View Full Version : Tümgeneralin telefonlarını kim dinledi ?
Destankutluhan
07-14-2006, 09:40 AM
http://www.hurriyet.com.tr/_newsimages/1862288.jpg (http://www.hurriyet.com.tr/gundem/4752141.asp?m=1&gid=69&srid=3041&oid=1)Haber detaylari icin tiklayin.
Bu aralar Ankara'da yeni bi kavga daha bas gosterdi. Tümgeneral Reha Taskesen telefonlarinin dinlendigi gerekcesiyle istifa etti. Kimse dinledigini kabul etmedi, biz yapmadik dedi....
Istafinin gerekcesinde "TSK'ya ve Orgeneral Yaşar Büyükanıt Paşa'ya zarar gelmemesi icin " diye bir cumle de kurdu.
Bazi gruplarin Ordu icinde orgutlenmesine karsi et tetikte duran Kara Harp Okulu Komutan'i yukariya cikan merdivenin en saglam yerinde durmasina karsin istifa ediyor.....
Kimileri TSK'nin yeminli dusmanlari yine harekete gectiler derken, kimileri de sonucta imzasiz ihbar mektublari ve telefon sifrelerinin nerede oldugunu sorguluyor.
Turkiye'de Semdinliden beri kizisan hava Agustos yaklastikca daha da agirlasiyor, yagmus mu yagar, camur mu , yoksa simsekler mi cakmaya baslar ya da bu agir hava dagilip gider mi gorecegiz.
wolfie
07-14-2006, 10:40 AM
paşa eğer suçsuz olsaydı kesinlikle istifa etmezdi, suçlu ki başkalarına zarar gelmesin diye istifa ediyor, burada tlf. dinleme olayının da genel kurmaydan habersiz ve izinsiz yapılamayacağını düşünüyorum. Her askeri birlikte biliyorsunuz ki istihbarat şubeleri bulunur. Bu istihbarat şubeleri ne iş yapar?
Cevap heralde aşağı yukarı belli...
EGETÜRK
07-14-2006, 10:48 AM
Orduyu yipratmaya yönelik hareketler bunlar...
Emrah
07-14-2006, 11:53 AM
Her insanoğlu bayan arkadaşı ile çok mahrem konuşmalar yapabilir ve gene her insan oğlunun bu konuşmalar 3. şahıslar tarafından dinlenipte önüne konduğunda yüzü kızarır, mahçup olur. Paşa da , komutanı karşısında bu duruma düşmesinden dolayı istifa etmiş, kendince gereğini yapmıştır. Şimdi sıra, kimin ve ne hakla koca bir tüm generalin telefonunu dinlediği sorusuna gelmiştir.
wolfie
07-14-2006, 01:03 PM
Her insanoğlu bayan arkadaşı ile çok mahrem konuşmalar yapabilir ve gene her insan oğlunun bu konuşmalar 3. şahıslar tarafından dinlenipte önüne konduğunda yüzü kızarır, mahçup olur. Paşa da , komutanı karşısında bu duruma düşmesinden dolayı istifa etmiş, kendince gereğini yapmıştır. Şimdi sıra, kimin ve ne hakla koca bir tüm generalin telefonunu dinlediği sorusuna gelmiştir.
doğru değil, bir tümgeneral, özellikle evli olan bir tümgeneral eşi dışındaki bayanlarla mahrem konuşmalar yapamaz...
Emrah
07-14-2006, 03:55 PM
yapar veya yapmaz, özel hayatı dinlemeye, ifşaa etmeye kimin hakkı var? Eğerki dinlemeyi yapan asker değil ise bu büyük bir problem. Adamın yatak odasına kadar dinleyen, ulusal askeri sırlarımızı hayda hayda dinliyordur, bu işin acilen ortaya çıkarılması ve şiddetle ceza bulması gerekir.
Seckjin Khan
07-14-2006, 11:42 PM
dinleyen dinlemiş işte boşverin : )
Destankutluhan
07-15-2006, 12:01 AM
Dinlemek yasal olarak YASAK !
Turkiye'de yasak olup da yapilan o kadar cok sey var ki ! Ben konu hakkinda bugunku haberlere baktigimda sanki karsi cinsle iliskilerinden dolayi onlar tarafindan birseyler yapilmis dusuncesine gark oldum.
Yani bu balik baska balik, sudan cikmis balik gibi geldi.
Sanirim biraz daha beklemekte fayda var.
Seckjin Khan
07-15-2006, 11:00 AM
arkadaşlar dinleyen tabii ki kendi kurumudur...
bunun üstünde durulacak pek birşey yok.belirli rütbeye erişmiş insanlarında pekala erler gibi dinlenmesi doğal kimbilir noldu da dinlediler
pagedown332
07-15-2006, 11:40 AM
türk telekomun yahudi güdümlü ( sermayeli ) bir şirkete satıldığını kimse akıl etmiyormu yahu !
türkiyede daha ne buğramlar olacak.. israil in elindeki koz kimsede yok şuan .. türkiyede istediği zaman bu şekilde olaylar yaratıp .. dikkatlari ortadogu üzerinden çekebilirler!
Emrah
07-15-2006, 01:51 PM
yaf, şu dünyada ne terslik olsa yahudilerden bilme kolaycılığına da bitiyorum. Yapılacak şey çok basit. Sen ülkede kanunu hukuku egemen kılarsan, suç ile ucu kime nereye giderse mücadele edersen, yakalarsab, yakaladıktan sonrada yahudi de olsa, türkte olsa, kürtte olsa acımaz içeri atarsan, üç günde bir af çıkarıpta tekrar salıvermezsen böyle şeyler olmaz.
mustafa06
07-15-2006, 03:05 PM
Destankutluhan,
Dinlemek yasal olarak YASAK !
Yasak değil ama belli kuralları vardır.
Haklı gerekcheler ve hakim izni gerekir.
Bu olayda da kurallara uygun olarak dinlenmish olma ihtimalini gözardı etmemek gerekir.
Basına sızan görüntünün dıshında, bizlerin bilmediği sheylerin de istifaya sebep olabileceğini, Genelkurmayında istifayı kabul etmish olabileceğini de düshünerek bu konuyu kapatmak faydalı olur diye düshünüyorum.
sevgi ile
Destankutluhan
07-15-2006, 10:33 PM
Destankutluhan,
Yasak değil ama belli kuralları vardır.
Haklı gerekcheler ve hakim izni gerekir.
Bu olayda da kurallara uygun olarak dinlenmish olma ihtimalini gözardı etmemek gerekir.
Basına sızan görüntünün dıshında, bizlerin bilmediği sheylerin de istifaya sebep olabileceğini, Genelkurmayında istifayı kabul etmish olabileceğini de düshünerek bu konuyu kapatmak faydalı olur diye düshünüyorum.
sevgi ile
Evet dogrusu " Izinsiz dinlemek yasak" olmaliydi.
Bizim medya da her isi "biraz" abartiyor genelde. Medya dunyamizi yonlendiriyor maalesef.
saglicakla
wolfie
07-16-2006, 03:26 AM
TAŞKESEN'İ YAKAN KADIN
Kara Harp Okulu (KHO) Komutanlığı görevinden istifasının ardından yaptığı açıklamalarla Türkiye'de yeni bir "telekulak" tartışması yaratan emekli tümgeneral Reha Taşkesen'in özel telefon görüşmelerinin Cumhurbaşkanlığı Başyaverliği görevi döneminde yakınlaştığı bir sivil kadın tarafından kayda alındığı ortaya çıktı.
http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=32438
Dinleme olayında son nokta, bir kadının intikamı, laikçilik, Atatürkçülük vb. hikaye... En önemlisi uçkuruna sahip olacaksın...
mustafa06
07-16-2006, 03:43 AM
Evet dogrusu " Izinsiz dinlemek yasak" olmaliydi.
Bizim medya da her isi "biraz" abartiyor genelde. Medya dunyamizi yonlendiriyor maalesef.
saglicakla
Haklısınız
Vatandash olarak medyaya karshı daha hassas ve shüpheci olmak gerekiyor.
mustafa06
07-16-2006, 03:45 AM
TAŞKESEN'İ YAKAN KADIN
Kara Harp Okulu (KHO) Komutanlığı görevinden istifasının ardından yaptığı açıklamalarla Türkiye'de yeni bir "telekulak" tartışması yaratan emekli tümgeneral Reha Taşkesen'in özel telefon görüşmelerinin Cumhurbaşkanlığı Başyaverliği görevi döneminde yakınlaştığı bir sivil kadın tarafından kayda alındığı ortaya çıktı.
http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=32438
Dinleme olayında son nokta, bir kadının intikamı, laikçilik, Atatürkçülük vb. hikaye... En önemlisi uçkuruna sahip olacaksın...
İlginch haber
Peshin hükümlü olmadan beklemek ve görmek gerekiyor.
Galiba , Dylan'ın sözüne kulak vermek bence en doğrusu
Destankutluhan
07-16-2006, 04:20 AM
İlginch haber
Peshin hükümlü olmadan beklemek ve görmek gerekiyor.
Galiba , Dylan'ın sözüne kulak vermek bence en doğrusu
Aslinda konuyu acarken zaten pesin hukumden kacindim. Bekledik ve gelismeleri goruyoruz.
Wolf ve Dylan'a ben de katiliyorum
Kadin iliskilerini Harp Okulu gibi onemli bir yerin komutani icin olmamasi gereken birsey, cok riskler tasiyor.
Olayin bu sekilde kapanmasi iyi olur bence.
timurlenk
07-16-2006, 07:31 AM
salya sumukun takımı dinlemeyi yapmıstır..bu arada salya sumuk israelin katlettigi filistinliler vede lublanlılar icin gozu yaslı salya sumuk hallerini alırmı acaba (saddam israile 2 fuze atınca yaralanan yahudiler icin salya sumuk olmustuda)
itashi
07-18-2006, 05:22 AM
Yasak aşk yaşadığı bir kişi tarafından yapıldığı anlaşılmıştır. bkz: basın
Socrates
07-18-2006, 11:36 AM
GÖNÜL HİKAYELERİ HER KURUMDA OLDUĞU GİBİ TSK'DADA VARDIR...
TSK BUNLARI HER DÖNEM KENDİ İÇİNDE KAPATMIŞ,YEN KIRILSIN KOL İÇİNDE KALSIN MANTIĞI İLE SİVİL OLUŞUMA BUNU HİÇ BİR ZAMAN YANSITMAMIŞTIR...
BU DURUM SON DERECE İLGİNÇ !
PAŞANIN GENEL KURMAY BAŞKANI OLMA ŞANSI VARMIYDI?
VAR İSE
O MEVKİİ İÇİN REKABET İÇİNDE OLANLAR KİMDİR ???
BİLGİSİ OLAN VARMI ?
Aybike
07-19-2006, 09:23 PM
Ben dinlemedim valla..
hatta olay sırasında yurt dışındaydım....:)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.