PDA

View Full Version : Bu ne ?

Scofield
07-02-2006, 01:25 PM
Bunu ilk defa göruyorum ve sastim beynim yerinden firladi, kan basincim artti tansiyonum yukseldi az daha öluyordum...

Evet cok samimi, aslinda kaba fakat köu niyeti olmayan bir soru:

Bu ne LAN???

Diyarbakır’ın Bozkürtleri

Kürt yazarların kitaplarını okuyor, Ciwan Haco, Şivan Perver’in politik olmayan şarkılarını dinliyorlar. Onlar Diyarbakır’ın Ülkücü Kürtleri.
http://www.aksiyon.com.tr/resim/595/20.jpg ‘Ben Diyarbakır’da yaşayan bir ülkücüyüm. Zaza Kürdüyüm. Bana göre Kürtler Oğuz boyundan gelen bir Türk boyudur. Ailem ile Kürtçe konuşuyorum, Kürtçe bir dil değil lehçe. Politik olmayan her türlü kürtçe müziği dinliyorum, Kürt yazarların kitaplarını okuyorum. Bunlar yaşadığım kültürün içinde birer parça. Demokratik Toplum Partisi (DTP) ve onun çizgisinde olan akrabalarım var. Onlarla ilk başta fikri bir çatışma yaşadık, ama şimdi birbirimize alıştık. Ocağa gelen herkesin durumu hemen hemen aynı. Ben Nevşehir’de de yaşasaydım ülkücü grubun içinde olurdum. Ama Diyarbakır’da ülkücü olmak zor olduğu kadar farklı da.”

Yukarıdaki sözler Diyarbakırlı bir gence, 26 yaşındaki Cihan Kayaalp’a ait. O Diyarbakır Ülkü Ocakları Temsilcisi. Olaylara bakışı farklı ve Kürtlerin bu hareket içinde olmalarında bir terslik görmüyor. “Kürt ülkücüler olabilir. Biz ırkçılık yapmıyoruz, vatanını seven herkes kardeşimizdir.” diyor. Türkiye ‘Kürt Ülkücüler’ veya ‘Ülkücü Kürtler’ kavramlarına yabancı değil aslında. Alparslan Türkeş, yıllar önce “Milliyetçi Çalışma Partisi’nde Kürtler var.” dediği zaman herkes şaşırmış salt milliyetçilik yapan bir partide Kürtler nasıl barınır sorusunu sormaya başlamıştı. Değişen dünya ile birlikte değişen milliyetçilik tartışılırken, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Aralık 2004’teki Çağlayan Mitingi’nde yaptığı konuşma bu değişimi gözler önüne sermişti. Türkiye’nin bir çiçek tarlası olduğunu farklı renklerdeki ve kokulardaki çiçeklerden oluştuğunu, söyleyen Bahçeli, “Bin seneden beri birlikte yaşadığımız Diyarbakırlılar…” diyerek MHP çizgisinin değişen fikir konseptini ve Kürtlere bakış açısını belirlemişti. Anlaşılan her siyasi parti gibi MHP’nin yolu da Diyarbakır’dan geçiyor.

Peki, politik Kürtler tarafından bir mesaj verme laboratuvarına dönüştürülen, sembol şehir ilan edilen Diyarbakır’da ülkücü gençler ne yapıyor? Türkiye’nin önemli bir kısmına yayılan ülkü ocakları Diyarbakır’da tek başına bağımsız bir kuruluş değil. MHP Diyarbakır İl Teşkilatı’nın gençlik kolları olarak faaliyet gösteriyor. Ülkü ocağının tabelası yok ancak başkanı ve diğer bütün görevlendirmeler mevcut. Temsilci olan Kürt asıllı Cihan’ın adı ocakta ‘reis’ olarak geçiyor. Tabelasız Diyarbakır Ülkü Ocakları’na kayıtlı toplam 600 genç bulunuyor. Üniversite grubu, halk grubu ve partinin aktif görevlileri var. Aslında bulundukları şehirden dolayı kendi içine kapanık olan Diyarbakır Ülkü Ocakları’nın gençleri ilk kez bir medya kuruluşuna duygularını, milliyetçiliğe bakışlarını ve Diyarbakır ülkücülüğünü anlattılar.

Gençlerin neredeyse tamamı Kürt veya Zaza asıllı. Türk kökenliler ise dışarıdan gelen memur çocuklarından oluşuyor. Bunların sayısı da bir elin parmaklarını geçmiyor. Diyarbakırlı Kürt ülkücüler Ciwan Haco, Şivan Perver, Diyar gibi Kürt sanatçıların politik olmayan şarkılarını dinliyor, Kürt yazarların kitaplarını okuyor. Onlara göre Diyarbakır doğup büyüdükleri bu ülkenin renkli bir parçası. ‘Biji Diyarbakır, Biji Bozkurt’ sloganlarını kullanarak kapsayıcı bir milliyetçilik fikrini benimsiyorlar. İşte Diyarbakır’daki ülkü ocaklarında diğer arkadaşları adına konuşan birkaç gencin hikâyesi ve düşünceleri.

26 yaşındaki Kadir Şimşek bu gençler arasında Türkçeyi en iyi kullananlardan. Yaşı diğerlerinden biraz büyük ve mükemmel bir İstanbul Türkçesi konuşuyor. Annem Kürt, babam Zaza diyerek anlatıyor hikâyesini. Şimşek, Diyarbakır Kulp doğumlu ve 9 yaşından beri MHP çizgisini benimsediğini söylüyor: “Nişanlıyım, yakında evleneceğim. Nişanlım Türk asıllı. Kürt olduğum için hiçbir problemle karşılaşmadım.” Bir Kürt’ün ülkü ocaklarında ne işi var sorusuna Şimşek’in cevabı hazır: “Biz etnik ayrımcılık yapmıyoruz. Milli ve manevi değerleri savunuyoruz. Bu ülkenin bütünlüğünü savunuyoruz. Ayrılma şansımız yok. Bölücülük asla olmaz. Bu düşüncede olduğum için ülkü ocaklarına katıldım. Kimse ile bir problemimiz yok.”

Zülküf Ok 20 yaşında. Onun ülkü ocaklarına katılması ilginç bir şekilde gelişmiş. Diyarbakırlı ve evde anne babası ile Kürtçe konuşuyor. Ok’un yakın akrabaları arasında DTP çizgisine yakın olanlar ve o görüşü benimseyenler var. Zülküf Ok, ilk başlarda ciddi bir tepki almış ama ailesinin kısmen onayını alarak ülkü ocaklarına üye olmuş. Zülküf’ün ocağa katılması çok eski değil. Mersin’deki bayrak yakma olayından sonra eline Türk bayrağını alarak Diyarbakır’daki bayrak mitingine katılmış, sonra da ülkü ocaklarına. Zülküf Ok, Ülkü ocaklarına katılışını anlatırken önemli bir soruna da parmak basıyor: “Bölgedeki alternatifsiz siyasi güç benim gibi gençleri kendi tarafına kolay çekiyor. Başka şans tanımıyor. Kürt olduğumuz için bize hep Kürtsünüz, haklarınız var onları istemelisiniz telkinlerinde bulunuyorlar. Ancak Mersin’de bayrak yakılınca düşüncelerim altüst oldu. Irkçılık istemiyorum. Dedelerim bu topraklarda huzur içinde herkesle birlikte yaşadı. Ben de yaşamak istiyorum.” Bayrak mitingine Türkiye’nin bölünemeyeceğini ifade etmek için katıldığını belirterek, “Kürt asıllıyım ama Diyarbakır’da ve bu ülkede yaşıyorum. Ben bu ülkenin bölünmesinin karşısındayım ve mitingde de olmalıydım.” diyor.

Scofield
07-02-2006, 01:26 PM
ZİYA GÖKALP’IN DİYARBAKIR’I

Diyarbakır’ın ülkücü gençleri sadece Kürtçe müzik dinleyip Kürtçe kitap okumuyor. Onlara göre her şeyden önce Ziya Gökalp Kürt’tü, Türkçülüğün esaslarını yazdı, bu yüzden hemşehrileri olan Gökalp’ın yolunda gitmek ilk hedefleri arasında. Dicle Üniversitesi Ülkü Ocakları Temsilcisi 20 yaşındaki Faruk Arslan tam bir Ziya Gökalp hayranı. Arslan, Diyarbakır’ın Çunguş ilçesinde doğmuş Zaza ve Türk karışımı bir ailenin çocuğu. Onun Türkçülüğü aslında Diyarbakır ülkücülüğünü en iyi ifade eden tarzda. Arslan’a göre her şey ortak değer olan din birliğinde buluşuyor: “Dolaysıyla benim Kürt veya Türk olmam o kadar önemli değil. Diyarbakır’da ülkücülük bu paydada buluşuyor ve öyle olmak zorunda da.”

Faruk Arslan da diğer arkadaşları gibi Kürtçe müzik dinleyip Kürt yazarların kitaplarını okuyor ama o bunların yanına Attila İlhan’ın şiir antolojisini, Şemdin Sakık’ın anılarını da ekliyor. Arslan en son “Şu Çılgın Türkler” kitabını okumuş: “Ben merak ettiğim konuyla ilgili her şeyi okurum. Örneğin Yezidileri merak ettim, bu konuda bir dönem çalıştım. Üniversitede ülkü ocaklarının temsilcisi olmak dışarıdan zor görünüyor olabilir ancak ben herkesle diyalog içinde olmaya çalışıyorum. Politik Kürt öğrencilere elimi uzatıyorum.”

DİYARBAKIR İÇİN HERKES GELSİN

Dışarıdan Diyarbakır’a gelip ülkü ocaklarına katılan gençler için durum biraz farklı olmuş ilk başlarda. Babasının memuriyetinden dolayı Kırklareli’nden Diyarbakır’a gelirken Semet Güni (18) ilk başta tedirgin olmuş. Olaylarla anılan şehirde yaşamak zordur diye düşünmüş. Bunun için bildiği ülkü ocaklarına hemen gidip oradakilerle tanışmak istemiş. Ama Güni asıl hayal kırıklığını burada yaşamış: “Buradaki arkadaşların hepsinin Kürt asıllı olması beni şaşırttı. Ben başka bir şey bekliyordum ama sonra kendilerine alıştım. Aynı değerler için mücadele ettiğimizi görünce düşüncelerim değişti. Burasını Kürdistan olarak gösterenler var. Ben buranın Türkiye’nin bir şehri olduğunu düşünüyorum. Arkadaşlarım da aynısını düşünüyor. Kürt kimliklerinin o kadar önemli olmadığını anladım.”

Ülkü ocakları reisi Cihan Kayaalp, mümkün oldukça kimliklerini bir yana bırakıp şehrin gençlerine yardım elini uzatmak istediklerini belirterek, “Adımız ülkü ocakları ama bizim siyaset yapmaktan çok gençleri kurtarma derdimiz var.” diyor. Diyarbakır’da orta yaş DTP kuşağını oluştururken gençler sağa kaymak istiyor ancak akacakları mecraları bulmakta zorluk çekiyorlar. Sağ eğilimli gençlik alternatif ararken kendisini bir anda meydanda bulabiliyor. Cihan Kayaalp, bir Diyarbakırlı genç olarak bütün Türkiye’ye bir çağrı yapıyor: “Ülkücü olmaları gerekmiyor, sivil kuruluşlar buraya el atsın, bu gençliğe yardım etsinler. Bir nesil teröre kurban oldu, yeni bir kuşak daha bu travmayı yaşamasın. Biz 90’ları bir daha yaşamak istemiyoruz. Diyarbakır’a herkesi bu konuda yardıma çağırıyoruz.” Diyarbakır Ülkücü Ocağı’nda sadece siyaset yapılmıyor, burada imkanı kısıtlı gençler lise sınavlarına veya üniversiteye hazırlanıyor. Dersleri ise ocağın üyesi olan eğitimliler veriyor.

DİYARBAKIR BİR GÜN MHP’Lİ OLACAK

Diyarbakır’da gelişen son olaylara ülkü ocağının bakışı da önemli elbet. Cihan Kayaalp, olaylara hiçbir şekilde dâhil olmak istemediklerini ve olmayacaklarını anlatıyor. Ancak toplumsal olaylarla birlikte gelişen toplumsal bir değişimi de aktarmadan edemiyor: “Olaylardan sonra bize çok sayıda lise öğrencisi müracaat etti. Gelişen olayların Diyarbakır’a zarar verdiğini belirtip tepkilerini dile getirdiler. Bize şu sıralar büyük katılımlar oluyor. Gençlerde bir bilinçlenme olması sevindirici.”

MHP ve çizgisinin Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da ciddi oranda bir oy potansiyeli bulunmuyor. Bu zamana kadar memurlardan ve bazı korucu ailelerden oy toplayan MHP önceki seçimlerde bölgeden biraz oy almış ve suni bir ivme kazanmıştı. Peki son seçimlerde barajın altında kalan MHP Diyarbakır’dan nasıl bir oy oranı bekliyor? Teşkilat kongrelerinde Kürtçe müzik çaldıran, Diyarbakır Evim (Diyarbekir Malamıne) Kürtçe şarkısını neredeyse bir kongre marşına dönüştüren MHP önümüzdeki ilk seçime güçlü girmeye çalıştığı Diyarbakır’da nasıl bir sonuç bekliyor?

MHP Diyarbakır İl Başkanı Abdullah Arzakçı, son seçimlerde yüzde 1,3 oranında aldıkları oylarını kat kat arttıracaklarını söylüyor. Arzakçı, yarın hemen seçim olursa biz Diyarbakır’dan yüzde 18 ila 21 oranında oy alırız diyor: “Bir şirkete üç anket yaptırdık ve bunların sonucunda söylediğim oranda bir oy çıktı. Bizim tek rakibimiz DTP. Onlar bizden fazla oy alır ancak barajı aşamayacağı için biz Diyarbakır’dan birinci parti olarak çıkacağız. Buna inanmak istemeyenle noter huzurunda iddiaya girerim. Tabanımız Diyarbakır halkıdır, esnafıdır, Kürt’üdür. Biz bu toprakların, bayrağın, cumhuriyetin, devletin sahibiyiz diyen herkesin partisiyiz.”

Diyarbakır’da MHP il başkanı olmanın ateşten gömlek giymek demek olduğunu da hatırlatan Arzakçı, “Her türlü olayda tepkiler bize yöneliyor. Camlarımız taşlanıyor ama biz bu olayların içine girmeyeceğiz. Kırılan camlar olsun. MHP olarak Diyarbakır halkına kendimizi tanıtamadık. Bu zamana kadar dört duvar arasında bir siyaset yapıldı. Artık o dönem bitti. Halkla bütünleşiyoruz.” diyor. Diyarbakır’ın bir gün MHP’li olacağını da iddia ederek, “Önümüzdeki on yıl içinde MHP buradan yüzde 80 oranından oy alacak. Bazı iller nasıl MHP ile anılıyorsa burası da öyle anılacak. Bize 123 köy toplam 38 bin insan katıldı. Bu katılım devam ediyor. Her partiden, DEHAP çizgisinden olanlar da katılıyor. Giderek güçleniyoruz.” şeklinde konuşuyor.

Zaza Kürdü olan MHP Diyarbakır İl Başkanı Abdullah Arzakçı, “Annem tek kelime Türkçe bilmiyor, eşim yeni yeni öğreniyor.” diyor. Arzakçı, Diyarbakır’da Kürt-Türk ayrımının yapılamayacağının, kimsenin bıyığının kendisininkinden uzun olmasına izin vermeyeceğinin altını çiziyor: “Eğer birisinin bıyığı benimkinden uzunsa o bizden değildir. Başka bir amacı vardır. Provokatif hiçbir şeyi istemiyoruz. Biz herkese ulaşacağız herkesi kucaklayacağız. Benim partim burada zaten Kürtlerden oluşuyor, ben nasıl onları dışlarım. Irkçılık yapmıyoruz, değerlerimiz etrafında birleşip siyaset geliştiriyoruz.”

http://aksiyon.com.tr/detay.php?id=24108

daturkishulan
07-02-2006, 02:33 PM
resullallah ne demiş;
aslını inkar eden bizden değildir.

şimdi bunlar da kakmışlar yok ben zaza türküyüm zaten kürtler dağ türküdür biz oğuzlardan geliyoruz olmadı oğuzlar bizden geliyor demiş...

kürtçe türkçe nin bi lehçesiymiş...zoorrttt,bunu söyleyen acı osurmuş.bi kere aynı dilbilgisine aynı dilailesine ait olmayan iki dil nassıl oluyor da birbirlerinin lehçesi oluyor???sallamayın be kardeşim....

onubırak eğer bu yukarda yazılanları söyleyen kürtler kürtçe konuşuyorsa kendi aralarında , türkçe konuştuğunda eylemi cümle sonuna koyduğunu bilir,ama fransızca gibi aryan dillerinden gelen kürtçede(bu arada avrupanın kürtleri neden bu denli sevdiğni anlamış olduk)eylem özneden sonra söylenir.yaw ben de oturdum anlatıyom maymun dili konuşanlar türkçe dilbilgisini nerden bilsinler??

borcugin
07-02-2006, 03:05 PM
S.A.

Kürtler Türk ırkından değildir. Kürtçe (böyle bir dil yok ama her nedense böyle bir dil yaratılmaya çalışıldı hep, tıpkı Azerice, Kazakça, Türkçe gibi) diye bir dilde yok.

Adamlar ne yapsa kızıyorsunuz birader. Ne güzel işte Milliyetçi olmuşlar. Neden alay ediyorsunuz.

Selametle.

nurhak
07-02-2006, 03:52 PM
Sevgili arkadaşlar,bırakın insanlar;Bayrağını,toprağını,vatanını,dinini ve dilini sevsin.Bunda ne kötülük var!!!Bu durumla alay etmek,bunu yadırgamak biraz acayip olmuyormu???saygılarımla..

Seckjin Khan
07-02-2006, 04:17 PM
Globalleşen Bozkurtları izliyoruz :D

KuMuKh
07-02-2006, 04:56 PM
Bu gordugunuz olgu ; Turk - Turan Ulkusunun irkciliktan / dincilikden buyuk olusu ile ilgilidir .

Turk hak ettigi saygiyi goruyor , gerisi talihsiz yorum olur gibi gozukuyor .

saygilar.

oğuz
07-03-2006, 03:49 AM
Almanlar yenilince bizde yenilmiş sayıldık...!

Kürtler,Türktür. isimleride kışın karda yürürken kürt,kürttttt denilen sesten gelmiştir....

:rolleyes:

Tabriz_Han
07-03-2006, 04:28 AM
BIJI BOZKURT BIJI TURKIYE :P

Eger haberde yazdiklarini az da olsa gerceklestirirseler Diyarbekirin sorunlari azalir.

Kurtlerle zaten hic sorun yok, Pkk'le sorun var ikisini karistirmak buyuk ayip olur.

kurshad
07-03-2006, 05:03 AM
Yukaridaki habere aslinda sasacak hicbirsey yok. Zira MHP kuruldugu gunden beri kurdlerin esasinda turksoylu oldugu tezini islemistir.
Hatirlarsaniz Alpaslan Turkes katildigi bir televizyon programinda " Onlar ne kadar Kurdse ben de o kadar Kurdum, Onlar ne kadar Turkse ben de o kadar Turkum" diyerek partinin resmi gorusunu belirtmistir.

1980 oncesi MHP'nin dogu illerinde ozellikle kuvvetli oldugu idi. Buralardaki orgutlenmeler daha marjinal bir militan yapinin uzerine kurulmus ve kurd kokenli ulkuculer davalarina ugruna hayatlarini verecek kadar inanmislardi. 80 oncesi kusagin bu tarz ulkuculeriyle partide bircok defa karsilastim ve tanistim.

Yine 90'li yillarda ben talebeyken bizim fakultenin ulkuculerinin baskani bir kurd idi..

METE
07-03-2006, 05:51 AM
MHP ulke icindeki tum irklari turk olarak benimseme benimsetme anlayisi gutmektedir ammavelakin olasi bir ic savasta mhp nin kades dedigi kurtler turklerin degil kardesleri kurtlerin yaninda olacak ve dava arkadasi dedigi kisilere kursun sIKMAKTAN cekinmeyecektir zaten bu kisiler kurt muzigi dinleyip kurtce konusup kurt kitaplari okuyaraka bu ayriligi iyce belirgin hale getirmektedirler turkluk dertleri olsa bunlarin turkce konusup turkce muzik dinleyip turk kitaplarini okurlardi MHP kurtlesiyor bu tip politikalarla .

KuMuKh
07-03-2006, 06:38 AM
The Fable of the Ducks and the Hens
by George Lincoln Rockwell
Narrated by Edgar J. Steele
April 27, 2005
(good - mp3 audio file (1.6 mb, 14 min): http://www.conspiracypenpal.com/audio/duckshens.mp3) (streaming version (http://www.conspiracypenpal.com/audio/duckshens.m3u))
(better - mp3 audio file (3.3 mb, 14 min): http://www.conspiracypenpal.com/audio/duckshens32-44.mp3) (streaming version (http://www.conspiracypenpal.com/audio/duckshens32-44.m3u))
(best - mp3 broadcast-quality audio file (13 mb): http://www.conspiracypenpal.com/audio/duckshens48-44.mp3) (streaming version (http://www.conspiracypenpal.com/audio/duckshens48-44.m3u))
Many, many years ago
When animals could speak,
A wondrous thing the ducks befell;
Their tale is quite unique.

Down by a pond dwelt all these ducks
Ten thousand at the least
Their duckish joys were undisturbed
By any man or beast.

One day down near the entrance gate
There was an awful din
A hundred hens all out of breath
Were begging to come in.

"Oh let us in" these poor birds cried
"Before we do expire!
'Tis only by the merest inch
That we escaped the fire!"

Their feathers burned, their combs adroop
They were the saddest sight.
They'd run a hundred miles or more,
All day and then all night.

"Come in! Come in!" the ducks all quacked,
"For you our hearts do bleed!
We'll share our happy lot with you;
Just tell us what you need!"

And so these poor bedraggled hens
Amongst the ducks moved in.
"For after all," the ducks declared,
"We're sisters 'neath the skin."

Before too many months had lapsed,
The hens were good as new.
They sent for all their rooster friends,
And those were welcomed too.

To please their hosts, these chickens tried
To waddle and to quack.
To imitate the duckish ways,
They quickly learned the knack.

This pleased the flock of ducks because
It gratified their pride.
But hear my tale and learn how they
Got taken for a ride.

The ducks, it seemed, spent all their time
In fixing up the place,
In growing food and building homes
And cleaning every space.

They asked the hens what they would do
To earn their daily bread.
"We'll teach and write and entertain
And buy and sell," they said.

And so these hens began to teach
The baby ducks and chicks.
They traded food and eggs and things,
With many clever tricks.

They wrote great books and put on shows
Of genius they'd no lack.
It wasn't long till chickens owned
The Duckville Daily Quack.

One day a mother duck who took
Her ducklings to the lake,
Was flabbergasted when one said,
"A swim I will not take!"

"Why duckling's always swim" she gasped,
"It's what you're built to do!
Like bunnies hop, and crickets chirp,
And cows most always moo!"

"You're nuts!" her son replied,
"That stuff is all old hat!
It's wrong for birds to swim, besides
It's damn cold on my prat!"

"Oh fie!" the mother duck exclaimed,
"You're talking like a fool!"
Up quacked the other ducklings then:
"He's right! We learned in school!"

"Such talk must stop!" the mother cried,
"Those hens can't tell such lies!
For sheer ingratitude and nerve,
I'm sure this takes the prize!"

But she was wrong, for even then
The hens did thump the tub
Demanding they be let into
The Duckville Swimming Club.

"But you don't swim!" the ducks exclaimed,
"To join, why should you care?"
"That's not the point" the hens replied,
"To exclude us isn't fair!"

The younger ducks, who'd been to school
Agreed right there and then:
"To keep them out is bigotry!
'Twould just be anti-hen!"

Outnumbered by the younger ducks,
The old ducks soon did lose.
The hens could join the Swimming Club,
If they would pay the dues.

That night the Duckville Daily Quack
Contained this banner spread:
"REACTIONARY DUCKS ARE LICKED!
DUCKVILLE MOVES AHEAD!"

Down at the Duckville Gaity,
The young set laughed with glee,
At cracks about "old fuddy ducks"
In burlesque repartee.

Next day the hens were at the Club;
A petition they'd sent round
They objected to the Swimming Fund
With fury and with sound.

"You use our dues to fix the pond,
To keep it neat and trim
And this is wrong" they said, "because
You know we do not swim!"

"God help us!" exclaimed a wise old duck,
"Those chickens have gone mad!
We'll take this thing to court, by George!
And justice will be had!"

But when they went before the judge,
Imagine their dismay!
A chicken judge decreed that they
A heavy fine must pay!

"Minorities must have their rights!"
The judge declared right then
"To use hens' dues to fix the pond
Is very anti-hen!"

Once more the Duckville Daily Quack
Emblazoned 'cross the page:
"OLD FUDDY DUCKS REFUSE TO SEE
THE GREAT NEW COMING AGE!"

In Duckville's church, on Sunday morn
The preacher spoke these words:
"Discrimination's got to stop!
Remember, we're all birds!"

The wisest duck in all the town
Sat down in black despair
"I'll write a book," he thought, "and then
This madness I will bare!"

"Let swimmers swim, let hoppers hop,
Let each go his own way
Let none coerce a fellow bird!"
Was what he had to say.

"'Twas wrong to force the hens to swim,
So here's the problem's crux:
It's just as bad for hens to try
To chickenize our ducks!"

"I can't print that" the printer said
"'Twill put me in a mess!
My shop is mortgaged to the hens
The chickens own my press!"

This worried duck then tried to warn
His friends by speech and pen,
But young ducks fresh from school just jeered,
"He's a vicious anti-hen!"

Now up the stream a little way
Was Gooseville, on the lake
The hens had come to Gooseville too,
But the geese were more awake.

When the hens began to spoil the young
And Gooseville's laws to flout,
The geese rose up in righteous wrath
And simply threw them out.

Of course you know where they all ran;
On Duckville they converged
"We've got to take these refugees"
Was what the ducks all urged.

The Duckville Daily Quack declared:
"Those geese will stop at naught!
They plan to conquer all the world!
Atrocities they've wrought!"

"That's right!" the young ducks all agreed,
"We'll help our fellow birds!
Those geese have plans to conquer us!
We've read the Quack's own words!"

They let the hens from Gooseville in,
The whole bedraggled pack
And every hen took up a job
On Duckville's Daily Quack.

When Duckville's Mayor's term was up,
The Quack put up its duck;
A vain and stupid duck he was,
A veritable cluck!

But when he praised the wild young ducks
And cursed the evil geese,
The Quack declared he was "all-wise"
His praise would never cease.

The hens chipped in to help this cluck
Give grain away for free
The old ducks sadly shook their heads,
The writing they could see.

And sure enough, this stupid duck,
He was elected Mayor
From this point on, the Duckville ducks,
They never had a prayer.

The Mayor said, "Gooseville must go!
We'll wipe them off the map!"
While Duckville slept, the scheming hens
For Gooseville set a trap.

They called the geese by filthy names;
They filled their pond with sticks
They helped the weasels catch the geese,
And other hennish tricks.

The geese got mad and threw some rocks,
"IT'S WAR!" the Quack announced:
"We ducks must fight those evil geese
Till they've been soundly trounced!"

The ducks (who knew not of the tricks
Indulged in by the Mayor)
Were filled with patriotic zeal,
And pitched right in for fair.

Now when the ducks had whipped the geese
The Mayor called "Retreat!
Our Henville friends should really take
Goosevilles's big main street!"

The hens are back in Gooseville now;
They starved and beat the geese
They prayed for peace but organized
The Henville Armed Police.

They drained the Gooseville swimming pond;
And 'De-goose-ified' the schools,
They wrung the neck of Gooseville's Mayor
On lately made up rules.

They formed a council of the hens,
'United Birds' the name
The other birds who joined the thing
Did not perceive their game.

No sooner had they set this up,
Than they announced their plan
To seize up Swanville as a home
For all their hennish clan.

They took a vote amongst the hens,
And every one approved!
"Swanville was for hens!" they said,
"Way back, before we moved."

And so they kicked the swans all out
With Duckville's help and power
And Duckville could not understand
Why swans on them turned sour.

By this time, Duckville was a mess;
The young ducks had gone mad
They stole and laughed at truth and law
They'd gone completely bad.

The hens were selling loco weed
In every nasty den
But ducks who dared to mention this
Were labelled 'anti-hen.'

The hens all preached of 'Tolerance';
They invoked the 'Golden Rule'
But they subsidized the indigent,
The greedy and the fool.

At last the very dumbest ducks
Began to smell a rat
"This Mayor is no good" they cried
"And we will soon fix that!"

KuMuKh
07-03-2006, 06:40 AM
,,,,,,,,

But the hens had planned for even this
A candidate they had,
Whom even wise old ducks believed
Just never could be bad.

This hen-tool duck had whipped the geese;
A soldier duck was he
Although the hens had set him up,
The ducks all thought him free.

This hen-tool got elected,
Through ignorance and greed,
Through hennish lies in press and speech
And bribes of 'chicken feed.'

The hens now kicked the ducks around,
Without a blush of shame
Until the Mayor ran the town
In nothing else but name.

They pumped the swimming pond all dry;
They taught the ducks to crow
While duckish numbers dwindled,
The hens began to grow.

The hens stirred up the happy crows
From out the piney wood
To fight and mix and marry ducks
In the name of 'Brotherhood.'

Things got so bad that fifty ducks
Who knew of days gone by,
Took up their wives and children
And decided that they'd fly.

They flew through storm and tempest;
They froze, and many died
But on they drove, until at last
A lovely lake they spied.

They settled down exhausted,
But soon went straight to work
To build and clear and cultivate,
No danger did they shirk.

Now after many years of toil,
This little band had grown
The fields around were full of grain
From seeds that they had sown.

The first ducks now were long since dead;
Their struggles long had ceased
Through hard work and through suffering
Their joys had been increased.

One day down near the entrance gate
There was an awful din
A hundred hens, all out of breath,
Were begging to come in.

"Oh, let us in!" the poor birds cried,
"Before we do expire!
'Tis only by the merest inch..."

This epic really has no end because
No matter how you fight 'em,
Those hens will show up every time
And so... ad infinitum.

:)

oyuna gelmeyiniz .

daturkishulan
07-03-2006, 08:37 AM
Almanlar yenilince bizde yenilmiş sayıldık...!

Kürtler,Türktür. isimleride kışın karda yürürken kürt,kürttttt denilen sesten gelmiştir....

:rolleyes:

bu dediğnde ciddi misin,yoksa dalga geçmek için mi yazdın???

demek mhp kürtleri ,siz aslında türksünüz diye bu sözleri kullanarak kandırmış yıllarca.
kardeşim kürtler anadolu da yaşayan iranlıladır.yani farslardan geliyorlar.zaten konuştukları dil de farsça,herkes bilmeden atıp tuttuğ için kürtlerin ne dil konuştuğu şugün bile muallakta.
bak bi düşün tc de arap yaşıyor,ermeni yaşıyor,yunan yaşıyor peki aralarında nüfus bakımından en zengin olan iranlıladan 1 tane bile mi yaşamıyor tc de???
aynı durum kuzey ırak için geçerli,arap locaları var ,türkmen kesmi var bi de kürt kesmi var.peki hiç mi iraanlı yok???
demek istediğm iran dışında yaşayan ister anadolu olsun ister ırak suriye olsun,bu bölgelerde yaşayan iranlılara kürt deniyor.isteyen ansiklopediyi açsın okusun yada internette geniş çapta yabancı kaynaklardn okusun araştırsın...bilmeden sallamayalım lütfen.

oğuz
07-03-2006, 08:50 AM
bu dediğnde ciddi misin,yoksa dalga geçmek için mi yazdın???

demek mhp kürtleri ,siz aslında türksünüz diye bu sözleri kullanarak kandırmış yıllarca.
kardeşim kürtler anadolu da yaşayan iranlıladır.yani farslardan geliyorlar.zaten konuştukları dil de farsça,herkes bilmeden atıp tuttuğ için kürtlerin ne dil konuştuğu şugün bile muallakta.
bak bi düşün tc de arap yaşıyor,ermeni yaşıyor,yunan yaşıyor peki aralarında nüfus bakımından en zengin olan iranlıladan 1 tane bile mi yaşamıyor tc de???
aynı durum kuzey ırak için geçerli,arap locaları var ,türkmen kesmi var bi de kürt kesmi var.peki hiç mi iraanlı yok???
demek istediğm iran dışında yaşayan ister anadolu olsun ister ırak suriye olsun,bu bölgelerde yaşayan iranlılara kürt deniyor.isteyen ansiklopediyi açsın okusun yada internette geniş çapta yabancı kaynaklardn okusun araştırsın...bilmeden sallamayalım lütfen.

Biz Türkleştirdik,İçimizdeki bazı kesim Ermenileştirdi,Bazıları bunlar Yuhididir dedi,Şimdiki moda ise bunlar İran'lıdır...

Adamlarda bas bas bağırıyor biz Med'lerin torunlarıyız diye...

Artık kimin sesi fazla çıkarsa:lol:

BuyukTuran
07-03-2006, 09:00 AM
kardeşim kürtler bırakın kürt kalsın Allah Allah adamlar ne güzel bozkurtlaşmış hem Atatürk demiyor mu"Ne mutlu Türküm diyene!"
p.s.:Zazaların büyük kısmı(%99.9'u) kürtlere kız vermez kızda almaz. onların tiplerine bakarsanız ne kürtlere benzer ne araplara benim kanımca onlar aşiretinin kavalalı m.Ali paşa zamanında islahiye savaşında dağılan karakeçilerin bi parçası
yine p.s.:
karakeçi aşirti 2.beyazıd döneminde orta asyadan gelen Türklerin kurduğu efsanevi aşirettir Osmanlı'yı çökmekten kurtarmıştır.Ben de o aşirettenimde 90 yıldır ortada aşiret yok boy gibi bişey oldu artık.

mustafa06
07-03-2006, 09:17 AM
Galiba mantık, Adam kürdüm ama bu ülkeyi seviyorum diyorsa, hayır sevemezsin sen kürtsün demek gibi bir shey oluyor.
Kürt olmak ,illaki peshin peshin bölücü demek olabilir mi?
Kayıtlarını incelediğimizde Türk gözüken, ama bu ülkenin kuyusunu kazan, tarihini inkar eden, hatta küfreden, insanlar Türklerden chıkabiliyorsa,
Kürtlerden de bölücüler olabileceği gibi, bu vatan ichin canını vermekten chekinmeyecek insanların chıkmasından daha doğal ne olabilirki.
Böyle insanları dıshlamak yerine, sahip chıkmak, değer vermek gerekir diyorum.
Shu ortamda, böyle kishileri eleshtirmek yerine bir kere değil, iki kere alkıshlanması gerekir.

Atatürkte Ülkemizin yapısını bildiği ichin, Ne mutlu türk soyundan gelenlere dememishtir.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE demishtir.

mustafa06
07-03-2006, 09:43 AM
Bu forumda bir kardeshimiz vardı.
Hatırlarsanız , ''Türk '' adı ile yazıyordu. Kulakları chınlasın
Kürt kökenliyim ama Türküm diye bağırıyordu. Bu yüzden aldığı tehditlere karshılık adını, resmini, ve yerini yayınlayarak Buyurun ben buradayım diyerek inandığı davanın savunuculuğunu yapıyordu.
Arkadashlar kim bu insana karshı hayır sen kürtsün bizden değilsin diyebilir.
Bence, Bu sözü söyleyecek insanlara bölücü denmesi gerekir.

sevgi ile

oğuz
07-03-2006, 09:45 AM
Bu forumda bir kardeshimiz vardı.
Hatırlarsanız , ''Türk '' adı ile yazıyordu. Kürt kökenliyim ama Türküm diye bağırıyordu. Bu yüzden aldığı tehditlere karshılık adını, resmini, ve yerini yayınlayarak Buyurun ben buradayım diyerek inandığı davanın savunuculuğunu yapıyordu.
Arkadashlar kim bu insana karshı hayır sen kürtsün bizden değilsin diyebilir.
Bence, Bu sözü söyleyecek insanlara bölücü denmesi gerekir.

sevgi ile

Üstadım iyi hatırlattın...

Ne oldu,bir anda koptu kayboldu...bilen varmı ?

Demir Kağan
07-03-2006, 10:02 AM
mustafa06 abi yazınıza taslak olarak kesinlikle katılıyorum. Ancak müsaadenizle benim de eklemek istediğim birkaç şey var:

Bu ülkede Türk olmayan herkes vatan haini değil ancak bu gizliden olmadıkları veya sonradan olmayacakları anlamına gelmez. Bu vatanı seven insan sayısı çok, ancak bir o kadar da -Türk olanlar da- hain çok. Biz bu vatanı, bu milleti seven insanları itersek, onları aşağılarsak kaybeden taraf oluruz, onları sahiplenmeli, gelin kardeşim demeyi bilmeli ve eğitmeliyiz. Siyasi dengelerimizi iyi korumalıyız. Neden durduk yere düşman edinelim ki? Saçmalığın daniskası olur.

Ancak her şeye rağmen benim çok kızdığım bir nokta, Kurtuluş Savaşı'nda omuz omuza savaşmış olmamız yalanı. Ben bir tane bile kürdün dedesinin Kurtuluş Savaşı'nda şehit düştüğünü görmedim. Siz gördünüz mü? Kime sorsam yok diyor. Ancak omuz omuza savaştık demekten de geri kalmıyorlar. Bir tek kürtler değil, çerkesler, lazlar vs. Açıkçası Lazlar Türkiye'de yaşayan diğer azınlıkların hepsinden daha vatansever ve cesur insanlar. Çerkesler bildiri yayınlayıp itilaf devletlerinden özür diliyorlar onlara karşı savaştıkları için. Ancak Türkiye'nin ilk başbakanlarından "Rauf Orbay" bir çerkes. Kısacası, her milletin iyisi var kötüsü var, bana göre Türk milleti için çalışan bir gayri Türk, milleti için çalışmayan bir Türk'ten, nemelazımcı bir Türkten daha hayırlıdır, daha iyidir. O yüzden kimleri yoldaş edineceğimizi iyi seçmeli.

daturkishulan
07-03-2006, 11:31 AM
mustafa06 abi yazınıza taslak olarak kesinlikle katılıyorum. Ancak müsaadenizle benim de eklemek istediğim birkaç şey var:

Bu ülkede Türk olmayan herkes vatan haini değil ancak bu gizliden olmadıkları veya sonradan olmayacakları anlamına gelmez. Bu vatanı seven insan sayısı çok, ancak bir o kadar da -Türk olanlar da- hain çok. Biz bu vatanı, bu milleti seven insanları itersek, onları aşağılarsak kaybeden taraf oluruz, onları sahiplenmeli, gelin kardeşim demeyi bilmeli ve eğitmeliyiz. Siyasi dengelerimizi iyi korumalıyız. Neden durduk yere düşman edinelim ki? Saçmalığın daniskası olur.

Ancak her şeye rağmen benim çok kızdığım bir nokta, Kurtuluş Savaşı'nda omuz omuza savaşmış olmamız yalanı. Ben bir tane bile kürdün dedesinin Kurtuluş Savaşı'nda şehit düştüğünü görmedim. Siz gördünüz mü? Kime sorsam yok diyor. Ancak omuz omuza savaştık demekten de geri kalmıyorlar. Bir tek kürtler değil, çerkesler, lazlar vs. Açıkçası Lazlar Türkiye'de yaşayan diğer azınlıkların hepsinden daha vatansever ve cesur insanlar. Çerkesler bildiri yayınlayıp itilaf devletlerinden özür diliyorlar onlara karşı savaştıkları için. Ancak Türkiye'nin ilk başbakanlarından "Rauf Orbay" bir çerkes. Kısacası, her milletin iyisi var kötüsü var, bana göre Türk milleti için çalışan bir gayri Türk, milleti için çalışmayan bir Türk'ten, nemelazımcı bir Türkten daha hayırlıdır, daha iyidir. O yüzden kimleri yoldaş edineceğimizi iyi seçmeli.

dedesi kurtuluş savşında ölmüş bi tane bile kürt görmedim demişsin.evet doğrudur...ben de bir değil bir çok kürdün kendi ağzıyla bizim dedelerimiz hiçbir savaşa katılmamıştır,yalan mazeret uydurarak askerden kaçmışlardır dediklerini duydum bakın kendi ağzlarından diyorum bu konuda zerre kadar kendi yorumumu eklemiyorm dediklerime.
bi de şu ayrımcılık konusuna gelelim.adamlar kürt olduğ halde biz türküz demiş.benim demek istediğm -kardeşim eğer kürtsen kürt kal,neden olmadığn bişeyi sanki öyleymişin gibi göstermeye çalışıyorsun?seni türk olmaya zorlayan neden ne?- yoksa bu insanların aşağlık kompleksimi var?
bakın benim de -ben kürtüm ama tc vatandaşıyım ve bu durumundan çok mutluyum- diyen biçok arkadaşım var.türkiye yi gerçekten kendi ülkesi gibi seven(zaten tc yurttaşları arasında ayrımcılık yapılmamalı,yurttaş olan herkesin ortak ülkesi burası ve herkes aynı haklara sahip),tc ye o gözle bakan insanlar bunlar.
bi insanın kökü ne olursa olsun ,tc yurttaşları arasında kimseye ayrı gözle bakmayız ama insanlar da kendi soyunu ikar etmemeliler.

semetey
07-03-2006, 12:02 PM
Konuyu dağıtmak gibi olacak, ama Kemal Tahir birinci dünya savaşına Anadolu'dan üç milyon asker çıktı Seferberlikte ise Yunanın karşısına en çok üç yüz bin asker çıkarabildik diyor. Askerden kaçmak geneldi. Garp cephesinde savaş bölgesinde oturanlar bile firar ederken, o taraflarda dahi bölge tam anlamıyla kontrol altına alınamamışken şarktan asker getirmek kolay olmasa gerekirdi, üstelik güney doğuda ingiliz tehlikesi varken o tarafların ahalisinin fazla zorlanmaması daha uygun görülmüş olabilir.
Kurtuluş savaşının destansı yönünden farklı şeyleri inceleyen ne kadar kaynak bulunur bilmiyorum. Hatıralar v.s. var onlarda daha çok Ankara- İstanbul merkezli(aydınlarımız Anadoluyu gerçekten tanımıyorlarmış).
Kemal Tahir'de mapus damlarında çürümeseydi bambaşka şeyler yazardı, ama romanlarında bir çok gerçeği yazdığını söyleyebilirim. Biraz iddialı olacak,ama Kemal Tahir Yirminci Yüzyıl Türk Romanının en önemli yazarıdır.
Diyarbakırlı Kürt MHPlilerin başka nasıl olmasını bekleyebilirdik ? Önemli olan Türk bayrağı altında yaşama isteği değil mi? Son derece önyargılı biçimde bu ne lan diye başlık açılmasını yanlış buluyorum.

gurkan
07-03-2006, 12:42 PM
Yanlızlaştırma Stratejisi ;

Bu oyunda içten bölme parçalara ayırma ve yanlız bırakma ; Bu işi bilenlerin oynaması gereken bir manevradır. Bunun için yanlız bırakılmak istenen PKK ya da Bölücüler ise Bu tür hareketler dikkatle izlenmeli stratejik açılımlar sağlanmalıdır. Herşeyden önemlisi farklı bakılabilmesi açısından önemlidir. Umarım bizlerinde vatansever Kürt dostlarına ya da varsa olabilecek namzet adaylara ihtiyaçımız olduğunu anlamışınızdır. Bu oyunu kuran emperyalistlerin oyunlarını bozmak için içerden vatansever kürt vatandaşlarına ihtiyaç vardır. En azından bölücü olmayanlarına. Ayrılık tohumlarını atan emperyalistlere karşı herhal bizimkilerin elleri armut toplamıyordur. Görünen köye kılavuza ne hacet. Ben buradaki hamleyi görüyorum.

Ne demek istiyorum. Bu oyun bir strançtır. Oynayacağın taşa dikkat edeceksin.

Yani av değil avcı olacaksın.

Yani yem değil yem atan olacaksın.

Maşa varken elini yakmayacaksın.

Anlayan anladı hadi bana eyvaallah...

mustafa06
07-03-2006, 01:06 PM
Daturkishulan,
bi de şu ayrımcılık konusuna gelelim.adamlar kürt olduğ halde biz türküz demiş.benim demek istediğm -kardeşim eğer kürtsen kürt kal,neden olmadığn bişeyi sanki öyleymişin gibi göstermeye çalışıyorsun?seni türk olmaya zorlayan neden ne?- yoksa bu insanların aşağlık kompleksimi var?

Atatürkün bence en önemli sözü olan , NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE sözü ne anlama geliyor. Neden böyle bir söz söyleme gereği duyulmush olabilir.

Kurtulush savashına Doğu ve güneydoğudan asker katılmamıshtır sözü chok iddialı bir sözdür.
Chanakkaleye; azerbaycandan, doğudan , batıdan velhasıl heryerden insanlar savasha katılırken,
hemen dört yıl sonra ne değishmishtirde doğu ve güneydoğudan askere katılım hich olmamıshtır.
Bence bu iddiayı ilk ortaya atanlar bölünmeye bir katkı sağlamak isteyen PKK ve destekchilerinden bashkası olamaz . beyinlerde acaba diye bir iz bırakılmak isteniyor ''Bakınız zaten bizim dedelerimizde Türklere düshmandı ,onları desteklememishlerdi, shimdi biz neden birlikte olalım '' fikrini hissettirme chabasıdır.

Afrasiyabın dediği gibi, en kötü ihtimalle bu gün PKK'ya bizimle birlikte karshı koyan kürtlerin dedeleri katılmıshtır

zaten doğudan hich katılım olmaması veya batıda katılımın % 100 olması eshyanın tabiatına aykırıdır.

Afrasiyab
07-03-2006, 01:15 PM
MHP ulke icindeki tum irklari turk olarak benimseme benimsetme anlayisi gutmektedir ammavelakin olasi bir ic savasta mhp nin kades dedigi kurtler turklerin degil kardesleri kurtlerin yaninda olacak ve dava arkadasi dedigi kisilere kursun sIKMAKTAN cekinmeyecektir zaten bu kisiler kurt muzigi dinleyip kurtce konusup kurt kitaplari okuyaraka bu ayriligi iyce belirgin hale getirmektedirler turkluk dertleri olsa bunlarin turkce konusup turkce muzik dinleyip turk kitaplarini okurlardi MHP kurtlesiyor bu tip politikalarla .
90 lı yılların başında, devletin valisini kaymakamını o satar dediğiniz, devlete bağlı kürt aşiretler koruyordu PKK dan.

PKK nın en azdığı yıllar, birçok aşiret silahlı mücadeleye girdi pkk ile. Birçok aşiretin çocukları kaçırıldı, öldürüldü ama onlar yine devlete baglılıgını devam ettirdi.

wolfie
07-03-2006, 01:18 PM
kardeşim kürtler bırakın kürt kalsın Allah Allah adamlar ne güzel bozkurtlaşmış hem Atatürk demiyor mu"Ne mutlu Türküm diyene!"
p.s.:Zazaların büyük kısmı(%99.9'u) kürtlere kız vermez kızda almaz. onların tiplerine bakarsanız ne kürtlere benzer ne araplara benim kanımca onlar aşiretinin kavalalı m.Ali paşa zamanında islahiye savaşında dağılan karakeçilerin bi parçası
yine p.s.:
karakeçi aşirti 2.beyazıd döneminde orta asyadan gelen Türklerin kurduğu efsanevi aşirettir Osmanlı'yı çökmekten kurtarmıştır.Ben de o aşirettenimde 90 yıldır ortada aşiret yok boy gibi bişey oldu artık.
Karakeçili aşireti büyük bir aşirettir, bugün bilecik ve civarında yaşayanlar türkçe konuşur, suriye ve urfa civarında yaşayanlar arapça konuşur, doğu, güneydoğu anadolu ve kuzey ırakta yaşayanlar kürtçe konuşur.

daturkishulan
07-03-2006, 02:09 PM
Daturkishulan,

Atatürkün bence en önemli sözü olan , NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE sözü ne anlama geliyor. Neden böyle bir söz söyleme gereği duyulmush olabilir.

Kurtulush savashına Doğu ve güneydoğudan asker katılmamıshtır sözü chok iddialı bir sözdür.
Chanakkaleye; azerbaycandan, doğudan , batıdan velhasıl heryerden insanlar savasha katılırken,
hemen dört yıl sonra ne değishmishtirde doğu ve güneydoğudan askere katılım hich olmamıshtır.
Bence bu iddiayı ilk ortaya atanlar bölünmeye bir katkı sağlamak isteyen PKK ve destekchilerinden bashkası olamaz . beyinlerde acaba diye bir iz bırakılmak isteniyor ''Bakınız zaten bizim dedelerimizde Türklere düshmandı ,onları desteklememishlerdi, shimdi biz neden birlikte olalım '' fikrini hissettirme chabasıdır.

Afrasiyabın dediği gibi, en kötü ihtimalle bu gün PKK'ya bizimle birlikte karshı koyan kürtlerin dedeleri katılmıshtır

zaten doğudan hich katılım olmaması veya batıda katılımın % 100 olması eshyanın tabiatına aykırıdır.

bi kere her doğulu, kürt değildir.bunu bilelim.
ayrıca -doğudan kimse kurtuluş savaşına katılmadı- demek çok iddialı bi söz değil yalan yanlış bi söz olur.150 yıl kesintisiz 20 ayrı cephede savaşan osmanlının 10 milyonu aşmayan nufusuyla her cepheye asker yollayabilmesi imkansızdır.araştıranlarınız olduysa bilir doğu türkistan dan,batı türkistan dan,kırım dan ,kazan dan binlerce takviye kuvvet gelmiştir kurtuluş savaşına yardım için.
kürtler kurtuluş savaşına katılmadı diyenler bölücüdür demişsin.diyelimki katıldılar ozamn anlarız tamam.peki ya gerçekten katılmayıp isyan çıkarmışlarsa?tarihi saptırmaya ne gerek var?
son olarak da şunu söyliyim ; bi kürdün türkle birlikte bi arada sorunsuz yaşaması için arkadaş olabilmesi için o kürdün illaki ben türküm mü demesi gerek?türk mü olması gerek (aslında olmadığ halde)?
bırakın insanları kendi hallerine .eğer kürtse ben kürdüm desin.istediğ dilde(insanı ne kadar rahatsız etse de)konuşsun,kürtçe gastesini okusun çocuğnuda kürtçe okuluna yollasın.orası beni ilgilendirmez.tabi bu hakları huzursuzluk çıkarana kadar.teröriztlik yapanı ayğndan tavana asarız.

mustafa06
07-03-2006, 02:33 PM
Datukishulan,
kürtler kurtuluş savaşına katılmadı diyenler bölücüdür demişsin

Öyle bir sözüm yoktur.
Bu sözü ilk ortaya atanlar diye bir tabirim vardır. Bilmiyorum ama bulunabilse, bu söz ilk önce bölücü bir kürtten chıkma ihtimali yüksektir diye düshünüyorum belirttiğim sebeplerden dolayı.

Her doğulu kürt olmadığı gibi Türkte değildir. Acaba savasha katılanları ırklarına göre chetele tutarak mı saymıshlarki bu iddiayı savunuyorlar. Evet savash sonrasında isyanlar olmushtur ama isyanı desteklemeyenlerde olmushtur Tıpkı bu gün olduğu gibi.

son olarak da şunu söyliyim ; bi kürdün türkle birlikte bi arada sorunsuz yaşaması için arkadaş olabilmesi için o kürdün illaki ben türküm mü demesi gerek?türk mü olması gerek (aslında olmadığ halde)?

Bir kürdün, Ne Mutlu Türküm Diyene demesinde ben kendimi Türk hissediyorum demesin de bir engel mi vardır?.
Bu ülkenin milli eğitimi ile yetishmish, Atatürk sevgisi olan bir insan, Bu ülkenin en önemli yapıshtırıcısı olan bu sözü benimseyerek kullanması ve ona uygun davranmasının anormalliği nerededir.

eğer kürtsen kürt kal,neden olmadığn bişeyi sanki öyleymişin gibi göstermeye çalışıyorsun?seni türk olmaya zorlayan neden ne?- yoksa bu insanların aşağlık kompleksimi var?

Bu sözleri söylemek ichin ashağılık kompleksimi olması gerekir. ichinden gelerek söylemesi mümkün olamaz mı?
Türklerden, Türklüğünden utanan, tarihini inkar edenler chıkıyorsa, kürtlerden; Atatürkün sözünü benimseyenlerin chıkmasında nasıl bir anormallik olabilir , nasıl bir sorun ,nasıl bir kompleks olabilir.

sevgi ile

Scofield
07-03-2006, 03:08 PM
O zaman bu is sunun gibi birsey, Bir Yahudinin Adolf Hitler'e "Heil Hitler" diye destek vermesi ve fasizmi desteklemesi gibi... Veya Stalinin bir yandan Adolfa savas acip diger yandan Mussoliniye destek vermesi gibi...

mustafa06
07-03-2006, 03:22 PM
TürkDiaspora,
O zaman bu is sunun gibi birsey, Bir Yahudinin Adolf Hitler'e "Heil Hitler" diye destek vermesi ve fasizmi desteklemesi gibi... Veya Stalinin bir yandan Adolfa savas acip diger yandan Mussoliniye destek vermesi gibi...

Kürtlerle Türkler arasında soykırım sorunu olduğunu hich duymamıshtım.
İsyan Kürtten veya Türkten olsun, devletin kendini koruma hakkı vardır ve bu soykırım olarak düshünülemez. Hitlerle, musolini ile nasıl bir ilishki kurabilidiniz ki?

Aksine Kurtulush savashında birlikte mücadele etmek, kurulan ülkenin eshit değerde insanları olmak gibi bir yönümüz varken, dediklerinizi size nasıl chağrıshtırdı , anlayamadım

Scofield
07-03-2006, 03:41 PM
Simdi yazacagim cevaplar bircogunuza cevap ve tepki seklinde olacak cunku bir aliskanlik edindiniz su TESEKKUR fonksiyonu cikti cikali... Bir konuda kellede bit arar gibi olgular bulup satasma moduna geciyorsunuz. Gectikce memnun edip kendinizi tesekkur alip bu memnuniyeti buyutuyorsunuz.

TürkDiaspora,
Kürtlerle Türkler arasında soykırım sorunu olduğunu hich duymamıshtım.onu da kim söyledi?
İsyan Kürtten veya Türkten olsun, devletin kendini koruma hakkı vardır ve bu soykırım olarak düshünülemez. Hitlerle, musolini ile nasıl bir ilishki kurabilidiniz ki?hangi soykirimdan bahsediyorsunuz? nerden cikti soykirim kelimesi? yazdim mi aceb öyle birsey?

Aksine Kurtulush savashında birlikte mücadele etmek, kurulan ülkenin eshit değerde insanları olmak gibi bir yönümüz varken, dediklerinizi size nasıl chağrıshtırdı , anlayamadım hicbirsey cagristirmadi :) az önce yazdigimin arkasinda birsey aramayi birakip göndermeye bakmanizi tercih ederim.

Soykirim veya insaniyet disinda eger bir yahudi veya komunist Milliyetci bir Alman partisini desteklerse nasil bir olay olurdu? Iste vurguladigim bu. Neden böyle bir örnek verdim? Yakin tarihteki en guclu Milliyetcilik örnegi "liberatian national socialist party"...

Ama bazilarimiz var ki bir yazilani sundure sundure surundurur misali; hemen soykirima gectik. Yakinda sabunlardan da bahsetmeyelim...

Bir tavsiye; elestirip yerden yere vurmak icin cabalamak yerine, butur gereksiz seylerle vakit kaybetmek yerine vurgulanmak istenilen noktalari anlamaya calisip fikir uretmek daha yararli ve mantiklidir diye dusunuyorum. Illa ki birinin yazilarinda ikide bir art niyet aramakla bir iki tesekkur kapmanin hicbir getirisi olmaz.. :lol:

Son derece önyargılı biçimde bu ne lan diye başlık açılmasını yanlış buluyorum.
Tamam. Ben uygun buluyorum cunku sasirdim! dogal degil mi?

Bunda ne kötülük var!!!Bu durumla alay etmek,bunu yadırgamak biraz acayip olmuyormu???saygılarımla.. kim dedi bu "kötuluktur" veya kötu birsey oldugunu? kim alay etmis? hani nerde? sen de sundurmussun yaziyi...

Yukaridaki habere aslinda sasacak hicbirsey yok. niye arkadasim? ben sasirdim iste ilk defa göruyorum cok sasirdim. yanlis birsey mi sasirmak?

Shu ortamda, böyle kishileri eleshtirmek yerine bir kere değil, iki kere alkıshlanması gerekir. kim elestirmis? bir elestiri var mi tarafimca??? abi neden her bir yazida kellede bit arar gibi artniyet ariyorsunuz ve kendi kendinize yarattiginiz olgularla yaziyi yazan kisiye topluca satasiyorsunuz?

Abi kapatin su "Tesekkur" modunu millet gaza geldi hey yarabi...

Demir Kağan
07-03-2006, 04:26 PM
Turk'um Diaspora'm gaza gelmişsin, yakıp yıkmışsın, burada kimse kimsenin kötülüğünü istemiyor ki, herkes kendi yorumunu yaptı.

Hitler'in partisinde siyonistler de var. Adamlar belki de İsrail devletinin kurulabilmesi için 6 milyon yahudiyi gözden çıkartmışlardı.

Ayrıca Türk'ün herhangi bir millete düşman olması, onunla işbirliği yapanlara düşman olması düpedüz aptallıktır. Milli varlığımıza düşman olan herkese düşmanız, bizimle olanlara değil.

Scofield
07-03-2006, 04:28 PM
Turk'um Diaspora'm gaza gelmişsinsorma ya acayip fazla kacirdim taze sogani bugun

Tabriz_Han
07-03-2006, 04:33 PM
Eger Doguyu Kurt goruyorsan, eger Kurtleri hep vatan haini, bizden degil, bizimle ulke paylasamaz gibi dislama yaparsan iste ozaman Pkk'nin oyununa dusuyorsunuz.

Pkk;nin tum amaci bu iste, Turku Kurtden nefret etsin, Kurt Turkden nefret etsin, nefreti beslesinler ve bu buyusun, Bati Turkiye yani daha gelismis Turkiye dogu'yu Kurt gorsun ve oralara hic gitmesin, Kurtleri zorla ve baskiyla Pkk catisinin altina sokmak ve Pkk'li olmayan Kurtleri tehdit etmek ayni zamanda Turklerde bu tehdit alanan Kurtleri disliyasin ve onlar ortada kalsin...

Bu oyun iste bozuluyor. Biz Kurtlere nekadar kolarimizi acarsak, Pkk'de okadar cildirir, Guney Dogu gelisiyor Pkk kiziyor....

Bak, Londrada Zenciler, Hintliler, Ingliz Milli Takim formayla geziyor, Ingliz bayrakli Gomlek giyorlar, nereden geldigini sorarsan "I'm Brittish" diyor yada "I'm Brittish Black/Asian/Pakistani". Ingliz bunlara rahat birakti ve simdi cogu Ingliz olmak istiyor. Ama bunlar yuzlerce sene kolelik altinda yasadilar, soykirimlar yasadilar, cok kotu zulum icinde yasadilar ama halen bugun Brittish olabiliyorlar.

semetey
07-03-2006, 04:33 PM
Bir yahudi Alman milliyetçisi olamaz, çünkü dini inançları Yahudilerin Tanrının seçilmiş, üstün kavimi oldukları yönündedir. Aralarına soykırım girmiş iki millet arasında da böyle bir şey beklenemez. Zaten Almanya'da pek yahudi kalmadı. Sadece İsviçre'de var, ama İsviçreliler kendilerini Alman saymaz, Almanları pek sevmezler. Hitler -galiba dokuzuncu göbekten- yahudi kanı yaşıyormuş.Demir kağan'ın sözünü ettiği siyonist destekçilerin karışmış Hazar kanını temizlemek amacıyla Hitler'e destek olduğunu duymuşsundur. Stalin Hitler'e savaş açıp Mussoli'yi destekleyemezdi. Mussolini'nin arkasında zaten Hitler vardı. Afrika'da İtalyanlar batırınca insiyatifi Almanlar almışlardı.
Bir komünistte Milliyetçiliği desteklemez, çünkü komünizm Milliyet kavramını reddeder. Milliyetçilik gerçeklerin üzerine çekilmiş olan bir perdedir. Asıl problem üretim kaynaklarının kimin elinde olduğudur.Eğer bir komünist milliyetçi olursa, o artık komünist değildir.
Türkler ile Kürtler arasındaki ilişkinin dinsel ya da komünizm- milleyetçilik arasındakine benzer ideolojik bir tarafı yok. Eğer Türk milliyetçiliğinden kasıt Türk ırkçılığı ise ben bir şey diyemiyorum. Bu zaten devletin politikasına aykırı, resmi politika anayasamızda belirtilmiştir: Türkiye Devleti vatandaşı olan herkes TÜRK'tür.
Türkiye'nin en büyük problemi ekonomi değil terördür. Mesela terör yüzünden doğuda oluşan , varlığına göz yummak zorunda kalınan her türlü kaçakçılığa son verilmedikçe ekonominin düze çıkması imkânsızdır. Silahla terör yokedilemediği için (pkk yanlısı olan kişiler bilinse bile onlar dağa çıkmadıkça hiç bir şey yapılamıyor. Bir şey yapmak ise problemi büyütür) devlet vatandaşlarını kazanmak zorunda. Zaten ben buradayım seni seviyorum diyen kişilere ne bu lan denirse hiç bir şey çözülemez. Doğuya gidip orayı gerçekten tanımaya çalışmak lazım.
Daha çok uzun yazabilirim, ama uzun yazmayı sevmiyorum.
Eğer ben kasdedildiysem teşekkür olayında üyelik tarihim ve mesaj sayım durumumu açıklamaya yeter. Politik forumlara yazmak yerine oralarda yazanları okumayı tercih ediyorum. Yazsam ne olacak herkes fikrinimi değiştirecek? Aslında ben edebiyatla daha çok ilgiliyim, ama yazsam uzun yazmam gerekeceği için bu konuda da herhangi bir foruma yazmamayı tercih ediyorum

mustafa06
07-04-2006, 10:57 AM
Sevgili Türk Diaspora kardesh,

Sizin yazınızdan önce, değerli katılımcı kardeshlerle değindiğimiz konu; Türkiyedeki Kürt kökenli insanların Özetle; ''NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE'' sözünü benimsemeleri kendilerini Türk gibi görmeleri üzerine idi.
Hemen peshinden gelen sizin yazınızda ''yani shunun gibi bir shey'' diye yaptığınız göndermeyi dikkatle okuduğumu düshünüyorum.
sonuchta bana , ''Kürt kökenli vatandashlarımızdan, Ne mutlu Türküm Diyene, diyenlerin ve Türk devlet sistemine bağlılığını gösterenlerin, Yahudilerin adolf hitlere, heil hitler demesi gibi bir sheydir'' dediğinizi düshündürdü.
yahudilerle, naziler arasındaki malüm ilishki bilinmektedir. Bende , Türkiyede Türk ve kürtler arasındaki hukuki durum tespitini yaptıktan sonra ,sizi bu göndermeyi yapmaya iten sebebin ne olduğunu sordum.
sormamın amacı sadece neden böyle düshündüğünüzü öğrenmekti. Bashka bir neden yoktur.
Sizin sert tepki göstermenizi gerektirecek herhangi bir sebep göremiyorum.
Amacınızı gerek görürseniz kısaca achıklamanız anlashılmanız ichin yeterli idi.
gerek görmezseniz cevapta vermeyebilirdiniz.
Sizi eleshtirmedim, hich bir sheyi sündürmedim. öküz altında buzağı aramadım. sadece, neden böyle düshündünüz? diye sordum. ''Bir yahudi veya komünistin, milliyetchi bir alman partisini desteklemesi nasıl bir shey olurdu '' achıklamanız sizce yeterli ise bence fazlası ile yeterlidir. okuyucularca konu azda anlashılmıshtır, ve değerlendirilmishtir.
Threadı sizin achmısh olmanız ve tüm yazılar size yazılıyormush gibi algılamanıza anlam veremiyorum. ''Eleshtirmek değil, iki kere alkıshlanmalıdır'' sözüme siz, sadece durum tespiti yapmaktan öteye bir shey yazmadığınız halde, neden cevap verme gereği duydunuz?. Bu sözün haklılığı threadın geneline baktığınızda daha iyi anlashılır.
Ben buraya kimseye düshman olmak, kimsenin kalbini kırmak, gereksiz polemiklere girmek ichin gelmedim. aksine farklı fikirleri görmek, yeni insanlar tanımak, dostlar ve kalpler kazanmak ichin geldim. Benim ichin siz de diğer dostlardan farklı değilsiniz.
Hepimiz farklı düshünce ve karekterlere sahip insanlarız. Benim zeka düzeyim yapılan göndermeleri anlamaya yeterli olmayabilir!. Ancak bildiğim bir shey vardır. soru sorarken hich bir ima yapmadan sorumu doğrudan sorarım. Hatalı olduğumda da özür dilemeyi bilirim.
Sevgi ile kalınız.

narcoleptic
07-04-2006, 10:14 PM
Türk ve kürt kelimeleri arasında tek farklılık harflerin yer değiştirmiş olmasıdır.

Kendini Türk olarak hisseden hiç bir kürt kökenlinin ağzından ben kürdüm lafını işitmedim şimdiye kadar.

diğer yerleri bilemem ammavelakin buralarda aksini iddia edeni yaşatmıyolar.

Demir Kağan
07-04-2006, 11:27 PM
Türk ve kürt kelimeleri arasında tek farklılık harflerin yer değiştirmiş olmasıdır.

Kelimeler arasındaki fark ne kadar azsa, iki millet arasındaki fark o kadar çok.

EGETÜRK
07-05-2006, 12:16 AM
MHP'nin ne hale geldigini diyarbakir il kurultayinda da gorduk.Il baskani kurultayda Kurtce konustu ve Bahceli de onu tebrik etti.Tamam her seyi kabul ederim ama Türk dili Türklügün ortak paydasidir ve bu parti milliyetçi ise basta diline onem vermelidir.MHP'yi hergün gözümden daha çok siliyorum.Bozkürtlere gelelim.Bunlar da Kürtlügünü hala one çikaran adamlar,Türklükten bahsetmezler.Partinin içine sokuluyorlar hemde en kritik zamanda.MHP bunlari kardeslige katki yapsin diye kabul ediyor ama kaleyi içten fethetme durumu var..Mersin Büyük Bayrak yürüyüsüne Ülkü ocaklarinin katilmamasini da sayarsak is daha da ciddi boyutlarda.Bence Türk milliyetçileri bu partiyi 2.plana atmali.

Ahde Vefa
07-05-2006, 07:20 AM
Bir fransizin ingiliz milliyetcisi, bir japonun arap milliyetcisi olmasi ne kadar sacma ise, bir kürdün de Türk milliyetcisi olmasi okadar sacma bence...
Neyse, yinede hosuma gitti herhalde :p

EGETÜRK
07-05-2006, 07:25 AM
HerqezTürqtür Kardesim,Haklisin ama yaklasik 1000 yillik tarihi goz ardi etme.Gerçi yinede çok çektirdiler,affedilmeyecek kadar belkide ama,ben ingilizin arap milliyetçiligiyle bu konunun farkini belirteyim dedim

mustafa06
07-05-2006, 09:14 AM
Bir fransizin ingiliz milliyetcisi, bir japonun arap milliyetcisi olmasi ne kadar sacma ise, bir kürdün de Türk milliyetcisi olmasi okadar sacma bence...
Neyse, yinede hosuma gitti herhalde :p

Bir Fransızın ingiliz milliyetchisi olmasına shasharım ama Bir kuzey irlandalıdan ingiliz gibi düshünenlerin chıkmasına shashırmam.

Japondan Arap milliyetchisi olması mantıksız gelebilir ama bir basklıdan ispanyol milliyetchisi gibi düshünenlerin chıkması bana mantıksız gelmez.

Dahası rusya federasyonu ichinde yashayan Türk kökenlilerden ruslar gibi düshünen ,ruslarla birlikte yashamayı savunan, kısaca rus milliyetchiliği yapan insanların olmasına hichte shashırmıyorum
Tarih boyu birlikte yashadığımız Kürtlerden Türk milliyetchisi gibi düshünenleri gayet mantıklı buluyorum

sevgi ile

oğuz
07-05-2006, 09:25 AM
Başlık ismi tarafımca düzenlenmiştir.bilgilerinize...

Han
07-05-2006, 09:26 AM
L.A.N. kod adli lan nere gitti lan?

Tabriz_Han
07-05-2006, 11:00 AM
EgeTurk
MHP'nin ne hale geldigini diyarbakir il kurultayinda da gorduk.Il baskani kurultayda Kurtce konustu ve Bahceli de onu tebrik etti.

Eeeh, sorun ne? kiyametmi koptu, Kurdistan diyemi bagirdilar, boluculukmu oldu, sorumu cikti, yok Turkiyeyi seven ve dava veren Kurtlerde var oldugunu gosteriyor.

Bunda en cok zarar goren PKK'dir, Ulkuculer Kurtlere sahip cikabiliyor, bu asinda cok yahsi bir gelismedir, lutfen daha genis dusunun kutunun disindan ne oldugunu gorun, degisik pencerelerden bakiniz.

Turk Milliyetcisi Irkci milletcisi degildir, Avrupa milletcilikle karistirmayiniz cunku bunlar "IRK" Milliyetcisi var. Kurt, Turk milleticisi olabilir, Turkiyeyi sever ve sahip cikar, Turk olmak sadece "irka" dayanli degil.

Bana gore, bu cok akili bir davranisdi, Kurtleri dislamakla hic birsey cozulmeyecek, tersine onlara sahip ciksak ve onem verseniz Pkk'nin gucu yok oluyor.

Eger MHP o bolgede citti oy kazanirsa, Pkk hayalkirikligina girecek ve bu sefer Kurtlere resmen saldiricak, kendi kendini maf edecek. O bolgenin sorunlari cozulecek, halk Turkiyeyi sahip cikacak ve ulkesini daha fazla sevecek cunku bu gibi ulkulerde vatan sevgisi cok onemlidir...Insanligimizi gostermek lazim, Kurtler kardesdir PKK kalestir, ikisini ayirmak lazim, ayirinca Pkk oyunu bozuluyor.

Bu davranislari kutluyorum.

EGETÜRK
07-05-2006, 11:27 AM
Atatürk'ün bir sözü var 'TÜRKIYE CUMHURIYETI'NIN TEMELI KULTURDUR''diye.Ilk basta soyle bir bakip gecmisizdir ama bu söz icinde cok sey barindiriyor.Ata'nin dilimize verdigi önemide katarsak Türk dili her zaman dedigim gibi Türklügün ortak paydasi olarak karsimiza cikiyor.Bir Kürt Türk Milliyetcisi olur mu?Olur.Ama Türkce konusmayan,Türkce düsünmeyen bir insanin Türklügünden ve Milliyetciliginnden ciddi ciddi suphe ederim.MHP kongresinde bile böyle kürtce konusuluyor ve Genel Baskanda bunu kutluyorsa sorun cok büyük demektir.Sonucta PKK'li da Kürtce konusuyor,MHP'li kürtde.Demek ki Pkk'liyla ayni degerlere sahip.Adam daha da ileri gitmis ve kürtceyi dilimizin bir lehcesi ilan etmis.Bak sen!!!.Olmaz Öyle sey.Bizim geçmisimiz ve gelecegimiz Türkce'dir.Türkce olmazsa ileride cocuklarimiz Türk olduklarini hatirlamayabilir.!!!

Tabriz_Han
07-05-2006, 12:06 PM
Peh, bu dusunculer iste Turkiyenin basina belaya sokuyor.

Daha mantikli ol, Pkk'yi bu mantikla cozulmez boyle davraninca bilmeden onlari desteklemis oluyorsunuz lutfen bunu anlayin.

Bir kac Kurtce laf etti, ne oldu? bu dil meseleri serbes birakmak lazim cunku sadece sorun yaratiyor. Resmi dil Turkce, ama bazi Kurtler evinde Kurtce konusuyorsa ne yapalim, zorlan Turkcemi konusunlar evde. O evinde Kurtce konusanlarda bu ulkenin vatandasi ve onlara sahip cikmak lazim, dislayacinca Pkk eline dusuyor.

Bunun kotu tarafi ne? bazilari gercekten beni cok sasirtiyor, yani Kurtlerin kotu olmasini istiyorlar, Pkk'li olsunda burada hepimiz laf atalim, bak iste hepsi oyle degil dislamaya bosver artik sahip cikmaya ogren.

EGETÜRK
07-05-2006, 12:18 PM
Ben Türkiye'de Türk'den baska toplum kabul etmek istemiyorum(rum ermeni ve yahudi azinliklar disinda).Eger Kürt kökenli vatandaslardan da boyle düsünen vede Ülkenin birligine ve Türklügün Kültürel degerlerimize sahip cikan kisiler varsa,basimizn üstünde yeri var.Ama yok Kürtce egitim,kürtce su,kürtce bu,azinlik haklari falan filan,bunlari isteyen varsa buyursun gitsin Kürt Federe Cumhuriyetine.Oradaki Türkmen kardeslerimizde buraya gelsin.Bir zamanlar Yunanistanla yapilan Nüfus mübadelesi gibi birsey de cozüm olabilir yani.Pkk'y i zaten hiç takmak istemiyorum.ABD dediklerini uygulamaya koysa o sorunda kalkar.Ama Kürt sorunu devam eder.Taaki her birimiz Türk olmayi iyice sindirebilene dek.(Bugüne kadar ettikleri isyanlari hesaba almayayim simdilik)

Scofield
07-05-2006, 12:24 PM
kan kana, damar damara 100% Turk bu ulkenin sahibidir. Laz ve Cerkez kardeslerimiz bizlerle gönul gönule elele guzelce yasamakta. Gurculer dahil saygi duymakta. Sorunsuzca yasiyoruz. Fakat kurtlerin tarihine bakarsak buyuk ayaklanmalar cikarmis, asiret kurmus, kimisi terör organizasyonlara girmis kimisi de "KICINI KURTARMAK ICIN MHP TEMSILCILIGI" almis. Eger birgun sorun olursa "Biz Milliyetciyiz bak biz size destek veriyoruz, Kurt de olsak yaninizdayiz" der kicini kurtarir.

Görduk o Saddama yavsayanlari gittiler pesmerge olup Saddama karsi savastilar.

Gel gör bir Milli Mucadele gunu gelse hangi o milliyetci Kurt kursun sikacak pkk'li arkadaslarina, akrabalarina???

O Kurtlerden olusan korucular terörist karsiti oldugu icin mi pkkya karsi tufek tutuyor sizce? yoksa kicini kurtarmak icin, az biraz para icin mi?

Birakin ya Kurt sevdaciligi baslamis burda yere göge sigdiramiyorsunuz eyvallah.

Bu isler böyledir! Biri gelir "biz Turkiyenin yanindayiz, vatani sizin gibi severiz" der iki gun sonra sana tufek tutar. Söylemekle bitmez, öyle ulku ocaklarina uye olmakla bitmez bu isler. Madem gercek milliyetciler nasil oluyorda Diyarbakirda coook rahat bir sekilde ulku ocagina girip cikiyorlar? akil mantik aliyor mu?

Anadolu bizim, Turkiye bizim! O topraklar TURK olan herkesin! Turkiye dogumlu degilim ama o toprak bir OSMANLI TORUNU olarak benim. Kurde murde yedirmem, gelsin yavsasinlar inanmam da. bir kurusuna inanmam. Uyanik olmak tedbirli telkinli olmak lazim.

Demir Kağan
07-05-2006, 12:41 PM
Gel gör bir Milli Mucadele gunu gelse hangi o milliyetci Kurt kursun sikacak pkk'li arkadaslarina, akrabalarina???

Açıkçası çok ılımlı olmama rağmen benim de kafamı karıştıran bir sorudur bu.

borcugin
07-05-2006, 12:45 PM
Açıkçası çok ılımlı olmama rağmen benim de kafamı karıştıran bir sorudur bu.
S.A.

TurkDıaspora'nın bu sözlerini boşa çıkarmak istiyorum, böyle bir şey olmasını istemiyorum ama maalesef ben de karamsarım ve kuşkuluyum.

Selametle.

sinansevilir
07-05-2006, 02:16 PM
Arkadaşlar bunu ırkçılık olarak görmesinler ama akrabalarından ve arkadaşlarından çoğunluğu pkk/dtp çizgisinde olan insanlar teröriste sizin bizim baktığımız gözle bakamazlar.Kimse insanların evinde konuştuğu dile karışamaz ama Türkiye'de bir siyasi partinin,hele milliyetçi bir siyasi partinin toplantılarında Türkçe dışında bir dil kullanılıyorsa bu yanlıştır.Türk dili,kültürü bu ülkenin temelidir. Dil birleştirici bir unsurdur,ama aynı derecede ayırıcı da olabilir.Bir insan ben Türk'üm diyorsa kimse ona Türk değilsin diyemez,ama kendini Türk görmeyen birine ısrarla sen Türk'sün demekte bir mantık göremiyorum.Kimin kardeşin olduğu gerçekten kara günde belli oluyor; geçenlerde TRT 2'de "Kurtuluş Savaşında Türkistanlılar" diye bir belgesel vardı,izlemeyenler kesinlikle seyretsin,orada ta Türkistan'dan gelip bizlerle omuz omuza vatanımızı savunan kardeşlerimizin hikayelerini dinleme imkanı buldum ve inanın göz yaşlarımı tutamadım.Bu insanlar hiçbir çıkarları olmadan yakınları ile helalleşip bu vatanı savunmaya gelmişler,doğusundan batısına her cephede savaşmışlar,şehit olmuşlar.Kardeşlik işte budur...

mustafa06
07-05-2006, 02:49 PM
S.A.

TurkDıaspora'nın bu sözlerini boşa çıkarmak istiyorum, böyle bir şey olmasını istemiyorum ama maalesef ben de karamsarım ve kuşkuluyum.

Selametle.

Kushkulanmakta her zaman fayda vardır. Daima uyanık olmayı ve daha fazla dikkatli olmayı gerektirir.
Bu coğrafya PKK olsun olmasın daima uyanık olmayı gerektiren bir coğrafyadır.
.................................................. .................................................. ..................

Ancak kürtlerin geneli hakkında menfii peshin hükümlü olmak ise, bence mantıklı bir düshünce değildir.

Unutmayalımki; PKK eylemlerinin en hızlı dönemlerinde , PKK ya yardım etmeyen, devletin olmadığı yerde kendini savunmak amacı ile onlarla mücadele eden, canlarını veren ama yinede Pkkya katılmayan, desteklemeyen, korucu yöntemi ilede olsa devletin yanında yer alanların ekseriyeti yine kürt kökenlilerdi.
Demekki, bölücülere kardesh gözü ile bakmayıp kurshun sıkan kürtlerde oluyormush.

Tabriz_Han
07-05-2006, 03:09 PM
Lutfen arkadaslar daha mantikli olalim, Pkk tuzana dusme, Kurtleri Pkkle karistirmak yanlistir bunu yapmayin her Kurt ailenin Pkk'cisi yok.

Korucu aileleri okadar cabuk unutuluyormu? Pkk'ye karsi olan Kurtler Pkk'ciden daha fazla ve onlara karsi savastilar.

Bu kafa yapisiyla birsey degismez,Pkk oyunu bozmak lazim ve bozuluuyor, Turkiyeyi seven Kurtler, Pkk'liden ocooook daha iyidir.

Scofield
07-05-2006, 04:07 PM
Lutfen arkadaslar daha mantikli olalim, Pkk tuzana dusme, Kurtleri Pkkle karistirmak yanlistir bunu yapmayin her Kurt ailenin Pkk'cisi yok.

Korucu aileleri okadar cabuk unutuluyormu? Pkk'ye karsi olan Kurtler Pkk'ciden daha fazla ve onlara karsi savastilar.

Bu kafa yapisiyla birsey degismez,Pkk oyunu bozmak lazim ve bozuluuyor, Turkiyeyi seven Kurtler, Pkk'liden ocooook daha iyidir.sen kaptirmissin bile kendini...