PDA

View Full Version : Barzani'den Türkiye'ye garip tehdit

BuyukTuran
07-25-2006, 08:49 AM
Barzani'den Türkiye'ye garip tehditTürkiye'nin sınır ötesi operasyonu planına Talabani, "izin vermeyiz" demişti, Barzani ise daha da ileri giderek tehdit etti.
Irak Kürdistan Demokrat Partisi lideri ve Kürdistan Bölge Başkanı Mesut Barzani, isim vermeden terör örgütü PKK’nın kendi topraklarında barınmasına izin vermeyeceklerini ancak aynı şekilde Türkiye’nin Kuzey Irak’a müdahalesini de saldırı olarak algılayacaklarını söyledi.

Süleymaniye kenti ve çevresinde temaslarını sürdüren Barzani, bölgedeki temasları sırasında yaptığı bir açıklamada "Biz bir çok defa her hangi bir gücün ya da tarafın Kürdistan Bölgesi’ni komşularımıza karşı saldırı alanı olarak kullanılmasını hiç bir şekilde istemediğimizi ifade ettik. Fakat her hangi bir ülke de Kürdistan’a saldırırsa kendimizi savunacağız" dedi. Barzani, Kuzey Irak’taki Kürtler’in kazanımlarını savunmak için düzenli ordunun gerekli olduğunu yineledi

Talabani "izin vermeyiz" demişti

Irak Devlet Başkanı ve Irak Kürdistan Yurtseverler Birliği lideri Celal Talabani de 23 Temmuz'da Türkiye'nin sınır ötesi operasyonlarına izin vermeyeceklerini söylemişti.

Komşu ülkelerin lrak'ın egemenliği ve bağımsızlığına saygı göstermesi gerektiğinin altını çizen Başkan Talabani, "eğer bir sorun varsa, bu uluslararası yasalarla ve diplomatik kanallar yoluyla çözülmelidir" diye konuşmuştu.
:evil:

EGETÜRK
07-25-2006, 11:30 AM
kurt kocayinca...

Redd-i İlhak
07-25-2006, 05:56 PM
talabani ve barzani kim???

girmek istedikten sonra onlara soracak değiliz ;)

Temur
07-26-2006, 03:50 AM
talabani ve barzani kim???

girmek istedikten sonra onlara soracak değiliz ;)

onların rızası değil kellesi lazım bize.

khanoghuz
07-30-2006, 04:57 AM
daha geçenlerde kapımızda dilenip saddamın zülmünden kurtulmak için yapmadıkları yağ kalmayan bunlar değilmiydi? ne çabuk Türkiyenin uzattığı yardım ellerini unutup da şimdi arkalarını sağlama aldıktan sonra Türkiye'ye kafa tutuyorlar. bilmiyorlar mıki yarın öbür gün Amerika buraları terkettikten sonra tekrar bizim kucağımıza düşeceklerini. Kuzey Irak'da yaptıklarından sonra hiç kimse onlara iyi gözle bakmıyor.araplar onlardan nefret ediyor. Suriye ve İran kapısı artık onlara kapalı. bu yüzden yine Türkiye onların can kapısı. ama bu yaptıklarından sonra Türkiye'den nasıl medet umarlar.

Aybike
07-30-2006, 12:10 PM
Düzenli orduya ihtiyaçları varmış..Şalvarlının..:)
Damgalı dangoz,heralde Amerikan ordusundan söz ediyor..
Düzenl, ordu nereeeeeee, onlar nere..
Düzenli ordu istiyorlarsa biz gideriz işte ne varki bunda..:)
Hala amerikan askerlerinin Iraka ilk girdikleri gün gözümün önünde,onlar yerine ben utanmıştım.Amerikan askerlerine çicek verirken görünce onları..
Sırttan vurmaya alışmışlar..Madem beceriyorlardsı neden saddamı onlar indirmedi..
Hangi bölgede yaşamışlarsa o oraya hainlik ettiler..Saddamı yıkan amerikalılar olmadı ..Bunlar sırtından vurdular..
Gerci acıyor değilim,hatta umrumda bile değil ıraklılar..1923 e kadar IRAKMI vardı..Ne ektilerse onu biçtiler...

borcugin
07-30-2006, 05:47 PM
S.A.

Aybike Abla, ben Irak Savaşından bir kaç gün önce tam 5 kişiyle iddiaya girdim. Birisi de Tarih hocası!!! Onlar dediler ki; Mezopotamyanın yiğitleri (!) conilere bu kutsal ve Hz. Ali (R.A.) çocuklarının mübarek topraklarına mezar yapacaklar dediler. :D :D :D Ben dedim ki, 72 saatte coniler Bağdat'ta. Halkın çoğu conilere çiçek verecek. Beni bir dövmedikleri kalmıştı. Ben süreyi yanlış vermişim. Coniler 48 saatte Bağdat'a girdi. İddiayı kazandım. Nasıl olur, nayır olamaz, olmamalı diye hepsi saç baş yoldu. Müneccim olmaya gerek yok, Irak diye bir şey yok ki! Irak diye bir kültür, dil, ulus, milliyet yok ki! Suriye için de aynı şeyleri söyleyebilirim. Zamanında İngilize, Fransıza çiçek verip Osmanlı Dindaşına mermi veren bu insanlar tarihin hangi döneminde devlet, millet oldular ki?

Bir arkadaşım, Ürdün Kralının, Saddam'ın ailesinin mübarek bir soydan geldiğini, onlara hakaret etmemem gerektiğini, .... zırvaladı durdu. Kuş beyinli kendisini Müslüman beni de kâfir ilan etti. Sanki Ebu Leheb Peygamber Efendimizin (S.A.V.) amcası değil di? Sanki İslâm inancında mübarek bir soy vardı? Sanki Allah insanları Haşa iki sınıf yaratmıştı takva, iman ve ihlâs yolunda.

Bir Osmanlı Subayının dediği gibi, buraların havası serdar yiğidi bile bozar sözü aklıma geliyor. Eşkiya başları kendilerine yal verenlere güvenmesinler. Yine ne varsa, Türk Kardeşlerinden var. Yine onların içinde uşaklık yapmayarak, Irak'ı savunan tek topluluğun hangi soydan olduğunu sorun? Yanıt verirken utanırlar ama yutkunarak utanırlar.

Selametle.

evgin
07-31-2006, 05:15 AM
Talabani "izin vermeyiz" demişti

kim izin istemişki bu soyu bozuktan?

khanoghuz
07-31-2006, 05:33 AM
bunlardan izin almaya kalkanlar şimdi türkiyenin başında olup dünyanın her bir yerinde ülke ülke gezmekteler.
haaa bunların gezileri türkiyenin çıkarı için değildir sırf turistik olsun diye.

BuyukTuran
08-03-2006, 12:50 AM
Irak Devlet Başkanı Celal Talabani, terör örgütü PKK'nın Irak topraklarından Türkiye'ye terörist saldırılar düzenlemesini engellemek için “ellerinden geleni yapacaklarını” bildirdi.
Talabani, düzenlediği basın toplantısında, bu konuyla ilgili kişisel olarak ilgilendiğini ve komşu ülkelere saldırı hedefleyen silahlı grupların Irak topraklarını kullanmasına son vermeye Irak hükümetinin ciddi olarak kararlı olduğu konusunda Türkiye'ye güvence verdiğini kaydetti.

Terör örgütü PKK'nın bürolarının kapatılması talimatını verdiğini söyleyen Talabani, “Irak, PKK'nın Irak topraklarından Türkiye'ye saldırılar düzenlemesini engellemek için elinden geleni yapacaktır” dedi.

Irak, Amerikan ve Kürt yetkililer arasında bu konuda üçlü bir toplantının yapılmasının beklendiğini söyleyen Talabani, bu toplantının ne zaman olacağı konusunda bir tarih vermedi.

p.s.:dangalağa bak sanki bu işler büro kapatmakla olur bence ağzınla kuş tutsanda biz bi pkklının diğer pkklıyı ortadan kaldıramayacağını biliyoruz sırf gelmememiz için ne tiyatrolar oynanıyor ne senaryolar yazılıyor bu iki palyaço da sadece konuşuyor :lol: