View Full Version : Duyuru... !
gurkan
07-13-2006, 07:37 AM
Müslümanlık sevgisi mi önce gelmeli yahut Türklük sevgisi mi ile ilgili başlık Tarafımdan kutuplaşmaya sürüklenebileceği endişesiyle iki seçeneğin bir vucudun tamamlayıcısı olarak görülmesi yerine ayrıştırıcı gibi değerlendirilmesi neticesini doğurabileceğinden tarafımdan silinmiştir. İlgili Konu başlığı içerisinde konunun kapatılmasını istemiştim. Bu iki değer şahsım için vucudumun ayrılmaz parçalarıdır. Başlığı açarken böyle bir hataya sürüklenebileceğini düşünememiş olmam eksikliğimdir. Şahsım ayrıştırıcı değil birleştirici olmaya çalışmaktayım. Açtığım bu başlığın böyle bir sonuca doğru gitmesi beni bu sonuca götürdü. Arkadaşların değerli görüşlerini de silmiş oldum. Lakin bu aramıza ekilebilecek ayrılık tohumlarından daha önemli değildir yargısıyla bu fiili yaptım... Arkadaşlardan özür diler. Hayırlı tartışmaların devamını temenni ederim.
Selametle...
NOT: Bilgilendirme mahiyetinde bu başlığı açtım ; mesajım okununca bu başlıkta tarafımdan silinecektir.
Yahu bende Admin abinin günahına iskonto yaptım. Allah iyiliğini versin Gurkan kardeş. http://forum.arbuz.com/showthread.php?p=473003#post473003
kurshad
07-13-2006, 08:21 AM
. Başlığı açarken böyle bir hataya sürüklenebileceğini düşünememiş olmam eksikliğimdir. Şahsım ayrıştırıcı değil birleştirici olmaya çalışmaktayım. Açtığım bu başlığın böyle bir sonuca doğru gitmesi beni bu sonuca götürdü. .
Bir kere "pandora'nin kutusunu" acmis bulundun Gurkan kardes :lol:
Bu tartisma aslinda eski zamanlarin tartismasi idi . Ozellikle milliyetcileri hedef alir ve onlarin muslumanliklarini sorgulamaya yonelik provokatif amaclar icerirdi. Genelde de bu Selametciler(Erbakancilar) tarafindan gundeme getirilir ve sanki Turk milliyetcilerinin tam bir musluman olmadiklari gibi bir duygu uyandirma amacini guderdi.
Sen de tum iyi niyetinle de fikirlerini dile getirmeye calisirken bu yillanmis polemiklerin yeniden gundeme gelmesine biraz "sebep" oldun. :D
Fakat senin samimi dusuncelerini sanirim bu forumda bilmeyen yoktur, o yuzden musterih ol...
Destankutluhan
07-13-2006, 08:23 AM
Keske silmeseydin. Gereginden fazla endiselenmissin. Basligin bizlerin arasinda ayrilik tohumu ekecegine ben sahsen ihtimal vermedim hic.
Ama ortak nokta sunlardi;
1. Dini inanc ile milli aitlik duygulari farkli duygulardir.
2. Bu iki duygu birbiriyle catismaz. Cogunlukla tamamlayicidir.
3. Ikisi arasinda secim yapmayi reddediyoruz.
4. Bu tur anketlerin ozunde milleti yanlis yonlendirme otesinde bir faydasi
yoktur.
5. Turk Milletinin bir uyesi olarak soydaslarimiz arasinda dini inanci farkli
olanlar vardir ve dini inanclari ne olursa olsun onlara oncelikli olarak
sahip cikmamiz gerekir.
Benim aktardiginiz baslik altinda yazilan yazilardan cikardigim bunlardi.
Siz endise etmeyin. Ne milletimizden ne inancimizdan vazgeceriz ! :)
Seckjin Khan
07-13-2006, 08:29 AM
bence de silmene gerek yoktu Müslümanlık-Türk Çatışması yaşanmaz merak etme ;)
mustafa06
07-13-2006, 08:47 AM
Gürkan kardeshim, biz burada 40 kishiyiz birbirimizi biliriz. :)
Bende ,senin achtığın bashlığın bölünmeye sebep olduğunu(veya ihtimalini dahi ) düshünmüyorum.
Chünkü bu anket senin shahsi fikrin değildi. Yashanan bir gercheği yani pew denilen kurulushun yaptığı ve TV haberlerinde yayınlanarak kamuya malolmush bir konuyu foruma tashıyarak, bu konuda herkesin fikrini achıklamasına zemin hazırlamısh oldun. Ben shahsen teshekkür ederim.
Belki silmeseydin daha iyi olabilirdi. ama sağlık olsun .
sevgi ile selamlar.
borcugin
07-14-2006, 02:43 PM
S.A.
kurshad pandoranın kutusunu açtın demiş ya gurkan, bende şöyle diyeyim, bir deli bir kuyuya bir taş atmış kırk akıllı çıkaramamış derler ya, :D öyle bir şeydi şu pew araştırma kuruluşunun haberi ve basındaki haberler.
Sen müsterih ol, mustafa abinin dediği gibi biz birbirimizi tanırız. Fikrin, zikrin ve niyetin konusunda BİZLERİN en ufak bir kuşkusu yok. :)
Selametle.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.