PDA

View Full Version : Kim bizansin cocugu????

EGETÜRK
07-19-2006, 02:30 AM
Arkadaslar gecen gün internette dolasirken mehmet barlasin sabahtan yuazdigi su yazisina rastladim,burdada tartismamiz gerektigini düsündüm,yorumlarinizi bekliyorum'''''''''''''''''''''''''Bi2zans da, Osmanlı da bu toprağın uygarlıklarıdır..''''''''''''''''''
'''''''Türkiye'nin AB üyeliğini savunan Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, Türkiye'nin Avrupalılığını vurgulamak için "Türklerin Avrupalı olmadığını söylemenin anlamı yok, ayrıca biliyorsunuz ki hepimiz Bizans'ın çocuklarıyız" diye konuşunca, bu sözlere Fransa'da farklı, Türkiye'de farklı tepkiler seslendirildi.
Örneğin Fransa Demokrasi Birliği Genel Başkanı François Bayrou'nun Türkiye'yi Avrupalı gösteren bu sözlere karşı "Chirac yurttaşlar Avrupa'sını değil, diplomatlar Avrupa'sını savunuyor" dediğini biliyoruz..
Yani Türkiye'nin AB'ye girmesine karşı olan Fransızlar için, "Türkiye Bizanslıdır" demek, Türkiye'yi övmek anlamına geliyor.
Buna karşı Türkiye'deki bir bölüm "Milliyetçi" kesimler de, "Türkiye'nin Bizans çocuğu" olmasına çok öfkelendiler. "Bizim kimin çocuğu olduğumuzu tarih yazıyor" benzeri tepkiler seslendirip, onlar da Chirac'a ağızlarına geleni söylediler.
Bir kavramın Doğu'da farklı, Batı'da farklı algılandığı ilk kez görülmüyor.
Çocukluğumuzda okuduğumuz Abdullah Ziya Kozanoğlu imzalı tarihi romanlarda, (Mesela Türk Korsanları, Sarı Beniz, Savcı Bey, Seydi Ali Reis, vb.) Türk savaşçılar Frenklerin işlettiği meyhaneye girerlerdi. Meyhaneci "Ne emredersiniz asilzadem" deyince bizimkiler sinirlenir ve "Asilzade senin babandır" diye adamı terslerlerdi.
"Bizans Çocuğu" olmaya gelince. Bizans, biliyoruz ki aynı zamanda "Doğu Roma İmparatorluğu"dur. Osmanlı İmparatorluğu, onun yerine geçmiştir. Padişah "Sultan-ı iklim-i Rum" değil midir? Bizans da Osmanlı gibi üç kıtaya hükmediyordu. Avrupa'da kuzeyde Tuna'nın, güneyde Adriyatik'in sınırladığı, Balkan ve Mora yarımadaları da Bizans'ındı. Asya'da Anadolu, Kırım, Kafkaslar, Mezopotamya, Afrika'da ise Nil deltası, Mısır, Sirte Körfezi, Bizans'ın egemenliğindeydi.
Osmanlı gibi Bizans da, mutlakiyetle yönetildi. Merkeziyetçi bir bürokrasiye ve güçlü bir orduya sahipti. Bu şekilde farklı kültürlerden insanları ve üç kıtayı, bin yıla yakın (MS 395-1453) süre yönetti.
Bizans'ın Osmanlı'dan farkı, çok hanedanlı bir tarihe sahip olmasıdır. Bizans'ın da yükselme ve gerileme devirleri vardır. Hukukçuları (mesela Tribonianus), ünlü komutanları (mesela Belisarius), büyük imparatorları ve engin tarihi bulunan, çağının kültür hayatına damga vurmuş bir uygarlıktır Bizans. Yeni Çağ başlarken, İstanbul, dünya kent mimarisinin (mesela Ayasofya) en seçkin örneğiydi.. Veya İmparator Justinyen (518-602) dönemindeki kodifikasyon (Codex Justinien), bugünkü Medeni Hukuk'un temelidir. Bizans üzerine yazılmış kitapları okuyacak vaktiniz yoksa, internette Bizans Araştırmaları Merkezi'nin sitesine http://www.bizans.org/) göz atabilirsiniz.
Özetle Chirac'ın Türkiye'yi de içine alan "Hepimiz Bizans çocuğuyuz" sözü övgü amaçlıdır. MHP lideri Devlet Bahçeli buna, "Söylenen bu cümlenin tarihi gerçeklerle alakası yok. Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan herkes büyük Türk Milleti'nin evladıdır" diye tepki gösterdi mesela.
Oysa Chirac, ulusların nesebini tartışma konusu yapmayı asla amaçlamamıştı anladığımız kadarıyla. Bir kültür devamlılığından söz etmek istemişti. '''''''''''''''''
http://www.sabah.com.tr/i/1_pix_trans.gifMehmet barlas

Afrasiyab
07-19-2006, 02:46 AM
Ben Bizans çocugu değilim.

Bizansa hükmeden Türk Milletinin çocuğuyum.

Seckjin Khan
07-19-2006, 03:54 AM
İstanbul=Bizans :D

Socrates
07-19-2006, 04:00 AM
BU COĞRAFYAYA SAHİPLENDİYSENİZ BU COĞRAFYAYA AİT BÜTÜN KÜLTÜRLERE SAHİP ÇIKACAKSINIZ !

EGETÜRK
07-19-2006, 05:06 AM
Kusura bakmada anadolu uygarlıklarından bizim kültürümüze kalan bir şey yok,gelecegimiz Turanda oldugu için Orta Asyadaki Türk tarihine daha çok önem vermeliyiz.

Afrasiyab
07-19-2006, 08:15 AM
Yanlışın var Dylan :D

Bizans=Doğu Roma İmparatorluğu

İstanbul = Türk Yurdu = Müjdelenmiş şehir = İslamın direği

Bizansın torunuyuz, eski anadolu uygarlıkları nerede gibi lafların esas temeli, siz aslında öz Türk değilsiniz, kanınız karıştı demek. Yani bizi Türklüğümüzden uzaklaştırmaya çalışmaktır. Bizim özümüz belli. Yermiyiz bu numaraları?, yemeyiz, çünkü ANADOLU ÇOCUGUYUZ :D :D :D

Seckjin Khan
07-19-2006, 08:39 AM
hehe ben spor anlamında söyledim...

Göztepeliler İstanbul Takımlarına Bizans der ;)

Socrates
07-19-2006, 08:42 AM
İSTANBUL TAKIMLARIDA,İZMİR TAKIMLARINA GAVUR İZMİR DİYORLAR...

NASIL OLACAK ŞİMDİ ?

Afrasiyab
07-19-2006, 09:16 AM
hehe ben spor anlamında söyledim...

Göztepeliler İstanbul Takımlarına Bizans der ;)
:D :D :D ilk defa duydum

EGETÜRK
07-19-2006, 09:23 AM
Biz Karsiyakaliyiz

Afrasiyab
07-19-2006, 09:58 AM
dylan sana rakip geldi :D

EGETÜRK
07-19-2006, 10:12 AM
gercekten ben karsiyakada büyüdüm...Ama Aartik ben göz-gözlülerle rakip olmam...Arada kac kategori vardi ya onu unuttum daha ne rekabeti

Afrasiyab
07-19-2006, 10:31 AM
:D :D

Egetürk bu düşünce şekliniz yüzünden ne kafkaf ne de göztepe 1. lig de zaten.

İzmir' e yakışmıyor...

Seckjin Khan
07-19-2006, 11:10 AM
;) Egetürk gelmeyeyim yanına
bi foto bulayım atacam size

Seckjin Khan
07-19-2006, 11:28 AM
http://www.gozgoz.net/fotos/tribun/matribun031.jpg

Seckjin Khan
07-19-2006, 11:29 AM
İSTANBUL TAKIMLARIDA,İZMİR TAKIMLARINA GAVUR İZMİR DİYORLAR...

NASIL OLACAK ŞİMDİ ?

kimse böyle söylemiyor sen nereden çıkardın bunu :D

timurlenk
07-19-2006, 11:30 AM
m.barlas piç oldugunu kendi agızı ile itiraf etmis... ben turkum,anam babam dedem hep turktur ama barlas pic zaten....

Socrates
07-19-2006, 11:37 AM

HAKEMİN BİRİNE VERMİŞ OLDUĞU BİR KARARDAN DOLAYI BÜTÜN TRİBÜNLER İ... HAKEM,İ... HAKEM DİYE TEMPO TUTARLAR...

HAKEM BUNA BOZULUR VE FEDERASYON YETKİLİSİNE DERT YANAR ;YA BANA BÖYLE,BÖYLE DİYORLAR...

FEDERASYON YETKİLİSİNİN CEVABI;HADE Bİ KAÇ KİŞİ OLSA ANLIYACAMDA 52.000 KİŞİDEMİ YALAN SÖYLÜYOR...

KISSADAN HİSSE ;Bİ KAÇ KİŞİ OLSA ANLIYCAMDA,TÜM İSTANBULMU YALAN SÖYLÜYOR...

EGETÜRK
07-19-2006, 11:44 AM
valla duyanlar parmak kaldirsin

timurlenk
07-19-2006, 01:45 PM
SEN ZATEN ALDIGIN NICKLE BIZANS YADA RUM DOLU OLDUGUNU KABUL ETMISSIN...

HAKEMİN BİRİNE VERMİŞ OLDUĞU BİR KARARDAN DOLAYI BÜTÜN TRİBÜNLER İ... HAKEM,İ... HAKEM DİYE TEMPO TUTARLAR...

HAKEM BUNA BOZULUR VE FEDERASYON YETKİLİSİNE DERT YANAR ;YA BANA BÖYLE,BÖYLE DİYORLAR...

FEDERASYON YETKİLİSİNİN CEVABI;HADE Bİ KAÇ KİŞİ OLSA ANLIYACAMDA 52.000 KİŞİDEMİ YALAN SÖYLÜYOR...

KISSADAN HİSSE ;Bİ KAÇ KİŞİ OLSA ANLIYCAMDA,TÜM İSTANBULMU YALAN SÖYLÜYOR...

Afrasiyab
07-19-2006, 02:24 PM
Dylan valla dogru soyluyor :D

En son olaylarla birlikte gavur izmir sözü hortladı :D

semetey
07-19-2006, 04:54 PM
Hangi olaylar hangi gavur; vallahi hazımsızlıktan böyle iftiralar atıyorlar:;)
İzmir ile ilgili bir slayt buldum
http://www.hemenpaylas.com/download/1217469/IZMIRLILERE.pps.html

KuMuKh
07-19-2006, 05:04 PM
anadoluda ; benim dedelerim coook proto-bizansliyi " bagrina basmis " ... en unlusu ise kommagen'lerin krali Kumukh.

chirac bok yediginden basi agrimis .

o kim oluyo ?

:D

justin kim oluyo ?

onlar kommagen krali kumukh kim biliyorlarmi ?

;)

nemrut daginda Kommagen Kumukh Kralindan kalma anitlarda halen durmuyormu ?

chirac salagina asurlu dilini ogretecek korsikali yigit araniyo ... :D

bizans benim sol tasagimdan dusmustur .... ama sucum yok ; sokrat'in kizkardesi elina , ickimi afyonlamistir .... uyandigimda elina cirilciplak yatiyordu yanimda .... sen katolik degildin dimi elina ???

ohhh , yirttik ulen .

:)

Aybike
07-19-2006, 05:14 PM
Ben göztepeliyim.)))))
Sonra galatasaraylı...
AMA ASLA BİZANSLI değilim..
fetettiğin ülkenin eski kültürünede sahip çıkılsın felan denmiş..
O zaman ben avrupadaki yıkılan osmanlı köprülerinin,camilerinin ve en önemlisi orada kalan ırkdaşlarımında sahiplenmesini isterim..Yok öle hep ben hep ben..
Babam bir laf ederdi bize kızınca tam yeri şimdi..)
- Ne sıçtınızki elime ne vurayım yüzünüze..
Bunu avrupalıya hiç sordunuzmu.:)
Bizansmış hadee uzasınlar abi........Kocasını kaptıran bir kadına, kapan kadının yanıtı şu olur hep..
-Eeeeeee sende sahip çıksaydın kocanaaaaaaaaaaa...
hehheheh onlarda sahip çıksalarmış Bizansa...

Socrates
07-20-2006, 03:31 AM

İNSANLARI FAZLA ZORLAMAMAK GEREKİR.

ÇÜNKÜ ;

KAPASİTESİNDEN FAZLASINI ALAMAZ....

TAŞAR...

Demir Kağan
07-20-2006, 04:22 AM

Yuh diyorum başka da bir şey demiyorum.

Seckjin Khan
07-20-2006, 05:05 AM
Ben göztepeliyim.)))))
Sonra galatasaraylı...
AMA ASLA BİZANSLI değilim..
fetettiğin ülkenin eski kültürünede sahip çıkılsın felan denmiş..
O zaman ben avrupadaki yıkılan osmanlı köprülerinin,camilerinin ve en önemlisi orada kalan ırkdaşlarımında sahiplenmesini isterim..Yok öle hep ben hep ben..
Babam bir laf ederdi bize kızınca tam yeri şimdi..)
- Ne sıçtınızki elime ne vurayım yüzünüze..
Bunu avrupalıya hiç sordunuzmu.:)
Bizansmış hadee uzasınlar abi........Kocasını kaptıran bir kadına, kapan kadının yanıtı şu olur hep..
-Eeeeeee sende sahip çıksaydın kocanaaaaaaaaaaa...
hehheheh onlarda sahip çıksalarmış Bizansa...

hehe bir Göztepeli daha var duyurulur ;)

Seckjin Khan
07-20-2006, 05:07 AM
Hangi olaylar hangi gavur; vallahi hazımsızlıktan böyle iftiralar atıyorlar:;)
İzmir ile ilgili bir slayt buldum
http://www.hemenpaylas.com/download/1217469/IZMIRLILERE.pps.html

Bu slaytı mutlaka izleyin!

İzmirlileri en iyi bu slaytla anlarsınız ;)

En koptuğum an Mahsun Kırmızıgül ile Alişan'ı ayırt edememiz :D gerçekten de ayırt edemiyorum ;)

timurlenk
07-20-2006, 02:43 PM
NEYIN DOLUP TASTIGI SENDEN BELLI ZATEN!!!!!!! FAZLA DOLDURMUSLAR SENI GERIDEN GERIDEN

İNSANLARI FAZLA ZORLAMAMAK GEREKİR.

ÇÜNKÜ ;

KAPASİTESİNDEN FAZLASINI ALAMAZ....

TAŞAR...

Socrates
07-21-2006, 04:55 AM
ACİZ KELİMESİ İÇİN TDK ŞUNU SÖYLEMEKTEDİR ;

1 . Gücü bir işe yetmez olanın durumu, güçsüzlük:
"Adamın aczine şaşmaktan kendimi alamıyorum."- R. H. Karay

timurlenk
07-21-2006, 01:28 PM
kendini dev aynasında gorupde baskalarını aciz zannedenler olsa olsa surungendir.. hadi bas atinaya git,pılını pırtını topla buralarda dolaşmak seni aşar...

Socrates
07-22-2006, 02:31 AM
kendini dev aynasında gorupde baskalarını aciz zannedenler olsa olsa surungendir.. hadi bas atinaya git,pılını pırtını topla buralarda dolaşmak seni aşar...

BİR KEREDE ATTIĞIN MESAJI OKUDUĞUM ZAMAN SENİN İNSAN OLABİLECEĞİNİ DÜŞÜNİM...

HAKARET BİR ACİZLİK GÖSTERGESİDİR !

EĞER FİKRİ SAHADA BAŞARISIZ İSEN SANA TEK BİR TAVSİYEM VAR....YAZMAKTAN ÇOK OKU,OKU,OKU....

timurlenk
07-22-2006, 03:53 AM
okumakdan bahseden cahil,beni şahsen tanısa idin kime oku dediğini anlardın.. hadi bas git atinaya seni orada baldıran zehiri ile gebertsinler..
fahişeliğin en pisi ruhun fahişe olasıdır,neyle yıkarsan yıka bir turlu bu pislikden arınamazlar,hayatlarını serefsizlik sınırlarında surdurur dururlar,
ne ihanet ettigi kendi toplumunda adamdırlar nede yaltaklandıkları tarafından adam yerine konurlar.. cengiz han,rakibi camukayı yakalayıp
kendine getiren camukanın adamlarını sorgusuz sualsiz kafalarını kestirip kendi efendisine ihanet eden bana haydi haydi ihanet eder demiş..ne dogru soz,sana baldıran zehiri yada kopekce yasam yakısır derim...

uote=Socrates]BİR KEREDE ATTIĞIN MESAJI OKUDUĞUM ZAMAN SENİN İNSAN OLABİLECEĞİNİ DÜŞÜNİM...

EĞER FİKRİ SAHADA BAŞARISIZ İSEN SANA TEK BİR TAVSİYEM VAR....YAZMAKTAN ÇOK OKU,OKU,OKU....[/quote]

Socrates
07-22-2006, 04:00 AM
okumakdan bahseden cahil,beni şahsen tanısa idin kime oku dediğini anlardın.. hadi bas git atinaya seni orada baldıran zehiri ile gebertsinler..
fahişeliğin en pisi ruhun fahişe olasıdır,neyle yıkarsan yıka bir turlu bu pislikden arınamazlar,hayatlarını serefsizlik sınırlarında surdurur dururlar,
ne ihanet ettigi kendi toplumunda adamdırlar nede yaltaklandıkları tarafından adam yerine konurlar.. cengiz han,rakibi camukayı yakalayıp
kendine getiren camukanın adamlarını sorgusuz sualsiz kafalarını kestirip kendi efendisine ihanet eden bana haydi haydi ihanet eder demiş..ne dogru soz,sana baldıran zehiri yada kopekce yasam yakısır derim...

uote=Socrates]BİR KEREDE ATTIĞIN MESAJI OKUDUĞUM ZAMAN SENİN İNSAN OLABİLECEĞİNİ DÜŞÜNİM...

EĞER FİKRİ SAHADA BAŞARISIZ İSEN SANA TEK BİR TAVSİYEM VAR....YAZMAKTAN ÇOK OKU,OKU,OKU....[/quote]

EVET OKU DEDİM !

OKU DEDİKLERİM İLMİ VE BİLMİ KAYNAKLAR ...

KİMİDE VARKİ HAYAT FELSEFESİNİ ;KARA MURAT,TARKAN,KARAOĞLAN ÜZERİNE KURMUŞ....

ONLARA BİRŞEY SÖYLEMEK BANA DÜŞMEZ...

timurlenk
07-22-2006, 04:08 AM
atinaya dedim baldıran zehiri dedim,onu bile anlayacak kapasite yokki dediklerin kitapları ilkokulda okumustum..cok basitsin.. kopeklesmis insanlar ancak onune konan yal canagıdakini yerler,onların ufukları ancak efendilerinin verdigi izin kadar olabilir....

OKU DEDİM !

OKU DEDİKLERİM İLMİ VE BİLMİ KAYNAKLAR ...

KİMİDE VARKİ HAYAT FELSEFESİNİ ;KARA MURAT,TARKAN,KARAOĞLAN ÜZERİNE KURMUŞ....

ONLARA BİRŞEY SÖYLEMEK BANA DÜŞMEZ...[/quote]

Socrates
07-22-2006, 04:32 AM
.....:rofl: .....

Aybike
07-22-2006, 11:11 AM
Noluyor ya..ne dalaşması bu...
Kızıyom bak.)))
beyninizle tartışın...