View Full Version : Cecenistanin yalniz Kurdu
kurtbilal1985
07-10-2006, 02:43 PM
Cecenlerin büyük lideri Samil Basayev bugün öldürülmüs. Allah rahmet eylesin. Ilk defa Tv de gördügümde, bakislari, konusmasi, davranislari hükmediciydi. Kendisinde liderlik vasifli bir insan oldugunu orada hissettim.. Ismini ilk duydugumda daha önce kisa özgecmisini okudugum kafkas kartali seyh samil aklima gelmisti. .
Ömrü boyunca halkinin özgürlügü icin savasmis, bu ugurda karisi ve 4 cocugu, akrabalarinin büyük bir kismi, rus katiller tarafindan öldürülmüs her sartlarda ve her kosulda cesurca savasmis bir büyük savasci...Allah her ana-babaya böyle cesur bir evlat nasip etsin.
Kim ne derse desin benim örnek aldigim nadir insanlardan biri hatta Avatarimda bile onun resmini kullaniyorum. Aksam saatlerinde ölüm haberini aldigim zaman hic mi hic üzülmedim. ..Ruhunu allaha teslim ettigi anda kendine düsen görevi fazlasiyla yaptigina emindim. Ve ayni zamanda hem sehit olmustu hemde ruslarin canlarini aldigi 4 tane masum yavrusuna kavusacakti. Iste bu yüzden ölümüne üzülmedim.
Onun öldügü gün bence dogum günüdür. Öyleyse bu yigit insanin dogum günü kutlu olsun....
wolfie
07-10-2006, 03:54 PM
Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun, şehadeti çeçenyanın ve diğer esir yurtların istiklallerine vesile olsun...
EGETÜRK
07-10-2006, 03:56 PM
Çeçenler Türkmüdür??
wolfie
07-10-2006, 03:57 PM
Çeçenler Türkmüdür??
Değildir, ama Türk gibi özgürlüklerine düşkün, cesur ve savaşçı bir millettir...
Aybike
07-10-2006, 04:15 PM
bilal sevşncini paylaşıyorum..yavrularına kavuşmuştur inşallah..
Cahar dudayev shehid oldugu gun goz yashlarimi tutamamishtim...
Allah rahmet eylesin onun bayragini tashiyanlardan..
gurkan
07-11-2006, 03:05 AM
Allah Rahmet eylesin ;
Allah Nesillerini zafer üzere kuşatsın...
Kanayan yaralar bir yan Filistin Bir yan Çeçenistan ; Vahşetin alası....:(
borcugin
07-11-2006, 04:33 AM
Allah Rahmet eylesin ; Allah Nesillerini zafer üzere kuşatsın...
Kanayan yaralar bir yan Filistin Bir yan Çeçenistan ; Vahşetin alası....:(
S.A.
Allah rahmet eylesin, bir kahraman olarak yaşamı sonlandırmak her ananın oğluna nasip olmuyor.
Kanayan yaralar denilince, aman yanlış anlaşılmasın, bir avuç Çeçen direnişçinin verdiği mücadele ve gördükleri zulümler, 35 milyonluk Doğu Türkistan Uygur Türkleri için hiç bir zaman Türk Basınında dile getirilmiyor. Hiç bir zaman dillendirilmiyor. Filistin halkından daha çok çile çekmiş, halen çekmekte olan Balkanlardaki Türkler hiç dile getirilmiyor. İşte bu benim hem ağrıma gidiyor hemde bu işte bir taraflılık ve yanlılık görüyorum.
Ey Türk Oğlu, ne zaman kendi soydaşların için ağlamaya, bir şeyler yapmaya ve zulmü alkışlamamaya başlayacaksın? Ne zaman Çeçenleri ve Filistinlileri sırf Müslüman oldukları için değil, insan oldukları için diğerlerinide içine katmış yorumlarla değerlendireceksin.
Selametle.
gurkan
07-11-2006, 05:16 AM
S.A.
Kanayan yaralar denilince, aman yanlış anlaşılmasın,
Aleyküm Selam
Yanlış Anlaşılmasın ;
Sağol ;
Gümdem de olan yad edilir . Burada alınması ibretlik konu ne zaman gündemimiz bunlarla dolacak ne zaman yeni bir Osmanlı olabileceğiz 'de Her ne bölge de ne milletimiz varsa arkasında durabileceğiz. Haklarını koruyabileceğiz. Haksızlığa Adaletsizliğe haykırabileceğiz : Türk kardeşlerimizin acılarına ağlıyoruz Filistin'e Ağlıyoruz Çeçenistan'a ağlıyoruz. Yaptığımız ağlamak... Ne zaman mı ? İçimizde Hak ile Adalet ile Ahlak ile eğitilmiş nitelikli nesiller çıkarabildiğimiz de ; Bu gidiş ise Batı'nın Kültürüne ve emperyalizmine teslim olmaktır. Bu yol onun yolcusudur. Bu Kervan da erimeye dur diyecek nesiller nerde ? Geçmişinden nefret eden nesiller dininden nefret eden nesiller dilini argo ve sömürgeci süpürgeciler kaplamış nesiller ; Ayyuka çıkmış... İşte bu nesillere tohum ekeriz...
Bu yola dur diyecek nesiller yok mu ?
İnsalık suçu işlenen her alan Bu kanayan yaralara dahildir ;
Buna Irak'taki müslümanlar da dahildir. Kırım'daki Türkler de ;
Yahut nice techir politiklarıyla vatanlarından edilen Milletimiz de ..
Hak'kı Terkedip Batıl'dan yana olamayız.
Kanayan yara nerde varsa oralar dahil...
Hele Uygur Türklerine(Sürekli acımasız sistemli 1949 yılından beri asimilasyon politikası üzerlerinden tatbik edilmektedir. Türk Toplulukları içerisinde en büyük mezalımları görmüş ve seslerini kimseye duyuramamışlardır maalesef öksüz kalmışlardır. Buna Türkiye dahildir.) ; Bulgar Türklerine ; Batı Trakya Türklerine ; Ermelerin Azeri kardeşlerimize yaptığı vahşetler ve sayamadıklarım da gözardı değildir.
Her ne kadar zulum altında soydaşımız ve dindaşımız varsa dahildir.
Selametle...
Administrator
07-11-2006, 08:29 AM
kurt bilal
kopek ile kurdun farki vardir shamil baseyav chechenistanin kopegiyidi ve kopeklerce helak oldu ,ruslara karshi savashan cok cecenler bile basayevi sevmiyordu ,,,,,, yani senin onu boyle kendine kharaman yapmanda cok komik dikkat etde sen bu forumda zekali lanlardan birisisin ,,,ozgurluge gelince kurdlerde tukiyeden ozgur olmak iteyenleri coktur o zman abdullah ocalani da kahraman yapalim,, :lol: nasilsa kurtd halki ne kadar olsalrda ama cecenlerde 1000000 kere daha iyiler ...chechenler parazit halktir.. parazit
Tabriz_Han
07-11-2006, 09:37 AM
Admin niye Chechenleri sevmiyorsun? niye Ruslari Chechenlere karsi savunuyorsun? bani garib geldi, nedeni anlatabilirmisin lutfen.
Bana gore Chechenler dunyanin en cesur Milletlerindendir, ozgur ve cana yakin insanlar, Turk boylarin dostudur.
Ahde Vefa
07-11-2006, 10:08 AM
ALLAH rahmet eylesin, mekani cennet olsun INSAALLAH.
kurtbilal1985
07-11-2006, 10:16 AM
kurt bilal
kopek ile kurdun farki vardir shamil baseyav chechenistanin kopegiyidi ve kopeklerce helak oldu ,ruslara karshi savashan cok cecenler bile basayevi sevmiyordu ,,,,,, yani senin onu boyle kendine kharaman yapmanda cok komik dikkat etde sen bu forumda zekali lanlardan birisisin ,,,ozgurluge gelince kurdlerde tukiyeden ozgur olmak iteyenleri coktur o zman abdullah ocalani da kahraman yapalim,, :lol: nasilsa kurtd halki ne kadar olsalrda ama cecenlerde 1000000 kere daha iyiler ...chechenler parazit halktir.. parazit
Sevgili admin. Bu iletini okudugumda cok sasirdim. Böyle bir cevabi en son duyacagim kisilerden birisi saniyordum seni.
Bu yazdigin seyler tamamen celiskilerle dolu. Önce Samil basayevi kötüleyip cecenlerde sevmez diyorsun ve köpekdir diyorsun, ondan sonrada cecenlerin hepsini parazitlikle ve köpeklikle sucluyorsun. Yani samil basayevde diger cecenlerde senin gözünde ayni. Bu söylediklerinde bir art niyet oldugunu seziyorum. Bu topluma düsmanliginin bir sebebi olmali?
Cecenlerle Pkk yi ayni kefeye koymaya calismissin bunu tartismaya bile deger bulmuyorum.
Cecenler yüzyillardan beri hic bir toplum tarafindan esir alinamamis onurlu, haysiyetli bir toplumdur. Özgürlükleri icin, serefleri icin bütün irklarini seve seve feda edecek dünyadaki nadir haklardan birisidir.
Bu ugurda nüfuslarini %25 ini feda etmislerdir.Bunun sadece bir sebebi var. Cecenlerin dinine ve özgürlüklerine bagliliklaridir.
Köpeklerle kurtlarin farkini iyi bilirim.Köpekler önüne konulan kemigi yerler, kurtlar ise buna tenezzül etmez özgürce kendileri avlanir. Samil Basayevde kendine sunulan her türlü olanagi elinin tersiyle itmis ve özgürce carpisarak, yani bir kurt gibi ölmüstür.
Sie 126 yil önce olmus bir olayi aktarayim: Ruslar o zamanin Direnisinin basinda olan 74 yasindaki Uma Duvevi kandirip esir almislar. Ve hemen asilarak öldürülmesine karar verdiler.Infaz aninda boynuna ip ve gözleri kapali dururken, hainlerden biri ona su soruyu yöneltti.: "Neden direndin sen. Ruslar yinede güclü. Benim gibi yapsaydin. Sen simdi öleceksin ama ben yasayacagim."
Buna karsilik uma dediki; "Ben yeterince özgür olarak yasadim, Vatanimin düsmanlarini öldürdüm ve Allahima kulluk ettim. Ama sen kalan hayatinla ne yapacaksin? Bir köle gibi yasadin ve biraz daha misir türketip bir cukuru onunla dolduracaksin, ve baska bir sey degil."
mustafa06
07-11-2006, 10:26 AM
Admin'in anlayamadığı bazı sheyler olduğuna inanıyorum.
Bu nedenle Chechenlerle, pkkyi aynı kefeye koyuyor ve bağ kurmaya chalıshıyor. yadırgamıyorum. Chünkü düshündüğünü dosdoğru söylüyor.
Ama gerchekler o kadar basit değildir
Türkiye, Üniter devlet yapısına sahip bir ülkedir. bu ülkenin her hangi bir yerinde hak iddia etmek bu ülkeyi yıkmak istemektir.
Eğer Türkiye cumhuriyeti federatif bir ülke olsa idi, katı milliyetchi olmayan insanların bile kürtlerin taleplerine olumlu bakmaları mümkündü. adminde haklı olabilirdi.
ama bu ülkenin devlet yapısı buna müsait değildir. aksine her hareket bölücülük olarak kabul edilir. yapanlar terörist muamelesi görür.
pkknin son zamanlarda bağımsızlık değil federasyon istiyoruz sözlerinin altında geleceğe dönük tuzaklar vardır.
nasılmı? okuyalım,
Gechmishte, Chekoslovakya adı ile bir federasyon vardı. konushtular anlashtılar. CHEK, SLOVAK adları ile iki cumhuriyete bölündüler yani federasyondan ayrıldılar.
yakın gechmishte Karadağ cumhuriyetide karar alarak bu hakkını kullanmısh ve bağımsız bir ülke olmushtur.
RUSYA nasıl bir ülkedir. Tam adı Rusya federasyonu olan devlet, hala, ichte bağımsız federatif bir devletler topluluğudur. CHECHEN cumhuriyetide bu federasyon ichinde bir cumhuriyettir.
Federasyon olmak, teorik anlam olarak gönüllülük ilkesine dayanır.Birlik ichinde bulunan devletler gerekli olduğuna inandıklarında bu federasyondan ayrılabilecekleri anlamına gelir.
İshte bu ilkeden dolayı chechen meclisi gechmishte yasal olarak bağımsızlığını ilan etmish. self determinasyon hakkını kullanmak istemishtir.
Rusya cumhuriyeti bu karara savashla cevap vermish, yani chechenlerin kararına karshı chıkmıshtır.
Bu durumda hakka hukuka saygı göstermeyen taraf hangisidir?
Savash acharak bir halkı temsil eden meclisin kararını yok sayan ve o insanları terörist ilan edenlere hangi isim verilebilir?
Rusya bu bağımsızlığı tanıdığında, federasyonun dağılacağını, diğer cumhuriyetlerinde ayrılacağını, ortada fazla bir shey kalmayacağını görmektedir.
Kendi achısından haklıdır. ama chechenlerinde yasal haklarını savunduklarını unutmamak gerekir.
Bu nedenlerle, Pkknin federasyon sonrasındaki talebi tam bağımsızlık olacaktır
NOT; karakalpakistan bashlığı achıldığında ,o zamanda karakalpakistanın özerkliğinin yanlıshlığını, bir gün Özbekistanın bashına problem olabileceğini yazmıshtım. sebepleri bunlardır.
Sevgi ile
mustafa06
07-11-2006, 10:29 AM
Basayeve Allahtan rahmet diliyorum.
KuMuKh
07-11-2006, 12:13 PM
Kafkasya'da ruslara huzur olmayacak ; bir Samil dusecek , bin Samil yerini alacak .
Elbruz sahidimizdir , Kafkasya urus'a yem olmayacak .
Destankutluhan
07-11-2006, 11:09 PM
Cecenistan ve Tum Kafkasya ve Kafkaslardaki Turkler insallah bir gun tam ozgurluklerine, vatanlarina kavusurlar.
Rusya her ne pahasina olursa olsun butun direniscileri oldurmeye kararlidir. Bebelere kadar oldurduler, oldurmeye de devam ediyorlar. Kadirov gibi isbirlikcilerin mevkileri daha da saglamlasiyor.
Basayev icin duygularim karisik;
Basayev Dagistan'da yaptigi operasyonla zamanin Bagimsiz Cecen Cumhuriyeti'nin Rusya'nin saldirisina maruz kalmasi icin bahane olusturmustur. Onun hatalarini Cecenler yeniden isgale maruz kalarak odemislerdir.
Sonucta Allah Cecenlere yardimci olsun diyorum.
Socrates
07-14-2006, 11:38 AM
ÇOCUK KATİLLERİ HAK ETTİĞİ ŞEKİLDE ÖTE DÜNYAYA BİLETİNİ ALIYOR !
9 Ocak 1996
Kizlyar'da gene 3000 kisi hastahanede rehin aliniyor. Rehinelerin cogu burakiliyor, ama saldirganlar 100 tane rehine ile kaciyorlar. Rus askerleri ile 1 haftalik catisma sonucu 78 kisi oluyor
16 Ocak 1996
6 Turk ve 3 Cecen Karadeniz'de bir gemiyi rehin aliyorlar 255 kisi ile. Olay uc gun sonra teroristlerin teslim olmasi ile kayipsiz atlatiliyor
9 MArt 1996
Turk bir Cecen sempatizani Kibris'tan kalkan bir ucagi kaciriyor. Sonra Almanya'da teslim oluyor
Bunu paranteze aliyorum (4 Eylul 1999 - 16 Eylul arasindaki 4 ayri patlamada 250 kisi hayataini kaybediyor. Patlamalar apartmanlarda cogu Moskovada olmak uzere. Yetkililer Cecenleri sucluyorlar fakat ispat edemiyorlar)
16 Mart 2001
3 Cecen Istanbul'dan kalkan Rus ucagini Saudi Arabistan'a kaciriyorlar. Olayda 1 korsan ve iki rehine oluyor
22 Nisan 2001
Istanbul'daki otel olayi. 12 saat boyunca 120 kisi rehin aliniyor. Teroristler teslim aliyor. Can kaybi yok
4 Mayis 2002
Gene Istanbul'da tek bir silahli adam 13 kisiyi rehin aliyor otelde. 1 saat sonra teslim oluyor
24 Ekim 2002
800 kisi Moskova'da tiyatro salonunda rehin aliniyor. 3 gun suren olayda 41 saldirganin hepsi 127 tane sivil ile birlikte oluyor.
(5 Temmuz 2003
Moskova;daki rock konserinde bomba patliyor saldirganlar ile beraber 15 kisi oluyor. Bu olayin da sanirtim Cecenler ile ilgisi ispatlanmadi)
1 Agustos 2003
Mozdok'ta bomba yuklu kamyon hastahanenin icine daliyor 50 kisi oluyor. Bu hastaha Cecenistan'da yaralanan Rus askerlerinin tedavi gordugu yer.
16 Eylul 2003
Iki tane terorist uzerlerindeki bombalari Checenya yakinlarinda bir hukumet binasinda patlatiyorlar. 3 kisi oluyor
5 Aralik 2003
Rusyanin guneyinde yolcu trenine yapilan intihar saldirisinda 44 kisi oluyor.
9 Aralik 2003
MOskova'da biir kadin kendini otelin onunde patlatiyor, etrafindaki 5 kisi oluyor
6 Subat 2004
Moskova metrosunda patlayan bpomba sonucu 41 kisi oluyor
21-22 HAziran 2004
NAzran bolgesinde Cecenler 92 kisiyi olduyurlar. Polis ve hukumet binalarini yakiyorlar.
25 Agustos 2004
Iki ayri Rus ucagi havada patliyor. 90 kisi oluyor
VE SON OKUL BASKINI;200'Ü ÇOCUK OLMAK ÜZERE 400 KİŞİ ÖLDÜ....
BANA KİMSE ÇEÇEN ÇOCUKLARI ÖLMÜYORMU DİYE BOKTAN ÖNERİLERLERLE GELMESİN....BUNLAR ÇOCUKTU !
IRAKTA,KARABAĞDA,ÇEÇENİSTANDA,SOMALİDE....DÜNYANIN HER YERİNDE BOKTAN SAVAŞLARIMIZA ÇOCUKLARI ALET EDİYORUZ...YAZIKLAR OLSUN.
Destankutluhan
07-15-2006, 12:11 AM
ÇOCUK KATİLLERİ HAK ETTİĞİ ŞEKİLDE ÖTE DÜNYAYA BİLETİNİ ALIYOR !
9 Ocak 1996
Kizlyar'da gene 3000 kisi hastahanede rehin aliniyor. Rehinelerin cogu burakiliyor, ama saldirganlar 100 tane rehine ile kaciyorlar. Rus askerleri ile 1 haftalik catisma sonucu 78 kisi oluyor
16 Ocak 1996
6 Turk ve 3 Cecen Karadeniz'de bir gemiyi rehin aliyorlar 255 kisi ile. Olay uc gun sonra teroristlerin teslim olmasi ile kayipsiz atlatiliyor
9 MArt 1996
Turk bir Cecen sempatizani Kibris'tan kalkan bir ucagi kaciriyor. Sonra Almanya'da teslim oluyor
Bunu paranteze aliyorum (4 Eylul 1999 - 16 Eylul arasindaki 4 ayri patlamada 250 kisi hayataini kaybediyor. Patlamalar apartmanlarda cogu Moskovada olmak uzere. Yetkililer Cecenleri sucluyorlar fakat ispat edemiyorlar)
16 Mart 2001
3 Cecen Istanbul'dan kalkan Rus ucagini Saudi Arabistan'a kaciriyorlar. Olayda 1 korsan ve iki rehine oluyor
22 Nisan 2001
Istanbul'daki otel olayi. 12 saat boyunca 120 kisi rehin aliniyor. Teroristler teslim aliyor. Can kaybi yok
4 Mayis 2002
Gene Istanbul'da tek bir silahli adam 13 kisiyi rehin aliyor otelde. 1 saat sonra teslim oluyor
24 Ekim 2002
800 kisi Moskova'da tiyatro salonunda rehin aliniyor. 3 gun suren olayda 41 saldirganin hepsi 127 tane sivil ile birlikte oluyor.
(5 Temmuz 2003
Moskova;daki rock konserinde bomba patliyor saldirganlar ile beraber 15 kisi oluyor. Bu olayin da sanirtim Cecenler ile ilgisi ispatlanmadi)
1 Agustos 2003
Mozdok'ta bomba yuklu kamyon hastahanenin icine daliyor 50 kisi oluyor. Bu hastaha Cecenistan'da yaralanan Rus askerlerinin tedavi gordugu yer.
16 Eylul 2003
Iki tane terorist uzerlerindeki bombalari Checenya yakinlarinda bir hukumet binasinda patlatiyorlar. 3 kisi oluyor
5 Aralik 2003
Rusyanin guneyinde yolcu trenine yapilan intihar saldirisinda 44 kisi oluyor.
9 Aralik 2003
MOskova'da biir kadin kendini otelin onunde patlatiyor, etrafindaki 5 kisi oluyor
6 Subat 2004
Moskova metrosunda patlayan bpomba sonucu 41 kisi oluyor
21-22 HAziran 2004
NAzran bolgesinde Cecenler 92 kisiyi olduyurlar. Polis ve hukumet binalarini yakiyorlar.
25 Agustos 2004
Iki ayri Rus ucagi havada patliyor. 90 kisi oluyor
VE SON OKUL BASKINI;200'Ü ÇOCUK OLMAK ÜZERE 400 KİŞİ ÖLDÜ....
BANA KİMSE ÇEÇEN ÇOCUKLARI ÖLMÜYORMU DİYE BOKTAN ÖNERİLERLERLE GELMESİN....BUNLAR ÇOCUKTU !
IRAKTA,KARABAĞDA,ÇEÇENİSTANDA,SOMALİDE....DÜNYANIN HER YERİNDE BOKTAN SAVAŞLARIMIZA ÇOCUKLARI ALET EDİYORUZ...YAZIKLAR OLSUN.
300 yildir oldurulen Cecenlerin sayisini sormaktan vazgectim , 1990'dan sonra ne kadar Cecen olmus onu da siralarsan memnun oluruz, tesekkur ederiz.
Bu adam ve grubunun manyakca eylemleri yuzunde Cecenlerin ugramis oldugu zulum ve katliamlari gormemezlikten gelme gibi bir celiskiye de dusmemek lazim.
Cecenistan'nin ozgulugu 1. savastan sonra taninmis ve serbest referandum kabul edilmisti, Putin anlasmalara sadik kalmadi.
Socrates
07-15-2006, 02:13 AM
Cecenistan'nin ozgulugu 1. savastan sonra taninmis
ÖZGÜRLÜĞE GİDEN YOLDA YAPILAN BÜTÜN KANLI HESAPLAŞMALARI SEN O ZAMAN MÜBAH OLARAK GÖRÜYORSUN !
KÜRTLERDE,ÇEÇENLER GİBİ ÖZGÜRLÜKLÜK MÜCADELESİ YAPIYORLAR.BUNLARIDA MÜBAH OLARAK GÖRDÜĞÜNÜ SÖYLİYEBİLİRMİYİZ ???
YOKSA BİZİM ÇEÇENLER,ONLARIN KÜRTLERMİ OLUYOR ?
Destankutluhan
07-15-2006, 04:59 AM
ÖZGÜRLÜĞE GİDEN YOLDA YAPILAN BÜTÜN KANLI HESAPLAŞMALARI SEN O ZAMAN MÜBAH OLARAK GÖRÜYORSUN !
KÜRTLERDE,ÇEÇENLER GİBİ ÖZGÜRLÜKLÜK MÜCADELESİ YAPIYORLAR.BUNLARIDA MÜBAH OLARAK GÖRDÜĞÜNÜ SÖYLİYEBİLİRMİYİZ ???
Siz corbaci misiniz ?
Evet kesinlikle !
Niyetin belli, zaten hic eksik olmadiniz ki ! Bir daha benden cevap almayacgin asikar .
Socrates
07-15-2006, 05:32 AM
sİz DeĞİl,ben !
Çorbaci DeĞİlİm.olmak İstermİydİm?....belkİ.
tartiŞma Platformunda Farkli DÜŞÜncelere HİÇ Bİr Zaman TahammÜl GÖsterİlmez....
burdada GÖsterİlmİyor!
o Zaman Ohhhhh La La!
kurshad
07-15-2006, 05:49 AM
Eski yunanlilarin filozofu Socrates'in diyaloglarini okumak bir zevktir. Milli Egitim Yayinlarindan cikan "Socrates'nin Mudafaasini" herkese tavsiye ederim.
Lakin ayni zevki bizim forumun Socrates'ni okurken alamiyorum. Eski yunan filozofunun aksine bizimkinin yazdiklarini ve kurguladiklari mantik hatalariyla dolu.
1. Kafkasya bolgesi 19. yuzyil sonunda isgale ugramis ve o tarihten beri direnislere sahne olmus bir yoredir. Sovyet doneminde Cecenistan 1991'e kadar ozerk bir cumhuriyettir. Sonrasi tam bagimsizligini ilan etmis ve yeniden Rus isgaliyle karsilasmistir. Mucadele; isgale karsi bagimsizlik mucadelesidir.
Kurdler ise anadolu topraklarinda hicbirzaman bir devlet sahibi olmamistir. Anadoluya Turklerin gelisi ile birlikte kurulan Turk devletlerinin, kurdlerin musluman olmalari ve ayrimlarin din esasina gore yapilmasi hasebiyle, asli unsuru sayilmistir. Din birliginden baska bazi tarihcilerin iddiasina gore soy birligi de sozkonusudur. Bu fikir cok tartismali da olsa , bircok sosyologun da kabul ettigi gibi Anadolu cografyasinda turklesen kurdler, kurdlesen turkler vardir. Dolayisiyla anadoludaki kurd varligini Turk unsurundan bagimsiz dusunemezsiniz.
Son yuzyilda doguda patlak veren kurd isyanlari ise kurd nufusu tarafindan bile tamamen desteklenmemistir ve kimlere hizmet ettigi, amaci muphemdir.
Cecenlerin mucadelesini Turkiyedeki marjinal Kurdlerin isyaniyla karsilastirmak ya bilgisizlik ya da kasit ister.
KuMuKh
07-15-2006, 06:06 AM
Socrates
Rusya'ya bir Cecen Cumhurbaskani secildiginde tekrar konusalim .
O zamana kadar eline , beline , diline hakim ol.
Socrates
07-15-2006, 06:14 AM
kurshad Yazilarini Tİtİzlİkle Takİp Edİyorum.yalniz Benİm YazdiĞimi DeĞİl Kendİ GÖrmek İstedİĞİnİ CevaplamiŞssin...
bİrİsİ KaptirdiĞi ÖzgÜrlÜĞÜ DİĞerİ İse Belkİde(?) HİÇ TatmadiĞi ÖzgÜrlÜĞÜ İÇİn SavaŞiyor...
sonuÇta SavaŞ ÖzgÜrlÜk SavaŞi !
kurdlerİn Anadoluda Veya Mezapotamyada Devlet Kuramadiklari Şuan İÇİn Faİlİ MeÇhul...bu Konuda Yapilan ÇaliŞmalarda Tarİhİn GİdİŞatini DeĞİŞtİrecek Bİlgİlere UlaŞiliyor...
bİlİyorumkİ ,Çok Yakinda Ortaya Çikan İpuÇlari Bİr Araya GetİrİldİĞİnde Karanliklara GÖmÜlmÜŞ Tarİh Yenİden GÜn IŞiĞina Çikartilacak...
yalniz Bakanlar İle GÖrenler Arasindakİ Fark Hep Ayni Kalacak...
Socrates
07-15-2006, 06:16 AM
Socrates
Rusya'ya bir Cecen Cumhurbaskani secildiginde tekrar konusalim .
O zamana kadar eline , beline , diline hakim ol.
STALİN GÜRCÜ KÖKENLİYDİ...BAKARSIN BİZ GÖREMEZSEKTE ÇOCUKLARIMIZ BİR ÇEÇENİN CUMHURBAŞKANI OLDUĞU GÜNLERİ GÖRÜR...
AMA O YOLA GİDEN YOL BU YOL DEĞİL!
DİĞER MEVZU İSE ;KOMİK OLMA!
KuMuKh
07-15-2006, 06:32 AM
Socrates
Stalin bir Cecen degildi ve bahsettigin ulke USSR idi . Elma ve armut toplama isini bir yana birakalim ; bir muslumanin , orthodoks rusya'ya cumhurbaskani olacagi umudu ile yasamayi oneriyorsun galiba ..... epey gelismis bir mizah duygun oldugunu dusunmeye basladim .
:)
Diger mevzu dedigin ise ; eski bir Turk deyisi , sen bu kadar ciddiye alma ' Socrates ' . Bu arada Socrates'in 8 - 9 yasindaki oglan cocuklari ile takildigini biliyormuydun ?
neyse , domuzlar kanatlanacaklarmis , inandim .
:D
Socrates
07-15-2006, 06:40 AM
STALİN RUS KÖKENLİDE DEĞİLDİ !
*CİDDİYE ALINMAMASI GEREKEN YAZILARI O ZAMAN BU FORUMA YAZMA!
*HERKES HAKKINDA HERŞEY ANLATILIR,SOKAĞA ÇIK BAK SENİN HAKKINDADA BİRŞEYLER MUTLAKA SÖYLENİYORDUR !!!
KRİTO, Aeskulapius’a bir horoz borçluyuz; bu yüzden onu öde, sakın unutma."...
kurshad
07-15-2006, 07:08 AM
kurdlerİn Anadoluda Veya Mezapotamyada Devlet Kuramadiklari Şuan İÇİn Faİlİ MeÇhul...bu Konuda Yapilan ÇaliŞmalarda Tarİhİn GİdİŞatini DeĞİŞtİrecek Bİlgİlere UlaŞiliyor...
bİlİyorumkİ ,Çok Yakinda Ortaya Çikan İpuÇlari Bİr Araya GetİrİldİĞİnde Karanliklara GÖmÜlmÜŞ Tarİh Yenİden GÜn IŞiĞina Çikartilacak...
Tarihin gidisini degistirecek bilgilere ulasilmiyor sadece kurdlerin ortadogu'da devlet kurma taleplerine mesruiyet kazandirma calismalari yapiliyor. Yeniden tarih yazilarak onlara ortadogu topraklarinda hak iddia etmeleri icin zemin hazirlaniyor.
Emperyalizm kanli ellerini ortadoguya uzatmis halklarin tarihini emelleri dogrultusunda yeniden yaziyor, devletler yikiyor yenilerini insaa ediyor.
Hal boyleyken, tarih yeniden gunisigina cikartiliyor safsatalari ancak dezinformasyondur.
Dogruluga inancimiz olmeden bir lahza once borcumuzu hatirlamak ve odenmesini talep etmek olmalidir ; Socrates'in yaptigi gibi.
Fakat bunun yaninda bilmemiz gereken de;
bilginin en guzelinin soyleyenin dogru olarak soyledigi, dinleyenin de yararlandigi bilgi oldugudur...
bu sokrates mi yoksa zekeriye beyaz mi???
neyse ne farkeder degil mi?
Socrates
07-15-2006, 07:37 AM
KURSHAD SEVİYELİ YAKLAŞIMIN İÇİN SAĞOL.KEŞKE İNSANLAR SÖYLEMEDEN ÖNCE KONUŞMASINI ÖĞRENEBİLSE...
KÜRT TARİHİ
Kürtler, Ortadoğu’nun halklarından olup Zagros dağlarından, Toros dağlarına kadar uzanan coğrafyada yaşayan ve Hint-avrupa dil grubuna ait bir dil konuşan halkdır. Yaşadıkları coğrafyanın adı tarihsel olarak Kürdistandır, başka bir tanımla ise kuzey Mezopotamya da denilebilir. Tarihi kaynaklar Kürtlerin tarihini 5000 yıl geriye götürmektedir.
Etimoloji
“Kürt” isminin kaynağı tarihsel olarak çok eskilere dayanmaktadır. Bazı araştırmacılara göre Kürt teriminin temelinde KUR kelimesi yatmakta olup Sümer kökenlidir. Sümerce'de KUR, dağ demektir. Tİ eki aidiyeti ifade eder. Böylelikle KURTİ kelimesi dağın halkı, dağlı halk anlamına gelmektedir. Bu ismin geçmişi Milattan önce 3000'lere kadar dayanmaktadır. Kürdistan coğrafyası bilindiği gibi dağlık bir bölgedir. O çağlarda insanlara coğrafyalarıyla veya yaşam tarzlarıyla bağlantılı adlar verilirdi. Kürtlerinde işte bu dağlık coğrafyada binlerce yıldır yaşadığı için bu adı almış oldukları ileri sürülmektedir. Sümercedeki KURTİ adı, Greklerede 2200 yıl önce Kurdienne (Kürt memleketi) diye geçmiştir.
Bir Sümer tabletinde Kurtie adı altında yer alan halkın veya Kardakalar'ın eski tabletlerde adı geçen Proto-Kürt kavimler olduklarına bilim adamlarının inançları var. G.R. Driver göre bu yöre Van gölünün güneyidir. Fakat bunlar Kürt kabilelerin sadece bir kısmını teşkil eder.
Asurlulardan kalan bir tablette bugün “Kurti” veya “Qurtie” diye okunan bir kavim adına rastlanmıştır. G.R. Driver bu bölgenin Bitlis yöresini kapsayan güneydoğu Anadolu olabileceğini düşünmüştür. Asur tabletleri Kurtiler için “Dağların Cini/Efendisi” diye yazıyor.
The Name Kurd And İts Philological Connections adlı yazısında Driver, listesini yazıtlardan çıkardığı Kurti, Karda, Karduk, Gord, Kord, Kardakes, Kyrtii, vd gibi sonekleri farklı dillere göre değişse de hepsi ortak bir krd/krt öğesi içeren tüm bu adların aynı kökten geldikleri ve etnik olarak ilişkili oldukları sonucuna varmıştır.
Dr. Asad Khailany’nin yaptığı araştırmalarda binlerce ve yüzlerce yıllık tarihi kaynaklar Kürtleri şöyle kaydetmiştir:
Sümerler – Kürtlere Karda, Kurti ve Guti derlerdi.
Babiller - Garda ve Karda derlerdi.
Asuriler - Qurti and Guti derlerdi.
Grekler - Kardukh ve Gordukh derlerdi.
Ermeniler - Kortukh veya Gortai-kh derlerdi.
Persler - Gurd veya Kurd derlerdi.
Süryaniler - Kardu and Kurdaye derlerdi.
İbraniler ve Keldaniler - Kurdaye derlerdi.
Aramaik ve Nesturiler - Kadu derlerdi.
Erken islamik dönemlerin Arap yazarları Kurd (çoğul Akrad) derlerdi.
Avrupalılar ise M.S. 7. yüzyıldan itibaren Kurd demişlerdir.
Milattan önceki tarihlerde Mezopotamya’da tarih sahnesine çıkmış birçok kavimlerin araştırmacılara iddialarına göre Kürt asıllı olduğu belirtilmektedir. Mesela isimleri tarihlerde anılan; Subaru, Kurti, Guti, Lulu, Kusi, Kassit, Mitanni, Mannai, Urartu, Cyrtii (Kyrti/Kur-ti-i), Karduk, Med v.s. gibi kavimlerin çoğunun Kürd olması yüksek olasılıktır. Etimolojik olarak incelendiğinde bugünkü Kürtlerin atalarından bahsedildiği ileri sürülmektedir.
http://www.elaziz.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=3919&whichpage=1&ARCHIVE=
BU SAYFALARDA GENİŞ BİR İNCELEME YAZISI VAR.SENİNDE MUTLAKA OKUMANI İSTERİM.BELKİDE DEZİNFORMASYON DEĞİLDİR !
NE DERSİN ?
Socrates
07-15-2006, 07:39 AM
bu sokrates mi yoksa zekeriye beyaz mi???
neyse ne farkeder degil mi?
ANLAMADIM,NEYİ KASTTETİĞİNİZİ ?
KuMuKh
07-15-2006, 07:42 AM
STALİN RUS KÖKENLİDE DEĞİLDİ !
*CİDDİYE ALINMAMASI GEREKEN YAZILARI O ZAMAN BU FORUMA YAZMA!
*HERKES HAKKINDA HERŞEY ANLATILIR,SOKAĞA ÇIK BAK SENİN HAKKINDADA BİRŞEYLER MUTLAKA SÖYLENİYORDUR !!!
KRİTO, Aeskulapius’a bir horoz borçluyuz; bu yüzden onu öde, sakın unutma."...
Socrates
Shamil vs Stalin karsilastirmasini ciddi ciddi yapiyormusun ?
Allah bilir Stalin daha iyiydi falan dersin belki .
Sen taraf olacaksan bu suregelen rus - kafkas kavgasina ; kimligini belirtsen iyi olur .
KuMuKh
07-15-2006, 07:47 AM
Socrates
Rusya ile USSR aynimi diyorsun ?
Istersen sadede gel , marxist - leninist doktrini tekrarlayip kimsenin vaktini alma .
Ne istiyorsun ?
Kafkasya'da rus ve fars hakimiyeti ; anadoluda ise ermeni ve kurt agirlikli yeni yapilasim ; akdenizde ise rum ve suriye tayfasi hakimiyeti ; varmi baska .
yahudilik yapma evladim .
Socrates
07-15-2006, 07:48 AM
Socrates
Shamil vs Stalin karsilastirmasini ciddi ciddi yapiyormusun ?
Allah bilir Stalin daha iyiydi falan dersin belki .
Sen taraf olacaksan bu suregelen rus - kafkas kavgasina ; kimligini belirtsen iyi olur .
BAK ŞİMDİ SENİN KULLANDIĞIN DEYİM İLE CEVAP VEREYİM ;
(ELMALAR İLE ARMUTLAR AYNI KEFEDE TARTILMAZ)
KONUMUZ STALİNİN İYİ VEYA KÖTÜ OLMASI DEĞİL.BİR GÜRCÜ KÖKENLİNİN USSR'Yİ YÖNETMESİ...DEMEKKİ RUSYAYI YÖNETMEK İÇİN İLLAKİ RUS OLMAK GEREKMİYOR...!
STALİN;BENİM GÖZÜMDE "KATİL" HEMDE SERİ OLANINDAN !
BENİ RUS VEYA KAFKAS OLAN İLGİLENDİRMİYOR! BENİ İLGİLENDİREN SUÇSUZ İNASANLAR VE ÖZELLİKLE ÇOCUKLAR !
KuMuKh
07-15-2006, 07:55 AM
Socrates
haaaa , anlasildi ; bir tane daha idealist-sosyalist-humanist geldi .
;)
Jack London okurmusunuz ?
Niye intihar ettigini cozerseniz ; kendi paradox'unuzuda cozersiniz .
Bu arada ; allah askina ; yada senin daha iyi anlayacagin sekilde ; Zeus Askina ; Sophistry yapiyorsun ; Demogojiye gecisin yakin .
mustafa06
07-15-2006, 08:00 AM
socrates,
bİrİsİ KaptirdiĞi ÖzgÜrlÜĞÜ DİĞerİ İse Belkİde(?) HİÇ TatmadiĞi ÖzgÜrlÜĞÜ İÇİn SavaŞiyor...
sonuÇta SavaŞ ÖzgÜrlÜk SavaŞi !
KÜRT TARİHİ
Etimoloji
BENİ RUS VEYA KAFKAS OLAN İLGİLENDİRMİYOR! BENİ İLGİLENDİREN SUÇSUZ İNASANLAR VE ÖZELLİKLE ÇOCUKLAR !
Aynı hassasiyeti, Pkk adı altında bölücü kürt terörünün Masum insanları katletmesi konusunda da gösteriyormusunuz. örneğin Başbağlarda kadın, erkek, çocuk 35 kişinin ölümüne tepki duyuyormusunuz. Bunu yapanlara özgürlük savaşçısı değil azılı katiller diyormusunuz? Yani emri veren apo ya azılı katil diyormusunuz?
sevgi ile
Socrates
07-15-2006, 08:00 AM
Socrates
EFENDİM
[/Qhaaaa , anlasildi ; bir tane daha idealist-sosyalist-humanist geldi .
UOTE]
ÖYLE KABUL EDİN.
[QUOTE]Jack London okurmusunuz ?
Niye intihar ettigini cozerseniz ; kendi paradox'unuzuda cozersiniz .
SEVEREK OKURUM.
Bu arada ; allah askina ; yada senin daha iyi anlayacagin sekilde ; Zeus Askina ; Sophistry yapiyorsun ; Demogojiye gecisin yakin .
ANLAMAK KİŞİNİN KAPASİTESİ KADARDIR.YAPABİLECEĞİM BU DURUMDA FAZLA BİRŞEY YOK...
Socrates
07-15-2006, 08:05 AM
socrates,
Aynı hassasiyeti, Pkk adı altında bölücü kürt terörünün Masum insanları katletmesi konusunda da gösteriyormusunuz. örneğin Başbağlarda kadın, erkek, çocuk 35 kişinin ölümüne tepki duyuyormusunuz. Bunu yapanlara özgürlük savaşçısı değil azılı katiller diyormusunuz?
SİVAS OLAYLARINA KARIŞANLARDA,BAŞBAĞLAR KATLİAMINI DÜZENLEYENLERDE,VAN ÖZALP'TE 33 KİŞİYİ ÖLDÜRENLERDE KATİLDİR...
KuMuKh
07-15-2006, 08:09 AM
Socrates
anlatmaya calistigin mevzu cocuklarin savaslarda olmesinin gereksizligi .
anlamadigin ise savasta once sucsuzlar aci cekerler .
ruslar ciksin kafkasyadan , kavga biter , bu kadar basit .
dedigim gibi ; demagojiye cok yakinsin .
Socrates
07-15-2006, 08:15 AM
Socrates
anlatmaya calistigin mevzu cocuklarin savaslarda olmesinin gereksizligi .
SENCE SAVAŞLARDA ÇOCUKLARIN ÖLMESİMİ GEREKİYOR
YADA MASUM İNSANLARIN...
uslar ciksin kafkasyadan , kavga biter , bu kadar basit .
MEVLANAYA MÜRİTLERİ SOKAKTA KEYİFLE OYNAYAN KÖPEKLERİ GÖSTERMİŞLER...
*YA EFENDİM GÖRÜYORMUSUNUZ ŞU OYNAŞAN KÖPEKLERİ,İNSANOĞLU BUNLAR KADARDA OLAMADI...
*MEVLANA;ATIN ARALARINA BİR KEMİK ONDAN SONRA GÖRÜRÜZ...
mustafa06
07-15-2006, 08:20 AM
sokrates,
SİVAS OLAYLARINA KARIŞANLARDA,BAŞBAĞLAR KATLİAMINI DÜZENLEYENLERDE,VAN ÖZALP'TE 33 KİŞİYİ ÖLDÜRENLERDE KATİLDİR...
Pkknın katil örgütü olduğunu ilan ederek, (En azından bende) sizinle ilgili kafalarda bazı soruların olushmasını engellediniz.
Gerçekten sizinde belirttiğiniz gibi pkklılar özgürlük savaşçıları değil azılı katillerdir.
Teşekkür ederim.
Not; çeçen sorunu ile ilgili görüşlerimi ;http://forum.arbuz.com/showthread.php?t=31150 14 nolu iletide belirtmishtim.
sevgi ile
kurshad
07-15-2006, 09:03 AM
BU SAYFALARDA GENİŞ BİR İNCELEME YAZISI VAR.SENİNDE MUTLAKA OKUMANI İSTERİM.BELKİDE DEZİNFORMASYON DEĞİLDİR !
NE DERSİN ?
Verdigin sayfayi okudum. Kurd halkinin ortadogu halklarindan biri oldugunu, kurd kelimesinin X.yuzyildan beri zikredildigini anlatlatiyor. Bunun aksini iddia eden olmadi.
Fakat bunun yaninda ;tarihte adinda "kurd" kelimesine benzer harfler iceren antik halklara kurdlerin soyunu dayandirmak gibi ispatlanmasi imkansiz iddialarda da bulunuyor. Bu tezle, milattan once yasamis halklar ve devletleri arasinda ilinti kuruyor.
Yine verdigin sayfada baska bir kisi bunlari curutmus ve ilginc bir tespite yervermis.Bunu okumadan gectigini varsayarak ben yineliyorum;
Ingiliz yazari W. Aegleton’un yaptigi su tespit, gayet ilgi çekicidir:
“Bunlar, ‘Kürt’ olarak kimliklerini arayip bulmaya çalisiyorlardi. Ne var ki, tarih kitaplarinda karisiklardan ve çeliskili sözlerden baska bir sey bulamiyorlardi...” diyen yazar, daha sonra sunlara yer veriyor:
“Gerilere gittiðimiz taktirde, Kürt’ün kimliðini tam inandirici biçimde ortaya koymanin güç bir is olduðunu görürüz... Romantik hayal gücü genis olan bazi tarihçiler, adlari ‘Kürt’ kelimesine yakin olan yada bazi harfleri degistirilince bu yakinligi ortaya çikan ve soylari tükenmis olan halklar ile, bilinmeyen ülkelerdeki beldeler arasýnda Kürt’lerin kökenini arastirip duruyorlar.”
Antik devletlere sahip cikma gayretindeki bu vatandasimiz kimi iddialarini "Filolog!" Abdelmelik Firat'in goruslerine dayandirmis. Kurtce'nin 100.000 orijinal kelime ihtiva ettigi gorusu gibi, newroz kelimesinin orijinal kurdce ve bu bayramin kurdlere ait oldugu gibi( halbuki hepimizin malumu nev; farsca yeni, roz da; gun demektir, bu bayram da dogu turkistan'a kadar turklerin yasadigi her cografyada kutlanmaktadir) ipe sapa gelmez iddialarda da bulunmus.
Ben tum bu gayretlerin , Ingiliz devletinin 20 yuzyilin basinda ortadogu cografyasini sekillendirirken sarkbilimcilerine hazirlattigi ortadogu tarihiyle ve gunumuzde Amerika'nin yeniden ortadoguyu sekillendirme tesebbusuyle yakin ilintili oldugu konusundaki dusuncemi tekrarliyorum.
Orientalistlerin ortadogu'da emperyalistlerin emellerine uygun tarih yaratma gayretleri asikar iken bu tuzaga dusenlere ne demeli?
Ben baska bir ornek vermek istiyorum;
19.yuzyil sonlarinda Fransa Cezayir'i isgal etmeden once fransiz bir dusunur soyle bir iddiada bulunmustu;
" Kuzey Afrika aslen yuzyillar once avrupadan gocetmis berberilere aittir. Bu topraklarin her kosesine Berbero-romain medeniyeti muhrunu vurmustur. Sonradan gelen arap isgalciligi ve turk barbarizmi karsisinda bu topraklar esas sahibinden cikmistir. Bugun ise (fransa'nin isgal ettigi gunler) aydinlik Roma medeniyetinin temsilcisi Fransa imparatorlugu bizden cikani bize getirecektir. Yani bir isgal degil , ISGAL EDILENI GERI ALMA sozkonusudur"
Iste emperyalizmin 150 sene onceki sozleri. Sonuc: 130 sene Cezayir isgal altinda yasadi, bagimsizligini geri alirken BIR milyondan fazla insan oldu..
Bugunu animsatmiyor mu?
.
Socrates
07-15-2006, 09:18 AM
İŞTE KAYNAKLAR,BELGELER,GÖZLEMLER VE HURAFELER ORTADA KURSHAD.
TARİHTE ÇOĞU GERÇEKLİĞİNDE MİTOLOJİYE,EFSANELERE VE HİKAYELERE DAYANDIĞINIDA KABUL ETMEK GEREKİR...
" Kuzey Afrika aslen yuzyillar once avrupadan gocetmis berberilere aittir. Bu topraklarin her kosesine Berbero-romain medeniyeti muhrunu vurmustur. Sonradan gelen arap isgalciligi ve turk barbarizmi karsisinda bu topraklar esas sahibinden cikmistir. Bugun ise (fransa'nin isgal ettigi gunler) aydinlik Roma medeniyetinin temsilcisi Fransa imparatorlugu bizden cikani bize getirecektir. Yani bir isgal degil , ISGAL EDILENI GERI ALMA sozkonusudur"
BENİM BİLDİĞİM KADARI İLE BERBERİLER KUZEY AFRİKA KÖKENLİ BİR IRK.
YOKSA BU KONUDA YANLMIŞMI DÜŞÜNÜYORUM. ARAPLARLA GEÇİNEMEDİKLERİNDE DOĞRUSUN...
BİRDE TAKILDIM;FRANSA İMPARATORLUĞU NASIL AYDINLIK ROMA'NIN TEMSİLCİSİ OLABİLİYOR ?
Destankutluhan
07-15-2006, 09:22 AM
sokrates,
Pkknın katil örgütü olduğunu ilan ederek, (En azından bende) sizinle ilgili kafalarda bazı soruların olushmasını engellediniz.
Gerçekten sizinde belirttiğiniz gibi pkklılar özgürlük savaşçıları değil azılı katillerdir.
Teşekkür ederim.
Not; çeçen sorunu ile ilgili görüşlerimi ;http://forum.arbuz.com/showthread.php?t=31150 14 nolu iletide belirtmishtim.
sevgi ile
Degerki Arkdasim,
Terorizm Katillikle ayri tanimlamalara sahiptir.
Bu tanimlama sirf bu nedenle yeterli degildir, ozelliklerden biri konunun kendisi olamaz diye dusunuyorum.
Unutmamak gerekir ki butun yanlis adamlar once "hani demokrasi vardi" diye soze baslarlar.
Burada yapilmaya calisilan ise bir Bizans Greek soyunun en iyi becerdigi meshur oyunundan baska birsey degil.
Once ana temalarda, tanimlamalarda bir olmak gerekir. Bir olunamiyorsa kimseyi burada kaale almanin bence hic ama hic geregir yok. The Time da boyleydi. Durusu bastan yanlis insanlarin ortaligi kokutmalarina firsat verilmemelidir.
Turk milletinin iki bas belasi vardir; Birincisi demokrasi ve insan haklari postuna burunmus Ali Kemaller, digeri de din arkasina saklanmis Mustafa Sabriler. Bunlar maalesef etkindirler, onlarin etkinliginin tek nedeni de bizim olmasi gerektiginden daha fazla hosgorulu olmamiz.
Bir insan Basayev'i elestirirken ornek olarak esasta baska bir konuyu gundeme getirmeye calisiyorsa ve bun hemen yapiyorsa, ustune ustluk manidar laflar edip senin hakkinda bir yigin laflar ediyorsa, biz bunlari cok gorduk.
Bunlar her yerdeler.
Geciniz bu sahislari muhatap almayi arkadaslar !
Saglicakla,
Socrates
07-15-2006, 09:34 AM
bİr Çİvİ YÜzÜnden Bİr Nal,bİr Nal YÜzÜnden Bİr At,bİr At YÜzÜnden Bİr Atli Gİder...
VENNA
07-15-2006, 09:41 AM
пускай Россия проваливается с Кавказа!
Кавказцам - Кавказ, нам нужен свой суверенитет - свободу, чтобы мы могли жить самостоятельно, чтоб у нас был свой герб и гимн и свои Кавказские национальные традиции, и своя символика, как Россия - так и везде война, не сидится им на одном месте, то лезут во Вьетнам, то в Афганистан, то в Анголу то в Никарагуа..
(Понаставили всяких марионеток во власть, чтобы с тех была поддержка)
Лично: пока Россия колонизатор на Кавказе, война будет продолжаться на веки. Моджахеды не воюют против народа.. а против предателей и захватчиков
Socrates
07-15-2006, 09:44 AM
пускай Россия проваливается с Кавказа!
Кавказцам - Кавказ, нам нужен свой суверенитет - свободу, чтобы мы могли жить самостоятельно, чтоб у нас был свой герб и гимн и свои Кавказские национальные традиции, и своя символика, как Россия - так и везде война, не сидится им на одном месте, то лезут во Вьетнам, то в Афганистан, то в Анголу то в Никарагуа..
(Понаставили всяких марионеток во власть, чтобы с тех была поддержка)
Лично: пока Россия колонизатор на Кавказе, война будет продолжаться на веки. Моджахеды не воюют против народа.. а против предателей и захватчиков
SAYGISIZ !
kendine bak sokrat... :)
bir shey anlamish gibi yazmishsin, ama anlamadigin damgandan belli...
kurshad
07-15-2006, 09:57 AM
İŞTE KAYNAKLAR,BELGELER,GÖZLEMLER VE HURAFELER ORTADA KURSHAD.
TARİHTE ÇOĞU GERÇEKLİĞİNDE MİTOLOJİYE,EFSANELERE VE HİKAYELERE DAYANDIĞINIDA KABUL ETMEK GEREKİR...
BENİM BİLDİĞİM KADARI İLE BERBERİLER KUZEY AFRİKA KÖKENLİ BİR IRK.
YOKSA BU KONUDA YANLMIŞMI DÜŞÜNÜYORUM. ARAPLARLA GEÇİNEMEDİKLERİNDE DOĞRUSUN...
BİRDE TAKILDIM;FRANSA İMPARATORLUĞU NASIL AYDINLIK ROMA'NIN TEMSİLCİSİ OLABİLİYOR ?
Fransizlar Cezayir'i isgal ettiklerinde buradaki berberilerin Galyali-Celtic kokenleri oldugunu iddia ettiler. Onlara gore antik caglarda Galyalilar Iberia'dan gecerek kuzey afrikaya varmislardi. Bu tezlerini arkeolojik buluntularla da desteklediler. Boylece buralarin kendi "tarihsel " topraklari oldugu tezini dogrulamis oluyorlardi.
Soruna gelince; 19 yuzyilda Fransa Avrupa'nin neredeyse hepsine hakim olurken tezi Roma'nin ihyasi idi. Napoleon kendini imparator ilan ettiginde aynen antik Roma'nin Consullerine benzeyen tacini Papa'nin elinden almisti.
Ayni tezle Fransa Afrika'ya medeniyeti ihya etmek ve kendisine ait olani geri almak icin gitti..
Bu anlattiklarim tarihin emperyalistlerin elinde nasil deforme oldugunu ve carpitildigini gostermiyor mu?
Ortadogu'da su an kurdler uzerine oynanan oyun da bundan farkli degil. Yeniden tarih yazmak, kurdlere medlerden orijinler bulmak..
Bu arada medler deyince , sana baska bir link verecegim(fransizca). Berberilerin kokenlerinin Medler olduguna dair deliller veriyor;
http://www.mondeberbere.com/histoire/camps/origines.htm
Tarihci Heredot, Ibni Khaldoun'dan anektodlar bile var..
Galiba kendine tarihten kok arayanlar ilk once Medlerle ise basliyor :D
Socrates
07-15-2006, 10:00 AM
kendine bak sokrat... :)
bir shey anlamish gibi yazmishsin, ama anlamadigin damgandan belli...
BEN KENDİME BAKIYORUM.
BİRŞEY ANLADIĞIMDAN DEĞİL,ANLAMADIĞIMDAN O KELİMEYİ KULLANDIM.
TÜRKÇE YAZAN KULLANICILARIN BÖLÜMÜNDE KRİL ALFABESİ İLE DÖKTÜREN KİŞİ SAYGISIZDIR !
FORUMUN DİĞER BÖLÜMLERİNDE TÜRKÇE YAZDIĞIMIZ ZAMAN HEMEN İLETİ SİLİNİYOR.BUNU SAYGIDANMI YAPIYORLAR?
BU ARADA KENDİME HALA BAKIYORUM,DEVAM EDEYİMMİ ?
VENNA
07-15-2006, 10:03 AM
Русская карательная система и классификация пыток, применяемых в концлагерях над чеченскими узниками Нет никаких сомнений в том, что в России с приходом Путина к власти начала зарождается одна из форм неофашизма. Из истории зарождения фашизма в Германии в 30х г. известно, Запад и тогда спокойно смотрел на это, и своей экономической помощью даже способствовал этому процессу, «желая видеть Германию Гитлера стабильной, дружественной страной». Чем закончилось беспринципность Запада тогда известно. История, к сожалению, повторяется. Америка и Европа рукоплещет зарождающемуся новому фюреру, новатору концлагерей…..как и тогда - в 30х г.
(Это строки из документального анализа преступной деятельности кремлевского режима в Чечне, который был представлен на западе два года назад министром здравоохранения ЧРИ, доктором Умаром Ханбиевым. Сегодняшняя ситуация в России (не говоря уже о Чечне), подтверждает правильность выводов чеченского министра, сделанные два года назад. Актуальность исследований Ханбиева очевидна, как никогда. Сразу же после распространения своего доклада в Европе, Умар Ханбиев прислал в редакцию «Кавказ-центра» научный анализ системы пыток, которые применяют русские в Ичкерии против чеченских заложников и военнопленных. Безусловная ценность этого серьезного научного анализа состоит в том, что автор материала был не только свидетелем чудовищных издевательств и пыток над людьми, но и сам прошел через конвейер путинских палачей и испытал на себе многие из пыток, которым подвергаются чеченцы в русских концлагерях. Доктор Умар Ханбиев одновременно свидетель и жертва русизма. По информации «Кавказ-центра» научный труд доктора Умара Ханбиева, в котором впервые классифицирована русская карательная система применяемая против чеченских узников в концлагерях, готовится к изданию на русском, английском и турецком языках.)
Для всеобъемлющего и системного представления масштабов жестокости русских в Чечне необходимо понять, что это не результат действий каких-то неуправляемых группировок, а государственная модель, которая управляется, контролируется и поощряется верховной Российской властью. Цель очевидна - уничтожение государственности и геноцид чеченского народа. Сами руководители России выражают это более закамуфлированной терминологией: «Окончательное решение Чеченского вопроса».
Одним из составляющих карательной системы являются концентрационные лагеря, именуемые Россией, как «фильтрационные пункты». Впервые они были созданы 12 декабря 1994 г. указанием МВД России №247, якобы для «установления личности и проверки причастности лиц, задержанных в зоне боевых действий». Москву даже не смущал тот факт, что это противоречит действующему законодательству РФ.
Вообще, как это было в той войне, точно также как и в этой, всё то, что имеет отношение к чеченцам, осуществляется с полным игнорированием, как их собственного национального, так и международного права. Чеченский народ выведен за рамки всякого закона. Официальные международные институты защиты прав человека и сами правительства демократических стран заняли откровенно попустительскую позицию, делая вид, что они ничего не видят.
И вот на этом фоне воинствующего беззакония, на территории Чечни, а также в некоторых регионах России создана взаимосвязанная сеть концлагерей для репрессий над чеченцами. Кроме того, в тех российских тюрьмах, куда этапируются незаконно задержанные жители Чечни, созданы специальные отделы для чеченцев. То есть, даже в самих российских тюрьмах, в которых и без того, никогда не пахло законом - там к чеченцам особое внимание, где пытки и бессудные казни стали новым стандартом.
На территории Чеченской республики Ичкерия в каждой воинской части МВД, ФСБ, МО и ГРУ имеются свои «частные» концентрационные мини-лагеря, где пытают, продают и убивают людей. В зависимости от того, какая из русских банд проводила «зачистку» заложники попадают в «частный» мини-лагерь, контролируемый той или иной карательной группировкой, именуемой Россией как «воинскую часть».
Если в течение 3-4 дней родственники не выплатят выкуп за освобождение заложника, то он, подверженный пыткам и избиению с момента захвата, может погибнуть и бесследно исчезнуть. Или же, если он остался живой, то его переводят в Ханкалу с ярлыком «боевик», где имеются стационарные, уже технически более оборудованные условия для пыток.
Очевидно, что здесь уже вероятность бесследного исчезновения узника многократно возрастает. А удивленные односельчане несчастной жертвы «узнают» из СМИ России о том, что их сосед или родственник, который-то и автомат никогда в руках не держал, оказался «авторитетным полевым командиром». Если же в Ханкале не удалось превратить узника в «известного полевого командира» и ему ещё раз повезло остаться в живых, то далее он попадает в Чернокозово.
Хотя, должен заметить, что по моим наблюдениям, в последнее время нарушена подобная последовательность в этапировании узника между концлагерями. Заложник теперь чаще прямиком из Ханкалы попадает в один из концлагерей, расположенный на самой территории России. В дальнейшем такой узник, по свидетельствам тех, кому повезло остаться в живых, проходит 15-16 русских тюрем без регистрации и без предъявления обвинения и суда. Через 3-6 месяцев, несчастная жертва этой репрессивной системы, уже превращённый в глубокого инвалида, возвращается обратно в Чернокозово.
Здесь заканчивается первый цикл «путешествий» узника по российским тюрьмам и концлагерям. И что же происходит здесь? А здесь в Чернокозово каратели путинской политики посредством штатных посредников из числа чеченцев снова предлагают родственникам заплатить выкуп за освобождение своего близкого.
Если узник концлагерей умер от пыток на одном из этапов подобных «странствий», то на него оформляют документы, что якобы он «освобожден». А человек «исчезает» бесследно. Много таких фактов зафиксировано правозащитной организацией «Мемориал».
По многочисленной информации, которая часто просачивается из российских карательных структур, имеется секретная директива Путина карательным органам: «уничтожать 80% узников, а остальных превращать в инвалидов», чтобы население могло наглядно ощущать страх. Об этом говорят сами офицеры. В последний раз подобные признания были зафиксированы во время карательных действий Путина в Серноводске и Ассиновской. По мнению жителей Чечни, убивают в первую очередь образованных, физически здоровых и приятной внешности людей. Одна из сельских жительниц однажды в экран телевидения заявила: «В живых оставляют только косых, кривых и дебильных». Здесь нелишне вспомнить слова из интервью В.Степашина газете «Коммерсант». На вопрос, возможно ли решить чеченский вопрос силовым путем? Он ответил: «Да. Если сначала уничтожить все мужское население, а потом и женское…». Когда спросили, о реальности этого, то ответил: «Генералы говорят, что это возможно».
Откуда такая ненависть и жестокость? Неужели у многих русских, включая нынешнее руководство России, на генетическом уровне закодировано чувство собственной неполноценности? А может чувство ущербности перед чеченцами, которых им никак не удаётся покорить уже более двухсот лет? Об этом однажды в Думе открыто выразился Жириновский, когда он объяснял причину ненависти Путина к чеченцам. Жириновский, как мы знаем, знаменит тем, что любит публично высказывать то, о чём принято говорить лишь в кулуарах власти.
Однако, как выясняется, покорение чеченцев - задача неосуществимая. Но понимание этого и абсурдности своей политики ещё больше умножает античеченскую ненависть Путина. Его разум меркнет. Посмотрите, как он меняется в лице, когда говорит о чеченцах. Такую форму ненависти могут объяснить только психиатры. Эта серьезная болезнь, которая имеет тенденцию продолжающейся прогрессии. И очень скоро скрывать симптомы этой болезни станет уже невозможно. Сегодня исторически кровожадная сущностью этого государства совпала с личной патологической ненавистью главы России к Ичкерии и к ее народу. Это не для кого не секрет. Отсюда и бессудные казни чеченцев, «зачистки», сеть концентрационных лагерей и т.д. Иначе говоря, Путиным создана специальная карательная система для геноцида чеченского народа.
Геноцид на лицо, причём в виде всех форм. Здесь имеют место и этническая, и политическая, и религиозная, и экономическая формы геноцида. Судите сами:
VENNA
07-15-2006, 10:03 AM
1. Массовые убийства чеченцев с применением химического оружия, вакуумных и зажигательных бомб, уничтожение людей в концлагерях, «зачистки», погромы с грабежами, бессудные казни, пытки направленные на лишения людей репродукционных функций, преследование по этническому признаку в России и за ее пределами.
2. Целенаправленное уничтожение всего, что связано с государственностью, преследование, похищение и убийства представителей властных структур ЧРИ, упорный отказ, от какого либо переговорного процесса.
3. Целенаправленное разрушение мечетей, преследование и уничтожение людей по религиозному признаку под видом борьбы с «ваххабитами», уничтожение религиозных деятелей, отказавшихся сотрудничать со спецслужбами в убийстве чеченцев.
4. Целенаправленное разрушение экономической инфраструктуры Ичкерии, не адекватно «декларируемой цели».
Путинский геноцид над чеченским народом, имеет ряд особенностей в сравнении с Гитлеровским геноцидом, хотя цели идентичны:
I. По масштабам охвата:
1. В процесс геноцида вовлечена вся чеченская нация в своем государстве и за ее пределами.
2. Людей подвергают духовному и физическому уничтожению по этническому, религиозному и политическому признакам.
3. Разрушается экономическая основа нации.
II. По масштабам жестокости:
1.Уничтожение населения химическим и бактериологическим оружием, зажигательными и вакуумными бомбами.
2.Пытки и убийства в концлагерях.
3.Целенаправленные пытки для лишения людей репродукционных функций.
4.Бессудные массовые казни с пытками.
III. По масштабам цинизма:
1.Налаженная государственная система по продаже родственникам трупов заложников и узников-калек концлагерей.
2.Киднеппинг на государственном уровне.
3.Привлечение к геноциду отродье чеченского происхождения, для сокрытия истинной цели.
4 Пропаганда, направленная на унижение достоинства нации с целью создать негативный имидж чеченцам, чтобы вызвать к ним чувства нетерпимости других народов.
Новшества Путина в геноциде чеченского народа:
1.Геноцид завуалирован в благовидную упаковку под термином «антитеррористическая операция».
2.Использывание в качестве «ширмы геноцида» отродье чеченского происхождения - «муллы» и уголовника. У Гитлера не хватило цинизма, чтобы назначить Еву Браун или «раввина» главой еврейской нации.
3.Отказ от трудоемкого «производства» Гитлера по обработке волос и кожи несчастных жертв, создание нового вида «производства» по продаже трупов узников и калек от пыток концлагерей.
4.Использывание денег, вырученных за такое «производство» для оплаты палачам.
Этот метод озвучен в одной из российских телепередач, где так называемый президент России пытался объяснить своим совершенно непонятливым генералам вполне ясными для телезрителей намеками, как надо быстро решать вопрос оплаты военнослужащих в Чечне. То есть грабить мирных чеченцев.
Но Гитлер превосходил Путина в открытости своих намерений, для чего создал «науку о превосходстве арийской расы». Учитывая, что Путин Злой, но далеко не Гений, думаю, у него на это просто не хватило ума. Но не исключено, что найдется группа лжеученых, которая из-за подхалимских побуждений постарается ему помочь в оправдании геноцида чеченского народа.
Много в мире наций, которые на себе ощутили ад фашистских лагерей. Но их пассивная реакция на ад концлагерей сегодняшнего дня мне не понятна, тем более что можно догадаться кто следующий…
Поверьте, «причину» для Холокоста и Самашек у фашизма всегда найдется.
Концентрационные лагеря.
По официальным данным правительства ЧРИ в концлагерях РФ с начала этой войны уничтожено более 40тыс. (без учета погибших под бомбами и на «зачистках») мирных граждан ЧРИ. Более 20 тыс. человек бесследно исчезло. Примерно такое же количество узников томятся в концлагерях, подвергаемые пыткам и бессудным убийствам.
Как бывший узник концлагеря, я сам на себе испытал русские пытки. К тому же, как врач, мне постоянно приходится сталкиваться с проблемами здоровья бывших жертв русской карательной системы. Я убедился в том, что многие методы пыток, ввиду своей изощрённости и технической проработанности, разработаны в специальных лабораториях спецслужб России. И судя по тому, что многие пытки в деталях повторяются в разных концлагерях, должны иметься и типовые инструкции или откомандированные из Москвы инструктора - как правильно осуществлять увечья и учинять страдания над узниками
В результате собственных исследований и анализа, тот типичный перечень пыток, что применяются на чеченцах в русских концлагерях, мною классифицированы в следующем виде.
I. Психические пытки.
А). Индивидуальные.
Б). Массовые
II. Физические пытки.
А). Индивидуальные.
Б). Массовые.
III. Пытки, направленные на лишение человека репродукционных функций.
IV. Убийственные пытки.
Психические пытки.
Наиболее широко распространенные психические пытки:
1. Пытка, « Мнимый расстрел»
Это испытание проходит почти каждый узник. Мне очень хорошо известно, что испытывает человек, когда подвергается этой пытке. Хотя, в отдельных случаях, в зависимости от психического состояния человека, реакция может быть разной степени выраженности. Я, подвергавшийся этой ужасной пытке, испытал от этого колоссальный стресс, не соизмеримый, к примеру, с ситуациями, когда человек попадает под бомбежки или на минное поле, где опасность для жизни не менее критична. У человека при подобной пытке появляется чувство полной беззащитности и ощущения безысходности.
В определённый момент в голове прерывается осознание реального восприятия происходящего и, соответственно, отсутствует адекватная реакция, хотя отчетливо видишь все, что происходит, и ясно понимаешь суть происходящего. Человек полностью теряет чувство страха. Я, как помню, тогда решил для себя, что как только прозвучит выстрел, крикну: «Аллаху Акбар!». И это было связано не столько с моей храбростью или набожностью. Это была реакция подсознательного сопротивления агрессии, понимая, что это единственный вид оружия в данной ситуации, которое может досадить врагам.
От такого стресса человек избавляется долго и трудно. Не покидает чувство, что в душе твоем что-то убито. И о смерти рассуждаешь не как о каком-то страшном ужасе, а наоборот, как о спасительном круге в океане ужасов нечеловеческой жестокости русской карательной политики.
2. Пытка, «Звуковые раздражители
VENNA
07-15-2006, 10:05 AM
В концлагерях, особенно, в ночное время, часто приходится слышать душераздирающие крики истязаемых жертв. Это действует на других узников самым удручающим образом. Избитые, ослабленные пытками люди, лишаются из-за этого способности спать. Не смотря на то, что многие из нас находились в полушаге от смерти, у всех была острая реакция на эти крики.
Эти звуковые раздражители, без визуального восприятия происходящего, рисуют в воображении каждого узника разнообразные сюжеты страшных пыток, которые они пока еще на себе не испытали, но которые им предстоит испытать. И это вселяет страх и переживания, человек лишается сна.
3. Пытки, унижающие достоинство человека.
Во всех концлагерях, без исключения, действия палачей направлены, в первую очередь, на унижение человеческого достоинства узника. Убить, вытравить в человеке душу, довести его до животного состояния, вот основная цель русских палачей в этих лагерях. В Чернокозово узников заставляли ползать с одного конца коридора в другой, и чтобы он в конце, лежа на животе, отрапортовал, стоящему там палачу, что такой-то узник «приполз по вашему приказанию». Многие гордые чеченские парни погибали, отказываясь исполнять подобные издевательства палачей. Очень много свидетельств о сексуальном насилии над узниками-мужчинами. Редко кто из таких жертв выживают. Часто такое издевательство заканчивается самоубийством этих жертв, что, отметим, очень не характерно ментальности чеченцев. А оставшиеся в живых узники говорят, что им давали силу выжить мысль о мести. И единственная их цель на всю оставшуюся жизнь - это мщение врагу.
4. Пытка, «Принудительное присутствие на пытках».
Узники концлагерей сильно волнуются, рассказывая о пытках на других, чему они стали вынужденными свидетелями. И это легко объяснимо. В феврале 2000 года русские повезли нас в Девкар-Эвла (Толстов-Юрт) и начали выбрасывать из автобусов раненых людей. Большинство из раненых - подорвавшиеся на минах, были с ампутированными конечностями. Среди них были и такие, кому мы не успели оказать хирургическую помощь. Русские каратели били их сапогами по культям ампутированных рук и ног. Душераздирающие крики раненых и искаженные от нечеловеческих страданий гримасы тех жертв до сих пор продолжают преследовать меня. Я отчётливо помню, как ввергло меня в шок. Я даже совершенно не в состоянии был чувствовать боли, когда уже избивали лично меня. В ушах звучали крики, а перед глазами мелькали гримасы этих несчастных жертв. Жизнь как будто бы на этом остановилась.
Я очень надеялся, что со временем мои страдания от этих воспоминаний уменьшатся. Но, увы.... Например, совсем недавно проказа младшего сына развеселило меня и я, сильно рассмеялся. И в своем голосе я четко услышал нотки голоса тех безвинных жертв и увидел гримасы их лиц. Сын подбежал ко мне и испуганно спросил: «Папа, что с тобой, ты весь белый»?! Я убежден, что боль от этих воспоминаний не уменьшится никогда. Когда неодушевленные предметы (бомба, снаряд, мина) на твоих глазах убивают человека, это тоже оказывает на человека сильное психическое воздействие. Однако это никак нельзя сравнить с глубиной и тяжестью того стресса, которому ты подвергаешься, если на твоих глазах человекообразное существо лишает жизни человека, когда по культям бьют ногами, когда слышишь хруст ломаемых на пытках ребер, когда видишь, как у живого человека отрезают уши или под ногти вгоняют гвозди, когда на твоих глазах на обессилевшего человека спускают собак, обученных убивать людей…..
5. Словесные пытки.
В условиях концлагерей, словесные пытки оказывает на человека не менее сильное психологическое воздействие, чем другие психологические пытки. Угрозы убийства, описание деталей тех пыток, в результате которых ты должен лишиться жизни, слова унижающее как достоинство нации, так и конкретного человека, нецензурная брань - всё это сильно действует на психику узника. Почти все бывшие узники отмечали низкую культуру и нравственную деградацию врагов. Это, возможно, позитивные единственные ассоциации, которые узники уносят с собой после всего этого ада. Бывшие узники говорят, что подобные ощущения вызывало у них гордость за свою нацию. Они отмечают, что трудно найти среди чеченцев даже десяток таких безнравственных и деградированных людей. Чувство нравственного и культурного превосходства над врагом уменьшает степень психотравматических расстройств. Почти все бывшие узники отмечают, что это чувство помогало им выдержать ад концлагерей.
6. Массовая психическая пытка, «Зачистка».
Сегодня вся Чечня, как однажды выразилась Елена Бонэр - это большой концентрационный лагерь. Каждый житель Чечни, от новорожденного до глубокого старика, являются узниками этого лагеря и подвергаются в массовом порядке психическим пыткам в виде «зачисток». Ежедневные психотравматические стрессы уносят жизни десятков, а иногда и сотен мирных граждан от инфаркта сердца и инсульта головного мозга. Отсутствие всякой медицинской помощи умножают эти жертвы. У врачей нет даже возможности адекватного обезболивания жертв хаотичных бомбардировок и артобстрелов. За последние два года в Чечню не былы завезены и психотропные препараты, так необходимые людям в этих условиях, чтобы защитить их от посттравматических стрессовых расстройств. Все мои обращения в ООН, ЕС и к главам международных гуманитарных организаций оказались безрезультатными в виду запрета России на их ввоз в Чечню. Логика российских властей предельно ясна - зачем нужна медицинская помощь, если проводится геноцид?
Физические пытки.
Ограничусь описанием лишь наиболее типичных пыток, что широко применяемых во всех концлагерях.
1. Пытка электротоком.
Эту пытку испытали на себе большинство узников концлагерей. Электроды прикрепляют к самым чувствительным местам (к половым органам, к ушам, к носу, к затылку, к подмышечной области). Есть свидетельства избирательного воздействия током на отдельный орган (на предстательную железу, например). Я, как врач, вначале отказывался верить в это. Но, когда осмотрел пациентов-узников, подвергнутых в концлагерях этой пытке, убедился в подлинности этой информации. По свидетельствам этих жертв, один из специальных электродов вводится в прямую кишку, а другой прикрепляется к половым органам. Когда включают ток, появляются сильнейшие боли внизу живота. Кроме длительного расстройства мочеиспускания они отмечают постоянные боли в промежности и в пояснице. При медицинском исследовании выявляют разрушение предстательной железы. Разработать и применить на практике этот метод, на мой взгляд, мог только высококвалифицированный врач, что говорит о лабораторном происхождении этого метода пытки.
2. Пытка, «Ласточка».
Одна из наиболее распространенных методов пыток. Ноги и руки связываются между собой на спине. Узника подвешивают вниз лицом, и это может продолжаться часами. Появляются сильнейшие, невыносимые боли в суставах. Впоследствии, жертва такой пытки очень длительное время ощущает боли в суставах - так, как будто, это произошло с ним вчера.
3. Пытка, «Противогаз».
VENNA
07-15-2006, 10:06 AM
Узника сажают на стул, который прибит к полу. Под стулом руки и ноги связывают между собой наручниками. На голову надевают противогаз и закрывают дыхательную трубку. Подвергаемый такой пытке узник начинает задыхаться от нехватки воздуха. Узник предпринимает отчаянные попытки освободить свои руки, чем и наносит сильные травмы. Чувство боли исчезает. В голове ощущается мощное давление, кажется, будто, глаза медленно выходят из глазниц. Постепенно голоса палачей, советующие тебе «дышать глубоко» и их смех удаляется от тебя далеко. И ты летишь в бездну тьмы. Потом медленно и тяжело просыпаешься. Какие-то бессвязные шумы складываются в слова. И первая мысль-вопрос: «Куда меня ранило и что стало с остальными коллегами?» Постепенно начинаешь понимать, что ты только что умер, был на том свете, но опять же воскрес. Ощущение полного безразличия к своей судьбе. Ни капли страха и ни капли радости от того что, ты остался жить. Это состояния узника сразу в момент прекращения пытки. Однако, проходит определённое время - и такая жертва больше всего на свете начинает бояться повторения именно этой пытки. Человек начинает думать - ты выдержал эту пытку, но её повторения ещё раз, возможно, и не выдержишь.
4. Пытка, «Кормление».
В течение нескольких дней узникам не дают пищи и воды. Затем, обессиленным голодом и пытками жертвам, плоскогубцами раздавливают до крови язык. Под ударами дубинок их заставляют, есть горячую пересоленную и переперченную баланду. Узники криками от ужасных болей во рту, едят эту пищу, что доставляет удовольствие садистам, которые за этим наблюдают.
5. Пытка, «Волчьи клыки»
Узника привязывают к стулу. В виде удила для лошади в рот ставится деревяшка. Напильником пилят зубы, издевательскими объяснениями жертве, что они пилят «волчьи клыки».
6. Пытка, «Круглый стол»
Узников в наручниках сажают за деревянный стол лицом друг к другу. У каждого вытягивают язык и прибивают гвоздем к краю стола. Вся лагерная команда собирается лицезреть это «зрелище», называя эту пытку «Чеченским круглым столом».
Пытки, направленные на лишение человека репродукционных функций.
Свидетельств этих пыток очень много, хотя для чеченца, в силу своего воспитания, тема является самой тяжелой. Кроме свидетельств о пытках избирательного воздействия электротоком на мужские половые органы, мы имеем информацию о нанесении узникам преднамеренных травм при пытках, с целью лишить человека репродукционных функций.
Известны так же методы массовых пыток подобного характера. Приведу один из многочисленных имеющихся свидетельств. Зима. Чернокозово. Камера с бетонным полом, который покрыт толстым слоем льда. До гола раздетых молодых людей заводят в эту камеру и под ударами дубинок сажают на лед. Пытка длится несколько часов. Воспалительные процессы тазовых органов, появляющиеся у узников после этой пытки и отсутствия последующего лечения, приводить к необратимым процессам. Эти молодые люди в начале жизненном пути становятся инвалидами на всю оставшуюся жизнь. Есть свидетельства полной моральной и нравственной деградации оккупантов, выражающаяся в издевательствах над мирным населением. Например, публичное изнасилование….
Методов индивидуальных пыток, применяемых на узниках Путинских концлагерей - огромное количество. Я постарался привести те методы пыток, к которым наиболее часто подвергают узников. В то же время, эти пытки, по моему убеждению, не являются плодом больного разума садистов-одиночек. Несомненно, что они разработаны в специальных лабораториях спецслужб России.
Кроме того, нам известно, что в концлагерях узники подвергаются и более жестоким методам пыток: травматической ампутации пальцев и конечностей, выкалыванию глаз, перелому костей и позвоночника, вскрытию живота с вываливанием кишечника наружу, отрезанию языка, ушей и полевых органов, разрушению печени, селезенки и почек отработанными ударами…
Самое чудовищное для меня, как врача - это то, что в осуществлении подобных пыток часто участвуют сами российские военные врачи. Много свидетельств применения врачебных манипуляций для пыток, увечий и умерщвления узников.
Наиболее жестокие пытки, во время, или после, которых убивают узников, самими русскими оккупантами названы «убийственными». То есть, этим пыткам, а точнее, казням, подвергают тех, кто, по мнению группы садистов, не должен жить. Кроме свидетельств узников и населения, у нас есть документальные данные и о трупах, со следами «убийственных» пыток, выброшенных озверевшими карателями на окраины сел и в местах массовых захоронений.
Упорны слухи и об изъятии и продаже органов узников концлагерей для трансплантации, хотя, как врач-хирург, знающий технологию обеспечения и осуществления процесса трансплантации, мне трудно в это поверить. Я ничуть не сомневаюсь в адекватности таких актов моральному облику нынешнего руководства России, но из-за технических трудностей, мне кажется, это невероятным, во всяком случае, на территории Чечни. Хотя кто знает? Столько невероятно отвратительных злодеяний творят оккупанты в Чечне.
Но нам известны случаи испытания на узниках концлагерей новых отравляющих веществ, то есть, ядов. Трупы этих узников подвергаются к патологоанатомическому вскрытию. Внутренние органы изымаются для лабораторных исследований. Есть основание полагать, что на Северном Кавказе для этих целей используются лаборатории Дагестанского и Северо-Осетинского медицинских институтов. Мне, будучи в США посчастливилось побеседовать на подобную тему с известным в мире экспертом Кен Алибек.
Доктор Алибек говорил, что испытание препаратов химического и бактериологического оружия в советские годы в рамках Министерства Здравоохранения СССР осуществлялись на пациентах психических клиник и было бы наивно предполагать, что русские не делают тоже самое над узниками чеченских концлагерей. Доктор Алибек, также как и ряд других американских экспертов, на основе полученных фактов, пришли к заключению о том, что русские войска провели в Чечне серию испытаний на мирном населении препаратов биологического и химического оружия.
Нет никаких сомнений в том, что в России с приходом Путина к власти начала зарождается одна из форм неофашизма. Из истории зарождения фашизма в Германии в 30х г. известно, Запад и тогда спокойно смотрел на это, и своей экономической помощью даже способствовал этому процессу, «желая видеть Германию Гитлера стабильной, дружественной страной». Чем закончилось беспринципность Запада тогда известно. История, к сожалению, повторяется. Америка и Европа рукоплещет зарождающемуся новому фюреру, новатору концлагерей…..как и тогда - в 30х г.
(Доктор Умар Ханбиев, Министр здравоохранения ЧРИ, Генеральный представитель ЧРИ за рубежом)
Socrates
07-15-2006, 10:06 AM
BÜYÜK FRANSIZ İMPARATORLUĞU İÇİN O BÖLGEDE BİR MÜCADELE VERİLDİĞİNİ,TARİHİN BİR ŞEKİLDE DEĞİŞTİRİLEREK YERLİ HALKIN BUNA İNANMASINI SAĞLAMAYA ÇALIŞTIKLARINI BİLİYORUM...
HATTA VE HATTA MİSYONERLİK FAALİYETLERİ İÇİNDE BELLİ ZAMANDA YERLİ HALKI HRİSTİYAN YAPMA AMAÇLARIDA VARDI.ORDA ŞUAN İSMİNİ HATIRLIYAMADIĞIM BİR KİLİSE TEŞKİLATI KURMUŞLARDI...
BİR DÖNEM YAPTIKLARININ İŞE YARAMADIKLARINI GÖRÜNCE FRANSA VE CEZAYİR ARASINDA NÜFUS TAKASINA GİDEREK HARMANLAMA YAPMAYA ÇALIŞTILAR...
BUNLARDA PARA ETMEYİNCE KIYAMET KOPTU...
VERDİĞİ DEĞERLİ BİLGİLER İÇİN SAĞOL KURSHAD...
oguz1483
07-15-2006, 10:07 AM
bende Basayeve Allahtan rahmet bütün çeçen halkına sabırlar diliyorum. Admin i de böyle düşündüğü için kınıyorum. onun adına bende cok rahatsız olduğum için bu düşüncesinden dolayı özerdiliyorum.forumlara ilk ve son yazısım olacak sanırım hep okurdum ama bundan sonra girmeyi düşünmüyorum. bu konu hassastır. çeçenlerin kendilerini korumakiçin bu tarz savunmaları uyguluyorlar. fakat lanetli pkk nın amacının sadece turk halkına zulüm yapmak oldugunu herkesce bilinmektedir.burada rusların yaptığı zulmun pkk nın yaptıgına benzetilmesi daha uygundur diye düşünüyorum. özür dileyerek forumlardan ayrılıyorum. insallah ben yanlıs anlamısımdır. admin in soylediklerini ama okuduklarıma inanamıyorum yazacak baska birseyde bulamıyorum admin e ....
Socrates
07-15-2006, 10:14 AM
bende Basayeve Allahtan rahmet bütün çeçen halkına sabırlar diliyorum. Admin i de böyle düşündüğü için kınıyorum. onun adına bende cok rahatsız olduğum için bu düşüncesinden dolayı özerdiliyorum.forumlara ilk ve son yazısım olacak sanırım hep okurdum ama bundan sonra girmeyi düşünmüyorum. bu konu hassastır. çeçenlerin kendilerini korumakiçin bu tarz savunmaları uyguluyorlar. fakat lanetli pkk nın amacının sadece turk halkına zulüm yapmak oldugunu herkesce bilinmektedir.burada rusların yaptığı zulmun pkk nın yaptıgına benzetilmesi daha uygundur diye düşünüyorum. özür dileyerek forumlardan ayrılıyorum. insallah ben yanlıs anlamısımdır. admin in soylediklerini ama okuduklarıma inanamıyorum yazacak baska birseyde bulamıyorum admin e ....
ARKADAŞLAR FORUMLAR TARTIŞMA PLATFORMLARIDIR.FORUMLARDA TEK SES,TEK RENK,TEK DÜŞÜNCE OLMAZ,BU ZATEN İNSANIN DOĞASINIDA AYKIRIDIR...
O ZAMAN ÖLEN BASEYEVİN ARKASINDAN BİR KONU AÇILSIN,GİREN KİŞİLERDE ARKASINDAN RAHMET OKUYUP DUA ETSİNLER...BUNUN YERİ BURASI DEĞİL...
Destankutluhan
07-15-2006, 10:38 AM
Ben sahsim adina burada Turkluk ozunde birlesmis, bu baglamda dusunceleri saglam, Turkiye Cumhuryiyeti'nin ve Soydas Turk Devletlerinin bekasina inanan ve onun icin elinden geleni yapan insanlarin, bir dost bir arkadas bir muttefik kazanmak icinde olsa beynini ve kalemini yoranlarin burada sadece Turkiye'nin degil, Turkistan cografyasinin ve buyuk halde de Turan Diyarinin, dolayisiyla da dogal muttefiklerimizin sorunlarini yanlisiyla dogrusuyla tartisilip gorusmesinden yanayim. Dogru olanda kanaatime budur bizim kendi sorunumuzu tartismak icin Artinlere Ali Kemallere ihtiyacimiz yok. hele hele gelip de burada ukalailik yapanlara hic mi hic ihtiyacimiz yok.
Kaale alinmak isteyen once kimligi neyse onu belli etsin, safini bilelim. Turkse andini icsin, "Varligim Turk Varligina Armagan Olsun" diye ; and bu anddir kisaca, sonra oturup sorunlarimizi konusalim.
Gerisini tekrar ediyorum "bos verin". Dedim ya bunlar eksik olmaz !
Allah Cecen Halkina hakli mucadelesinde yardimci olsun !
Basayev hatalariyla geldi gecti. Cecen Halki ise yasamaya devam edecek.
Rusya anlasmalara sadik kalmayi Bagimsiz Cecenistan'i tekrar isgal etti ve kendi adamlarini yerlestirdi. Buna ragmen yaralarin tekrardan sarilacagina ve bu kez daha akli basinda olarak hareket edilecegine inaniyorum. Ruslarin basarisi konjektoreldir. Dunyadaki sartlarin onlarin iradesi disinda sunmus oldugu firsat kullanilarak bu gecici basari saglanmistir. Rus halkina asla dusman degiliz ama Cecenler de Kafkaslardaki kan kardeslerimiz, dindaslarimiz. Onlara ozgurluk yarasir ! Kafkaslarda dost bir ulke Turkiye'nin cikarinadir.
kurshad
07-15-2006, 10:48 AM
Rahmetli Salman Raduyev'i 1999 yilinda Istanbul'da tanimistim.1998'de sarapnelle yuzu parcalandigi icin geldigi Turkiye gazetesi hastanesinde onlarca estetik ameliyat olmustu. Ilk defa cecen milli yemegi "jipki", adini yanlis telaffuz ediyor olabilirim, onun evinde yedim.
"Yalniz Kurt" onun lakabiydi..Durust bir insandi, mucahid idi. 2000 senesinde dondugu Kafkasyada yakalandi, hapse atildi orada da olduruldu..Allah ruhuna rahmet etsin.
Ardindan Aslan Mashadov gibi inanmis bir dava adaminin sehadetini duyduk. Olduruldugunde gogsunden cikan Cecenistan bayragi kefeni oldu, televizyonda gorduk agladik. Secilmis bir devlet baskani idi, baris icin herseyi yapti. Rus isgal ve katliami secince silahli direnise sarildi. Mekani cennet olsun..
Simdi de Samil Basayev..Her tuzaktan kurtulan mucahid bu sefer kurtulamadi. Allah mekanini cennet etsin..
mustafa06
07-15-2006, 12:00 PM
Destankutluhan
Terorizm Katillikle ayri tanimlamalara sahiptir.
Bu tanimlama sirf bu nedenle yeterli degildir, ozelliklerden biri konunun kendisi olamaz diye dusunuyorum.
Unutmamak gerekir ki butun yanlis adamlar once "hani demokrasi vardi" diye soze baslarlar.
Burada yapilmaya calisilan ise bir Bizans Greek soyunun en iyi becerdigi meshur oyunundan baska birsey degil.
Farkındayım, Ama apoyu azılı chocuk katili görmek onurlandırmak değil, teröristinde en onursuzu ilan etmektir
sadece o sözlerin kayıt altında olmasını istediğim ichin böyle bir diyaloga girme gereği duydum.
Yoksa tartıshmaya katılmak istemediğimi farketmishsinizdir.
Socrates
07-15-2006, 12:07 PM
prototİp İnsanlar YetİŞtİrme TelaŞi Ve KorkakliĞi...
bİrİ;pkk.yi Kiniyormusun Der,
dİĞerİde;varliĞim TÜrk VarliĞina ArmaĞan Olsun...tekrar Et Bakİm Hemde BÜyÜk Harflerle Ve BaĞirarak...
İyİ Hal KaĞidi Ve Muhtardan İkametgah'ta İstenİyormu ?
burasi Forummu? Yoksa Sİrkmİ ?
sayin Forum Sakİnlerİ;sİz Basayevİ Sevebİlİrsİnİz,baĞrinizada Basabİlİrsİnİz Hatta Ve Hatta Kahramanda İlan Edebİlİrİsİnİz !
fİkrİnİze Saygi Duyarim!
yalniz;benİm GÖzÜmde Basayev Çocuk Katİlİdİr! Yaratici GÜnahlarini Affetsİn...
Administrator
07-15-2006, 12:10 PM
ruslarin 1.numara dusmanilariden biri olan cecenistan ozgurluk savashcisi larinden biri yani AHMED ZAKAYEV bile basayevi sevmedigini ve olumunden memnun oldugun bir kac kere anlatti,bu adam su anda avrupada dir ve rusalr surkli onu istiyorlar ama inlgletere vermemeye kara verdi,simdi bir dusnun sizmi dah iyi biliyorsunz veya cecnistanuzak donem ruslar karshi savashn ve su anda rus siyah lsiteisndeki ilk siralda olan ahmed zakayevmi basayevi iyi taniyor? basayevi cecenler ve dagistanlilar sevmedigin ilk sebebi odaha cok musulmanlara ezap veriyordu ruslara degil adam artik mayaklashmishti beslanda yaptigi katillikte en cok olende kavkasyalilardi ruslar degildi unutmayin kac tane kavkasyalik cocuk olduruldu. turkiyeliklerin cecnler simpatide olmasi cok komiktir, yani bir kac kere soyledim rusa duamn olan herekez siniz dostunuz olmaz o dusman sizede gunu gelr yapar cecenlerin kim oldugunu kazaksitand iyi ispatladilar ordaki kazakalrin oldurmlere ve tuk is adamalrina yaptiklari saldiril.vesayiresi bu halkin insan olmadigini gosteriyor,be meselen cecnleri n ozbekistan gelmelrini kesinlikle karsiyim turkiyede yerlesmelrride hata bir seydir ,tabriz han gibiler her potstunda iranlilari kotulerek cecenleri savunmasida komik bir olaydir,iranli kotu olsa cecen bin kere dah kotudur turki halklar icin bunu unutmayin ...yoksa cecen iyi olsa iranli bin kere iyi olmasi gerek sizin icin "su anda putin hatasi ne bilirmisiz eger ben rusyada ikitdardsa olsaydim cecenleri kucuk kucuk gruplarda siberyani cesitli yerlerine yerlestiridim" bunu bana hep bir dagistanlik arkadasim soyluyor ve dogru soyluyor,
EGETÜRK
07-15-2006, 12:31 PM
Bana da bu adam biraz teröris gibi geldi,ama Rusya'nin da daha dagilmasini istiyorum o ayri mesele
VENNA
07-15-2006, 12:35 PM
http://www.kavkazcenter.com/tur/
Administrator
07-15-2006, 12:40 PM
Bana da bu adam biraz teröris gibi geldi,ama Rusya'nin da daha dagilmasini istiyorum o ayri mesele
ian ban rusyani dagilmasinda en cok zarari turkiye ve orta asya goerecek ,rusya biterse chin devleti siberya bolgesini ve orta asyayi isgal etmeye girisecek kavkasya ise bask super guclerin tartisma alanina doner ve bundan turkiye asla bir sey asla kazanmas azri ermeni savashi bashlar vesayire...ozzelukle bu bolgenin petrol zenginligi onlari kendi haline asla birakmayacak ..,,,eer gercekci olursak rsuyanin dagilmasi gercek degildi cecenistan savashindan tek kayb edecek cecen halkidir ruslar degil,
mustafa06
07-15-2006, 12:41 PM
socrates,
bİrİ;pkk.yi Kiniyormusun Der,
Bu bashlık çeçenlerle ilgili achılmısh bir bashlık olmasına rağmen çeçenleri, pkk ile kıyaslama gereği duyan sizsiniz. Çeçenlerin ölüm listesini asarken, Bu bashlıkla hich bir ilgisi ve gereği olmamasına rağmen, Kürt tarihi ve etimolojisi diye yazı asarak farklı düshünmemize sebep olan sizsiniz.
Sadece sizin sözlerinizden yola çıkarak, apo dahil pkkli çocuk katili teröristleride kınıyormusunuz sorusuna, kendinizce cevap verdiniz. (mahsurlu bir soru olarak görüyorsanız cevapsızda bırakabilirdiniz).
Ben,amacımın kimse ile tartıshmak olmadığını belirtmish olmama rağmen, hemen peshinden gelen iletinizde, Bu sorudanda rahatsızlık duymanızı ve yaklashımınızı anlayamadım.
prototİp İnsanlar YetİŞtİrme TelaŞi Ve KorkakliĞi...
Bu değerlendirme, eleshtirdiğiniz sheyi sizin yapmakta olduğunuzu gösteriyor.. soru sorulmasına kızıyor, karshı düshünceye hemen tepki veriyor, tahammül edemiyorsunuz.
Administrator
07-15-2006, 12:47 PM
hayir ayni seydir pkk kurtleri ozgurlugu icin baseyiv gbile cecn halkin Ozgurlugu" icin savashiyor, hayir bunlar hakli bular hakzi demek bu nisbiydir ayni mustafaya basayev kahraman oldugu gibi ocalan da basklar icin kahramandir veya visa versa...,,,
benim icin ikisin farki yoktur cinki herikiside amerikan kopegidir ve kopekler gibi hayatlarini bitirecekler
VENNA
07-15-2006, 12:50 PM
http://imgs1.kavkazcenter.com/img/ul.gifÇİC Cumhurbaşkanı Sadulayev (http://www.kavkazcenter.com/tur/content/2005/06/04/1533.shtml)Allahu name
http://d.foto.radikal.ru/0607/f2f2c4484179.jpg
http://d.foto.radikal.ru/0607/14e7f4974af6.jpg
Destankutluhan
07-15-2006, 10:19 PM
ian ban rusyani dagilmasinda en cok zarari turkiye ve orta asya goerecek ,rusya biterse chin devleti siberya bolgesini ve orta asyayi isgal etmeye girisecek kavkasya ise bask super guclerin tartisma alanina doner ve bundan turkiye asla bir sey asla kazanmas azri ermeni savashi bashlar vesayire...ozzelukle bu bolgenin petrol zenginligi onlari kendi haline asla birakmayacak ..,,,eer gercekci olursak rsuyanin dagilmasi gercek degildi cecenistan savashindan tek kayb edecek cecen halkidir ruslar degil,
Administartor'un sozlerindeki ozellikle Cin-Sibirya-Kafaslarda durum ciddi olarak olusabilecek risklerdir. Bizim gonlumuz elbette Cecenlerin savasarak olmesinden yana olamaz, onemli olarak barisin nasil olacagi. Daha once 6 yil icinde ( yanilmiyorsam) yapilacak referandum ile Bagimsizliginin kesinlesmesi konusunda anlasilmis, halk oyu ile reisleri secilmisken Rusya'nin Basayev bahanesiyle ( ki bence Basayev ciddi hata yapmistir) alinmis, anlasilmis ve teyidlesilmis bir hakki gasbetmesi ve Cecenistan'inin ozgurlugu elinden almasi soz konusudur. Rusya'nin barisci politikaya ve anlasmaya geri donmesi mumkun mu? Sanmiyorum. Cecenler ya Rusya federesi olmaya devam edecekler ya da savasacaklar.
Destankutluhan
07-15-2006, 10:27 PM
ruslarin 1.numara dusmanilariden biri olan cecenistan ozgurluk savashcisi larinden biri yani AHMED ZAKAYEV bile basayevi sevmedigini ve olumunden memnun oldugun bir kac kere anlatti,bu adam su anda avrupada dir ve rusalr surkli onu istiyorlar ama inlgletere vermemeye kara verdi,simdi bir dusnun sizmi dah iyi biliyorsunz veya cecnistanuzak donem ruslar karshi savashn ve su anda rus siyah lsiteisndeki ilk siralda olan ahmed zakayevmi basayevi iyi taniyor? basayevi cecenler ve dagistanlilar sevmedigin ilk sebebi odaha cok musulmanlara ezap veriyordu ruslara degil adam artik mayaklashmishti beslanda yaptigi katillikte en cok olende kavkasyalilardi ruslar degildi unutmayin kac tane kavkasyalik cocuk olduruldu. turkiyeliklerin cecnler simpatide olmasi cok komiktir, yani bir kac kere soyledim rusa duamn olan herekez siniz dostunuz olmaz o dusman sizede gunu gelr yapar cecenlerin kim oldugunu kazaksitand iyi ispatladilar ordaki kazakalrin oldurmlere ve tuk is adamalrina yaptiklari saldiril.vesayiresi bu halkin insan olmadigini gosteriyor,be meselen cecnleri n ozbekistan gelmelrini kesinlikle karsiyim turkiyede yerlesmelrride hata bir seydir ,tabriz han gibiler her potstunda iranlilari kotulerek cecenleri savunmasida komik bir olaydir,iranli kotu olsa cecen bin kere dah kotudur turki halklar icin bunu unutmayin ...yoksa cecen iyi olsa iranli bin kere iyi olmasi gerek sizin icin "su anda putin hatasi ne bilirmisiz eger ben rusyada ikitdardsa olsaydim cecenleri kucuk kucuk gruplarda siberyani cesitli yerlerine yerlestiridim" bunu bana hep bir dagistanlik arkadasim soyluyor ve dogru soyluyor,
Basayev'in terorist eylemleri taktik olarak secmesinden ve uygulamasi, ozellikle de Mashadov'a rakip durmaya baslamasi ve de Beslan olayi Turkiye komuoyunda herkesimde ciddi rahatsizliklar yaratmis ve duyulan sempatity, ozellikle de ona karsi ciddi olcude dusurmustur.
Ancak Basayev tek basina Cecen davasi demek degildir. Onemli olan Cecenlarin anlasmalarla elde etmis olduklari haklarina kavusup izgurce yasamalaridir. Orada durum maalesef icler acisi. 100 binler olduruldu, sakat kaldi ve iktidarda da Rusya'nin gudumlu erleri var.
Allah yardimcilari olsun.
EGETÜRK
07-16-2006, 02:54 AM
Tabii ki öyle,bagimsizlik savaslarina sözüm yok,ama çocuk öldürmekle bu is olmamali...
Abu Hurayra
07-16-2006, 03:16 AM
Tabii ki öyle,bagimsizlik savaslarina sözüm yok,ama çocuk öldürmekle bu is olmamali... Kardeshim,
Cocuk öldürdügü Rusyanin dagitan yalanlaridan biri, Yoksa kendiniz öyle yaptigini gördünüzmü?
Shimdiki günümüzdeki en büyük problem, Müsülmanlarin Kurani ve Sünneti terk etmeleridir.
Kur'ani kerimdeki Hujurat süresinin 6 ci ayetinde Allah subhanaka wa teala shöyle büyürüyor: (http://www.kuran.gen.tr/?x=s_main&y=s_middle&kid=1&sid=49)
"Ey iman edenler! Size bir fasık bir haber getirirse, bilmeyerek bir topluluğa zarar verip yaptığınıza pişman olmamak için o haberin doğruluğunu araştırın."
Böyle bakarsak, Günümüzdeki haberlerin kaynaginin 95% fasik(müsülmanim diyen ama yalan söyleyen kimse) da degil kafir, müshrik ve dinsizler tarafindan oldsugunu görürüz.
Nerede kaldi bu ayete yapmak gereken Amel?
Hani biz bu haberleri arashtirdikmi?
Mademki Arashtirmak ichin imkanimiz yokken biz bu haberleri hemen kabul etmemeli.
Islamda bazi bir farzlar kabül edilib bazilerini tarketmek yoktur. Yahudiy ve Xristianlar böyle yaptiklari ichin Allahin cezasina ugramishlardi. Biz Müsülmanlar sadice Namaz, Oruc Hijabla Islami bitirmemeliyiz, Kur'andaki tüm ayetlere amel yapmak gerektigini
anlamamiz lazim. Görüyoruzki bu ayetlere amel yapmak unutuldugu ichin hatta müsülmanlar kendi kardeshlerini "Terrorist"e chikardilar.
Tabiiki hattabir kushu Televisvonun yaninda koysaniz, ve Televizyonda hergün ayni sheyi anlatsa (mesela Islam Terrorizm), kisa zamanda o kushda aynisini söylemeyi bashlar.
Kush kafali olmiyalim!
Allaha emanet olun, din yolundaki kardeshlarinizi dualarinizda unutmayin!
Assalamu Aleykum
saygilarla ...
Not Yerine: EGETURK: Bu sözümü shahsiyetinize almayin, genel konushtum ;)
Seckjin Khan
07-16-2006, 04:43 AM
gidip o ülkenin ilkokuluna rehine alıp çocukları kullanarak masum insanları öldürerek haklılığını kanıtlamaya çalışanlar benim gözümde teröristtir!
KuMuKh
07-16-2006, 07:15 AM
gidip o ülkenin ilkokuluna rehine alıp çocukları kullanarak masum insanları öldürerek haklılığını kanıtlamaya çalışanlar benim gözümde teröristtir!
batida , bilhassa fransa'da ki ermeni asilli isyerlerinde duvarlara asili resimler bulunur .
soz konusu resimler , genellikle bir hristiyan evine saldiran ve hristiyan bebeleri olduren musluman Turkleri tasvir eder .
hatta italyada halen bebelere ninni soylerken ; ' Turk geliyor , kesecek seni , cabuk uyu denir .
propaganda ?
aci gercekler ?
beslan'daki okul basanlarin kimlikleri halen mechul . [ 1 tane salak haric - ki o bile kimseyi oldurmedigini savunuyor ] .
okul basanlarin cecence konusamadiklari ise kayitlarda sabit .
kafkasya ruslarin elinde daha buyuk acilara gebedir maalesef ; onumuzdeki yillarda kavga dahada buyuyecek gibi gozukuyor .
safiniz belli mi ?
mustafa06
07-16-2006, 10:39 AM
Hatırlanırsa, Beslandaki olaylarda rus kurtarma timlerinin achtığı atesh sonucunda ölümler olmushtu. Direkt baskını yapanların öldürmesi değildi.
Ama sonuchta 400 insanın ölümlerinin suchu çeçenlere yüklendi.
Bir adımı atarken, artısını-eksisini iyi hesap etmek gerekiyor.
Socrates
07-17-2006, 09:36 AM
Bu bashlık çeçenlerle ilgili achılmısh bir bashlık olmasına rağmen çeçenleri, pkk ile kıyaslama gereği duyan sizsiniz. Çeçenlerin ölüm listesini asarken, Bu bashlıkla hich bir ilgisi ve gereği olmamasına rağmen, Kürt tarihi ve etimolojisi diye yazı asarak farklı düshünmemize sebep olan sizsiniz.
Sadece sizin sözlerinizden yola çıkarak, apo dahil pkkli çocuk katili teröristleride kınıyormusunuz sorusuna, kendinizce cevap verdiniz. (mahsurlu bir soru olarak görüyorsanız cevapsızda bırakabilirdiniz).
Ben,amacımın kimse ile tartıshmak olmadığını belirtmish olmama rağmen, hemen peshinden gelen iletinizde, Bu sorudanda rahatsızlık duymanızı ve yaklashımınızı anlayamadım.
PKK'NIN LİDERİ İÇİN ÇOCUK KATİLİ DEMİYORMUSUNUZ ?
BASAYEVDE ÇOCUK KATİLİ DEĞİLMİ ?
SİZİNKİLER KATİL,BİZİMKİLER ÖZGÜRLÜK SAVAŞÇISI OLMAZ,OLAMAZ...
ÇOCUK KATİLİ HER PLATFORMDA KATİLDİR ! NE ÇABUK UNUTTUNUZ BİR ANNEYE 2 YAVRUSU ARASINDA SEÇİM YAPTIRILMASINI !!!
BURDAKİ RAHATSIZLIĞIM ÖNYARGILAR....
ZATEN FREKANS OLARAK ANLAŞAMIYACAĞIM KİŞİLER İLE HİÇBİR TARTIŞMAYA GİRMEM...
mustafa06
07-17-2006, 01:50 PM
QUOTE]PKK'NIN LİDERİ İÇİN ÇOCUK KATİLİ DEMİYORMUSUNUZ ?
[/quote]
Sizde,terörist bashı apoya chocuk katili demishtiniz. Bende samimi olduğuna inandiğım sözleriniz ichin teshekkür etmishtim.
BASAYEVDE ÇOCUK KATİLİ DEĞİLMİ ?
400 kishi maalesef rusların kurshunları ile öldüler.
Bir önceki iletimde değinmishtim.
Bu ortamı hazırlamaları sebebi ile suchluyorsanız, size katılıyorum.
SİZİNKİLER KATİL,BİZİMKİLER ÖZGÜRLÜK SAVAŞÇISI OLMAZ,OLAMAZ...
Ben hich bir zaman bizimkiler diye bir sözüm olmadı.
Bahsettiğiniz, Sizinkiler kim? achıklarsanız , Herkes öğrenir. sizi daha iyi anlamamızı sağlar.
BURDAKİ RAHATSIZLIĞIM ÖNYARGILAR....
Yazılarımı dikkatle okursanız önyargılı olmadığımı görebilirsiniz.
problem ,Sorduğum sorularla ilgili ise, sizin sözlerinizden alıntılar yaparak soru sordum. sorulara hich bir zaman shahsi görüshlerimi yansıtmadım.
ZATEN FREKANS OLARAK ANLAŞAMIYACAĞIM KİŞİLER İLE HİÇBİR TARTIŞMAYA GİRMEM...
Katılıyorum. bende girmek istemiyorum. Chünkü İnsanların kalbinin kırılması beni üzer.
sevgi ile kal.
sahturk
08-10-2006, 01:42 PM
Rusya, Cecenistan’dan çekiliyor
MOSKOVA - Rusya Devlet Baskanı Vladimir Putin, Cecenistan’daki Rus askerlerinin kademeli olarak cekilmesi konusunda talimat verdi, İtar-Tass ajansı, Putin’in onceki gun imzaladıgı kararname ile İcisleri Bakanlıgı ve Savunma Bakanlıgına, Cecenistan’da gecici olarak konuslandırılan Rus askerlerinin bir bolumunün 15 Aralık’a kadar kademeli olarak cekilmesi talimatı verdigini duyurdu. Haberde, soz konusu bakanlıkların, 2007 ve 2008 yıllarında kademeli cekilme ihtimalleri uzerinde de calısması istenildigi belirtildi.
çikubi
08-11-2006, 04:02 AM
toprağı bol mekanı cennet olsun allah rahmet eğlesin
BuyukTuran
08-11-2006, 07:19 AM
Çeçenler Türkmüdür??
hun imparattorluğunun ilerlemek için savaştığı Alan'ların En güçlü ırkıdır savaştan sonra ilişkilerimiz çok iyi olmuş ve Batı AVrupada Türkleştirilmiştir bu Türkleştirilmiş kısım Alanların topraklarına yani kendi anavatanlarına geri dönerek Türkleştirmiştir en az 400 yıl boyunca birlikte savaşmış birlikte yaşamışız Türk olmasalarda en yakın arka daşımız hatta kardeşimizdir taa m.ö. ki yıllardaki ilişkilerimiz ve birbirimize samimiyetimiz hala devam ediyor Allah bu kardeşimize mutlu mesut bir Ahiret hayatı nasib eder inşallah
Bizim shubelerin birinde bir chechen chalishiyor. gechen guya teftish bahanesiyle gittim arkadashlarla sohbet ediiyorduk...
bir ara konu dolaship milliyete gelince HEPIMIZ TURKUZ dedim...
itirazi olan gelsin dedim...
uzun hikaye, neyse
o chechen delikanli Bana biz kimiz? diye sordu...
Sizin tam bir turk olmadiginizi biliyorum ama bashka da bir shey bilmiyorum/ Bir tek Kafkasin yerlisi oldugunuzu ve turklerle chok karishtiginizi tahmin ediyorum dedim.. Ya sen bir chechen olarak hich mi buyuklerinden bu konuda bir shey duymadin diye sordugumda, bir ihtiyar aksakallarindan bir soz nakletti:
Ihtiyara gore, Chechenler aslen Ispanya'da yashayan yerli bir kavim imishler. Sonra bir savash veya Endulusun yikilmasi da olabilir neticesinde Kafkaslara goch etmishler... Bunlar iki boymush Chechen ve Ingushlar..
Ne zaman musluman olduklarini chochuk hatirlayamadi ama ihtiyar chechenlerin islamiyeti turklerden ogrendiklerini soylemish..
enteresan, ispanya yerlisi chechenler????
BuyukTuran
08-11-2006, 07:46 AM
yanlış olabilir çünkü en son araştırmaya göre karadenizin kuzeyinde(kafkaslarda dahil) yaşayan yerli bir ırk Alanlar diye bir kavmin altında yaşayan ya da onların kurucusu ilk münasebetimiz de hunlar tarafıyla olmuş batı avrupada Türkleştirilmiş diyor du sanırım ozaman ispanya... aaa anladım şimdi bunun dedesi öyle biliyor olayın gerisi benim dediğim gibi işte bunlar orda Türkleşince tekrar anavatanlarına dönüyorlar zaman vermemiş ama 400 yıl en az anavatanından uzak bir ırk kendisinin anavatanı olarak ispanyayı kabul edebilir ama asıl anavatanı ispanyadan önce kafkaslar...yaw ben bunları nerde okudum aklımda kalmış hiç hatırlamıyorum..
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.