View Full Version : Osmanli - Izlanda Savasi
Bilge_Kagan
07-12-2006, 08:27 AM
Internette gezinirken boyle birseye rastladim, bilgisi yorumu olan var mi ? :lol:
16. yüzyılda Barbaros un korsanlık yaptığı dönemlerde gerçekleşmiştir. barbarosun donanması Izlandaya ulaşmış ve sadece kızıl saçlı izlanda kadınları kaçırarak geri dönmüştür. bu kadınlardan çoğu Midilli adasının Assos a en yakın kuzey ucundaki molva köyüne konuşlandırılmıştır. Barba Rossa nın kizil takıntısının bir sonucu olduğu sanılan bu ithalat işlemi sonucunda bu ege adasında boyu 1.80 in uzerinde acik tenli bazen de mavi gözlü bir ırk türemiştir. zavallı Izlandalılar hala bu olayın ezikliği içindedir. her ne kadar şaka gibi gözükse de anlatılan olay tamamen gerçektir.
Steplerdeki Kiz kachirma gelenegini turklerin batiya gittikten sonra denizde de surdurulmush olmasina vesika teshkil etmesi ichin yapmishtir... :) :) :)
Seckjin Khan
07-12-2006, 09:30 AM
ilginç gerçekten hiç duymamıştım doğruluk payı varmıdır acaba? :D
benay
07-12-2006, 04:05 PM
Ben duymustum ki 1. dünya savasinda ege'de (izmir'de), Yunanlilar (askerler) 300 'e kadar kiz kaçirmis kendi ülkelerine.
Seckjin Khan
07-12-2006, 04:09 PM
ben sadece tecavüz edip öldürdüler diye biliyorum şerefsizlerin ama.
abi izmirde rumlar teknelerle kaçmaya çalıştı 300 bayanı alacak durumları yoktu kaçıyorlardı
benay
07-12-2006, 04:38 PM
Abi'yi kime dedin ? Tövbe tövbe yoksa bana mi ?
Seckjin Khan
07-12-2006, 04:41 PM
lafın gelişi kullandım bi konuya girerken abi dersin ya hani abi demek için değil ;)
yaşının kaç olduğunu da bilmiyorum
Seckjin Khan
07-12-2006, 04:42 PM
17 yaşındaymışsın ama dediğim gibi abi anlamında değildi abi ;)
benay
07-12-2006, 05:20 PM
(Bir daha kine abla dersin , hem laf hem yas (18) tutmuyor, çok sasirdim dogrusu:shock:)
Birde su kaçirma olayi (300 kiz) gösteriyor Yunanlarin Türklerden kültür aldiklarini.
Tabriz_Han
07-12-2006, 06:00 PM
Amcam birdefa anlatmisti, bir Izlandali varmis adayi anlatiyordu ve konu tarihe gecti, neyse anlatmaya devam ediyor ve en onemli noktaya geliyor, dediki, "Karanlik gunlerimiz basladi, Turklerle savas oldu ve bizi maf etiller". Amcam cok sasirdi, yok ya dedi eminmisin, eminim dedi hatta cok kizda kacirmislar :P aralarimizda Vikinlerde varmis hehe
Destankutluhan
07-12-2006, 11:12 PM
(Bir daha kine abla dersin , hem laf hem yas (18) tutmuyor, çok sasirdim dogrusu:shock:)
Birde su kaçirma olayi (300 kiz) gösteriyor Yunanlarin Türklerden kültür aldiklarini.
Kirildim gulmekten :lol:
ICELAND:
Settled by Norwegian and Celtic (Scottish and Irish) immigrants during the late 9th and 10th centuries A.D., Iceland boasts the world's oldest functioning legislative assembly, the Althing, established in 930. Independent for over 300 years, Iceland was subsequently ruled by Norway and Denmark. Fallout from the Askja volcano of 1875 devastated the Icelandic economy and caused widespread famine. Over the next quarter century, 20% of the island's population emigrated, mostly to Canada and the US. Limited home rule from Denmark was granted in 1874 and complete independence attained in 1944. Literacy, longevity, income, and social cohesion are first-rate by world standards.
Devami asagidaki linkte:
http://www.cia.gov/cia/publications/factbook/geos/ic.html
kurshad
07-13-2006, 01:45 AM
Internette gezinirken boyle birseye rastladim, bilgisi yorumu olan var mi ? :lol:
16. yüzyılda Barbaros un korsanlık yaptığı dönemlerde gerçekleşmiştir. barbarosun donanması Izlandaya ulaşmış ve sadece kızıl saçlı izlanda kadınları kaçırarak geri dönmüştür. bu kadınlardan çoğu Midilli adasının Assos a en yakın kuzey ucundaki molva köyüne konuşlandırılmıştır. Barba Rossa nın kizil takıntısının bir sonucu olduğu sanılan bu ithalat işlemi sonucunda bu ege adasında boyu 1.80 in uzerinde acik tenli bazen de mavi gözlü bir ırk türemiştir. zavallı Izlandalılar hala bu olayın ezikliği içindedir. her ne kadar şaka gibi gözükse de anlatılan olay tamamen gerçektir.
Barbaros Hayrettin'in hatiratnamesi sayilabilecek "Gazavat-i Hayreddin Pasa"'da ne boyle bir vakaadan ne Izlanda kiyilarina gittiginden bahsediyor.
Muhtemelen asparagas..
gurkan
07-13-2006, 04:05 AM
internet çıktı basın ve yayında namertlik artı. Her yan Asparagas haber doldu. Ağzı olan kafa karıştıracak bir sürü gerçekmiş gibi senaryo yazıyor.
Bre herifler bu marifetlerini roman yazarak ispatlasalar ya. Yok yok o kadar mert olmazlar. Dertleri üzüm yemek değil bağcığı döğmek.
Söz Asparagasa gelince yazalım dedik...
Destankutluhan
07-13-2006, 09:49 PM
Simdi Begler, egri oturalim duz konusalim. Bu ulkenin insaninin en zayif noktasi kadindir. Isin icinde kacirilma varsa ve zamaninda Barbaros bu isi yapmissa hic sasirdim demem. Helal-i hos olsun !
Dunyanin obur tarafinda bile olsa , gormese, denizasirilarda da olsa yine de bulur kacirir ! ;)
Gitmis taa Kuzey Avrupadan guzel kizlari getirmisse bundan guzel ne var ! Akraba olurduk daha ne olsun ! Hemen onlarin akrabalarini bulup bir lobi olusturmayi ben daha cok tercih ederim. Belki Oguz'a da bir kismet duser, gerci simdi o kismetini plajlarda ariyordur ama olsun yine de !:lol:
kurtbilal1985
07-14-2006, 10:48 AM
Valla kafam bozuluyor su aralar. Yakinda bir kizda ben kacirabilirim. Nasil olsa Barbarosun torunlariyiz:D
kurtbilal1985
07-14-2006, 10:55 AM
.
Benay, bir schock da ben geciriyorum su aralar. Ben seni erkek saniyordum!
benay
07-14-2006, 01:26 PM
Benay erkek isme mi benziyor??
Gerçek ismim Gülay, ilk degilsiniz bana baska birileride benay olarak erkek ismi sandi.
itashi
07-18-2006, 05:03 AM
Bahsi geçen olay Berberi Korsanları'nın yaptığı bir eylem. Faroe Adaları'ndan Grönland'a kadar geniş bir coğrafyada ve Akdeniz'de yüzlerce yıl Berberiler ses getirmişlerdir. Hatta Karayip Denizi Korsanları'ndan (meşhur filmi dahi yapıldı) dahi daha şatafatlı ve güçlüydüler Berberi Korsanları. Cezayir Beylerbeyliği üzerinden Osmanlı'ya bağlıydılar. ABD'nin Osmanlıya yüklü miktarda vergi ödemesine neden olmuşlardır; Berberilerin Osmanlı'nın izin vermediği ülkelere ve gemilerine saldırmaları yasaktı. 19.yy'ın sonuna kadar ülkeler "Pirate" denilen "resmi" korsanlara sahiptiler. Dolayısı ile bu Osmanlı'ya özgü bir durum değil, her ülkenin korsanları vardı. Hatta İngiltere ve Fransa zaman zaman Berberileri Portekiz ve ABD aleyhine de kullanmışlardır. Bildiğim kadarı ile Hollanda donanması uzun bir uğraşın ardından Berberi limanlarını yıkarak ve gemilerinin tümünü imha ederek dönemlerini bitirmiştir.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.