PDA

View Full Version : Masonlar

oğuz
11-08-2005, 12:57 AM
http://www.haberturk.com/foto/mansetmasonliste.jpg

Yüzyıllar boyu masonluk hep bir sır perdesinin arkasında kaldı... Masonluk nedir, amaçları nelerdir, nasıl çalışırlar, hiçbir zaman tam olarak bilinemedi. Böyle olunca da masonlar gizli bir takım hedefler peşindeki pek de tekin olmayan insanlar topluluğu olarak zihinlere kazındı. Ülkemizde 1909 yılından beri faaliyet gösteren Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası bu 'sır perdesini' aralamak üzere bir internet sitesi kurdu. mason.org tr. adresli sitede, masonluk hakkında merak edilen tüm sorulara yanıt veriliyor. Türk masonlarının lideri Kaya Paşakay, "Gizli olmak, gizemli kalmak gibi bir amacımızın olması ne mümkün, ne de gereklidir" diyerek, masonluk hakkında doğru bilgileri vermeyi hedeflediklerini belirtiyor. İşte masonların tarifiyle masonluk:

Masonluk nedir?
Günümüzdeki masonluk, Rönesans ve reform süreçlerini izleyen aydınlanma çağında kurulmuş; akılcılık, bilimsellik ve insanlığın oluşumundan bu yana ortaya çıkarak, insanlığın gelişimine ve bilgi birikimlerine katkıda bulunmuş bir kültür ve fikir üst yapı kurumudur.

Amaçları neler?
Semboller ve alegoriler aracılığı ile aşıladığı yüksek ahlâk ilkeleri ve erdemleri özümletmeye çalışarak, olgunlaşmalarına yardımcı olduğu üyeleri masonlarla, dünyada din, dil ve ırk ayırımı olmaksızın tüm insanların eşitlik ve barış içinde kardeşçe yaşayacakları bir sevgi düzeninin kurulmasını sağlamaya çalışmak. Masonluk, bu ülküsünü insanlık Mabedi inşası olarak tanımlar.

Nasıl mason olunur?
Yeni üyelerin, yasa ve tüzüklerde belirtilen niteliklere uygun, Allah'a inanan, hür, belli bir kültür seviyesine sahip, aydın, çevrelerinde iyi tanınan, iyi ahlaklı, namuslu, dürüst, şerefli ve çalışkan kişiler olmalarına özen gösterilir. Bu nedenle adaylar özenle incelendikten sonra dernek üyeliğine kabul edilirler.

Mason eşinin sıfatı 'Hemşire'dir. Bir adayın masonluğa kabul edilmesi için eşinin rızası şarttır. Masonların 18 yaşını doldurmamış erkek çocukları için yılda bir kere masonluğu tanıtıcı özel toplantılar yapılır.

Allah inancı olmayan giremez
Masonlar ilkelerini şöyle sıralıyor:

* Masonluk, Allah'a inanan bir Kardeşlik Kurumu'dur.

* Tüm insanlar için ortak bir insanlık Ülküsü'nün gerekliliğini kabul eder. Bu ülkünün gerçekleştirilmesi için şu noktaları önemli sayar: Sevgi, saygı ve hoşgörü, insanın temel hak ve özgürlüklerine saygı, hak ve vazife eşitliği, evrensel kardeşlik, bilimsel gelişme.

* Masonluk, vicdan, inanç ve düşünce özgürlüğünü temel bir hakkabul eder.

* Masonlar, vatandaş olarak ülkelerinin yasalarına uymak ve vatanlarına sadakatle hizmet etmek zorundadır. Masonlar için, ülkelerinin bağımsızlığı kutsaldır.

* Masonlar, Loca adı verilen birimler halinde çalışırlar. Loca, tarafsız ve huzurlu bir ortamdır. Localarda din ve politika tartışmaları yapılamaz.

* Masonluk, üyeleri arasında din, mezhep, ırk, dil, inanç, unvan ve makam ayrımı yapmaz. Hiçbir inancı ve ülküsü olmayanları arasına kabul etmez.

* Masonun amacı her bakımdan gelişmiş bir insan olmaktır.

* Masonluk, hiç kimseyi mason olması için zorlamaz. Mason sıfatını kazananlar, istedikleri an üyelikten ayrılabilir.

Masonluk siyonist bir gizil örgüt mü?
Hayır. Masonluk Siyonist bir kuruluş değildir. Yahudilikle ve Yahudilerle hiçbir ilgisi yoktur. Siyonizm, Masonluğun kuruluşundan çok sonra ortaya çıkmış bir olgudur. Masonik semboller Hz. Süleyman tarafından inşa edilen mabedin yapımına ilişkin efsanelere dayandığından, masonluğun Yahudi kuruluşu olduğu sanılır. Hristiyan dünyasında, piskoposlar ve rahipler; İslâm dünyasında şeyhülislâm, imam ve diğer önemli din önderi masonlar vardır.

İşte Türkiye'deki ünlü masonların listesi
Padişah bile masondu
Devlet adamları ve politikacılar
* Osmanlı Padişahı V.Murad
* Şehzade Kemalettin Efendi
* Şehzade Nurettin Efendi
* 5.Murad'ın Başmabeyincisi Ahmet Seyid
* Sadrazam Koca Mustafa Reşit Paşa
* Sadrazam Ali Paşa
* Sadrazam Keçecizade Fuat Paşa
* Sad. Tunuslu Ethem Paşa
* Sadrazam Hayrettin Paşa
* Sadrazam Mithat Paşa
* Sadrazam Ahmet Vefik Paşa
* Sadrazam 1. Hakkı Paşa
* Sadrazam Talat Paşa
* Maliye, Maarif ve Evkaf Nazırı M.Raşit Are
* Bahriye Nazırı Cemal Paşa
* Maliye Nazırı Cavit Bey
* Maliye Nazırı Tevfik Bey
* Hariciye Nazırı Ahmet Nesimi Sayman
* Nafia Nazırı Ali Münif
* Posta Nazırı Kirkor Agaton
* Devlet Adamı ve Yazar Ethem Pertev Paşa
* Devlet Adamı ve Musikişinas Prens M.Abdülhalim Paşa
* Prens Aziz Hasan Paşa,
* Devlet Adamı ve Şair Süleyman Asaf
* Şam Valisi ve Abdülhamid'in Damadı olan Damat Ahmet Nami Bey
* Ankara Valisi Reşit Paşa
* İttihat ve Terakki Fırkası Umumi Katibi Mithat Şükrü Bleda
* Maliye Müs. Faik Süleyman,
* Hürriyet Kahramanı Resneli Niyazi
* Büyük Millet Meclisi Reisi Kazım Özalp
* Başbakan Hasan Saka
* Başbakan S. Hayri Ürgüplü
* Adalet Bakanı Mümtaz Ökmen
* Başbakan Yardımcısı Akif İyidoğan
* Dışişleri Bakanı Bekir Sami Daça
* Dışişleri Bakanı Tevfik Rüştü Aras
* Dışişleri Bakanı Selim Sarper
* İçişleri Bakanı Mehmet Cemil Uybadın
* İçişleri Bakanı Şükrü Kaya
* Adalet Bakanı Hasan Menemencioğlu
* Milli Eğ. Bakanı Vasıf Çınar
* Milli Eğitim Bakanı Mustafa Necati
* Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel
* Milli Savunma Bakanı Münir Birsel
* Milli Savunma Bakanı Hulusi Köymen
* Tarım Bakanı Reşat Muhlis Erkmen
* Çalışma Bakanı Mümtaz Tarhan
* Tic. Bakanı Zühtü Velibeşe
* Tic. Bakanı Ahmet Dallı
* Milli Emniyet Bakanı Celal Tevfik Karasapan
* Atatürk'ün Yaveri, Bolu Milletvekili Cevat Abbas Gürer

Askerler
* Humbaracı Ahmet Paşa
* İngiliz Amirali ve Türk Müşiri olan Hobart Paşa
* Abdülaziz'in Başmabeyincisi Namık Paşazade
* Hüseyin Cemil Paşa
* Plevne Kahramanı Gazi Osman Paşa
* Müşir Fuat Paşa
* Cihan Harbî'nde Kafkas Cephesi'nde şehit olan Hüseyin Hüsnü Paşa
* Birinci Ordu Komutanı Ali İhsan Sabis Paşa
* Jandarma Genel Komutanı Ali Remzi Yiğitgüder Paşa
* Hava Kuvvetleri Komutanı Zeki Doğan Paşa
* Münakalat Vekili Yümni Üresin Paşa
* Yüksek Şura Üyesi Eşref Manas Paşa

Bilim adamları
* Kızılay ve Çocuk Esirgeme Kurumu'nun kurucularından Mehmet Ali Baba
* Sözlükçü, Yazar Hüseyin Kazım Kadri
* TTK Başkanlığı yapmış olan Hasan Cemil Çambel
* İktisat Profesörü Mustafa Zühtü İnhan
* Tıp Profesörü Neşet Ömer İrdelp
* Coğrafya Profesörü Faik Sabri Duran
* Psikoloji Profesörü Mustafa Sekip Tunç
* İTÜ Rektörü Mustafa İnan
* Tıp Profesörü M.Kemal Öke
* Eğitimci, Topkapı Sarayı Müzesi Müdürü Hayrullah Örs
* Hukuk Profesörü Vasfi Raşit Seviğ
* Tıp Profesörü Besim Ömer Akalın
* Tıp Profesörü Niyazi İsmet Gözcü
* Fen Fakültesi Dekanı Hüseyin Hamit
* Rektörlük de yapmış olan Profesör Mustafa Hulki Erem
* Y.Müh., Rektör Suphi Kamil
* Ord. Prof .Dr. Burhanettin Toker
* Fizik Profesörü Salih Murat Uzdilek
* Ord.Prof.Dr. Fahri Arel
* Prof.Dr.Muzaffer Şevki
* Matematik Profesörü Dekan Kerim Erim
* Müzikolog Cevad Memduh Altar
* Tıp Profesörü ve Rektör Kazım İsmail Gürkan
* İktisat Profesörü Mehmet Ali Özeken
* Tarih Profesörü ve TTK Başkanı Enver Ziya Karal

Şairler&yazarlar
* Şinasi
* Ziya Paşa
* Teodor Kasap
* Namık Kemal
* Güllü Agop
* Mehmet Emin Bey
* Ahmet Rasim
* Diran Kelekyan
* Mehmet Emin Yurdakul
* Rıza Tevfik
* Hüseyin Cahit Yalçın
* Ziya Gökalp
* Mithat Cemal Kuntay
* Ahmet Emin Yalman
* Reşad Nuri Güntekin
* Agah Sırrı Levent

Sanatçılar
* Şükrü Şenozan
* Ali Sami Boyar
* Nazmi Ziya Güran
* Namık İsmail
* Behzat Butak
* İ.Galip Arcan
* Ramiz Gökçe
* Nurullah Şevket Taşkıran
* Mesut Cemil Tel
* Mithat Fenmen
* Ayhan Işık
* Orhan Tanrıkulu
* Haluk Tezonar

Dim adamları
* Şeyhülislam Musa Kazım Efendi
* Şeyhülislam İzzettin Efendi
* Şeyhülislam Hayri Efendi
* Berlin Sefareti Baş İmamı Mustafa Hafız Şükrü
* Sefaret İmamı Haşim Veli
* Müderris Mahmut Esad Efendi

Eğitimciler
* Muvaffak Benderli
* Yontov Garti
* Hikmet Gürtav
* Mehmet Ali Kırca
* Celal Öget
* Halit Sarıkaya
* Ali Teoman

http://www.haberturk.com/news/203760.html

tardu
11-08-2005, 07:02 AM
İyide bunu yazmanın ve masonluk hakkında bu derece olumlu bilgileri sunmanın amacı ne ki?

4twelve
11-08-2005, 09:41 AM
İyide bunu yazmanın ve masonluk hakkında bu derece olumlu bilgileri sunmanın amacı ne ki?

Hahahahaha,Oguz Yoksa Sen????Yok canim daha neler:twisted:

oğuz
11-08-2005, 09:59 AM
Hahahahaha,Oguz Yoksa Sen????Yok canim daha neler:twisted:

Aslında bende bu yazılanlardan sonra kendimden kuşkulanmaya başladım;)

4twelve
11-08-2005, 10:09 AM
Aslında bende bu yazılanlardan sonra kendimden kuşkulanmaya başladım;)
Bu forumculuk bu kadar ucuzmu beee....Bu kadar mi asagilik olabiliyo bu insanlar..Bu kadar mi kolay ????

Turkbirligi
11-08-2005, 12:15 PM
Bir şey sormak istiyorum izninizle...

Bu listenin doğru olduğu ne malûm?

Bu listede bir Atatürk yok? Hatta onuda alacaklardı herhalde çekindiler...:)

Bir Ziya Gökalp'in Mason olduğunu nasıl iddia edebilirsiniz?

dervish
11-08-2005, 12:19 PM
Bir şey sormak istiyorum izninizle...

Bu listenin doğru olduğu ne malûm?

Bu listede bir Atatürk yok? Hatta onuda alacaklardı herhalde çekindiler...:)

Bir Ziya Gökalp'in Mason olduğunu nasıl iddia edebilirsiniz?

bu haber bircok medya organinda cikti. hata olsaydi duyardik.

tardu
11-08-2005, 01:30 PM
Ziya Gökalp'i bile mason ilan edin neden bu listede yaşayan mason yok.Cevap hakkı olmayan bu insanlar neden mason ilan edildi şimdi.
Ben size yaşayan masonlardan örnek verim o zaman Ertuğrul Özkök,Fettullah Gülen,M.A Birand,Demirel,Özhan Canaydın,Mesut Yılmaz,Cem Boyner.

Ahde Vefa
11-10-2005, 04:34 AM
Ziya Gökalp ve Namık Kemal mason ise forum'un büyük bir kısmı da masondur...

Colpan
11-10-2005, 07:49 AM
Ziya Gökalp ve Namık Kemal mason ise forum'un büyük bir kısmı da masondur...Ve eger bu kisiler masonsa beni de yazin o listeye. Mason olmak sereftir bu durumda.

tardu
11-17-2005, 08:20 PM
Türk büyüklerimizi mason ilan edenler şerefsiz vatan hainleridir.

asena
11-18-2005, 02:36 AM
Masonluk propagandasi bir liste mi,yoksa bu kisileri kotulemek icin mu yazilmis bilmiyorum ama bu kisiler mason ise,o zaman bunca mason tehlikesi tantanasi bosunaymis
aranizda "masonak" var mi?hani genc rotaryanlara "rotarak" derler ya!

weci
06-29-2006, 07:42 AM
Masonluk nedir? Mason kime denir? Amaçları nedir? Ülkemizde faliyetleri nelerdir? Bu büyük oluşum engellenebilir mi? Türkiye de tanınan ünlü masonlar kimlerdir? Biraz bilgi ve görüşlerinizi almak isterim

teşekkürler

WECİ

Han
06-29-2006, 07:49 AM
evet yeğenin imdadına dayısı yetişti... :)

ben mason değilim weci, yukarıdakiler yazmışlar kimin ne idüğünü...

oğuz
06-29-2006, 07:50 AM
evet yeğenin imdadına dayısı yetişti... :)

ben mason değilim weci, yukarıdakiler yazmışlar kimin ne idüğünü...

dedim yorulmasın :cool:

weci
06-29-2006, 08:14 AM
daha once konusulmus bır konu ama bu lıstede walla herkes mason pekii bunların amaçları bu kadar iyimser olcaklarını zannetmıorum altında kesin bi seyler war dır!!!

kurtbilal1985
06-29-2006, 09:43 AM
Daha önce konusulmus ama senin ve benim gibi bir cok arkadas bunu kacirmis. Yoksa bizimse söyleyecek seylerimiz olurdu.

Bundan bir ay kadar önce bu sözkonusu masonlarin kurduklari internet sitesine girdim. Ve onlara bir mesaj cektim. Mesajimin icerigini en iyisi burada yazmiyayim ( cünkü biraz muzir bir yazi yazdim, onlara sevgilerimi bütün yüregimle ilettim:oops: :evil: ), yoksa moderatör abim kulaklarimi cekmek zorunda kalir...:lol:

weci
06-29-2006, 10:01 AM
Daha önce konusulmus ama senin ve benim gibi bir cok arkadas bunu kacirmis. Yoksa bizimse söyleyecek seylerimiz olurdu.

Bundan bir ay kadar önce bu sözkonusu masonlarin kurduklari internet sitesine girdim. Ve onlara bir mesaj cektim. Mesajimin icerigini en iyisi burada yazmiyayim ( cünkü biraz muzir bir yazi yazdim, onlara sevgilerimi bütün yüregimle ilettim:oops: :evil: ), yoksa moderatör abim kulaklarimi cekmek zorunda kalir...:lol:

kurtbilal1985
06-29-2006, 01:26 PM
pekii bu sıteyı bıze versen bızde sevgılerımızı ıletsek kotu mu olur kardeş hadı bakım yaz adreside :)

seve seve kardes. Ama sevgini dolu dolu belli et.:D ( sen anlarsin )

http://www.mason.org.tr/iletisim.php

benay
06-30-2006, 09:15 AM
http://www.masonluk.4t.com/index1.htm

Bu yalanlara inanmayin, masonlar dünya'nin en büyük tehlikelerinden biri.

weci
06-30-2006, 01:45 PM
Bu yalanlara inanmayin, masonlar dünya'nin en büyük tehlikelerinden biri

Biliyoruz ama buna karsı ulkemız ıcnıde nasıl onlem alınabılrı ? Bıde konuyu burdan dusunleım dunyanın en buyuk derneklrınde bı tanesı forumdakı arkadaslar bıraz fıkırler koysa ıyı olur ne sonuca varabılırız??? :(

benay
07-02-2006, 09:27 AM
Bizim ülkemizde engellenmesi için ilk su ABD ve Israelle iyi iliskilerin bozulmasi, Cumhurbaskani Sezer aslinda bir dönme kökeninden, oda bir masondur, masonlar hakkinda daha fazla bilgi vermeliyiz ve tanitilmali, siyasetde çok mason vardir, hepsini bildirmeliyiz, ben önce bunlardan baslamasini iyi görüyorum sonra tepkiler artar insanlar masonlari daha iyi taniyinca, daha fazla önlem alir.

wolfie
07-02-2006, 10:18 AM
Bizim ülkemizde engellenmesi için ilk su ABD ve Israelle iyi iliskilerin bozulmasi, Cumhurbaskani Sezer aslinda bir dönme kökeninden, oda bir masondur, masonlar hakkinda daha fazla bilgi vermeliyiz ve tanitilmali, siyasetde çok mason vardir, hepsini bildirmeliyiz, ben önce bunlardan baslamasini iyi görüyorum sonra tepkiler artar insanlar masonlari daha iyi taniyinca, daha fazla önlem alir.
sezer Afyonlu ve çerkes kökenlidir. Dönme olmasına ihtimal vermiyorum. Ama mason olabilir. Yorum yapamam.

benay
07-02-2006, 12:11 PM
Bende Afyonluyum, Afyon'da çerkez, Tatar, Türkmen ve dönme çok vardir, bu siteye kagan'a verdim ama o bakmak istemedi, siz bir göz atin ve emin olun. Bakmadan, okumadan geçmeyin yani.

http://www.orienternet.de

EGETÜRK
09-26-2006, 12:36 PM
herkes ne biliyorsa anlatsın lütfen!!!

benay
09-26-2006, 01:20 PM
Yahudilere baglilar, Allah'a inaniyoruz derler ama aslinda bütün dinleri kürellesmenin yardimiylada yok etmek dünyada esitlik ve sadece bir kültür: yabancilasma, avrupa'ninki yani ahlaksizlik. ABD ve Fransa mason ülkelerdir ve istedikleri Islam'i diger dinler gibi etkisiz hale getirmek çünkü aslinda onlar dinsiz ve inançsizdir...

gurkan
09-26-2006, 02:09 PM
İsmail Cem İpekçi
Şüknü Sina Gürel
Süleyman Demirel
Rauf Denktaş
Özer Uçuran Çiller

Seckjin Khan
09-26-2006, 03:01 PM
Türkiye'de de kabul edilmiş Hür Özgür bir topluluk (!)

Orta Çağ Fransa'sında ilk kez oluştuğu,Tapınak Sovalyeleriyle bağlantılı yayıldığı söylenir...

weci
09-27-2006, 06:17 AM
Bence masonlar ıcın yapılcak fazla bı sey olduguna artık ınanmıyorum engellemesı zor olcak.Bunlar boyle devam eder Bakın lıste o kdar kalabalık ki yani şaşırdım kaldım Bu adamlar cevreleri geniş belki orta asya dunyasında da mason vardır varsa şaşırmam ınanın!

Heybeli
09-28-2006, 04:51 AM
Madem burda anlatıldığı gibi tüm insanlık için yararlı bir kuruluş. Neden insanlık için yaptıkları belirgin şeyler yok ortada. Gizlilik yok diyor ama ne yapıyorlarsa,insanlıga ne katkıda bulunuyorlarsa ben hiç birini görmüyorum. Bir sürü isim var burda ama güncel isimler yok, bu gizlilik degil mi peki? Bunların hepsi tamamen göz boyama hatta göz aldatması bence.

EGETÜRK
09-28-2006, 06:41 AM
rauf denktaş mı???

lütfen masonlarla ilgili tüm dediklerimizi kanıtlamaya çalışalım,onlara karşı elle tutulur bir şeylere sahip olmak gerek,sanıyorum bir çok kişinin yakın çevresinde masonlar bulunmakta...

gurkan
09-28-2006, 07:14 AM
rauf denktaş mı???

lütfen masonlarla ilgili tüm dediklerimizi kanıtlamaya çalışalım,onlara karşı elle tutulur bir şeylere sahip olmak gerek,sanıyorum bir çok kişinin yakın çevresinde masonlar bulunmakta...

Tamam kardeşim... Rauf Denktaş'ın mason olduğunun delili ile vereceğim burda... Özellikle başka merak ettiğin varsa Emrin Başım üstüne sor getirelim ...

weci
09-28-2006, 07:18 AM
Abı Rauf denktasmı cok sasırdım ya ama dogru olabılcegını bılmıorum emınmısın gurkan walal sasırdım ben onu mıllıyetcı bır Turk bılırdım

gurkan
09-28-2006, 09:58 AM
Evet Kardeşlerim... Şaşırdınız değil mi ? Şüpheler için yazalım. Egetürk Kardeşim. İnanmıyor gibisiniz ? Doğru diyorsun kimseyi zan altında bırakmaya hakkımız yok. Elbette bir delilimiz olmalı ki açıkladık.

rauf denktaş mı???

Abı Rauf denktasmı cok sasırdım ya ama dogru olabılcegını bılmıorum emınmısın gurkan walal sasırdım ben onu mıllıyetcı bır Turk bılırdım

Bende senin gibi bilirdim. Sen inanıyorsun. Delil getirmediğim halde ! Olsun merak ettiğin varsa sor ? Aşağıdaki kesitten başlayayım alıntı yazıyı sizlere tek tek klavye ile yazmaya. Malum nette bulunmuyor bu sırlar... Artık sizde biliyorsunuz sır değil....

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan Bir şeylerden şüphe etsede iki can düşmanı toplumun liderlerinin samimiyetine anlam veremiyordu. Evet 78 yaşındaki Denktaş 83 yaşındaki Klerides'i anlaşma için masaya oturunca Kıbrıs Rum Yönetiminin BM'deki temsilcisi Büyükelçi Sotirios Zackheos her ne kadar "iki lider politik irade sergilediler" dese de, Klerides'in tutumunu muhalifi Papadopulos'a alelacele anlatmakta gecikmedi. Bu gelişmeler üzerine Rum Kesimindeki muhalefet cephesi ve papazlar 1950'lerde Denktaş ve Klerides'le arkadaş olan eski tüfekleri tek tek araştırıp sürekli bilgi topluyorlardı. Bu araştırma çok geçmeden netice verdi. İngiltere'deki Üstad masonlar 1950'lerde Magosa'da "Hamlet" locasına üye yaptıkları Denktaş ve Klerides'i "Tasos Papadopulos"a ispiyonladılar. Aslında masonlar kayıtlı bilgileri verip gizi-güze dönüştürmezlerdi. Ne var ki Londra'daki mason kökenli Hristiyan Lobisi Klerides'in yaşlılığından dolayı Denktaş tarafından kandırıldığını sanarak , kendi ilkelerine ters düşmek pahasına bu bilgileri Rum muhaliflere verdiler.

(Türkiye'nin Büyük Masonları-Süleyman Yeşilyurt Sayfa 141-142)

weci
09-28-2006, 11:44 AM
Abi ben mason degılım ınanın :D bu alemde herkes mason olmus. Cok garıp ya ! Demek vatanseverlık boyle kolay satılabılırmıs ha Rauf bey(!) vay be Aklında ısım olanlar var sa soylesın ansıl olsa şokda yım bu arada tesekkur ederım paylasım ve bılgı ıcın saol!

gurkan
09-28-2006, 12:01 PM
Osmanlı döneminde Makedonya, Selanik ve Resne'den alevlenen bu hıyanet ateşi, jöntürkler ve azınlıklarla

birleşip koca imparatorluğu tarumar etmeye yetmişti. Milletlerarası bir menfaat şebekesi olan Masonluk,

bu türden yıkıcı eylemleriyle kendi üyelerine ikbâl kapılarını sonuna kadar açarken, gerçek Türk insanlarının arzuladıkları mevkilere erişmesini her zaman ve her devirde engellemektedir.

Bu nedenledir ki Mason Locaları'nın varlığına son vermek ülke insanımızın asli görevi olmalıdır.

- Süleyman Yeşilyurt

PS: Bir Türk Milliyetçisi olan Süleyman Yeşilyurt Masonluğu yukardaki şekilde tarif etmiş eserinde.... Bilginize...

METE
11-24-2006, 12:35 PM
Herkes soru soruyor bende su modaya bir uyayim ve bilgileneyim dedim evet arkadaslar dilinizde surekli masonlar kimdir bunlar ne is yaparlar amaclari nelerdir ? Demirel e mason diyorlardi dogrumudur ?

gurkan
11-24-2006, 12:45 PM
Buyrun Mete Bey

Emrin Başım gözün Üstüne.;)

http://forum.arbuz.com/showthread.php?t=33092&highlight=mason

http://forum.arbuz.com/showthread.php?t=33271&highlight=mason

http://forum.arbuz.com/showthread.php?t=30970&highlight=mason

Buyrun Tarifi ;

Osmanlı döneminde Makedonya, Selanik ve Resne'den alevlenen bu hıyanet ateşi, jöntürkler ve azınlıklarla

birleşip koca imparatorluğu tarumar etmeye yetmişti. Milletlerarası bir menfaat şebekesi olan Masonluk,

bu türden yıkıcı eylemleriyle kendi üyelerine ikbâl kapılarını sonuna kadar açarken, gerçek Türk insanlarının arzuladıkları mevkilere erişmesini her zaman ve her devirde engellemektedir.

Bu nedenledir ki Mason Locaları'nın varlığına son vermek ülke insanımızın asli görevi olmalıdır.

- Süleyman Yeşilyurt

PS: Süleyman Demirel Masondur belge istersen veririm.

BOZ-OK
11-24-2006, 12:56 PM
Mason, duvarci demektir... Duvar yaparlar.. Amaclari duvar yapmaktir...

Demirel mason degildir, duvarciliktan anlamaz, daha cok basbakanlik ve cumhurbaskanligiyla istigal etmistir... Simdiki meslegi "bir bilen"liktir...

METE
11-24-2006, 01:01 PM
Nasil yani duvarci ?

yavuz
11-24-2006, 01:03 PM
Nasil yani duvarci ?

Hacivat ile Karagöz gibi...

BOZ-OK
11-24-2006, 01:04 PM
Nasil yani duvarci ?

Ingilizce bir kelimedir, turkce karsiligi duvarcidir...

semetey
11-24-2006, 02:09 PM
Kökenleri duvarcı loncalarına dayanıyormuş o yüzden duvarcı ismini almışlar. Demirel'in mason olduğunu o sıralar Ankara Locasıyla kavgalı olan İstanbul Locası üye belgesiyle ispatlamıştı İki loca bir kaç yıl önce birleştiler.
Masonluğun masonlar için ne ifade ettiğin, masonluğun amacının ne olduğunu gerçekten öğrenilmek isteniyorsa Fransız devrim tarihi ayrıntısıyla okumak gerek. Fransız devriminde ortaya çıkan amaçlarını, bütün dünyaya yaymak istiyorlar.

timurlenk
11-24-2006, 02:40 PM
köken hiram ustaya dayandırılır ,bir yahudi efsanesi ... sapık yahudilerin diğer toplumları kullanıp pacavraya döndürmek için o toplumun icinde ürettiği yahudi uşağı köpeklerden ibarettirler...

Aybike
11-24-2006, 03:24 PM
Amerikalılarda SOY iSMİ olarakta kullanılır...:)

BOZ-OK
11-24-2006, 03:30 PM
Amerikalılarda SOY iSMİ olarakta kullanılır...:)

Konserve acacagi ve turbison olarak da kullanilabilse bayaa fonksiyonel bir sey olacak su mason...

Aybike
11-24-2006, 03:33 PM
Kesin...belkide kullanılıyordur ne bilim...:)

borcugin
11-24-2006, 04:28 PM
S.A.

Arkadaşlar bu Mason Localarını tarihte yiğit birisi kapatmıştı. :lol: Bu kişi öldükten hemen sonra açılmıştı. :rolleyes: Kimdi acaba bu kişi, bilen, duyan, göreniniz var mı? :(

Selametle.

BOZ-OK
11-24-2006, 04:35 PM
Bak yine Ataya tapmaya basladin Borcugin... Orta Asya'da boyle bir adet yok, biliyorsun...:rolleyes:

asena
11-24-2006, 04:47 PM
S.A.

Arkadaşlar bu Mason Localarını tarihte yiğit birisi kapatmıştı. :lol: Bu kişi öldükten hemen sonra açılmıştı. :rolleyes: Kimdi acaba bu kişi, bilen, duyan, göreniniz var mı? :(

Selametle.

Kendisine hakaret edersek 450 bin-2 milyon euro arasinda para kazanabilecegimiz kisi.

yavuz
11-25-2006, 06:45 AM
Kendisine hakaret edersek 450 bin-2 milyon euro arasinda para kazanabilecegimiz kisi.

Ben onun ta ... :)

Hesap numaramı bildireceğim, parayı benim için saklasınlar. ;)

asena
11-25-2006, 06:53 AM
O kufur oldu,hakaret etmen gerekiyor.

yavuz
11-25-2006, 06:55 AM
O kufur oldu,hakaret etmen gerekiyor.

Hadiiiiiiiiii... Kurbağa suratlı adam demekle de olmazki bu iş :lol: :lol:

Ahde Vefa
11-25-2006, 08:27 AM
Beni de o listeye koyun uleennn!!
Ziya Gökalp'in yanina koyun beni uleennn :D

yavuz
11-25-2006, 08:31 AM
Hakikaten ya... Bu listeler de iyice ileri gitmeye başladı. Osmanlı Padişahı'nın ne işi var masonların arasında? Gerçi ben sadece Padişah'ın değil, diğer isimlerin de %90'ının iftiraya uğradığı kanısındayım ama...

-----

Aranıza girmiş olmayayım ama HerqezTürqtür, beni de bu listeye alsınlar; bir tarafımda sen, diğer tarafta Ziya Gökalp... ;)

yavuz
11-25-2006, 08:32 AM
Sarı Çizmeli Mehmet Ağa da eksik listede...

asena
11-25-2006, 08:48 AM
Simdi kadinin biri yarim kiwi diye tutturmus super marketin meyve bolumunde.
Cirak olmaz dese de kadin tutturmus.
Cirak iceri girmis,mudure "Mudur bey,salagin teki yarim kiwi istiyor" demesiyle kadinin odaya kendisiyle birlikte girdigini gormus.Ama istifini bozmadan devam etmis "Bu hanimefendi de diger yarisini almak istedigi icin sorun kalmadi".

Simdi bu "super gizli masonlar" listesine her kesimden biraz katilmis ki,masonlara laf atilmasin,bu liste "yalanlansin".

asena
11-25-2006, 09:03 AM
Hadiiiiiiiiii... Kurbağa suratlı adam demekle de olmazki bu iş :lol: :lol:

Yavuz,bu arada sanirim konuyu kacirdin sen.

Desperado
11-25-2006, 02:22 PM
masonluk konusu gercekten cok ilgi cekicidir.
masonlarin kendileri verdigi bilgilere dayanilirsa, oguz'un getirdidgi bilgiler dogru kanitlana bilir.

ama masonlugun gercete ne oldudu uzerunde calisma yapan ayrim bilim adamlari aslinda masonlugun onlarin kendileri soyledigi gibi bir iyimsel orgut olmadigini soylerler.

masonluk nedir?

masonlar simbolizmeye, mistikaya, esoterizme, agnostikaya, kabbalaya ve bunun gibi bir suru gizli prensipleri ve dusuncelere dayanarak dunyada YENI DUZEN kurmaya calisan insanlar toplumudur.

masonlarin dusuncelerine gore insanlar yuksek zeka sahipleri tarafindan yonetilmeli. Bilimlerin ayrim turlere ancak seckin insanlar icindir. O yuzden masonlar orgute yeni giren uyelerine bile gercegi soylemezler. masonlugun gercek amaclari sadece 30-rutbe ve ondan yukaridakilari icin aciktir.

bu hakta buyuk zeka sahibi, 33-rutbeli mason Alber Pike kendisinin yazdigi MORALS AND DOGMA eserinde yazmaktadir.

masonlar kendi ellerinde insanligin inandigi cok seyler aslinda yanlis oldugunu dair delil huccetler oldugunu iddia eder. Bu Allah inancindan cemiyetin butun baska alanlarina kadar girer. Ayrica masonlar kendi ellerinde buyuk gerceklere ait bilgi ve deliller oldugunu soyler.

Onlar ilaha inaniriz derler. onlar kendi ilahini Allah diye de nitelendirebilirler. Ama masonlar kendi ilahini en fazla Osiris, Mitra, Buyuk Arkitektor, Yaratici vs adlarla nisbet verir. Ayni anda hristianlarin yaptigi gibi Isa'ya da tapmazlar.

Masonlarin soyleyisine gore, dinlerin hepsinde dogrudan kayma vardir. Sadece mason inanci dogrudur, cunku masonluk cok basit bir sekilde tek yaraticinin var olduguna inanir. Butun dinlerdeki ilah masonluktan alindigini, masonluk en kadimi inanc sistemi oldugunu soylerler. Ama onlain iste iyman getirdigi ilah'in gercekte ne oldugu konusunda cok tartismalar var.

Masonlar kendi tarihlerinde hz Suleymanin iste o buyuk sarayini insa edeni cok overler ve onu masonlugun beyeuk sahsi kabul eder. Ama bize ma'lumki binayi aslina kuran CINLERDIR. Yani masonluga buyuk etki yapan sapkin bir cin de olabilir

Bazi insanlar, masonlar Iblis'i ilah olarak kabul ettiklerini soylerler. cunku masonlukta aydinliga cok fazla onem verilir.

Size ma'lum ise, Iblis ingilizcede Lucifer denilir. Lucifer kelimesinin asl anlami 'isik dagitan' veya 'sabah yildizi'dir.

Eger Iblis'in cennetden kovulmadan once atesten yaratilan feriste oldugunu ve mukemmel bilim sahibi oldugunu hatirlarsaniz, boyle bir iddia bosuna olmadigini anlarsiniz.

simdi gelelim sembolizme. Bilirseniz masonlarin simolizmide uz koseli sekil ve onun icindeki bakan go'z var. Bu go'z herseyi goren goz diye nitelendirilir. Amerika dolarinin ardinda vardir. Yari kalan piramidin icindeki go'z. Iste bu go'z AKL, BILGI gozudur. Niye boyle? Cunku eski mukaddes kitaplarda Iblis Adem ve Hava'ya men edilen meyveyi yerseniz ebedi yasama sirrina ereceksiniz, ondan haberdar olursunuz, biligili olursunuz AKL GOZUNUZ ACILIR (bakin, go'zleriniz DEGIL!) diye kandiri. Iste masonlarin simbolu oldigi sey iste o akil gozudur. Bazilir bu gozu Osiris'in go'zu de derler.

Bizim inancimizda Allah'in denksiz buyuk ve iyi olduguna, Iblisin ise insan zararina calistigina inaniriz. Bu dusunce masonlarda tersi ola bilir.

YANI MASONLAR IBLIS'I INSANIN EN YAKIN DOSTU, (HASA) VE YARATICISI GIBI SAPKIN DUSUNCELI OLMALARI IHTIMALI YOK DEGILDIR.

Iste bu sey onlarin muthis sekilde gizledigi sir da olabilir.

Okuduklarimdan sunu soyleyebilirimki, tum masonlarin ancak yuzde bes'i masonlugun gercekte ne oldugunu bilirler. Geri kalani bilgisiz sekilde buyuk masonlari hizmet eder.

Simdi gelelim uyelerine.

masonlarin listesindeki her kes mason degildir. Liste gelip gecen insanlarin adlarini verir. Yasayanlari azdir. Boyle oldiktan sonra o insanlarin gercekte mason oldugu hic bir sekilde isbat edilemez.

O listedeki insanlar, tabiiki mason lojalarina kelmis ve bazi toplantilarda katilmis olabilir. Ama bu o insani mason yapamaz. Iste masonlar boyle insamlarin buyuklerini, mesela Nyuton kibileri mason listesine ekleyerek kendi imajlari icin kullanirlar. Yani onlarin listesine yuzde yuz inanmak dogru degildir.

Su an icin bu kadar. belki yine konusuruz.

Desperado
11-26-2006, 12:23 AM
masonlar hakkinda soylendeginde vurgu verilmesi lazim olan sey onlarin mukemmel calisma sistemidir. Masonlar hedeflerine erishmek cabalarindan hic bir sey durduramaz. Cok caliskandirlar. Onlarin lugatinda CALISMAK kelimesinin cok ve cok ehemmiyeti vardir.

Iste o yuzdendir onlarin arasindan buyuk adamlar yetismistir. Masonlar arasinda cok meshur insanlarin olmasinda baska bir faktorun da rolu var. Onlar kendini guzelce yetistirmis, yuksek mertebelere ermis insanlara cok haridar olurlar, yani boyle insanlari masonluga davet ederler. Sonra ise, masonlugu kabul etmesede, Masonlarin toplantilarinda 1-2 defa istirak ederse, masonlari boyle insanlari kendilerine sempatili olduklarini zan ederek, listelerine eklerler. Aslinda iste onlarin listeslerindeki her kez gercek mason degildir. Ancak bir zamanlar lojalarla irtibati olan kimseler olabilir.

Masonlugun Illuminati, Rosicrucian (http://en.wikipedia.org/wiki/Rosicrucian) Priory of Sion gibi gizli orgutler va bir cok batil dinlerle yakin iliskileri var.

Onlarin Islamdan bile aldigi bazi seyler vardir. Ingilizce Shriners veya Ancient Arabic Order of the Nobles of the Mystic Shrine (http://en.wikipedia.org/wiki/Shriners) denilen masonluk kanati da vardir. Bu orgute en yetismis va en yuksek rutbeli masonlar kabul edilirler.

Afrasiyab
11-26-2006, 03:43 AM
demirel ile ilgili belge varsa koyarmısın?

Demire'in locaya davet ediyorlar bildiğim kadarıyla, öyle bir kağıt var. Ama girişiyle ilgili birşey olmadığını hatırlıyorum.

semetey
11-26-2006, 05:50 AM

Demire'in locaya davet ediyorlar bildiğim kadarıyla, öyle bir kağıt var. Ama girişiyle ilgili birşey olmadığını hatırlıyorum.
Belge sanal ortamda yok masonların 1964? yılında çıkardıkları kitapta üye belgesi gösteriliyordu. Masonlara üye olmak için üç aylık bir araştırma yapılır daha sonra malum yemin töreniyle locaya alınırlar. Yani adam mason. Başbakan olduktan sonra locaya gitmşmidir bilmem. Birde Desparado'nun yazısında eksik kalmış bir şeyi düzeltmek isityorum: masonlar birbirlerini kolamak durumundadırlar. Mesela bir işe adam alırken ya da yüksek bir makama seçerken mason olanın yeğlenmesi masonluğun gereklerindendir. Nasıl yahudiler yahudi yazarları övüyorlar, büyük ödüller kazanmasına vesile oluyorlarsa masonlar kendilerinden olanları öyle methederler, yani büyükse daha büyük görünür.
Bir de on dokuzuncu yüzyılın ilk yarısında mason olmak asiller arasonda modaydı ikinci yarısında da mason olmak kötü bir şey olarak görülmüyordu.

gurkan
11-26-2006, 06:36 AM

Benim elimdeki kitapta Kayıt belge nüshası var.

Türkiye'mizin dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel,Devlet su işlerinde çiçeğiburnunda "Genel Müdür" iken ,Ankara "BİLGİ LOCASI" na kaydolarak 15. sahife 43 sıra numarası 48 matrükül kaydıyla mason olup mahfilden geçmiştir.

Türkiye'nin Büyük Masonları-Süleyman Yeşilyurt s.134 Belge için S. 137

Desperado
11-26-2006, 09:37 AM
Belge sanal ortamda yok masonların 1964? yılında çıkardıkları kitapta üye belgesi gösteriliyordu. Masonlara üye olmak için üç aylık bir araştırma yapılır daha sonra malum yemin töreniyle locaya alınırlar. Yani adam mason. Başbakan olduktan sonra locaya gitmşmidir bilmem. Birde Desparado'nun yazısında eksik kalmış bir şeyi düzeltmek isityorum: masonlar birbirlerini kolamak durumundadırlar. Mesela bir işe adam alırken ya da yüksek bir makama seçerken mason olanın yeğlenmesi masonluğun gereklerindendir. Nasıl yahudiler yahudi yazarları övüyorlar, büyük ödüller kazanmasına vesile oluyorlarsa masonlar kendilerinden olanları öyle methederler, yani büyükse daha büyük görünür.
Bir de on dokuzuncu yüzyılın ilk yarısında mason olmak asiller arasonda modaydı ikinci yarısında da mason olmak kötü bir şey olarak görülmüyordu.

evet, dogrudur. masonlar arasinda gercekten uhuvvet cok gucludur. dunya capinda 4 millyon civarinda mason var oldugu soylenir. bu malumatin ne kadar titiz oldugunu bilmiyorum. ama bu adamlarin nerdeyse hepsi zeki ve istidatlidirlar, potensiyellidirler. masonlar da aynen boylelerin icinden secilir.

Bilderberg grubu hakkinda duyanlar varsa, masonlarin uye secimleri ve calisma stili aynen oyledir. belki tersine, bilderberg masonlar gibi calisiyordur. Belki bilderberg masonlarin alt gurubu da olabilir.

moda olmusmudur? olabilir. cunku o zamanlar masonlarin gercek amaclari ve aslinda kim olduguna dair informasyon azdi. ama simdi onlar hakkinda ayrim gercekler ortaya cikmakta. zaten Roma kilisesi aynen bu yuzden hristiyanlarin mason olmasina engellik gostermisti. ama masonlarin kiliseyeyi de ellerine aldiktan sonra 1980-90 larda masonlara kilise tarafindan simpatili bakislar ortaya cikti.

asena
11-26-2006, 10:20 AM
Allah inanci gerekiyormus.E ne duruyoruz o zaman?

Desperado
11-26-2006, 10:25 AM

galiba burada yazdiklarimizi iyi okumadiniz... onlarin inanci islamdaki Allah inancindan cok fazla farki vardir. hatta tersi de olabilir.

gurkan
11-26-2006, 10:33 AM

Asena Hanım Bu Alemde Anlaşılmazsın.;)

asena
11-26-2006, 11:46 AM
galiba burada yazdiklarimizi iyi okumadiniz... onlarin inanci islamdaki Allah inancindan cok fazla farki vardir. hatta tersi de olabilir.

Kac mason taniyorsunuz?

Desperado
11-26-2006, 12:03 PM
Kac mason taniyorsunuz?

maalesef masonlardan hic biriyle sahsen tanisma sansim olmadi.

'ya, yakalandin' diye bilirsiniz, ama onlarin gercek inanclarini ogrenmede onlari tanimanin cok az onemi var. bunun icin masonlugun gizli orgut oldugunu hatirlamak kifayedir.

onlari tanimakla is bitmez, kolay kolay kendilerinin gizli sakladigi seyler hakkinda bilgi vermelerini, kendilerini anlatmalarini zan ediyorsaniz cok yaniliyorsunuz. onemlisi masonlar hakkindaki yapilan arastirmalardir ve onlarin buyuklerinin kendileri hakkinda veren bazi bilgilerdir.

yavuz
11-26-2006, 12:09 PM
Madem masonlar gizli bir örgüttür. O halde üstte ismi geçenlerin mason olduğunu nereden biliyoruz? Bırakalım bu muhabbeti Allah aşkına ya... Dünyayı masonların yönettiği filan da hikayedir. Dünyayı yöneten birileri varsa onlar da Amerika'yı ziyadesiyle kullanmayı iyi bilen Yahudilerdir... Ama sadece Yahudiler; öz be öz Yahudiler ;)

Desperado
11-26-2006, 12:25 PM
Madem masonlar gizli bir örgüttür. O halde üstte ismi geçenlerin mason olduğunu nereden biliyoruz? Bırakalım bu muhabbeti Allah aşkına ya... Dünyayı masonların yönettiği filan da hikayedir. Dünyayı yöneten birileri varsa onlar da Amerika'yı ziyadesiyle kullanmayı iyi bilen Yahudilerdir... Ama sadece Yahudiler; öz be öz Yahudiler ;)

yahudilar filan isleri yapiyorlar gibi kelimeleri biraz titiz kullanmamizi icab eder. cunku yahudi butun bir toplum, milletin adidir. butun basli bir millet kotu olamaz. aralarinda iyileri de vardir. yahudiler 'soyledirler' dergen iste o aralarindaki iyi niyetlilerin haklarina iyi olmaz.

yahudilerin aralarinda fitneci sionistler vardir. iste bu net soylenmesi lazim. mesela israildeki ayrim gruplar sionistleri hic sevmez, onlara dusmanlarca tavirlari vardir. cunku o gruplar Allah'in va'd eden yerleri mehdi basciliginda ele gecirilmesi lazim derler ve mehdiyi bekliyorlar. ama sionistlar israili filistini kendilerica istila ediyorlar. iste bu yahudilerin asl inanclarina zittir.

sionistlerin buyuk fitnelerin basinda durdugu dogrudur.

eger bu forumdakiler masonlarin iyimsel olduklarina ve fitnelerden uzak durduklarina inaniyorlarsa, tabii ki bu muhabbeti biraka biliriz. belki boylesi hayirlidir.

yavuz
11-26-2006, 12:29 PM
Yahudilerden kastım elbette tümüyle bir din veya ırk değildi... Senin de dediğin gibi Siyonistleri kastetmiştim ;)

asena
11-26-2006, 01:03 PM
maalesef masonlardan hic biriyle sahsen tanisma sansim olmadi.

'ya, yakalandin' diye bilirsiniz, ama onlarin gercek inanclarini ogrenmede onlari tanimanin cok az onemi var. bunun icin masonlugun gizli orgut oldugunu hatirlamak kifayedir.

onlari tanimakla is bitmez, kolay kolay kendilerinin gizli sakladigi seyler hakkinda bilgi vermelerini, kendilerini anlatmalarini zan ediyorsaniz cok yaniliyorsunuz. onemlisi masonlar hakkindaki yapilan arastirmalardir ve onlarin buyuklerinin kendileri hakkinda veren bazi bilgilerdir.

Tanimadiginiz icin,tanimakla bitmeyecegini dusunuyorsunuz.
Allah sahidimdir ki amcam masondur.Namaz da kilar.Daha once de belirtmistim bu konuyu.
Aile esrafi yillardir reddeder kendisini.Nedeni de Ataturk'un kapattigi bir cemiyete girmesi.Rahmetli Dedem gruplasmalari sevmezdi.
Kisacasi Allah inanci ile pek alakasi falan yok bu masonlugun.Her mason locasi,her mason uyesi oole yahudi usagi falan degildir.Rotaryanlar gibi tipler iste su andakiler.Falancanin oglu is arar,sen insan kaynaklari muduru olarak ne yapar eder,topril koyar onu ise alirsin,almazsan locadan atilirsin,atilirsan basindaki mason patron da seni atar.Ancak su "sehir efsanesi masonlarin" farkli bir orgut oldugunu dusunuyorum.Zaten o kadar gizli misyonlari olsaydi,ulu orta isimler,binalar,kayit belgeleri olmazdi.

Mgas
05-06-2007, 11:18 AM
Ya bu masonluk o kadar tatlı bir sey ise niye bu kadar gizli bir sekilde yurutuluyor ? Cıksınlar reklam yapsınlar TV lerde.

İnanc ozgurlugunu savunuyoruz.
Amacımız din kardesligini savunmaktır

falan diye.