PDA

View Full Version : Din'e ilk adim

benay
07-10-2006, 03:51 PM
Bugün tarihi bir gün benim için, ilk kez camiye gittim, ilk kez abdest aldim, yani müslümanim.
Size paylasmak istiyorum, tarihi günümü, bu dinde ne oldunu.
Ilk kez bir camiye giriyorum kardesimle, arkadas ve ben, ilk sorunuz, niye bu kadar renksiz ve ayak kokulu. Sonra girip size sorunuyor, ne biliyorsunuz, etrafta baktimizda 6/10 yasda çocuklarin önünde Coran var, biz yeniyiz denir öyleyse. Sonra bizim kafamizdan o an kaçircamiz diziler gelir ama arkadas diyor çok ayip camide sonra dayanamiyor kaçda çiktini soruyor, kaçirmak zorundayiz. Sabah ve hemen bir sure ögrenmek gerekir, sureyle baslangiç, ama bizim kafamizmi yoksa yorgunluk ve sikkinlik mi bilinmez ama saat 10 da baslayarak 5 de bitirerek hala tamamen ezberleyemedik, her zaman bi sey eksik olur çünkü çok zor, hem kardesim hem arkadasimiz hem ben ezberleyemedik ve sorduk birbirimize onlar nasil herseyi biliyor, ezberleyebiliyor, sasirdik, bizde hocanin görmice halde biraz içtik biseyler, kafamiza daha iyi gelir diye ama bos, belki arapca oldugu için. Sonra erkeklerin odasindan ses geliyor, "anladiniz mi !", hocalari çok sertmis, bizimki öyle olsa ne halde olcamizi bile düsünmek istemem. Ve soruldu "kim abdest almayi biliyor ?", herkez biliyor, çogu küçük çocuk ve sadece üçümüz kaldik, utancimizdan gülmeye basladik sonra basliyor ben ögretirim ve ilk üç kere elden, sonra parmak arasi sey ediyoruz, bunun adina hellalenmek deniliyor, sonra az burun, ...en son ayak ve unutmayin hep sol elle yikanirmis ve namaz kildinizda omuzlarinizda melek olurmus haber vermek için ve erkek çocuk sahibi olmaz için bir dua varmis...ve peygamber 63 yasinda ölmüs 40 yasinda Kitabi olmus...bunlari size bildirmek istedim, sizinde vardiz ilk ilgi ve ilk tanismaniz, ama gerçekten çok zormus bu din Türkce namaz ve okunmasi daha iyi olur, arapcaya gerek yok bence.

Aybike
07-10-2006, 04:14 PM
benay..
bizlen kafamı buluyon sen.

benay
07-10-2006, 05:48 PM
anlamadim, anlatsan...

kurtbilal1985
07-11-2006, 01:11 AM
anlamadim, anlatsan...

Benaycigim, önce sen ne demek istedigini anlatmaya calissan!...Yazdigin seyler hem anlamsiz, hemde türkce imla kurallarindan tamamen yoksun. Önce su yazdiklarini hem imla ve hemde anlam olarak bir düzene koy istersen. Türkceyi hem yazip, dogru dürüst okuyamiyorsun hemde türkce namaz, dua istiyorsun...

Benim bir yegenim var. Almanyada yetisip büyüdügü halde senden daha iyi türkcesi var.

Benim yegenimde henüz 10 yasinda. Sende tahminimce 18 yasindasin.

Eger 8-10 yaslari civarindaysan o zaman sana bir abi tavsiyesi verebilirim...

Bilge_Kagan
07-11-2006, 02:15 AM
Benaycigim, önce sen ne demek istedigini anlatmaya calissan!...Yazdigin seyler hem anlamsiz, hemde türkce imla kurallarindan tamamen yoksun. Önce su yazdiklarini hem imla ve hemde anlam olarak bir düzene koy istersen. Türkceyi hem yazip, dogru dürüst okuyamiyorsun hemde türkce namaz, dua istiyorsun...

Benim bir yegenim var. Almanyada yetisip büyüdügü halde senden daha iyi türkcesi var.

benay'in kendisi de Fransa'da bildigim kadariyla, anlayisla karsilamak gerek. Amsterdam'daki arkadaslarim kendi aralarinda "Turkce'den daha iyi konusabildikleri icin" Flemenkce anlasiyorlar, bir arkadasimin Almanya'daki akrabasi zaten tek kelime Turkce konusamiyor "merhaba" disinda, bir de adi Turk adi olmasina ragmen kendini "Tobias" diye cagirttiriyor. Ornekleri cogaltmak mumkun. Ucuncu nesil gurbetcilerin cogu boyle bir durumda ( siz benden daha iyi biliyorsunuzdur eminim... )

Dolayisiyla Fransa gibi Turklerin cok olmadigi bir yerde yasamasina karsin ( Hollanda, Belcika, Almanya nispeten daha yougn bir Turk nufusu barindiriyor bildigim kadariyla... ) benay'in hala Turkce konusmasi, Turkce konusmak icin Turkce sitelere giriyor olmasi, tartismalara katilip bize birseyler ogretmesi ( Su Agri Dagi basliginda Ermenilerin kokeni hakkinda verdigi bilgi benim cok ilgimi cekmisti ornegin... ) daha cok takdire sayanken, sadece bu baslikta bir takim imla hatalari/cumle kurulum duzensizlikleri yapti diye bu kadar ustune gitmek mantiksiz.

Bugün tarihi bir gün benim için, ilk kez camiye gittim, ilk kez abdest aldim, yani müslümanim.
Sizinle paylasmak istiyorum, tarihi günümü, bu dinde ne oldugunu.
Ilk kez bir camiye giriyorum kardesimle, arkadas ve ben. ilk sorunuz, "niye bu kadar renksiz ve ayak kokulu" oluyor. Girdikten sonra size soruluyor;" ne biliyorsunuz", etrafa baktigimizda 6/10 yasinda çocuklarin önünde Kur'an var, "biz yeniyiz" denir öyleyse. Sonra aklimizdan o an kaçiracagimiz diziler gecer ama arkadas "çok ayip" diyor, camide. sonra dayanamiyor kaçta cikildigini soruyor; kaçirmak zorundayiz. Sabah ve hemen bir sure ögrenmek gerekiyor, sureyle baslangiç, ama bizim kafamizdan mi yoksa yorgunluk ve sikkinliktan mi bilinmez; saat 10 da calismaya baslayip 5 de bitirerek hala tamamen ezberleyemedik, her zaman bi sey eksik oluyor, çünkü çok zor. hem kardesim hem arkadasimiz hem ben ezberleyemedik ve sorduk birbirimize "onlar nasil herseyi biliyor, ezberleyebiliyor", sasirdik. biz de hocanin goremeyecegi halde biraz içtik biseyler, "kafamiza daha iyi gelir" diye ama bos. belki arapca oldugu için... Sonra erkeklerin odasindan ses geliyor; "anladiniz mi !", hocalari çok sertmis, bizimki öyle olsa ne halde olacagimizi bile düsünmek istemem. Ve soruldu "kim abdest almayi biliyor ?". herkes biliyor. çogu küçük çocuk ve biz üçümüz kaldik, utancimizdan gülmeye basladik. Hoca "ben ögretirim" diyor ve anlatmaya basliyor;ilk üç kere elden, sonra parmak aralarini yikiyoruz, bunun adina hellalenmek deniliyor. sonra burna az su veriliyor... ve en son ayak, unutmayin hep sol elle yikanirmis ve namaz kildiginizda omuzlarinizda melek olurmus haber vermek için. erkek çocuk sahibi olmaniz için bir dua varmis...ve Peygamberimiz 63 yasinda ölmüs, 40 yasinda kendisine ilk vahiy inmis...bunlari size bildirmek istedim, sizinde vardir ilk ilgi ve ilk tanismaniz. ama gerçekten çok zormus bu din Türkce namaz kilinmasi ve dua okunmasi daha iyi olur, arapcaya gerek yok bence.

"Ben okumakta zorlandigimdan oturu baslik konusuna yorum yapmadim" diyenler icin, anlasilmaz gorunen bazi cumle/kelimeleri kendimce duzeltmeye calistim.

Bir sonraki iletimde konuyu rayina sokmak acisindan ben de baslik konusuna yorum yapacagim...

gurkan
07-11-2006, 02:33 AM
anlamadim, anlatsan...

Sanırım Yaş olarak büyüğünüm.

Çabanızı Takdire şayen bulmakta...

Din ve Dil önemli iki sığınak ve korunaktır ; Hele ki Memleketinizden(Türkiye) uzak yabancı bir memleketteyseniz. Bu iki değere sımsıkı sarılın. Ben farketmemiştim Fransa'da olduğunuzu. Aramıza hoşgeldin demiştim lakin pek te ilgilendiğim söylenemez. Tanımaya ve izlemeye çalışmaktaydım.

Öncelikle Bu yolun çetrefelli ve uzun bir yol olduğunu ifade etmek isterim...

Sabırlı ve dirayetli olmalısın. Ben de küçükken çok sıkılmıştım... Çok kaçtım... Sonra bu açığımı telefi etmem zor oldu. Bugun ise o gün ki cahilliklerime pişmanlık duymaktayım.

İman sahibi olmak çok büyük nimet ve lezzettir. Her konu da ne türlü soru cümlen olursa olsun elimden geldiğince açıklamaya çalışırım. Yazarken yapmış olduğun hatalar o kadar önemli değil ; Kimin hatası yok ki önemli olan farkedebilmek te ; Düzeltme ye çalışabilmekte...

Allah yar ve yardıncın olsun...

Bilge_Kagan
07-11-2006, 02:49 AM
unutmayin hep sol elle yikanirmis

Turkiye'de genellikle "Sol uzuvlar sag uzuvlarla, sag uzuvlar sol uzuvlarla" diye ogretilir. Yani Sag kol sol elle, sol kol sag elle, sag ayak sol elle, sol ayak sag elle yikanir.

mustafa06
07-11-2006, 10:53 AM
Zaten tersi zordur, ishkence gibidir.

benay
07-11-2006, 12:03 PM
Türkcem daha bozuktur ama elimden geldigi kadar Türklügüme ve Türk degerlerine bagli kalmaya çalisiyorum, Din'e baglanmaya çalisdim. Aylemde benden daha iyi Türkce konusan yok malesef, ben Türkiyeden aldim kitaplari okumaya çalisiyorum ve Türklüge en çok deger ve önem veren benim, belki bu anlasilamadi ama sizin için daha dikkatli olmaya çaliscam, dilimiz çok önemlidir.

nogayhan
07-12-2006, 03:26 PM
S.A
Benay kardes bizim isimiz sadece elestirmek oldugu icin biz buluruz,elestirecek birseyler:oops:
Senin ilk camiye gidisini bile elestiririz biz,yolun acik olsun davandan vaz gecme.

Seckjin Khan
07-12-2006, 03:38 PM
hayırlı olsun...

kurtbilal1985
07-13-2006, 04:48 AM
Dolayisiyla Fransa gibi Turklerin cok olmadigi bir yerde yasamasina karsin ( Hollanda, Belcika, Almanya nispeten daha yougn bir Turk nufusu barindiriyor bildigim kadariyla... ) benay'in hala Turkce konusmasi, Turkce konusmak icin Turkce sitelere giriyor olmasi, tartismalara katilip bize birseyler ogretmesi ( Su Agri Dagi basliginda Ermenilerin kokeni hakkinda verdigi bilgi benim cok ilgimi cekmisti ornegin... ) daha cok takdire sayanken, sadece bu baslikta bir takim imla hatalari/cumle kurulum duzensizlikleri yapti diye bu kadar ustune gitmek mantiksiz.

...
Benayin yazisini aceleyle bir defa okudum. Onun Türkiyede yetismis oldugunu saniyordum.

Kör körle yatarsa sasi kalkarmis diye bir atasözü var herhalde ( yada buna benzer ). Benimkide böyle oldu. Cünkü bende Almanyada dogmus, büyümüs, Benay kadar olmasa bile zaman zaman böyle hatalara yapan birisiyim.

Burada sirf birseyler yazmis olmak icin yazan, özellikle son cümlesindeki türkce dua ve kuran isteyen kesimleri hakli cikartmak icin yazilmis sacmaliklardan biri diye düsündüm. Yazisindaki masumiyeti Bilge kaan düzenleyince farkettim. Burada Bilge kaana ve özelliklede Gürkan Hocaya tesekküretmek istiyorum.

Gürkan Hoca sayesinde bir sey daha ögrendim. Bir insana nasil yaklasilmasi gerektigini, onu küstürmek yerine nasil tesvik ve cesaretlendirilmesi gerektigini en güzel sekilde gösterdi….

mustafa06
07-13-2006, 09:50 AM
Benay'ın yazısını dikkatli okuyunca anlashılabiliyor. Türkiyede büyüyen genchlerin internette chet denilen yerde ki yazılarını okuyunca, benay (kendi özel shartlarına rağmen) oldukcha iyi yazmısh.
Azmin elinde bir shey kurtulmuyor.
Kısa süre sonra benayın dilini gelishtireceğine eminim.
Din konusunda attığı adımıda takdir etmemek mümkün değildir.
İlk günlerde arabcha zor gelecektir. İlk duyduğumuzda hangimize kolay geldi ki? Ama niyet önemlidir.
Benay doğru yoldasın. Biraz sabır ve chaba yeterli olacaktır. Bulunduğun yerde sana destek verecek insanları mutlaka bulursun.
Sen zoru basharıyorsun.
Türkiyede müslüman olmak chok kolaydır. Önemli olan fransada bunu basharabilmektir.

sevgi ile

Han
07-13-2006, 11:01 AM
,nemli olan ilk adimdir benay...

Bana dogru bir adim yaklashana ben on adim yaklashirim...
Bana yuruyene ben kosharim

buyuruyor Allahu teala...

evet muslumanlar arasinda yashadigimiz ichin her iyi amelimize bir sevap aliyorsak, benay hanim da orda 10 kat fazla sevap aldigina eminim...
Chunku o adim atmish hem milliyetine hem dinine sahip chikmaya chalishiyor elverishsioz shartlara ragmen....

Aybike
07-13-2006, 12:04 PM
benay dalgamı geçiyorsun derken yazım hataları değildi kastettiğim..Sana camide öğretilmeye çalışılan saçmalıklardı...
Hala varmı bunlar....
Erkek çocuk duası ve sağ sol olayı...Allah Allaaaaaaaaaaaaaaah....

benay
07-13-2006, 04:40 PM
Bende bu din'e karsiydim, hos görmüyordum ama biraz baskiyla insan degisir. Daha çok sol, sag olayi var, mesela camiye sol ayakla giriliyor ve sag ayakla çikiliyor ve hersey düzgün temiz bir sekilde geçiyor, mesela abdest bozulurmus birini düsününce yani sadece Allahi dûsünmek gerekirmis, sevgilinizi esinizi degil. Ordaki çocuklar çok sakin ve simarik degiller, çok zor ve düzgün ama saçma falan degil. Cok dua varmis, yagmur, cenaze,...erkek çocuk konusu: tarihte biri çok arzulamis ve birsey demis ve dua olmus (kurana geçti) ama kizi olmus ve çok memnun olmus, yani öyle birsey var.

Bilge_Kagan
07-13-2006, 11:35 PM
Daha çok sol, sag olayi var, mesela camiye sol ayakla giriliyor ve sag ayakla çikiliyor

Ben Kur'an'da boyle seylere rastlamadim. Ustelik, bunlar "Allah'in dusunulmesi gereken" bir yerde akli dolduracak yeterince gereksiz ve asiri sembolik seyler.

mesela abdest bozulurmus birini düsününce yani sadece Allahi dûsünmek gerekirmis, sevgilinizi esinizi degil.

Abdesti bozan hususlar Kur'an'da belirtilmistir, bunlardan baska birseyi size ogretmeleri cok yanlis, hele de boyle "dusunmeye" yonelik bir eylemin "abdesti bozacagini" iddia etmek daha da yanlis...

Bu arada, hocaniz hangi milletten ? Kuzey Afrikali mi ?

benay
07-14-2006, 05:15 AM
Yani mesela namaz kilarsaniz ve o anda esinizi sevdinizi mesela düsünürseniz ve o anda Allah'a yönelmezseniz, Allah size dicekmis git onlardan yardim iste. Abdest konusunda, hoca demedi, bana yardimci olan bir arkadasim, ona birini anlatdim ve bana abdestin bozuldu dedi, düsünemezsin bile dedi, hoca Türkiye'den geldi ve sag sol olayini hoca anlatdi, öyle bir sey var, namaz kilinca bile sag sol el diye bir sey var...

Birde Mustafa diyor, yazilarimin o kadar kötü olmadigini ama biraz geç geldin, Bilge Kagan düzeltdi ondan önce çok yanlisim varmis.

gurkan
07-14-2006, 05:52 AM
Merhaba....

[quote=benay]Yani mesela namaz kilarsaniz ve o anda esinizi sevdinizi mesela düsünürseniz ve o anda Allah'a yönelmezseniz, Allah size dicekmis git onlardan yardim iste.

Evet Bu ve benzeri olaylar şeytan vesvesesi olarak kabul edilir. Amaç ise Huşu içinde Tam teslimiyet ile Allah'a yönelmektir namaz da. Allah'ı görür gibi ibadet etmektir. Ne için ? Neden ? ibadet ettiğini bilmen demektir. Bu tür vesveseler(düşünceler) Namazı bozan haller değildir. Lakin Mümin(Müslüman) namaz dan haz almalı o ferahlık insanın kalbine inmelidir. Değilse namazının bir yanı eksik klamıştır. Sizden istenen (Takva) en doğru ibadet şeklidir. Yani tüm kainatın yaratıcısı Allah'a Neden ibadet ettiğini bilmelisin ?

Abdest konusunda, hoca demedi, bana yardimci olan bir arkadasim, ona birini anlatdim ve bana abdestin bozuldu dedi,

Bunları düşünmüş olmam abdestini bozmaz. Arkadaşın sana eksik anlatmış olmalı . Abdest hangi hallerde bozulur mutlaka hocan öğretecektir. Ya da sor. Bu konuları bilen bir bayanın sana bunları anlatması daha doğru olur. Takva olarak sakınmak gerekli yani namaz da sevgilininle değil Allah ile iletişim halde olmamalısın ? Çünkü Allah'ın huzurundasın ve sana verdiği mükemmel nimetleri karşılığında kulluk vazifeni yerine getirmektesin.

düsünemezsin bile dedi, hoca Türkiye'den geldi ve sag sol olayini hoca anlatdi, öyle bir sey var, namaz kilinca bile sag sol el diye bir sey var...

Bu öncelikler farz'dan değil sünnettendir. Peygamber efendimizin öğretisidir. Ve peygamber efendimizin yolunda giden biz müslümanlar abdest alırken camiye girip çıkarken bunları uygulamaya çalışırız.

Birde Mustafa diyor, yazilarimin o kadar kötü olmadigini ama biraz geç geldin, Bilge Kagan düzeltdi ondan önce çok yanlisim varmis.

Benim yazdıklarımı anlayabiliyormusun ? İnşaallah yazdıklarım sana göre anlaşılmaz kelimeler değildir. Senin için sadeleştirerek yazmaya çalıştım. Hataların zamanla düzelir. Ayrıca Erkek çocuk ya da erkek çocuk isteme duasından bahsettiniz. Dinimizde böyle bir şey yoktur. Sonradan dua çıkarıp bu da erkek çocuk duasıdır demiş olabilirler lakin Bu Bizleri yaratan Allah'ın bileceği bir iş artık o ne dilerse çocuk kız ya da erkek olarak doğar. Çocuk İçin Allah'a yapılabilecek en güzel dua sünnete uygun olarak Allah'ım Bana hayırlı evlat nasip et. demesidir. Hayırlı evlat olsun kız ya da erkek olsun farketmez. Erkek olsun isteyebilirsin ama bunu böyle istemek din değildir. Olsa olsa sadece dua olabilir. Bu dua da dinimizin bizden istediği dua şekli değildir.

Allah yar(seveceğin yaratıcın) ve yardımcın olsun.

gurkan
07-14-2006, 06:18 AM
erkek çocuk konusu: tarihte biri çok arzulamis ve birsey demis ve dua olmus (kurana geçti) ama kizi olmus ve çok memnun olmus, yani öyle birsey var.

Burada ki kurana geçti kelimesi sanırım arkadaşının aldığı eğitim sonrasında şuan geldiği seviye Kuran okumaya başlamış noktasında. Yani senin o arkadaşın alfabeyi öğrenmiş kurandan parçalar okuyabilecek aşamaya gelecek kadar öğrenmiş.

Aybike
07-14-2006, 07:22 AM
Eğer çocuk için dua edilecek olsaydı (Yok böyle bişey)
Kız çocuğu için olurdu kesin...Benay sana tavsiyem sen o hocalardan uzak dur..Aklını kullan İslam akıl dinidir.Ve Allah kullarının aklını kullanmasını sever.Boşa vermedi o aklı bize...
Eğer çevrende başka hocalar varsa onlara danış..Yada islamı sevenlerle konuş..Nerde olduğunu bilmediğim için sana kimlere gideceğin konusundan akılda veremiyorum..

benay
07-14-2006, 08:14 AM
Gurkan, anladim herseyi.
Birde erkek çocuk sahibi olmak için duâyi buldum(http://www.biriz.biz/merak/mrk47.htm) , kitabimda söyle yaziyor, Meryem validemizin anasi Hanne, Allah'dan bir oglan çocugu istemisti. Ama Allah ona kiz çocugu ihsan etti. Meryem validemizi dünyaya getirdi. Buna çok üzülen Hanne, teessür duydu. Ama hakkinda hayirli olanin kiz çocugu oldugunu sonradan anladi. Zira Meryem validemiz, Isa Aleyhisselâm gibi bir Peygamber dünyaya getirdi. Kendisini Peygamber ninesi yapti.

mustafa06
07-14-2006, 09:18 AM
Benay,

Benay,

Size paylasmak istiyorum, tarihi günümü, bu dinde ne oldunu.
Ilk kez bir camiye giriyorum kardesimle, arkadas ve ben, ilk sorunuz, niye bu kadar renksiz ve ayak kokulu. Sonra girip size sorunuyor, ne biliyorsunuz, etrafta baktimizda 6/10 yasda çocuklarin önünde Coran var, biz yeniyiz denir öyleyse. Sonra bizim kafamizdan o an kaçircamiz diziler gelir ama arkadas diyor çok ayip camide sonra dayanamiyor kaçda çiktini soruyor, kaçirmak zorundayiz. Sabah ve hemen bir sure ögrenmek gerekir, sureyle baslangiç, ama bizim kafamizmi yoksa yorgunluk ve sikkinlik mi bilinmez ama saat 10 da baslayarak 5 de bitirerek hala tamamen ezberleyemedik, her zaman bi sey eksik olur çünkü çok zor, hem kardesim hem arkadasimiz hem ben ezberleyemedik ve sorduk birbirimize onlar nasil herseyi biliyor, ezberleyebiliyor, sasirdik, bizde hocanin görmice halde biraz içtik biseyler, kafamiza daha iyi gelir diye ama bos, belki arapca oldugu için. Sonra erkeklerin odasindan ses geliyor, "anladiniz mi !", hocalari çok sertmis, bizimki öyle olsa ne halde olcamizi bile düsünmek istemem. Ve soruldu "kim abdest almayi biliyor ?", herkez biliyor, çogu küçük çocuk ve sadece üçümüz kaldik, utancimizdan gülmeye basladik sonra basliyor ben ögretirim ve ilk üç kere elden, sonra parmak arasi sey ediyoruz, bunun adina hellalenmek deniliyor, sonra az burun, ...en son ayak ve unutmayin hep sol elle yikanirmis ve namaz kildinizda omuzlarinizda melek olurmus haber vermek için ve erkek çocuk sahibi olmaz için bir dua varmis...ve peygamber 63 yasinda ölmüs 40 yasinda Kitabi olmus...bunlari size bildirmek istedim, sizinde vardiz ilk ilgi ve ilk tanismaniz, ama gerçekten çok zormus bu din Türkce namaz ve okunmasi daha iyi olur, arapcaya gerek yok bence.

Bu yazıda anlashılmayacak neresi varki, gayet güzel anlashılıyor.
Ailede Türkche az konushuluyorsa, yabancı bir memlekette yashıyorsanız, shartlara göre Türkchenizi güzel bulduğumu söyledim. Hatasız yazı yazıyorsunuz demedim. Bunu iltifat olsun diye de söylemedim. Chünkü gerek yok.
Türkiyede yashayan ,Türkcheden bashka dil bilmeyen ve konushamayan bazı insanlarla kıyaslayınca , sizin daha iyi olduğunuzu söylüyorum.
Türkiyede, Nasılsınız sorusuna ''iiyim, saol'' diyen genchlerle kıyaslanamayacak kadar iyisiniz.

Socrates
07-14-2006, 12:06 PM
Gurkan, anladim herseyi.
Birde erkek çocuk sahibi olmak için duâyi buldum(http://www.biriz.biz/merak/mrk47.htm) , kitabimda söyle yaziyor, Meryem validemizin anasi Hanne, Allah'dan bir oglan çocugu istemisti. Ama Allah ona kiz çocugu ihsan etti. Meryem validemizi dünyaya getirdi. Buna çok üzülen Hanne, teessür duydu. Ama hakkinda hayirli olanin kiz çocugu oldugunu sonradan anladi. Zira Meryem validemiz, Isa Aleyhisselâm gibi bir Peygamber dünyaya getirdi. Kendisini Peygamber ninesi yapti.

ŞİMDİ BU DUAYI OKUYUPTA HAMİLE KALAN BİR KADIN DÜŞÜNELİM...

OLASILIKLAR ;

1-ERKEK
2-KIZ
3-İKİZ 2 ERKEK
4-İKİZ 2 KIZ
5-İKİZ BİR KIZ BİR ERKEK
6-......

YÜKSEK İHTİMAL ; YA KIZ YA ERKEK

DUALARDA SONRA ERKEK GELDİ İSE; YARADAN DUALI KABUL ETMİŞTİR...

EĞER KIZ GELDİ İSE;BUNUDA VESİLE KABUL EDİP,YARADININ İSTEDİĞİ OLUR DİYECEĞİZ...

SONUÇ;CİNSİYET İSTEMEYİP SADECE YARADANDAN SAĞLIKLI BİR ÇOCUK VERSENİ İSTEYECEĞİZ...

Han
07-15-2006, 03:08 AM
:D
guzel ve garip yazilar okudum, sagolun...

X dua dinimizde yok demek nedir hich anlayamadim...
Dua= Allahtan bir shey istemek degil mi? bunun dinde olup olmamasi ne demek? Olmasi ichin ne olmasi lazim? veya olmamasi ichin hangi shartlar araniyor?

(Dua, ibadetin aslı ve özüdür. Allah katında duadan makbul bir şey yoktur. Dua 70 türlü kazayı önler. Ömrün bereketini artırır.) [Tirmizi]

(Dua eden, üç şeyden hali değildir: Ya günahı affolur veya hemen hayırlı karşılığını görür, Yahut ahirette mükafatını bulur.) [Deylemi]

(Rabbiniz, elbette haya ve kerem sahibidir. Kulları ellerini kaldırıp bir şey istedikleri zaman, onların ellerini boş çevirmekten haya eder.) [Ebu Davud]

(Dua, müminin silahıdır.) [İbni Ebiddünya]
(Allahü teâlâ dua etmeyene gazap eder.) [İ. Mace]
(Dua belayı önler.) [Deylemi]

gibi nice hadisi sherif ile Insanlarin her turlu gayrimeshru olmayan isteklerini Allahtan dilemeleri teshvik olunuyor... Çünkü Kur'an-ı kerimde, Allahü teâlâ, "Dua edin, kabul edeyim" buyuruyor. (Mümin 60)

Yani Allahu tealanın kabul edeceği ve beğendiği duaları büyüklerimiz kıymetli kitaplarında bildirmişler... o duaları okurken isteğin belirtileceği bir yer var orda herkes ne dileği varsa söyler... ve arkasından araba, çocuk, (erkek çocuk) ve saire ve saire duasını yaptım der... bunun dinimize aykırı bir tarafı mı var? Yoksa benmi anlamadım....

Socrates
07-15-2006, 03:16 AM
Kadın, hayızdan temizlendikten sonra beş gün içinde hâmile kalırsa, çocuğu erkek olur. Beşinci günden sekizinci güne kadar olursa kız olur.

Erkek Çocuk İstiyenin Duası (2)

Erkek çocuk isteyen kişi, cinsi münasebetten önce besmele çekip, üç defa ihlas süresini okuduktan sonra:

"Allahümmec'alnâ min ledünke zürriyetten min tayyibaten mütiy'aten, Allahümme in terzukni min hazihil vak'ati veleden üsemmiyhi Muhammeden"

ERKEK ÇOCUK İSTEYEN KİŞİ;
*CİNSİ MÜNASEBİTİN ÖNCESİNDE
*-BESMELE ÇEKECEK
*-3 DEFA İHLAS SURESİNİ OKUYACAK
*SONRA BİDE ANLAMINI BİLMEDİĞİ ARAPÇA Bİ YAZIYI TEKRARLAYACAK...

DÖNERSİN KIBLEYE,AÇARSIN ELLERİNİ SEMAYA,YALVARIRSIN TANRIYA...

BU KADAR BASİT...

Tabriz_Han
07-15-2006, 07:59 AM
...Benay sana tavsiyem sen o hocalardan uzak dur

:D Babam, dedesi ve onun dedesi hep soylerdiler, Hocaya inanma Allaha inan ve Kur'ani dinle.

Hocanin iyisi ve kotusu olur, Hocani tanimadan onun Melek gibi adam olmasini bekletme, malesef bazilari aldatir. Ama COGU tabiki iyi insandir ve Islam yolundadir.

Bir sorumda var, hep kafama takildi, kitabimizda Insanogulundan once gelen yaratiklarin hakinda birseyler anlatiliyormu? mesala eski Dinosor/eski hayvanlar?

Aybike
07-15-2006, 10:07 AM
Dınazor mudur bilmem ama ben bir ayete denk gelmiştim..
Allah ademi yaratırken melekler sorar "Yinemi karışıklık yaratacak isyan edecek insanı yaratacaksın?"
Ben bu sorudaki YİNEMİ ye çok takılmıştım..Halada düşünürüm.
Acaba diyorum biz adem oğulları ikinci kısım insanlarmıyız?Yani bizden önce vardılar ve yok edildiler..O zaman bulunan o maymunumsu tipler onlarmıydı filan işte (Fosiller den yola çıkarak )
Ayrıca ben o hocalar derken hata ettim,kendine hoca diyenlerden uzak dur demeliydim..

Socrates
07-15-2006, 10:11 AM
Dınazor mudur bilmem ama ben bir ayete denk gelmiştim..
Allah ademi yaratırken melekler sorar "Yinemi karışıklık yaratacak isyan edecek insanı yaratacaksın?"
Ben bu sorudaki YİNEMİ ye çok takılmıştım..Halada düşünürüm.
Acaba diyorum biz adem oğulları ikinci kısım insanlarmıyız?Yani bizden önce vardılar ve yok edildiler..O zaman bulunan o maymunumsu tipler onlarmıydı filan işte (Fosiller den yola çıkarak )
Ayrıca ben o hocalar derken hata ettim,kendine hoca diyenlerden uzak dur demeliydim..

AYETİN İSMİNİ BULMANIZ MÜMKÜNMÜ ?

Administrator
07-15-2006, 12:36 PM
fransa en anti islam ulkelerden biridi ya nasil kendi zaminda atuturk frankofil olmak haline gelmish bunu anlayamiyorum,.

EGETÜRK
07-15-2006, 03:43 PM
Ne var bunda,Onun gibi biri tabii ki fransizca bilecek,keske herkes bilse,onlari daha iyi tanisak.dil bilmek cok degerlidir,administrator ün yorumuna sasirdim dogrusu

semetey
07-15-2006, 05:55 PM
fransa en anti islam ulkelerden biridi ya nasil kendi zaminda atuturk frankofil olmak haline gelmish bunu anlayamiyorum,.
Tam anlayamadım, eğer Atatürk zamanında idari teşkilatlanmanın Fransız yapısına benzetildiği, bir çok açıdan fransız kültürünün takipçisi oluduğu gibi bir şey kasdediliyorsa diye yanıtlıyorum:
Eğer Kültür Tarihine bir göz gezdirilecek olunursa ortaçağdan ikinci dünya savaşına kadar Fransız Kültürünün Avrupa Kültüründe başı çektiği, Avrupayı tamamıyla etkisi altına aldığı görülecektir. Fransız Edebiyatı Yirminci Yüzyıla kadar Avrupa edebiyatlarını etkisi altına almıştır o zamanlar Kültür Dili Fransızcaydı. Fransızca bilmeyen entellektüel sayılmıyordu.Türkiye'nin yeni kurulduğu yıllarda yönetici mevkîinde olan herkesin yabancı dili Fransızca olduğundan, Avrupa'yı Fransız gözü ile öğrenmiş olduğundan Fransız kültürüne önem verildi. KEza devlet ideolojisi Voltaire'in, Rousseu'nun fikirleri etrafında şekillenmiştir.
Not: İkinci Dünya savaşından sonra Amerikan ve İngiliz kültürü ön plana geçti; Artık Fransızcaya ve Fransız kültürüne kadar ilgi gösterilmiyor. Fransızlar bu durumu kabul etmezler. Buradan yola çıkarak biz Türkiye Türkleri belirli bir konuda bilgisiz olduğumuzu anlatmak istediğimizde ...'ya Fransız kaldım deriz.

Eğer kasdedilen idari teşkilatlanma ise Üçüncü Selim döneminde Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde kalıcı elçilikler açıldı. Bir süre sonra Avrupa'ya öğrenciler gönderilmeye başlandı. O yıllarda (Napolyon ve sonrası dönem) Fransa Avrupa'nın en önemli devletlerinden biriydi. Paris'de Avrupa'nın Kültür Başkenti olduğundan öğrencilerin çoğu oraya gönderildi. Bu kişiler Fransız devlet mekanizmasını incelediler, Tanzimat sonrasında Türk Yönetim sistemine Fransız İdari Yapısı örnek alındı reformlar bu yönde yapıldı. Şu anda dahi bu durum bir devlet geleneği olarak devam etmektedir. Çeşitli durumlarda Fransız sisteminde konuyla ilgili olarak ne yapıldığı araştırılmaktadır. Bu yüzden yönetim sistemimizin Fransaya benzemesi, Atatürk döneminde buna yönelik işlemlerin yapılması normal karşılanmalıdır.
Not: Bence Fransa -İslam ve Türk düşmanlığı konusunda- ekürisi olan Almanya'nın maşalığını yapmaktadır. Avrupanın hiç bir devletinde aslında İslamiyete iyi gözle bakılmaz; kültürlerinin yaşaması için zararlı görürler ve bu konuda haksız da sayılmazlar

Aybike
07-16-2006, 01:05 PM
Bakara suresi 30.Ayet..

Bir zamanlar rabbin meleklere "Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım"demişti..
Melekler "A...orada bozgunculuk yapacak,kan dökecek birisinimi yaratacaksın,oysa biz seni överek tesbih ediyor,ve seni takdis ediyoruz"dediler..Rabbin " ben sizin bilmediklerinizi bilirim " dedi..

Benim okuduğum tefsirde yine var..Ama elmalılınınkinde yine yok...
Ama yinede meleklerin nereden bildiği düşündürücü...

Afrasiyab
07-17-2006, 04:54 AM
Bakara suresi 30.Ayet..

Bir zamanlar rabbin meleklere "Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım"demişti..
Melekler "A...orada bozgunculuk yapacak,kan dökecek birisinimi yaratacaksın,oysa biz seni överek tesbih ediyor,ve seni takdis ediyoruz"dediler..Rabbin " ben sizin bilmediklerinizi bilirim " dedi..

Benim okuduğum tefsirde yine var..Ama elmalılınınkinde yine yok...
Ama yinede meleklerin nereden bildiği düşündürücü...
abla elmalı, bilmen ve diyanet mealinde de yok yine kelimesi.

Aybike
07-17-2006, 01:34 PM
Doğrudur Afrasıyap yanlış hatırlıyorda olabilirim yada birisi anlatmış olabilir...
Ama sonuçta ayet düşündürücü...