PDA

View Full Version : Türkiye'de kürtlerin hayali ne?

turanX
09-22-2006, 03:47 PM
Bunlara cevabını zamanında Nihal ATSIZ vermiş, yorumu size kalmış, ben Nihal ATSIZ'ın 2 maddesini buraya koydum

2- Türkçü ve gerçekçiyiz. Türkler tarihte devir açmış, medeniyet yaratmış, büyük devlet kurmuş, geniş bölgelerde düzen sağlamış bir ırktır. Türkler çekildikten sonra Yakın Doğu�nun ne duruma düştüğünü görüp ibret alın. Araplar da tarih ve medeniyet yaratmış kalabalık bir milletti. İngilizlerle birleşerek bizden ayrıldıktan sonra başlarına gelmeyen kalmadı. Beş günde Çıfıtlara yenilerek dünyaya rezil oldular. Siz ise ne devlet, ne de medeniyet kurmuş kültürsüz geri bir cemaatsiniz. Farzı muhal yabancıların kanadı altında bir devlet kursanız bile Araplar kadar da dayanamaz, petrol varillerinde çabuk erir, gidersiniz.

3- Ben �kardeşi kardeşe düşman etmek sevdasında süper sapık zihniyetli birisi� değilim ama siz Türk devletini parçalamak isteyen ultra sapık hainlersiniz. Ya Türklük içinde erir, Türklüğü kabullenirsiniz, yahut yok edilirsiniz. Ağa babanız Şeyh Said 1924�te din perdesi altında, bağımsız kürdistan hayaliyle ayaklanmış ve İngilizlerden yardım görmüştü. Sonu malûm. İsterseniz siz de Moskoflardan yardım alarak bir deneme yapar, sonuçlarına katlanırsınız.

EGETÜRK
09-23-2006, 02:13 AM
sanmıyorum bunları dediğini...Gerçek bir ırkçı ise bu adam,Türklüğün içinde erimek vb. iddialarda bulunmaz...Ayrıca sanırım ,devlet kayıtlarına Yahudi dönmesi olarak geçmiş,yargılanırken araştırılmış,gerçek mi bilmiyorum tabi,çamur atma da olabilir belki...

Hemedan_Turk
09-23-2006, 01:30 PM
kürdlerin xeyalları artıq tessüf ki,gerçek olmağa başlayır.iraqda hakimiyyeti ele keçiribler,Azerbaycanı kürd aliyevler mafiası idare edir,sırada da yeqin ki,iran var....

kurshad
09-23-2006, 01:37 PM
kürdlerin xeyalları artıq tessüf ki,gerçek olmağa başlayır.iraqda hakimiyyeti ele keçiribler,Azerbaycanı kürd aliyevler mafiası idare edir,sırada da yeqin ki,iran var....

Aliyevlerin kurd asilli oldugu iddiasini daha once de duymustum. Bu iddianin mesnedi yani ispati var midir?

Bu arada, foruma hosgeldin ..

Hemedan_Turk
09-23-2006, 01:48 PM
aliyeverin kürd olduğunu Azerbaycanda az qala hamı bilir.önceler bunlar yeni gelende çox az adam bilirdi,ancaq sonradan siyasetlerine diqqet yetirdikce şübheler yarandı,daha sonra da her şey ortaya çıxdı.bunlar indi ermenistan deyilen yerden "coomerdli" kendindendirler.heyder aliyevin atasının kürd olduğu bilinir,anasının kimliyi belli deyil.onun atasının adı her yerde çekilir,heyderin adı deyilende hemişe atasının adı da yad edilir,ancaq indiyenedek HEÇ VAXT anasının adı çekilmeyib,heç bir kitabda da adı yoxdur,anasının ermeni olduğunu deyirler.heyder eliyevin şexsi qoruması da (beyler adlı birisi) kürd idi,çünki heyder kürdden başqasına inanmırdı.bugün hemin beyler adlı kürd Azerbaycanın iqtisadiyyatında (ekonomi) çooox tesirli biridir,çox varlı kürddür.başqa bir kürd iskender hemidovdur.onun tutduğu yol daha maraqlıdır.o Türkçü olduğunu iddia edib bir "Bozqurd" partiyası qurub.Türk genclerini aldadaraq o kürd partiyasına toplayır.Eslinde partiyaya daxil olduqdan sonra orda kürdçülük tebliğ edilir.kürdlerle bağlı kitablar paylanılır,örnek üçün,orda Azerbaycanda kürdlere edilmiş eziyyetler (guya) haqqında bir kitab paylanılır.partiyadakılara dünyada 60 milyon kürdün olduğu ve bunların dövletlerinin olmadığı deyilir.sonra ahmet kayanın kasetleri paylanılır,pkk-nın Türkiyye qarşı döyüşdüyünü gösteren video kasetler verilir.Bütün bunlar hamısı Türkçülük adı altında edilir.

Hemedan_Turk
09-23-2006, 01:50 PM
Bu arada, foruma hosgeldin ..

Xoş gördük.

kurshad
09-23-2006, 01:53 PM
aliyeverin kürd olduğunu Azerbaycanda az qala hamı bilir.önceler bunlar yeni gelende çox az adam bilirdi,ancaq sonradan siyasetlerine diqqet yetirdikce şübheler yarandı,daha sonra da her şey ortaya çıxdı.bunlar indi ermenistan deyilen yerden "coomerdli" kendindendirler.heyder aliyevin atasının kürd olduğu bilinir,anasının kimliyi belli deyil.onun atasının adı her yerde çekilir,heyderin adı deyilende hemişe atasının adı da yad edilir,ancaq indiyenedek HEÇ VAXT anasının adı çekilmeyib,heç bir kitabda da adı yoxdur,anasının ermeni olduğunu deyirler.heyder eliyevin şexsi qoruması da (beyler adlı birisi) kürd idi,çünki heyder kürdden başqasına inanmırdı.bugün hemin beyler adlı kürd Azerbaycanın iqtisadiyyatında (ekonomi) çooox tesirli biridir,çox varlı kürddür.başqa bir kürd iskender hemidovdur.onun tutduğu yol daha maraqlıdır.o Türkçü olduğunu iddia edib bir "Bozqurd" partiyası qurub.Türk genclerini aldadaraq o kürd partiyasına toplayır.Eslinde partiyaya daxil olduqdan sonra orda kürdçülük tebliğ edilir.kürdlerle bağlı kitablar paylanılır,örnek üçün,orda Azerbaycanda kürdlere edilmiş eziyyetler (guya) haqqında bir kitab paylanılır.partiyadakılara dünyada 60 milyon kürdün olduğu ve bunların dövletlerinin olmadığı deyilir.sonra ahmet kayanın kasetleri paylanılır,pkk-nın Türkiyye qarşı döyüşdüyünü gösteren video kasetler verilir.Bütün bunlar hamısı Türkçülük adı altında edilir.

Hocam hangi lider Turk o zaman? Isa Kamberov var o da Amerikancilik yapar.Geriye kim kaldi?

BOZ-OK
09-23-2006, 02:01 PM
Vay, vay, vaay.. Daha neler ogrenecegiz bakalim.... ;)

Kurshad kardesim.... Bu birkac bin yillik oyundur... Turk'u oyunsuz yenmek mumkunmu? Her agacin kurdu ozunden olur demis kutlu atalarimiz...:)

Bu arada, hos geldin Hemedanli... Ozlemisim sizin siveyi be kardesim, kulagima bal gibi geldi...:)

Hemedan_Turk
09-23-2006, 02:01 PM
Bugünden danışırsınızsa,Mirmahmud Mirelioğlu var,Azerbaycan Xalq Cebhesinin başqanı (AXP ELÇİBEY vefat etdikden sonra bir neçe partiyaya parçalanıb,Mirmahmud Mirelioğlu da bunlardan birinin başqanıdır).O,ELÇİBEYin yoluna daha çox sadiq qalırmış kimi görünür.
Bir de,indilik kiçik olan bir neçe Türkçü partiya var,onlar haqqında bir bilgim yoxdur,ancaq onların gerçke Türkçü olacağını ehtimal etmek olar.

Ümumen ise,rehmetlik ELÇİBEY Ulu Türk önderidir,doğru yol onun gösterdiyi yoldur.Azerbaycanda Türkçüler ELÇİBEY yoluna sonadek inanırlar.ELÇİBEY qaranlıq yollarımıza işıq tutan Güneşdir !

kurshad
09-23-2006, 02:07 PM
Vay, vay, vaay.. Daha neler ogrenecegiz bakalim.... ;)

Kurshad kardesim.... Bu birkac bin yillik oyundur... Turk'u oyunsuz yenmek mumkunmu? Her agacin kurdu ozunden olur demis kutlu atalarimiz...:)

"Bre biz Osmanliyiz, bizde oyun coktur" dememis mi Osmanli..

Demek pusu atmak bize atadan kalma :D
Isin vahim tarafi; pusuyu atan da biz , dusen de biz..

BOZ-OK
09-23-2006, 02:11 PM
"Bre biz Osmanliyiz, bizde oyun coktur" dememis mi Osmanli..

Demek pusu atmak bize atadan kalma :D
Isin vahim tarafi; pusuyu atan da biz , dusen de biz..

Yarami desersin yine Kurshad....:lol:

kurshad
09-23-2006, 02:12 PM
Yarami desersin yine Kurshad....:lol:

Isin dogrusu; biraz provoke edeyim demistim :lol:

BOZ-OK
09-23-2006, 02:18 PM
Isin dogrusu; biraz provoke edeyim demistim :lol:

Ne diyeyim simdi ben sana Kurshad... Ben ki bir garip Yoruk cocuguyum... Hemi Osmanli'yi kurmus, hemi de Osmanli samarini suratima yemisim... Hemi buna er meydani derler, bunda soz olmaz deyip sancak-i serifi Avrupanin kalbine dikmis, hemi de ferman padisahinsa daglar benimdir deyim asi olmusum... Ah be Kurshad'im... Provokasyon mu demistin? :lol:

kurshad
09-23-2006, 02:36 PM
Ne diyeyim simdi ben sana Kurshad... Ben ki bir garip Yoruk cocuguyum... Hemi Osmanli'yi kurmus, hemi de Osmanli samarini suratima yemisim... Hemi buna er meydani derler, bunda soz olmaz deyip sancak-i serifi Avrupanin kalbine dikmis, hemi de ferman padisahinsa daglar benimdir deyim asi olmusum... Ah be Kurshad'im... Provokasyon mu demistin? :lol:

Hattu, sen zaten hazirsin. Provokasyona ne hacet :D

Gecen gunlerde internet gazetelerinde Osmanli hanedaninin Turkiye'de toplandigi haberlerini okumustum. Dogrusu fotograflarini gordugumde, o aristokratik pozlarinda ne turkmen beyi Osman gazinin vakarindan ne de turklukten bir iz goremedim.

Sanirsin Isvec hanedani uyeleri Turkiye bulusmasi..

Bizim garip turkmenler yine de tutturur;ille de halife-i arz ul sahane.. Gotureceksin bizimkileri; yuzyillar icinde asli unsuruna yabancilasmis, Turkce dahi konusamayan, olaganustu sik balo kiyafetleri icindeki avrupai sehzadenin yanina oturtacaksin ve diyeceksin "Al sana atan" ;)

BOZ-OK
09-23-2006, 02:40 PM
Bizim garip turkmenler yine de tutturur;ille de halife-i arz ul sahane.. Gotureceksin bizimkileri; yuzyillar icinde asli unsuruna yabancilasmis, Turkce dahi konusamayan, olaganustu sik balo kiyafetleri icindeki avrupai sehzadenin yanina oturtacaksin ve diyeceksin "Al sana atan" ;)

Beni bilmem ama, boyle bir durumda akinci dedem mezarinda ters donerdi kesin... De gidi gappanalilaa dee, ulen biz bunlari govmadimiydik kocuman seferberlikde, needen cikti simdi bunnaa gari... Diye...:lol: :lol: :lol:

kurshad
09-23-2006, 02:56 PM
Beni bilmem ama, boyle bir durumda akinci dedem mezarinda ters donerdi kesin... De gidi gappanalilaa dee, ulen biz bunlari govmadimiydik kocuman seferberlikde, needen cikti simdi bunnaa gari... Diye...:lol: :lol: :lol:

Dogru soylersin..Aslinda anadolu insanimiz o muthis sezgisiyle kavriyor neyin dogru neyin yanlis oldugunu. Kavramamis miydi zaten Mustafa Kemal Anadoluya ciktiginda?
Kafalari karistiran bizim okumus zevat aslinda.. Kendi kafalarinda kurduklari mitleri , efsaneyle gercegi birbirine karistira karistira oyku ediyor Turk insanina.

BOZ-OK
09-23-2006, 03:03 PM
Asagidaki siir geldi aklima Kurshad... Her okudugumda gozlerim yasarir... Paylasmak istedim...

TÜRK KÖYLÜSÜ

Topraktan öğrenip
kitapsız bilendir.
Hoca Nasreddin gibi ağlayan
Bayburtlu Zihni gibi gülendir.
Ferhad'dır
Kerem'dir
ve Keloğlan'dır.
Yol görünür onun garip serine,
analar, babalar umudu keser,
kahbe felek ona eder oyunu.
Çarşambayı sel alır,
bir yâr sever
el alır,
kanadı kırılır
çöllerde kalır,
ölmeden mezara koyarlar onu.
O, «Yûnusû biçâredir
Baştan ayağa yâredir»,
ağu içer su yerine.
Fakat bir kerre bir derd anlayan düşmeyegörsün önlerine
ve bir kerre vakterişip
«-Gayrık yeter!...»
demesinler.
Bunu bir dediler mi,
«İsrâfil sûrunu urur,
mahlûkat yerinden durur»,
toprağın nabzı başlar
onun nabızlarında atmağa.
Ne kendi nefsini korur,
ne düşmanı kayırır,
«Dağları yırtıp ayırır,
kayaları kesip yol eyler âbıhayat akıtmağa...»

kurshad
09-23-2006, 03:10 PM
Tesekkurler bu guzel siir icin..

Onlar ki toprakta karinca,
suda balik,
havada kus kadar
cokturlar;

korkak,
cesur,
cahil,
hakim
ve cocukturlar

ve kahreden
yaratan ki onlardir,
destanimizda yalniz onlarin maceralari vardir...

BOZ-OK
09-23-2006, 03:11 PM
Desinler be Kurshad... Tamamlayalim basladigin bolumu...;)

ONLAR

Onlar ki toprakta karınca,
suda balık,
havada kuş kadar
çokturlar;
korkak,
cesur,
câhil,
hakîm
ve çocukturlar
ve kahreden
yaratan ki onlardır,
destânımızda yalnız onların mâceraları vardır.

Onlar ki uyup hainin iğvâsına
sancaklarını elden yere düşürürler
ve düşmanı meydanda koyup
kaçarlar evlerine
ve onlar ki bir nice murtada hançer üşürürler
ve yeşil bir ağaç gibi gülen
ve merasimsiz ağlayan
ve ana avrat küfreden ki onlardır,
destânımızda yalnız onların mâceraları vardır.

Demir,
kömür
ve şeker
ve kırmızı bakır
ve mensucat
ve sevda ve zulüm ve hayat
ve bilcümle sanayi kollarının
ve gökyüzü
ve sahra
ve mavi okyanus
ve kederli nehir yollarının,
sürülmüş toprağın ve şehirlerin bahtı
bir şafak vakti değişmiş olur,
bir şafak vakti karanlığın kenarından
onlar ağır ellerini toprağa basıp
doğruldukları zaman.

En bilgin aynalara
en renkli şekilleri aksettiren onlardır.
Asırda onlar yendi, onlar yenildi.
Çok sözler edildi onlara dair
ve onlar için :
zincirlerinden başka kaybedecek şeyleri yoktur,
denildi.

Aybike
09-23-2006, 04:05 PM
Hemedan -Türk Hoşgeldin...
Eşim azerbaycan konsolosu ile bir görüşmesinde aynen şunu demişti..
-Eeee cumhurbaşkanınız haydar aliyev nasıllar..
-Şaka yapıyorsunuz haydar aliyev rahmetli oldu ya..
-Hayır onu demiyorum geleceğin cumhurbaşkanı haydar aliyev yani torun aliyev nasıllar..
-??????
-Niçin şaşırdınız.komunizmden çıktınız salatanata döndünüz...ne fark var arasında.....

pek havalı parmağı altın yüzüklerle dolu kravat iğnesi pırlantalı biri idi bu konsolos bey...çapkın bakışları vardı...ve biz orda olduğumuz sürece devamlı sovyet rejimini övmüştü...:)
Ve geçen ay bir seks skandalı ile görevden alındı....:)))))))))

BOZOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOk bende yörüğüm......

BOZ-OK
09-23-2006, 04:51 PM

Karaca Koyunlu Ulus degilse sayikmaz....:cool: Gordunmu bak, bolundugumuz yetmedi, simdi de boylara bolunuyoz, bilahare atomlarimiza bolunucez....:lol:

dervish
09-23-2006, 08:44 PM

Ee hani birlesicektik, hepimiz Turktuk? Yoruk diye gocebe Turkmenlere denir. Bari Turkmenim deyin. Artik kafaniza estiginde pilini-pirtini devenin sirtina atip diyar-diyar gezemiyorsunuz da.

semetey
09-23-2006, 10:52 PM
Gecen gunlerde internet gazetelerinde Osmanli hanedaninin Turkiye'de toplandigi haberlerini okumustum. Dogrusu fotograflarini gordugumde, o aristokratik pozlarinda ne turkmen beyi Osman gazinin vakarindan ne de turklukten bir iz goremedim.

Geçen gün M. Bardakçıoğlu'nun 1986'dan kalma bir kitabını gördüm osmanlı ailesinin kırklı elllili yıllardan kalma resimlerini gösteriyordu.
Çoğu Türkten çok Fransız'a, İngiliz'e benziyordu. Bir kısmının Türkçe dahi bilmediği başka kişilerce yazılmıştı.
Alman kanallarında haftasonlarında hep avrupa asikzadelerinin marifetleri anlatılıyor, amaçsız bir hayranlık var, kim bilir bir kısım okumuş bu salakça sempatinin kurbanı olmuş aynı şeyleri osmanlı için de hissediyordur, etkilenip kurban olan bir kaç kisi de gördüm TV'ye çıkmış osmanlı aileisnden birini arap ülkeleri arasında arabulucu yapalım diyordu:lol: dindar halkımızdan halife taraftarı olanların bir kısmında otuzlu kırklı yıllardaki hanedan sempatisinin -bir iki kişi istisna- artık hiç kalmamış olması, bir kısım medya tarafından aradabir böyle sempatik sunumlar yapılması sözü gereksiz kılıyor.

gurkan
09-24-2006, 03:38 AM
Hattu, sen zaten hazirsin. Provokasyona ne hacet :D

Muhabbetiniz iyi Allah artırsın... Dedim Kurshad bilir neden böyle olduğunu yorumunu okuyunca bilmediğini farkettim. Ya da bilmek istemediğini.... 80 yıldır vatansız yaşayan bir dönem İmpatorluk yöneten atalarımızın torunları. Çoğunun cenazesi kaldırılamamış ... Bu da bizim ayıbımız. Olaya siyasi bakmak istemiyorum. Siyasetin de gözü kör olsun. Doğruyu çarptıyor. Acaba benim Torumlarım nasıl olurdu ? Allah-u Alem... Bu durum üzülecek bir durum.

Halife'ye geldiniz. Açık konuşuyorum Nasıl Hristiyan dünyasını temsilen bir Papa varsa. Müslüman dünyasını da Temsilen bir Halife olmalıdır. Halife makamının son askıya alındığı Ev sahibi ülke Türkiye'dir. Meclis bu kararı siyasi tercihlerle almıştır. Alınan kararda şu cümleler ilginçtir. "Bugun İslam dünyası işgal altındadır. Bizim bu dünyayı temsil gücümüz yoktur." devam eden paraprafta ise İslam dünyasının istiklaliyle birlikte "Halifelik" makamının yeni bir kararla tesisisinden söz edilmektedir. Hülasa...

Bu yorumlarıma siyasi bakmayın. Bugun Türkiye'nin Eski Halife merkezi olarak Her ne kadar meclis kararıyla Hukuki halife atama yetkisi bulunsa da bunu tüm islam dünyasına kabul ettirme nufusu olmayabilir. Kaldı ki Türkiye de yoğun bir lmuhalefetle karşı karşıya kalınacağı ise aşıkardır. Türkiye'nin stratejik politikasını bu engelleri aşacak güçte değildir. Bu anlamda Küçük hesapların ülkesidir.

İkinci şık ise bunun İslam Konferansı Bünyesinde yeniden tesisidir. Üye ülkelerin kabulu ile bu mümkündür . Zannımca olması gerekendir.Lakin bu da Türkiye ceddinin bir mirasınından bizlerden çıkmasıyla eşdeğerdir. Bu miras bize geçmişten bugüne İslam Aleminde nice payeler vermiştir. Ama Osmanlı Hanedanının Torunları olan bu nesle her zaman saygım var. Olanlardan bu hallerinden onları çokta sorumlu tutmuyorum. Türk olan herkesten de saygı beklemeyi yeğlerim. Böyle bir bakış için yazdım. Şimdi vay anam deyip bunları nasıl yazarsın deyip bana saldırmayın ha.:D

semetey
09-24-2006, 04:04 AM
Halife'ye geldiniz. Açık konuşuyorum Nasıl Hristiyan dünyasını temsilen bir Papa varsa. Müslüman dünyasını da Temsilen bir Halife olmalıdır.

İslamiyette ruhbanlık yoktur. papa sadece katolikleri temsil eder protestanlar papayı protesto ettikleri için protestan olmuşlardır. Ortodoks kilisesinde patriklerin dünya işlerine karışmasına aslında hoş görüyle bakılmazdı. Son yüzelli iki yüz yıldır dini olmaktançok ırkçı bir açıdan baktıklarından dünya işlerine karışıyorlar.

Halife makamının son askıya alındığı Ev sahibi ülke Türkiye'dir. Meclis bu kararı siyasi tercihlerle almıştır. Alınan kararda şu cümleler ilginçtir. "Bugun İslam dünyası işgal altındadır. Bizim bu dünyayı temsil gücümüz yoktur." devam eden paraprafta ise İslam dünyasının istiklaliyle birlikte "Halifelik" makamının yeni bir kararla tesisisinden söz edilmektedir.
Halifelik ne işe yarayacak? Halife müslüman olan kimse adına dini ahidde bulunamaz, bir şeyi yasaklayamaz ya da helal kılamaz.Siyasi olmaktan başka bir gaye göremiyorum. Eğer dini kökenli halife bir şeylerin sembolü olacaksa neyin simgesi sembolü olacaktır. o zamanki meclis halifeliği kaldırdıysa da işimize gelirse yeniden bir hailfe seçer koz olarak kullanırız düşüncesiyle böyle yazmıştır.
Fransız hükümeti laikliği bizden farklı algılıyor. Daha önce Katolik kilisesiyle ve diğer kiliselerle birbirlerinin işlerine karışmayacaklarına dair sözleşme yapmışlar. Fas'dan da yirmi otuz tane molla getirip onlarla sözleşme yapmışlar. İmdi bu mollalar İslam adına konuşabilir mi? Müslüman olan herhangi bir kişi için türlü ahidlerde bulunmaya ne hakları var?

Ama Osmanlı Hanedanının Torunları olan bu nesle her zaman saygım var. Olanlardan bu hallerinden onları çokta sorumlu tutmuyorum. Türk olan herkesten de saygı beklemeyi yeğlerim. Böyle bir bakış için yazdım. Şimdi vay anam deyip bunları nasıl yazarsın deyip bana saldırmayın ha.:D

Ben onların en niteliklisinden daha iyi halife olurum. Ataları padişah olduysa bana ne ? Padişah sülalesinden gelmeleri indimde herhangi bir şeref kazandırmaz, onlara sempatiyle bakmamı sağlamaz.
Hristiyanlar diyecek ki müslümanlar bize bakıp dinlerini değiştirdiler papalık kurdular, bize benzemeye çalışıyorlar

gurkan
09-24-2006, 04:41 AM
İslamiyette ruhbanlık yoktur. papa sadece katolikleri temsil eder protestanlar papayı protesto ettikleri için protestan olmuşlardır. Ortodoks kilisesinde patriklerin dünya işlerine karışmasına aslında hoş görüyle bakılmazdı. Son yüzelli iki yüz yıldır dini olmaktançok ırkçı bir açıdan baktıklarından dünya işlerine karışıyorlar.

Ben onların en niteliklisinden daha iyi halife olurum. Ataları padişah olduysa bana ne ? Padişah sülalesinden gelmeleri indimde herhangi bir şeref kazandırmaz, onlara sempatiyle bakmamı sağlamaz.
Hristiyanlar diyecek ki müslümanlar bize bakıp dinlerini değiştirdiler papalık kurdular, bize benzemeye çalışıyorlar

Endişene cevap olması açısından müslümanların kaynağı İslamdır. Halifelik makamı müslüman dünyasında binlerce yıl mevcud idi. Senin endişelerini söyleyemezler. Osmanlı Hanedanı Torunlarına saygım var ama Halife olabilirler mi ? Hayır Burada senin tespitine katılırım. Ben sana dinen delili vereyim. Burada kapatayım. ben düşüncemi belirttim.

Ey iman edenler! Allah'a itaat edin. Peygamber'e ve sizden olan ülülemre (idarecilere) de itaat edin. Eğer bir hususta anlaşmazlığa düşerseniz Allah'a ve ahirete gerçekten inanıyorsanız onu Allah'a ve Resûl'e götürün (onların talimatına göre halledin); bu hem hayırlı, hem de netice bakımından daha güzeldir. (Nisa 59)

Tefsirine bakalım.... senin soru işaretlerine yetki sınırlarına cevab bulacaksın. Ayrıca İKO oluşturulacak seçimle seçilecek bir halife islam dünyasının birlikte hareket etmesini sağlayabilir.

Ey müminler, Allah'a itaat ediniz; Peygambere ve sizden olan devlet yetkililerine de itaat ediniz. Eğer gerçekten Allah'a ve ahiret gününe inanmışsanız herhangi bir konuda anlaşmazlığa düştüğünüzde o meselenin çözümünü Allah'a ve Peygamber'e havale ediniz. Bu sizin hesabınıza en hayırlı ve en iyi akıbet vaad eden bir tutumdur.

Bu kısa ayette yüce Allah bir yandan imanın şartını ve İslâm'ın tanımını açıklarken aynı zamanda müslüman toplumun temel düzenini, egemenliğin dayanağını ve siyasî otoritenin kaynağını belirliyor. Bu saydıklarımızın tümünün başlangıç ve bitiş noktası şudur: Hükümler sırf yüce Allah'tan alınacaktır. Kuşaktan kuşağa ve toplumdan topluma değişen sosyal hayatın dalgalanmaları sırasında ortaya çıkacak olan ve haklarında Kur'an'da ve sünnette kesin kanıt bulunmayan; kendileri ile ilgili değişik yargılar, değişik görüşler ve farklı yorumlar ileri sürülen ayrıntılı meselelerin çözümü yüce Allah'a havale edilecek; böylece farklı akılların, farklı görüşlerin ve farklı yorumların hakemliğine başvuracakları değişmez bir ölçü, oynamaz bir kriter elde edilecektir.
İnsan hayatına ilişkin büyük-küçük, önemli-önemsiz her konuda, her meselede "egemenlik", hüküm verme yetkisi sırf yüce Allah'a aittir. Yüce Allah bu amaçla bir şeriat belliyerek onu Kur'an-ı Kerim'in ayetlerine dökmüştür. Sonra bu Kur'an'ı insanlara anlatacak bir peygamber göndermiştir. Bu peygamber "havadan konuşmuyor". O halde O'nun sünneti (sözleri ve uygulamaları) yüce Allah'ın şeriatının bir parçasıdır.
Yüce Allah'a itaat etmek zorunludur. Şeriat ortaya koymak O'nun ilâhlığının en belirgin özelliklerinden biridir. O halde O'nun koyduğu şeriatın uygulanması, yürürlüğe konması zorunludur. Mü'minler öncelikle yüce Allah'a itaat etmekle yükümlüdürler. Arkasından Peygambere itaat etme yükümlülüğü gelir. Çünkü Allah'ın elçiliği, Allah'tan aldığı mesajı kullara iletme sıfatını taşıyor. Bu sıfatı yüzünden O'na itaat etmek, O'nun aracılığı ile bu şeriatı göndermiş olan Allah'a itaat etmenin vazgeçilmez gereği, bir uzantısıdır. Ayrıca Peygamber, sünneti aracılığı ile bu şeriatı açıklıyor. Buna göre O'nun sünneti, O'nun hükümleri ve direktifleri uygulanması zorunlu olan şeriatın ayrılmaz bir parçasıdır. İmanın varlığı ve yokluğu bu itaatin ve bu uygulamanın varlığına ya da yokluğuna bağlıdır. Bunun böyle olduğunu yukarda okuduğumuz ayetin şu şart cümlesi söylüyor:
"Eğer gerçekten Allah'a ve ahiret gününe inanmışsanız..."
Üçüncü derecedeki zorunlu itaat merci olan devlet yetkililerine (Ululemr'e) gelince okuduğumuz ayet bunların kimliğini açıkça belirliyor. Okuyalım:
"... Ve sizden olan devlet yetkililerine itaat ediniz."
Yani bu devlet yetkilileri bu ayette açıklanan iman şartını ve İslâm tanımını kişiliklerinde gerçekleştirmiş müminlerden olacaklar. Bu ayette açıklanan iman şartı ve İslâm tanımı -bildiğimiz gibi- şu ilkeleri içerir: Yüce Allah'a itaat etmek, Peygambere itaat etmek, ilke olarak egemenliği ve insanlar için yasa koyma yetkisini sırf yüce Allah'a tanımak, çözümlerini kesin kanıtlara bağladığı meselelerde O'nu tek hüküm kaynağı bilmek; bunların yanısıra haklarında kesin kanıt bulunmayan ve insanlar arasında farklı görüşlere ve yorumlara yol açan meseleleri de O'na havale etmek, bu meseleleri nassların genel ilkeleri ışığında çözmeyi benimsemek.
Okuduğumuz ayet, yüce Allah'a ve Allah'ın elçisi olması gerekçesi ile Peygamber'e itaat etmeyi temel ve asıl görev sayarken devlet yetkililerine itaat etmeyi Allah'a ve Peygamber'e itaat etmeye bağlı bir görev kabul ediyor. Nitekim cümlenin söz edilişinde yüce Allah'tan ve Peygamberden önce "İtaat ediniz" emrine yer verildiği halde devlet büyüklerinden önce bu emir anlamlı kelimeye yer verilmiyor, buradaki emredicilik anlamı "ve" bağlacı eki ile ifade ediliyor. Böylece devlet yetkililerinin "sizden" olmaları, iman şartının ve İslâm tanımının kapsamı içinde bulunmaları belirtildikten sonra bu sözdizimi yolu ile onlara yöneltilecek itaatin Allah'a ve Peygamber'e itaat etmeye dayalı olduğu bir daha vurgulanmaktadır.
Bütün bu kayıtlamalardan ve belirlemelerden sonra şu sonuç ortaya çıkıyor. "sizden" olan devlet yetkililerine yönelik itaat, yüce Allah'ın şeriatı ile, haram olduğu nassla kanıtlanmayan ve tartışma konusu olup da şeriatın ilkelerine vurulduğu takdirde haram olmadığı sonucuna varılan direktifler ile sınırlıdır. Öte yandan sünnet. bu itaati kesin ve net bir şekilde belirliyor.
Nitekim sahabilerden Ameşin bildirdiğine göre Peygamber efendimiz şöyle buyuruyor:
"İtaat, İslâm'a uygun emirler içindir." (Buhari, Müslim)
Sahabilerden Yahya el-Kattan'ın bildirdiğine göre de Peygamberimiz şöyle buyuruyor:
"Müslüman, günah işlemekle emr olunmadıkça aldığı emre -hoşuna gitse de gitmese de- uymakla, amirlerine itaat etmekle yükümlüdür. Fakat eğer günah işlemekle emr olunursa bu emre uyması, itaat etmesi söz konusu değildir." (Buhari, Müslim)
Bu arada sahabilerden Ümm-ü Husayn'ın bildirdiğine göre Peygamberimiz bu konuda şöyle buyuruyor:
"Başınıza bir köle bile geçirilse, sizleri Allah'ın kitabı uyarınca yönettiği sürece, sözünü dinleyiniz, kendisine itaat ediniz." (Müslim) Böylece İslâm, her müslümanı gözetleyici, denetleyici bir koruyucu konumuna getiriyor. Müslüman Allah'ın şeriatının ve Peygamberinin sünnetinin koruyucusu, nefsinin ve aklının denetleyicisi, dünyaya ve ahirete ilişkin geleceğinin denetleyicisidir. İslâm, müslümanı çobanı tarafından ne tarafa sürülürse o tarafa giden, çobanının keyfine uyan, boyun eğen bir hayvan sürüsünün üyesi durumuna düşürmüyor. Çünkü sistem bellidir, itaatin sınırları bellidir. İtaat edilecek olan şeriat, uyulacak olan sünnet birdir; birden çok olması, farklılıklar arz etmesi ve uygulayıcı olan ferdi tereddütler içinde bocalatması söz konusu değildir.
Hakkında açık kanıt bulunan meselelerde durum budur. Hakkında kesin kanıt bulunmayan meseleler ile de karşılaşabiliriz. Zaman geçtikçe, ihtiyaçlar geliştikçe toplumdan topluma gidildikçe birtakım farklı problemler ve yeni meseleler ortaya çıkabilir. Bu meseleleri ve problemleri çözecek kesin nasslar bulamayabiliriz, ya da kesin nass şurda dursun, bunlar hakkında hiçbir nass bulunmayabilir. Bunların yanısıra bu meseleler ve problemler konusunda akıllar, görüşler ve yorumlar anlaşmazlığa düşebilir. İslam bu durumlarda da toplumu şaşkınlığın kucağında, ölçüsüz, kılavuzsuz yolsuz ve yordamsız bırakmamıştır, tersine bu ayrıntılı problemlerin şeriat çerçevesi içinde nasıl çözüleceğini sisteme bağlamıştır. Okuduğumuz ayetin kısa bir cümlesinde içtihat (bilimsel araştırma) yöntemi, tüm yönleri ile ortaya konmuş, bu yöntemin sınırları çizilmiş ve hangi temele dayandığı ortaya konmuştur.(FİZİLAL'İL KURAN)

gurkan
09-24-2006, 04:57 AM
Sohbetinizi bölmek istemem fakat yazılanların konu ile alâkası nedir?
Güncel bir haber:

cnntürk

Doğru söylüyorsun Konunun içinde geçiyordu.

Şu Kurshad yok mu ?:D

Başlığı ile hiç alakası yokmuş...

Arkadaşlardan özür dilerim...

BOZ-OK
09-24-2006, 06:17 AM
Ee hani birlesicektik, hepimiz Turktuk? Yoruk diye gocebe Turkmenlere denir. Bari Turkmenim deyin. Artik kafaniza estiginde pilini-pirtini devenin sirtina atip diyar-diyar gezemiyorsunuz da.

Bu kadar hassas olmaya gerek yok Dervish, umarim Aybike'nin boyle basit yanlislar icine dusmeyecegini bilecek kadar taniyorsundur onu... Ben burada hepinizden daha yeni olmama ragmen onun bu konulardaki saglamligina hic suphem yok... Bu daha cok, ben falanca sehirliyim diyen birisine, orali oldugunu yeni ogrenen bir baska hemsehrisinin, aaa ben de oraliyim demesi gibi bir sey... Bir sempati, hepsi bu....:)

weci
09-24-2006, 10:11 AM
Kürt propagandası her zaman yapılmakda Bızım yapacagımız hıc bır sey yok su an sadece bekleyıp bıze saldırcak olanlara karsı koyabılrız.Kalkıpda kurdum dıyenı asıp kesıp olduremeyız veya kurt olanı ulke dısına ataayız Yakaladıgımız pkklılara zaten havale edıoruz obur yere ama henuz yapılabılcek hıc bır sey yok bu kurtler hakınnda 100 tane konu acılır 100 de sonucsuz kalır tıpkı bunun gıbı eger fıkrınız var sa yonlenelım ne apılır ne yaplamaz onu dusunelım evet yazın bakalım benım aklımdakıler bunlar deyin!!!

bacha
09-24-2006, 09:42 PM
Yalçın Küçük mü ortaya çıkarmış Yahudi dönmesi olduğunu? :-D

Özbekistan'daki taciklerin hayali ne ise Türkiye'deki kürtlerin de hayali o. Yani herhangi bir hayalleri yok :) Türk topluluklarının yapması gereken Fars yayılmacılığına hiç tavizsiz karşı koymak olmalıdır. İçgüdüsel olarak sürekli Türklerin zararına çalışan toplulukları asimile etmek hiçbir şekilde yarar getirmez.
Uzbekistandaki taciklarin hich kendi memleketlerini kurecek hayallari yok. Bizlerde bir yilin ichinde, sizlerin gibi, yirmi tane terror aksionida yok. Ayni zamanda Uzbekistanda tacik okul ve universiteleri var. Tashkentte, Samarkantta, Ferganada korkmadan tacikche konushabilirsin. Lutfen, bilmedigin sheyi burya karishma. Tacikistanin 25% Uzbektir, Uzbekistandada chok taciklar var. Bizim sizin gibi uldurecek derecede hich konfliktimiz yoktu bizim tarihimizda.

bacha
09-25-2006, 08:30 AM
Aykiri, ben sana binlerce makaleler bulabilirim. Orda bu ikki milletin kardesh milletler oldugu hakkinda okuyabilirsin. Fakat, bundan ne kar?

Kurtlarin guchlu organizasyonlari var Turkiede, ve turk zindanlarinda binlerce Kurdlar var. Kurtlarin kurdche okul yada universiteleri yok, onlar turkche konushmak, turkche okule gidmeye zorlular. Bu da sizlerde kurtlarin kuralla savashmayi amach yaptiklarinin sebebi.

Lutfen kendi problemlerinize Uzbek ve Tajiklari karishtirmayiniz.

Kurdistana istiklaliet vermelisiniz, tamam-vassalam.

oğuz
09-25-2006, 08:38 AM
Aykiri, ben sana binlerce makaleler bulabilirim. Orda bu ikki milletin kardesh milletler oldugu hakkinda okuyabilirsin. Fakat, bundan ne kar?

Kurtlarin guchlu organizasyonlari var Turkiede, ve turk zindanlarinda binlerce Kurdlar var. Kurtlarin kurdche okul yada universiteleri yok, onlar turkche konushmak, turkche okule gidmeye zorlular. Bu da sizlerde kurtlarin kuralla savashmayi amach yaptiklarinin sebebi.

sizin orda herşey günlük güneşlik bizim buralara gelince parçalı bulutlu :lol:

Hak verilmez,ALINIR :)

weci
09-25-2006, 09:02 AM

__________________________________________________ ___________

ABD nın bır elayetınde 7 mılyona yakın Italyan var onalrın Italyan unıversıtelrı varmı Aynı sekılde bır velayetde de o kadar alman var onlarında boyle bır seyı yok sen kalkıp bana kurtlerın unıversıesı bılmem nesı olamlı dıosun bu fıkır sacma oldugu iğrenc de o kurtler bugun kalkıpbınlerce ınsanı oldururken masum ınsanların ne gunahı vardı Eger bı sehıt daha ıstıoalrsa bende gıderım bu hayallerını sace hayal olarak kalcak merak etme bacha senın kı de hayal urunudur Onları gerekırse bu ulkedende def etmesını bılırz Bız Turkuz Turk olark Turk bayragı altında ölmeye hazır ınsanalrız. Bu ulkenın her karıs topragı ay yıldızlı bayraga aıtdır cok ıstırosanız kurtlerı sız alın onalra toprak verın bu ulke de Turkce konusulur ınsanlar Turkce ıle anlasır Bır kurt bana gelıp kurtce konusmaz Cunku onnun dılını tanımam onuda tanımam onların cogunun bagımsızlık gıbı hayallerı yok onları sızın gbı düşünen alcak hayalperest ınsanalr desteklıor Kurt le Turk u bırbırne dusuruor yanlıs dusunuosunuz bu ulkede 20 mılyona yakın kürt arsa 45 mılyona yakın Turk ınsan vardır gerekırse gıderız ölürüzde nolcakki Turk zındanında bınlerce kurt varmıs ha işde onları orda tutmak bıle bu devletın buyuklugunu gosterır Bence onlara kuyusunu kazdırıp gebertılıp ustune toprak atılmalı yok olup gıtsınler Kurtce dıye bır dıl var bunu hıc bır yerde kullanamzsın cunku gelısmıs bır dıl degıl dağlıların kullandıgı kaba saba bır dıll Bugun roj tv yı ızledım hakkari beledıyesı onunde sıvıl askerlerın protestosu vardı işde bu kurtlere bence secme secılme hakknı bıle vermıyceksın boyle kotuye kullanırlar Buyuk sehırlerde yolda yuruken karsıdan gelen adamın kurtmu yoksa Turkmu oldugunu anlarsın kaba saba hallerınde ıse kesın kurtdur bu kurtlerın 2.kusaklarıda 3.kusaklarıda boyle e boyle devam eder Onlara tek onerım Turk bayragı altında kalmaları ve sadece kendı aralrında kurtce konusmalarıdır Bugun bır mıllıyetcı hareketlenme olsa doguda ne dıyarbakır kalır ne mardın ne hakkarı hepsını yok ederler Beledıye baskanlarından sıyası orgutlerıne kadar...Turklerın faalıyetlerı daha cok kurtlerden merak etme...Sadece kurtler arkalarına baska devletlerı aldıkları ıcn cok gozukuolar bı de sızın gıbı cahil beyınlerı aldıkları için...

bacha
09-25-2006, 10:59 AM
Konuya cevap. Turkiede Kurtlarin hayali, her bir turkun ne kadar hukuku bu ulkede varsa, o kadar hukuke sahip olmaktir.

Scofield
09-25-2006, 12:01 PM
yau baslayacam nihal atsiza. kim bu nihal atsiz yahu! Ataturk abi Ataturk!!! Ismet Pasa, Ataturk. Bir numarali Turk Ataturk, sonra Ismet Pasa, Halide Hanim ve Mehmet Akif...

Nihal atsiz kim? bana ne kime ne? nerden buluyorsunuz böyle uyduruk uyduruk adamlari ve uyduruk sözleri kardesim?! :D guldurmeyin adami ya

Scofield
09-25-2006, 12:08 PM
Halife'ye geldiniz. Açık konuşuyorum Nasıl Hristiyan dünyasını temsilen bir Papa varsa. Müslüman dünyasını da Temsilen bir Halife olmalıdır. kardes valah yalis yazdin. cungu papa hiristyan temsil etmez katolik temsil eder. gözunu sevem papa-vatikan ile ortodox cok uyusmaz. bazan vatikan protestana da catar. papa sadece katolik icin. sadece katolik. onlar cok cilgin ki derler hep "papa tanri adina dunyada bize seslenir"... bircok ortodox da dalga gecer "hzktr" die :D birde göyä Kilise Katolik Pastöru (tam olarak neydi unutum) aslinda onlar evlenemez, zina yapamaz.

Scofield
09-25-2006, 12:11 PM
Uzbekistandaki taciklarin hich kendi memleketlerini kurecek hayallari yok. Bizlerde bir yilin ichinde, sizlerin gibi, yirmi tane terror aksionida yok. Ayni zamanda Uzbekistanda tacik okul ve universiteleri var. Tashkentte, Samarkantta, Ferganada korkmadan tacikche konushabilirsin. Lutfen, bilmedigin sheyi burya karishma. Tacikistanin 25% Uzbektir, Uzbekistandada chok taciklar var. Bizim sizin gibi uldurecek derecede hich konfliktimiz yoktu bizim tarihimizda.tamam sen de bir zahmet git baska yerde yaz ikidir birdir gelip gidip ortaliki birbirine gatmaya calisma. hadi uza

Scofield
09-25-2006, 12:12 PM
Kurdistana istiklaliet vermelisiniz, tamam-vassalam.Sen bir gun transexual olursan o zaman ben de kurdustan kirolarina bagimsizlik vercem söz. :lol:

Scofield
09-25-2006, 12:13 PM
------------------------

gurkan
09-25-2006, 12:22 PM
kardes valah yalis yazdin. cungu papa hiristyan temsil etmez katolik temsil eder. gözunu sevem papa-vatikan ile ortodox cok uyusmaz. bazan vatikan protestana da catar. papa sadece katolik icin. sadece katolik. onlar cok cilgin ki derler hep "papa tanri adina dunyada bize seslenir"... bircok ortodox da dalga gecer "hzktr" die :D birde göyä Kilise Katolik Pastöru (tam olarak neydi unutum) aslinda onlar evlenemez, zina yapamaz.

Kardeş sağol ... Hristiyan dünyasını pek tanımam. Ondan Yanılabilirim...

Sen o camiayı iyi bilirsin. Doğrudur.

dervish
09-25-2006, 12:34 PM
tamam sen de bir zahmet git baska yerde yaz ikidir birdir gelip gidip ortaliki birbirine gatmaya calisma. hadi uza

Biraz daha gayret etsen Tatar Ramazan'i solliyacaksin. :lol:
YouTube - Tatar Ramazan(Mustafa'nın tokatlanma sahnesi)

Scofield
09-26-2006, 03:41 AM
kimin söylediğine bakıp da söyleneni okuma gereği bile duymayan bir şahıs ne kadar saygı hakedebilir ki koca bir hiç ! şimdi sen nihal atsız'a sövünce sen mi yüceleksin? ya da onun düşüncelerinin yanlışlığı mı sergilenmiş olacak?kendimi niye yucelteyim? taniyan beni taniyor burada. bir de bilmedigim adamlarla yuceltmeye ne geregi var. Ataturk'den ustun kimi taniriz? Nihal Atsiz kim? Atsizin sözu mu önemli Ataturk'un mu? Turkes'in sözu mu önemli yoksa Ismet Pasa'nin icraatlari mi önemli? Nihal Atsiz bence son dönemlerde yuceltilmeye calisilan bir zat, aniden gundeme girmeye basladi. Marstaki yaratiklardan farki yok bircok icin nihal atsiz cok basarisiz bir milliyetci gittigi 9 köyden kovulmus, yasalara uymayan ceza yiyen bir sucludan baska birsey degil. onun yaptigi milliyetciligi sokaktaki cocuk da yapar. Turkiye icin laf yapan degil icraat yapan önderlere ihtiyacimiz ve guvenimiz var. Ataturk senin benim babamiz, Turklugun babasi, Nihal Atsiz da Turkiye'nin cocugu ve torunu.

Aybike
09-26-2006, 04:56 AM
Uzbekistandaki taciklarin hich kendi memleketlerini kurecek hayallari yok. Bizlerde bir yilin ichinde, sizlerin gibi, yirmi tane terror aksionida yok. Ayni zamanda Uzbekistanda tacik okul ve universiteleri var. Tashkentte, Samarkantta, Ferganada korkmadan tacikche konushabilirsin. Lutfen, bilmedigin sheyi burya karishma. Tacikistanin 25% Uzbektir, Uzbekistandada chok taciklar var. Bizim sizin gibi uldurecek derecede hich konfliktimiz yoktu bizim tarihimizda.

Tarihinizde..:))))
son 70 yılı saymazsan demi....:)
Len oğlum sen akıllanmayacan..
Cami duvarına işemekten vazgeç...

KuMuKh
09-26-2006, 05:07 AM
Turklerde Irk & Din ayrimi olmadigi halde neden irkcilik uzerine kur(dur)ulmus bir sahte Turkculuk pesinden kosmak istesin Turkler ?

Bugun , Turkler dogudan - batiya , kuzeyden - guneye , bulunduklari yerlerde var olan gayri Turk halk ile kaynasmis degilmidirler ?

Gercekleri gormeden , Turkculuk hakettigi yere nasil goturulur ?

Kazak - Rus , Ozbek - Cin , etkilesimi nasil gozardi edilebilir ?

Alman irkciligi yada Cinlinin irkciligi birbirinin aynasi iken , Turk kulturu irkci olmamayi basarmistir .

Dunyada yasayan insanlarin hepsinin esit oldugunu anlarsaniz , Turk olmak bu adaleti tasimak ile es anlamlidir , onuda ogrenmis olursunuz .

Turkler insanliga en buyuk hizmeti , irkciligi asarak kurmus iken , kalkipda Turk olmayana kopek muamelesi yapan bir modele hangi akli selim Turk inanmalidir ?

Turkculugun temelinde anti-irkcilik var iken , Turk varligi , kendisini ezmeye calisan Cinliye karsi sekillenmis iken , kalkipda israilin , almanlardan ogrendigi gibimi davranmalidir Turan yolculari ?

Aybike
09-26-2006, 05:08 AM
Türk olmayana köpek muamelesi kim yapıyor merak ettim..ben hiç böyle bir olaya tanık olmadımda..

KuMuKh
09-26-2006, 05:13 AM
Türk olmayana köpek muamelesi kim yapıyor merak ettim..ben hiç böyle bir olaya tanık olmadımda..

Irkcilik ile Turkculuk ayni yoldur zanneden talihsizler yapiyorlar Aybike hanim .

Aybike
09-26-2006, 05:15 AM
Irkcilik ile Turkculuk ayni yoldur zanneden talihsizler yapiyorlar Aybike hanim .

Allah Allah...
işe bak...
Ben türk olmayan değil..Türke zarar veren den nefret ediyorum buda aynı yolamı çıkıyor..
Ha bide kanımın karışmaması için evlilik gibi bazı önemli konularda kız alırken yada verirken soy sop araştırıyorum ..bu da dediğin olaya giriyormu...????

KuMuKh
09-26-2006, 06:25 AM
Allah Allah...
işe bak...
Ben türk olmayan değil..Türke zarar veren den nefret ediyorum buda aynı yolamı çıkıyor..
Ha bide kanımın karışmaması için evlilik gibi bazı önemli konularda kız alırken yada verirken soy sop araştırıyorum ..bu da dediğin olaya giriyormu...????

Aybike hanim

Nefret , tasimasi cok guc olan bir duygudur . Malum , keskin sirke ve kup meselesi .

Soy sop olayi ise hepimizin insan oldugu gercegi goz onune alinarak degerlendirilmelidir .

Herseyde oldugu gibi , asirilik bu konularda bilhassa zararlidir .

Talihsiz edebiyat ogretmeni liderliginde , hatali dusunce ve isteklere bagli bir Turkculuk ise ; Turkleri irkci , dinci , ayrimci olarak tanitacaktir . Velev bu durum ise bejing'den rotayi alan moskovanin muhtesem isine gelecektir .
:D
Humanist olmak ile Turkcu olmak arasinda da ince nuans farklari vardir , Turk Humanist oldugu icin irkciliga prim vermemistir .

Turk ve Turan sevdalisi olmak ne guzeldir .

Irkci olmak , din ayrimi yapmak ise toplu felaket getirir dunyaya .

Tecrube ile sabittir , tarih tekerrurden ibarettir .

Turk kalicidir bu dunyada , kimse meraklanmasin .

gurhan
09-26-2006, 06:29 AM
Bacha,yandaki resmine bakilirsa Türkiye'de nerede kaldigin belli,gecmis olsun!!!

weci
09-26-2006, 06:56 AM
Konuya cevap. Turkiede Kurtlarin hayali, her bir turkun ne kadar hukuku bu ulkede varsa, o kadar hukuke sahip olmaktir
__________________________________________________ _______________

Bacha Turkıyede nerde yasadın Turkıyede bı kurdun ne akdar hakkı varsa ı TURKUN de o kadar hakkı var herseye Bunlar kurtlerın malzeme edınmıs sacma fıkırlerı bunları somut delııllerler gosteremzsn Bır TURK vatanası dedıgınde ıcınde laz kurt cerkez sunısı alevısı hepsı bırdır zaten butun hakları esıttır esıt olmasaydı zaten boy boy kurtlerı gormezdık haberlerde sagda solda bence cok yanlıs dusunuosun senın aklına gırmısler Bunlar yasandıkca ıcnde ogrenılır Oyuzden bılemezsın...

oğuz
09-26-2006, 07:06 AM
Bacha,yandaki resmine bakilirsa Türkiye'de nerede kaldigin belli,gecmis olsun!!!

Bacha,bildiğim kadarı ile Tacik asıllıdır...:rolleyes:

gurhan
09-26-2006, 08:16 AM
Bacha,bildiğim kadarı ile Tacik asıllıdır...:rolleyes:

Oguz,biliyorum ama "Ben Türkiye'de kalmistim"diye yazmis.

weci
09-26-2006, 09:06 AM
Bacha sınır bozmakdan baska ıse yaramazmı her zaman bu adam boylemıydı

Aybike
09-26-2006, 09:08 AM

Öyle doğmuş..:)
değişmez......

oğuz
09-26-2006, 09:08 AM

Sinir bozacak bir durum yok...Buraya her görüşten,her düşünceden insan girecek ve girmelide...

weci
09-26-2006, 09:17 AM
ama bu kadar sacma goruslusunu beklemıyordum adamın yazdıkları ıle kendısı bır çelişki mantıksızlık dunyaya nasıl bakıor bu ınsan gariipp

bacha
09-26-2006, 10:46 AM
Neymiş o sahip olmadıkları hukuk? Belirtin de biz de bilelim.
Sahip olmayan hukuklari:
---Self governance which is a must and legal right to be demanded by any group of people who fall under the definition of a nation.

Turkchesi: Kendi-kendisine hukumran olmak, her bir millet kelimesi kullanilabilir insanlar grubunun hakki var hemde kesenlikle sahip olinacak hukuk. Kurdlar bir millettir, kendi dilleri var, kendi kultur ve tarihi var, kim olduklarini biliyorlar, kendi erleride var.

Ikki shekilde kurdlar bu sheyi yapabilirler:
Birincisi istiklaliet.
Ikkincisi Turkie ichinde bir autonom cumhuriyet olmak.

Kendilerine hukumran olmaktan hep bashka sheyler gelecek. Bunlar:
Kendi dilleriyle konushabilmek, ve devlet ishlerini Kurdcha yazabilmek.
Kendi tarihlarini, bashkalarin tarihinden once og'renmek(okullarda, ve alimlerin researchlariyla).
Dunya siyasetinde Kurd milleti agenda/ konusunu himaye/protecta yapmak.

ve chok bashka sheyler. Hep self-governance-dan geliyor sheyler.

P.S. Kurdlar ichin Turkie ichinde kalmak benimce daha iyi. Onlar autonom bir provansa olmali, ve Turkie ile Avrupa Birligine girmek uzere chalishmalilar.

weci
09-26-2006, 11:25 AM
salak salak konusma o kadar Turkce konusmussun sımdı kalkıp ıngılızce karısık turkce konusup hedef sasrıtma hangıı ulkenın azınlıgı kalkıp devlet kurmya calsıbaılrı meclısde yterı kadar kurt var ayrıyetden suna kurd yazma o kurt Turkce yaz kendı dıllerını bı kopek gıbı kullanıolar zaten kıse engellemıolar gıdıp okul unıversıte acma hakları yok tabııkıde.Hangı ulkenın azınlıgı kalkıp unıversıte acmıs bu ulkede yasıosan bu ulke bayragı altında okur egıtım alırsın ıstemıosan yurt dısında okursun kurtler mıllet degıl bır nevı gocebe ınsanlardı bu konuda ıddalasma Kurt dedıgın cok nıtelıklı bır grup AYrıyet den bu ulkede öz ve öz kürt yokdur bundan da emınım Bu ulkede her ınsanın devlet kurma hakkı yok emde yasadıgı sınırlar ıcınde cok sacma fılırlerın var

doranos
09-26-2006, 12:48 PM
Sizin ülkenizde terör aksionu(!?!) olmadığı gibi azınlıkları her geçen gün kışkırtan çıkarcı ülkelerde yok,azınlıkların eline silah tutuşturup ayaklandıran onları kendi sınırlarında barındıran komşularınız da yok.
İşte bunların hiçbiri olmadığı için sen bizim durumumuzu anlayamazsın.Sizin öldürecek derecede konfliktiniz(o neyse)olmaz tarihinizde(tarih derken?)

PS:Kürtçeyi İstanbulda,Ankarada,İzmirde rahatça konuşabilirsin.Ben hiç Kürtçe konuştuğu için saldırıya uğrayan birisini duymadım.

EGETÜRK
09-26-2006, 12:54 PM
kürtler millet değildir,tarhileri de uydurmadır...

Aybike
09-26-2006, 02:29 PM
Sahip olmayan hukuklari:
---Self governance which is a must and legal right to be demanded by any group of people who fall under the definition of a nation.

Turkchesi: Kendi-kendisine hukumran olmak, her bir millet kelimesi kullanilabilir insanlar grubunun hakki var hemde kesenlikle sahip olinacak hukuk. Kurdlar bir millettir, kendi dilleri var, kendi kultur ve tarihi var, kim olduklarini biliyorlar, kendi erleride var.

Birincisi istiklaliet.

Kendi tarihlarini, bashkalarin tarihinden once og'renmek(okullarda, ve alimlerin researchlariyla).

P.S. Kurdlar ichin Turkie ichinde kalmak benimce daha iyi. Onlar autonom bir provansa olmali, ve Turkie ile Avrupa Birligine girmek uzere chalishmalilar.

Başka....Sende iyi fikirler var valla..
Devam et başka ne olabilir..istersen birazda tacik kızları alalım ülkeye kürtlere verelim ne dersin...Hani çok seviyonda kan karışır fenamı?...

doranos
09-26-2006, 03:09 PM
Sahip olmayan hukuklari:

Birincisi istiklaliet.

Kürtler autonom provansa(özerkliğe) sahip oldu diyelim iki gün sonra bağımsız olmak isteyecekler o da bitecek bizden yeni toprak istecekler.Bunun sonu gelmez.

Kürtler bağımsız olsaydı bizim onlara verdiğimiz hakların yarısını doğuda yaşayan Türklere vermezdi.

Kürtlerin kendi tarihleri var kültürleri var saygı duyarız(eğer saygı göstermezsek memnun olmamakta haklı olurlar)
ama kendi erleri yok sen pkk ile Kürtleri birbirine karıştıranlardansın.

Türkiyedeki Kürtlerin çoğunluğu pkkdan nefret ediyor.pkk ülkemizi bölmek isteyen amerikan ve israillilerin kurduğu bir çete.

Bizim yapmamız gereken onlarla bozulan ilişkilerimizi düzeltmektir o kadar.

KuMuKh
09-26-2006, 05:35 PM
Kurtleri bir kenarada , su Ruslar , Karacay - Balkar cumhuriyetinden ciksalar iyi olmaz mi ?

:D

bacha
09-26-2006, 09:25 PM
Kürtler autonom provansa(özerkliğe) sahip oldu diyelim iki gün sonra bağımsız olmak isteyecekler o da bitecek bizden yeni toprak istecekler.Bunun sonu gelmez.

Kürtler bağımsız olsaydı bizim onlara verdiğimiz hakların yarısını doğuda yaşayan Türklere vermezdi.

Kürtlerin kendi tarihleri var kültürleri var saygı duyarız(eğer saygı göstermezsek memnun olmamakta haklı olurlar)

Türkiyedeki Kürtlerin çoğunluğu pkkdan nefret ediyor.pkk ülkemizi bölmek isteyen amerikan ve israillilerin kurduğu bir çete.

Doranos, soyledigin sheylerle katiliyorum. Ama sana bashka bir masale getirecem. Tatarstan, Russiyanin zengin republikalarinda biri. Onlara Ruslar chok hukuklar vermishlar, ve geriye Tatarlar RUslardan bag'imsizlik istemiyorlar.

Hep soyledigim shei radikalina guturup, onlar bunu shunu talep edecekler diyebilirsin, ama eg'er zakali bir ish yapilirsa, un-yillar ichinde kurdlari hibise almadan, onlarla konushmali. Onlara hukuklar vermeli, ama bilirtmek zarurki onlar Turkienin bir parchasidirlar. Eg'er bu ish yapilirsa, terroristlari kurdlarin kendilari yok edecekler.

Aybike hanim, ok, siz tajik kizlerini kurdlara verinde, bana turk kizini bulun. Iyimi? :)

narcoleptic
09-26-2006, 10:11 PM
dün iki Türk kobra helikopteri silahlı keşif için bingöl civarında uçtu ve bir pkk lı terörist aynı saatlerde jandarmaya teslim oldu ve bülbül gibi şakımaya başladı.
üç gün önceki uçuşlarında aynı kobralar üç pkklı teröristi avladılar ve bunlardan biri pkk nın doğu sorumlusuydu.medyada yer almadı.tıpkı hakkarideki komando arkadaşımın söölediine göre : öldürdükleri 17 pkklının cesetlerinin uçurumdan aşağı yuvarlanması haberinin yer almadığı gibi.
pkk ölüyor.
benim kürt arkadaşımın hayali evlenip yuva kurmak,çoluk çocuk sahibi olmakken;
ayrılıkçı kürtlerin amacı yurtdışından ceplerine akan paraların hakkını vermek ve kargaşa çıkarmak.
pkk bitmek üzere.toplam nüfusları taş çatlasın 600-700 civarı.

uki
09-27-2006, 01:53 AM
Yalçın Küçük mü ortaya çıkarmış Yahudi dönmesi olduğunu? :-D

Özbekistan'daki taciklerin hayali ne ise Türkiye'deki kürtlerin de hayali o. Yani herhangi bir hayalleri yok :) Türk topluluklarının yapması gereken Fars yayılmacılığına hiç tavizsiz karşı koymak olmalıdır. İçgüdüsel olarak sürekli Türklerin zararına çalışan toplulukları asimile etmek hiçbir şekilde yarar getirmez.

kardes senin kurtlerle problemin varsa git onlarla hallet, bizim taciklere dokunma...

uki
09-27-2006, 01:59 AM

bizim onlara verdigimiz, onlarin bize verdigi hak da ne demek,
turkiyede herkes esit hak hukuka sahip, senin ne kadar hakkin varsa kurdun de o kadar hakki var, kim kime hak vermis...

pkk bir piyon rolu oynuyor, TC yi cokertmek isteyenler aslinda baska milletler(ideolojiler)

oğuz
09-27-2006, 02:53 AM
Bazıları burda saçmalamaya başlarken Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının değişmez ilkelerini alıp okusunlar:rolleyes:

oğuz
09-27-2006, 02:57 AM
I. Devletin şekli
MADDE 1. – Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.
II. Cumhuriyetin nitelikleri
MADDE 2. – Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.
III. Devletin bütünlüğü, resmî dili, bayrağı, millî marşı ve başkenti
MADDE 3. – Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.
Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır.
Millî marşı “İstiklal Marşı”dır.
Başkenti Ankara’dır.
IV. Değiştirilemeyecek hükümler
MADDE 4. – Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.

V. Devletin temel amaç ve görevleri
MADDE 5. – Devletin temel amaç ve görevleri, Türk Milletinin bağımsızlığını ve bütünlüğünü, ülkenin bölünmezliğini, Cumhuriyeti ve demokrasiyi korumak, kişilerin ve toplumun refah, huzur ve mutluluğunu sağlamak; kişinin temel hak ve hürriyetlerini, sosyal hukuk devleti ve adalet ilkeleriyle bağdaşmayacak surette sınırlayan siyasal, ekonomik ve sosyal engelleri kaldırmaya, insanın maddî ve manevî varlığının gelişmesi için gerekli şartları hazırlamaya çalışmaktır.
VI. Egemenlik
MADDE 6. – Egemenlik, kayıtsız şartsız Milletindir.
Türk Milleti, egemenliğini, Anayasanın koyduğu esaslara göre, yetkili organları eliyle kullanır.
Egemenliğin kullanılması, hiçbir surette hiçbir kişiye, zümreye veya sınıfa bırakılamaz. Hiçbir kimse veya organ kaynağını Anayasadan almayan bir Devlet yetkisi kullanamaz.
VII. Yasama yetkisi
MADDE 7. – Yasama yetkisi Türk Milleti adına Türkiye Büyük Millet Meclisinindir. Bu yetki devredilemez.
VIII. Yürütme yetkisi ve görevi
MADDE 8. – Yürütme yetkisi ve görevi, Cumhurbaşkanı ve Bakanlar Kurulu tarafından, Anayasaya ve kanunlara uygun olarak kullanılır ve yerine getirilir.
IX. Yargı yetkisi
MADDE 9. – Yargı yetkisi, Türk Milleti adına bağımsız mahkemelerce kullanılır.
X. Kanun önünde eşitlik
MADDE 10. – Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasî düşünce, felsefî inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir.
(Ek: 7.5.2004-5170/1 md.)Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet, bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür.
Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz.
Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar.
XI. Anayasanın bağlayıcılığı ve üstünlüğü
MADDE 11. – Anayasa hükümleri, yasama, yürütme ve yargı organlarını, idare makamlarını ve diğer kuruluş ve kişileri bağlayan temel hukuk kurallarıdır.
Kanunlar Anayasaya aykırı olamaz.

Altai_Han
09-27-2006, 03:01 AM
onların Kökeni, Fars'dır ( Persians )

dervish
09-27-2006, 03:11 AM
onların Kökeni, Fars'dır ( Persians )

Duzenlendi...

Degildir.

Eger Iran'dan bahsediyorsan Iran bir cografya ismidir. Tipki Turan'in bir cografya ismi oldugu ve icinde Turklerin yaninda her turlu milletten insan yasadigi gibi orada da sadece Farslar yasamiyordu.

Altai_Han
09-27-2006, 03:18 AM
Degildir.

Eger Iran'dan bahsediyorsan Iran bir cografya ismidir. Tipki Turan'in bir cografya ismi oldugu ve icinde Turklerin yaninda her turlu milletten insan yasadigi gibi orada da sadece Farslar yasamiyordu.

öyle ama Iranlılar ile Kürtler bir boydur aynı kanı tasıyorlar. ;) iyi arasdır bunu.

Iranian Family <<<

Nasıl biz Türkler, Özbek, Kazak, Kırgız, Uygur, Türkmen, Azeri, Tatar.. V.S. bir boyuz onlarda öyle.

Altai_Han
09-27-2006, 03:31 AM
http://tr.wikipedia.org/wiki/Hint-Avrupa_dil_ailesi

http://en.wikipedia.org/wiki/Iranian_languages
II. Western

A. Northwestern (http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Northwestern_Iranian_languages)
(http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Mehrjani_language&action=edit)
Kurdish (http://en.wikipedia.org/wiki/Kurdish_language) (Dialects: Sorani (http://en.wikipedia.org/wiki/Sorani)(Central Kurdish), Kurmanji (http://en.wikipedia.org/wiki/Kurmanji)(Northern Kurdish), Southern Kurdish (http://en.wikipedia.org/wiki/Southern_Kurdish)), Laki (http://en.wikipedia.org/wiki/Laki_language)
Gorani (http://en.wikipedia.org/wiki/Gorani_%28Kurds%29) (Hawrami), Bajelan (http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Bajelan&action=edit), Kirmanjki (http://en.wikipedia.org/wiki/Zazaki_language) (Northern Zaza (http://en.wikipedia.org/wiki/Zazaki_language)), Dimli (http://en.wikipedia.org/wiki/Zazaki_language) (Southern Zaza (http://en.wikipedia.org/wiki/Zazaki_language)), Shabak (http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Shabak_language&action=edit), Sarli (http://en.wikipedia.org/w/index.php?title=Sarli_language&action=edit)

Altai_Han
09-27-2006, 03:34 AM
For dervish ;)

http://en.wikipedia.org/wiki/Indo-Iranian_languages

http://www.answers.com/topic/iranian-languages

http://en.wikipedia.org/wiki/Persian_language

dervish
09-27-2006, 04:28 AM
öyle ama Iranlılar ile Kürtler bir boydur aynı kanı tasıyorlar. ;) iyi arasdır bunu.

Sanirim benim yazdigimi pek iyi okumadan cevap verdin. Iranlilar bir boy degil ki. Iranli demek, ismi Iran olan cografyada yasayan elemanlar kumesi demek.

Okullarda esas Cebir derslerine baslamadan once "Mantik" diye bir konu islenir. O dersinden notun kirikti sanirim.

Kan meselesine girip zaman kaybetmek bile istemiyorum.

Scofield
09-27-2006, 05:30 AM
valahi farslara hakaret olur böyle birsey :D

oğuz
09-27-2006, 07:07 AM
Sayın weci ve dervish beyler...

Lütfen ! Mesajlarınızı silmek zorunda kaldım.bundan sonrasında sizden forum adabına uyacak mesajlar bekliyorum...

doranos
09-27-2006, 07:50 AM
bizim onlara verdigimiz, onlarin bize verdigi hak da ne demek,
turkiyede herkes esit hak hukuka sahip, senin ne kadar hakkin varsa kurdun de o kadar hakki var, kim kime hak vermis...

pkk bir piyon rolu oynuyor, TC yi cokertmek isteyenler aslinda baska milletler(ideolojiler)
zaten bende onu kastediyordum.yine yanlış anlaşılmış.demek istediğim biz onları Türk kökenlilerden ayırmayıp aynı eşit hakları veriyoruz.Kürtler bizim yerimizde olsaydı bunun yarısını bile yapmazdı.
@ OĞUZ
anayasayı çok iyi biliyorum lütfen yazdıklarımda art niyet aramayın.sadece ülkemiz hakkında pek bilgiye sahip olmayan birine anlayacağı tarzda anlatıyorum.

oğuz
09-27-2006, 08:03 AM
@ OĞUZ
anayasayı çok iyi biliyorum lütfen yazdıklarımda art niyet aramayın.sadece ülkemiz hakkında pek bilgiye sahip olmayan birine anlayacağı tarzda anlatıyorum.

Yazımın kastı siz değilsiniz sayın doranos:rolleyes:

Aybike
09-27-2006, 07:36 PM
ukı - bacha..
maşallah siz bizim ülkemizdeki kürtlere dokunuyor,onlara toprak,ana dilde okullar otonomi..(diliniz varsa ülkeyi tamamen )veriyonuz da..Biz taciklere laf edince neden kıllanıyonuz anlamadım...
Bacha sana değil türk,hiç bir kız gelmez emin ol..Senin bir avatarın vardı hani peşmerge suratlı bişiy..Onu koyduğuna göre,güzellik anlayısın ortada ve ona benziyon galiba..O yüzde heç heveslenme...Sen artık kendi cinsine yönelecen kardeş...

bacha
09-27-2006, 10:21 PM
ukı - bacha..
maşallah siz bizim ülkemizdeki kürtlere dokunuyor,onlara toprak,ana dilde okullar otonomi..(diliniz varsa ülkeyi tamamen )veriyonuz da..Biz taciklere laf edince neden kıllanıyonuz anlamadım...
Bacha sana değil türk,hiç bir kız gelmez emin ol..Senin bir avatarın vardı hani peşmerge suratlı bişiy..Onu koyduğuna göre,güzellik anlayısın ortada ve ona benziyon galiba..O yüzde heç heveslenme...Sen artık kendi cinsine yönelecen kardeş...
Looool :) Kendi cinsime yonelecem? Ok, teshekkurler teklifiniz ichin.

Ama bakiniz, Rusyada yirmi taneden chok otonom republikalar var. Her birinin kendi bayrag'i var. Nichin Turkiyedeki gelecek Kurd otonom republikasinin bayrag'i olmasin? Siz zannederim Turkiye bayrag'ini seviyorsunuz. Kurdlarda shimdi kendi bayrag'larini seviyorlar.

Kurdistan forever? Yeaaaah baby ;)

P.S. Kurd kizlarida chok guzel, Turkiye kurd kizlari vah vah..(allah ramadanda affett).

oğuz
09-28-2006, 12:43 AM
P.S. Kurd kizlarida chok guzel, Turkiye kurd kizlari vah vah..(allah ramadanda affett).

Sen gel İstanbulda beni bul,Ben kendi ellerimle seni bir Kürt kızı ile evlendireceğim...

Gelin arabasının üstünede;tencere yuvarlandı,kapağını buldu diyede yazmassam :lol:

Scofield
09-28-2006, 12:51 AM
al sana cocuk katilleri hosuna gider belki:
http://www.galileolibrary.com/artimages/peshmerga_womens_force.jpg

cok ayip ediyorsun bacha. bizden ciksa ciksa tektuk cikar böyle asiri fasist. evet bazilarimiz irkciyiz ama irki severiz, kanimiz sicak. kendi kanimizdan olan adamlari severiz. fakat senin gelip hepten muhalefet olman cok gereksiz. gelip bunlarin hepsini provoke etmeden tatli tatli konusabilirdin. senin yazilarindan cok sogudum cunku diger bölumlerde de cok fazla kiskirtiyorsun milleti.

Evet belki panturkizm garip, turan zor. ben de öyle dusunuyorum. Ama kulturel bir topluluk kurulabilir ki zate böyle bir proje mevcut.
her yil Turkiyede 23 nisanda dunya cocuklari gelir danslar olur. özbekistan turkmenistan azerbaycandan yerel danslar yapilir. tacikistandan da gelir böyle kulturlerimizi paylasiriz. ortak dile gerek yok.

Özbek dili kendi hali ile, Azeri dili kendi, Turkmence kendi, Turkce kendi, Gagavuzca kendi hali ile guzeldir herzaman. sinirlari da birlestirmeye gerek yok.

sen gelip de bize kiziyorsun fakat biz de illet ediyoruz bu amerika nato ve avropadan. biz de isteriz ki sinirlarimiz hep birlesik olsun, karabax sorunu bitsin, sinirlar birlesince ticarete atilalim diye. ama girmisiz bir kere amerikan semsiyesine.

Burda yazistigin insanlar da seni hep kardes görur davet eder cay icersin. ama sen hep böyle asiri ve gereksiz muhalefet ediyorsun. Kurt sorununu aciyorsun. evet artik kurt sorunu cok politiklesti. Turkiyede o kadar cok özbek azeri olsa biz böyle davranmayiz ama Kurtlerin fasistleri var ki daha beter.

Az biraz yazdiklarimi dusunsen, 5 dakikani ayirip. O savundugun kurtler kadar biz de cok cekiyoruz, seperatist marksist komunist görusleri ugruna bombalari patlatirken bizim de arkadaslarimiz ailelerimiz riske giriyor, biz de aci cekiyoruz.

Scofield
09-28-2006, 12:53 AM
bacha, hic gelip de zulumde yasayan Kibrisli Turkleri dusunuyor musun? Rum zulmunu hic okudun mu ögrendin mi? ayip degil mi senin yaptigin? yarin sana birsey oldugunda elin Rus'u gelip yardim etmez, sana bir Turk verir sicak corbani cayini.

Altai_Han
09-28-2006, 02:02 AM
Sanirim benim yazdigimi pek iyi okumadan cevap verdin. Iranlilar bir boy degil ki. Iranli demek, ismi Iran olan cografyada yasayan elemanlar kumesi demek.

Okullarda esas Cebir derslerine baslamadan once "Mantik" diye bir konu islenir. O dersinden notun kirikti sanirim.

Kan meselesine girip zaman kaybetmek bile istemiyorum.

ya öyleydi, bize senin gibi Türkiye'de okumak nasip olmadı be birader. biz Avrupa'da okuduk. bir yandan iyide olmus cünki bakıyomda senin aklını yıkamıslar. ben her zaman bu Forum'a cıkamasam kusura bakma yoksa senin ile iyi tartısırdık. ama calısmam lazım, ben bır Tarih arasdırmacıyım..

buda senin icin bak:

http://en.wikipedia.org/wiki/Iranian_peoples

List of Iranian peoples

Speakers of Iranian languages in modern times include:

Bakhtiaris (http://en.wikipedia.org/wiki/Bakhtiari)
Baloch (http://en.wikipedia.org/wiki/Baloch_people)
Gilanis (http://en.wikipedia.org/wiki/Gilan)
Hazara (http://en.wikipedia.org/wiki/Hazara)
Kurds (http://en.wikipedia.org/wiki/Kurds)
Laks (http://en.wikipedia.org/wiki/Lak_people_%28Iran%29)
Lurs (http://en.wikipedia.org/wiki/Lurs)
Mazandaranis (http://en.wikipedia.org/wiki/Mazandarani_people)
Ossetians (http://en.wikipedia.org/wiki/Ossetians)
Pashtuns (http://en.wikipedia.org/wiki/Pashtun)
Persians (http://en.wikipedia.org/wiki/Persians)
Tajiks (http://en.wikipedia.org/wiki/Tajiks)
Tats (http://en.wikipedia.org/wiki/Tats)
Irani (http://en.wikipedia.org/wiki/Irani)
Parasika Kingdom (http://en.wikipedia.org/wiki/Parasika_Kingdom)
Parsis (http://en.wikipedia.org/wiki/Parsis)
Talyshi (http://en.wikipedia.org/wiki/Talysh)
Wakhi (http://en.wikipedia.org/wiki/Wakhi_%28ethnic_group%29)
Zazas (http://en.wikipedia.org/wiki/Zaza)

Note: Azeris (http://en.wikipedia.org/wiki/Azerbaijani_people) are, due to historical ties with various ancient Iranians[41] (http://en.wikipedia.org/wiki/Iranian_peoples#_note-4) and their cultural ties with Persians[42] (http://en.wikipedia.org/wiki/Iranian_peoples#_note-5), sometimes included as an Iranian people, although the modern Azerbaijani language (http://en.wikipedia.org/wiki/Azerbaijani_language) is a Turkic language (http://en.wikipedia.org/wiki/Turkic_language) and the issue remains debated.[43] (http://en.wikipedia.org/wiki/Iranian_peoples#_note-6) (See Origin of Azerbaijani people (http://en.wikipedia.org/wiki/Azerbaijani_people#Origins) for more details) The origin of South Slavic (http://en.wikipedia.org/wiki/South_Slavs) Serbs (http://en.wikipedia.org/wiki/Serbs), Croats (http://en.wikipedia.org/wiki/Croats), and Bulgarians (http://en.wikipedia.org/wiki/Bulgarians) is sometimes also connected with Iranian peoples (see also: Theories on the origin of Serbs (http://en.wikipedia.org/wiki/Theories_on_the_origin_of_Serbs)).

Altai_Han
09-28-2006, 02:10 AM
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/6/65/Moderniranianlanguagesmap.jpg/325px-Moderniranianlanguagesmap.jpghttp://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/9/94/Cavallisforzageneclusters.jpg/300px-Cavallisforzageneclusters.jpg

http://en.wikipedia.org/wiki/Indo-European_languages

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_language_families

Altai_Han
09-28-2006, 02:13 AM
valahi farslara hakaret olur böyle birsey :D

Yemin ett tuh göruyon mu sen ayıp ettim Farslara.. sen onlarin nasıl bir millet oldunu ögren ve Kürtleri kim canlandırıyor ve Türkiye nin ustune kim salıyor bunları bi ögren ;) onlar ile Kürtler bir ;)

Altai_Han
09-28-2006, 02:16 AM
burası galiba hep genc dolu ben burda yaslıyım, ama siz kardeslerime biraz gercekleri göstere bildiysem ne mutlu bana ;)

hadi hepiniz kendinize iyi bakın allah emanet olun. ben bir kac gün gelemiyecem.

Saygılar, Altay Köycü ( Altai Khö Yu-Chü)

dervish
09-28-2006, 02:25 AM
ya öyleydi, bize senin gibi Türkiye'de okumak nasip olmadı be birader. biz Avrupa'da okuduk. bir yandan iyide olmus cünki bakıyomda senin aklını yıkamıslar.

"Ben Avrupa'da okudum", "Ben Avrupa gordum" laflarini, kusura bakmayin ama asagilik kompleksli insanlar soyler. Bilgi gunumuzde herkesin ulasabilecegi yerde. Istersen Atlantik Okyanusun'daki uluslararasi sulardaki Transatlantik gemisinde ol, farketmiyor.

Beyin yikanma olayin gelince. Insanlarin beyni dogdugu gunden itibaren yikanmaya baslar. Bu surec beyin olene kadar devam eder. Retorik yeteneklerinizin gelismisliginin duzeyini boyle ucuz saldirilarla gostermekten kacinmanizi tavsiye ederim.

ben her zaman bu Forum'a cıkamasam kusura bakma yoksa senin ile iyi tartısırdık. ama calısmam lazım, ben bır Tarih arasdırmacıyım..

Maalesef sizin ne okumus oldugunuza ne de tarih arastirmacisi oldugunuza inanmiyorum. Daha Iranli ile Fars arasindaki farki kavrayamamissiniz.

Altai_Han
09-28-2006, 02:32 AM
"Ben Avrupa'da okudum", "Ben Avrupa gordum" laflarini, kusura bakmayin ama asagilik kompleksli insanlar soyler. Bilgi gunumuzde herkesin ulasabilecegi yerde. Istersen Atlantik Okyanusun'daki uluslararasi sulardaki Transatlantik gemisinde ol, farketmiyor.

Beyin yikanma olayin gelince. Insanlarin beyni dogdugu gunden itibaren yikanmaya baslar. Bu surec beyin olene kadar devam eder. Retorik yeteneklerinizin gelismisliginin duzeyini boyle ucuz saldirilarla gostermekten kacinmanizi tavsiye ederim.

[/font]

Maalesef sizin ne okumus oldugunuza ne de tarih arastirmacisi oldugunuza inanmiyorum. Daha Iranli ile Fars arasindaki farki kavrayamamissiniz.

:cool: öyle sen haklısın. ben daha cok cahilim bana yardım etsane be abi :uups: ve o Avrupa laflarına yazdıgın seyleri okuyunca cok uzuldum, benim kendi milletimden biride bana bunu diyorsa ben öluyum daha iyi :( imkanım olsa Türkiyede okurdum ;)

geldimde senin ile kaldımız yerden devam tartısak. bana o zaman su Iranlı ve Fars arasındaki farkı anlat. ;)

Scofield
09-28-2006, 02:36 AM
Yemin ett tuh göruyon mu sen ayıp ettim Farslara.. sen onlarin nasıl bir millet oldunu ögren ve Kürtleri kim canlandırıyor ve Türkiye nin ustune kim salıyor bunları bi ögren ;) onlar ile Kürtler bir ;)
artik kozlar degisti. Kurtlerle Farslar kanli bicakli ;) cidden

dervish
09-28-2006, 02:39 AM
geldimde senin ile kaldımız yerden devam tartısak. bana o zaman su Iranlı ve Fars arasındaki farkı anlat. ;)

Bu farki size yukardaki iletilerimde de anlatmaya calistim. Tekerrurde fayda var tekrar edeyim. Iran bir cografya ismi. Yani siyasi anlamda belli bir toprak butunune verilmis isim. Iran denen yerde sadece Farslar yasamaz. Turkler de yasar. Eger Iran denen yerde yasayan toplumlarin hepsinin Fars oldugunu varsayarsak, Turklerin de Fars oldugunu mu kabul edecegiz?

Aybike
09-28-2006, 05:54 AM
Bacha ya dokunmayın doktoru kızıyor..
Çok uğraş veriyomuş adam..Bozmayın tedaviyi diyor...:)

weci
09-28-2006, 07:59 AM
Doktorlar bachanın yanıda baskalarınıda yardımcı olsunn En kısa zamanda!!!

Aybike
09-28-2006, 12:52 PM
onlar için çok geç kalınmış siz halledin diyorlar..:)

oğuz
09-29-2006, 05:17 AM
http://www.sonsayfa.com/images/news/mccormack.jpgAmerikan sözcüsünü kızdıran soru
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Sean McCormack, bugün düzenlediği bilgilendirme toplantısı sırasında PKK ve Irak Devlet Başkanı Talabani ile ilgili soruya sert tepki gösterdi. 29 Eylül 2006 Cuma 11:11Sean McCormack, günlük basın bilgilendirme toplantısı sırasında, sorulan "Iraklı Kürtleri temsil eden Celal Talabani, Mesut Barzani gibi isimler var, Türkiye'deki Kürtleri kim temsil ediyor? PKK'nın siyasi kanadı mı ya da Türk Hükümeti mi? Bildiğiniz gibi Abdullah Öcalan da 1999'dan bu yana cezaevinde" sorusu üzerine sert tepki gösterdi.

PKK'nın Kürtleri temsil edemeyeceğini kasteden McCormack, "Bir tarafta bir terör örgütü ile diğer tarafta Irak Devlet Başkanı'nın olduğu bir denklik kurmaya çalışmayacağım. Üzgünüm, bunu yapmayacağım" dedi.

"ABD PKK İLE MÜZAKERE ETMEZ"
ABD'nin terörle mücadele koordinatörü General Raltson'ın Irak'ı ziyaret ettiği sırada PKK'nın askeri ya da siyasi herhangi bir kanadından temsilci ile görüşüp görüşmedi sorusu üzerine de Sean McCormack, önceki gün verdiği yanıtı tekrarladı.

ABD Dışişleri Sözcüsü, "Biz PKK ile müzakere etmeyiz. Onlar bir terör örgütüdür ve silahlarını hiçbir koşul öne sürmeden bırakmaları gerekir" dedi. Öte yandan McCormack, Yunanistan Dışişleri Bakanı Dora Bakoyannis'in ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ı ziyareti sırasında Türk-Yunan ilişkilerinin de gündeme geldiğini söyledi.ANKA

weci
09-29-2006, 05:47 AM
Inandırıcı gelmedı bu konusmalar...Bız zamanında Incırlık ussunden kalakn ABD ucaklarının yardım için nerelere gıtdıgınide duymusdum. Yardım etmezlermiş :D

Altai_Han
10-02-2006, 03:50 AM
artik kozlar degisti. Kurtlerle Farslar kanli bicakli ;) cidden

Onların hepsi oyun ben inanmam. ;)

Altai_Han
10-02-2006, 03:55 AM
Bu farki size yukardaki iletilerimde de anlatmaya calistim. Tekerrurde fayda var tekrar edeyim. Iran bir cografya ismi. Yani siyasi anlamda belli bir toprak butunune verilmis isim. Iran denen yerde sadece Farslar yasamaz. Turkler de yasar. Eger Iran denen yerde yasayan toplumlarin hepsinin Fars oldugunu varsayarsak, Turklerin de Fars oldugunu mu kabul edecegiz?

Hasa özur dilerim kardesim ben onu demek istemedim benim demek istedim, Iran ismini Farslar koydu, ve ordaki Türkleride eziyorlar bence. ama bu konu ile fazla bir bilgim yok. Beni aydınlatdın icinde tsk ederim. ;)

Bana Iran isminin kimler tarafından koyuldunu ögrene bilirmisin? simdiden tskler kardesim.

BoZkUrT
06-03-2007, 02:07 AM
kardeşler konuyu çok değişitiriyorsunuz türkiyedeki pkklı kürtlerden çıktı fars iran muhabbetine döndü bu konuyu bi tartışalım

BoZkUrT
06-03-2007, 02:15 AM
kardes bu baslik yanlis olmus cok tehlikeli kurtler yerine pkk olsaydı cok daha iyi olurdu biz tukler ile kurtler 1000 yildan beri beraber yasiyoruz ne amaci olabilirki fakat pkk nin hayali türkiyenin dogusunda ırakın kuzeyinde suriyenin kuzeyinde iranın batısında büyük kurt devleti kurmak baskenti diyarbakır ve destegide var bunların israil, rusya , abd ,ab bunlardan gayri resmi destek alıyorlar yunan parlementerlerin apo ile cok ressimleri var

Kur_Sad
06-04-2007, 05:27 AM
öyle de kardeş bu başlık geçen sene açılmış en tekrar güncelleştirmişsin...

yavuz
06-04-2007, 08:20 AM
Nihal Atsız'a bakarsan; Lazlar, Çerkezler, şunlar, bunlar herkes düşman... Hiç beklemediğim şeyler yazmış zamanında. Ama dış düşmanlar olarak Ruslar, Farslar, Yunanlar, Çinliler demiş herhalde, ona katılırım. :cool:

Atsız gama :mrgreen:

BOZ-OK
06-04-2007, 12:51 PM
Nihal Atsız'a bakarsan; Lazlar, Çerkezler, şunlar, bunlar herkes düşman... Hiç beklemediğim şeyler yazmış zamanında.

Nihal Atsiz'in soylediklerinde haklilik payi yok degildir, hatta diyebilirim ki en genel anlamiyla, sadece "disaridaki dusmanlar" degil, ayni zamanda "icerdeki dusmanlar" konusunda haksiz degildir...

Bogaz dokuz bogum, her etnik grup icerisinde var olan "vatanseverler" hatirina susuyorum ama bazen cehalet aymazlik boyutuna varip da "milli direnci" tehdit eder hale gelince insan dayanamiyor iste...

1921 yılının 11 Teşrinieevvel’inde İzmir’de toplanan ‘’Şarkı Karip Çerkezleri Temini Hukuk Cemiyeti’’nin kongresinde verilen beyanname;

"Çerkez milletinin düveli muazzamaya ve alemi insaniyet ve medeniyete umumi beyannamesi"

Bu beyanname, "Anadolu’da elyevm mukim buluna Çerkezler sıhhata karip bir hesapla iki milyon raddesindedir....." sozleriyle baslar ve "….Çerkezlik mûhik ve tabii bir kararla, kendisine halâs-ü necat vadeden Yunan ordusuna iltihak etmeyi, menafi-i hayatiye ve milliyesi iktizasından addetmiştir. Nitekim daha evvel Arnavut ve Arap akavam-ı necibesinin de Türklerden iftirak ve infikakla ecnebi halaskara aynı saik ve endişe ile iftihak ve temayül ettiklerine şüphe yoktur....." Seklinde devam eder, "Bundan sonra bir buçuk sene devam eden mücadele esnasında Çerkezler, Müslim ve gayri Müslim binlerce nüfusu masumeyi, Millicilerin katliamından kurtarması itibariyle şayanı tezkâr, hirematı memduhada bulunmuşlardır" sozleriyle de son bulur....

Yukaridaki beyannameyi veren cemiyetin goruslerine o gunku butun Cerkezler katilmislarmidir? Cevabi "hayir" dir... Yukarida sozu gecen cemiyet Anadoludaki Cerkezleri temsil eden en yetkili kurulusmudur? Cevabi "evet" tir... Kurtulus savasina istirak etmis bir cok Cerkez varmidir? Cevabi "evet" tir... Yunanli isgal sirasinda ozellikle Ege bolgesinde gayri-Muslimleri saymazsak en genis destegi Cerkezlerden almadigini soylemek mumkunmudur? Cevabi "hayir" dir... Ege bolgesinde, kurtulus savasi suresince, ozellikle koyluler arasinda Cerkezler "Musluman gavuru" diye anilmislarmidir? Cevabi "evet" tir... Osmanlinin yikilis doneminde balkanlardaki "Arnavut" isyanlarindan, ortadogudaki "Arap" isyanlarindan ve Anadoludaki "Kurd" isyanlarindan bahsetmeye gerek varmidir? Cevabi "hayir" dir...

Sonuc olarak, "paranoyak" olmaya gerek varmidir? Cevabi "hayir" dir... Gozumuzu acik tutmalimiyiz? Cevabi "evet" tir... Atsiz'in sozlerinde buyuk bir gerceklik payi varmidir? Anladiniz siz onu...:cool:

Kur_Sad
06-04-2007, 01:43 PM
Bende Atsız Ata'yı haklı buluyorum yazdıklarında ancak doğru anlamak lazımdır.Çerkezlerin hepsi değil Çerkezcilik yapanlar mesela ki onlar da ortalıkta ben Çerkez'im diye gezenler...Diğerlerinde de durum aynı...
Yoksa Teşkilat-ı Mahsusa'nın da büyük çoğunluğu Çerkezdi...

KuMuKh
06-05-2007, 06:29 AM
Boz-ok

Atsiz'a prim veriyormusun cidden ?

pusat2023
06-05-2007, 11:22 AM
Kurt'lerin hayali Dimyat'in pirinci.

BOZ-OK
06-05-2007, 11:50 AM
Boz-ok

Atsiz'a prim veriyormusun cidden ?

Kumukh,

Sen benim bu konularda ne dusundugumu gayet iyi bilirsin ve beni uzun zamandir tanirsin... Adsiz'in durumu senin de cok zaman once belirtmis oldugun gibi, bir insanlik dramidir... Ayrica belirtmek lazimdir ki, yapisi ve olusumu itibariyla yeryuzundeki butun uluslarin icinde belki de tek "irkci" olmaya hakki olmayan (ve zaten de olmamis) ulus Turk ulusudur, Turk ulusunu meydana getiren butun unsurlarin tarih boyunca suren irkci olmayan yaklasimi sayesindedir ki, bu gun var olan buyuk Turk dunyasi ortaya cikmistir... Ote yandan, Kur_sad'in da belirtmis oldugu gibi, sorun etnik koken degil, etnik kokencilik yapanlardir, cunku Turk olmak ortak bir ulusal kimlik ve dil anlayisidir... Bunu ozellikle bazilarinin Turk ulusunu atomlarina ayirircasina bolme girisimlerinin tam gaz devam ettigi gunumuzde aklimizdan hic cikarmamaliyiz... Sonuc olarak dostum, "Turkluk potasi icinde erimeyen" ve "ulusal kimligi ve dili Turk olmayan" hic bir topluluk ve kisi benim gozumde Turk degildir, isterse 10 nesildir Turk ulkesinde ve Turkler arasinda yasiyor olsun, hangi Turk ulkesine vatandaslik bagiyla bagli olursa olsun... Yoksa kendisine soruldugunda "ben Turk'um" diye cevap veren, "Turk kimligini benimsemis" bir Cerkez veya baska kokenden gelen bir kisi benim kardesimden baska bir sey degildir... Ama benim derdim, "1864 Rus-Kafkas savasinin ardindan Adige, Abhaz, Ubih nufusunun % 70 i yurtlarindan edildi. Sag kalanlar Osmanli topraklarina geldi... Halen Cerkes nufusunun buyuk cogunlugu diasporada yasiyor." diyenlerledir... Eger birileri tam 143 yildir Turkiye'de yasadigi halde kendisini hala "diasporada" sayiyorsa, kusura bakilmasin ama, benim o kisileri "yabanci" saymamdan daha dogal hic bir sey olamaz cunku onlar zaten kendilerini yabanci olarak gormektedirler... Iste Adsiz'in hakli oldugu nokta buradadir... :-)

KuMuKh
06-06-2007, 08:01 PM
Kumukh,

Sen benim bu konularda ne dusundugumu gayet iyi bilirsin ve beni uzun zamandir tanirsin... Adsiz'in durumu senin de cok zaman once belirtmis oldugun gibi, bir insanlik dramidir... Ayrica belirtmek lazimdir ki, yapisi ve olusumu itibariyla yeryuzundeki butun uluslarin icinde belki de tek "irkci" olmaya hakki olmayan (ve zaten de olmamis) ulus Turk ulusudur, Turk ulusunu meydana getiren butun unsurlarin tarih boyunca suren irkci olmayan yaklasimi sayesindedir ki, bu gun var olan buyuk Turk dunyasi ortaya cikmistir... Ote yandan, Kur_sad'in da belirtmis oldugu gibi, sorun etnik koken degil, etnik kokencilik yapanlardir, cunku Turk olmak ortak bir ulusal kimlik ve dil anlayisidir... Bunu ozellikle bazilarinin Turk ulusunu atomlarina ayirircasina bolme girisimlerinin tam gaz devam ettigi gunumuzde aklimizdan hic cikarmamaliyiz... Sonuc olarak dostum, "Turkluk potasi icinde erimeyen" ve "ulusal kimligi ve dili Turk olmayan" hic bir topluluk ve kisi benim gozumde Turk degildir, isterse 10 nesildir Turk ulkesinde ve Turkler arasinda yasiyor olsun, hangi Turk ulkesine vatandaslik bagiyla bagli olursa olsun... Yoksa kendisine soruldugunda "ben Turk'um" diye cevap veren, "Turk kimligini benimsemis" bir Cerkez veya baska kokenden gelen bir kisi benim kardesimden baska bir sey degildir... Ama benim derdim, "1864 Rus-Kafkas savasinin ardindan Adige, Abhaz, Ubih nufusunun % 70 i yurtlarindan edildi. Sag kalanlar Osmanli topraklarina geldi... Halen Cerkes nufusunun buyuk cogunlugu diasporada yasiyor." diyenlerledir... Eger birileri tam 143 yildir Turkiye'de yasadigi halde kendisini hala "diasporada" sayiyorsa, kusura bakilmasin ama, benim o kisileri "yabanci" saymamdan daha dogal hic bir sey olamaz cunku onlar zaten kendilerini yabanci olarak gormektedirler... Iste Adsiz'in hakli oldugu nokta buradadir... :-)

Sevgili Boz-ok

Atsiz tutarsizdir ; cunku Turkculugun mayasinda irk ayrimi bulunmaz , dolayisiyla irkcilik ve Turkculuk birbirini tut(a)maz.

Ataturk ve Atsiz ayni kefede degerlendirilemez , sebebleri gayet aciktir .

Yagmur'a birakilan vasiyet , tam bir talihsizlik ornegi , Turk 'e birakilan ise tam bir suphe gomlegidir Atsiz'in edebi anlamdaki mirasindan .

Turkiye'de Turk olmayani ( Mogollar haric belki ) gormek istemeyen bir anlayis - ki Ataturk'un konuya yaklasimi ile 180 derece zit .

Turkiye'den cerkezlerin bir toprak talebi olamaz , Turkiye ve Kafkasya anavatan ve atavatandir .
Diosporadaki Kafkasya geyigide asllinda bitmeyen ozlem , Otuken ozlemi gibi bir sey .

Cerkesin Turkleseni yada Turkumsulugunun otesinde birde proto - Turk'luk acisi var ki - oraya girersek biliyorsun Ozbek gelini seyrediyor ve olay Turk'un Asya'li yada Kafkasya'li olmasina gidiyor .

Ataturk'un , Anitkabir'de beraber yattigi arkadaslarinin arasinda 20'den fazla cerkez bulunur bildigim kadariyla .

Atsizcilara soruyorum , sehit olan bir suru gayri Turk var bugunlerde ve eskiden beri gelen , nasil bagdastiriyorsunuz bu durumu ?

cevap , ya Turksun ya pic , tovbe ,tovbe estafurullah .

Tamam , Atsiz'in ozlemini herkes istiyor , adam oyle bir dokturmus ki edebi olarak , insanin kalbi aciyor okurken .

Adam tum zorlamasina ragmen irkciligi yapamamis , Turkculugun aslinda irkcilik olmadigini nasil aciklayacagini dusunerek vefat etmis gitmistir .

Simdi kalkipda , Atsiz hakliydi icimiz hain dolu baksana hepsi Turk olmayi reddediyor diyebilirmisin ?

Cerkezin irkcisi yokmu ?

Var tabii , kendisini Cecen'den ustun goren Cerkez cok var .

Cerkezlerden kafkasya'ya donmek isteyen var mi ?
cook var ... ama Kafkasya zaten % 50'den fazla Turk .

Misir'da , Urdun'de Avrupa'da ve Kafkasya'da Turk ve Kafkasyali evlenmis akraba olmus iken ben simdi Atsiz'a ne diyeyim ?

Ataturk ve Atsiz ayni kefeye konamaz , birbirlerine ise dogal destekleri - ideolojik olarak yoktur .

Aslinda en buyuk Turkcu olan Ataturk'un " Ne Mutlu Turkum Diyene " 'sini , Atsizcilarin muhtesem " Ya Turksun ya pic " sloganiyla yanyana koymak demek , Ataturk'e haksizlik demektir .

Senin Cecen akrabalarin var bildigim kadariyla , onlarda rahatsiz degilmi senin kendilerinin bir anlamda Turkluklerini sinar durumuna zorlandigini ?

O senin bahsettigin salak cerkezleri bende bilirim ama sayilari her zaman azinliktir .

Kafkasya'lilarin hepsi cerkez degildir ve % 99'u Turk sevdalisidir .

Atsiz ise Yagmur'a hitaben , Turk'un sirtina oyle bir yuk koymaya calismaktadir ki , esyaya ve tabiata aykiriligi yuzunden yuk tutmamisdir , irkcilik saka degildir , tasimasi imkansiz gibi bir seydir .

Gecenlerde , Harp okuluna gittim , duvarlarda bir tane bile Atsiz vesayeti goremedim .

Acaba bizim ordu bilmez mi muhterem Atsiz'in bildiklerini diye dusundum .

Sonra tartistigim Atsizcilarin Osmanliya olan bakisi ve Turkiye Cumhuriyetine olan bakislarinin ayni oldugunu ( yani yoneticilerin hepsi saf Turk degil ) anladim .

Cogu tartistigim Atsiz'cinin ordumuz salakmi kardesim , Ataturk ile Atsiz ayni kefeye konulacak olsa onlar yapmazmiydi once sorusuna verdigi yanit tam bir dehsettir .

Ben Atsiz'ci degilim , Turanci ve Turkcuyum cunku irkcilik yoktur ve adalet coktur bu ikilide .

BOZ-OK
06-07-2007, 12:49 AM
Bu anlamda farkli dusunuyor degiliz Kumukh....:-)

Neyse, simdi teknik bir takim tartismalara girecegiz ve fincanci katirlari urkecek... Dedigin gibi o meshur, "Turkler Asyali midir, yoksa Kafkasyali midir" anlamsiz tartismasina girecegiz...:-) O yuzden, yer yuzundeki ilk turk sisman ve anac bir Kafkasyali anne ile ufak tefek ve sinirli bir Mogol babanin evladidir deyip kapatalim konuyu... :lol:

kurshad
06-07-2007, 04:13 AM
...Turanci ve Turkcuyum cunku irkcilik yoktur ve adalet coktur bu ikilide .

Ne guzel ifade olmus bir cok soz bu bir tek cumlede..

cengizhan
06-07-2007, 06:12 AM
"Bir ülke kılıçlarla alınabilir, fakat adaletle yönetilir.."

nesterin
06-07-2007, 07:04 AM
Sevgili Boz-ok

Atsiz tutarsizdir ; cunku Turkculugun mayasinda irk ayrimi bulunmaz , dolayisiyla irkcilik ve Turkculuk birbirini tut(a)maz.

Ataturk ve Atsiz ayni kefede degerlendirilemez , sebebleri gayet aciktir .

Yagmur'a birakilan vasiyet , tam bir talihsizlik ornegi , Turk 'e birakilan ise tam bir suphe gomlegidir Atsiz'in edebi anlamdaki mirasindan .

Turkiye'de Turk olmayani ( Mogollar haric belki ) gormek istemeyen bir anlayis - ki Ataturk'un konuya yaklasimi ile 180 derece zit .

Turkiye'den cerkezlerin bir toprak talebi olamaz , Turkiye ve Kafkasya anavatan ve atavatandir .
Diosporadaki Kafkasya geyigide asllinda bitmeyen ozlem , Otuken ozlemi gibi bir sey .

Cerkesin Turkleseni yada Turkumsulugunun otesinde birde proto - Turk'luk acisi var ki - oraya girersek biliyorsun Ozbek gelini seyrediyor ve olay Turk'un Asya'li yada Kafkasya'li olmasina gidiyor .

Ataturk'un , Anitkabir'de beraber yattigi arkadaslarinin arasinda 20'den fazla cerkez bulunur bildigim kadariyla .

Atsizcilara soruyorum , sehit olan bir suru gayri Turk var bugunlerde ve eskiden beri gelen , nasil bagdastiriyorsunuz bu durumu ?

cevap , ya Turksun ya pic , tovbe ,tovbe estafurullah .

Tamam , Atsiz'in ozlemini herkes istiyor , adam oyle bir dokturmus ki edebi olarak , insanin kalbi aciyor okurken .

Adam tum zorlamasina ragmen irkciligi yapamamis , Turkculugun aslinda irkcilik olmadigini nasil aciklayacagini dusunerek vefat etmis gitmistir .

Simdi kalkipda , Atsiz hakliydi icimiz hain dolu baksana hepsi Turk olmayi reddediyor diyebilirmisin ?

Cerkezin irkcisi yokmu ?

Var tabii , kendisini Cecen'den ustun goren Cerkez cok var .

Cerkezlerden kafkasya'ya donmek isteyen var mi ?
cook var ... ama Kafkasya zaten % 50'den fazla Turk .

Misir'da , Urdun'de Avrupa'da ve Kafkasya'da Turk ve Kafkasyali evlenmis akraba olmus iken ben simdi Atsiz'a ne diyeyim ?

Ataturk ve Atsiz ayni kefeye konamaz , birbirlerine ise dogal destekleri - ideolojik olarak yoktur .

Aslinda en buyuk Turkcu olan Ataturk'un " Ne Mutlu Turkum Diyene " 'sini , Atsizcilarin muhtesem " Ya Turksun ya pic " sloganiyla yanyana koymak demek , Ataturk'e haksizlik demektir .

Senin Cecen akrabalarin var bildigim kadariyla , onlarda rahatsiz degilmi senin kendilerinin bir anlamda Turkluklerini sinar durumuna zorlandigini ?

O senin bahsettigin salak cerkezleri bende bilirim ama sayilari her zaman azinliktir .

Kafkasya'lilarin hepsi cerkez degildir ve % 99'u Turk sevdalisidir .

Atsiz ise Yagmur'a hitaben , Turk'un sirtina oyle bir yuk koymaya calismaktadir ki , esyaya ve tabiata aykiriligi yuzunden yuk tutmamisdir , irkcilik saka degildir , tasimasi imkansiz gibi bir seydir .

Gecenlerde , Harp okuluna gittim , duvarlarda bir tane bile Atsiz vesayeti goremedim .

Acaba bizim ordu bilmez mi muhterem Atsiz'in bildiklerini diye dusundum .

Sonra tartistigim Atsizcilarin Osmanliya olan bakisi ve Turkiye Cumhuriyetine olan bakislarinin ayni oldugunu ( yani yoneticilerin hepsi saf Turk degil ) anladim .

Cogu tartistigim Atsiz'cinin ordumuz salakmi kardesim , Ataturk ile Atsiz ayni kefeye konulacak olsa onlar yapmazmiydi once sorusuna verdigi yanit tam bir dehsettir .

Ben Atsiz'ci degilim , Turanci ve Turkcuyum cunku irkcilik yoktur ve adalet coktur bu ikilide .

AÇIKLAMALARINIZ ve YORUMLARINIZ için sizi kutluyorum.Teşekkürler

BOZ-OK
06-07-2007, 08:22 AM
AÇIKLAMALARINIZ ve YORUMLARINIZ için sizi kutluyorum.Teşekkürler

Ohhooo... Oyle kuru kuru tesekkur ederim demekle olmaz, insanin eli bir tesekkur butonuna gider caniimm...:cool:

BOZ-OK
06-07-2007, 09:45 AM
Bana degil, tesekkur talebi Kumukh'aydi... Ben tesekkuru haketmiyom, agzina biber surulesiyim, aksama yemekte tatli verilmeyesiceyim... :cool:

KuMuKh
06-07-2007, 09:57 AM
Nester karindashima tesekkurler ederim , sen Boz-ok'a tesekkur bir daha et , aslinda o yigit benden daha cok hak eder .

Sevgili Kursad , isin ozunu cok iyi algilama kabilliyetini mukemmel sergilemis , tesekkurler karindashim .

Cengizhan karindashim kilic ve adalet arasi dengeyi iyi yakalamis , kendisine tesekkurler ediyorum.

Hatti , I am kicking some backsides at THE , join me there , won't you ?

;)

KuMuKh
06-07-2007, 10:06 AM