View Full Version : Nurettİn Veren'den KorkunÇ İtİraflar!
genco
06-27-2006, 01:08 PM
Öncelikle Nurettin Veren'in kim olduğunu bilen var mı, diye sormam lazımdı ama bu kısmı ben açıklamak istedim...
Bu şahıs, kendi deyimiyle, 30 yıldır Fethullah Gülen'in sağ kolu ya da Fethullah Gülen'den sonra gelen 2. adam durumunda olan biriymiş.
Dün gece, maç seyretmeyip başından sonuna kadar, bu adamın Kanal Türk'teki açıklamalarını dinledim...
Cemaat, yani F.G., bu adamı kovunca, o da Cemaat'in bütün kirli çamaşırlarını ortaya dökmek istemiş. Döktü de...Anlattıkları dehşet verici iddilarla dolu...
Dinleyen arkadaşlar varsa, düşüncelerini bizimle paylaşsınlar...
Afrasiyab
06-27-2006, 01:44 PM
Ben seyretmedim ama seyredenlerden duydum. Akla mantığa sığmayan çok komik iddiaları varmış.
Bana anlatılanlardan bir tanesi;
Bu güyya Amerikadaki çiftliğine gitmiş FG'nin. Orada FG buna demişki sen beni öldürmeye geldin. Yanındakilere hemen FBI ve CIA yı arayın demiş :D Yanındakiler ciddiye almamışlar. Sonra Türkiyenin ona verdiği sivil polis varmış, ona demiş bu adamı hemen öldür diye. O da ciddiye almamış , öldürmemiş. Bakmış FG kimse ona yardım etmiyor. iş başa düştü demiş , Şöminenin bilmem kaç kiloluk maşasını almış ( o sırada amerikanın şömineleri bizim burdakiler gibi değil inanılmaz büyük, maşasıda inanılmaz büyüktü demiş) ve Nurettin Veren'i kovalamış çiftlikte.
Tabi bu arada hastalıgından dolayı yerinden kalkamayan FG nasıl kovalamış Nurettin Vereni onuda bilmiyoruz :D :D
Adam aynen bu şekilde anlatmış hikayeyi :D
Hikayeleri gerçekten çok saçmaymış, içinde doğru yönleri varmı bılmıyorum ben seyretmedim. Seyredenler çok gülmüşler ama, hafif çizmiş heralde kafayı öyle diyorlar :D
borcugin
06-27-2006, 03:05 PM
S.A.
Hikayeleri gerçekten çok saçmaymış
hehehehehe, bunların alayı öyle değil mi zaten? :lol:
Selametle.
timurlenk
06-27-2006, 04:06 PM
biraz akıl sahibi insanlara gerceği görmek için nurettin verene gerek yokki...
gercek her gün vede her eylemle meşhur diyalogcular tarafından milletin gözü önünde icra edilmektedir..
Seckjin Khan
06-27-2006, 04:34 PM
Biri şu programda nasıl iddialarda bulunulmuş yazabilir mi ama objectif bir şekilde dalga geçmeden...
gurkan
06-27-2006, 11:28 PM
S.A.
O o o Bekleyin daha neler çıkacak ; Yıllar yılı uğraştılar herkesin önünü kestiler ; Kimini delirtiler. Kimine Kadın lekesi sürdüler. Bir çamur furyasıdır gitti geldi. E bu adamla uğraştılar. Olmadı. Oldurmaya çalışıyorlar. Benim gibi insanları inandırmak istiyorlarsa bu yoldan vazgeçsinler. Bilimsel eserlerle cevab versinler.
Sizden farklı olarak diyorum ki ; Bu işlere basın karıştı mı ? Orta da bir pasta dönüyordur. Basın da pasta dan pay kapma yarışına girmiş anlayışılan...
Bu aralar Fethullah Gülen'i karalama modası var. Kusura bakmayın Ben bu modaya uymuyorum. İmanın kimde olduğunu Allah bilir. Mümin zan Edici Ta'n edici,İftira atıcı değildir. Herkes kendi ameline baksın. Gözüyle mi görmüşler. Acaba bu aralar basın bu konularda yeni senaryolar mı yazıyor ? Anlaşılan yazıyor. Ve de oynatıyor.
Yıllar bize tecrübe edindirdi. Bunlar nerde İslamı bozan hoca varsa el üstünde tutarlar. Bence Hakiki Hoca'lara da çamur atarlar. Yıllar yılı bu böyle olmuştur.
İyide F.G bu ulkede tanımayan yok Onun bu ulkeye soktugu işletmelerde nasıl calısıldıgı hangı kurallar ıcınde calısıldıgı bılınıor.BEnce böyle adamları Nazım Hıkmet e yapıldıgı gıbı ulkeden uzak tutcaksın bunların mallarınada devlet tarafından el konulamalı bildiğim kadarıyla Turkıyenın dısındada buyuk mal varlıklarına sahıpler Ulke dıncı takınmaya calısan sahtekarlarla hıc bır yere gıtmez (Erbakanda bunlar dan bı tanesı)
genco
06-28-2006, 12:22 PM
Nurettin Veren'in anlattıklarını, dinlediğim kadarıyla, kısaca özetlemeye çalışayım:
Bu kişi aralarında FG nin de bulunduğu 15 kişi, 1970'li yıllarda, biraraya gelip, fakir öğrencileri okutmak amacıyla, bir cemaat kurmuşlar.
Yazılı metin üzerinde görev dağılımı yapmışlar. Kimseye anlatılmaması için de tövbe ile bozulmayacak "Allah, tillah" diye ağır bir yemin etmişler aralarında.
Önceleri yurt açarak işe koyulmuşlar. Buraya yerleştirdikleri fakir öğrencilere destek olmuşlar.
Akşamları da yurtların beşinci katlarında FG bu öğrencilere dersler vermiş.
Böylece çekirdek kadronun temelini atmışlar.
Sonra da FG nin ders verdiği öğrencilerin görev aldığı, dershaneler açmaya başlamışlar.
Dershaneleri okullar takip etmiş...
Hepsinde de özellikle FG nin yurtlarda yetiştirdiği öğrenciler öğretmen olarak görev almışlar.
Derken yüksek okullar da açılmaya başlamış...
Diğer taraftan, başka alanlara da kaymışlar.
Mesela: Sağlık alanı, sigortacılık, finans işi, bankacılık, gazetecilik, televizyonculuk...vs.
Koskoca bir imparatorluk kurmuşlar böylece...
Gelir kaynaklarını ise, N.V: Ağırlıklı olarak, kurban derilerinden ve kurban paralarından sağladıkları paralar olarak açıkladı.
Daha sonra kurulan şirketlerden akan paraların haddinin hesabının olmadığını, bu paraların önceleri şahıslarda toplandığı için bir kısmının buharlaştığını anlatan N.V. finans ve bankacılık işine de bu yüzden girdikleini, aslında kendilerinin faize de bankaya da hatta banka reklamlarına bile karşı olmalarına rağmen sonradan fikir değiştirdiklerini açıkladı...
Gelirleriyle ilgili şöyle bir örnek verdi:
"Bugün Cemaat'in sadece dershanelerine yılda 1.5 milyon öğrenci kurs görüyor, elinize hesap makinası alıp hesaplayın" dedi.
(Hesaplayalım: Bugün bir öğrenci için dershanenin en az 3 milyar ya da (3 bin ytl)aldığını kabul edersek, ortaya 4.5 trilyon gibi bir büyük bir rakam çıkıyor...Sadece dershanlerden gelen para bu! Diğer iş kollarından gelenleri de hesap edersek, tahmini yıllık 50 trilyona varan bir rakkam çıkıyor ortaya. Dediğim gibi tahmini bir rakkam; fazla da olabilir, eksik de...)
N.V. nin anlattıklarından da çıkan sonuç ise şu:
Kendisi bu işkollarının kurucusu ve başında olan biri. Bütün işyerleri kendi adına kayıtlıymış.
Cemaat kendisini şutlayınca, üzerinde görünen işyerleri -kendi deyimiyle- sahte imzayla, başka kişilere devredilmiş.
Anladığım kadarıyla, N:V. de zaten bunu içine sindirememiş olacak ki Cemaat'in ve F.G. nin "karakutusu" olarak bütün sırları ortaya dökmeye karar vermiş...Şutlanmasaydı belki de tıs çıkmazdı...
Yani klasik bir pasta kavgası...
NOT:Programın dün akşam tekrarı vardı...
N.V.: "Pazartesi günü, ölmez sağ kalırsam, ya da susturulmazsam eğer çok ilginç ifşalarda bulunacağım" dedi.
Pazartesi günü Kanal Türk başına...
itashi
06-28-2006, 03:07 PM
4,5 trilyon ile 300 küsür dershaneyi işletiyorlar öyle mi? vay anasını be... 3 sene önce bizim orada bir benzilik 8 trilyona el değiştirdi.. yazık olmuş yahu, bu adamlar o paraya 600-700 dershane kurarlardı, paraya para demezlerdi... vay anasını...
Bir de demek ki bir yıllık kurban parası ile tüm işler yürüyor.. petrol gibi mübarek.. koca "F.G. İmparatorluğu" (!) yıllık kurbanlar ile işliyorsa kanuni mecburiyete sahip olan ve en az on misli deri toplayan Türk Hava Kurumu uçak filosunu geçmiş, şimdi uzaya günübirlik sefer düzenliyor olurdu değil mi?
Değirmenin suyu nereden geliyor? Günümüzde taşıma su ile dönen değirmen mi kaldı Allah aşkına? Her şey içeriden gelen dinamizm ile işliyor. Gerek özveri gerekse de bağışlarla işliyor. Araştırın, o dershanelerin okulların büyük kısmı vakıftır. Anadolu halkının yardımseverliği, özverisi, çalışkanlığı, iyi yüreği ile işliyor her şey... Yok cia'ymiş, yok gizli servismiş.. Ortada delil yok, fol yok yumurta yok, sadece kanal kanal dolanan nv var.
Söyleyeyim, dikkatinizi çekti mi bu nv uzun süredir yoktu. Taaa ki geçen hafta düzenlenen 4. Türkçe Olimpiyatı yüzünden Gülen'i seven insanlar kamuoyunda takdir alıp sevgi kazanana dek... Tabii birilerinin oyunu bozuldu, hemen nv kartını geri oyuna sürdüler.
Değil mi efendim, Fethullah Gülen hakkında artan olumlu izlenimi engellemek lazım.
genco
06-28-2006, 04:49 PM
demek ki bir yıllık kurban parası ile tüm işler yürüyor.. petrol gibi mübarek.. koca "F.G. İmparatorluğu" (!) yıllık kurbanlar ile işliyorsa
Galiba bir yanlış anlaşılma var...
N.V. in açıklamasında, kurban derilerinden ve kurban kesiminden gelen paralarla yola çıkıldığı şeklindeydi.
NOT:Cemaatin geliri günümüzde, kurban derisine tenezzül etmeyecek kadar büyük olsa da nedense(!?) bu yöntem halen devam etmektedir.
Tanıdığım bir iş adamı var. Evren Sanayi Sitesi'nde, Pelit'in karşısında, çelik mutfak araç-gereçleri üreten imalathanesi var. Adıyamanlı'dır...Geriye yazmadığım bir adı kaldı, onu da yazmayım...
Bu şahsa gelip: "Bu yıl sana 5 kurban düşmekte..." demişler. Yani 5 kurban parası göndermesi istenmiş.
Kendisi de bana: "İşler de bozuk; ama üzerimize düşeni yapacağız" demişti.
Bildiğim başka örnekler de var...
seyredenlerden duydum... hiiiiiiich bilmiyorum.... zaman gechsin....
dogruysa Allah islah etsin....
iftira ise zaten din buyukleri hep ugramishtir ona...
Değirmenin suyu nereden geliyor? Günümüzde taşıma su ile dönen değirmen mi kaldı Allah aşkına? Her şey içeriden gelen dinamizm ile işliyor. Gerek özveri gerekse de bağışlarla işliyor. Araştırın, o dershanelerin okulların büyük kısmı vakıftır. Anadolu halkının yardımseverliği, özverisi, çalışkanlığı, iyi yüreği ile işliyor her şey... Yok cia'ymiş, yok gizli servismiş.. Ortada delil yok, fol yok yumurta yok, sadece kanal kanal dolanan nv var.
Eminim Anadolu halkının bagısları ıle işliyodur(!)(!)(!) Bence en komık yaklaşım buydu Adamların nelerı war.Dunyanın bır ucunda buroları sırketlerı var.Tarıkatlardan aldıkları paralar ıle ıstedıklerını ele gecırıolar.Bunlar bana gore dın taciri para ıle ınsanlara bır cesıt ahlak,nur sahıbı etmeye calısıolar Dini kullanarak şirketler okullar vb şeyleri yaptılar orda kucuk kucuk muritler olusturolar.Böyle oluşumları hrıstıyanlar özellıkle yahudıler yapmakda şimdi biz müslüman oldugumuz ıcın gurur mu duyalım yoksa soyutlayalım mı?Ulkelerıne 5 kuruş destegı olmayan kişileri!!!
1970'lerde yeminlerle başlayan bir hareketin temel taşlarından biri olan Nurettin Veren, 35 yıl sonra sağ kolu olduğunu söylediği Fethullah Gülen hakkında verdi veriştirdi.
NV'nin açıklamalarını yaptığı programı izlediğimde bende irkildim. Vay bee! dedim. Öyle bir anlatıyor ki "Fethullah Gülen Örgütü" şöyle güçlüdür, böyle parası vardır, devlete şöyle sızmışlardır, böyle etki altına almışlardır. Cemaat bir parmak işaretine bakar, öyle harekete geçer... falan filan..
Öyle bir hararetle anlatıyor zannedersiniz ki, silahlı, sayısız canlı bombaları olan, her türlü kanlı eylemi gerçekleştirebilecek, molotof kokteylli, kendilerine ait bayrakları olan, vatanına, milletine, bayrağına düşman bir terör örgütü!!!
Kendisi 35 yıl bu "örgütün" içinde hiç olmamış, tam 35 yıl onları izlemiş ve dayanamamış sonunda "suçüstü" yapmış.
Be adam, madem sağ kolusun, insan vücüdundan hemde tamamından rahatsız olur mu?
Ya da şöyle düşün, insan hiç "sağ kolu" nu keser mi? Keser! Kangren olmuşsa ve zarar vermeye başlamışsa sağ kolu da olsa, sol bacağıda olsa keser.
NV'de heralde siyasete girmek istemesiyle ve hizmete bu şekilde devam etmek istemesiyle veya başka nedenlerle (makam-mevki-post-şöhret-para vs.vs.) kendisininde açıkladığı birçok yerle ilişkisi kesilmek zorunda kaldı. Bunlar arasında;
Gazeteci ve Yazarlar Vakfı Kurucu Başkanı
Zaman Gazetesi Kurucusu ve Genel Müdürü
Samanyolu TV kurucusu, Yön. Kur. Üyesi ve Ortağı
Azerbaycan, Gürcistan, Kırgızistan,
Türkmenistan,Moğolistan, Arnavutluk,
Romanya’da açılan okulların ve Ü.’lerin kurucu Başkanı
...Ve şimdi bizim öbür mahallenin adamları tarafından kullanılıyor gibi.
Tamda büyük yankı uyandıran Türkçe Olimpiyadı'nın ve FGnin yurda dönebilme ihtimallerinin ortalarda dolaşmaya başlamasının ardından ve bu olimpiyad hareketinin temelinde ki fikir mimarlarının milletin teveccühlerini kazanmaları üzerine tekrar sahne alması ilgi çekici.
Tekrar diyorum çünkü NV'nin vakti saati geldiğinde ısıtılmak için fırına verilen, bazı iştahları kabartacak lezzetli hikayeleri var da ondan.
Velhasım kelam bana pek inandırıcı gelmedi. Senaryo iyi olabilir ama oyuncular - I ıhh...
borcugin
06-29-2006, 08:17 AM
S.A.
Senaryo da kötü, oyuncu da...
Burası Türkiye! Adamın birisi gelir 4,5 milyar doların nereden finanse edildiğiyle ilgili bir haber yapar! Adamı altına işettirir. İsviçre Bankası, Uluslar Arası Hukuk kurallarına göre Türkiye Cumhuriyet Devletine FG'nin adına 20 yıldır kullanılan hesabın nasıl büyüdüğünü, Vatikan, Haçlar&Güller, Tapınak Şövalyeleri, ADB Ortadoğu Demokratikleştirme Vakfı... gibi yerlerden geldiğini açıklamış olabilir mi? Veya bunun gelmemesinin nedeni bu olabilir. Fısıltı gazeteleri var ülkemizde, bir kaşık suda fırtına kopartan, bu haberler doğru olabilir mi? Bekleyeceğiz, göreceğiz...
Selametle.
kurtbilal1985
06-29-2006, 09:55 AM
Baska birisi bu masali anlatsa, belki icimden acaba! diye bir süpheye düserdim. tabiki inanmazdim ama yinede onu fikir olarak dinlerdim ve anlattiklarinin sacmaligini cözmeye calisirdim.
Ama sözkonusu Nurettin Veren denen sahis. Bu adamtam tamina 30-35 yilini FG nin yaninda gecirmis, onun herseyi olmus, deyim yerindeyse FG den sonra ikinci adam.
eee peki, 35 yildir FG in hangi coraplar örmeye calistigini anlamayacak kadar aptalmiymis ki, kapi önüne konunca akillanmis. Bundan dolayida bu adamin iddialarini hic mi hic önemsemiyorum.
timurlenk
06-29-2006, 01:44 PM
nurettin vereni falan bilmem benim bildigim saddamın attıgı füzeyle yaralanan uc bes yahudiye gözyası doken hocaefendinin ıraktaki mazlumlar icin bir inlemesini duymadım,kuranın mealinin icine incil vede tevrattan dipnotla sokusturmalarda yapan hocaefendinin cemaatden ,istanbuldaki rum patrikliğinide ekumenik olması icin avrupa,abd vede rum-yunanlılarla agız birligi yapan gene hocaefendi cemaati,herkul millas adlı rum vede turk dusmanı etyen mahcupyan adlı ermeniyide zaman gazetesinde borazan gibi öttürende bu muhterem cemaat... son gunlerde dikkat ediyorumda turkiyedeki ulusalcı vede milli kesime en cok saldıran gene bu cemaat oluyor nedense.. amerikada ADL,CFR gibi yahudi kurulusları ilede bu muhterem cemaat hasır nesir vesselam... siz buradakiler nasıl turkcu yada turancısınız sizin en buyuk dusmanınızı gormuyormusunuz??? son bir not ,yıllarca hocaefendi cemaati gazte vede tv lerinde boy gösteren muhteremler muhteremi böyyük insan gaztecicik ILKNUR CEVIK barzani denen köpeğin baş adamı olup kuzey ırakda işler yapıp son yıllarda kendini böyük işadamı kılığınA SOKMUSTUR....yaz yaz bitmez benim bu cemaatle isim olmaz,turkun en buyuk dusmanı rum-ermeni ile kolkola olanlarla isim olamaz...
narcoleptic
07-04-2006, 08:17 PM
Türkiye'deki nice medya kuruluşu bu adamın sözde foyasını aradı yıllarboyu.en genişinden en darına kadar her açı sınandı ve objektifler çalıştırıldı.ammvelakin hiç bir insan evladı bu adamın sözde foyasını ortaya çıkaramadı.
ya herro ya merro.suyu bulandırmaktan vazgeçilmelidir bence.
firari
07-08-2006, 04:21 AM
NAciz kanaatimce herkes birşeyler biliyor ve ona göre konuşuyor..Yorumlar yapıyor...
FArklı yorumlar farklı görüşler var kardeşlerimizden..
BEnim şahsi kanaatimce..Fethullah gülenin yaptığı hizmetler büyüktür..
VE bazı arkaadaşlarımızında dediği gibi gizli kapalı ortada bişey yok ..Açılan okullarda büyük işadamlarının yardımları ile oluyor..
Ha diyorlar ki..Amerikada niye dönmedi..
(Kimse kırılmasın lütfen..)
bazı Türkiyeyi bölmek isteyen insanar öyle fitneler öyle..Şeyler yaptılar ki..kardeşimi bana düşman ettiler..Sağcı solcu..Gerici ilerici diye ayırdılar...
benden tamamen farklı görüşte olan kardeşimi bana düşman ettiler..
Bu arada sağdan soldan Dine hizmet eden etmeyen..Sadece vatana hizmet etmek isteyen nice insana nice iftiralar attılar...Suikastler bomba koymalar..Hep bu vatanın evladını birbirne düşürmek içindi..
Ama olmadı yapamadılar..
Sağcı solcu diye ayıramadılar..Dinci ilerici diye de ayıramadılar..Hala dimdik ayaktayız...
BUnun en önemli farktörü (şahsi kanaatimce) Fethulllah gülen ve ona inanan insanların hoşgörülü davranmaları ile oldu..Fethullah gülenin ciddi rahatsızlıkları var..Evet doğru Türkiyede bu giderilemez mi evet giderilir ama..Trükiyeye dönerse o vatan hainleri planlarını uygulayıp yine beni kardeşime düşman etmeye çalışacak..
Bu sahneleri defalarca gördük..
Biz artık bıktık..
Biz bir bütünüz..Birbirimizden tamamen farklı olsakda ..
Nurettin veren denen şahısa gelince..
Diyecek bişey bulamıyorum..BAzı arkadaşlarımından dediği gibi..Bu hizmetlerden şahsi menfaat sağlamak istemiş ama izin verilmeyince..Maalesef ki ne olduğu belli olmayan açıklamalar yapmış..
İnşaallah ne dediğinin farkına varır yoksa sadece kendini hede ettiği ve medayayı karıştırması ile kalır..
Selametle...
borcugin
07-08-2006, 04:44 AM
S.A.
Hakkında ölüm fermanı yok. Kafir ilan edilmedi Şeyhülislam tarafından. Peşine bir kaç on suikast timi takılmadı. Yurttaşlıktan atılmadı. Bütün emperyalist ülkeler, evrensel güçler ve Vatikan tarafından hedef olarak gösterilmedi. Cebinde parası var. Ohohoho hemde çok.
Birileriyle karşılaştırdığında kimin küçücük kimin büyük bir adam olduğu belli oluyor hemen. Silik, kişiliksiz, tarihe geçmeyecek bir adamcık.
Selametle.
timurlenk
07-09-2006, 03:59 PM
nurettin vereni savunmam ama kendine turkcu yada turancı diyen vede basdusmanlarını buyuk adam diye ilan eden zavallılar size gulsemmi aglasammı bilemiyorum,hocaefendiniz amerikada ,gazetesinde ermeni,rum bilumum kim varsa yazı yazmakda, istanbuldaki rum patrigini ekumenikde ilan etti hocaefendiniz,semdinli iddianamesini yazan savcı kimmis bir arastırında ogrenin zavallılar,danıstay saldırını turk ordusuna ,turk milleyetcilerinin sırtına kim yıkmak istiyor azıcık medyayı takip edinde ogrenin... sizden ne turancı nede turkiyeci olur kendinizden utanın hepinize yazıklar olsun...
firari
07-09-2006, 06:10 PM
nurettin vereni savunmam ama kendine turkcu yada turancı diyen vede basdusmanlarını buyuk adam diye ilan eden zavallılar size gulsemmi aglasammı bilemiyorum,hocaefendiniz amerikada ,gazetesinde ermeni,rum bilumum kim varsa yazı yazmakda, istanbuldaki rum patrigini ekumenikde ilan etti hocaefendiniz,semdinli iddianamesini yazan savcı kimmis bir arastırında ogrenin zavallılar,danıstay saldırını turk ordusuna ,turk milleyetcilerinin sırtına kim yıkmak istiyor azıcık medyayı takip edinde ogrenin... sizden ne turancı nede turkiyeci olur kendinizden utanın hepinize yazıklar olsun...
Arakadaş çok heyecanlı galiba...
yalnız millete hakaret etmesi niye onu anlamadım...
Kusura bakmayın böyle gelip yazı yazıp hakaret edip gidince bi halt mı oluyo..
Adam mı olunuyo...
Kusura bakmayın ama burda kimsenin kimseye hakaret etmeye hakkı yok düşüncesi doğru veya yanlışş
Lütfen arkadaşım sakin ol..
Senin düşündüklerinin doğru olduğuna inanıyorsan karşındakine hakaret ederek doğrularını yalanlıyorsun...
Aybike
07-10-2006, 02:05 PM
hoca efendi için yataktan çıkamayacak kadar hasta diyenlere şaşıyorum..Hoca şakır şakır tv lerde röpler veriyor..Yanakları al al maşallah..daha kemdisini yatakta gören olmadı.bermuda şortu ve güneş gözlüğü ile dolaşırken görenler var:)
Birde kuruluş amaçları çok hayırlı imiş..Yani fakir çocuklara ders verme gibi..Neden kuran üzeri yemin edilmişki..Neden anlatılması istenmemiş.
Şimdi ben neden yemin ederim çok düşündüm..Gizli bir iş yaparsam ve duyulması çok sakıncalı ise veee bu işi tek başıma yapamıyorsam yani illa yardım gerekliyse,yanıma aldığım suç ortaklarımın bülbül gibi şakımasından korkarsam YEMİN ettiririm ve ederim...Hatta yeminlede kalmam ilerde tehtid unsuru oluşması için acaip resimleri veya filmlerinide çekerim..
Bekleyin yakında resimler ve filmler de piyasaya çıkar..:)
Pek yakında bu sinemada.
Unutulmasın paranın bol olduğu yerde ahlaksızlık kol gezer...
Hele bu para alın teri olmadan kazanılmışsa.İşte orda Ahlaksızlık kol gezmekle kalmaz halay çeker..Lorke lorke lorkeeeeeeeeeeeeeee...
Heheheheh halay başı ,elde mendil ortaya çıktı bile...Bakalım kimler katılacak..
timurlenk
07-11-2006, 12:32 PM
Arakadaş çok heyecanlı galiba...
yalnız millete hakaret etmesi niye onu anlamadım...
Kusura bakmayın böyle gelip yazı yazıp hakaret edip gidince bi halt mı oluyo..
Adam mı olunuyo...
Kusura bakmayın ama burda kimsenin kimseye hakaret etmeye hakkı yok düşüncesi doğru veya yanlışş
Lütfen arkadaşım sakin ol..
Senin düşündüklerinin doğru olduğuna inanıyorsan karşındakine hakaret ederek doğrularını yalanlıyorsun...
heyacanlı falan değilim,amerikanın payandası olup türkiyede milliyetcilere,ulusalcılara saldırının bayraktarlığını yapan ,semdillide devlete savaş acan,danıstay saldırısını türk ordusunun vede milliyetcilerin sırtına yıkmak için gazete vede tvlerinde elinden geleni ardına koymayan,gazetesinde turk düsmanlıgı buram buram kokan herkul millas vede etyen mahcupyan gibi serefsiz kopekleri el ustunde tutan ,,yıllarca tvsinde ILKNUR CEVIK gibi adamı elustunde tutupda aynı adamın kuzey ırakda barzanin sag kolu olup kurdistanın kuruluşu icin altyapıyı insaa etmesine ses cıkarmayan,saddam israile fuze atınca yaralanan ucbucuk yahudi için gözyası dokupde ırakda siyonistler tarafından katledilen en az 150 bin musluman icin gıkı cıkmayan,rum patrigini acıkca ekumenik ilan edin diyen,say say bitmez birisini SOZDE TURKCU YADA TURANCILAR TARAFINDAN IYILIK MELEGI OLARAK SUNULMASI BUYUK BIR APTALLIKTIR..
ne nurettin vereni nede o muhterem hocaefendiyi savunurum,onları savunacak zatlar zaten ABD de cfr,anti defamation leauge gibi yahudi kurumları var.... allah size akıl vede izan versin ,kafa kumun içinde kıc dısarıda...
itashi
07-18-2006, 05:06 AM
ben de sana .ötünden sallama derim. Gülen'in Azerbaycan işgali sırasında bayıldığı, dayanamıyorum dediği, ciddi sağlık sorunları yaşadığı bilinen bir şey. Malumunuz Türkçe Olimpiyatı çok takdir topladı. E bir de yaz sezonu, kolejlerin, dershanelerin, Fatih Üniversitesi'nin kayıt zamanı. Gülen'e çamur atmak lazım ki kayıtlar azalsın değil mi? Her Temmuz-Ağustos döneminde olur bu haberler. Araştırın, geçen sene, önceki sene... bildim bileli oluyor. Seneye bu mevsimde yine görüşmek üzere.
timurlenk
07-18-2006, 02:45 PM
benim bildigim gulenin saddam israile 3/4 fuze atınca yahudiler icin salya sumuk oldugudur.. benim bildigim her yerde her zaman gulen cemaatinin rum patrigini ekunemik ilan ettigidir..benim bildigim wolfowitz gibi yahudi picleri ile amerikada bol bol konferanslar duzenledigidir..benim bildigim kuranın mealinin bile icine bu cemaat tarafında incil vede tevrattan dipnotlar sokuldugudur,benim bildigim danıstay saldırısını milliyetcilerin ustune yıkmak isteyipde sonunda fettoscu bir hocanın omur boyu hapisle yargılandıgıdır,benim bildigim cemaat gazetesinde turk dusmanı rum-herkul millas,ermeni-etyen mahcupyan kopeklerinin devamlı yazı dosendigidir,benim bildigim dune kadar cemaat tv sinde programlar yapan ibne kılıklı ilknur cevik denen rezilin kuzey ırakda barzanin başadamı olup altyapıyı yapan iş adamı kisvesine girdigidir... benim bildiklerim apacık ortadadır,her sey ortada ,hersey meydanda ,kendi agızları ile hergun tekrarlanmakda..
isin ozeti ,kendisine turk milliyetcisi yada turkcu yada turancıyım deyipde bu adamı savunanlar kadar geri zekalı olamaz...
ben de sana .ötünden sallama derim. Gülen'in Azerbaycan işgali sırasında bayıldığı, dayanamıyorum dediği, ciddi sağlık sorunları yaşadığı bilinen bir şey. Malumunuz Türkçe Olimpiyatı çok takdir topladı. E bir de yaz sezonu, kolejlerin, dershanelerin, Fatih Üniversitesi'nin kayıt zamanı. Gülen'e çamur atmak lazım ki kayıtlar azalsın değil mi? Her Temmuz-Ağustos döneminde olur bu haberler. Araştırın, geçen sene, önceki sene... bildim bileli oluyor. Seneye bu mevsimde yine görüşmek üzere.
borcugin
07-19-2006, 03:53 AM
S.A.
Orta Asya dışındaki her yerde bilinen bu bilgiler onlara nasıl doğru anlatılabilir acaba? Genelde iki sorun var. Ya gerçekten kandırılmışlar ve anlatılan masallara inanıyorlar ya da bu Vatikan-FG-CIA-Tapınak Şövalyeleri çokgeninin bir parçasılar. Allah bilir.
Selametle.
genco
07-19-2006, 08:01 AM
S.A.
Orta Asya dışındaki her yerde bilinen bu bilgiler onlara nasıl doğru anlatılabilir acaba? Selametle.
Anlatamayız Hoca, anlatamayız...
Anlatsak da duvarlara anlatmış oluruz...
Adam çıkmış (N.V.) elinde çarşaf çarşaf belgelerle, onlarca resimlerle Gülen imparatorluğunun iç yüzünü ortaya koyuyorum, diyor...
yargının üzerine ölü toprağı örtülmüş sanki...tıss yok!
Bu forumda da F.G.nin içyüzü değişik ağızlardan defalarca anlatıldı, açıklandı... Belgeler ortaya konuldu...
Sonuç, ne?.. Anlayan var mı?
"İftira hepsi" denildi, deniliyor...
İyi ya, işte.. İddialar çürütülsün, karşı fikirler ileri sürülsün...
"İşte şu belgelerden dolayı, N.V. yalan söylüyor, iftira atıyor, denilsin...
Aksiyon'un kapağı "İhanetin adı Brütüs" Derginin içinde N.V. nin adı dahi geçmiyor. "İhanet" kelimesinin tarihçesi çıkartılmış, tarihteki ihanetçiler birer birer sıralanmış.. ve usulunce "Aba altıntan sopa gösterilmiş" gözdağı verilmiş "Hiç bir ihanet cezasız kalmaz" diye!..
Karşı fikir yok, iddia yok, savunma yok...
İki cümlesinden biri "iftira....iftira.....iftira....."
Neymiş efendim; kayıt dönemiymiş de...karalama kampanyasıymış da... Gülünç gülünç ifadeler!
Sanki, F.G okullarına Cemaat dışından kayıt yaptıran var mış gibi... Cemaat mensubları mı bu iddialardan etkilenip kayıt yaptırmaktan vazgeçecek(?!.)
F.G. nin "Evlenmeyeceksiziniz" dediği için 50 yıl evlenmeyen kafalar mı etkilenecek?
"Mankurtluk"ta gelinen en son mertebe: "Sahibini sesi olmak"
İhanetten bahsedince aklıma geldi...
Bugünlerde birileri ihanet çemberini gittikçe daraltıyor...
Vakti zamanında malum şahsın dediği gibi: "Kaleleri içten fethedeceksin, kılcal damarlara girip zamanı gelince de ana damara hamle yapacaksın"
Aynen öyle de oluyor...
Göreceğiz bakalım, bahsettiği meşhur "kuşatma" gerçekleşecek mi?
Kaleler düşecek mi?
Epey mesafe alındı, inkar etmemek gerekir..
Yalnız; dikkat!
Bu kaleleri bekleyen ve bügüne kadar hiçbir emparyalist ülkenin kucağına oturmamış, maşası olmamış, icazet almamış, mankurtlaşmamış vatan evlatları da unutulmasın!..
timurlenk
07-19-2006, 11:21 AM
salya sumugun butun foyaları ortada,turk vede turkiye dusmanı bu melun cemaat cami duvarına isemekde ısrar ediyor ,sonları pek feci olacak.. turkiyede ayrılıkcı kurt hareketi kadar tehlikelidir bir melun cemaat ,isleri tamamen isbirlikcilik vede hainlige dokmuslerdir... isin komigide bu rezilleri destekleyen amerikadaki musluman dusmanı neo conlardır.... sonları pek fena olacak...
genco
07-20-2006, 06:15 AM
Fethullah Gülen’in Nurettin Veren’e cevap vermesi lazım...
Bugünkü köşemi Nurettin Veren’e bırakmak istiyorum, çünkü şu an kendini ifade edebilecek bir mecrası yok…
Nurettin Veren, 35 yıl boyunca Fethullah Gülen ile birlikte çalışmış ve Cemaate ait Samanyolu TV, Zaman Gazetesi, FEM Dersaneleri ve bir çok üniversitenin kurucusu olmuş. Ancak ne var ki, Fethullah Gülen ile yolları ayrılmış.
Veren’in hikayesi bundan sonra başlıyor. 35 yıl boyunca Gülen ve Cemaatine hizmet veren Nurettin Veren, şimdi Fethullah Gülen tarafından “hain” ilan edildiğini ve Fethullah Gülen’in kendisini “öldürtmek isteğini” iddia ediyor.
Nurettin Veren, bir süredir bu iddialarını ve Cemaatle ilgili bildiklerini www.nurettinveren.org isimli bir sitede duyurmaya çalışıyordu. Ne var ki sitesi bir kaç gün evvel hack’landı. Veren’in sitesi hack’lanmakla da kalmadı, Nurettin Veren’in yeni site kurabilmek için alabileceği bütün domain adresleri Aksiyon Dergisi’nde çalışan bir muhabir tarafından satın alındı. Anlayacağınız Veren’in şimdi sesini duyurabileceği bir sitesi yok. Ayrıca, kendisine gazetelerce de bir “ambargo” konulmuş ve medyada da yer bulamıyor.
Sizinle önce, Nurettin Veren’in açıklamalarını, sonra da geçenlerde Ilıcaklar’ın Tercümanı’nda yer alan Fethullah Gülen’in iddiaları üzerine verdiğim bir soru önergesini, paylaşmak istiyorum.
Ancak bilmenizi isterim, aşağıda yer alan görüşler tamamıyla Nurettin Veren’e aittir ve Veren tarafından aktarılanlara bir yorum katılmamıştır:
“Fethullah Gülen 1966 yılında İzmir’e geldiği ilk günden itibaren, 35 yıl gece gündüz beraber çalıştık.
Daha sonra yollarımız ayrıldı. Ben Amerika’dan döndükten sonra Fethullan Gülen’in yakın bir arkadaşı olarak iç bünyede halletmek için uğraştığım fikir ayrılıklarını kendisiyle görüşerek, Amerika’da çözüme kavuşturmayı planladım.
Ben Amerika’da bu diyaloğu temin edip, aile içi meseleleri görüşmenin yüz yüze olmasını düşünmüştüm. 30 gün misafir olarak kaldığım Fethullah Gülen’in Amerika’daki evinde, bir tek kelime bile konuşturulmadan sabırla 30 gün bekledim. Son gün, yapmış olduğu davranış, cinnet ve hezeyan beni öldürmek isteme noktasına varınca, canımı zor kurtarıp kaçmak zorunda kaldım ve bu fitneyi, iftirayı çıkaran İlahiyatçı Prof. Kemalettin Özdemir ve yine bu fitneyi çıkaran Zaman Gazetesi yazarlarından, benim eski arkadaşlarımdan olan, bir türlü ayamayan Abdullah Aymaz’la görüşmek istedim. Ve ikisini de telefonla aradığım halde görüşelecek bir şey yok ifadeleriyle reddedildim. Belki bir çözüm olur diye eski tanıdıklarımdan Prof. Şerif Ali Tekalan’a, (Polis Koleji mezunu olan Polis menşeili Prof. Fatih Tekalan Fatih Üniversitesi’nin yöneticisi) Amerika’daki bu çılgın ve korkunç durumu anlattım. O da bana, kurt kardeşin durumunu gördükten sonraki hikayeyi anlattı, işten sıyrılmayı ve ört bas etmeyi tercih etti.
Ben hiçbir yerden çare bulamayınca, olabilecek herhangi tehlikeli bir durumu önlemesi için eskiden beri hem Fethullah Gülen’i, hem de beni yakından tanıyan İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu’nun makam odasına giderek yazılı dilekçemi suç duyurusu olarak verdim. 2-3 saat orada konuyu görüşmemize rağmen, konuyu örtbas etmek ve bu işi duyurmamak için Aksu beni iknaya uğraştı. Ben, ondan sonra Cemil Çiçek Bey’e ( O da beni eskiden tanır ve Hocaefendi’nin yanına sık sık gelir) faks çekerek aynı müracaatta bulundum. Fakat hiçbir cevap alamadım.
Bütün bu sansürler, baskılar ve susturulmalar karşısında internet safyasından bu durumu duyurmaya karar verdim. Ve bir yıldır beni durdurmak için, susturmak için görevlendirilmiş olan Zaman Gazetesi’nin eski kurucusu ve gazeteyi bize satan Alaaddin Kaya, İlahiyatçı Prof. Suat Yıldırım, Fethullah Hoca’nın akrabası ve gizli işlerinin yöneticisi Ali Bayram, gazeteci Yazarlar Vakfı’nın şimdiki Başkanı Harun Tokak ve görevli Prof. Şerif Ali Tekalan, arkadaşlara, beni oyalalamak ve uyutmak için her türlü riyakarlığı yapan bu insanlara telefonla Fethullah Gülen ile görüşmek istediğimi söyledim. Eğer yüzyüze görüşüp konuşarak meselelerimizi üçbeş yıl aradan sonra hala halledemezsek, ben internet sayfasından bunları söylemek mecburiyetinde kalacağımı kendilerine mertçe söyledim. Ve ondan sonra “istediğini yapabilirsin, yazsan ne olur, söylesen ne olur seni hain ilan ederiz” deyip oralı olmadılar ve umursamadılar. Ve olaylar bundan sonra bu şekle geldi.
Bu arada Ali Bayram cep telefonumdan arayarak beni en ağır hakaretlerle iki defa arayıp tehditlerde bulundu.
Sonra ben internet sitesinden bildiklerimi açıklamaya çalıştım. Ancak bu sefer de internet sitem hack’landı. Benim www.nurettinveren.org adlı adresim üçüncü defa sabote edildi. Benim başka domain sitesinden satın alıp, net ve com sitesi yapmak için müracaat ettiğimde nveren ve nurettinveren.com, net, gibi bütün isimlerin net ve com’dan satın alındığını öğrendim. Ve satın alanları araştırdığım zaman bunun Aksiyon Dergisi’ndeki Yasin isminde çalışan birisi tarafından satın alındığı bilgisini aldım. Daha öncesi nveren.org sitesinin de şifrelerinin yine aynı şahıs tarafından çalındığını öğrendim. Web sayfası satıcılığı görevini üstlenen bu şahsın, sattığı şirketlerin şifreleri elinde olduğu için aldığı talimatlar doğrultusunda sitemi kapattığını tespit ettim.
İnternet sitemin saldırıya uğraması sadece küçük bir örnek. Basında da benim anlattıklarımın yayınlanmaması için yoğun bir rüşvet ve baskı kampanyası sürüyor.
Medya tekellerinden birçok kişinin benimle görüştü ama hiçbirisi tek satır haber yapmadı. İlk olarak Hürriyet gazetesinden Oktay Ekşi’nin benimle görüştü. Oktay Ekşi, Doğan Kitap yöneticilerinden Mehmet Yaşin’in bu konu ile ilgili bir kitap hazırlayacağını söyledi. O’na her şeyi anlattım, belgeleri verdim. Ama daha sonra Ekşi beni aradı ve “bana soru sorma. Anlattıklarını yayınlayamayız” dedi.
Basında güvenilir kalemler olarak adlandırılan bazı gazeteciler de benimle görüştü, bütün bilgi ve belgeleri aldılar ama aylardır tek kelime yazmadılar. Son olarak Kanal D 2.5 saatlik bir çekim yaptı, bu program da yayından kaldırıldı.
Bu “sansür ablukası” Fethullah Gülen’in marifetiyle olmaktadır. Bu medya kuruluşları Gülen cemaatiyle sıkı ilişkilere sahip. Hiçbirisi Gülen karşıtı haber yapmaya cesaret edemiyor.”
Emin Şirin
Yukarıdaki alıntı ibretle okunmalı...
Bugüne kadar neden ufacık bir tahkikat ya da soruşturmanın açılmaması düşündürücü!
Öbür taraftan ordu mensubları için mesnetsiz suçlamalara dayandırılarak, FG'nin yayın organlarında, karalama kampanyaları düzenlenmesi de bir o kadar düşündürücü!
"Kuşatma"nın dehşet verici boyutları üzerinde her Türk vatandaşı ciddi ciddi düşünmeli...
Temur
07-23-2006, 01:19 AM
Ben seyretmedim ama seyredenlerden duydum. Akla mantığa sığmayan çok komik iddiaları varmış.
Bana anlatılanlardan bir tanesi;
Bu güyya Amerikadaki çiftliğine gitmiş FG'nin. Orada FG buna demişki sen beni öldürmeye geldin. Yanındakilere hemen FBI ve CIA yı arayın demiş :D Yanındakiler ciddiye almamışlar. Sonra Türkiyenin ona verdiği sivil polis varmış, ona demiş bu adamı hemen öldür diye. O da ciddiye almamış , öldürmemiş. Bakmış FG kimse ona yardım etmiyor. iş başa düştü demiş , Şöminenin bilmem kaç kiloluk maşasını almış ( o sırada amerikanın şömineleri bizim burdakiler gibi değil inanılmaz büyük, maşasıda inanılmaz büyüktü demiş) ve Nurettin Veren'i kovalamış çiftlikte.
Tabi bu arada hastalıgından dolayı yerinden kalkamayan FG nasıl kovalamış Nurettin Vereni onuda bilmiyoruz :D :D
Adam aynen bu şekilde anlatmış hikayeyi :D
Hikayeleri gerçekten çok saçmaymış, içinde doğru yönleri varmı bılmıyorum ben seyretmedim. Seyredenler çok gülmüşler ama, hafif çizmiş heralde kafayı öyle diyorlar :D
puhahahaha korku filmi gibi çiftlik şömine ve nurettin verici :D :D :D güldüm valla
genco
07-23-2006, 02:03 PM
Ne yazıkki, Cengiz Aytmatov'un meşhur romanında "mankurtluk"tan kolay kolay kurtuluşun olmadığı anlatılmış. "Mankurtluk" mezara kadarmış, demekki...
Günümüz "modern mankurtlar"ına birileri çıkıp da hal diliyle seslense, yararı olur mu acep?
Mresela:
"Ey arkadaşlar, siz hangi çağda yaşadığınığınızın farkında mısınız?!
İlkokulu zar zor bitirmiş bir rind-i şeyda'nın arkasından gitmek, karşısında el pençe divan durmak, körü körüne itaat etmek...
O'nu ilahlaştırmak, O'nu ayetullah görmek -hadi cahilleri anladık da- okumuş yazmış, mektep medrese görmüş, kariyer sahibi olmuş kültürlü insanlara yakışır mı, bu çağda, böylesine kayıtsız şartsız itaatçilik?..
Kültürlü bir insan, bırakın zavallı bir ihtiyarı, kimsenin arkasında "koyun" olmaz; karşısında el-pençe divan durmaz, diz çökmez, uysal kedi olmaz!
Olursa... aldığı eğitim de, kültür de boştur..." Bilmem bu sözlerin bir faydası olur mu?
Ayrıca, FG okullarından mezun olup da ÖYS'ye dış merkezlerde avantajlı girip de Türkiye'deki hatırı sayılır üniversitelere-Türkiye'deki öğrenciler rüyalarında görürken- kolayca kapağı atanlara da şöyle seslenmeli:
"Bakın arkadaşlar! Buraya kadar sizi FG okutmuş olabilir... Bu sayede güzel güzel okullara kapağı atmış olabilirsiniz; ama bundan sonra artık kendi yolunuzu kendiniz çizebilir; yakanızı Cemaat'ten (Gerçi sizler Cemaat'e "Hizmet" diyorsunuz) kurtarabilirsiniz...
Öyle "rejimi değiştirmek" filan gibi, boyunuzdan büyük işlere de sakın bulaşmayın! Sonra vah-tüh fayda etmez...
Tepe'dekiler sıkışınca nasıl olsa kaçacak bir ülke (Şimdiden belli) bulurlar; ama olan sizlere olur...
O nedenle, nereli olursanız olun; bu ülkenin kıymetini, size verdiği nimetlerin değerini iyi bilin!..
Size söylenen içi boş laflara inanmayın, kanmayın...
Şunu iyi bilin ki:
Trilyon tane FG gelse, bu ülkenin rejimini değiştirmeye gücü yetmez! "
SeYYaH_tr
07-23-2006, 02:32 PM
Ammada sıkmış o dershane gelirleri için.
Ya 40-50 milyar ytl diyor be. Abi bu 35-40 milyar dolara tekabül eder yıllık.
Bu kadar parayı Türkiye bile kazanamıyor neredeyse onlar nasıl kazansın.
Bu arada unutmayınki hala Ülkemizin en iyi eğitim kurumlarını onlar kuruyor ve okullarda hiçbir zaman Atatürk kötü Fetullah iyi demiyorlar.
Şuanda onları yaptığı işlere büyük içtenlikle destek veriyorum. Bundan 30 sene önce Fıransızlara, ingilizlere, amerikalılara yalvarıyorduk. şurada bir okul açında bizde sizin gibi iyi eğitim alalım. Şimdi FG. Sayesinden neredeyse onlar bize yalvaracak kadar ilerledik. Neden bunları göz ardı ediyorsunuz.
timurlenk
07-23-2006, 04:02 PM
hadi oradan kuranın mealinin icine incil vede tevrattan alıntılar sokan fettullah icin methiye duzmene gerek yok.. fettos amerikanın kuludur...
Bu arada unutmayınki hala Ülkemizin en iyi eğitim kurumlarını onlar kuruyor ve okullarda hiçbir zaman Atatürk kötü Fetullah iyi demiyorlar.
Şuanda onları yaptığı işlere büyük içtenlikle destek veriyorum. Bundan 30 sene önce Fıransızlara, ingilizlere, amerikalılara yalvarıyorduk. şurada bir okul açında bizde sizin gibi iyi eğitim alalım. Şimdi FG. Sayesinden neredeyse onlar bize yalvaracak kadar ilerledik. Neden bunları göz ardı ediyorsunuz.
genco
07-23-2006, 04:43 PM
Valla.. sen desteklemeye devam et.
Bana da 100 milyarlık bir bütçe verilsin, dünyaya parmak ısırtan okullar açarım...
Rakamlar inandırıcı gelmemiş sana...
Peki, Türkiye genelinde yılda 1.5 milyon öğrencinin FG dersanelerine gittiği kayıtlardan biliniyor. Her öğrenci en az 3 bin YTL (Gerçi iki katına yakın ama) ödemiş olsa al sana 4.5 milyar YTL. Hesap ortada...
Başka bir örnek:
Bilindiği gibi Asya Finans oldu Asya Yatırım Bankası (FG: "Faizden uzak durun, yayınlarımıza banka reklamı dai almayın" demesine rağmen) oluverince, iki günde gökten dolar yağdı sanki; bankanın kasasına tam tamına 7.5 milyar dolar girdi. Oysa, TMSF elindeki en baba bankayı bile 1,2 milyara ancak satabildi.
Neymiş efendim "Yabancılar ilgi göstermiş... Gökten bereket yağmış... Doğru da olabilir(!)
Asya Yatırım Bankası'na gökten yağan(!) bu
paralar sakın Cemaat'in paraları olmasın?
Sadece banka ve dershanelerden ibaret değilki!
Daha bunun; hastaneler zinciri var, anaokullarındandan kolejlerine, yüksekokullarına kadar okullar zinciri var, gazetesi, televizyonları var, sigorta şirketi var, dayanıklı tüketim mallarından otomiline kadar satan pazarlama şirketleri var, haç turları düzenleyen tur şirketleri bile var... var oğlu var...
Ne mütevazi bir vakıf...
Saf vatandaşlarımız sağolsun....
borcugin
07-24-2006, 01:21 AM
S.A.
Kanaltürkte yayınlanan ve izlenme rekorları kıran ama mütarekeci/müzakereci basın tarafından bu izlenme rekorları hiç belli edilmeyen, bağımsız kuruluşlarca son iki yılın reyting rekoru kabul edilen, Nurettin VEREN itirafları. Alın indirin ve izleyin. Bak biz oranıza buranıza kapak yapın diye üslubumuzu bozmuyoruz.
http://rapidshare.de/files/25404489/1.program1.bolum.avi.html
http://rapidshare.de/files/25395682/1.program2.bolumg.avi.html
http://rapidshare.de/files/25392491/2.program1.bolum.avi.html
http://rapidshare.de/files/25402641/2.program2.bolum.avi.html
http://rapidshare.de/files/25396577/denemic32.avi.html
Artık bu itiraflar sözün bittiği yerdir. Unutmadan, bu tür açıklama, itiraf, belge, yargılama iddiaları, bundan sonra peş peşe gelecektir. Benden söylemesi. Küçük dilinizi yutmadan, sabırlar, objektif olarak izleyin. Ve duyduğum kadarıyla daha bir çok bilgi, belge, film, tutanak ve resmi belge peş peşe geliyor. Uyan Müslüman Türk çocuğu!
Selametle.
khanoghuz
07-24-2006, 11:58 AM
burası F.G yi savunma forumuna mı dönmüş.
Temur
07-26-2006, 02:58 AM
Vericinin tek kaygısı maddi kaygılarıdır zaten kendi diyor gitti yatırımlarım hisselerim vs para gidince iman da gitmiş sanırım %100 dönmüş herif.
En çok güldüğümde Hoca efendinin Nurettini çiftlik evinde öldürme hikayesi,evin içinde kovalamış felan uhahahah :)))
CHOYHONACHI
07-26-2006, 05:23 AM
Asli koreli Bilmemne Moon diye bir sapik seneler once kendine gore bir din icat etmis, kendisini Mesih ilan etmis ve kendi etrafinda milleti toplamaya baslamis. Zaten sapik oldunu icin zaten sapmis olan hristiyanligi dahada sapitmis ve (tobe estagfurullah) Hz.Isanin Hz. Meryem ile iliski kurdugunu, ondan dolayi her kezin bundan sonra gunahli dogdugunu, ve tabiyki kendisi Mesih olunca onunla iliskiye girerek milletin temizlenecegini israr ederek insanlari sapitmaya baslamis. O zamanlari Japonya icin boyle birisinin Korede cok buyuk bir is yapabilecegini one surerek once Japonya tarafindan, daha sonrada ABD tarafindan bu defa ise Japonyanin kendisinde sapikligi devam etmesi icin maddi destek almis. Suan cok zengin olan Moon'un dunyanin tum devletlerinde bir temsilciligi ve hatta iyi is yapan kollari mevcut. Tam sapik konulari ele alan bu akintiya uyek olabilmek icin once bir deneyim surecini gecirmek lazim ki, fakirlik icinde yasamak, evlenmemek lazim ve ayni zamanda Moon'un fabrika ve isyerlerinde bedavaya calismak lazim. Suan Amerrikada bulunan Moon'un baya cok fabrika ve is yerleri mevcut. Ayni zamanda da dunyada onun hareketi degisik uluslar arasi fondlarinin adini altinda kendi faaletyerlini devam ettirmektedir. Tum hristyan dunyasi onun hareketi yanlis saymis ve refuze etmis.
AMA ...
Yukarida soylenenlere ragmen, burda tartisilanlara ragmen, bize sagir, kor, MANKURT denilmesine ragmen iste soyluyoruz:
Biz bu davada bu insana gonul vermisiz. Senden bu kadar kurban denilse - biz bize dusenini yapariz demisiz. Once Orta Asya, daha sonra Afrika, Uzak Dogu ulkelerine gidilmesi lazim, insan olmak, Turkce ogretmek lazim denilmis- biz gene bize duseni yapariz demisiz. Bu davada gerekirse evlenmeyeceksin denilmis - biz hala da bize dusenini yapariz demisiz. Bize kor, sagir, beyni yikanmis, MANKURT diyin - biz gene, hala, israrla - bize dusenini yapariz deriz.
Kusura bakmayin abiler, biz bu DAVA'da bu insana gonul vermisiz!!!
Saygilarimla
CHOYHONACHI
Bunu izledikten sonra yorumlarınızı bekliyorum
http://rapidshare.de/files/27944588/FG.wmv.html (http://rapidshare.de/files/27944588/FG.wmv.html)
bgryn
08-02-2006, 02:35 PM
KanalTurk gercekten cok seviyeli,objektif bir kanal.Kurucularından Türk dostu,Türkiye dostu Atilla İlhan'a Allah rahmet eylesin.
wolfie
08-02-2006, 04:03 PM
KanalTurk gercekten cok seviyeli,objektif bir kanal.Kurucularından Türk dostu,Türkiye dostu Atilla İlhan'a Allah rahmet eylesin.
kanaltürk chp nin emrindedir. Bunu ben söylemiyorum. http://www.medyaline.com/haberler/haber_detay.asp?id=14128
Kanaltürk Televizyonu’nun sahibi Tuncay Özkan, AK Parti’nin iktidardan uzaklaştırılması için kanalının CHP’nin emrinde olduğunu söyledi.
Yoruma gerek yok...
Allah ebeden ve daimen Razı olsun kardeşim
Asli koreli Bilmemne Moon diye bir sapik seneler once kendine gore bir din icat etmis, kendisini Mesih ilan etmis ve kendi etrafinda milleti toplamaya baslamis. Zaten sapik oldunu icin zaten sapmis olan hristiyanligi dahada sapitmis ve (tobe estagfurullah) Hz.Isanin Hz. Meryem ile iliski kurdugunu, ondan dolayi her kezin bundan sonra gunahli dogdugunu, ve tabiyki kendisi Mesih olunca onunla iliskiye girerek milletin temizlenecegini israr ederek insanlari sapitmaya baslamis. O zamanlari Japonya icin boyle birisinin Korede cok buyuk bir is yapabilecegini one surerek once Japonya tarafindan, daha sonrada ABD tarafindan bu defa ise Japonyanin kendisinde sapikligi devam etmesi icin maddi destek almis. Suan cok zengin olan Moon'un dunyanin tum devletlerinde bir temsilciligi ve hatta iyi is yapan kollari mevcut. Tam sapik konulari ele alan bu akintiya uyek olabilmek icin once bir deneyim surecini gecirmek lazim ki, fakirlik icinde yasamak, evlenmemek lazim ve ayni zamanda Moon'un fabrika ve isyerlerinde bedavaya calismak lazim. Suan Amerrikada bulunan Moon'un baya cok fabrika ve is yerleri mevcut. Ayni zamanda da dunyada onun hareketi degisik uluslar arasi fondlarinin adini altinda kendi faaletyerlini devam ettirmektedir. Tum hristyan dunyasi onun hareketi yanlis saymis ve refuze etmis.
AMA ...
Yukarida soylenenlere ragmen, burda tartisilanlara ragmen, bize sagir, kor, MANKURT denilmesine ragmen iste soyluyoruz:
Biz bu davada bu insana gonul vermisiz. Senden bu kadar kurban denilse - biz bize dusenini yapariz demisiz. Once Orta Asya, daha sonra Afrika, Uzak Dogu ulkelerine gidilmesi lazim, insan olmak, Turkce ogretmek lazim denilmis- biz gene bize duseni yapariz demisiz. Bu davada gerekirse evlenmeyeceksin denilmis - biz hala da bize dusenini yapariz demisiz. Bize kor, sagir, beyni yikanmis, MANKURT diyin - biz gene, hala, israrla - bize dusenini yapariz deriz.
Kusura bakmayin abiler, biz bu DAVA'da bu insana gonul vermisiz!!!
Saygilarimla
CHOYHONACHI
Kara cahilsin.
Valla.. sen desteklemeye devam et.
Bana da 100 milyarlık bir bütçe verilsin, dünyaya parmak ısırtan okullar açarım...
Rakamlar inandırıcı gelmemiş sana...
Peki, Türkiye genelinde yılda 1.5 milyon öğrencinin FG dersanelerine gittiği kayıtlardan biliniyor. Her öğrenci en az 3 bin YTL (Gerçi iki katına yakın ama) ödemiş olsa al sana 4.5 milyar YTL. Hesap ortada...
Başka bir örnek:
Bilindiği gibi Asya Finans oldu Asya Yatırım Bankası (FG: "Faizden uzak durun, yayınlarımıza banka reklamı dai almayın" demesine rağmen) oluverince, iki günde gökten dolar yağdı sanki; bankanın kasasına tam tamına 7.5 milyar dolar girdi. Oysa, TMSF elindeki en baba bankayı bile 1,2 milyara ancak satabildi.
Neymiş efendim "Yabancılar ilgi göstermiş... Gökten bereket yağmış... Doğru da olabilir(!)
Asya Yatırım Bankası'na gökten yağan(!) bu
paralar sakın Cemaat'in paraları olmasın?
Sadece banka ve dershanelerden ibaret değilki!
Daha bunun; hastaneler zinciri var, anaokullarındandan kolejlerine, yüksekokullarına kadar okullar zinciri var, gazetesi, televizyonları var, sigorta şirketi var, dayanıklı tüketim mallarından otomiline kadar satan pazarlama şirketleri var, haç turları düzenleyen tur şirketleri bile var... var oğlu var...
Ne mütevazi bir vakıf...
Saf vatandaşlarımız sağolsun....
Temur
08-03-2006, 02:40 AM
Bence kanalturk çok seviyesiz bir kanal hiç bir zaman Ntv Cnbce olamaz. Mahalle ağızı açıkoturum yapsın dursunlar.
timurlenk
08-03-2006, 01:53 PM
seviyeli kanal herhalde stv vede zaman gazetesi, herkul millas,etyen mahcupyan efendi cok seviyeliler demekki...birde ilknur cevik vardı oralarda hani şu tuysuz vede ibne kılıklı simdi barzaninin bas adamı oldu..
haa unutmayalım zaman gazetesi gecenlerde israilin lubnan vede filistinde yaptıklarını haklı gosteren bir yazı dosendi,alın size zaman gazetenizde yayınlanan siyonist tezlerini destekleyen yazı,okuyun okuyunda rezil olun
zavallı koyun suruleri,zavallı mankurtlar ,allah sizi islah etsin
ZAMAN, SİYONİST TEZLERİ SAVUNAN MAKALE YAYIMLADI
"İsrail’e Hizbullah’ı güney Lübnan’dan çıkarmak için zaman tanınmalı ve daha sonra yerini Lübnan hükümeti ile yeniden inşa ve merkezî hükümetin kontrolü konularında işbirliği yapacak AB veya NATO güçlerine bırakması sağlanmalı." Bu satırlar Zaman gazetesi için yazan Stephen Szabo isimli bir batıcı siyoniste ait. İşte 28.07.2006 tarihli Zaman'ın yorum sayfasındaki makale:
29.07.2006 00:17
28.07.2006 CUMA
"İsrail’e Hizbullah’ı güney Lübnan’dan çıkarmak için zaman tanınmalı ve daha sonra yerini Lübnan hükümeti ile yeniden inşa ve merkezî hükümetin kontrolü konularında işbirliği yapacak AB veya NATO güçlerine bırakması sağlanmalı."
Bu satırlar Zaman gazetesi için yazan Stephen Szabo isimli bir batıcı siyoniste ait. İşte bugünkü Zaman'ın yorum sayfasındaki makale:
Irak Savaşı’ndan sonraki Birleşik Devletler ve Avrupa ayrılığının aksine Lübnan konusundaki transatlantik uyumun derecesi son üç yılda ne kadar çok şeyin değiştiğini göstermektedir.
Her iki taraf da Irak’tan bazı dersler çıkardı ve şimdi bunu Lübnan’da gerilimin düşürülmesi için uygulamaya koymaya çabalıyorlar. Önemli Avrupa güçleri İngiltere, Fransa ve Almanya, Ortadoğu’daki savaş konusunda Amerikalılarla yeni bir çatışmaya girmeme konusunda hemfikir olmuş görünüyor. Her zamanki rollerinin aksine, Paris ve Berlin Washington ile daha yakın görünürken, Londra’dan gelen sinyaller Amerikan yaklaşımını benimseme büyüsünün bozulduğunun işaretlerini veriyor.
Fransız ve Alman hükümetleri, Washington’un Suriye ve İran’a dair kaygılarını paylaşıyor ve Hizbullah’ı bu iki büyük gücün vekili gibi görüyor. Ne Chirac ne Merkel ne de Bush, Lübnan’daki bir zaferle daha da güçlenmiş bir Suriye ya da İran görmek istiyor. Bu önemli Batılı güçlerin hiçbiri nükleer bir İran istemiyor ve İran’ın Hizbullah’ı kendi nükleer tutkuları üzerindeki müzakerelerden uzaklaştırma aracı olarak kullanmasından korkuyor. Her ikisi de, İslamcı terör tehdidinden endişeli ve Hizbullah’ı zayıf bir devleti rehin olarak tutan terörist bir grup örneği olarak değerlendiriyor. Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter’in de işaret ettiği gibi, “Ortadoğu’da teröristlerin gündemi belirlemesini kabul edemeyiz.” Buna ek olarak, Şansölye Merkel, Almanya’nın Washington ile ilişkilerinin tamirini en öncelikli mesele yaptı.
Avrupa da güçlü bir İran ve Suriye istemiyor
Kısaca, İsrail’in Hizbullah’ın gücünün büyük bölümünü yok edene kadar bir ateşkesin bekleyebileceği ve sonrasında güney Lübnan’ı koruması için Lübnan hükümetiyle birlikte çalışacak güçlü bir barış gücü yerleştirilmesi yönünde Batı’da bir uzlaşı var. Bu uzlaşı dikkate değer bir Avrupa stratejik kültürünün ve uluslararası sorunlara “yumuşak gücünün” uygulandığının göstergesidir. Görünen o ki, İsrail’in sert gücünün galip gelmesine izin verilmek istenmiyor, en azından sert ve kısa dönemli bir askerî operasyon için. Avrupalılar aynı zamanda, İsrail’in 18 yıl önceki güney Lübnan işgalinin tatsız hatıralarına bakıldığında, İsrail’in bir işgalci güç olarak Lübnan’da kalmayacağını ve ciddi bir barış gücüne açık olduğunu anlıyor.
Bununla birlikte, bu reel politik Avrupa’nın dünyaya yaklaşımında ve bir uluslararası aktör olarak kendi imajı için bir maliyeti de beraberinde getirecektir. AB, uluslararası çatışmalara çok taraflı çözümler getirilmesine vurgu yaptı ve uluslararası kurumlarla ve hukukla bağlantılı bir güç kullanım doktrini geliştirmeye çalıştı. Hizbullah’a karşı bir İsrail askeri operasyonu haklı ve gerekli görülürken, bu eylemin doğası ve boyutu ahlaki ve politik açıdan haksız olmasının yanı sıra ileriyi görmekten yoksun. Kısaca, İsrail’in saldırılara cevabı orantısız ve sivil hedeflerle askerî hedefleri birbirinden ayırma hususunda başarısız oldu. Örneğin, Kosova savaşında NATO, askeri hedeflerini sınırlandırmaya ve Belgrad’a ve diğer Sırp kentlerine büyük zarar vermekten kaçınmaya çalıştı. Her zaman başarılı değildi bu çaba; ancak Sırp saldırganlığına karşı orantılı ve ayırt edici bir cevap vermede bilinçli bir çabaydı. Bu deneyimi, İsrail’in Hayfa ve diğer şehirlerine düzenlenen saldırılara verdiği tepki ile karşılaştırın. Birincisi, İsrail’e saldıran Lübnan değil Hizbullah. Hizbullah, Lübnan hükümeti içinde olmasına rağmen, hükümetin başında değil. Herkes Lübnan’ın kendi topraklarının büyük bir bölümünü kontrol edemediğini biliyor. Suudi Dışişleri bakanının bu hafta Washington ziyaretinde söylediği gibi, sorun Lübnan hükümetinin kendi topraklarını kontrol etmemesinde. Lübnan haydut bir devlet değil ya da Taliban altında terörü destekleyen ve barındıran Afganistan gibi bir devlet de değil. Aksine sadece zayıf ve yarı başarısız bir devlet.
ABD, AB’yi de arkasına almayı başardı...
İkincisi, İsrail üzerine saldırılar çoğunlukla Lübnan’ın güney bölümünden düzenleniyor. Bu nedenle İsrail, sadece güney Lübnan’a saldırılarını odaklayarak orantılı bir cevap verebilir. Bunun aksine, İsrail Beyrut’a saldırdı yüzlerce masum sivili öldürdü, binlerce yabancı uyruklu kişinin şehri terk etmesine neden oldu, Beyrut’un altyapısını vurdu. İsrail nüfusunun terörize edilmesi önemli bir şeyken, Lübnan’daki yaşam kayıpları ve altyapıya verilen zarar İsrail’deki ile kıyaslandığında, önemsiz görüldü. Tekrar Kosova örneğine dönersek, Kosova nüfusunun yüzde 90’ı Sırplar tarafından yerlerinden edilmişti ve ancak NATO harekatı birkaç mülteciye ya da Sırbistan’da çok az sayıda sivil hasara neden olmuştu. Bu durum, Lübnan’da insani yardımla görevli BM yetkilisi Jan Egeland, İsrail’in saldırılarını “insani hukukun ihlali” olarak nitelendirmesine yol açtı. Tony Blair’in Dışişleri Bakanlığı’ndaki üst düzey bir diplomat da saldırıları, “orantısız” olarak yaftaladı. Böylece, Rumsfeld’in “eski Avrupa” olarak nitelediği şey şimdi Bush’un destekçileri olurken Tony Blair, kendisinin Amerika’nın fino köpeği olarak nitelendiğini görmeye başlamışa benziyor. AB, şu ana kadar bir ateşkes için ciddi bir baskı yapmadı ve ABD’nin İsrail’e karşı, “bırakınız yapsınlar” yaklaşımını sürdürdüğü müddetçe çok fazla bir şey yapamayacağına karar verdi.
Sonuç olarak, bir savaş ve orantılı karşılık meselelerinin de ötesinde, İsrail eylemleri, Talleyrand’ın da işaret ettiği gibi, bir hata olmaktan ziyade bir suçtan daha kötü. İsrail hükümeti terör ile savaşı birbirine karıştırmış durumda ve aşırı tepkisi zaten zayıf olan Lübnan’daki demokratik hükümeti daha da zayıflatmaya katkı sağladı ve Hizbullah’ı bölgede suçlama konusunda risk yarattı. Bu, aynı zamanda Bush yönetiminin Taliban’ın Afganistan’ından Irak’taki felaket getiren büyük savaşına kadar aceleci bir şekilde tehditlere karşılık vermede düştüğü hataydı. Şimdi ABD ve Avrupa tarafından saldırılara verilecek en iyi cevap kuzey Lübnan’ın bombalanmasının durdurulması çağrısı olacaktır. Beyrut, her türlü askerî saldırıdan muaf bir kent olmalı. İsrail’e Hizbullah’ı güney Lübnan’dan çıkarmak için zaman tanınmalı ve daha sonra yerini Lübnan hükümeti ile yeniden inşa ve merkezî hükümetin kontrolü konularında işbirliği yapacak AB veya NATO güçlerine bırakması sağlanmalı. Lübnan ekonomisinin yeniden inşasına yardım amacıyla bir ortak ABD-AB çabası gerekmektedir. Batı için doğru şeyi yapmanın tam zamanıdır.
(*)
PROF. DR. STEPHEN SZABO (*)Bu yazıyı Zaman için kaleme alan Prof. Dr. Stephen F. Szabo, Johns Hopkins Üniversitesi öğretim üyesidir. Kendi alanında otorite isimlerden biri olan Prof. Szabo, çok sayıda kitabı ve makalesi ile yakından tanınmaktadır. Zaman
timurlenk
08-03-2006, 01:54 PM
seviyeli kanal herhalde stv vede zaman gazetesi, herkul millas,etyen mahcupyan efendi cok seviyeliler demekki...birde ilknur cevik vardı oralarda hani şu tuysuz vede ibne kılıklı simdi barzaninin bas adamı oldu..
haa unutmayalım zaman gazetesi gecenlerde israilin lubnan vede filistinde yaptıklarını haklı gosteren bir yazı dosendi,alın size zaman gazetenizde yayınlanan siyonist tezlerini destekleyen yazı,okuyun okuyunda rezil olun
zavallı koyun suruleri,zavallı mankurtlar ,allah sizi islah etsin
ZAMAN, SİYONİST TEZLERİ SAVUNAN MAKALE YAYIMLADI
"İsrail’e Hizbullah’ı güney Lübnan’dan çıkarmak için zaman tanınmalı ve daha sonra yerini Lübnan hükümeti ile yeniden inşa ve merkezî hükümetin kontrolü konularında işbirliği yapacak AB veya NATO güçlerine bırakması sağlanmalı." Bu satırlar Zaman gazetesi için yazan Stephen Szabo isimli bir batıcı siyoniste ait. İşte 28.07.2006 tarihli Zaman'ın yorum sayfasındaki makale:
29.07.2006 00:17
28.07.2006 CUMA
"İsrail’e Hizbullah’ı güney Lübnan’dan çıkarmak için zaman tanınmalı ve daha sonra yerini Lübnan hükümeti ile yeniden inşa ve merkezî hükümetin kontrolü konularında işbirliği yapacak AB veya NATO güçlerine bırakması sağlanmalı."
Bu satırlar Zaman gazetesi için yazan Stephen Szabo isimli bir batıcı siyoniste ait. İşte bugünkü Zaman'ın yorum sayfasındaki makale:
Irak Savaşı’ndan sonraki Birleşik Devletler ve Avrupa ayrılığının aksine Lübnan konusundaki transatlantik uyumun derecesi son üç yılda ne kadar çok şeyin değiştiğini göstermektedir.
Her iki taraf da Irak’tan bazı dersler çıkardı ve şimdi bunu Lübnan’da gerilimin düşürülmesi için uygulamaya koymaya çabalıyorlar. Önemli Avrupa güçleri İngiltere, Fransa ve Almanya, Ortadoğu’daki savaş konusunda Amerikalılarla yeni bir çatışmaya girmeme konusunda hemfikir olmuş görünüyor. Her zamanki rollerinin aksine, Paris ve Berlin Washington ile daha yakın görünürken, Londra’dan gelen sinyaller Amerikan yaklaşımını benimseme büyüsünün bozulduğunun işaretlerini veriyor.
Fransız ve Alman hükümetleri, Washington’un Suriye ve İran’a dair kaygılarını paylaşıyor ve Hizbullah’ı bu iki büyük gücün vekili gibi görüyor. Ne Chirac ne Merkel ne de Bush, Lübnan’daki bir zaferle daha da güçlenmiş bir Suriye ya da İran görmek istiyor. Bu önemli Batılı güçlerin hiçbiri nükleer bir İran istemiyor ve İran’ın Hizbullah’ı kendi nükleer tutkuları üzerindeki müzakerelerden uzaklaştırma aracı olarak kullanmasından korkuyor. Her ikisi de, İslamcı terör tehdidinden endişeli ve Hizbullah’ı zayıf bir devleti rehin olarak tutan terörist bir grup örneği olarak değerlendiriyor. Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter’in de işaret ettiği gibi, “Ortadoğu’da teröristlerin gündemi belirlemesini kabul edemeyiz.” Buna ek olarak, Şansölye Merkel, Almanya’nın Washington ile ilişkilerinin tamirini en öncelikli mesele yaptı.
Avrupa da güçlü bir İran ve Suriye istemiyor
Kısaca, İsrail’in Hizbullah’ın gücünün büyük bölümünü yok edene kadar bir ateşkesin bekleyebileceği ve sonrasında güney Lübnan’ı koruması için Lübnan hükümetiyle birlikte çalışacak güçlü bir barış gücü yerleştirilmesi yönünde Batı’da bir uzlaşı var. Bu uzlaşı dikkate değer bir Avrupa stratejik kültürünün ve uluslararası sorunlara “yumuşak gücünün” uygulandığının göstergesidir. Görünen o ki, İsrail’in sert gücünün galip gelmesine izin verilmek istenmiyor, en azından sert ve kısa dönemli bir askerî operasyon için. Avrupalılar aynı zamanda, İsrail’in 18 yıl önceki güney Lübnan işgalinin tatsız hatıralarına bakıldığında, İsrail’in bir işgalci güç olarak Lübnan’da kalmayacağını ve ciddi bir barış gücüne açık olduğunu anlıyor.
Bununla birlikte, bu reel politik Avrupa’nın dünyaya yaklaşımında ve bir uluslararası aktör olarak kendi imajı için bir maliyeti de beraberinde getirecektir. AB, uluslararası çatışmalara çok taraflı çözümler getirilmesine vurgu yaptı ve uluslararası kurumlarla ve hukukla bağlantılı bir güç kullanım doktrini geliştirmeye çalıştı. Hizbullah’a karşı bir İsrail askeri operasyonu haklı ve gerekli görülürken, bu eylemin doğası ve boyutu ahlaki ve politik açıdan haksız olmasının yanı sıra ileriyi görmekten yoksun. Kısaca, İsrail’in saldırılara cevabı orantısız ve sivil hedeflerle askerî hedefleri birbirinden ayırma hususunda başarısız oldu. Örneğin, Kosova savaşında NATO, askeri hedeflerini sınırlandırmaya ve Belgrad’a ve diğer Sırp kentlerine büyük zarar vermekten kaçınmaya çalıştı. Her zaman başarılı değildi bu çaba; ancak Sırp saldırganlığına karşı orantılı ve ayırt edici bir cevap vermede bilinçli bir çabaydı. Bu deneyimi, İsrail’in Hayfa ve diğer şehirlerine düzenlenen saldırılara verdiği tepki ile karşılaştırın. Birincisi, İsrail’e saldıran Lübnan değil Hizbullah. Hizbullah, Lübnan hükümeti içinde olmasına rağmen, hükümetin başında değil. Herkes Lübnan’ın kendi topraklarının büyük bir bölümünü kontrol edemediğini biliyor. Suudi Dışişleri bakanının bu hafta Washington ziyaretinde söylediği gibi, sorun Lübnan hükümetinin kendi topraklarını kontrol etmemesinde. Lübnan haydut bir devlet değil ya da Taliban altında terörü destekleyen ve barındıran Afganistan gibi bir devlet de değil. Aksine sadece zayıf ve yarı başarısız bir devlet.
ABD, AB’yi de arkasına almayı başardı...
İkincisi, İsrail üzerine saldırılar çoğunlukla Lübnan’ın güney bölümünden düzenleniyor. Bu nedenle İsrail, sadece güney Lübnan’a saldırılarını odaklayarak orantılı bir cevap verebilir. Bunun aksine, İsrail Beyrut’a saldırdı yüzlerce masum sivili öldürdü, binlerce yabancı uyruklu kişinin şehri terk etmesine neden oldu, Beyrut’un altyapısını vurdu. İsrail nüfusunun terörize edilmesi önemli bir şeyken, Lübnan’daki yaşam kayıpları ve altyapıya verilen zarar İsrail’deki ile kıyaslandığında, önemsiz görüldü. Tekrar Kosova örneğine dönersek, Kosova nüfusunun yüzde 90’ı Sırplar tarafından yerlerinden edilmişti ve ancak NATO harekatı birkaç mülteciye ya da Sırbistan’da çok az sayıda sivil hasara neden olmuştu. Bu durum, Lübnan’da insani yardımla görevli BM yetkilisi Jan Egeland, İsrail’in saldırılarını “insani hukukun ihlali” olarak nitelendirmesine yol açtı. Tony Blair’in Dışişleri Bakanlığı’ndaki üst düzey bir diplomat da saldırıları, “orantısız” olarak yaftaladı. Böylece, Rumsfeld’in “eski Avrupa” olarak nitelediği şey şimdi Bush’un destekçileri olurken Tony Blair, kendisinin Amerika’nın fino köpeği olarak nitelendiğini görmeye başlamışa benziyor. AB, şu ana kadar bir ateşkes için ciddi bir baskı yapmadı ve ABD’nin İsrail’e karşı, “bırakınız yapsınlar” yaklaşımını sürdürdüğü müddetçe çok fazla bir şey yapamayacağına karar verdi.
Sonuç olarak, bir savaş ve orantılı karşılık meselelerinin de ötesinde, İsrail eylemleri, Talleyrand’ın da işaret ettiği gibi, bir hata olmaktan ziyade bir suçtan daha kötü. İsrail hükümeti terör ile savaşı birbirine karıştırmış durumda ve aşırı tepkisi zaten zayıf olan Lübnan’daki demokratik hükümeti daha da zayıflatmaya katkı sağladı ve Hizbullah’ı bölgede suçlama konusunda risk yarattı. Bu, aynı zamanda Bush yönetiminin Taliban’ın Afganistan’ından Irak’taki felaket getiren büyük savaşına kadar aceleci bir şekilde tehditlere karşılık vermede düştüğü hataydı. Şimdi ABD ve Avrupa tarafından saldırılara verilecek en iyi cevap kuzey Lübnan’ın bombalanmasının durdurulması çağrısı olacaktır. Beyrut, her türlü askerî saldırıdan muaf bir kent olmalı. İsrail’e Hizbullah’ı güney Lübnan’dan çıkarmak için zaman tanınmalı ve daha sonra yerini Lübnan hükümeti ile yeniden inşa ve merkezî hükümetin kontrolü konularında işbirliği yapacak AB veya NATO güçlerine bırakması sağlanmalı. Lübnan ekonomisinin yeniden inşasına yardım amacıyla bir ortak ABD-AB çabası gerekmektedir. Batı için doğru şeyi yapmanın tam zamanıdır.
(*)
PROF. DR. STEPHEN SZABO (*)Bu yazıyı Zaman için kaleme alan Prof. Dr. Stephen F. Szabo, Johns Hopkins Üniversitesi öğretim üyesidir. Kendi alanında otorite isimlerden biri olan Prof. Szabo, çok sayıda kitabı ve makalesi ile yakından tanınmaktadır. Zaman
timurlenk
08-03-2006, 01:59 PM
zamanda yanınlanan 28.07 tarihli siyonist tezini savunan makele ecis bucus cıktı isteyen bizzat gazetenin o gunku nushasında duzgun metni bulabilir...
utanmazlık,rezillik dizboyu ama bazı zavallılar davar olmakda ısrarlı hala......
Sevgili Timurlenk zannedersem sen yazının tamamını okumamışsın bu yazıyı ben daha evvelde okudum şimdi yine okudum.
He okuduysan bile tamamına hakim değilsin yada analiz yeteneği sende henüz hasıl olamamış.Neyse bu meselenin bir yönü.Arkadaşlar Timurlenk'in bahsettiği gibi yazıda ne siyonist politikalar güdülüyor nede başka bir şey ki zaten yazının ana başlığı Avrupa İsrail'e Ses Çıkar(a)mıyor! başlıklı bir yazıyken Timurlenk efendinin bahsettiği gibi bir yazı gelişmesi biraz saçma olurdu.Aslında siyonizm vs gibi kaygılarını belirttiği kısımları burda yayınlasa idi ilmi planda yanıt verirdik ancak kendisi zannedersem bu kaygıdan uzak..Yazının son kısmını yayınlıyorum.
"Sonuç olarak, bir savaş ve orantılı karşılık meselelerinin de ötesinde, İsrail eylemleri, Talleyrand’ın da işaret ettiği gibi, bir hata olmaktan ziyade bir suçtan daha kötü. İsrail hükümeti terör ile savaşı birbirine karıştırmış durumda ve aşırı tepkisi zaten zayıf olan Lübnan’daki demokratik hükümeti daha da zayıflatmaya katkı sağladı ve Hizbullah’ı bölgede suçlama konusunda risk yarattı. Bu, aynı zamanda Bush yönetiminin Taliban’ın Afganistan’ından Irak’taki felaket getiren büyük savaşına kadar aceleci bir şekilde tehditlere karşılık vermede düştüğü hataydı. Şimdi ABD ve Avrupa tarafından saldırılara verilecek en iyi cevap kuzey Lübnan’ın bombalanmasının durdurulması çağrısı olacaktır. Beyrut, her türlü askerî saldırıdan muaf bir kent olmalı. İsrail’e Hizbullah’ı güney Lübnan’dan çıkarmak için zaman tanınmalı ve daha sonra yerini Lübnan hükümeti ile yeniden inşa ve merkezî hükümetin kontrolü konularında işbirliği yapacak AB veya NATO güçlerine bırakması sağlanmalı. Lübnan ekonomisinin yeniden inşasına yardım amacıyla bir ortak ABD-AB çabası gerekmektedir. Batı için doğru şeyi yapmanın tam zamanıdır. "
Son tahlilde şunuda ilave edebilirim.Her yazı kendi yazarını ilgilendirir.Gazete genel görüşlerini yansıtmaz.Taş attığın yazarların kaç makalesini okudunda böyle saçmalıklar yazıyorsun bilemiyorum yani.
Aybike
08-04-2006, 05:35 AM
Geçen gün Nurettin Verenin eşi Gönül Veren ile tanıştım.
Kim olduğunu bilmeden saatlerce konuştuk.
Arkadaşımın yazı hanesinde..
Ben içeriye girdiğim de onlar derin bir sohbetin içindeydiler..Hoşgeldin faslından sonra sohbete devam ettiler...Ben uzun süre dinledim..Karşımda bitkin ve korkak bir kadın vardı..Korkak dememin nedeni ,içeriye her giren kişiye ürkerek bakıyordu..Diken üstünde oturur gibi yani...
eşinin den ve onun çektiği sıkıntılar dan ,evsiz sokakta kalmış olmalarından,arabalarının taşlanmasından,gelen sessiz telefonlardan filan bahsediyordu..
Ben her zamanki kadın sıkıntılarını anlatan yardım isteyen biri sandım..Fakat arada bir arkadaşımın bana yaptığı kaş göz hareketlerinide anlam vermeden dinlemeye devam ettim..
Neyse benim asıl ilgimi çeken ,kadının;-inanırmısınız taaaaaaaa orta asyadan şivesini zor anladığım insanlardan tehtit alıyoruz..Sabah akşam telefonlarımız çalıyor..diyene kadar..
Hemen atladım..
-Aaaaa o niye ?
-Niye olacak ordaki okulların talebeleri,biz gelir vurur gideriz diyorlar..
-?????????
-Anlamadınız dimi..
-Hayır anlamadım..
Arkadaşım atladı hemen..
-Zehracım,hanım Nurettin Veren beyefendinin eşi GÖNÜL hanım..
-Ahaaaaaaaaaaa....
-Size yemin ediyorum çok mağdur durumdayız..Eşim edirnede bir yerde gizleniyor..
-Eşinizle telefon ile görüşebilirmiyim..
-Hangi sıfatla?
-Tv ci olmam sıfatıyla..(Kendimi tanıttım kartımı verdim,ve onu tarafsız olduğuma inandırdım.)
Telefon numaralarını aldım ve Nurettin beyle görüştüm...
Sonra bu foruma yazılanları tekrar okudum..
Arada dünyalar kadar fark var...:)
Yüzyüze görüşünceye kadar yazacaklarım bu kadar..
(bu foruma yazacağımdan haberleri var)
zamanda yanınlanan 28.07 tarihli siyonist tezini savunan makele ecis bucus cıktı isteyen bizzat gazetenin o gunku nushasında duzgun metni bulabilir...
utanmazlık,rezillik dizboyu ama bazı zavallılar davar olmakda ısrarlı hala......
Aybike hanım merakla bekliyeceğiz...
Bir sözümde timurlenk kardeşime ;Tartışma platformlarında karşınızdaki insana davar diye hitap edip zavallı hüviyetine adapte ederseniz....
Sizi hiç kimse ADAM YERİNE KOYMAZ...
Lütfen !
CHOYHONACHI
08-04-2006, 05:55 AM
:lool:
Ula ... Orta Asyadaki cocuklarin Nurettin beyden alip-veremedikleri de ne yaaaa ?!!! :lool: ... onlar daha Nurettin beyin kim oldugu surda dursun okullarin niye acildigini bilmiyorlar ki ...
Koptum ... bu gideste az kalsin beni de suclarsiniz simdi ... ula pizim purda Orta Asyali kendisini desifre eden sadece sen varsin diye ... belki sen aramissin diye ...
Yapmayin ... ben kalkacam, internette bulacam Nurettin bey yada Gonul hanimin numarasini ... ve arayip korkutacam: ula, donukler ... ben geliyim Turkiyeye okumaya, gelir gelmez sizi bulup vuracam, daha sonra da Bogazici unversitesinde rahat rahat okurum ... :lool:
Eeeee, Gonul hanima gelince, korkusuda kocasinin uydurdugu fentezilerin buyuklugundendir ki kendisi bile korkmustur ...
Tobe tobe
CHOYHONACHI
PS/ Aybike abla sana o taslanan arabalari gosterdiler mi?
:)kardeşim Efendimizin özetle bir sözü var."Bilmiyorlar ki bilseler di yapmazlardı" neviinde bir söz. Elimizden birşey gelmiyor bazı noktalarda.NV aldığı paralara bakıyor.Burdaki arkadaşlarda okuduklarına bakıyor.İnsanların önyargılarını kırmak bazen atomu parçalamaktan zor oluyor ki ayette"onların kalpleri taştan daha sert" ifadesi kullanılıyor.Hulasa bu cinsten hareketler hep olacak hep olacak..Aslında olmasa bir sorun vardır düşüncesiyle bakmak lazım olaylara.Gel Boğaziçine seni marmaralılar olarak bekliyoruz.Allah say'imizi gayretimizi arttırsın.Kim ne derse desin.Yolumuzdayız,davamızdayız bizim karşımızda çocuğumuz imanımız yanıyor..NV bişey demiş veya bir başka gazeteci bişeyler demiş.Ayağımız takılmış düşmüşüz ne ehemmiyeti var.Mesele Allah'ın davası.Hep şunda şek ve şüphe yokki bu dava "Güneşin doğup battığı tüm mekanlara ulaşacaktır"
:lool:
Ula ... Orta Asyadaki cocuklarin Nurettin beyden alip-veremedikleri de ne yaaaa ?!!! :lool: ... onlar daha Nurettin beyin kim oldugu surda dursun okullarin niye acildigini bilmiyorlar ki ...
Koptum ... bu gideste az kalsin beni de suclarsiniz simdi ... ula pizim purda Orta Asyali kendisini desifre eden sadece sen varsin diye ... belki sen aramissin diye ...
Yapmayin ... ben kalkacam, internette bulacam Nurettin bey yada Gonul hanimin numarasini ... ve arayip korkutacam: ula, donukler ... ben geliyim Turkiyeye okumaya, gelir gelmez sizi bulup vuracam, daha sonra da Bogazici unversitesinde rahat rahat okurum ... :lool:
Eeeee, Gonul hanima gelince, korkusuda kocasinin uydurdugu fentezilerin buyuklugundendir ki kendisi bile korkmustur ...
Tobe tobe
CHOYHONACHI
PS/ Aybike abla sana o taslanan arabalari gosterdiler mi?
CHOYHONACHI
08-04-2006, 06:07 AM
Gel Boğaziçine seni marmaralılar olarak bekliyoruz.
Eee, abicim oralari gorup gelene seneler oluyor, ama gene davetine icap ediyim ... insallah Istanbul'da gene yakinda olursam kesinlikle o havalari yeniden tatmaya gerekli yerlere ugrayacaz ...
Guzel niyetler ile
CHOYHONACHI
CHOYHONACHI
08-04-2006, 06:21 AM
Geçen gün Nurettin Verenin eşi Gönül Veren ile tanıştım.
Kim olduğunu bilmeden saatlerce konuştuk.
Arkadaşımın yazı hanesinde..
Ben içeriye girdiğim de onlar derin bir sohbetin içindeydiler..Hoşgeldin faslından sonra sohbete devam ettiler...Ben uzun süre dinledim..Karşımda bitkin ve korkak bir kadın vardı..Korkak dememin nedeni ,içeriye her giren kişiye ürkerek bakıyordu..Diken üstünde oturur gibi yani...
eşinin den ve onun çektiği sıkıntılar dan ,evsiz sokakta kalmış olmalarından,arabalarının taşlanmasından,gelen sessiz telefonlardan filan bahsediyordu..
Ben her zamanki kadın sıkıntılarını anlatan yardım isteyen biri sandım..Fakat arada bir arkadaşımın bana yaptığı kaş göz hareketlerinide anlam vermeden dinlemeye devam ettim..
Neyse benim asıl ilgimi çeken ,kadının;-inanırmısınız taaaaaaaa orta asyadan şivesini zor anladığım insanlardan tehtit alıyoruz..Sabah akşam telefonlarımız çalıyor..diyene kadar..
Hemen atladım..
-Aaaaa o niye ?
-Niye olacak ordaki okulların talebeleri,biz gelir vurur gideriz diyorlar..
-?????????
-Anlamadınız dimi..
-Hayır anlamadım..
Arkadaşım atladı hemen..
-Zehracım,hanım Nurettin Veren beyefendinin eşi GÖNÜL hanım..
-Ahaaaaaaaaaaa....
-Size yemin ediyorum çok mağdur durumdayız..Eşim edirnede bir yerde gizleniyor..
-Eşinizle telefon ile görüşebilirmiyim..
-Hangi sıfatla?
-Tv ci olmam sıfatıyla..(Kendimi tanıttım kartımı verdim,ve onu tarafsız olduğuma inandırdım.)
Telefon numaralarını aldım ve Nurettin beyle görüştüm...
Sonra bu foruma yazılanları tekrar okudum..
Arada dünyalar kadar fark var...:)
Yüzyüze görüşünceye kadar yazacaklarım bu kadar..
(bu foruma yazacağımdan haberleri var)
Aybike alba valla kafama takildi yaaa ... dink dink diye vurup duruyo ...
Yaaa Gonul hanim sacmalayacaksa adam gibi, mantikli seyler sacmalasin bari ... arabasi taslamislar, evde kovmuslar bilmem ama, ula sizi Orta Aysadan kim arasin yaaa ... tobe tobe ... sanki dakika basina 2 USD'den verip sizi aramaktan baska isimiz gucumuz yok ...
CHOYHONACHI
Aybike
08-04-2006, 06:24 AM
Çayhaneci..
Telefonlar kayıt edilmiş..Dinledim..hemde numaralar saklanmadan...
Bu kadarı yetermi ablasının gülü...
Oğuz eşim yanıdaysa ona sor..Belki anlatır sana gelecekti bugün.Hatta şu anda yanında olmalı..
CHOYHONACHI
08-04-2006, 06:32 AM
Cebini aradiysa .. kullanma menusunde her halde arayan numalar diye bir sey vardir ... onu kendisi iyi bilir herhalde ... ordan bir iki aryan numaralari gostersin bizde kendimize gelelim, buyle fittirmayalaim ...
Ev numarasini aradiysa zaten Turk Telekom hizmetlerinde her turlu bilgi alabilir ...
Yani kanitlasin ablacim ... ben illa da Gonul Hanim Nurrettin beyin karisi diye toz duman olmuyorum, ama boyle kafadan atilan, hani tutarda meselesine, bide sacmalamak icin iyi bir malzeme bulmadigina kulaklarimdan duman cikiyor ...
Imkani varsa bizde bi dinleyek te ... belki taniriz sesini burdan buluruz o cocugu, Gonul hanima yardimci olalim ...
CHOYHONACHI
Ahmet Hakan Coşkun Hurriyetten
İtirafçı Veren'e sorular
FETHULLAH Gülen'e 35 yıl hizmet verdiğini söyleyen Nurettin Veren denilen adamla ilgili hükmümü şöyle vermiştim:
İtirafçılardan hiç hoşlanmam.
Gayet insani nedenlere dayanan bir tutumdu benimki.
Veren'e şunları söylemiştim:
"Ey Nurettin Veren!
Sen ki 35 yıl bir insanın kulu kölesi olmuşsun.
35 yıl o insana yapmadığın yalakalık kalmamış.
35 yıl o insana tek kelime bile eleştiride bulunmamışsın.
Derken bir gün yollarınız ayrılmış...
Kapının önüne konulunca yaptığın ilk iş, 35 yıllık dostunu satmak olmuş.
Hem de ne satma!
35 yıllık yakınlığın etkileyiciliğinden yararlanarak Gülen hakkında ağzına geleni söyledin, söylüyorsun.
Demek ki senin 'en yakınındaki insanları kritik bir zamanda satmak' gibi bir karakterin var.
Demek ki bugünkü dostlarını yarın satmayacağının garantisi yok.
Ey Nurettin Veren!
Hadi işin ideolojik kısmını falan bir tarafa bırakalım da sonuca bakalım.
Sonuç şudur:
Sen güvenilmez ve satıcı bir adamsın. Hadi başka kapıya."
Bunları yazdım.
Nurettin Veren'den bu yazdıklarıma gelen yanıt şu oldu:
"Bu yazı ısmarlama bir yazıdır,"
* * *
Madem öyle...
O zaman bırakalım şu "gayet insani" nedenlere dayanan çıkışları falan da...
İtirafçının anlayacağı dilden konuşalım.
Ve Nurettin Veren'e elimizde biriken soruları soralım:
BİR: "35 yıl para almadan hizmet ettim, tek kuruşum yok" diyorsun. Cemaatin parasını çalmadığını söylüyorsun. Peki o zaman cevap ver Nurettin Veren! Antalya'daki o yatı hangi parayla aldın? Hangi yat mı? Hani şu haczedilen yattan söz ediyorum.
İKİ: Cemaate yakın bir işadamından sekiz yüz bin dolar borç alıp kaçtın mı? Bu yüzden hakkında verilmiş kaç tutuklama kararı var?
ÜÇ: Alacaklı olduğun bir adamı kaçırtıp bir hafta işkence altında tuttun mu? Bu konuda hakkında açılan davadan ne ceza aldın?
DÖRT: Eşin ve çocukların seni neden terk etti? Gülen'in rol oynadığını söylediğin bu olayda acaba senin şu "bıktırıcı aldatma olayları"nın bir rolü olmuş olabilir mi?
BEŞ: İkide bir Gülen'in, ilkokulu bile dışarıdan bitirmiş biri olduğunu, bu yüzden "müçtehit" olamayacağını söylüyorsun. Peki o zaman tam 35 yıl ilkokulu bile dışarıdan bitirmiş birine nasıl oldu da kul köle oldun? Bu kadar hipnoz sana da fazla gelmiyor mu?
ALTI: Bir din alimi olarak Fethullah Gülen'in fıkıh kitabı yazamayacağını söylemeni, senin cehaletine mi, yoksa Gülen'i bitirme azmine mi bağlamalıyız?
YEDİ: Şu anda mal varlığın nedir? Geçimini nasıl sağlıyorsun?
Hadi Nurettin Veren...
Bekliyorum... Cevap ver. Kıvırmadan, "ısmarlama" falan demeden...
Sakın "Ama benim akacak mecram yok ki" falan deme...
Abonesi olduğun televizyon kanalı ne güne duruyor!
Aybike
08-04-2006, 07:29 AM
Aynı Ahmet Hakan dini bir tv de aynı yalakalığı yapardı ..Sonradan sosyalist oldu..buna ne demeli.:)
Çayhaneci yüzyüze görüşmeden birşey yazamıyacağım...Bekle az olurmu.
valla abla geçmişinden bahsediyorsun ancak adamın kendisinden daha önemli olan verdiği bilgiler.Karısının ve çocuklarının neden terk ettiğine ve daha bir çok yolsuzluk olayları ile alakalı Tr nin en cok okuduğu gazeteden bunları yazıyor.Ahmet Hakan'ı başka bir zaman tartışalım.
timurlenk
08-05-2006, 05:18 AM
birader neyi savunuyorsun sen arlanma yokmu bırakın nurettin vereni YUCE KURAN mealinin icine tevrat vede incilden dip notlar sokan rezil dusunce sizi hala uyandırmıyormu!!!!!!! bu kadarmı uyutuldunuz yoksa mankurtlastınız...
ayıp denen bir sey var ,insanda akıl olmalı izan olmalı ,rum patrigini bile ekumenik ilan eden bu cemaatten hayırmı gelir.. ben sana bir sey anlatayım
kardesim doktor onun calıstıgı hastanede cemaatten baska bir doktor vardı,bir haylide etkin birisi idi ,dusunce bazında degil ama sahsen onu severdim ,3 yıl once tayini baska yere cıktı ,gecen yıl kardesimin dugunune geldiginde saskınlıkla bası kapalı olan esinin bası acıldıgını ,kendisininde sacların uzatılıp hani entelmi ne derler o kılıga girdigini gordum,patavatsız oldugum icin dan diye sordum abi ne bu hal ,sana yakısıyormu deyince ,
el cavap : tıp camiası icinde yukselmek icin bu kılıga girmeli idim !!!!!!!
bu zatın ismini burada vermem dogru olmaz ama ozelden ismini cismini verebilirim.. allah bunları,sizi ıslah etsin demekten baska bir sey gelmiyor elden ama cok iyi biliyorumki hic saglam ayak degilsiniz hele son danıstay saldırısında cemaat medyası sucu milliyetcilere vede orduya yıkmak icin elinden geleni yapıp sonunda gene nurcu bir hocanın muebbetle ,yargılandıgını gorunce artık isin iyice cileden cıktıgını cemaatin buyuk oynamaya calıstıgını gormememek elde degil.. su an cemaat abd gudumunde icerideki yapılasmanın verdigi gucle ortalıkda at kosturuyor ama unutmayın abd er yada gec bu cemaati satacak o zaman sizi kim kurtaracak !!!!!! bakalım hocanızın kitaplarını bile bastırmaya istekli neo conlar yanınızda olacakmı????? semdilli iddianemesini yazan savcının ardındaki gucu bilmiyormu bu memleket sevdalıları????? aklınızı basınıza toplayın ,sahsen bir cogunuzun iyi niyetli vede durust oldugunuzu biliyorum
ama bu ipi tuttugunuz muddetce KURTULUS SAVASI sırasında olmadık ihaneti yapan mustafa sabri denen adı seyhluslam kendi satılmıs zatla aynı
yolun yolcusu olacagınızı unutmayınız...
son not: ahmet hakandan hic bahsetme erbakanın kızını istedi olmadı,
sonunda baktıki onun icindeki dunyevi hırsları ancak doneklik tatmin eder
dondu ,simdi etiler civarını mesken tutmus kucuk vede zavallı bir adam
cebine giren uc bes kurusun onu adam edemeyecegini bilmekden bile aciz bir adam...
valla abla geçmişinden bahsediyorsun ancak adamın kendisinden daha önemli olan verdiği bilgiler.Karısının ve çocuklarının neden terk ettiğine ve daha bir çok yolsuzluk olayları ile alakalı Tr nin en cok okuduğu gazeteden bunları yazıyor.Ahmet Hakan'ı başka bir zaman tartışalım.
4twelve
08-06-2006, 01:35 AM
Yavf,hala bitmedimi???Hala burdamisiniz????Elestirmek,iftira giybet etmek yerine ne yapiyorsunuz???Bi anlatsaniz???Bi bilsek????
Her sene belirli donemlerde belirli kullanicilar 50 civari post atarlarlar bu foruma 49 iftira..Ortalikgi karistirmaya calisirlar...
Bakin arkadaslar!!!
Bu forumun kullanici sayisi aktif kullanici sayisi 20 yi gecmez..Burdan is cikmaz sizee...Bence baska forumlarda deneyin sansinizi...
timurlenk
08-06-2006, 08:22 AM
cen cen cen, kim cok post atıyormus ortada elestirilerin bir tanesine bile cevap vermekten acziyet vede yanlızca iftira iftiraaaaaa cıglıgı,kardesim soruyorum hangi yuzle ,hangi akılla kuran mealinin icine incil vede tevrattan alıntılar koyarsınız.. bunu cevaplasana ... hocanız neden seytanın ulkesinde hadi orada su yahudi bombaları ile oldurelen el kadar yavrucaklar icin nede salya sumuk olmuyor....
Yavf,hala bitmedimi???Hala burdamisiniz????Elestirmek,iftira giybet etmek yerine ne yapiyorsunuz???Bi anlatsaniz???Bi bilsek????
Her sene belirli donemlerde belirli kullanicilar 50 civari post atarlarlar bu foruma 49 iftira..Ortalikgi karistirmaya calisirlar...
Bakin arkadaslar!!!
Bu forumun kullanici sayisi aktif kullanici sayisi 20 yi gecmez..Burdan is cikmaz sizee...Bence baska forumlarda deneyin sansinizi...
4twelve
08-06-2006, 09:44 AM
cen cen cen, kim cok post atıyormus ortada elestirilerin bir tanesine bile cevap vermekten acziyet vede yanlızca iftira iftiraaaaaa cıglıgı,kardesim soruyorum hangi yuzle ,hangi akılla kuran mealinin icine incil vede tevrattan alıntılar koyarsınız.. bunu cevaplasana ... hocanız neden seytanın ulkesinde hadi orada su yahudi bombaları ile oldurelen el kadar yavrucaklar icin nede salya sumuk olmuyor....
Sen neden ustune alindin hemen cengaver????
Sana senin uslubunla cevap vermem bu 1 ,seninle tartisacagim hic bir sey olmaz buda 2,iftirayi atan,veya sucu isnat eden bunu ispatlamak zorundadir aha buda 3....
timurlenk belki dışardan olaylar zannettiğin gibi görünüyor olabilir.Amerikada olma amacı,veya o doktorun başka kılıklara bürünebilme durumu.Sistem bu kadar iğrenc hale geldi ise doktora değil onu hale getiren zihniyete sormak lazım gelir ki bence bunu bile düşünemiyorsun yazık sana.Kim bilir kaç yaşındasın.Ne kadar inceledin ne kadar biliyorsun bilmiyorum ama.Bildiğim şey var ki sen bu oluşum hakkında önyargı ve başkalarının güdümlü düşüncelerinden başkalarını savuramıyorsun..Kaç defa tevrat incil ve Yüce Kitabımız Kuranın mealini baştan sona bitirdin.Fethullah Gülen Hocaefendini hangi kitabını objektif bir gözle okudun.Bu hizmetten kaç arkadaşın oldu. idealleri ve yapılanları adam gibi gözlerle inceledin.Tecessüs artık bu milletin şiarı ve uğraş alanı olmuş.İyi niyetin arkasında mutlaka meşhur tabirle bit yeniği arama artık alışkanlık olagelmiş.Aslında sizin de sucunuz değil.28 Şubat sürecinde pek cok dindar insanın bile gözleri boyandı onlar bile sakal bırakan dindar insanlara düşman hale gelirken başörtülü kızcağızlara kötü gözle bakmaya başladılar..evet belli gücler sizin üstünüzden kolayca hedef ve amaçlarına ulaştılar.Ancak işleri bitmedi bitmeyecekte.Bu yüce davaya sürekli taşlar gelecek..Hikmet dünyasında gören gözler için hala güzel şeyler oluyor yapılıyor,hala birbirini Allah Rızası için seven insanlar ve onlar ufuk çizen önderler var bu Hocaefendi olur,Hilmi Tunahan olur,Üstad Said Nursi olur Esat Coşan beyefendi olur vs de vs olur farketmez.Mesele iman ise mesele bu vatanın kurtuluşu ise ve bu topraklar Anadolu halkının ise bizler korumayı ve kurtarmayı imanlı selim bir kalple düşünüyorsak bunda bize yanlış yapıyorsunuz haksızsınız demeye kimsenin gücü yetmez.Allah bu davayı güdük bırakmayacak tutup kaldırakcaktır.Çözülme olacakmış,yıkılacakmış şuymuş buymuş..Size bir istatistik vereyim hizmet 5 senede bir %100 büyüyor.Çıkanlar elenenler imtihanı kaybedenler oluyor