-100 teröristi de teslim etse, alın size 2 yıl sınra serbest... Biraz konuların üzerinde düşünün...

Han
05-12-2006, 12:50 AM
Cumhuriyet gazetesi Turkiyenin renkli ve reklamli tuvalet kagididir. Yani helada can sikintisi gelmesin diye basiyorlar. Yoksa....

Destankutluhan
05-12-2006, 01:22 AM
Cumhuriyet gazetesi Turkiyenin renkli ve reklamli tuvalet kagididir. Yani helada can sikintisi gelmesin diye basiyorlar. Yoksa....

Bu goruslerinizde size katilmam pek mumkun degil.
Cumhuriyet gazetesi fiziki baglamda renk acisinda en fakirdir; neredeyse renksizdir. Ikincisi bu insanlarin "helada" degil, ofis vb yerlkerde calisdiklarina eminim. Ucuncusu, Cumhuriyet bugun icin ulkede olmasi gereken, bence onemli bir sestir. Ciddi sayida bir kusak uzerinde de cok ciddi etkisi vardir.
Hersey begenmedigimiz dusuncelere yasama hakki taniyip tanimayacagimiz sorununda dugumleniyor.

Ben taniyalim diyorum.

Ezgili Yürek
05-12-2006, 01:58 AM
Namussuza,soysuza,haine bile hitap ederken saygı birinci koşuldur.Eğer yapabiliyorsanız somut,bilimsel,belgesel ve eğitsel konuşun ki aydınlanalım.Ben sol görüşlü,alevi kökenli ve çağdaşlıktan yana bir insanım ve bu yanlarımla hergün düzenli olarak Zaman,Yeni Şafak,Vakit Gazetelerini de açar okurum.Çok yönüyle beğenmesem de bunlar fikir organlarıdır.Yapabilen görüşlerin aksini ortaya koyar.Bunun dışında tepki abestir,hüsn-ü ademe yakışmaz.Bu board gibi düzeyli bir platform kullanıcısına hiç yakışmaz.
Dönem dönem istisnaları olsa da Cumhuriyet Gazetesi laikliğin,halkçılığın,devletçiliğin ve Atatürk çizgisinin devamlı bekçisi olmuştur.
@Han arkadaştan kendisiyle özdeşleşen düzeyli söylemlerine dönmesini rica ediyorum.
Sevgiyle kalın.

oğuz
05-12-2006, 03:04 AM
Problemin özü saygı göstermek...
İşlerim dolayısı ile Şişli-Harbiye bölümünde çok bulundum.Eski Ramazanlarda bu bölgede olan Hristiyanlar veya Museviler yemek işini lokantaların perde ile örtülü kapalı bölümlerinde yaparlardı...
Eskiden bu dostlarımız bizlerin Dini veya Milli bayramlarımızı kutlardı...
Şimdi bunlar yaşanmıyor niye ?Bunlarda bizimde kabahatimiz varmı ?Veya veya bu saygı konusunda bizde üzerimize düşeni yapabildikmi ?

HYML
05-12-2006, 03:51 AM
Korkmaya gerek yok sanırım. Bu tür fanatik görüntülere her yerde rastlamak mümkün. Bu tür görüntüleri milletin kafasına kazıyarak ve de zorla " islami fobi" oluşturarak bazı "lobi"lerin ekmeğine yağ sürüyorlar. Biraz sağduyu ve empati lütfen. Anadolu coğrafyasında her kültürden insanın birlikte yaşaması için gerekli tecrübeyi yüzyıllar önce kazanmıştık zaten. Ne oldu da şimdi öcü gibi olduk birbirimize. Gözler o kara çarşafa takılıp kalıyorsa ve başka birşey göremiyorsa bu bizim sorunumuzdur. Setr-i avret olayını kara çarşaf yerine sarı-lacivert kumaşlara bürünerek yapsalardı ne diyecektik o zaman? Gereksiz yere paniğe kapılmayalım. Kimsenin birşeyleri ele geçirmeye kalkıştığı yok. 10000 kişiden korkulacaksa "vay halimize" diyelim o zaman! Vesselam... Bazılarının gazına gelmemek ümidiyle...
"Ordu Göreve!" pankartını açanların bilhassa..

http://spor.superonline.com/images/l/20051006/taraftar-fb3.jpghttp://www.geocities.com/euro2000turkey/taraftar.jpg
http://www.sendika.org/yazi_resimleri/1mayis77.jpghttp://static.flickr.com/28/98903510_90f6d683d9_m.jpg

kurshad
05-12-2006, 04:21 AM
Ilk sayfada yapistirilan fotograflar Sii/Caferilerin Asure gunu dolayisiyla Kerbela sehitlerinin yas torenlerine ait.Fotograflarda gorulen kadin, cocuk ve erkekler Imam Huseyin'in Kerbela’da ugradigi zulmu yad ediyorlar ve cektigi acilari paylasmaya calisiyorlar.

Her yil asure gununde Caferilerin yasadigi tum ulkelerde bu torenler yapilir ve bunun o ulkelerin siyasi rejimleriyle hicbir alakasi yoktur..

O gun bir matem gunudur , kadinlar ve erkekler siyahlar giyer, gozyasi doker. Erkekler goguslerini doverler ve Ya Huseyin, Ya Ali diye haykirirler.

Bu torenlerin ne cumhuriyetle, ne de demokrasiyle bir alip veremedigi vardir. Aksine zalimi, saltanati, Kerbela'da yasanan zulmu lanetlemekten baska birsey degildir.

Kerbela mazlumun zulme ve haksizliga ugradigi yerdir, Asure ise mazlumun hickirdigi gundur.

O gun her yer Kerbela'dir Caferilere. Mazlum haykirir; "Medet Ya Allah!!" diye

Cunku derman sadece O'ndadir, care O’ndadir, mazlumun Yar ve Yardimcisidir..

Ve asil gerici olan zihniyet bu matem torenlerini siyasilestiren, kendi gunluk politik demogojileri icin malzeme yapanlardir, uc bes gazete fazla satmak icin kullananlardir

Cumhuriyet gazetesi bunu hep yapiyor; ulke kurd isyanlariyla bolunmek uzereyken, memleket AB ugruna resmen satilirken, universitelerde PKK gosterilerine itiraz eden ogrenciler dovulurken Cumhuriyet gazetesi bunlari demokratiklik olarak niteliyor ve asil tehlikeyi ortbas ediyor. Dikkatleri baska yone cekmeye cabaliyor.

Elbette bu ulkede birtakim gerici unsurlar vardir.Ham softa kaba yobaz denilen devlet dusmanlari elbette vardir.Hatta bu forumda bile vardir
Fakat Cumhuriyet gazetesinin yaptigi sadece gundem saptirmak, dikkatlerin boluculuk ve AB istekleri karsisinda bagimsizligimizi yavas yavas kaybettigimizi perdelemek olsa gerek..

Duzenlendi

kurshad
05-12-2006, 04:35 AM
iletimi yazali 25 saniye oldu , hemen de "edit" edildi :shock:

Sadece isim vererek hedef gostermistim :lol:

Halbuki " sular bulanmadan durulmaz" ...

SerkanK
05-12-2006, 06:07 AM
Hukumetin Su an uyguladıgı hicbir politilkayı Sevmiyorum. Hukumet ne turkluge uygun dusen bir tavır icinde nede islama uygun dusen bir tavır icinde. Sadece milleti uyutuyor. Bu Benim dusuncem. Gerçek budur Demiyorum Belkide yanılıyorum Ama Gorunen o ki dusuncelerimde haklıyım. Hukumetimiz Sanki Avrupalı bir soydan gelmis gibi (ingiliz-fransız yada baska) Onların Cıkarlarına hizmet ediyor. Bugune kadar miilet yarırına olan birçok yasa degismis ve avrupa yararına olan yasalara donusmustur.

Turkiyede kolay kolay cumhuriyet yıkılamaz. Seriat gelmez. Bu imkansız gibi birşey. Turkiyede bizim bile bilmedigimiz cok guclu bir altyapı var.
Ben her ne olursa olsun insanların dini inaçlarını uygulamalarından yanayım. Demokrasi budur.
Ama Bazı siyasi Ve Bazı dini orgutler ( dini kullanmak isteye) tarafından insalar Zordurumda kalıyor ve dini inaçlarını uygulamakta zorluk cekiyorlar.
Bunu yenebilmek icin halkın biliçlendirilmesi gerekir..

kimsenin kabul etmek istemedigi bir gercek var Bu ülkede ..
bircok mzhep - Din - ve ırktan insan var. Biz birlikte yasamayı ogrenemedik Herkes Bu ulke Benim Dinim Yada Benim ırkım icin yonetilsin diyor Bu Devam ettikce Kimse huzur bulamıcak.
oysa birlikte yasamayı ogrenebilseydik bugun hersey daha farklı olurdu. herkesi Dini inacını ve ya kkulturunu su an Daha rahat uyguluyor olurdu.
Cumhuriyetimiz bir cok irkı ve dini Barındıran bir cumhuriyet oldugu icin herkesin birbirine saygı ve sabır gostermesi gerekir. dugum kendiliginden cozulecektir.

Mirzabek
05-12-2006, 07:15 AM
Arkadashlar, valla sizin mesajlari okuyarak shashiriyom.Neden
BU kadar laf bosha birakiliyo gerchekten...Bu tur meseleleri biz cozemeyiz, elimizde degil. En iyisi Peygamberimiz(sav) soyledigi gibi ~Orta yolu sechin ve kesinlekle ashirmayin~
Politika ishi bizim ishimiz degildir ama onu objektiv olarak takib etmek lazim. Turkiye heppimizin evimiz ve burda olan butun olaylar bizi etkiliyor.
Bu hukumete gelince shunu kabul etmek lazim ki( ben oy vermedim ve oy kullanamamda chunki yabanciyim) Ozaldan sonra gordugum en iyi chalishan hukumettir. Bir chok yapamadigi diger humetlere gore bu hukumet yapti. Shu tarafi var ki, turk milleti buna alishmadi yani cok hizli degishime chunki bundan oncekiler hich bi shey yapmadi, bakiyorsun hizli gelishim var tempo cok yuksek, ve bunu ayri kesimler istemiyor.
Son olarak Turkiye`deki media 70% palavradir, heppimiz biliriz bunu. Bi gazetede gerchek okunacak haber 3 sayfa ise ve sacma yorumlar varsa bu gazete degildir...Kabul etmek lazim ki ipini koparan yorumcu oluyor. Yani halk mantalitesini cok iyi biliyor ve onu kullaniyor. Ek olarak Turkiye`de cahillik ozellikle dogu taraflarinda coktur.
Eger yanlish bi shey yazmishsam ozur dilerim, yazdigim sebebide Turkiye benim ichin her zaman bi nevi kendi evim olmushtur. 7 sene az degildir....

omadla

emrah147
05-12-2006, 07:25 AM
Tehlike her zaman olacaktır .Ama onları bertaraf etmekte bizim hakkımız olcaktır.
Cumhuriyet gazetesine gelince gazetenin renkli olması önemli değil içeriği önemlidir .Ve bu içeriği ben her gün okurum.Çünkü dogruyu bulmak için OKUMAK gereklidir

LocoTurco
05-12-2006, 07:33 AM
O Resİmlerdekİler Caferİdİr! Bu Kadar Da AÇik Yalan, Dolan Provakasyon Olamaz! Lanet Olsun Sİzİn Zİhnİyetİnİze!
Duzenlendi
Sayfanızdaki imzayı düzeltmeniz için son kez uyarıyorum..

METE
05-12-2006, 07:38 AM

Ozbekistani tanitmak icin resimler yayinlayip ilk olarak ozbekistandaki hela larin resmini yayinlayan zeka dan bu tur yorumlar duymak hic sasirtici degil dogrusu.

Mirzabek
05-12-2006, 07:52 AM
valla ne ile ugrashiyorsunuz bilemem...

omadla

METE
05-12-2006, 07:58 AM
Fakat Cumhuriyet gazetesinin yaptigi sadece gundem saptirmak, dikkatlerin boluculuk ve AB istekleri karsisinda bagimsizligimizi yavas yavas kaybettigimizi perdelemek olsa gerek..

Cumhuriyet gazetesini okumadiginiz belli oluyor yoksa cumhuriyet gazetesinin AB ve PKK ya karsi oldugunu bilirsiniz resimleri ben sectim sadece son resmi tersten okuyunuz yazan bolumu cumhuriyette yayinlandi .
Resimdeki caferiler turkiye vatandasi ve seriat yanlisi bir kesim isterseniz caferiler disindaki tc vatandasi seriatcilarin resimlerinide yayinlarim.
Simdi bazi seyler insanlarin isine gelmedigi zaman hemen provake den bahsediliyor ve linc edilmeye calisiliyor cumhuriyet e bomba konulmasi sivasta aydinlarimizin yakilarak katledilmesi Turan dursunun vurulmasi yazmakla bitmez hizbullahcilarin insanlari diri diri topraga gomduklerini ne cabuk unuttunuz .

METE
05-12-2006, 08:13 AM
valla ne ile ugrashiyorsunuz bilemem...
omadla

Dinci kesim turkiyede ortaligi karistiriyor buna tepki olarak bunlari yaziyorum ve insanlari uyandirmaya calisiyorum simdi ne zarari varki laiklik ve ozgurlugun turkiyedeki muslumanlara her semtte en az 2 cami var isteyen ortulu kara carsafli sakalli cubbeli dolasabiliyor yani istedigi herseyi yapabiliyorlar ama bu yetmiyor diger insanlarinda kendileri gibi yasamasini istiyorlar kendileri disindaki hickimseye tahammulleri yok bu kisilerin.

Tabriz_Han
05-12-2006, 08:42 AM
Turkestan Ve Kardesligimizden Hic Bir Ilginiz Yok, Sen O Resimlerdekilerin Kim Oldugunu Biliyormusun?

Onlar Caferidir, O Geneleksel Bir Olaydir Onlarin Yaptigi, Giyinisler Darvranislar Gelenekseldir

Niye, Sahtekar Noel Agaclari Dikenlerin Resimlerini Gostermiyorsun, Christmasi Kutlamaya Calisan Hayvanlari Niye Gostermiyorsun.

Yok, Bir Kac Caferi Kutlama Resimleri Goruyorsun, Orada Ne Oldugunu Anlamadan Hemen Hikaye Yaratiyorsun, Her Yerde Yaptigin Gibi YIRTIK DONDAN CIKMIS GIBI Hic Birseyi Anlamadan Sanki Herseyi Biliyormus Gibi Sacma Sapan Hikaye Yaratiyorsun.

Ne Tehlikemis? Turkiyenin Yuzde Kaci Caferi Ha, Ve O Caferiler Niye Tehlikelimis Senede Bir Defa Bunu Yapiyorlar Meraklanma, Altina Kacirma Hain.

Hicbir Yerden Sorun Cikartiyorsun, Icimizdeki Dusman Budur Iste, Yalanlarla Sorun Cikartma Kisiler Bizim En Buyuk Dusmanimizdir.

BU ADALETSIZ, CAHIL, AYIPLARI SILINSIN BURADAN, BIZI KOTU GOSTERIYOR!

Bu Sacma Aptal "post", Turkestanla Hic Bir Alakasi Yok, Haberleride Yalan, Lutfen Silinsin!!!

uki
05-12-2006, 08:57 AM
Dinci kesim turkiyede ortaligi karistiriyor buna tepki olarak bunlari yaziyorum ve insanlari uyandirmaya calisiyorum simdi ne zarari varki laiklik ve ozgurlugun turkiyedeki muslumanlara her semtte en az 2 cami var isteyen ortulu kara carsafli sakalli cubbeli dolasabiliyor yani istedigi herseyi yapabiliyorlar ama bu yetmiyor diger insanlarinda kendileri gibi yasamasini istiyorlar kendileri disindaki hickimseye tahammulleri yok bu kisilerin.

mete bey peki bu insanlar uni. lerde okuya biliyorlarmi, ogretmen olabiliyorlarmi, kamusal alanlara gire biliyorlarmi? hani turkiyede esitlik vardi.
Var sayalim onlar yobaz, gerici. Peki siz de mi yobaz ve gericisiniz!?

METE
05-12-2006, 09:15 AM
Bukadar Cahilik Olmaz! Yeter Ya Cikin Gidin Buradan, Propoganda Pisliginizi *&^une Sok Ve Def Ol Gidiniz.

Onlar Caferidir, O Geneleksel Bir Olaydir Onlarin Yaptigi, Giyinisler Darvranislar Gelenekseldir

Niye, Sahtekar Noel Agaclari Dikenlerin Resimlerini Gostermiyorsun, Christmasi Kutlamaya Calisan Hayvanlari Niye Gostermiyorsun.

Yok, Bir Kac Caferi Kutlama Resimleri Goruyorsun, Orada Ne Oldugunu Anlamadan Hemen Hikaye Yaratiyorsun, Her Yerde Yaptigin Gibi YIRTIK DONDAN CIKMIS GIBI Hic Birseyi Anlamadan Sanki Herseyi Biliyormus Gibi Sacma Sapan Hikaye Yaratiyorsun.

Ne Tehlikemis? Turkiyenin Yuzde Kaci Caferi Ha, Ve O Caferiler Niye Tehlikelimis Senede Bir Defa Bunu Yapiyorlar Meraklanma, Altina Kacirma Hain.

Hicbir Yerden Sorun Cikartiyorsun, Icimizdeki Dusman Budur Iste, Yalanlarla Sorun Cikartma Kisiler Bizim En Buyuk Dusmanimizdir.

BU ADALETSIZ, CAHIL, AYIPLARI SILINSIN BURADAN, BIZI KOTU GOSTERIYOR!

Bu Sacma Aptal "post", Turkestanla Hic Bir Alakasi Yok, Haberleride Yalan, Lutfen Silinsin!!!

2 defa yazdim caferi olmayan turklerinde resimlerini yayinlayabilirim bunu gormen icin fatih bagcilar yuzyil sarigazi gibi semtlere gitmen yeterli bu tip insanlari gormek icin.
Yeni yili kutlarim Christmas i degil yeni yili kutlarim noel agaciyla isim olmaz benim kulturum degil yeni yilin gelmesini kutlamak bile seni bu kadar rahatsiz etmesi ne denli beynini yikanmis oldugunun gostergesidir bunu sadece hristiyanlar degil asyalilar budistler japonlar afrikalilar herkes kutlar insanlar dini inanc yuzunden degil yeni yilin insanlara huzur sans saglik getirmesini dilerler .

Uki sana gelince laik duzende dini kiyafetlerle okula ise gelinmez o zaman hristiyanlarda musevilerde herkeste kendi dini kiyafetleriyle okula ise gelip propaganda yapsinlar ondan sonra millet birbirine girsin hem ne kadar ilgin?tirki sozde musluman gercekte provake edilmis bazi kizlarimiz ozgurlugu SIKMABAS likta aramaktadir.

Destankutluhan
05-12-2006, 09:34 AM
Hepimizin kabul etmesi gereken bazi gercekler var. Bu gerceklerin basinda da ulkede iki ana kutbun oldugudur. Bunalardan biri ulkenin Islam dini esaslarina gore yonetilmesini isterken digeri de tam tersini ister. Bunlarin icerisinde cok asiri uclari temsil edenler de bulunuyor. Arada da genis bir kitle bulunuyor. Kim bu kitleyi kendi kutbuna dogru cekerse o daha agirlikli olarak ulkenin geleceginde soz sahibi olacaktir. Bunun Turkiye'nin gundemini belirleyen en onemli sorunlarin basinda geldigini cogumuz kabul ederiz saniyorum.

Sorun bizim nasil bir gelecek istedigimizde ve onu nasil yonlendirecegimizde.

Bu sorun heryerde her zaman karsimiza cikacak bir sorun. Turkiye'nin basini baglayacak miyiz yoksa eskisi gibi acik mi kalacak ?

Dogu kulturu ve felsefeleri herzaman cok yavas ve uzun sureli olarak gelismistir, buna yasam tarzlari ve aliskanliklari da dahildir. Bu baglamda aliskanliklardan vazgecmek, yenilikleri kabul etmek, yenilikler yaratmak da cok zor ve yavas oluyor. Siz 5000 bin yillik bir yazili tarihi olan Cin'deki yemek kulturunu, hediye kulturunu degistiremezsiniz. Ama hediye kulturunun adi bugun rusvet olmussa onu degistirmek zorundasiniz. Ya da siyah carsaflari ozel gunde giyimek ile gundelik giyimek ayridir, onun heryere yayilmasina musade ederseniz onun adi farklidir.

Ozal da zamaninda " baldiri ciplak 3,5 capulcu " demisti. Bugun nerelere geldigimizi goruyoruz.

Ya onlar bilmem ne zararsiz vs dersek, hele hele de onun cercevesini cizmezsek, yarin nerelere gelecegiz acaba?

Bu ulkenin maalesef cok aci tecrubeleri olmustur.

Bazi gruplarin mevcut ortami sadece kendi emelleri icin kullandiklarini ve bunun genel bir yayginlik durumuna girdigini mushade etmek zor degil. Bunlarin ciddi bir tedirginlik yarattigini gormemiz lazim gelir. Bu resimlerin neredeyse hicbirini bundan 20 yil once mumla arasaniz bulamazdiniz.Bugun akin akin, boyle olunca da musade edin de bazilari endiselensin yani !

Burda ise, bu konularda herseye ragmen yine de hiddetlere binecek sekilde yorumlara girmemize gerek yok. Militanca yaklasimlar hic suphesiz catismadan baska birsey getirmez.

Su Cumhuriyet gazetesine gelince; Belirli yasin uzerinde olan herkes Cumhuriyet gazetesinin onemini ve ulke icerisindeki agirligini bilir. Begenirsiniz ya da begenmezsiniz ama bu boyledir. Yani sonucta cok sevgili forumdaslarimizin bildigi gibi degildir durum.

Alin iste, gazeteye 3 kez bomba atiliyor, eger provakator isi degilse bu vicdani olan, Allahtan korkan bir insanin yapabilecegi bir is mi ? degil elbet.
Bunlar ya ic huzursuzlugu artirmaya ya da belirli gruplardaki militan ruhu sevke getirmeye yoneliktir. Bu olayi kinamamiz gerekirken "oh oldu" havalarina girmemiz dogru degil.

Hepimizin arzusu insanlarinin daha mutlu oldugu, ic kavgalardan uzak, cocuklarinin gelecege daha guvenle bakabilidigi, mureffeh bir ulke gormek degil mi ? Hem Turkiye hem de tum Soydas ulkelerimiz icin ayni duygulari beslemiyor muyuz ?

Hersey insan beyninde cozumleniyor. Barisi once beynimizde saglamaliyiz ki tartisabilelim, aksi takdirde kavgalardan asla kurtulamayiz.

Hem Turkiye'de bizler hem de Soydas Ulkelerimiz bu sorunla hep ic ice olacaklar. O yuzden durdugumuz safi eninde sonunda cok net olarak belirlememiz gerekecek.

Ben cagdas, demokrasinin butun kurallarina uyan, insanlarin hak, hukuk ve ozgurluklerinin korundugu, dusuncelerin baska dusunceler uzerinde totaliter bir baski olusturmadigi, din ve devlet islerinin birbirinden ayri olarak isledigi, Turk'un basina ve belini egdirtmeyecek bir ulkeyi tercih ediyorum.

Insallah hem Turkiye'de hem de soydas ulkelerde bunlarin en ust seviyede uygulandigi gunleri goruruz.

SerkanK
05-12-2006, 09:59 AM
Oyle goruyorumki ya burda bir yanlıs anlasılma var yada iki Dusunce biçiminin kavgası var
bu şekilde kkendi fikirlerimizi kavgayla baskıyla yaptıramayız.
mete arkadasın Yazdıgı bu yazıya Bukadar Tepki anlamsız. Ben Ne burda metenin fikrine neden metenin fikrine karsı olan goruse hakveriyorum iki goruste yanlıs (BENCEE !!)

bugun unilerde ve kamusal alanlarda bu yasaklanmıs Peki nedenini dusundunuzmu neden ?
Bazı insanların Orgutsel cabalara girmesi olabilirmi ? cumhuriyeti yıkmak icin örgutlerin Dini bir silah gibi kullanması olabilirmi?
bu universileterde okuyan Her dinde her irkta insan var. her dinin ve her irkin hakkı eşit gözetilmeli. Zaten Cesitli orgutler cumhuriyeti yıkmaya calısırken Dini Silah gibi kullanmaya calısırken Dinleri-ırkları birbirine kışkırtırken universitelerde insanları nasıl Bası bos bırakabilirsinki ?
Bu yuzden Din ve irkla ilgili birçok sey Kamusal alanlarda yasak ve yasaklanıyor.
EGER biz bu yanlış yolları bırakırsak biraz biliçlenirsek Sorun kendiliginden çozulur.

Destankutluhan
05-12-2006, 10:18 AM
Oyle goruyorumki ya burda bir yanlıs anlasılma var yada iki Dusunce biçiminin kavgası var
mete arkadasın Yazdıgı bu yazıya Bukadar Tepki anlamsız. Ben Ne burda metenin fikrine neden metenin fikrine karsı olan goruse hakveriyorum iki goruste yanlıs (BENCEE !!)

bugun unilerde ve kamusal alanlarda bu yasaklanmıs Peki nedenini dusundunuzmu neden ?
Bazı insanların Orgutsel cabalara girmesi olabilirmi ? cumhuriyeti yıkmak icin örgutlerin Dini bir silah gibi kullanması olabilirmi?
bu universileterde okuyan Her dinde her irkta insan var. her dinin ve her irkin hakkı eşit gözetilmeli. Zaten Cesitli orgutler cumhuriyeti yıkmaya calısırken Dini Silah gibi kullanmaya calısırken Dinleri-ırkları birbirine kışkırtırken universitelerde insanları nasıl Bası bos bırakabilirsinki ?
Bu yuzden Din ve irkla ilgili birçok sey Kamusal alanlarda yasak ve yasaklanıyor.
EGER biz bu yanlış yolları bırakırsak biraz biliçlenirsek Sorun kendiliginden çozulur.

Sayin Arkadasim,

Bu konular daha once cok tartisildi, bu nedenle erken tarihli yazilari tararsaniz cogumuzun fikrini gorursunuz. Bunlara ilgili basliklari arayarak da ulasabilirsiniz.

Sahsim adina herhangi bir konuyu tartismak icin yazmadigimi belirteyim. Hele cok deger verdigim Han Bey'e yanitimin yanlis anlasilmamasi lazim. Kendisi saygi duydugum bir forumdasimizdir. Cumhuriyet "boktan yazilar yaziyor" diyecegine tutmus "hela" falan demis... Ben buna guldum bile. Ama biraz ignelemek de iyidir.

Sonucta, burada insanlar pekcok catismalardan sonra ortak bir anlayisa varmis bulunuyorlar. O da Forum'un huzurunu korumak, kavga ve kufurlu tartirmalardan uzak durmak , norlam hareretli tartismalar haric, bu da forumdaslarin ve yoneticilerin duyarliligi sayesinde saglanmis bulunuyor. Bizler de bunu devam ettirmek istiyoruz.

uki
05-12-2006, 10:24 AM

basini musluman oldugu icin orten bir kizin universite okuma hakkini elinden almak hangi insafa sigar.

bicak katillik silahi olabilir diye bicak uretimini yasaklamak gibi bir sey bu...

SerkanK
05-12-2006, 10:32 AM
basini musluman oldugu icin orten bir kizin universite okuma hakkini elinden almak hangi insafa sigar.

bicak katillik silahi olabilir diye bicak uretimini yasaklamak gibi bir sey bu...
Arkadasım Bu benim izledigim bir politika degil. Ben sadece Turkiyede neden bu gibi durumlar oldugunu soyluyorum. Bunu yasaklayanların kim olduguna Gelince Bunda Toplum olarak hepimizin sucu var!! yanlıs yoldayız.
burda amac birini yada birilerini korumak degil. Cumhuriyeti korumaktır.
Bıcak ornegi cok basit kalıyor bu yuzden. bu cumhuriyetin degeriyle alakalı
Cumhuriyetin degeri nekadar diye dusunucek olursanız. Savaslarda olen insanları dusunun derim .. Bu cok Derin bir konu.
universitelerde basortusu yasak mesela. ama burda herkesin Sucu var. Yanlış yollar ve arayışlar içindeyiz.

SerkanK
05-12-2006, 10:33 AM
Bu konular daha once cok tartisildi, bu nedenle erken tarihli yazilari tararsaniz cogumuzun fikrini gorursunuz. Bunlara ilgili basliklari arayarak da ulasabilirsiniz.
seninde dedigin gibi... Bence Daha fazla Tartısmaya gerek yok..

Seckjin Khan
05-12-2006, 10:44 AM
Daha önce de çok tartışıldı herkes fikirlerini ortaya koydu o yüzden devam ettirmenin manası yok

Bilge_Kagan
05-12-2006, 11:36 AM
Benim gordugum kadariyla Cumhuriyet gazetesi artik iyice "Unutulmaya baslayinca ilgi cekmek icin "din elden gidiyor" aciklamasi yapan Ecevitler" sendromuna girdi ( bildiginiz gibi Ecevitler vaktinde okulda Din kulturu ve ahlak bilgisi derslerini kaldirmayi dusunmuslerdi ) . Sacmalik, burada yayinlanan fotograflarin hicbir gecerliligi olmamakla birlikte ( bu konuda gerekli aciklamalari daha once diger uyeler yapmislar ), boyle insanlar olsa bile bir tehlike arzettiklerini dusunmuyorum. Cumhuriyetin taksimde iki kara carsafli kadin bulup carsaf carsaf resmini basarak "tehlike" diye gostermesinin benzeri olarak, bir suru -kusura bakmayin- kici basi acik kadinin resmini koyarak "tehlikenin farkinda misiniz?" desem, ne dusunursunuz ?

Bu ulkede kesinlikle "seriat" tehdidi yoktur, bence. Evet, radikal bir kesimin oldugu dogru ancak, biraz mantikli dusunelim, bu halkin "ne kadari" "seriat getirecegiz, istiyor musun ?" sorusuna "evet" diye cevap verir ? Bu ayni, yuz kisi toplanip "saltanat istiyoruz" dedi diye "aman demokrasi elden gidiyor" demek gibi birsey.

Hukumetin "seriat" getirmeye yonelik bir politikasi yok benim gordugum kadariyla, ustelik zaten partinin mensup oldugu gorusun de "seriat gelmeli" gibi bir fikri yok. Ha partiden rahatsiz miyim, evet. Ancak, sunu da unutmamak gerekir ki, kotu icraatlarina karsin bu ulkede "birseyler yaptiklari" ortada. Onceki hukumetler "kan emip, paralarin ustune yatip, ulkeyi satip" gidiyorlardi, baska hicbirsey yapmadan ( ha secim zamanlarina yakin bozulan yollara asfalt yapiyorlardi, haklarini yemeyeyim. ), bu hukumet ise "ulkeyi satiyor" ancak, en azindan "birseyler yapiyor". Derdimi bu konuda anlatmam biraz zor aslinda...

Asil konusmak istedigim konu, ilk paragrafta degindigim "kultur erozyonu" mevzuû. Cumhuriyetin hatasi burada. Ulke/millet, "seriat"tan cok daha buyuk ve onemli tehlikelerle karsi karsiya. Bunlarin en onemlileri de bana gore "kultur erozyonu"/"populer kultur" ve "kultur emperyalizmi"dir. Cumhuriyet bunlara karsi savas verecegine, sacma sapan "laiklik elden gidiyor, demokrasi elden gidiyor" cigirtkanliklari yaparak "asi", "sol goruslu", "goruntu kaygisi sahibi" genclere kendini sattirmak gibi bir yanlis yapiyor. Cumhuriyet'in "politikasini" takdir etmiyorum.

Hukumetten memnun degilim, politikalardan memnun degilim, olanlardan memnun degilim ve oy da vermem, ancak, Cumhuriyet gazetesinin yaklasimi son derece yanlis. Su son "tehlikenin farkinda misiniz?" reklamindan sonra almayi zaten birakmistim, en sagdaki sacma resimden sonra bir daha asla Cumhuriyet almamaya karar verdim.

mustafa06
05-12-2006, 11:50 AM
Türkiye'de şeriatçı kesim için Cumhuriyet gazetesinin laik tutumu tehlikedir. Cumhuriyet gazetesi, bizim Türkçü çizgimize uzak olsa da, laikliğe önem vermesi güzeldir.

Sayın Mustafa Bey,

Eğer yeni TMY'yi okursanız, bu yasa ile Apo'nun nasıl serbest bırakılacağını görmüş olursunuz. Apo, büyük kentlerdeki bombaların olduğu bir kaç yerin adını verse, 50-100 teröristi de teslim etse, alın size 2 yıl sınra serbest... Biraz konuların üzerinde düşünün...

Eğer bu konularla ilgili eski yazılarımı tararsanız, benim de ülkemizde Laik sistemin oldukch iyi savunucusu olduğumu görürsünüz. Ama bu haberin amacının laikliği savunma adına olmadığını düshünüyorum.
Cumhuriyet gazetesinin tutumunda laiklik amach değildir . Tehlikeli olan gazetenin laiklik maskesi ile yaptığı yalan haberleridir. Yalan haberle, siyasi amachları ichin, toplumun farklı kamplara bölünmek istenmesidir.
görülen O ki basharılıda olmaktalar. Bazı şerefsizler gazeteye 3 tane el bombası atmıshlar, bunlar adi teröristlerdir .ya Gazeteler yalan haber yazarlarsa acaba yaptıkları tesir kachtane el bombasına bedeldir siz hesaplayın
Farzedinizki haber doğrudur. Türkiyede, caferilerden yıllardır bu görüntüleri görmekteyiz. Neden aynı bashlığı ve haberleri daha önceki yıllarda değilde SHİMDİ yapma gereği duydular.
Hükümete, Amerikan saldırılarının ve muhalefet yalanlarının yoğunlashması ile esh zamanlı olarak gazetenin bu haberleri yapması ve sonuchtada METE beyin bashlıktada yaptığı gibi faturanın hükümete kesilmesi, asıl amacın laiklik değil, hükümet olduğunu görüyoruz.
Asıl amacın, söylenenler değil, sözlerin arkasına gizlenenlerdir. Ön planda laiklik gözüküyor ama Bu haberde gazete ichin önceliğin laiklik olmadığını, hükümetin habere konu olmasının hedeflendiğini sezemiyormusunuz. Yaratılan İslami fobide katmerli karları oluyor. Böyle haberlere ben YALAN HABER diyorum, siz MAKSATLI HABER deyiniz. ne farkeder ama doğru haber olmadığı kesin.

1-TMY'nı okusamda anlamam, chünkü hukukchu değilim. Bana bu fikri önerdiğinize göre gench bir hukukchu olduğunuzu düshünüyorum. doğrumu?
2- Eğer hukukchu iseniz bile sizin fikrinizden önce, Bu konuda uzmanlashmısh, profesörlük yapmısh, Türkiyede adalet bakanlığı, yargıtay baskanlığı vs görevler ile hukuka yön vermish insanların fikirleri benim ichin daha önemlidir. Örneğin; Hikmet Sami Türk ,Sami Selçuk (bu ikisinin açıklamalarını bizzat izledim) ve bashkaları, ''aponun BU YASA İLE SALIVERİLMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİR'' diyorlar. Kime inanayım. sizemi?, hukukçulara mı? Biriler ya bu ishi bilmiyor, yada yine YALAN HABER VAR.

sevgili kardeşim dikkatinizi çekerim, bu konuda baykalında ilk hızı kalmadı, sıyrılmanın yollarını arıyor.

gurkan
05-12-2006, 01:25 PM
Şahsım Cumhuriyet gazetesini yalan haber uydurup toplumda iç huzuru bozduğu için kınıyorum.

Şahsım bu terorist vakaları da kınıyorum.

Cumhuriyet gazetesi ve ekibi çok yanlış yoldalar... Lakin kimse bu gazateye bu karikatürü yayınlayanlara çizenlere ceza vermeyi düşünmez. Zaten müslüman olmak baştan suçlu olmaktır öyle mi ? Soruyorum ne zaman bunları bırakıp içte birlik olup dış mihraklara karşı ortak mücadele vereceğiz.

Kimse kusura bakmasın...

Bunlar Diktatörlerin Cumhuriyetin Milletin en ala düşmanıdırlar...

Cumhuriyet kim bunlar kim ? Rejim tehlikedeymiş . gülerim.
Cumhuriyet bunlar yüzünden bugün bu ülkede tehlikededir.

Halkın tercihi yok sayılmaktadır. Cumhuriyet gazetesinin zihiniyetine göre...

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu...

Milletin karnı tok yemez bu yalan haberleri...

Bu vatanda bir vatanperver onlar mı ?

Daha düne kadar kürtlerin arka kapısıydı...

Ama ben yine de bu gazeteyi okurum. Palavralarını açıklamak için...

Karnımız tok... Evelallah.

o domuz karikatüründen sonra Cumhuriyet gazatesini gazete hüviyetinde görmüyorum. Bu ülkenin % 99 u müslüman...

Müslümanı domuzu benzetmek müslümana yapılabilecek en büyük hakaretlerdendir.

METE
05-12-2006, 01:46 PM
Soruyorum ne zaman bunlar? b?rak?p i?te birlik olup d?? mihraklara kar?? ortak m?cadele verece?iz.

Dinciligi birakip karsindakini sadece Turk diye sevdiginiz zaman .

mustafa06
05-12-2006, 01:56 PM
Soruyorum ne zaman bunları bırakıp içte birlik olup dış mihraklara karşı ortak mücadele vereceğiz.

İnsanların laik, müslüman dinci , dinsiz ilerici, yobaz diye ayrımcılığa tabi tutulmadıkları zaman, yani herkesi olduğu gibi kabul edip , insanın insan olarak tanındığı zaman

uki
05-12-2006, 02:33 PM
Dinciligi birakip karsindakini sadece Turk diye sevdiginiz zaman .

o zaman turk degil de insan deyip baksak karsimizdakine, daha hos gorulu olmazmi

kurshad
05-12-2006, 04:04 PM
Soylenecek pek bir sey kalmamis. Cumhuriyet gazetesinin tiraj arttirma ugruna suni gundem olusturma tesebbusunu Bilge, Gurkan ve Mustafa gayet guzel ifade etmisler.

Ben baska bir noktaya dikkat cekmek istiyorum;

Mete,

Kerbela sehitlerini anan, matem tutan caferilere ettigin; gerici, yobaz, cumhuriyet dusmani gibi hakaretleri geri alman inanca saygi geregidir.

Onlar matemlerini tutuyorlar, Imam Huseyin'i aniyorlar. Boyle bir gunde ne siyah giymeleri ne de Imam Ali'yi zikretmeleri seni baglamaz. Yabancisi oldugun bu inanca hakaret etmen seni sadece Yezid'in tarihteki zulmune ortak eder..

Ezgili Yürek
05-12-2006, 04:18 PM
Dindar değilim.Hatta hiçbir dinin de mensubu değilim.Aleviliğim kökenim dolayısıyladır ve insancıl felsefesi dışında hiçbir dogmasını kabul etmem.Takdir edersiniz ki alevilik (ya da Anadolu'daki şekliyle Bektaşilik) diye bir mezhep de mevcut değildir.Bektaşilik,islam dinini olduğu haliyle kabul etmekte zorlanan Anadolu insanının,islamı,atalarının dinleriyle harmanlayarak oluşturdukları bir sentezdir.Türküm ancak Türklüğe ilgim ondan övünçler çıkarmak,başka ırklara karşı üstünlük iddialarında bulunmak,dünyanın tüm Türklerini birleştirmek amacından alabildiğine uzaktır.Kanımca zaten Orta Asya'dan bu yana başka ırklarla evlilikler kurarak,kaynaşarak bugüne ulaşmış bir Anadolu Türklüğü,Orta Asya'daki saflığından çok şey kaybetmiştir.Saflığını,Anadolu Türkünden farklı olarak başka ırklarla evlilikleri ve kaynaşmayı olabildiğince reddederek korumuş Türk topluluklarının ise yine kanımca,Türklük falan pek de umurunda değildir.Son ikiyüzyıl,iktisat asrıdır,fen asrıdır.
...
Osmanlı mirasını,düyunu umumiye dışında reddederek kurulan genç Türk Cumhuriyeti,çağdaşlık ve bilimsellik temelleri üzerine oturtulmuştu.Bu nedenle daha en başından dini olguların devlet yönetimi üzerindeki etkilerini men etmiştir.Yani laik bir devlet halini almıştır.Cumhuriyetin ilk devrimleri ve yasaları da dini tahakkümün kökünü kazımak için çıkarılmış ve yapılmıştır.
Her yönetim sistemi,kendi varlığını korumak ve bekasını sağlamak için katı kurallar koymuştur.Genç Türkiye Cumhuriyeti de en önde gelen tehlike olarak dini taassubun önüne bu türden katı kurallarla çıkmıştır.Giysi Kanunu ya da diğer ve tanınmış adıyla şapka kanunu,yeni Türk alfabesinin kabulü,Tevhid-i Tedrisat Kanunu,...bu amaçla çıkarılmışlardır.Bugünkü türban engellemeleri de o kanunların yansımasıdır.Kamuya ait alanlarda giysi düzeni o zamandan belirlenmiştir.Çok açık söylüyorum;insan haklarına aykırı olmasına karşın,dinsel sembol halini alan türban,kamusal alanlarda men edilmiştir.Cüppeyle,sarıkla üniversite eğitimine katılma ısrarıyla türban takarak devam etme ısrarı arasında yasalar önünde hiçbir fark yoktur.Yani teorik olarak dileyenin dilediği gibi giyinme hürriyeti,devletin bekası sözkonusu olduğunda sınırlanmıştır.Devlet tüm kurumlarıyla bunun önündedir.Hükümeti kuran partinin seçim propagandalarından en belirgini türban hürriyeti olmasına karşın,bunda başarısız olması da hükümetleri de bağlayan devrim yasalarındandır.Bunları aşmak olanaksızdır.
Türkiye'de dini temellere dayanan bir islam cumhuriyeti kurulması tehlikesi bana göre yoktur.Ancak devleti ele geçirme olasılığı olmaması,tehlikesiz olduğunu da göstermez.Yetmiş yıldır süregelen dini yapılaşmalar,cumhuriyetin çağdaşlaşmasını,ilerlemesini ve güçlenmesini geciktirmektedir.Eğitim kurumlarına sızarak bilimsel kalkınmayı engellemektedir.Bırakın Türkiye Cumhuriyetini,Türkiye odaklı olarak türki cumhuriyetleri bile tehdite yönelmiştir.
...
Tehlikenin farkında olmamak olanaksız.Ancak Türk ulusu yaşadığı onca deneyimle,o tehlikeyi büyümeden bertaraf edecek kudrettedir.

Sevgiyle kalın.

kurshad
05-12-2006, 04:37 PM
...
Türkiye'de dini temellere dayanan bir islam cumhuriyeti kurulması tehlikesi bana göre yoktur.Ancak devleti ele geçirme olasılığı olmaması,tehlikesiz olduğunu da göstermez.Yetmiş yıldır süregelen dini yapılaşmalar,cumhuriyetin çağdaşlaşmasını,ilerlemesini ve güçlenmesini geciktirmektedir.Eğitim kurumlarına sızarak bilimsel kalkınmayı engellemektedir.Bırakın Türkiye Cumhuriyetini,Türkiye odaklı olarak türki cumhuriyetleri bile tehdite yönelmiştir.
...
Tehlikenin farkında olmamak olanaksız.Ancak Türk ulusu yaşadığı onca deneyimle,o tehlikeyi büyümeden bertaraf edecek kudrettedir.

Sevgiyle kalın.

Aziz arkadasim,

Yobazlik, taassup ve bagnazlik her yuzyilda insanligi karanliga ve geriye goturmustur. Yobazlik bazen kendini dini goruslerde bazen ise secularist, dindisi goruslerde kendini gostermistir.

Turkiyede bir yobazlik tehlikesi oldugu konusunda sizinle hemfikirim. Lakin bunun sadece teokratik bir devlet kurma sevdalilarindan degil, "laikci" karsidakine hayat hakki vermeyen secularist yobazlardan da kaynaklandigi kanaatindeyim.

" Laikci" diyorum zira devleti din islerinden ayiran ve aslinda din ozgurlugu anlamina gelen laikligi degil; bu gorusu kendine bagnazca kendine dustur eden ve terimin icerdigi manayi tahrif eden yobaz "laikcileri" kastediyorum.

Jacobenism'in insanligin ilerlemesinde " katalizor" bir rol oynadigini kabul etsem de , bu goruste asiriya giden yobazlarin aynen Fransiz devrimi sonrasinda oldugu gibi cizmeyi astiklari ve insanlara nasil, ne sekilde yasayacaklarini zoraki ogretmelerini gormekten artik hakikaten SIKILDIM.

Kendilerinin mutlak " dogruyu " bildiklerini zanneden ve bu mutlak "dogruyu" biz avama ogretmeye cabalamaktan sikilmayan yobaz jacobenler, surekli olarak " laiklik elden gidiyor" seklindeki alarm marslariyla gundemi herdaim kendileri belirlemeyi pek severler.

Turkiyenin AB karsisinda tam bagimsizligini neredeyse kaybedecek duruma gelmesi, Telafer'de turkmenlerin katledilmesi, su an dunyada ismi konulmamis bir "medeniyetler catismasinin" cikmasi, Avrasya'da yeni paktlar kurularak dunyanin seklinin degisime ugramasi ve Turkiyenin bu duzende yerini bulamamasi yobaz jacobenlerin pek umurunda degildir.

Onlar agizlarinda bir turku ;" laiklik elden gidiyor" soylemeye devam ederler..

Tabriz_Han
05-12-2006, 04:45 PM
Kurshad
Mete,

Kerbela sehitlerini anan, matem tutan caferilere ettigin; gerici, yobaz, cumhuriyet dusmani gibi hakaretleri geri alman inanca saygi geregidir.

Onlar matemlerini tutuyorlar, Imam Huseyin'i aniyorlar. Boyle bir gunde ne siyah giymeleri ne de Imam Ali'yi zikretmeleri seni baglamaz. Yabancisi oldugun bu inanca hakaret etmen seni sadece Yezid'in tarihteki zulmune ortak eder..

Iste budur, METE bak bunlari oku.

O resimdekiler Caferi, sadece ozel gunde oyle giyinip geleneksel gosterisleri yaparlar, o kisilerin cogu gunluk hayatinda oyle giyinmezler ve oyle gosterisler yapmazlar, ozel gun oldugu icin onu yaparlar.

Bu ucuz gazeteceliktir, ucuz propoganda, asinda cok ayip ver gereksiz aptal aptal davranislarin yuzunde o kisilere anlamadan HAKARET! ediyorlar.

Nasil tehlike oluyormus, Turklerin cogu musluman biz Tehlikemiyiz acaba, kendi halkindan ve inanclarindan nasil korkabilirsin kimsinde korkuyorsun TURK DEGILMI BUNLAR ACABA.

Men dedemdem korkacakmiyim? gunde 5 vakit namazini kildigi icin, dindar oldugu icin Tehlikelimi acaba? Istiklal savasinda ALLAHU EKBER diyen buyuklerimiz TEHLIKELI MI?

http://hakankabul.sitemynet.com/mynet_resimlerim/canakkale-bayramnamazi.jpg

Siz bu Yigitleri Tehlikelimi goruyorsun, gor iste nasilda dinini inarsin ve Milleti icinde olursun, ve sonuna kadar seversin! GORUN ISTE, AYRIMCILIK YAPAN KISILER.

Boyle davranislar iste Yobazlara guc veriyor, insanlari boyle aptal dusunculerle cildirtiyorsun, Turkiye okadar zayifmida kendi Milletin dininden korkacak, yapmayin bunu, dini bir kose atarsan onu sahip cikanlar dini kulanmaya isteyenler olur! Turkiyede din ozgurlugu cok onemli, su an Arap dunyasinda gibi hic bir benzerligi yok cunku Devlet dini karsi baski koymuyor, Hocalar, Din egitimi v.s veriliyor, dinini inanan ibadetini edebiliyor.

Cok guzel iste, niye sorun olmadigi yerden sorun cikartiyorsun!

Ezgili Yürek
05-12-2006, 04:55 PM
Sevgili kardeşim @Kurshad,
seviyeli ve öğretici yaklaşımınız için teşekkür ederim.Sözlerinize kısmen katılıyorum.Ancak board'un kuruluş ve varoluş amacını daha fazla tahrip,yönetici arkadaşların hoşgörüsünü sui-istimal etmemek için yanıta gerek duymuyorum.
Sevgiyle...

Tabriz_Han
05-12-2006, 04:56 PM
'Kadın imam' başını açtı

Nazlı YEREBASMAZ/İSTANBUL, (DHA)

http://www.hurriyet.com.tr/_newsimages/1477757.jpgABD'nin Chicago kentindeki Virginia Commonwealth Üniversitesi İslami Araştırmalar Kürsüsü öğretim üyesi Prof. Dr. Amina Wadud, Yeditepe Üniversitesi'nde konferans verdi. Konferansın soru- cevap bölümüne geçildiğinde başörtüsünü çıkaran ve salondakiler tarafından alkışlanan Prof. Dr. Wadud, “Cehennem ile cennet arasındaki farkın bir bez parçası olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Artık aşın bu konuyu” dedi.

Yeditepe Üniversitesi İnan Kıraç Salonu'ndaki konferansa beklenenden az ilgi gösterildi. Yaklaşık 1000 kişilik salonda konferansı 50 kişi dinledi, öğrenciler genellikle üniversitedeki bahar şenliği etkinliklerine katılmayı tercih etti. Prof. Dr. Wadud, soru- cevap bölümüne geçildiğinde bir öğrencinin “Kadınların özgürleştirilmesini başörtüsü ile nasıl bağdaştırıyorsunuz?” sorusuna, “Bu soruyu 20 kez sordular. Orijinal bir cevap bulacağım” diyerek başörtüsünü çıkardı. Salondakiler tarafından alkışlanan Prof. Dr. Wadud, “Cehennem ile cennet arasındaki farkın bir bez parçası olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Artık aşın bu konuyu” dedi.

Cinsiyet denebilecek bir çaba içinde olduğunu ifade eden Prof. Dr. Wadud, İslamiyet'te kadınlar için adalet gerekli olduğunu savundu. Adaletle İslamiyet'in durağan kavramlar olmadığını dile getiren Prof. Dr. Wadud, “Benim hedefim, İslamiyeti adalet arayan uygulamalar ile adil bir sisteme dönüştürmektir” diye konuştu. İslamiyete geçişinin batıdaki ikinci dalga feminizm zamanına denk geldiğini, kadınların ancak eğitimle güçlenebileceğini ifade eden Prof. Dr. Wadud, 3 kızı olduğunu ve kızlarının ABD'de hergün çıplak vücutlar gördüğünü ancak dinlerine ve ne yapmak istediklerine kendilerinin karar vereceğini söyledi. Açık sözlülüğü ile dikkat çeken Prof. Dr. Wadud, “Kadınlar, seks objesi fikrine sahipsiniz. Ben kendi cinselliğimden zevk alıyorum ve bu vurguyu vücudumdan zihnime almak istiyorum” diye konuştu.
GÖZYAŞLARINI TUTAMADI http://www.hurriyet.com.tr/_newsimages/1477920.jpgProf. Dr.Wadud başörtüsünü böyle çıkardı. (http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/GalleryMain.aspx?s=2&g=UlqrbvjdW8TGrZEiEOaW1jWg6HSLz2WUPn1u32DXw5fCDPJ% 2bUOuG2NgjCQyFDkeOBd5uv%2b8hE0CECOGA6SZOtkPPeyDtlQ ywMHd00bBNOzCZhtZtPCGviw%3d%3d)
Prof. Dr. Wadud, şu anda dünyadaki İslamiyet ile ilgili resmin korkunç olduğunu ve bu resmin düzeltilmesi gerektiğini belirtti. Konuşması sırasında Türkiye'de olmasının çok önemli olduğunu, burada başörtüsünü rahatça takıp çıkartabildiğini ve bunun da Allah'tan gelen bir hediye olduğunu kaydeden Prof. Dr. Wadud, gözyaşlarını tutamadı.
Amerika'da bir camide kadınlara namaz kıldırmasının sorulması üzerine Prof. Dr. Wadud, “Ben davet edildim. Davet dışında imamlık rolünü üstlenmem. Kadın, erkek beraber namaz kılabilir ve kıldırabiliriz. Benim hayatım bu namazla başlamadı, bu namazla bitmeyecek. Ben Allah'ın kulluğunu istediğim kadar yapabiliyor muyum onu sorarım” diye yanıt verdi.
11 Eylül saldırılarına da değinen Prof. Dr. Wadud, saldırıda bir çok kişinin İslam'ı suçlu olarak gösterdiğini ancak İslamiyetin huzur içindeki bebeklerin, kadınların ve erkeklerin dini olduğunu dile getirerek, “Hangisi gerçek?” diye sordu. Prof. Dr. Wadud, “İntihar bombacıları, şiddet eylemcileriyle kendine aynı anda İslam dinine mensup olduğunu kabul etmek zorundayım” dedi.

Prof. Dr. Wadud, “Suudi Arabistan’a gitmek istesem o zaman bana saygı gösterileceğini zannetmiyorum. Peçeyle gezmem lazım. Ama onların akılları, zihinleri kapanmış durumda ve bu bence çok büyük bir günah” dedi.
Bedrettin Dalan, “Modern bir Müslüman kadın olarak size plaket veriyorum” sözleriyle Prof. Dr. Amina Wadud'a plaket takdim etti.

Su kadin tehlikelimi? mence deyil

gurkan
05-12-2006, 05:19 PM
[quote=Ezgili Yürek]Osmanlı mirasını,düyunu umumiye dışında reddederek kurulan genç Türk Cumhuriyeti,

yazdıklarına katılmam mümkün değil. Osmanlının Torunu olarak Türkiye Cumhuriyetinin bireyleri hangi mirası reddiyorlarmış... Kuruklu yalan... Türkiye Osmanlının Mirası sahip çıkmalıdır. Çıkıyordu. Yoksa Anadoluya kapanıp kalır. Türkiye Cumhuriyeti Osmanlının devamıdır.

Bu nedenle daha en başından dini olguların devlet yönetimi üzerindeki etkilerini men etmiştir.Yani laik bir devlet halini almıştır.Cumhuriyetin ilk devrimleri ve yasaları da dini tahakkümün kökünü kazımak için çıkarılmış ve yapılmıştır.

Sözlerinin gerçekle yakından uzaktan alakası yoktur.

sen kimin kökünü kazıyorsun böyle aciz ölümlü insan Biz dikkatörlükle mi yönetiliyoruz. Bu kurtuluş savaşını Hristiyanlar ya da ateistler mi kazanmış ki yoksa millet toptan ateist mi oldu da bizim mi haberimiz yok ? Bu hükümleri aciz ağzınla hangi haklı temelde konuşabilirsin ? İşte 70 milyon müslüman Türk milleti gel kazı bakalım hodri meydan islamın kökünü...

İnanmıyorsunda Düşün bir de Allah'ın vaadini... Ölüm günü yandığın zaman sana kim merhamet edecek. Allah'tan başka kim yardımcın olacak.

Aciz insanın aciz yetersiz kurallarımı ... Gerçekten şaşmış haldesin...

Sen Cumhuriyet nedir bilirmisin ? nerden bileceksin. Öyle kafana göre dine yasak getirmen . Din ve inanç özgürlüğü kısıtlamak hiç değildir. İslam hak dindir. Hüküm koyanda idrarını tutmaktan aciz insan değil alemleri kainatı yoktan var eden Allah'tır . O insana şahdamarın daha yakındır. Dilese nefes almadan ölürsün. Cehennemi böylersin

Ey ölümlü aciz insan haddini bil...

Her yönetim sistemi,kendi varlığını korumak ve bekasını sağlamak için katı kurallar koymuştur.

Cumhuriyet halktan beslenir böyle sıkı kurallara ihtiyacı yok ? sen yoksa dikkatörlükten mi bahsediyorsun ?

Genç Türkiye Cumhuriyeti de en önde gelen tehlike olarak dini taassubun önüne bu türden katı kurallarla çıkmıştır.Giysi Kanunu ya da diğer ve tanınmış adıyla şapka kanunu,yeni Türk alfabesinin kabulü,Tevhid-i Tedrisat Kanunu,...bu amaçla çıkarılmışlardır.

Sıkı bir Cumhuriyetçiyim...

yasaklamalar Cumhuriyet yönetimiyle çelişir. Zahiren oluşan görüntüler çağdaşlığın ölçüsü değildir.

Şapka kanunu olsun... Alfabe değişikliği kanunu olsun... Tevhidi tedrisat kanunu olsun o dönemin en çok eleştirilen değişikliklerdir.

Atatürk o dönemde mücbir sebeplerden ötürü Cumhuriyet rejimini uygulayamamıştır. Daha sonra Tevhidi Tedrisat kanununu rafa çekmiş .. Ve o dönemde yaşananları bazı vakaları tasvib etmeyip eleştirmiştir. Devlet eliyle İmamhatip liselerini açtırmış. Kuran'ın Türkçe mealini özendirmiş. Diyanet başkanlığını kurmuş. Durum aslında senin söylediğin gibi değildir. Mustafa Kemal Atatürk'ün annesi ve Hanımı ise çarşaflıdır. Örtünme yasağı da yoktur Çok bilmiş efendi

Bugünkü türban engellemeleri de o kanunların yansımasıdır.

ne yansıması bunların hepsi aşılacak. kafalarından düzen ve kural uydurmuşlar.

Kamuya ait alanlarda giysi düzeni o zamandan belirlenmiştir.

Değişmez kanunmu Halk nasıl isterse ona göre düzenlenir... Dürüst ol ... sen açık olsan zorla kapatılamak ister misin ? istemezsin değil mi ? Peki neden Allah'ın rızasını kazanmak için örtünenleri zorla açmaya kalkışırsınız. Kimse açıkları zorla kapatalım da demiyor... Var mı Allah aşkına Türkiye de öyle bir olasılık... Osmanlı da sanki varmıydı ? Durmadan İranda ki yapıyı Türkiye ye uyarlar durursunuz. İranla Türkiye oldum olası Tarihtede farklıydı şimdi de farklı...

Çok açık söylüyorum;insan haklarına aykırı olmasına karşın,dinsel sembol halini alan türban,kamusal alanlarda men edilmiştir.

Kamusal alan hikayeden maksut temelsiz bir oluşumdur. Hiçbir haklı sebeple izah edilemez. Allah hakimdir. Hüküm sahibidir. Hükmü heryerde her mekanda geçerlidir. O kamusal dediğin alanda insanlar hiç ölmüyor mu ? Sen nasıl müslümanların inançlarını yaşamasına engel olabilirsin ? Bu laikliğin tanımına aykırı değil mi ? Laikliğin derdi islamı yok etmekmidir yoksa islama yasak getirmek midir ? Bunlar değişir takma kafana bu ülkede 70 milyon müslüman vatansever Türk evladı var... Vatanın bekçiliği vazifesini kimse sana da bırakmaz. Benim endişem yok...

Cüppeyle,sarıkla üniversite eğitimine katılma ısrarıyla türban takarak devam etme ısrarı arasında yasalar önünde hiçbir fark yoktur.

şekilcilikle nereye varacaksın söyleyeyim boyun kadar kara toprak. Orda görürsün acizliği de pişmanlık par etmez. Şimdi sanki hertürlü yetki sahibisin ahkam kesmişsin... Seninkiler traş geçerliliği de yok. Kafalarından uydurdukları yasaklar kaldırılacak. Biz Ataist miyiz ki Allah'ın emirlerini reddelim.

Yani teorik olarak dileyenin dilediği gibi giyinme hürriyeti,devletin bekası sözkonusu olduğunda sınırlanmıştır.

Devletin bekası giyimle mi korunuyor bu ne aciz bakış açısıdır. Ey aciz.

Devlet tüm kurumlarıyla bunun önündedir.Hükümeti kuran partinin seçim propagandalarından en belirgini türban hürriyeti olmasına karşın,bunda başarısız olması da hükümetleri de bağlayan devrim yasalarındandır.Bunları aşmak olanaksızdır.

öyle bir yasa ve yasak yoktur. Kafalarından uydurmuşlar. Türkiye de Türbanı yasaklayan meclisin çıkardığı bir yasak yok bil bunu ... Bir kaç diktator grubun diretmesinden barizdir. Ayrıca meclis istediği yasayı değiştirme yetkisine sahiptir. Bal gibi de değişir. Senin demenle mi ???

Türkiye'de dini temellere dayanan bir islam cumhuriyeti kurulması tehlikesi bana göre yoktur.

Türkiye zaten islam cumhuriyetidir. tamam mı ? tehlike yok. Halkın % 99 ü müslüman % 1 de senin gibi düşünen azınlık. Ama hak bir kişide olsa korunmalıdır. Onun için senin inanç özgürlüğünde kaorunmalıdır. Biz cumhuriyetçiyiz senin gib diktatör mü zannettin bizi ...

Ancak devleti ele geçirme olasılığı olmaması,tehlikesiz olduğunu da göstermez.

Devlet islamın elindedir. Tehlikede yoktur. halk müslüman devleti yönetenler müslüman bir kaç yasak var değiştirilir iş biter. Problem yok...

Yetmiş yıldır süregelen dini yapılaşmalar,cumhuriyetin çağdaşlaşmasını,ilerlemesini ve güçlenmesini geciktirmektedir.

Dikkatorlükler ve derin devlet anlayışı halktan kopuk zihniyetler Cumhuriyetin önündeki en büyük engellerdir. Senin hiç bir şeye saygın yok... Savunduklarının tersini sana uygulasalar acaba ne tepki verirdin ? Buldun meydanı boş at bakalım...

Bizede muhalefet etmek düşer.

Eğitim kurumlarına sızarak bilimsel kalkınmayı engellemektedir.

Bizde ki bilim kurumları yök mü nedir yolsuzlukların hırsızlıkların arka kapısı olmuş. Yök yok olsun yerine bilimle uğraşan akademisyenler desteklensin. Gerekli teçhizat ve mekan desteği sağlansın. Çalışma ortamları iyileştirilsin. Yoksa bunların bilim dediği örtünmeyi engellemek mi ? Acizlerin işidir şekillen uğraşmak.

Bırakın Türkiye Cumhuriyetini,Türkiye odaklı olarak türki cumhuriyetleri bile tehdite yönelmiştir.

at bakalım saldım cayıra mevlam kayıra...
...

tamamen katılıyorum Türk milleti böyle aciz kadroları tasviye edecek güç ve kudrete sahiptir.

Destankutluhan
05-12-2006, 11:11 PM
Tartisma dallanip gitmis...

Sonucta herkes kendi adina konusur ve ben de sunlari soyluyorum.

1. Bu ulkede elbette siyasi islamin Iran'daki gibi iktidara gelmesi zordur.

2. "Zor" hicbir zaman "imkansiz" anlamina gelmez.

3. Agac yasken egilir, beyinler de egitilir.

4. Tek bir pitirak otunun kokunu cekmezseniz bahceniz pitirak bahcesi
olur.

5. Karsi cikilmasi gereken asiriliktir. Konu da budur. Turkiye'de bunu cani
gonulden isteyen, bunun icin herseyi yapacak, teror de dahil ciddi
rakamlarda insanlar ve bu insanlara sessiz destek veren ciddi bir kitle
vardir. Kendimizi kandirmayalim. Elbette o insanlar karsilarinda guclu
celikten bir duvar ve inanc oldugunu da biliyorlar ve ona gore
davraniyorlar.
Bunlara karsi cikilmasini da Islama karsi cikiliyormus gibi algilamayalim lutfen.

6. Devlet duzeni icerisinde isteyen istedigini yapma, giyime ozgurlugune
sahip olmamalidir. Olursa o zaman ozgurluk olmaz, kargasa olur. her dine
her goruse mensup insanin ayni gerekcelerle, devlet muesseselerine,
okullara vs gittigini dusunun... Bu olmaz, disarida ne yaparlarsa
yapsinlar. Hayir illa da olur diyorsaniz o zaman, Yahudinin kepine,
Budistin sargisina, Musevinin Hacina, Metalcinin demirlerine, dazlaklarin
kafalarina, acik saciklarin mini eteklerine " EVET " demeniz lazim. Ya da
bir otekilerini yok etmeli, yasaklamali.

7. Cumhuriyet gazetesini begenmemek ile ona saldirmayi onaylamak ( ki
kimlerin yaptigi mechuldur) ayri seylerdir. Onaylamayanlar elbette var.
Ama sessiz kalmak da onaylamakla ayni seydir.

8. Bu olaylar hepsi tertip, kimisi din maskesinin arkasinda, kimisi layiklik
maskesinin arkasinda, kimisi gelenek maskesinin arkasinda, kimisi insanlik
maskesinin arkasinda saklanmis bir yigin melun ! Ama hicbiri
Turkiye Cumhuriyeti'ni yikip parcalamakta basarili olamayacak. Zulum diyorlar ve
80 kusur yildir ugrasiyorlar ama basaramadilar, yine de basaramayacaklar, taa ki biz
aklimizi basimiza toplayalim ve Turklugun bekasini en kutsal vazife bilelim.

Saglicakla,

Ezgili Yürek
05-13-2006, 03:19 AM
Sevgili @Gurkan kardeşim,benim yeterli sabrım var,sonuna dek de dinlerim fikirlerime karşı söylenenleri.Saygı da duyarım duyacak bişey varsa.Ancak saygı sınırı aşılmazsa fazladan sevgi de duyarım.
Vakit ayırmış bi dolu bişeyler yazmışsınız.Ancak af buyurun,elle tutulur ve yanıt vermeyi gerektirecek birşey bulamadığımdandır ki sadece teşekkür ediyor,selametler diliyorum.Sadece iki konuda dikkatini çekmek isterim.İki çeşit cumhuriyet olur: Parlementer Demokratik Cumhuriyet ve Totaliter Cumhuriyet.İlkine en iyi örnek Türkiye Cumhuriyeti,diğerine arap cumhuriyetleridir ki kimisi Arap Halk SOSYALİST Cemahiriyesi olma iddiasında bile bulunmuşlardır.Sizin cumhuriyetçilik anlayışınıza ben ikinciyi yakıştırabiliyorum.Zira parlementer demokratik cumhuriyetlerde egemenlik göklere değil millete aittir.
Söylemeyeyim diyordum ama hadi söyleyeyim,siz saygılı arkadaşsınız;Türkiye Cumhuriyetinde ''ben Türküm'' diyebilen Türktür ve hal böyle olunca kavramak zor değildir ki hiç de Türk nüfusunun %99'u müslüman değildir.Musevi,Hristiyan,Mecusi,Zerdüşt,Yezidi ve hatta Şaman,...Türkleri hangi kefeye koyacağız?Siz %1'i olduğu gibi bana tahsis ettiniz ama görüyorsunuz ki daha var...
Yönetici sevgili @Oğuz arkadaşa saygımızdan ötürü bu meselenin daha fazla uzatılmaması için susmam en iyisi.Ama 'bu sustu,artık konuşmaz' diye de hepten küstürmeyin bizi.En azından ayıp olur.
Sevgiyle kalın,sorun çözülür.

HYML
05-13-2006, 04:03 AM
http://img136.imageshack.us/img136/8793/dancevap1gw.jpg

oğuz
05-13-2006, 04:16 AM
Resimlerin sayfa boyutunu aşırı zorlamasından dolayı biri harici diğerlerini kaldırmak zorunda kaldım...
Mete kardeşim kaldırılan resimleri sayfa boyutunu zorlamayacak şekilde tek,tek yeniden yükleyebilir...
Threadın ilk açılışında keskin olan fikirler şimdi daha bir olgunlukla tartışılmaya başlandı.Siz bu tarzda gidin,çizginizi bozmayın hepinizi Edremit körfezinde tatile götüreceğim...
Selamlarla...

Bilge_Kagan
05-13-2006, 04:37 AM
Arada Altinoluk reklamini da caktin usta :lol:

Ezgili Yürek
05-13-2006, 05:25 AM
Bizim oralarda 'yüzmek' demezler de 'çimmek' derler ustacığım.Biz tıfılken derelerde çimerdik mal maşat meydanda.Balık,çıfıt,kurbaa,toslumbaa pırnık pırnık kaçışırdı.Hele az tümsek yerlerden kargatulumba atladın mı suya,bir de nara atarsın ki:-Allooooooşş..!Klasik manada yüzmek falan da değildir bu ha,'debelenmek' desek daha doğru.
Bunları niye anlattım bilin mi?Ben denizden fena korkarım.Giderim gitmesine körfeze ya,eğer öyle 'denize gircen' diye diretirseniz çıngar çıkarırım haberiniz olsun.Bağırırım ki koca adam ne bağırma!Akçay milletine de oyun çıkar.Beş sene anlatırlar da eğlenirler.
Benden söylemesi.

oğuz
05-13-2006, 05:56 AM
Bizim oralarda 'yüzmek' demezler de 'çimmek' derler ustacığım.Biz tıfılken derelerde çimerdik mal maşat meydanda.Balık,çıfıt,kurbaa,toslumbaa pırnık pırnık kaçışırdı.Hele az tümsek yerlerden kargatulumba atladın mı suya,bir de nara atarsın ki:-Allooooooşş..!Klasik manada yüzmek falan da değildir bu ha,'debelenmek' desek daha doğru.
Bunları niye anlattım bilin mi?Ben denizden fena korkarım.Giderim gitmesine körfeze ya,eğer öyle 'denize gircen' diye diretirseniz çıngar çıkarırım haberiniz olsun.Bağırırım ki koca adam ne bağırma!Akçay milletine de oyun çıkar.Beş sene anlatırlar da eğlenirler.
Benden söylemesi.

Bizim oralarda'da çimme derler...Eğer denizden korkma modu varsa,kanyonlardaki göletlere gireriz :cool:

yavuz
05-13-2006, 06:20 AM
türk milletini islam dan ayırmaya çalışanların bir propagandası daha. bu ülkede şeriat isteyenlerin sayısı ancak onbinde 1 dir. ama neden bu kadar abartılır bilmem. aslına bakarsanız şeriat da kötü birşey değildir ama bazıları şeriatı değişik yerlerinden anlarken, onları haklı çıkartacak şekilde bazıları da şeriat adı altında vatanı bölmeye ve dini istismar etmeye çalışıyorlar. allah sonumuzu hayretsin.

inşallah şeriat kelimesi de tarikat(günümüzde batıl inanç) ve laiklik(ülkemizde dinsizlik) kelimeleri gibi anlamları dışında kullanılmaz!

mustafa06
05-13-2006, 06:21 AM
DİKKAT;

Tehlike nedir?, anlatılanmı? yoksa arkada gizlenenmi?

arkadashlar bashlıktaki tersten okuyunuz la bashlayan resimin üzerine tıkladığınızda.farklı bir site achılıyor

öğrenmek istiyorum bu resim beni nereye yönlendiriyor. bir virüs tehlikesimi nedir. merak ettim.
achılan sayfa kapanmıyor. kendi kendine bir sheyler yüklemeye chalıshıyor. elektriği keserek kapatabildim.
Bu siteye virüs giremez diye biliyorum. ama

yavuz
05-13-2006, 06:22 AM
farkında ise yazı arapçada olduğu gibi tersten yazılmış. yani sözde ülkemizde böyle bir tehlike varmış. gören var mı?

oğuz
05-13-2006, 06:23 AM
Tehlike nedir?, gösterilen mi ? yoksa arkada gizlenenmi?

öğrenmek istiyorum bu resim beni nereye yönlendiriyor. bir virüs tehlikesimi nedir. merak ettim

İyi olan kazansın diyen bilyoner reklamı var yönledirmede.Kastınız bu reklammı ?

mustafa06
05-13-2006, 06:35 AM
Ne olduğunu bilmiyorumki, kendi kendine yüklemeler bashladı. kapatmak istiyorum gitmiyor. geri geliyor.
eğer bu sizin dediğiniz reklam ise, nereden chıktı bu reklam.acaba birisimi ekledi kendi kendine geldi

METE
05-13-2006, 07:12 AM
Artik bir sey yazmaya gerek duymuyorum cunku 3 sefer yazdim o resimler rastgele secildi diye caferi olmasinin hicbir onemi yok belirli semtler var o semtlerde bu tip insanlar resimdekiler gibi yasiyorlar uc sefger yazmama ragmen ayni seyler soyledi amac cevap vermek degil sesimi bastirip camur atmak.
Caferi resmi diye ne icin ozur dileyecekmisimki ben Alevi yim ailem kerbela sehitlerini anma yildonumunde oruc ve yas tutarlar su icmez et yemezler ama resimdeki gibi cagdisi ucube olmazlar bu bir govde gosterisiydi Sadet partisinin son mitinginde ayni goruntuer yasandi .
Birde su dikkatimi cekti ben gericilesmekten bahsediyorum hemen tepki geliyor yaa bunlar caferi kimi kandiriyosun provakator deniyor bana sanki caferi disinda hic boyle tipler yokta ben bunlari bulup b...k atiyorum ya desenize delikanli gibi ben rahatsiz olmuyorum seriat istiyorum yada seriat gelsede beni rahatsiz etmez durust olun once anliyalim kim ne ne degil ben delikanli gibi fikrimi soyluyorum istemiyorum seriat dincilik geri kalmislik cahil insanlar IS TE MI YO RUM

SerkanK
05-13-2006, 09:11 AM
Size bir örnek vericem. PKK Terörü .
PKK nasıl Başladı? Nasıl Güçlendi? Anadoludaki Kürt Vatandaşlarımızı nasıl Kandırıldı ? Onları Nasıl Terorist Yaptılar ? Neden bazı kürt vatandaşlarımız Dağlara çıkıp Silaha Sarıldı ? Kendi Kürt komşularını Dahi Vurdu ? ..
Bu soruların Cevabını dusunursaniz. Turkiye Cumhuriyetine Karşı cephe alan PKK Çeşitli oyunlarla Kürtleri kandırmış Devletimiz Kürt vatandaşlar üzerindeki baskıyı Arttırmış. Bazı Vatandaşlar Milliyetçilik Duygularını Aşırıya kaçırıp Bütün kürtleri aynı kefeye koyup Yapılmaması gerekn şeyleri Yapmış..... uzar gider..
Ama sonuc olarak Pkk hiç bir yere Gelemedi. Turkiye Cumhuriyeti de Gelisemedi..

Birde Dini Silah olarak kullanmak isteyenlere bakalım.
Dini inancı olan insanları kışkırtmalar.Bu kışkırtmalara gelen insanların Devlete BASKI gibi bir cabaya basvurması. Devletin Onları durdurmaya Calısması ve bunu malzeme olarak Yine kullanan bu dini Orgutlerin insanları Kışkırtması.......
Bu Busekilde uzar Gider. Belki ilerde nasıl kurt vatandaslar PKK nın oyununa Gelip Eline silah alıp insanları vurduysa Aynı seyde busefer Bu Dini Orgutlerden Dini inancı olan insanların Ellerine Silahları aldırtabilir.

Bu oyuna Gelmememiz lazım... Sular Durluldugunda Bence Tam bir Demokratik Bir Turkiye meydana Cıkıcaktır.

Turkiyede Bu gibi olaylar olamasa( orgutlerin halkı kışkırtması) Turkiye belkide dunyanın En ileri ve Guclu ulkesi olurdu.

gurkan
05-13-2006, 11:15 AM
efendim sizlere Cumhuriyetin ilk yılarında kurulan İş Bankası örneğiyle bir sentez yapıp bitirelim.

İş bankası ben en büyüğüm der. Yıllardır var ve köklü banka.

Bakıyoruz Kredi kartı satış sayısınına 5 inci sırada.

Daha Piyasaya dün giren finansbank ise 2 ci sırada...

Finansbank kısa zamanda oluşturduğu bu müşteri değeriyle.

İyi paraya Kime mi satılıyor ?

Patrikhanenin ortak olduğu Yunan firmasına...

Finasbankı değerli yapan neydi peki ? müşteri değeri.

Devleti güçlü yapanda milletir.

Devlet milleti için vardır kendisi için değil.

Devletin müşterisi milletidir. Cumhuriyet bunu öngörür.

Türkiye de yapılan anket sonuçlarda ezici çoğunluk yasak kaldırılsın demekte.

Bu yasağı kaldırmaları Toplumsal barışa hizmet eder. Bu süreçten Cumhuriyet rejimi güçlenerek çıkar. Çünkü çoğunluğun desteği arkasındadır.

Türkiyede rejim problemi yoktur. Başörtüsü rejime karşı bir hareket değildir.

Anadoluda 1000 yıllık Türk tarihinde Örtünenler Allah'ın Rızasını kazanmak için örtünür.

Bu vatana binlerce şehit vermiş örtülü şehit analarımızı Cumhuriyet rejiminin tehditi görmek hiçbir akla hasılaya sığmaz. Cumhuriyet halkın tercihi ile örtüşür. Çelişmez çelişirse bu cumhuriyet değil dikkatörlük olur

Yani millet olmanın kök hücreleri ölürse millet mi kalır ?

Bu toplumun ortak değerleri nedir peki

Din, Dil ,Kültür, kardeşlik, ahlak,vatan,bayrak

Şimdi varın tehlikeyi siz düşünün ?

Selametle...

uki
05-13-2006, 11:30 AM
...
Bu vatana binlerce şehit vermiş örtülü şehit analarımızı Cumhuriyet rejiminin tehditi görmek hiçbir akla hasılaya sığmaz. Cumhuriyet halkın tercihi ile örtüşür. Çelişmez çelişirse bu cumhuriyet değil dikkatörlük olur

...

bunu dedin de, haberlerde goruyorum, doguda sehit dusen mehmetcige agliyan annelerin buyuk cogunlugu bas ortulu kadinlar. Sezer bazen sehit anneleriyle gorusmeler yaptiginda buyuk cogunlugun basortulu oldugunu goruyorum. Bu anneler, dunyaligi olarak en tatli en degerli parchasi olan evlatlarini bu vatan ugruna sehit veriyor, sen de onlari tehlike gorup onlarin kamusal alanlara girmesini yasakliyorsun...

arkadaslar, bu bizdeki demokrasi daha cok yontulmasi lazim

sinansevilir
05-13-2006, 01:27 PM
Anadolu kadınının başörtüsü ile ithal türban aynı mı?

Tabriz_Han
05-13-2006, 01:34 PM
Turban siyasi yeni yaratilmis

Basortu, geneleksel/dini, Anadoludaki hanim efendilerin cok yahshi basortuleri var, renkli renkli altinli gumuslu, Turkmen basortuler harikadir :cool:

http://intangiblenet.freenet.uz/en/tur/images/turjewellery_6.jpg

http://www.dntours.com/images/gallery/cult/Traditional_dressed_Turkmen_woman.jpg

http://www.louispalmer.ch/mIMG0067-turkmen-women.jpeg

METE
05-13-2006, 02:29 PM
Dostum keseke yayinladigin resimdeki gibi olsu butun turk kadinlari benim rahatsiz oldugum karacasafli peceli olanlar birde turban dedikleri SIKMABAS cilik yani sacinin bir teli bile gozukmeyecek diyorlar kati islami arap kulturune dayanan ortunme benim anneannem babaannem de esarp takardi lutfen karistirmayalaim bazi seyleri.

mustafa06
05-13-2006, 02:58 PM
METE bey ,
Senin ne dediğini ben gayet iyi anlıyorum, ama bashörtüsüne tepki verenler sadece senin dediklerine değil, her türlüsüne karshılar yani annenin ve babaanneninkinede karshılar. bayanlar esharp, tülbent örterlerdi. shimdi örtsünlerde oğullarının mezuniyet törenlerine gitsinler bakalım kapıdan girebiliyorlarmı?
Senin Bu bashlıkta belirttiğin ( ve hükümete atfettiğin) alıshtırma taktiği maalesef bashörtüsündede yapılmaktadır!. ama karshı chıkanlar tarafından.
25-30 yıl önce kara charshafa karshıyız diğerleri inanchları gereği örtüyorlar dediler.
millet doğru tabi canım dedi ve kabullendi.
15-20 önce ise sıkma bashlara karshıyız chünkü türbanla esharp aynı shey değildir dediler.
Türban siyasi simge olarak kullanılıyor dendi. halk tabi canım doğrudur dedi kabullenmeye bashlamıshtıki
Dil altındaki bakla nihayet ortaya chıktı. Dinde bashörtülmesi diye bir shey yoktur dediler. bashörtüsü gericiliktir , Türkiyenin imajını zedeliyor dendi. ve kamusal alan! da bashörtüsü ile dolashamazsınız noktasına geldi. zannetmeki bu problem yeni chıktı. plan adım adım uygulanıyor
Pek chok yerde belli yashı gechmish kadınların bile dıshlandığını duymadığını sanmıyorum.
yani senin Annen veya babaannende istediği yerde (samimi duygu ile örtse bile, ki mutlaka öyledir ve bir siyasi amacı yoktur ) bashını örtemeyecektir.
samimi olarak soruyorum sen kabullenebiliyormusun.
Benim inandığım bir shey var, Bu insanlar İslam Dinine karshılar ama shimdilik (arada bir söyleyen chıksada) söylemekten chekiniyorlar. Yavash yavash alıshtırıyorlar. Bu ishlerin son adımında bunu söyleyecekler ama shimdi değil. Dananın kuyruğu ozaman kopacaktır.

http://www.windofanatolia.com.tr/pic_lib/ipek_dokumasi.jpg
Bu bashörtüsüde kültürümüzün bir parchasıydı ama;
artık bu teyze her yere bu bashörtüsü ile giremeyecek maalesef.

mustafa06
05-13-2006, 03:49 PM
Anadolu kadınının başörtüsü ile ithal türban aynı mı?

Konushurken ,Bashörtüsünü savunanlar, ''aynı''
karshı chıkanlar ,''aynı değil'' diyorlar
ama; sıra uygulamaya gelince karshı chıkanlarda ''aynıdır'' muamelesi ile iki yüzlülük yapıyorlar.
Peki ,Sizce aynı mı?

METE
05-14-2006, 07:33 AM
Mustafa06 Resimdeki kiyafetlerle universite devlet dairesi vs heryere girilir cunku bu kiyafet basortusu degil milli turk giysileridir hicbiryerde sorun olmaz esarpta ayni sey SIKMABASCI lara bu resmi gosterip boyle giyinin deseniz size boyle giyinmenin gunah oldugunu sacininizin 1 telinin bile gozukmesi halinde cehennemlik olacagini soylerler .Eminimki iyi niyetlisiniz ama dini duygular kullanilarak kandiriliyorsunuz oncelikle kendi kulturumuzu arastiralim ona gore davranalim arabistandan ithal SIKMABASI birakalim ozumuze donelim bak bir sorun cikiyormu.Egerki resimdeki gibi milli kiyafetli bir turk kizi okula alinmasin suna emin ol ki o zaman en buyuk sistem dusmani ben olurum.

Destankutluhan
05-14-2006, 08:41 AM
Sanirim birbirimizi yanlis anliyoruz.

Konu nedense donup dolasip basortusu, karacarsaf, turban konularina geliyor. Kanaatimce bu da hem bizlerin burada hem de aslinda Turkiye'nin genelde en hassas oldugu konulardan biri.

Birileri "Turban" diyince, hayir o "turban degil basortusu" deniyor. Demek ki bunca yasimiza ragmen bir turlu su Turban ile Basortusu arasindaki farki ogrenemedik gitti. Tezgahinda calisan anamizin saclari kenarlardan cikiyor, yani butun sacini olabildigince kapatma diye birderdi yoktur basortusunun diye biliyorum. Turban ise farkli, resim koymaya gerek yok bence, hepimiz biliyoruz. Ya da Turkmen kizinin takintilari , Turban mi ? Keske biz de yeniden milli gunlerimizde geleneksel elbiseleri giyisek !

Bu arada hemen bir kanaatimi soyleyeyim; bu basortme, bassarma gelenegi ( basortusu veya geleneksel sapkalar) Turklerde Muslumanlikla gelen birsey degildir. Binlerce yil oncesinden vardir. Bugun bile Sibiryadaki Turk ve diger Akraba topluluklarinda basortme mevcuttur.

Sizlerin dusuncesine gercekten saygi duyuyorum, yanlsi dusunuyorsam da degistirmeye hazirim, ben 1980 oncesi bu ulkede Turbanli insan bu kadar sayida ve potansiyelde gormedim, yoktu (Kuran kurslari haric, o da basortusuydu ama daha kapaliydi)!

Turban mucadelesi aslinda Milli Gorus icerisinde toplanan radikal gruplarin onderliginde gelistirilen siyasi bir mucadele olmustur. Universite donemimizde bizzat duyup bildigimiz, gordugumuz budur. Bu devam etmistir, ediyor da.

Simdi artik toplum yavas yavas buna alisiyor, ozellikle 30 yasin altinda olanlar zaten neredeyse kendilerini bildiklerinden beri Turban var ve onu basortusu diye algiliyorlar. Son yillarda bu tartismalarin tirmanmasinin nedeni ise onca yillik mucadeleden sonra Turban'nin artik toplumdaki yerini saglamlastirmis olduguna olan inancidir, kirilmasi gereken nokta bellidir: Devlet kurum ve kuruluslari, okullar. Oralara da girilince sorun zaten cozulmus oluyor. Yani basibagli bir Cumhuriyet olarak yolumuza devam ederiz artik, bilmem neresini acanlar da tipish tipish baslarini orterler tipki Hulya Avsar'in yapmaya basladigi gibi.

http://www.sabah.com.tr/2006/05/14/im//4E88C9B8D908C8429BFB00D6b.jpg

Niye olmasin ?

gurkan
05-14-2006, 12:06 PM
O an resimlerinden bir resim hikayesini isterseniz yazarım

yavuz
05-14-2006, 12:36 PM
isteriz :)

gurkan
05-14-2006, 12:52 PM
isteriz :)

pek beklediğiniz gibi değil...

lakin Bir dünya zirvesinde örtülü bir güzele görev verilmesi güzel bir vaka...

buyrun...

Fotoğraf, Güney Afrika, Johannesburg'da, ‘Sürdürülebilir Kalkınma’
konulu Dünya Zirvesi sırasında çekildi. Genç kız, ‘o’ anda konuyla
bir ilgisi yok gibi gözükse de, zirve etkinlikleri çerçevesinde
düzenlenen bir kültürel faaliyete katılmaya hazırlanıyor.
Elindeki beyaz gülle üzerindeki siyahlıkları silmeyi başarıyor.
Ayrıca güzelliği ve derin bakışlarıyla, masumiyetin,
saflığın ve o arada gücün, kararlılığın fotoğrafını oluşturuyor.

mustafa06
05-14-2006, 02:45 PM
[quote=METE]....quote]

Değerli kardeshim,
Öncelikle shahsi olarak benim böyle bir sorunum olmadığını bilmeni isterim.
Ancak benim sorunum yok diye bir yanlıshlığı görmezden gelmek insan olarak hich birimize yakıshmaz.
ashağıdaki alıntıyı memurlar net web sayfasından aldım. burada bahsi gechenleri ve chok daha fazlasını gazetelerden bulabilirsin.
yazı chok uzun olduğu ichin mecburen bazı bölümleri sildim, anlatımda kopukluk olmushsa benim hatamdır özür dilerim.
.................................................. ..........................

Önce şu alıntıyı okuyalım:

"bakın daha önce de belirttiğim gibi kamusal alan kavramında sadece öğrenci ya da hizmet verenler için kılık kıyafet zorunluluğu vardır. ancak bunun orada töreni izlemeye gelmiş veli için uygulanması bana göre de yanlış...ancak!!!!!
bunu bu hale kimlerin getirdiğini de çok iyi düşünmek lazım..!! başörtüsü ve türban hala iddia adiyorum ki birbirindan farklı kavramlardır. biri anadolu kadınımızın geleneksel örtüsü, diğeri ise siyasal islamın bayrağıdır!! bayraklaştırılmıştır..kadınlarımızın örtüsünü bu hale getiren, bunun üzerinden siyaset yapanlar..beyza direnişlere girişenlerin aldıkları meyvedir bugünkü bu durum..benim okuluma veli olarak gelen başörtülü ya da türbanlı veliye ben hiç bir zaman sana hizmet vermem, seninle görüşmem demem..!! ama orda öğretmenim türbanıyla ya da başörtüsüyle öğrencisinin karşısına çıkamayacağını da bilir ve buna göre davranır.. işin ölçüsü kaçınca kurunun yanında yaşlarda yanıyor..olan şehit analarına oluyor işte böyle..bunun sorumlusu ise bu konuyu temcit pilavı gibi ısıtıp ısıtıp önümüze koyarak insanların dini hassasiyetlerinden kazanımlarda bulunmaya çalışanlardır...!! niye üniversitelerde beyaz direniş bu kadar taraftar topluyor???? niye yıllarca önce daha türban siyasallaşmadan önce bu kadar katı!!! önlemler ve yaklaşımlar uygulanmıyordu?? dayım HARBİYEDEN !! mezun olurken derece ile..ananem başörtüsü ile gitmiş törene yılllaaaaarrrrrr önce..resimleri var komutanlarla birlikte çekilmiş..o zaman bırakın içeri sokmamayı saygıyla konuk etmişler...dayım emekli oldu..aradan uzun zaman geçti..köprünün altından çooooooookkkk sular aktı..şimdiyse bırakın harbiyedeki töreni, orduevlerini, üniversiteyi, bazı sıradan devlet dairesine girirken bile başörtülüye ya da türbanlıya bu katı kurallar uygulanmak zorunda kalınıyor... peki bunun sorumlusu kim??? neden böyle oldu...?bunu düşünün...siyaset başörtüsünü türbanlaştırdı...birileri bunu kullanarak oy toplamaya yeltendi...ceremesini de halk çekiyor..yapana değil,yaptırana bak demişler...bu birilerinin zamanında ektiklerinin BİÇİLMİŞ HALİ..! sorumlu arıyorsanız ..birileri aynaya baksın..sorumlular bellidir.. 3 metre bezin altından siyaset yapanlar bunun hesabını onlar verecek..masum anaların incitilmesinin sorumlusu onlardır..devlet gereken önlemini almakla muteberdir..!"(Zeyneptekin)

Siyasal simge argümanıyla emzirilmiş bir yasaklılık söylemi ilk etapta, zihnin şaheser bir icatı gibi görünür; ve bu yüzden kendisinden türetilen ne kadar sonuç varsa hepsine alkış tutulur. Yukarıdaki argüman da, sonsuz sayıdaki türedi çıkarsamalarından sadece biridir. Benini bu argümanın bıçağına kurban ettikleri kasaba minnettar bir kütleyle karşı karşıyayız. "Siyasal simge", tam da bu noktada ruhundan aman dilenen bir kavarm olup çıktı. Ama "Siyasal simge"ye yapılmış atıflarla nakşedilen bir algının, sadece Türkiye'de geçerli olduğunun farkına varalım.

Başörtüsü veya türban veya kolye veya dövme veya boncuk veya uzun saç veya küpe veya hepsi bir anlamın yada anlamsızlığın simgeleri olarak kullanılsa bile meşrudur. Giydiği kıyafeti içinde bulunduğu toplumun sıradanlığına karşı bir tapki yada bir başkaldırı simgesi olarak kullanmak, sanıldığı gibi zihinlere yapışık ikiz yapılmaya çalışılan "yasakllık" ın bir gerekçesi olamaz; Ne var ki Türk toplumu, varlığını bu yasaklılık uygulayanlara şükranla sunduğu için, kalbindeki sevgisini, neredyese bir kadına olan aşkını dahi bu yasaklara borçlu olduğunu sandığı için, yasakçılık ile "hukukun üstünlüğü"nü birbirine karıştırdığı için, bu görüş bugün çoğunluktur.

Hiçkimse kullandığı bir simgeyi hangi amaçla kullandığının hesabını vermek zorunda değildir; ama varsayalım ki hesabını verecek, o zaman bu simgenin siyasal bir renge sahip olduğunu söyleyebilir. Ve Hiçkimse de bu argümandan hareketle inşa edilen bu memnuiyet havasının meşruluğunu ( Gestapo devletinin algılarını referans göstermeksizin) gerekçelendirmez. Gerekçelendirmeye kalktığı an, siyasal karşı çıkışlar için yazılmış şiiri; eleştiriye vakedilmiş piyesi figüre eden tiyatro şanolarını; resmi tarihin yalanlarını deşifre eden edebiyatı;

Size, "siyasal simge" gerekçeleri bol olan patriarkal nasihatlerin bizi yeterince aydınlattıklarını hatırlatayım mı? Bu kanunculuk nasihatlerini artık öğütemiyor dağarıcığımız.

thotholo (http://uye.memurlar.net/profile.aspx?id=393) http://forum.memurlar.net/images/member0.gif http://forum.memurlar.net/images/icons/0.gif 16 Haziran 2005 09:59 Düzenle (http://javascript<b></b>:Edit(264521)) Sil (http://javascript<b></b>:Delete(264521);) Her ulkenin kendine gore kosullari vardir Sayin Thotholo.Bazi seylerin Turkiye de gecerli olmasina sasilacak birsey yok bu yuzden.Almanya da veya Fransa da veya Japonya da da sadece o ulkelerde karsilasilan uygulamalar vardir.
Alinti konunun nasil oralara geldigini kendince aciklamis.Hirsizin hic mi sucu yoktur.
Bugun TBMM ye ya da herhangi bir kamu kurumuna Yabanci ulke bayrakgina sarili olarak gidip calisma yapabilirmisiniz.Ya da herhangi bir dine ozgu kiyafetlerle.Bunlar da bir ifade araci.
Yasakci zihniyeti savunacak degilim.
Bence problem su.Birileri bu olayi siyasi istismar ve ulkede karisiklik cikarmak icin kullandi.Bu kitle icinde rejimi devirmeyi hedefleyenlerde var tabi.Sonrasinda da dogal tepki geldi.Yasak.Dikkat ediniz Turban yasaktir diye bi kanun da yoktur belki.Kilik kiyafet yonetmeligi var kamu kurum ve kuruluslarin da.
Bir kamu personeli daireye kotla gelebiliyor mu.Ulkemizde neden illa erkekler(kamu gorevlileri) kumas pantolon gomlek kravat takmak zorunda.1950 den beri sag agirlikli iktidarlar neden bu konuda serbesti getirmedi?Ya da kadinin etek boyu su olmali bu olmali diye polemikler yapilmakta.
Isine geldiginde resmi ideolojiyi kulllan.0stismar uzerinden oy topla.Isine gelmeyince Kibris i bile gozden cikar.
Konunun cozulmesi onunde bir engel de samimiyetsizliktir.Guvensizliktir.Sahsinizi tanimiyorum ama buyuk ihtimal bu felsefik yazinizi baska gorusten insanlarin karsilastigi problemler icin kaleme almazdiniz.

doruk_2 (http://uye.memurlar.net/profile.aspx?id=62768)
http://forum.memurlar.net/images/member9.gif http://forum.memurlar.net/images/icons/0.gif 16 Haziran 2005 12:55 Düzenle (http://javascript<b></b>:Edit(264664)) Sil (http://javascript<b></b>:Delete(264664);) Şehit annesi başını açsaydı...

"Ben bir kaymakamım. Her şeyi yazmadım." Bu Ahmet Çınar imzalı bir kitap. Adından da anlaşılacağı gibi bir Kaymakamın anılarından oluşuyor. Kitapta beni derinden etkileyen birkaç olay oldu. Birisi Yüzbaşı Aydın'ın hikayesi, birisi Şeyh Şamil'in kız kardeşi Patimat'la ilgili bir hadise, biri de Siirt valisi ile İkinci Ordu Komutanı Aytaç Yalman arasında geçen bir konuşma... Onları farklı yazılarda sizlerle paylaşacağım.

Ahmet Çınar yaptığı bir Kafkasya gezisindeki izlenimlerini anlatıyor. İşte onun Şeyh Şamil'in kız kardeşi Patimat (Acaba Fatıma mı?)'ın kendini attığı uçurumun başındaki izlenimleri:

"Patimat'ın kendisini aşağıya attığı yer" yazan tabelanın önünde durduk. Yaşlı rehberimiz önce sustu biraz; duygulanmıştı; derin bir nefes aldı. "Ahhulgoh'ta artık neredeyse herkes ölmüştü. Patimat, Şamil'in yanında en az erkekler kadar çetin ve ustaca savaştı. Rusların tepeye hakim olmasıyla savaşarak taa buraya, en uç noktaya kadar geldi. Artık yapabilecek hiçbir şey kalmamıştı. Ahhulgoh'ta artık kan göletleri oluşmuştu. Rus askerleri top - tufekleriyle tepeye tamamiyle hakim olmuşlardı. Rusların kendi üzerine geldiğini gören Patimat, uçurumun kenarına iyice yaklaştı. Tam bu noktaya geldi. Baş örtüsünü çıkarıp gözlerini bağladı onunla. Kendisini oradan aşağıya atacaktı; ama, intiharın Allah tarafından yasaklandığını ve cezasının da çok ağır olduğunu biliyordu. Ellerini kaldırdı, 'Ya Rabbi! Görüyorsun, başka çarem yok. Ruslar üzerime geliyorlar. Biliyorum, intiharı yasakladın bizlere; ama, herhalde Sen de Rusların pis ellerinin bedenime değip beni kirletmesindense, Sana böyle tertemiz gelmemi istersin. Biliyorum, Sen affedeceksin beni!" dedi ve arkasından da "Lailahe illallah" diyerek attı kendisini aşağıya."

"Yaşlı rehberimiz olayı büyük bir metanetle anlatmaya çalışırken son cümlelerinde hıçkırıklarla ağlamaya başladı....

"O noktada Patimat'ın çok yakın dostu olan Allah'la konuşmasını dinlerken bir zerre onurun, bir zerre inancın bütün bir alem karşısındaki yüceliğini, anlamını çok iyi gördüm ve anladım." (s. 138)

* * *
Bir başka olayı önceki gün bir "baba"dan naklen anlattılar.

-Kızım üniversiteye alınmadığı gün eve geldi, sedire oturdu. Dirseklerini dizine dayadı. Başını önüne eğdi ve kilitlendi. Tam 40 gün hiç kimse ile konuşmadı ve 40 gün sonunda da ruhunu Allah'a teslim etti.

mustafa06
05-14-2006, 02:52 PM
yazının devamı;

Anadolu'da bir üniversite... ne kadar ayıp!
Erzurum'da bir üniversite... ne kadar ayıp!

Taa Balıkesir'den gelen bir anneye "Sen bu okula giremezsin" demek, ne kadar ayıp...Yahuu, bu memlekette "Tanrı misafirliği"nin de mi köküne kibrit suyu döküldü... ne kadar ayıp!

Sen Anadolu'da bir üniversitede rektör olacaksın ve "Başörtülü, 80 yaşında bir anne"yi, kızının - oğlunun mezuniyet törenine almayacaksın. Sonra da bu üniversitenin bu ülkeye hizmet için varolduğunu söyleyeceksin. İşgal altında bir ülkenin üniversitesi nasıl olurdu acaba?

Taa Balıkesir'den gelmiş bir annenin elini öpsen, yüzünü sürsen eline ne olur?

Başörtüsü sorunu, YÖK sorunu ve bütün bunları kapsayan devlet - toplum ilişkilerindeki sancı sorununu çözme zamanı çoktan geldi, artık yeter!

Başörtülü velilerin Erzurum Atatürk Üniversitesi'nin mezuniyet törenine alınmamaları şüphesiz bir "rezalet"tir. Ülkenin utancıdır. Olayı, demokrasiyle, insan haklarıyla, özgürlüklerle savunmaya kalkışmak bile yersizdir; bu düpedüz bir rezalettir. Üstelik, ilk de değildir.

Birkaç hafta önce aynı üniversiteye bağlı Narman Meslek Yüksekokulu'nun mezuniyet töreninde olanları biliyor musunuz?

Yine bir mezuniyet töreni sırasında, aniden yağmur bastırınca, protokol ve davetli veliler doğal olarak okul binasına koştu. Kimse ıslanmak istemiyordu. Ancak kapıdaki görevli, aldığı talimat gereği okul kapısından içeriye hiçbir başörtülüyü sokmadı. Erkekler ve başı açık kadın veliler içeride yağmurun dinmesini beklerken, başörtülü veliler tören alanında sırılsıklam oldular.

Ardından da malum mezuniyet töreni faciası…

Peki nasıl böyle akıl ve mantık dışı şeyler olabiliyor? Hangi karakter, hangi akıl, hangi bilinç bu yasakları, böylesine acımasız uygulatabiliyor? Üniversiteler başörtülü öğrencileri okul binasına almıyor; yani onların eğitim hakkını yasaklıyor. Buraya kadar tamam ama hiçbirisi (ya da büyük çoğunluğu) bu öğrencilerin annelerinin 4 yılın sonunda sadece birkaç saat mezuniyet törenine katılmalarına yasak getirmiyor.

Her zaman bir açıklaması vardır…

Dün, rektör Yaşar Sütbeyaz'ı bu açıklama için aradım, görüşemedim. Ama Sütbeyaz, gün içerisinde özrü kabahatinden büyük bir açıklama da yapmıştı. Özetle, şöyle diyordu:

"Olay, art niyetli çevrelerce suistimal ediliyor. Devletin emrini yerine getirmek devleti güçlü kılar…"

Bu, gerçekten tatminkar bir izahtır. Rektörün bizim bilmediğimiz bir devleti var ve bu akıl dışı emirler o devletten geliyor! Bu devletin, Türkiye Cumhuriyeti olabilmesi mümkün değil, çünkü, hiçbir kanunda rektörün yasakçı uygulamalarına dair bir emir bulunmuyor.

Bunlar da bir yana… Asıl izahı zor olan husus başkadır ve insan tabiatıyla, kişilikle ilgilidir.

Daha önce de aynı film izlendi. Bazen bir asker, bazen bir bürokrat, bazen bir rektör… Genellikle bir başörtü yasağıyla ya da bir dindarlık görüntüsüne tepkileriyle gündeme geliyorlar. Şaşılacak, akıl almaz uygulamalar. Yasaklar, engellemeler, sözler, tavırlarla…

Sonra, o adamların bir tanıdığı ortaya çıkıyor… "İnanamıyorum" diye söze başlıyor. "Bu adam, gençliğinde beş vakit namazındaydı. Hiç Cuma aksatmaz. Annesi mü'min bir kadın, babacı hoca, dedesi…" Bitmek tükenmek bilmeyen, şaşkınlıklı dolu dindarlığa övgü cümleleri.

Yaşar Sütbeyaz da işte bu, geçmişinde dindarlığına övgü yağdırılacak insanlardan birisi. Amerika'da doktorasını yaptığı dönemlerde üniversitenin İslam Merkez'inin baş müdavimi. Beş vakit namazını aksatmayan ve kendisi gibi bir başka dindar aileyi görmenin sevinciyle gözleri dolacak kadar samimi bir genç.

"Allah'a şükür alnı secdeye varan birini g