PDA

View Full Version : Vatikana achilan pencere = windows

Han
07-14-2006, 11:10 AM
Windows XP nin Ne Anlama Geldiğini Biliyor Musunuz ?
Sürekli Elimizin Altında Olan, Her Alanda Kullandığımız "Windows XP nin Ne Anlama Geldiğini Biliyor Musunuz ?" Mesih'in 2000'li yıllarda geri dönmesini bekleyen yalnızca Vatikan değilmiş. Microsoft da, kendi çapında bir "Mesih operasyonu" yürütmüş.
http://www.ravda.net/images/ravda/xp/xp1.png

Microsoft'un 2001 yılında piyasaya sürdüğü ve hâlen en yaygın kullanılan işletim sistemi Windows XP'deki "xp" Eski Yunanca'da "Mesih" anlamına geliyor.
KURTARICI WİNDOWS!
Microsoft, 2001 yılında piyasaya çıkardığı işletim sistemine İngilizce'de "deneyim" anlamına gelen "experience"ın kısaltması olarak lanse ettiği "XP" adını verdi. Windows XP'deki "xp" aslında İncillerin de kaleme alındığı dil olan Eski Yunanca da Christ'ın, yani Mesih'in kısaltması.
http://www.ravda.net/images/ravda/xp/xp2.gif
"Windows xp" kullanıcıları olarak hepimiz, adında Mesih olan bir işletim sistemindeyiz yani.
HIRİSTİYANLIĞIN SEMBOLLERİNDEN
http://www.ravda.net/images/ravda/xp/xp5.jpg
Eski Yunanca'da "x" harfi "khi", "ro" olarak okuna "p" harfi ise "re" sesine tekabül eder. "XP" böylece, Yunanca'da "khristos" şeklinde yazılan Mesih'in kısaltması, giderek de sembolü olarak kullanılmıştır. Doğu Roma bu kısaltmayı, Hıristiyanlığı benimsemesiyle birlikte sembol olarak kullanmaya başlamış bundan bir haç modeli olan "khi ro haçı"nı çıkartmıştır.
MİCROSOFT DA BİGANE KALMAMIŞ!
Öyle anlaşılıyor ki Microsoft 2000'li yılların Hıristiyan alemi üzerinde oluşturduğu etkinin dışında kalmamış, son işletim sistemi modeline Hazreti İsa'yı kasteden "Mesih" adını takmış. Microsoft'un bu tutumu, Hollywood'da esen rüzgarla da paralel, çünkü Hollywood da 2000'li yıllara birer Mesih hikayesi olan Matrix, Yeşil Yol ve birer Kıyamet senaryosu niteliğindeki Armagedon, Yarından Sonra, Derin Darbe gibi filmler yaptı.
"HAÇLI SEFERİ"NE WİNDOWS DA KATILDI
http://www.ravda.net/images/ravda/xp/xp3.gif
Aslında, 2000'li yıllar Batı'da Hıristiyanlığın etkin konumunu başka vesilelerle de gösterdi. 11 Eylül 2001'deki saldırıların ardından ABD başkanı Bush bir Haçlı Seferine çıkm atan söz etti ve peşinden Afganistan ile Irak'ın işgali geldi. O zaman dehşetle fark ettik ki "haçlı seferi" düşüncesi Batı'da canlılığını zaten hiç kaybetmemiş: futbol takımlarından lokantalara, otellerden marketlere pek çok kurumun adındaki "crusade" ("haçlı seferi") ibaresinde yaşamakta. Öyle ki, ABD'de siyaseti belirleyecek bir konumu ele geçirecek güce erişmiş.
Microsoft gibi, Amerikan ve dünya ekonomisinin bir devinin de bu "haçlı ruhunun" kıyısında kalmayacağını, onu sahipleneceğini düşünmek akla aykırı değil.
http://www.ravda.net/images/ravda/xp/xp4.jpg
Dünyada "üç" grup insan var:
Bir şeyi yapan ve yürüten "küçük" bir seçilmiş grup.
Bir şeyin yapılmasını seyreden "büyükçe" bir grup.
Ne olup bittiğini bilmeden yaşayan "muazzam" bir kalabalık.

Socrates
07-14-2006, 11:21 AM
BU İLK MESAJIM.

GOOGLE'DE BİR PARÇA ARARAKEN ÖNCE BU FORUMU SONRA BU BÖLÜMÜ GÖRDÜM.

UZUN ZAMAN MİSAFİR OLARAK ARANIZDA İZLEYİCİ OLARAK KALDIM.HER GİTTİĞİM FORUMDAN ATILMAM SEBEBİ İLE BURDADA FAZLA KALACAĞIMI SANMIYORUM....

GELELİM ESAS KONUYA ;

ADAM MİLYARLARCA $ PARA HARCAMIŞ,EMEK HARCAMIŞ,KAFASINI PATLATIP BİZ FANİLERİN İNTERNETE BAĞLANMASINI,YAZMASINI,HESAPLAMASINI,CHAT YAPMASINI ODA YETMEMİŞ KADIN AVLAMISINI BELEŞE VERMİŞ !

BİZ HEM ADAMA KULLANIM HAKKI ÖDEMEYELİM HEMDE VAY HRİSTİYANLIK PROPOGANDASI YAPIYOR DİYELİM !!!

SİZLERDE EN AZINDAN BUNUN YARISI KADARINI YAPIN İÇİNEDE MÜSLÜMANLIK PROPOGANDASINI KOYUN .

ÖNCE DURGUN SUYA BİR DAMLA ATALIM SONRA HELEZONLARI SEYREDELİM...

borcugin
07-14-2006, 02:36 PM
S.A.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Özel Sektör katılımıyla yazılan Turkuaz İşletim Dizgesi ya da Pardus kullan Han. :D Böyle sorunlarla karşılaşmazsın. Dünyada yazılan 5. Ulusal İşletim Dizgeleridir.

Örneğin sabah bilgisayarını açıyorsun; işletim sistemi sana diyor "Regaip kandiliniz mübarek olsun, eğer kandil kutlama iletisi yollamak istiyorsanız aşağıdaki oluştur tuşuna basarak, sevdiklerinizin kandilini tebrik edin...".

Kurtul şu mindowstan. :D Zaten her tarafı kalbur gibi açık ve güvensiz.

Selametle.

timurlenk
07-16-2006, 07:33 AM
gecin kardesim bunları hikaye alayı casıl sende yap... vatikana acılan esas pencere salya sumuktur...

Han
07-16-2006, 07:34 AM
kusura bakmayın yine rahatsız ediyoruz...

dayanamadım...
bir hususa dikkatinizi çekeceğim müsadenizle...

bu Micrsoft Word var yaö şaka-maka bazen öyle bir şey yapıyor ki PES DOĞRUSU dedirtiyor...

11 Eylül olayını hepiniz hatırlıyorsunuzdur tabi. O gün o olaya konu olan (Q33) sayılı uçak seferi New York City'de (NYC) son bulmuştu...

Neyse beni takip edin:

1- Bilgisayarınızda yeni bir Word dosya açın...
2- Puntoyu büyütün mesela 50'ye getirin...
3- Sonra yukarıda Boldla yazılan rakam ve harfleri girin...
4- Şimdide bu yazıyı seçin ve Wingdings yazı tipine değiştirin....

:shock: görüdünüz mü????

CHOYHONACHI
07-17-2006, 07:01 AM
BU İLK MESAJIM.

GOOGLE'DE BİR PARÇA ARARAKEN ÖNCE BU FORUMU SONRA BU BÖLÜMÜ GÖRDÜM.

UZUN ZAMAN MİSAFİR OLARAK ARANIZDA İZLEYİCİ OLARAK KALDIM.HER GİTTİĞİM FORUMDAN ATILMAM SEBEBİ İLE BURDADA FAZLA KALACAĞIMI SANMIYORUM....

GELELİM ESAS KONUYA ;

ADAM MİLYARLARCA $ PARA HARCAMIŞ,EMEK HARCAMIŞ,KAFASINI PATLATIP BİZ FANİLERİN İNTERNETE BAĞLANMASINI,YAZMASINI,HESAPLAMASINI,CHAT YAPMASINI ODA YETMEMİŞ KADIN AVLAMISINI BELEŞE VERMİŞ !

BİZ HEM ADAMA KULLANIM HAKKI ÖDEMEYELİM HEMDE VAY HRİSTİYANLIK PROPOGANDASI YAPIYOR DİYELİM !!!

SİZLERDE EN AZINDAN BUNUN YARISI KADARINI YAPIN İÇİNEDE MÜSLÜMANLIK PROPOGANDASINI KOYUN .

ÖNCE DURGUN SUYA BİR DAMLA ATALIM SONRA HELEZONLARI SEYREDELİM...

Abi, ama seni ne kadar korkutmuslar ... hemen soyluyorsun bu forumda fazla kalamayacam... atarlar beni diye ... dur daaa ... yavas ... boyle kendine bir handikap yaratirsan tabi kovarlar ... :)

bide ricam olacak soyle alt cizgili falan yazmazsan sevinirim, zaten gozlerim bozuk ...

olaya gelince seninle biraz katiliyorum ... buda yogurt meselesi iste ...

Saygilarimla
CHOYHONACHI

Socrates
07-17-2006, 09:24 AM
bİr AtasÖzÜ Derkİ;

doĞru SÖyleyenİ Dokuz Forumdan KovarlarmiŞ...

muhtemelen Burdada Olacak,ÇÜnkÜ;

eleŞtİrİye,farkli BakiŞ AÇisina,ve Kendİnden BaŞkasina BÜyÜk Nefret Ve Kİn Var...

bu Önyargilari Maalesefkİ Kirmak MÜmkÜn DeĞİl...

CHOYHONACHI
07-17-2006, 11:28 PM
Hadi senden konu disi bir soru soriyim ...

Abi bu alt cizgili, bi buyuk bi kucuk harfli yazma tipi nerden cikti? Kendine has bir ozel niteligi mi var, bende bilmiyormuyum? Yoksa kendine dikkat cekmenin yollarindan birimi bu? Anlatta abi ben ogreniyim ...

Saygilarimla
CHOYHONACHI

Socrates
07-18-2006, 03:12 AM
Hadi senden konu disi bir soru soriyim ...

Abi bu alt cizgili, bi buyuk bi kucuk harfli yazma tipi nerden cikti? Kendine has bir ozel niteligi mi var, bende bilmiyormuyum? Yoksa kendine dikkat cekmenin yollarindan birimi bu? Anlatta abi ben ogreniyim ...

Saygilarimla
CHOYHONACHI

BENİM BÜTÜN YAZILARIM ALT ÇİZGİLİ BÜYÜK HARFTİR.BURDADA BU ŞEKİLDE YAZIYORUM AMA ANLAMADIĞIM SEBEPLERDEN DOLAYI BAZEN KÜÇÜK HARF OLARAK NEŞREDİLME DURUMU VAR...

Afrasiyab
07-18-2006, 03:14 AM
socrates, altı çizgili yazın gözü çok rahatsız ediyor gerçekten.

Konu ile alakalı olarakda, biz de mesihi, xp yi dört gözle bekliyoruz :D

itashi
07-18-2006, 05:20 AM
1- 11 Eylüldeki uçağın sefer numarasının Q33 olduğu asparagastır, sefer numarası çok daha farklı; Q33 ise sonradan uydurulmuş bir şey; fason. 2- XP aynı zamanda İngilizce'de "tecrübe" anlamına gelen EXPERIENCE'ın kısaltılmışıdır. Bir çok bilgisayar oyununda da XP ve EXP puanı adı altında tecrübe kazanırsınız. Latince bilmiyorum, bahsedilen "xp mesih demek" iddiasına biraz baktım, tek bir güvenilir kaynağa da rastlamadım. Büyük ihtimalle bu da fason. Ve dediğim gibi XP=TECRÜBE Yüzlerce oyunda var bu, Microsoft'a özgü değil. Tüm RPG oyunlarını Vatikan mı pazarlıyor yani şimdi?

CHOYHONACHI
07-18-2006, 05:42 AM
Zannediyorum ortalikta bir grup var ... Onlarin sabahtan aksama kadar yaptigi is hep boyle benzerlikleri bulmak ve ortaligi karistirip saf insanlarin akillarina soru isaretleri sokmakmidir? :lool: ...

Abi, kusura bakma, ama neden olmasin ? Ben valla bu duruma inaniyorum ... Bill Gates bir yahudi ise kesin boyle bir pislik yapacagina inaniyorum ... :P

Coca-Cola ornegi ...

Hadi eyvallah
CHOYHONACHI

itashi
07-18-2006, 05:44 AM
Yeni Windows'un adı: Windows Vista Bakalım buna ne bulacaklar :D

Seckjin Khan
07-18-2006, 05:52 AM
pekii bu windows xp katolik mi protestan mı ? :D

CHOYHONACHI
07-18-2006, 06:11 AM
pilemiyorum valla ... penden sormayin ... ama durusuna pakilirsa her halde lazdir ...

CHOYHONACHI
07-18-2006, 06:15 AM
BENİM BÜTÜN YAZILARIM ALT ÇİZGİLİ BÜYÜK HARFTİR.BURDADA BU ŞEKİLDE YAZIYORUM AMA ANLAMADIĞIM SEBEPLERDEN DOLAYI BAZEN KÜÇÜK HARF OLARAK NEŞREDİLME DURUMU VAR...

Hee, anladim ... desene bu benim TRIPpim diye ... benim tarzim, falan, hayata bakis acim ...

Bizde RAP sarkisi soyleyenler cogalmis ... ne sarkinin kelimelerin anlami, birbiriyle baglantilar var, ne onlarin tiplerin bir anlami var ... onlarin hani amerikali zenciler gibi ses cikartmaya calisitiklarini gorunce kopuyom ...

C'mon ... Yeee ... Ihhhaaaa ... Ihhh ... Ihhhh ... Yeeee ... C'moonnnn ... :lool:

Haydi hayirlisi
CHOYHONACHI

Socrates
07-18-2006, 06:46 AM
tÜrkİyenİn Makus Kaderİ ;

herkes TÜrk Halk MÜzİĞİ Veya Sanat MÜzİĞİ VazgeÇİlmezİm Der

sonra;Ülkede Arabesk Zİrveye YerleŞİr...

herkes ;haber Programlari Ve Belgesel Der...

paparazzİ Programlari Ratİng Rekarlari Kirar...

itashi
07-18-2006, 07:52 AM
tÜrkİyenİn Makus Kaderİ ;

herkes TÜrk Halk MÜzİĞİ Veya Sanat MÜzİĞİ VazgeÇİlmezİm Der

sonra;Ülkede Arabesk Zİrveye YerleŞİr...

herkes ;haber Programlari Ve Belgesel Der...

paparazzİ Programlari Ratİng Rekarlari Kirar...

Türkiye'nin makus kaderlerinden biri de (sanırım tüm ülkelerin ortak kaderi) dilbilgisi ve imla hatalarının Internet ile birlikte AyYuKA ÇıkmAsiDir...

Değil mi efendim?

Socrates
07-18-2006, 09:26 AM
Türkiye'nin makus kaderlerinden biri de (sanırım tüm ülkelerin ortak kaderi) dilbilgisi ve imla hatalarının Internet ile birlikte AyYuKA ÇıkmAsiDir...

Değil mi efendim?

KESİNLİKLE KATILIYORUM.