PDA

View Full Version : Futbol Tanrisi

benay
07-04-2006, 09:19 PM
Sadece Türkiye'de duydum ben fenerliyim, besiktasli falan, sanki bir millet, bir irk gibi futbola hayran ve hayvanliga kadar variliyor. Bir oyun ugruna kavga biçak ve ölüm geliyor, bir takimi savunarak, bir takima öyle büyük deger vererek, ayle, millet ve akil gidiyor...hiç anlamis degilim nerden geldi böyle bir hayranlik, bu tür saçmaliklara çok büyük önem ve deger verilmemeli bence, futboldan çok ayleye millete ve türklüge ve savunucularina daha önem ve deger verilmeli, hiç inanmiyorum ki bu durum degisecek, savas çikarsa Türkiyede herkez fenerbahçe/galatasaray maçini bakmaya gider, besiktaslilar, trabzonsporlularda savasa, onlarda artik kendi maç saatini beklerler.

<< 2006 Dünya Kupası ana sponsoru MasterCard'ın faaliyet gösterdiği ülkelerde gerçekleştirdiği futbol araştırmasının sonuçlarına göre, en fanatik ülke Türkiye oldu.

Araştırmaya göre Türkiye'de yaklaşık 19.5 milyon kişi futbolla yakından ilgileniyor. Fanatiklerinin gelir seviyesi ise fanatik olmayanlara göre oldukça yüksek. Yüzde 35'inin geliri 600 milyon ile 1 milyar arasında değişirken, yüzde 20'sinin 1-2 milyar arası, yüzde 6'sının ise 2 milyar TL üzerinde yer alıyor.

15 yaş ve üstü kişiler arasında yapılan araştırmada Türkiye'deki katılımcıların yüzde 67'si futbolla yakından ilgilendiğini belirtti. Söz konusu rakam, Fransa'da yüzde 55, Rusya'da yüzde 41, Yunanistan'da ise yüzde 48 düzeyinde yer alıyor.

EN ÇOK İZLENEN SPOR DALI FUTBOL

Türkiye'de, televizyonlarda izlenen en popüler spor dalı futbol. Araştırmada katılımcıların yüzde 63'ü futbol, yüzde 33'ü basketbol, yüzde 24'ü ise voleybol ile ilgileniyor.

Bu üç spor dalını yüzde 17 ile atletizm, güreş ve yüzme takip ediyor. Diğer ülkelerde bu rakamlar bölgelere göre değişiklikler gösteriyor. İsrail'de yüzde 44 ile basketbol birinci sırada yer alırken, İsviçre'de en fazla izlenen spor dalının kayak olduğu belirtiliyor.

EN POPÜLER TAKIM MİLLİ TAKIM

Diğer ülkelerde olduğu gibi Türkiye'de de en popüler Futbol Milli Takımı. Diğer takımlarını tuttuğunu belirtenlerin oranı yüzde 71 iken, milli takım yüzde 95 gibi yüksek bir oranla tercih edildi.

FANATİKLERİN GELİR SEVİYESİ YÜKSEK

MasterCard tarafından Sport+Mark AG şirketi tarafından yaptırılan araştırmada, Türkiye'de yüzde 16 oranında tam anlamıyla fanatik olduğunu belirten bir kesim bulunuyor. Fanatiklerin yaş ortalamaları oldukça düşük. Yüzde 'ünün yaş ortalaması 15-29 yaş arasında bulunuyor.

Fanatiklerinin gelir seviyesi, fanatik olmayanlara göre oldukça yüksek. Yüzde 35'inin geliri 600 milyon ile 1 milyar arasında değişirken, yüzde 20'sinin 1-2 milyar arası, yüzde 6'sının ise 2 milyar TL üzerinde yer alıyor. Bu rakam diğer ülkelerle karşılaştırıldığında tam tersi bir sonuç çıkıyor. Diğer ülkelerde fanatiklerin gelir seviyeleri ve eğitim düzeyleri futbolla ilgilenmeyenlere oranla oldukça düşük.

Araştırmaya katılanların aylık harcamaları incelediğinde ise fanatiklerin aylık ortalama harcamaları 1.272 YTL, futbolla ilgilenenlerin aylık ortalama harcaması 800 YTL, biraz ilgili olanların 823 YTL, ilgilenmeyenlerin ise 822 YTL civarında değişiyor.

Harcamaları niteliklerine göre incelendiğinde ise fanatikler harcamalarında en yüksek miktarı ulaşım ve otomobil bakım masrafları ayırıyorlar, diğerleri ise en fazla harcamayı gıda için yapıyor.

DİĞER ÜLKELER

Fransızların yüzde 55'i futbolla ilgili. Televizyonda izlenen spor dalları arasında Fransızların yüzde 48'i en popüler spor olarak futbolu görürken, yüzde 34'ü atletizmi en popüler spor dalı olarak nitelendiriliyor.

Rusların yüzde 41'i futbolla ilgilenirken, yüzde 16'sı çok az ilgili, yüzde 44'ü ise hiç ilgisiz. Yüzde 36 televizyonda en fazla futbol izlediğini söylerken, yüzde 29'u paten izlemeyi seviyor. Fanatiklerin eğitim düzeyine bakıldığında ise diğer ülkelere göre daha düşük olduğu görünüyor.

İsviçre nüfusunun yüzde 60'ı futbolla ilgili. Televizyonda en fazla izlenilen spor dalı yüzde 58 ile kayak, onu yüzde 57 ile futbol ve tenis takip ediyor. İsviçre'de fanatiklerin gelir seviyesi diğer ülkelere göre daha düşük. Yunanlıların yüzde 48'i futbolla yakından ilgileniyor. Yüzde 19'u çok az ilgileniyor, yüzde 34'ü ise hiç ilgilenmiyor. Televizyonda en fazla izlenen spor olarak yüzde 51 ile futbol birinci sırada, yüzde 40 ile onu basketbol takip ediyor. Yüzde 32'si ise atletizmi tercih ediyor.

İsrail'in, sadece yüzde 35'i futbola ilgileniyor, geri kalan yüzde 16'sı biraz ilgileniyor, yüzde 49'u ise hiç ilgilenmiyor. İsrail'de televizyonda en fazla izlenilen spor dalı yüzde 44 ile basketbol ilk sırada yer alırken onu yüzde 35 ile futbol takip ediyor. Eğitim düzeyi olarak fanatikler diğerlerine göre daha düşük bir eğitim seviyesine sahip. Yüzde 47'si düşük, yüzde 19'u ise orta düzeyde eğitimli.

Polonya'da nüfusun yüzde 49'u futbolla ilgili, yüzde 27'si çok az ilgilenirken, yüzde 24'ü ilgilenmiyor, yüzde 25'i ise fanatik düzeyinde ilgili. Televizyonda en fazla izlenen spor dalı yüzde 54 ile futbol birinci sırada yer alırken, futbolu yüzde 26 ile voleybol takip ediyor. >>

narcoleptic
07-04-2006, 10:41 PM
futbol dini deseydin belk daha yakışık alırdı.

tanrı kelimesinin çok sık kullanılmasının sakıncalı olduunu düşünüyorum :rolleyes:

Administrator
07-04-2006, 10:45 PM
futbolun tanrisi allahtir... allah

borcugin
07-05-2006, 04:11 AM
S.A.

Lehman için Almanlar tanrının eli dediler, pek ilgili değilim yanlış anlamış olabilirim, her şeyin tanrısı Müsmümanlara göre bir ve tek olan Allah'tır. Ona denk, eş ve türeştirme yoktur.

Selametle.

Han
07-05-2006, 04:17 AM
bu çok kötü...

ilk defa türkiyede TV deki futbolcuyu alkışlayanları görüp dilim tutulmuştu...
ve TV deki futbol için tempo tutup tezahürat yapan acayıp yaratıklara da yine TRde rastlamıştım...

hastalık din-iman veya başka faydalı şeyler yerine gözünü topla açıp topla kapayan mankurtlaşmış bu kitle hiç bir zaman bizim gurur kaynağımız olamaz... bu millet bu hastalıktan kurtulmalı... dünya kupası maçlarındaki rakip takım (ülke, millet!!!) seyircilerinin içiçe oturdukları gördükten sonra aynı millet olan 'bizimkilerin' ülkenin iki farklı takımını tutmak adına birbirinden tel örgülerle ayrılması... buna rağmen bunları aşarak birbirine girmeleri... Allah korusun....

Necip Fazıl demiş: eğer bu millet stadda bir gol atıldığında bağırdığı gibi bir aşkla Allah diye bağırsa hepsi cennete girer...

ama bizimkiler Allaha kafa tutmaya, onu ve dinini ayağa düşmüşlerden ve kendi pis kafasına göre almaya çok hevesli...
futbol hastalığı da buna eklenirse iflah olması zor...

oğuz
07-05-2006, 04:26 AM
Bir futbola el atmamıştınız şimdi sıra onamı geldi :lol: :lol: :lol:

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiyedede futbola karşı büyük bir sevgi ve AŞK vardır...

Değiştiremezsiniz :cool:

Demir Kağan
07-05-2006, 04:32 AM
Kimse kızmasın ama futboldan nefret ediyorum.

borcugin
07-05-2006, 06:33 AM
S.A.

Han ve Demir Kağan kardeşimin yorumlarına katılıyorum. Emperyalist ülkeler sömürdükleri ülkelerde arenalara, stadlara doldurdukları insanları mankurtlaştırıyorlar. Hem spor adına yaptıklarını söylüyorlar hem de bu sektörden sömürdükleri ülkelerden para kazanıyorlar. Her zaman dediğim gibi Batı'nın her şeyinden ama her şeyinden kuşkulanmışımdır.

Başka spor mu yok? Spor mu yoksa insanları insanlıktan çıkarıp bu sayede hem para kazanma ve aynı zamanda uyutma...

Yok dünya kupasında aynı ülke insanları yanyana duruyorlarmış ta, bilmem ne de, bunlara mı inanalım yoksa diğer ülke ve kentlerdeki futbol zehiriyle benliğini, kimliğini, insanlığını unutmuş mankurtlara mı?

Selametle.

benay
07-05-2006, 07:08 AM
bence kendi sporlarimiza daha fazla deger vermemiz gerekiyor, güres gibi, hem burda anlamadim bir sey var, futbola bu kadar hayran bir milletimiz varsa neden çok basarisiz çikiyoruz bu alanda, sadece 2002 de basarili olmus Türkiye ama önce ve sonrasinda hiç çok duyulmadi.

oğuz
07-05-2006, 07:13 AM
18'den sonra sapıtan bir futbol ekolü olan bu topluluktan başarı bekleyemezsiniz,gelen başarılarda sürpriz olur...

Biz futbolu başarı beklentisinde olduğumuz için sevmedik...

Ayrıca;güreş,cirit gibi ata sporlarını futbolu refüze etmedende hak ettiği yere getirebilirsiniz ,sanırım :rolleyes:

Han
07-05-2006, 07:15 AM
bence kendi sporlarimiza daha fazla deger vermemiz gerekiyor, güres gibi, hem burda anlamadim bir sey var, futbola bu kadar hayran bir milletimiz varsa neden çok basarisiz çikiyoruz bu alanda, sadece 2002 de basarili olmus Türkiye ama önce ve sonrasinda hiç çok duyulmadi.

son yuzyilda turkluk kraldan cok kralci olmaya alishti... o yuzden en fanatik oldugumuz sahalarda bile bize ait bir imza bulunamiyor maalesef...

Amiri Turkiston
07-05-2006, 09:32 AM
endi futbol tangrisi ham yordam bermiydi Turkiyaning terma jamoasiga

fanatlar deb ...butun boshlik terma jamoa o'yindan cheklatilsa aaa